Phlebectomy postoperativ anbefalingsperiode

Åreknuter er en vanlig sykdom som preges av betennelse i venene, utseende av noder, hevelse. Behandling av sykdommen må behandles i manifestasjonen av de første symptomene. Det er mange behandlingsmetoder. En av dem er phlebectomy.

Mange har et spørsmål om hva som er anbefalingene i den postoperative perioden med flebektomi (venektomi).

Hva er phlebectomy?

Phlebectomy er operativ intervensjon, som innebærer eliminering av vener for å etablere blodsirkulasjon. Under alle handlinger fjernes de subkutane årene der blodstrømmen inneholder mindre enn 10% av totalvolumet.

En slik operasjon er indikert dersom pasienten har:

 • åreknuter
 • belastet varicose ledsaget av hevelse og tretthet;
 • forverring av varicose dilatasjon;
 • brudd på utstrømning av blod;
 • trofiske sår;
 • tromboflebitt.

Denne typen intervensjon anbefales av en spesialist i tilfelle at medisinering ikke har vært vellykket. Denne typen intervensjon er ikke farlig. Takket være den nyeste teknologien er skade på kroppen minimal. Ved indikasjon på slik operasjon er det ikke nødvendig å forsinke. Dette kan forverre pasientens tilstand.

Hvordan utføres operasjonen?

Før operasjonen er det nødvendig å gå gjennom alle forberedelsesstadier. Alle de viktige stadiene er som følger:

 • tar et bad;
 • undersøkelse av det opererte benet og skadestedet
 • eliminering av håret fra lemmen;
 • samtale med en spesialist om fremdriften av operasjonen;
 • rensing av tarmene i tilfelle generell anestesi er valgt;
 • Klargjøring av passende løse klær og ganske myke, behagelige sko;
 • kommunikasjon med en kirurg, er det nødvendig å si om tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner på medisiner.

Før operasjonen må pasienten gjennomgå en full diagnose, i henhold til resultatene av hvilke en dom er utstedt. Undersøkelsen utføres av en phlebologist, som oftest utnytter ultralyd av vener og kapillærer.

Viktig! Hvis du har minst ett symptom, bør du konsultere en lege for anbefalinger. Jo tidligere operasjonen utføres, desto mindre komplikasjoner kan oppstå.

På operasjonstidspunktet er pasienten festet til operasjonstabellen. Dette er et svært viktig forholdsregel. Enhver ufrivillig bevegelse av pasienten er farlig. Teknikeren av operasjonen er flere.

Et lite snitt er laget i øvre og nedre del av beinet ved vener. Den venøse stammen er fast, vridd og eliminert gjennom perfekte snitt. Etter det blir de suturerte. Varigheten av alle handlinger er ikke mer enn to timer.

Postoperativ periode

Med riktig operasjon er gjenoppretting etter phlebectomy veldig jevn. Med noen brudd kan det være forverringer.

Store komplikasjoner etter fjerning av vener på beina

Blant forverringene etter inngrepet er hematomer og blødning fra såret. Dette betraktes som en absolutt norm, ettersom slike konsekvenser oppstår etter en kirurgisk inngrep.

Etter alle handlinger kan det oppstå mer alvorlige komplikasjoner. De inkluderer:

Alle disse komplikasjonene er livstruende for pasienten. Derfor må deres forebygging få stor oppmerksomhet.

I den postoperative perioden etter phlebectomy er det viktig å ha elastisk kompresjon og ta alle foreskrevne medisiner, som er forebygging av trombose og tromboflebitt. Ved manglende overholdelse av anbefalingene kan konsekvensene være svært alvorlige.

Hva skjer umiddelbart etter operasjonen?

Pasienten kan klage på bein smerte etter phlebectomy. På den første dagen vises pasienter med strenge sengestøtter. Det er bare tillatt å utføre handlinger med føttene et par timer etter innblandingen. Å gå i menigheten er bare mulig etter å ha fått tillatelse fra den behandlende legen.

Fra sykehuset er det vanligvis foreskrevet for andre hver tredje dag. Det avhenger av pasientens tilstand. Om lag to måneder er det nødvendig å bruke kompresjons undertøy. Du bør ta alle de blodkreftende legemidlene som er foreskrevet av en spesialist. Ikke hopp over medisinen. Som forebyggende tiltak kan medisiner foreskrives som bidrar til å redusere trombose og blodviskositet.

I de tidlige stadiene etter operasjonen, er gjenopplivende fysisk trening foreskrevet. Med en stund begynner pasienten å gå lange turer.

Hva kan du ikke gjøre etter at du er tømt?

Når rehabilitasjonen kom etter operasjonen av phlebectomy-pasienter Kategorisk er det forbudt å våte det lemmet som har blitt utsatt for forstyrrelser. Selv de minste sårene må bli forsinket og helbredet.

Det er forbudt å rive av skorpe fra sårene. På grunn av dette er det mulig å bryte hele helingsprosessen. Sømområdet skal behandles med antimikrobielle midler.

