Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Hva er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad

 • Egenskaper av patologien til ventilen
  • Kliniske manifestasjoner
  • Skjema for tricuspidusuffisiens
 • Diagnostiske tiltak
 • Taktikk for behandling og forebygging

Få vet hva som er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad. Menneskets hjerte har en kompleks struktur. Myokardiet selv består av ventrikler og atria, bortsett fra dem, er det ventiler. Deres hovedfunksjon er å delta i blodbevegelsen i en retning fra en avdeling til en annen. Hjertet har følgende ventiler:

 • aortic;
 • mitral;
 • ventilen til en lungekropp;
 • trikuspidalklaff.

Tricuspid (tricuspid) ventilen er plassert mellom høyre hjerte. Han åpner sine sashes under avslapning av hjertemuskelen. I dette tilfellet går blodet i oksygen ut fra høyre atrium i retning av høyre ventrikel. I systolefasen virker denne ventilen ikke, i en sunn person er den lukket. Hva er etiologien, klinikken og behandlingen av denne lidelsen?

Egenskaper av patologien til ventilen

Denne patologien er preget av det faktum at blodet på tidspunktet for sammentrekning av hjertet kastes tilbake til høyre atrium. Dette kalles regurgitation. Det er kjent at blod fra høyre ventrikel kommer inn i den lille sirkulasjonen, hvorfra den gir lungene. Med høy grad av mangel, kommer en del av blodet ikke inn i luftveiene. Det er 4 grader av svingningsgrad. Den første graden er den enkleste. Hennes pasienter gjør nesten ikke klager, og blodstrømmen er nesten usynlig. Denne tilstanden forårsaker ikke mye skade på kroppen og er ufarlig for mennesker. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad varierer ved at blodstrømmen er i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen.

Ved 3 trinn er strålen plassert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen. Når det gjelder fjerde grad, så er blodet av blod ganske stort, noe som krever kirurgisk inngrep. Tricuspid regurgitation av 1 grad kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer. De viktigste etiologiske faktorene inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av revmatisk myokarditt hos menn;
 • Betennelse av endokardiet av smittsom etiologi;
 • karcinoid syndrom;
 • hjerteinfarkt av høyre hjerte;
 • ventil prolapse;
 • medfødte sykdommer (Marfan syndrom).

Viktig er at årsakene kan være en langvarig bruk av visse medisiner, for eksempel "Ergotamina".

Kliniske manifestasjoner

Ved oppblåsning av tricuspidventilen i 1. grad er de kliniske tegnene ikke veldig sterke eller helt fraværende. Mulige manifestasjoner av regurgitation inkluderer:

 • utseendet av ødem;
 • hevelse i livmorhalsen;
 • kortpustethet når du går og gjør fysisk arbeid;
 • svakhet;
 • følelse av hjerteslag.

Mulige symptomer inkluderer nedsatt urinering, smerter i magen, chilliness av øvre og nedre ekstremiteter. En syke kan bare ha noen få av de ovennevnte manifestasjonene. Med en alvorlig grad av patologi kan arytmi av atrieflimmer eller atrieflimmer utvikle seg. Resultatet av alt dette kan være mangel på hjertefunksjon. I løpet av en undersøkelse i klasse 1, er endringer ofte fraværende. På grad 2-4, kan følgende endringer observeres: hepatomegali (økning i leverstørrelse), pulmonal pulsering, hjerteklump, hevelse i jugular vener.

Skjema for tricuspidusuffisiens

Skille mellom primær og sekundær form av denne patologien. Primær regurgitasjon diagnostiseres sjelden. Det kalles organisk. Svært ofte er patologi kombinert med en annen alvorlig sykdom: innsnevring (stenose) av hullet som ligger mellom høyre atrium og ventrikel.

I denne situasjonen endres bare de rette delene av hjertet. De hyppigste symptomene som pasientene klager over, er kortpustethet, pusteproblemer. Ofte er organisk tricuspid regurgitasjon kombinert med vices av andre hjerteventiler. Her dominerer de kliniske tegnene på mitral- eller aortaklaff-innflytelse, mens insuffisienten av tricuspidventilen forblir ukjent.

I hjertepraksis er det en sekundær form for patologi. Det oppstår ikke av seg selv, men mot bakgrunn av mitral misdannelse. I dette tilfellet er de kliniske tegnene noe annerledes enn de som er i primær form for insuffisiens.

Pasienter er opptatt av alvorlig svakhet, utilpashed, hevelse. Noen pasienter utvikler ascites. Den alvorligste tricuspidusuffisienten utvikler seg mot bakgrunnen av betennelse i hjertemuskelen eller hjerteinfarkt. I fravær av behandling kan 1 grad av patologi gå til 2 og 3. Alt dette er fulle av utviklingen av komplikasjoner. Følgende risikoer for ventilfeil er de farligste for en person:

 • lungeemboli;
 • ventrikulær takykardi;
 • atrieflimmer.

Diagnostiske tiltak

Påvisning av patologi i tricuspideventilen utføres ved hjelp av ekkokardiografi, elektrokardiografi. I tillegg kan brystrøntgen utføres. Den største verdien er ultralydet i hjertet (ekkokardiografi). Med hjelpen er det mulig å vurdere tilstanden til alle deler av hjertet og ventiler, inkludert tricuspid.

På EKG kan legen oppdage tegn på økt størrelse på høyre ventrikel. På 1 grad av en patologi er tegn på regurgitasjon i de fleste tilfeller avslørt absolutt tilfeldig. Ved 2 grader av regurgitasjon på røntgen, er det funnet en økning i høyre atrium. Noen ganger er det et effusjon i pleurhulen.

Kateteriseringen av orgelet er mye mindre organisert for å vurdere ventilens funksjonelle tilstand. Uten liten betydning er samlingen av anamnese av sykdommen og fysisk undersøkelse (lytter til hjertetoner og lyder, perkusjon). I løpet av auskultasjon er det mulig å bestemme svekkelsen av den første og andre hjertetonen.

Den første tonen vurderes i hjertet av hjertepunktet. Systolisk murmur er også karakteristisk. Det avsløres i området av det tredje og fjerde intercostalområdet på høyre side av brystbenet. Når hjertefrekvensen undersøkes, kan takykardi detekteres. Ofte er det knyttet til pusten (under innånding av luft øker hjertefrekvensen).

Taktikk for behandling og forebygging

Behandlingen er primært rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Det kan være endokarditt, revmatisme, hjertesvikt.

