Dupleks av karene i hode og nakke: hvordan prosedyren går, fordeler og ulemper

Tosidig skanning av karene i hodet og nakken er en av de mest moderne metodene for vaskulær forskning. Fra denne artikkelen vil du lære om prosessens natur, vitnesbyrd om formål og informasjon.

Tosidig skanning av fartøy eller duplex fartøy er en spesiell type ultralyd eller sonografisk studie, utviklet spesielt for studier av vaskulære strukturer og arten av blodstrømmen i dem. Denne metoden er forskjellig fra konvensjonelle ultralydstudier ved å kombinere to hovedteknikker:

 1. Den vanlige B-modus-ultralydet - det samme grå-hvite bildet som skildrer organer og vev i en plan modus. I dupleksmodus, ser karene, avhengig av helling og rotasjon av sensoren, ut som langsgående eller tverrgående deler av dem. I denne modusen kan du vurdere deres fremgang, måle diameteren, anslå klaring, tilstedeværelse av trombi eller andre inneslutninger i dem. Ultramoderne sensorer kan til og med bidra til å undersøke det lagdelte bildet av vaskemuren - som et kutt i et mikroskop.
 2. Dopplerometri er en type ultralyd basert på opptak av flyt av blodpartikler i blodkar. Ved hjelp av Doppler-effekten kan blodstrømmen registreres, intensiteten, retningen av blodstrømmen, dens hastighet, motstandsindekser og andre viktige indikatorer.

Ved analoge prinsipper er det en tosidig studie av alle karene i menneskekroppen. Den største betydningen i moderne medisin er tosidig skanning av arterier og vener i underdelene, hjertet og dets store kar, samt karene i hodet og nakken. Det handler om den siste forskningen som vi snakker om mer detaljert.

Hvorfor gjør duplex av karene i hodet og nakken? Faktum er at hjernen, dets strukturer og det vaskulære systemet alltid har vært en snubler i diagnosen. Hjernen er forsvarlig dekket med kran, så for noen tiår siden var den eneste objektive metoden for forskning røntgenstudier. I tillegg til røntgenstrålen kom ulike nevrologiske tester som evaluerte hjernens funksjon og indirekte tegn på hjernesirkulasjonsforstyrrelser, til redning. Moderne teknikker studerer vel skipene i hodet og nakken som er tilgjengelige for studien, og som mater hjernen. Slik vurderer du blodstrømmen i disse fôringsstammene, kan du indirekte dømme den tilsvarende blodstrømmen i hjernevevet.

Hjerner ble levert med blod grener fra halspulsåren, vertebrale arterie, subclavia arterier og brachiocephalic stammen, som er innbyrdes erstattet med hverandre og danner en sirkel av Willis. Det mer tradisjonelle og vanlige navnet på alle disse arteriene er brachiocephalic arteriene, eller BMC. Følgelig blir dupleksskanning av hodeskårene og nesekarene hyppigere kalt ultralyd av BCA. Det er foreskrevet av nevrologer eller terapeuter, men ultralyd leger utfører det.

Indikasjoner for forskning

Definer listen over forhold og sykdommer som kan og bør undersøkes med denne metoden:

 • Aterosklerose av cerebral fartøy eller mistanke om det. Slike mistanker oppstår i den ugunstige profilen av kolesterol og triglyserider, overdreven kroppsvekt, arvelig historie, nevrologiske tegn på cerebral blodstrømslidelse.
 • Endoarteritt av karene i nakken og hjernen er oftest en autoimmun sykdom som påvirker muren i arteriene i menneskekroppen.
 • Aneurismer og andre vaskulære misdannelser i kraniet - diagnostiseres basert på resultatene av tidligere ultralyd, angiografi, computertomografi eller mistenkes basert på kliniske symptomer og klager av pasienter.
 • Vaskulitt er en bred gruppe av inflammatoriske vaskulære sykdommer, inkludert autoimmune sykdommer.
 • Tilstand etter kirurgisk behandling av kar i hode, nakke eller hjerne.
 • Betingelser ledsaget av eksternt skipsyndrom. Slike tilstander inkluderer komprimering av de vaskulære trunker med patologiske foci, hematomer, benfragmenter og svulster.
 • Vaskulær trombose eller mistanke om dem.
 • Skader på hode og nakke.
 • BCA ultralyd kan gis i tilfeller av tvil og uklart sykdomsbilde: svekket hukommelse, patologisk søvnighet, kramper, mentale forandringer, vage hodepine, svimmelhet, tap av bevissthet, uklart syn og hørsel.

Fordeler og ulemper med metoden

Som en hvilken som helst diagnostisk metode har dupleksskanning både positive og negative sider. La oss starte med plussene:

 • Komplett sikkerhet. Medisinsk ultralyd har ingen skadelige eller desinfiserende effekter på menneskekroppen, så denne studien kan gjøres for små barn og gravide.
 • Smertefri og ikke-invasiv. Prosedyren for dupleksskanning er helt smertefri og gir ingen ubehag for pasienten.
 • Høy diagnostisk nøyaktighet. Med tanke på det faktum at det undersøkte fartøyet ser doktoren i to fremspring, samtidig registrerer blodstrømmen i den, er informativiteten til slike studier sammenlignbar med angiografi.
 • Relativ enkelhet av studien. Ultralydundersøkelse er styrken på 20 minutter, krever ikke tungvint apparat, en ekstra medisinsk personell, men krever en dyp kunnskap om anatomi og fysiologi av vaskulær lege og forsker.
 • Fravær av kontraindikasjoner og komplikasjoner av prosedyren - studien kan tildeles helt til alle pasientkategorier, og i historien er det ikke registrert noen alvorlige konsekvenser.
 • Ingen spesiell forberedelse er nødvendig for studien, for eksempel kosthold, rensende enemas, å ta visse medisiner og administrere løsninger.

Vi opplister metodologiens mangler:

 1. Relativ kostnad av metoden. Poenget er at for tosidige studier er det behov for spesielle ultralydapparater, som ofte ikke er tilgjengelige for små klinikker og statlige institusjoner.
 2. Muligheten for forskning "her og nå." Dette er en generell ulempe ved alle ultralydstudier, siden "bildet" kun kan vurderes i sanntid, i bevegelse, og ikke av frosne bilder.
 3. Begrenset studieområde. Det er viktig å forstå at skanning av brakiocefaliske kar bare indirekte indikerer blodsirkulasjon i hjernen. Gjennom skallen av en voksen menneskelig ultralyd kan ikke bølger trenge gjennom, derfor er selve hjernen og dens vaskulære system skjult fra forskeren.

Hvordan utføres forskningen

Prosedyren for dupleksskanning av karene i hodet og nakken er ganske enkelt og tar ikke mer enn 30 minutter:

 • Pasienten kommer på fastsatt tid og bosetter seg på sofaen. Studien kan utføres i pasientens stilling som ligger på ryggen eller siden, sittende eller halvsitte. Spesiell spesiell forberedelse til prosedyren er ikke nødvendig.
 • Legen bruker en spesiell gel på pasientens sensor og nakke.
 • Videre dirigerer legen sensoren langs halsens sideoverflate. Noen ganger kan en spesialist i diagnosen spør pasienten om å endre kroppens stilling, hoste, spente, holde pusten.

