Terapeutiske øvelser for vaskulær helse

Årsaken til utviklingen av mange sykdommer kan være utarming og svekkelse av blodårene. Brudd på deres funksjoner fører til stagnasjon av blod i organene, forstyrrelse av varmeveksling og andre prosesser i kroppen. En person begynner å føle generell svakhet, utmattelse, mister appetitt, trykket av det avtar eller stiger.

Å eliminere slike problemer hjelper spesiell gymnastikk for blodårer. Regelmessige økter i forbindelse med narkotikabehandling kan oppnå gode resultater på bare noen få måneder.

Hvorfor du trenger å gjøre gymnastikk for blodårer

Den særegne vaskulære sykdommen ligger i det faktum at de begynner gradvis, sløvt, men samtidig er dødelige.

Ifølge statistikk er den hyppigste dødsårsaken vaskulær sykdom. Svake fartøy er økt risiko for utvikling:

 • Åreforkalkning.
 • Hypertensjon.
 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Hjerneslag.
 • Hjerteinfarkt.

Som regel begynner folk å ta opp sykehuset først etter utviklingen av alvorlige komplikasjoner forårsaket av brudd på vaskulær funksjon. For å forhindre forekomsten, anbefales det at folk med åreknuter, brukket blodsirkulasjon, hodepine, hukommelsessvikt og andre patologier forbundet med svekkelse av blodårer daglig gjør gymnastikk for å styrke det vaskulære systemet.

Det er mange forskjellige teknikker som er utviklet spesielt for dette formålet. Noen av de mest effektive blant dem er:

 • Øvelser utviklet av den kinesiske professoren Hu Xiaofei.
 • Øvelser av Sietel.
 • Gymnasium Nisjer.
 • Åndedrettsgymnastikk.
 • Systemet med øvelser Daoin Yangchengong (utviklet av den kinesiske professoren Zhang Gaunde).

Det er også andre øvelser, for eksempel fra spasmer av hodeskårene, gymnastikk for hodeskruer, øvelser for underdelene, for nesekarene med aterosklerose, respiratorisk gymnastikk.

Studier av forskere fra Beijing University of Physical Education har vist at de største overbelastningsstedene som hindrer normal bevegelse av blod gjennom kroppen, inkluderer:

 • Underarm-området.
 • Elbow ledd.
 • Den midterste delen av brystet.
 • Kneledd.
 • Lysken.

Kinesiske eksperter anbefaler at de regelmessig utfører de foreslåtte øvelsene i bare 10 minutter om dagen. Dette vil gjenopprette blodsirkulasjonen og normal funksjon av blodårene. Vaskulær styrke blir også fremmet av dans og yoga.

Gymnasium Nisjer

Nishi Katsudzo har utviklet gymnastikk for å forbedre forsyningen av hjernen til hodet med oksygen og styrke kroppens forsvar. For å forbedre det vegetative systemet og blodsirkulasjonen, tilbyr Nishi øvelsene som presenteres nedenfor.

småfisk

Stilling - ligger på ryggen, hendene er under nakken. Hold føttene sammen, trekk fingrene mot deg. Lag en vibrerende kroppsbevegelse, simulerer bevegelsene til svømmende fisk. Bevegelser skal rettes til høyre og venstre side.

Varigheten av øvelsen er minst to minutter.

Stimulering av arbeidet i kapillærene

I den bakre posisjonen på ryggen, løft og fest hendene og føttene i oppreist stilling. Du må aktivt riste dem i 2-3 minutter.

Kinesisk gymnastikk anbefales å bli gjort to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Øvelser av byen

Professor A. Sitel utviklet en teknikk for å gjenopprette vaskulære funksjoner. Denne teknikken innebærer muskelavsla, som det er nødvendig å utføre langsomme og rytmiske bevegelser. For hver gruppe av muskler utviklet professoren separate bevegelser.

Ved hjelp av Sitel-øvelsene kan du oppnå en betydelig forbedring i staten uten å benytte seg av bruk av legemidler. For eksempel kan hodepine enkelt elimineres ved å gjenopprette blodsirkulasjonen.

Fordelen med Sitel-teknikken er at selv de pasientene som har avanserte ryggsykdommer, kan utføre sine øvelser.

 1. Stå opp mot veggen, lent mot henne med ryggen og hæler. Hendene øker over hodet ditt. Det er nødvendig å konsentrere seg om hendene, og i det øyeblikket de begynner å falle ned spontant, må du prøve å fikse dem, og ikke la dem gjøre det.
 2. For å slappe av muskler i lumbalområdet, må du stå med ryggen mot veggen og heve høyre benet 90 grader opp. Prøv å holde den i denne posisjonen i minst 25 sekunder. Gjenta øvelsen med venstre fot. Utfør vekselvis løft hvert ben 20 ganger.
 3. Stå oppreist, legg fingrene på bunnen av sakrummet. Ta et pust, teller til 10, mens du presser fingrene på sakrummet. I dette tilfellet skal ryggen skyves tilbake med ryggen, og skape motstand. Da må du puste dypt og gjenta øvelsen. Kjør 5-6 ganger, gradvis øke amplitude.
 4. For karene i nakken og hodet. Sitt på en stol, vipper hodet til høyre og klemmer henne med armen vendt. Pekefingeren på venstre hånd må holde den øverste vertebraen. Ta pusten og skape motstand med den høyre håndflaten. Ved utånding slapper du av musklene og gjentar handlingen med den andre hånden. Hver hånd å utføre 10 tilnærminger, gradvis øke amplitude.
 5. For å styrke hjertets kar, er det nødvendig å heve skulderbeltet så mye som mulig ved å fikse det i denne posisjonen i 15 sekunder. Så puster og senk skuldrene nedover. Gjenta minst 6 ganger.

