Hva er gangrene i tarmen?

Tarm i tarmen er en vaskulær sykdom som oppstår i det overveldende flertallet av tilfeller som en komplikasjon av iskemisk tarmsykdom. Sykdommen utvikler seg raskt, bokstavelig talt i flere timer, preget av en eksepsjonell alvorlighetsgrad og har en høy dødelighet. Pasientens død oppstår som følge av forgiftning av legemet med produktene av nedbrytning av det berørte organet og tap av væske.

Hva er tarm iskemi?

I dette tilfellet begynner celler i den lille eller tyktarmen å motta utilstrekkelige mengder blod og dermed oksygen, noe som forårsaker smerte og forstyrrelse av tarmen i første fase, etterfulgt av nekrose og gangren i den lille eller tyktarmen.

Akutt iskemi kan oppstå plutselig, det er en tilstand som truer pasientens liv, og krever vedtak av akutt medisinske tiltak for å gjenopprette blodtilførselen. Tidsfaktoren er spesielt signifikant: Ved utbruddet av nekrose, og enda mer med utviklingen av gangrene, vil restaurering av blodtilførsel ikke eliminere problemet med nekrose av vev.

Hvis iskemisk tarmsykdom ikke utvikler dårlig og gradvis, er det fortsatt nødvendig å begynne behandlingen med en gang, slik at en høy risiko for progresjon til akutte fasen, og derved lagres og risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner slik nekrose og koldbrann lesjon.

Årsakene til at tarmens iskemi oppstår og går videre til dekompensasjonsstadiet er delt inn i to kategorier:

 1. Occlusal form for iskemi (fullstendig blokkering av blodårer som gir tarmene). Årsaken er oftest vene trombose, som ofte finnes hos pasienter med ulike hjertefeil eller atrieflimmer. Fremkaller iskemiske manifestasjoner av høy blodkoagulabilitet, vedvarende økt trykk i portalvenen, utrydder aterosklerose. Noen ganger forekommer okklusjoner etter omfattende kirurgiske operasjoner, da kroppen i denne perioden gir økt trombose for å kompensere for blødning.

Okslusjonsform for iskemi

 • Neokklyuzionnaya formen har ennå ikke helt klart etiologi, men som oftest denne tilstanden er assosiert med kronisk hjertesvikt, sterkt dehydrert kropp, samt individuelle intoleranse av visse legemidler (for eksempel ytterst sjelden form for iskemi forekommer hos kvinner som tar orale prevensjonsmidler).
 • Kliniske symptomer på iskemisk sykdom i kompensert form, som med tiden kan bli irreversibel:

  1. Smerter i magen, som oppstår en halv time etter å ha spist og ikke har en bestemt lokalisering; smerte manifesterer som spasmer; hjelp til å lindre spasmolytics. Jo mer den patologiske prosessen i arteriene utvikler seg, jo sterkere anfallene blir.
  2. Uttalet flatulens og rommel i magen, forstoppelse, vekslende med diaré;
  3. Ved auskultasjon detekteres systolisk murmur ved projeksjon av mesenterisk arterie
  4. Alvorlig iskemi i tarmene fører til et betydelig vekttap av pasienter.

  Dekompensert iskemi - intestinal infarkt

  Dekompensert tarm iskemi er en alvorlig grad av vaskulær skade som kan føre til irreversible fenomener - utbrudd av tarmen i tarmen. Det er akseptert å skille mellom to faser av dekompensert iskemi.

  Dekompensert tarm-iskemi

  Første fase er reversibel, varigheten er opptil to timer, de neste 4 timene er preget av relativ reversibilitet med stor sannsynlighet for et ugunstig utfall av hendelser. Senere begynner denne perioden uunngåelig nekrose - gangrenøs lesjon i tarmene eller den separate delen. På dette stadiet, selv om blodtilførselen kan gjenopprettes, vil den ikke kunne gjenopprette funksjonene til den nekrotiske tarmen.

  Tarmnekrose, eller mer snevert begrep som karakteriserer denne tilstanden - Rene er den primære årsak til vaskulær faktor: ved avslutningen av blodstrøm oppstår tarmkramper, blekner, en såkalt "blodfattig infarkt" tarm. I løpet av denne perioden begynner giftige stoffer - produkter av ufullstendig metabolsk transformasjon - å akkumulere gradvis i det berørte organet. Trombose øker som et resultat av hypoksi, opphører vaskulærveien å være ugjennomtrengelig for blodkomponenter. Tarmveggen blir impregnert med dem og endrer farge til mørk rød. Et hemorragisk infarkt utvikler seg. Stegpartiet begynner å bryte ned og forårsake inntrengning av blodkomponenter inn i bukhulen, rus, peritonitt oppstår intensivt utviklet. Etter 5-6 timer er det fullstendig nekrose av vevet, som kalles gangrene. Nå, selv om du gjenoppretter blodstrømmen med kirurgi, kan ikke vevnekrose elimineres.

  Symptomer på sykdommen

  Gangren kalles vanligvis en bestemt type nekrose, som har følgende symptomer:

  1. Nederlaget for hele orgelet. Det er ingen gangren på et eget sted på et hvilket som helst organ. Hvis vi snakker om en nekrotisk lesjon i tarmene, så når vi snakker om "intestinal gangrene", menes det at hele tarmene påvirkes, og det er ingen klar separasjon i det berørte og upåvirket vev.
  2. Med gangren har vevene en merkelig svart farge med en grågrønn fargetone, forårsaket av nedbrytning av hemoglobin når det samhandler med luft.
  3. Når gangren oppstår, fjernes det berørte organet helt.

  Symptomer på å utvikle tarmnekrose:

  • alvorlig svakhet;
  • smertefulle smerter i magen;
  • oppkast, ofte med en blanding av blod,
  • Tilstedeværelse av blod i avføring;
  • en kraftig økning i hjertefrekvensen;
  • senking av blodtrykk.
  Symptom på tarm nekrose kan være alvorlig magesmerter

  Symptomer på nekrose bør tjene som et signal for umiddelbar begynnelse av kirurgisk behandling.

  diagnostikk

  Den generelle analysen av et blod: årsaken til økning i en ESR og en leukocytose med stor sannsynlighet kan være en iskemi.

  Diagnostisering av utviklende iskemi i tarmen kan gjøres ved hjelp av angiografiske studier med innføring av et fargestoff i kanalen på fartøyet. Etter introduksjonen utføres prosedyrer av MR eller beregnet tomografi, der okklusjonen av karene blir synlig. Graden av blodstrøm i arteriene kan spores gjennom apparatet i Doppler.

  Diagnostisk laparoskopi. Studien utføres av et spesielt optisk instrument gjennom innsnittene i bukveggen. Visuelt vurderte tilstanden til tarmveggene. Metoden brukes til alvorlige symptomer på dekompensert iskemi for å forhindre intestinal infarkt og forekomsten av gangren.

  behandling

  Behandling av nekrose er kun mulig på en operativ måte - en metode for fullstendig reseksjon av gangrenøs tarm.

  Stadier av kirurgisk inngrep:

  • Etter å ha oppnådd kirurgisk tilgang, vurderes tarmens levedyktighet;
  • levedyktighetsvurdering og revidering av mesenteriske fartøyer;
  • restaurering av forskjellige mulige metoder for blodstrømning i mesenterisk region;
  • intestinal reseksjon;
  • sanitet av hele bukhulen.

  Narkotikabehandling forbundet med kirurgi:

  • et kurs av bredspektret antibiotika og antikoagulantia - stoffer som reduserer blodproppene. Deres kombinerte handling reduserer sannsynligheten for blodpropper;
  • tiltak for å avgifte og gjenopprette vann-saltbalansen, for eksempel hyperbarisk oksygenering;
  • Novocain-blokkater for fjerning av reflekspasmer;
  • kardiovaskulære verktøy.

  Operativ intervensjon bør utføres i en reversibel fase av prosessen, da vil det ha alle muligheter for et gunstig utfall. Med utviklingen av gangrenøs tarmsykdom er prognosen ofte ugunstig.

