En gjennomgang av andre grad av kredsløpsforløpet encefalopati: hva er det?

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan er det i 2-graders kardiovaskulær encefalopati (forkortet DEP), hva er det, og hva er det farlig. Hvordan behandling utføres, hvor mye kan du leve med denne sykdommen.

Dysirkirkulatorisk encefalopati er en tilstand hvor blodsirkulasjonen i hjernekarene (dvs. i hjernens kar) er svekket. På grunn av dette er hjernen ikke tilstrekkelig tilført oksygen, og langvarig kronisk hypoksi (oksygen sult) fører til forstyrrelse av hjernen.

Mekanismen for denne sykdommen ligner noe på et iskemisk slag. I motsetning til et slag, med DAP, blir imidlertid ikke sirkulasjonen brutt skarpt og plutselig, men gradvis. Og symptomene øker også gradvis, noen ganger også i et dusin år.

Den andre graden av sykdommen er forskjellig fra 1 ved at symptomene begynner å manifestere, men pasienten mister fortsatt ikke sin juridiske kapasitet. Ved første etappe er skiltene fortsatt usynlige, de er lett forvekslet med andre sykdommer, og noen ganger merkes de ikke engang. I tredje grad er hjernens arbeid forstyrret allerede nok til at en person helt mister sin evne til å jobbe og selvbetjening.

Dysirkulatorisk encefalopati er en svært farlig sykdom som fører til funksjonshemming, og i 3 faser fører det til fullstendig funksjonshemming hos personen. Selv i et tidlig stadium med utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernen, øker risikoen for hjerneslag, noe som også fører til alvorlige konsekvenser.

Klikk på bildet for å forstørre

Nevrologgen er engasjert i behandling. På diagnosestadiet må du kanskje konsultere en øyeleger, en kardiolog, en nephrologist.

Det er imidlertid i de fleste tilfeller helt umulig å bli kvitt DEP i 2 faser, siden patologi utfordrer kroniske, alvorlig herdbare sykdommer. Livstiden til en pasient med en annen grad ECD, hvis ikke behandlet, vil være ca 4-5 år. Med tilstrekkelig behandling kan en person leve 10 år eller mer. Forventet levetid avhenger også av pasientens alder og sammenhengende sykdommer.

årsaker

Fra definisjonen er det klart at dyscirculatory encephalopathy er en sirkulasjonssykdom i hjernen og et kompleks av symptomer forårsaket av det.

Men blodsirkulasjonen kan ikke forstyrres av seg selv. Dette er alltid en konsekvens av ulike sykdommer, i første omgang - kardiovaskulær.

Dysirkulatorisk encefalopati av 2. grad utvikler seg fra første grad. I gjennomsnitt tar det fra to til fem år for sykdommen å gå fra ett stadium til et annet. Denne prosessen kan reduseres dersom sykdommen blir behandlet i henhold til alle legenes anbefalinger.

 • Aterosklerose av cerebral fartøy. På de indre veggene av arteriene blir fett deponert, som danner aterosklerotiske plakk. I denne forbindelse smelter lumen på fartøyet, noe som gjør det vanskelig å flyte blod.
 • Hypertensjon 2 grader og høyere (trykk over 160 per 100). Ved høyt blodtrykk er arteriene komprimert. Deres spasmer fører til vanskelig sirkulasjon. Den samme hypertensjonen kan skyldes sykdommer i nyrene og adrenalene (glomerulonephritis, polycystose, feokromycytom).
 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i vertebrale arterier. De bærer blod til hodeskårene, derfor medfører sykdommer i vertebrale arterier hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Brudd på blodsirkulasjonen i vertebrale arterier kan skyldes osteokondrose eller cervikal spondylose.
 • Inflammatoriske sykdommer i blodårer.
 • Diabetes mellitus (det gir ofte komplikasjoner til blodårene).
 • Hjertesvikt i stadium 2B og over (hjertet kan ikke gi en normal blodtilførsel til hjernen).
 • Trombose av hodene i hodet (tilstedeværelsen av blodpropper i blodet forhindrer normal blodgennemstrømning).
 • Tumorer i hjernen. De kan klemme blodårene.
 • Intrakraniale hematomer. Skje på grunn av hodeskader. De klemmer også fartøyene.
Aterosklerose i hjerneskarene fører til dannelse av trombi, noe som kan blokkere blodstrømmen og forårsake oksygen sult (hypoksi)

symptomer

DEP av 2. grad er ledsaget av nevrologiske lidelser, for eksempel:

 1. Konstant hodepine.
 2. Svimmelhet.
 3. Støy i ørene.
 4. Sløvhet, rask tretthet.
 5. Søvnløshet, døsighet.
 6. Tearfulness, humørsvingninger.
 7. Visjon og hørselshemmede.
 8. Forstyrrelser av fine motoriske ferdigheter i fingrene (pasienten er vanskelig, for eksempel å tråkke nålen) og koordinering (ustabilitet i gangen), langsomme bevegelser.
 9. Ujevn tale, svake ansiktsuttrykk og bevegelser.
 10. Glemsomhet, dårlig orientering i tide.
 11. Noen ganger - anfall.

Punkt 6-11 er ikke tilgjengelig for 1 grad av sykdom.

Under behandlingen kan symptomene svekkes, noe som vil forbedre pasientens livskvalitet.

Hvis det ikke er nødvendig behandling, tegn på fremgang, blir nye symptomer lagt til dem - sykdommen går til stadium 3.

Blant de mulige komplikasjonene kan identifiseres iskemisk slag, som kan utvikle seg i et hvilket som helst stadium av DEP.

Tilordne funksjonshemming

I den andre fasen av sykdommen kan mange mennesker allerede få funksjonshemning.

Hva er DEP av 2. grad og hvordan behandles det?

DEP - en forkortelse som står for encefalopati, dvs. uregelmessigheter i hjernen forårsaket av sirkulasjonsforstyrrelser.

Det er delt inn i tre grader avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen:

 1. På første grad De fleste symptomene er subjektive - tretthet, nedsatt mental ytelse.
 2. Andre grad Disse er åpenbare forstyrrelser av tenkning og minne, samt nevrologiske symptomer.
 3. Den tyngste, tredje graden - er demens med åpenbare nevrologiske sykdommer.