Det bør tas i betraktning at Sitel-øvelsene har noen kontraindikasjoner. Du kan ikke gjøre gymnastikk når:

 • Tilstedeværelsen av ryggsmerter.
 • Graviditet.
 • Forhøyet trykk.
 • Tilstedeværelse av akutte kroniske sykdommer.
 • Alvorlige nevrologiske lidelser.
 • Forstyrrelse av det vestibulære apparatet.

Åndedrettsøvelser

Åndedrettsøvelser bidrar til å berike blodet med oksygen, som virker som en naturlig vasodilator. Det finnes flere metoder for å puste øvelser - Strelnikova, Qigong, Yoga, dype pusteteknikker i Buteyko.

Til tross for at slike teknikker ble utviklet av ulike spesialister, er alle pusteøvelser bygget opp på liknende prinsipper og utføres gjennom dyp inspirasjon gjennom nesen, forsinkelse av pust og en jevn utånding gjennom munnen.

For eksempel tilbyr Sitel å ligge med ryggen på en flat overflate, gjør så dypt som mulig et pust. Deretter må du ta et veldig sakte pust gjennom nesen din, og får gradvis luft tilbake i lungene. Innåndingen må gjøres til ribber er rettet og blir buet. I fravær av svimmelhet og ubehagelige opplevelser utfører 10 slike pusteutandringer.

Når du gjør yogapusteøvelser, ledsages innånding og utånding av fremspring og tilbaketrekking av magen. Takket være slike teknikker er det mulig å oppnå reduksjon i arterielt trykk og normalisering av vaskulær funksjon. Med regelmessige økter kan pasienter permanent bli kvitt hypertensjon.

Gymnastikk for aterosklerose

Aterosklerose anbefales for å utføre følgende:

 • Daglig å gå, jogge. Hvis ønskelig kan du kombinere løp med øvelser på skulderbelte.
 • Utfør torsoen på kofferten.
 • Gjøre gymnastikk, noe som bidrar til utvikling av en god balanse.
 • Vri hodet til høyre og venstre side, fest det i settet i noen sekunder.

Over tid kan du begynne å øke lasten ved hjelp av små manualer. Begynn umiddelbart økten med mye stress og rask takst bør ikke være, fordi pasienten i dette tilfellet kan føle seg dårlig.

Øvelser for beina på bena

Spesielt ofte er det sykdommer i beinene på beina, fordi de må tåle daglig høye belastninger - lenge står i stående stilling, går, løfter vekter. For fartøy i underekstremiteter, anbefales det å gjøre slike øvelser:

 • I stående stilling er føttene rette. Det er nødvendig å klatre sakte på tær og gå ned. Kjør 20-30 slike heiser, og fortynn sokkene fra hverandre og gjenta igjen 20-30 klatrer på tærne. Deretter må du ta med sokkene sammen og fortynne hælene og igjen stige på tærne 20-30 ganger.
 • En god øvelse for beinene på beina går på en flat overflate. Du må gå så at føttene på føttene ikke kommer av gulvet.
 • I den bakre posisjonen på baksiden, bøy knærne og utfør bevegelser som etterligner sykling. "Twist pedals" trenger 2-3 minutter, ta en kort pause og gjenta øvelsen.
 • I utsatt stilling er det nødvendig å rotere føttene og skinner inn i høyre og venstre side.

Styrking av cerebral fartøy

Selv helt friske mennesker kan lide av et brudd på vaskulær tone. Denne tilstanden kalles vegetovaskulær dystoni. For å normalisere blodsirkulasjonen må du utføre slik gymnastikk for hjernens kar:

 • Stå opp mot veggen, lener seg tett mot kroppen hennes. Gjør et pust slik at brystet tetter tett mot veggen, og musklene i nakken spennes så hardt som mulig. Fiks i denne stillingen i noen sekunder, og gjenta øvelsen.
 • Squat og legg en hånd på pannen. Prøv å vippe hodet fremover, og skape motstand mot håndflaten din. Muskler i nakken skal være anstrengt på samme tid. Hold deg i denne stillingen i minst 5 sekunder.
 • Deretter er det nødvendig å gjenta de forrige bevegelsene, vippe hodet ikke fremover, men i sidene.
 • En god effekt gir også en slik øvelse: vippe hodet til siden, og drei det forsiktig i en sirkel - først til høyre og deretter til venstre.

