Hvordan behandle aorta fibrose

Fibrose av ventiler av aortaklappen er en patologisk tilstand av hovedkarakten i menneskekroppen (aorta). Aorta bærer bevegelsen av blod gjennom et stort spekter av blodsirkulasjon i menneskekroppen, fra hjertet - til alle organer. Men noen ganger blir hun rammet av ulike sykdommer, og så endres tilstanden.

Kjernen i sykdommen

Fibrene i ventiler av aortaklappen er en farlig og alvorlig tilstand

I tilfelle av infeksjon hos mennesker fibrose aortaventilen, tykkelsen av veggene i ventilen (eller flere ventiler) begynner å øke hurtig, selv om det for riktig funksjon av ventilene må være tynn, fleksibel og jevn, som består av løst bindevev.

Med spredning av vev, reduseres antall blodkarillærer inne i det, og det får derfor mindre næringsstoffer, og som et resultat dør noen av ventilcellene rett og slett, og blir fibrøst vev.

Jo mer det vokser, jo mer uregelmessig ventiler seg selv.

Det kan ikke allerede lukkes tett når blodet blir fjernet fra hjertekammeret, og noe av det suger tilbake, tilbake i atriumet. Dette er fyldt med påfølgende strekking av atriene. Eller tvert imot er det en innsnevring av ventilåpningen - en åpenbar stenose dannes.

Det er en patologisk tilstand, fordi den hurtig fortykning av veggene og aorta ventilene reduserer dens elastisitet, og dette i sin tur, reduserer hastigheten av blodstrømmen gjennom arterier og blodkar og svekker de fysiske parametere av menneskeliv. Det er skadelig for menneskers helse, og med de avanserte stadiene av sykdomsutviklingen, truer selv livet.

årsaker til

Brudd kan være både medfødt og oppkjøpt

En ganske vanlig årsak til denne sykdommen er aldersrelaterte endringer i menneskekroppen. Kroppen er i alderen, alle dets organer og vev slites ut, og aortas struktur endres også.

Aorta gjennomgår også unormal vekst på grunn av hormonell svikt i kroppen eller metabolske sykdommer.

Mulige årsaker til brudd:

 • Svært ofte er mitral ventil fibrose en konsekvens av progresjon og utilstrekkelig (eller feil) behandling av hypertensjon.
 • Det manifesterer seg etter et hjerteinfarkt.
 • En annen årsak til sykdommen kan være forskjellige smittsomme sykdommer i hjertets bindevev, hjertesykdom, visse lungesykdommer (eller uregelmessigheter i lungene, deres utilstrekkelige funksjon).
 • I tillegg, for å gi fremdrift til fremdriften av fibrose av ventiler av aortaklaven, kan for mye fysisk belastning som er uforenlig med nivået på en persons fysiske tilstand.
 • Dårlige vaner (røyking, regelmessig inntak av alkohol) og usunn livsstil (mangel eller grove brudd i modus for dagen, feil forholdet mellom arbeid og hvile, kronisk stress forhold) i betydelig grad påvirke utviklingen av denne sykdommen.
 • Inntak av medisiner uten spesialtilsyn fører også til en patologisk forandring i aorta.
 • Hvis en person stadig mangler kalsium i kroppen, kan veggene i aorta også begynne å bli tykkere, det samme fenomenet kan påskynde den feildiagnostiserte allergien.
 • Hvis kronisk forhøyet kolesterolnivå hos mennesker, vil det før eller senere føre til dannelse av kolesterol plaques på veggene i blodkarene, så disse plakkene blir avleiret kalsium, og det medfører ødeleggelse av ventiler og aorta seg selv.

Til slutt bør det nevnes at aorta-patologier ganske enkelt kan være medfødt, og denne sykdommen er genetisk i stand til å bli overført fra foreldre til barn.

Symptomer og komplikasjoner

Kortpustethet, smerte i hjertet, svakhet og hjertebanken - tegn på sykdom

Som de fleste alvorlige sykdommer, kan fibrose av aortaventilen skje uten symptomer, som til og med den vanlige mann til den mangel på medisinsk kunnskap kan tyde på at legemet sluttet å virke jevnt og stabilt, og det stammer patologiske forandringer.

Hva slags eksterne tegn kan vise en person som oppstår feil i normal blodstrøm gjennom arteriene:

 1. Alle kan legge merke til at han tidligere ikke hadde manifestert kortpustethet med mindre fysisk anstrengelse, og til og med med vanlig inntak av mat. For eksempel, hvis en person som tidligere roligt traff trappene til fjerde etasje, plutselig begynte å gjøre det med vanskeligheter, med et brudd på pustens rytme, er det grunn til å ta en pause for å tenke på årsaken til et slikt uvanlig fenomen.
 2. Hvis du blir lei raskere enn vanlig, hvis hans prestasjoner har falt betydelig, ble han slapp, blek og uten grunn begynte å gå ned i vekt, kan det også bety at overgrepene startet i strukturen i arteriene.
 3. Hvis du i tillegg til dette, begynte folk å oppleve den følsomme smerte (eller alvorlighetsgrad) i området av brystet, begynte hjertet hans å slå med en merkbar quicke, følte han selv liten svimmelhet, og selv i morgen (eller i løpet av dagen) han ble merkbart hovne bein, så er sannsynligheten for progresjon av denne sykdommen enda større.
 4. Og tilstedeværelsen av støy i ørene og plutselige fall i blodtrykket (trykk uten grunn stiger eller synker kraftig, og disse prosessene er ikke praktisk kontrollert medikamentinntak), er det mulig å fastslå med sikkerhet: sykdommen forekommer eller endrings fartøyer og arterier.

