Hvordan velge tabletter for utvidelse av hjernens kar

Tallrike organer og vev i kroppen er gjennomsyret av fartøy der blod sirkulerer uopphørlig. På grunn av sin kontinuerlige bevegelse finner hovedprosessene i kroppen sted - gassutveksling, varmeoverføring, tilførsel av næringsstoffer og verdifulle produkter av stoffskiftet.

Hvert organ har sitt eget regionale sirkulasjonssystem, med karakteristiske trender og individuell fysiologi. Den menneskelige hjerne er gjennomsyret med blodkar.

Fra den stabile tilførsel av hjernen med blod, avhenger ikke bare sine egne funksjoner, men også helsen til kroppens nervesystem, samt hørsel, syn, taleaktivitet.

Bruk av vasodilatormedikamenter for hjernen tillater i mange år å opprettholde sin aktivitet og bidrar til å overvinne mange sykdommer.

Kalsiumantagonister, eller kalsiumkanalblokkere

Erfarne og allment kjente medisiner som øker blodkarets lumen, inkludert i hjernens vev, er euphyllin og papaverin. I midten av forrige århundre var disse medisinene hovedassistentene til pasienter med vaskulære problemer. De kan tilskrives forgjengerne til den viktigste gruppen medikamenter, kalt "kalsiumantagonister".

De mest studerte representanter for denne gruppen er verapamil og nifedipin. De betraktes som prototyper for andre, mer avanserte medisiner utviklet senere. Nifedipin er preget av en dominerende effekt på hjernens kar og er en aktiv bestanddel av kjente generiske legemidler, blant annet adalat, cordafen, cordaflex, corinfar.

Pasienter med nedsatt blodtilførsel til hjernen i kombinasjon med høyt blodtrykk foreskrives et kurs for å ta slike legemidler. Nifedipin tas oralt, oralt, i form av tabletter. Hva er dens effekt på blodbanen?

Kalsiumioner er involvert i prosessene for reduksjon av muskelceller i kroppen, inkludert celler i hjerneskipene. Overdreven økning i konsentrasjonen av ioner blir observert med vevsekemi, mangel på oksygen. Det er en ond sirkel.

På den ene siden virker vevene av hypoksi, på den annen side virker den intensive transporten av kalsiumioner i vev gjennom spesielle kanaler i cellemembranen for å øke stoffskiftet og øke behovet for vev i oksygen. Det er en spasme som hindrer blodstrømmen.

Kalsiumantagonister blokkerer leveringskanaler, slapper av glatte muskler i hjerneskarene, som har det meste av en funksjonsfeil ved å gi oksygen. Den samtidige effekten av legemidlet er en reduksjon av viskositeten i blodet, noe som fører til en forbedring av dets reologiske egenskaper og akselerasjon av bevegelsen i karene.

Kalsiumantagonister inkluderer cinnarizin eller stugeron. Dens effekt er forbundet med en reduksjon i penetrasjonen av cellene i dette elementet inn i cellen, men den terapeutiske effekt skyldes ikke bare denne egenskapen til legemidlet.

Cinnarizine kan tilskrives en gruppe nootropics, stimulanser av hjerneaktivitet. Vasodilatoreffekten er en av de positive effektene ved å ta neotropiske legemidler. Den første forberedelsen av denne gruppen er piracetam, som har et annet navn - nootropil.

Piracetam ble syntetisert i 1963 og har blitt brukt til denne dagen, siden det har et bredt spekter av indikasjoner relatert til behandling og forebygging av hjerneskade. Nootropics kan fjerne alvorlige vasospasmer, forbedre løpet av metabolske prosesser, hemme cellealderen og tap av mental aktivitet i alderen.

vasodilators

Effekten av utvidelsen av anstrengte, smalere og spasmodiserte fartøy kalles vasodilasjon. Legemidler som lindrer symptomene på spasmer og utvider det vaskulære lumen er kjent som vasodilatatorer. Moderne vasodilatorpreparater for hjernen kan forbedre ikke bare arteriene, men også små kapillærer, blodtilførselen er nødvendig for aktiviteten til kroppens viktigste organ.

Et av de mest tilgjengelige og brukte stoffene i denne retningen er nikotinsyre, eller vitamin PP, og derivatmedikamentet er xanthinalt nikotinat. Deres handling strekker seg til karene i kroppen som helhet, inkludert hjernen, forårsaker utvidelse og akselerasjon av blodsirkulasjonen.

Effekten er så sterk at det er en åpenbar rødme av huden og en brennende følelse på slimhinnene. Legemidlet brukes i form av tabletter, injeksjoner og infusjoner.

Behandlingsforløpet varer fra 10 til 20 dager, hvor tonen av karrene stabiliseres, elasticiteten av veggene øker, risikoen for blodpropp øker.

Serebrale vasodilatatorer er spesielt fokusert på hjernens kar.

Disse inkluderer pentoksifyllin og dets kjente analoger - trental og agapurin. Under virkningen av pentoksifyllin, øker cerebral fartøyene som blodmikrocirkulasjonen forbedrer og vevene absorberer oksygen. Samtidig reduksjon i blodplateaggregasjon bør kontrolleres av legen slik at pasienten ikke er i fare for blødning.

Cerebral vasodilatorer inkluderer et annet kjent stoff - vinpocetine, hans analog kalles Cavinton. Den fordelaktige effekten av vinpocetin på blodkar skyldes virkningen av en plante vinca alkaloid som letter bevegelsen av blod og stabiliserer det vaskulære lumen.

Effekten av stoffet er mildt, antall kontraindikasjoner er små. Mulig langvarig bruk av vinpocetin i tablettform.

Forberedelser basert på naturlige ekstrakter

Når vi snakker om vasodilatorpreparater for hjernen, kan vi ikke unnlate å nevne de populære rettsmidler basert på utdrag av reliktsplantet ginkgo biloba. Tanakan, bilobil, memoplant er de mest kjente blant dem.

Glykosider fra blader og frø av planter har en antioksidant effekt på karene, forbedrer tilstanden til hele sirkulasjonssystemet. Forbedring av hjernen ved hjelp av ginkgo biloba vises ikke bare i legemidler, men også i forebyggende formål. Forbedring av blodsirkulasjonen, øker hjernens evne til å absorbere viktige næringsstoffer, vises kort tid etter starten av medisinen.

Hva du skal velge

For en garantert effekt av behandlingen, bør du velge de patenterte stoffene som produseres av faste farmasøytiske selskaper. Innholdet av det aktive stoffet i dem er strengt regulert.

Behovet for å opprettholde hjernens helse kan oppstå i alle aldre. Selv unge mennesker, som gir mye tid til å studere eller mentalt arbeid, trenger forebyggende vedlikehold av sirkulasjonsforstyrrelser. Hos de eldre blir dette behovet presserende. Tidlig administrasjon av medisiner som utvider hjernens kar, vil bidra til å opprettholde et klart og kraftig sinn og høy arbeidsevne i mange år.