Hva viser dupleksskanning av blodkar?

Medisin presenterer stadig nye metoder for å diagnostisere alvorlige patologier til samfunnet. Suksessen med behandling av ulike sykdommer avhenger av rettidig påvisning av dem, utnevnelsen av den nødvendige terapien. Tosidig skanning av karene i hodet og nakken er en nyskapende metode for forskning, som gjør det mulig å se de minste rørformede hule formasjonene i menneskekroppen i en todimensjonal projeksjon. Den ikke-invasive karakteren av prosedyren forenkler prosedyren, krever ikke restaurering etter manipulering.

Hva er Duplex Vessel Scanning?

Hvordan sjekke hodet ikke-invasivt? Unike egenskaper ved ultralyd hjelper ham å passere gjennom vevet i menneskekroppen og, som reflekterer fra blodcellene, sender et signal i form av et bilde av det undersøkte området til skjermens skjerm av diagnostikeren. Ved hjelp av tosidig skanning av karene i hodet og nakken kan spesialisten evaluere blodets hemodynamikk, få informasjon om de anatomiske egenskapene til venene og arteriene. Ulike Doppler-teknologier bruker også egenskapene til lydbølgen, men de har forskjellige funksjoner:

 • UZDG (ultralyddopplerografi). Denne studien bidrar til å vurdere patenen av karene i hjernen, halsen og andre organer. UZDG bærer bare en funksjonell belastning - definisjonen av hemodynamikk.
 • Tosidig ultralydsskanning. Gjennom denne metoden er det mulig å diagnostisere tilstedeværelsen i arterier og blodårer av aterosklerotiske plakk, trombi som bidrar til innsnevring av blodkarets lumen. Under overvåkingen visualiseres rørformet formasjon med omgivende vev. Tosidig skanning er delt inn i følgende underarter:
 1. ekstrakraniell - undersøker hovedskipene;
 2. intrakranial - sjekker intracerebrale "bassenger";
 3. transcranial - gir farge dupleks skanning av hjernen.
 • Triplex skanning. Dopplerografi av karene i hodet og nakken, i implementeringen av disse, i tillegg til informasjon om intensiteten av blodstrømmen, mottar diagnostikeren et fargebilde av den rørformede formasjonen med det omgivende vev.
 • Ultralyd undersøkelse. Viser et "generelt bilde" av strukturen til arteriene og venene. US-Doppler bidrar til å klargjøre egenskapene ved bevegelsen av blodstrøm, for å gjennomføre en undersøkelse for tilstedeværelsen av patologier.

Indikasjoner for formålet med studien

Undersøkelse av skip av planlagt natur bør utføres uten mislykkelse en gang i året. Påvisning av en anomali i et tidlig utviklingsstadie bidrar til å unngå negative konsekvenser forbundet med en progressiv form for sykdommen, og ta tiltak for å foreskrive den nødvendige terapien. Tosidig skanning av patency av karene i hodet og nakken er ofte tildelt for å verifisere resultatene som er oppnådd med MR, ultralyd av karene i nakken og hodet. Indikasjoner for å gjennomføre dupleks er følgende symptomer:

 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • dumhet av hendene;
 • mangel på koordinering;
 • minne tap;
 • røyking,
 • Tilstedeværelsen av en historie med slag;
 • cervikal osteokondrose;
 • arteriell hypertensjon;
 • tidligere identifisert vaskulær dystoni;
 • relaterte bånd med hypertensive eller diabetiker;
 • vaskulitt (betennelse i blodkar).

Hvordan å forberede

Undersøkelse av hode og nakke krever ikke spesiell forberedelse fra pasienten. På dagen for prosedyren er det nødvendig å forlate bruken av midler som øker tonen i blodkarene: kaffe, nikotin, te, energi. Avskaffelsen av narkotika som kan forvride resultatene av UZDG - "Betaserk", "Cinnasirin" - krever samråd med en nevrolog. Før skanning må pasienten fjerne alle fremmedlegemer i form av kjeder, pinner, etc. fra studieområdet.

Hvordan utføres prosedyren

Tosidig skanning kan gjøres i retning av den behandlende legen i de nevropologiske avdelingene til de store bysykehusene, eller ta kontakt med klinikken i henhold til bostedsområdet. Behandlingen foregår i henhold til generell regel. Pasienten er plassert på en sofa, en hard pute eller en vals er plassert under hodet, hodet er flyttet til siden motsatt til sensoren.

Før prosedyren starter, bruker legen en liten spesiell gel til det undersøkte området, som lett kan "drevet" av transduseren over hudoverflaten, analyserer arterielle og venetiske kanaler. Hjerneskipene kontrolleres gjennom skjelettens bein. Pre-hud-integrasjoner behandles med vannoppløselig gel, og doktoren plasserer sensorene på følgende områder:

 1. templer;
 2. over øyekontaktene;
 3. Overlapping av oksepitalbenet med ryggraden;
 4. den occipitale bein.

Forklaring av resultatene

Ved slutten av undersøkelsen får legen uttømmende informasjon om tilstanden til arteriene og venene. Analysen av venøskanalen inneholder praktisk talt ikke digitale data, men inkluderer parametrene:

 • anatomi;
 • flotasjon;
 • hastigheten på blodstrømmen;
 • Tilstedeværelse av unormale formasjoner i lumen.

Dopplerografi av arterielle fartøy samler digitale data, som sammenlignes med normale verdier. Tilfredsstillende tilstand for de generelle og halshinnede arterier kan betraktes som tilstedeværelse av følgende indikatorer:

 • Begrensningshastigheten til blodstrømmen i arterien er mindre enn 0,9;
 • prosentandel av stenose - 0;
 • topphastigheten i diastol er mindre enn 0,5;
 • fravær av formasjoner i lumen;
 • veggtykkelsen er 0,9-1,1.

Er det noen kontraindikasjoner

Fordelen ved tosidig skanning er fraværet av en negativ effekt på menneskekroppen. Den ikke-invasive karakteren av studien bidrar til å diagnostisere blodkar i en voksen og et barn uten noen begrensninger. Relative kontraindikasjoner kan betraktes som en alvorlig tilstand hos pasienten eller tilstedeværelsen av sykdommen, og forhindrer pasientens overgang til en horisontal stilling.

Finn ut mer informasjon om uzi av fartøyene i hodet og nakken.

Video: Hva viser ultralydet av fartøyene i hodet og nakken

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Dupleks skanning av brakiocephalic fartøy

Duplex Vessel Scanning er en utbredt ultralydstudie som gjør det mulig å visualisere arterier, omgivende vev og blodstrøm. I dag betraktes det som den viktigste metoden for diagnostisering av vaskulære sykdommer, det preges av høy informativitet og tilgjengelighet. Metoden er basert på egenskapen til ultralyd for å reflekteres fra bløtvev.

vitnesbyrd

Tosidig skanning av fartøy er foreskrevet for diagnose av følgende sykdommer:

 • aterosklerose;
 • angiopati;
 • aneurisme;
 • vaskulitt (betennelse i de vaskulære veggene);
 • forstyrrelser i cerebral sirkulasjon (iskemi);
 • abnormiteter og vaskulære skader;
 • åreknuter
 • tromboflebitt;
 • venetrombose;
 • tromboembolisme av lungearterien.