Styrking av blodkar og hjerte

For hjerte og blodårer er det veldig nyttig å sykle, svømme, gå på trappene, utføre kardioøvelser. Den enkleste og mest effektive blant dem er:

 • Å gå på tærne, løfte knærne høyt.
 • Imitasjon av å sykle på ryggen.
 • Øv "saks" med føttene, liggende også på ryggen.

Det bør huskes på at med svekket hjerte- og vaskulær aktivitet, kan du ikke overbelaste kroppen med forstyrrende aktiviteter.

Det viktigste er å regelmessig utføre øvelser med streng syklighet: belastningen skal alltid følges av avslapping. Dette bidrar til å øke hjertets muskelfibre og styrke karene.

Åndedrettsøvelser for hjernen

Respiratorisk gymnastikk AN Strelnikova er en av de mest populære metodene for å helbrede kroppen. Dens funksjon og en viktig fordel er bruk av tvang inspirasjon og involvering av de kraftigste luftveiene muskel - membranen.Dyhatelnaya øvelser utviklet av AN Strelnikova, fremmer:

 • økning i motoraktivitet, kroppsmobilitet;
 • eliminering av venøs overflod i organene i thoracic og bukhulen;
 • gir ventilasjon av lungene med en samtidig masserende effekt av muskulaturen i bukhuleorganene;
 • trening og stimulering av enkeltmuskler og grupper som er nødvendige for å smale passasjer i de forskjellige organer og systemer - luftveier, urin, fordøyelsessystemet, reproduktive organer, blod og lymfekar av organer;
 • aktivering av membran og thorax, trening og restaurering av funksjonalitet;
 • forbedring av dreneringsfunksjonen til bronkiene;
 • eliminering av morfologiske endringer
 • i bronkopulmonært system (adhesjoner, glatte prosesser);
 • utvidelse av krympede områder av lungvev;
 • korreksjon av deformasjon av bryst og ryggraden utviklet i løpet av sykdommen;
 • restaurering av funksjonsindeksene i fordøyelseskanalen (syrebasebalanse, intrakavitærtrykk, et sett med enzymer, etc.);
 • naturlig korreksjon av ulike patologier i organers og systemers aktivitet
 • normalisering av eksiteringsprosesser og inhibering av hjernebarken, subkortiske strukturer, økning i deres bioelektriske aktivitet;
 • gjenoppretting av en persons psykomotional tilstand og økning av hans potensielle viljestyrke;
 • eliminering av spasmer av hjerneceller ved å forbedre blodsirkulasjonen og gi dem oksygen;
 • øke kroppens generelle motstand og tonen.

Ladestyrke

Øvelser for å forbedre minnet

 • Det virker utrolig, men likevel er øvelsen for minne veldig effektiv: bare bytt hendene fra tid til annen når du gjør noe. For eksempel børst håret noen ganger med høyre hånd og med venstre hånd (eller omvendt, hvis du er venstrehåndet). Ta kaffekoppen i venstre hånd, rør skjeen i koppen, ikke i vanlig retning for deg, men i motsatt retning. Prøv å skrive noen ganger med venstre hånd. Tenk på deg selv hva annet du kan gjøre med din venstre (eller høyre) hånd. På denne måten aktiverer du siden av hjernen som praktisk talt ikke brukes i hverdagen.
 • Du trenger en avis og en markør. Les (raskt nok) noen artikkel. I dette tilfellet, notat i teksten, for eksempel, hver doblet "n" eller doblet "c".... Oppgaven blir mer komplisert hvis du markerer bokstaver i hvert ord som forekommer flere ganger i det (for eksempel "trekull"). Gjør øvelsen uten pauser, uten å slappe av. Du vil raskt oppdage at evnen til å konsentrere oppmerksomheten har forbedret seg betydelig.
 • Spør deg selv, som i en detektivoversikt: hva gjorde jeg på den tiden i går, hvor jeg var på dette tidspunktet, hva hadde jeg på meg, og hva gjorde jeg for to timer siden? Og så øker din oppmerksomhet hjernen. Kortsiktig minne vil bli bedre.
 • I et raskt tempo, marsjerer på plass. Hver gang det venstre kneet stiger, berør det med høyre hånd. Og omvendt. Bevegelser bør være så energiske at håndslaget er høyere enn hodet i det øyeblikket kneet senkes. Gjenta øvelsen flere ganger, bytt arm og ben. Slik opplæring vil forbedre koordinasjonen av bevegelser og gjøre de tidligere blokkerte delene av hjernen arbeidet. Crossover-bevegelser aktiverer driften av hjernehalvene av hjernen.
 • Tenk deg at en pensel for tegning er festet til nesespissen. Ved hjelp av denne penselen, "tegne" i luften figuren "8" med favorittfarge. Prøv å holde bevegelsene frie og ryddige. Pust opp jevnt, slapp av skuldrene. Denne kryssbevegelsen oppdaterer raskt den trette hjernen. Stress "innspilt" tidligere i minnet blir slettet.
 • På vei til jobb eller shopping "slå på" alle dine sanser, som et nysgjerrig barn: se, føl, hør, sniff. Hva lukter som et blomstrende tre? Lukker bakeriet av ferskt brød? Hva hører du på gata: sykkelanrop, bilsignaler? Hør på vei til samtaler.

