Hvorfor blåmerker vises på kroppen uten grunn, hva du skal gjøre

Fra denne artikkelen vil du lære: Hvorfor blåmerker virker på kroppen uten en grunn, hvilke sykdommer kan forårsake dette problemet. Hva å gjøre med det.

Årsaker til blåmerker på kroppen (innholdet i artikkelen):

De ulike størrelsene av blåmerker som oppstår uten åpenbare skader og slag kan være en manifestasjon av alvorlige blodsykdommer, metabolske forstyrrelser, onkologisk patologi.

Nøyaktig bestem årsaken til slike blåmerker, samt hvordan man behandler dem - en kvalifisert spesialist (hematolog, endokrinolog eller familie lege) kan.

En eneste blåmerke (blåmerke), selv av betydelig størrelse, er ikke en grunn til bekymring. Det er mulig at skaden var ubetydelig og derfor ikke husket. Alvorlig bekymring bør føre til et systematisk utseende av eventuelle blåmerker i størrelse. Viktig i denne situasjonen er ikke så mye størrelsen og plasseringen som mangel på synlig årsak.

Behandling vil være rettet mot å forhindre utseendet på blåmerker på kroppen, og ikke på å eliminere de allerede eksisterende. Prognosen kan være enten gunstig eller ikke (for eksempel med amyloidose) - avhengig av sykdommen.

Årsakene til blåmerker på kroppen uten årsak hos kvinner og menn - generelt, det samme.

Med dette problemet, kontakt en hematolog.

Patologi i vaskulærveggen

Rundu-Osler sykdom

Dette er en arvelig sykdom som er preget av en systemisk forstyrrelse av vaskemuren - karet har ikke muskulært og ytre skall, så det er lett skadet. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, ekspanderer karene, danner en utvidelse av hudkarene i form av et lite sted.

Symptomene på sykdommen er edderkoppårene og ulike størrelser av blåmerker som kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Det største antallet av dem er sett på ansiktet, slimhinne og fordøyelseskanalen.

Med noen fysisk belastning øker mengden av blåmerker, og blødning kan forekomme. Hos 90% av pasientene er det gjentatte episoder av neseblødning.

Terapi er rettet mot å stoppe blødning, etter det utnevner lokale rettsmidler som fremmer hudhelbredelse og resorpsjon av blåmerker. Prognosen er gunstig, siden massiv, livstruende pasientblødning oppstår sjelden. En fullstendig kur er umulig.

Medfødte bindevevssykdommer

Dette er en stor gruppe sykdommer av arvelig natur, som er basert på et brudd på syntesen av kollagen, det grunnleggende proteinet som danner vaskemuren. Disse inkluderer Marfan og Ehlers-Danlo syndrom, et elastisk pseudocanthoma og ufullkommen osteogenese.

Symptomene kan vises allerede i nyfødte og fremgang som barnets alder øker. I tillegg til blåmerker, er det konstatert feil i dannelsen av bein og ledd på huden, for eksempel lemmer for lenge i både mannlige og kvinnelige deler av befolkningen med Marfan syndrom.

Kardinal kur av noen av de ovennevnte medfødte misdannelser er umulig. Behandlingen består i mulig eliminering eller reduksjon av intensiteten til pasientens symptomer. For eksempel, for å redusere alvorlighetsgraden av blåmerker kan man bruke medisiner som forbedrer vaskulær blodstrøm.

Prognosen kan være enten gunstig eller ikke gunstig. Alt er bestemt av alvorlighetsgraden av andre misdannelser, siden den økte blødningen i seg selv ikke utgjør en trussel mot pasientens liv.

Ervervet bindevevsskade

skjørbuk

Denne termen angir en uttalt mangel på vitamin C (askorbinsyre). Dette stoffet syntetiseres ikke i menneskekroppen, så utilstrekkelig inntak av det i kostholdet eller fullstendig fravær fører til alvorlige endringer i metabolisme. Først av alt handler dette om brudd på syntesen av kollagen, et protein som danner en vaskulær vegg og bindevev.

 • Utseendet på blåmerker på kroppen (fra små til store i noen få centimeter);
 • løsningen av tannkjøttet og deres blødning;
 • løsning og tap av tenner;
 • smerte i musklene på grunn av massiv blåmerker;
 • 75% av pasientene utvikler alvorlig anemi.

Behandling av skjørbuk er ganske enkel: foreskrive syntetisk vitamin C og ernæring beriket med askorbinsyre. Med en rettidig behandling er prognosen gunstig. I avanserte tilfeller og i mangel av nødvendig behandling kan massiv blødning føre til pasientens død.

Lilla, som forårsaket langvarig bruk av steroider

Noen pasienter foreskrives glukokortikosteroider, for eksempel i autoimmune prosesser. Blant de mulige bivirkningene - økt skjørhet av karene og utseendet på blåmerker.

Det er ingen alvorlig trussel mot livet, da massiv blødning vanligvis ikke observeres.

Prognosen er gunstig for vellykket behandling av den underliggende sykdommen og en reduksjon i dosen av kortikosteroider.

vaskulitt

Dette er en gruppe sykdommer hvor kargenes vegg blir betent og senere ødelagt (nekrose). Den vanligste er systemisk vaskulitt (også kalt Shenlen-Henoch sykdom).

De første tegn på sykdommen oppstår i yngre skole eller ungdomsår. Provoke deres utseende kan smittsomme sykdommer, autoimmune prosesser, inntak av en rekke antibiotika.

Følgende symptomer på Shenllein-Henoch vaskulitt er kjent:

 • blåmerker og andre elementer av utslett som oppstår plutselig;
 • etter dem på kroppen vises foci av pigmentering;
 • utslett er mer rikelig på beina enn på hendene;
 • den generelle tilstanden forverres (svakhet, moderat forhøyet temperatur);
 • edematøse og smertefulle ledd (oftere ankel og kne);
 • kan være diaré og katarralsymptomer.

For behandling utpeke dapson, sulfasalazin, plasmaferes, glukokortikosteroider.

Prognosen er gunstig, når symptomene ikke forsvinner helt, men gjentatte episoder av forverring er mulig.

Patologi av blodplater

Til denne gruppen av sykdommer inkluderer trombocytopati (et brudd på funksjonaliteten til blodplater - celler som er ansvarlige for blodkarakterisering - med deres normale antall) og trombocytopeni (reduksjon i antall i normal funksjon). Kvinner og menn lider like ofte. På grunn av disse sykdommene ser også blåmerker ut uten årsak.