Ved 1 grad er det ingen alvorlige forstyrrelser i hemodynamikk, derfor kan behandling ikke utføres.

Med en mer alvorlig grad av patologi kan terapi være konservativ og radikal. I det første tilfellet kardialglykosider blir diuretika tildelt dekompensasjonsstadiet. Pasienten må overholde drikkregimet. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere mengden væske som forbrukes, samt salt.

Operativ behandling kan utføres i nærvær av alvorlig eller moderat sviktende tricuspidventil. Indikasjon for operasjonen er samtidig nederlag av mitralventilen med utvikling av pulmonal hypertensjon.

Kirurgisk inngrep involverer utførelse av plast- og protesventil. En operasjon kan redde et liv for en syk person. Svært ofte utføres anuloplasti. Under utførelsen sys ventilringen til protesens ring eller reduserer ventilringens diameter.

Protese er ikke alltid brukt. Det brukes bare hvis det ikke er mulig å utføre anuloplasti. Protesen er en svinekjøttventil. Det er interessant at denne protesen varer lengre i høyre hjerte.

Hvis årsaken til valvulær insuffisiens er betennelse i hjertets indre skall (endokardium) og sykdommen ikke reagerer på antibiotikabehandling, blir tricuspidventilen utskåret. Dermed utvikler tricuspid regurgitasjon mot en bakgrunn av ulike sykdommer og kan føre til et dødelig utfall. 1 grad av patologi utgjør ikke en trussel mot en syke person og krever ikke spesifikk behandling.

Årsaker og behandling av oppblåsning av tricuspidventilen i første grad

Regurgitation av tricuspideventilen er en slags hjertesykdom som skyldes en returflyt av blod til atriumet fra høyre ventrikel i systolisk tilstand. Hovedårsaken til sykdommen er en ventilfeil, dvs. Dørene er ikke helt lukket.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Artikkelen vil gi informasjon om graden av utvikling av sykdommen, symptomer hos barn og voksne, samt terapeutiske tiltak og prognose.

I løpet av å lese anmeldelsen, kan leseren ha spørsmål.

Konsultasjoner utføres av kvalifiserte spesialister av portalen på en fri basis 24 timer i døgnet.

Årsakssammenheng

Regurgitation av ventilen er av to typer - medfødt og oppkjøpt.

Årsakene til den medfødte formen er:

 • fusjon av brosjyrer;
 • anomali i den kvantitative sammensetningen av brosjyrene;
 • unormal utvikling av bindevev;
 • sykdom Ehlers-Danlos, Marfana og andre.

Den isolerte graden av denne sykdommen utvikler seg sjelden. Ofte skjer det sammen med andre sykdommer. Dysfunksjon kan oppstå med gjensidig mangel i mitral-, tricuspid- og aortaklaffene.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Faktorene som påvirker utviklingen av det oppkjøpte blemish er følgende:

 • Primær grad: Tilstedeværelse av revmatisme, bruk av narkotiske stoffer. I dette tilfellet er revmatisme anerkjent som hovedårsaken til utviklingen av patologi. Omtrent 25% av tilfellene tilskrives reumatisme av endokarditt, noe som fører til at ventiler og senetråder deformeres.
 • Sekundær grad: stenose av åpningen mellom ventrikel og atrium i høyre kammer, ruptur i papillarmuskulaturen, karcinoid syndrom. Sykdommen utvikler seg også på bakgrunn av onkologiske sykdommer i reproduktive systemet og mage-tarmkanalen. Ofte fører bruken av tunge narkotiske stoffer til diagnosen "infektiv endokarditt".

Neste del vil gi informasjon om hvordan sykdommen utvikler seg og hvilke indre organer det kan påvirke.

Klassifisering av sykdommen

I medisin er det fire grader av regurgitasjon av hjerteventilen:

 • 1 grad. Det er en minimal avkastning av blodstrømmen. Det er ingen symptomatologi og klinikk, slik at pasienten ikke opplever ubehag.
 • 2 grader. Retur av blod oppstår i et område på to centimeter fra veggene. Symptomene på sykdommen eksisterer også ikke, men det kan øke puls i jugular vener.
 • 3 grader. På dette stadiet av sykdommen er blodstrømmen utover de to sentimeter grensene i ventilen. Personen har en sterk puls i nakken i nakken, en rask puls og en følelse av hjerterytmesvikt i kroppen, en reduksjon i produktivitet og aktivitet, selv med mindre belastninger. Det er også kortpustethet.
 • 4 grader. Blodstrømmen forekommer i alle ventiler og går inn i det høyre kammerets atrium. Med forverring av helsen, observerer pasienten slike tegn som hjertesvikt, lungens høyt blodtrykk, hevelse i bena, økt puls i brystbenet, følelsesløp i ekstremiteter. Med dette øker leveren, ascites, smerter i magen og mer.

Således ser vi at pasienten ved 1 og 2 grader ikke merker utviklingen av sykdommen, og overgangen til neste stadium forstyrrer den vanlige livsstilen. Kardiologer anbefaler derfor absolutt alle mennesker gjennomgår en årlig undersøkelse for å forhindre sykdommen og nøytralisere den i de første stadiene.

Klinikk og symptomer på sykdom

Tricuspid regurgitation av 1 st har kliniske tegn, som er svakt uttrykt eller fraværende i sin helhet. De inkluderer:

 • hevelse;
 • økte blodårer på nakken;
 • kortpustethet;
 • høy tretthet;
 • en følelse av hjertebank.

Når det gjelder symptomene, kan sykdommen hos spedbarn i brystperioden på 20% manifestere seg som en takykardi i magen.

Senere vokser det til hjertesvikt. I eldre alder, selv med mindre anstrengelser, vises kortpustethet og rask hjerteslag.

Barnet klager ofte over smerter i brystbenet. Oppkast og kvalme kan forekomme systematisk, samt smerte under ribben på høyre side. Til alvorlige forhold inkluderer - puffiness, væskeakkumulering i pleuralområdet, forstørrelse av leveren.

Etter å ha studert omhyggelig Elena Malysheva-metodene for behandling av takykardi, arytmi, hjertesvikt, vannkopper og generell gjenoppretting av kroppen - bestemte vi oss for å gi deg oppmerksomhet.

Symptomer hos voksne er karakterisert avhengig av når sykdommen dukket opp. For eksempel, hvis det begynte å utvikle seg i den modne perioden, så kan sykdommen bli identifisert på tidspunktet for obduksjonen, tk. ingenting sa om tilgjengelighet.