Og hjemme lukk øynene dine og prøv å navigere i rommet til berøring.

 • Du kan til og med trene minnet ditt i trafikkork. Ved dette underholder du ikke bare deg selv og dine følgesvenner, men utvikler språkfantasi. Se på antall biler rundt deg. Fra bokstavene som står på maskinens nummer, kom raskt fram med et forslag, for eksempel MMP - "Mama såperamme". Gjennom denne øvelsen har du lært å bedre merke tegn selv i en kritisk situasjon.
 • Shoppinglisten frigjør minnet, men. du har glemt hvor denne listen ble satt. Med hjelp av hjelpesystemet "Nummerbilde" kan du enkelt huske opptil 12 forskjellige objekter. Så, tegne 12 små bilder, veldig skjematisk: et stearinlys, en svane, en kaktus med tre blader, firkløver med fire tenner, en hånd med fem fingre, plukket opp en elefant i bagasjerommet og vinket til venstre side av flagget, et lite timeglass, piperøyking, stående på håndtaket, en mann ved siden av en stor litavroi, to lampeposter, en klokke. Det er lett å legge merke til at bildene representerer tallene fra 1 til 12. Lær tegnene utenat: "Candle - 1, svane - 2, kaktus - 3" og så videre. Når du lærer denne sekvensen, kan du visualisere, som et stearinlys står på en kartong med melk, en svane i nebbet har et rutenett med en bue, som henger på en kaktus wienerpølse. Etter en kort trening kan du enkelt bruke denne serien i praksis.

seksjoner:Hastighet lesing - hvordan du leser raskere | Java trening - arbeid på mobil | Hastighetslesingstest - sjekk hastighet | Pronouncing ord og økende hastigheten på å lese | Visningsvinkelen er en mulighet til å lære å lese zig-zagom | Konsentrasjon av oppmerksomhet - Slå av ekstern støy. Medisinforsterkere - Hvordan øke konsentrasjonsevnen til hjernen | Memorisering - Slik leser du, husk og ikke glem | Hastighetsavlesning - for de travleste | Artikler | Bøker og programmer for nedlasting | Utenlandsspråk | Minneutvikling | Sett med tekster med ti fingre | Medisinsk hjerneforbedring | tilbakemeldinger

Gymnastikk for hjernens fartøy

Dystoni, senker tonen i blodårene og bringer mye lidelse pasienter i Russland har en semi-offisiell status, og i noen land er det ikke engang vurdert å sykdommer. Men det fører til innsnevring og spasmer i hjerneskipene, noe som forårsaker hodepine, svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Dystoni kan skyldes stress, følelsesmessig stress, værforandring, kroniske sykdommer i ryggsøylen.

For å behandle dystoni og vasospasmer, brukes vanligvis vitaminer, adaptogener og fysioterapi. Effektivt supplere den tradisjonelle behandlingen og forbedre kroppen vil hjelpe gymnastikk for blodårer.

Nisje Metoden

For at hjernen skal fungere effektivt, trenger den oksygen. Hvis blodsirkulasjonen blir forstyrret, opplever hjernen oksygen sult, og blir derfor ikke i stand til normal aktivitet.

Styrke blodkarene, forbedre blodsirkulasjonen og gi oksygen til hjernen, vil hjelpe Nishi-teknikken.

Den enkleste og samtidig effektive måten er øvelsen på vibrasjon. Gjør det bare å våkne opp uten å komme seg ut av sengen. Det er nødvendig å heve armer og ben og riste dem kraftig i flere minutter. Oppvarming vil produsere vibromassasje av kapillærene og vil fjerne fra kroppens giftige stoffer og slagger, og aktivere også nerver som stimulerer hjernen.

Nishis teknikk inkluderer også en øvelse kalt Golden Fish. Legg det ned, legg hendene bak nakken din. Tærne er rettet mot seg selv og strekk produserer vibrerende bevegelser i hele kroppen. Øvelse aktiverer bevegelsen av blod og toner blodårene.

Dans og yoga - det ideelle middel for blodårer

Perfekt opptre beholderen dans og yoga, som oppstår under trening av bevegelse koordinasjon, blodoksygenering, blodsirkulasjon forbedring, øket vaskulær tonus og elastisitet. I tillegg bidrar de til å bli kvitt psykiatrisk stress og stress, noe som er viktig for forbedring av blodårene.

Et effektivt resultat i behandlingen av vegetovaskulær dystoni vil være følgende øvelser:

 • Gjøre en langsom innånding med nesen, du må klatre så høyt som mulig på tærne og holde pusten. Når du går tilbake til startposisjonen, bør du slappe av og sakte puste ut gjennom munnen. Gjør 10-15 repetisjoner.
 • Ta et raskt pust gjennom nesen, kaster de armene ut til sidene, buet seg tilbake. I denne stillingen er det nødvendig å holde pusten i 3 sekunder. Da, etter utånding, senker de armene og slapper av musklene. Gjenta 7-10 ganger.

