Vaskulære styrkeprodukter

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodkar, blodårer, kapillærer, hvis helse må overvåkes godt. Regelmessig medisinsk undersøkelse, tar nødvendige medisiner og riktig ernæring, moderat fysisk aktivitet - disse er komponentene i omsorgen for hjernens, nesen, bena og øynene. En viktig rolle i styrken av blodårene spilles av tilstrekkelig ernæring. Bruken av visse produkter vil bidra til å styrke veggene i blodkarene, rense kroppen.

Hva du trenger for å styrke fartøyene

Mange vet at riktig ernæring er et løfte om god helse og humør. Et balansert kosthold gir kroppen med de nødvendige stoffene, vitaminer og mikroelementer, noe som er svært viktig for vaskulær helse. Ved bruk av "rette" produkter, vil kroppen senke nivået av kolesterol, karene vil være sterke, noe som vil bidra til å unngå alvorlige sykdommer. Så hvilke matvarer for vaskulær styrking er nødvendig for en person? Kostholdet bør omfatte frukt og bær, grønnsaker, magert kjøtt, fettfisk, oliven og noen andre vegetabilske oljer. I dette tilfellet må du unngå skadelig mat: søtsaker, duftende boller, hurtigmat og stekt mat. Maten er best tilberedt for et par, bake, koke. Nedenfor vil vi se nærmere på produkter som styrker karene og kapillærene, og forteller deg hvorfor dietten skal inkludere en eller annen mat.

Nøtter: Et kjent middel som styrker veggene i menneskeskip

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er forskjellige typer nøtter veldig sunne, og de er til stede selv i kosttilskudd. Ikke et unntak og helsen til blodkar, er nøtter ekstremt viktige for deres styrke. Først av alt, for å styrke skipene trenger vi mandler og valnøtter. De inneholder omega-3 syrer, magnesium og mange andre nyttige stoffer. Spesielt valnøtter har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, hindrer utviklingen av aterosklerose, fôrer hjertet og styrker karens vegger. Å spise valnøtter bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol, og øke nivået av "bra".

Bær og vaskulær helse

Bær har mye vitaminer, pektiner, mikroelementer, syrer og andre nyttige stoffer. Derfor er disse produktene nødvendige for vaskulær styrke. Blant de mange stoffene som utgjør bær, er kalium og magnesium ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Kalium fjerner væske fra kroppen, forbedrer arbeidet i hjertet, det er nødvendig for menneskekroppen i arytmi. Og magnesium reduserer risikoen for vaskulære sykdommer, utvider veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodtrykket. Vitamin C, hvis rikdom kan skryte av mange bær, styrker veggene i blodårene, beskytter dem. Vitamin P, som også er rik på mange bær, gir helsen til kapillærene. Fiber fjerner skadelige stoffer fra kroppen, senker kolesterolet. Spesielt nyttig for å styrke blodkar er jordbær, kirsebær, kirsebær, svart og rødbær, bringebær. I sorten er vitamin C mer enn i epler.

frukt

Disse planteprodukter styrker også veggene i blodårene, gjør blodet mer flytende, renser det, regulerer nivået av kolesterol. Men ikke alle frukter har en spesiell effekt på kardiovaskulærsystemet. Vi vil fortelle deg om de som er spesielt nødvendige for å styrke veggene i blodårene.

Epler, men dårligere enn svart currant i innholdet av askorbinsyre flere ganger, forblir fortsatt på listen over spesielt viktige produkter for hjerte, blodårer og hjernen. De er også rik på kalium, pektin, fiber og vitaminer, som senker kolesterolnivået i blodet, renser kroppen, lindrer hevelse og normaliserer blodtrykket. I tillegg er epler ekstremt nyttige for helse generelt. Forresten, finn ut hvordan du går ned i vekt på epler.

Garnet er kjent som leder blant produkter som er nyttige for kardiovaskulærsystemet. Det senker kolesterol, forteller blod, sliter med anemi. Å spise granateple for å styrke fartøyene du trenger frisk, eller i form av ferskpresset juice.

Grapefrukt er ikke bare en berømt fettforbrenner, men styrker også veggene i blodårene. Det fjerner tretthet, senker blodtrykket, forhindrer en rekke sykdommer.

Nyttige grønnsaker

Noen grønnsaker gir et stort bidrag til helsen til menneskeskip. Disse urteprodukter inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for alle kroppssystemer.

Hvitløksklær er ikke bare et utmerket antiviralt middel, men også et produkt som styrker kardiovaskulærsystemet. Spesielt er det nyttig for personer med høyt blodtrykk. Nitrogenoksyd og hydrogensulfid, som er en del av hvitløk, som bidrar til å justere blodtrykket.

Gresskar, selv om det ikke er enstemmighet til hvilken art som tilhører (er en grønnsak eller frukt), et ekte lagerhus av næringsstoffer. C-vitamin, betakaroten, kalium og andre stoffer som utgjør denne kulturen, er svært nyttige for fartøyer. Gresskar bidrar til å normalisere vann-saltmetabolismen og senker trykket.

Agurker, eggplanter, tomater, sorrel, salat og grønnsaker bidrar også til helsen til kardiovaskulærsystemet. Det styrker veggene i blodårene, reduserer presset, renser kroppen.

Bruken av belgfrukter

Bønner og linser er spesielt fremstilt for sin fordel for fartøy. De er rike på kalium og fiber, som, som vi allerede har sagt, bidrar til å motvirke hjerte-og karsykdommer.

