Hva er blodsetting?

Blødning er en medisinsk prosedyre tidligere som innebærer å frigjøre en viss mengde blod fra pasientens årer til terapeutiske formål. På en måte blir det fortsatt praktisert i form av flebotomi - blodprøvetaking for å analysere det. I tillegg kan helsearbeidere også motta blod fra pasienten for etterfølgende donasjon.

Tidligere trodde leger at årsaken til mange sykdommer er overflødig blod, så for mange sykdommer foreskrev de ofte blodsetting.

I noen tilfeller bidro en slik behandling, selv om bruken var begrenset. For eksempel senket blodtrykket ved å redusere blodvolumet. Imidlertid kan tap av en betydelig mengde blod potensielt forverre pasientens tilstand. Dessverre, hvis det ikke var noen forbedringer i pasientens tilstand, ble det ofte anbefalt repeterende blødninger.

Terapeutisk blodring

Terapeutisk blodsetting ble gjort på flere måter. Årene ble gjennomboret med kniver eller nåler, ble også leeches brukt, suger pasientens blod. Leeches brukes fortsatt i moderne medisin for å behandle visse sykdommer, som dårlig blodsirkulasjon. I noen tilfeller gjenoppretter de faktisk blodstrømmen til skadet lem, som bidrar til å forhindre et mulig tap av denne lemmen.

Moderne flebotomi

Moderne flebotomi innebærer å oppnå den minste mengden av menneskelig blod gjennom et spill inngått i en vene. Denne prosessen kalles også venesection, venipuncture eller bare blodprøvetaking. Phlebotomies underviser medisinsk fagpersoner med svært forskjellige profiler, mens moderne praksis med blodsetting er svært forskjellig fra blodsetting i antikkens medisin. Etter samling av blod kan prøven undersøkes for tegn på sykdommer eller brukes til å overvåke pasientens tilstand.

Tenk deg hva en terapeutisk blodsetting er, kanskje mye lettere, hvis du husker donasjon av blod. Imidlertid donerer donorer mindre blod enn de gjorde ved blødning, og bloddonasjonsprosessen utføres på en langt sikrere måte under sterile forhold. I tillegg undersøkes blodgivere for at de kan donere blod uten risiko. Personer med sykdommer som anemi, influensa og forkjølelse får ikke donere blod.

Ved det 20. århundre var terapeutisk blødning nesten opphørt, selv om den fremdeles brukes i dag for å behandle flere sykdommer.

Det utføres under sterile forhold ved hjelp av verktøy som er designet for å redusere smerte og risiko for infeksjon. Overgangen av blodsetting fra kategorien "vanlig praksis" til antall "nesten ubrukte" ble en del av en rekke radikale endringer i den medisinske verden som resulterte fra en bedre forståelse av medisinske forhold.

Medical Encyclopedia

(Phlebo- + gresk Tomē incisjon, disseksjon)
se Venotomi.

Vis verdi blodprøvetaking i andre ordbøker

blodprøvetaking - (phlebo- + gresk tome snitt, disseksjon) se Venotomi.
Den store medisinske ordboken

Flebotomi, veneseksjon - (årelating) - kirurgisk åpning eller punktere en vene for å fjerne blod fra denne (i behandlingen av polycytemi), eller for administrering av fluider, blod eller medisiner.
Psykologisk encyklopedi

Flebotomi (flebotomi), veneseksjon (veneseksjon) - kirurgisk åpning eller punktering av venen for å fjerne blod fra det (under polycytemebehandling) eller for administrering av væsker, blod eller legemidler til.
Medisinsk ordbok

Se flere ord:

Se i Wikipedia artikkelen for blodprøvetaking

Online ordbøker og encyklopedi i elektronisk form. Søk, betydninger av ord. Online tekstoversetter.

Fordeler og skader av flebotomi (blodsetting)

Blødning eller flebotomi er en klassisk medisinsk teknikk som tar sikte på å fjerne en del av blodet fra pasientens kropp gjennom en kontrollert snitt eller vene punktering, noen ganger ved hjelp av prosedyren for hirudoterapi.

Fordel og skade på blodsetting - i denne artikkelen finner du ut hvor nyttig denne prosedyren er, om det forårsaker bivirkninger, hva er de viktigste indikasjonene på bruk.

Hva er blodsetting og hvorfor gjør det?

Blødning er en velkjent medisinsk praksis, som har vært kjent i nesten 2 tusen år. Hyppig omtale av det kan bli funnet selv i pre-Columbian kulturer i Amerika, er flebotomi bredt spredt i muslimske shiitiske land under betegnelsen "hijama".

Fjerning fra sirkulasjonssystemet til pasienten en viss mengde blod ved hjelp av spesielle enheter, eller scarifiers fra blodigler var rettet mot herding av en rekke sykdomstilstander, fra lungebetennelse til kardiovaskulær sykdom.

Flebotomi som medisinsk metode ble brukt til begynnelsen av det 20. århundre, hvoretter det gradvis kom til intet, i lys av utseendet på mer perfekte måter å bekjempe symptomene på økt blodtrykk.

For øyeblikket kan det betraktes som en forløper for klassisk bloddonasjon i sammenheng med potensielle fordeler for kroppen som helhet.

Metoder for blodprøvetaking

I prosessen med blodglossing brukes flere metoder for direkte eller indirekte blodprøvetaking. Den mest kjente blant dem:

 • venepunksjon. Det er et perkutant syn på punkteringen av ytre veggen og innføringen av en injeksjonsnål inn i den. De grunnleggende tiltakene samsvarer fullt med den klassiske teknikken for venøs blodprøvetaking. Personen skal ligge på baksiden. Lokaliseringen av blodsetting er albuebanen. Omtrentlig volum produsert blod er fra 350 til 400 milliliter. Fremgangsmåten i seg selv utføres med en Dufot nål (stor diameter), som forvaskes i en 5 prosent løsning av natriumcitrat;
 • årelating. Det er en prosedyre som ligner på venepunktur, men skjæring utføres, snarere enn å gjennomsøke venen ved hjelp av en scarifier. Det regnes som mer farlig, krever god praksis og langsom gjennomføring av hovedaktivitetene under konstant kontroll av mengden lekket blod;
 • Hirudotherapy. En gammel teknikk for naturopati, brukt i dag. Det innebærer bruk av levende medisinske leeches (den såkalte girud) som et redskap for blodsetting. Hirudoterapi økten varer lenger enn alternative phlebotomy ordninger (i gjennomsnitt 1 time), men anses som den tryggeste for en person. For å pakke ut 200 milliliter blod, tar det vanligvis rundt 14 leeches, som er plassert på armen;
 • banker. Indirekte blødningsmetode, hvor det flytende mobile bindevevet i kroppen ikke ekstraheres utenfor. Spesielle medisinske konstruert oppvarmede bokser, og deretter montert på pasientens kropp - på grunn av forskjellen i omgivende trykk og fortynnede luften de tett holder seg til overflatene, hvorved nærliggende epiteliale årene utvider fylt med blod.