Vi anbefaler at du leser materialet, da rengjøring av cerebral fartøy påvirker blodsirkulasjonen.

De beste vasodilatorpreparatene for hjernen

For å sikre riktig funksjon av en kompleks human sentralnervesystemet, som er avhengig av blodstrøm, et stort antall innbyrdes forbundne neuroner og neuronal prosesser, hjernen, dekket fartøyer og metningen av oksygen og glukose alle CNS må myndighetene for å ta vare på deres helse. Veldig ofte i utviklingen av sykdom og lidelser i blod mikrosirkulasjon påvirker hjernehinnene, mistet en mulighet til å tenke, for å koordinere og kontrollere sine bevegelser, til å oppfatte og å reprodusere det, å føle og skille følelser. Kan unngå alvorlige konsekvenser, hvis tiden å begynne å ta vasodilaterende legemidler til hjernen med henblikk på forebyggelse og behandling av sykdommer i sentralnervesystemet.

Årsaker til vasokonstriksjon

Alvorlig psykisk stress, dårlig miljøsituasjonen og stress, arvelige sykdommer er viktige faktorer, som provoserer tap av elastisitet og tidlig slitasje av kapillærene. Migrene, svimmelhet, nedsatt hukommelse og rask tretthet er de første tegn på vaskulære sykdommer.

Åreforkalkning. Akkompagnert av søvnløshet, nedstemthet og langvarig depresjon, uklart syn, hørsel, hukommelse, hyppig svimmelhet. Karakterisert ved innsnevring av blodstrøm volum av hulrommet med påfølgende blokkering på grunn av veksten av bindevev, utseende av kolesterol plaques og overdreven avsetning av kalsiumsalter.

Serebral angiospasm. Kilden til utilstrekkelig blodmikrocirkulasjon er vaskulær dystoni, røyking, overarbeid, alderdom, osteokondrose, hypertensjon og hjertesykdom. Hos personer med denne diagnosen blir svimlende lagt merke til, sløret tale og tap av motoraktivitet.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon. Ledsaget av nedsatt synsstyrke og hørsel, anfall, forverring av tenkning, delvis midlertidig lammelse, tap av lesing, skriving, taleaktivitet. Årsaker: plakk, blodpropper, blodtrykkssprang, cervikal osteokondrose og hodetrauma.

Iskemi. Metning av oksygenceller forebygger diabetes, underernæring, anemi, nyre og svulst, fedme. Symptomer på å påvirke meninges er uttrykt ved tap av konsentrasjon, utbrudd av aggresjon, blandingsgang og urininkontinens.

Hjerneslag. Medfødt sykdom eller aterosklerose, harde fysiske anstrengelser og hypertensjon forårsake svikt av vaskulære vegger, etterfulgt av blødning, nekrose av vevssnitt, celledød.

Hva er vasodilatormedisinene

For å oppnå stabil drift av sentralnervesystemet, brukes ny generasjons medisiner mye. De varierer avhengig av mekanisme og retning av deres handling:

 1. alfa-adrenoblokere. Stimulere forstørret lumen og økning i perifer blodkanal, reduser kolesterol og normaliser blodglukose;
 2. kalsiumkanalblokkere. Gi en vasodilator, avslappende effekt på veggene i kapillærene og kranspulsårene, noe som bidrar til deres ekspansjon. Lavere blodtrykk, forhindre inntak av kalsium i cellene;
 3. vasolitorer eller vasodilatorer. Reduser hastigheten på blodstrømmen og trykket på arteriene, øk deres klaring, forbedre ernæringen av vev og celler;
 4. neurotropiske legemidler. Regulere og gjenopprette funksjonene til det perifere CNS;
 5. myotrope antispasmodik. Redusere og slapp av muskeltonen;
 6. Platehemmere. Forhindre dannelse av trombi og begrense volumet av blodstrømnings lumen.

Naturlige homøopatiske midler, fytopreparasjoner og biologisk aktive tilsetningsstoffer brukes som adjuverende terapi eller i kombinasjon med andre legemidler.

Vaskulær ekspansjon

For å unngå de alvorlige konsekvensene som er forbundet hovedsakelig med de farlige blodstrømningsforstyrrelser i slimhinnen i hjernen og andre organer i sentralnervesystemet, leger tilby sine pasienter en kur for innsnevring av lumen og mangel på ledningsevnen i mikrovaskulaturen.

"Piracetam". Effektivt middel for behandling av cerebrovaskulær insuffisiens, langsom blodgennemstrømning. Vasodilatormediet undertrykker blodplateaggregasjon, forbedrer mikrosirkulasjonsprosessen, øker følsomheten av glukose. Det foreskrives i en dose på 30 til 160 mg per kg kroppsvekt.

"Meksidol". Det anbefales å ta for gjenoppretting etter de identifiserte problemene med hjernesirkulasjon, led hodeskader, med encefalopati og vegetativ dystoni. Normaliserer hastigheten på blodbevegelsen, reduserer vedheft av blodplater, reduserer mengden dårlig kolesterol. Dosering per dag er 125 - 250 mg 3 ganger.

"Pentoxifylline." Indikasjon: iskemisk tilstand, cerebral aterosklerose, akutte prosesser av blodsirkulasjonsforstyrrelser. Utvider koronararterier, reduserer blodviskositeten og forbedrer blodstrømmen. Tabletter er tatt med en hastighet på 600 mg per dag. Antall mottakelser - 2-3 ganger.

Medisinsk behandling av aterosklerose

Faren for kolesterolplakker manifesteres i form av dannelse av blodpropper, blodpropper, en reduksjon i volumet av lumen i vaskulærsengen og fullstendig blokkering, noe som kan forårsake myokardinfarkt. Derfor anbefales det å ta effektive, moderne medisiner for å behandle aterosklerose.

"Betaserk". Eliminerer unaturlig støy i ørene, hyppige migreneangrep og svimmelhet. Den brukes som en del av kompleks terapi for posttraumatisk encefalopati. Har en positiv effekt på blodstrømmen og det perifere vestibulære apparatet. Daglig inntak - 16 dråper 2-4 ganger. Ikke tyg, drikk med litt vann.

"Papaverine". Spasmolytisk middel, som reduserer kalsiuminnholdet i celler, slapper av muskelvev og karvevegger, reduserer intrakardiell ledning. Ta en dag ikke mer enn 60 mg 3 ganger.

"Lovastatin". Forhindrer overflødig kolesterol i kroppen, forhindrer utviklingen av aterosklerose, korrigerer lipidmetabolismen. Tilordnet innsiden en gang om dagen for 10-20 mg om kvelden.

Hvordan avlaste hjerne spasmer

Kvitt meningsløs migrene, konstant tretthet og irritabilitet, som forårsaker cerebral vasospasme, etter å ha mottatt spesifikke medisiner, kan den behandlende lege med en angivelse av den nøyaktige doseringen og antallet doser.