  Hva er nekrose av tarmene? Postoperativ prognose

  Tarmens nekrose er en tilstand hvor vev begynner å dø og mister sine egenskaper. En slik prosess er ofte ikke reversibel, og hvis vevnekrose allerede har oppstått, vil det ikke være mulig å gjenopprette det tapte stedet. Derfor bør en slik patologi behandles i de tidlige stadiene, slik at det er en mulighet til å redde en person.

  Årsakene til nekrose er forskjellige, og kan være en konsekvens av en overført sykdom eller en uavhengig faktor som har utviklet seg av egne grunner.

  Typer av nekrose

  Tarmene kan bli påvirket annerledes avhengig av hvordan det nekrotiske området ser ut, fra nekroseområdet, antall døde vev. Derfor utmerker seg følgende typer nekrose:

  video

  årsaker

  Følgende faktorer kan forårsake intestinal nekrose:

  1. Intestinal obstruksjon, som skyldes langvarig akkumulering av avføring på grunn av vridning av tarmene. Tynntarmen er mindre sannsynlig å gjennomgå en slik patologi enn den tykke. Med stor fysisk aktivitet kan tyktarmen kraftig presses, på grunn av hvilken blodtilgang vil bli blokkert.
  2. Forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker ødeleggelse av tarmveggen.
  3. Brudd på blodsirkulasjonen i tarmens vegger kan skyldes trombose (trombiform i tarmens kar, eller migrere fra andre organer) eller emboli (inntak av luft inn i blodet).
  4. Tapet i tarmkanalen ved patogene mikroorganismer forårsaker ofte nekrose hos spedbarn (spesielt babyer). Deres svekkede kropp kan ikke bekjempe infeksjon, og derfor begynner bakterier og virus å ødelegge tarmens vegger veldig raskt.
  5. Allergisk respons av kroppen til nærvær av fremmedlegemer kan forårsake nekrose.
  6. Kjemisk forgiftning kan også provosere nekrose i tarmkanalen.
  7. Når operasjoner på magen utføres, kan konsekvensen (komplikasjon) være at tarmregionen nærmest magen begynner å dø.

  symptomer

  Tegn på tarmnekrose vises ofte når prosessen er irreversibel eller lite konvertibel, og derfor må du vite symptomene på nekrose og umiddelbart ringe til en ambulanse, ellers kan konsekvensene av utsettelse være dødelig for en person.

  Symptomatisk av nekrose er som følger:

  • skarp svakhet, tap av styrke;
  • temperaturstigning;
  • puls øker og trykkfall
  • blep og tørrhet i huden;
  • tørr munn;
  • tørst;
  • vekttap;
  • redusert appetitt;
  • kvalme og oppkast vises;
  • I de siste stadiene er det smerter i magen, og blod ser ut i avføringen.

  diagnostikk

  Når du søker medisinsk hjelp, vil pasienten først og fremst gjennomgå palpasjon av magen.

  Med nekrose i tarmene, vil det være unormalt myke bukedeler. For å bekrefte utnevnelsen av diagnosen:

  • røntgenografi av tarmen;
  • angiografi eller MR;
  • radioisotop skanning;
  • Dopplerografi (ultralydundersøkelse av intestinale arterier);
  • koloskopi;
  • diagnostisk laparoskopi.

  Ifølge resultatene av undersøkelsen, blir nekrosen oppdaget, sendes pasienten umiddelbart til kirurgisk avdeling for beredskapsbehandling. Hvis årsaken til patologien ikke elimineres i tide og tarmen ikke gjenopprettes, venter pasienten på døden.

  behandling

  Behandling av tarmnekrose utføres i slike retninger:

  1. Konservativ terapi.
  2. Tilrettelegging av terapi.
  3. Kirurgisk inngrep.

  De to første retningene er obligatoriske, men operasjonen er foreskrevet i henhold til indikasjonene, men siden nekrose oppdages i et tidlig stadium bare i liten mengde, vil de fleste pasienter fortsatt trenge det.

  Konservativ terapi

  Pasienten behandles med nekrose:

  • antibiotika;
  • proteinløsninger;
  • antikoagulanter;
  • elektrolytter.

  Alt dette gjøres for å redusere koagulabilitet, redusere antall tromboser, eliminere infeksjon og støtte kroppen.

  Tilrettelegging av terapi

  For å redusere byrden på tarmene, vaskes pasienten med magen og hele tarmkanalen fra alle sider. Hvis det ikke oppstår akkumulering av avføring og ufordøyd mat, vil sannsynligheten for vasodilatasjon reduseres. Også, om nødvendig, intubere den store eller tynne tarmen, fjern røret på foremuren av magen, som senere vil falme ut gjennom den.

  Kirurgisk inngrep

  De fleste pasienter viser reseksjon av tarmen (nekrotisk del), men selv dette gir ikke alltid sjansen til overlevelse. Pasienten er fjernet den skadede delen av tarmen og sy frisk, hvis det ikke er en slik mulighet, så utmat kolostomi.

  Laparoskopi kan hjelpe dersom nekrose har nettopp begynt. Så en så liten operasjon vil eliminere den dannede feilen uten å utføre en fullverdig operasjon, noe som vil redusere risikoen for infeksjon betydelig.

  outlook

  Prognosen etter operasjonen er ikke særlig trøstende, selv reseksjon av tarmen sparer ikke halvparten av pasientene. Hvis konservative metoder har hjulpet og det er en sjanse til å reparere de skadede områdene, så er overlevelsesraten lengre.

  Men dette er bare på et tidlig stadium av sykdommen, og bare noen få mennesker vender seg til hjelp i denne perioden.

  forebygging

  For å forhindre nekrose og å beskytte deg selv for livet, kan du ikke. Det er viktig å overvåke deres kosthold og livsstil, ikke kjøre noen av sykdommen og behandle dem i tide, å lytte til legene og for å oppfylle alle deres krav om behandling av en bestemt sykdom, for å hindre narkotikaforgiftning, mosjon og se på vekten.

  Disse banale reglene vil ikke bare redusere risikoen for mange sykdommer, men også få deg til å føle deg lettere og lykkeligere.

  Diagnose og behandling av intestinal gangren

  Selv gamle mennesker møtte en slik sykdom som gangren. Til nå har skrevet kilder kommet opp som beskriver denne sykdommen og er datert av tiden til den gamle greske legen Hippokrates. Manifestasjonen av gangrene er nekrose av vev i den levende kropp. Ofte står leger overfor slike typer sykdommer som benk i lemmer og tarm i tarmen, selv om denne sykdommen i seg selv kan forekomme i noen vev og organer til en person. Gangrene er veldig farlig og slutter ganske ofte med et dødelig utfall. Pasientens død kommer raskt på grunn av rusmidler fra nedbrytning og dehydrering av kroppen.

  Enn sykdommen kan bli forårsaket

  tarm koldbrann i moderne medisin er ansett som det siste trinn i utviklingen av ischemisk tarmsykdom, faktisk, et resultat av oksygenmangel av de små eller tykktarmen celler på grunn av deres dårlig blodtilførsel. Grunnen til dette fenomen antas å vaskulær okklusjon eller alvorlig innsnevring av blodårene som fører blod til mage-tarmkanalen. Leger skille mellom de to former av sykdommen: akutt iskemi og ischemi utvikler seg gradvis. Begge disse typer av koldbrann av tarmen skiller seg bare i den grad av progresjon av sykdommen, men årsaken til sykdommen er helt like.

  Generelt er de delt inn i to grupper i form av manifestasjon:

  • Occlusal form for iskemi;
  • Ikke-okklusiv form for iskemi;

  Occlusive iskemi manifesterer seg i den absolutte blokkering av blodkar. Årsaken til dette er blodpropp, som er veldig typisk for personer som lider av atrieflimmer eller har hjertefeil. En høy risiko for blodkoagulasjon, høyt blodtrykk og tilhørende aterosklerose betraktes også som en risikofaktor for forekomsten av en okklusiv form av tarm-iskemi. I noen tilfeller kan årsaken til okklusjon være en konsekvens av kirurgisk inngrep, noe som provoserte økt trombusdannelse.