Indikasjoner for blodprøvetaking

Det bør bli forstått at årelating i tolkningen av den moderne konservative medisin er en slags anakronisme, plassert i en seksjon av ikke-tradisjonelle, alternativ folk praksis, selv om det er 150 år siden, til fordel for prosessen ikke engang forsøke å utfordre.

Ifølge middelalderens leger var phlebotomy i stand til å kurere nesten hvilken som helst sykdom. En del av dette utsagnet av moderne leger er på grunn av mangel på en reell terapi teknikker i disse dager, fordi i tillegg til blødning, og en rekke buljonger med bjeller og fløyter, samt direkte drift, til legen noe tilbud til pasienten ikke kunne. I øyeblikket er flebotomi fortsatt brukt i en rekke medisinske tilfeller.

Hovedindikasjonene er:

 • Hjertesvikt i kronisk form av høyre ventrikeltype, ledsaget av stillestående prosesser med stor sirkulasjon;
 • Lungeødem forårsaket av venstre ventrikulær svikt;
 • Den sanne typen av polycytemi;
 • Behovet for direkte eliminering av giftstoffer, radioaktive legemidler, radiokontrastmidler fra sirkulasjonssystemet.

Videre i artikkelen finner du detaljert informasjon om fordelene og skadene til hijam, hvilke kontraindikasjoner og indikasjoner for prosedyren, samt hvilke bivirkninger som kan oppstå.

Fordeler med flebotomi

Dra nytte av blodsletting i den moderne tid, kan vurderes i sammenheng med generelle positive trender og konsekvenser som oppstår etter gjennomføringen av hendelsen, ikke for terapi, men som forebygging.

Nylige studier av individuelle grupper av forskere indikerer at en av faktorene for å øke forventet levealder er nettopp graden av blodfornyelse. Ofte lever kvinner derfor gjennomsnittlig lengre enn menn - de har en regenereringsprosess raskere (selvfølgelig må også hormoner og andre egenskaper tas i betraktning).

Hovedoppgaven av fordelene ved blodsetting:

 • Eliminering av mikronæringsstoffer overabundance. For høy konsentrasjon av visse stoffer (f.eks. Jern) fører til en akselerasjon av oksidative reaksjoner i kroppen, noe som reduserer metabolske prosesser, celledeling og forstyrrer normal drift av biomembraner. Normalisert blodløser løser dette problemet;
 • Forebygging av systemiske lidelser og lidelser. Akselerert blod selvfornyelse etter flebotomi fremgangsmåte er en ytterligere positiv faktor for å hindre problemer med mage-tarmkanalen, immun og kardiovaskulære system, bukspyttkjertel, lever;
 • Trener kroppen for kritiske tilfeller av ikke-normalisert blodtap. En person som regelmessig frigjør blod under medisinsk tilsyn, er mye mer tolerant overfor kritiske situasjoner forbundet med større blodtap, for eksempel etter en ulykke;
 • lindre tilstanden. Blødning ved høyt trykk hos en person letter tilstanden. Naturligvis snakker vi ikke om å nøytralisere årsakene til et slikt symptom, men om en alternativ metode for symptomatisk terapi.

Kontraindikasjoner for blødning

Flebotomi kan ikke brukes av alle - prosedyren for blodsetting har en rekke direkte og indirekte kontraindikasjoner:

 • Lavt blodtrykk. Pasienter som lider av sykdommer, hvis symptom er lavt blodtrykk, strengt kontraindisert flekkprosedyreprosedyre;
 • Barndom eller avansert alder. Barn under 14 år og eldre over 65 år er svært dårlig oppfattet selv delvis blodtap, så det er uønsket å utføre flebotomi i denne situasjonen;
 • Hjertesykdommer. Enhver patologi som er forbundet med funksjonsfeil i hjertemuskelen, er en direkte kontraindikasjon for blødning;
 • aterosklerose. Dette er en patologi av alle typer fartøyer - med aterosklerose, kan en liten reduksjon i blodstrømnings tetthet føre til blokkeringer og de alvorligste konsekvensene;
 • Lav konsentrasjon av blodceller. Med en rekke sykdommer og syndromer, som resulterer i en reduksjon i blodkonsentrasjonene, anbefales ikke flebotomi.
 • Psykiske lidelser. Blødning kan forårsake unormal reaksjon fra pasienten.

Skader og bivirkninger fra flebotomi

Før du går gjennom blodprosedyren, må du nøye veie de potensielle fordelene av denne prosessen og mulige skader som det kan forårsake kroppen.

 • Reduksjon av blodtrykk. I prosessen med flebotomi, etter en kur av en del av blodet under noen omstendigheter, observeres en reduksjon i blodtrykket. Hva kan dette føre til? Hvis en person er sunn, men han vil føle seg svak, svimmelhet, muligens tretthet og svak hodepine. I tilfelle når pasienten har kroniske sykdommer - de kan bli forverret, og beveger seg fra remisjonstrinnet i en akutt tilstand. Spesielt farlig er reduksjonen i blodtrykk for hypotensjon og personer som lider av aterosklerose;
 • For mye blodtap. Som vi skrev tidligere, brukes blodsukkering som en medisinsk prosedyre i konservativ terapi svært sjelden - leger anser det som en anakronisme, som følge av hvilke åpenbare nonprofessionals tar saken. I mangel av god medisinsk utdanning og erfaring, virker det som om en enkel prosedyre kan føre til alvorlig blodtap hvis blødningen ikke kan stoppes i tide. Det har vært registrert tilfeller når personer som ledet flebotomi utenfor sykehuset og uten medisinsk tilsyn ble tatt til intensivavdelingen og til og med dødd;
 • Mulig fare for infeksjon. Hvis blod fra givere eiet under maksimal medisinsk oppsyn med alle nødvendige antiseptiske midler og andre tiltak som tar sikte på å beskytte mennesker, gi blod, i tilfellet av en vanlig legmann blødning i betydelig grad øker risikoen for å få en infeksjon. Som et resultat kan en person få både en sekundær bakteriell lesjon og sepsis, som allerede truer livet.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

