Fysisk aktivitet etter et hjerteinfarkt

Myokardinfarkt regnes som en farlig patologisk tilstand. Det kommer på grunn av den ødelagte blodstrømmen i hjertet.

Også hjerteinfarkt virker som en form for iskemisk hjertesykdom.

På 20 minutter etter at blodtilførselen ble brutt og næringen i en av hjerteområdet opphørte, begynner prosessen med å dø. Nekrose er ledsaget av akutt smerte i brystbenet.

Hjertet er hovedorganet i menneskekroppen, hvis du ikke hjelper pasienten, vil den ende opp med døden.

Som medisinsk praksis viser, er et hjerteinfarkt forårsaket av trombose i hjerteårene på grunn av ruptur av en aterosklerotisk plakk.

Det er faktorer som bidrar til den patologiske prosessen:

 • langvarige arterielle spasmer;
 • emboli (overlapping av blodkarets lumen);
 • alvorlig stress på hjertet;
 • stressende situasjoner;
 • arteriell hypertensjon;
 • røyke.

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt

Gjenopprettingsperioden består av flere stadier, og oppfyllelsen av hver av dem gir sin effekt og bidrar til en rask gjenoppretting.

Blant folk er det en oppfatning at rehabilitering av hjerteinfarkt foregår etter hovedterapien, men dette er en feil mening. Gjenopprettingsprosessen begynner etter det første angrepet. Dette vil bli kvitt de verste konsekvensene. Nesten alle vet hvordan man skal gi førstehjelp til en person med hjerteinfarkt, men ikke alle vet hva de skal gjøre neste gang.

Pasientens første oppgave er å bli tatt til en medisinsk institusjon der han umiddelbart gjennomgår intensiv terapi, etter den første medisinske hjelpen.

Hver tapt minutt øker risikoen for død. De første 1,5 timene er veldig farlige, derfor er det viktig at noen skal være der i denne perioden.

Pasienten skal føres til sykehuset, ikke når han allerede har angrepet, men umiddelbart etter de første manifestasjonene.

Når du tar pasienten til sykehuset eller hjemme venter på ankomsten av leger, må du opprette gunstige forhold, det vil si å sette den i en komfortabel posisjon for ham å unngå spennende eller stressende situasjoner.

Det viktigste er å levere pasienten til sykehuset raskere, utfallet av situasjonen og alvorlighetsgraden av konsekvensene avhenger av det. Etter intensiv behandling foreskrives han medisin og fysisk aktivitet.

Hvordan å utføre terapeutisk gymnastikk på riktig måte

Alle fysiske øvelser må gjøres i et moderat tempo. Det er viktig å bryte mellom øvelser, det skal være minst 15 minutter.

Alle pasienter som er i en tilstand etter et hjerteinfarkt, bør gjøre de øvelsene de får, under ingen omstendigheter byrde ikke seg selv. Nå må du tenke på ditt hjerte, ikke dine ønsker.

Trening bør være lett og bør ikke forårsake alvorlig kortpustethet, svakhet, rask hjerterytme. Det er viktig å ikke tillate angina pectoris angrepet, ellers kan det ende opp med det.

Før du begynner å trene og holde deg i form hjemme, bør pasientene lese og følge alle reglene:

 1. Kategorisk kan du ikke løfte vekter.
 2. Fysisk trening vil være minimal, den kan styrkes bare etter å ha konsultert en kardiolog.
 3. Riktig ernæring. I dietten må nødvendigvis være matvarer rik på vitaminer og mineraler. Også, maten bør være høy i kalorier.
 4. Fullstendig avvisning av dårlige vaner, spesielt, det gjelder røyking.
 5. Følg forsiktig den generelle tilstanden og trivsel. For eventuelle unormaliteter og smerter, kontakt lege.
 6. Overvåk blodtrykk og puls.

Pasienter som gjenoppretter fra et hjerteinfarkt bør begrense seg til kraftbelastning og rask løping. Løftevekten for kvinner bør ikke overstige mer enn fem kilo, og for menn ikke mer enn ti.

Fysisk stress etter hjerteinfarkt og hva er bruken av dem

Mange tror at sport etter et hjerteinfarkt er strengt forbudt, fordi det gir en sterk belastning på hjertet. Et sted i det er noe sant, men hvis du begynner å komme gradvis, økt fysisk aktivitet, så sluttresultatet er en pasient med hjerteinfarkt, bli et helt menneske.

Hva er fordelen?

 • pasienten kommer gradvis i god fysisk form;
 • heve "gode" lipider i blodet, og dette er i sin tur forebygging av aterosklerose;
 • reduserer risikoen for blodpropp i blodkarene;
 • normaliserer blodtrykket og reduserer risikoen for hjernesirkulasjonsforstyrrelser;
 • hindrer utvikling av diabetes og normaliserer kroppsvekt;
 • humøret øker, søvn forbedrer;
 • bidrar til å kvitte seg med stressende situasjoner;
 • risikoen for å utvikle osteoporose er redusert (en systemisk sykdom som, når den utvikler seg, påvirker skjelettet og reduserer tettheten av beinvev).

Den fysiske belastningen etter hjerteinfarkt har mange andre nyttige egenskaper, men vi har vurdert de viktigste. Pasienter med hjerteiskemi er litt begrenset i valget av belastninger, men for dem er det en egnet en.

Med dannelsen av aterosklerotiske plakk, smalker det arterielle lumen mer enn halvparten, noe som forsyner hjertet med blod.

Følgelig passerer blodet, som er rik på oksygen, langsommere til hjertemuskulaturen. Spesielt dette observeres når hjertet krever mer oksygen, dette skjer under fysisk anstrengelse og psykometriske belastninger.

Som et resultat får hjertet ikke nok oksygen og begynner å utvikle iskemi. Med iskemi er hjertet svekket, kan ikke takle den vanlige belastningen for det, det begynner å gi signaler i form av smertefulle angrep.

Første skritt etter hjerteinfarkt

Den første fasen av å gjenopprette den fysiske form er i de første uavhengige trinnene. I første omgang går det jevnt, og øker gradvis med tiden.

I de første ti dagene kan vandring eliminere de bivirkninger som har skjedd med hjerteinfarkt. Moderat arbeidsbelastning og turgåing kan redde et liv til pasienten, ved tilbakefall.