  Som for ikke-okklusiv iskemi, deretter en klar forståelse av årsakene er fortsatt i det vitenskapelige miljøet der. Denne formen er ofte assosiert med kronisk hjerteproblemer (hjertesvikt), dehydrering, samt individuelle respons på en rekke legemidler (tilfeller av iskemi lagret da tar oral prevensjon hos kvinner). Likevel, uansett årsak og form av intestinal iskemi, må det umiddelbar behandling, som har en stor oppgave å gjenopprette blodstrømmen til mage-tarmkanalen. Tiden i behandlingen av denne sykdommen er en avgjørende faktor. Hvis startet nekrose, koldbrann og enda mer, kan blodtilførselen til restaurering ikke løse problemet, og deretter leger bør snarest se etter andre løsninger på problemet.

  symptomer

  For å reagere på tide til progressiv iskemi er det først og fremst nødvendig å kontakte pasienten i tide. Å bekymre deg og gå til legen er med følgende symptomer:

  • Smerter i magen, som oppstår omtrent en halvtime etter å ha spist og ikke har permanent lokalisering. Ofte bidrar slike smerter til å fjerne antispasmodik. Men jo mer sykdommen utvikler seg, de hyppigere angrepene av smerte og mindre effektive antispasmodika;
  • Økt temperatur;
  • kvalme;
  • En blanding av blod i avføring;
  • Flatulens og oppblåsthet, samt forstoppelse, som erstattes av diaré;
  • Når man lytter til magen, systolisk støy ved projeksjon av mesenterisk arterie
  • Raskt vekttap.
  • Blek hud;
  • svakhet;
  • Dårlig helse.

  Med disse symptomene, bør du konsultere en abdominal kirurg, det vil si en kirurg som arbeider med problemer i magehulen.

  Tegn på gangrene

  Nekrose, kalt mer presist, har gangren følgende symptomer:

  • Nederlaget for hele kroppen. Det er umulig å identifisere nøyaktig hvilken del av kroppen som er påvirket og hvilken som ikke er. Av denne grunn snakker de om tarmen i tarmen som helhet, og ikke av gangren på et sted;
  • Svart, med grågrønne nyanser av fargestoffer. Dette skyldes sammenbrudd av hemoglobin inneholdt i røde blodlegemer;
  • Pasienten opplever plutselig sterk svakhet;
  • Det er skarpe og smertefulle smerter i magen;
  • Oppkast begynner, ofte med blod;
  • Diaré eller forstoppelse;
  • oppblåsthet;
  • Blod kommer inn i avføringen
  • Raskt sammentrekning av hjertet (mer enn 90 slag per minutt);
  • Strålende puls;
  • Bevisstap;
  • Fallende blodtrykk (under 90/60).

  Med disse symptomene må pasienten operere umiddelbart. I operasjonen skal pasienten leveres i liggende stilling. Pasienten bør også gis medisiner for å stimulere hjertet.

  diagnostikk

  For diagnostisering av intestinal iskemi kan legen foreskrive:

  1. Generell blodprøve. Legen legger særlig vekt på nivået av ESR og leukocytose. Disse parametrene i analysen kan tjene som et signal om sannsynlig utvikling av sykdommen;
  2. Biokjemisk blodprøve;
  3. Radiografi av bukhulen
  4. Angiografiske studier. Essensen ligger i vedlikehold i blodet av visse stoffer for toning, noe som i stor grad letter lesingen av resultatene av skanning med MR. Resultatene viser tydelig okkluderingsstedene;
  5. Laparoskopi. Metoden er basert på en visuell vurdering av tilstanden til tarmveggen ved hjelp av spesielle optiske enheter innført gjennom snittene i bukhinnen. Metoden brukes i tilfelle at det er behov for rask beslutningstaking dersom det er fare for rask gangrenutvikling.

  Dynamikk av sykdommens fremgang. I fravær av tilstrekkelig behandling eller tidlig behandling av medisinsk behandling, går tarmsjikt over i den akutte fasen, som har navnet dekompensert. Essensen ligger i den alvorlige skade på blodårene, som grenser til det irreversible fenomenet - gangrene. Det er akseptert å skille to faser i utviklingen av dekompensert iskemi:

  • Reversibel. Varigheten av denne scenen er ikke mer enn to timer. I løpet av denne perioden er det fortsatt mulig å iverksette tiltak for å stoppe utviklingen av sykdommen og gjenopprette blodtilførselen. De følgende fire timene er svært kritiske for dette stadiet. På denne tiden er det fortsatt en teoretisk sannsynlighet for tilbakelevering av blod, men med hvert minutt reduseres sannsynligheten, selv når leger prøver å hjelpe pasienten.
  • Irreversibel stadium eller nekrose. Tarmens nederlag er helt eller delvis en del av det. Dessverre, selv om gjenopprettelsen av blodtilførselen ikke på dette stadiet gir et positivt resultat, da narkotisk tarm aldri vil kunne utføre sine funksjoner.

  Tarmens nekrose er et ganske bredt konsept, som inkluderer en rekke medfølgende prosesser og fenomener. Begrepet gangrene karakteriserer denne smaken av sykdommen snevere og nøyaktigere. Den første manifestasjonen er "anemisk infarkt" i tarmen selv. Dens manifestasjon er spasme og blanchering av tarmen. På dette tidspunktet begynner giftstoffer allerede å samle seg og utgjøre en reell trussel mot kroppen. Som et resultat av trombose øker hypoksien. Blodet begynner å passere gjennom karveggen og tarmveggen fra blek blir mørk rød. Dette er et tegn på hemorragisk infarkt.

  Tarmveggen er tynnet og til slutt ødelagt, noe som fører til at blod og dets komponenter strømmer inn i bukhulen, og dette fører til utbrudd av peritonitt. Kroppen begynner å bære i store mengder toksiner, akkumulert i døende celler i de foregående trinnene. Innen 5-6 timer er det fullstendig nekrose av vevet, dette er gangrene. Ingen gjenoppretting av blodstrømmen (selv ved hjelp av kirurgi) kan gjenopprette berørte vev.

  Behandling av sykdommen

  Til nå er den eneste måten å behandle gangrene, å fjerne (resektere) en del av den berørte tarmen. Sekvensen av kirurgens handlinger er som følger:

  • Tilgang til den berørte tarmen;
  • Evaluering av tarmens vitalitet;
  • Evaluering av levedyktigheten av mesenteriske kar
  • Restaurering (av alle tilgjengelige midler) av blodtilførsel;
  • Reseksjon av del av tarmen;
  • Utbedring.

  I tillegg til kirurgisk inngrep vil behandlingen bli lettet ved samtidig medisinering, som inkluderer:

  1. Kurs av antibiotika;
  2. Antikoagulasjonsmidler
  3. Hyperbarisk oksygenering;
  4. Novokainovaya blokade som lar deg fjerne spasmer av refleks karakter;
  5. Forløpet av narkotika for å støtte hjertet og blodårene.

  Med tarmen i tarmen, som med enhver annen sykdom, bør man håpe på det beste. Vi må imidlertid huske at prognosen med denne diagnosen er svært ugunstig.

  Den beste forebyggingen av gangren er rettidig behandling, noe som er umulig uten tidlig diagnose. I tillegg vil overholdelse av en sunn livsstil og avvisning av dårlige vaner ikke være overflødig for forebygging av tarmen i tarmen.

  Tarmens tarm: symptomer, behandling (kirurgi) og prognose for livet

  Gangrene tarm - En alvorlig sykdom forbundet med et brudd på blodtilførselen til kroppen og påfølgende nekrose av vev. Selv med tilstrekkelig kirurgisk behandling er sannsynligheten for et dødelig utfall 50-100%.

  Årsaker og risikofaktorer

  Det er 2 varianter av patologi - akutt og kronisk. For hver klinisk form skal ulike grupper av årsaker skelnes.