blodprøvetaking

årelating - terapeutisk aktivitet, som består i å fjerne en viss mengde (200-500sm³) av blod ved bruk av en punktering (t n venepunksjon..) eller vene innsnitt (mindre arterie) eller av igler. Metoden var populær i nesten 2000 år, til slutten av 1800-tallet, da den gradvis forsvant fra bruk. Blø anvendt i hjerte- svikt, lungebetennelse, da en kraftig økning i blodtrykket, i tilfelle av forgiftning av forskjellige toksiner eller giftstoffer som dannes i legemet (uremi). Foreløpig er blodsetting praktisk talt ikke anvendt. Selv om en bivirkning kan være en reduksjon i trykk, men i seg selv er økende trykk ikke en sykdom, men et symptom på en annen lidelse som krever behandling. Ved å gi midlertidig og noen ganger tilsynelatende lettelse, bløder vanligvis kroppen kraftig og derved berøver ham muligheten til å lede en vellykket kamp med sykdommen.

I tillegg til helbredelse var det også rituell blodring som en erstatning for menneskelig offer. Rituell blodsletting var utbredt i pre-Columbian kulturer i Mellom-Amerika.

Beskrivelse av prosedyren

Kilde: Encyclopedia of Brockhaus F.

Blødning - det skjer lokalt - ved hjelp av injeksjoner, snitt, stikkende leker og apparater som suger blod - og generelt - ved å åpne noen store vener på nakken, armen eller benet. Blodsletting var kjent i den dypeste antikken til hinduer, og Hippocrates forlot selv en hel avhandling på ham. I denne lange perioden opp til våre dager, ble blødning, nytte og skade på ham, gjenstand for konstante tvister i medisin. For tiden har det blitt fastlagt svært nøyaktige og konkrete indikasjoner i vitenskapen som har begrenset omfanget av bruken betydelig. Lokal blødning er i de fleste tilfeller vist i tilfeller av lokal stagnasjon av blod, betennelse i disse eller andre organer og deler av kroppen. Ved å avlede mer eller mindre blod, reduserer vi innholdet i blodårene og fjerner hindringer for riktig sirkulasjon i den syke delen av kroppen. For produksjon av lokale blodbadanlegg til leeches (se). I øyet og ørepraksis, i hovedretten, den kunstige leech av Hertelupa. Ved hjelp av et spesielt verktøy er det laget en sirkulær kutt og en glasscylinder med et korkstempel er plassert på toppen, som når sylinderen er festet, er helt senket. Nå skyves det oppover, noe som resulterer i et luftløst rom over snittet, noe som resulterer i blodgang. Injeksjoner, hakk (scarification) som produseres, f.eks., På den vaginale delen av livmoren og er beregnet ved å redusere spenningen bidra til å gjenopprette normal blodstrøm i den berørte del. Mer rikelig lokal blodblokkering oppnås ved å anvende en slik navngivning. blodsugende bokser, avviker fra tørre ved at den sistnevnte bare avleder blod til huden, mens den tidligere trekker den utover. Banken er et lite glass eller messingklokke, i stand til å oppnå 15 g blod i riktig posisjon. Kan erstattes av noe glass. For å la potten holde seg, blir luften fortynnet i den ved oppvarming, og injiser den deretter raskt inn i et bestemt sted. Fartøyene under den er fylt med blod, og den røde huden blir trukket inn i krukken. Hvis du liker en tørr jar må suppleres krovososnoy, da, fjerne banken fra huden, gjøre henne snitt bruker Schnieper (kobber sylinder med skjult i det en kniv, satt i gang av nedstigningen av våren), setter uten noe press til stedet der tidligere var det en tørr bank, forspenning våren, som deretter senkes. Oppnådd hakk, over hvor de kaster en krukke der det resulterende blodet akkumuleres i overflod. Vanlige årelating, som er avledet betydelig mengde blod 180-360 eller til og med 500 g, gjort åpning, en lansett, en stor vene (årelating) med egnede forholdsregler. De viktigste indikasjonene på generell blødning er: 1) cerebral blødning, apopleksi, i fullblodede og sterke emner. Blødning i slike tilfeller er ment å eliminere hyperemi, noe som medførte økt blodtrykk. Det er kontraindisert hos gamle, svekkede personer, med alvorlig arteriosklerose (se) og hjertefeil; 2) med en uttalt betennelse i meningene fra sterke individer, med en skarp og rask strøm, voldelige mentale symptomer, høy feber og en komplett puls; 3) med vanskelig hjerteaktivitet på grunn av blodsirkulasjonsforstyrrelser i lungene fra en rekke årsaker; 4) Vanligvis utføres veneseksjon for å få blod til transfusjon.

Hva er blodsetting? Hva er fordelen og skadet av prosedyren

I medisin er mange teknikker brukt, som har nådd oss ​​siden antikken. Selvfølgelig forbedret de og til slutt kjøpte et kjent utseende. Men det er metoder, den tidligere populariteten har blitt erstattet av en lang glemme, og nå forårsaker de oppvarmede diskusjoner blant leger. La oss betrakte en av slike prosedyrer, etter å ha lært, at slik blodring og for hva det er nødvendig.

Hovedpunktet, eller hva er det

Som navnet antyder, er blodsetting (vitenskapelig flebotomi) en metode hvis essens er å fjerne en viss mengde blod fra sirkulasjonssystemet. For dette er en punktering eller et grunt kutt av venen gjort. Også leeches kan brukes (denne metoden kalles hirudoterapi). Det er to typer flebotomi: lokal og generell. Lokal gir bruk av samme leeches eller små snitt. Den generelle arbeider med store områder av kroppen, og punkteringene blir dypere. I dag er blodsugekannene mye brukt i form av glasskapsler. De legger dem i stedet for kuttet, beholder beholderen ved at luften sanker. Blodet, som fortsetter å strømme inn i karene, fyller krukken (10-15 g kan gå ut om gangen).