Fare for DEP er at sykdommen sakte, men uunngåelig bryter en persons evne til å tenke klart og kan føre til funksjonshemming.

DEP på 2 grader - hva er det?

Dyscirculatory encephalopathy forekommer hos mennesker som lider av ulike kroniske vaskulære sykdommer:

 • diabetisk angiopati;
 • arteriell hypertensjon eller hypotensjon
 • aterosklerose;
 • anomalier i strukturen av cerebral fartøy.

Merkelig nok er den mest følsomme for utilstrekkelig blodforsyning ikke grå, men hvit materie - Nervefibre som forbinder de subkortiske gangliaene mellom hverandre. Når de er skadet, er forbindelsen mellom disse gangliaene ødelagt, så vel som deres forbindelse med hjernebarken og de underliggende seksjonene.

Denne tilstanden kalles separasjonsfenomen, og det er han som underbygger nevrologiske feil i DAP.

I tillegg er produksjonen nevrotransmittere, På grunn av hva det er følelsesmessige lidelser, minne, oppmerksomhet, tanke er ødelagt. Samtidig innser pasienten ikke disse negative endringene og fortsetter å betrakte seg sunn, som den kritiske holdningen til hans handlinger også lider.

Blandet Genesis

Årsakene til blodforsyningsforstyrrelser kan være forskjellige.

Ofte er det:

 • aterosklerose;
 • arteriell hypertensjon;
 • venøs insuffisiens.

Hvis flere forskjellige faktorer kombinerer for å produsere et felles resultat, får encefalopati navnet blandet. DEP av blandet genese anses å være mer alvorlig enn det som skyldes noen av grunnene, siden behandlingen er vanskelig.

Kompleks genese

Encefalopati av en kompleks genese oppstår ikke bare i forstyrrelser av blodtilførsel, men også i nærvær av andre former for encefalopati - traumatisk, giftig eller annen.

I dette tilfellet behandling av hjernesykdom enda vanskeligere, enn med DAP av blandet genese. Denne tilstanden er også farlig fordi behandling av en av årsakene til encefalopati kan forverre påvirkning av andre faktorer.

klassifisering

Det er flere klassifiseringer av DEP, som hver tar hensyn til en hvilken som helst karakteristikk:

 1. Av grunner:
  • hypertensjon;
  • aterosklerotisk;
  • venøs;
  • blandet;
 2. Av alvorlighetsgrad:
  • 1 grad - subjektive brudd;
  • 2 grader - brudd på kognitive funksjoner og motorforstyrrelser;
  • 3 grader - vedvarende nevrologiske feil, demens
 3. Ved graden av utvikling av symptomer:
  • Sakte fremgang - varer i mange år
  • remitting - det er perioder med forverring og normalisering av staten;
  • Raskt utviklet - utvikler seg innen et år eller to, noen ganger sjeldnere.

Med en raskt fremskreden form, faren funksjonshemming pasienten er mye mer enn med sakte fremgang.

symptomer

Med andre grad DEP:

 1. Først og fremst er det psykiske lidelser:
  • Pasientens evne til å fokusere oppmerksomhet, minnesminne, mental tretthet skjer raskere.
  • Siden evnen til å kritisk tenkning er redusert, anser pasienten seg ikke for å være syk og ofte overvurderer hans evner.
  • Indikasjoner om at det mentale arbeidet, som pleide å være gjennomførbart for ham, forårsaker nå rask tretthet, blir hardt ignorert.
 2. Over tid opplever pasienten slike endringer som:
  • Violerte og høyere mentale funksjoner - generalisering og målstilling.
  • Det er følelsesmessige lidelser - apati, depresjon, i noen tilfeller, en aggressiv holdning til andre.
  • Det er et komplett tap av interesse i tidligere hobbyer, likegyldighet til hendelsene i omverdenen.
 3. Motorforstyrrelser ble kalt lavere parkinsonisme, på grunn av det faktum at gangart av pasienter lik Dep gangart Parkinsons sykdom - de langsomme, små, subbende skritt, med hard-start og slutt bevegelse. Men, i motsetning til Parkinsons sykdom, er det ingen karakteristisk tremor av hendene ("teller mynter") med DAP. Pasientgang er veldig ustabil, de kan lett falle når du går. Les om de første tegnene på Parkinsons sykdom her.
 4. I alvorlige tilfeller er episodisk inkontinens av urin og avføring registrert, epileptopodobnye angrep. Sykdommer er oftest påvirket av eldre, så konsekvensene av motorskade kan være alvorlige skader.

Hvordan og hvor mye går det?

DEP er en kronisk sykdom som stadig utvikler seg, men hastigheten i denne prosessen er avhengig av sykdomsformen og på tidspunktet for begynnelsen og nytten av behandlingen:

 1. Med den klassiske form for DEP endringer vokser sakte, og mellom de første tegnene på vedvarende nedgang i humør og funksjonshemming kan det ta 15 år og mer. Tidlig behandling og riktig rehabilitering kan forlenge denne perioden enda lenger, og gi pasienten en relativt sunn alderdom.
 2. Overføringsformen går raskere enn den klassiske, men i det er det en veksling av roenperioder og forverring av staten:
  • Generelt fører kurset til dannelsen av vedvarende psykiske defekter og motoriske lidelser i ca. 10 år.
  • Behandlingen kan redusere intensiteten av perioder på forringelse, stabilisere og forlenge den aktive levetid av pasienten, men i alminnelighet er det mindre effektivt enn den klassiske form.
 3. Galoppform er preget av rask utvikling og rask forverring av pasientens tilstand:
  • Psykiske og motoriske lidelser øker med stor hastighet, i 2-3 år gjør en relativt sunn person til en ugyldig.
  • Behandling kan bremse utviklingen av prosessen, men på grunn av sin hurtige strømning, viser det seg å være ineffektiv.

Hvor mange bor?

Forventet levetid avhenger også av sykdomsformen og på behandlingen.

Funksjonshemming risiko

Gradvis utvikling av mentale og nevrologiske lidelser fører til det faktum at med de utviklede tredje grad pasienter helt miste deres evne å tenke sammenhengende, miste interessen ikke bare i sine tidligere hobbyer, men også i sine nære og seg selv.