Gjenopprettingsprosessen skjer i flere faser:

 1. Utvinning i en medisinsk institusjon. Legene skal gjøre alt for å hjelpe pasienten ta vare på seg selv, stå opp og gå utenfor menigheten. I begynnelsen vil turen gå sakte og med hevede hender, og pasienten overskrider ikke avstanden som er reist over 250 m. For pasienter vil dette være urealistisk. I dette tilfellet kan du gå inn i to tilnærminger. Du kan utføre oppgaven bare hvis den ikke forårsaker ubehag og smerte. Instruktører av medisinsk utvinning hjelper pasientene å klatre opp trappen. Først vil det være ett span, og deretter hele gulvet. Da er pasienten forberedt på avstanden som er reist en kilometer, hastigheten er 65-75 trinn per minutt. Den første uavhengige turen følger instruktøren.
 2. Sanatorietrinnet for rehabilitering innebærer trening i simulatorer, dette er en motorsykkel. Under sanatoriumbehandlingen lærer pasienten å gå raskere, og til dette forbinder de hindringene, i form av oppturer og groper. Ruten er lagt avhengig av kompleksitet og omfang og passerer gjennom vakre steder. Dette gjør at pasienter kan oppleve positive følelser.
 3. Polyklinisk utvinning begynner fire måneder etter angrepet og gradvis introdusert langvarig trening.

Leger kan forby polyklinisk gjenoppretting for pasienter som:

 • aneurisme i venstre ventrikel (sekkformet arr i hjertemuskelen);
 • hyppige angrep angina pectoris;
 • alvorlige brudd på hjertefrekvensen.

Fysisk kultur etter hjerteinfarkt

Hvorfor tror de at fysiske øvelser etter et hjerteinfarkt er uakseptabelt? Tidligere ble det vurdert, men hittil har metodene for å gjenopprette pasienter etter hjerte-og karsykdommer blitt radikalt forandret, dette gjelder et omfattende hjerteinfarkt.

Tidligere fikk pasienten ikke lov til å komme seg ut av sengen mens man observerte strenge hviler på senga, men tverrlig tvinge leger pasientene til å stå opp så snart som mulig.

Moderne leger mener at mangelen på moderat fysisk aktivitet forstyrrer felles mobilitet, hjerterytme, fører til trombose, perikarditt. Det kommer et kardiogent sjokk og akutt hjertesvikt.

Ifølge statistikken fant legene ut at treningsbehandling forhindrer et annet hjerteinfarkt. Den riktige belastningen er i stand til:

 • styrke hjertet muskler;
 • øke blodsirkulasjonen
 • lavere kolesterol;
 • redusere trombogenese.

Fysisk belastning på sykehuset er under streng overvåkning av instruktører av terapeutisk fysisk trening. Intensiteten av trening bestemmes av alvorlighetsgraden av angrepet og kroppens egenskaper.

Pasienter gjennomgår gymnastikk i kardiologisk senter, rehabiliteringssenter og rom for fysioterapi. Selvfølgelig kan du selv gjennomgå det selv, men bare etter å ha konsultert en lege.

For hver pasient velges fysiske øvelser individuelt. Det er strengt forbudt å øke belastningsintensiteten.

Dette er rett til å gjøre bare en lege, og da forutsatt at de foregående øvelsene er tilstrekkelig mestret og ikke forårsaker ubehag.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt: fysisk aktivitet

For et århundre siden likestilte legene et hjerteinfarkt mot funksjonshemming eller til og med død. Ved behandling av pasienter gjorde de en stor feil - de forbød trening, anbefalte fullstendig ro og, oftest, hviler på senga. Legene var overbevist om at selv de mest sparsomme belastningene kunne drepe en person som hadde et hjerteinfarkt. Først etter et århundre var spesialistene i stand til å forstå at hvilemodus bare skader pasienten. Derfor begynte vi å anbefale de minste fysiske øvelsene, hvor intensiteten økte dag for dag.

Fysisk stress etter hjerteinfarkt

Det er allerede bevist at jo tidligere pasienten begynner å bevege seg, desto raskere vil han gjenopprette. Det skal huskes at øvelsene skal være rimelige og ikke veldig intense, fordi en person, men for en stund, fortsatt blir et gissel for et hjerteinfarkt. Derfor bør fysisk aktivitet være flere ganger lavere enn hos en sunn person. For det første vil det være tilstrekkelig å selvstendig utføre alle prosedyrene for å ta vare på deg selv, gå daglig, klatre opp trinnene, utfør et sett med øvelser. Mer informasjon om rehabilitering og retur til et helt liv etter et angrep kan leses her.

Hvorfor trenger pasienten fysisk aktivitet?

Fysisk stress etter hjerteinfarkt er den viktigste delen av rehabilitering. Selv for en sunn person, er den immobile tilstanden det første skrittet til ulike sykdommer. For pasienten som led et hjerteinfarkt og enda mer.

Det er bevist at de pasientene som ikke gir kroppen fysisk anstrengelse etter hjerteinfarkt, lider av tromboemboliske komplikasjoner oftere. De er også ofte syk med kongestiv lungebetennelse og andre farlige sykdommer. En rimelig øvelse fører hjertet til normalt, forbedrer blodsirkulasjonen og returnerer en person til et normalt liv.

Til alle de ovennevnte kan en liggende livsstil føre til en deprimert tilstand, noe som også vil bremse gjenopprettingsprosessen. Derfor er fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt ikke en anbefaling, men en viktig del av normal livsaktivitet.

Som du ser, er fysisk utdanning svært viktig for en person som har gjennomgått en slik kompleks sykdom. Hun vil muntre opp kroppen, ta ham i tonus. I tillegg vil fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt forbedre pasientens psykologiske tilstand.

Hvordan starte en fysisk rehabilitering av en pasient

Det er best å starte rehabilitering i spesialiserte institusjoner, hvor pasienten alltid vil være under oppsyn av spesialister. Der vil leger observere sykdommens dynamikk og foreskrive korrigerende kurs. En svært viktig del av det er terapeutisk fysisk trening, intensiteten som leger velger avhengig av helsetilstanden, individuelle egenskaper hos pasienten.

Uklart, for pasienter med stort hjerteinfarkt, som er i kritisk tilstand, er det ingen tvil om noen fysisk kultur. Men pasienter med grunne infarkt LFK vil bare ha nytte.

Spesialister skiller fire klasser av pasienter som gjennomgikk hjerteinfarkt. For hver av dem har det blitt utviklet et kurs med rehabiliteringsøvelser.

I utgangspunktet anbefales det at pasienter utfører de enkleste øvelsene: Uavhengig av hverandre og stiger opp fra sengen, beveger lemmer seg. Også slike pasienter kan strekke de store musklene, samtidig som kroppens stilling opprettholdes. Alle øvelser må gjøres sakte. Bak dette er en lege som registrerer pust og puls.

Etter hvert som tilstanden forbedrer, øker pasientens aktivitet: han får lov til å gå ut av sengen, gå rundt om menigheten, gå på toalettet selv. Deretter kan pasienten få lov til å gå langs korridoren eller langs gaten. Allerede ved slutten av pasientrehabilitering kan pasienten fritt bevege seg, uten problemer å klatre opp trinnene, selvstendig ta vare på seg selv. På dette stadiet blir fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt normen og en nødvendighet. Hver dag utfører pasienten et treningsprogram.