Hvorfor blåmerker på kroppen uten grunn er farlige

Utseendet til blåmerker på kroppen fra slag, traumer eller sterkt press er et vanlig livsfenomen. På skadestedet brenner kapillærene, og blodet siver inn i det omkringliggende vevslaget og danner et blåmerke. Men hvis blæren har dukket opp "i seg selv", er det verdt å ivareta helsen din. Ingen blåmerker dannes bare, årsaken kan være en alvorlig sykdom.

Hvorfor vises blåmerker?

Det var plutselig et blåmerke på kroppen - det er et signal: se etter grunnen! Det kan være ganske alvorlig. Her er noen av grunnene:

 1. Svake vegger av kapillærer. Mangel på menneskekroppen til de nødvendige vitaminene, som C og P, fører til forstyrrelse av produksjonen av kollagen - et protein som beskytter kapillærveggene mot ruptur og sprekker. Med mangel på kollagen blir karene svake og skjøre. Denne tilstanden kan føre til blødninger i vevet og dannelsen av blåmerker.
 2. Leversykdom. Hvis leverfunksjonen svekkes, er det en feil i utviklingen av viktige elementer som er ansvarlige for prosessen med blodpropp. Den berørte leveren kan ikke fullstendig takle denne oppgaven, og personen lider av dårlig blodstivhet. Bruises kan dannes fra den minste berøring, nå store størrelser og forsvinner ikke lenge.
 3. Langvarig bruk av narkotika - antiaggreganter, som reduserer blodkoagulasjonen betydelig. Disse stoffene inkluderer: Aspirin og dets analoger, Kurantil, Plavix og andre. Slike medisiner fortynner blod og provoserer blødningens utseende.
 4. Åreknuter. De lider mest av menneskeheten. Med denne sykdommen, blodkarene ligger under huden, svekkes og mister elastisiteten betydelig. Ved den minste kontakt med en hard gjenstand, kan de lett skadet, brutt, og det kommer blod inn i stoffet som danner blåmerker omgitt kapillær retikulum.
 5. Sykdommen er vaskulitt. Med denne sykdommen får fartøyene økt brittleness. Immunsystemet evaluerer fartøyene som noe fremmed, og produserer antistoffer, ødelegger ytterligere de svake vaskulære veggene. Ofte er det blødninger under huden, og danner mange blåmerker.

For å identifisere årsaken til blåmerker på kroppen, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse og donere blod for analyse. Ifølge resultatene vil legen kunne identifisere årsaken til blåmerker og foreskrive medisiner. I intet tilfelle bør man ty til selvmedisinering.

Slik hindrer du blåmerker

Du kan forhindre utseendet på blåmerker på kroppen. Det er nødvendig å utføre forebyggende tiltak som forhindrer forekomsten av sykdommer som følger med utseendet av blåmerker. For å gjøre dette, bør du bruke disse metodene:

 • Styrke veggene i blodårene. fartøyer bidra til å styrke vitaminene C og P. For å bli syntetisert i kroppens vitaminene C og E i tilstrekkelig mengde, trenger vi å spise sitrusfrukter, bær, solbær og chokeberry, friskt og tørket nype, persille. Slike kilder for vitaminer bør være mettet med maten til hver person.
 • Det er nødvendig å overvåke leveransen, ikke tillate patologier, hvor syntesen av protrombin og fibrinogen forstyrres. For å forhindre dårlig blodpropp bør det foretas en diagnose, trombotester og et koagulogram gjort.
 • Når det er hevelse og blåmerker på kroppen mens du tar medisiner, bør antiaggreganter kasseres.
 • For å forhindre fremveksten av åreknuter, er det ønskelig å delta i sport, utendørs utendørs spill, lange turer, ta en kontrastdusj.
 • For å hindre vaskulitt må du begrense kontakt med stoffer og medisiner som forårsaker allergi. Prøv å unngå hypotermi og forhindre infeksjon i kroppen.

Behandling av årsaken til blåmerker

Dersom årsaken til utseendet blåmerker på kroppen er en banal mangel på vitaminer kan gjøre opp for dem ved å spise følgende matvarer mat: egg, sitrusfrukter, solbær, friske urter, sjø fisk, meieriprodukter. Du kan bruke biologer i form av tilsetningsstoffer, som inkluderer: askorbinsyre, hesperidin, bioflavonoider og rutin.

Hvis utseendet på blåmerker skyldes alvorlig sykdom, er det nødvendig å gjennomgå passende behandling, som vil bli foreskrevet av den behandlende legen. Du må være forberedt på at gjenopprettingsprosessen er lang.

Bare ved å eliminere årsaken - du kan unngå senere bruising på kroppen.

Utseendet til blåmerker er ikke slik en uoffensiv tilstand, før alvorlige sykdommer og patologier. Hvis du ofte får blåmerker på kroppen din, bør du se en hematolog, identifisere årsaken og gjennomgå terapeutisk behandling. Ikke glem forebyggende tiltak.

Bruises på kroppen uten grunn

Bruises fra blåmerker eller "opptjent" i høst ikke overrasker noen. Og om det skjer med deg at det er et blåmerke - her er det, lilla og smertefullt - og ingen minner om hvor det kom fra, nei? Det forblir og forsvinner ikke i uker og måneder på rad. Og enda viktigere, blir slike blåmerker fra ingensteds et permanent fenomen. For sikker, mange møttes med noe lignende og begynte selv å tvile på sitt eget minne. De fleste i slike tilfeller flippantly avvist: tenk, et blåmerke mer, et blåmerke mindre. Men faktisk har "kausløse" blåmerker en grunn til å vises, og ofte veldig alvorlig. Siden du leser denne artikkelen, er det nok tid til å finne ut årsakene til slike blåmerker på kroppen din.

Hvorfor er det blåmerker på kroppen

Enhver blåmerke eller blåmerker er en blødning i myke vev, oftest på grunn av den mekaniske ødeleggelsen av karenees vegger. Blod fra disse skadede vevene kommer inn i det omkringliggende vevet, noe som fører til utseendet på et blåmerke. Jo større fartøyet er berørt, jo større hematom vil være og jo lenger det vil helbrede. Dette er svaret på skaden.

Den lilla-røde, lilla fargen på blåmerker skyldes hemoglobin inneholdt i blodet. Etter hvert som hemoglobinet bryter ned, frigjøres mellomprodukter, og blærene blomstrer med grønne og gule blomster. Over tid bør blåker ikke forbli på plass.

Bruises kan forekomme av ulike grunner, alt fra enkel blåmerking, aldring og slutt med næringsdefekter, tilstedeværelse av visse sykdommer, som hemofili eller kreft.

