Dyscirculatory encephalopathy 3 grader - sykdom

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP) er en alvorlig sykdom i hjernen, hvor karene påvirkes. Som et resultat, mottar noen områder av hjernens materie ikke oksygen og næringsstoffer.

Dette fører til oksygen sult av nervesystemet, ødem, funksjonsforstyrrelser og ødeleggelse.

Sykdommen utvikler seg på grunn av patologien til små og store kar. Det påvirker omtrent 5-6% av den totale befolkningen.

De fleste tilfeller faller på eldre mennesker, men er ofte funnet blant de iboende befolkningen.

Grader av alvorlighetsgrad av sykdommen

Avhengig av kliniske manifestasjoner er det vanlig å skille tre grader av alvorlighetsgraden av denne sykdommen:

 1. 1 grad. Subjektive følelser oppstår i begynnelsen av sykdomsutviklingen. Pasienten merker en reduksjon i arbeidskapasitet, humørsvingninger, søvnforstyrrelser, minnetap, økt tretthet. I de fleste tilfeller er objektive symptomer fraværende.
 2. 2 grader. Det er preget av mer åpenbare manifestasjoner av sykdommen. Neurologiske forstyrrelser er notert. Ved undersøkelse kan nevrologgen oppdage abnormiteter i den psykologiske og emosjonelle sfæren.
 3. 3 grader. Alvorlige nevrologiske endringer er karakteristiske for den siste fasen av DAP. Den psykiske tilstanden til pasienten blir ustabil, det kan være angrep av aggresjon, koordinering er forstyrret. I enkelte pasienter blir funksjonene i det visuelle og sensoriske systemet forstyrret. Observert er mentale abnormiteter, inhibering, periodisk synkope.

Symptomer og behandling av DEP 1

Discirkulatorisk encefalopati av 1. grad er en sykdom forbundet med dårlig arbeid i blodsirkulasjonen i hjernen, som igjen kan føre til n.

Symptomer og behandling av DEP 2

Dysirkulatorisk encefalopati av 2. grad er en ganske vanlig nevrologisk sykdom i vår tid, som kan være.

Funksjoner i fase 3

Det er en utvikling av vaskulær demens. Alle symptomene utvikles, blir mer uttalt.

Det oppstår beslag som ligner på epileptiske, intellektet reduseres.

En person blir ute av stand til å betjene seg selv, han krever konstant oppmerksomhet, omsorg. Hans skjebne er helt avhengig av de som er rundt ham.

Urininkontinens blir observert, vandring er forstyrret, demens utvikler seg. Pasienten mister evnen til nye ferdigheter.

Til slutt slutter disirkulatorisk encefalopati i tredje grad i funksjonshemming, og i særlig alvorlige tilfeller død.

Hva er årsakene til sykdommen?

Dysirkirkulatorisk encefalopati utvikler seg på grunn av patillene til kapillærene, som de ikke helt kan gi hjernestoffet med næringsstoffer og oksygen.

Dette skjer av følgende årsaker:

 1. Hypertensiv sykdom blir årsaken til brudd på blodkarets integritet. De overlapper og brister, som et resultat, absorberer stoffet i hjernen plasma eller blod. Skadelige stoffer kan også komme inn hvis veggene i karrene er tapt elastisitet.
 2. hypotensjon. Kapillærene fyller svakt med blod, det strømmer sakte gjennom dem.
 3. Med aterosklerose Kolesterolplakkene okkluderer blodkar. På grunn av uriktig metabolisme akkumuleres fett på veggene, og gradvis reduseres lumen og overlapper helt. Under slike forhold når ikke blodet alle deler av hjernen.
 4. Osteochondrose en av avdelingene i ryggraden. Med denne patologien får hjernen mindre blod enn det burde, på grunn av klemme av spasmodiske muskler og beinprosesser i vertebralarterien.
 5. Brudd på blodsirkulasjonen kan skyldes økt viskositet, noe som forårsaker adhæsjon av blodplater og dannelse av blodpropper eller trombi. De dekker fartøyet, og en del av hjernen, som den leverte, blir gradvis døende.
 6. Nikotinavhengighet fører til en reduksjon i lumen av kapillærene, spesielt uttrykt i hjernen. Ved langvarig røyking blir denne tilstanden irreversibel.
 7. Patologi av blodårer og blod reduserer hastigheten på bevegelsen av sistnevnte i kroppen. Slike sykdommer inkluderer tromboflebitt, vegetovaskulær dystoni.
 8. Vaskulær forstyrrelse observeres ved medfødte anomalier (patologisk utvikling av vener og arterier, angiodysplasi).
 9. hematom, Skapt med traumer til hjernen eller ryggraden. De presser på kapillærene, klemmer dem, forverrer tilgangen av oksygen og næringsstoffer til nervecellene.
 10. Krenkelse av hormonell bakgrunn. Kjertler av indre sekresjon produserer hormoner som regulerer tilstanden til lumen av karene i hjernen. Med sin patologi blir hormonproduksjonen forstyrret. Frekvensen av den hormonelle bakgrunnen forårsaker ofte utviklingen av disirkulatorisk encefalopati hos kvinner med overgangsalder.

Overgang av sykdommen til 3 grader fremmes av stress, emosjonell overstyring, tobakksrøyking, alkoholisme, osteokondrose i livmoderhalsen.

Hva er vegetativ dysfunksjon og hvordan det manifesterer seg du kan studere i vår artikkel.

Manglende samordnede bevegelser av spinocerebellar ataksi - symptomer og behandling av sykdommen.

Hvordan manifesterer sykdommen seg

For DEP på 3 grader er alvorlige funksjonsnedsettelser av vitale funksjoner karakteristiske.

Pasienten føler seg alvorlig hodepine, støy i ørene, søvn er forstyrret, skarpe humørsvingninger vises, tretthet økes, og arbeidskapasiteten reduseres betydelig.

Det er slike endringer på grunn av nederlaget i hjernens subcortex, der informasjonssentrene er lokalisert. De kontrollerer søvn, er ansvarlige for funksjonen av kroppens sensoriske systemer (hørsel, visjon).

Når integriteten til kapillærene er ødelagt, utvikler et microinsult. Som et resultat lider det mentale senteret.

Det blir vanskelig for en pasient å fokusere på bestemte ting, minnet er redusert, det er vanskelig for ham å forestille seg det endelige resultatet av hans handlinger.

Hvis hjerneinnholdet i frontalbekken påvirkes, er følelsesmessig ustabilitet, depresjon, likegyldighet, angrep av aggresjon, hysteri, apati opptatt.

Prosessen med å overføre informasjon fra nerveceller til organer er forstyrret.

Pasienten blir vanskelig å koordinere bevegelser, går forandringer, hun blir rystet. Når du ser på, er sener og muskler spasmodiske.

Pasienten mister muligheten til å utføre de enkleste oppgavene for å ta vare på seg selv.

Han trenger omsorg, den konstante tilstedeværelsen av en person som vil hjelpe ham.

Når okseklubben påvirkes, blir synet svekket. Noen ganger er det symptomer på muntlig automatisme: en nesal stemme, åpning av munnen med irritasjon av en del av kroppen, vanskeligheter med å svelge.

Tilnærming til behandling

Hensikten med terapeutiske tiltak er behandling av den underliggende patologien, eliminering av lesjoner og gjenopptakelse av hjernefunksjonen, og beskytter den mot oksygen sult.

Behandlingen av kardiovaskulær encefalopati av 3. grad er kompleks.

For å eliminere patologien og gjenoppta tilstanden til cellene i hjernens substans, må du følge alle anbefalingene.

En diett med en begrensning av salt og fett er foreskrevet. Bruk av vitaminer er obligatorisk.

Det er viktig å engasjere seg i psykoterapi.

Pasienten vil lett gå til endringen, hvis han er engasjert i visse oppgaver som han kan utføre. Denne tilnærmingen vil hjelpe ham med å innse at det er en sjanse for utvinning.

medisinering

Flere stoffer er foreskrevet samtidig for å sikre normal blodgass, gjenopprette nervecellen og eliminere årsaken.