  Akutt gangrene i tarmen utvikler seg på grunn av blokkering av et stort kar (ven eller arterie) med trombose eller embolus. Årsakene til denne akutte tilstanden er:

  • aterosklerose av de nedre delene av aorta og løsningen av aterosklerotisk plakk;
  • en avbrutt trombus som dannet inne i hjertets hulrom (oftere inne i venstre ventrikel);
  • utilstrekkelig profylakse av trombose etter prostetisk hjerteventil.

  I de fleste pasienter er dannelsen av trombi eller emboli et resultat av iskemisk hjertesykdom. Det er disse sykdommene - aterosklerose og koronar hjertesykdom som fremkaller kronisk mangel på blodtilførsel til tarm og dannelse av tarmkronisk gangre.

  Følgende faktorer bidrar til alvorlig kurs og høy risiko for død i tilfelle sykdom:

  • eldre og senile alder;
  • kronisk patologi av andre organsystemer;
  • sen diagnose;
  • Uformelt besøk til legen (etter 6 timer eller mer fra øyeblikket for utseendet til den første kliniske symptomatologien).

  Pasienter med lignende patologi bør nøye overvåke helsen slik at selv med mindre endringer i generell tilstand, konsulter lege.

  symptomer

  De kliniske symptomene på sykdommen er uspesifiserte og ligner mange andre forhold som inngår i begrepet "akutt underliv". Etableringen av den riktige diagnosen innebærer utelukkelse av slike forhold, for en lekmann er dette en umulig oppgave.

  Akutt form

  • magesmerter (i de øvre delene eller uten spesifikk lokalisering) av spastisk natur;
  • økende oppblåsthet og konstant flyt av gasser;
  • diaré, noen ganger med en blanding av blod;
  • kvalme og tilbakevendende oppkast uten signifikant lindring av tilstanden.

  Ved undersøkelse legger legen oppmerksomhet på fraværet av spesifikke symptomer på irritasjon av bukhinnen på bakgrunn av et uttalt smertesymdrom.

  Kronisk form

  • Kramper i øvre buk, som oppstår etter lang tid etter å ha spist (30-50 minutter);
  • vekttap på grunn av økende nekrose og forringelse av absorpsjon av næringsstoffer;
  • veksling av diaré og forstoppelse.

  Hvis du mistenker en tarm i tarmen, bør du konsultere legen din så snart som mulig, da tidlig diagnose er nøkkelen til et vellykket resultat av sykdommen. Selvbehandling og selvdiagnose vil forårsake uopprettelig skade på pasienten.

  Diagnostiske metoder

  Diagnose av sykdommen, både akutt og kronisk, gir visse vanskeligheter. En helhetlig tilnærming er nødvendig, inkludert undersøkelse av pasient-, laboratorie- og instrumentstudier.

  Laboratorieforskning

  Hjelpe å vurdere pasientens generelle tilstand, utelukke noen patologi (onkologisk prosess med oppløsning). Mest informativ:

  • generell klinisk analyse av blod (leukocytose uten anemi, skifte formelen til venstre med sen sirkulasjon);
  • Krenkelse av syre-basebalanse (acidose);
  • koagulerende faktorer;
  • biokjemiske tester for å utelukke pankreatitt (amylase og blodsukker).

  Det er bare mulig å evaluere riktig hele komplekset av laboratoriereaksjoner, og ikke noe av resultatene.

  Instrumentell forskning

  Den mest informative angiografiske studien er evalueringen av blodforsyningen i tarmene med et kontrastmedium. Denne metoden lar deg nøye bestemme plasseringen av trombosen (embolus). Med tidlig angiografi (de første 1-2 timene etter utbruddet av kliniske symptomer), kan denne hindringen fjernes uten å fjerne tarmvevene.

  Spør dem til vår stabs lege direkte på nettstedet. Vi vil definitivt svare.

  behandling

  Tarm i tarmen kan ikke elimineres uten kvalifisert hjelp av lege og bare hjemme. Kardinal kur for den akutte form av intestinal iskemi, samt forsømt gangren uten kirurgisk inngrep er umulig. Konservativ tilnærming er kun tillatt i kronisk iskemi, ikke komplisert ved perforering og peritonitt.

  Kirurgisk terapi

  Det beste alternativet for kirurgisk inngrep er å bare fjerne det tarmområdet der trombuset befinner seg. Alle andre deler av orgelet, som ikke er gjenstand for nekrotiske endringer, forblir uendret. Slike kirurgiske inngrep er bare mulig under en kort tid mellom operasjonen og utbruddet av kliniske symptomer (1-3 timer).

  I de fleste tilfeller utføres en kompleks og vanskelig for pasientens hulromsoperasjon. Gjennom median snittet blir hele bukhulen dissekert, en visuell undersøkelse av hele tarmen utføres, størrelsen på det nekrotiske tarmvev er estimert. Alle ikke-levedyktige områder blir skåret ut, hvorpå restaureringen av tarmens opprinnelige tykkelse utføres. I særlig alvorlige tilfeller kan hele tykktarmen eller tyktarmen bli skåret ut. Etter dette gjennomgår pasienten massive intravenøse infusjoner for å gjenopprette all slags metabolisme.

  Gjenopprettingsperioden er lang, den kan strekke seg i flere måneder. Etter operasjonen trenger pasienten:

  • gradvis og sakte utvide motorregimet, unngå plutselige bevegelser, slik at sømmen ikke deler;
  • De første 1-2 dagene viser sulten og drikken av kokt vann, og deretter utøve tabell nummer 1 med en langsom ekspansjon (det er ingen spesifikke forskjeller);
  • Fordøyelsesenzymer (pankreatin) anbefales for å forbedre fordøyelsesprosessene.

  Pasienten kan gå tilbake til den vanlige livsstilen bare etter 2-3 måneder dersom et lite tarmområde blir skåret ut. Det er tilfeller av funksjonshemning etter tarmen i tarmene, da absorpsjonsprosessene og fordøyelsen av mat er signifikant forstyrret, noe som fører til alvorlige metabolske forandringer.

  Konservativ palliativ terapi

  Kun egnet for kronisk iskemi i tarmen. Pasienten er vist trombolytika og antiaggreganter, legemidler som forbedrer vaskulær blodstrøm. Det er viktig å overvåke disse pasientene dynamisk for ikke å gå glipp av overgangen til kronisk iskemi til akutt iskemi.

  Prognose og mulige komplikasjoner

  Komplikasjoner av patologi kan være:

  • perforering av tarmen;
  • peritonitt;
  • generell infeksjon av blod (sepsis).

  Hver av disse forholdene, samt gangren uten komplikasjoner, kan føre til døden. Sannsynligheten for et positivt utfall av sykdommen med sen behandling er ikke mer enn 1-5%.

  forebygging

  Det er ingen spesifikk effektiv forebygging. Pasienter med koronar hjertesykdom rådes til å ta medikamenter som forhindrer dannelsen av blodpropper, og kontakt lege omgående.

  Infarkt og tarm-iskemi: årsaker, tegn, diagnose, behandling, konsekvenser

  Tarminfarkt er en nekrotisk prosess mot bakgrunnen av blokkeringer av arterielle eller venøse trunker, blodtilførselsorganer. Akutt forstyrrelse av blodstrømmen forårsaker gangrene og rask utvikling av peritonitt, og dødeligheten når 100%.

  Trombose av mesenteriske kar (som er hovedårsaken til tarminfarkt) er et svært farlig fenomen, frekvensen av denne patologien vokser utålelig. Blant pasientene er mer enn halvparten kvinner, gjennomsnittsalderen til pasientene er ca 70 år. Alder spiller en betydelig belastende rolle, fordi radikale operasjoner hos eldre kan være risikable på grunn av alvorlige ko-morbiditeter.