Ofte manifesterer rehabilitering, spesielt i første grad, seg ikke på noen måte, og avsløres i tilfeldig rekkefølge under diagnosen ved mistanke om en annen sykdom. Hvis en tricuspidventil oppdages under undersøkelsen, blir pasienten derfor registrert og systematisk observert.

Diagnostiske metoder

Ventilens patologi kan identifiseres ved overføring av ekkokardiografi og elektrokardiografi. Ytterligere metoder er radiografi av brysthulen. Men til tross for populariteten til alle disse teknikkene, er ultralydundersøkelsen av hjertet betraktet som den mest informative. Dette skyldes evnen til å vurdere organets hulrom og tilstanden til tricuspidventilen.

Når du gjennomfører et EKG, kan du identifisere symptomene på sykdommen ved den utvidede ventrikelen til høyre kammer i hjertet. Den første fasen av sykdommen kan bare oppdages ved et uhell. Men overgrowth i andre grad, gir allerede mulighet til å finne ut tegn på en oppblomstring på en roentgen, nemlig som atrium i det høyre kammeret har økt.

I sjeldne tilfeller utføres en kateteriseringsstudie. Denne tilnærmingen er nødvendig for analyse av ventilfunksjoner og utføres oftest før operasjonen.

Sikkert, metoder for diagnose inkluderer samling av pasientklager, lytte til tonen og hjertens støy. Under auskultasjonen kan legen høre hvordan 1 og 2-toneorganet endres.

Medisinske og forebyggende tiltak

Først og fremst, behandling og forebygging av tricuspid regurgitasjon er å nøytralisere den viktigste sykdommen, noe som har forårsaket at ventilen utvikler seg. For eksempel, revmatisme, infeksiv endokarditt, hjertesvikt og andre.

Hvis den første graden ikke påvirket hemodynamikken, blir det som regel ikke utført behandling. I andre tilfeller er det nødvendig med narkotikabehandling, som inkluderer:

 • eliminering av den underliggende sykdommen;
 • stabilisering av blodtilførselen;
 • behandling av hjertesvikt og arytmi.

Til medisinering inkluderer bruk av diuretika, nitrater, glykosider, inhibitorer, kaliumbaserte midler og andre. Alle legemidler ordineres av en lege på resept, og dosering og kurs foreskrives etter en fullstendig undersøkelse og basert på organismens fysiologiske egenskaper.

Behandling av alvorlig oppblåsning av ventilen utføres i forbindelse med konservative og radikale tiltak. Til tradisjonelle metoder bære - mottak av glykosider og vanndrivende medisiner. Pasienten må drikke mye vann i henhold til regimet og gi opp salt.

Når det gjelder kirurgi i denne saken, utføres det hvis ventilens feil manifesterer seg i alvorlig eller moderat form. Indikasjoner for kirurgi er mitralventilskade på grunn av pulmonal hypertensjon.

Metoder for kirurgisk inngrep inkluderer plast og etablering av proteser.

Ofte rådes det til leger å gjennomføre anuloplastikk, hvor fibreventilringen sys til protesen, eller en teknikk brukes til å redusere dens diameter.

Protesen er ikke alltid installert, men bare i tilfeller der andre operasjonsmetoder ikke gir det forventede resultatet eller på grunn av kontraindikasjoner til operasjonen. Pork biomateriale brukes som et materiale for tricuspid ventil protesen; det etterligner mer mennesket.

prediksjon

Regurgitation av sekundærformen har en ugunstig prognose. Dødelighet skyldes hjerteinfarkt, progressiv hjertesvikt, lungebetennelse i luftveiene og emboli. Medisinsk statistikk sier at forventet levetid for pasienter etter operasjon øker fra fem år og oppover. Etter å ha installert protesen, fortsetter 60% av pasientene å være sunne i gjennomsnitt opptil 15 år.

En gunstig prognose er oppblåsingen av den første graden av ventilen. Hvis det ikke er symptomatologi og hjertesvikt, så er det ingen fare for livet.

Forebyggende tiltak er basert på forebygging av de sykdommene som kan provosere oppblåsthet og dysfunksjon av ventilapparatet.

Oppsummering av artikkelen, det bør bemerkes at det er viktig å ha medisinske undersøkelser gjennomført hvert år, både i utdanningsinstitusjoner og på jobb. Ikke gå glipp av muligheten til å undersøke kroppen. Garantien for god helse er systematisk forebygging.

 • Har du ofte ubehagelige opplevelser i hjertet (stikkende eller begrensende smerte, brennende følelse)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og sliten.
 • Konstant stiger trykket.
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten.

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du blir kjent med den nye teknikken til Olga Markovich, som fant et effektivt verktøy for behandling av hjertesykdommer, aterosklerose, hypertensjon og vaskulær rensing. Les mer >>>

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Fysiologisk opphisselse

Menneskets hjerte består av 4 kamre, som er avgrenset av ventiler (mitral, tricuspid). Ventilen tillater at blodet strømmer fra et kammer til et annet og tillater ikke omvendt strøm.

Sirkulasjonen går alltid i en bestemt retning, og når den blir brutt, snakker man om en patologi som oppblåsthet. Denne tilstanden oppstår hvis ventilen lukkes utilstrekkelig og blodet kommer tilbake til kammeret hvorfra det oppstod.

Hva er regurgitation? Dens typer

Hjertet pumper stadig blod, som kommer inn i karene og arteriene. Som du vet, består hjertet av to ventrikler, to atria og 4 ventiler (mitral, aorta, tricuspid, pulmonal arterieventil). Ventiler tillater at blod bare beveger seg i en retning. Hvis de slutter å utføre sin funksjon, blir hjertets arbeid forstyrret, noe som er livstruende.

Mitral og tricuspid regurgitasjon forekommer ganske ofte og noen ganger har en fysiologisk karakter. Det vil si, en person lever med denne patologien og betyr ikke hennes nærvær.

Begrepet "regurgitation" i seg selv er ikke en diagnose eller en egen sykdom.

Denne tilstanden, som oppstår mot bakgrunn av et allerede eksisterende alvorlig brudd. Regurgitation kan ha flere grader (vanligvis fra 0 til 4), hver grad har sitt eget nivå av alvorlighetsgrad og konsekvenser.