Det er forbudt å gi fysiske belastninger til lemmer. Først må du gå så lite som mulig. I perioden med å bruke kompresjon undertøy. Spesialister rådes til å forlate sykefravær og ikke arbeide i en uke.

Under gjenopprettingsperioden krever alle sår og sømmer veldig forsiktig behandling. Ikke utsett deg for risiko for infeksjon gjennom disse sårene. Til dette formål må det brukes spesielle hygienebånd.

Lær av denne artikkelen hvordan en operasjon utføres for å fjerne vener på bena.

Støttende behandling hjemme

Etter operasjonen, for å unngå gjentakelse av sykdommen, er det svært viktig å bruke kompresjonslinne. Du må ha kompresjon døgnet rundt. Etter en måned er det bare dagslitasje mulig. Dette er ekstremt nødvendig for å eliminere venøs insuffisiens.

For å forebygge sykdommen anbefaler spesialister at du fortsetter å bruke slike klær. Kompresjonstrømper bidrar til å takle mulig hevelse og smerte i bena.

For å unngå de uønskede konsekvensene av å være hjemme, må man legge stor vekt på sømmer. Arrdannelse kan oppstå over flere måneder. Av denne grunn er det viktig å følge visse regler for å ta vare på dem:

 • Det er forbudt å gni sømmen med en vaskeklut og bruke aggressive personlige renseprodukter;
 • Kategorisk er det forbudt å vaske med varmt vann, gå i bad eller badstue, det anbefales å vaske med varmt vann;
 • Det er umulig å bryte sårhelingsprosessen.

Siden fysisk aktivitet er forbudt, i den første måneden må du hvile så mye som mulig. Etter denne perioden kan du gå tilbake til din vanlige fysiske aktivitet.

I løpet av gjenopprettingstiden skal pasienten følge den anbefalte dietten. I kostholdet bør inkludere de matvarene som fremmer blodoppløsning og styrke karveveggen. Det er viktig å redusere forbruket av fett. Det er nødvendig å øke antall matvarer som inneholder vitaminer.

konklusjon

Fra alt som er sagt, kan vi oppsummere at phlebectomy er en svært effektiv metode for behandling av åreknuter. Hvis du følger alle anbefalinger fra en lege, observerer hygiene og overholder forebyggende tiltak, så blir det ingen komplikasjoner.

phlebectomy

Fjerning av overfladiske vener i nedre ekstremiteter, eller phlebectomy er en operasjon som utføres i tilfelle av alvorlige åreknuter. Hvis du er i de tidlige stadier kan fortsatt bli kurert komprimering og konservative metoder, når hun går til et sent stadium i utviklingen, for å stoppe utviklingen av sykdommen medisinering terapi er ikke lenger mulig.

Selv om kirurgisk innblanding på blodkar er en svært vanskelig oppgave, kan det bare være radikalt terapi som kan redde pasienten, ikke bare helse, men også livet.

Metoder for flebektomi

Denne operasjonen har flere varianter. Til hver pasient er typen av en slik prosedyre valgt strengt individuelt. Oppført nedenfor er alle typer flebektomi.

 • Klassisk operasjon (kombinert flebektomi) - En slags kirurgisk behandling av åreknuter, som består i fjerning av endrede vener gjennom små kutt i huden. Interferens innbefatter en kombinasjon av forskjellige teknikker og blir utført ved å bruke verktøy for å trekke ut fra under huden påvirkes kar med stor og liten kaliber: sonde flebekstraktor, klips, kroker. Denne typen eliminering av åreknuter er den vanligste. Den brukes i alle tilfeller når andre metoder er ineffektive. Metoden er rettet mot gjenoppretting av normal blodstrøm i venene på de nedre ekstremiteter. Dette eliminerer helt risikoen for å utvikle irreversible patologiske prosesser i fremtiden.
 • Laserflebektomi- En nyskapende metode for behandling av åreknuter, og har fått stor popularitet de siste årene. Dens essens ligger i "brennende" av åreknuter med laserstråler. Denne unike behandlingen uten smerte, uten arr og blåmerker.
 • Radiofrekvens ablation av vener- Den mest moderne metoden. Ved hjelp av radiobølger blir den berørte venen oppvarmet, faller av og løses deretter.
 • echosclerotherapy- Fylling av de endrede karene med en skleroserende substans som ødelegger veggene og får dem til å limes sammen. Dermed blir venen tømt og blir arrvev. Mer informasjon om ekkoslerapi →

Indikasjoner og kontraindikasjoner for flebektomi

Fjerning av åreknuter - prosedyren er alvorlig og langt fra ufarlig, derfor utføres den utelukkende i nærvær av visse indikasjoner:

 • betennelse i syke venøse kar
 • utseendet av "kjegler" på underdelene;
 • store berørte områder av vener;
 • venetrombose;
 • konstant tretthet og smerte i bena;
 • hevelse i underbenet og andre deler av det berørte lemmet;
 • dannelsen av trophic ulcers forårsaker alvorlig smerte og ubehag;
 • brennende, følte gjennom lengden av fartøyene.