Korn, styrke kar

Spesielt rik på fiber, omega-3-fettsyrer, kalium, havremel og bokhvete, er det nødvendig å styrke den vaskulære veggen. Bruken av kornavlinger bidrar til å redusere kolesterol, opprettholder vaskulær helse. De mest nyttige er store korn, de inneholder mer fiber.

avokado

Dette produktet har lenge vært kjent for sine nyttige egenskaper for hele menneskekroppen. Inkludert i flerumettede fettsyrer, redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, forbedre mental ytelse og styrke minnet. Med mangel på disse stoffene oppstår problemer med kolesterol metabolisme ofte. La oss på nytt minne om fordelene med kalium, som er rik på kultur. Kobber tillater ikke utvikling av anemi, jern er et viktig element som påvirker blodsammensetningen. Avokado inneholder også vitaminer E, B6, C. Vi vil imidlertid ikke liste opp hele spekteret av næringsstoffer som utgjør denne kulturen. La oss bare si at en oljeaktig plante, i tillegg til å senke kolesterolet, vil bidra til å redusere blodtrykket. Det er viktig å bruke avokado for å styrke veggene i blodkar i en rå form.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder mye Omega-3 fettsyrer, som bidrar til å regulere kolesterol og fortynnet blod. Men på grunn av høy næringsverdi må du ikke overdrive det med dette produktet. Tre ss per dag med linolje vil være mer enn nok som en dressing salat.

Kjøtt og fisk for vaskulær helse

Fisk er ekstremt nyttig for å styrke blodkar. Fettvarianter av fisk er spesielt rik på Omega-3-syrer og andre fordelaktige stoffer. Makrell, ørret, tunfisk, laks og laks skal inkluderes i den ukentlige menyen, helst minst tre ganger. Bruken av slike fisk er en god forebygging av en rekke sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Når det gjelder kjøttprodukter, bør det gis fortrinn til småfettvarianter av kjøtt, spesielt fjærfe og kaniner.

Hva å spise på søtt?

Overraskende styrker sjokolade også veggene i blodårene og reduserer trykket. Men for en slik effekt er det viktig å spise mørk sjokolade med et kakaoinnhold på mer enn 70%, og selvfølgelig vet du målet! Melk sjokolade inneholder små kakao bønner og mye sukker.

Hva du trenger å drikke for å styrke blodårene

For å styrke skipets vegger er det viktig ikke bare å spise sunn mat, men også å bruke den nødvendige flytende hastigheten. En dag bør drikke mer enn 1,5 liter vann. Det er vann, ikke te, kaffe og enda mer, søt brus. Fra søte butikkdrinker er det bedre å nekte helt, og tillate kaffe og te per kopp per dag. Det vil være nyttig å bruke buljonger fra bær, som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen.

10 mest nyttige produkter for hjerte og blodårer

Hele vår kropp er helt riddled med blodårer. Hjerteslag, blod beveger seg til organer og vev i arteriene (arterioler og kapillærer), og deretter til hjertet gjennom vener, venøs kapillærer og venyler. Den stadige bevegelse av blodet, anriket med vitaminer og essensielle sporelementer, en reduksjon under påvirkning av den energipuls, og også akkumulering av kolesterol og feilfunksjon av organer forårsaker vaskulær vegg i forfall.

Fartøy begynner å skaffe kolesterolplakk, smal, trombose, aterosklerose og som et resultat et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvordan beskytte deg mot slike uønskede konsekvenser? Spis hver dag de nødvendige produktene for å styrke blodårene, juster kostholdet ditt, ta en negativ innvirkning på kroppen med et ubalansert kosthold og kan være stolt av utmerket helse.

Hva er symptomene på vaskulære problemer?

 • Det er mørke sirkler foran øynene når du svinger skarpt, eller når du står opp;
 • ofte svimmel;
 • føler vondt i fartøyene;
 • Det er en dårlig tilstand av helse, når det er veldig varmt og ubehag i kulde;
 • ofte blir lemmer kalde, dumme (armer, ben og fingre);
 • tidligere svingte ikke i kjøretøyet, men begynte nylig;
 • når været forandrer seg reagerer kroppen med hodepine og tåke foran øynene;
 • trykket faller kraftig og øker kraftig;
 • plutselig kan det oppstå en sterk hjertebank;
 • plutselig besvimelse (besvimelse).

Daglig bruk av produkter for å styrke blodkar betyr omsorg for hjernen, hjertet, leveren, øynene, bena, hvor det er fare for tette og ruptur av blodårer, kapillærer eller årer.

10 produkter for vaskulær styrke

Valnøtter, mandler anbefales for deres syrer og magnesium. Kjernen i valnøtten forhindrer utviklingen av aterosklerose, tilstopping med kolesterol, gir tilstrekkelig ernæring til hjertet og styrker veggene til karene.

Bær hindrer aldring av celler i kroppen, fordi de har en masse vitaminer, - disse er nyttige produkter for å styrke blodkar. Rik på kalium, som raskt fjerner det akkumulerte væsken fra kroppen. Magnesium i bær reduserer risikoen for atherosklerose, utvider veggene i blodårene, justerer blodsirkulasjonen. Rekordholdere for gunstige effekter på fartøyene: jordbær, kirsebær, kirsebær, sorte og røde bønner, bringebær. I solbæren, 15 ganger mer C-vitamin enn i eplet. Det er svart currant som vises til personer med hjerteproblemer, da det har en tonisk effekt på hjertearbeidet.

Hvitløk er kjent for alle som en antiviral metode, men få vet at det også kan ha en effektiv effekt på mennesker som lider av hypertensjon. Nitrogenoksyd, hydrogensulfid er de mirakuløse stoffene som er i stand til å justere blodtrykket og senker for mye av fartøyets tone.