Hvorvidt disse tegnene dukket opp i komplekset, eller en for en, skal umiddelbart vende seg til legen. Sykdommer av denne typen er utelukkende kardiolog. Og selv om en person med uvitenhet vender seg til en enkel distrikts terapeut, vil en kompetent lege nødvendigvis sende pasienten til en spesialist for avklaring og bekreftelse av diagnosen.

Hvis du ikke ta hensyn til alle de ovennevnte symptomene, ikke vist i tid fra en erfaren spesialist i hjertesykdommer og ikke starte en kompetent, profesjonelt valgt behandling, fibrose av flygeblader av mitral ventil med en svært høy sannsynlighet provosere alvorlig hjertesvikt truer pasientens liv eller hjertesykdom som er ikke mindre farlig patologisk tilstand. Bare sagt, dette vil sikkert føre til døden til en person.

Diagnostiske metoder

Vi gjør et EKG i hjertet

Korrekt handling av kardiologen ved mistanke og diagnostisering av denne sykdommen vil være omtrent det følgende. For det første snakker legen med pasienten om helsen og symptomene som alarmer pasienten.

Deretter vil han nøye studere sin medisinske historie og resultatene av laboratorietester (generell urinanalyse, en generell blodprøve, en blodprøve for sukker og kolesterol). Deretter skal legen konkludere om nødvendige metoder for videre diagnostisering av sykdommen.

Han kan utpeke en pasient bryst røntgen for å se omfanget av endringene i hjertet og hele kardiovaskulære systemet, ekkokardiografi, som viser den nøyaktige plasseringen og utstrekningen av arr dukket opp på ventilen.

Også effektive metoder for å bestemme denne sykdommen utfører kateterisering og EKG.

Disse diagnostiske tester avslører ikke bare omfanget av fibrose, men også nærvær i kroppen av den syke inflammatoriske prosesser og virusinfeksjoner som kan komplisere forløpet av den underliggende sykdom, og som må tas i betraktning ved oppnevning av behandlingen.

Hvordan behandles denne sykdommen?

Kirurgisk behandling foreskrives hvis sykdommen utvikler seg sterkt!

Du kan behandle denne alvorlige sykdommen på to måter:

 1. medisinsk (med hjelp av medisinering)
 2. kirurgisk (utfører kirurgisk inngrep for å reparere en skadet ventil eller fullstendig erstatning)

Den første fasen av sykdommen behandles med hjerte glykosider, antikoagulantia, diuretika. I den andre (tredje og fjerde) grad av fibrose av ventiler av aortaklaven foreskriver legene i de fleste tilfeller kirurgisk behandling, naturlig, idet man tar hensyn til pasientens fysiske tilstand. Hvis en person ikke er i stand til å reschedule og gjenopprette etter en slik operasjon (alderdom, dystrofi, onkologiske sykdommer), så er den kontraindisert.

Ofte er kirurgi ikke gjort på åpent hjerte, men gjennom perifere arterier ved hjertekateterisering.

Slike operasjoner utføres for tiden ganske vel, med en etterfølgende høy prosentandel av utvinning, hvoretter pasienten vender tilbake til normallivet til en helt sunn person, og hans liv i kvalitet skiller seg ikke vesentlig fra det vanlige liv. Du kan fortsette å jobbe på stedet for permanent arbeid. Selvfølgelig må første gang terapeutisk støtte kroppen etter operasjonen, men i fremtiden blir nesten alle kardiologiske restriksjoner fjernet, det vil si at et normalt liv blir tilgjengelig for en person, han gjenoppretter.

Denne sykdommen er ikke en dom, det behandles ganske godt, spesielt nå som de siste, progressive metodene for diagnose og behandling er blitt tilgjengelige og er kjent. Feil i diagnosen blir praktisk talt eliminert, og kardiologernes kunnskaper og ferdigheter vil gjøre behandlingsprosessen kvalitativ og effektiv.

Mer informasjon om erstatning av hjerteventiler finnes i videoen:

Ikke vær redd for behandling (selv i drift), mye mer forferdelig passivitet og unngå problemet. Hvis en person har endret strukturen til aortaklappen, blir de uten forverring bare forverret, og det vil sikkert være en krise tilstand når det blir vanskelig eller umulig å hjelpe pasienten.