Kontraindikasjoner for kombinert flebektomi er:

 • IHD (iskemisk hjertesykdom) i akutt stadium;
 • vedvarende økning i blodtrykket;
 • onkologi;
 • Tilstedeværelse av nåværende smittsomme sykdommer av noe slag;
 • erysipelas eller eczematous utslett på lemmer;
 • patologisk utslett av annen art.

Phlebektomi er strengt forbudt å gjennomføre under graviditet og er relativt kontraindisert for eldre pasienter. Prosedyren kan også få farlige konsekvenser for personer med diabetes mellitus, et tidligere slag eller hjerteinfarkt.

Bestem om du har kontraindikasjoner for phlebectomy, kan bare en phlebologist.

Fremstilling av

Før du utfører flebektomi av den store saphenøsvenen (BPV), er det nødvendig å gjennomgå en kompleks undersøkelse av kroppen:

 • gjennomføre et elektrokardiogram
 • å foreta en generell klinisk analyse av blod og urin
 • donere blod for koagulering, biokjemi, syfilis, HIV og hepatitt.
 • passere ultralydsskanning av åreknuter.

Det er også nødvendig å barbere håret på det syke lemmen.

Hvis en generell anestesi administreres til pasienten, skal operasjonen utføres på tom mage eller umiddelbart før det, magesekke skal utføres.

Ofte varer preparatet før den klassiske flebektomi i 1-2 dager.

Teknikk av operasjonen

Alle metoder for flebektomi utføres nødvendigvis under anestesi, noe som forhindrer utviklingen av smertsyndrom. Avhengig av situasjonen og prosedyren for intervensjonen kan anestesi være lokal eller generell.

Hvor lenge vil prosedyren ta for å fjerne spiserøret, avhenger av flere faktorer:

 • metode for kirurgisk inngrep;
 • individuelle egenskaper av organismen
 • området av vene lesjonen.

I gjennomsnitt varer fjerning av overfladiske vener i underbenene 1-2 timer. Tiden kan forlenges dersom uforutsette omstendigheter oppstår under operasjonen.

Kombinert flebektomi er en radikal metode for kirurgisk fjerning av åreknuter, hvorved det er mulig å fjerne alle vener og de som inneholder seler. For å unngå utvikling av smertsyndrom, får pasienten generell anestesi, eller spinalbedøvelse er gjort.

Fremdriften av operasjonen består av følgende 4 trinn.

Fase 1 - kryssektomi

I første etappe blir snitt på lårets hud, en stor saphenøs vene allokert og bandasert på stedet av en anastomose med en dyp vene.

Fase 2 - Stripping

Denne scenen består i å fjerne stammen til den skadede venen.

For å trekke ut fartøyet utover, brukes en spesiell sonde.

Denne fasen av phlebectomy er delt inn i 4 typer:

 • Den første typen stripping bruker Bebkock-sonden. Det er et verktøy med metallbunt, på den ene siden er et håndtak på den andre - et hode med en forkant. Under operasjonen gjøres et annet snitt i underbenet eller på innsiden av ankelen. Etter introduksjonen av sonden ved hjelp av hodet, løser legen den syke venen, og rulle håndtaket, fjerner den gradvis fra utsiden. Denne typen stripping er traumatisk og smertefull.
 • Metoden for inversjonsstripping, hvis essens er identisk med den forrige. Sonden er imidlertid ikke utstyrt med en kanten i dette tilfellet. Spenningen er essensen av denne prosedyren.
 • PIN-stripping. Under denne prosedyren gjøres en ekstra punktering gjennom hvilken en spesiell kirurgisk tråd festet til sonden er satt inn. Tråden er bundet på venen. Dermed blir kirurgens anstrengelser overført til venøs fartøy, den blir dreid og fjernet.
 • Cryostripping er en kostbar, men svært effektiv prosedyre. I dette tilfellet legges en kryoprobe inn gjennom snittet, som under påvirkning av lave temperaturer fryser til venen. På grunn av dette blir det syke fartøyet forsiktig avskallet og deretter ekstrahert utad.

Hvis det i løpet av phlebektomi ble et snitt tatt til pasienten, og etter fjerning av den syke venen påføres kosmetiske suturer på disse delene av lemmen som fjernes den 8. til 9. dag etter operasjonen.

Hvis pasienten får en liten punktering, er sømmen ikke overlappet - slike hull helbreder seg uavhengig.

Stage 3 - undertrykkelse av kommunikative årer

På dette stadiet er fartøyene som forbinder den fjernede overfladiske venen med dype venøse fartøy bandasjert.

Fase 4 - miniblektomi

Manipulering har ikke bare en terapeutisk, men også en kosmetisk effekt. Etter en slik operasjon blir ært nesten aldri igjen, fordi det utføres ved hjelp av en spesiell krok.