"Cinnarizine." Beroligende, vasodilaterende virkning på muskelvevet og veggen av blodårene, reduserer symptomene på vestibulare forstyrrelser, hindrer utviklingen av aterosklerotisk plakk og senker blod viskositet. Det er foreskrevet for å forebygge iskemisk og hemorragisk hjerneslag. Vasodilatoreffekten oppdages etter påføring av ikke mer enn 225 mg "Cinnarizine" eller 24 dråper per dag. Dette beløpet skal deles 3 ganger.

Drotaverina hydrochloride. Reduserer manifestasjoner av muskelspasmer og kortsiktige funksjonsforstyrrelser i hjernecirkulasjon, noe som fører til spasmer av perifere, cerebrale og koronare arterier. Daglig inntak av 40-80 mg 3 ganger.

"Nikotinsyre." Hjelper til å akselerere passasjen av blod ved å utvide lumen mellom vaskulære vegger, normaliserer aktiviteten til den mikrocirkulatoriske sengen, forhindrer utviklingen av iskemiske lidelser. Ved alvorlig aterosklerose, utnevne 2-3 gram per dag.

Medikamenter for å forbedre cerebral sirkulasjon

For å gjenoppta den stabile driften av prosessene som foregår i sentralnervesystemet, kan du, hvis du følger de nøyaktige instruksjonene for medisinske naturlige rettsmidler og vasodilaterende moderne legemidler.

"Aktovegin". Det fremmer oksygenering av vev og organer, har en antioksidant effekt, gjenoppretter blodstrømmen, forhindrer starten på iskemisk slag. Daglig dosering - 1-3 kapsler før måltider 3 ganger. Intravenøs administrasjon gir 10-15 ml av legemidlet i kombinasjon med en 0,9% NaCl-oppløsning eller 5% dextrose.

"Vazobral". Vasodilaterende legemiddel. Reduserer permeabiliteten til vaskulærveggen, gjenoppretter cerebral sirkulasjon, øker mental aktivitet, dysalrefleksutvikling og øker hjernens aktivitet og stabilitet. Eliminerer forstyrrelser av oppmerksomhet, minne og vestibulære komplikasjoner. Det er foreskrevet for 0,5 - 1 tablett om morgenen og om kvelden. I form av en løsning anbefales det å ta 2-4 ml to ganger om dagen.

"Cavintonum". Gjenoppretter skarpheten av hørsel og syn, som var forårsaket av ødelagte og tapte elastisitet i hjerneskipene. Det forbedrer cerebral blodsirkulasjon, stimulerer intensiteten av oksygenforsyningen til celler og vev, har en vasodilerende effekt. Det er foreskrevet for motoriske og nevrologiske lidelser.

Behandling av cerebral iskemi

Oksygen sult, som alle organer i sentralnervesystemet er utsatt for uten unntak, fraværet av naturlig sirkulasjon og brudd på hjerneaktivitet er konsekvensene av iskemi. Uten narkotikabehandling med bruk av vasodilatormedisiner for å hjelpe gjenopprette kroppen er umulig.

"Nimotop." For å forhindre nevrologiske forstyrrelser, hemoragisk og iskemisk slag, vasospasme, for å stabilisere neuronernes arbeid og blokkere kalsiumstrømmen i celler, er foreskrevet intravenøs infusjonsoppløsning utvunnet med 0,9% NaCl. I form av tabletter må det tas 3 stk.

"Dipyridamole". Hovedindikasjonene for legemidlet, hvorpå koronar blodstrømmer ekspanderer og hastigheten øker, er iskemi, lavt blodtrykk, trombose. Dosering per dag bør ikke overstige 25-50 mg.

"Enduracin" eller nikotinsyre. Det utvider de små kapillærene, øker motoraktiviteten i blodet. Med aterosklerose er anbefalt dose 2-3 gram per dag, med sikte på forebygging - 15-25 mg per dag.

Liste over legemidler for hjerneslag

Blokkering av blodstrømmen og oksygen sult, hypertensjon og diabetes, mangel på næringsstoffer og elementer fremkaller et iskemisk slag. Etter angrepet blir pasienten foreskrevet medisiner for å gjenopprette hjerneaktivitet og normalisere blodtrykket.

"Clopidogrel". Pasienter med iskemisk slag, økt aggregering av trombi og perifer sirkulasjonsforstyrrelser er foreskrevet i en daglig dosering per tablett.

"Prestarium". Det anbefales å ta i kompleks behandling av cerebral sirkulasjon med iskemisk type, med arteriell hypertensjon. Dosering i tabletter er 1-2 stk. Å drikke om morgenen 1 time.

"Tserakson". Nootropisk aktivt stoff fremmer gjenvinning av celler og skadet vev. Reduserer konsekvensene av minnetap, forbedrer oppmerksomhet og tenkning. I kraniocerebralt traume reduseres varigheten av de medfølgende symptomene. I en akutt iskemisk periode anbefales en intravenøs injeksjon på 1000 ml.

Forberedelser for rengjøring av blodkar

Det er spesielt viktig å forhindre sykdommer i vaskulærsystemet i gammel og gammel alder. Ikke bare for behandling, men også med det formål å forebygge, benyttes vasodilatør og forsterkende stoffer som forbedrer og aktiverer hjerneprosesser.

"Kurantil". Det brukes til å behandle forstyrrelsen av sirkulasjonssystemet og er foreskrevet for å forhindre dannelse av blodpropper. Det er et dilateringsfartøy og en kranspulsårer med et stoff som ytterligere reduserer progressiv aterosklerose og forbedrer hjerteblodstrømmen. Den daglige doseringen for forebygging og behandling av trombi er 1 tablett 3-6 ganger i timen før måltider. Med en utprøvd koronar insuffisiens, blir mottaket økt til 4 ganger om dagen.

"Cardiomagnyl". Forebygger intracerebral blødning, brukes som profylakse for dannelse av trombi og utbruddet av hjerteinfarkt. Daglig inntak - 1-2 tabletter.

"Eufillin". Gir oksygenforsyning til sirkulasjonssystemet, reduserer muskeltonen, senker trykket på blodkarets vegger, forhindrer trombose. Det brukes i opprinnelig dose med en hastighet på 6-8 mg per kg kroppsvekt.

Hva utvider hjernens fartøy? Vasodilatormedisiner og folkemidlene

Hva utvider hjernens fartøy? Slik informasjon vil være nyttig for unge og eldre. Som det fremgår av medisinsk statistikk, oppstår behovet for bruk av spesielle medisiner hos mange mennesker. Vær oppmerksom på at problemet kan inkluderes i kostholdet til produkter som utvider blodårene - dette vil opprettholde helsen din i god stand, uten å ty til syntetiske stoffer. La oss prøve å vurdere hva som utvider hjernens fartøy, hvilke varianter er mer effektive, hvilke er de sikreste.

Dette er viktig!