Følgende legemidler brukes:

 1. Lizinopril - et stoff for å redusere blodtrykket, hvis utviklingen av DEP har ført til høyt blodtrykk.
 2. Acetylsalisylsyre (aspirin) - væsker blod, forhindrer vedheft av blodplater, blokkering av blodkar.
 3. Curantil - bidrar til å øke lumen i kapillærene, styrker veggene sine.
 4. Nimodipin - blokkerer tilførselen av kalsium til musklene, noe som fører til avslapping og forbedring av blodstrømmen. Som et resultat, bevegelsen forbedres, evnen til å fornuffe fornyes.
 5. Atenolol - fjerner fra kroppen overflødig væske, normaliserer arbeidet i hjertet, øker blodstrømmen, reduserer hjertefrekvensen og trykket.
 6. Vazobral - beskytter hjernecellene mot oksygen sult, forhindrer blodpropper, forbedrer metabolske prosesser i subcortex, gjenoppretter funksjoner.
 7. Tinktur av ginseng er et naturlig middel. Det bidrar til å øke arbeidskapasiteten, forbedrer hjernens hjerte, kardiovaskulære system, reduserer mengden kolesterol i blodet, kjemper med økt tretthet. Imidlertid er bruk av tinktur av ginseng i hypertensjon kontraindisert.

Kirurgisk behandling

Denne metoden brukes hvis medisinering ikke gir de ønskede resultatene. Operativ inngriping utføres på hovedskipene.

Mulige konsekvenser

Sjansene for utvinning er skarpe

Med kardiovaskulær encefalopati av klasse 3 er prognosen ugunstig.

Det er umulig å gjenopprette helt tapte funksjoner. Selv etter behandlingen kan pasienten ikke utføre grunnleggende ferdigheter med selvbetjening.

Medikamentterapi er rettet mot å eliminere symptomer.

Forebyggende tiltak

For å hindre utviklingen av sykdommen, må du følge den aktive livsstilen, spise riktig, utføre daglige morgenøvelser.

Hvis sykdommen har oppstått, må du begynne å behandle den i tide for å hindre overgangen til et alvorlig 3-trinn.

I nærvær av patologier som kan forårsake sykdom, er det nødvendig å håndtere behandlingen.

Som vi kan se er disirkulatorisk encefalopati i tredje grad et ganske alvorlig problem, og konsekvensene av dette påvirker livskvaliteten og varighetens betydning betydelig.

Derfor er det bedre å forhindre det, og for dette behøver du bare å følge forebyggende tiltak og håndtere rettidig behandling av noen sykdom.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkirkulatorisk encefalopati - hjerneskade som skyldes kroniske langsomt progressiv cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser av forskjellig genese. Encefalopati manifestert ved en kombinasjon av kognitiv svekkelse med bevegelsesforstyrrelser og følelsesmessige kuler. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjoner av encefalopati er delt inn i 3 faser. I listen over undersøkelser gjennomført med vaskulær encefalopati omfatter ophthalmoscopy, EEG, REG, Echo-EG UZGD og tosidig skanning av cerebrale kar, hjerne MRI. Encefalopati blir behandlet individuelt utvalgt kombinasjon antihypertensive, kardiovaskulære, antiblodplate, nevrobeskyttende og andre stoffer.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP) er en utbredt sykdom i nevrologi. Ifølge statistiske data lider omtrent 5-6% av den russiske befolkningen av karsirkulatorisk encefalopati. Sammen med akutte slag, misdannelser og aneurysmer av cerebral fartøy, refererer DAP til vaskulær nevrologisk patologi, i strukturen som den opptar først og fremst i hyppigheten av forekomsten.

Tradisjonelt anses disirkulatorisk encefalopati å være en sykdom med hovedsakelig eldre alder. Imidlertid er den generelle trenden mot "foryngelse" av kardiovaskulære sykdommer også observert i forhold til DEP. Sammen med angina pectoris, myokardinfarkt, hjerneinfarkt, dysirkirkulatorisk encefalopati observeres i økende grad hos personer under 40 år.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

I hjertet av DEP er kronisk iskemi av hjernen, som resulterer fra forskjellige vaskulære patologier. Omtrent 60% av encefalopati forårsaket av aterosklerose, nemlig aterosklerotiske forandringer i veggene av cerebrale blodårer. Den nest største årsaken til DEP tar kronisk hypertensjon, som er observert i hypertensjon, kronisk glomerulonefritt, polycystisk nyresykdom, pheochromocytoma, Cushings sykdom, og andre. Hypertension encefalopati utvikler seg som et resultat av spastiske tilstander av cerebral arterie, som resulterer i utarming av cerebral blodstrøm.

Blant grunnene til at det er encefalopati, isolert patologien til vertebrale arterier, som gir opp til 30% av cerebral sirkulasjon. Clinic vertebrale arterie syndrom inkluderer symptomer og vaskulær encefalopati i vertebrobasilær basilære hjerne bassenget. Forårsaker utilstrekkelig blodstrøm i de vertebrale arterier, som fører til DEP kan være: Osteochondrose, nakkesøylen ustabilitet dysplastisk natur eller utvinne fra ryggmargsskade, Kimerli anomali defekter i vertebrale arterie.

Ofte forekommer disirkulatorisk encefalopati mot bakgrunnen av diabetes, spesielt i tilfeller der det ikke er mulig å holde blodsukkeret ved normens øvre grense. Diabetisk makroangiopati fører til utseendet av DAP-symptomer i slike tilfeller. Andre årsakssymptomer av disirkulatorisk encefalopati inkluderer craniocerebralt trauma, systemisk vaskulitt, arvelig angiopatier, arytmier, vedvarende eller hyppig arteriell hypotensjon.

Mekanismen for utvikling av dyscirculatory encefalopati

De etiologiske faktorene av DEP på en eller annen måte fører til svekkelse av cerebral sirkulasjon, og dermed til hypoksi og forstyrrelse av trofisme i hjerneceller. Som et resultat oppstår døden av hjerneceller ved dannelse av fortyndingsområder av hjernevev (leukoareose) eller flere små foci av såkalte "mute infarcts".

Den mest sårbare i kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon er den dype hvite substans i hjernen og subkortikale strukturer. Dette er på grunn av sin beliggenhet på grensen mellom vertebrobasilær og carotis-basilaris bassenget. Kronisk iskemi i de dype deler av hjernen fører til et sammenbrudd i kommunikasjonen mellom basalgangliene og hjernebarken, kalt "fenomenet separasjon." I henhold til moderne konsepter er "fenomenet atskillelse" er den viktigste patogene mekanismene for vaskulær encefalopati og bestemmer dens viktigste kliniske symptomer: kognitive forstyrrelser, emosjonelle sfære, og motorfunksjon. Karakteristisk encefalopati i begynnelsen av sin bane manifestert funksjonelle lidelser, som, hvis den er riktig behandling kan brukes reversibel, og deretter gradvis dannet et vedvarende nevrologisk underskudd, som ofte resulterer i pasient uførhet.

Det bemerkes at i omtrent halvparten av tilfeller fortsetter disirkulatorisk encefalopati i kombinasjon med neurodegenerative prosesser i hjernen. Dette skyldes generality av faktorer som fører til utvikling av både cerebrovaskulære sykdommer i hjernen og degenerative endringer i hjernevæv.

Klassifisering av dyscirculatory encephalopathy

Etiologien til disirkulatorisk encefalopati er delt inn i hypertensiv, aterosklerotisk, venøs og blandet. Av strømmenes natur blir sekken progressiv (klassisk), remitterende og raskt progressiv (galopperende) karsirkulatorisk encefalopati utsatt.

Avhengig av alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, blir dyscirculatory encefalopati klassifisert i scenen. Encefalopati trinn I er kjennetegnet ved subjektiv størrelse fleste manifestasjoner av mild kognitiv svekkelse og fravær av forandringer i neurologisk status. Discirkulatorisk encefalopati i stadium II er preget av utprøvde kognitive og motoriske forstyrrelser, forverring av følelsesmessige lidelser. Discirkulatorisk encefalopati i III-scenen er i hovedsak vaskulær demens av varierende alvorlighetsgrad, ledsaget av ulike motoriske og psykiske lidelser.