Kornblandinger har en inhibering av kolesterol og dets akkumulering, det er fiber som bidrar til å forbedre nivået av kolesterol i blodet. Det er nødvendig å velge porrer der det er mer fiber: bokhvete, havremel.

Garnet er anerkjent som leder blant nyttige produkter for hjerte og blodårer. Det er angitt å bruke i frisk form. Pomegranate juice fortynner blod, et utmerket middel for anemi.

Epler har en gunstig effekt på hjernens aktivitet, på kardiovaskulærsystemet, forbedrer hukommelse, tarmarbeid, generell helse. Kalium i epler bidrar til å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Pektin renser karene, tarmen, forhindrer dannelsen av plakk.

Grapefrukt inneholder vitaminer, som er ansvarlige for stramming av blodkar, lindrer tretthet, bidrar til å senke blodtrykket. Det er indikert for forebygging av hjerteinfarkt, diabetes mellitus. På en uke, bruk 2 foster av grapefrukt til forebyggende formål.

Avokadoer fornyer underskudddet av flerumettede syrer i kroppen, noe som signifikant reduserer sjansene for aterosklerose av karene og akkumulering av kolesterolplakk. Avokado har de rikeste reservert av kalium, så det påvirker spesielt hjertearbeid, for hjertemuskelen.

Bønner og belgfrukter er rik på kalium og vegetabilsk fiber, de har også flavonoider, som forebygging av hypertensjon. De har alt som er så nødvendig for vellykket og problemfri drift av hjertet: fiber, protein, folsyre, jern.

Fisk er uunnværlig for både beinvev og hjerte, fordi det er et naturlig lagerhus av Omega-3. Hvilken fisk er nyttig: laks og laks. Du kan også spise makrell, ørret eller tunfisk.

Slike produkter for å styrke fartøyene vil gi et langt og lykkelig liv til hjertet ditt.

6 kosttilskudd for sunne fartøyer og en gjennomgang av produkter for styrking og rensing

Fra kardiovaskulærsystemets funksjon avhenger ikke bare arbeidet til et av hovedorganene - hjertet. Arterier, vener og kapillærer er ansvarlige for å forsyne hver celle i kroppen med næringsstoffer og oksygen. Så snart det er feil i arbeidet i blodet, reduseres livskvaliteten til en person merkbart.

Hvis du ikke følger helsen til fartøyene, blir det bare ubrukelig å behandle alle andre organer. Og ved hjelp av medisiner løses problemet, men midlertidig og langt fra kardinalt.

Uten en riktig livsstil og riktig ernæring er det umulig å holde hjertet og blodkarene i en effektiv tilstand. Studier bekrefter, at maten direkte påvirker risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Informasjonen i denne artikkelen er basert på anbefalinger fra amerikanske forskere.

Hvorfor er det viktig å overvåke kostholdet ditt?

Slike tegn på kardiovaskulære sykdommer som angina, takykardi, høyt blodtrykk og hodepine, svimmelhet og kortpustethet, tretthet, dårlig hukommelse, søvnløshet og tretthet plaget moderne mennesket mer og mer for hvert år de.

Moderne medisiner har i sitt arsenal et bredt spekter av midler for å nøytralisere disse plager. Men uansett hvor sterk de farmasøytiske preparatene, i tillegg til stoffene som eliminerer problemene, kommer mange stoffer hver dag i mat blod. De er byggematerialet for den fysiske kroppen og hovedårsaken til dens sykdommer.

Fra dag til dag spiser usunn mat, en person får slike komplikasjoner som:

 • overdreven koagulering av blod og dannelse av koaguleringer i den;
 • brudd på blodstrøm og oksygen sult av hjerneceller;
 • skjørhet av fartøy og innsnevring av lumens på grunn av kolesterol innskudd;
 • strekning av venene, trombose, aterosklerose, etc.

Til slutt resulterer disse patologiene i slag og hjerteinfarkt, hvoretter det ikke alltid er mulig å redde liv.

Derfor er riktig ernæring i prosessen med helbredelse og helbredelse av hjertet og karene, samt deres periodiske rensing, et krav av avgjørende betydning.

6 Grunnleggende ernæringsregler

Det er viktig for enhver voksen person å kjenne prinsippene som man skal bygge sitt kosthold på, slik at han ikke ødelegger seg dag etter dag, men taler tvert imot sine skåter på tilgjengelige måter. Pasienter med aterosklerose og andre plager må være enda mer årvåken.