Årsakene til blåmerker på kroppen uten blåmerker

Vi vil ikke dvele på mekaniske skader, for i det hele tatt er alt tydelig. La oss snakke om årsakene som forårsaker utseendet til "uforklarlige" blåmerker. Dessverre indikerer dette oftest helseproblemer. her er de vanligste årsakene til blåmerker på kroppen uten blåmerker.

Individuelle hudfunksjoner

Denne grunnen er mer "feminin". Den tynne huden beskytter de subkutane blodkarene dårlig, og til og med et lite trykk er nok til å få et blåmerke opp.

Endre den hormonelle bakgrunnen

Mangelen på østrogen, som ofte forekommer hos kvinner i overgangsalder eller når du tar p-piller, påvirker veggene i blodårene.

Med et overskudd av glukokortikosteroider er det en såkalt purpura - mange blødninger i huden, under huden eller i slimhinnene. Denne tilstanden kan forekomme, for eksempel i løpet av autoimmune sykdommer. Vanligvis forsvinner dette symptomet etter endt behandling eller når doseringen endres.

Noen medisiner

I noen tilfeller kan kausløse blåmerker skyldes et langvarig inntak av smertestillende midler, antidepressiva, antiinflammatoriske og anti-astmatiske stoffer.

Utseendet til blåmerker på kroppen uten tilsynelatende grunn kan være et signal om mangel på vitaminer.

Vitamin R. Dess mangel forstyrrer produksjonen av kollagen, veggene til fartøyene blir tynne, og derfor blir de lett ødelagt. Bortsett fra blåmerker vanligvis vises og andre symptomer: gastrointestinale forstyrrelser (diaré, halsbrann, flatulens), irritabilitet, økt følsomhet i huden (for kosmetikk, husholdningskjemikalier, eksponert for solen).

K-vitamin. I dette tilfellet forstyrres blodkoagulasjonen, noe som gjør bruising ofte forekommende. Mangel på vitamin K kan ledsages av neseblødning, dårlig sårheling, blødende tannkjøtt.

Vitamin C. Med sin mangel, øker skjørhetene av karene, på grunn av hvilke blåmerker oftest forekommer på beina og hender. Det er andre symptomer på mangel på askorbinsyre: systematisk tretthet, hyppig forkjølelse, apati, døsighet, peeling av huden, håravfall.

Sink og jern. Begge disse mineralene er viktige for helse og hjelp i helbredende sår. I tillegg fører jernmangel til anemi, en av de kjente årsakene til blåmerker.

Bioflavonoider. Citrin, rutin, katechin og quercetin er noen bioflavonoider som er ekstremt verdifulle for å kvitte seg med den konstante tendensen til blåmerker.

Noen av disse forholdene korrigeres vanligvis ved å inkludere i diettprodukter - naturlige kilder til det nødvendige vitaminet.

Sykdommer i bindevev

Flere alvorlige sykdommer kan forårsake forstyrrelser i produksjonen av kollagen, et protein som gir styrken til de vaskulære veggene:

Ufullkommen osteogenese (sykdom av "krystallmannen");

Elastisk pseudo-xanthom og noen andre.

Disse plager er medfødt og komplett kur, dessverre, ikke bukke under. Vanligvis får de seg til å føle seg i en tidlig alder.

Sykdommer i sirkulasjonssystemet

Dens funksjon er gitt av mange faktorer, og feil i arbeidet til minst en av dem kan forårsake blåmerker på kroppen.

Blodplater er normalt ansvarlige for blokkering av skadede kar og stopper blødning. Hvis blodplättene ikke klarer sine funksjoner, kan blåmerker vises på huden, og blødning vil få alvorlige konsekvenser.

Mangel på koagulasjonsfaktorer

I dette tilfellet er skade på fartøyet fulle av langvarig blødning og utseendet på blåmerker. Et eksempel på en slik patologi er hemofili. Den "årsakssammenhengende" utseendet på blåmerker på kroppen er den første alarmklokken og årsaken til å gå til legen.

Åreknuter

Utseendet til blåmerker bare på beina er tegn på blodstagnasjon i karene og de første stadiene av sykdomsutviklingen.

Hemorragisk vaskulitt - en betennelse i veggene i blodårene, som senere fører til ødeleggelsen. Denne tilstanden oppstår på grunn av en funksjonsfeil i immunsystemet, når kroppen begynner å angripe sine egne celler.

I noen tilfeller kan utseendet på blåmerker være tegn på utvikling av tumorprosesser. Hvis utseendet på blåmerker oppstår mot en bakgrunn av skarpt vekttap, økte lymfeknuter, blep av huden, hyppig blødning fra nesen, så er dette en anledning til øyeblikkelig legehjelp.

Det er flere andre grunner til at blåmerker kan vises på kroppen uten tilsynelatende grunn. De er vanligvis forårsaket av sykdommer ledsaget av andre symptomer, og sporadisk uforklarlig blåmerker kan vises senere i sykdommen.

Alvorlige leversykdommer kan forårsake milde blåmerker, siden leveren ikke kan produsere nok koagulasjonsfaktorer. I tillegg kan slike sykdommer ledsages av gul hud, kløe over hele kroppen, hevelse i beina og tarmblødning.

Lys blåmerker er noen ganger symptomer på sena stadier av kronisk nyresykdom. Slike personer kan oppleve døsighet, nummenhet i hender og føtter, oppkast om morgenen, avføring med blod.

Lang blåmerker som ikke passerer kan bli lagt merke til av personer med diabetes. Dette skyldes komplikasjoner av sykdommen på blodårene. Ofte er blåmerker funnet på bena og er et tegn på progressiv diabetes.

Du kan ikke rabatt alderen. Hos eldre mennesker øker permeabiliteten til blodårene, kapillærene blir sprø, og huden mister sin elastisitet, blir tynnere og blåmerker oppstår ofte.

I tillegg er kvinner mer utsatt for blåmerker enn menn, og blåmerker ser ofte ut fra mindre skader på skuldre, hofter og skinker.

Alle årsaker til blåmerker er vanskelig å liste. For ikke å utsette deg for uberettiget risiko, er det nødvendig å konsultere en lege. En omfattende blodprøve og et koagulogram vil bidra til å finne ut årsaken til "årsakssykdommer" og velge behandlingen.

Når skal du se lege

Som regel går blåmerker innen to uker. Du må konsultere en lege dersom du har ubehagelige blåmerker som dukker opp sammen med andre symptomer, for eksempel:

Det er ingen blåmerker i mer enn to uker;

Stål oppdaget ofte blåmerker på beina og andre deler av kroppen uten tilsynelatende grunn.