Det er 4 typer oppkast i henhold til 4 hjerteventiler:

 1. Mitral. Dette er en mitral mitral ventil plassert mellom venstre ventrikel og venstre atrium. Denne typen oppkast forekommer oftest, siden det er den venstre delen av hjertet som opplever den største belastningen.
 2. Trikuspidalklaff. I strid med Trikuspidalklaff mellom høyre ventrikkel og det høyre atrium trikuspidalklaff oppgulp inntreffer. Det er sekundært og er ofte forbundet med alvorlig hjertesykdom.
 3. Aorta. Mellom aorta og venstre ventrikel er aortaklappen. Med aortisk patologisk ekspansjon, svinger ventilen og blod fra aorta går inn i venstre ventrikkel.
 4. Regurgitasjon av lungearterien. Pulmonal arterieventilen er plassert på grensen til lungekroppen og høyre ventrikel. Denne patologien er ofte ledsaget av ulike lungesykdommer.

Bestem type oppblåsthet og dets stadium kan være gjennom ulike diagnostiske metoder. Graden av alvorlighetsgrad bestemmes avhengig av volumet av blod som vender tilbake.

Årsakene til og tegnene på mitralregurgitasjon

Med en sammentrekning av venstre atrium åpner mitralventilen og blod går inn i venstre ventrikel, hvoretter ventilen lukkes for å hindre tilbakestrømning av blod. Med sammentrekning av venstre ventrikkel, skyves blodet inn i aorta. Hvis mitralventilen ikke lukkes helt, kommer noe av blodet tilbake i ventrikkelen, som kalles mitralregurgitasjon.

Denne typen oppblåsing forekommer hos 70% av befolkningen. I en enkel grad skjer det selv hos friske personer. I de fleste tilfeller har denne sykdommen ingen uttalt symptomer, en blodig støy i hjertet, som kun kan bestemmes under ultralyd. Symptomer i form av tretthet, dyspné, brystsmerter, oppstår som følge av komplikasjoner av mitralinsuffisiens.

Mitral regurgitation kan oppstå av følgende grunner:

 • Mitral ventil prolapse. Dette er en ganske vanlig hjertesykdom, hvor ventilens ventiler stikker ut i atriellhulen. Dets årsaker kan være både arvelighet og inflammatoriske sykdommer i hjertet. Symptomer på mitralventil prolaps inkluderer svimmelhet og svakhet, smerte i brystet, besvimelse, takykardi.
 • Medfødt eller kjøpt hjertesykdom. Dette er en patologisk tilstand hvor ventilapparatet er skadet i noen grad. Noen medfødte hjertefeil kan være uforenlige med livet. Ervervede feil kan skyldes skade eller infeksjon.
 • Myokardinfarkt. Når et hjerteinfarkt bryter blodstrømmen til myokardets område, som et resultat av hvilke nekrotiske prosesser som begynner. En av konsekvensene av et hjerteinfarkt er mitral regurgitasjon.
 • Infeksiv endokarditt. Dette er nederlaget til den indre hjertemembranen av patogene mikroorganismer. Som komplikasjoner kan forekomme brudd på ventiler, emboli, glomerulonephritis.

Mitral regurgitation kan ha 4 grader, fra mindre til alvorlig. Blant virkningene er hjertesvikt og lungehypertensjon isolert.

Årsakene til og tegnene på tricuspid regurgitasjon

Ved tricuspid regurgitation, blir operasjonen av tricuspid ventilen forstyrret. Ofte er det sekundært og forekommer mot bakgrunnen av den eksisterende sykdommen (vanligvis lungehøyt blodtrykk). Også skille medfødt og oppkjøpt tricuspid regurgitasjon.

I begynnelsen viser denne patologien seg ikke. I sjeldne tilfeller er det en pulsering av livmorhalsårene på grunn av økt blodtrykk. Hvis trikuspidal regurgitasjon er forlenget, det fører til hjertesvikt, og et antall karakteristiske symptomer: hevelse av det ben, svakhet, væskeansamling i bukhulen, nedsatt nyrefunksjon, dyspné.

Også tricuspid regurgitasjon fører til forstyrrelse av leveren.

Årsakene til denne sykdommen kan være flere:

 • Pulmonal hypertensjon. Under dette konseptet kan en rekke patologier som kombinerer økt trykk i lungearterien, skjules. I denne tilstanden øker belastningen på høyre ventrikel betydelig. Symptomer er økt tretthet, kortpustethet, takykardi, brystsmerter, hevelse.
 • Myokardinfarkt. I hjerteinfarkt av vevet er erstattet med bindevev. Hjertets arbeid er forstyrret, noe som ofte påvirker ventilens tilstand. Som regel krever post-infarktstaten en langsiktig rehabilitering.
 • Mitral stenose. I denne sykdommen smelter eller smelter veggene til mitralventilen i det hele tatt. Som et resultat kan blod ikke komme fra ett kammer til et annet. Alt dette fører til at belastningen på alle andre ventiler øker. Venstre ventrikelfeil oppstår.
 • Fortynning av høyre ventrikel. Med utvidelse øker høyre ventrikel i volum. Tricuspidusuffisiens kan være både en årsak og en konsekvens av denne sykdommen.

Ved den første og andre fase av sykdommen kan en person ikke medføre tilstedeværelse av tricuspid regurgitasjon. De identifiserer det oftest med en forebyggende undersøkelse eller allerede i komplikasjoner.

Diagnose og behandling av oppblåsthet

Hvis det er mistanke om opphiss, bør du konsultere en kardiolog og gjennomgå en grundig undersøkelse. De mest informative diagnostiske metodene i dette tilfellet er ultralyd av hjertet ved hjelp av dopplerografi, EKG, radiografi. Også for påvisning av komplikasjoner er en generell og biokjemisk blodprøve foreskrevet.

Den viktigste undersøkelsesmetoden er ultralyd. Basert på resultatene er ytterligere diagnostikk foreskrevet.

Tricuspid og mitral regurgitering i første grad trenger ikke behandling. Pasienten observeres ganske enkelt i noen tid. I den mer alvorlige sykdomsforløpet er følgende regurgitasjonsbehandling foreskrevet:

 • Betablokkere. Dette er en gruppe medikamenter som blokkerer beta-adrenerge reseptorer. I utgangspunktet er de foreskrevet for å redusere behovet for myokard i oksygen, så når astma er kontraindisert. Disse inkluderer Arilil, Biprol, Nebilong, etc.
 • Antiarytmiske legemidler. Dette inkluderer en rekke medikamenter som tillater normalisering av hjerterytmen (kinidin, lidokain, timolol, etc.). De har flere klasser og underklasser i henhold til ulike typer arytmier.
 • Antibiotika. Antibiotisk terapi kan foreskrives etter de utførte operasjonene, så vel som i de tilfellene når oppkastet skyldes infeksiv endokarditt. Forløpet av antibiotika varer fra 3 til 10 dager. Legemidlet bør velges av legen med hensyn til alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Med revmatisme, som også kan føre til svikt i ventiler, foreskrives antibiotika av penisillin-serien.
 • Kirurgisk inngrep. Hvis konservativ terapi ikke hjelper og pasientens tilstand forverres raskt, anbefaler du proteser eller ventilplast. Hvis det er alvorlig skadet, blir en gris transplantert til personen.