Klassifisering av blødning i henhold til blødningstypen

Det er basert på oppdeling av karakteren av snittet og volumet av blodutstrømning. Dette lar deg snakke om følgende typer prosedyrer:

 • Kapillær, for hvilken det er et lite snitt på huden. Over dette nettstedet setter en bank som skaper et vakuum og stimulerer utgangen. Denne tilnærmingen brukes av islamsk og kinesisk teknologi;
 • venøs. Vegget i en liten vene er kuttet, noe som resulterer i en liten blødning. Resepsjonen er karakteristisk for den tibetanske skolen;
 • Stor, fokusert på behandling av store vener i ulnar typen. Slike snitt brukes til flebotomi av europeisk type.
Som du kan se, er klassifiseringen ekstremt enkel. Det logiske spørsmålet er - hvilke andre typer er nevnt i listen og hva er forskjellene deres.

Typer blodsetting og deres korte egenskaper

Historisk var denne prosedyren brukt av leger fra forskjellige land uavhengig av hverandre. De ble ledet av tradisjonene og teknikkene til deres medisinske skoler. Som et resultat ble fire hovedretninger av flebotomi dannet, som fortjener en egen beskrivelse.

kinesisk

Strengt tatt er slike blodsetting svært nær akupunktur - utskillelsen av blod utføres på visse punkter. Dermed er utviklingen av sykdommen blokkert (hvert punkt på kroppen har sine egne indikasjoner).

tibetansk

Mye felles med kinesisk. Men det er en forskjell, og veldig viktig. Først blir venøs blødning praktisert. Men viktigst av alt: Effektpoengene ligger ikke langs ruten for passasje av energi, men i området med vener forbundet med anastomoser med forskjellige organgrupper. Så alle punktene har et klart definert innflytelsesområde. I tibetansk praksis brukes bakgrunnsvirkningen på visse segmenter av ryggmargen også: nerveendingene, som reagerer på irritasjon, sender straks signaler til "deres" organer, og de som reagerer, kan endre arbeidets art.

European

Bruker mye blødning, og det er derfor det regnes som den farligste. Det er andre grunner: særlig det faktum at hakkene er tradisjonelt laget, som de sier, på plass, som følge av at poengposisjonen kan skifte.

Islamisk (hijama)

Den er basert på små kapillære snitt, der en vakuumbank umiddelbart plasseres. Utbyttet av blod er ubetydelig, og før prosedyren utføres en massasje som bidrar til å føle huden for indre seler. Men det er en betydelig ulempe i form av mangel på et sterkt teoretisk grunnlag. Hijama stoler på å jobbe med poeng, hvorav noen er hentet fra den kinesiske tradisjonen, og noen er plassert med en orientering til Koranen (det er et religiøst øyeblikk her). Legg her en korreksjon for diagnosedataene - og det vil komme ut at denne teknikken også er på en eller annen måte farlig.

Om fordelene med prosedyren

Til tross for risikoen, trener mange mennesker fremdeles slike prosedyrer. Det er gode grunner til det. Til å begynne med, når et brudd på kapillærene eller en grunne del av venene, er det en dråpe blødning - hemostase er aktivert. Etter 23 sekunder begynner runflat blodpropp, som mobiliserer et stort antall stoffer og enzymer, og som også ligger i dette område av vev og nerveender i ryggmargen (det riste organisme).

 • forbedring av blodsammensetning og viskositet;
 • splitte aterosklerotiske og fettplakater;
 • senking av glukose nivå;
 • fjerning av omfattende betennelse;
 • hypotonisk effekt - trykkfall
 • eliminering av stagnasjon i fartøyene;
 • forbedre og aktivere arbeidet med celler (inkludert hjernen);
 • forebygging av hjertesykdom (musklene begynner å virke uten overbelastning).
Når det gjelder europeisk teknologi, har den ikke så mange nyttige egenskaper, og brukes hovedsakelig for tilbaketrekking av store mengder blod uten binding til kroppens reguleringssystemer. Dette skjer i tilfeller hvor pasientens tilstand er for alvorlig (for eksempel med akutt hevelse i lungene mot bakgrunnen av blodakkumulering).

Når en prosedyre er foreskrevet: indikasjonene

Som det er sagt ovenfor, er alle metoder, med unntak av de europeiske, orientert for å jobbe med punkter som er ansvarlige for kommunikasjon med ulike organer. Følgelig har de sitt eget vitnesbyrd om søknaden, noe som er ganske mye.

 • noen akutt smerte (spesielt hodepine med pulserende karakter);
 • hypertensjon;
 • svikt i arbeidet i mage-tarmkanalen (tyngdekraften i magen, diaré eller forstoppelse);
 • hoste og rhinitt, meningitt og feber;
 • forskjellig faryngitt;
 • dermal kløe og pustulære lesjoner av dermis;
 • acne;
 • isjias;
 • radikulitt og hyppige anfall
 • koker;
 • hørselshemmede;
 • problemer med syn (spesielt konjunktivitt);
 • asteni og epilepsi;
 • parestesi ("kjører skumle" mot bakgrunnen av nummenhet i lemmer);
 • herpes zoster;
 • lumbalgia.
Den kinesiske metoden behandler også smittsomme sykdommer som oppstår med feber og betennelser.

 • sykdommer i alle organer i ansikt og hode;
 • epidemiske smittsomme lesjoner;
 • komplekse tilfeller av utvinning fra skader eller skader forbundet med feber;
 • gikt;
 • forskjellige sel og ødem i myke vev;
 • sykdommer i lymfatiske ledninger (lymphangitt, lymphangiom, etc.).
 • allergier;
 • ateroksleroze;
 • hypertensjon;
 • svakt blodsirkulasjon;
 • smerter i bein og rygg, skuldre og mage, samt resterende smerter som oppstår etter operasjonen;
 • åreknuter
 • problemer med den reproduktive sfæren (varicocele av genitourinary systemet hos menn og vaginal blødning eller menocyklisme hos kvinner);
 • prostatitt eller impotens;
 • sykdommer i nesten alle organer: fra hjerte og øyne til skjoldbruskkjertelen og urinblæren;
 • sykdommer i ENT-gruppen (rhinitt, faryngitt, etc.);
 • søvn- og depresjonssykdommer;
 • ulike nevrolitt
 • problemer med hørsel;
 • gikt og revmatisme, revmatoid artritt og muskelspasmer;
 • begrenset mobilitet av leddene;
 • forstyrrelser i magen - diaré og kronisk forstoppelse;
 • hemorroider og fistler.
Tilhengere av hijam sikrer at det blant annet bidrar til å bekjempe overvekt, dumhet, hukommelsestap og til og med immunsvikt. Men leger foretrekker ikke å gjøre slike meningsfulle konklusjoner, og begrenser bruken av blodsetting ved å bekjempe sykdommene som er oppført på listen.