På grunn av alvorlige psykiske lidelser, pasienter ute av stand til å oppfylle husholdningshandlinger og miste evnen til selvbetjening.

Shaky gang fører ofte til det faktum at pasientene faller når de går, som, gitt eldre alder, er fulle av langsiktige helbredelsesskader. Andre nevrologiske lidelser - tap av kontroll av bekkenorganene - gjør pasienten ute av stand til å holde seg ren uten hjelp utenfor.

Slike endringer De utvikler seg ikke umiddelbart selv med galopperende form, men sykdomsprogresjonen fører i de fleste tilfeller til nøyaktig slike konsekvenser.

behandling

Behandling av DEP skal alltid være komplekse.

Det lar deg:

 • Påvirk årsaken til forekomsten av brudd;
 • Reduser effekten av skadelige faktorer på hjernens kar
 • Gi størst mulig blodgass, så langt som den primære sykdommen tillater;
 • Lindre symptomer, slik at pasienten kan føle en fullverdig person.

Utilstrekkelig mental belastning har ikke terapeutisk effekt, men for komplisert - undergraver pasientens tillit til egne styrker, og i stedet for den kurative effekten utøves den reverserte effekten.

preparater

Først av alt brukes narkotika som påvirker den underliggende sykdommen som forårsaket DEP.

I tillegg er de foreskrevet legemidler som forbedrer hemodynamikk i hjernens kar, disse er:

 1. kalsiumkanalblokkere;
 2. inhibitorer av fosfodiesterase;
 3. antiplatelet midler som hindrer erytrocyter fra å stikke sammen og tette blodårene.

I tillegg vil legemidler bli foreskrevet, styrke kapasiteten neuroner assimilere næringsstoffer og funksjon.

Dette er først og fremst:

 1. nootropics;
 2. derivater av GABA (aminoksiomlot, som tjener som en neurotransmitter);
 3. Noen stoffer som stabiliserer membranene i nevroner, tillater ikke utvikling av lesjoner av leukoareose.

i tillegg utnevnt restorative stoffer, og vitaminkomplekser. Hvis sykdommen skyldes et brudd på skipets struktur, er den mest effektive behandlingen kirurgisk.

Strømforsyning

Kosthold med DEP inneholder de samme restriksjonene som pålegger en sykdom som har forårsaket encefalopati.

I tillegg:

 1. Det anbefales å konsumere mer sjøfisk og sjømat, rik på fosfor.
 2. Ikke nekte deg selv en søt, så langt som dietten tillater, foreskrevet for å bekjempe den underliggende sykdommen.
 3. Kaffe, sterk te og energi anbefales ikke, alkohol er kategorisk kontraindisert.
 4. Du bør slutte å røyke.

Konsekvenser og komplikasjoner

Uønsket tegn - er tilstedeværelsen i tillegg til DEP demyeliniserende og neurodegenerative sykdommer. De forverrer løpet av DAP, reduserer effektiviteten av behandlingen.

Fremveksten av iskemiske angrep, hypertensive kriser, dekompensering av diabetes - også uønskede prediktive tegn, lovende rask utvikling av sykdommen.

Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati i 2. grad

Dysirkirkulatorisk encefalopati er en sykdom som langsomt utvikler seg på grunn av kronisk hjernesveinskade på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Tidligere ble denne sykdommen diagnostisert hos eldre mennesker. Nå har det forynget, allerede i alder av 40 kan sette denne diagnosen. Problemet er haster, som med kardiovaskulær encefalopati (DEP), funksjonshemning går tapt, en sykdomsutøver trenger omsorg og hjelp utenfor. Dysirkirkulatorisk encefalopati av 2. grad har nylig vært ansett som en vanlig sykdom hos eldre. På grunn av det faktum at DAP har en kronisk progressiv karakter, kan den ignoreres, noe som resulterer i uførhet eller slag. Denne sykdommen har uttalt symptomer.

Hva er essensen av sykdommen?

Som et resultat av ulike vaskulære sykdommer blir blodstrømmen forstyrret, og som følge av dette er det i hjernen områder som mangler oksygen og ernæring. Under sult, dør disse områdene. Som regel er de mange og de har liten diameter. I den første fasen av DEP, startes funksjonene til de avdøde stedene av en rekke lokaliserte. Over tid går kommunikasjon tapt.

Gradvis begynner disse områdene å oppleve oksygen sult. Resultatet er funksjonshemning. Noe ligner et slag. Forskjellen er at med DAP går sykdommen sakte og med slag - raskt. Innsnevringen av arteriene med DAP-sykdom er langsom, og i forbindelse med dette endres problemene med hjernefunksjoner som gradvis.

årsaker

Sykdom kan oppstå på grunn av følgende sykdommer:

 • Hovedårsaken er atherosklerose i blodkar og arterier;
 • inflammatorisk lesjon av blodkarets vegger;
 • med vegetativ-vaskulær dystoni utvikler denne sykdommen;
 • Tilstedeværelse av dårlige vaner, for eksempel røyking, å drikke alkoholholdige drikkevarer;
 • forgiftning, på grunn av hvilken forskjellige toksiner kommer inn i blodet;
 • med venøs trombose;
 • med osteokondrose i livmoderhalsen, blodkar er fastkjørt, som følge av dette utvikler tegn på sykdommen;
 • høyt kolesterol i blodet. Det kan forårsake en sykdom forbundet med obstruksjon av blodårer;
 • økning i blodtrykk.