Pasienter med opphiss av klasse 3 og 4 krever konstant overvåking av lege. Behandling i dette tilfellet kan utføres på et sykehus.

Mulige komplikasjoner, prognose og forebygging

Prognosen for regurgitation avhenger av dens variasjon, omfang, årsak, som det provoserte. I utgangspunktet er prognosen vanligvis gunstig.

Alvorlige former for mitral og tricuspid regurgitasjon kan føre til ulike komplikasjoner:

 1. Hjertesvikt. Med hjertesvikt kan hjertet ikke fullt ut utøve sine funksjoner. Blodtilførsel av alle organer og vev forverres, noe som fører til oksygen sult. I begynnelsen kan sykdommen ikke manifestere seg, eller symptomene oppstår bare under fysisk anstrengelse. Det er svakhet, takykardi, volumet av utskilt urin minker, ødem vises.
 2. Atrieflimmer. Med denne sykdommen blir rytmen i hjertet forstyrret. Atrielle muskelfibre begynner å krympe seg kaotisk. Symptomene kan variere og har forskjellig intensitet avhengig av pasientens tilstand. Ved alvorlig sykdom anbefales kirurgisk inngrep.
 3. Tromboembolisme av lungearterien. Dannelsen av trombi i lungearterien er livstruende. Hvis trombosen er stor nok, stopper blodstrømmen til lungevevvet og en nekrotisk prosess begynner, noe som kan føre til hjerteinfarkt.
 4. Pulmonal hypertensjon. Denne sykdommen kan både være en årsak og en komplikasjon av oppblåsthet. Det har en progressiv karakter og fører til hjertesvikt.

Mer informasjon om strukturen og funksjonene til det menneskelige hjerte finnes i videoen:

Selv etter effektiv behandling er nødvendig for å overholde reglene for forebygging: Ikke drikk store mengder fet mat, for å overvåke kolesterolnivået, ta en multivitamin komplekser, ikke forsømme moderat trening (for hjertesykdom er ikke ønskelig som en mangel på mosjon og utmattende idrett). Når de første tegnene på sykdommen vises, må du se en lege. Tidlig behandling av hjertesykdommer er den beste profylakse av oppblåsthet.

utbredelsen

Registrering av pasienter med aortisk oppkastning utføres kun i skap av funksjonell diagnostikk. Derfor kan utbredelsen vurderes i forhold til antallet undersøkt av Doppler-metoden, og ikke til den totale befolkningen.

Ulike grader og tegn på omvendt blodstrøm gjennom aortaåpningen finnes i 8,5% av de undersøkte kvinnene og hos 13% av mennene. Blant alle hjertesvikt hos voksne oppdages kronisk aorta-regurgitasjon i hver tiende pasient. Oftest i eldre år hos menn.

Hvilke anatomiske strukturer er involvert i dannelsen av regurgitasjon

Strukturen av de fire kamre i hjertet gir normal ventrikulær fylling (blod strømmer fra atria) og den aktive slippes ut i aorta fra den venstre ventrikkel i lungearterien - rett ut. Ventilsystemet mellom hulrommene, hovedskipene danner en naturlig barriere mot returstrømmen.

Ventilens fysiologi, deres arrangement, muskelbuntene for spenning reagerer på blodtrykk, adlyder nerveimpulser, hjertets kontrollerende funksjoner. Eventuelle brudd på struktur og struktur bidrar til ufullstendig lukking av ventiler. Blodet, som går gjennom hullet, sendes tilbake.

I hjertet er det 4 typer ventiler mellom:

 • atria og ventrikler venstre og høyre;
 • venstre ventrikel og aorta;
 • høyre ventrikel og lungearteri.

Følgelig, avhengig av lesjonens plassering, gir mitral regurgitasjon tilbake gjennom tricuspidventilen, utilstrekkelighet av ventiler i lungearterien er mulig.

Aortisk oppkast er et spesielt tilfelle av forstyrrelser av ventilapparatet.

Mekanismen for regurgitasjon i normale og patologiske forhold

Kardiologer skiller mellom mindre fysiologisk opphiss, noe som er mulig under normale forhold. For eksempel er det i 70% av voksne med høy vekst en ufullstendig lukking av tricuspidventilen, som en person ikke vet om. På ultralyd oppdages små hvirvlende strømmer med fullstendig lukking av ventiler. Dette påvirker ikke den generelle sirkulasjonen.

Patologi oppstår i inflammatoriske prosesser:

 • revmatisme,
 • infeksiøs endokarditt.

Arrdannelse etter akutt, mot Cardiosclerosis i et område som nærmer seg til spilene og ventilfilamenter fører til brekkasje ønsket spenning mekanismen endrer formen av flikene. Derfor oppstår ikke deres fullstendige lukking.

I den patologiske prosessen spiller diameteren av utløpshullet en like viktig rolle som må overlappe. En signifikant økning i dilatasjon av venstre ventrikel eller hypertrofi forstyrrer den tette forbindelsen til ventiler av aortaklaffene.

Hovedventilen forårsaker aortisk oppkastning

Årsakene til skade på aorta ventiler, diameteren av åpningen mellom venstre ventrikel og den første aorta avdelingen er:

 • revmatisk inflammasjon av lokalisering av ventillukke linje - infiltrasjon av vevene ved den innledende fasen fører til rynker klaffer danner et hull i midten for passasje av blod inn i den venstre ventrikkel i systolen hulrom;
 • bakteriell sepsis med endokardiell skade og aortabue;
 • verrucous og ulcerøs endokarditt i alvorlige infeksjoner (tyfus, influensa, meslinger, skarlagensfeber), inflammasjon i lungen, kreft forgiftning (myxom) - ventilene er helt ødelagt;
 • medfødte misdannelser (dannelsen av to ventiler i stedet for tre) med involvering av aorta, en stor defekt av interventrikulær septum;
 • spesifikke autoimmune prosesser i den stigende aorta i kronisk syfilis, Bechterews sykdom, reumatoid polyarthritis;
 • hypertensiv sykdom, aterosklerose - prosessen med å forsegle ventiler med avsetning av kalsiumsalter, forlenge ringen på grunn av dilatasjon av aorta;
 • konsekvenser av hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • Brystkreft med bryst i musklene, noe som reduserer ventiler.