Det ville ikke være overflødig å si at denne sykdommen (som de fleste andre hjertesykdommer) er lettere å forebygge enn å behandle. Dette gjelder selvsagt ikke tilfeller av genetisk predisponering. Folk (spesielt komponert i fare) må du nøye overvåke deres helse og forekomsten av forverring av helse, spise riktig, gi opp dårlige vaner, for å organisere riktig modus av dagen, til alternative arbeid og hvile, ikke overarbeid, og ikke å utsette kroppen langvarig stress ikke er brukt medisiner uten å konsultere en lege, temperere kroppen din så mye som mulig og behandle noen (selv de minste) inflammatoriske sykdommene i tide, unngå komplikasjoner og overføre dem til kronisk stadium.

Typer av fibrose av kardiovaskulærsystemet

Hva er fibrose av ventiler i aortaklappen eller mitralventilen? Fibrose av hjertet tilhører en rekke patologiske sykdommer. Det fører til en rask vekst og økning i bindevevets volum. Dette er i sin tur fulle av utseende av arr.

Det er flere typer fibrose i hjertet. Den første av disse er fokal fibrose. Denne sykdomsformen er opprinnelig. Det fører til dannelsen av enkelt arr. Tidlig diagnose og behandling kan stoppe utviklingen av fokalfibrose. Ellers vil det vokse til andre arter.

Den andre typen er diffus fibrose. Det er en av de siste stadiene av sykdommen. Diffus fibrosis i hjertet kan skade en stor mengde bindevev og føre til mye farligere og alvorlige konsekvenser.

Cystisk fibrose er en separat lidelse. Det kan føre til forstyrrelse av metabolisme og dannelse av cyster i menneskekroppen. Dette er veldig farlig for livet, så ikke forsøm den tidlige diagnosen og behandlingen i de tidlige stadier av fibrose.

Skelne mellom fibrose og de berørte delene av hjertet. Det er verdt å vurdere hver av disse artene mer detaljert.

Fibrose av mitralventilflapper

Fibrose av ventiler til mitralventilen i hjertet er en ganske farlig og alvorlig tilstand. Årsakene til forekomsten er svært varierte. Det er verdt å vurdere dem mer detaljert.

årsaker

Ganske ofte oppstår denne sykdommen etter at pasienten har hatt hjerteinfarkt. Den vanlige årsaken er aldersrelaterte endringer i menneskekroppen. Gjennom årene slites vev og organer ut. Hjertets vev, MC kan bli skadet på grunn av hormonelle forandringer, nedbrytning av hurtig metabolisme, etc.

Fibrose av mitralventilen kan skyldes følgende årsaker:

 • Hypertensjon.
 • Forstyrrelser i lungene.
 • Hjertefeil.
 • Infeksiøs eller viral infeksjon av bindevev i hjertet.
 • Sterk fysisk aktivitet, etc.

Denne sykdommen, i mangel av rettidig inngrep av spesialister, kan utvikle seg til fibroider av myokardiet. Ellers kalles det myokardiofibrose.

Aortisk ventil fibrose

Aorta er en uunnværlig arterie i menneskekroppen. Hun bruker blod på et stort spekter av blodtilførsel fra hjertet til alle organer. Men ofte påvirkes det av ulike sykdommer. En av disse er aortaklappen fibrosis. Hva er det uttrykt i? Tykkelsen av aortas vegger øker raskt. Dette påvirker elastisiteten negativt, noe som reduserer blodsirkulasjonen betydelig.

årsaker

Fibrose av roten av aorta kan skyldes en rekke forskjellige årsaker. Disse inkluderer:

 • Utsatt alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Utvikling av allergiske og inflammatoriske prosesser i kroppen.
 • Medfødte patologier av aorta.
 • Dårlige vaner og feil livsstil.
 • Ukontrollert bruk av medisiner og medisiner.
 • Alder endres.
 • Skade.
 • Kraftig fysisk aktivitet.
 • Mangel på kalsium og andre viktige elementer i kroppen.

Aorta fibrose og dens utvikling er i stor grad avhengig av genetiske faktorer. Det er tilfeller når denne sykdommen overføres fra generasjon til generasjon.

Fibrose av interventricular septum

Fibrose av interventricular septum er en ganske vanlig hjertesykdom. Karakteristiske symptomer for ham ser allerede ut i de første årene av en persons liv.

Siden denne sykdommen er medfødt, er hovedårsaken til utseendet den genetiske faktoren. Fibrose av IVF er arvet.

Symptomer på fibrose

Fibrose av hjerteapparatet kan identifiseres ved en rekke spesifikke symptomer. Blant dem er:

 • Konstant svakhet.
 • Kortpustethet under mindre fysisk anstrengelse, matinntak.
 • Nedetid.
 • Tretthet.
 • Blekhet.
 • Lett vekt.
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet.
 • Hjertepasning.
 • Hyppig svimmelhet.
 • Tyngde i brystet.
 • Skarpe endringer i blodtrykk.
 • Lyder i ørene, etc.

