Hvor effektivt er det mulig å undersøke fartøyene i hodet og nakken ved hjelp av dupleksskanningsmetoden?

Ultralyd av arterier av nakkesøylen og hjernen gjør det mulig å diagnostisere medfødte forstyrrelser og forstyrrelser i den vaskulære, slag, arteriell diameteren av kanalendring og hindre en rekke farlige sykdommer. Tosidig skanning av karene i hodet og nakken gjør det mulig å avsløre aterosklerotiske forandringer, vaskulære stenoser og aneurysmer i hovedartene. Brudd på prosesser med blodsirkulasjon i hjernen og spasmer i arterielle kanaler bidrar til å oppdage transcranial dupleksskanning. Legg merke til at de tosidig skanning og halsen områder av hjernen kan også bestemme graden av elastisitet av arterier, vaskulær disseksjon (forringet vevsintegritet), endringer i strukturen og vegger identifisere intraluminale blodstrømningsforstyrrelser.

På viktigheten av å diagnostisere hovedskipene

Det er kjent at de såkalte brakiocefaliske arteriene (BCA) i brachiocephalic vascular trunk (høyre) avviker fra aorta. Den består av subklaviske og karotisarterier. På venstre side avgår de fra aorta, ikke danner en brakiocefalisk artikulasjon (stammen). Aorta og arteriene i subklavisk stammen drenerer også karene i vertebral kolonnen, som sammenkaller med hverandre, danner den såkalte basilære arterien. Sammen med carotiden (fra begge sider) er arterien hovedkanalen til blodtilførsel til hjernen, og danner dermed sirkelen av Willis.

Skanning av brakiocephaliske arterier

Det vaskulære apparatet i denne strategisk viktige noden er plassert på en slik måte at i tilfelle av forstyrrelser av arbeidet på noen av dens steder, vil andre fartøy gi hjernens ernæring. Brudd på blodgass i en hvilken som helst del av hjernehodens arterier kan føre til et slag. I tillegg er brachiocephalic (BCA) fartøy i stor risiko for å utvikle aterosklerose.

Ultralyd duplex skanning av brakiocephalic arteries (BCA) avslører abnormaliteter i blodstrømmen og patologiske endringer i blodkarene i de tidlige utviklingsstadiene. Behandlingsspesialisten kan også bestemme tilstanden av vaskulært vev, graden av aterosklerotiske forandringer, og også å identifisere stenose og vurdere alvorlighetsgraden.

Indikasjoner for duplex angioscanning

Tosidig skipsskanning kan tilordnes når:


 • behovet for å verifisere korrektheten av en rekke kirurgiske operasjoner utført på det vaskulære apparatet (abdominal aorta, karotid, subklavisk og en rekke andre arterier);
 • screening diagnose, som gjør det mulig å identifisere den asymptomatiske løpet av en rekke sykdommer;
 • trombose av tarmsystemet (mave aorta);
 • påvisning av sykdommer i det vaskulære apparatet i nakken, samt hjernen;
 • forekomst av venøs tromboflebitt og flebotrombose;
 • aneurysm av aorta (abdominal);
 • åreknuter og vaskulitt
 • lesjoner av aterosklerose av de viscerale delene av aorta;
 • Angiopati i diabetes og endarteritt.

Council: Ved påvisning av en kraftig svekkelse av syn, tilstedeværelsen av støy og øresus, ved blodtrykksforandringer, så vel som forstyrrelser av motorisk koordinasjon, er det nødvendig å konsultere en lege for å identifisere sykdoms hjernen fra vaskulær apparat og destinasjonen behov for terapeutisk behandling eller vaskulær kirurgi hals.

Hva bidrar til å identifisere dupleks teknikken

Ultralyd av vaskulærsengen i nakken og hjernen gjør det mulig å avdekke omfanget av skade på blodstrømningskanaler, for å bestemme årsakene til tilbakefall av hjerneslag, og også å bestemme nivået av arteriell patency i en rekke sykdommer. Etter prosedyren kan ultralyd nøyaktig diagnostisere pasientens tilstand. Tosidig skanning av hjerneskipene gjør at legen kan bestemme:

 • om fartøyene er normale eller om deres patologiske tortuositet er tilstede
 • integriteten til choroid;
 • hvor elastisk arteriekanalen er;
 • fravær eller tilstedeværelse av endringer i løpet av fartøyet;
 • tilstedeværelsen av formasjoner i vaskulære kanaler
 • anatomiske egenskaper av sirkulasjonssystemet i nakken og hodet i pasienten.

Hvis det oppdages aterosklerotiske plakk som forstyrrer blodstrømmen betydelig i løpet av kanalen, kan kirurgi for stenting av koronarbeinene bli foreskrevet. Ultralyd kan identifisere årsaken til dannelsen eller repetisjonen av TIA (forbigående iskemiske angrep), der det er et brudd på blodtilførselen til hjernen.

Ekskranial undersøkelse

Ekskranisk tosidig skanning gjør det mulig å undersøke fartøyene i livmorhalskanalen og anses å være en ikke-invasiv metode, den kan utføres mange ganger uten å skade pasientens helse. Dupleks ultralyd kan oppdage sykdommer som forekommer asymptomatisk og bære en skjult fare for pasienten. Ultralyd gir også en mulighet til å forstå årsaken til stenose i de tidlige stadier.

En slik undersøkelse kan bli pålagt i den såkalte cerebrovaskulær (akutt form) mangel, så vel som i planleggingen av operasjoner knyttet til abnormiteter i hjerte og blodkar (aorta og vaskulær stor trunk). Dupleksskanning (ultralyd) kan foreskrives av behandlingsspesialisten i nærvær av pasienter med diabetes, arteriell hypertensjon, røykere og fedme.

Transkraniell undersøkelse

Transkranial ultralyd kan administreres dersom det er funnet:

 • stenosering av vaskulær patologi, provoserende brudd på cerebral blodstrøm;
 • iskemisk hjernesykdom, hvis det er umulig å identifisere årsakene til utseendet, samt hypertensjon (intrakraniell);
 • lesjoner av intrakranielle vaskulære kanaler;

Denne typen ultralyd gjør det mulig for legen å se brudd på sirkulasjonssystemet i hodet, for å identifisere årsakene til spasme, samt atherosklerotiske endringer inne i karet. Vurdere tilstanden til arterielle kanaler tillater fargedopp Doppler kartlegging, der legen kan se retningen av blodstrømmen og dens intensitet.