Ingen blåmerker av en grunn. Hvis du ikke er skadet og ikke blir skadet, kan du ikke forklare årsaken til utseendet, så det er skjult dypere, og det er bare undersøkelsene som vil bidra til å avsløre årsaken.

Hvordan bli kvitt blåmerker på kroppen

Til å begynne med bør du prøve å minimere muligheten for utseende av et hematom etter en skade:

 1. Fest noe kaldt. En lav temperatur vil føre til innsnevring av blodkar, blodstrømmen til det blåste området vil redusere. Kaldt er fornuftig å søke i løpet av de første timene (jo tidligere, desto bedre). Etter 4-5 timer å gjøre dette er allerede ubrukelig.
 2. Påfør et tett bandasjeforband. Du kan bruke den ikke lenger enn 2 timer etter skaden, slik at blodsirkulasjonen ikke forstyrres.
 3. Påfør en spesiell gel og salve (troxevasin, indovazin, voltaren, dexpanthenol) til skadestedet. Du kan gjøre dette ikke tidligere enn 6-8 timer etter skaden. Hvis stoffet påføres tidligere, vil hevelsen øke og blæren blir mer uttalt.

Tradisjonell medisin anbefaler å bruke kålblader eller kutte poteter til hematomer (kutt til blåmerker). De må være bandasjert og slitt i flere timer.

Det er mange andre hjem og folkemessige rettsmidler som kan brukes til å redusere smerte, betennelse og påskynde forsvinner av blåmerker.

Det er mange naturlige hjemmehjelpemidler som du kan bruke til å redusere betennelse, redusere smerte og hjelpe blæren å helbrede raskere. Du kan ha mange av disse verktøyene, for eksempel teposer og aloe vera, like ved fingertuppene. Jeg har allerede nevnt disse naturlige metoder for behandling av blåmerker, som bekreftes av vitenskapelig bevis.

De tre viktigste årsakene til blåmerker på kroppen, hvilke sykdommer forlater slike spor

Hvorfor blåser vises på kroppen uten en grunn og hvordan bli kvitt dem

For å avgjøre hvorfor blåmerker skjer på kroppen uten tidligere traumer, må man forstå prosessen med blåmerker.

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodkar og kapillærer gjennom hvilke blodstrømmen passerer. Store fartøy er mer styrket enn kapillærene, og derfor er de minste kapillærene, som befinner seg under huden, ofte rammet av et slag. I tilfelle en innvirkning bryter kapillærene seg, blodet går over dem, og en blodflekk fremkommer gjennom huden.

Dermed er blåmerker forårsaket av skade på veggene i kapillærene, og derfor, hvis blæren har oppstått uten skade, så er det mest sannsynlig at disse veggene er tynnet.

Blant de hyppige årsakene til utseendet på blåmerker på kroppen av leger kalles aldersendringer. Over tid blir det vaskulære systemet svekket av det faktum at vevet slutter å være elastisk.

Hvis du har spørsmål om denne artikkelen, ikke nøl med og spør i kommentarene.
Vi vil prøve å svare raskt.

Spesielt til utseendet på blåmerker på kroppen uten tidligere traumer er kvinner tilbøyelige - dette skyldes deres ustabile hormonbalanse, nemlig - med innholdet av østrogener. Hvis østrogen ikke er nok, kan en kvinne oppdage utseendet på blåmerker. Oftest forekommer dette i overgangsalderen. Også dette kan skyldes inntak av hormonelle legemidler, og hvis de ikke inkluderer østrogen, så var det sannsynligvis mangel på hormon.

Hvis det oppstår blåmerker på kroppen, kan det også sies at midlene som er tatt for å fortynne blodet, har ført til et ugunstig resultat. Slike legemidler inkluderer Aspirin og Cavinton, samt en rekke analoger.

Ved bruising, bør disse rettsmidler avlyses, fordi dette kan føre til intern blødning i nærvær av patologier av indre organer.

Dette kan også føre til inntak av jernholdige stoffer.

Hvis det er mange blåmerker på kroppen, er det kanskje grunnen til mangel på vitaminer og sporstoffer. I dette tilfellet må du ta et multivitamin-kompleks, og hvis problemet ikke forsvinner i løpet av en måned, må du undersøke kroppen for tilstedeværelse av andre patologier.

Noen ganger er årsaken til opptreden av blåmerker på kroppen blir en akutt mangel på vitamin C. Valget bør løse problemet for pasienten - eller øke i dietten av matvarer som inneholder vitamin - en grapefrukt, sitron, appelsin, rose, solbær, kiwi, eller ta en syntetisk vitamin C - askorbinsyre.

Vitamin C er involvert i dannelsen av kollagenprotein, som bidrar til å opprettholde elastisiteten i vev.

Brudd på blodpropp kan være assosiert med bruk av medisiner som fortynner blod, men noen ganger kan patologien for blodkoagulerbarhet ikke være forbundet med medisinering. I dette tilfellet må du øke inntaket av K-vitamin - det er ganske mye i buljong av nettle, kål og salat. Ta avkjøling av nese kan føre til trombose, så det anbefales å konsultere en lege før du tar dette tiltaket. Personer med høyt blodtrykk bør behandles med stor forsiktighet.

Hvordan bli kvitt blåmerker

Blæren som har oppstått i en person på grunn av en normal blåmerke, som regel, etter noen tid passerer uavhengig. Som regel er en person ofte interessert i hvor lenge blæren ikke går, og hva skal man gjøre for å få blåmerker. Ifølge eksperter har en vanlig blåmerke, som dukket opp etter et blåmerke, gått i flere uker.

Noen ganger, med alvorlige blåmerker, blir huden helt ren i omtrent en måned. I noen tilfeller begynner en person etter noen dager å bekymre seg for hvorfor det er spor av blåmerker. Men blæren kan ikke forsvinne etter noen dager. Fargen på blåmerken endres gradvis fra blå til lilla, og deretter til grønn.

Jo lavere blåmerke på kroppen, desto lenger blir det merkbart. På ansiktet forsvinner blæren i omtrent en uke, men på føttene til personen forblir blåmerker heller ikke i relativt lang tid. Forklaringen er enkel: Blodtrykket i karene som er plassert i beina mer, og blæren på et slikt sted vil bli mer uttalt.

Hvis det er blåmerker på kroppen uten grunn, må du se en lege - en hematolog. Han vil holde et koagulogram og gi en blodprøve for å finne ut årsaken til hematom.

Hvis legen diagnostiserer hemorragisk vaskulitt (betennelse i veggene i blodårene), vil det bli avhengig av sykdomsstadiet. Denne sykdommen er preget av at cellene i immunsystemet produserer antistoffer mot egne blodkar.