Initial manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Karakteristisk er diskret og gradvis start vaskulær encefalopati. I den innledende fasen av DEP i forgrunnen kan gå uorden emosjonelle sfære. Omtrent 65% av pasientene med sirkulasjons encefalopati er depresjon. Et karakteristisk trekk ved vaskulær depresjon er at pasienter ikke pleier å klage over lav humør og depresjon. De fleste som hypokondre nevrose pasienter, pasienter med DEP fast på ulike somatiske ubehag. Encefalopati oppstår i slike tilfeller med klager over ryggsmerter, leddsmerter, hodepine, øresus eller summende i ørene, smerter i ulike organer og andre uttrykk som ikke helt passer inn i det eksisterende klinikken pasienten somatisk patologi. I motsetning depressiv nevrose, depresjon med vaskulær encefalopati skjer på bakgrunn av en mindre traumatisk situasjon eller uten grunn, svarer dårlig på antidepressiva og psykoterapi.

Encefalopati innledende fasen kan uttrykkes i økt emosjonell labilitet, irritabilitet, humørsvingninger, ukontrollerbare gråt tilfeller av ubetydelig anledning, angriper en aggressiv holdning overfor andre. Slike manifestasjoner, i tillegg til pasientens klager på tretthet, søvnforstyrrelser, hodepine, forvirring, innledende encefalopati lik nevrasteni. Imidlertid er en kombinasjon av disse symptomene med tegn på brudd på kognitive funksjoner typisk for karsirkulatorisk encefalopati.

I 90% av tilfellene manifesterer seg kognitiv svekkelse i de tidligste stadier av utviklingen av karsirkulatorisk encefalopati. Disse inkluderer: et brudd på evnen til å fokusere oppmerksomhet, hukommelsessvikt, vanskeligheter med å organisere eller planlegge for enhver aktivitet, redusere tempoet i tenkning, tretthet etter mentalt stress. Typisk for DEP er forstyrrelsen av gjengivelsen av informasjon mottatt mens du opprettholder minnet om livshendelser.

Motorforstyrrelsene som følger med den første fasen av karsirkulatorisk encefalopati omfatter hovedsakelig klager av svimmelhet og ustabilitet i å gå. Det kan være kvalme og oppkast, men i motsetning til ekte vestibulær ataksi, vises de som svimmelhet bare når de går.

Symptomer på dyscirculatory encefalopati II-III stadium

Discirkulatorisk encefalopati II-III-stadiet er preget av økning i kognitive og motoriske lidelser. Det er en betydelig forringelse i minnet, mangel på oppmerksomhet, intellektuell tilbakegang, uttrykt vanskeligheter når det er nødvendig for å utføre gjennomførbart tidligere mentalt arbeid. Samtidig kan pasienter med DAP ikke tilstrekkelig vurdere tilstanden deres, overestimere effektiviteten og intellektuelle evner. Over tid mister pasienter med karsirkulatorisk encefalopati evnen til å generalisere og utvikle et handlingsprogram, begynner å navigere dårlig i tid og sted. I tredje fase av karsirkulatorisk encefalopati, er det merket forstyrrelser i tenkning og praksis, personlighetsforstyrrelser og oppførsel. Demens utvikler seg. Pasienter mister evnen til å lede en arbeidsaktivitet, og med dypere brudd mister de selvbetjeningsevner.

Fra forstyrrelser i den emosjonelle sfæren, blir disirkulatorisk encefalopati av senere stadier ofte ledsaget av apati. Det er et tap av interesse i tidligere hobbyer, mangel på motivasjon for enhver yrke. Med diskirkulatorisk encefalopati III-fase kan pasienter engasjere seg i litt uproduktiv aktivitet, og gjør ofte ingenting. De er likegyldige for seg selv og hendelser rundt dem.

Ubetydelig i første fase av disirkulatory encephalopathy motor forstyrrelser, i det etterfølgende blir åpenbare for andre. Typisk for DEP er forsinket å gå i små trinn, ledsaget av shuffling på grunn av at pasienten ikke kan rive foten fra gulvet. En slik shuffling gang med karsirkulatorisk encefalopati ble kalt "skiløperens gang". Det er karakteristisk at når du går til en pasient med en DEP, er det vanskelig å begynne å bevege seg fremover og også vanskelig å stoppe. Disse manifestasjonene, som selve gangen til en pasient med DAP, har en betydelig likhet med klinikken for Parkinsons sykdom, men i motsetning til det er ikke ledsaget av nedsatt motor i hendene. I forbindelse med dette kalles klinisk-lignende kliniske manifestasjoner av diskirkulatorisk encefalopati "parkinsonisme i den nedre delen av kroppen" eller "vaskulær parkinsonisme".

I tredje fase av DEP observeres symptomer på oral automatisme, alvorlige taleforstyrrelser, tremor, parese, pseudobulbar syndrom, urininkontinens. Det kan være epileptiske anfall. Ofte følger plutselig encefalopati II-III-scenen med faller under gang, spesielt ved stopp eller sving. Slike fall kan resultere i brudd på ekstremiteter, spesielt når kombinasjonen av DEP med osteoporose.

Diagnose av dyscirculatory encefalopati

Av ubestridelig betydning er den tidligere gjenkjenningen av symptomer på dyscirculatory encephalopathy, som muliggjør rettidig initiering av vaskulær terapi av eksisterende sykdommer i cerebral sirkulasjon. Til dette formål anbefales en periodisk undersøkelse av nevrolog til alle pasienter med risiko for å utvikle DAP: hypertensive pasienter, diabetikere og personer med aterosklerotiske forandringer. Og den siste gruppen kan inkludere alle eldre pasienter. Siden kognitiv funksjonsnedsettelse som følger med den sirkulatoriske encefalopati i de innledende stadiene, kan forbli ubemerket av pasienten og hans slektninger, er det nødvendig med spesielle diagnostiske tester for å oppdage dem. For eksempel tilbys pasienten å gjenta ordene uttalt av legen, tegne et tallerken med piler som angir den angitte tiden, og deretter tilbakekalle ordene han gjentok for legen.

Som en del av diagnostisering av vaskulære encefalopati holdt en konsultasjon med et oftalmologisk ophthalmoscopy og definisjon synsfeltpar, EEG, Echo-EG og REG. Viktigheten i å identifisere vaskulære forstyrrelser i et DEP UZDG hode og nakke fartøy, tosidig skanning og MPA cerebrale kar. Gjennomføring MR av hjernen hjelper til å skille discirculatory encefalopati med cerebral patologi av en annen opprinnelse: Alzheimers sykdom, disseminert encefalomyelitt, Creutzfeldt - Jakobs sykdom. Det mest betydningsfulle trekk er deteksjon av vaskulær encefalopati foci "tause" hjerteinfarkt, mens tegn på cerebral atrofi og leukoaraiosis partier kan også observeres i neurodegenerative sykdommer.

Diagnostisk for utløsende faktorer bak utviklingen av vaskulær encefalopati omfatter kardiolog konsultasjon, blodtrykksmåling, koagulering, bestemmelse av kolesterol og lipoproteiner blod, blod sukker analyse. Hvis det er nødvendig, til pasienter med DEP tilordnet konsultasjon endokrinolog, daglig overvåking av blodtrykk, nyre konsultasjon, diagnostisere arytmi - daglig EKG og EKG-overvåking.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Den mest effektive mot disirkulatorisk encefalopati er en kompleks etiopathogenetisk behandling. Det skal være rettet mot å kompensere for den eksisterende kausative sykdommen, forbedre mikrosirkulasjonen og hjernens sirkulasjon, samt beskytte nervene fra hypoksi og iskemi.

Kausal behandling vaskulære encefalopati kan innbefatte individuell utvalg av antihypertensive og antidiabetiske midler, anti-stivnet diett, og så videre. Når encefalopati skjer på en bakgrunn av høye nivåer av blodkolesterol blir ikke redusert av en diett, DEP-behandlinger inkluderer kolesterolsenkende medikamenter (lovastatin, gemfibrozil, probucol).

Grunnlaget for pathogenetic behandling av vaskulær encefalopati lage medikamenter som forbedrer cerebral hemodynamikken og ikke fører til effekten av "stjele". Disse omfatter kalsiumkanalblokkere (nifedipin, modipin), fosfodiesterase-inhibitorer (pentoksyfyllin, ginkgo biloba), a2-adrenerge reseptor-antagonister (piribedil, nicergolin). Siden encefalopati ofte ledsaget av øket blodplate-aggregering hos pasienter med DEP anbefalte levetid praktisk talt å motta antiblodplatemidler: acetylsalicylsyre eller ticlopidin, og i nærvær av kontraindikasjoner dertil - dipyridamol (magesår, gastrointestinal blødning osv.).