Hva utfører blodsetting (verktøy)

Prosedyren utføres ved hjelp av enkle tilpasninger. For snitt blir tykke nåler eller kniver tatt, og formen varierer avhengig av tradisjonene til den spesifikke teknikken. For eksempel, i tibetansk phlebotomy, er en liten hatchet vanligvis satt i bevegelse (han er også en hanuur). Utad, det ligner en farlig barberkniv på et stivt håndtak.

Funksjoner og beskrivelse av den kinesiske metoden

To tilnærminger praktiseres - tradisjonelt, ved hjelp av en nål, og med stimulering av utløsning av blod gjennom bokser. La oss starte med den første.

Bruk en nål

Algoritmen er som følger:

 • Pasienten tar den mest komfortable stillingen.
 • Spesialist, tar i høyre hånd en steril nål (3 sider eller tykk), probes arbeidspunkter.
 • Å finne det rette, presser på huden rundt henne med en pekefinger, pierced raskt området 1-2 mm dypt.
 • Punktstedet masseres med fingrene - dette er hvordan blodet slippes ut (det kommer noen få dråper).
 • Deretter blir injeksjonene også gjort på andre punkter. Blodet vil tømme før blodproppen kommer til syne.
 • Når den tørker, behandles punkteringene med et antiseptisk middel. Du kan klatre bare etter 15-20 minutter. De neste 2 timene er å avstå fra å spise og tunge belastninger.

Ved hjelp av bokser

Alt starter på samme måte - pasienten skal ligge komfortabelt. Ytterligere manipulasjoner er gjort i streng rekkefølge:

 • Et antiseptisk middel påføres huden.
 • Den samme nålen på rett sted gjør punkteringer, men dypere - 2-3 mm (for en fett person og ta 4-5).
 • Dermis smøres deretter med vegetabilsk olje, og boksene plasseres på det behandlede området. De trekker laget 2-3 cm.
 • Når blødningen stoppet, fjernes bankene, og en steril bandasje påføres på punkteringsstedet. Nå må du ligge i ca 20 minutter, for de neste 2 timene gi opp mat.
Når det gjelder tanker, blir kurset redusert til 3 tilnærminger med et intervall på minst 5 dager (vanligvis en uke er tatt). Om nødvendig, er 2 serier ferdig om et år. For slike formål er det tatt spesielle banker. Hvis det ikke var noen for hånden, vil sovjetene også gjøre det. Bare fra dem før installasjon er det nødvendig å brenne ut luft. Dette er enkelt: blyant eller store pinsetter er pakket i bomullsull og fuktet med alkohol, deretter antent og injisert i beholderen i 5-6 sekunder (etter at brannen er fjernet, legg straks banken). Noen går videre, ved hjelp av vanlige rene bokser, behandlet på denne måten. Det er sant at legene ikke godkjenner en slik ekstremitet.

Poengene og metodene for tibetansk blodring

Denne prosedyren foregår ofte ved mottak av urtedekk og infusjoner.

 • temporal, ansvarlig for øynesykdommer og hoder, ører og tenner, samt problemer med parasitter;
 • nese (rødhet, rhinitt, overbelastning og andre lokale komplikasjoner);
 • øre (øre sykdom og døvhet i varierende grad);
 • lever (problemer med dette organet og milten, rikelig eller hyppig sekret av kjønnsorganene);
 • hule organer (abnormiteter i GI og lungefunksjon, delvis leverdysfunksjon);
 • et stort kar av benet (tarmene, forgiftning og skader, hemorroider, så vel som livmorhals eller eggstokkene, opp til svulster);
 • kalver (smerter i bena og nedre rygg, nyreskader, endometriose);
 • kar av kjønnsorganer (problemer med nyrene og livmorarbeidet).
Prosessteknologien i seg selv koker ned til:

 • tar en behagelig stilling, renser huden og behandler den med et antiseptisk middel;
 • Et tett bunt settes på ønsket fartøy litt over stedet for det fremtidige snittet. Når pasienten føler seg nummen og etter et par sekunder svulmer venen, det tritureres i en sirkelbevegelse, klemmet med tommelen og litt trukket ned;
 • så blir det kuttet av hanuuren - skinnets og veggens vegger er kuttet 3 fingre ned fra bunten;
 • blodet vil synke til en brunaktig-rosa væske vises (merk at tourniquet ikke er fjernet);
 • I løpet av denne tiden vil opptil 50 ml blod slippes ut, hvoretter såret blir behandlet (med riktig sirkulasjon, stopper blødningen i seg selv);
 • Tourniquet er fjernet, snittet er massert og behandlet med et antiseptisk, påføring av kaldt på toppen. En dressing blir nødvendigvis brukt. 15-20 minutter hvile, 2 timer uten mat - og deretter tilbake til vanlig rytme. Men det er en nyanse: Fra alkohol er det nødvendig å avstå i en uke (og til og med 10 dager) etter prosedyren.

Reglene for den europeiske metoden

Teknisk sett ligner det på å ta blod fra en blodåre:

 • Pasienten tar en komfortabel holdning mens han ligger på ryggen. Hånden er ubøyelig og plassert på en hard overflate, en oljeklut og en pute legges under albuen.
 • Etter tørking påføres antiseptisk en turniquet.
 • I ulnarfoldet blir en nål med stor diameter satt inn, tidligere vasket med en 5% oppløsning av sterilt natriumcitrat (det forhindrer blodet i å koagulere raskt). På baksiden av enheten er festet et gummirør, hvis kant er trukket tilbake i oppsamlingstanken.
 • Inntaket av væske er sakte, på en tid fra 100 til 300 ml kan tas (avhengig av helsetilstanden og reaksjonen til pasienten).
 • Etter dette blir nålen fjernet, og en bandasje påføres injeksjonsstedet.
 • I 15-20 minutter må du legge deg ned, unngå plutselige bevegelser.
Generelt er det ekstremt sjeldent at tradisjonelle kutt skal praktiseres i østlig praksis - alt er begrenset til vanlig injeksjon. Snittet kan være nødvendig med mindre det er i nødstilfelle forbundet med akkumulering av blod i en ubehagelig plassering.