Klassifisering av DEP på 2 grader er basert på årsaken til utviklingen av denne sykdommen. skille:

 1. Den vanligste formen kalles aterosklerotisk. Når det er berørt, er hovedkarene som gir blodstrømmen til hjernen. Med utviklingen av DAP-sykdommen, reduseres tilgangen til hjernen, er dens funksjonelle aktivitet forstyrret.
 2. Hyperton. Dette skjemaet er typisk for unge mennesker. Sykdommen i dette tilfellet er preget av et raskt og akutt kurs. Pasienten lider av hyppige hypertensive kriser, noe som fører til videre utvikling av sykdommen.
 3. Venøs. Utviklingen av denne sykdomsformen oppstår hvis pasienten lider av hjerte- eller lungesvikt, i nærvær av en svulst, endringer i blodtrykk.
 4. Kombinasjonen av hypertoniske og atherosklerotiske former kalles blandet. Dette skjemaet er typisk for eldre pasienter.

symptomer

Symptomer som er karakteristiske for sykdommen av karsirkulatorisk encefalopati i 2. grad er vanlige for en rekke sykdommer i forstyrrelsen av blodstrømmen og hjernen. Disse inkluderer:

 • forekomst av kvalme, oppkast;
 • brudd i vestibulært apparat, manifestert av svimmelhet, tap av koordinering;
 • Endringer i personlige egenskaper: En person utvikler aggressivitet, han blir mistenksom, irritabel, nervøs;
 • Det er et tap av evne til å overføre informasjon, en person kan ikke huske det, er ute av stand til å bruke eksisterende data, lære, omarbeide og forstå dem;
 • det er avvik i pasientens mentale og følelsesmessige tilstand;
 • utvidede årer i fundus.

Det er fra 2. grad at denne sykdommen utvikler seg. De viktigste syndromene til sykdommen er som følger:

 1. Syndromet kalles cephalic, hvis det er hodepine, pasienters klager om hva som gjør støy i ørene, oppkast, kanskje oppkast.
 2. Når dissomniceskim pasient sover svært dårlig om natten.
 3. Til vistibulær-ataktisk syndrom bære brudd når du går og koordinerer, konstant svimmelhet.
 4. I nærvær av kognitivt syndrom har pasienten problemer med å tenke, han kan ikke konsentrere, etc.

Hvordan er denne sykdommen diagnostisert?

Utbruddet av encefalopati er tydelig usynlig, men denne diagnosen blir gjort i økende grad. Derfor sender leger med den minste mistanke om denne sykdommen folk til eksamen, spesielt hvis de er eldre som lider av diabetes, hypertensjon og aterosklerose. Definer 3 grader av denne sykdommen.

Det er en sykdom med encefalopati grad 2 er fortsatt mulig å behandle, dette er scenen hvor du kan stoppe prosessen for sykdomsutvikling og nedbrytning av pasientens personlige egenskaper. Bare en nevrolog kan diagnostisere riktig. Det er nødvendig, foruten denne ekspert, å gjennomføre følgende studier:

 • sørg for å besøke oculist, nephrologist, kardiolog, endokrinolog og kan trenge en kirurgs råd på fartøyene;
 • å lage en magnetisk resonansavbildning av hjernen;
 • daglig overvåkning av elektrokardiografi og blodtrykk;
 • lage et koagulogram og et lipidogram
 • lage dopplerografi av karene i nakken og hodet;

Basert på alle analyser og studier, diagnostiserer legen sykdommen og foreskriver behandling. Disse syndromene blir som regel observert på kvelden etter en hard dag fylt med fysisk arbeid og følelsesmessige inntrykk. Hvordan behandle denne sykdommen? Hans metoder består av medisinsk terapi, fysioterapi, terapeutisk og fysisk øvelse og en sunn livsstil.

Om behandling med medisiner

Behandling av DAP-sykdom inkluderer et komplekst kompleks, med sikte på å eliminere tegn på sykdom og faktorer som fører til endringer i hjernen. I den moderne verden er dette spørsmålet av stor betydning. Sykdom, hvis den ikke behandles, kan føre til funksjonshemming, vil en person ikke kunne arbeide.

Hensikten med primær behandling av sykdommen DEP 2 grader - for å forhindre akutte vaskulære forstyrrelser i hjernen for å korrigere sykdommen, på grunn av hvilken de utviklede encefalopati, gjenopprette blodsirkulasjonen i hjernen og dens funksjonelle aktivitet.

Drogbehandling av sykdommen inkluderer gjentatte kurs av ulike medisiner. Dessverre, på grunn av vanskeligheter med å diagnostisere sykdommen i begynnelsen av utviklingen, blir hovedbehandlingen først utnevnt når diagnosen av den andre graden er diagnostisert. Hvis du følger nøye med anbefalingene fra leger, vil behandlingskursene gi deg mulighet til å gjenopprette pasientens uavhengige liv, arbeidsevne.

Først av alt utføres medisinsk behandling av høyt blodtrykk. I dette tilfellet er følgende legemidler foreskrevet:

 1. Lizinopril, capropril, losartan og lignende. Takket være disse legemidlene er blodtrykket normalisert hos pasienter, blodstrømmen forbedres, risikoen for hjerneskade og kronisk iskemisk hjerneskade reduseres. Legemidlene foreskrevet for aterosklerotiske lesjoner av nyrene, diabetikere, pasienter som lider av hypertensjon og hjertesvikt. For hver pasient velger den behandlende legen et strengt individuelt behandlingsopplegg med disse legemidlene.
 2. Dersom pasienten lider av diabetes, astma, nedsatt ledningsevne i hjertet, er han for å senke blodtrykket foreskrevet propranolol, atenolol, pindolol og andre stoffer i denne gruppen av legemidler.
 3. Tilsetting av medikamenter diltiazem, nifedipin, verapamil hjelpe normalhjerterytmer å fjerne vaskulære spasmer, forbedrer i hjernens blodomløp, lindre hodepine, lavere blodtrykk.
 4. Når hypotiazid, veroshpiron, furosemid og andre diuretika foreskrives, er reduksjonen i blodtrykket på grunn av uttak av overskytende vann fra pasientens kropp.

Behandling av sykdommen av dyscirculatory encephalopathy av klasse 2, i tillegg til normalisering av blodtrykksindikatorer, inkluderer bekjempelse av aterosklerose. Legemidler er foreskrevet av en lege i tilfelle at dietter og treningsterapi ikke hjelper. For dette formål kan preparater av en gruppe fibrater, statiner som inneholder, narkotika basert på nikotinsyre eller fiskeolje foreskrives.

Behandling av 2 grader DEP inneholder de nødvendige formål vasodilaterende medikamenter så som trentala, cinnarizin, Cavintonum, redergina, nye legemidler, f.eks Vazobral. For å behandle sykdommen, inkluderer legen nødvendigvis i terapeutisk kurs narkotika som forbedrer de metabolske prosessene i nervevevet, forbedrer pasientens oppmerksomhet og minne, forbedrer hans mentale evne og sin stressmotstand. Disse inkluderer neotropiske medikamenter og nevroprotektorer.