Hvis et eller flere av de ovennevnte tegnene til denne avviket vises, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Det omhandler sykdommer av denne typen kardiolog.

diagnostikk

Tidlig og kompetent diagnose kan riktig bestemme nødvendig behandling og redusere risikoen for komplikasjoner betydelig.

Det første som legen vil utføre ved sitt primære besøk, er analysen av anamnese. Kardiologen vil undersøke deg, studere medisinsk historie nøye.

Videre kan legen utpeke en moderne diagnostikk. Det kan være:

 • Radiografi. Denne metoden for diagnose kan mest nøyaktig indikere graden av endringer i hjertet og kardiovaskulærsystemet som helhet.
 • Ekkokardiografi. Det vil bidra til å bestemme nøyaktig plassering og grad av utvikling av defekter (arr).
 • MR. Tradisjonell metode for diagnose i kardiologi.
 • Kateterisering. Med denne metoden for å diagnostisere sykdommen, brukes et kontrastmiddel. Det er introdusert gjennom femorale arterien. Ved hjelp av kateterisering er det mulig å bestemme tilstanden og kvaliteten på strukturer og deler av hjertet.
 • EKG, etc.

Sammen med de ovennevnte metoder for diagnose blir brukt og vanlige blod- og urintester. De er ikke mindre effektive og effektive. Disse testene vil bidra til å bestemme ikke bare graden av fibrose, men også nærvær i kroppen av en rekke virale infeksjoner og inflammatoriske reaksjoner.

Fibrose av roten av aorta

Fibrose av roten av aorta

Fibrose er en sykdom som er ledsaget av fortykkelse og arrdannelse på bindevev. Ofte er en sykdom en konsekvens av inflammatoriske prosesser i kroppen. Fibros av roten av aorta kan være en konsekvens av traumer i noen tilfeller. Det er flere grader av sykdom.

De viktigste varianter av fibrose:

- Fokal. Godartet prosess. Sykdommen er ledsaget av skade på vev eller organer.

- Diffus. Denne typen fibrose er forskjellig fra fokus ved alvorlige lesjoner.

- Cystisk. Den mest alvorlige graden av sykdommen. Sykdommen har en arvelig disposisjon. Sykdommen er ledsaget av nederlaget til kjertlene av ekstern sekresjon. Cystisk fibrose ledsages av et brudd på kjertlene av ekstern sekresjon. Som et resultat av sykdommen, blir luftveiene, fordøyelseskanalen, forstyrret.

- Lokal. Ailment er et resultat av skaden.

Noen funksjoner av aorta rotfibrose:

- På grunn av nedgangen i hjertepumpens funksjon kan blodkarene bli overbelastet. Som et resultat er organene fylt med venøst ​​blod. Dette er hovedårsaken til høyt trykk i venler og arterioler, noe som fører til patologiske forandringer.

- På grunn av fibrose av roten av aorta, er luftveiene nedsatt. Blodet er ikke beriket med oksygen. Pasienten har tegn på hjertesvikt (blå lepper, blek hud, kortpustethet).

- På grunn av fibrose har pasienten symptomer som indikerer stagnasjon av blod i leveren og beinene (tyngde i høyre side av kroppen, ødem).

- Kontraktil funksjonen av myokardiet minker med sykdomsforløpet. Som en konsekvens dannes en gjenværende mengde blod i atria og ventrikkelen som strekker hjertet i hulet. På grunn av dette er hjerteventilene løst festet til hverandre.

- Fibros av roten til aorta er ledsaget av hjertesvikt. Hvis du ikke behandler sykdommen, mister hjertet til slutt sine kompenserende evner.

Noen funksjoner ved behandling av aorta rotfibrose:

- De behandler sykdommen bare på et sykehus. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsakene som førte til fibrose.

- Pasienten er foreskrevet beta-blokkere, B-vitaminer, hepatoprotektorer og andre medisiner.

Fibrose av ventiler: årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I forbindelse med den aktive introduksjonen av ekkokardioskopi (ultralyd av hjertet) i undersøkelsen av de brede massene av befolkningen, har de fleste hjertesykdommer ikke en eneste sjanse til å forbli uoppdaget. Dette skyldes det faktum at selv små endringer i hjertets indre struktur kan oppdages ved hjelp av ultralyd. Derfor har flere og flere pasienter i de senere år hørt fra legen at de har fibrose i hjerteventilene, selv om de kliniske manifestasjonene av sykdommen ennå ikke er tilgjengelige. Dette er selvfølgelig bra, fordi den tidligere fibrose, for eksempel mitral eller aortaklappen, oppdages, desto større er sjansen for å forhindre utvikling av bivirkninger.

Fibrene i hjerteventilene er ikke noe mer enn dannelsen av overflødig bindevev på stedet der de tynne, elastiske og glatte ventilflikene skal være plassert i det normale hjertet (i hver ventil er det flere ventiler). Fibrose kan ikke bare påvirke ventilene selv, men også ventilringen, som ventilene er festet til på den ene siden, og til og med det muskulære vevet rundt ventilringen.