Grunnleggende regler og poeng av teknikken til hijjam

Bevegelsen av islamsk flebotomi reguleres ikke bare av medisinske normer, men også av religiøse regler. Til å begynne med må en person oppriktig tro at denne metoden vil helbrede ved å be Allah om det. Prosedyren utføres kun på 17, 19 og 21 (det er ønskelig at de var på mandag, tirsdag og torsdag). Onsdag anses som en forbudt dag (så vel som fredag ​​med lørdag).

 • Personen setter seg komfortabelt eller ligger nede.
 • Banker i 40 sekunder legger seg inn i snittet (så stimulere et rush av blod).
 • Etter fjerning av beholderen blir det kuttet på de røde områdene med en lansett (inntil 4 mm i lengden og 2-3 mm i dybden). Bankene legges på en ny og holdes til blodet koagulerer.
 • Etter dette, en annen applikasjon av antiseptisk og påføring av dressingen.
Behandlingsforløpet kan reduseres for å gjenta snittet hver 5. dag, men i dag blir de vanligvis behandlet som en engangsprosedyre. Ofte gjentas det etter 5-6 måneder. 2 timer etter at manipuleringen er et avslag på å spise (om krydder eller pickles må glemmes i alle tre timer). Neste dag unngå tung belastning, bruk av kalde og karbonatiserte drikker, og samtidig og røyking.

 • Al kyahal (i atlassene merket med nummer 1). Den befinner seg i den øvre delen av ryggen, hvor de nevrale linjene i ryggmargen skjærer med hjernens nevroner. Det brukes til å behandle dusinvis av sykdommer: fra søvnløshet til kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet og lidelser i kjønnsområdet.
 • Al ahdayen (tallene 43 og 44, regionen av livmorhalsk lymfeknuter). Hjelper med hypertensjon.
 • Nagisa (20 og 21, overgangen fra basen av nakken til scapulaen). Spesialisering - smerter i nakke og ben, skjelvende hender, døvhet, betennelse i øret nerve, kvalme, svimmelhet, sår hals og tannkjøttet, fjerner effekten av forgiftning.
Alle andre punkter er delt inn i fire grupper med forskjellige "funksjonelle". For bedre effekt kan de brukes sammen med de oppførte stedene.

Er det mulig å utføre blodsetting hjemme og hva er det fulle av?

Teoretisk er dette mulig, men i praksis er dette alternativet utelukket - ikke steriliteten, og ikke alle forestiller faren for bivirkninger. I tillegg utfører en kompetent spesialist ganske enkelt ikke en lignende prosedyre hjemme. På det er det overbevisende grunner i form av mulige komplikasjoner - fra besvimelse opp til en kritisk nedgang i trykknivået. I alle fall utføres blodsetting bare i behandlingsrommet under tilsyn av en lege som er kjent med pasientens anamnese og sykdommens dynamikk.

Skader og kontraindikasjoner

Som enhver medisinsk enhet skjuler phlebotomy en viss risiko for pasienten. I tilfelle hennes liste over kontraindikasjoner vil være veldig imponerende. Den inkluderer:

 • hypotensjon (lavt blodtrykk, dvs. 80 eller mindre enheter);
 • lavt blodpropp (hemofili);
 • tromboflebitt;
 • alvorlige hjertefeil, selv om det ikke er noen komplikasjoner i form av svikt;
 • kronisk aterosklerose;
 • anemi (hemoglobin er stabilt under 80 mg / l);
 • viral hepatitt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • noen psykiske lidelser
 • en sjokk eller alvorlig utmattelse;
 • slike prosedyrer er strengt forbudt for barn, gravide og eldre over 65 år.
Det er indirekte kontraindikasjoner. Disse inkluderer de nylig overførte skader eller operasjoner (eller en måned etter dem), kritiske dager for kvinner og de første seks månedene etter fødselen. Skader kan forårsake ufaglært interferens, avvik fra teknikken eller en banal forsømmelse av sterilitet. Som følge av dette kan pasienten få en synkope, problemer med hjerte- og blodkarets arbeid, samt stabile trykkfall.

På anvendelse av metoder i moderne medisin

I motsetning til gamle dager, gjør de nåværende legene svært sjelden til slike metoder i sin rene form - for det er mer humane metoder. Det eneste mer eller mindre vanlige unntaket er å ta store mengder blod for analyse (det vil si den europeiske metoden). Etter behov klassisk blodprøvetaking hindre blødning i hjernen, i det minste noen - sliter med hemorroider og hypertensjon, som løper fra gynekologiske sykdommer og depresjon. I hvert fall i medknizhkah bare av og til er det slike formål. Men folkemedisin har funnet en annen lignende metode.

Leeches som en slags blodsletting, eller Hva er hirudoterapi?

Her er alt enkelt: Leech brukes til ønsket sted. Varigheten av tilnærmingen avhenger av sykdommen og tilstanden til menneskers helse - vanligvis tar det fra 15 minutter til en time. I løpet av denne tiden vil hirudene (såkalte medisinske ormer) bruke 5-15 ml blod og lagre seg selv, eller det vil bli fjernet av alkoholisert fleece. Bitt er grunt - opptil 2 mm, og blødningssåret vil litt ose i 5-16 timer.

Phlebotomy (blodsletting): Formålet med og beskrivelse av prosedyren

Blødning (flebotomi) - utvinning av blod fra sirkulasjonssystemet gjennom et kutt (snitt) eller punktering for å oppnå en prøve for analyse og diagnose. Blødning utføres også som en del av behandlingen hos pasienter med visse typer blodsykdommer.

Formål med flebotomi

Blødning, som er en del av behandlingen (terapeutisk blødning) utføres for å behandle polycytemi, en tilstand som forårsaker et forhøyet nivå av røde blodlegemer (hematokrit). Flebotomi også foreskrevet for pasienter med sykdommer som øker mengden av jern i blodet til farlige nivåer, inkludert hemokromatose, hepatitt B og hepatitt C. pasienter med lungeødem kan også gi et for flebotomi fremgangsmåte for å redusere det totale blodvolum.