Effektiv behandling av vaskulitt er en prosedyre for rensing av blodplasma, som akkumulerer skadelige stoffer.

Hvis årsaken til blåmerker er varicose, vil hematologen sende pasienten til phlebologisten, fordi med varicose ofte oppstår de alvorligste komplikasjonene som krever kirurgisk inngrep.

Hvis det oppdages symptomer på lavt blodpropp i kroppen, foreskrives legemidler som koagulantia, motkreft, aminokapronsyre og blodtransfusjon.

Hvis det oppstår blåmerker uten grunn på barnets kropp, bør du straks kontakte barnelege. En erfaren lege vil alltid skille hematom fra fall eller slag, fra blåmerker som har oppstått av mangel på vitaminer i kroppen eller fra en helseforstyrrelse. Etter testene vil barnelege diagnostisere, som har et bredt spekter: Fra vitaminmangel til arvelig hemofili, og på grunnlag vil det foreskrive behandling.

For at blåmerker ikke ser ut på kroppen uten utseende av blåmerker, må man hele tiden spise mat som er rik på vitaminkomplekset for å styrke veggene i kapillærene.

Overvåk forsiktig leverhelsen og bruk ikke stoffer som forstyrrer normal blodpropp. Tilbring mye tid i friluft. Gjør noe sport. Lag en kontrastdusj. Begrens kontakt med sannsynlige allergener. Unngå hypotermi eller noen infeksjon. Hold styr på normalvekten.

Ikke la et slikt symptom som utseendet på blåmerker på kroppen uten oppmerksomhet, fordi denne organismen signalerer til deg om eksistensen av dette eller det problemet.

Liker du materialet? Del i sosiale nettverk slik at venner kan være i kunnskapen. Har du fortsatt spørsmål? Spør av i kommentarene.

Hvorfor blåmerker vises på kroppen uten en grunn

På et møte holder vi alltid oppmerksom på personens utseende, derfor er det mulig uten overdrivelse å si at hudtilstanden er vårt "besøkskort". Og bare forferdelig, hvis på kroppen fra ingensteds, er det blåmerker, som minner om konsekvensene av skader. De ser helt unaestetic ut, men enda viktigere er at en person som bryr seg om sin egen helse, kan ikke unngå å bekymre seg for årsaken til utseendet deres.

Hvorfor vises blåmerker på kroppen uten en grunn? I denne artikkelen vil vi prøve å forstå arten av opprinnelsen til slike hematomer og fortelle deg hvordan du skal takle dette ubehagelige fenomenet.

Mekanisme for utseende av hematom

Alle, minst en gang i livet, kom over blåmerker. Det er smertefullt nok til å slå et hardt objekt, og umiddelbart blir huden på beat-stedet rød, og litt senere blir den blå-violet. Berøring av en slik blåmerke kan være smertefullt.

Utseendet til blått under huden etter et smertefullt slag er forbundet med intern blødning. Som et resultat av et traume av bløtvev under huden, ble små fartøy skadet, og blodet fra dem kom inn i bløtvev, og dannet det samme hematom. Hemoglobin, som er inneholdt i blodet, forårsaker en skygge av blåmerke, som har en lilla rød farge. Gradvis begynner bruken etter en tid å endre fargen, bli lilla, lilla, gulgrønn i fargen. Hematom er farget med hemoglobin nedbrytningsprodukter - biliverdin (et bilious pigment av grønn fargetone) og bilirubin (gulrødt pigment av galle). Det antas at jo lavere plasseringen av blåmerken på menneskekroppen, desto høyere trykk inne i fartøyene, for en lengre tid, vil helbrede hematomet.

Dette er imidlertid en helt naturlig og kjent prosess, som etter flere dager oppløses uten spor. Men hva med blåmerker som vises uten skade, for eksempel om natten under søvnen. Legene sier at slike fenomener er forbundet med patologiske forandringer i kroppen og kan signalere alvorlige sykdommer.

Årsaker til hematom

Først av alt, ikke stress for å få panikk. Hvis du har en blåmerke, selv om det er imponerende, er dette ikke en grunn til bekymring. Kanskje du hadde en mindre skade som du ikke la merke til. Bekymring er bare når slike hematomer forekommer systematisk. Med spørsmålet om årsakene til deres utseende, bør du henvende deg til hematologen, og i fravær av en smalfokusert spesialist, til distrikts terapeuten.

1. Hemorragisk vaskulitt

Dette er en alvorlig sykdom der veggene i blodårene blir betent, blir sprø, og til slutt begynner å bryte ned. Årsaken til dette patologiske fenomenet ligger i immunforsvaret, som oppfatter vaskulære celler som "romvesener" og produserer antistoffer mot dem, og ødelegger gradvis de vaskulære veggene. I disse tilfellene observeres ofte blødninger i bløtvevet som er synlige for det blotte øye i pasientens kropp.

Årsakene til sykdommen kan være svært forskjellige, for eksempel smittsomme sykdommer, utviklingen av en autoimmun prosess i kroppen eller til og med et langvarig inntak av antibiotika. Men uavhengig av årsaken som forårsaket det, påvirker vaskulitten karene av vitale organer - hjertet, hjernen, nyrene eller leveren. Bruising i dette tilfellet kan oppstå nesten overalt - på mage, rygg eller ekstremiteter.

Å mistenke at det forekommer hematomer av en vaskulitt, er det mulig i det minste fordi pigmentering i det som regel brenner med sett med små hematomer. Og i hendene på utslett, vanligvis mer enn på bena. Og selv med vaskulitt svulmer nedre ekstremiteter, og pasienten selv begynner å føle seg svak og observerer en moderat høy temperatur.

Vaskulitt er en ganske alvorlig sykdom som krever kvalifisert behandling, noen ganger gjennom hele livet. For å bekjempe sykdommen, foreskriver legene pasienten bruk av anti-leprosy drugs (sulfasalazin), rensing av blod ved plasmaferese og inntak av glukokortikosteroider.

2. Trombocytopati og trombocytopeni

Det er andre sykdommer som kan provosere utseendet på blåmerker på kroppen. I medisin kalles de blodplasmepatologier.

Thrombocytopathy. Trombocytopati er den medfødte eller oppkjøpte lidelsen av hemostase, som utvikler seg på grunn av mindreverdigheten av blodplater, selv om deres antall tilsvarer normen. I denne tilstanden kan en person utvikle alvorlig blødning med mindre skader, skade på hud og slimhinne. Periodisk fremkallende hematomer under huden vitner for indre blødninger, noe som kan bringe menneskelivet i fare.

Heldigvis har moderne medisin lært å opprettholde pasientens helse med en slik uhelbredelig sykdom. Pasienter med trombocytopati i livet må ta hemostatiske (hemostatiske) legemidler.