Gjennom en liten punktering, blir den syke venen utvunnet utover, som deretter forsiktig blir utskåret. I noen tilfeller kan dette stadiet utgjøre en uavhengig operasjon. Rehabilitering etter phlebectomy av denne typen varer ikke lenge. Mer informasjon om mini-flebektomi →

I dette stadiet må kirurgen-phlebologen utføre spesielt nøye, slik at de berørte fartøyene, som er gjenstand for tvungen fjerning, forbli intakte under operasjonen.

Laserflebektomi

Laserflebektomi er en ny metode for behandling av åreknuter. Etter manipulasjonen har pasienten ikke sømmer, arr og arr.

Kjernen i prosedyren er at under påvirkning av en kraftig laserstråle, stikker den ødelagte venen sammen og er dermed utelukket fra total blodstrøm. Behandling utføres på poliklinisk basis og varer ikke mer enn 40 minutter.

Laserflebektomi er en moderne og effektiv behandling av åreknuter. Med hjelpen blir bare åreknuter av store og små subkutane vener behandlet. Deres små sidestykker fjernes ved hjelp av miniblebektomi. Slike kombinerte inngrep må utføres oftest, da de kombinerer en god kosmetisk effekt med en radikal fjerning av alle åreknuter. Mer informasjon om laserflebektomi →

Radiofrekvensutslettelse refererer til den kategorien av flebektomi, som praktisk talt ikke forårsaker smerte, samtidig som det bidrar til en fullstendig rekonstruksjon av venene på beina. Det vil si etter en økt av en slik prosedyre kan pasienten glemme åreknuter.

Når man utfører manipulasjonen, brukes spesielle katetre som gjennom punkteringer blir introdusert i hulen av den berørte venen og utfører lederens funksjon. Det er gjennom dem at en høyfrekvent strøm blir overført, styrt av ultralyd. Som et resultat av oppvarming, er fartøyet loddet og deretter sklerosert. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse.

Rehabiliteringsperiode etter operasjon

Gjenoppretting etter phlebectomy er en individuell sak, derfor er ordningen utviklet av legen separat for hver pasient. Dette tar hensyn til hans nåværende tilstand av helse og tilstedeværelsen av kroniske patologiske prosesser i kroppen.

Anbefalinger for rask gjenoppretting i postoperativ periode:

 • Det er nødvendig å lære at treningsbehandling er nøkkelen til tidlig gjenoppretting. Å gi et sykt ben er en moderat fysisk belastning ønskelig umiddelbart etter operasjonen. For en start kan du bare bøye og unbøye beinet ditt. Da vil legen foreskrive et treningsprogram, siden det er terapeutisk trening som bidrar til å forbedre blodstrømmen i operert lem.
 • 24 timer etter operasjonen anbefales det å bruke spesielle elastiske strømper for å skape kompresjon. Kompresjonstrømper skal brukes i minst en måned etter fjerning av spiserøret.
 • I den postoperative perioden er det nødvendig å gjøre en lem dreneringsmassasje for å forbedre blodtilførselen og unngå dannelse av blodpropper.
 • Under hvilen skal det opererte benet stå i oppreist stilling.
 • Flere måneder etter phlebectomy, er det nødvendig å ta medisiner som taler årene.
 • Det er forbudt å løfte vekter innen en måned etter operasjonen.

Rehabilitering etter phlebectomy gir moderat trening i lett sport for å oppnå god sirkulasjon i de opererte ekstremiteter i postoperativ periode. Det er ikke tillatt å delta i motorsport.

Strengt å utføre alle øvelsene i fysioterapeutøvelser er nøkkelen til en rask gjenoppretting.

I rehabiliteringstiden bør du unngå å vandre i badene, svømmebassenger og åpent vann. Fra sykkelturer bør forlates til full gjenoppretting.

Hvis du ikke følger disse anbefalingene, vil utvinning fra phlebectomy vare lang tid og med komplikasjoner. Også, rehabilitering etter operasjon varer lenger med tromboflebitt hos pasienten.

Mulige komplikasjoner av operasjonen

Komplikasjoner av flebektomi kan manifestere så snart som, og etter noen tid etter det. De kan uttrykkes som følger:

 • tap eller signifikant reduksjon i følsomheten til den opererte lemmen;
 • nummenhet i regionen av underbenet eller ankelen;
 • suppuration på stedet der det var punktering eller snitt;
 • blødning;
 • blåmerker eller fargeendringer i det behandlede området (etter laserkoagulasjon);
 • ødemer og smertesyndrom.

Komplikasjoner etter phlebectomy er ofte kortvarige og forsvinner, 1-2 måneder etter operasjonen.

For å redusere risikoen for komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen.