Blødning brukes også til gjerd under donasjon av blod og analyse av stoffer som finnes i den.

Beskrivelse av flebotomi

Blødning utføres av en utdannet spesialist. Blodprøvetaking utføres vanligvis fra en vene på baksiden av hånden eller like under albuen. Noen blodprøver kan imidlertid kreve blodinnsamling fra arterien. Huden i området med punktering eller snitt er tørket med en antiseptisk, armen over dette stedet strekkes av en elastisk turnering. Tourniquet fungerer som en turnstile, holder blodet inne i armen og gjør venene mer synlige. Deretter setter en nål inn i venen, og turneten er svekket. Den riktige mengden blod trekkes av sprøyten, hvoretter nålen fjernes fra venen. Det medisinske personalet kan overvåke pasientens puls og blodtrykk under prosedyren.

I enkelte tilfeller, som krever svært lite blod for analyse, brukes en fingerpekking. Et spesielt verktøy er et lite snitt på overflaten av fingerputen, og en liten mengde blod samles inn i et smalt glassrør. Fingertipset må kanskje klemmes hvis det er nødvendig med ekstra blod.

Mengden blod tatt avhenger av formålet med blodsetting. Bloddonorer, som regel, leier fem hundre milliliter per økt. Blodvolumet som kreves for laboratorieanalyser varierer mye, avhengig av hvilken type test som utføres. Som regel er det fra fem til ti milliliter.

Behandling av blodprøver krever at mer blod tas enn donasjon og tester. Flebotomi i behandlingen av hemokromatose innebærer vanligvis fjerning av to hundre og femti milligram blod per uke. Blødningene er nødvendige her, til nivået av jern er konsekvent tilbake til det normale, som kan ta fra flere måneder til flere år. Fibotomi i polycytemi krever fjerning av så mye blod for å opprettholde pasientens hematokritnivå (røde blodlegemer) under femti prosent. Hyppigheten og varigheten av øktene avhenger av pasientens individuelle egenskaper.

Diagnose og forberedelse

På kvelden for å donere blod, anbefales pasienten vanligvis å slutte å ta medisiner og unngå mat i en viss periode like før testen. Før prosedyren studeres en kort historie om pasientens sykdom, en måling av blodtrykket. Nivået på hematokrit kontrolleres også ved hjelp av en spesiell test.

Etter at blodet er samlet, blir nålen fjernet, og en bomullspinne er plassert under trykkpekning for å stoppe blødningen. En bandasje kan også brukes. For pasienter som donerer blod, er de ikke uvanlige når de føler seg svimmel eller kvalme, noen ganger kan dette skje under blodsetting. Pasienten kan bli bedt om å hvile i en kort periode etter at prosedyren er fullført. Han er også foreskrevet for å drikke mye væske og spise regelmessig i de neste 24 timene for å erstatte det tapte blodvolumet. Pasienter som opplever hevelse ved punkteringsstedet eller fortsatt blødning etter prosedyren, bør øyeblikkelig søke medisinsk hjelp.

Risikoen for flebotomi

De fleste kan ha en liten blåmerke eller moderat ømhet på punkteringsstedet i flere dager. Terapeutisk blødning kan forårsake trombocytose og kronisk jernmangel (anemi) hos noen pasienter. Som med enhver invasiv prosedyre, oppstår risikoen for infeksjon her også. Denne risikoen er minimert ved bruk av sterilisert utstyr, oppmerksom holdning og riktig teknikk. Det er ingen risiko for HIV-infeksjon fra blødning, siden alle nåler blir kastet etter en enkelt bruk.

Arteriell blodoppsamling har høyere risiko enn venøs blod, og utføres av en erfaren lege eller annen spesialutdannet profesjonell. Pasienter som lider av anemi eller har en historie med kardiovaskulær sykdom, blødningsprosedyre anbefales ikke.

Normale resultater av flebotomi inkluderer å oppnå den nødvendige mengden blod med minimal ubehag for pasienten.

Korrekt utført, utgjør blodsetting ikke risikoen for dødelighet. Prosedyren kan forårsake midlertidig smerte og blødning, men de er vanligvis lett å kontrollere.

Blødning er en nødvendig medisinsk prosedyre, og i sin tur er det nødvendig for en rekke andre prosedyrer.

Forfatteren av artikkelen: Valery Viktorov, "The Moscow Medical Portal" ©

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som presenteres i denne artikkelen om phlebotomy (blodsletting) er kun ment for å informere leseren. Det kan ikke være en erstatning for konsultasjon av en profesjonell medisinsk faglig.

Prosedyren for blodsetting: fordel og skade

Blod utfører i menneskekroppen et stort antall vitale funksjoner, fra transport av oksygen til alle organer, og slutter med reguleringen av vann-saltbalansen. Enhver person vet at et stort blodtap forårsaker alvorlig skade på menneskekroppen, men det er en teknikk som innebærer en spesiell frigjøring av et bestemt volum av denne væsken med terapeutisk formål. Denne prosedyren kalles blodsletting og har både medisinske og religiøse aspekter. Metoden for blodsetting ble veldig aktivt brukt mer enn to årtier siden, men over tid ble populariteten gradvis forsvunnet. Hvorvidt det er en fordel ved blodsetting og for hvilken hensikt det utføres i disse dager - la oss prøve å finne ut det.

Essensen og hensikten med metoden

Det er en spesiell medisinsk term som definerer denne prosedyren - flebotomi eller bare blodprøve. I dag, i medisinske institusjoner, kan dette bli funnet overalt, men bare for det meste utføre blodsetting, for ikke å kvitte seg med sykdommen, men for å få materiale til laboratorietester. Blod blir vanligvis produsert gjennom en blodåre, og ved uttrekning av væske fra sirkulasjonssystemet faller trykket momentant øker forskjellen mellom de arterielle og venøse trykk, hjertehastighet og forsterkes. Dermed blir hjertesvikt eliminert, og etter en stund reduseres også det totale blodtrykket.

Metoder for blodprøvetaking

Det finnes flere metoder for blodsetting, avhengig av enhetene som brukes til å utføre prosedyren.

Bruk av leeches

Dette er metoden som brukes til lokal eksponering. Disse leeches innenfor rammen av moderne medisin kan erstattes av kunstige - en enhet som er en glass sylinder med et stempel som pumper væsken i små porsjoner.