Council: i identifisering av en rekke vaskulære sykdommer med legen din kan diskutere nytten av intra laser bestråling av blod, har antispasmodic og vasodilaterende effekt, bidrar til å forbedre immunitet i rekonvalesensperioden etter et hjerteinfarkt.

Hvor mye er dupleksen effektiv og sikker?

Dupleks ultralydundersøkelse av det vaskulære apparatet er helt trygt for pasientens helse. I tillegg kan det gjøres uten skade så mange ganger som behandlingslegen foreskriver. Ikke vær redd for det, fordi denne teknikken er helt smertefri, har ingen kontraindikasjoner og lar deg etablere med høy grad av nøyaktighet selv den skjulte asymptomatiske løpet av mange sykdommer i nakken og hodet.

Selvfølgelig bør resultatet av dupleks vaskulær skanning være en nøyaktig beskrivelse av pasientens diagnose eller tilstand, men dette avhenger i stor grad av diagnostikklederens erfaring og ferdigheter, samt utstyrets type og evner.

Hva viser dupleksskanning av blodkar?

Medisin presenterer stadig nye metoder for å diagnostisere alvorlige patologier til samfunnet. Suksessen med behandling av ulike sykdommer avhenger av rettidig påvisning av dem, utnevnelsen av den nødvendige terapien. Tosidig skanning av karene i hodet og nakken er en nyskapende metode for forskning, som gjør det mulig å se de minste rørformede hule formasjonene i menneskekroppen i en todimensjonal projeksjon. Den ikke-invasive karakteren av prosedyren forenkler prosedyren, krever ikke restaurering etter manipulering.

Hva er Duplex Vessel Scanning?

Hvordan sjekke hodet ikke-invasivt? Unike egenskaper ved ultralyd hjelper ham å passere gjennom vevet i menneskekroppen og, som reflekterer fra blodcellene, sender et signal i form av et bilde av det undersøkte området til skjermens skjerm av diagnostikeren. Ved hjelp av tosidig skanning av karene i hodet og nakken kan spesialisten evaluere blodets hemodynamikk, få informasjon om de anatomiske egenskapene til venene og arteriene. Ulike Doppler-teknologier bruker også egenskapene til lydbølgen, men de har forskjellige funksjoner:

 • UZDG (ultralyddopplerografi). Denne studien bidrar til å vurdere patenen av karene i hjernen, halsen og andre organer. UZDG bærer bare en funksjonell belastning - definisjonen av hemodynamikk.
 • Tosidig ultralydsskanning. Gjennom denne metoden er det mulig å diagnostisere tilstedeværelsen i arterier og blodårer av aterosklerotiske plakk, trombi som bidrar til innsnevring av blodkarets lumen. Under overvåkingen visualiseres rørformet formasjon med omgivende vev. Tosidig skanning er delt inn i følgende underarter:
 1. ekstrakraniell - undersøker hovedskipene;
 2. intrakranial - sjekker intracerebrale "bassenger";
 3. transcranial - gir farge dupleks skanning av hjernen.
 • Triplex skanning. Dopplerografi av karene i hodet og nakken, i implementeringen av disse, i tillegg til informasjon om intensiteten av blodstrømmen, mottar diagnostikeren et fargebilde av den rørformede formasjonen med det omgivende vev.
 • Ultralyd undersøkelse. Viser et "generelt bilde" av strukturen til arteriene og venene. US-Doppler bidrar til å klargjøre egenskapene ved bevegelsen av blodstrøm, for å gjennomføre en undersøkelse for tilstedeværelsen av patologier.

Indikasjoner for formålet med studien

Undersøkelse av skip av planlagt natur bør utføres uten mislykkelse en gang i året. Påvisning av en anomali i et tidlig utviklingsstadie bidrar til å unngå negative konsekvenser forbundet med en progressiv form for sykdommen, og ta tiltak for å foreskrive den nødvendige terapien. Tosidig skanning av patency av karene i hodet og nakken er ofte tildelt for å verifisere resultatene som er oppnådd med MR, ultralyd av karene i nakken og hodet. Indikasjoner for å gjennomføre dupleks er følgende symptomer:

 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • besvimelse;
 • dumhet av hendene;
 • mangel på koordinering;
 • minne tap;
 • røyking,
 • Tilstedeværelsen av en historie med slag;
 • cervikal osteokondrose;
 • arteriell hypertensjon;
 • tidligere identifisert vaskulær dystoni;
 • relaterte bånd med hypertensive eller diabetiker;
 • vaskulitt (betennelse i blodkar).

Hvordan å forberede

Undersøkelse av hode og nakke krever ikke spesiell forberedelse fra pasienten. På dagen for prosedyren er det nødvendig å forlate bruken av midler som øker tonen i blodkarene: kaffe, nikotin, te, energi. Avskaffelsen av narkotika som kan forvride resultatene av UZDG - "Betaserk", "Cinnasirin" - krever samråd med en nevrolog. Før skanning må pasienten fjerne alle fremmedlegemer i form av kjeder, pinner, etc. fra studieområdet.

Hvordan utføres prosedyren

Tosidig skanning kan gjøres i retning av den behandlende legen i de nevropologiske avdelingene til de store bysykehusene, eller ta kontakt med klinikken i henhold til bostedsområdet. Behandlingen foregår i henhold til generell regel. Pasienten er plassert på en sofa, en hard pute eller en vals er plassert under hodet, hodet er flyttet til siden motsatt til sensoren.

Før prosedyren starter, bruker legen en liten spesiell gel til det undersøkte området, som lett kan "drevet" av transduseren over hudoverflaten, analyserer arterielle og venetiske kanaler. Hjerneskipene kontrolleres gjennom skjelettens bein. Pre-hud-integrasjoner behandles med vannoppløselig gel, og doktoren plasserer sensorene på følgende områder:

 1. templer;
 2. over øyekontaktene;
 3. Overlapping av oksepitalbenet med ryggraden;
 4. den occipitale bein.