Øvelser etter hjerteinfarkt hjemme

Etter utslipp fra sykehus og sanatorium, bør pasienten regelmessig besøke legen for undersøkelse. Det er også nødvendig å utføre et sett med øvelser. De vil bidra til å holde kroppen tonet og forbedre kroppens generelle tilstand. Neste er et av kompleksene av fysiske øvelser, som anbefales å utføre hjemme til en person som har hatt et hjerteinfarkt. For enkelhets skyld, alle øvelsene i bildene.

Faktisk er det flere populære metoder for kurativ gymnastikk etter et hjerteinfarkt: N.G. Propastina, I.V. Muravova og andre. Hvilken av dem passer best for din individuelle sak, vil spesialisten bestemme.

Hovedoppgaven til et komplekst er gradvis å øke antallet hjertekontraksjoner per minutt til 100-120.

Det er viktig å overvåke tilstanden din. Selv med et lite ubehag, er komplekset bedre å bli avbrutt. Smerte i brystområdet - Et signal om behovet for å kontakte en lege.

Et godt resultat vil også være et kompleks av respiratorisk gymnastikk. Øvelser er enkle og tilgjengelige for alle, men er veldig effektive.

Utvinningskurs i sanatorier

Etter sykehuset anbefales pasienten ikke å gå hjem, men til et sanatorium. Der kan han komme seg raskere etter et hjerteinfarkt. Videre vil folk i denne institusjonen være under oppsyn av spesialister.

Det er på dette stadiet av rehabilitering at pasienten vil øke fysisk aktivitet, kroppen vil gjenopprette og personen vil kunne komme tilbake til det normale livet, begynne å jobbe igjen, gjøre hva han gjorde før sykdommen.

Først av alt utfører spesialistene en grundig undersøkelse, og allerede på grunnlag er det trening foreskrevet etter hjerteinfarkt.

I sanatoriet vil pasienten kunne lære å planlegge aktivitetsregimet riktig, samle mye nyttig informasjon, lære et sett med øvelser som kan utføres hjemme. Videre vil legen ved utslipp gi en liste over anbefalte øvelser for øvelsen.

Flere detaljerte sett med øvelser er beskrevet i denne artikkelen.

Viktigheten av trening og trening etter infarkt

Legene utrættelig forsøker å formidle til folk som for godt hjertearbeid er det nødvendig å kontinuerlig trene ham. Men ikke alle fysiske aktiviteter er nyttige for dette viktige organet. Spesielt gjelder det eldre mennesker, så vel som de som har dårlig helse. Det er en universell gymnastikk, som leger anser å være trygge, effektive og enkle. Det er viktig å utføre enkle fysiske øvelser etter hjerteinfarkt. Et infarkt er en alvorlig sykdom som kan bli en trussel mot menneskelivet. Ofte blir folk som har lidd denne tilstanden deaktivert. For å unngå farlige konsekvenser, er det nødvendig å starte behandlingen i tide.

Hvordan lage et individuelt treningsprogram for rehabilitering etter et hjerteinfarkt.

For hundre år siden trodde legene feilaktig at etter et hjerteinfarkt, skulle alle typer trening bli forlatt. De forsikret at slike mennesker bare trenger sengestue, som bør vare opp til to måneder. Og bare da fikk pasientene gradvis å gjenopprette, nemlig å gå sakte, gå rundt huset. Det ble antatt at du må begynne å utføre disse handlingene fra fem minutter om dagen, og deretter øke tiden litt. Og først etter noen tiår anerkjente forskere at de anvendte taktikkene er feil. De kom til den konklusjon at tidlig aktivering av pasienten forhindrer alvorlige konsekvenser av et hjerteinfarkt, og tillater også raskere utvinning.

rehabilitering

I rehabilitering etter sykdommen inkluderer:

 1. Riktig ernæring - pasienten må revidere sitt daglige kosthold, gjøre det mindre kalori, redusere forbruket av animalsk fett. Under forbudet mot søtsaker, røkt og stekt mat, anbefales det å gi preferanse til grønnsaker, frukt og fisk med fettfattige varianter.
 2. Den daglige rutinen - pasienten må sove fullt, da dette bidrar til å øke hastigheten på kroppens utvinning. Det er også nødvendig å gå utendørs daglig.
 3. Avslag fra dårlige vaner.
 4. LFK etter hjerteinfarkt regnes som en obligatorisk del av rehabiliteringsprosessen. Pasienten bør gradvis gjenopprette fysisk aktivitet, mens man tar hensyn til doseringen av lasten, justerer intensiteten.

Fysisk aktivitet

Den immobile livsstilen er en unaturlig tilstand for en person. Dette kan forårsake helseproblemer. Avslag på treningsbehandling etter et hjerteinfarkt fører til utvikling av tromboemboliske komplikasjoner, lungebetennelse og andre farlige problemer. En moderat terapeutisk øvelse hjelper hjertet å gjenopprette, forbedre blodsirkulasjonen. Også til fordel for fysisk aktivitet er psykologer. Etter deres mening har den daglige liggen på sengen en deprimerende effekt på en person, så trening har en psykologisk effekt, noe som gir håp om utvinning. Som igjen bidrar til å komme tilbake til det gamle livet, fortsetter å lage planer for fremtiden. Bruk av trening:

 • Oppkjøpet av en god fysisk form;
 • øker antall "gode" lipider i blodet, noe som bidrar til å kjempe med aterosklerose;
 • reduserer prosessen med trombose;
 • reduserer risikoen for slag, diabetes, samt osteoporose;
 • vekten er normalisert;
 • beskyttelse mot depresjon, forbedrer stemning og søvn.

Det er grunnleggende regler som må følges under trening for å styrke hjertet:

 • Unngå en kraftig økning i belastningen, selv om du føler deg bra;
 • Når det er kortpustethet, øker hjertebanken, det bør stoppes, og hvis ubehagelige følelser ikke går forbi, må du ringe en ambulanse;
 • idrett bør praktiseres noen timer etter å ha spist
 • puls under trening - ikke mer enn 120 slag per minutt.

Et eksempel fra livet

Det bør gis som et eksempel på en pasient som har hatt denne sykdommen. En mann på 62 år, over 15 år lider han av angina pectoris, arteriell hypertensjon. All denne gangen tok han medisiner, observert et spesielt diett, flyttet lite, og trodde at overdreven aktivitet kunne forverre hans tilstand. For et par år siden hadde han et hjerteinfarkt, ble han tatt til sykehuset, hvor den tredje dagen legen til treningshospitalsjouren ga ham trening. Mannen ble overrasket, etter å ha blitt innlagt på hospitalet, var han selv redd for å heve hånden for ikke å skade. Men den behandlende legen overbeviste pasienten om at fysisk aktivitet etter myokardinfarkt og stenting er svært viktig. Pasienten under streng overvåkning av en spesialist utførte spesialopplæring, fortsetter å følge alle anbefalinger og etter utskrivning. Ifølge offeret begynte han å føle seg mye bedre enn før sykdommen. Til dags, fortsetter han til ukentlig på fire ganger for å engasjere seg i kardio, ble forelsket i aktiv hvile. Vurdering av hans tilstand av en kardiolog er normal.