En viktig del av behandlingen av vaskulære encefalopati stoffene utgjøre et nevrobeskyttende virkning, øke evnen av nerveceller for å operere under forhold med kronisk hypoksi. Av slike medikamenter til pasienter med sirkulasjons encefalopati foreskrevne pyrrolidonderivater (piracetam, etc.), derivater av GABA (N-nicotinoyl gamma-aminosmørsyre, gamma-aminosmørsyre, aminofenilmaslyanaya syre), animalske legemidler (gemodializat fra blodet til kalver, cerebrale hydrolysat griser, cortexin), membran legemidler (kolin alphosceratus), kofaktorer og vitaminer.

I tilfeller hvor encefalopati forårsaket av innsnevring av lumen i den indre halsarterie, og nådde 70%, og er kjennetegnet ved hurtig progresjon, episoder av TIA eller lite utslag operativ behandling DEP. Ved stenose består operasjonen av karotid endarterektomi, med full okklusjon - i dannelsen av ekstra-intrakranial anastomose. Hvis karsirkulatorisk encefalopati skyldes en anomali i vertebralarterien, blir dens rekonstruksjon utført.

Prognose og forebygging av dyscirculatory encephalopathy

I de fleste tilfeller kan tilstrekkelig og rettidig regelmessig behandling bremse utviklingen av encefalopati jeg til og med stadium II. I noen tilfeller er det en rask progresjon hvori hver suksessive trinn utvikler seg fra de foregående 2 år. Dårlig prognostisk tegn er en kombinasjon av vaskulær encefalopati med degenerative hjerneendringer, og som forekommer på bakgrunn av DEP hypertensiv krise, akutte cerebrovaskulære hendelser (TIA, ischemiske eller hemoragisk slag), er hyperglykemi dårlig kontrollert.

Den beste forebygging av vaskulær encefalopati er en korreksjon av eksisterende brudd i lipidmetabolismen, bekjempe aterosklerose, var effekten av antihypertensiv terapi, et tilstrekkelig utvalg av antihyperglykemisk terapi for diabetikere.

Discirkulatorisk encefalopati av 3. grad

Symptomer og behandling av hjerne-encefalopati 2, 3 grader

Årsakene til disirkulatorisk encefalopati er forskjellige. Dette fører ofte til høyt blodtrykk. I tillegg kan aterosklerose provosere utseendet på denne sykdommen.

 • Jeg ber deg, ikke drikker tabletter fra press luchsheKardiolog Chazova "Hypertensiv, ikke mate apoteket, billig drypp... Når presset"

Hjernen krever stadig en tilstrømning av blod, som i sin tur transporterer til sine celler næringsforbindelser og oksygen. For hver nevron leveres strøm gjennom et antall kapillærer i nærheten.

Hvis de fungerer fullt ut, oppstår det ingen problemer. Men hvis fartøyets lumen begynner å begrense eller helt overlappe, fører dette til sterke endringer.

Derfor er forebyggingen av en slik sykdom å overvåke funksjonen av blodkarets system og opprettholde sin helse.

Ellers kan et lite fartøy ikke overføre nok blod til hjernecellene. På grunn av dette begynner veggene å fungere dårlig. Hvis du ikke fikser det, vil for mye væske strømme inn i hjernen. Dette er det som forårsaker puffiness.

Men oksygen i vevet går ikke forbi, på grunn av hva cellene overlever sult, og deretter går til grunne. Utsiktene er skuffende. Et slikt brudd fører til en mikroinfarkt i hjernen. Sykdommen er preget av denne særegenheten: det første sprutet forekommer i et hvitt materiale som befinner seg under barken.

Dette signalet går til andre deler av kroppen, slik at det blir vanskeligere å kontrollere det.

Det andre angrepet går over til det grå stoffet. I den er hver sone ansvarlig for visse funksjoner. Dette kan føre til problemer med tenkning og oppmerksomhet. Sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen encefalopati fører ofte til nederlaget til frontal og tidsmessig side.

Om lag 40% av nevronene kan dø samtidig, så prognosen er ikke alltid god. På de stedene hvor hjernen er berørt, begynner nekrose. Pasienten føles bare hodepine og svakhet. Hvis et slag berører bare en del av hjernen, så vil DEP-mikroslagene være mange.

Som et resultat er det brudd på konsentrasjon av oppmerksomhet, tenkning, minne, problemer med koordinering av bevegelser, dårlig humør, etc.

Diskutasjonsendring 1, 2 og 3 grader, hva er det, symptomene og behandlingsmåten

Vaskulære sykdommer, spesielt i situasjoner hvor de påvirker hjernen, er farlige komplikasjoner, opp til demens og hjerneslag. Det er viktig å holde rede på begynnelsen av de første angstsymptomene og starte en kvalifisert behandling på et tidlig stadium under tilsyn av en lege.

Definisjon av DEP - hva er det? Det er diagnostisert encefalopati (DEP) er plassert ved flere endringer er funnet i hjernevevet som følge av kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon.

årsaker

Forskerne fant ut hvilke forhold som påvirker utviklingen av dyscirculatory encephalopathy.

Det er flere kategorier:

 • Årsaker forbundet med genetiske lidelser som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 • Årsaker etter fødselen. Forbindelse med brudd på integriteten til hjernevæv på grunn av traumer eller sykdommer i nervesystemet.

Det er bevist at aterosklerotiske, inflammatoriske endringer i karene, krenkelse av karene ved ryggvirvlene i osteokondrose i den øvre ryggraden, er primært akseleratorer i den første gradens offensiv.

Indirekte påvirkes negativt av røyking, alkoholisme, overspising, mangel på mosjon - alt dette fører til en økning i dårlige kolesterolet, tetter blodårene og trombose, blant annet i hjernen.

I diabetes mellitus er det også endringer i blodkarene i hele organismen - derfor er dette syndromet også referert til som predisponerende faktorer i utviklingen av DEP.

Mekanismer for sykdomssykdom

Som et resultat av redusert blodtilførsel til hjernen av de ovennevnte årsakene, oppstår hypoksi - en kronisk mangel på oksygen i hjernecellene. Under oksygen sultens død dør de mest følsomme nervecellene i hjernen, og i deres sted forblir sentraliteter av sjeldne tilfeller - tomhet i sin essens, de kalles stille infarkter.

Først av alt dør hvite sager og subcortex dør. Krenkelser og gradvis forsvinner koblinger mellom ulike deler av hjernen, og derfor begynner å tenke, minne, følelsesmessig stabilitet. Deretter endres strukturer som er ansvarlige for koordinering av bevegelser.

Dermed er vaskulær insuffisiens dødsårsaken til hjerneceller og ødeleggelse av nevrale forbindelser.

Som et resultat utvikler en vedvarende nevrologisk lidelse - dyscirculatory encephalopathy.

utbredelsen

Trist statistikk gir skuffende data - ca 6% av verdens befolkning har en diagnose av DEP.

Blant befolkningsgruppene ble personer som lider av DEP i 2. grad identifisert blant 35-55-åringer. Sannsynligheten for forekomsten av DEP øker mange ganger hos eldre over 60 år.

Avhengigheten av sykdommen med yrket ble funnet ut - jo større antall tilfeller ble funnet blant personer som var engasjert i mentalt arbeid. Dette skyldes kroppens tvunget posisjon, mangel på motoraktivitet i løpet av dagen - og som følge av utviklingen av cervikal osteokondrose, provokerende DEP.

klassifisering

Det er flere viktige typer dyscirculatory encephalopathy av 2. grad, forskjellig i spesifisitet av kurset og symptomer:

Dyscirculatory encephalopathy av 3. grad hvor mye kan jeg leve

Discirkulatorisk encefalopati i tredje grad er en hjernesykdom kjennetegnet ved alvorlige funksjonelle forandringer i hjernevevet og manifestert av signifikante abnormiteter.

Det er en patologi på grunn av en nedgang i tilførselen av hjernevæv forårsaket av ulike sykdommer (hypertensjon, aterosklerose, etc.) eller skader.

Ofte er denne sykdomsgraden diagnostisert hos eldre pasienter.