  Et tarminfarkt utvikler seg som et hjerteinfarkt eller en hjerne. I motsetning til sistnevnte, kan akutt brudd på blodstrømmen i mesenterienes skip høres mye sjeldnere. I mellomtiden, til tross for tilgjengeligheten av moderne diagnostiske metoder og utvikling av nye behandlingsmetoder, fortsetter dødeligheten fra intestinal vaskulær trombose å være høy, selv under en hastende operasjon.

  blodtilførsel av tarmen - tynn (venstre) og tykk (høyre)

  Alvorlighetsgraden av sykdommen, rask utvikling av irreversible endringer, en høy sannsynlighet for død krever spesialist oppmerksomhet til mennesker i fare, og at eldre pasienter med aterosklerose, hypertensjon, hjertesvikt, som utgjør flertallet av befolkningen i mange land.

  Årsaker og stadier av tarminfarkt

  Blant årsakene til hjerteinfarkt er de viktigste:

  • trombose mesenteriske vaskulære patologier med blodpropp, blodsystemet tumorer (erythremia), kongestiv hjertesvikt, betennelse i bukspyttkjertelen, tumorer av indre organer og de fleste sår, traumer, misbruk av hormoner, aterosklerose munner mesenteriale fartøyer;
  • emboli mesenteriske arterier tromber fanget i den fra andre organer og blodårer - for hjertesykdommer (myokardialt infarkt, arytmi, reumatiske sykdommer), aorta-aneurisme, blødning patologi;
  • Neokklyuzionnye årsaker - brudd på rytmen i hjertet, krampe i bukhulenes buk, en nedgang i blodstrømmen under blodtap, sjokk, dehydrering.

  mekanisme av typisk mesotrombose

  Gitt at tarmens nekrose oftere rammer eldre, viser de fleste pasienter en kombinasjon av flere årsaker. Viktig for brudd på blodstrømmen er atherosklerose, hypertensjon, diabetes, og forårsaker skade på arteriell sengen med høy risiko for trombose.

  I utviklingen av tarminfarkt, utpekes flere stadier, og erstatter hverandre etter hvert:

  1. Fasen av akutt intestinal iskemi, når endringene er reversible, er klinikken uspesifikk.
  2. Nekrose - destruksjon av tarmveggen, irreversibel, fortsetter selv etter normalisering av blodsirkulasjonen, hovedsymptomet - smerte i magen.
  3. Peritonitt på grunn av ødeleggelse av tarmen, aktivering av enzymer, vedlegg av bakteriell infeksjon. Det har vanligvis en diffus natur, generell forgiftning er uttrykt.

  Tarm-iskemi karakteriserer delvis okklusjon av karet lumen, deres spasmer eller den aller første fasen av fullstendig okklusjon, når blodstrømmen ikke er helt stoppet. I organets vegger begynner dystrofiske endringer, det er ødem, utløpet av de formede elementene fra fartøyene. Vanligvis er iskemi den første fasen av nekrose (infarkt), det vil si irreversibel celledød i sonen for å stoppe blodstrømmen.

  Begrepet "Intestinal infarkt" indikerer en vaskulær faktor som den viktigste årsaken til nekrose, det kan også kalles koldbrann av tarmen, som betyr død av celler i et organ i kontakt med det ytre miljø, og tarmen, om enn indirekte, men med den kommer i kontakt. Det er ingen andre forskjeller mellom disse definisjonene, de betegner den samme sykdommen. Kirurger bruker begrepet "mesenterisk trombose" eller "mesotrombose", som også er synonymt med et hjerteinfarkt.

  Når man lukker hulrommet i fartøyet som er involvert i blodtilførselen til tarmen meget hurtig progressiv tap av kropps elementene med tidlig infeksjon, og fordi tarmen selv er befolket av bakterier, og maten kommer fra utsiden, det bærer dem selv. Tarmene blir hovne, røde, med venøs trombose, fenomenet venøs overbelastning er tydelig uttalt. Med gangren er orgelveggen fortynnet, brun eller mørk brun farge forstørret. I bukhulen med peritonitt opptrer inflammatorisk væske, er karene i peritoneum fulle.

  Manifestasjoner av tarm nekrose

  Sykdommen begynner som regel plutselig, mens ikke-spesifisitet av kliniske tegn ikke tillater alle pasienter å stille en nøyaktig diagnose i utgangspunktet. Hvis blodstrømmen i tarmarteriene allerede har blitt forstyrret i noen tid på bakgrunn av aterosklerose, periodiske spasmer, så er ubehaget i magen en vanlig følelse av pasienten. Hvis det er smerte i denne bakgrunnen, vil pasienten ikke alltid umiddelbart søke hjelp, selv om denne smerten er ganske intens.

  Symptomer på tarmsjuki begynner med magesmerter - intens, i form av kamper, som ved slutten av den første perioden av sykdommen blir konstant og sterk. Hvis tynntarmen påvirkes, er smerten lokalisert hovedsakelig rundt navlen, med tykktarm i tykktarmen (stigende, tverrgående, synkende) - høyre eller venstre i magen. Det er klager på kvalme, ustabilitet av avføring, oppkast. Undersøkelsens data samsvarer ikke med klinikken, og med alvorlig smerte blir magen avslappet, myk, palpasjon forårsaker ikke økt ømhet.

  Symptomer på tarminfarkt vises etter den første perioden, omtrent seks timer senere Siden opphør av blodsirkulasjon i arteriene eller årene. Med dette forsterker smerten, symptomene på rusmiddel blir med. Ved akutt trombose eller emboli utvikles tegn på nekrose raskt, som begynner med sterk ømhet i magen.

  Progresjon av tarmen i tarmen, vedlegg av betennelse i bukhinnen (peritoneitt) fører til en kraftig forverring i tilstanden til de syke:

  • Huden er blek og tørr, tungen er dekket med hvitt belegg, tørt;
  • Det er en sterk angst, muligens en psykomotorisk agitasjon, som deretter erstattes av apati og pasient likegyldighet til hva som skjer (ercative peritonitt);
  • Smerten svekkes og kan forsvinne helt, som er forbundet med total nekrose og død av nerveender, og derfor betraktes dette som et ekstremt ugunstig tegn;
  • Underlivet er mykt i begynnelsen, så svømmer det gradvis ettersom intestinal atony forverres og peristaltikken stopper.

  Spesifikt for tarm i tarmen er symptomet på Kadyan-Mondor: Når magen er probet, blir en sylindrisk formasjon av en tett konsistens avslørt, smertefull, dårlig fordrevet. Dette er et fragment av tarmen med et mesenteri som har gjennomgått ødem.

  Noen få timer etter forekomsten av iskemi, utseendet av væske i magen (ascites), med vedlegg av betennelse, snakker de om ascites-peritonitt.

  Med et lite tarminfarkt på grunn av blokkering av den overordnede mesenteriske arterien blant symptomene, er oppkast mulig med en blanding av blod og galle. Med progresjon får innholdet i magen en fekal karakter.

  Nedfallet av den nedre mesenteriske arterien og gangrene i den tykke delen kan manifesteres av blod i avføringen, som noen ganger frigjøres liberalt i uendret form.

  I terminalstadiet av tarminfarkt blir pasientens tilstand kritisk. Smerte avta eller opphøre helt, gjør avføring og gasser ikke vike, utvikler intestinal obstruksjon, mens uttrykt sterk rus, er apatisk og likegyldig, svak pasienten, ingen klager, ikke på grunn av deres fravær, men på grunn av alvorligheten av tilstanden. Kramper og koma er mulige. Peritonitt begynner 12-14 timer etter at fartøyet er lukket, død - innen de første to dagene.

  Selv om du starter behandling i den siste fasen av tarminfarkt, er effekten nesten ikke mulig. Irreversibilitet av endringer i bukhulen dømmer pasienten til døden.

  Kronisk iskemi i tarmen kan foregå akutte former for lesjon. Den hyppigste årsaken til det er aterosklerose i aorta, celiac stamme eller mesenteriske arterier, som provoserer mangel på blodstrøm til tarmen.

  Kronisk tarm-iskemi er manifestert av periodiske kramper i magen, som vises eller intensiveres etter spising, på grunn av hvilken pasienten over tid begynner å begrense seg i ernæring og blir tynn.