Tosidig skanning av fartøy i hode og nakke er foreskrevet ved utseende av tegn som kan indikere brudd på hjernecirkulasjon:

 • besvimelse;
 • vedvarende hodepine;
 • svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • flyr for øynene
 • tap av balanse og forstyrrelse av koordinering av bevegelser;
 • distraksjon, hukommelsessvikt, konsentrasjonsproblemer;
 • redusere eller miste hørsel;
 • frykt, angst, følelser av angst;
 • depresjon.

Tosidig skanning av fartøy i nakken og hjernen gjør det mulig å finne ut:

 • årsaker til slag;
 • brudd på arteriell patency hos røykere, pasienter med diabetes, med aterosklerose;
 • grad av vaskulær skade i antiphospholipid syndrom.

Typer av ultralyd undersøkelse

Tosidig skanning av fartøy i hjernen og nakken utføres i forskjellige moduser:

 1. todimensjonal - viser arterier og omgivende vev, bortsett fra fartøyene i skallen, gir noe informasjon om blodstrømmen;
 2. tosidig skanning (utført i to moduser - fargen og spektrale) - gir et todimensjonalt bilde og viser et fartøy i to dimensjoner (lengde og bredde), som gjør det mulig å oppnå detaljert informasjon om blodstrøm, åreveggen har lumen dets omliggende vev.

For å studere fartøyene inne i skallen, brukes transcranial ultralyd, som er mindre informativ enn CT og MR. Det er nødvendig:

 • for studiet av hjernesubstans i hjerneskader i hemisfærene;
 • med intracerebrale hematomer;
 • for kontroll av tidligere diagnostiserte patologier.

I tillegg er det vist:

 • hvis det oppstår stenoser og lukking av et lumen ved et dupleks av ekstrakranielle arterier
 • hvis det er indirekte tegn på vaskulære lesjoner i skallen;
 • med vedvarende hodepine;
 • hvis cerebral iskemi oppdages
 • med vaskulitt, diabetes, hypertensjon;
 • hjernens patologi, knyttet til en endring i sin struktur og et brudd på blodsirkulasjonen.

Undersøkelse av brakiocefaliske arterier

Brakiocephalic arterier er hovedkarene i hodet, som gir blodtilførsel til hjernen. Hvis de endres, er det mulig å utvikle alvorlige brudd som fører til et slag. Disse inkluderer karotisarterien, vertebrale og subklaviske. Dupleks skanning av brakiocephalic fartøy gjør det mulig å identifisere følgende patologier:

 • deformasjoner: bøyninger, tortuosity, looper;
 • kolesterol plaques;
 • blodpropper
 • aneurisme;
 • skade på grunn av skade;
 • stenose eller utvidelse;
 • hypoplasi.

Fordeler og ulemper

Metoden har mange fordeler:

 • informativ og effektiv;
 • relativ billighet, tilgjengelighet for de fleste mennesker;
 • smertefri, ikke-invasiv, ingen analgesi nødvendig;
 • uskadelighet på grunn av mangel på stråling;
 • kontraindikasjoner er praktisk talt fraværende på grunn av det faktum at det ikke er noen negativ effekt på kroppen av ultralyd;
 • utføres i sanntid.

Det er noen ulemper:

 • vanskeligheter med å undersøke små fartøyer;
 • Resultatet avhenger av profesjonaliteten til legen;
 • Kolesterolplakk kan hindre passasje av ultralyd.

Hvordan er det

Tosidig skanning av arterier i hode og nakke kan utføres for nesten alle pasienter, inkludert gravide og barn. Forberedelse før prosedyren er ikke nødvendig. Undersøkelsen varer omtrent en halv time.

Før undersøkelsen ligger pasienten på sofaen, en rulle eller pute ligger under hodet for å holde den i en hevet stilling. For bedre kontakt mellom sensoren og kroppen, er halshuden smurt med en spesiell gel. Legen fører sensorene i vaskulærområdet og overvåker venene og arteriene på skjermen og utfører målinger.

Begynn undersøkelsen fra halspulsåren til inngangen til skallen. Det kan ha et annet arrangement. Inspiser den i forskjellige vinkler og i forskjellige fly. Det er så veldefinerte endringer i veggene og stenosen.

For undersøkelse av hjernen, blir sensoren overført på hodet i følgende områder:

 • supraorbital;
 • temporal (på begge sider);
 • oksipitalt bein;
 • På et sted hvor oksepitalbeinet forbinder med ryggraden.

Legen korrelerer resultatene med normale verdier. I noen tilfeller kan det bli nødvendig med ytterligere undersøkelse og konsultasjon av andre spesialister.

resultater

Under studien får legen informasjon om hastigheten på blodstrømmen, vaskulære defekter.

Dupleks av hjernen gjør det mulig å evaluere venene: deres anatomi, patency, diameter, tortuosity, rate of outflow.

Under undersøkelsen oppnås data om karoten arterier og indikatorene sammenlignes med de normale verdiene.

Patologier bestemmes av følgende egenskaper:

 • om vaskulitt blir talt om det er en endring i fartøyets vegg og et brudd i differensiering av lagene;
 • om aterosklerose er indikert ved en økning i tykkelsen av arterienes vegg og innsnevring av dens lumen;
 • innsnevring av hjernens arterier med 50 prosent krever obligatorisk behandling.

Hvem blir screenet for?

Dupleks av cerebral fartøy er indisert for personer i fare. Disse inkluderer:

 • menn over 40;
 • kvinner over 45 år;
 • pasienter med diabetes mellitus;
 • lider av osteochondrose i ryggraden (cervical ryggrad);
 • pasienter med antiphospholipid syndrom;
 • røykere;
 • personer med vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hypertensive pasienter;
 • led av et slag
 • pasienter med hjerterytmeforstyrrelser;
 • folk med høyt kolesterol;
 • forbereder seg til en kirurgisk operasjon på hjertet;
 • pasienter etter operasjoner på hjernen.

konklusjon

Tosidig skanning av nakke arterier og hode - en informativ metode for diagnostikk av hjerte- og karsykdommer, som lar deg oppdage endringer i arteriene i de tidlige stadier, før utseendet av pasientens klager, noe som bidrar til å hindre slag. Informasjon som er oppnådd ved hjelp av ultralyd, gir deg mulighet til å velge riktig behandlingstaktikk, evaluere effektiviteten, lage en prediksjon. På grunn av tilgjengelighet, enkel adferd og relativt lav kostnad er ultralydsmetoden nå blitt den mest utbredte.

Tosidig skanning av fartøy av hode og nakke

Dupleks skanning av brakiocephalic arteries (BCA) er en kompleks ultralydstudie av karene i hode og nakke. Ikke-invasivitet, sikkerhet, fravær av strenge kontraindikasjoner og aldersbegrensninger i kombinasjon med tilstrekkelig høy informativitet gjør det til en av de viktigste diagnostiske teknikkene i angioneurologi.

Essensen av metoden

Tosidig skanning er basert på refleksjon av ultralydbølger fra forskjellige vev i menneskekroppen. Denne studien omfatter to komponenter: vaskulær skanning (B-modus) og Doppler. De kan brukes samtidig eller vekselvis, avhengig av apparatet og ferdighetene til en spesialist i ultralydsdiagnostikk.