Av grunnene er det nødvendig å tildele komplikasjoner av behandling av hjertesykdommer ved hjelp av metoden for kateter-radiofrekvensablation, samt tilfeller av ødeleggelse av den biologiske protese i ventilen.

Årsaker forbundet med aorta lesjoner

Det nærmeste til hjertet av aortabuen kalles roten til aorta. Det er hans struktur som påvirker "helsen til ventiler" og bredden på ringporten fra venstre ventrikel. Roten lesjoner inkluderer:

 • alder eller degenerative endringer som forårsaker dilatasjon;
 • Cystisk nekrose av det midterste laget av aorta i Marfan syndromet;
 • stratifisering av aneurysmveggen;
 • betennelse (aortitis) med syfilis, psoriasisartritt, Bechterews sykdom, ulcerøs kolitt;
 • gigantisk celle arteritt;
 • ondartet hypertensjon.

Blant årsakene ble det funnet en negativ effekt av legemidler som ble brukt til å redusere appetitten i fedme.

Konsekvenser av aorta regurgitasjon

Retur av blod til venstre ventrikkel fører uunngåelig til utvidelse og økning i volum. Det er mulig å forstørre mitralringen og ytterligere øke venstre atrium.

I stedet for kontakt av blodstrømmen på endokardiet dannes "lommer". Jo større grad av opphisselse, desto raskere blir utviklingen av venstre ventrikulær overbelastning.

Studier har vist verdien av hjertefrekvensen:

 • Bradykardi øker volumet av tilbakevendende strømning og fremmer dekompensering;
 • takykardi reduserer regurgitasjon og forårsaker større justering.

Former av aorta oppkast

Det er akseptert å skille mellom akutt og kronisk aorta oppkast.

Funksjoner av akutt form

Typiske årsaker til akutt aorta oppkast er:

 • traumer;
 • eksfolierende aneurisme
 • infeksiv endokarditt.

Volumet av blod som kommer inn i diastolfasen i venstre ventrikel øker plutselig. Adaptasjonsmekanismer har ikke tid til å utvikle seg. Skarpt øker belastningen på venstre hjerte, myokardets svakhet. I aorta frigjøres utilstrekkelig blod for å støtte den generelle sirkulasjonen.

Funksjoner av kronisk aorta oppkast

Et karakteristisk trekk ved kronisk form er tilstrekkelig tid for fullstendig inkludering av kompenserende mekanismer og tilpasning av venstre ventrikel. Dette medfører en kompensasjonsperiode for sirkulasjonsforstyrrelser. Hypertrofi av myokardiet bidrar til å kompensere for redusert utkastning.

Ved uttømming av reserveenergiereserver oppstår en dekompensasjonstrinn med alvorlig hjertesvikt.

Kliniske manifestasjoner

I den akutte form for aortisk oppkastning viser pasienten plutselig tegn på kardiogent sjokk:

 • alvorlig svakhet;
 • skinn av huden;
 • alvorlig hypotensjon
 • kortpustethet.

Med lungeødem:

 • pasienten kvitterer;
 • pustende støy og hes;
 • når hoste skummende sputum med et spor av blod utskilles;
 • ansikt, lepper, ekstremiteter av cyanose;
 • hjertetoner brått dytt;
 • mye vått hvesenhet høres i lungene.

Ved kronisk aortaoppfylling er en langvarig asymptomatisk periode mulig. Symptomer vises bare ved utvikling av hjerteinfarkt og alvorlig dekompensering av hjertet. Pasientnotene:

 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • alvorlig hjerte slår;
 • beats;
 • angina pectoris angrep om natten;
 • en klinikk med "hjerteastma" er mulig.

Ved undersøkelse, opplyser legen:

 • risting av hodet i rytmen av hjertepulsering;
 • en typisk puls på den radiale arterien er et skarpt støt av bølgen og umiddelbart en nedgang;
 • tremor på palpasjon av brystet i hjertet av hjertet;
 • utvidelse av venstre hjertekant
 • pulserende karotisarterier;
 • diastolisk bilyd i aorta, den venstre kant av brystbenet på den tredje og fjerde interkostalrom, bedre tappet i en sittende stilling med en svak helling forover, klapper den første tone.

Diagnostiske metoder

Indirekte tegn på aortisk oppblåsthet er notert i:

 1. CXR - venstre hjerte skygge kontur utvidet til siden og nedad forlengelse aortaaneurisme lignende, tydelige tegn til øket venstre atrium kan påvise kalsifikasjon i aortabuen;
 2. elektrokardiogram - det er en overbelastning av venstre hjerte.

Ekkokardiografi metode

I diagnostisering av regurgitasjon ekkokardiografi er hovedmålet måte for å finne årsaken, graden av regurgitasjon, kompenserende lagerforsyning, dårlig sirkulasjon, selv i den symptomfrie fase av sykdommen med minimal uregelmessigheter. Det anbefales at pasienter administreres årlig i begynnelsen, med utseendet av kliniske symptomer to ganger i året.

Beregningen tar hensyn til overflaten av pasientens kropp, i forbindelse med fraværet av en utbredt ekspansjon av ventrikelkammeret i de stuntede menneskene.

Fargemodus Doppler-skanning brukes oftest. Sensorene er installert på en måte som måler området av blodstrømmen i aortaklaffene i den første delen av aorta og sammenligner den med passasjens bredde. I alvorlige tilfeller overstiger det 60% av ringenes diameter.

I praksis av kardiologer blir underavdelingen av returstrålen påført 4 grader i forhold til dens lengde til størrelsen og indre formasjoner til venstre ventrikel:

 • 1 - overskrider ikke halvparten av lengden av den fremre ventilen i mitralventilen;
 • 2 - når eller vender bladet;
 • 3 - ved størrelsen av strømmen nærmer seg halv lengde av ventrikkelen;
 • 4 - strålen berører toppen.

Hvis det ikke er nok informasjon for Dopplerography,

 • magnetisk resonans tomografi;
 • radionuklid angiografi;
 • hjerte kateterisering.