  Brudd på innholdsfortynding på tarm er ledsaget av en oppdeling av absorpsjon, en avitaminose, utvekslingskrenkelser. Pasienter klager over langvarig forstoppelse, som erstattes av diaré. Mangel på blodgjennomgang fører til en reduksjon i tarmens motoriske aktivitet, stoolmassene stagnerer - det er forstoppelse. Fermentering av avføring forårsaker periodisk diaré og oppblåsthet.

  Lav oppmerksomhet om leger innen deteksjon av mesenterisk trombose i prehospitalstadiet påvirker signifikant resultatene av behandlingen, noe som forsinkes på grunn av mangel på riktig diagnose. En annen grunn til sen diagnostikk kan være mangel på tekniske evner på sykehuset selv, fordi det ikke alltid er forhold for akutt angiografi, og til og med kan tilstedeværelsen av et fungerende CT-apparat ikke skryte av et sykehus.

  Mistenkt myokardiale innvollene mulig ved nærværet av smertefulle komprimeres konglomerat i magen, tilstedeværelsen av det amplifiserte støy peristaltikk, påvist ved perkusjon seksjoner av flatulens fra den karakteristiske lyden av en klokke. For å bekrefte diagnosen kan ultralyd, røntgen, angiografi og laparoskopi brukes.

  behandling

  Behandlingen av et tarminfarkt er bare kirurgisk, hvor raskt det vil bli produsert, sjansene for å redde pasientens livsforheng. Dens formål er ikke bare å fjerne det berørte tarmsegmentet, men også å eliminere den viktigste patogenetiske forbindelsen, det vil si blokkering av fartøyet.

  Nekrose i tarmveggen utvikler seg raskt, og klinikken tillater ikke at du foretar en nøyaktig diagnose på prehospitalstadiet, i forbindelse med hvilken behandlingen forsinkes. De første timer av sykdommen pasienten er nødvendig for fibrinolyse, noe som kan bidra til å oppløse blodproppen okkludere karet, men de fleste av legene i denne perioden forsøker å etablere en nøyaktig diagnose og pasienten forblir fri for sykdomsfremkallende behandling.

  Et annet hinder for tidlig kirurgisk inngrep er en lang diagnoseperiode allerede på sykehuset, for å bekrefte trombose krever sofistikerte forskningsmetoder, spesielt angiografi. Når det blir klart at det var tarminfarkt på grunn av trombose, vil pasienten trenge en nødoperasjon, hvis utfall som følge av langvarig forsinkelse kan bli ugunstig.

  Konservativ terapi av tarmnekrose bør startes i de første 2-3 timene fra øyeblikket av trombose eller emboli. Den inkluderer:

  1. Infusjon av kolloidale og krystalloid-løsninger for å forbedre blodsirkulasjonen i tarmen, kompensasjon av volumet av sirkulerende blod, avgiftning;
  2. Innføring av antispasmodik i ikke-okklusiv former for patologi;
  3. Bruk av trombolytika, aspirin, administrering av heparin hver sjette time under kontroll av koagulogramindekser.

  Konservativ behandling kan ikke være en uavhengig metode, Det er bare indikert i fravær av tegn på peritonitt. Jo kortere vil være perioden med narkotikabehandling og forberedelse til den kommende operasjonen, desto større er sannsynligheten for et positivt utfall av tarminfarkt.

  Kirurgisk behandling anses som den viktigste måten å redde pasientens liv. Ideelt sett bør fjerning av det berørte området av tarmene ledsages av en operasjon på fartøyet (trombektomi), ellers vil effekten av ikke-radikal behandling ikke være positiv. Uten å eliminere blokkering av blodstrømmen, er det umulig å gi tilstrekkelig intestinal perfusjon, så isolerte reseksjoner vil ikke føre til stabilisering av pasientens tilstand.

  Operasjon med tarminfarkt bør bestå av et stadium for å gjenopprette patency av fartøyet og fjerne de nekrotiske tarmsløyfer. Ifølge indikasjonene er bukhulen rengjort, med peritonitt - vasket med fysiologiske løsninger og antiseptiske midler. Ved slutten av operasjonen er avløp installert for å tømme utløpet fra magen.

  gjenopprettelse av patenter i tromboset beholder før fjerning av nekrotisk tarmvev

  Avhengig av omfanget av lesjonen, kan de enkelte løkkene i tarmene fjernes, så vel som de store områdene, opp til fullstendig utjevning av tynntarmen, høyre eller venstre halvdel av tykkelsen. Slike radikale operasjoner er vanskelige, fører til permanent funksjonshemning, og dødeligheten når 50-100%.

  Det er ønskelig at kirurgisk pleie er gitt på den første dagen av sykdommen. Etter 24 timer i tarmvegen utvikles irreversible nekrotiske prosesser, utvikler fenomenene peritonitt, noe som gjør enhver behandling ineffektiv. Nesten alle pasienter som gjennomgått operasjon etter den første dagen, dør til tross for intensiv behandling.

  Hvis kirurger kan redde livet til en pasient med tarminfarkt, er det i den postoperative perioden betydelige vanskeligheter forbundet med konsekvensene av sykdommen. Blant de mest sannsynlige komplikasjoner - peritonitt, blødning, som kan oppstå før operasjon eller umiddelbart etterpå, i tilfelle av vellykket behandling - problemer med fordøyelsen, utilstrekkelig absorpsjon av næringsstoffer, vekttap med tømming.

  For å eliminere beruselse etter intervensjonen fortsetter infusjonsbehandlingen, smertestillende medisiner, blir antibiotika introdusert for å forhindre smittsomme komplikasjoner.

  Ernæring av pasienter som gjennomgikk radikal behandling av tarmen i tarmen er en vanskelig oppgave. De fleste av dem vil aldri være i stand til å ta regelmessige måltider, i beste fall vil det være kosthold, eliminere fast føde, i verste fall - måtte administreres parenteralt (enteral) ernæring for livet. Med riktig diett for å fylle mangel på næringsstoffer parallelt med den viktigste er tildelt parenteral ernæring.

  Prognosen for tarmnekrose er skuffende: mer enn halvparten av pasientene dør selv under en tilstand av kirurgisk behandling. Når forsinket med kirurgi, dør hver pasient.

  Siden diagnostiske vanskeligheter i tilfelle av tarminfarkt er svært vanskelig å overvinne, og behandling er nesten alltid ineffektiv, er forebygging av denne farlige tilstanden nødvendig. Det er i samsvar med prinsippene for en sunn livsstil, kampen mot aterosklerose, tidsmessig behandling av sykdommer i indre organer, konstant overvåkning av folk med kardiovaskulær sykdom, provoserende trombose og emboli.

  Nekrose i tarmen etter operasjonen

  Ofte opplever smerter i magen, problemer med avføring, oppkast og generell forverring av helse som tegn på banal matforgiftning.

  Imidlertid kan symptomene ovenfor signalere starten av en nekrotisk prosess i fordøyelsessystemet, noe som fører til alvorlig skade på kroppen som helhet.

  Hva er det

  Narkose i tarmen er en formidabel sykdom, preget av nekrose og gangren i vevet i mage-tarmkanalen i området fra magesirkulasjonen til kjeppen. Utvide, de berørte fragmentene har en negativ innvirkning på tilstøtende organer og vev. Mangel på behandling fører ofte til døden.

  Årsaker til utvikling

  • Tapet av vev på grunn av eksponering for kjemikalier, mikroorganismer.
  • Brudd på blodsirkulasjonen i tarmen (iskemi), forårsaket av lange spasmer.
  • Allergisk reaksjon på fremmedlegemer i fordøyelseskanalen.
  • Dysfunksjon og sykdommer i sentralnervesystemet.
  • Reduksjon av permeabiliteten i tarmen, dens kvelning.
  • Kirurgisk operasjon i magen kan også provosere nekrose.

  diagnostikk

  angiografi - Diagnostisk metode, som innebærer injeksjon av et spesielt farget stoff i karet. Videre studier på MR-apparatet kan identifisere berørte områder.