Den ideelle måten å styrke fartøyene er danser

Gymnastikk for hjernens fartøy

For å redusere risikoen for spasmer, er det nødvendig å introdusere øvelser for å styrke fartøyene i ladningssystemet. Effektive tiltak gjøres ved å bevege hodet i forskjellige rotasjonsretninger av legemet, står på hodet, albuene og skulderbladene, ben heiser i en liggende stilling, samt flip-flops, og en sirkulær rotasjon.

Aktiver hjernen sirkulasjon vil hjelpe stå på ett ben, så vel som to. Forbedre blodsirkulasjonen, øk tonen i blodårene og gi hjernen oksygenvandring. Øvelser utvide arteriene og øke blodstrømmen til hjernen.

Utvid arteriene og forbedre bevegelsen av blod i hjernen vil hjelpe følgende øvelser:

 1. Roter hodet først med klokken, og bakover i 2-3 minutter.
 2. Å løfte hendene opp, må du lage en "lås". Gjør bakkene fremover, etterligner brennstangen. Gjenta 8 ganger.
 3. Beveg beina dine: Beinet bør bevege seg mot motsatt hånd.
 4. Bøye litt knær og spre hendene til sidene, utfør asynkrone bevegelser: med høyre hånd å gjøre rotasjonsbevegelser bakover, og den venstre - fremover og omvendt. Øvelse vil bidra til å forbedre hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon, og øke også tankens hastighet.
 5. Utfør løft av de rette bena, med hendene som støtter nedre rygg. Til slutt, opphold i 5 minutter i rack "Birches".

For å utføre de første 4 øvelsene, må du stå opp, bena fra hverandre med skulderbredde fra hverandre. Den femte øvelsen ligger på ryggen din og strekker armene langs kofferten.

Effektiv effekt på hjernens fartøy er gitt av bagasjerens torso

Gymnastikk for nakkens fartøy

Viktig å opprettholde hjernen er nakken, fordi gjennom det er arteriene som leverer oksygen og nyttige stoffer til hjernen.

Hvis nakke muskler er svekket, må personen strekke seg for å holde hodet i en normal stilling. På grunn av den konstante spenning fartøyene er komprimert og klemmes fast nerveender, noe som fører til hodepine, svimmelhet, dårlig sirkulasjon, hypertensjon og andre problemer.

For å bli kvitt problemer, er det nødvendig å styrke muskler og fartøy i nakken. Til dette formål anbefales det å utføre skråninger, sving og rotasjon av hodet, men bevegelsene skal være glatte.

Kompleks for styrking av livmorhalsbeholdere:

 1. Trekk alle deler av ryggen mot veggen. Etter å ha innåndet, er det nødvendig å "maksimere" veggen, som strekker nakke musklene. Hold pusten og hold deg i denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 2. Sitt på en stol og legg en håndflate på pannen. Trykk så sterkt en hånd på hodet, kaster den tilbake. Samtidig bør spenningen i nakke muskler ikke tillate hodet å avvike. Hold nakkespenningen i 5-10 sekunder, hold pusten. Ta deretter ut og hvile i 10-15 sekunder. Gjenta 3-7 ganger.
 3. Utfør øvelser som ligner på den forrige, vippe hodet fremover, og deretter sidelengs.
 4. Utfør sakte rotasjonsbevegelser av hodet i den ene og den andre retningen. Gjenta 8-12 ganger.

Gymnastikk for hjernens fartøy

Sykdommer i cerebral fartøy og aterosklerose spesielt, påvirker dagliglivet til en person.

Når sykdommen utvikler plakkene, blokkerer de helt blodet og fører til forekomst av hjerteinfarkt, hjerneslag eller plutselig død.

Ved behandling av vaskulære sykdommer gjelder legemiddelmetoden, fysioterapi og i alvorlige tilfeller kirurgisk inngrep. Trening viser en imponerende effektivitet i behandlingen av hjerte-og karsykdommer i hjernen.

Styrking av gymnastikk

 1. I utsatt stilling, løft armer og ben og rist dem i 2-3 minutter. Denne øvelsen har en utmerket effekt på accretion av kapillærer, lindrer toksiner, aktiverer nerveender, stimulerer blodsirkulasjon og skål.
 2. Ligg på ryggen og kast hendene dine. Tærne er pekte på hodet, så rive med hele kroppen i 2 minutter. Denne øvelsen forbedrer blodsirkulasjonen og vaskulær tone.
 3. Legg deg ned på ryggen og løft bena, støtte dem for nedre rygg i "Birch" -posisjon i 3-4 minutter.
 4. Slår av kofferten med tilbaketrekking av armene til bakre stående. Gjenta 4-5 ganger.
 5. Makhi bena i diagonal retning foran ham.

Gymnastikk for fartøyene i nakken og hodet

For at hjernen skal kunne opprettholde sin funksjonalitet, er det nødvendig å følge nakkens kar, hvor arteriene som føder hodet med oksygen og nyttige stoffer, passerer. På grunn av den konstante spenningen i livmorhalsområdet, strammer fartøyene, nerveendingene klemmes, noe som fører til hodepine, svimmelhet og blodstrømforstyrrelser.