Trombocytopeni. Det er også en mindre alvorlig tilstand som kalles trombocytopeni. Med denne sykdommen i blodet, faller antallet blodplater kraftig, på grunn av den svake dannelsen av slike blodceller eller deres hurtige oppløsning. Hos en person med denne sykdommen, observeres hyppig neseblødning, ofte muklemembraner dekker, og imponerende hematomer kan oppstå under huden.

Pasienter med trombocytopeni for normalisering av blodtilstanden har lang tid å ta steroidhormoner. Men hvis denne behandlingen ikke hjelper, bestemmer spesialister seg for å fjerne milten. Som praksis viser, i 80% av tilfellene gir reseksjon av dette organet mulighet til å oppnå positiv dynamikk i behandlingen av sykdommen.

3. Mangel på koagulasjonsfaktorer

Moderne medisiner vet mer enn 10 faktorer av blodkoagulasjon, som deltar i å stoppe blødning på nivå med blodplater. I tilfelle en funksjonsfeil i arbeidet, kan en person utvikle en patologisk tilstand forbundet med koagulasjonsforstyrrelse og hyppig blødning. Den mest kjente sykdommen er hemofili.

Hva er karakteristisk, viser slike brudd på koagulasjonsfaktorer praktisk talt ikke på noen måte. For å finne ut av funksjonsfeilene i kroppen kan det bare være blødning, som ikke stopper lenge, så vel som for hematomer som ikke synes å ha noen åpenbar grunn på pasientens kropp. Men selv i nærvær av karakteristiske symptomer for å plassere en nøyaktig diagnose av pasienten, er det ganske vanskelig, for å bekrefte at brudd på en bestemt faktor krever en komplisert og dyr diagnose.

Og til og med å identifisere sykdommen, bør det forstås at det ikke er mulig å helbrede det helt. Alt det moderne medisin kan gjøre, opprettholder pasientens normale tilstand gjennom blodtransfusjoner, bruk av hemostatiske stoffer og et spesielt diett.

4. Patologi av bindevev

Dette inkluderer flere sykdommer der produksjonen av kollagen, nøkkelproteinet som er nødvendig for dannelsen og styrking av de vaskulære veggene, forstyrres. Listen over patologidata kan omfatte: uautorisert osteogenese, et elastisk pseudocanthom og noen andre sykdommer.

Patologier av bindevev manifesterer seg ofte i en tidlig alder. I tillegg til hematomer kan pasienten ha defekter i utviklingen av osseøsystemet, for eksempel overdreven lange lemmer.

Helt kurere slike medfødte misdannelser, dessverre, det er umulig. Alt det medisin kan gjøre er å opprettholde pasientens tilstand, så mye som mulig, redusere alvorlighetsgraden av alvorlige symptomer på anomali. I denne forbindelse, for å kontrollere utbruddet av hematom på kroppen kan foreskrives mottak av midler som forbedrer blodstrømmen. I alle fall utgjør blødning i disse sykdommene ikke en trussel mot pasientens liv, og derfor blir blærenes utseende bare en måte å oppdage sykdommen på.

5. Purpura forårsaket av langvarig bruk av steroider

I noen tilfeller utgjør ikke utseendet av hematomer på kroppen en alvorlig trussel mot kroppen, men er en bivirkning ved å ta medisiner. For eksempel kan utseendet til subkutane blåmerker vise seg å være purpura, dvs. et medisinsk symptom som er forbundet med langvarig bruk av glukokortikosteroider, for eksempel med enkelte autoimmune sykdommer.

Hvis det handler om bivirkningen av å ta medisiner, trenger du ikke å bekymre deg for din egen helse. Som regel, etter endt behandling av sykdommen, eller gå ned med foreskrevet dose, forsvinner dette skremmende symptomet uten spor.

6. Ta medisiner

Noen ganger forekommer blåmerker ved langvarig bruk av antidepressiva, analgetika, anti-astmatiske eller antiinflammatoriske legemidler. For angrep av smerte, vises blåmer oftere i ansiktet. For å beskytte deg mot blåmerker i ansiktet, magen, armene, beina og andre deler av kroppen, må du unngå overdreven fysisk anstrengelse og alvorlig hypotermi.

7. Mangel på vitamin P

vitamin P mangel fører til forstyrrelse av kollagen, vaskulære veggen tynning, skjørhet og permeabilitet økes, noe som fører til hyppige forekomst av blåmerker. I tillegg til utseendet hematomer føler irritabilitet, urolig mage og tarm (halsbrann, diaré, flatulens), økt følsomhet i huden - i solens stråler, kosmetikk og husholdningskjemikalier.

En rik kilde til vitamin P - nybrygget grønn te, en dag er nok to kopper. Replenish mangelen på daglig inntak av vitamin vil også hjelpe 3 fedd hvitløk, et par epler eller 150 g gresskar.

8. Mangel på vitamin C

Med mangel på vitamin C øket vaskulær skjørhet, hvilket resulterer ofte forstyrre liten hematom (blåmerker) i trommestikker, lår eller biceps. Ytterligere symptomer på mangel på vitamin C kan tilskrives - hyppige forkjølelser, systemisk tretthet, døsighet og slapphet, håravfall og sprøtt hår, hud peeling. Samtidig mangel på vitamin C og P fører til mangel på kalsium i blodet.

Skjørbuk. Denne sykdommen er preget av en akutt mangel på vitamin C i kroppen. Mangel på et så viktig vitamin fører til en alvorlig forstyrrelse i metabolske prosesser, og fremfor alt, det forstyrrer syntesen av kollagen, som er ansvarlig for å styrke de vaskulære veggene og bindevevet. Det er ikke overraskende at skjørbuk begynner med hematomer på kroppen, som med utviklingen av sykdommen blir større.

For å forstå at årsaken til blåmerker ligger i utviklingen av skjørbuk, er det nok å se på andre karakteristiske symptomer på denne sykdommen, nemlig:

 • blødning og frihet av tannkjøttet;
 • løsning, og deretter tanntap;
 • utviklingen av anemi
 • alvorlig muskelsmerter på grunn av massiv blåmerking.

Det er verdt å merke seg at kampen med skjørbuk er enkel nok. Vi trenger bare å bli returnert til pasientens kosthold, askorbinsyre, og tilstanden hans gradvis tilbake til det normale. I denne forbindelse, er pasienten foreskrevet en diett med bruk av nyper og tindved, hagtorn og rød paprika, rosenkål og brokkoli, solbær og jordbær, persille og dill, kiwi, appelsiner og andre sitrusfrukter, kan en lege foreskrive et kurs av spesielle medisiner som fremmer maksimal anrikning av vitamin C. er det bare viktig å huske at i en tilstand av forsømmelse sykdom utgjør en alvorlig trussel mot livet på grunn av massiv blødning.