Hvis en person lider av en sykdom som er forbundet med mangel på blodtilførsel til hjernen, kan legen i visse situasjoner foreskrive spesielle piller. Følg hans instruksjoner må være svært nøyaktige, uten å korrigere det anbefalte programmet, ikke avbryte det og ikke erstatte de foreskrevne midlene. Men i fravær av medisinsk råd til å misbruke stoff kan det ikke. Hvis det ofte er hodepine, viser andre symptomer som viser mangel på blodtilførsel, så snart som mulig å få en avtale med en lege for å identifisere årsaken til sykdommen og bekjempe den med den. Forsøk på å kurere symptomene, hvis de er assosiert med patologi, vil hjemmemetoder ikke føre til suksess, ikke regne med det. Helsen din bør behandles med stor forsiktighet og oppmerksomhet.

Vel, hvis ubehagelige følelser sjelden forstyrres, er det nødvendig å vite at det utvider hjernens kar, for å få passende midler for hånden for å raskt gi førstehjelp til seg selv i en slik situasjon.

Relevans av problemet

Ofte blir endringer i kvaliteten på hjernens sirkulasjonssystem observert på grunn av alderen som påvirker de mest forskjellige organer og systemer. Som det fremgår av den medisinske statistikken, er problemet imidlertid betydelig yngre og bekymrer ikke bare gjennomsnittsalderen, men også de unge mennene, jentene.

Nesten enhver person som misbruker alkoholholdige drikker eller tobakksprodukter, ikke ved å høre, vet hvilke tabletter som utvider hjernens kar. Problemet er relevant for de som fører et inaktivt liv, flytter litt, spiser salt, fett, har ekstra pounds. Oppsummering: En imponerende prosentandel av vårt samfunn til en viss grad kolliderer med de ubehagelige konsekvensene av nedsatt blodsirkulasjon. Leger gråter: Hvis det er mistanke om alvorlige avvik trenger ikke å trekke, bør du umiddelbart besøke en lege for å bevare helse og livskvalitet.

Fartøy: hva påvirker?

Hva utvider hjernens kar, som bidrar til å redusere lumen? Det er kjent ganske mange faktorer forbundet med diett, fysisk aktivitet, dårlige vaner, evnen til å slappe av, for å gjenopprette styrke. Det er ekstremt negativt for menneskekroppen påvirkes av stressende situasjoner.

For å optimalisere aktiviteten til sirkulasjonssystemet, må hjertet, hjernen, utelukke fett, stekt, salt, legge til diettgrøntene, grønnsaker, melk, fisk. Fordelene vil bringe vegetabilske oljer (oliven, lin, solsikke) - men de er ikke egnet til steking, men er bare egnet som salatdressing. For å gjøre blodet bedre i kvalitet, er det nødvendig å skjemme deg bort med bær, frukt. Hvis kroppen mottar vitaminer, mineraler i ønsket mengde, påvirker det positivt alle organer, inkludert blodkar, hjerne, hjerte.

Vegetabilske komponenter for menneskelig fordel

I lang tid er det kjent hvordan man kan utvide karene i hjernens folkemessige rettsmidler - planter, urter, som positivt påvirker tilstanden til organer, brukes av healere gjennom tidene. Noen er gode i form av et langt kurs, andre kan brukes en gang. Kanskje den mest populære varianten - drikkene tilberedt på honning, en sitron, ingefær. De aktiverer blodstrømmen, leverer hjertemuskelen med de nødvendige komponentene, har en positiv effekt på immuniteten, styrker kroppens styrke.

Et alternativt alternativ - te, brygget med rhizomet av valerianen. Anlegget lindrer spasmer, perfekt beroliger. En teskje kokende vann er tatt på en teskje av hakket rhizome, innpakket i et sjal og får stå til væsken avkjøles. De drikker gradvis, hele dagen lang, ned i halsen.

Pepper Salve

Det er kjent for en rekke folk rettsmidler for utvidelse av hjernen fartøy, og en av de gode alternativene - salven gjort på grunnlag av varmt pepper. Tre tørkede pod bitter varianter (frø trenger ikke å bli separert), knust i møllen, ta en halv liter varm flytende fett gris (ikke kokende!), Blandet grundig, avkjøl. Produktet skal oppbevares i kjøleskapet ved bruk av små porsjoner for sliping. Håndflater, føtter. Det hjelper hvis lemmer er kjølige, blodstrømmen er langsom. På slutten av massasje prosedyren, må du pakke opp de behandlede områdene med et ullsjal.

Hvis du ikke har lyst til å forberede salven selv, kan du kjøpe et stoff beregnet på ekstern bruk som utvider hjerneskibene i apoteket. For tiden er et ganske bredt utvalg av spesifikke produkter solgt uten resept, til salgs. Mange er ganske billige, tilgjengelig for allmennheten. Merk: Hvis problemet bekymrer seg i en slik grad at du må regelmessig bruke legemidler, er det nok tid til å besøke en lege.

Alkoholproduksjon og blodstrøm

Hvor mange rykter er på, meninger om alkohol er innsnevring eller dilating blodkarene i hjernen! Noen sier at det bare blir verre av ham, og andre er overbevist om at dette er den beste behandlingen for sår, inkludert de som er forbundet med hjernen, hjertet, blodårene.

Spesialister legger merke til: under påvirkning av alkoholfartøy ekspanderer egentlig, og til og med en liten mengde - en spiseskje av drikken - er nok. Men i et større volum, bør man ikke forvente en kurativ effekt, vil resultatet bare være giftig for leveren. Alkohol kan ikke kombineres med de fleste medikamenter, derfor er det strengt forbudt å benytte seg av et slikt folks metode når man passerer terapeutisk kurs.

Vitamin PP

På salg presenteres som nikotinsyre. Kjent for en positiv effekt på systemet med cerebral blodtilførsel. Under påvirkning av et slikt stoff, utvider hjernens kar, aktiveres det livsgivende væskens tidevann og til lemmer og til en av de viktigste menneskelige organer - hjernen. I praksis føltes effekten ved å tippe føttene, håndflatene, hodet og kinnene med rødme.

Legemidlet er beregnet for langvarig bruk - hver dag etter inntak oralt eller injeksjonelt, er varigheten av programmet en måned. For voksne er dosen av tabletter tre ganger daglig, 2 tabletter (100 mg). Nikotinsyre kan ikke brukes i magesår og høy surhet av saften.

Aspirin, analgin

Kanskje, disse er de mest kjente og aktivt brukte vasodilatormedikamenter for hjernen. De viser en positiv effekt med mindre indisposisjoner. Dosen bør velges individuelt, med fokus på kroppens generelle tilstand og forstyrrende manifestasjoner. Det anbefales å gå til terapeutisk kurs for å søke hjelp fra en kvalifisert lege. Det anbefales absolutt ikke å foreskrive programvare for deg selv.

"No-spa"

Dette vasodilatormedikamentet for hjernen viser et raskt resultat - nesten umiddelbart etter bruk. Hvis spasmen provoserte en alvorlig hodepine, ta bare en pille, og etter en kort tid vil problemet forsvinne. Hvis situasjonen rekurs, bør du konsultere en lege for å finne årsaken - det er en mulighet for at syndromet blir provosert av en alvorlig patologi. Et alternativt middel med lignende effekt er Spasmalgon. Begge har vist seg bra, de er kjent for lenge, mange anses som en troll-zashchalochkoy.