Metoder for behandling

Behandlingen av aorta oppkast er helt avhengig av den underliggende sykdommen og fullstendigheten av eliminering av årsakene.

Medikamentterapi bruker medisiner som kan redusere systolisk blodtrykk og redusere volumet av returflyt.

Brukte en gruppe vasodilatorer (Nifedipin, Hydralazin, ACE-hemmere). De er ikke indisert hos pasienter med asymptomatisk kurs, med mild eller moderat alvorlighetsgrad av regurgitasjon.

Hvem er indikert for kirurgisk behandling?

Den eneste form for kirurgi er en protese reparasjon av aortaklappen. Operasjonen vises når:

 • alvorlig oppblåsthet med brudd på funksjonen til venstre ventrikel
 • hvis kurset er asymptomatisk, med bevaret funksjon av ventrikkelen, men markert ekspansjon (dilatasjon).

outlook

Prognosen for pasientens liv avhenger av den underliggende sykdommen, graden av oppblåsthet og skjemaet. Den tidlige dødsfallet er typisk for akutt utvikling av patologi. I kronisk form bor 75% av pasientene i mer enn 5 år, og halvparten av 10 og lenger.

I mangel av rettidig kirurgisk inngrep er utviklingen av hjertesvikt de neste 2 årene notert.

Behandling av et moderat klinisk bilde er ledsaget av positive resultater hos 90% av pasientene. Dette bekrefter at det er viktig å undersøke og observere pasienter med aorta oppkast.

Hvordan opptrer tricuspid ventil regurgitation?

Tricuspid eller Trikuspidalklaff ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikkel under diastole dørene åpne, strømmer venøst ​​blod fra høyre atrium til ventrikkelen. Under sammentrekningen (sammentrekning) av ventilklaffene er tett lukket, og kom inn i høyre ventrikkel blod inn i lunge-arterien, og deretter til lungene. Når oppstøt blod fra den høyre ventrikkel i Trikuspidalklaff er ikke fullt ut kommer inn i lungearterien, og i delens tilbakegang til høyre atrium, er det et kast omvendt blod - oppgulp. Dette skyldes dysfunksjon av Trikuspidalklaff - en løs lukkefliker det ikke er helt lukket matet inn i høyre forkammer. Når trikuspidal oppstøt på grunn av økte belastning atrium hypertrofier og deretter strekke muskler opptrer og dens økning i størrelse. I sin tur fører dette til inntrengning av store mengder blod fra atrium til den høyre ventrikkel under diastole, det ytterligere hypertrofi og dysfunksjon som provoserer lunger i den systemiske sirkulasjon.

Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

Tricuspideventilens mangel er av flere typer:

 • Absolutt eller organisk mangel. Patologi forårsaket av skade på ventilklaffene, for eksempel ventil prolaps (sagging klaffer) på grunn av medfødt sykdom - dysplasi, bindevev, også referert til årsakene til revmatiske, infeksiøs endokarditt, karsinoid syndrom og andre;
 • Relativ eller funksjonsfeil. Det strekk ventil forårsaket av motstand strøm av blod fra det høyre hjertekammer, når den uttrykkes ventrikkel utvidelse forårsaket av høy diffus pulmonal hypertensjon eller myokardskade.

Når det gjelder graden av uttrykk for den reverserte blodstrømmen, er tricuspid regurgitasjon delt inn i fire trinn:

 • 1 grad. Knapt detekterbar omvendt bevegelse av blod;
 • 2 grader. Regurgitation bestemmes i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen;
 • 3 grader. Omvendt bevegelse av blod fra høyre ventrikel blir detektert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen;
 • 4 grader. Regurgitation er preget av en stor forlengelse i hulrommet til høyre atrium.

Graden av uttrykk for retur av blod bestemmes ved ekkokardiografisk studie.

Beskrivelse av tricuspid regurgitation av 1 grad

Med regurgitation på 1 grad, viser symptomene på sykdommen som regel ikke seg selv, og det kan bare oppdages ved et uhell under elektrokardiografi. I de fleste tilfeller tricuspid regurgitation av 1 grad ikke krever behandling og kan betraktes som en variant av normen. Dersom utviklingen av sykdommen provosert revmatiske, pulmonal hypertensjon eller andre sykdommer, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdom, noe som forårsaket en liten feil i klaffene Trikuspidalklaff.

Hos barn er denne graden av regurgitasjon ansett som en anatomisk funksjon, som til tider kan forsvinne - uten tilstedeværelse av andre hjertesykdommer, påvirker det vanligvis ikke barnets utvikling og generelle tilstand.

Symptomer på tricuspid regurgitasjon

Med tricuspid regurgitasjon av 2. grad, som med andre grader, forekommer sykdommen ofte uten uttalt symptomer. I tilfelle av alvorlig sykdom er følgende manifestasjoner mulige:

 • Svakhet, tretthet;
 • Økning i venetrykk, noe som fører til hevelse i nerverne og deres pulsasjoner;
 • Leverforstørrelse med karakteristisk smerte i riktig hypokondrium;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.

Auskultasjon (lytting) viste en karakteristisk systolisk bilyd, best høres i hvert 5-7 interkostalrom på venstre kant av sternum, verre på inspirasjon, en myk og ustabil. Med en økning av høyre ventrikkel og en stor mengde blod som strømmer inn i den under diastolen er systolisk bilyd lyttet og over høyre vena jugularis.

Diagnose av tricuspid regurgitasjon

For diagnostisering av tricuspid regurgitasjon, i tillegg til anamnese, fysisk undersøkelse og auskultasjon, utføres følgende studier:

 • EKG. Størrelsen på høyre ventrikel og auricle, forstyrrelser av en varm rytme er definert;
 • Phonocardiogram. Tilstedeværelsen av systoliske lyder er avslørt;
 • Ultralyd av hjertet. Tegnene på ventilveggsforsegling, området av atrioventrikulæråpningen, graden av oppblåsing bestemmes;
 • Radiografi av brystet. Plasseringen av hjertet og dets størrelse, tegn på pulmonal hypertensjon, avsløres;
 • Kateterisering av hjertets hulrom. Metoden er basert på innføring av katetre for å bestemme trykket i hjertehulene.

I tillegg kan koronar kardiografi utføres før kirurgi kan brukes. Det er basert på innføring av et kontrastmedium i hjertets kar og hulrom, for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

Behandling av en defekt kan utføres konservativt eller kirurgisk. Den operative metoden kan vises allerede ved 2 grader tricuspid regurgitasjon dersom den ledsages av hjertesvikt eller andre patologier. Ved funksjonell tricuspid regurgitasjon, behandles behandlingen primært av en sykdom som forårsaker skade.