Forklaring av resultatene

Ved slutten av undersøkelsen får legen uttømmende informasjon om tilstanden til arteriene og venene. Analysen av venøskanalen inneholder praktisk talt ikke digitale data, men inkluderer parametrene:

 • anatomi;
 • flotasjon;
 • hastigheten på blodstrømmen;
 • Tilstedeværelse av unormale formasjoner i lumen.

Dopplerografi av arterielle fartøy samler digitale data, som sammenlignes med normale verdier. Tilfredsstillende tilstand for de generelle og halshinnede arterier kan betraktes som tilstedeværelse av følgende indikatorer:

 • Begrensningshastigheten til blodstrømmen i arterien er mindre enn 0,9;
 • prosentandel av stenose - 0;
 • topphastigheten i diastol er mindre enn 0,5;
 • fravær av formasjoner i lumen;
 • veggtykkelsen er 0,9-1,1.

Er det noen kontraindikasjoner

Fordelen ved tosidig skanning er fraværet av en negativ effekt på menneskekroppen. Den ikke-invasive karakteren av studien bidrar til å diagnostisere blodkar i en voksen og et barn uten noen begrensninger. Relative kontraindikasjoner kan betraktes som en alvorlig tilstand hos pasienten eller tilstedeværelsen av sykdommen, og forhindrer pasientens overgang til en horisontal stilling.

Finn ut mer informasjon om uzi av fartøyene i hodet og nakken.

Video: Hva viser ultralydet av fartøyene i hodet og nakken

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Tosidig skanning av fartøy av hode og nakke

Dupleks skanning av brakiocephalic arteries (BCA) er en kompleks ultralydstudie av karene i hode og nakke. Ikke-invasivitet, sikkerhet, fravær av strenge kontraindikasjoner og aldersbegrensninger i kombinasjon med tilstrekkelig høy informativitet gjør det til en av de viktigste diagnostiske teknikkene i angioneurologi.

Essensen av metoden

Tosidig skanning er basert på refleksjon av ultralydbølger fra forskjellige vev i menneskekroppen. Denne studien omfatter to komponenter: vaskulær skanning (B-modus) og Doppler. De kan brukes samtidig eller vekselvis, avhengig av apparatet og ferdighetene til en spesialist i ultralydsdiagnostikk.

B-modus med dupleksskanning er en todimensjonal seroskalaekografi. Dette er det som kalles "vanlig" ultralyd. De piezoelektriske krystaller som er plassert i sensoren til instrumentet under virkningen av en vekslende elektrisk strøm genererer ultralydbølger. De fokuserer og er rettet mot det undersøkte området av menneskekroppen. Slike stråling forårsaker ikke ubehag og gir ikke skade. Stoffer og anatomiske formasjoner har forskjellig tetthet og evne til å absorbere og reflektere ultralydstråler. Sensoren registrerer det reflekterte signalet, og basert på forskjellen mellom den utstrålede og reflekterte bølgen, bygger apparatprogrammet et todimensjonalt (plan) svart og hvitt bilde.

B-modus lar deg visualisere fartøy av forskjellig kaliber og omgivende vev. I dette tilfellet vurderer legen strukturen på veggene sine, viser tilstedeværelsen av trombi og plakk, måler diameteren av arterier og årer, bestemmer deres kurs og tilstedeværelsen av patologiske utvidelser eller sammenbrudd.

Dopplerografi er en dynamisk studie som hjelper i sanntid til å vurdere blodstrømsparametere. Metoden er basert på Doppler-effekten. Dette er en endring i oppfattet frekvens og bølgelengde når signalet reflekteres fra et bevegelige objekt. Ultralydet som genereres av sensoren reflekterer blodceller (røde blodlegemer og andre celler) og fanges av enheten. Dette lar deg vurdere retningen og hastigheten til blodstrømmen, dens linearitet og ensartethet. Den bremse ned, utseendet av turbulens (turbulens) eller retrograd blodbevegelse vitner for tilstedeværelsen av noen strukturelle endringer.

På grunn av kombinasjonen av de to modene gir dupleksskanning legen informasjon om årsakene til brudd på blodtilførselen til hjernen og omfanget av eksisterende blodstrømmangel.

Hvilke fartøy er undersøkt

Ekskranial og noen intrakranielle fartøy er gjenstand for undersøkelse. Av nakkekarene undersøkes en del av brakiocephalisk stammen, vanlige karotisarterier og deres bifurkasjonsområde, en ekstrakraniell del av den indre halspulsåren og ytre karoten arterier. De tidsmessige og supra-laterale arteriene, store vener etter utgang fra skallen, og venøs plexus kan også studeres.

Ved transcranial dupleksskanning undersøker legen de karene som er i projeksjonen av de akustiske vinduene (templer, øyekontakter, store oksipitale åpninger). Det er disse delene av skallen i en voksen som tillater at et tilstrekkelig antall ultralydbølger skal studeres. Barnet skannes også gjennom unclosed fontanels, som utvider de diagnostiske egenskapene til metoden.
Transcranial dupleksskanning gir deg mulighet til å undersøke den intrakranielle delen av de interne karotale og vertebrale arteriene, cerebrale arterier (fremre, midterste, bakre), hovedartarien.

Hva viser full-duplekssøk av BCA?

Ved hjelp av tosidig skanning av karene i hodet og nakken, er det mulig å identifisere:

 • Aterosklerotiske lesjoner av arterier med innsnevring av deres lumen, dannelsen av en parietal trombus;
 • Tilstedeværelse av patologisk tortuositet (drap) av blodkar;
 • aneurysmer av forskjellige former og opprinnelse;
 • anomalier i strukturen, forgrening og kurs av fartøyene;
 • vaskulitt av forskjellig etiologi;
 • trombose;
 • brudd på integriteten til fartøyets vegg;
 • endring i elastisitet av vaskulære vegger;
 • Tilstedeværelse av patologiske arteriovenøse eller arterio-arterielle shunts (steder med unormal utslipp av blod i et annet fartøy);
 • brudd på kompensasjons- og reguleringsmekanismen for å opprettholde stabiliteten av blodtilførselen til hjernen;
 • graden av blodstrømmangel i de smalte områdene av karene, tilstedeværelsen av en patologisk blodstrøm og en endring i dens ensartethet og retning;
 • Tilstanden for sikkerhetsnettverket, dets funksjonelle evner og graden av kompensasjon ved utilstrekkelig blodgass langs hovedartene.