Billig og pålitelig

Et godt alternativ - piller "Papaverin." På apotek, er det bare 10 rubler på forespørsel for en pakke, slik at tilgjengeligheten av produktet er sammenlignbar med analgeten og aspirinet nevnt ovenfor. Løsningen er en av de uunnværlige, det anbefales å ha det i hjemmet medisinskapet bare i tilfelle. Legemidlet bidrar til å fjerne høyt blodtrykk, lindre spasmer, under påvirkning av hodepine.

Tilgjengelig er ikke bare piller "Papaverin", men stikkpiller for rektal administrering, injeksjon og medisiner foreskrevet for bruk i barndommen - konsentrasjonen av aktiv bestanddel i en tablett er lavere enn i normal frigivelse. Produktet har en rekke kontraindikasjoner, produsenten advarer om muligheten for bivirkninger. Det er mulighet for en allergisk reaksjon. Det anbefales før du bruker konsultere legen din for å undersøke årsakene vasokonstriksjon, bestemme hvilke verktøy vil være mest effektive, er det nødvendig å bruke narkotika med papaverine, om de passer en bestemt pasient.

Vinca alkaloider

Mange vet at Cavinton-tabletter har en god effekt i å redusere blodkarene. Instruksjonen for bruk av dette legemidlet inneholder nevnen at den aktive ingrediensen er vinpocetin, det vil si alkaloiden til periwinkle. Denne gruppen av forbindelser har lenge vært brukt i farmasøytisk industri. Legemidler er laget av naturlige råvarer. Effekten er karakterisert som spasmolytisk, karbonens vegger slapper av, på grunn av hvilken lumen øker. Vinca alkaloider påvirker hjernevævet positivt, aktiverer metabolske reaksjoner.

Korrekt bruk i henhold til instruksjonene for bruk av "Cavinton" -tabletter og andre medisiner på vinca-alkaloider gjør det mulig å forbedre blodstrømmen i nivå med mikroskopiske kar, da blodplater under påvirkning av stoffet ikke holder seg sammen. Bruk av stoffet gjør det mulig å sikre høyverdig ernæring av nervesystemet, noe som positivt påvirker hjernen som helhet.

Nootropics for å hjelpe folk

Preparater fra denne gruppen stimulerer hjernen og positivt påvirker tilstanden til blodkaret. De kan brukes til et bredt spekter av patologier, inkludert de som er forbundet med psykiske lidelser. Den mest kjente representanten for den nootropiske gruppen er Piracetam. Instrukser for bruk (analoger av legemidlet - "Nootropil", "Memotropil") inneholder en referanse til mulig intoleranse, så bruk bare medisinen etter avtale med legen.

Prisen på "Piracetam" varierer rundt 40 rubler per pakke som inneholder 60 tabletter. En løsning for injiserbar administrasjon er også kommersielt tilgjengelig.

Kombinert og effektivt

Kanskje nesten hver moderne person som noen gang har møtt et slikt problem, vet nøyaktig hvor godt Tsitramon utvider blodkarrene i hjernen. Medisinen fjerner samtidig spasmer, fjerner smerte, påvirker positivt trykk, øker blodkarets lumen og senker temperaturen dersom det oppdages varme. Utbredt behandling med bruk er ikke bare hodepine av forskjellige årsaker, men også forkjølelse.

"Citramon" er ganske billig - ca 10 rubler per pakke med et dusin tabletter, selges i nesten alle apotek, i vårt land er inkludert i listen over vitale medisiner. Eksperter anbefaler at du alltid holder minst en tablett med piller i hjemmemedisinskapet for å gi den første personen en plutselig sykdom til en person.

Korn og belgfrukter mot vasokonstriksjon

En positiv effekt på tilstanden til menneskekroppen er gitt av fullkorn. Brød fremstilt fra et slikt produkt er mettet med kostholdsfibre, noe som bidrar til å fjerne giftige komponenter fra kroppen, for å rense sirkulasjonssystemet fra skadelig kolesterol. I tillegg til brød vil havremel, bokhvete, urent ris være til nytte.

Overflaten av fiber, proteinstrukturer og jern er preget av belgfrukter - bønner, linser og andre representanter for denne klassen av planter. I tillegg har disse produktene mye folsyre, men det er ingen fettsyrer i det hele tatt. Inkludering av retter ved bruk av bønner i konstant diett bidrar til å forhindre utvikling av aterosklerose og utvide karene. Det antas at dette er et godt forebyggende tiltak mot slag. Fiber, som er så rik på belgfrukter, påvirker positivt det perifere sirkulasjonssystemet.

Asparges og kål til fordel for kroppen

Asparges er et utmerket produkt, effektivt rensende sirkulasjonssystemet, som har en gunstig innvirkning på hjernen, inkludert blodstrømmen i den. Det antas at dette er en av de mest kraftige naturlige rensemidler av arterielle systemet. Eldre inflammatoriske prosesser kan elimineres ved å legge tilstrekkelig mengde grønnsaker til kostholdet ditt. De aktive komponentene i det organiske materialet eliminerer små blokkeringer. Asparges er bra for garnering, har en utsøkt smak, spesielt hvis du koke det riktig. Perfekt fordøyd produkt, hvis det før du serverer på bordet, fyll med litt olivenolje.

Et utmerket resultat vil bringe inkluderingen av en meny med retter med kål. Alle slags, sorter, men vanlige til oss, selv om eksotiske er egnede. Alle varianter er rike på mineraler, vitaminkomplekser. Regelmessig bruk av produktet i mat bidrar til å forhindre dannelse av kolesterolplakk, derfor reduseres risikoen for blodpropp, sirkulasjonssystemet opprettholdes i ren tilstand, lumene smelter ikke.

Produkter som utvider karene i hjernen

I tilfelle en person opplever hodepine ledsaget av svimmelhet, foreskriver legene bruk av vasodilatormedikamenter. På et tidlig stadium av vaskulær sykdom, føler mange at dette skyldes normal tretthet, fysisk overbelastning. Selv om det i virkeligheten oftest er årsaken til innsnevring av blodårene (aterosklerose).

På grunn av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til blodet, forstyrres funksjonen av menneskelige organer, noe som fører til alvorlige konsekvenser.

årsaker

Hvis du ikke tar i betraktning ulike smittsomme og arvelige sykdommer, er først og fremst årsaken til brudd på ledningsevne av blodkar opprettet av personen selv:

 • Kraftig fysisk aktivitet;
 • Følelsesmessig ustabilitet, som manifesterer seg i angst, aggresjon, nervøsitet. Stressfulle situasjoner.
 • Hyppig tretthet;
 • Mangel på oksygen.
 • En stillesittende livsstil. Med lav menneskelig aktivitet dannes stagnerende prosesser i kroppen.
 • Skadelig, feilaktig ernæring. Fettmat, kreftfremkallende stoffer, overspising. Som et resultat kan fedme utvikle seg, noe som er en av hovedårsakene til atherosklerose.
 • Dårlige vaner. Misbruk av alkohol og røyking fører til hormonell svikt i kroppen.