Derfor har spesielle treninger blitt oppfunnet, som målrettet påvirker fartøyene, forbedrer blodsirkulasjonen.

For cervical avdelingen anbefales det å øke fartøyene med et sett med øvelser:

 1. Trykk mot veggen som presser kroppen. Inhale og stopp i denne posisjonen i 4-6 sekunder. Det er viktig når du strekker nakken din. Gå tilbake til startposisjonen. Gjenta 5-6 ganger.
 2. Øvelse utføres sittende med hånden på pannen. Trykk håndflaten over hodet og vipp den tilbake til den berører. Hold denne posisjonen i 10 sekunder uten å puste, og pust og hvile i ca 15 sekunder. Gjenta 5-6 ganger.
 3. Roter hodet, med en endring av sider i 10 ganger.

Åndedrettsøvelser

Effektive pusteøvelser for vasodilasjon og gjenoppretting av normal blodgass:

 • Slapp av på underkjeven, åpne munnen litt, rør tungen til himmelen. Puste roligt og jevnt inn, ånde og puste ut å forsøke å gjøre det samtidig gjennom nese og munn. Påfør øvelsen om morgenen og om kvelden i 15 minutter.
 • Sittestilling, baksiden er jevn, ikke sving på noe. Føttene presses til gulvet, og knærne er vinkelrette. Finger lukke en etter en og den andre neseboret en etter en, ta et dypt pust, la magen og brystet delta i prosessen. Hold pusten i 5 sekunder og pust ut. Utfør komplekset i 5-7 minutter hver dag.

Gjør øvelsene regelmessig. De vil bidra til å styrke og forbedre tone og elastisitet i blodkar, rolige nerver og redusere sannsynligheten for blodpropper.

I vaskulære lidelser brukes yoga, der arbeidet med åndedrettsnæringer er effektivt.

Gymnastikk for Bubnovsky

I øvelseskomplekset inneholder Bubnovsky øvelser:

 • Stå på alle fire og hvile med føttene, hendene på gulvet, slapp av og legg deg i denne stillingen i ca 1-2 minutter.
 • Smooth vdyzayte og puster, bøy ryggen din vekselvis opp og ned. Gjenta øvelsen 10-15 ganger.
 • Godta startposisjonen. Bøy høyre ben i kneet, og trekk venstre ben tilbake. Trekk høyre ben forover og senk så lavt som mulig. Utfør handlinger med det andre benet, og på slutten av øvelsen, puster ut. Gjenta 20 ganger.

Sikre treningen ved å ta en kald dusj og gni den med et varmt håndkle. Legen anbefaler deg å balansere dietten din, normalisere søvn. Og først da kan noen sykdom bli beseiret.

Gymnastikk for personer med essensiell hypertensjon

Hypertensjon anbefales for et sett av klasser:

 • Pass på å varme opp før du trener. Gå rundt i rommet med sving på bagasjerommet. Lag flapper, bøy og krok. Varighet 5 minutter.
 • Ta stillingen på en stol. Legg føttene litt bredere enn skuldrene dine, og løft armene dine. En hånd faller ned, og den andre trekkes tilbake, mens den bøyes over til knærne. Hodet og blikket direkte.
 • Stå eller sitte, spre hendene til sidene mens du puster inn. Ved utånding, vipp kroppen i en retning. Gjør de samme handlingene, men med skråningen i motsatt retning.
 • Plasser armene i sidene, og hold kroppen rett. Benet trekkes til høyre og holdes i 10 sekunder i en høyde på ca 30 cm.

Rådfør deg med legen din for en rekke øvelser.

PSYCHOLOGY-BEST.RU - ALLE OM PSYKOLOGI AV RELASJONER

Fra hjernens indre arbeid til eksterne manifestasjoner i menneskelig oppførsel. Bruk denne kunnskapen til å skape det livet du elsker.

Åndedrettsøvelser for hjernen

Åndedrettsøvelser for hjernen - la hjernen ta en puste.
Mange av oss holder pusten utilsiktet under daglige oppgaver, for eksempel å lese og kommunisere via e-post. Vi glemmer bare å puste. Denne mangelen i oksygenstrømmen til hjernen kan føre til hodepine, økt stress, tap av konsentrasjon, tretthet. Likevel, enkle pusteøvelser, gjenopprette normal, sunn pust, bidrar til hjernens helse, og bidrar til en mer positiv sinnstilstand. Slik reagerer hjernen på oksygen, sammen med enkle pusteøvelser for hjernen som du kan øve hver dag.