B-modus med dupleksskanning er en todimensjonal seroskalaekografi. Dette er det som kalles "vanlig" ultralyd. De piezoelektriske krystaller som er plassert i sensoren til instrumentet under virkningen av en vekslende elektrisk strøm genererer ultralydbølger. De fokuserer og er rettet mot det undersøkte området av menneskekroppen. Slike stråling forårsaker ikke ubehag og gir ikke skade. Stoffer og anatomiske formasjoner har forskjellig tetthet og evne til å absorbere og reflektere ultralydstråler. Sensoren registrerer det reflekterte signalet, og basert på forskjellen mellom den utstrålede og reflekterte bølgen, bygger apparatprogrammet et todimensjonalt (plan) svart og hvitt bilde.

B-modus lar deg visualisere fartøy av forskjellig kaliber og omgivende vev. I dette tilfellet vurderer legen strukturen på veggene sine, viser tilstedeværelsen av trombi og plakk, måler diameteren av arterier og årer, bestemmer deres kurs og tilstedeværelsen av patologiske utvidelser eller sammenbrudd.

Dopplerografi er en dynamisk studie som hjelper i sanntid til å vurdere blodstrømsparametere. Metoden er basert på Doppler-effekten. Dette er en endring i oppfattet frekvens og bølgelengde når signalet reflekteres fra et bevegelige objekt. Ultralydet som genereres av sensoren reflekterer blodceller (røde blodlegemer og andre celler) og fanges av enheten. Dette lar deg vurdere retningen og hastigheten til blodstrømmen, dens linearitet og ensartethet. Den bremse ned, utseendet av turbulens (turbulens) eller retrograd blodbevegelse vitner for tilstedeværelsen av noen strukturelle endringer.

På grunn av kombinasjonen av de to modene gir dupleksskanning legen informasjon om årsakene til brudd på blodtilførselen til hjernen og omfanget av eksisterende blodstrømmangel.

Hvilke fartøy er undersøkt

Ekskranial og noen intrakranielle fartøy er gjenstand for undersøkelse. Av nakkekarene undersøkes en del av brakiocephalisk stammen, vanlige karotisarterier og deres bifurkasjonsområde, en ekstrakraniell del av den indre halspulsåren og ytre karoten arterier. De tidsmessige og supra-laterale arteriene, store vener etter utgang fra skallen, og venøs plexus kan også studeres.

Ved transcranial dupleksskanning undersøker legen de karene som er i projeksjonen av de akustiske vinduene (templer, øyekontakter, store oksipitale åpninger). Det er disse delene av skallen i en voksen som tillater at et tilstrekkelig antall ultralydbølger skal studeres. Barnet skannes også gjennom unclosed fontanels, som utvider de diagnostiske egenskapene til metoden.
Transcranial dupleksskanning gir deg mulighet til å undersøke den intrakranielle delen av de interne karotale og vertebrale arteriene, cerebrale arterier (fremre, midterste, bakre), hovedartarien.

Hva viser full-duplekssøk av BCA?

Ved hjelp av tosidig skanning av karene i hodet og nakken, er det mulig å identifisere:

 • Aterosklerotiske lesjoner av arterier med innsnevring av deres lumen, dannelsen av en parietal trombus;
 • Tilstedeværelse av patologisk tortuositet (drap) av blodkar;
 • aneurysmer av forskjellige former og opprinnelse;
 • anomalier i strukturen, forgrening og kurs av fartøyene;
 • vaskulitt av forskjellig etiologi;
 • trombose;
 • brudd på integriteten til fartøyets vegg;
 • endring i elastisitet av vaskulære vegger;
 • Tilstedeværelse av patologiske arteriovenøse eller arterio-arterielle shunts (steder med unormal utslipp av blod i et annet fartøy);
 • brudd på kompensasjons- og reguleringsmekanismen for å opprettholde stabiliteten av blodtilførselen til hjernen;
 • graden av blodstrømmangel i de smalte områdene av karene, tilstedeværelsen av en patologisk blodstrøm og en endring i dens ensartethet og retning;
 • Tilstanden for sikkerhetsnettverket, dets funksjonelle evner og graden av kompensasjon ved utilstrekkelig blodgass langs hovedartene.

Tosidig skanning tillater oss å identifisere årsakene til nedgangen i patenen til hovedkarene i hodet og nakken og samtidig vurdere naturen og omfanget av de resulterende konsekvensene av denne funksjonelle forstyrrelsen.

Når en duplekssøk av BCA er tildelt

Undersøkelse av karene i hode og nakke vist kliniske tegn på akutt eller kronisk cerebrovaskulær insuffisiens, for å overvåke effekten av terapien, i systemisk trombolyse. Grunnlaget for det formål tosidig skanning kan være pasientens klager på hodepine, hukommelsestap, plutselig uklart syn, besvimelse, ringing i hodet og svimmelhet, svakhet i arm og ben, problemer med å svelge. Identifiserte når sett forfra og sentrale parese oculomotor muskler, lemmer, vokser kognitive forstyrrelser vestibuloataktichesky syndrom, bulbar parese og er grunnlaget for søke av diagnostisk undersøkelse med hovedårene i hodet og nakken.

Ofte er tosidig skanning en del av en rutinemessig undersøkelse av personer med risiko for å utvikle cerebrovaskulære sykdommer. Dette inkluderer røykere, pasienter med diabetes mellitus, hypertensjon, fedme, identifisert dyslipidemi, systemiske sykdommer. En dupleksskanning av venene i brakiocephalisk bassin er indikert for mistanke om trombose og tromboembolisme.

Prosedyre av studien

Spesiell forberedelse før dupleksskanning er ikke nødvendig. Det er ønskelig i flere dager å slutte å ta medisiner som kan påvirke tonene og patenen til fartøyene. Dette er avtalt med den behandlende legen, da mange medikamenter krever regelmessig opptak og ikke kan kanselleres. Pasienten skal informere legen om ultralydsdiagnostikk om alle preparater som brukes. Det er også tilrådelig å avstå fra alkoholinntak, intens fysisk aktivitet, bad- og badstubesøk dagen før.

Når dupleksskanning av karene i hodet og nakken ligger, ligger pasienten på ryggen, om nødvendig spør legen ham om å snu på siden. Det er uønsket å snakke og endre kroppens stilling uten tillatelse. Hvis det er ubehag i hjertet, svimmelhet og andre klager, er det nødvendig å informere undersøkende lege om det.

Under en dobbeltsidig skanning, presser legen sensoren med kontaktgelen på huden på sidens overflater, over og under oksipitale, supraklavikulære og tidsmessige områder. Og når man undersøker supraclavikulære arterie og orbitale kar, undersøkes området over det indre hjørnet av øyet. Når du bruker Doppler-modusen, kan legen bruke funksjonstester for å vurdere tilstanden for autoregulering av sirkulasjonen. For å gjøre dette, utføres kortvarig kompresjon (kompresjon) av karoten arterier med fingre eller en sensor, sokkelenes ende er senket. Legen kan også be patienten om å sitte ned, snu hodet, puste ofte, holde pusten og belastningen.