Fordelene og ulempene ved operasjonen for fjerning av åreknuter

Selv om prosedyren ikke er lett, har den flere fordeler:

 • Operasjonsflebektomi er en av de mest effektive metodene for behandling av alvorlige åreknuter;
 • lav risiko for tilbakefall av sykdommen;
 • kosmetisk effekt;
 • fullstendig avhending av den syke venen, slik at de gjenværende fartøyene kan sikre normal blodsirkulasjon i lemmen;
 • nesten fullstendig smertefrihet av kirurgisk inngrep;
 • relativt rask rehabilitering;
 • god toleranse for kirurgi av pasienter;
 • relativt kort driftstid;
 • Klassisk phlebektomi er inkludert i CHIs medisinske politikk, derfor har innbyggerne i Den Russiske Federasjon rett til fri operasjon.

Blant manglene i prosedyren er:

 • Behovet for sykehusinnleggelse av pasienten;
 • arrdannelse (for visse typer operasjoner);
 • Utseendet til pigment flekker på vondt benet, som kan forbli lenge.

Mange pasienter har ofte et spørsmål, hva er bedre - flebektomi eller skleroterapi? Ofte for å oppnå maksimal effekt utføres phlebectomy sammen med skleroterapi. Disse behandlingsmetodene er godt komplementære og hjelper pasienten i mange år å glemme åreknuter.

Men det beste ved dette spørsmålet kan besvares av en spesialisert phlebologist, ut fra data fra en bestemt pasient, og tar også hensyn til hans materielle muligheter.

Phlebektomi, postoperativ periode: anbefalinger for gjenoppretting

Ifølge WHO-statistikken er åreknuter (eller bare åreknuter) rammet av omtrent en tredjedel av befolkningen. Mer til denne lidelsen er representanter for det rettferdige kjønn enn menn.

En av de radikale metodene for behandling av denne sykdommen er kirurgisk inngrep, flebektomi - fjerning av berørte, uoppløselige åreknuter.

Formålet med phlebectomy er normalisering av blodstrømmen gjennom dype kar. Det er derfor folk som er anbefalt for denne operasjonen, å utsette den for senere, i alle fall ikke, kan dette føre til komplikasjoner.

Indikasjoner for bruk

Phlebectomy er ikke foreskrevet for alle pasienter som lider av åreknuter. Hvis du kan bli kvitt problemet med tradisjonell ikke-kirurgisk behandling, er pasienten ikke foreskrevet kirurgi.

Indikasjoner for phlebectomy er:

 • omfattende åreknuter
 • tilstedeværelsen av trofasår forårsaket av åreknuter
 • åpenbare tegn på brudd på utstrømningen av blod, ledsaget av en følelse av tyngde, hevelse, økt tretthet i beina, selv uten utvidelse av overfladiske årer;
 • akutt tromboflebitt;
 • Stagnasjon av blod i nedre lemmer;
 • følelse av å brenne langs de venøse linjene av åreknuter.

Hvordan utføres operasjonen?

Phlebectomy sørger for fullstendig fjerning av de berørte årene. Varigheten av denne operasjonen er bare en til to timer. I de fleste tilfeller brukes lokalbedøvelse - pasienten føler ikke smerte og skjønner alt som skjer i operasjonen. Pasientens kropp er festet på operasjonstabellen for å forhindre ufrivillige bevegelser under operasjonen.

Gjennom snittene fjerner kirurgen den skadede venøs kofferten. Etter operasjonen forblir de ubetydelige, kun ca. 3-5 mm av arrene, som etter hvert blir hvite og blir helt usynlige.

Om nødvendig er akutt kirurgisk inngrep tildelt en kombinert flebektomi.

Denne operasjonen består av fire deler:

 • cross -ectomy - dressing og undertrykkelse av overfladiske vener, stoppe blodstrømmen. Dette gjøres enten i femorale inguerine fold eller popliteal regionen;
 • stripping - deteksjon av berørte områder av blodkar ved tosidig skanning. Wien utskilles gjennom en punktering i lysken eller shinområdet. Det finnes flere operasjonelle teknikker for stripping - krysskraping, inversjon, Bebokka sonde, PIN-skripting;
 • undertrykkelse av kommunikative årer. Hvis kommunikasjonsfartøyer er lokalisert nær huden, bruker kirurger lavt skade manipulasjoner. Med en dyp anordning av vener bruker legen endoskopisk utstyr. Denne metoden gjør det mulig å kvitte seg med ubehagelige arr på huden etter operasjonen og forkorte den postoperative perioden.
 • mikroflebektomi - denne typen kirurgisk inngrep kombinerer gode resultater og kosmetisk effektivitet. Under lokalbedøvelse, gjør legen punkteringer på de riktige stedene i huden, hvorfra han, ved hjelp av en spesiell krok, trekker ut de berørte årene. Fordelen med denne typen operasjon er at arr nesten ikke forblir på huden.