Symptomer på diskirkulatorisk encefalopati i stadium 3

Etter konstant døsighet og hodepine, alvorlig svakhet, forverring av alle typer hukommelser, endringer i karakter og andre symptomer som er karakteristiske for cirkulatorisk encefalopati i 2. grad, vises følgende tegn på sykdomens tredje grad:

 • alvorlige brudd på koordinering av bevegelser;
 • aggresjon, konflikt;
 • forverring av hørsel og syn;
 • urininkontinens;
 • brudd på sosial tilpasning;
 • alvorlig demens
 • tap av selvbetjeningsevne;
 • en betydelig forstyrrelse i gang, hyppige fall.

Samtidig blir besvimelse ofte observert. epileptiske anfall. Progresjon av sykdommen fører til at en person begynner å være helt avhengig av andre og trenger konstant ekstern omsorg og hjelp. Pasienter med stadium 3 dyscirculatory encephalopathy er tildelt en funksjonshemning (I-II gruppe) fordi evnen til å jobbe er helt tapt.

Gjennomføring magnetisk resonans billeddannelse av hjernen med vaskulære encefalopati tredje trinn gjør det mulig for flere bilder sett i patologiske lesjoner av opp til 4 mm, med uregelmessige konturer.

Behandling av karsirkulatorisk encefalopati i grad 3

Behandling av denne sykdomsgraden er svært komplisert og ikke alltid effektiv. Bare fullføring av alle medisinske anbefalinger og normalisering av livsstil kan redusere progresjonen av patologiske prosesser og forhindre komplikasjoner (slag, hjerneødem, etc.).

En kompleks behandling basert på inntak av medisiner er foreskrevet, hovedmålene som er:

 • kompensasjon av primær sykdom;
 • forbedring av mikrosirkulasjon og hjernecirkulasjon;
 • beskyttelse av nerveceller fra hypoksi og iskemi.

I noen tilfeller, for eksempel med sterk innsnevring av arteriene, er kirurgisk inngrep nødvendig.

Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati i tredje grad?

Dysirkulatorisk encefalopati er preget av tilstedeværelsen av følgende symptomer:

 • I første etappe - hodepine, svimmelhet, følelse av "støy i hodet", minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, søvnforstyrrelser.
 • I 2 stadier angis symptomene og ulike psykiske abnormiteter (depressive og engstelige tilstander) i forrige avsnitt, samt reduksjon av kontroll over ens egne handlinger.
 • I 3 stadier - alvorlig demens, gangproblemer, urininkontinens, taleforstyrrelser, etc.

Den progressive forverring av pasientens sirkulasjons encefalopati ganske naturlig provoserer og han selv og hans familie på spørsmålet om hvor mye du kan leve med denne sykdommen? Dette spørsmålet kan gis bare ett svar: jo verre sykdommen, jo verre prognosen.

Det er med 3 (siste) grad av encefalopati, det er ikke noe håp for å forbedre pasientens trivsel og i det minste noen positiv dynamikk, siden endringer i hjernesubstansen er irreversible. Ved 1 grad av sykdom, tvert imot, ved hjelp av kvalifisert behandling er det mulig å gjenopprette en persons helse og stoppe utviklingen av patologiske prosesser i hjernen.

Generelt er forventet levetid for DAP-pasienter påvirket av ulike faktorer: de første årsakene til sykdomsutviklingen, dybden av patologiske forandringer, utført behandling, forholdene der en person bor, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer,

Det er umulig å allokere en generell tidsramme for alle pasienter - alt veldig individuelt: ett år de lever med en diagnose av DEP på 3 ss. og andre dør plutselig av komplikasjoner. Derfor fortvil ikke og nekter å hjelpe leger.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

Forekomsten av progressive forstyrrelser i cerebral sirkulasjon er oftest forbundet med følgende årsaker:

 • Åreforkalkning.
 • Hypertonisk sykdom.
 • Patologiske endringer av årer.
 • Vaskulitt.
 • Blodsykdommer.
 • Nevrologisk dystoni.

Det er ofte ikke mulig å utpeke en grunn til legene, da snakker de om disirkulatorisk encefalopati av blandet genese.

Noen av disse etiologiske faktorene kan påvirkes av medisiner, for eksempel stabilisering av blodtrykket, reduksjon av inflammatoriske forandringer i blodkar, normalisering av blodproppene etc.

Hvis pasienten har alvorlig aterosklerose av store og små kar i hjernen, er det mye vanskeligere å gjenopprette hjernecirkulasjon.

Hva er behandlingen for DEP av klasse 3?

Med avanserte former av sykdommen er behandlingen symptomatisk og har som mål å lette pasientens tilstand og maksimere livet sitt. Som medisinsk terapi for DEP i tredje grad brukes følgende grupper av midler:

 • Hypotensive stoffer. Det er svært viktig å holde blodtrykket innenfor normens grenser, da det tillater å stoppe sykdomsprogresjonen og forhindre forekomsten av komplikasjoner (for eksempel iskemiske og hemorragiske slag).
 • Diuretika (for normalisering av arteriell trykk og eliminering av ødem i hjernen).
 • Vasodilatorer (spesielt stoffer som fremmer utvidelsen av intracerebrale arterier) og antikoagulantia.
 • Neuroprotectants er stoffer som beskytter hjernen mot skadelige effekter.
 • Psykotrope legemidler (utpekt avhengig av symptom tilstede hos pasienten).
 • Antikonvulsiver, etc.

I tillegg til narkotikabehandling trenger pasienter med DEP i klasse 3 riktig behandling. Siden folk med denne diagnosen ofte ikke kan betjene seg selv, kan de ikke kontrollere sine handlinger, de kan ikke stå alene.

Dersom pasienten har til å legge seg ned (på grunn av uttalt bevegelsesforstyrrelse), er det nødvendig å ta alle forholdsregler for å forebygge utvikling av sine liggesår, inflammatoriske prosesser i luftveiene, sykdommer i funksjon av fordøyelsessystemet.

Alt dette har stor innflytelse på varigheten og livskvaliteten til en person med karsirkulatorisk encefalopati.

På mum dyscirculatory encephalopathy

For Elena. I 38 år trolig behandlet ED i alle fall, er legene prøver å gjøre noe, og min mor-i-sommer er 80 år gammel, trakk hun opp en funksjonshemming, og slo ut med hånden, som om ingenting kan hjelpe.

For Elena. I 38 år trolig behandlet ED i alle fall, er legene prøver å gjøre noe, og min mor-i-sommer er 80 år gammel, trakk hun opp en funksjonshemming, og slo ut med hånden, som om ingenting kan hjelpe.

Hallo Jeg er 38 år gammel. Jeg har samme diagnose. DE på bakgrunn av en arteriell hypertensi (det var et microinsult etter svært høytrykkssprang). Det er alt behandlet, men du må gjøre en tomografi hvis du har evnen. Lykke til!

Hei, jeg vil si det, og 38, og B25, og 60, DEP ikke er behandlet, sikkert, jeg er en fan med 25 år, nå er jeg 46, for 2012. Jeg ble behandlet 3 ganger: aktovegin, mildrokard, eglonil, L-lysin, gidazepam.V Videre har besvimelse begynt, hvoretter jeg ikke kan snakke i 2 måneder, generelt verre og verre, jeg er bare i fortvilelse hva jeg skal gjøre.

40. Galina | | 07.11, 19:56:34 [2167161798]

Symptomer og behandling av dyscirculatory encefalopati

Patologiene i hjernen er alltid fulle av alvorlige komplikasjoner og konsekvenser, så deres behandling må gjøres i de tidlige stadiene av utviklingen. Dysirkulatorisk encefalopati (DEP) er bare en slik sykdom. Det er en hjerneskade på grunn av et brudd på hjernens sirkulasjon, preget av tilstedeværelsen av en rekke foci.

Generell beskrivelse av patologi

Så, DEP tar praktisk talt det første stedet i hyppigheten av forekomsten blant alle vaskulære sykdommer. Og det er diagnostisert ikke bare hos eldre mennesker.

På grunn av dårlig blodsirkulasjon oppstår vevskader over tid, noe som fører til irreversible konsekvenser: en endring i pasientens oppførsel, funksjonshemning i alderen 40 år. Ofte kan pasienten ikke klare seg selv med vedlikehold av seg selv hjemme.

Hvordan utvikler sykdommen?

