Bevegelse av blod i menneskekroppen

Menneskekroppen er gjennomsyret av blodårer gjennom hvilke blodet strømmer kontinuerlig. Dette er en viktig betingelse for livet til vev, organer. Bevegelsen av blod gjennom karene avhenger av den nervøse reguleringen og leveres av hjertet, som fungerer som en pumpe.

Les Mer

Essensiell hypertensjon: symptomer, behandling

Essensiell hypertensjon er den vanligste typen arteriell hypertensjon (96% av alle tilfeller), som er ledsaget av en stabil økning i systolisk trykk over 140 mm.

Les Mer

Behandling og forebygging av abdominal aorta aneurysmer

aorta er det største fartøyet i menneskekroppen. På aorta og dets grener går oksygenert blod fra hjertets venstre hjerte til alle organer. Dette er hovedlinjen i blodsirkulasjonen til en person, betinget er den delt inn i flere divisjoner: stigende del av aorta, aortabue og nedstigende del av aorta.

Les Mer

Oversikt over alle muligheter for utviklingen av Willis-sirkelen, hva betyr det i praksis?

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er alternativene for utviklingen av Willis-sirkelen, hva er det, hvilke arterier er inkludert i sammensetningen.

Les Mer

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Les Mer

Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Les Mer

Ekstravasal kompresjon av vertebralarterien

Ikke mange vet at ekstravasal kompresjon av arteria vertebralis er en feil på arteria vertebralis forårsaket av ekstravaskulær kompresjon av kanalene, vanligvis ekstravasal kompresjon i arteria vertebralis oppstår fra de patologiske forandringer i nakkesøylen.

Les Mer

Hvorfor blåmerker vises på kroppen uten grunn, hva du skal gjøre

Fra denne artikkelen vil du lære: Hvorfor blåmerker virker på kroppen uten en grunn, hvilke sykdommer kan forårsake dette problemet. Hva å gjøre med det.

Les Mer

Kolesterolplakk i karene: årsakene til dannelse, symptomer og hvordan å bli kvitt dem

Livet i moderne megasiteter gjør at en person spiser fort, men her kan man ikke unngå å miste kvalitet. Som et resultat av å spise fettstoffer, danner plakk i karene - de er hovedårsaken til døden fra hjerte-og karsykdommer.

Les Mer

Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Les Mer

Nedre hule venen

Den nedre hule Wien (v. Cava inferior) (fig. 420), som dannes fra fusjonen av høyre og venstre felles bekken vene ved IV-V lumbale ryggvirvler, er et fartøy diameter 20-34 mm, som vanligvis har ingen ventiler.

Les Mer

En fullstendig beskrivelse av hypovolemisk sjokk: årsakene til hva du skal gjøre

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hypovolemisk sjokk, under hvilke sykdommer det utvikler og hvordan det manifesterer seg.

Les Mer

Atriell fortynning

Atriell dilasjon er en utvidelse av hulrommet til venstre og (eller) høyre atrium med bevaring av den normale tykkelsen på veggene som danner dem. Denne tilstanden er ikke en uavhengig sykdom og regnes som en av symptomene som er karakteristiske for en rekke medfødte eller oppkjøpte patologier i hjerte- eller luftveiene.

Les Mer

Kosthold for styrking av blodkar: generelle anbefalinger og de mest nyttige produktene

Sprø og ødelagte blodkar - er ikke bare en kosmetisk feil, ledsaget av utseendet på edderkopp årer på huden, blåmerker og blødninger, men også et alvorlig helseproblem.

Les Mer