Mange grunner bidrar til dannelsen av kolesterolplakk på veggene i karene, noe som reduserer permeabiliteten og gjør dem uelastiske.

medisiner

I mange tilfeller søker pasienter hjelp fra en spesialist på et avansert stadium av vaskulær sykdom. Behovet for medisinering er uunngåelig. I intet tilfelle bør du begynne å ta medisiner selv, da komplikasjoner kan oppstå.

Grupper av medisiner for vasodilasjon:

 • Legemidler blokkerer kalsiumkanaler. Ha en avslappende effekt på arteriene. Blodstrømmen blir sterkere, noe som resulterer i at blod som er rik på oksygen kommer inn i hjernen. Det er grupper som har en nøyaktig effekt på karene: cinnarizin og nimodipin.
 • Forberedelser på planteekstrakter. Utmerket effekt på blodstrømmen og er antispasmodisk. Medisin av ginkgo biloba fjerner spasmer og styrker mikrosirkulasjonen.
 • Nikotinsyre og dets derivater. Deres handling er å redusere det patologiske kolesterolet i blodet.
 • Firming medisiner. Dette medisinske komplekset er utformet for å bevare blodkarets elastisitet og aktivering av metabolske prosesser. Effektiv i kombinasjon med mikroelementer og vitamin C.
 • Homeopatiske preparater.

Folk rettsmidler for utvidelse av cerebral fartøy

Du kan bruke tilgjengelige behandlinger hjemme. Folkemidlene er nyttige i de tidlige stadier av vaskulær sykdom.

For å utvide fartøyene med praktiske produkter og produkter, kan preparater fremstilles ved hjelp av folkemidlene:

 • Hvitløk olje, dilaterer raskt blodkarene og er en av de mest effektive behandlingene. Ta hodet av hvitløk og stek det i en grøtaktig tilstand eller kutt den lite nok. Deretter plasseres i en glassburk, en bukt med vegetabilsk olje. Insister i kjøleskapet i ca 36 timer. Resepsjonen utføres tre ganger om dagen før måltider, en teskjef og miksing i samme mengder med sitronsaft. Ta 3-4 måneder.
 • Hawthorn oppskrift er en god vasodilator. Har en sterkere egenskap og lindrer spasmer. 15 hagtornsfrugter helles med kokende vann (200 mg) og kokes i 5 minutter. Deretter må produktet filtreres og plasseres i kjøleskap. Ta opp til en skje før måltider.
 • Apotek kamille, hulevekster, nyre bjørk, St. John's wort og immortelle i like store mengder, slik at de alle passer på en spiseskje. Dette er en utmerket blanding av vasodilerende urter, som må helles med kokende vann 500 ml. Fyll i 30 minutter. Buljongen blir filtrert og en skje med honning tilsettes. Halvparten til å drikke umiddelbart, gjenværende kjøttkraft - neste dag.
 • Oppskriften på valerian med dill lar deg utvide hjernens kar. Det kreves å ta ett glass fennikelfrø og to - den tørkede rotten av valerianen. Ingredienser hogge, hell kokende vann i en mengde på 400-500 ml og la det stå over natten. Om morgenen, belast og ta en spiseskje før måltider, hver dag.
 • Oppskriften på hassel. Bark og la tørke, hogge og hell kokende vann.

Riktig ernæring

Dysfunksjon er en av hovedårsakene til vaskulær sykdom. Derfor er riktig ernæring ansett som nødvendig terapi og forebygging.

Spesialister synger ut en rekke anbefalinger når man bruker folkemedisiner og produkter, for å utvide fartøyene:

 • Maksimere inntaket av animalsk fett. Fullstendig eliminere krem ​​og vegetabilsk olje, svinekjøtt, pølser og andre matvarer med høy fett. Gi preferanse til fjærfe kjøtt eller magert kalvekjøtt.
 • Ta med tilstrekkelig mengde fisk og sjømat i kostholdet. Omega-3 og omega-6 fettsyrer reduserer kolesterol og renser sirkulasjonssystemet. Matlaging av fisk, kan være alt annet enn steking i stekepanne.
 • Spis flere grønnsaker, frukt og salater.
 • Bruk av alkohol bør reduseres til et minimum. Et glass vin utvider fartøyene, men misbruk av alkohol fører til innsnevring.

Forebygging av sykdom

En av de viktigste årsakene til vasokonstriksjon er kolesterolplakk. Deres opplæring stammer fra misbruk av skadelige vaner (alkohol, røyking), stillesittende livsstil og underernæring.

 • Gjør øvelser for dyp nesepust. Det er tilrådelig å gjøre i frisk luft, i skogen.
 • Spesielle pusteøvelser vil styrke veggene til fartøyene og redusere sannsynligheten for deres innsnevring. I denne øvelsen vil du hjelpe:
  • Hodestilling
  • Rack på skulderbladene;
  • Løfting av ben i liggende stilling.
  • Flip Flops
  • Lavt kalori diett (detaljer vi har allerede beskrevet i denne artikkelen).
  • Enkel trening i frisk luft.
  • Normalisere vekten din med de kombinerte effektene av kosthold og mosjon.
  • Eventuelle stressfulle situasjoner bør unngås.

Hvis innsnevringen av fartøyene har gått til et alvorlig stadium, og dette avsløres som et resultat av en historie og fullstendig undersøkelse av pasienten, vil en endring i livsstil og behandling med folkemidlene ikke være like effektive som ved den første fasen av sykdommen.

symptomer

Uansett årsak, innsnevring av arterielle kar i hjernen har lignende symptomer, hvis utvikling er forbundet med brudd kraft neurocytter (celler i nervesystemet). Slike kliniske manifestasjoner inkluderer:

 • Støy i ørene er et tidlig symptom på spiseforstyrrelser i hjernens strukturer, det kan være ensidig eller toveis, intensivert vanligvis om natten når en person prøver å sovne.
 • Svimmelhet - har en annen intensitet, avhengig av graden av forstyrrelse av ernæring i indre øres strukturer.
 • Hodepine, som ofte er migrene-lignende i naturen.
 • Brudd på funksjonene til høyere nerveaktivitet, som er å redusere intelligens, kortsiktige og langsiktige human hukommelse, emosjonelle sfære (humørsvingninger i en kort tidsperiode).
 • Søvnforstyrrelse, hvor en person ikke kan sove lenge.

Også blant sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen strukturene kan vise kliniske symptomer på den underliggende sykdom, fører til vasokonstriksjon (smerte i nakke med Osteochondrose, tegn på inflammatorisk reaksjon strukturer i hjernen og membraner).

Hva utvider blodårene?

For en lang og effektiv normalisering av tonus av veggene og utvidelse av lumen i hjerneskipene, er det et sett med terapeutiske tiltak som inkluderer:

 • Generelle anbefalinger og diett.
 • Gymnastikkøvelser.
 • Medisinbehandling.