Hva skjer med fibrose av ventiler?

fibrose av hjertets aorta ventil

Normalt, i ventiler på alle fire ventiler i hjertet, er det et løs bindevev. Fibrene er bestilt, og tilførselen av cellulære strukturer utføres av de minste blodkarene fra hjertets muskelvev. Ved eksponering for patologiske faktorer på ventilen, og også på grunn av aldersrelaterte egenskaper, blir bindevevet erstattet av en grovere, som ikke klarer å opprettholde ventilens elastisitet og fleksibilitet. Antallet av kapillærer i ventilene reduseres, ventilvevet mottar mindre næringsstoffer, og noen celler dør bare, erstattet av fibrøst vev. Faktisk ligner fibrene i ventilen et arr på stedet av effekten av den negative faktoren på anbudet bindevevet. Ofte er begrepet fibrose identifisert med sklerose, som også er sant. Her er bare sklerose mer karakteristisk for hjerte muskelen selv, for eksempel postinfarkt eller postmyokarditt cardiosklerose. Selv om du ofte er i konklusjonen av ekkokardioskopi, kan du lese om sklerose av roten til aorta eller sklerose i ventralene til mitralventilen.

Etter hvert som fibrøst vev vokser, opptrer funksjonen av ventilflappene. De er ikke i stand til å låses fast når blod utstøtes fra ventrikkelen, for eksempel, og deretter en del av blodet "lekke" tilbake inn i atrium, det gradvis pererastyagivaya og gi årsak til ytterligere forstyrrelser av hemo-dynamikken. Eller, omvendt, det fibrøse vev av ventilringen spirende mot klaffene, hvilket resulterer i en søm mellom dem som før eller senere vil provosere dannelse av stenose (innsnevring) fra ventilåpningen.

Hva er fibrose forskjellig fra hjertesykdom?

Fibrose, sklerose eller forkalkning er bare et underlag for utvikling av hjertesykdom, og hvis en skrue utvikler seg eller ikke, kan det ikke forutsettes på forhånd. Men du kan regelmessig se en lege, og i tilfelle de minste tegn på defekt eller kronisk hjertesvikt i tide for behandling. Her snakker vi om det faktum at jo tidligere pasienten identifiserte risikofaktorer for hjertesykdom, desto mer vil han utføre ultralyd i hjertet, og derfor vil tiden ikke bli savnet.

Årsaker til hjertets fibrose

Fibrose kan utvikles i noen av hjerteventilene, men er oftest påvirket mitral ventil. På andreplass i frekvens - aortaklaff. For normal ventil erstatning av fibrøst vev kan resultere i infeksjon, inflammasjon, avsetning av kalsium iboende egenskaper og t. D.

Den vanligste fibrose i hjerteventilene er forårsaket av følgende tilstander og sykdommer:

 • Aldersendringer i ventilflapper. På grunn av aldersrelaterte endringer i kollagen og elastiske fibre, reduseres antallet fartøy som foder sistnevnte, hos pasienter over 60 år. Som et resultat får fibrene i hjerteventilene en grovfiberstruktur som påvirker ventilens funksjon.
 • Utsatt akutt revmatisk feber, spesielt ved gjentatte angrep (tidligere kalt revmatisme). Ved påvirkning av ventilen av bakterier (vanligvis streptokokker, hemolytisk, grønn, etc.), utvikler infeksiøs endokarditt med en inflammatorisk prosess på ventilene. Når effekten av antistoffene på ventilen til denne gruppe bakterier (normalt BGSA - beta-hemolytiske streptokokker gruppe A) er også utformet på karmen inflammatoriske prosessen, men har en autoimmun karakter. De vanligste revmatiske sykdommen utsettes personer ofte lider av sår hals, betennelse i mandlene, karies, kroniske sykdommer i øvre luftveier, og har lidd skarlagensfeber. Infeksiøs endokarditt utvikler seg også i denne kategorien av pasienter, men oftere forekommer det ved injeksjon av narkotikabrukere.

revmatiske vegetasjoner på mitralventilen

 • Medfødte egenskaper, for eksempel bindevev dysplasi, Marfan syndrom, mitral ventil prolapse. Med disse anomaliene, opprinnelig bindevev i andre organer, er forskjellig fra det normale, og fører ofte til tap av funksjon av organet. Så, for eksempel med Marfan syndromet er det et brudd i den anatomiske og funksjonelle strukturen til andre indre organer, inkludert hjertet. Mitralklaffprolaps gi "slakk" i lumen klaffene hjertekammeret, og hvis en slik lineær sidehengslede vinduer utvikle fibrose i en pasient er ganske sannsynlig brudd intrakardielle hemodynamikk.
 • Aterosklerose av aorta. Avsetningen av kolesterolplakk i tillegg til skade på kranspulsårene og i den forbindelse den høye risikoen for hjerteinfarkt, skjuler en annen fare. Dette er en lesjon av roten av aorta med den påfølgende deponering av kalsium i plakk. I tillegg til aortas vegger påvirkes ventiler, og aorta fibrose utvikles.
 • Utsatt myokardinfarkt og akutt betennelse i hjertemuskelen (myokarditt). Nekrose (celledød), eller inflammasjon i nærheten av ventilringen fører til en spredning av døde kardiomyocytter på plass sklerotisk vev - "arr på hjertet" formede Hvis stedet for dette vevet var de minste sugekoppene som sperrer ventilklaffene, kan de ikke lenger utføre sin funksjon. I forbindelse med kronisk hypoksi dannes fibrøst vev direkte i ventilflappene.