Funksjoner av funksjonelle klasser av pasienter

Leger deler sykehusets offer i flere klasser:

 1. Første klasse. Dette inkluderer personer som har kardiovaskulær sykdom og som ikke trenger noen restriksjoner. Ved vanlig husholdningsaktivitet opplever de ikke overdreven tretthet, kortpustethet, smerte, rask hjerterytme. De får lov til å løpe, gå i et raskt tempo, klatre opp trappen, trene med vekter opp til 16 kg.
 2. Andre klasse. Pasientene må overholde noen begrensninger på fysisk aktivitet. I hvilemodus klager de ikke på deres velvære, men selv daglig aktivitet fører til rask hjertefrekvens, rask tretthet, dyspné og smerte. Slike personer får lov til å løpe utilsiktet, gå i alle fall, løfte vekter til 10 kg., Klatre trappene til femte etasje.
 3. Den tredje klassen. Folk er tvunget til å begrense sin aktivitet betydelig. Deres tilstand er evaluert av leger som tilfredsstillende, men til og med moderat belastning forverrer det. Vandring er tillatt, men med begrensninger - opptil 90 - 120 trinn per minutt, kan du klatre opp trappen bare opp til tredje etasje, ikke bruk mer enn 3 kg. tyngdekraften.
 4. Den fjerde klasse. Pasienter kan ikke utføre ulike aktiviteter, siden det oppstår smerte og ubehag under fysisk aktivitet. Vandring er tillatt i et lavt tempo, og pasienten bør stoppe periodisk.

Start trening

De første dagene og ukene etter utviklingen av sykdommen er spesielt viktige, siden det er nødvendig å opprettholde kardiovaskulærsystemet, for å forhindre komplikasjoner. I det minste vil minimal aktivitet bidra til dette. På et sykehus velges et sett med øvelser basert på pasientens tilstand. Så, hvis en pasient har hatt et massivt hjerteinfarkt, er han tvunget til å bli kjedet til en skjerm av hjerteaktivitet og ligge under droppere, det bør ikke være noen trening og samtale.

Gjenopprettingsmodus

Det er flere stadier av gjenvinning av kroppen etter et hjerteinfarkt, den fysiske stressen som vil ha sine egne særegenheter:

 1. Stasjonær modus. Det er ikke nødvendig å gjøre spesiell innsats, du kan utføre lette øvelser. Massasje er tillatt.
 2. Behandling etter sykehus. Pasienten gjennomgår rehabilitering i et sanatorium, et kardiologisk senter. Dette gjør at du kan øke potensialet i kardiovaskulærsystemet, hele kroppen.
 3. Støttemodus. Målet med dette stadiet er å utvikle fysiske evner til forebygging av tilbakefall, hvor sannsynligheten er svært høy i det første året.

LFK i senga

Ring for aktivitet av pasienten vil begynne i de første dagene etter angrepet. For eksempel, på den første dagen trenger pasienten ikke å utføre et spesielt sett med øvelser, siden det fortsatt er vanskelig for ham å komme seg ut av sengen. På dette stadiet vil selv enkle kupp fra side til side være til nytte. Utfører en enkel trening, en person vil gå et skritt til utvinning.

På en utvidet sengeplan kan du begynne å forberede deg på rehabilitering:

 1. Bøy og unbend fingrene mens du puster fritt. Gjør det samme med hendene. Slike manipulasjoner gjentas opp til åtte ganger.
 2. Deretter fortsetter vi til rotasjonen av stoppet - opptil åtte ganger.
 3. Å puste luften, albuer trekkes til sidene, hendene er rettet, og ved utløp faller de - tre repetisjoner.
 4. Hvile 30 sekunder.
 5. Vi bøyer beina våre vekselvis uten å ta dem fra sengen.
 6. Bena som er bøyd på knærne, må senkes til venstre, så til høyre.
 7. Vi utfører samtidig tilbaketrekning av bein og hender i en retning, hodet skal også vende i denne retningen, når treningen er innåndet luft. Utånding - ta startposisjonen.

Denne gymnastikken etter hjerteinfarkt lar deg utvikle lemmer, forberede kroppen til videre trening.

hjemmetrening

Ved hjemkomst må pasienten selvstendig fortsette å spille sport. Gymnastikk etter et hjerteinfarkt kan bestå av slike øvelser:

 1. Sitte å senke hendene, utfører vi en alternativ hevning av hendene oppover, innånding av luft, mens du senker - puster ut. Gjenta fem ganger.
 2. Vi bøyer armene våre i albuene, og løfter dem parallelt med gulvet. Sirkulære bevegelser av albuer utføres - fem rotasjoner per side.
 3. Vi strekker armene våre ut til sidene, trekker inn og bøyer beinet, presser det på brystet. Ekspaling av luften, senking av bein og hender blir avlet i sidene - for fem repetisjoner.
 4. Stående legg hendene våre i livet, lene til siden ved innånding, ved utånding - vi går tilbake til startposisjonen. Vi gjentar fem bakker.
 5. I stående stilling løfter vi hendene oppover når vi inhalerer og bøyer over til knærne, mens hodet forblir i samme linje med kroppen - for fem repetisjoner.
 6. Stående hender senker ned, puster i luften, trekker hånden og foten til siden, vi holder oss i denne posisjonen i noen sekunder. Gjenta fem ganger.
 7. I armstilling under, utfører vi samtidig sirkulære bevegelser med de øvre lemmer. Vi gjør fem ganger i forskjellige retninger.
 8. Hender i midjen og gjør sirkulære bevegelser av kroppen på den ene siden og den andre siden - for ti gjentakelser.
 9. Vi senker hendene og utfører å gå på stedet - opptil 20 minutter.

Hjemme kan du trene med ulike spesielle videoer som er lagt ut på Internett. Det viktigste er å stille inn et positivt resultat av arbeidet, og det er nødvendig å gi pasienten den psykologiske støtten han trenger i denne vanskelige tiden. Ikke tvil fordelene med fysisk aktivitet etter et hjerteinfarkt. Mange forskere studerte dette problemet i detalj og kom til den konklusjonen at bare en aktiv livsstil vil hjelpe offeret raskt å gjenopprette, samt forhindre gjenoppretting av et hjerteinfarkt. Hjertet er det viktigste organet som trenger daglig trening.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt: ernæring, mosjon og intimt liv

Det er koagulering av kranspulsårene ved en trombose som provoserer forekomsten av myokardinfarkt, ettersom metningen av enkelte deler av hjertet med oksygen stopper. Hvis du ikke gir medisinsk hjelp til rett tid, dør celler og dannelsen av arr i henholdsvis deres hjerte, og stopper hjertet med å utføre alle sine funksjoner.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Nesten hver pasient som gjennomgått et hjerteinfarkt angrep, er interessert i om det er mulig å gå tilbake til den gamle, normale livsstilen etter slutten av behandlingsforløpet på sykehuset, og hvor lenge utvinningen etter en så alvorlig sykdom vil vare.