 1. Begrensning av produkter av animalsk opprinnelse med høyt fettinnhold. For å fullstendig frata kroppen av animalsk fett er det umulig: De er ansvarlige for en tilstrekkelig mengde energi, uten noe som ingenting kan eksistere for nervesystemet, hjernen. I minimumsmengder er de nødvendige. Men deres overskudd absorberes i blodet og fjernes ikke av ekskresjonssystemet, men deponeres på innsiden av veggene i blodkarene, innsnevrer lumen, forhindrer fremdriften av blodstrømmen. Veggene til fartøyene blir sprø, utsatt for blødninger, avtagende og utvides.
 2. Maksimal ekskludering fra kosthold av pølser, muffins, hermetikk, sauser og søtsaker av industriproduksjon. Alle disse produktene inneholder mye sukker, fett og skadelige tilsetningsstoffer - konserveringsmidler, fargestoffer, smaksforsterkere, transfett, som har en negativ innvirkning på tilstanden i blodet, dens tetthet og evne til å øke blodtrykket og blodpropper for å danne. Av samme grunn kan du kategorisk ikke spise halvfabrikata og hurtigmat.
 3. Bruken av et stort antall grønnsaker i form av side retter og salater.Grønnsaker bør være grunnlaget for pasientens diett av aterosklerose. De inneholder lite eller ingen fett. Men deres sammensetning inneholder vitale vitaminer og mineraler, samt ballaststoffer, som under fordøyelses adsorb slagger, inkludert fra feilaktig brukt eller skadelig mat.
 4. Tilberedning av retter uten steking og store mengder oljer. Selv om oppvaskene er vegetabilske, vil de være nyttige for fartøyene bare i kokte, bakt, stuvede eller friske med en liten mengde fett. Stekt må unngås.
 5. Eliminering av alkohol og for sterke drikker som inneholder koffein. Disse stoffene i store mengder og lav kvalitet påvirker nervesystemet, hjernen, hjertet og blodkarene negativt. I tillegg kan de blokkere arbeidet med medisiner foreskrevet av leger i sykdommer i hjertet og blodårene.
 6. Fraksjonal mat og forbruk av tilstrekkelig mengde væske. Med hyppig inntak av mat i små porsjoner forbedrer fordøyelsen av næringsstoffer som kommer inn i kroppen. Og når du drikker rent drikkevann minst 2 liter om dagen, blir blodet raskt frigitt fra giftstoffer, og forhindrer slagger fra tilstopping av blodkar.

13 mest nyttige produkter

Når du lager en daglig meny, bør du gi preferanse til en rekke produkter som renser karene naturlig. I denne listen er det som ikke bare gir en fullverdig ernæring til organene i kardiovaskulærsystemet, men også hva som bidrar til rensing, styrking og helseforbedring generelt. Så, hva er disse produktene?

 1. Fettfattige varianter og deler av kjøtt og fjærfe. Animal protein er nødvendig for kroppen. Men fett kjøtt er fordøyd verre. og overflødig fett vil uunngåelig tette blod og bli deponert i organer, inkludert blodkarets vegger.
 2. Fetfattige (men ikke fettfrie) surmælksprodukter. Lavmette oster, cottage cheese, curdled milk, kefir, yoghurt, myse, etc. inneholder lett fordøyelig animalsk protein, enzymer som er nyttige for fordøyelsen og skaper en sunn mikroflora.
 3. Oljefisk av havet (laks, sild, makrell, ørret, sardiner, laks, etc.), sjømat (unntatt kaviar). Det er et animalsk protein i lett fordøyelig form, så vel som flerumettede fettsyrer, som holder elastisitet og øker styrken av cerebral fartøy.
 4. Uraffinerte vegetabilske oljer. Oljene av direkte, bedre kald, presser inneholder ikke kolesterol i det hele tatt. De hjelper også med å løse de allerede eksisterende kolesterolnivåene i karene og styrke veggene deres, noe som gjør dem mer holdbare og elastiske samtidig. Menyen må absolutt være oliven, solsikkefrø, hørfrø, sesam, gresskar, mais, kokosnøtt, jordnøddefinerte oljer, samt kako, valnøtt, avokadoolje.
 5. Nøtter og frø. Egnet valnøtt oheh, macadamia, mandler, linfrø, chia, solsikkefrø, gresskar. Denne kilden til fettsyrer Omega-3 og Omega-6, som opprettholder renheten av karene i hjernen, koronararterier, styrker sine vegger.
 6. Hele korn. Grøt fra dem, og ikke fra knust korn gir kroppen ikke bare vegetabilske proteiner, fiber, mineraler og vitaminer. Havregryn, hirse, ris, mais, bokhvete, bygg, hvete grøt renser blodet og hjelper fartøyene og hjertet til å holde seg frisk.
 7. Grønnsaker, greener. Nesten alle grønnsaker og grønnsaker er ekstremt nødvendige i et anti-sklerotisk diett. Gulrøtter, spinat, gresskar, løk, hvitløk, kål, brokkoli, rødbeter, tomater, selleri, asparges, squash, paprika ikke bare hjelpe tarmen og redusere mengden av fett og overflødig karbohydrater i kosten, men også en god rent blod, ikke slik at cholesterol å bygge seg opp på veggene i arteriene og blodpropper - danne blodpropper.
 8. Belgfrukter. Bønner, erter, linser er en utmerket kilde til vegetabilsk protein. De bidrar til å redusere nivået av fett i blodet, og forhindrer derfor deres avsetning i karene.
 9. Frukt og bær. Dette er de viktigste leverandørene av karbohydrater og vitaminer, så uten dem er det umulig å holde blodårene sunne. For forebygging og rengjøring fartøy trenger daglig bruk minst ett stykke frukt eller en liten håndfull friske eller frosne bær: epler, avokado, kiwi, appelsiner, persimmons, grapefrukt, granateple, pære, sitron, tranebær, Geitvedslekten, bjørnebær, tyttebær, jordbær, bringebær.
 10. Tørket frukt. Tørkede aprikoser, svisker, rosiner, fiken er ikke bare svært nyttig for vaskulær og hjertemuskelen, men også ha medisinske egenskaper: de er en del av de helbredende potions anbefalt av folkemedisinen for vaskulær rehabilitering.
 11. Krydder. Forbedre tilstanden på karene, basilikum, ingefær, kanel, paprika, saffron, sort pepper, kardemomme, gurkemeie, koriander.
 12. Grønn te. Dette er en av de mest nyttige drikkene for renhet og elastisitet i blodkar.
 13. Med. Hovedproduktet av biavl normaliserer nivået av sukker og fett i blodet, oppløser kolesterol på veggene i blodårene. Den eneste tilstanden - honning bør bare være naturlig og upasteurisert.