Tosidig skanning tillater oss å identifisere årsakene til nedgangen i patenen til hovedkarene i hodet og nakken og samtidig vurdere naturen og omfanget av de resulterende konsekvensene av denne funksjonelle forstyrrelsen.

Når en duplekssøk av BCA er tildelt

Undersøkelse av karene i hode og nakke vist kliniske tegn på akutt eller kronisk cerebrovaskulær insuffisiens, for å overvåke effekten av terapien, i systemisk trombolyse. Grunnlaget for det formål tosidig skanning kan være pasientens klager på hodepine, hukommelsestap, plutselig uklart syn, besvimelse, ringing i hodet og svimmelhet, svakhet i arm og ben, problemer med å svelge. Identifiserte når sett forfra og sentrale parese oculomotor muskler, lemmer, vokser kognitive forstyrrelser vestibuloataktichesky syndrom, bulbar parese og er grunnlaget for søke av diagnostisk undersøkelse med hovedårene i hodet og nakken.

Ofte er tosidig skanning en del av en rutinemessig undersøkelse av personer med risiko for å utvikle cerebrovaskulære sykdommer. Dette inkluderer røykere, pasienter med diabetes mellitus, hypertensjon, fedme, identifisert dyslipidemi, systemiske sykdommer. En dupleksskanning av venene i brakiocephalisk bassin er indikert for mistanke om trombose og tromboembolisme.

Prosedyre av studien

Spesiell forberedelse før dupleksskanning er ikke nødvendig. Det er ønskelig i flere dager å slutte å ta medisiner som kan påvirke tonene og patenen til fartøyene. Dette er avtalt med den behandlende legen, da mange medikamenter krever regelmessig opptak og ikke kan kanselleres. Pasienten skal informere legen om ultralydsdiagnostikk om alle preparater som brukes. Det er også tilrådelig å avstå fra alkoholinntak, intens fysisk aktivitet, bad- og badstubesøk dagen før.

Når dupleksskanning av karene i hodet og nakken ligger, ligger pasienten på ryggen, om nødvendig spør legen ham om å snu på siden. Det er uønsket å snakke og endre kroppens stilling uten tillatelse. Hvis det er ubehag i hjertet, svimmelhet og andre klager, er det nødvendig å informere undersøkende lege om det.

Under en dobbeltsidig skanning, presser legen sensoren med kontaktgelen på huden på sidens overflater, over og under oksipitale, supraklavikulære og tidsmessige områder. Og når man undersøker supraclavikulære arterie og orbitale kar, undersøkes området over det indre hjørnet av øyet. Når du bruker Doppler-modusen, kan legen bruke funksjonstester for å vurdere tilstanden for autoregulering av sirkulasjonen. For å gjøre dette, utføres kortvarig kompresjon (kompresjon) av karoten arterier med fingre eller en sensor, sokkelenes ende er senket. Legen kan også be patienten om å sitte ned, snu hodet, puste ofte, holde pusten og belastningen.

I konklusjonen indikerer legen diameteren av de undersøkte fartøyene, hastigheten og arten av blodstrømmen i dem, tilstedeværelsen av sammenbrudd (stenoser) og trombi, patologiske forandringer i vaskulærveggen. Tilstanden og tykkelsen til intima-mediekomplekset (CMM) er også beskrevet, og det avslørte blodstrømningsunderskudd er dessuten angitt i prosentvise termer.

Tolkning av resultatene av dupleksskanning av karene i hodet og nakken utføres av den behandlende legen, som også bestemmer seg for taktikken for videre behandling av pasienten. Spesialisten for ultralydsdiagnostikk kan ikke gi anbefalinger om inntak av bestemte legemidler eller behovet for kirurgisk inngrep.

Legen for funksjonell diagnostikk Murat Nagaplev forteller om dupleksskanning av karene i hodet og nakken:

Dupleks skanning av brakiocephalic arteries - hva er det og hva som er nyttig

Ultralyd tosidig skanning av brachiocephalic arterier eller forkortede USDS GCA - moderne ultrasonisk metode for diagnose av blodårer, deriblant carotis og ryggvirvel, som leverer blod til hjernen, og subclavia arterier.

Først og fremst kan personen til denne studien tildeles et spørsmål - hva er brachiocephalic arteriene og hvor er de lokalisert?

Brakiocephalic fartøy er de største arteriene og blodårene som er ansvarlige for blodstrømmen til vev i hode, hjerne og øvre lemmer. De kalles også bagasjerom.

Generell informasjon

Brakiocephalic arterier inkluderer carotid, subclavian, vertebral og stedet for deres forbindelse, som danner en brakiocefalisk stamme. De listede fartøyene og noen andre nær hjernenes grunn danner den velisiske sirkelen, som er ansvarlig for fordelingen av blodstrømmen til alle deler av hjernen.

Hva er dette - tosidig skanning av brakiocephalic arterier, og på hva er virkningen av teknikken basert?

Undersøkelsesapparatet til BCA er basert på prinsippene for ekkolokering. Arbeidsflaten avgir, og fanger deretter ultralydspulser. Informasjonen omdannes til et digitalt signal. Dermed vises et bilde på skjermen.

Metoden er basert på kombinering fordeler med B-modus - visuell tolkning av tilstanden til fartøy og tilstøtende vev og doppleroskopi - kvalitative og kvantitative egenskaper av blodstrømmen. Doppler-spektret kan også suppleres med fargekartlegging.

Hva viser BSA UZD?

BSA UZD viser:

 • lumen av blodkar;
 • trombi, plaques, løsrivelse;
 • stenose, utvidelse av veggene;
 • rupturer, aneurysmer, deformiteter.

Med hjelp av BSA UZD du kan diagnostisere:

 • vaskulære patologier;
 • vaskulær hypoplasi;
 • forstyrrelse av tonus av veggen i VSD;
 • aterosklerose;
 • aneurysmer av arteriene;
 • fistler mellom fartøyene;
 • angiopati;
 • trombose;
 • kardiovaskulær traumer;
 • åreknuter.