Kontraindikasjoner til operasjonen

Phlebectomy er kontraindisert i slike tilfeller:

 • Tilstedeværelse av alvorlige smittsomme prosesser;
 • inflammatoriske prosesser på beinets hud, som eksem, erysipelas, pyoderma;
 • Graviditetsperioden, spesielt andre og tredje trimester;
 • sen stadium av åreknuter;
 • alder av pasienten (eldre enn 74-75 år);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hypertensiv sykdom;
 • umulighet av elastisk kompresjon (for eksempel fedme hos en pasient);
 • manglende evne til en person til å bevege seg aktivt etter en operativ inngrep;
 • akutt trombose av overfladiske eller dype årer;
 • aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter.

En relativ kontraindikasjon er den tidligere overførte trombosen. I dette tilfellet bestemmes muligheten for kirurgisk inngrep av legen individuelt.

Mulige komplikasjoner etter operasjonen

Etter analfabetisk kirurgisk inngrep og dårlig kvalitetspleie, kan pasienten oppleve slike komplikasjoner:

 • blødning;
 • suppuration av sår;
 • sykelighet i området med kirurgisk inngrep;
 • nummenhet i bena og lårene;
 • lymfocele - dannelsen av hulrom fylt med lymfe;
 • redusert følsomhet i huden.

En ubetydelig komplikasjon av flebektomi, som nesten alltid oppstår, er dannelsen av blåmerker - små blåmerker. Disse formasjonene forsvinner innen en til to uker etter det kirurgiske inngrep.

Mer alvorlige komplikasjoner, som tromboembolisme, dyp venetrombose i underbenet i dag er sjeldne, fordi leger bruker moderne behandlingsmetoder.

Feil rehabilitering kan også føre til at friske blodårer i nærheten av pasienter som har blitt fjernet, blir varicose. Den postoperative perioden er den tiden da det bør legges særlig vekt på helsen til kardiovaskulærsystemet.

Phlebektomi, postoperativ periode: anbefalinger

Gjenoppretting etter operasjon er ikke dyrt og tidkrevende.

 1. I de første timene etter operasjonen ligger ikke nødvendigvis ubevisst. Det er mulig og nødvendig å bøye og unbend det syke benet, løft det over kroppsnivået.
 2. For å forbedre blodstrømmen, løft litt over kanten av sykehusmadrassen. Du kan også gjøre enda enklere og sette en oppbrettet madrass eller en tett pute under føttene.
 3. En dag etter operasjonen kan du bruke kompresjonsundertøy - komprimeringsstrikk og elastiske bandasjer. Etter å ha gjort en dressing, kan du ta en vertikal stilling.
 4. I de første tre ukene, og spesielt i de første fem dagene etter operasjonen, bør du ikke være ivrig etter fysisk anstrengelse. I intet tilfelle bør du ta et bad, spesielt varmt.? Det er også uakseptabelt å besøke disse dager bad, badstuer, solarium, strand.
 5. Suturer fjernes etter ni dager. I løpet av denne perioden, to ganger om dagen, bør leddene behandles med hydrogenperoksid og jod.
 6. Fleksibel kompresjon bør brukes i ytterligere to måneder etter frigjøring fra leddene.

En uke etter operasjonen kan du trene fysioterapi og massasje. Rehabilitering i form av fysiske øvelser etter phlebectomy er spesielt nødvendig for eldre som har krysset sekstiårsgrænsen. Intensiteten av trening bestemmes av legen individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans alder.

En obligatorisk anbefaling i den postoperative perioden med phlebectomy er begrensningen av fysisk anstrengelse, nemlig løftevekter. Også en operert person er strengt ikke anbefalt å drikke alkohol og røyk.

I følge disse anbefalingene kan du føre en helt normal livsstil og glemme problemet med åreknuter for alltid.

Moderne metoder for flebektomi

Noduler på bena, tyngde i beina på slutten av arbeidsdagen, kramper eller prikking - mange mennesker ville ha funnet disse symptomene. I gamle tider var en effektiv, om enn midlertidig måte å redde fra åreknuter, brukt-tett bandaging av bena. Ved grensen til IXX og XX århundre, fant phlebectomy seg i kirurgi. Dette har blitt en frelse for folk som lider av tromboflebitt i venene.

Hva er det

Phlebectomy er en type kirurgisk inngrep som spesialiserer seg i fjerning av vener berørt av alvorlige former for åreknuter. På dette stadiet, stopp utviklingen av sykdommen hjelper ikke enten medisinering eller kompresjon undertøy.

Nesten halvparten av verdens befolkning har opplevd dette problemet. Årsaken til tromboflebitt kan være alt - stramt klær, uansett kosthold, arvelighet.

Moderne metoder

Vurder alle trinnene i utviklingen av phlebectomy er ikke nødvendig. Interessant er moderne teknologi i medisinsk praksis. Valget av optimal intervensjonsmetode er avhengig av en høyt kvalifisert diagnose. I noen tilfeller er det mer rimelig å utføre kombinert flebektomi.

Først og fremst utføres tosidig skanning, hvor markeringen av steder med de berørte venene utføres. I kompliserte tilfeller er utnevnelsen av flebografi nødvendig.