Se også denne infografikken:

Og nå, la oss snakke om skadelige produkter.

Hva skal jeg unngå?

For å leve lenge og i god helse bør en person, selv i ung alder, vite konsekvensene av regelmessig bruk av produkter som er skadelige for blodkar og hjerte. Vi må prøve å minimere dem i kostholdet, og hvis det er aterosklerose, må de elimineres helt.

 1. Mettet fett. Disse inkluderer fett kjøtt og meieriprodukter, fete deler av fuglen (kyllinghud), raffinerte oljer og hurtigmat, palmeolje.
 2. Transfett. Disse er alle slags spreads, margarine, bakverk, kjeks og kaker av industriell produksjon, hvor margariner brukes.
 3. Mer enn 5 gram salt per dag. For ikke å overskride den daglige doseringen, kan du heller ikke legge til mat på tallerkenen, bruke sjetonger, pølser, soyasaus, klare krydder med salt, etc.
 4. Butikk godteri. I tillegg til altfor stort innhold av kandis fabrikkproduksjon og andre søtsaker inneholde konserveringsmidler, fortykningsmidler, smaksforsterkere og enhancere og andre skadelige tilsetninger som i stor grad svekker blod med regelmessig bruk.
 5. Klar-laget yoghurt og andre meieriprodukter med sukker og frukttilsetninger. Sukkermormen er vanligvis overskredet, samt kunstige tilsetningsstoffer: fortykningsmidler, smaker og konserveringsmidler som har dårlig innvirkning på sirkulasjons- og vaskulære systemer.
 6. Røkt kjøtt. De har et uakseptabelt høyt innhold av salt, fett og ekstra smaksstoffer.
 7. Alkohol, sterk te og kaffe. Disse produktene i seg selv kan være enda nyttig, men farlig i store mengder, som hinder bergingsfartøy, som fører til komplikasjoner ved behandling og renselegemer sosoudistoy kardiovaskulære systemet.

Omtrentlig meny for hver dag

Av maten som anbefales for sunne kar, kan du lage et stort antall nyttige og smakfulle retter. De foreslåtte alternativene er så mange at du kan lage en diett i en måned, slik at ikke et måltid blir gjentatt. I en uke er dette enda enklere. Også, hvis du følger denne dietten, trenger du ikke å gi opp rensende diett for ayurveda, eller den sportsnæringen du muligens forbruker.

mandag

 • Frokost: havregryn med melk, eple, grønn te.
 • Lunsj: suppe fra grønnsaker og bokhvete groats, vermicelli med biff goulash, fortynnet med vann ferskpresset appelsinjuice.
 • Middag: et glass avkrøllet melk, bakt fisk, salat av gulrøtter og grønn reddik med ubehandlet olje fra solsikke.

tirsdag

 • Frokost: Hvete grøt med rosiner, pære, løs kaffe med melk.
 • Lunsj: suppe med laks, grillede grønnsaker med bakt poteter i landsstil, kompis av kirsebær.
 • Middag: Gryte fra hirse med hytteost, kompott av havtorn.

onsdag

 • Frokost: omelett med grønne erter, toast med Adyghe-ost, svart te med honning og ingefær.
 • Lunsj: suppe med ferskkål, ukokt ris, dampkotelett, kompott fra tørkede aprikoser.
 • Middag: hytteost med honning og kanel, tranebærgelé

torsdag

 • Frokost: Gryte med eple, svart te med melk.
 • Lunsj: Makrelsuppe, Betesalat med valnøtt, Tomatjuice.
 • Middag: Vegetabilsk ragout, melkefrukt smoothies med banan og pære.

fredag

 • Frokost: Byggrøt med melk, oransje, grønn te med honning og ingefær.
 • Lunsj: borsch, kjøttboller biff, bokhvete, ferskpresset gulrotjuice.
 • Middag: salat av blekksprut, mais og kinesisk kål, hjemmelaget yoghurt.

lørdag

 • Frokost: maisgrøt med melk, kiwi, svart te med sitron.
 • Lunsj: suppe med perlebyg og grønnsaker, salat av agurker og tomater, kjøttboller fra Tyrkia, kompott av svesker med eple.
 • Middag: syrniki med friske blåbær, sprø gelé.

søndag

 • Frokost: frokostblanding med ris, gresskar, jordbærsocker, banan og curdled melk.
 • Lunsj: ertesuppe, poteter baket med kylling, fruktcocktail med honning.
 • Supper: Kål stuvet med gulrøtter, bakt ørret, cassel bringebær.

Folk oppskrifter

Tradisjonell medisin tillater også periodisk rehabilitering av fartøy ved hjelp av rensing infusjoner og avkok av tilgjengelig plantemateriale. Spesielt populær i slike medisinske oppskrifter er honning, sitron, hvitløk, bær, nøtter, tørket frukt og urter.

Denne opprinnelige oppskriften tillater deg å lage stoffet veldig raskt. Ta det om morgenen på tom mage.

 1. Rengjør og slipe i en mos hvitløkskred.
 2. Vask og slip med peeling halvparten av sitronen, etter at alle kornene er fjernet.
 3. Bland ingrediensene i en glassbeholder, legg til en teskje honning, en liten klype tørr malurt eller en kvist frisk. Hell et glass varmt vann.
 4. Lukk tett med et lokk og la det stå i en halv time i varmen.
 5. Deretter legger du til en teskje olivenolje, ubehandlet kaldpresset olje og drikke på tom mage om morgenen, 30 minutter før frokost.