To typer puste

Bevisst og ubevisst puste styres av to forskjellige prosesser i hjernen. Den første typen puste - ufrivillig og konstant - kalles metabolisk pust og styres av de "dype" delene av hjernen, relatert til de tidlige stadiene av menneskelig evolusjon: hjernestammen, hypotalamus og limbisk system. En annen type - bevisst pust - styres av deler av hjernebarken som vises mye senere i menneskelig utvikling. Derfor kan enkle bevisste pustehandlinger være en bro mellom ufrivillig og bevisst funksjon - både i hjernen og i kroppen.
En bevisst pust kan også støtte følelsesmessig helse og påvirke vår tenkning og perspektiver. I 2007 sammenlignet forskerne fra Institutt for Neuroimaging i Tyskland meditatorer og ikke-meditatorer som gjorde pusteøvelser. De oppdaget at i begge gruppene førte bevisst pusting til en økning i aktiviteten til den rostral-anterior cingulate cortex (RACC), en region i hjernen som er relatert til vår evne til å regulere våre følelser. Dette området av hjernen tar en aktiv rolle i terapi for behandling av depresjon og posttraumatisk stress.

Så hva kan du gjøre for å "puste riktig"? I løpet av de siste årtier har forskere studert ulike typer pusteøvelser for hjernen, hvorav mange kommer fra gamle yoga-praksiser av pranayama, praktisert av millioner av mennesker i tusenvis av år. Pranayama øvelser ble brukt til å redusere angst og depressive forhold forbundet med massakatastrofer (posttraumatiske symptomer på orkanen Katrina, 2004-tsunamien i Sørøst-Asia). Og det ble vist at pusteøvelser påvirker flere deler av hjernen, det er en frigjøring av oksytocin og aktivering av motivasjon av nervesenter.

En enkel pranayama-øvelse som du kan bruke når som helst på dagen for å gjenopprette oksygenstrømmen til hjernen, er Sam Vritti eller "puste enda". Her er instruksjonene. Gi hjernen til å prøve denne pustevirkningen og dele opplevelsen din.

Er det vanskelig?

Sitt komfortabelt, ryggen ligger vertikalt, slapp av på håndflatene, legg dem på knærne.
Lukk øynene dine og bare hør på pusten din, ikke prøv å kontrollere det uansett.
Deretter begynner du å telle fra 1 til 4 når du inhalerer, og teller også når du puster ut. Dermed foregår innånding og utånding i samme tid.
Når du begynner å puste dypere, øk mengden du føler, uten å glemme at pusten din skal være jevn.
Fortsett å puste på denne måten til du synkroniserer med den nye pustens rytme, og du vil ikke føle at bevisstheten din har kommet til en balansert, balansert tilstand.
Åndedrettsøvelser for hjernen er ganske effektive, til tross for tilsynelatende ekstern enkelhet.

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Gymnastikk for hjernens fartøy

Dystoni, senker tonen i blodårene og bringer mye lidelse pasienter i Russland har en semi-offisiell status, og i noen land er det ikke engang vurdert å sykdommer. Men det fører til innsnevring og spasmer i hjerneskipene, noe som forårsaker hodepine, svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Dystoni kan skyldes stress, følelsesmessig stress, værforandring, kroniske sykdommer i ryggsøylen.

For å behandle dystoni og vasospasmer, brukes vanligvis vitaminer, adaptogener og fysioterapi. Effektivt supplere den tradisjonelle behandlingen og forbedre kroppen vil hjelpe gymnastikk for blodårer.

Nisje Metoden

For at hjernen skal fungere effektivt, trenger den oksygen. Hvis blodsirkulasjonen blir forstyrret, opplever hjernen oksygen sult, og blir derfor ikke i stand til normal aktivitet.

Styrke blodkarene, forbedre blodsirkulasjonen og gi oksygen til hjernen, vil hjelpe Nishi-teknikken.

Den enkleste og samtidig effektive måten er øvelsen på vibrasjon. Gjør det bare å våkne opp uten å komme seg ut av sengen. Det er nødvendig å heve armer og ben og riste dem kraftig i flere minutter. Oppvarming vil produsere vibromassasje av kapillærene og vil fjerne fra kroppens giftige stoffer og slagger, og aktivere også nerver som stimulerer hjernen.

Nishis teknikk inkluderer også en øvelse kalt Golden Fish. Legg det ned, legg hendene bak nakken din. Tærne er rettet mot seg selv og strekk produserer vibrerende bevegelser i hele kroppen. Øvelse aktiverer bevegelsen av blod og toner blodårene.

Dans og yoga - det ideelle middel for blodårer

Perfekt opptre beholderen dans og yoga, som oppstår under trening av bevegelse koordinasjon, blodoksygenering, blodsirkulasjon forbedring, øket vaskulær tonus og elastisitet. I tillegg bidrar de til å bli kvitt psykiatrisk stress og stress, noe som er viktig for forbedring av blodårene.

Et effektivt resultat i behandlingen av vegetovaskulær dystoni vil være følgende øvelser:

 • Gjøre en langsom innånding med nesen, du må klatre så høyt som mulig på tærne og holde pusten. Når du går tilbake til startposisjonen, bør du slappe av og sakte puste ut gjennom munnen. Gjør 10-15 repetisjoner.
 • Ta et raskt pust gjennom nesen, kaster de armene ut til sidene, buet seg tilbake. I denne stillingen er det nødvendig å holde pusten i 3 sekunder. Da, etter utånding, senker de armene og slapper av musklene. Gjenta 7-10 ganger.