  Ultralyd undersøkelse hastigheten av blodstrømmen i bukhulen på Doppler-apparatet er en ytterligere metode for å etablere en diagnose.

  Endoskopi, koloskopi (instrumentell undersøkelse av tarmens indre overflate), samt den moderne kirurgiske metoden - diagnostisk operasjon.

  symptomer

  • generell svakhet, tretthet, nedsatt immunitet
  • økning i temperaturen;
  • hypotensjon (senking av blodtrykk), økt hjertefrekvens;
  • plutselig og skarp smerte i magen;
  • hyppig trang til å tømme tarmene, utseendet av blod i avføringen;
  • oppkast, kvalme, tørr munn;
  • reduksjon i kroppsvekt.

  En grundig undersøkelse av pasienten og samlingen av den mest komplette anamnesen tillater oss å identifisere tegnene som er spesifikke for denne sykdommen.

  Hvor mange lever med kreft i fase 4? Karakteristiske symptomer og behandling av sykdommen.

  Hva er årsakene til tyngde i magen og erctation etter å ha spist? Les i denne artikkelen.

  Hva er mage leiomyoma? http://vashjeludok.com/zheludok/bolezni/lejomioma.html

  Hvordan behandles?

  Fullstendig gjenoppretting er bare mulig på en rask måte. Kirurgisk fjerning av nekrotiske områder av tarmen øker sjansene for et gunstig utfall av behandlingen. Men gjenopprettingsperioden tar ganske lang tid.

  I mangel av et akutt behov for kirurgisk inngrep på sykehuset, gjennomføres en rekke forberedende tiltak for å stoppe prosessen med vevdød:

  • Bruk av antibiotika for å eliminere betennelse og antikoagulantia (legemidler for å redusere blodpropp) for å utelukke muligheten for vaskulær trombose.
  • Intubasjon av tarmen for å redusere byrden på de berørte områdene.
  • Effektiv avgiftning og eliminering av effekten av dehydrering.

  Hva kan ikke gjøres?

  Kategorisk kan du ikke nøle med å be om medisinsk hjelp og håper på en spontan kur. Nekrose utvikler seg raskt, provoserer peritonitt og andre komplikasjoner.

  Tvil om arten av behandlingen er også uakseptabel: bare kirurgisk inngrep kan redde fra døden.

  forebygging

  Anbefalinger for forebygging av tarmnekrose er basert på mulige årsaker til sykdommen. Riktig ernæring, utelukkelse av muligheten for mat og narkotikaforgiftning, rettidig behandling av sykdommer i sentralnervesystemet og mage-tarmkanalen.

  Hensyn til egen helse og følelser, bevissthet om ikke-selv-diagnose og selv-medisinering, umiddelbar ty til eksperter - vilkår gunstig prognose i de mest vanskelige og farlige sykdommer.

  årsaker til

  Tarmkarrene er tilstoppet med koagulerer, den skadede delen av tarmene har ikke tilstrekkelig blodtilførsel og vevene begynner å dø. Tynntarmen og de omkringliggende områdene påvirkes.

  Sykdommen ligner på mange måter nekrose av myokardiet og rammer ofte mennesker fra 55 år.

  Denne patologien er sjelden hos unge mennesker, siden det må forekomme sykdommer i hjertet og blodårene. Slike nekrose av tarmen oppstår ved akutt mesenterisk trombose. Clots truer med fremveksten av obkolusii og vises når en skarp innsnevring av fartøyene skjer.

  Hovedårsakene til tarmnekrose:

  • Sykdommen oppstår ofte på grunn av aterosklerose - en kronisk vaskulær sykdom, som preges av forekomst av kolesterolplakk på veggene.
  • Hjertesykdommer, som er preget av en endring i hjertets struktur. Blodsirkulasjonen er forstyrret, og blodproppene dannes i hjertekamrene.
  • Nekrose av hjertemuskelen - trombiform i atria og ventrikler.
  • Akutt revmatisk feber, som fører til dannelse av koagulasjoner på grunn av hjertesykdommer.

  Andre faktorer av tarmnekrose:

  • purulent-septisk infeksjonssykdom, hvor blodet påvirkes;
  • venetrombose;
  • endokarditt;
  • essensiell hypertensjon
  • dannelsen av blodplater som forstyrrer normal blodgass etter at kvinnen har født.

  Under gjenoppretting av kroppen etter operasjonen oppstår blodpropper som tetter blodårene. Derfor forekommer tarmens nekrose mot bakgrunnen av en hvilken som helst sykdom der blodpropper dannes.

  diagnostisere

  Diagnose kan gjøres ved hjelp av instrumentelle og laboratorieundersøkelser. Med hjelpen oppdages sykdommen tidlig, noe som muliggjør effektiv behandling og forebygging av trombose av peritoneale kar.

  Ved hjelp av en generell blodprøve kan du identifisere kroppens disposisjon til en sykdom.

  Spesielt er det merkbar på en slik laboratorieindikator som frekvensen av erytrocytsedimentering, hvis verdien er høy, så er sjansen for å utvikle tarmnekrose stor.

  Nivået på hvite blodlegemer er også ganske nøyaktig, noe som indikerer betennelse.

 • Laparoskopi av tarmen inkluderer instrumental palpasjon, intestinal punktering, kolposkopisk biopsi og kontrastradografi.
 • Radiografisk undersøkelse kan avsløre bredden på blodkarets lumen. For dette injiseres et kontrastmiddel intravenøst, og tilstanden til blodårene vises på røntgenstrålen.
 • Laporotomi er en prosedyre for penetrering av peritoneal hulrom gjennom et lite snitt. Tarmsløyfer og hovedkarene blir studert. Denne metoden gjør at du umiddelbart kan fjerne det nekrotiske området av tarmene.
 • Advarsel tarmens nekrose først etter en detaljert blodprøve. Andre diagnosemetoder brukes hvis symptomene på koagulasjonsdannelse uttalt.

  Nedenfor finner du informasjon om klinikker i Moskva og St. Petersburg, som er involvert i diagnostisering og behandling av tarminfarkt.

  symptomatologi

  Symptomer på mesenterisk trombose gjør det mulig å unngå dødelig utfall og i tide å innføre pasienten på sykehus. Imidlertid må du skynde deg, siden åpenbare tegn indikerer den hurtige utviklingen av sykdommen.

  • magen gjør vondt
  • Den syke mannen er syk, og han tårer med blod;
  • blodtrykket rushes;
  • huden blir blek;
  • det er blod i avføringen;
  • kroppstemperaturen stiger;
  • magen blir tett og hovent.

  Sykdommen kan manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av hvor blodproppene befinner seg. Selv narkotiske stoffer kan ikke svekke symptomene på sykdommen.

  Nekrose i tykktarmen har slike symptomer: Rikelig ekskrement og oppkast med mye blod.

  Trombose er ledsaget av alvorlig smerte, noe som er vanskelig å tåle. Mesenteral trombose, som tetter den nedre arterien, blir ikke ledsaget av oppkast. Hovedfunksjon: avføring med stor blødning (opptil 1 liter).

  Etter dette er passasjen blokkert, pasienten kan ikke lenger frigjøre tarmgasser. Tarmens tarm begynner å dø, og abdominal peritonitt vises. I mangel av kirurgisk behandling er et dødelig utfall uunngåelig.

  Dette er de viktigste uttalt tegn på tarm nekrose. Med rettidig behandling kan du stoppe utviklingen av sykdommen.

  terapi

  Tarminfarkt utvikler seg raskt og fører ofte til døden. Og derfor, hvis det er åpenbare tegn, vil bare kirurgisk behandling være effektiv. Men selv etter operasjonen forblir risikoen for livet igjen.

  Stadier av operasjonsterapi:

  • Til å begynne med søges en blodpropp som forhindrer blodstrømmen til det skadede området.
  • Etter dette, angi det skadede området i tarm og mesenteri.
  • Skadede deler av tarm og nekrotisk vev fjernes.
  • Da blir koaguleringen eliminert og fartøyet sys.