En slik drink blir tatt kontinuerlig, hvis det ikke er intoleranse, minst en måned. I løpet av denne tiden bør blodsammensetningen forbedres markant, og blodbanens lumen skal ryddes. Hvis det var støy i ørene, svimmelhet, søvn avgjort, opphørte å plage tryssprangene, ble rengjøringsprosessen for fremtidig bruk.

Kurset kan gjentas etter en pause på 1-2 måneder.

Funksjoner av dietten for visse sykdommer

Hver sykdom i kardiovaskulærsystemet har sine egne nyanser og anbefalinger om ernæring. Ikke alle nyttige produkter kan liktes med ulike avvik i helse.

 1. Angina pectoris. I denne sykdommen blir metabolske prosesser ofte forstyrret. Derfor er frokostblandinger hovedsakelig vist i bokhvete, hirse, havremel, da disse kornblandingene har et lavt kaloriinnhold og inneholder den ønskede sammensetningen og det riktige forholdet mellom vitaminer og mineraler. Fra urter og bær til forbedring av blodårene anbefaler hagtorn, oregano, hundrose og valerian. Det anbefales ikke å bruke noen bær som er nyttige for kar, planter, noe som sterkt senker trykket. For eksempel skal legemidler fra viburnum tas enten i svært liten dosering og under konstant kontroll, eller ikke brukes i det hele tatt.
 2. Takykardi. Et raskt hjerterytme kan være en konsekvens eller tegn på koronar hjertesykdom, hjertesykdom, hypertensjon og hjerteinfarkt. Det er spesielt viktig i denne sykdommen å etablere en brøkdel av diett, for å redusere stresset på sirkulasjons- og kardiovaskulære systemer. Med forsiktighetsråd anbefales det å bruke for rengjøring og helbredende kar, men gir en belastning på hjertet av løk, hvitløk, reddik. Fra urter jeg bærer, folkemedisin medisin rådgiver spesielt urtete fra mynte, sitronmelisse, horsetail, hoppekegler, avkok av bark og elderbær.
 3. Hjerneslag. Når strekkbelastning på fordøyelsessystemet bør også være veldig forsiktig, deler svært små. Du kan ikke tillate gjæring i tarmene, så vær forsiktig bruk menyen med belgfrukter, kål, perlebyg. Fra oppskrifter av folkemedisin for restaurering av hjernens kar, er arnica, hestekastnøtt, hagtorn, hundrosa, spesielt anbefalt. Nødvendig honning og sitron.

Beslektede videoer

Og nå foreslår vi at du blir kjent med videoen:

Ernæring i sykdommer i kardiovaskulærsystemet er av avgjørende betydning. Arterier og vener kan bare gjøres sunne ved nøye utvalg av diettprodukter. Men en så sparsom holdning til mat svært raskt og merkbart påvirker både tilstanden til en syk person og tonen til en sunn person som ønsker å beholde system-vaskulærsystemet ungt og brukbart.

Nyttige produkter for blodårer

De mest forferdelige sykdommene-stroke og infarkt-er forbundet med vaskulær forstyrrelse. Og for å holde dem i god stand hjelper det riktige kostholdet.

Det er klart at alkohol, hurtigmat, saltet mat er skadelig for blodårene. Men det er også nyttige produkter som gjenoppretter skarens elastisitet og forhindrer atherosklerotiske plakkes deponering i dem, normaliserer trykket og inneholder også stoffene som er nødvendige for optimal blodsammensetning.

Produkter rensing fartøy

Plakk er dannet av feil ernæring på karenees vegger. Akkumuleringen reduserer tverrsnittet av fartøyene og deres elastisitet. Det er nødvendig å konstant overvåke hva du spiser. Bruk matrensingsbeholdere til mat.

I utgangspunktet er det produkter som inneholder fiber. Det fjerner skadelige stoffer, renser og reduserer kolesterol.

Hele korn

Helkorn brun ris, havre og bokhvete, grovbrød grovt rike kostfibrer som binder overskytende kolesterol og avgi den fra kroppen.

Bønner, bønner

Bønner og belgfrukter inneholder store mengder protein, fiber, jern, og folsyre kisloty.Pri at de mangler den essensielle fett kisloty.Eto produkter for forebyggelse og behandling av aterosklerose, slag.

asparges

Asparges er en av de beste naturlige rensemidler av arterier. Den behandler enda flerårig betennelse i blodårene og senker arteriell blodtrykk, forhindrer dannelsen av blodpropper.

Forberedelse: Kok asparges bare et par minutter i litt saltet vann, dryss deretter med oliven eller solsikkeolje. Legg på bordet som garnityr.

brokkoli

Brokkoli og andre kål er rik på vitaminer C og K, som forhindrer avsetning av salter i kolesterolplakk og skade på arteriene.

I brokkoli, mye fiber, som normaliserer nivået av kolesterol.

Det kan brukes i supper og koker det garnir.Gotovit trenger ikke for dolgo.Pravilno kokt kål bør forsiktig knekke.

gurkemeie

Gurkemeie har en veldig sterk anti-inflammatorisk effekt, forhindrer herding av arteriene, reduserer fettinntak i dem med så mye som 26%. Tilsett gurkemeie i første og andre retter. Du kan spesielt legge det til varm melk.

persimmon

Persimmon inneholder 2 ganger mer fiber og antioksidanter enn et eple. Og disse stoffene er bare nødvendig for en god arbeidsevne i sirkulasjonssystemet.