På grunn av påvirkning av visse negative faktorer, er det en forstyrrelse av cerebral sirkulasjon, noe som fører til oksygen sult av celler, forverring av deres trofisme. Dette øker sin død. Antall celler i hjernevevet minker.

Nyttig informasjon om sykdommen du kan få fra Dr. Alexey Sergeevich Kotov i denne videoen:

Mest av alt, denne hvite saken i de dypere områdene, så vel som de subkortiske strukturer, er mottagelig for denne patologiske forandringen. I denne forbindelse er forholdet mellom den subkortiske ganglia og cortex ødelagt, noe som fører til utvikling av kognitive forstyrrelser, problemer med bevegelse og følelsesmessig sfære.

Årsaker til sykdommen

DEP er en kompleks sykdom, som kan provoseres av følgende faktorer:

 • Hypertensjon. Det provoserer en spasme av små arterier, på grunn av hvilke veggene i fartøyene gjennomgår irreversible forandringer.
 • Aterosklerose, der kolesterolplakkene forstyrrer den normale bevegelsen av blod gjennom karene.
 • Diabetes mellitus.
 • Hodet traumer.
 • CNS.
 • Polycystisk nyresykdom.
 • Feokromocytom.
 • Utviklingsdefekten i vertebralarterien.
 • Graviditet. De hormonelle endringene som oppstår i denne perioden bidrar til utseendet på det presenterte problemet.

For å etablere den riktige diagnosen, er det nødvendig å klargjøre sykdommens opprinnelse. Utviklingen av patologi er imidlertid preget av en kombinasjon av flere faktorer. Og fremveksten av encefalopati blir lettere ved røyking, overdreven kroppsvekt, hyppig bruk av alkoholholdige drikker, underernæring.

Klassifisering av dyscirculatory encephalopathy

DEP kan deles i henhold til etiologi, det vil si på grunn av utviklingen. Det finnes slike typer encefalopati:

Dysirkulatorisk encefalopati: symptomer og behandling

Kategori: Neurologi og psykiatri 10928

Dysirkirkulatorisk encefalopati er en sykdom som er preget av nedsatt hjernefunksjon på grunn av unormal blodsirkulasjon gjennom dets kar. Patologiske endringer påvirker både hjernebarkens hjerte og hjertekort. Sykdommen er ledsaget av et brudd på motoriske og mentale funksjoner, i forbindelse med emosjonelle lidelser.

Kjernen i sykdommen er at det er ubalanse i oksygenforsyningen i blodkarene, noe som forårsaker forstyrrelser i blodsirkulasjonen.

I dette tilfellet har hjernegruppene som tidligere mottok en normal mengde vitale stoffer, opplevd oksygen sult, som utvikler seg hele tiden.

Etter en lang periode med denne prosessen, dør hjernegionene av, og i deres sted oppstår foci av sjeldne (resorpsjon) av vevet. Ofte er de små i størrelse, men kan danne seg i forskjellige deler av kroppen.

I den tidlige forekomsten av vaskulær encefalopati, blir friske celler prøver å erstatte funksjonene til ofrene, men en plikt for sykdommen, de mister evnen til å gjøre det, hvorfor også lider oksygenmangel. Dette fører til at som et resultat av brudd på en fullverdig funksjon av hjernen, vil en person bli utnevnt, det ene eller det andre, graden av uførhet.

Med en relativt mild manifestasjon av symptomene på sykdommen i utgangspunktet, kan en person leve uten å mistenke problemet i mange år. I det internasjonale klassifikasjonssystemet for sykdommer (μb 10) har denne sykdommen sin egen nummerering - G45.

etiologi

Dysirkulatorisk encefalopati er ikke en uavhengig sykdom, men forekommer mot bakgrunnen av:

arter

Vaskulære plakk med karsirkulatorisk encefalopati

Ulike årsaker til forekomst forårsaker oppdeling av dyscirculatory encefalopati i henhold til følgende typer:

 • aterosklerotisk;
 • hypertensive;
 • venøs;
 • blandet natur.

I følge hastigheten i sykdomsforløpet,

 • sakte - sykdomsgraden veksler i opptil fem år (med perioder med remisjon og forverring);
 • raskt - stadiene av sykdommen erstattes om to år.

I henhold til graden av innflytelse på menneskers helse er tre stadier av sykdommen preget:

 • Det første trinnet - avvik i hjernens funksjon er observert;
 • Den andre fasen - manifestasjonen av sykdommen reduserer ikke personens levestandard og arbeidsevne.
 • den tredje fasen - fører til funksjonshemming av pasienten, hvis grad bestemmes av styrken av den fysiske aktivitetsbrudd.

symptomer

Tegnene på manifestasjonen av sykdommen er delt inn i flere grupper (avhengig av graden av sykdommen).

For dyscirculatory encefalopati i første grad er symptomene:

 • endringer i pasientens følelsesmessige bakgrunn - ofte er han i dårlig humør og deprimert tilstand, irritert;
 • rask tretthet;
 • alvorlig hodepine med periodiske manifestasjoner;
 • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • nedsettelse av mentale evner;
 • Forvirring i reproduksjon av data oppnådd for en tid siden - de gamle blir lett husket, og de nye (bare mottatte) er vanskelige;
 • kvalme og svimmelhet under bevegelse;
 • forstyrre søvn.

Discirkulatorisk hjernen encefalopati i andre grad er uttrykt av tegn:

 • unceasing hodepine;
 • funksjonsnedsettelse
 • minne tap;
 • problemer med å svelge;
 • taleforringelse;
 • en følelse av konstant støy i ørene, noe som svekker høringen;
 • skjelving av øvre lemmer og hode;
 • periodiske anfall
 • sjeldne blinker av lys før øynene.

Ved diagnostisering av sykdommens andre grad blir pasienten tildelt en andre eller tredje gruppe funksjonshemming.

Den tredje graden av dyscirculatory encefalopati er ledsaget av slike symptomer:

 • brudd på orientering på plass og tid;
 • alvorlig hørsel, syn, koordinering, følsomhet;
 • konstant apati;
 • manglende evne til å jobbe
 • ufrivillig utslipp av urin og avføring;
 • alvorlige anfall
 • søvnløshet;
 • i halvparten av tilfellene - fullstendig immobilisering.

Etter den endelige diagnosen med denne fasen av sykdommen er pasienten ugyldig av den første eller andre gruppen.

diagnostikk

For pasienten og hans organisme, vil diagnosen av karsirkulatorisk encefalopati i et tidlig stadium være mest gunstig. Den første undersøkelsen av pasienten utføres:

Etter å ha konsultert med disse legene, vil pasienten gjennomgå opplæringseksamen:

 • ophthalmoscopy;
 • EEG;
 • UZDG nakke og hode fartøy;
 • skanning av hjerneskipene;
 • MR i hjernen.

Mirkulær disirkulatorisk encefalopati

Å overlevere et blod for analyser:

 • den generelle;
 • biokjemisk;
 • på sukkernivået;
 • innholdet av kolesterol.

behandling

Å være oppmerksom på et bredt spekter av symptomer på sykdommen, hennes behandling vil bestå av et kompleks:

 • medisinske preparater;
 • fysioterapi;
 • folks midler;
 • forebyggende tiltak.

Inntaket av medisinske stoffer er rettet til:

 • konstant kontroll av arteriell trykk;
 • forbedring av metabolisme;
 • Berikning av hjernen med næringsstoffer, oksygen og forbedring av blodsirkulasjonen i den.

Fysioterapi inkluderer:

 • medisinsk electrosleep;
 • laser terapi;
 • Spesielle bad mettet med oksygen og radon;
 • massasje;
 • akupunktur;
 • hirudotherapy.

Ved behandling av dyscirculatory encephalopathy folkemedisiner, bruk tinkturer og samlinger fra:

 • kløver;
 • hagtorn;
 • blad av jordbær, kvist og hagtorn frukt;
 • blader - bjørk, lakris, lime, oregano, plantain, roseblader, frukt - Echinops, rose, bringebær;
 • kamille, valerian, sitronskall;
 • humle, valerian, motherwort, mynte;
 • propolis.