USDS bidrar til å vurdere blodkarets anatomi, bestemme blodstrømskarakteristikker, vurdere tilstanden til veggene og lumen. På denne måten er det mulig å diagnostisere aterosklerotiske plakk, trombi, arterielle deformasjoner og deres delaminering på et tidlig stadium.

funksjoner

Det første tegn på atherosklerose, som kan vise ultralydundersøkelse, er ikke engang en plakett, men fortykkelse av karoten arterievegg med bare en brøkdel av en millimeter. Med tosidig skanning er denne indikatoren veldefinert. Tykkelsen til intima-mediekomplekset (såkalt KIM) kalles også. CMM er tatt i betraktning for å vurdere effekten av behandlingen.

Økningen i CMM større enn 1 mm skyldes oftest med slike risikofaktorer som: røyking, arteriell hypertensjon, diabetes, økt kolesterol, etc.

Når sykdommen utvikler seg, begynner plaques å danne seg. Vanligvis er de lokalisert i den såkalte. carotid bifurcation er stedet for separasjon av den vanlige karoten arterien i indre og eksterne. Tilstedeværelsen av en plakett i dette segmentet er en alvorlig risikofaktor for hjerneslag og hjerteinfarkt. Derfor er det svært viktig å oppdage aterosklerotiske forandringer i tidlige stadier i tide.

Tosidig skanning avslører plasseringen av plakkforskjellingen, samt form, størrelse, struktur og grad av stenose (innsnevring av lumen). Når lumen er helt lukket, er dette en okklusjon.

Under studien blir BCA ofte oppdaget crimp arterier på grunn av deres forlengelse. Arterier forlenges på grunn av aterosklerose og høyt blodtrykk. Forstyrrelsen av vertebrale arterier skyldes vanligvis mangler i livmoderhalsen. Hvis tortuosity fører til tilstopping av lumen, kan dette føre til brudd på cerebral blodstrøm.

USA-skanning brukes også for undersøkelse av pasienter med traumatiske vaskulære lesjoner: veggseparasjon eller lignende. Hovedsymptomet på denne sykdommen er en alvorlig hodepine, som ikke kan reduseres av vanlige smertestillende midler.

Fordelene ved OCA av BCA kan bli kalt:

 1. høyt informasjonsinnhold
 2. effektiviteten av forskningen;
 3. sikkerhet og muligheten for gjentatt besittelse;
 4. smertefri prosedyre.

Under studien på skjermen et bilde som ligner på det vanlige ultralydet dannes, men på sin bakgrunn beholderen, der blodstrømmen dannes. På grunn av fordelene ved UZD, anses BCA som gullstandarden for diagnose av patologier. Tidliggjort ultralyd av blodårer kan redde liv og forhindre mulige funksjonshemninger.

Indikasjoner for ledning

Indikasjonen for formålet med tosidig skanning av BSA er:

 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • brudd på koordinering av bevegelse;
 • problemer med trykk;
 • besvimelse;
 • økt kolesterol;
 • nedsatt følelse (nummenhet) av lemmer;
 • forverring av visjonen;
 • flimrende fluer i øynene;
 • hukommelsessvikt og redusert konsentrasjon;
 • preoperativ undersøkelse.

Direkte indikasjoner for studien er Følgende patologier:

 • aterosklerose;
 • VVD;
 • hypertensjon;
 • hjertepatologier;
 • nakke skade;
 • kompresjon av arterier og årer og andre vaskulære skader;
 • vaskulitt;
 • blodsykdommer;
 • et slag eller et hjerteinfarkt.

Fremstilling av

Forberedelse før forskningen består i å ekskludere fra menyprodukter og retter som kan påvirke tone og fylling av fartøyene, noe som vil forvride resultatene av studien.

Applikasjonen av enheten er helt ufarlig og har ingen effekt på kroppen person.

Hvordan er det

Pasienten ligger på ryggen på sofaen i nærheten av apparatet, legger doktoren under nakken til ham en plate. Hodet skal vendes til motsatt side av apparatet. Lederen smører overflaten av huden med en gel som letter gjennomføringen av ultralydssignalet.

Legen vil sonde segmentet etter segment, observere signalendringen på skjermen. Han kan lett trykke sensoren på fartøyene eller be om kort tid for å slutte å puste.

noen Ubehagsmessige følelser under studien oppstår ikke: Fornemmelsen av prosedyren er ikke forskjellig fra det vanlige, kjent for all ultralyd. Studien varer 20-30 minutter.

Forklaring av forskningsresultater

Skanneren løser de nødvendige indikatorene, legen vil legge dem til skanneprotokollen. Dekoding av Doppler-spektret, vil kartogrammet for blodstrømmen ta ikke mer enn 10 minutter, Deretter vil du motta et transkripsjon.

Resultatet av skanning er dekryptering av oppnådd informasjon, utskrift med en liste over undersøkte fartøy og en beskrivelse av deres størrelse og tilstand. Dekoding gir Det er mulig å avgjøre om fartøyene samsvarer med den anatomiske normen, om det er en patologi osv. På grunnlag av dekoding av din behandlende lege, om nødvendig, utpeker behandling.

Dekodingen utføres ved å sammenligne indikatorene:

 1. arten av blodstrømmen;
 2. dets priser: systolisk (maks) og diastolisk (min);
 3. veggtykkelse;
 4. pulsator indeks (den såkalte PI) - er forholdet mellom differansen av min og maks hastighet til gjennomsnittet (sum maks hastighet og to minutter, delt opp i tre);
 5. resistiv indeks (den såkalte RI) er forholdet mellom forskjellen mellom maks og min hastighet til min;
 6. systolisk-diastolisk forhold: maksimal hastighet delt med min.

Anslått blodstrømmen i de ytre og indre halsarteriene, vanlig (ECA og ICA, OCA) supratrochlear (NBA), hoved (OA), vertebral (PA) og dens segmenter, som hver har sin egen notasjon, for eksempel, Vo, V1, V3 og andre.

Også i den fremre, bakre, midtre cerebrale arterier (ACA, PCA, AGR), subclavian (PKA), fremre og bakre kopling (PSA SAR) arterier. Også en vurdering av endringene i indeksene kan gjøres med kroppens horisontale og vertikale posisjon.

Det kan oppsummeres at OCA av BCA - en spesiell type ultralyd av vaskulær diagnostikk som gir ernæring til hjernen, andre organer i hode, nakke, øvre ekstremitetsbelte.