Også i den er det polyfenoler, som reduserer tilslutning av kolesterol til de indre veggene til fartøyene.

spinat

Spinat inneholder folsyre og andre essensielle stoffer. Det bidrar til å normalisere blodtrykket. En servering med spinat om dagen reduserer risikoen for vaskulær sykdom med 11%. Om vinteren kan fersk spinat erstattes med frosne blader og legges til maten: salater, supper, omeletter.

Produkter som styrker fartøyene

Det er nødvendig å kontinuerlig levere til byggematerialet byggematerialet som vaskulær helse er avhengig av. Mat styrke fartøy bør inneholde vitaminer og mineraler veschestva.Konechno egentlig er en frukt og bær: granatepler, appelsiner (sitrus), kiwi, persimmon, tranebær, svart rogn, smorodina.Pochti alle bær inneholder vitamin C, som styrker og beskytter Veggene på fartøyene fra skade og betennelse..

avokado

Avokado inneholder sink og andre mineraler som trengs for å reparere vev, inkludert vaskulære vegger. Hvis hver dag i en uke er det en avokado, så kan nivået av "dårlig" kolesterol reduseres med 17% og nivået av "gode" øker.

Prøv å legge på kornbrødet tynne skiver av avokado i stedet for smør. Hvis du ikke liker smaken av denne smørbrød, prøv å legge denne eksotiske frukten til salater.

grapefrukt

Grapefrukt er unik i sine helbredende egenskaper. Det er en god assistent for nesten alle prosesser i kroppen.

Han renser fartøyene. Pektiner grapefrukt sosudy.A styrke blod som inneholdes deri, mineralske stoffer (kalsium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, jern, jod, kobolt, sink, fluor, kobber, mangan) og vitaminer (beta-karoten, vitamin A, C, E, PP, gruppe B) gjenopprette elastisiteten til veggene på fartøyene.

Det er ønskelig 2-3 ganger i uken å spise i en av måltidene en hel grapefrukt umiddelbart. Bare du må gjøre dette i tidsintervallet mellom medisinene.

tranebær

Tranebær er rik på kalium og askorbinsyre. Regelmessig bruk av dem vil bidra til å redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer med 40%.

Hytteost

Høstost inneholder lett fordøyelige aminosyrer-et byggemateriale som er nødvendig for bevaring av blodkarets vegger.

Også i sammensetningen innbefatter en rekke mineraler, uten hvilke normal blodstrømning er umulig.

Folk som daglig spiser magre meieriprodukter, sjelden lider av sykdommer i sirkulasjonssystemet sammenlignet med temi.kto ikke spise yoghurt og ost, og yoghurt drinker.

Prøv å kjøpe meieriprodukter med lav prosentandel av fett og uten tilsetning av konserveringsmidler.

laks

Laks eller annen fet fisk-tunfisk, makrell, sild-inneholder omega-3 fettsyrer. Hvis du inkluderer fettfisk i menyen med kostholdet ditt to ganger i uken, kan du redusere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, redusere betennelse og forbedre kolesterol metabolisme.

Nyttige fettsyrer finnes også i mandler og valnøtter, gresskar og sesamfrø, olivenolje og linolje.

Produkter som utvider fartøyene

Med aterosklerose er karene konstant undertrykk av blodstrømmen, hvor strømmen mangler en fri lumen. Derfor lider du ofte av hyppige hodepine.

Redusere trykket vil hjelpe produkter som utvider karene.

granateple

Granatäpplen inneholder mange fytosubstanser som beskytter slimhinnene i arteriene mot skade og betennelse.

Granateple juice stimulerer dannelsen av nitrogenoksid i kroppen, noe som bidrar til utvidelse av blodkar og forbedrer blodbevegelsen i dem.

alger

Alger brukes ikke ofte i matlagingen av landet vårt. Likevel, daglig inntak av tang lindrer kronisk krampe i arteriene, normaliserer blodtrykk og hjelper leveren til å produsere 'gode' kolesterolet, bremser ned utviklingen av aterosklerose.

Grønn te bidrar til å redusere blodtrykket ved å utvide karene og senke kolesterolet.

Eksempel på daglig diett

frokost:

Grøt (med kanel, rosiner, honning, rødbeter) eller frukt eller salat eller hytteost (med honning)

Ferskpresset sitrusjuice eller rose hofter
lunsj:
salat
Fisk eller kyllingbryst med garnering av grønnsaker

Eller grønnsaker med ris eller bokhvete med sopp
Eller suppe.
Grønn te
snack:

Salat eller frukt

Middag 2 timer før sengetid:

Høstost eller yoghurt

Kontroll over ernæring, bruk av nyttig mat for blodkar er nødvendig, ikke bare når du er diagnostisert: aterosklerose eller Gud forby, oppstod et slag. Med slike sykdommer er det nødvendig å ha en streng riktig diett. Men også om profylakse av vaskulære sykdommer bør ikke glemmes fra ung alder.

Ernæring for å styrke blodkarene i hjernen

Menneskekroppen er fullstendig gjennomsyret av blodkar, gjennom hvilke det er en konstant bevegelse av blod, fra hjertet til organene og vevene og tilbake til hjertet. Vedlikehold av organer og vev med nødvendige stoffer og oksygen avhenger av sunn tilstand av karene.

Under påvirkning av uønskede faktorer endres skipets vegger. Dårlig blodsirkulasjon påvirker negativt den generelle tilstanden for helse og velvære. kolesterolakkumulering, utseendet av plakk føre til vasokonstriksjon, forekomst av trombose, aterosklerose, og som et resultat av hjerteanfall eller slag.