Ved rettidig og regelmessig behandling er det mulig å bremse utviklingen av den første og andre grad av sykdommen. Kirurgisk inngrep med karsirkulatorisk encefalopati er ikke gitt.

forebygging

Forebygging av denne sykdommen inkluderer overholdelse av noen enkle regler:

 • kontinuerlig overvåke blodtrykket;
 • Hold nivået på sukker og kolesterol i blodet;
 • Eliminere alkohol og nikotin fra hverdagen;
 • daglig trener ikke hardt;
 • ikke la en kritisk reduksjon eller økning i kroppsvekt
 • å gjennomgå kliniske undersøkelser flere ganger i året.

Sykdommer med lignende symptomer:

Neurastheni (sammenfallende symptomer: 9 av 20)

Stresses i livet til den moderne mannen - et fenomen ganske ofte, og noen ganger har den menneskelige psyken ikke tak i en slik last. På grunnlag av nervøs utmattelse kan en sykdom som neurastheni forekomme.

Oftest sykdommen forekommer hos unge menn og kvinner, men i praksis er det umulig å si at enhver sosial eller aldersgruppe er helt fri fra risiko for nevrasteni.

Noen ganger er det neurastheni hos barn, og seksuell neurastheni, som er preget av tilstedeværelse av seksuelle lidelser.

... Kreft i hjernen (sammenfallende symptomer: 9 av 20)

Hjernekreft er en sykdom, som et resultat av hvilken en svulst av en ondartet natur som vokser i vevformene i hjernen.

Patologi er veldig farlig, og i de fleste kliniske situasjoner slutter det med et dødelig utfall.

Men pasientens liv kan bli betydelig utvidet dersom de første tegn på sykdom blir avslørt i god tid og gjelder for en medisinsk institusjon for komplisert behandling.

... Hjernerystelse i hjernen (sammenfallende symptomer: 8 av 20)

Hjernerystelse er en patologisk tilstand som oppstår når en hodeskader oppnås på en bestemt måte. Hjernerystelse, hvis symptomer ikke på noen måte er forbundet med vaskulære patologier, ledsages av en plutselig forstyrrelse av hjernefunksjonen. Det som er bemerkelsesverdig er at når en skade er mottatt, blir hjernerystelse hjernen diagnostisert i ca 80% av tilfellene.

... Hypomagnesemi (sammenfallende symptomer: 8 av 20)

Hypomagnesemi er en patologisk tilstand preget av en nedgang i magnesiumnivået i kroppen under påvirkning av ulike etiologiske faktorer. Dette fører igjen til utviklingen av alvorlige patologier, inkludert nevrologisk og kardiovaskulær.

... Iskemi (samtidige symptomer: 8 av 20)

Iskemi - en patologisk tilstand som oppstår når blodsirkulasjonen er kraftig svekket i et bestemt område av organet, eller i hele organet. Patologi utvikler seg på grunn av en nedgang i blodstrømmen.

Mangel på blodsirkulasjon blir årsaken til forstyrrelser av et stoffskifte, og fører også til brudd på funksjonene til de enkelte organer. Det skal bemerkes at alt vev og organer i menneskekroppen har forskjellig følsomhet for mangel på blodtilførsel.

Den brusk og bony strukturer er mindre mottakelig. Mer sårbare - hjernen, hjertet.

Dysirkulatorisk encefalopati av 2. grad - symptomer, behandling

Dysirkirkulatorisk encefalopati er en gradvis progressiv lesjon av hjernekarene i en multifokal, diffus eller kombinert karakter. Patologi utvikler seg som følge av ulike sykdommer preget av nederlag av små arterier og arterioler.

ICD-10, dette uttrykket ikke er til stede, for det kliniske bildet nærmestliggende cerebral arteriosklerose, vaskulær progressiv leukoencefalopati, hypertensiv encefalopati, vaskulær demens, cerebral ischemi, og cerebrovaskulær sykdom.

Encefalopati grad 2 er den fasen av aktiv utvikling av symptomer, som er utbredt blant personer i alderen 35-55 år, hovedsakelig blant dem som er engasjert i intellektuelt arbeid, representanter for kreative yrker.

Den andre graden er preget av høy risiko for funksjonshemning.

årsaker

Hovedårsakene til dyscirculatory encefalopati er arteriell hypertensjon og aterosklerose. I samsvar med dette, utmerker hypertoniske og atherosklerotiske former for patologi. Følgende faktorer kan bidra til utviklingen av sykdommen:

 • høyt blodtrykk (fra 160/95 mm Hg og over);
 • høyt kolesterol i blodet (total kolesterol - 240 mg / dl og over);
 • koronar hjertesykdom, reumatiske lesjoner, hjerterytmeforstyrrelser og andre hjertesykdommer;
 • Røyking, alkoholmisbruk, overvekt, hypodynami;
 • diabetes mellitus;
 • kronisk stress;
 • tilfeller av hjerneslag, hjerteinfarkt, arteriell hypertensjon i familien.

Avhengig av årsaken kan diskusjonsforfalskning ta mange former. Dermed bidrar hypodynamien og fedme til sykdoms kroniske forløb. Stress, alkoholmisbruk, røyking og belastet arvelighet blir synderen av overtredelsens akutte natur.

Hos menn er den ugunstige sykdomsforløpet forbundet med dårlige vaner, stress, mangel på regelmessig behandling, tilstedeværelse av samtidige sykdommer.

Hos kvinner er den alvorlige utviklingen av patologi på grunn av overdreven kroppsvekt, følelsesmessig stress, avveid av arvelighet og arteriell hypertensjon.

Utløsende faktorer er oftest transiente iskemiske angrep, hypertensive kriser, mindre slag. Mindre ofte utvikler patologi som et resultat av fremdriften av cerebral iskemi.

I det vaskulære systemet i hjernekarene inndelt i tre strukturelle og funksjonelle nivå - Trunk (karotide, ryggvirvel, bære blod til hjernen og regulere mengden av cerebral blodstrøm), overfladisk og perforering (fordele blodet gjennom de områder av hjernen), mikrovaskulær (gi metabolske prosesser).

Med aterosklerose begynner disirkulasjonsendringer med hovedarteriene i hodet og arteriene på hjernens overflate. Med arteriell hypertensjon er det første målet den perforerende arterien, som strømmer inn i hjernens dype seksjoner.

Etter hvert som progresjonen utvikler seg, går prosessen i begge tilfeller til de ytre delene av arteriesystemet. På grunn av dette oppstår en sekundær omorganisering av karene i den mikrocirkulatoriske sengen.

klassifisering

Av naturen til det kliniske bildet kan dysirkulatorisk encefalopati av klasse 2 være hypertonisk, aterosklerotisk, venøs eller blandet.

Den hypertoniske typen utvikler seg i ung alder, fortsetter akutt og raskt. Det preges av hyppige hypertensive kriser, som forverrer symptomene. I dette tilfellet er de viktigste symptomene hemming, humørsvingninger og sykdommer i nevropsykiatriske prosesser.

Aterosklerotisk type er assosiert med aterosklerose i hjerneskipene.

Venøs type er assosiert med brudd på utstrømningen av venøst ​​blod, på grunn av det det akkumulerer i venene og klemmer dem. Dette fører til hevelse i hjernen og hjerneskade.

Med kombinasjonen av flere typer dyscirculatory encefalopati kalles patologi blandet. Hypertensjon og aterosklerotiske former blir ofte kombinert.

symptomer

For dyscirculatory encefalopati i 2. grad er det 4 syndromer:

 • cephalgic er preget av hodepine, oppkast, støy i ørene;
 • Dysomnic inkluderer ulike søvnforstyrrelser;
 • vestibulatorno-koordinator inkluderer problemer med koordinering av bevegelser, gåing, svimmelhet;
 • Kognitiv karakteriseres av problemer med minne, tenkning, oppmerksomhetskonsentrasjon.

Med DEP på 2 grader, er bevissthet, sklerose, nervøsitet, ulike mentale eller følelsesmessige avvik, utvidelse av øyet fundus mulig. Symptomene øker om kvelden etter mental og fysisk anstrengelse.

Fare for funksjonshemming og komplikasjoner

Dysirkulatorisk encefalopati av 2. grad kan gå akutt eller moderat avhengig av overholdelse av de medisinske anbefalingene. Du kan til og med redusere utviklingen av dette stadiet i flere tiår.

Hvis du forlater sykdommen uten behandling, går det inn i tredje fase og fører til komplikasjoner. Disse inkluderer slag, ødem i hjernen, blokkering av blodkar og samtidige sykdommer.