Medikamentterapi kan effektivt utvide arteriene, men for langvarig bevaring av terapeutisk effekt er det viktig å inkludere livsstilsendring.

Generelle anbefalinger

Generelt anbefalinger omfatter tiltak rettet mot livsstilsendring for å redusere intensiteten av kolesterol i arterieveggene utsettelse (for å forhindre utvikling av aterosklerose), og redusere vaskulær tone. De inkluderer en økning i motoraktiviteten til en person (moderat trening i 30 minutter om dagen reduserer sannsynligheten for atherosklerose med 30%). Også, bør du definitivt forlate dårlige vaner (fra å røyke og drikke alkohol), normalisere søvn (nok søvn er ikke mindre enn 8 timer om dagen), regimet for arbeid og hvile. Det er ønskelig å utelukke virkningen av stressorer og negative følelser.

Hvilke produkter utvider blodårene, kosttilskuddene

Fartøyets utvidelse er mulig når visse kosttilskudd blir fulgt. Først og fremst er det nødvendig å kontrollere inntaket av bordsalt i kroppen, som ikke bør overstige 1,5 g per dag. Det er også nødvendig å nekte fett og stekt mat. utvidelse av arteriene bidrar til bruk av planteføde, inkludert spinat, brød fra hvetemel, kål, gurkemeie, avokado, belgfrukter og asparges.

Medisiner som utvider hjernens kar

Det er et bredt spekter av medisiner for utvidelse av arterier. Hovedmekanismen for deres handling er å redusere tonen i glatte muskler i veggene til fartøyene. De viktigste representanter for denne gruppen er:

 • Trental er et legemiddel som forbedrer intracerebral blodstrøm, inkludert de minste karene (kapillærene). Det er tilgjengelig i 2 doseringsformer - tabletter til oral administrering og en løsning for parenteral administrering.
 • Euphyllinum er det vanligste vasodilatormedikamentet som virker direkte på glatte muskler i veggene, reduserer tonen. Legemidlet brukes vanligvis i en doseringsform - injeksjoner for intravenøs administrering.
 • Xanthinal nikotinat - et stoff som forbedrer blodstrømmen betydelig i perifert vev, inkludert hjernestrukturer.
 • Berlition - representerer medisiner som forbedrer blodstrømmen direkte i nervesystemet i nervesystemet.

Valget av et preparat og tiltak, enn å utvide kar i hjernen, bruker legen individuelt, avhengig av årsaken, grad og lokalisering av forstyrrelse av blodstrømmen. Tilstrekkelige dilaterte kar i hjernen fører til at unødige symptomer forsvinner. Også, det er ulike medisinske planter (urter) for å redusere tone i arteriene, men de blir best brukt bare etter å ha konsultert en lege.

Hvorfor fartøyene smale

Det er mange årsaker til vasokonstriksjon - fra medfødte patologier og predisposisjoner, til livsstilen og massene av den moderne rytmen:

 • overdreven mental og fysisk stress;
 • permanent tretthet syndrom på grunn av overbelastning på jobben;
 • stressende situasjoner og konstant nervøsitet;
 • hypodynamien - lav mobilitet, "stillesittende" arbeid;
 • oksygen sult på grunn av utilstrekkelig eksponering for frisk luft;
 • dårlige vaner;
 • feil mat - hurtigmat, rikelig med krydret, salt, stekt, mangel på grønnsaker og frukt i kostholdet.

Alle disse faktorene, spesielt dårlig kosthold, vil uunngåelig føre til dannelsen av "dårlige" kolesterolet i blodet, noe som utløser dannelsen av plakk som tetter blodårene og bidrar til dannelse av blodpropper. Skipene mister sin elastisitet, blir sprø og sprø.

Sykdom av cerebral fartøy

På grunn av innsnevring av de perifere fartøyene, reduseres tilførselen av hjernen til oksygen.

Hva er symptomene:

 • hyppige angrep av hodepine;
 • svimmelhet, tinnitus, besvimelse
 • forvirring av bevissthet;
 • minneverdigelse;
 • økt tretthet og redusert effektivitet;
 • forverring av syn og hørsel.

Slike symptomer kan ikke bli lagt merke til veldig vanskelig, siden de har betydelig innvirkning på livskvaliteten.

I tillegg til medisiner, er det første trinnet å bytte diett. Tross alt er det produkter som kan hjelpe oss med å takle blokkering av blodkar, påvirke gjenoppretting av deres elastisitet og patenter.

Mat kan og bør brukes til å rense blodårene, og ikke bare perifer, men også hjernens kar.

Hvilke produkter er nyttige for vaskulær sykdom? Mat som styrker, utvider og brukes til rengjøringsfartøy, den mest varierte.

Nyttige renseprodukter

Feil ernæring og en overflod av konserveringsmidler i mat fører til dannelsen av kolesterolplakk på veggene i karene, noe som fremkaller dannelsen av trombi. Derfor må du spise mat som inneholder fiber. Det er fiber som fjerner skadelige stoffer fra kroppen, noe som gjør det lettere å rense blodårene.

Hele korn

Brød fra hele korn er rik på kostfiber, som fjerner giftstoffer fra kroppen, binder "dårlig" kolesterol. Uren ris, havregryn og bokhvete er også nyttige for rensing av blodkar.

puls

Bønner, erter, bønner, linser er matvarer rik på protein, fiber, jern og folsyre. Men de har ikke fettsyrer. Disse produktene er ideelle for forebygging av aterosklerose. De fungerer som vasodilatatorer og er nyttige for å forhindre slag. Fiber av belgfrukter bidrar til å rense perifer fartøy

asparges

Ideelt produkt for rengjøring av hjernens kar. Det er en naturlig purifier av arterier. Selv kronisk betennelse i karene og små hindringer for henne for ingenting. Regelmessig bruk av dampet asparges som sideskål - og du kan være rolig for blodårene dine. Asparges absorberes bedre, hvis den er sprinklet med naturlig olivenolje før servering, helst kaldpressing.

kål

Kål, blomkål, broccoli - alle av dem er anvendelige, som i strukturen inneholder vitamin C og K. De hindrer dannelsen av kolesterol plakk i saltet, og dermed eliminere faren for blodpropp.

gurkemeie

Dette krydderet har en svært gunstig effekt på hjernens kar. Det fremmer blodfortynning, øker elastisiteten til karene, virker som et sterkt antiinflammatorisk og fettforbrennende middel. Den kan brukes som krydder for alle retter uten unntak, legg til melk og andre drikker. For rengjøring av blodkar - det mest passende og velsmakende middel.

persimmon

Pantry av polyfenoler, som forhindrer tilslutning av kolesterol på vegger av blodkar; fiber og antioksidanter, som bidrar til rengjøring av blodkar.

spinat

Bladene av spinat inneholder en stor mengde folinsyre, som tar del i dannelsen av røde blodlegemer - erytrocytter. De transporterer oksygen til vev og organer, og bidrar til normalisering av blod og intrakranielt trykk.