I konklusjonen indikerer legen diameteren av de undersøkte fartøyene, hastigheten og arten av blodstrømmen i dem, tilstedeværelsen av sammenbrudd (stenoser) og trombi, patologiske forandringer i vaskulærveggen. Tilstanden og tykkelsen til intima-mediekomplekset (CMM) er også beskrevet, og det avslørte blodstrømningsunderskudd er dessuten angitt i prosentvise termer.

Tolkning av resultatene av dupleksskanning av karene i hodet og nakken utføres av den behandlende legen, som også bestemmer seg for taktikken for videre behandling av pasienten. Spesialisten for ultralydsdiagnostikk kan ikke gi anbefalinger om inntak av bestemte legemidler eller behovet for kirurgisk inngrep.

Legen for funksjonell diagnostikk Murat Nagaplev forteller om dupleksskanning av karene i hodet og nakken:

SHEIA.RU

Duplex Hodet og nakke skanninger: Hva det er

Hva er duplex skanning av fartøy i hodet og nakken

Dupleksskanning hode og nakke fartøy er et effektivt ikke-invasiv metode for å diagnostisere tilstanden til cervikal og cerebral blodledninger, som tillater visualisering av hvert kar, på grunn av egenskapene til ultralydstråler som reflekteres fra erytrocytt blodlegemer og å danne et bestemt bilde.

Ved hjelp av diagnostikkmetoden kan du vurdere tilstanden til karene i hjernen og halsen, bestemme tilstedeværelsen av brudd på deres integritet, formasjoner, som smalker lumen eller endringer i det indre skallet. Dupleksundersøkelse er absolutt ikke smertefull prosedyre, som ikke krever spesiell forberedelse av pasienten, har ingen bivirkninger og gjør det mulig å oppnå resultatet av undersøkelsen umiddelbart etter at diagnosen er fullført.

Relevans av problemet

Hva er ultralyd dupleks skanning av karene i nakken og hodet og hva er verdien av denne prosedyren? Ultralyd av arteriene i cephalic segmentet og cervical avdelingen er en moderne metode for å diagnostisere tilstanden av blodkar, som gir oksygen og næringsstoffer til hjernevev og cervical ryggmargen.

Undersøkelsen gjør det mulig å vurdere graden av endringer i den elastisitet av den vaskulære veggen, tilstedeværelse i hulrommet i arterien-spesifikke enheter, etter som smalner sine hulrom, samt for å bestemme tilstedeværelsen av medfødte misdannelser i strukturen av blodet eller integriteten til brudd på arterieveggen.

Ved hjelp av ultralyd i nakken og hjernen har legen muligheten til å lære:

 1. de reelle årsakene til utviklingen av patologiske forandringer i arteriene, identifiserer mulige faktorer som bidrar til fremveksten av forbigående iskemiske angrep eller slag;
 2. grad av skade på vaskemuren;
 3. graden av innsnevring av fartøyets lumen og arten av opprinnelsen (plakk aterosklerotiske plakk, reflekspasm, svulster og mye mer).

Dupleksbeholdere kan identifisere følgende sykdommer i karene i nakken og hodet:

 • aterosklerotisk lesjon av det indre skallet av karene;
 • medfødte mangler og anomalier av lokasjonen, så vel som forløpet av arteriene;
 • traumatiske lesjoner;
 • angiopati av diabetisk, hypertonisk eller berusende opprinnelse;
 • smittsomme, så vel som autoimmune og ikke-spesifikke inflammatoriske prosesser i vaskulærvegen eller vaskulitt;
 • vegetativ-vaskulær form av dystoni;
 • karsirkulatorisk encefalopati.

Foreløpig er dupleksskanning av karene i hjernen og nakken en svært tilgjengelig diagnosemetode. En slik undersøkelse kan gjøres i hver storby i vårt land med bysykehus, diagnostiske sentre og lignende. Enhver pasient som ønsker å gjøre en dupleksstudie i Saratov, uten problemer, kan finne Saratov-adressen til det nødvendige diagnostiske kontoret på Internett.

Når skal dupleksstudie utføres

Og dupleksforskning og dopplerografi av karene i hodet og nakken har sitt vitnesbyrd om praktisk anvendelse.

Studien bør brukes på kategorier av pasienter som har slike klager:

 • Ofte er det hovedpine i hodet, hodet på baksiden, vondt i templene;
 • det er svimmelhet og tilhørende gangforstyrrelser;
 • Minne forverres, evnen til å analysere, oppmerksomhet;
 • synshemming, funksjon av cochlearapparatet;
 • koordinering er forstyrret.

CDS og UZDG anbefales for tiden for de årlige følgende pasientgruppene:

 1. kvinner over 40 år;
 2. menn fra 35 år;
 3. barn og en tenåring med unormalt arrangement av ryggvirvler i livmoderhalssegmentet;
 4. pasienter som lider av diabetes, hypertensjon, kranspulsårene og personer som har en genetisk predisposisjon til de nevnte plager
 5. pasienter som er diagnostisert med osteokondrose i livmoderhalsen;
 6. folk som mye og systematisk røyker;
 7. pasienter med arytmi;
 8. folk som led kirurgiske inngrep på hjernen og ryggmargen;
 9. pasienter som hadde en historie med infarkt eller slag
 10. pasienter som er utsatt for økt blodkolesterolnivået, triglyserider, lav densitet lipid som angir de tidlige stadiene av aterosklerose vaskulær intima hode og hals;
 11. pasienter som har et metabolsk syndrom
 12. pasienter som forbereder seg på rutinemessig kirurgisk inngrep på nakkes og hjernens fartøy.

Indikasjoner for undersøkelse

Tosidig skanning av fartøy i nakken og hjernen er foreskrevet for pasienter i følgende tilfeller:

 1. Å diagnostisere sykdommer i livmorhalsbeinene og hjernens arterier
 2. hvis det er nødvendig å kontrollere fullstendigheten og effektiviteten til den kirurgiske behandlingen utført på livmorhals- og hodeskårene;
 3. med mistanke om trombose;
 4. i inflammatoriske prosesser i vaskulærvegg - vaskulitt;
 5. med diabetisk angiopati og aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 6. de mulige årsakene til en rekke hjernesykdommer (vaskulær spasme, forbigående iskemiske angrep, disirkulatorisk encefalopati).

Hovedtyper av forskning

Avhengig av den mulige lokaliseringen av den patologiske prosessen og behovet for å anvende teknikken i forhold til dette stedet, utforskes ekstrakraniell og transcranial dupleksskanning. Ekstra kranial farge ultralyd er en absolutt smertefri metode for å undersøke nakkens kar, som kan påføres flere ganger på rad uten helsehelse. Verdien av prosedyren er at denne metoden gjør det mulig å identifisere vaskulære sykdommer som forekommer asymptomatisk eller i de tidligste stadiene av deres utvikling.

TKDS påført karene i hjernen og er tildelt i tilfellet med komplekse former forbigående iskemi, for å bestemme den blokkeringen eller krampe i iskemiske og hemoragisk slag utførelsesformer og forskjellige lesjoner og intrakranielle arterier. Moderne transkranial duplex gjør at du kan vurdere åpenheten av cerebrale fartøy, for å fastslå den eksakte lokalisering av aterosklerotisk plakk, og selv se retningen og innholdet i blodstrømmen.