Det er ganske vanskelig å gi et entydig svar på disse spørsmålene, fordi varigheten og kvaliteten på pasientens rehabilitering kan påvirke mange faktorer: tilstedeværelse av infarktskomplikasjoner, alvorlighetsgrad, alder, samtidige sykdommer, yrke og andre.

Personer som har hatt et angrepet av et hjerteinfarkt, må gjennomgå en lang og kvalifisert rehabilitering, noe som bidrar til å gjenopprette sin vitale aktivitet og forhindre tilbakefall, og de forekommer i 20-40% av tilfellene.

Infarkt er en patologisk tilstand som følger med vevnekrose, som følge av forstyrrelser i blodtilførselen av kroppen. Patologi, til tross for latterlige vrangforestillinger, kan ikke bare påvirke hjertet, men også andre vev og organer. Det er imidlertid hjertemuskelvevinfarkt (myokard), som er den farligste og dessverre den vanligste manifestasjonen av sykdommen.

Basert på medisinsk klassifisering er myokardinfarkt delt inn i to typer: storfokal og småfokus. Den andre typen betraktes som en relativt enkel lidelse, og den karakteristiske egenskapen til den første er en alvorlig tilstand som i noen tilfeller fører til et fullstendig tap av arbeidsevne. Likevel, i begge tilfeller øyeblikkelig medisinsk eller kirurgisk inngrep, innlagt behandling, og så er det nødvendig med lang gjenoppretting.

Rehabilitering spiller en primær rolle i hevdet av pasienten, henholdsvis, og i sin tilbake til sitt tidligere fulle liv.

Pasienten må nødvendigvis revidere dietten og dietten, gi opp skadelige vaner, delta i den terapeutiske fysiske kulturen. Restorative prosedyrer kan betydelig forlenge pasientens liv, i tillegg reduserer sannsynligheten for tilbakefall av anfall.

Hvordan å leve etter hjerteinfarkt

Livet etter hjerteinfarkt skal måles. Rehabilitering av en pasient som har gjennomgått et myokardinfarkt er ment å gjenopprette fysisk aktivitet hos en person og hans psykiske helse. Etter behandling på sykehuset spiller etterlevelse av alle reseptene hos den behandlende legen en viktig rolle.

Dessuten bør slektninger ta alvorlig overholdelse av visse regler i forhold til pasienten.

Selvfølgelig vil innfødte mennesker redde en elsket fra opplevelsen og på alle måter prøve å beskytte ham mot fysisk anstrengelse. Ikke glem at det i løpet av rehabiliteringsperioden er veldig viktig å bevege seg, og til og med utføre et terapeutisk kompleks av øvelser.

Pasienten som overlevde et angrep av hjerteinfarkt, må overholde de grunnleggende reglene for utvinning:

 • Du bør gradvis utvide fysisk aktivitet;
 • Følg dietten;
 • Undergå medisinsk profylakse;
 • Kur mot fedme;
 • Forhindre tretthet og stressende situasjoner;
 • Si "Nei!" dårlige vaner;
 • Gjør litt arbeid med en psykolog;
 • Observeres i dispenseren.

Rehabiliteringstiltak av pasientens kropp i de tidlige dager

Det viktigste stadiet i å gjenopprette den fysiske aktiviteten til en pasient som har gjennomgått hjerteinfarkt er treningsbehandling. Legen vil fortelle deg når det er bedre å starte treningsbehandling, alt avhenger av pasientens tilstand og grad av myokardiell skade.

Hvis patologien har en gjennomsnittlig grad av alvorlighetsgrad, bør gymnastikken startes etter to til tre dager, med en alvorlig grad vil det ta en uke. Prinsipper for gjenopptakelse av pasientens fysiske aktivitet er følgende:

 • i de første dagene er det nødvendig å observere ulastelig sengestil;
 • i 4-5 dager kan du gradvis sette seg ned;
 • På den syvende dagen, i tilfelle en gunstig situasjon, kan pasienten begynne å gå bort fra sengen;
 • Etter 14 dager kan du allerede gå litt i menigheten;
 • tre uker etter angrepet lar legen deg vanligvis gå langs korridoren og under oppsyn fra instruktøren å gå ned trappene.

Avstanden overvinnes av pasienten skal øke hver dag.

Etter å ha lest, måler legen nødvendigvis puls og trykk på pasienten. Belastningen reduseres dersom indikatorene er langt fra normale. Med en gunstig gjenoppretting kan pasienten imidlertid henvises til et rehabiliteringskardiologisenter der han sikkert vil fortsette sin rehabilitering under tilsyn av fagpersoner.

Kjønn etter hjerteinfarkt

Ifølge statistikk påvirker et angrep av hjerteinfarkt en økende andel av den unge befolkningen hvert år. Så, en av de viktige problemene for pasienter er tidspunktet for gjenopptakelse av seksuelt liv. Kontraindikasjoner i dette tilfellet kan være for høyt blodtrykk og angina. Først av alt, alltid konsultere en behandlende kardiolog.

I fravær av komplikasjoner kan du gjenoppta intim intimitet en og en halv til to måneder etter angrepet av et infarkt.

I begynnelsen anbefales pasienten å velge en stilling for samleie, noe som vil redusere den fysiske belastningen for ham til et minimum (for eksempel på hans side). I tillegg kan legen gi råd til 30-40 minutter før sex, og ta nitroglyserin.

Under samleie anbefales følgende anbefalinger:

 • Hold alltid tabletter av nitroglyserin;
 • Det anbefales å ha sex utelukkende med en bevist partner;
 • Ikke la romtemperaturstigningen øke;
 • stillinger bør ikke forårsake unødvendig fysisk anstrengelse, for eksempel utelukke seksuelle handlinger i oppreist stilling;
 • før sex ikke drikker alkohol, energidrikker eller fettstoffer, ikke ta et varmt bad;
 • betyr at økt potens bør tas med stor forsiktighet. De fleste av dem har en negativ effekt på hjertets arbeid.

Fysisk aktivitet

Den viktigste rollen i rehabilitering av en pasient som led av hjerteinfarkt, spilles av gjenopptakelsen av fysiske evner. Legen utpeker en fysioterapi klasse, hvilke klasser holdes direkte under veiledning av en spesialist.

Profesjonell restaurering av fysisk helse hos pasienter med "hjerte" er i dag den viktigste spesifisiteten til kardiologiske sentre, som generelt ligger langt fra en persons bostedssted. Derfor må de fleste pasientene etter uttak fra sykehuset selv utføre terapeutisk gymnastikk selv og observere doktorgradsrepresjonen.

Selvfølgelig ble pasienter som gjorde øvelser hjemme raskt rehabilitert og glemte sykdommen på kortest mulig tid.