Alle disse konsekvensene kan bli grunnlaget for tildeling av funksjonshemning.

Den andre fasen av karsirkulatorisk encefalopati er generelt preget av en høy grad av funksjonshemning. Pasienten mottar en tredje gruppe funksjonshemming, dersom den vitale aktiviteten ikke er forstyrret, men det er problemer med utførelsen av arbeidsoppgaver.

Den andre gruppen av funksjonshemming er gitt når pasientens liv er forstyrret. I tilfelle av karsirkulatorisk encefalopati, er dette minnefeil, slag. Ytelse av faglige oppgaver er umulig.

Ved den tredje graden av disirkulatorisk encefalopati er den første gruppen av funksjonshemminger gitt.

behandling

Behandlingen av andre grad av kredsløbssirkulasjons encefalopati bør være omfattende.

I første omgang utføres forskjellige undersøkelser for å bestemme området for hjerneskade, lesjonens stadium og også å forutsi varigheten av behandlingen og funksjonshemmingsgruppen som vil bli tildelt senere.

Slike studier inkluderer positronutslippstomografi, EEG, MR, CT, røntgen av cervical ryggraden, biokjemisk blodanalyse, etc. Basert på resultatene av undersøkelsene er det planlagt en avtale med terapeuten og spesialistene: en nevrolog, en kardiolog, og om nødvendig en psykiater.

Behandling av vaskulær encefalopati 2 grader er rettet mot gjenopprettelse av blodsirkulasjonen i hjernen vev normalizers nootropiske medikamenter og blodtrykket (Cavinton, nootropika, Tanakan). Det inkluderer legemidler for å redusere blod viskositet (tiklid, Instenon), kalium-antagonister og betablokkere (Feinptin, Nimopidin), lipidsenkende terapi.

I tillegg til preparatene, vises magnesiumsulfatelektroforese, galvanisk krage, hyperbarisk oksygenering. Hvis en transient iskemisk angrep, blødning eller sterk puffiness i hjernen er diagnostisert, er kirurgisk behandling indisert.

Av de hjelpemetoder anbefales diett og unngå skadelige vaner, fysioterapi, treningsterapi, akupunktur, massasje, refleksologi. For å hindre komplikasjoner, bør du regelmessig overvåke trykket og kolesterolnivået i blodet, unngå stressende situasjoner, emosjonelt stress og lidelser, følger alle legens anbefaling, samt 1-2 ganger i året for å passere en full undersøkelse.

Dysirkulatorisk encefalopati: stadier, diagnose, symptomer og behandling

Sykdom kalt Discirculatory encefalopati en grad, så vel som andre undertyper av sykdommen er en sakte utvikling av sykdom vises på grunn av patologiske forandringer i hjernen vaskulære nettverk.

Endringer forekommer i cortex og i strukturer i den. De fører til brudd på kognitive funksjoner, forandringer i psyken, følelser, volusjonssfære. Alt dette forverres av alvorlig motor dysfunksjon og andre manifestasjoner.

Etter undersøkelsen diagnostiseres nevrolog, som det viser seg, hva en person har for en sykdom. Noen ganger krever det instrumentell forskning.

Det er viktig å begynne behandling av dyscirculatory encephalopathy så tidlig som mulig, fordi patologier som utvikler seg i hjernen, noen ganger kan være irreversible. Komplikasjoner fører til brudd på blodstrømmen i ulike områder av hjernen.

Nettsteder som mottok den nødvendige oksygeninnsatsen, leser for å oppleve hypoksi (oksygen sult), øker med tiden.

Etter å ha nått et kritisk nivå, nekroser sykdommen hjernens område. Som et resultat dannes foci av vevsfortynning. Størrelsen på slike soner er minimal, men det er mange av dem på forskjellige steder.

Ofte er strukturer som befinner seg i sår av karoten arterien, utsatt for problemer. Nabolag i hjernen prøver å utføre funksjoner i stedet for skadede, men da mister de kontakt, oksygen er heller ikke nok.

En person endres, han kan bli deaktivert.

Discirkulatorisk encefalopati i tredje grad ligner et slag i sine resultater, men sistnevnte utvikler seg kraftig på grunn av den øyeblikkelige overlappingen av noen viktige fartøy. Grenene blir tynnere sakte, slik at effektene av vaskulær encefalopati også forekommer gradvis.

Hvordan utvikler seg encirkulatorisk encefalopati

Det er klassifisert etter årsaken til utseendet, som følger:

Dyscirculatory encephalopathy - hvor mye kan du leve

Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati i 2. grad? Det antas at pasientens liv er avhengig av sykdomsstadiet, de samtidige patologier og effektiviteten av behandlingen. Med denne patologien er det en multifokal hjernesykdom.

Sykdommen stammer fra manglende blodsirkulasjon i karene og forårsaker diffuse lidelser.
Sykdommen utvikler seg i mange år.

Det er tre grader, eller stadier av sykdommen:

Slike syndrom manifesteres som følge av store fysiske og følelsesmessige belastninger, så for dem er de mest karakteristiske manifestasjoner om kvelden.

På dette skjema er årsaken til sykdommen atherosklerose av cerebral fartøy.

Denne varianten av sykdommen ligger først i frekvens.

Det er preget av nederlaget til hovedskipene, hovedsakelig arterier, som bærer blodstrømmen til hjernen. Med fremdriften av brudd blir blodstrømmen redusert og hjernefunksjonene forstyrres.

 • Venøs DEP utvikler seg når utstrømningen av blod fra hodet. Stagnasjon forårsaker kompresjon av venene, dette øker trykket og forårsaker hevelse. Hypertonisk form oppstår på grunn av hopp i blodtrykk og hypertensive kriser. Fremskrider raskt på grunn av hyppige kriser.
 • Blandet DEP eller kompleks genese, kombinerer funksjonene i to former for hypertensjon og aterosklerotisk. Brudd på fartøyets funksjon er ledsaget av hypertensive kriser, noe som fører til en rask utvikling av sykdomsforverrelsessymptomer og prognose.

  Ved begynnelsen av den andre fasen av sykdomsutviklingen, siden nye symptomer utvikler seg og lesjonens fokser øker, vises et blandet stadium av sykdommen. Progresjon av karsirkulatorisk encefalopati, så går i nesten alle tilfeller inn i en DAP av en kompleks genese.

  Prognose og forventet levetid

  Prognosen for karsirkulatorisk encefalopati er avhengig av sykdomsgraden av sykdommen og overholdelse av komplikasjoner. Tidlig og effektiv behandling bidrar til å øke levetiden. Det er mest sannsynlig at langvarig remisjon er mulig på stadium 1 av sykdommen.

  Det er vanskeligere å behandle 2 trinn. Praktisk sett er det ikke på salg til behandling, den tyngste, 3 fasen. I andre etappe er doktorens hovedoppgave å sørge for at sykdommen ikke går til stadium 3. I tillegg utvikler sykdommen til forskjellige priser.

  Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati i 2. grad?
  Med DEP på 2 grader er det ofte mulig å oppnå remisjon, mens forventet levealder i tredje trinn reduseres. I tilfelle at det ikke er mulig å oppnå remisjon i 2 faser, er det mulig å øke varigheten og forsinke utviklingen av DEP opp til trinn 3.

  Remisjon avhenger av hvor nøye han vil følge anbefalingene fra legen, samt om å endre livsstilen.

  Døden kommer fra komplikasjoner: hjerteinfarkt, slag og andre. Forholdet til prognosen som høyt blodsukkernivå, sirkulasjonsforstyrrelser, degenerative forandringer i hjernen forverrer prognosen for behandling.

  Pasienter med stadium 2 med lav funksjonshemming får en tredje gruppe funksjonshemming. På dette stadiet er det funksjonshemninger.

  2 funksjonshemmede er gitt på trinn 2 eller 3.

  På disse stadiene av sykdomsutviklingen er det alvorlige abnormiteter i vitale prosesser, nevrologiske abnormiteter, hukommelsesforstyrrelser og en historie med hjerneslag.

  1 gruppe er gitt bare i 3 faser, når det er et brudd på funksjonene i muskuloskeletalsystemet, blodsirkulasjon, minnetap, aggressivitet. I dette tilfellet har pasienten ikke evne til å betjene seg selv.

 • Les Mer Om Fartøyene