Fordeler med metodikk, effektivitet og sikkerhet

De viktigste fordelene ved CDS inkluderer slike positive aspekter ved metodikken som:

 • sikkerhet;
 • harmløshet;
 • smertefri;
 • høy effektivitet.

Dupleksstudie av karene i nakken og hodet har ingen bivirkninger og er spesielt ufarlig. I denne forbindelse kan legen foreskrive prosedyren mange ganger uten frykt for pasientens helse. I tillegg gjør DSSG det mulig å nøyaktig bestemme utviklingsstedet for den patologiske prosessen i karene, selv om sykdommen er asymptomatisk.

Effektiv dupleksskanning av hodet og nakken: alt du trenger å vite

Dupleksmetode for diagnose involverer samtidig undersøkelse av egenskapene til patency av fartøyene (deres tortuosity, constriction, kompresjon) og graden av deres fylling med blod. Når du skanner den vaskulære sengen på hodet og nakken, kombineres konvensjonell ultralyd og dopplerografi. Denne metoden har større diagnostisk verdi enn rheoencefalografi.

Les i denne artikkelen

Hvorfor utnevne en dobbeltsidig skanning av hodet og nakken

Når du studerer tilstanden til blodkar, er det mulig å oppdage slike endringer:

 • grad av utvidbarhet av vaskulærmuren;
 • om det er skader på det indre skallet;
 • Tilstedeværelse av trombi eller aterosklerotiske plakk i fartøyets lumen;
 • korrekthet av den anatomiske formen og grenene i karet.

Den spesielle verdien av denne metoden er evnen til å vurdere trusselen fra et eksisterende aterosklerotisk plakk. Hvis den er tett forbundet med fartøyets vegg, er risikoen for blokkering ubetydelig.

Tosidig skanning av vener og fartøy i nakken

En slik undersøkelse kan bidra til å diagnostisere symptomer på aterosklerose carotis, som uttrykt ved deres innsnevring, tegn på inflammasjon, diabetisk angiopati, kommunikasjon mellom den venøse og arterielle nettverk, nedsatt blodstrøm gjennom venene eller inn i cerebralt vev på grunn av degenerative plate sykdom i ryggraden.

Dupleks skanning av hodeårene, brakiocephalic fartøy, hjerne

Ved hjelp av scanning kan undersøke åpenheten carotis, brachiocephalic bagasjerommet (carotis og arteria vertebralis), venstre grenen arterie som ligger under kragebenet. Fra patenen til disse blodårene avhenger blodet i hjernen. Studien kan avsløre:

 • anatomiske abnormiteter i strukturen;
 • traumatiske skader;
 • aneurysmal utvidelse;
 • betennelse eller diabetisk vaskulær sykdom;
 • kompresjon av svulsten, ødem, blødning;
 • sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av spasme eller blokkering.
Tosidig skanning av den indre halspulsåren: A - aterosklerotisk plakk (vist med piler); B - fartøyets lumen er blokkert av en stor plakett (vist med piler); B - fullstendig lukking av lumen på fartøyet med en plakett; D - kronet arterie.

Fordeler ved dupleksskanning av hodet og nakken

Fordeler ved tosidig eksamen består i å bestemme graden av sirkulasjonsforstyrrelser og årsaker. Dette bidrar til å vurdere risikoen for akutte vaskulære sykdommer, tidspunktet for utbruddet, og velge riktig behandlingstaktikk. Mulighetene for denne metoden er:

 • Du kan diagnostisere uten å ha klager (på et tidlig stadium av sykdommen).
 • Påvisning av hindring eller innsnevring av fartøyet, lokalisering og påvirkning av blodtilførselen.
 • Vurdering av risikoen for fullstendig nedleggelse av fartøyet.
 • Undersøkelse av spasme i det venøse nettverket og avvik fra venøs hemodynamikk.
 • Bestemmelse av muligheten for kompensasjon i nærvær av et hinder for blodstrømmen.
 • Evaluering av behandlingen utført.
 • Identifikasjon av indikasjoner for kirurgisk inngrep.

Indikasjoner for en planlagt tosidig skanning

Vaskulær skanning vil bidra til å bestemme årsaken til slike klager:

 • hyppig og intens hodepine
 • periodiske angrep av svimmelhet, episoder med nedsatt bevissthet;
 • bevegelse ustabilitet;
 • svekkelse minne, problemer med å konsentrere seg;
 • flimring av poeng foran øynene, synkende syn;
 • skarp svakhet med svette tidevann;
 • prikking eller følelsesløp i øvre lemmer.

Denne teknikken er indikert før du utfører operasjoner på hjertet, fartøy i nakken, hode, det vil bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner av manuell terapi og massasje av kraftsonen.

Forbereder for tosidig skanning av hode og nakke

På undersøkelsesdagen bør du utelukke inntak av koffein i tabletter eller drikker, noe som betyr at du ikke kan drikke kaffe, energi, svart og grønn te. Det er forbudt å røyke og ta alkohol. Hvis vaskulære legemidler er foreskrevet, må deres bruk nødvendigvis avtales med legen, da de forvrenger skanningsdataene. Før prosedyren må du fjerne alle hårnålene, og etter at det har blitt håret.

Tosidig skanning av hodet og nakken

Studien varer vanligvis ikke over 40 minutter. Sensoren for skanning smøres med en spesiell gel for ultralyd, den bæres over hodet på hodet og nakken. Mottatte signaler sprinkles gjennom datasystemet på skjermen, hvor de visualiseres i form av et typisk bilde. I tillegg fanger enheten inn bevegelsen av blodceller, produserer et fargebilde over retningen og fordelingen av blodstrømmen.

Om nødvendig kan stresstester utføres for å bestemme reservekapasiteten for å øke blodstrømmen ved økt behov.

Om fordeler og utførelse av tosidig skanning av hode og nakke, se i denne videoen:

Forklaring av mottatte data

Etter at dataene om tilstanden til fartøyene er oppnådd, kan legen komme til følgende konklusjoner:

 • Er det problemer med venøs utstrømning og formasjon i lumen.
 • Hva er graden av blodstrømmen i hjernen.
 • Ved økt tykkelse av arterieveggen med ujevn fordeling endringer, en begrensning av mindre enn 20 prosent, en diagnose av aterosklerose uten stenose. Med en innsnevring på mer enn 50%, er intensiv behandling foreskrevet, inkludert kirurgi.
 • Hvis vev av arterien er av ensartet struktur, blir dens fortykkelse fordelt over, så vaskulitt forventes.

I tillegg er størrelsen på den aterosklerotiske plakk, dets vedheft til karet, beskrevet muligheten for frigjøring fra veggen.

Tosidig skanningskostnad

Avhengig av omfanget av studien og behovet for funksjonell stresstesting, kan kostnadene ved skanning av hode og nakke variere fra 1200 til 3700 rubler. I gjennomsnitt er prisene omtrent 2500 rubler. Bare undersøkelsen av karene i nakken eller bare brakiocephalisk kar kan utføres. I slike tilfeller kan prisen bli betydelig redusert.

Dupleksskanning av skip hjelper til med å visualisere endringene i sin anatomiske form, smaleste del av kompresjon, samt blokkering av en blodpropp, aterosklerotisk plakk, og på samme tid til å studere hemodynamiske forstyrrelser som forekommer i slike patologier. Det brukes både til tidlig diagnose og for å vurdere risikoen for å utvikle akutte sirkulasjonsforstyrrelser.