Valg av operasjonsmetode er basert på dataene på pasientens tilstand, samt graden av nederlag i hans årer:

 • stripping. Under operasjonen blir en punktering laget av kirurgen i huden, gjennom hvilken stedet av den berørte venen fjernes for senere fjerning. Denne metoden er ganske sparsom, da det gjør det mulig å redde venen selv.
 • Laserflebektomi. Denne metoden utføres uten bruk av kirurgiske instrumenter. Huden er punktert under lokalbedøvelse. En laserlysguide er satt inn i venen. Laser koagulasjon utføres fra innsiden av venen. Brenningen i venen overgrodd med tiden. Størrelsen på punkteringen trenger ikke å syes, så den er minimal. Den er forseglet med en spesiell gips. Denne metoden forkorter pasientens gjenopprettingsperiode.
 • Radiofrekvensutslettelse Denne typen flebektomi gjør det mulig å nøyaktig påvirke det skadede området av venen ved hjelp av engangskateter. I dette tilfellet blir restaureringen av venetiden utført om gangen, noe som kan redusere smerte betydelig og redusere varigheten av rehabilitering.
Behandling av venøs ekspansjon med laser

vitnesbyrd

Ikke alltid med varicose phlebectomy er foreskrevet. Først og fremst blir det oppmerksom på konservativ behandling.

Det må huskes at ulike sykdommer kan forårsake tromboembolisme (hypertensjon, hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes mellitus). Hvis du ikke tar hensyn til tegnene på denne sykdommen, kan resultatet få en tragisk slutt.

For utnevnelsen av flebektomi er det visse indikasjoner:

 • Med sterk hevelse av fremspringende subkutane årer;
 • Med stagnasjon av blod i bena;
 • Med store beinskader, åreknuter (opp til kneet);
 • Med kronisk hevelse i beina;
 • Med konstant smerte i bena;
 • Med utviklingen av trophic ulcers;
 • Med varicotromboflebitt (unntatt type I);
 • Med en tydelig brennende følelse, manifestert i løpet av de venetiske trunksene.
Åreknuter i underekstremiteter

Kontra

Det er tider når kirurgi ikke er ønskelig eller kontraindisert. Hvis det til tross for kontraindikasjoner, utføres en operasjon, er komplikasjoner, opp til et dødelig utfall, mulige.

Det er forbudt å utføre phlebectomy med:

 • hypertensiv sykdom;
 • det siste stadiet av åreknuter
 • purulente hudlesjoner (pyoderma);
 • eksem;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • alder av pasienten;
 • alvorlige smittsomme sykdommer;
 • erysipelas betennelse;
 • i andre halvdel av svangerskapet.

Før det utføres phlebectomy kirurgi, er terapi nødvendig. Ved forsøk på medisinsk hjelp, kan muligheten for behandling med medisiner bli savnet. Deretter utpeker de en operativ intervensjon.

Fremstilling av

Det kirurgiske inngrep er ikke så skummelt som det presenteres. Du trenger bare å stille inn en positiv bølge og forberede deg på operasjonen. Dette kan ikke bare komme seg ut av en stressende situasjon, men også legge til rette for kirurgens oppgave.

Når du forbereder deg på kirurgi, må du følge visse anbefalinger:

 • Ta en dusj;
 • Kontroller at det forekommer utslett (akne eller pustler)
 • Fjern håret fra foten;
 • Å snakke med behandlende lege om operasjonen, den planlagte typen anestesi, behandling av medisiner;
 • Hvis det er nødvendig å bruke generell anestesi, rens tarmene;
 • Klargjør myke, komfortable sko og løs klær;
 • Kommuniser med kirurgen for mulige allergier mot narkotika som brukes under operasjonen.

Ikke gi opp preoperativ ultralyd. Av resultater fra USA er det mulig å estimere en status for vener for nåværende øyeblikk. Dette kan være triplex eller tosidig skanning.

Før operasjonen, bør du slutte å ta visse medisiner. Hvis det oppstod avvik i helsetilstanden i denne perioden, er det nødvendig å informere legen.

operasjonen

Phlebectomy involverer fullstendig fjerning av skadede deler av venen. La oss tenke på omtrentlig løpet av operasjonen. Bruken av generell anestesi er foreløpig ikke relevant. Alle manipulasjonene kirurgen utfører under lokalbedøvelse. Alt som skjer er klar over operasjonen, men det er ingen smertefulle opplevelser. Det vil være nødvendig å fikse kroppen på operasjonstabellen. Denne forholdsregler bidrar til å unngå ufrivillige bevegelser av de opererte på bordet, noe som kan føre til forstyrrelse av operasjonen.

Detaljert beskrivelse av hele løpet av operasjonen er ikke nødvendig. Kirurgen kutter huden i de distale og proksimale lemområdene - hvor åreknuter projiseres. Gjennom snittene fjernes den skadede venøs kofferten. Den siste fasen av operasjonen er suturingsinnsnitt. I spesielt avanserte tilfeller er det nødvendig med en kombinert flebektomi.