Hvordan manifesterer hjerteventil fibrose?

På grunn av at mitrale og aorta ventiler er oftest påvirket av veksten av fibrøst vev, er det fornuftig å utdype de kliniske manifestasjonene spesielt fra disse ventiler.

Fibrose av hver ventil kan ikke oppstå klinisk i tilfelle ventilringen er innsnevret litt (den såkalte ikke-kritiske stenosen til ventilhullet). Hvis fibrose fører til svikt av ventilen, oppstøt dannes - returstrømmen av blod i atrium (i lesjoner av Mitralklaff) eller inn i den venstre ventrikkel (fibrose klaffer eller aortaroten). Regurgitation kan være mild eller signifikant, og avhengig av dette kan pasienten ha noen symptomer.

Symptomer på mitral ventil fibrose

fibrose, kalsifisering og stenose av mitralventilen

I de fleste tilfeller forekommer fibrose av mitralventilflikene i flere år, hvor pasienten føler seg tilfredsstillende, uten å merke noen subjektive klager fra hjertet. Deretter, med videre involvering av bindevevet i ventilen i den fibrøse prosessen, har pasienten følgende symptomer:

 1. Økt tretthet med normal fysisk aktivitet, tidligere godt tolerert av pasienten,
 2. Utbruddet av angrep av kortpustethet, kvelning, en følelse av mangel på luft, periodisk eller konstant notert i ro,
 3. Fornemmelser av forstyrrelser i hjertearbeidet (vanligvis av typen ekstrasystol eller atrieflimmer),
 4. Smertefullt syndrom i brystet som ligner stenokardisk smerte,
 5. Periodisk forekommende hevelse i nedre ekstremiteter, spesielt om morgenen, etter en lang horisontal stilling av kroppen.


aorta ventil fibrose

Hva skjer med aorta ventil fibrose?

Pulsåreklappen stenose om ventilene eller aortaroten grunn av fibrose av aortaventilen, eller svikt av vingene, fører til mindre enn normal flyt av arterielt blod til andre organer, inkludert hjernen. Dette provoserer en generell skarp svakhet, pasienter med bevissthet, angina angina på grunn av forringelse av koronar blodstrøm, og kan også føre til utvikling av lungeødem.

Diagnose av hjerteventil fibrose

I tilfelle at fibrose ikke er signifikant og fortsetter uten signifikante symptomer, kan legen stole på disse mindre manifestasjonene og på undersøkelsesdataene for å tilordne en bestemt forhåndsundersøkelsesplan til pasienten. Vanligvis er rutinemessig diagnostikk (blodprøver, urin, EKG) og instrumentelle undersøkelsesmetoder foreskrevet. Disse inkluderer følgende:

 • Ultralyd i hjertet er den mest informative studien, da den tillater å visualisere de minste indre strukturer i hjertet og på en pålitelig måte vurdere graden av fibrose, graden av innsnevring av ventilringen eller graden av oppblåsning. Også den kontraktile funksjonen til venstre ventrikel og utkastningsfraksjonen estimeres, det vil si mengden blod som faktisk kommer inn i aorta, og hvor mye det avviger fra riktig beløp.
 • Radiografi av brystet. Informativ for venøs stasis i lungevevvet, med endring i hjertekonfigurasjonen, for eksempel med økning i atrium eller ventrikel. En erfaren radiolog kan alltid fortelle av hvilket kamera kardialskyggen i bildet antas utvidet.
 • Koronarangiografi (CAG, eller såkalt "koronar") utføres ikke for alle pasienter, men bare for de som er planlagt til kirurgisk behandling for ventilutskifting. I tillegg er CAG indikert hos pasienter med samtidig IHD, men de tilsvarende indikasjonene blir avslørt.

Enhver av metodene for forskning er utpekt av legen på grunnlag av resultatene av en heltidseksamen. Det skjer slik at pasienten notater typiske klager på svakhet, tretthet, kortpustethet, etc., og legen ikke se hans vitnesbyrd til undersøkelsen, da disse symptomene kan være forårsaket av noe av kronisk utmattelsessyndrom og overbelastning på arbeidsplassen, til patologi nervesystemet. I dette tilfellet kan pasienten utføre et elektrokardiogram og ultralyd av hjertet på egen bekostning i betalte klinikker, selv for selvtilfredshet, da det ikke vil være noen skade fra disse metodene.

Hvordan behandle fibrose i hjertet og kan det helbredes?