Det er imidlertid svært viktig i dette tilfellet å ikke overdrive det. Det er viktig å lytte til kroppen din og overvåke tilstanden. Det er nødvendig å måle blodtrykk og puls.

Allerede etter flere (2-3) dager etter den akutte fasen av infarkt, kan pasienten komme seg ut av sengen, og når tilstanden stabiliseres og pasienten overføres til en vanlig menighet - det er tillatt å ta de første trinnene og gjøre små turer. Avstanden for å gå bør gradvis øke, og slikt bør ikke føre til tretthet og ubehagelige opplevelser, for eksempel smerte i hjertet av hjertet, dyspnø og andre.

I tillegg foreskriver legen øvelsesbehandling for pasienter på sykehuset, og i de tidlige dager skal de overvåkes av en erfaren fysioterapeut. Videre lignende øvelser kan pasienten fortsette å utføre og i huset - legen vil nødvendigvis lære riktig å øke intensiteten av belastninger og å overvåke statusen.

LFK-øvelser er nødvendige for normalisering av hjertefunksjonen, stimulering av blodsirkulasjon, aktivering av respirasjon, forbedring av tarmkanalen i tarmkanalen og kroppens nervesystem.

De gunstige indikatorene for vellykket rehabilitering inkluderer pulsfrekvensen etter pasientens fysiske anstrengelse. For eksempel, hvis etter en første tur til fots er pulsen omtrent 120 slag per minutt, deretter etter et par uker med samme intensitet i gang, vil pulsfrekvensen være lik 90-100 slag.

Også i rehabilitering av personer som gjennomgikk hjerteinfarkt, kan ulike fysioterapeutiske prosedyrer, som pusteøvelser og massasje, foreskrives.

Etter at pasientens tilstand har stabilisert, kan legen anbefale sport som bidrar til å øke effektiviteten til hjertemuskelen, dets styrke og anrikning med oksygen. Det kan sykle, svømme eller gå.

Funksjoner av diett i rehabiliteringsperioden

Kosthold er av stor betydning. Det menneskelige dietten bør inkludere produkter som fremmer fornyelsen av hjertemuskelenes full aktivitet. For dette må du alltid spise brød, frukt og grønne grønnsaker. Slike produkter er mettet med stoffer og vitaminer som normaliserer metabolske prosesser i kroppen.

I sin tur vil det være nødvendig å begrense bruken av produkter som fremkaller dannelsen av aterosklerotiske plakker dannet som følge av en økning i blodnivået av kolesterol.

Kosthold og kostholdsregler i første og neste dag

 1. Bruk deg selv til fraksjonær næring med små porsjoner;
 2. kaloriinnholdet i mat bør reduseres;
 3. begrense mel, fett og søtt mat
 4. Minimer saltinntaket, ikke> 5 g per dag;
 5. nekte krydret og krydret mat;
 6. daglig er det nødvendig å konsumere om en og en halv liter væske.

Så hva skal være et daglig kosthold etter et hjerteinfarkt?

Sørg for å inkludere i diettprodukter som inneholder vitaminer P og C, fiber, kalium, fett flerumettede syrer W-6 og W-3, samt nødvendige Omega-3 og Omega-6.

Følgende matvarer er tillatt:

Ved pasientens smittsomme sykdom anbefales det å følge medisinsk diett tabell nummer 10, som inkluderer 3 alternativer:

Jeg legen utpeker en diett av den angitte dietten i en akutt periode med en ulempe (i den første uken). Tilberedte retter fra tillatt produkter skal dampes eller tilberedes uten tilsetning av salt. Mat bør tørkes og brukes fraksjonalt, 6-7 ganger om dagen. På en dag får pasienten å drikke ca. 0,8 liter fri væske.

II diett diett: gitt for den andre og tredje uken av sykdommen. Mat, som i første diett, blir tilberedt for et par eller fordøyd, uten tilsetning av salt, men du kan ikke bruke den i formet form, men i knust. Mat er også tatt på en delt måte - 5-6 ganger om dagen. Mengden væske som en pasient skal bruke er 1 liter.

III-rasjon: beregnet på pasienter som har en arrdannelse i infarktssonen (tre uker etter angrepet). Mat bør også tilberedes uten tilsetning av salt og alle samme kokemetoder, men kan serveres i pulverform eller i stykker. Fraksjonell mat stopper ikke, dietten består av 5-6 måltider i små porsjoner. På en dag kan pasienten drikke 1,1 liter væske. Med legens tillatelse kan salt administreres i mengden på ca. 4 g.

Liste over produkter anbefalt for I-III-rasjon

 • Korn og grønnsaksuppe i forvrengt form (innenfor rammen av III-rasjonen er det lov å tilberede supper til den andre kjøttbuljongen);
 • kalvekjøtt;
 • fettfattig fisk
 • kylling kjøtt, hud og fett fri;
 • damp omelett uten eggeplommer;
 • slike korn som ris, bokhvete og havremel;
 • sur melk drikker;
 • smør, øker mengden forbruk gradvis, opptil 10 g til III ration;
 • skummet rømme for servering som supper;
 • skummet melk for tilsetning til frokostblandinger og te;
 • breadcrumbs og hvete brød;
 • frukt og grønnsaker: først kokt, deretter innføring av salater og potetmos;
 • raffinerte vegetabilske oljer;
 • avkok av rose hofter;
 • kompotter,
 • fruktdrikker;
 • løs te;
 • gelé;
 • honning.

En pasient med hjerteinfarkt bør utelukke følgende produkter fra menyen:

 • baking og baking;
 • ferskt brød;
 • kjøttfettretter;
 • hermetikk;
 • kaviar og slakteavfall;
 • pølse produkter;
 • eggeplommer;
 • helmelk og fett meieriprodukter;
 • perle bygg og korn korn, hirse;
 • hvitløk;
 • bønner;
 • hvitkål;
 • agurker;
 • reddiker og roser;
 • pickles og krydder;
 • margarin;
 • fett av animalsk opprinnelse;
 • sjokolade;
 • kaffe og kakao;
 • drue juice og drue selv;
 • alkoholholdige drikker.

Bare vegetabilske oljer kan legges til mat, og de mest nyttige av dem er rapsolje, selv om solsikkeolje også er utmerket til matlaging.

Hovedprinsippet for postinfarkt dietten er å redusere mengden salt som forbrukes, noe som lett kan provosere blodtrykksendringer.

Si nei! dårlige vaner

Overført angrepet av hjerteinfarkt bør være en god nok grunn til å gi opp dårlig, det er ikke nødvendig vaner. Røyking, alkohol og medikamenter er meget negativ innvirkning på helsen og medfører en rekke toksiske effekter på hjertemuskelen og blodårene, derav avvisning av dem vil beskytte pasienten fra gjentatte anfall med hjertesykdom.