I tillegg er et kompleks av multivitaminer foreskrevet.

I forbindelse med det faktum at en av årsakene til sykdoms-DAP er venøs trombose, må mange pasienter gjennomgå behandlingskurs for antikoagulantia og antiplatelet.

I tillegg er behandling av symptomer på sykdommen obligatorisk. Hovedoppgaven er å fjerne pasientens deprimerte tilstand og hans følelsesmessige bakgrunn. Til dette formål foreskriver spesialisten midler som har beroligende effekt og forskjellige beroligende midler. For å eliminere motorforstyrrelser er utnevnt massasje, terapeutiske øvelser.

Ikke-medisinering

Pasienten bør nøye overholde:

 • diett;
 • Eliminere alkohol og røyking fra livet ditt;
 • normalisere vekten din
 • å være en fysisk aktiv person.

Behandling av denne sykdommen innebærer og kirurgisk inngrep.

Operasjonen utføres kun i alvorlige tilfeller hvis mer enn 70 prosent av cerebral fartøyene er innsnevret.

Behandling av sykdom DEP 1 og 2 grader gir bruk av avkok og infusjon av helbredende urter. Her er det nødvendig å vite at behandlingsforløpet er forlenget i tide. Her er en av de mest populære folkeoppskrifter:

Ta de tørkede, røde blomstene av kløveren og krukken med krukker, fyll gresset med det, slik at blandingen ikke når toppen av 5 cm. Hell vodkaen og legg den i mørket og hold det der i to uker. Deretter spenne gjennom en sil og ta en liten skje tre ganger om dagen med denne sykdommen, sørg for å ta en slurk med kaldt vann. Rådfør deg med en lege før du bruker denne oppskriften. Han må fortelle deg hvilken tid å ta det.

Spørsmålet som bekymrer folk som lider av denne sykdommen, er hvor mye du kan leve med i denne sykdommen. Med DEP på 1 og 2 grader, forutsatt at alle kravene til den behandlende legen lever opp til flere titalls år.

Diskutasjonsendring 1, 2 og 3 grader, hva er det, symptomene og behandlingsmåten

Vaskulære sykdommer, spesielt i situasjoner hvor de påvirker hjernen, er farlige komplikasjoner, opp til demens og hjerneslag. Det er viktig å holde rede på begynnelsen av de første angstsymptomene og starte en kvalifisert behandling på et tidlig stadium under tilsyn av en lege.

Definisjon av DEP - hva er det? Det er diagnostisert encefalopati (DEP) er plassert ved flere endringer er funnet i hjernevevet som følge av kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon.

årsaker

Forskerne fant ut hvilke forhold som påvirker utviklingen av dyscirculatory encephalopathy.

Det er flere kategorier:

 • Årsaker forbundet med genetiske lidelser som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 • Årsaker etter fødselen. Forbindelse med brudd på integriteten til hjernevæv på grunn av traumer eller sykdommer i nervesystemet.

Det er bevist at aterosklerotiske, inflammatoriske endringer i karene, krenkelse av karene ved ryggvirvlene i osteokondrose i den øvre ryggraden, er primært akseleratorer i den første gradens offensiv.

Indirekte påvirkes negativt av røyking, alkoholisme, overspising, mangel på mosjon - alt dette fører til en økning i dårlige kolesterolet, tetter blodårene og trombose, blant annet i hjernen.

I diabetes mellitus er det også endringer i blodkarene i hele organismen - derfor er dette syndromet også referert til som predisponerende faktorer i utviklingen av DEP.

Mekanismer for sykdomssykdom

Som et resultat av redusert blodtilførsel til hjernen av de ovennevnte årsakene, oppstår hypoksi - en kronisk mangel på oksygen i hjernecellene. Under oksygen sultens død dør de mest følsomme nervecellene i hjernen, og i deres sted forblir sentraliteter av sjeldne tilfeller - tomhet i sin essens, de kalles stille infarkter.

Først av alt dør hvite sager og subcortex dør. Krenkelser og gradvis forsvinner koblinger mellom ulike deler av hjernen, og derfor begynner å tenke, minne, følelsesmessig stabilitet. Deretter endres strukturer som er ansvarlige for koordinering av bevegelser.

Dermed er vaskulær insuffisiens dødsårsaken til hjerneceller og ødeleggelse av nevrale forbindelser.

Som et resultat utvikler en vedvarende nevrologisk lidelse - dyscirculatory encephalopathy.

utbredelsen

Trist statistikk gir skuffende data - ca 6% av verdens befolkning har en diagnose av DEP.

Blant befolkningsgruppene ble personer som lider av DEP i 2. grad identifisert blant 35-55-åringer. Sannsynligheten for forekomsten av DEP øker mange ganger hos eldre over 60 år.

Avhengigheten av sykdommen med yrket ble funnet ut - jo større antall tilfeller ble funnet blant personer som var engasjert i mentalt arbeid. Dette skyldes kroppens tvunget posisjon, mangel på motoraktivitet i løpet av dagen - og som følge av utviklingen av cervikal osteokondrose, provokerende DEP.

For det meste er eldre utsatt for sykdommen. Absolutt fravær av noen behandling bidrar til sin sakte progresjon, og til slutt fører det til slike dødelige komplikasjoner som et slag. På 2 grader, i motsetning til første grad dp, manifesteres motor dysfunksjon mer lys, forringelse av tilpasning til samfunnet.

klassifisering

Det er flere viktige typer dyscirculatory encephalopathy av 2. grad, forskjellig i spesifisitet av kurset og symptomer:

 1. Den vanligste typen DEP 2 grad - aterosklerotisk.

Grunnen er enkel og forferdelig omfanget av dens forekomst - blokkering av cerebral vaskulær aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrøm og normale prosesser i hjerneaktivitet.

 1. Den nest vanligste typen - hyperton

Det manifesterer seg hos unge pasienter og eldre. Ofte utvikler seg til alvorlig form på kort tid. Hovedsymptomet er en abrupt kraftig økning i blodtrykk til høye tall. Karakteristisk er forandringen i den psyko-statiske tilstanden av typen apati og inhibering.