Det er en rimelig, sikker, detaljert og informativ studien, som er allerede ti minutter kan indikere en tilstand av skip og finne årsaken til noen av de ubehagelige symptomene. Den årlige gjennomgangen av undersøkelsen vil gjøre det mulig for 90% å forutse utviklingen av hjerneslag.

Tosidig skanning: Hvordan utforskes fartøyene i nakken og hjernen?

Hjernen er det viktigste organet i menneskekroppen. Vaskulære ulykker fører ofte ikke bare til den lokale død av nevroner av stoffet, men også til hele organismenes død.

Brudd på cerebral blodtilførsel kan manifestere seg ved en rekke kliniske symptomer fra hodepine til besvimelse og hørselstap.

Diagnose av årsakene til slike forhold, samt egenskapene til den arterielle og venøse blodstrømmen, utføres for tiden ved hjelp av moderne forskning, som for eksempel dupleksskanning av karene i hodet og nakken.

Grunnlaget for metoden

Inntil utseendet på denne teknikken var det praktisk talt umulig å vurdere tilstanden av blodsirkulasjonen i hjernen in vivo, spesielt på sine vanskelige steder.

Registreringen av ultralyd ble deretter behandlet av et spesielt mottakerapparat ved bruk av Doppler-effekten, hvoretter en indirekte vurdering av tilstanden til den undersøkte hjernegruppe og dens blodstrøm ble utført.

Med adventen av tosidig skanning begynte alle hjernestrukturer å bli visualisert mer nøyaktig.

En slik studie er basert på studien og analysen av et todimensjonalt bilde av fartøyet som studeres, dets indre og eksterne strukturer med en luminal sirkulasjon inne.

Egenskaper av studien

Med hensyn til fartøyene i hode og nakke - dette er den viktigste intravitale ultralydmetoden for å diagnostisere tilstanden av hjernebarken, og det kalles transcranial dupleksskanning av hodene i hodet. Undersøkelsen er utsatt for både selve karet og de nærliggende vevene, og til blodstrømmen gjennom disse formasjonene.

Hva kan du se ved hjelp av TKDS?

Spesialisten evaluerer den anatomiske strukturen, elastisiteten og veggtykkelsen til blodstrømningsrøret, dets indre foring, samt klaring med ytre og indre diameter og dens patentering.

Blodstrømmen i karet under studien bedømmes av resultatene oppnådd ved hjelp av en fargedoppler.

Naturen av strømmen, tilstedeværelsen eller fraværet av en strømning, dens hastighetsverdier tillater også indirekte at man dømmer tilstedeværelsen eller fraværet av intravaskulær patologi og graden av dens ekspresjon.

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Indikasjoner for ekstrakraniell ultralyd av cerebral fartøy

Årsakene til at en lege kan ordinere en ekstrakraniell ultralyd:

 • enkelt eller permanent hodepine med tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i hjerneskip;
 • Pasienten har en lesjon av andre fartøy med mistanke om sykdommens systemiske natur ved type vaskulitt;
 • svimmelhet;
 • trombose i jugularvenen eller mistenkt for det;
 • traumatiske skader av hode og nakke;
 • osteokondrose av livmoderhalsen;
 • svulstdannelse i hode og nakke;
 • forekomsten av høy risiko for å utvikle skade på intracerebrale kar på grunn av tilstedeværelse av predisponerende faktorer, for eksempel røyking, overvekt, økt glukose, blodlipider og blodtrykk;
 • før kirurgisk inngrep på hjertets kar, spesielt med deres aterosklerotiske forandringer;
til innholdsfortegnelsen ↑

Indikasjoner for transcranial ultralyd

Transcranial dupleksskanning av cerebral fartøy er foreskrevet for:

 • patologisk innsnevring av de ekstrakranielle delene av brakiocefaliske arterier;
 • mistanke om involvering av intrakranielle kar
 • kronisk hodepine;
 • Tilstedeværelse av symptomer på akutt eller kronisk forstyrrelse av hjernecirkulasjonen uten tilsynelatende grunn
 • hypertensjon, diabetes mellitus, vaskulitt og andre systemiske lesjoner i vaskulærsengen av andre lokaliseringer;
 • økt intrakranielt trykk;
 • patologi av intrakranielle strukturer i henhold til CT, MR og andre metoder;
 • Dynamisk observasjon på bakgrunn av behandling, inkludert kirurgisk.

En slik ultralyd gjør det også mulig å oppdage unormale vaskulære deformasjoner og spasmer, samt ytterligere kompensasjonsmuligheter av sirkulasjonsbunnen og mekanismer for regulering av hjernebeinens tone.

I tillegg kan identifiserte abnormiteter bidra til å etablere en diagnose hvis pasienten har cerebrale symptomer.

Teknikker for gjennomføring

Holding ultralyd ekstrakraniell brachiocephalic arterier som er nødvendige for alle deler av den felles og eksterne carotis og vertebrale arterier og brachiocephalic stammen.

For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

Skalleben er det største hindret for å undersøke intrakraniale strukturer ved hjelp av ultralyd. Derfor er dupleksskanning av hjerneskibene noe annerledes enn for en annen lokalisering. Hovedforskjellen er bruk av lavfrekvent stråling, noe som gjør det umulig å undersøke og diagnostisere intrakranielle fartøy.

Eksperten dømmer arten av endringene i lumen og tilstanden til veggen ved å analysere fargeendringene i CSD, kalt cartogrammer. Flerfarget spektra av blodstrøm av intrakranielle fartøy gjenspeiler bare de ovenfor beskrevne karakteristika av tilstanden til sirkulasjonsbunnen. Med andre ord, hvis det ikke er et brudd på hemodynamiske parametere, kan den patologiske prosessen ikke detekteres ved hjelp av TCDC.

Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Ved utføring av ultralyd av cerebral fartøy brukes også begrepet "ultralydvindue" som direkte påvirker resultatet av intrakranielle undersøkelser.

Dette vinduet skyldes den forskjellige tykkelsen på skallen med den maksimale kapasiteten til ultralydsstråling på steder med den minste tykkelsen eller i dens naturlige åpninger. Redusert gjennomsiktighet av bein påvirker signifikant muligheten for fargedopp-skanning (CDS).