Nyttige forsterkende produkter

For å være sterk trenger fartøyene "byggemateriale" - mineraler og vitaminer. De hjelper fartøyene til å takle skader og betennelser.

avokado

Denne frukten inneholder mineraler og sink, noe som bidrar til restaureringen, spesielt av de vaskulære veggene. Med regelmessig bruk av avokadoer i mat kan du redusere nivået av "skadelig" kolesterol, som har egenskapen til å deponere på blodkarets vegger. Dette øker nivået av "nyttig" kolesterol, som er et byggemateriale for egen produksjon av kollagen og elastin.

grapefrukt

Denne frukten er unik ved at dens bestanddeler er nyttige for alle prosesser i menneskekroppen. Det er bare for å rense blodårene. Dens pektiner styrker blodkarene. Mineraler og vitaminer som finnes i denne frukten, gjenoppretter elastisiteten til veggene på fartøyene.

tranebær

Kalium og askorbinsyre reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom. Ved vanlig tranebærbruk er denne risikoen redusert med 40%. Men hvis du har ulcerative eller erosive sykdommer i fordøyelseskanalen, er det behov for tranebær veldig nøye. Og i det hele tatt å ikke bruke i mat under en forverring.

Fermenterte melkprodukter

Veldig nyttige meieriprodukter med lavt fettinnhold - kefir og lavmette cottage cheese. Aminosyrer er veldig lett å fordøye, kalsium styrker veggene i blodårene. Regelmessig forbruk av melkeprodukter med lavt kaloriinnhold i mat forhindrer forekomst av hjerteinfarkt og slag.

Fettvarianter av fisk

Laks, tunfisk, makrell og annen fet fisk har omega-3 fettsyrer, noe som reduserer risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. I tillegg spiser denne fisken 2 ganger i uken en reduksjon av inflammatoriske prosesser i karene og forbedrer kolesterol metabolisme.

Nøtter, frø, olje

Mandler og valnøtter, gresskarfrø, og sesam, olivenolje, linfrøolje og sesam inneholder essensielle fettsyrer som bidrar til å rense de cerebrale kar.

Nyttige vasodilaterende produkter

Hyppig hodepine er et resultat av konstant blodtrykkstrøm til hjernens kar. På grunn av tap av elastisitet, tilstopping og kolesterolplakk, har blodstrømmen ikke en vaskulær lumen.

I tillegg til legemidler som fungerer som vasodilatatorer, må du spise mat som også vil bidra til å utvide karene til både hjernen og periferien.

granateple

Fytosubstanser i granatäpplen beskytter slimete arterier mot betennelse og skade. Granatäpplejuice fremmer produksjonen av nitrogenoksid i blodet, som utvider blodårene og forbedrer blodstrømmen.

alger

Alger, spesielt marine, bør minst være tilstede i dietten. De har en gunstig effekt på leveren, som bidrar til å takle stressene, produserer "riktig" kolesterol. Å spise salater fra alger bidrar til å normalisere blodtrykket og lindrer kronisk betennelse i arteriene.

Grønn te

Dette er en kjent antioksidant. Det hjelper å normalisere blodtrykket for å senke kolesterolnivået i blodet. Brukes til rengjøring av blodkar.

Fiber eller kostfiber - hovedstoffet som er nødvendig for rengjøring, styrking og utvidelse av fartøyene. Ifølge eksperter er det daglige fiberkravet 25-30 g.

Hva utvider hjernens kar

En alvorlig og formidabel sykdom kan forebygges hvis:

1. Bli kvitt overflødig kroppsvekt.

2. Utfør kontinuerlig spesielle øvelser for å styrke sirkulasjonssystemet og kombinere dem med å gå i luften. Disse inkluderer:

 • hodestilling
 • løfter av ben i liggende stilling;
 • rack på skulderbladene;
 • Coups over head;
 • bakker og rotasjon av stammen i forskjellige retninger;

Dans og yoga tjener også denne hensikten.

3. En kalori diett spiller en stor rolle i kampen mot ulykken. Fra menyen er det nødvendig å utelukke konfekt, alkohol, fettstoffer, begrense mengden salt og gi opp nikotin.

4. Konsumet av vitaminer PP, E og B6 og askorbinsyre akselererer betydelig prosessen med å gjenopprette helsen.

5. Som legemidler er pasienter i henhold til resultatene av en individuell undersøkelse foreskrevet medikamenter:

 • Nicergolin, Sermion, Nitserium;
 • Dihydroergotamin, Dihydroergotoxin;
 • euphyllin, papaverin, diabazol;
 • trental, theonikol;
 • cinnarizine, no-spa, cavinton, vinpocetin;
 • nikoverin, nikospan;
 • vaso, mexidol;
 • mefokar, mevakos;
 • clofibrat, simvastatin: zocor, atromidin, atromid.

Kinesisk betyr "Boluser Huato" normal cerebral blodgjennomstrømning og er ofte brukt etter insultov.Ginkgo biloba bedrer hørsel, konsentrasjon og hukommelse, slettes fartøyer av kolesterol plakk. Når du tar et varmt bad eller en dusj, ekspanderer fartøyene også.

Tradisjonell medisin i kampen mot vaskulær sykdom

Folk rettsmidler har en høy effektivitet i å helbrede sykdommen. Det er hundrevis av oppskrifter for rengjøring, utvide og styrke blodkar.

 1. I et glass vann må du fortynne 20 dråper ginseng og motherwort infundert med alkohol. Daglig bruk av drikkevaren bidrar til å gjenopprette fartøyets tone.
 2. Gingerte fortynner blod og fungerer som et forebyggende tiltak mot hjerteinfarkt og hjerneslag. En del av roten skal knuses, hell kokende vann, søt og insister i noen minutter.
 3. For te, brukes også hagtorn, bark og blader hassel, valerian, adonis, misteltein, levzeya, arnica fjell.

Vi bør ikke glemme at 20% av energien hjernen mottar fra mat, men med årene behovet for næringsstoffer øker. For å bevare ungdom og helsemessige behov glukose som finnes i svart brød og produkter fra korn mel, og vitamin C, som er rik på sitrusfrukter, solbær, tindved, søt pepper. Et uunnværlig element er jern, som finnes i belgfrukter, grønne epler og lever. Med mais, bønner, eggeplommer matet inn i hovedelementet B-vitaminer, og ris, bokhvete og korn brød - magnesium. For å forbedre arbeids av hjerne behovet flerumettede fettsyrer (fisk, olivenolje og vegetabilsk olje), sink (rødt kjøtt, krabber, frø, østers), kalium (aprikoser, rosiner og potet), magnesium (bønner, bokhvete), omega-3-syren ( valnøtter).
Det forbedrer hukommelsen godt og fjerner tankene med blåbær, hvitløk, kyllingegg, svart sjokolade, dill, persille, basilikum, havremel. Disse egenskapene er gulrøtter, havkål, kyllingebryst, rødbeter, kål, aubergine.

Les Mer Om Fartøyene