 1. Den tredje typen - venøs encefalopati.

Årsaken ligger i den kompliserte utstrømningen av blod fra hjernen gjennom venene, dette fører til effusjon av væskefasen av blod i vevene rundt hjernens kar og dets puffiness. Kronisk stagnasjon av venøst ​​blod provokerer forværring av DEP.

 1. mixed skriver.

Dette skjemaet kombinerer funksjonene i alle tre av de ovennevnte skjemaene. Symptomatologi er foranderlig, hvorfor en lege kan ha noen problemer med å diagnostisere.

Symptomer - oppkast, diskordinering, tap av oppmerksomhet, knapphet og sløv tanke, stemningsstabilitet, endringer i fundus, minnesfall.

En slik sykdom som DEP innebærer tilstedeværelse av et antall syndromer:

 • Vestibular-koordinasjonssyndrom - Dette syndromet er preget av en forstyrrelse i det vestibulære apparatets arbeid, som er ansvarlig for normal koordinering av bevegelser og romlig følelse.
 • Dissonemisk syndrom - søvnforstyrrelser i alle manifestasjoner.
 • Cephalgisk syndrom - betyr bokstavelig talt en alvorlig hodepine, samt tilstedeværelsen i ørene til ringen, støy og noen ganger - oppkast.
 • Kognitivt syndrom - innebærer et brudd på tenkning, spesielt tydelig manifestert etter aktivt mentalt arbeid, oftere om kvelden.

Symptomer og behandling av DEP i 2. grad

Den beskrevne sykdommen utvikler seg gradvis over tid. For DEP 2 grader preget av en økning i lysstyrken av symptomer. Pasienter og deres slektninger legger merke til forverring av minne og intellekt, slutte å fullføre arbeidet. Selv på husstandsnivå, oppstår problemer. Lange timer slike pasienter kan sitte eller ligge i tomgang uten å vise noen interesse. Stemningen blir apatisk.

Kompleksiteten i diagnosen er at DEP i 2. grad er problematisk å skille fra DEP i tredje grad.

behandling

Med den andre graden av DAP er behandlingen primært rettet mot å gjenopprette normal blodtilførsel til hjernen og forhindre utvikling av mulige komplikasjoner. Sykdommen terapi inkluderer:

 • Nootropiske legemidler som forbedrer minne og mental aktivitet;
 • Narkotika som normaliserer blodtrykket;
 • Midler som reduserer blodets viskositet til forebygging av vaskulær trombose;
 • Legemidler som reduserer innholdet av lavdensitetslipoproteiner i blodet, involvert i dannelsen av aterosklerotiske plakk i karene.

VIKTIG! Narkotika bør foreskrives utelukkende av en lege! Det nødvendige behandlingsforløpet er valgt av en spesialist neurolog enkeltvis. Alle avtaler er avhengig av helsetilstanden og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Terapeutisk og profylaktisk diett, undertrykke forbruket av produkter med høyt fettinnhold, samt et redusert saltinnhold:

 • Redusert forbruk av kjøtt, hele stekt, røkt;
 • Regelmessig bruk av fettfattig fisk og annen sjømat i kostholdet;
 • Daglig forbruk av friske grønnsaker, frukt;
 • Nøtter og tørkede frukter;
 • Sour-melk produkter;
 • frokostblandinger;
 • Og også, opphør av røyking og alkoholmisbruk;
 • Terapeutisk fysisk trening.
 • Bad som fremmer vasodilasjon - for eksempel radon eller karbondioksid;
 • Den terapeutiske massen av kraftsonen bidrar til å lindre spenningen fra livmorhalsområdet og spasmer av blodkar;
 • Galvanoterapi av kraftsonen - prosedyren fremmer normalisering av blodsirkulasjonen;
 • Ultrafrekvensbehandling (UHF) - er rettet mot å øke blodstrømshastigheten, akselerere tilførselen av oksygen og næringsstoffer til vev, har antiinflammatorisk effekt;
 • Elektroslep - kjernen i teknikken er å stimulere lavfrekvente strømmer av hvitt og grått stoff i hjernen, terapi fremmer avslapning, forbedrer dannelsen av nye nevrale forbindelser;
 • Behandling av infrarød laserstråling - prinsippet om terapeutisk virkning er lik UHF-terapi.

Alle metoder for fysioterapi innebærer en kursapplikasjon av 8-20 prosedyrer.

Metoder for behandling av alternativ medisin kan brukes - akupunktur, hirudoterapi, fytoterapi.

diagnostikk

Diagnosen "Cirkulatorisk encefalopati av 2. grad" ligger innenfor en neurologs kompetanse. Legen vurderer alltid pasientens klager samlet, med tanke på klager fra pasientens slektninger og nærtstående personer, og indikatorene for objektiv undersøkelse.

Komplekset med instrumentelle undersøkelser inkluderer nødvendigvis:

 • Datamaskin og magnetisk resonanstomografi i hjernen - disse studiene reflekterer det mest komplette bildet av tilstanden av hjernevev på tidspunktet for
 • Rheoencefalografi av cerebral fartøyer - lar deg vurdere tilstanden til hjerneskarene selv ved deres ekspansjonsgrad og fylling med blod.

Konsultasjoner av hvilke spesialister som er nødvendige:

 • nevrolog;
 • kardiolog;
 • øyelege;
 • endokrinolog;
 • Psykoterapeut.

komplikasjoner

Uten skikkelig behandling og dispensarobservasjon av pasienter, er sykdomsprogresjonen og følgende komplikasjoner mulige:

 • Blødning i hjernen og hjerneslag;
 • Ødem i hjernen;
 • Hjerteinfarkt;
 • Demens.

funksjonshemming

For i dag er funksjonshemming bevilget dersom pasienten ikke klarer å utføre arbeidsoppgaver på grunn av den etablerte diagnosen "disirkulatorisk encefalopati".

Muligheten for uførhet med DEP på 1 grad er ikke høy.

I tilfelle DEP av 2. grad av sykdommen blir pasienter tildelt en tredje funksjonshemmede gruppe dersom de er i stand til å oppfylle en del av deres arbeidsforpliktelser.

Den andre gruppen er tildelt både ved 2 og 3 grader DEP - i denne varianten har pasientene periodiske dips i minnet. På ingen måte kan de utføre faglige oppgaver.