Transkranial undersøkelse krever nødvendigvis studiet av kartogrammer av de viktigste hjerne-, vertebrale, karotiske arterier, Willis-sirkelen og de viktigste intrakraniale årene.

En slik applikasjon i praksis er mye brukt i diagnosen plutselige hjernekatastrofer for:

 • avslørende deres mulige årsaker, inkludert i iskemisk slag
 • vurdering av hovedegenskapene ved blodstrømning i ekstra- og intrakraniale cerebral fartøy;
 • bestemme tilstedeværelsen og effektiviteten av collaterals av cerebral blodstrøm;
 • avslørende respons på behandling.

De ekstrakranielle områdene av brakiocefaliske arterier tillater oss å diagnostisere typiske tegn som er karakteristiske for en bestemt sykdom. Gjennom CDS er det mulig å bestemme aterosklerotiske endringer, trombi, emboli, vaskulopati.

Funksjoner av TCDC for ulike brudd

Transkranial tosidig skanning cerebrovaskulær bestemmer ekkogenisitet, geometriske former, lengden av patologisk prosess, og graden av vaskulær permeabilitet eller innsnevring av lumen med blodstrømningshastigheten endres.

Interessant, det faktum at graden av stenose ikke direkte påvirker utviklingen av hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Hovedårsaken til kretsløpskatastrofer er ofte stenose forårsaket av et atherosklerotisk plakk med en hemodynamisk ubetydelig (opptil 50%) innsnevring av fartøyets lumen.

Hyppige diagnostiske vansker inkluderer bestemmelse av intrakranielle arterier med tegn på ikke-okklusiv trombose i CSD, når angiografi vil være hovedmetoden for å etablere riktig diagnose.

Ved hjelp av ultralyd av cerebral fartøy er det også mulig å observere funksjonen av anastomoser, for eksempel med stenotiske lesjoner av brakiocephalic trunks.

Trombolyse og dens effektivitet kan du også spore tosidig skanning av intrakranielle arterier ved bruk av CDS, en endring fartsverdier av blodstrømmen i de berørte fartøyene og collaterals. Dette er viktig, fordi ofte med ineffektivitet av trombolyse, observeres en tilsynelatende klinisk forbedring.

Metoder for ultralyd av karene i hodet og nakken

Studien er smertefri og trygg, og det kan derfor gjentas mange ganger i dynamikk uten helsehelse, blant annet hos gravide og barn.

Den høye oppløsningen til dupleksskanning gjør det mulig å oppdage små vaskulære avvik, som brukes til forebyggende formål for tidlig screening.

Kontraindikasjoner denne metoden for undersøkelse av intrakraniale fartøy gjør det ikke. Forberedelse for studien er ikke gitt. Det anbefales at du ikke røyker på dagen for prosedyren, for å nekte energispesialister, sterk brygget te og kaffe for å utelukke deres mulige innvirkning på vaskulær tone.

Anbefalinger for avskaffelse av legemidler (Betaserc, Cinnarizine) kan kun gis av den behandlende legen som foreskriver behandling og undersøkelse. Umiddelbart før skanning, må du fjerne smykker fra hodet og nakken, om noen.

Hovedposisjonen til pasienten for bedre visualisering ligger på ryggen, i noen tilfeller utføres studien mens du sitter eller sitter. Ultralydssensoren er installert i nakken. Pre-hud smurt med en spesiell gel for å forbedre oppførelsen av ultralyd.

Den totale varigheten av CDS-prosedyren tar opptil 45 minutter. Etter ultralyd anbefales det å vaske hodet. Selvstudiet består av to påfølgende trinn - to-dimensjonal og dupleksskanning.

Det todimensjonale modus gjør det mulig å evaluere strukturen og funksjonene til fartøyene og det omgivende vev, og Doppler-effekten gjør det mulig å evaluere funksjonene i hovedblodstrømmen gjennom det skannede område av studie indirekte bekrefter og muliggjør mer nøyaktig å bestemme setning.

I tillegg til dupleksskanning er det også en triplexmodus når evalueringen av fartøyet er i tre fremskrivninger. Imidlertid vurderes det at oppløsningen av sistnevnte er mye lavere, noe som gjør prosedyren for todimensjonal modus i kombinasjon med Doppler en mer kvalitativ og informativ metode for å velge studien av karet.

Fordeler og ulemper ved ultralyd av intrakranielle kar:

 • smertefri og trygg;
 • ikke-invasiv, utført uten innføring av kontrastmidler som kan forårsake allergiske eller bivirkninger;
 • tilgjengelig til kost
 • tilstrekkelig informativ;
 • mulig gjentatt gjentakelse for dynamisk observasjon og kontroll av behandling.

Ulempen ved metoden kan betraktes som subjektiv vurdering av resultater, avhengig av forskerens erfaring og ferdigheter. På grunn av dette, i angitte tilfeller eller om nødvendig objektiverende parametere, for eksempel før kirurgi, brukes angiografi.

Hva annet kan bli avslørt?

I tillegg til direkte skade på vaskulærsengen, kan indirekte effekter på hjernens mikrosirkulasjon av lesjonene i de distale seksjonene av brakiocephaliske arterier og aortabuen avsløres. Dette vil bli manifestert av en klinisk kronisk iskemi med tilsvarende symptomer på stenose av disse karene.

Også patologiske endringer i stoffet i hjernen som ikke påvirker cerebral blodstrøm, oppdages.

Den gjennomsnittlige kostnaden for ultralyd (dupleks) fartøy i hodet og nakken

I Moskva og St. Petersburg kan denne prosedyren koste i gjennomsnitt fra 2000 til 4000 rubler.

 • I tillegg utføres en lignende undersøkelse i provinsbyer. For eksempel, i Voronezh koster det fra 1350 rubler per økt, i Ryazan - fra 1200 rubler.

Dermed avslører TCDC:

 • tilstand og særegenheter av cerebral blodstrøm;
 • avslørende endringer i veggen av kar og ekstravasale patologier (aterosklerose, vaskulitt, etc.);
 • Definisjon av intraluminale brudd på patency.

Præklinisk deteksjon av tidlige stadier av sykdomsutviklingen er den viktigste fordelen med ultralyd duplex skanning av hjerneskip, noe som gjør denne studien til det viktigste valget blant en rekke andre diagnostiske teknikker for å undersøke hode og nakke.