Den ideelle måten å styrke fartøyene er danser

Gymnastikk for hjernens fartøy

For å redusere risikoen for spasmer, er det nødvendig å introdusere øvelser for å styrke fartøyene i ladningssystemet. Effektive tiltak gjøres ved å bevege hodet i forskjellige rotasjonsretninger av legemet, står på hodet, albuene og skulderbladene, ben heiser i en liggende stilling, samt flip-flops, og en sirkulær rotasjon.

Aktiver hjernen sirkulasjon vil hjelpe stå på ett ben, så vel som to. Forbedre blodsirkulasjonen, øk tonen i blodårene og gi hjernen oksygenvandring. Øvelser utvide arteriene og øke blodstrømmen til hjernen.

Utvid arteriene og forbedre bevegelsen av blod i hjernen vil hjelpe følgende øvelser:

 1. Roter hodet først med klokken, og bakover i 2-3 minutter.
 2. Å løfte hendene opp, må du lage en "lås". Gjør bakkene fremover, etterligner brennstangen. Gjenta 8 ganger.
 3. Beveg beina dine: Beinet bør bevege seg mot motsatt hånd.
 4. Bøye litt knær og spre hendene til sidene, utfør asynkrone bevegelser: med høyre hånd å gjøre rotasjonsbevegelser bakover, og den venstre - fremover og omvendt. Øvelse vil bidra til å forbedre hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon, og øke også tankens hastighet.
 5. Utfør løft av de rette bena, med hendene som støtter nedre rygg. Til slutt, opphold i 5 minutter i rack "Birches".

For å utføre de første 4 øvelsene, må du stå opp, bena fra hverandre med skulderbredde fra hverandre. Den femte øvelsen ligger på ryggen din og strekker armene langs kofferten.

Effektiv effekt på hjernens fartøy er gitt av bagasjerens torso

Gymnastikk for nakkens fartøy

Viktig å opprettholde hjernen er nakken, fordi gjennom det er arteriene som leverer oksygen og nyttige stoffer til hjernen.

Hvis nakke muskler er svekket, må personen strekke seg for å holde hodet i en normal stilling. På grunn av den konstante spenning fartøyene er komprimert og klemmes fast nerveender, noe som fører til hodepine, svimmelhet, dårlig sirkulasjon, hypertensjon og andre problemer.

For å bli kvitt problemer, er det nødvendig å styrke muskler og fartøy i nakken. Til dette formål anbefales det å utføre skråninger, sving og rotasjon av hodet, men bevegelsene skal være glatte.

Kompleks for styrking av livmorhalsbeholdere:

 1. Trekk alle deler av ryggen mot veggen. Etter å ha innåndet, er det nødvendig å "maksimere" veggen, som strekker nakke musklene. Hold pusten og hold deg i denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 2. Sitt på en stol og legg en håndflate på pannen. Trykk så sterkt en hånd på hodet, kaster den tilbake. Samtidig bør spenningen i nakke muskler ikke tillate hodet å avvike. Hold nakkespenningen i 5-10 sekunder, hold pusten. Ta deretter ut og hvile i 10-15 sekunder. Gjenta 3-7 ganger.
 3. Utfør øvelser som ligner på den forrige, vippe hodet fremover, og deretter sidelengs.
 4. Utfør sakte rotasjonsbevegelser av hodet i den ene og den andre retningen. Gjenta 8-12 ganger.

Åndedrettsøvelser

Utvide og styrke blodkar, saturere blod med oksygen, senke blodtrykket vil hjelpe pusteøvelser. Pusteprinsippet er lik for alle lignende gymnastikk: Gjennom nesen, ta et kort dypt pust, hold pusten, og sakte puster ut gjennom munnen.

Vær oppmerksom på at for å styrke fartøyene, bør du utføre pust gjennom høyre nesebor. Faktum er at pusten gjennom venstre nesebor beroliger kroppen, bidrar til å bli kvitt migrene, hypertensjon, angina pectoris, tyrotoksikose. Åndedrett gjennom venstre nesebor gir en spennende effekt på kroppen, øker trykket, stimulerer skjoldbruskkjertelen, øker tonen i karene.

Berik blodet med oksygen og styrke karene vil hjelpe pusteøvelser

Øk blodkarets elastisitet og øke vitaliteten, vil hjelpe følgende øvelse. Du må ta et veldig dypt pust gjennom nesen og hold pusten i 3-5 sekunder. Deretter strekker han seg til et rør, blåser luft og blåser de imaginære krummene av brød fra bordet. Etter å ha ekspandert en del av luften, holder de pusten igjen i 1-2 sekunder. Så puste de seg, pause. For ett pust bør det være 10-15 ekshalasjoner. Gjenta 5-6 ganger.

Øvelsen vil få effekt etter første gang. I tillegg forbedrer det metabolisme og har en gunstig effekt på skjoldbruskkjertelen.

Regelmessig gjennomføring av pusteøvelser masseres, klemming og strekkvirkning på blodårene, gi elastisitet og styrke av blodkar, blodpropp, forbedre ytelsen, hukommelse og oppmerksomhet, samt berolige nervene og bidra til å unngå stress.

Les Mer Om Fartøyene