Røyking er spesielt farlig for folk som er disponert til myokardialt infarkt, fordi nikotin kan føre til utvikling av generaliserte aterosklerose og vaskulær innebærer utvikling av sklerose av koronarkarene og en krampe.

Dette er en veldig god grunn kan være en utmerket motivasjon for å slutte å røyke, og mange kan selvstendig forlate sigaretter. I flere problematiske tilfeller kan du kvitte seg med en slik forferdelig vane ved hjelp av tilgjengelige midler:

 1. koding;
 2. hjelp av en kvalifisert psykolog
 3. akupunktur.

Videre må det forstås at personer som har opplevd et angrep av hjerteinfarkt, for alltid bør glemme røyking. Tobaksprodukter fremkaller angrep av smertefulle opplevelser i hjertet, og ganske ofte forårsaker de et gjentatt angrep.

Behandling av fedme

Faktisk utvikler mange sykdommer på grunn av fedme, som direkte påvirker hjertemuskelen, som er tvunget til å gi ytterligere kroppsvekt til blodet. Dette er nettopp det som blir hovedårsaken til at etter et hjerteinfarkt må alle overvektige pasienter begynne å kjempe overvektige.

Pasienter som er utsatt for overvekt og fedme, anbefales ikke bare å følge reglene for kostnæring vist for rehabiliteringsstadiet etter et hjerteinfarkt, men også å følge det terapeutiske kostholdstabellen nummer 8:

 • kalori daglig meny bør reduseres på grunn av lette karbohydrater, gi opp søtsaker og mel;
 • mengden salt og fri væske er begrenset;
 • utelukke fra diett mat som forårsaker sult;
 • lag mat i en dobbel kjele eller kok, stew eller bake i ovnen.
 • sukker erstatning med sukker erstatter.

For å fastslå normen for vekten av kroppen din, må du beregne kroppsmasseindeksen ved å beregne delingen av vektindeksen med vekstindikatoren kvadratet, for eksempel: 86 kg: (1,63 × 1,63) = 31,9). På vei for å bli kvitt overflødig vekt må du streve for en kroppsmasseindeks på ikke mer enn 26.

Medisinsk og medisinsk kontroll

Medisinsk behandling er hovedforebygging av mulige tilbakefall. Pasienter som gjennomgår en post-infarktperiode får følgende legemidler:

 • Midler som reduserer viskositeten til blodet: Tikild, Aspirin, Plavix.
 • Midler for behandling av hypertensjon, angina, aretmii, avhengig av typen av sykdom fremkalt myokardiale: nitrater, beta-blokkere, inhibitorer angiotenziprevraschayuschego enzym, kalsiumantagonister.
 • Preparater for forebygging av aterosklerose: nikotinsyre, gallsyresekventer, statiner, fibrater.
 • Preparater som forbedrer metabolske prosesser i vev: Pyracetam, Mildronate, Actovegin, Solcoseryl.
 • Antioxidanter: vitamin E og riboksin.

I tillegg kan legen foreskrive kurs av multivitaminkomplekser som bidrar til å styrke kroppen og forhindre skadelige effekter av eksterne faktorer på kardiovaskulærsystemet.

Psykologens hjelp

Etter et hjerteinfarkt, kan pasientene trenge hjelp av en psykolog, fordi de ofte utvikler en depressiv tilstand.

Etter et patologisk angrep føler de fleste pasienter, med utseende av all slags smerte i hjertet, alle slags negative følelser, sinne, frykt for døden, forvirring, følelser av underlegenhet og stor spenning. I denne tilstanden kan pasienten være ca 2-6 måneder etter sykdomsangrep, men snart normaliseres det gradvis og personen begynner å leve i den vanlige livrytmen.

Eliminere hyppige angrep av angst og frykt under smerte i hjertet kan være hvis du forklarer årsaken til disse symptomene for personen.

I et mer komplekst tilfelle kan han anbefale å jobbe med en psykolog eller ta beroligende midler.

I en slik periode er støtten til slektninger og slektninger viktig for pasienten, de bør oppmuntre til forsøk på normal fysisk aktivitet og ikke behandle ham som alvorlig syk og funksjonshemmet.

Ofte fører tilstanden til pasienten etter et angrep av lidelse til depresjon. Det er forårsaket hovedsakelig av frykt, følelser av underlegenhet, følelser om hva som skjedde og fremtiden. I lang tid trenger en person kvalifisert medisinsk hjelp, tilstanden kan eliminere autogen trening, økter av psykisk stress og kommunikasjon med en psykolog eller psykoanalytiker.

Etter et angrep av hjerteinfarkt for en pasient, er det svært viktig å lære å ordne, eller rettere kontroll på følelsene dine. Slik tilpasning til negative situasjoner vil bidra til å forebygge stressende situasjoner, noe som vanligvis fører til etterfølgende hjerteinfarkt og en kraftig økning i blodtrykket.

Mange pasienter med denne patologien er interessert i spørsmålet om å gå tilbake til deres tidligere, favoritt arbeidssted. Rehabiliteringskurset etter et hjerteinfarkt kan vare fra 1 til 3 måneder, og etter ferdigstillelse er det nødvendig å diskutere med behandlende lege emnet for muligheten for å fortsette en karriere. Når man skal løse et slikt problem, må man starte med karakteren av pasientens yrke: nivået av fysisk og følelsesmessig stress og dermed timeplanen. Etter å ha vurdert disse parametrene, kan legen gi deg en passende og optimal løsning på problemet:

 • når du kan gå tilbake til den vanlige arbeidsaktiviteten
 • om det er nødvendig å overføre til enklere arbeid
 • Om det er nødvendig å bytte handel;
 • nødvendighet av funksjonshemmede registrering.

Poliklinisk overvåking

Etter pasientbehandling og utskrivning fra sykehuset, bør pasienten regelmessig besøke den behandlende kardiologen og overvåke blodtrykket og puls hver dag ved å måle. En oppfølging av en lege inkluderer følgende undersøkelser:

Avhengig av resultatene fra de ovennevnte diagnostiske studiene, kan en kardiolog endre foringsinntaket og gi anbefalinger om mulig fysisk anstrengelse. i noen tilfeller må pasientene gjennomgå behandling i et sanatorium, der følgende kan foreskrives:

 • massasje;
 • Øvelse terapi;
 • mineral, og også gassbad;
 • fysioterapi;
 • sov i friluft og så videre.

Hvis du følger noen enkle anbefalinger raeabilitologa og kardiolog, for å gjøre nødvendige justeringer til livsstil og regelmessig gjennomføre undersøkelser etter å ha opplevd et angrep av hjerteinfarkt - pasienten er i stand til å tilstrekkelig passere en full rehabilitering kurs, noe som vil bidra til effektiv utvinning etter sykdom og hindre utvikling av uønskede, alvorlige komplikasjoner. Alle aktivitetene som legen foreskriver, tillater pasienter:

 • Stopp fremdriften av IHD;
 • hindre mulige komplikasjoner;
 • tilpasse hjerte-systemet til en ny tilstand av myokardiet;
 • bli kvitt ekstra pounds;
 • øke utholdenhet til stressende situasjoner og fysisk stress;
 • forbedre helsen betydelig.