Tosidig skanning av cerebral fartøy

Tosidig skanning av cerebral fartøy er en integrert del av en fullverdig ultralyd av karene i hjernen og nakken, som utføres i flere moduser:

 • to-dimensjonal (B-modus) - gir den beste måten å se fartøyene og omkringliggende vev, bortsett fra fartøyene inne i skallen. Også B-modus lar deg få minst informasjon om blodstrømmen i karet.
 • tosidig skanning - lar deg få et todimensjonalt bilde med detaljert og visuell (farget med forskjellige farger) informasjon om blodstrømmen i karene. Kan vise båten i to plan - langs fartøyet og over fartøyet. Har 2 moduser - farge og spektral. Dupleksskanning er rettet mot å skaffe informasjon om fartøyets tilstand (dens vegg, lumen) og omgivende vev i B-modus og evaluering av hemodynamiske fenomener ved bruk av Doppler effekt. Kvalitativ informasjon om tilstanden til blodstrømmen er oppnådd i farge, kvantitativ - i spektral Doppler-modus. Les mer om modusene for bruk av ultralydmaskiner.

En variasjon er transcranial dupleksskanning, under hvilken blodstrømmen i karene i skallen blir undersøkt. Å studere fartøyene inne i skallen i B-modus er nå fundamentalt umulig.

Transkranial ultralyd brukt i forskning stoffer i hjernen for primær diagnostikk av volumetriske lesjoner i hjernen lokalisert i den halvkule, intracerebral hematom og andre fokale hjerneskader, samt for å overvåke den tidligere diagnostisert sykdom. men Den informative verdien av denne metoden er betydelig dårligere andre neuroimaging metoder, inkludert datamaskin og magnetisk resonans avbildning av hjernen.

Kompleks analyse Parametere i alle tre modi (B-modus, fargedobleksskanning, spektral dupleksskanning) gir et helhetlig bilde av den patologiske prosessen.

Det offisielle navnet - dupleks skanning av hovedkarene i hodet (DC MAG).

Forskjeller av triplex og dupleksskanning

Triplex skanning (triplex) er ikke en egen ultralydteknikk, det er bare teknologisk modus tosidig skanning. Under en dupleksskanning opererer ultralydmaskinen samtidig i to moduser, under triplex - i tre moduser (B-modus, DCS-modus, puls eller kontinuerlig bølge-modus). Siden mottakssendende krystall er den samme for alle moduser, er triplex-skanning ved oppløsning alltid verre enn duplex-skanningen.

Indikasjoner for transcranial dupleksskanning

oppførsel transcranial dupleksskanning er nødvendig i følgende tilfeller:

 • Hvis for tosidig skanning (Doppler-ultralyd) avdelinger ekstrakraniell cerebrale arterier og hals detekterte stenose (innsnevring) eller lukking av vaskulære hulrommet som kan forstyrre blodstrømmen i de cerebrale kar;
 • hvis det er indirekte tegn på skade på arteriene (karene) inne i skallen;
 • hvis tegn på akutt eller kronisk iskemi (mangel på oksygen) i hjernen blir avslørt uten tilsynelatende grunn,
 • hodepine syndrom;
 • i nærvær av en systemisk vaskulær sykdom som kan forstyrre blodsirkulasjonen i hjernens karer (arteriell hypertensjon, diabetes mellitus, systemisk vaskulitt etc.)
 • i nærvær av patologi i hjernen, som er ledsaget av en endring i sin struktur og blodsirkulasjon i hjernens kar.

Minimalt og ytterligere studievolum av ekstrakranielle kar

Minste volum ultralyd under tosidig skanning av de ekstrakranielle delene av arteriene i hodet og nakken Det inkluderer:

 • distal del av brachiocephalic stammen,
 • vanlige karotisarterier overalt,
 • indre halspulsårer før de kommer inn i hulehullet gjennom søvnkanalen,
 • eksterne karoten arterier i den proksimale delen,
 • vertebrale arterier i segmenter V1 og V2.

Ekstra volum Ultralyd inkluderer komprimeringstester for å vurdere funksjonen til de tilknyttede arteriene i Willis-sirkelen og søke etter bypass-fartøy i tilfelle innsnevring eller klemming av arteriene i hodet og nakken utenfor skallen.

Dupleks skanning metode

Tosidig skanning av karene i hjernen og nakken på ekstrakranielt nivå utføres i pasientens stilling ligger på ryggen. Teknologien for ultralydsundersøkelse av karoten arterier inkluderer tredimensjonal skanning - To langsgående (fremre og bakre) og tverrgående. Bruken av 3 skanningsplaner minimerer risikoen for diagnostiske feil.

Transcranial dupleksskanning Utfører bare etter dupleksskanning ekstrakranielle deler av hjernens hjerne og nakke.

Teknikken for transcranial dupleksskanning inkluderer:

 • en studie av stoffet i hjernen i B-modusen (transkranial sonografi),
 • studie av blodstrøm i store intrakranielle kar (arterier, vener og bihule) ved bruk av Doppler-effekten.

Inspeksjon av veggen av intrakranielle fartøy i B-modus transcranial skanning er i prinsippet umulig på grunn av den lave (2-2,5 MHz) frekvensen av ultralyd som kreves for passering gjennom skallenbenene. Av denne grunn vurderes all kvalitativ informasjon om tilstanden til fartøyets lumen og den vaskulære strukturen ved endringer i fargemønsteret av blodstrømmen i karet.

Transcranial dupleksskanning utføres av en vektor (sektor) sensor ved bruk av ultralydvibrasjoner med en frekvens på 1-2,5 MHz (2 MHz) gjennom to hoved- og to ekstra standardtilganger.

Grunnleggende tilgang for transcranial dupleksskanning er:

 • transtemporal - gjennom temporal bein (over og på forsiden av øret),
 • subokipipital - gjennom en stor occipital åpning.
 • transorbital (utenfor øyet)
 • transokipipital (gjennom vev av oksepitale bein over oksipitale hagen).

Kostnad for tosidig skanning av cerebral fartøy

Gjennomsnittlige priser er angitt i russiske rubler per 1. juli 2012 i kommersielle medisinske sentre i Moskva.

Les Mer Om Fartøyene