Når mangel på både vitaminer vil bli fylt, styrket fartøy, stabiliserer blodtrykket, redusere kapillær permeabilitet, og inkludering i dietten av bokhvete, plommer, kirsebær og rød pepper vil gjøre det mulig på kort tid, og glemte om problemet.

9. Mangel på vitamin K

Hvis dette vitaminet er mangelfull, blir blodkoagulasjonen forverret, og med en minimal ruptur av karveggen oppstår en blåmerke. I tillegg til blåmerker forstyrrer hyppig blødning fra nesen, med en liten ripe eller kutt, blodet ikke stopper lenge, og såret ikke helbringer godt, tannkjøttet er løs og bløder.

Den daglige normen for et vitamin kan oppnås ved å spise 2 bananer eller 2 egg, en håndfull nøtter, 150-170 g fettfisk eller et par spiseskjeer linolje.

10. Rundu-Osler sykdom

Denne sjeldne medfødt lidelse der pasientens blodårer og har ingen eksterne muskelmembraner. Av denne grunn ekspanderer blodkarene over tid, og danner små blodpunkter under huden. Ikke overraskende er den viktigste trekk ved denne sykdommen er spider årer og slag som vises på forskjellige deler av kroppen (de fleste blodpunkter lokalisert i ansiktet, magen og nakke).

Et karakteristisk trekk ved sykdommen er det faktum at i tilfelle fysisk stress øker mengden små hematomer umiddelbart og det er risiko for blødning. I tillegg observeres disse pasientene kontinuerlig blødning fra nesen.

Det er ikke mulig å helbrede Rundu-Oslers sykdom fullstendig. Behandlingen av sykdommen er rettet mot å redusere de alvorlige symptomene på sykdommen, gjennom legemidler som slutter å bløde, helbrede huden og oppløse hematomene. Likevel, etter råd fra en lege og regelmessig å ta foreskrevet medisiner, kan du leve et fullt liv, unngå tung blødning, truende helse.

11. Åreknuter

Åreknuter forårsaker ofte små og mørke blåmerker. Tilstedeværelsen av blåmerker på bena og det totale fraværet av hematomer på andre deler av kroppen snakker vell av stagnerende prosesser og begynnelsen av utviklingen av åreknuter. I tillegg forstyrrer utseendet av vaskulære stjerner, fremspring av vener på nedre lemmer, kramper. Benene blir hovne, det oppstår smerte når du går. Med denne sykdommen blir utstrømningen av venøst ​​blod forstyrret, karene er overfylt og fartøyets vegg kan bli revet, noe som fører til utseendet på et lite hematom.

Hvis det er problemer med venene, må du konsultere en phlebologist. Legen vil gjøre en nøyaktig diagnose og vurdere omfanget av problemet ved å foreskrive en ultralyd av karene eller Doplerography, samt en analyse av blodkoagulasjon.

12. Smittsomme sykdommer og onkologi

I noen tilfeller vises blåmerker på kroppen uten grunn etter en nylig smittsom sykdom. Den nøyaktige årsaken til hematomdannelse på kroppen vil bli avslørt av en kvalifisert lege, etter en grundig undersøkelse; behandling av denne sykdommen er strengt individuell.

Og mer: aldri, ved første øyekast, bør bli ignorert det årsakssløse fenomenet, siden det også kan vitne om tilstedeværelsen av en onkologisk sykdom. Med kreft reduseres antall blodplater i blodet, noe som fører til brudd på blodkoagulasjon. Som et resultat kan store blåmerker med uklare grenser vises nesten daglig. Alt dette skjer mot bakgrunn av urimelig vekttap, økte lymfeknuter, blanchering av huden, sårdannelse av munnslimhinnen (stomatitt) eller hyppig neseblødning. Med slike symptomer må du se en lege uten å forsinke besøket.

13. Hormonale svikt

Under mottak av prevensjonsmidler eller med overgangsalder endres hormonell bakgrunn i en kvinnes kropp - nivået av østrogen reduseres. Dette fører til en reduksjon av viskositeten i blodet og utseendet til store, lyse blåmerker. De forsvinner raskt, om 3-5 dager. Samtidige symptomer inkluderer nedsatt hukommelse, nedsatt konsentrasjon, forstyrret søvn og svimmelhet.

Det anbefales å lage et hormonogram. Med et lite underskudd av østrogen er tilstrekkelig til å inkludere i kosten matvarer som inneholder fytoøstrogener - 150 g soya eller pulser (bønner, erter eller bønner), en håndfull av nøtter, eller lin frø. Med betydelig signifikant mangel på hormoner er det nødvendig med passende legemidler for å balansere hormonbalansen.

14. Andre grunner

I tillegg kan blåmerker på kroppen vises med hypertensjon, revmatisme, kronisk tonsillitt, nyresykdommer. Det er nødvendig å sende en analyse for å bestemme nivået av blodplater og blodpropper.

Det kan sies med sikkerhet at blåmerker på kroppen aldri vises uten årsak. Sant, noen ganger oppstår de ikke på grunn av blåmerker, men i svært alvorlige anledninger, som bør behandles av kvalifiserte leger. Det er derfor grundig å vurdere eventuelle endringer i kroppen, og ikke nøl med å kontakte legen, mistenker noe galt. Husk at rettidig oppdagelse og riktig behandling av sykdommen ofte blir nøkkelfaktorene i kampen for helse og liv.

Hvorfor er det blåmerker på kroppen og hvordan man skal håndtere det

Klemmer på kroppen kan oppstå på grunn av skade på bløtvev, noe som resulterer i blåmerker. Så de kalles i det vanlige folk, i vitenskapelig litteratur kalles de blåmerker eller blåmerker på kroppen. Skadelige faktorer er støt og kompresjon, hvoretter feilen oppstår kapillærspalten (som er særlig stor under huden) uten å bryte integriteten av huden. Fra skadede blodkar under huden følger blodet spredning til omkringliggende bløtvev, noe som gjenspeiles ved å vises rød-lilla flekker. Lekkasje i blod inneholder hemoglobin, som til slutt faller sammen for å danne biliverdin (gallepigment med en grønnaktig fargetone), og bilirubin (en gul-rød galle pigment), forårsaker blåmerker endrer sin fargetone fra rødlig purpur (noen ganger rødbrun) skramme blir lilla, så lilla, og deretter gulgrønn.