Generell flebotomi

Antar en punktering eller snitt av et stort fartøy. Det er nødvendig for en større effekt å fjerne alvorlige symptomer.

Ved hjelp av bokser

Til blødning var rikelig, bruk spesielle bokser i form av en klokke. De er installert i riktig område, luften i dem er litt oppvarmet, noe som fører til aktiv fylling av blodkar med blod. Hvert av boksene kan trekke ut ca 15 ml blodmasse.

Religiøst aspekt

I muslimer har blødning en ubestridelig terapeutisk betydning. Det er beskrevet i de hellige tekster som den beste kur for hjertesykdom, sammen med bruken av honning og cauterization. Prosedyren kalles "hijam" og utføres med terapeutisk eller profylaktisk nødvendighet. Den mest hensiktsmessige tiden for det er den tredje uken i månens måned, perioden fra klokken to til tre i ettermiddag, uten forutgående fysiske aktiviteter og en tett middag. Også det er informasjon om riktig sted for bruk av leeches - mellom skulderbladene, på nakken og på hodet.

Indikasjoner for blodprøvetaking og forventede fordeler

Den aktive anvendelsen av metodikken begynte i oldtiden, og hele tiden var det oppvarmede argumenter om nødvendigheten og effektiviteten av en slik prosedyre. I dag etableres imidlertid bestemte situasjoner vitenskapelig, når det er tilrådelig å bruke blodsetting.

Så, den lokale effekten er nødvendig:

 • når blod er stillestående i et bestemt område;
 • med noen inflammatoriske prosesser.

Ved å fjerne overflødig volum av blod, elimineres hindringer som hindrer det i å sirkulere normalt på et bestemt sted.

Hvis vi snakker om en storskala generelt blodsletting, kan den utføres i henhold til en rekke indikasjoner:

 • Blødning i hjernen hos fullblodige pasienter - i dette tilfellet tillater teknikken å unngå overløp av karene i kroppen med overdreven blodmasse, og følgelig en betydelig økning i trykket;
 • vanskeligheter i arbeidet i hjertemuskulaturen og lungene i tilfeller av sirkulasjonsforstyrrelser;
 • betennelse i meninges i en akutt form, når symptomene utvikler seg raskt og har mentale manifestasjoner.
 • trykket avtar
 • blodets viskositet reduseres, det fortløper;
 • hemopoietiske prosesser er forbedret, et stort antall unge celler kommer inn i blodet;
 • for å fylle opp blodvolumet kommer et nytt væske fra cellene, hvorfra det kommer sammen med akkumulerte toksiner og andre intracellulære dekomponeringsprodukter, som følge av hvilke skadelige stoffer som allerede er utskilt fra kroppen innen en dag.

Alle disse aspektene danner en helhet, og personen føler en betydelig forbedring i staten. Hvis pasienten har hatt hjertesykdom eller høyt blodtrykk, vil resultatet bli enda mer inntrykk: hodepine blir minimert, følelsen av trykk i brystet forsvinner, følelsesløp i lemmer passerer. Effekten kan ha en annen varighet - fra flere timer til flere måneder.

Mange leger tror at kvinner i barnealder, prosedyren for blodsetting er ikke nødvendig, siden de har en viss mengde blodmasse fjernet fra kroppen hver måned.

Det er nødvendig å forstå at blødning som sådan ikke er en behandlingsmetode, siden den ikke eliminerer årsakene til sykdommer. Det fjerner kun effektivt en rekke ubehagelige symptomer og fører til en midlertidig forbedring i pasientens tilstand, men eliminerer på ingen måte behovet for grunnleggende behandling.

Kontraindikasjoner og mulig skade

Bivirkninger etter blodprøve kan forekomme dersom det ble utført feil eller til tross for kontraindikasjoner. Flebotomi er derfor uakseptabelt for personer med slike problemer:

 • lav konsentrasjon av blodceller;
 • lavt blodtrykk (hypotensjon);
 • hjertefeil i alvorlig form uten komplikasjon av kardiovaskulær insuffisiens;
 • Tilstedeværelsen av alvorlig psykisk lidelse;
 • barns alder og alder over 65 år;
 • lanserte aterosklerose.

Det er også en rekke begrensninger for å gjennomføre blodsetting, som er av midlertidig karakter. Blødning skal utsettes:

 • i nærvær av åpne vevsintegritetslesjoner;
 • kvinner i kritiske dager og i perioden med å bære et barn;
 • pasienter i svekket tilstand (etter alvorlig sykdom, traumer eller operasjon mindre enn en måned siden).

Personlig erfaring

Blødning med terapeutisk formål fortsetter å gjelde, og nettverket har mange vurderinger fra personer som har følt den gunstige effekten på seg selv.

Jeg har en rekke sykdommer som har pågått i mer enn fem år: forstyrrelser i fordøyelsessystemet, konstant halsbrann, gastritt og cholecystitis. Legemidlene ga ikke den ønskede effekten, men etter blødningsprosedyren noen dager senere ble det observert en tydelig effekt - symptomene som plaget meg, passerte. Nå har jeg tenkt å gjennomgå prosedyren igjen for å forebygge.

Kamil (Http://shifa-med.ru/otzyvy.html)

Etter prosedyren følte jeg lys i kroppen, livskraft og økt aktivitetsnivå. Den riktige tilnærmingen til behandling av skadede hudområder har muliggjort å unngå dannelse av gale arr.

Arthur (Http://shifa-med.ru/otzyvy.html)

Prosedyren ved hjelp av bokser er nesten smertefri, lettelse kommer nesten umiddelbart. Effekten strekker seg i lang tid, det er nok å gjennomføre forebyggende økter en gang i året. Alle sporene passerer helt ganske raskt - innen to uker.

Den aldrende prinsessen (Http://irecommend.ru/content/chudo-sredstvo-ot-mnogikh-boleznei-kapilyarnoe-krovopuskanie-khidzhama-otzyv-effekt-ot-prots)

Video: Blødning i moderne medisin

Blødning er en ganske spesifikk prosedyre som ikke alle kan ta på seg et psykologisk nivå, og enda mer å sette pris på bruken. De fleste av dem som bestemte seg for å teste denne metoden på seg selv, forutsatt at det ikke finnes kontraindikasjoner, sett vanligvis på en rekke positive endringer i helsen, rask lindring av symptomene på ulike sykdommer.

Les Mer Om Fartøyene