Utnevnelse av kombinert flebektomii

Når en pasient søker medisinsk hjelp i sena stadier av åreknuter, kan legen foreskrive en kombinert phlebectomy for å redde situasjonen.

Hele prosessen består av flere stadier, hvorav rekkefølgen må følges nøye:

 • I første fase (en crossectomy) stopper blodstrømmen i den skadede venen. Dette gjøres ved å kle de overfladiske venene. Nettstedet for denne prosedyren er den femorale inguerin fold eller popliteal regionen.
 • Neste trinn er stripping. Fjernelsen av berørte områder av vener, oppdaget ved tosidig skanning, utføres. Varicose lesjoner påvirkes hovedsakelig av store langsgående vener. Og skinnene forblir upåvirket. Ofte er kort stripping brukt (venen utskilles gjennom punktering i shin-området og inngrep i inngrep). Det er flere operasjonelle teknikker, blant annet Probe Bebokka, cryoscraping, inversjon og PIN-stripping.
 • Det neste trinnet, undertrykkelsen av kommunikative årer, gjør det mulig å unngå dannelsen av gale arr og reduserer den postoperative gjenopprettingsperioden. Denne manipulasjonen kan utføres på to måter, avhengig av dybden av venene. Hvis de kommunikative venene er grunne, kan hele prosedyren utføres gjennom punktering av huden og har lavt traume. Hvis venen har gjennomgått betydelige endringer, dersom venene er dype, blir det nødvendig å utføre dype innsnitt, som tidligere forlot ubehagelige arr på beinet. Endoskopisk utstyr unngår dette.
 • Miniflebektomi, som en type kirurgisk inngrep, er både svært effektiv og kosmetisk effektiv. Punkter i huden er gjort under lokalbedøvelse. Av disse blir områdene av venen påvirket av varicose ekstrahert. Til disse formål benyttes en spesiell krok. Med miniblebectomy er det ikke behov for suturering og arr er nesten usynlig.
Prinsippet om kombinert flebektomi

Postoperativ periode

Kombinert flebektomi med varicose sørger for tilstedeværelse under tilsyn av lege innen en uke etter operasjonen. Det er på slutten av denne perioden at sømmer i inguinsonen fjernes. I popliteal sonen fjernes suturene etter 10 dager. Det tar en måned å ha på seg et komprimeringsstrikk døgnet rundt. Stor fordel i rehabilitering vil medføre liten motoraktivitet. På slutten av måneden om natten kan strikkeklær bli fjernet.

I hvert enkelt tilfelle er anbefalinger for den postoperative perioden utarbeidet av legen separat. Lengden på rehabilitering og kompresjon avhenger av tilstanden til personen.

Det er noen anbefalinger for rask gjenoppretting av kroppen:

 • Umiddelbart etter operasjonen er det mulig og nødvendig å snu og utføre bøyningshandlinger med føttene. Det anbefales å løfte en side av sykehuset sengen for å forbedre blodsirkulasjonen.
 • Kompresjonsstrikk og elastiske bandasjer kan brukes på anbefaling av legen innen 24 timer etter operasjonen. Først da er det lov å komme seg ut av sengen.
 • For å lette rehabiliteringsperioden og forhindre dannelsen av blodpropper i postoperativ perioden, anbefales forebyggende massasje og treningsterapi.
 • For fysisk anstrengelse er det begrensninger i intensitet. Aerobic og gymnastikk anbefales ikke. Det er forbudt å varme føttene dine (tar varme bad og besøker badekaret).
 • Etter fjerning av leddene må du ta vare på deg selv.

Er komplikasjoner mulig?

Den objektive muligheten for postoperative komplikasjoner, ifølge leger, er minimal, men man kan ikke garantere et 100% fravær av komplikasjoner. Phlebektomi for åreknuter er fortsatt en operativ intervensjon, og ikke en enkel kosmetisk prosedyre. En betydelig del av komplikasjonene kan oppstå umiddelbart etter operasjonen.

Typer komplikasjoner etter phlebectomy:

 • alvorlig blødning
 • svekkelse av følsomhet (dersom subkutane nerver ble skadet under operasjonen);
 • suppuration (oppstår på stedet av hematom);
 • nummenhet (i underbenet og anklene);
 • blåmerker (resultat av laseroperasjon);
 • smertefulle opplevelser (på operert sted);
 • dyp venetrombose (sjeldne).

Phlebektomi er nå ganske vanlig og utføres enten i en offentlig eller privat medisinsk institusjon, i avdeling for vaskulær kirurgi. Prisen på phlebectomy i Moskva klinikker avhenger av flere faktorer, spesielt nivået på klinikken, kompleksiteten av kirurgisk inngrep og kirurgens kvalifikasjoner. I klinikker i St. Petersburg er phlebectomy billigere.

Les Mer Om Fartøyene