Ultralydet av brakiocefaliske arterier utføres i henhold til pasientens klager knyttet til blodsirkulasjon i hjernen, svimmelhet og andre ting. Normene på ultralyd, samt avvik i dupleksskanning, vil bekrefte eller avvise diagnosen.

Det er hypoplasi i vertebralarterien (høyre, venstre, intrakraniale segmenter) på grunn av nedsatt utvikling av fosteret. Symptomene kan ikke manifestere seg på noen måte, kan oppdages ved en tilfeldighet. Behandlingen består i å utføre en operasjon med fjerning av arterien. Vil de bli med i hæren?

Som et resultat av aterosklerose og andre sykdommer, kan stenose av karoten arterien forekomme. Det kan være kritisk og hemodynamisk signifikant, har forskjellige grader. Symptomer vil gi behandlingsmuligheter, inkludert når og når operasjon er nødvendig. Hva er prognosen for livet?

Hvis det er mistanke om atherosklerose, bør undersøkelsen gjennomføres i sin helhet. Den inkluderer en blodprøve, inkludert biokjemisk, så vel som mange andre. Hva annet skal jeg passere?

CT er foreskrevet angiografi for påvisning av sykdommer i karene i nedre lemmer, hjerne, nakke, bukhule, brakiocephalic arterier. Det kan være i kontrast og uten det. Det er også en konvensjonell og selektiv CT-skanning.

MSCT i hjernen utføres for mistenkte slag og andre vaskulære patologier. Ofte utføres angiografi med kontrasterende arterier. For å forstå hva som er best - en MR eller MSCT, er det verdt å vite hva de viser.

Dupleks skanning av aorta, dens grener for å bestemme grenene av buen, graden av blodstrøm, tilstedeværelsen av plakk og andre. Slike diagnostisering av abdominalavdelingen bidrar til å identifisere patologier for å starte behandling eller operasjon raskere.

Det kan være kompresjon av vertebralarterien fra fødselen. Det er høyre, venstre, begge arterier. Også kalt sin ekstravasale, vertebrogenic. Behandling innebærer diagnose av cervical avdelingen, kirurgi og fysioterapi.

Om nødvendig utføres rheoencefalografi av fartøyene. Indikasjoner kan mistenkes for atherosklerose, hypo- og hypertensjon, dystoni og andre. Oppførelsen av REG kan være med funksjonelle tester for en detaljert undersøkelse av blodtilførselen til hjernen.

Tosidig skanning: hvordan utføres prosedyren

Tosidig skanning er en avansert diagnostisk metode som kombinerer den allerede kjente ultralyd og dopplerografi.

Den har en fordel i løpet av de to siste, noe som uttrykkes i evnen til å diagnostisere vaskulære patologier i den tidligste utviklingsstadiet. Dette oppnås på grunn av det faktum at ved hjelp av dupleks er det mulig å evaluere ikke bare de ytre egenskapene, men også å undersøke den indre strukturen av blodkarene for å avsløre deres indre patologi. Dupleks ultralydundersøkelse er en metode for tredimensjonal ekkografi, som har en høy grad av informativitet, noe som er viktig for å klargjøre årsakene til sykdommer og diagnostisering.

Med alle sine forskningsegenskaper er denne prosedyren preget av absolutt sikkerhet og smertefrihet og ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. For å utføre diagnostisk prosedyre trenger pasienten ikke spesiell trening. Det krever imidlertid en høy kvalifisering av legen for å oppnå pålitelige resultater. En slik studie gir en mulighet til:

 • en pålitelig definisjon av hvilken som helst patologi i vaskulærsengen
 • bestemmelse av blodstrømningshastighet;
 • avslørende årsakene til endringer og forstyrrelser i blodstrømmen.

Dupleks ultralydsskanning er en moderne metode for ultralydundersøkelse, som du kan få et todimensjonalt bilde av fartøyene og bestemme tilstanden til sirkulasjonssystemet, arten og hastigheten til blodstrømmen i den

Tosidig skanning er en moderne måte å diagnostisere

Dupleks ultralydsskanning er en moderne metode for ultralydundersøkelse, som du kan få et todimensjonalt bilde av fartøyene og bestemme tilstanden til sirkulasjonssystemet, arten og hastigheten til blodstrømmen i den. Teknikken er basert på virkningen av høyfrekvente ultralydbølger. Dataene er oppnådd ved hjelp av en ultralydssensor som visualiserer informasjonen på skjermen til enheten i form av et bilde. Forgjengeren til dupleksskanning var dopplerografi.

Fordelen med den nye teknikken er at den ikke bare gjør det mulig å vurdere blodstrømmenes retning og hastighet, men også å bestemme de strukturelle forandringene som skjer i veggene til fartøyene og deres lumen. I motsetning til konvensjonell ultralyd, kan dupleksstudier visualisere blodkar på vanskelige steder og nøye undersøke egenskapene deres.

Det er en helt sikker diagnosemetode, som ikke har noen skadelig effekt på menneskekroppen, og kan derfor utføres flere ganger på kort tid. Det tilhører kategorien ikke-invasive undersøkelsesmetoder. Gjennom en slik ultralydsskanning undersøkes fartøyene, venene og arteriene i underekstremiteter, hod og nakke, brakiocephaliske arterier. Denne diagnostiske metoden brukes i screening for å identifisere sykdommer som forekommer asymptomatisk, og også som en kontroll etter legemiddelbehandling eller vaskulær kirurgi.

Dupleks ultralydsskanning er en moderne metode for ultralydundersøkelse, som du kan få et todimensjonalt bilde av fartøyene og bestemme tilstanden til sirkulasjonssystemet, arten og hastigheten til blodstrømmen i den

Etter avslutningen av prosedyren kan pasienten leve en vanlig livsstil, komplikasjoner observeres ikke. Dermed er ultralyd dupleksskanning en svært nøyaktig metode for å diagnostisere patologier og sykdommer i det vaskulære systemet i et tidlig stadium av utviklingen. Basert på denne diagnosen har legen muligheten til å diagnostisere og bestemme behandlingens taktikk. Tosidig skanning av fartøy utføres med følgende sykdommer:

 • tromboflebitt og flebotrombose av venene i nedre ekstremiteter;
 • kardiovaskulær patologi i nakken og hjernen;
 • åreknuter i underekstremiteter;
 • aterosklerose og betennelse i blodkarene;
 • diabetisk angiopati av beinene i beina;
 • aneurisme av aorta og kar
 • vaskulær skade;
 • vaskulitt.

Diagnose av patologien til brakiocephalic arterien

Hva er symptomene på tosidig skanning av brakiocephalic fartøy? Blodtilførsel av hjernen utføres på grunn av flere arterier, hvorav den ene er brakiocephalic. Det er patologiene til brakiocephalic arterien som kan føre til alvorlige konsekvenser. Det er kjent at det er i dem som atherosklerose utvikler oftest. Hvis pasienten klager over hyppig hodepine og svimmelhet, øresus i hodet og ørene, en følelse av pulsering i templene legen foreskriver en gitt diagnostisk prosedyre for å fastslå årsaken til tilstanden og diagnose. I tillegg er grunnlaget for denne prosedyren pasientens klager om svakhet og døsighet, gangløshet og nedsatt hukommelse, ustabilitet i blodtrykk og synshemming. I tillegg til disse symptomene tosidig skanning Prosedyren utføres før tilberedning for hjertekirurgi, etter et slag, og operasjoner på karene i hode og nakke, og etter påvisning av hjerte patologier av ulike slag.