Problemets natur

Hvorfor vises blåmerker på kroppen? Årsakene til blåmerker på kroppen som følge av blåmerker og klemmer er forståelige og forståelige. Mange spørsmål og frykt forårsaker hematomer på kroppen, da det ikke var mekaniske skader. I denne situasjonen finner hver person en forklaring: unge tror at de ikke la merke til når de slår; voksne - skriv av på nærmer seg alderdom; spesielt årvåken - tenk og mistenker et helseproblem.

Mulige årsaker

For eksempel økte kapillære skjørhet, som kalles en hemoragisk vaskulitt. Det store flertallet av leger forbinder hyppige blåmerker med denne årsaken. Dette patologi er en autoimmun sykdom som er kjennetegnet ved svikt i kroppens immunceller. Disse cellene, som beskyttere av kroppen begynner å oppfatte de kar i sirkulasjonssystemet for et fremmed antigen, noe som resulterer i produksjonen av antistoffer som bryter ned karveggen. Som et resultat blir fartøyene tynnere, deres brølhet og ømhet øker. Selv med minimalt trykk eller støt, brutte subkutane kar, forårsaker blåmerker på kroppen. På grunn av økt skjørhet av blodkar som ligger i membranen i de indre organer (hjerte, lunger, nyrer, lever) begynner å komme sår over hele kroppen (i rygg, mage, armer og ben), med unntak av ansiktet.

Klemmer på kroppens årsak kan ha følgende:

 1. Med åreknuter begynner hematomer å vises på beina. Denne patologien er ledsaget av stagnasjon i benene på bena, noe som provoserer overdreven strekking og som følge av tynning av blodkarets vegger.
 2. Hypovitaminosis eller vitaminmangel av vitamin C og F - en vanlig årsak blåmerker på kroppen, på grunn av hvilket forstyrret funksjonen og integriteten til blodårene. Organismen er spesielt følsom for mangel på ascorbinsyre (vitamin C). Eliminere årsaken kan oppnås ved å inkludere i kosten av tomater, ananas, rose, stikkelsbær, jordbær og så videre. Legemidler kan hjelpe i kampen mot beriberi. Hypovitaminosis rutin (vitamin P) blir straffet for en sunn tilstand av kapillærene, og øker deres permeabilitet og blodtrykket, noe som i sin tur øker også belastningen på blodkar. Dersom legemet er samtidig Hypovitaminosis vitamin C og P, vil det bli observert mangel på Ca i blodet, noe som også øker skjørheten av beholderveggene og dempe dem.
 3. Hormonal ubalanse. Som et resultat av denne årsaken vises blåmerker i det rettferdige kjønn. Med en mangel i kroppen av et kvinnelig østrogen, reduseres vaskulær styrke. Gjennom livet er den hormonelle bakgrunnen til en kvinne veldig mobil, og spesielt med utbruddet av overgangsalderen. Det er i denne perioden at de fleste kvinner begynner å oppdage årsakssammenheng (ikke fra påvirkning) hematom.
 4. Kreft sykdommer. Blodkreft - leukemi forårsaker spesielt ikke blæren fra blåmerker. Denne patologien er ledsaget av en reduksjon i antall blodplater, erytrocytter og leukocytter i blodet. I sin tur manifesterer trombocytopeni (mangel på blodplater) en reduksjon av blodkoagulerbarheten. Derfor kan selv et svakt slag eller blåmerke føre til stor blødning under huden.
 5. Narkotika terapi. En rekke medikamenter kan forstyrre vaskulær styrke, for eksempel å ta antidepressiva, smertestillende, antiinflammatorisk, antiemisk og blodtynning. Bruising er en alvorlig bivirkning, som tar medisiner bør stoppes umiddelbart, for å unngå mulig blødning.
 6. Redusert blodpropp. I tilfelle at blodfortynning oppstår ikke på grunn av kreft eller medisinbehandling, bør du være oppmerksom på kostholdet ditt.

I tillegg kan blåmerker på legemet av årsaken, forbundet med andre sykdommer i sirkulasjonssystemet, kronisk tonsillitt, revmatisme, nyresykdom.

Hva skal jeg gjøre?

Hvordan bli kvitt blåmerker på kroppen? Naturligvis, hos personer med hematomer i åpne områder av kroppen med smertefulle følelser fra blåmerker, oppstår spørsmålet om hvor raskt å fjerne blåmerker. Før du velger en måte å bekjempe blåmerker på, må du forstå nøyaktig årsaken til utseendet.

Så, med hypovitaminose eller vitaminmangel vitamin C, bør P holde seg til riktig diett, der mangelen på vitaminer vil bli påfyllt. I dette tilfellet vil restaureringen av fartøyene komme raskt, og blåmerker vil forsvinne raskere. Mye askorbinsyre (vitamin C) i rosen hofter, sitrus, lingonberry, etc. Med vitaminmangel vil terapi med legemidler som inneholder dette vitaminet bli mer effektivt. I grønn te, bokhvete, blomme, rød pepper, kirsebær er mye ranting. Kombinert stoff Ascorutin, som inneholder begge vitaminer, er et ideelt middel for å gjenopprette og styrke veggene i blodårene.

Raskt bli kvitt blåmerker av noen etiologi vil hjelpe salve Heparinovaya. Denne salven kan raskt oppløse en blodpropp som samles inn under huden, og forkorte tiden for den lilla-lilla flekken på huden. Og også Heparin salve er i stand til å svekke en smertefull følelse fra et hematom. Troxevasin salve er et annet effektivt stoff som reduserer skjørhetens skjørhet.

I nødstilfeller umiddelbart etter skaden eller noen få minutter etter det, resulterer den positive effekten i bruken av is. Is er plassert i en pose eller en pute og legges på et håndkle eller lommetørkle, og deretter på det berørte området. Kald, som kommer fra isen, vil bidra til å stoppe blodstrømmen fra det skadede karet. Bruk av kulde bør forbli til stedet for blåmerke blir vanlig for hudfargen. Det vil være nok å sette isen i 10-15 minutter hver dag.

En gammel bestemors måte å kvitte seg med blåmerker er bruken av eddik. Dette stoffet fremmer tilførsel av blod til det skadede området, hvor blodproppene oppløses. En lignende virkemekanisme er varmen som påføres hematoma.

En annen effektiv anbefaling fra legen til pasientens spørsmål er hvor raskt å bli kvitt blåmerker, er å flytte det berørte området til posisjonen "så høyt som mulig". Siden hematoma er akkompagnert av blod under huden, så i denne loddets vertikale stilling, i henhold til tyngdekravene, vil blodet ha en tendens til jorden.

Les Mer Om Fartøyene