I tilfelle at fibrene i ventilene ikke er dannet nok til å forårsake signifikant stenose eller oppkast, må pasienten ikke bli behandlet. Det er nok å observere kardiologen regelmessig med vanlig ekkokardioskopi. Men hvis pasienten har andre sykdommer i hjertet og blodårene - arteriell hypertensjon, atrieflimmer, myokardisk iskemi, er valg av behandling krevd i henhold til sykdommens art.

Hvis fibrose er signifikant, og førte til utvikling av alvorlig hjerteinsuffisiens, er det i de fleste tilfeller nødvendig å ta hjerteglykosider og diuretika (diuretika). Vanligvis blir digoksin administrert i en dosering på 0,25 mg per 1/2 tabletter to ganger daglig 5 dager i uken (to dager) kontinuerlig eller til den kliniske situasjonen forbedrer seg. Fordi diuretika er foretrukket indapamid (1,5 eller 2,5 mg om morgenen), og i mer alvorlige stadier - veroshpiron (25 eller 50 mg om morgenen), diuveru (5 eller 10 mg om morgenen) og furosemid (20-80 mg om morgenen).

Når pasienten avslørte betydelig fibrose som fører til innsnevring av ventilringen 2, 3 og 4 den utstrekning det er nødvendig for operasjon av ventilen protese eller operasjons colliotomy (commissurotomy). For tiden kan operasjoner utføres både på det åpne hjerte ved bruk av apparatet med kunstig sirkulasjon og intravaskulær tilgang gjennom de store perifere arterier (inguinal, lårben, etc.). Vanligvis brukes moderne mekaniske proteser laget av syntetiske materialer. Biologiske proteser (fra grisventiler) brukes mindre ofte.
Ved dannelsen av mangelventilflapper er enten kirurgiske plastventiler vist med overlappende sømmer på de ulåste brosjyrene eller ventilprotetikken.

Dessverre kan ikke fibrose av hjerteventilene kurere med medisiner for alltid, da det er nesten umulig å påvirke arrvævet med medisiner. Konsekvensene av fibrose kan fjernes kirurgisk, men indikasjoner på kirurgi bør bestemmes strengt individuelt. I tilfeller der pasienten har lite fibrose, ikke fører til stenose eller insuffisiens, anbefales det å gjennomføre en korrekt livsstil, spise godt og regelmessig observert av en kardiolog (eller kirurgi), og å ta alle medisiner som foreskrevet, så er det sannsynlig at operasjonen i de kommende årene vil ikke være nødvendig.

Er konsekvensene mulige?

Ja, med hjertefibrose med høy grad av sannsynlighet, før eller senere er det negative konsekvenser. Sannsynligheten for deres forekomst bestemmes av årsaken til at fibrose først oppsto. Dermed oppstår dannelsen av hjertefeil etter en revmatisk feber oftere enn dannelsen av insuffisiens eller stenose, på grunn av myokardiell iskemi og et overført hjerteinfarkt. Igjen fører aterosklerose av aortas vegger med kalsiumavsetning i dem ofte til dannelse av ikke-reumatisk hjertesykdom enn for eksempel overført myokarditt. Derfor, for å forutsi om stenose eller svikt i ventilen vil utvikle seg etter en sykdom, er det mulig, men med stor forsiktighet.

Forebygging av utvikling av misdannelse i ventilfibrose er korrekt og rettidig behandling av den underliggende sykdommen, fører til fibrose eller til kardiosklerose.

outlook

Den prognostiske verdien av ventilfibrose bestemmes primært av nærvær eller fravær av konsekvenser. Så, fibrose uten signifikant stenose eller regurgitasjon uten en gunstig prognose, og vanligvis hemodynamisk signifikante hjertesykdom forårsaket av fibrose og ført til alvorlig hjertesvikt - ugunstig. I sistnevnte tilfelle, alt avhenger av aktualitet operasjon - hvis operasjonen utføres i tide, og kirurgen grep den fine linjen når operasjonen er vist, men fortsatt er ikke teller - varighet og livskvalitet øker.

aorta fibrose

Populære artikler om: aorta fibrose

Ved diagnostisering av iskemisk hjertesykdom er en grundig spørsmål til pasienten, samling av klager og anamnese av sykdommen av særlig betydning.

Aldring er en uunngåelig prosess. Dessverre drømmen om et legemiddel som bringer ungdommen tilbake, er fortsatt bare en drøm.

Myokardinfarkt (MI) er den viktigste dødsårsaken og funksjonshemming over hele verden. Aterosklerose i koronarbeinene er en kronisk sykdom med stabile og ustabile perioder.

Inflammatoriske tarmsykdommer, som inkluderer uspesifisert ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, forblir en av de alvorlige problemene ved den moderne klinikken for indre sykdommer.

Vi fortsetter å publisere materialer basert på en av de mest interessante medisinske hendelsene i året - VII Winter School of Internal Medicine, organisert med støtte fra det velkjente farmasøytiske selskapet Richter Gideon.

Skolen av internister er bare i sitt femte år, men alle som minst har deltatt i klassene hennes, kan allerede si gode ting om henne.