Den første gruppen av funksjonshemming kan bare tildeles ved DEP i 3. grad, noe som indikerer den store faren for dette skjemaet.

Ovennevnte punkter gjenspeiles i Russlands føderale lov "om sosial beskyttelse av funksjonshemmede". Oppgaven av en bestemt gruppe utføres etter å ha bestått medisinsk undersøkelse.

Hvor mange bor

Hvor mye kan du leve med problemet? Diagnostikk av DEP er langt fra å være en dom for pasienter. Tidlig påbegynt literat behandling kan redusere utviklingen av patologien til hjerneskade i flere tiår.

Hvis du ignorerer symptomene på sykdommen, skjer overgangen til neste stadium omtrent 18-24 måneder senere.

forebygging

Alle mennesker i fare bør systematisk overvåke blodtrykket deres hver dag. En gang i året for å sjekke blodet for innholdet av kolesterol, sukker. Å lede en sunn livsstil: Å spise riktig og fullt, å gi opp røyking og alkohol, for å være fysisk aktiv, for å unngå stress. Behandle dispensertilsyn hos den behandlende legen.

Alt om dyscirculatory encephalopathy av 2. grad

Dysirkirkulatorisk encefalopati av 2. grad (ICD-kode - 10 I 67.8) er en sykdom som er preget av økende forandringer i hjernevæv som oppstår på grunn av blodforsyningsforstyrrelser i orgelet. I dag er det diagnostisert ganske ofte og kan oppdages hos mennesker i ulike aldre. Selv om eldre mennesker er mer utsatt for manifestasjon av DEP 2 grad. Sykdommen utvikler sakte, men hvis du ignorerer det, kan det føre til uførhet.

Kjennetegn ved sykdommen

For å få en hjertesirkulatorisk encefalopati av 2. grad, resulterer i en forstyrrelse av hjerneblodforsyningen, som kan være både medfødt og oppkjøpt. Diagnose det kan i ung alder, men etter 70 år øker risikoen for forekomsten med 3 ganger.

For DEP på 2 grader er fokale lesjoner i hjernen karakteristiske, noe som bidrar til utviklingen av patologier av nerveceller, som er ansvarlige for hvordan ulike organer fungerer. Når du strammer med å søke medisinsk hjelp og mangel på behandling i lang tid, fører andregrads-ECD ofte til funksjonshemming eller til og med død.

Årsaker til sykdommen

Følgende grunner kan føre til utviklingen av DEP:

 • Trombose av vener.
 • Skader på fartøy av aterosklerotisk natur.
 • Arteriell hypertensjon.
 • Vaskulær skade som skyldes betennelse.
 • Vegetosovaskulær dystoni.
 • Cerebrovaskulær sykdom (DVB).
 • Giftig skade på kroppen som følge av inntak av bakterier, forgiftning med organiske eller kjemiske stoffer, samt dårlige vaner (røyking, alkohol).

Det er 3 grader av sykdommen:

 1. På begynnelsen er endringer i hjernen mindre. Pasienten har av og til støy i ørene, hodepine, søvnløshet, funksjonshemming, tretthet.
 2. I den andre fasen utvikler symptomene seg. Mikrostroke forekommer i hjernen. Denne fasen er karakterisert ved forekomsten av patologiske reflekser, forekomsten av lammelse, åreknuter i fundus og nedsatt motorisk koordinasjon.
 3. Hvis behandling ikke er startet, utvikler den tredje fasen av patologi. I dette tilfellet er det demens og nedsatt intelligens. Å ignorere manifestasjoner av DEP fører til at pasienten ikke kan selvbetjene seg selv. Pasienten lider av alvorlig hodepine, kvalme, svakhet, manglende evne til å oppleve informasjon om omgivende objekter.

Syndromer utvikler med progression av DEP

Når den andre graden av disirkulatorisk encefalopati begynner å utvikle seg, utvikler pasienten følgende syndromer:

 • Cefalgic - manifestert av støy i ørene, smerte i hodet, kvalme og oppkast.
 • Disomnichesky. Det er preget av søvnforstyrrelser.
 • Vestibulo-ataktisk - dette syndromet er forbundet med nedsatt følelse av kroppens stilling i rom og koordinering av bevegelser. Dette gir opphav til svimmelhet, gåing er forstyrret.
 • Kognitiv - det er problemer med konsentrasjon og tenkning.

Alle disse syndromene er forbundet med økt fysisk og følelsesmessig stress, så de manifesterer seg ofte sent på kvelden.

Skjemaer av DEP

Det er flere former for dyscirculatory encefalopati av 2. grad:

 1. Aterosklerotisk - oppstår som et resultat av arteriosklerose av karene og blir diagnostisert hos pasienter oftere enn andre. I dette tilfellet er de berørte hovedskipene, som gir hjernen blod. Hvis sykdommen utvikler seg, reduseres tilgangen til blodet til orgelet og hjernens funksjon er nedsatt.
 1. Venøs er forbundet med en endring i utstrømningen av blod fra hjernen. Stagnasjon kan oppstå når venene klemmes, noe som oppstår ved hypertensive kriser eller plutselige endringer i trykk.
 1. Den blandede form har en kompleks genese, siden den kombinerer tegnene på atherosklerotiske og hypertoniske former for DEP. På grunn av brudd på operasjonen av blodkar, utvikler sykdommen raskt, har uttalt manifestasjoner og en negativ prognose for utvikling.

Prognose av sykdommen

Med kredsløbsendring i 2 grader avhenger prognosen av hvor raskt sykdommen utvikler seg og om komplikasjoner observeres. Kvalitativ behandling fremmer en økning i pasientens forventede levetid. Imidlertid kan vedvarende remisjon kun oppnås ved aterosklerotisk stadium.

Nyttig informasjon om sykdommen du finner i foredrag av Andrey Raichin, lege i medisinsk vitenskap, professor, leder. Institutt for neurologi og Institutt for medisinsk rehabilitering av pasienter med sykdommer i nervesystemfunksjonen til det russiske NCMDS og det russiske føderasjonsdepartementet:

Mye mer alvorlig er venøs grad, og blandet form er nesten umulig å behandle, siden den preges av en kompleks genese. Med DEP på 2 grader for å oppnå remisjon fortsatt mulig. Det er nødvendig å nøye følge alle forskrifter fra legen og endre livsstilen.