Kan jeg gå tilbake til arbeid eller trenger funksjonshemning?

Pasientens arbeidsevne bestemmer visse parametere:

 • elektrokardiogramdata;
 • Resultater av klinisk undersøkelse;
 • resultater av laboratorietester;
 • Resultater av veloergometrisk forskning.

Personer med nedsatt funksjonsevne er de som er utsatt for daglige angina angrep som ikke er mottagelige for behandling, og til og med i nærvær av kongestiv hjertesvikt.

En fullstendig restaurering av arbeidskapasiteten er avhengig av de rent individuelle karakteristikkene ved sykdomsforløpet. Det er den spesielle kommisjonen som bestemmer muligheten for å engasjere seg i en bestemt arbeidsaktivitet.

Etter opplever menneskelig hjerteinfarkt angrep er det strengt forbudt å utøve visse yrker, det er arbeid, assosiert med alvorlige anstrengelses bilkjøring, nattaktive og dagaktive plikt, samt hvilke typer jobber som krever spesiell oppmerksomhet eller utsette pasienter til mental og følelsesmessig stress.

Fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt

Hvis du allerede er kjent med risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer, selvfølgelig, vet du at en stillesittende livsstil og mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet fører til opphopning av overvekt, forstyrrelse av normal funksjon av alle organer og systemer. Med hypodynamien er det ingen fullstendig nedbrytning av fett og kolesterol. Du vet også at tilstrekkelig fysisk aktivitet bidrar til å bekjempe aterosklerose og høyt blodtrykk. Spesiell oppmerksomhet mot fysisk aktivitet bør gis etter et hjerteinfarkt under rehabilitering.

Hva er bruk av fysisk aktivitet?

 • Med vanlig fysisk aktivitet er du alltid i god fysisk tilstand.
 • Fysisk aktivitet øker de "gode" lipidene i blodet, og bidrar derfor til å bekjempe aterosklerose.
 • Fysisk aktivitet reduserer blodets tendens til å koagulere.
 • Fysisk aktivitet bidrar til normalisering av blodtrykk og reduserer risikoen for hjerneslag.
 • Fysisk aktivitet bidrar til normalisering av vekt og forhindrer utvikling av diabetes.
 • Fysisk aktivitet beskytter mot stress, forbedrer stemning og søvn.
 • Fysisk aktivitet reduserer risikoen for osteoporose og dermed brudd hos eldre.

Som du ser, er det mange fordeler, du kan fortsette å fortsette listen. Men for pasienter med hjerteinfarkt, er ikke alle typer trening egnet.

Når en atherosklerotisk plakk smaler lumen av en arterie som leverer blod til hjertet, med mer enn 50%, reduseres blodsirkulasjonen i oksygen til hjertemuskelen. Spesielt til tider når hjertet krever mer oksygen - med fysisk anstrengelse og psyko-emosjonell stress. Oksygen sult begynner, utvikler iskemi. Intensivt arbeid i hjertet blir umulig, og hjertet gir et nødsignal, et smertefullt angrep utvikler seg - angina pectoris.

Fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt

Angina angrep begrenser en persons fysiske aktivitet sterkt. Det krever medisiner og ofte kirurgisk behandling for å eliminere smertefulle angrep. Men hvordan å være, hvis det mest forferdelige hjerteinfarkt overføres - hjerteinfarkt? Mange pasienter har frykt for stress, de prøver å "spare" hjertet, noen ganger til og med nekte å gå.

Fysisk stress hos pasienter med angina pectoris, inkludert de som har et hjerteinfarkt, er av to typer:

 • overdreven aktivitet og høy intensitetsbelastning er farlig fordi de kan provosere smerteangrep; de bør unngås;
 • moderat fysisk aktivitet, som må utføres regelmessig (innen 30-40 minutter 3-5 ganger i uken), tvert imot, er nyttige. De kan ikke bare øke nivået av "gode" kolesterolet (dette er viktig for å forebygge videre utvikling av aterosklerose), men betydelig forbedre tilstanden av det kardiovaskulære systemet og hindre sosuditsoy rask progresjon av hjertesvikt.

Ifølge medisinsk forskning er pasienter som er fysisk aktive etter hjerteinfarkt 7 ganger mindre tilbøyelige til å lide gjentatte infarksjoner og 6 ganger mindre sannsynlig å dø, sammenlignet med pasienter som signifikant reduserte belastninger etter hjerteinfarkt.

Pasienter som hadde et hjerteinfarkt, må nødvendigvis utføre vanlige husholdningsbelastninger (betjen deg selv, gjør en enkel daglig jobb rundt huset). Det er veldig godt at pasienten etter utskrivning fra sykehuset blir sendt til rehabilitering til en kardiologisk klinikk hvor han kan gjennomgå fysisk rehabilitering under tilsyn av leger.

Rehabilitering hjemme

Men hvis du ikke kommer inn i sanatoriet, kan fysisk rehabilitering gjør og skal gjøres på egen hånd. Den enkleste måten er å gå til fots hver dag. Det er nødvendig å velge en behagelig rytme for deg, sakte eller moderat, og gå ut på tur minst 5 ganger i uken i 30-60 minutter. Hvis du føler deg trøtt eller svak - sett deg ned for å hvile eller gå hjem. Om noen dager vil du kunne gå mer.

Lasten bør ikke føre til utvikling av angina angrep eller alvorlig kortpustethet og hjertebank, er det kun mild dyspnø tillatt. Se på puls, under belastningen må hjertefrekvensen nødvendigvis øke. I det første trinnet oppnår du en liten økning - med 20-30% (for eksempel med 15-20 slag per minutt). I fremtiden, hvis belastningen er godt tolerert, fortsett å overvåke pulsen og ikke overskride 200-alderen din (for eksempel er du 56 år gammel: det er uønsket å overskride hjerterytmen 200-56 = 144).

Ifølge anbefalingene fra den ledende russiske ekspert på rehabilitering av pasienter med hjertesykdom, professor D.M. Aronova, avhengig av alvorlighetsgraden av angina (funksjonsklasse), er det forskjellige tillatte typer og volumer av fysisk aktivitet.

Nedenfor er tabellene utviklet av prof. DM Aronov, som du kan se muligheter for fysisk aktivitet du ønsker å minne om at angina er delt inn i fire funksjonelle klasser, jeg av FK - enklest når angina utvikle kun ved høy intensitet belastninger, IV av FK den mest alvorlige - et angrep kan utvikle seg med den minste fysiske anstrengelsen og selv i ro. Tegnet (-) indikerer belastninger som ikke er tillatt. (+) - aktivitet er tillatt, tallet (+) reflekterer volumet eller intensiteten av lasten.

Les Mer Om Fartøyene