Med legemiddelbehandling, diuretika, vasodilatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger), er kaliumpreparater, hjerteglykosider foreskrevet. Hvis konservativ behandling viser seg ineffektiv, foreskrives en operativ inngrep som involverer plastikkirurgi eller annuloplastikk og proteser. Plastisk kirurgi, og den halvsirkelformede sutur annuloplasty utføres uten endring av ventilklaffene og ekspanderende fiber ringen til hvilken de er festet. Protese er indikert hvis tricuspideventilen er utilstrekkelig og dets lesjoner er ekstremt harde, protesen kan være biologisk eller mekanisk. Biologiske proteser opprettet fra aorta av dyr kan fungere i mer enn 10 år, så blir den gamle ventilen erstattet med en ny.

Med den tidlige begynnelsen av tricuspid regurgitasjon er prognosen gunstig. Etter at det er utført, bør pasienter observert regelmessig hos kardiologen og gjennomgå undersøkelser for å forhindre komplikasjoner.

oppstøt (latin prefiks, som betyr omvendt handling, + gurgitare flom) er det motsatte av den normale retningen for den hurtige bevegelsen av væsker eller gasser som oppstår i de hule muskulære organer som de kontrakt

. Vanligvis observeres det i brudd på muskelcellens funksjoner eller deling av partisjoner (for eksempel hjerteventiler), samt med reversering av bølgen av muskelkontraksjon (for eksempel med gastrisk antipyristatikk). Regurgitasjon skal skille seg fra refluks - passiv væske har i det rom som befinner seg nær som hovedsakelig skyldes dysfunksjon av separasjonsmedia. Så, kaster av spiserøret til magen innholdet når det er forkortet som gastro-øsofageal regurgigatsiyu og lekkasje av mageinnhold i spiserøret ved endring av kroppsstilling fra vertikal til horisontal - som den gastro-øsofageal refluks.

Regurgitation i kardiovaskulærsystemet kan forekomme både i hjertet og i karene. Årsaken til oppblåsthet i hjertet er et brudd på lukkingsfunksjonen av mitral, tricuspid ventiler, aortaklapper eller lungekropp. Avhengig av hvilke ventiler som påvirkes, kan oppblåsthet av blod forekomme i fase av systol eller diastol.

I fase av systole oppstår oppblussen av blod i venstre atrium når mitralventilen er mangelfull og i høyre atrium - i tilfelle tricuspidusinsuffisiens. Dette resulterer i systolisk støy (se fig. Hjertemormer), som høres ved mangel på mitralventilen på hjertepunktet, hvis tricuspideventilen er utilstrekkelig - på høyre side av bunnen av xiphoidprosessen i brystbenet.

oppstøt under diastol observeres i nærvær av aortaklapper eller lungekropp. På insuffisiens av aorta blod beveger seg fra aorta inn i venstre hjertekammer som auskultasjon av hjertet manifestert diastolisk bilyd blir hørt i den andre interkostalrom til rett sternum grensen og ved Botkin-Erba. Når lungene ventilen insuffisiens, i tilfelle av høy pulmonal hypertensjon, ofte relativ, kommer blod inn i lunge-arterien fra det høyre hjertekammer. Auskultasjon vises den såkalte diastolisk bilyd Graham Likevel er det bedre å lytte til i det andre interkostalrom på venstre kant av brystbenet.

oppstøt i arteriene i den store sirkel av blodsirkulasjon observeres med aortaklempeinuffisiens. Det skyldes at i diastolfasen strømmer en del av blodet fra aorta tilbake til hjerteets venstre hjertekammer. Den distale arterien er og jo mindre dens kaliber, desto mindre oppblåsning. Varigheten av oppblåsthet i hovedarteriene med aortaklaffmangel overstiger vanligvis ikke 0,2 med. På femorale arterien manifesteres oppstyret av dobbel støy av Durozier (jfr. Vaskulær støy). Disse fenomenene blir observert hvis det blir hevdet når stengophonendoskopet stammer når arterien høres.

Oppblåsting og tilbakestrømning av blod i blodårens store blodsirkulasjon er i stor grad forhindret av venøse ventiler. Men når munnen til de hule venene ikke åpnes på grunn av overtrengningen av høyre atrium, strømmer blodet inn i de hule venene og venene med stor diameter som strømmer inn i dem. Klinisk manifesteres dette tydeligst ved pulsering av de ytre venene som fortsetter, hvis venen klemmes med en finger omtrent i midten av sin synlige del, i proksimal stilling. Med synkron innspilling av phlebogrammer og EKG faller regurgitasjon sammen med atrialsystolen (P-Q-intervallet på EKG).

oppstøt i mage-tarmkanalen banen er mulig på forskjellige nivåer. Esophageal regurgitation manifesteres ved oppblåsthet i tilfelle neoplastisk og cicatricial stenose, diverticulum, spiserør i spiserøret, prolaps av mageslimhinnen i spiserøret. I dette tilfellet kommer ufordøyd mat inn i munnhulen.

oppstøt små mengder av mageinnholdet, og i spiserøret og inn i munnhulen uten følelse av kvalme og oppkast, halsbrann manifestert, bitterhet, oppstøt luft, forekommer i lidelser obturator funksjons gastriske cardia motivert øsofagitt, gastritt, hiatushernie.

oppstøt innholdet i tolvfingertarmen i magen kan oppstå som følge av dysfunksjonen i gatekeeperen og gjenkjennes når magen blir probet for utseende av galle i magesaften eller under gastroskopi og radiografisk undersøkelse av magen. Noen ganger indikerer utseendet på en bitter smak i munnen uten oppblåsthet og kvalme kaste av galle inn i magen, dvs. om duodenogastrisk regurgitasjon. Kaste av innholdet i kaviteten inn i ileum gjennom damventilen (eller oocetalventilen) kan oppstå som følge av funksjonell mangel og diagnostiseres ved røntgenundersøkelse av regurgitasjonen av kontrastmediet.

I nyfødte og småbarn oppstøt oppstøt manifesterer seg selv og kan forekomme som et resultat av brudd i magetarmkanalfunksjon på grunn av defekter hos barnet foring eller overforing eller en indikator for krampe eller pyrolusstenos.

Les Mer Om Fartøyene