Diagnose av patologien til brakiocephalic arterien

Tosidig skanning av brakiocephalic arterier tillater:

 1. Vurder tilstanden til veggene i blodårene.
 2. Bestem hastigheten på blodstrømmen i dem.
 3. Gjenkjenne skipets nederlag i et tidlig utviklingsstadium.
 4. Identifisere og bestemme alvorlighetsgraden av aterosklerose.
 5. Identifisere tilstedeværelsen av stenose og bestemme dens alvorlighetsgrad.

Prosedyren er ganske enkel og krever ikke spesiell trening. Under henne er pasienten i horisontal stilling, en spesiell gel påføres på nakken og halsbåndet. Videre fungerer legen som en spesiell sensor. Varigheten av prosedyren er ca. 40 minutter, pasienten kan motta resultatene av studien rett etter at den er avsluttet. Dekoding av konklusjonen utføres av en lege, og på grunnlag er det medisinsk eller kirurgisk inngrep foreskrevet. Tidlig diagnose kan unngå alvorlige komplikasjoner og begynne behandling. Tosidig skanning av brachiocephalic stammen vil bidra til å identifisere følgende patologier:

 1. Trombi og aterosklerotiske plakk og deres plassering er bestemt.
 2. Stenose av blodkar. Graden av deres innsnevring er bestemt.
 3. Underutvikling av fartøy, endringer i diameter og graden av skade på veggene.
 4. Aneurysmer av blodårer og arterier.
 5. Aterosklerose og angiopati.
 6. Unormal tortuositet, forlengelse og bøyninger.

En undersøkelse av blodstrømmen i hodet og nakken utføres med cervikal osteokondrose

Studie av blodstrømmen i hodet og nakken

Med tosidig skanning av kar i hode og nakke kan få detaljert informasjon om tilstanden til det vaskulære hjerneblodstrøm, identifiserer de forskjellige vaskulære sykdommer på tidlige utviklingsstadier, for å bestemme graden av åpenhet og detektere tilstedeværelsen av blodpropper. Den største fordelen med denne metoden for diagnose er muligheten til å identifisere sykdommen før utbruddet av signifikante kliniske symptomer. I tillegg er denne metoden ikke-invasiv, og krever ikke bruk av medisiner, noe som betyr at allergiske reaksjoner vil bli utelukket. Denne prosedyren utføres i henhold til følgende indikasjoner:

 • vedvarende hodepine;
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • svakhet i lemmer og ustabilitet i gang
 • hypertensjon i hjernen;
 • diabetes mellitus og vaskulitt;
 • betydelig reduksjon eller tap av hørsel;
 • konstant følelse av støy i ørene;
 • søvnforstyrrelser;
 • hukommelsessvikt og oppmerksomhetsforstyrrelse;
 • postoperativ patologi av cerebral fartøy.

Diagnostiseringsprosedyren har ingen kontraindikasjoner for utførelse hverken etter alder eller tilstand, og kan gjentas det nødvendige antall ganger. Det har ingen negativ effekt på kroppen. Ved hjelp av tosidig skanning av hodeskårene er det mulig å analysere tilstanden til fartøyene på de mest utilgjengelige stedene, dette er spesielt viktig for sykdomsproblemer i hjerneblodstrømmen. Tosidig skanning lar deg nøyaktig visualisere alle prosessene som oppstår i hodene i hodet.

Tosidig skanning av karene i nakken og hodet er tildelt når følgende patologier blir avslørt:

 • endarteritt og arteriosklerose av blodkar;
 • vaskulær skade;
 • aorta aneurisme;
 • trombose og tromboflebitt;
 • åreknuter
 • vaskulitt;
 • diabetisk angiopati;
 • overvåking etter operasjonen på fartøyene.

Tosidig skanning av karene i nakken og hodet er foreskrevet for påvisning av endarteritt og arteriosklerose av karene

Når det gjelder forberedelsene til undersøkelsen, før prosedyren er det nødvendig å slippe ut hodet og nakken fra forskjellige ornamenter. På dagen for prosedyren er det tilrådelig å slutte å røyke og ikke drikke sterk te, kaffe, energidrikker. Etter varighet tar prosedyren ikke mer enn 30 minutter. Under utførelsen på forskningsområdet tilføres en spesiell gel og ultralydbølger gjennom hvilke fartøyene visualiseres, sendes gjennom en spesiell sensor.

Studie av nedre lemmer med tosidig skanning

Sykdommer i karene i underdelene er et ganske vanlig fenomen i dag. Den nedre ekstremiteten er preget av et komplekst venesystem, som er integrert i et enkelt nettverk. Disse er dype og overfladiske årer, små kar og ventiler, gjennom hvilke strømmen av blod flyter i retning fra bunnen opp. På grunn av det faktum at de viktigste venøse karene er dype, kan de ikke sees av øyet og dermed identifisere mulige patologiske forandringer i dem. Det er gjennom dem at blodstrømmen er nesten 90%. Derfor er dupleksskanning av vener i underekstremiteter og hele sirkulasjonssystemet den mest pålitelige og nøyaktige av moderne diagnostiske metoder. Det anbefales at følgende symptomer, som indikerer muligheten for utvikling av sykdommer:

 • hevelse i ankelen;
 • ubehagelige og smertefulle opplevelser i beina i en tilstand av hvile og bevegelse;
 • benkramper;
 • trekker opp følelser i tærne;
 • tyngde i nedre lemmer;
 • synlige vaskulære stjerner på bena;
 • endringer i subkutane årer;
 • dannelsen av trophic ulcers;
 • patologiske forandringer i huden på underdelene.

Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter er ganske vanlig fenomen i vår tid

Dupleksskanning av nedre ekstremiteter bidra til å identifisere og bestemme graden av utvikling av sykdommer som for eksempel aterosklerose ben beholdere endarteritis, åreknuter, trombose, embolisme, trombose saphenous vener, dyp vene okklusjon. Formålet med diagnosen er å vurdere fartøyets patenter og å identifisere ulike formasjoner i deres lumen, samt å studere blodstrømmen i dem. I rammen av tosidig skanning av arterier i nedre ekstremiteter, utføres en undersøkelse:

 1. Popliteal og tibial arterier.
 2. Overfladiske iliac arterier.
 3. Overfladiske og dype femorale arterier.
 4. Vanlige femorale arterier.
 5. Tilbake arterier av foten.

Dupleksskanning av vener blir utført som følger: pasienten frigjør benene, på overflaten av huden smurt med en spesiell gel, hvor legen vil bli ledet av en ultrasonisk sensor. Studien utføres i en liggende og stående stilling. Dette er gjort for å bestemme arten av bevegelsen av blod. Dype vener undersøkes ved hjelp av konvensjonelle og fargevalg. Diagnose utføres av en vaskulær kirurg.

Les Mer Om Fartøyene