Blank med resultatet av fluorografi forårsaket deg mistanke om uforståelige vilkår og figurer? Finn ut hva som ligger bak dekoding av resultatet av fluorografisk undersøkelse, og når du bør konsultere en lege: kardiolog, pulmonolog eller phthisiatrist.

Hva er fibrose av ventiler av aortaklappen

Den største arterien i menneskekroppen er aorta. Dens opprinnelse tar det fra hjerteets venstre ventrikel.

For å sikre muligheten for å utføre prosessen med å skyve blod, som passerer under høyt trykk, må aortas vegger samtidig være tilstrekkelig elastisk og tett.

Fibrose av aortaklaven fører til at aorta ikke kan utføre sine funksjoner.

Varianter av patologi

I medisin brukes en spesiell klassifisering av fibrose, basert på faktorer som årsakene til dannelse, symptomatologi og strømningshastighet. Vi kan skille slike typer av patologi:

 1. Ildsted. Dette er den første sykdomsformen. Det er preget av dannelsen av små og overfladiske arr på bindevevet. Ved hjelp av moderne metoder for diagnose og behandling, kan du raskt stoppe utviklingen av sykdommen på dette stadiet. Dette kan forhindre dannelsen av mer komplekse stadier av patologi.
 2. Diffuse. Den særegne egenskapen er at den kan skade et tilstrekkelig stort bindevevsområde, noe som provoserer utviklingen av alvorlige komplikasjoner.
 3. Cystisk. Dette stadiet er allokert som en egen sykdom. På dette stadiet har pasienten en metabolsk lidelse. Det skal også bemerkes at på dette stadiet er det stor sannsynlighet for cysteformasjon, noe som er farlig for menneskelivet.

Svar på spørsmålet "Hva er fibrose av ventiler i aortaklappen?", Vi kan si at dette er en ganske komplisert patologi som fremkaller dannelsen av farlige komplikasjoner og samtidige sykdommer.

årsaker

Spesialister merker at det er en ganske omfattende liste over årsaker som kan føre til utvikling av anomalier:

 • pasientens sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • utvikling i kroppen av inflammatoriske prosesser av en allergisk natur;
 • arvelige patologier av aorta dannelse;
 • overdreven forbruk av alkoholholdige drikker eller røyking
 • en reaksjon som kan oppstå som et resultat av å ta medisiner;
 • endringer i kroppen som oppstår med alderen;
 • mekaniske skader på brystet, som er ledsaget av et brudd på integriteten til hjertet eller ventiler;
 • hyppig og stor fysisk anstrengelse;
 • en mangel i kroppen av kalsiumpatienter eller andre elementer som er nødvendige for sin normale funksjon;
 • Genet.

Hver eller flere av de ovennevnte faktorene kan føre til at aortaens manglende evne til å utføre de funksjoner som er tildelt det.

bevis

Med en økning i graden av forstyrrelse av MC og LV i hjertet, observere spesialister en økning i intensiteten og frekvensen av manifestasjonen av symptomer på fibrose. I dette tilfellet utvikler pasienter en stagnasjon av blod i lungene og hjertet.

Det er også verdt å merke seg andre tegn:

 1. Kortpustethet. Ved den første fasen av utvikling av patologi oppstår det bare med stor fysisk anstrengelse. Med økende grad av skade på aortas vegger, manifesterer dyspnea seg i pasientens rolige stilling, så vel som om natten.
 2. Smerte i hjertet. Varigheten av smerte kan være kort eller langvarig. Som regel får de seg til å føle seg etter mye fysisk aktivitet.
 3. Besvimelse. Deres varighet kan variere fra 2 til 5 minutter. Årsaken til synkope er en nedgang i graden av motstand og trykk på perorens periferi. Samtidig utvikler ischemisk hjerneskade.
 4. Sterk hjerteslag. Folk klager ofte på en rask og ganske komplett sammentrekning av hjertet.

Jeg vil også legge merke til det faktum at muligheten for at fibrose kan oppstå uten utseende av noen tegn under et langt tidsintervall, ikke utelukkes.

Dette kompliserer hans diagnose og som et resultat behandling.

behandling

For å behandle fibrose av aortaklappen bruker spesialister flere veibeskrivelser, hvorav avhenger av graden av utvikling av patologien, samt på den generelle tilstanden til pasienten.

 1. Endre livsstilen. Denne behandlingen brukes i begynnelsen av sykdommen. Denne metoden vil bidra til å kvitte seg med de første tegn på manifestasjon av sykdommen.
 2. Narkotika terapi. Samtidig foreskrives legemidler av slike grupper: diuretika, ACE-hemmere, antiinflammatoriske legemidler, hjerteglykosider, legemidler som senker blodtrykket.
 3. Operativ behandling. Denne metoden brukes i tilfelle at medisinering ikke ga det ønskede resultatet.

På slutten av et av de valgte behandlingsforløpene må pasientene gjennomgå en rehabilitering uten å feile.

I tillegg er de under konstant overvåking. Dette er nødvendig for å unngå mulig utvikling av komplikasjoner eller samtidige sykdommer.

Les Mer Om Fartøyene