Dødelig utfall er mulig i tilfelle komplikasjoner av sykdommen: hjerneslag, hjerteinfarkt. For å forverre prognosen kan det være et økt nivå av sukker i diabetes, endringer i hjernen av degenerativ natur og sirkulasjonsforstyrrelser.

Med en liten manifestasjon av sykdommen i 2 stadier, er pasienten tildelt en funksjonshemning i gruppe 3. Dette skyldes at pasienten allerede har åpenbare brudd på sin arbeidsevne.

Ved de uttrykte symptomene på dette stadiet blir pasienten gitt 2 funksjonsgrupper. På dette stadiet er det store variasjoner i kroppen, svekket hukommelse, er det nevrologiske uregelmessigheter er ofte til stede i et slag pasientens historie.

På de 3 stadiene er forstyrrelsene i muskuloskeletalsystemet, minnesdypene, brudd på blodtilførsel av organene allerede uttrykt. I dette tilfellet tjener personen ikke lenger seg. Han får 1 gruppe funksjonshemming.

diagnostikk

Diagnosen av kredsløpssyklusen i 2. grad er laget av en nevrolog på grunnlag av forskningsdataene:

 • Blodprøve.
 • Magnetisk tomografi.
 • Radiografisk undersøkelse av ryggraden.

behandling

De viktigste behandling DEP-2 grader er å normalisere livsstil, medisinering, fysikalsk terapi og fysioterapi.

Medikamentterapi består i utnevnelse av pasient til ulike grupper av legemidler. Først av alt er de medisiner som normaliserer trykket. Deres bruk er tilrådelig i tilfelle hypertoniske eller blandede former, når hypertensjon førte til DEP. Oftest er disse legemidlene foreskrevet:

 1. Phentolamine.
 2. Pentamin.

I nærvær av aterosklerose vil følgende stoffer være effektive:

 • Piracetam.
 • Pentoxifylline.

For å stabilisere blodsirkulasjonen i hjernen, benyttes neuroprotektorer:

Hvis medisinebehandlingen ikke har en positiv effekt, er pasienten vist å utføre en operasjon - stenose. Det er gjort for å gjenopprette fartøyets lumen, som viste seg å være skadet. Utfør det gjennom arterien ved hjelp av en spesiell enhet under lokalbedøvelse.

God effektivitet ved behandling av DEP på 2 grader viste forskjellige fysioterapi prosedyrer:

 • UHF-terapi der en elektromagnetisk bølge bestråles. I dette tilfellet stiger oksygenivået i pasientens blod og normaliseringen av nervesystemet normaliseres.
 • Galvanoterapi - er effekten på nakken og skulderområdet med svake elektriske utladninger. Dette fører til en utvidelse av lumen av kapillærene, eliminering av spasmer, normalisering av blodstrømmen.
 • Behandling med oksygen eller karbonbad. Denne prosedyren fører til utvidelse av blodkar og normalisering av blodsirkulasjonen.

I TV-programmet "På det viktigste," Dr. Agapkin Sergey snakker om funksjonene i behandlingsprosedyren, tørre karbon bad:

 • Laser terapi. Infrarød og magnetolaserestråling har en gunstig effekt på blodstrømmen.
 • Akupunktur.
 • Massasje.
 • Elektroslep, der det brukes en svak lavfrekvensstrøm.

Behandling med folkemidlene

1 og 2 stadier av DEP på 2 grader er godt egnet til behandling basert på bruk av folkemessige rettsmidler. Men i dette tilfellet må det huskes at effekten med slik terapi er rask. Et godt resultat ved bruk viste seg:

 1. Spirituøs tinktur, laget av kløverfarger av rødt.
 2. Cranberry-honning blanding.
 1. Dekoksjon av humleskål, morwort, valerianrot og mynte.
 2. En avkok laget av hagtorn bær.

Funksjoner av strømforsyning ved DEP på 2 grader

For behandling for å være mer effektiv og gjenoppretting er raskere, anbefales det at pasienter med diagnose av dyscirculatory encefalopati av klasse 2 følger en spesiell diett. For dette må du slutte å bruke:

 • Fett og stekt kjøtt.
 • Salat og eventuelle røkt produkter.
 • Smør og margarin.
 • Egg.
 • Muffins.
 • Majones.
 • Makaroni produkter.
 • Mye salt.
 • Alkohol.

Grunnlaget for ernæring bør være:

 1. Brun ris.
 2. Kokt fisk og sjømat.
 3. Maisolje.
 1. Mager ost.
 2. Lavmette meieriprodukter.
 3. Friske frukter, grønnsaker, bær og greener.

Mengden væske som forbrukes må være tilstrekkelig for kroppen og være minst 1,5 liter per dag. Middagen skal være senest 2 timer før sengetid.

Mulige komplikasjoner


Hvis personen som presenterer symptomer på DEP, treg til å gå til legen nekter å overholde sine anbefalinger eller å endre livsstil, kan du utvikle mange komplikasjoner som er spesifikke for denne sykdommen:

 • Nedbrytningen av personligheten på grunn av forstyrrelser av hjernens funksjon.
 • Dødelig utfall, som kan oppstå på grunn av hjerteinfarkt, hjerneslag eller kardiovaskulær sammenbrudd.

forebygging

Forebyggende metoder for denne sykdommen er ikke så mye, og de er alle rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen og bremse utviklingen av DEP 2-graden. Spesielt effektiv forebygging er i utgangspunktet og består av:

 1. Regelmessig overvåking av blodtrykk.
 2. Kontrollerer kolesterol.
 3. Unngå stressende situasjoner og følelsesmessig stress.

Om forebygging av sykdommen vil fortelle lege-nevrolog Borisov Alexey Sergeevich:


Pasienter med denne diagnosen skal gjennomgå en omfattende undersøkelse minst en gang i året, noe som vil bidra til å identifisere eventuelle endringer i kroppen og eliminere dem i utgangspunktet. At sykdommen ikke utvikler seg, er det nok å bruke et støttende behandlingsforløp, kvitte seg med dårlige vaner og lede en sunn, fullverdig livsstil.

Les Mer Om Fartøyene