For å beskytte seg mot slike uønskede konsekvenser og sykdommer, anbefaler leger at de overvåker tilstanden til det vaskulære sirkulasjonssystemet og opprettholder det i normen. Dette vil hjelpe ordentlig formulert kosthold for å styrke blodårene. Spesielt nyttig er riktig ernæring for cerebral fartøy.

Symptomer som indikerer vaskulære problemer

Følgende symptomer indikerer en dårlig tilstand av karene:

 • forverring av trivsel i varm tid;
 • mørkere i øynene med skarp forandring i stilling, stående eller huk
 • smerter i leddene;
 • manifestasjonen av hodepine og svimmelhet angriper uten tilsynelatende grunn;
 • vanlig og nummenhet av frysing av lemmer;
 • bevegelsessykdom mens du kjører i transport;
 • endringer i blodtrykk;
 • hyppig presyncope;
 • tretthet og døsighet
 • hjertebanken.

Hvorfor lider fedme av hjerneskader: Overvekt og dårlig helse.

Hva å gjøre i tilfelle problemer med blodårene

Først av alt er det nødvendig å eliminere årsakene som provoserte problemer med fartøyene:

 • observere en fleksibel livsstil; nyttig svømming, løping, ski;
 • eliminere dårlige vaner
 • å opprettholde et balansert kosthold
 • konsumere mer væsker;
 • For å forbedre blodsirkulasjonen, er det ønskelig å regelmessig ta et kurs med massasje;
 • styrke vaskulære vegger ved hjelp av herdingsprosedyrer og en kontrastdusj;
 • prøv å unngå stressende situasjoner og overarbeid.

Strømforsyning

Mange sykdommer kan helbredes, eller i det minste forbedret tilstanden og prognosen for utvinning ved hjelp av riktig ernæring. Det anbefales å ta vare på tilstanden til fartøyene i ung alder, vær særlig oppmerksom etter 40 år.

Det er ikke nødvendig å drikke medisiner som påvirker tilstanden til blodårene, du kan rett og slett justere det daglige kostholdet og dermed støtte sirkulasjonssystemet. Et balansert kosthold er nyttig for cerebral fartøy som forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt.

rasjon

 1. Unngå fett kjøtt (lamm og svin). Imidlertid er det umulig å utelukke kjøtt helt fra kostholdet, siden det er en kilde til protein, som er nødvendig for kroppens fullstendige vitale aktivitet.
 2. Ekskluder fra kostholdet røkt og salt mat.
 3. Bytt animalsk fett til grønnsak. I stedet for smør å bruke vegetabilske arter, er det bedre enn olivenolje.
 4. I hjertet av dietten for å styrke fartøyene bør være tilstede grønnsaker og frukt.
 5. Inkluder grøt i kostholdet (nyttig bokhvete og havregryn).
 6. Nyttig bønneavlinger: bønner, erter og linser, soyabønner. I belgfrukter er det mineraler som er nødvendige for kroppen, noe som bidrar til å fjerne skadelig kolesterol.
 7. Kontroller å spise mel retter, baking. Dette produktet inneholder en stor mengde margarin.
 8. Som forebyggende tiltak er nyttige avkall på hundrosen, så vel som bruken av grønn te.

For å kunne bruke mat til å styrke veggene i blodårene, anbefales det å spise i kokt, paren eller stuet.

Sammen med vedlikehold av riktig og tilstrekkelig ernæring anbefales det å drikke et vitaminkompleks, spesielt i høst-vårperioder. Vitaminpreparater er nyttige både for å opprettholde immunitet generelt og for å forebygge sykdom.

Nyttige produkter

Uvurderlige produkter som styrker veggene i blodårene er:

 • valnøtter;
 • bær;
 • hvitløk;
 • korn;
 • granater;
 • Apple;
 • grapefrukt;
 • friske agurker;
 • avokado;
 • bønner;
 • fisk;
 • naturlig honning.

Disse matvarene er nødvendige for sirkulasjonssystemet. De inneholder i sin sammensetning en rekke vitaminer, hjelpe blodårer å bli kvitt overflødig kolesterol avleiringer, utvide og styrke veggene i blodkarene, og dermed etablere sirkulasjon. I tillegg har mange av disse produktene en gunstig effekt på hjertet, for eksempel nøtter, granateple, avokado og bær. Slike ernæring er nyttig for hjerte og blodkar, i motsetning til farmakologiske preparater.

Les hva som fører til oksygen sult i hjernen: symptomer og forebygging av iskemi.

Hvilke BADs for hjernens kar er anbefalt å ta: typer biologisk aktive tilsetningsstoffer.

konklusjon

Sikkert, for å styrke veggene i blodkar krever en omfattende tilnærming i tilstrekkelig lang tid. Det er nødvendig å forandre livsstilen, revidere dietten, utføre herdingsprosedyrer. Noen ganger må du kanskje bruk av narkotika som må være foreskrevet av den behandlende lege etter undersøkelse og diagnose (se. Legemidler for cerebral fartøy). Som et forebyggende tiltak, er hovedløpet av behandlingen supplert med folkemessige rettsmidler.

For sirkulasjonssystemet anbefales det derfor å bytte et spesielt diett, inkludere produkter som inneholder stoffer og mineraler hvorfra veggene til fartøyene er bygget. Hvis daglig bruk av produkter som fremmer foryngelse av blodkarets vegger, vil det ikke være nødvendig med narkotika i de fleste tilfeller. Styrking av det vaskulære systemet gir deg god helse og velvære.

Og i konklusjon om hvordan du skal spise riktig og hvilken diett som skal holdes for å styrke blodårene, kan du se i videoen:

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Les Mer Om Fartøyene