  Oppmerksomhet vær så snill! Operasjonen bør skje raskt, etter hvert som vevet dør på kort tid. De første tegn på sykdommen er et signal til operasjonen. Ubegrenset terapi truer døden i 95% av tilfellene.

  Hvis fartøyene ikke er helt tilstoppet med koagulasjoner, kan en mindre radikal behandlingsmetode brukes. Antikoagulanter som Viatromb og Heparil fortynnet blod og er en utmerket forebygging av trombose.

  Det er imidlertid vanskelig å oppdage sykdommer i denne fasen. Metoden for administrasjon av legemidler - intravenøs, med et intervall på 5 timer, tar behandlingsforløpet to dager. Antikoagulanter anbefales for å ta med aspirin, det bidrar til å gjenopprette blodsirkulasjonen i et tilstoppet kar og regenerere vev som påvirkes av nekrose. Ut fra dette er mesenterisk trombose en lidelse som behandles hovedsakelig ved den kirurgiske metoden.

  prediksjon

  Et tarminfarkt er en ganske sjelden sykdom, som ofte har et dødelig utfall. Diagnostiser sykdommen bedre gjennom instrumentell og laboratorieforskning, som vil bidra til å identifisere det tidlig.

  Sunn mennesker har ingenting å frykte, de som har hatt kardiovaskulære sykdommer, er i fare. Derfor er regelmessige undersøkelser bare nødvendig, siden sykdommen kan komme seg igjen.

  Forutsi sykdommen kan være gjennom en generell blodprøve, som vil bidra til å etablere episoder av trombose. Antikoagulantia vil forhindre tilstopping av blodårer.

  Tidlig kirurgisk inngrep garanterer nesten fullstendig restaurering av tarmen.

  Når en plutselig manifestasjon av tarminfarkt er nødvendig, er det nødvendig å innlegge pasienten for operasjonen, siden livet hans er truet. Og alt, fordi tarmens vev dør veldig fort. Hvis stedene til koagulasjonen ikke er nøkkelnoder, kan pasienten bli lagret selv om vevene dør av en stor del.

  Derfor er hovedbetingelsen for å bevare livet det på tide deteksjon og behandling av trombose.

  Forebyggende tiltak

  For forebygging er det en enkel metode for iskemisk hjertesykdom:

  • Bli kvitt røyking.
  • Vær aktiv.
  • Å slippe de ekstra pundene.

  På grunn av sigaretter, foldes blod raskt, stammer oppstår og arterier tetter seg. Denne skadelige vanen gir opphav til cellehypoksi, og derfor er prosessen med vevsdød raskere.

  Aktive mennesker lider nesten ikke av hjertesykdom. De har sterke og elastiske kar, utmerket blodsirkulasjon og høy immunitet.

  Mesenterisk trombose utvikler seg ofte på grunn av fedme. Siden folk med overvekt trenger mer oksygen, noe som forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen.

  I tillegg fremkaller overvekt dannelsen av kolesterolplakk i karene.

  For å redusere risikoen er det verdt å forhindre atherosklerose, essensiell hypertensjon og andre og andre sykdommer som forårsaker trombi.

  Mesenteral trombose er en alvorlig sykdom med høy dødelighet. Cure det er vanskelig nok, men hvis det oppdages tidlig i planen er mulig. Og derfor er det viktig å huske at sykdommen er lettere å forebygge enn å behandle. Prøv å lede en sunn livsstil og mosjon.

  Jeg personlig observert 3 tilfeller av isolert nekrose av tyktarmen.
  Og summen.
  Alt toast, som er enda mer interessant.
  Hvis ikke så sjelden variant med nekrose av den venstre halvdel av tykktarmen situasjonen er ganske forståelig (trombose eller emboli i arteria mesenterica inferior i bakgrunnen okklusjon eller ikke alvorlighetsgraden Riolana lysbuen), er problemet med total nekrose av isoleringen av hele tykktarmen (uten fint) er ikke så forklar.
  Jeg så imidlertid tre slike eksempler.

  I de to første operasjonene ble det anerkjent som "upraktisk" (en ikke min, min andre, men "omstendigheter dikterte"), men i det siste eksemplet, i juni 2008 tok jeg en sjanse...

  En kvinne på ca 80 år. I alvorlig tilstand, med et trykk på 70-80 / 40. Atrieflimmer. Det er syk om 4 dager. For honning. Jeg brukte ikke hjelpen. Interessant, de leverte en diagnose av "intestinal blødning", tk. Pasienten indikerte tilstedeværelsen av blod i avføringen.
  Men ved undersøkelse var det et bilde av peritonitt, men rektalt - uten blod.
  Etter en kort forberedelse tas pasienten til kirurgi.

  Den midterste laparotomi.
  I bukhulen er en uklar væske. Tynntarm - uten patologi, men tykk... Gjennom opp rektosigmoid avdeling virker skarlagen, med anti-inflammatorisk terapi, infiltrert veggene uten peristaltikk.
  Ved revidering av mesenteriets fartøy - fravær av pulsering med bevaret pulsering av tarmtarmens arterier.
  Dessuten har de tuberformede formasjonene til begge eggstokkene målt opp til 10,0 * 8,0 cm også blitt avslørt.
  Situasjonen, for å si det mildt, er ikke unikt.
  En trombose med nekrose av et kolon uten operasjon - definitivt exitus letalis. Ja, og onkoprotsess i eggstokkene...
  På den annen side - ekstremt alvorlig ustabil generell tilstand mot bakgrunnen av en imponerende mengde mulig kirurgi.
  Etter å ha tenkt, bestemte jeg meg for å ta en sjanse.
  Utføres en delsum kolektomi med ende ileostomi ekskresjon (rektosigmoid stump suturert tett avdeling) og supravaginal hysterektomi med vedheng (kalt en gynekolog).

  Strømmen av p / o-perioden er tung. Var i intensivavdelingen. Lang ventilator. Den første dagen i bevissthet, da startet. Utviklet OPN (urin opp til 350,0 / dag, urea - 32 mmol / l, kreatinin var også avstand), hvor pasienten ikke kom ut. Men hun levde ikke mye lenger enn 12 dager (!), Selv om hennes kolleger-resuscitators begravd siden den andre. Hva er interessant, men magen ble løst, kolostomi fungerte perfekt. På den 9. dag ble blødning fra stedet for tidligere stående drenering og en tampong i den venstre ilealregionen (til livmorstengene og rektiguttende delen) notert på den 9. dagen.

  Ved autopsi - hematom i bekkenet i regionen av livmorstumpen (40 blokker), og de tynntarmen intakt rett stump, nyre - kronisk prosess, ved munningen av den høyre nyrearterien plakk med stenose på 50-60%, men den andre - er farbar.
  På histologi av resected tarm, nekrose.

  Dette er tilfelle. Hvilke konklusjoner?

  Tror du at en "radikal" operasjon vises i et slikt tilfelle?

  1. Ja, siden dette er den eneste sjansen til å redde pasienten, om enn minimal
  2. Nei, utfallet i de aller fleste tilfeller er dødelig
  3. Taktikken er avhengig av den spesifikke situasjonen

  Årsaker til nekrose

  Nekrose er nekrose av vev i et organ. En slik forandring er irreversibel. Cellene avslutter sin vitale aktivitet under påvirkning av ulike årsaker til mekanisk, termisk, smittsom eller giftig natur.

  Hva forårsaker oftest føre til nekrose i tarmen? Først av alt er dette et brudd på sirkulasjonen eller det såkalte intestinale infarkt.

  I dette tilfellet stopper blodstrømmen i karene som går gjennom tarmveggen.

  Blodstrømmen kan slutte som et resultat av trombose (blokkering av beholderen ved hjelp av en blodpropp) eller embolus (blokkering av utenlandsk enhet eller gassbobler innfanget i blodet) som fører til celledød på grunn av deres toksisitet og manglende tilførsel av oksygen.

  Okklusjon av kar som passerer gjennom tarmveggen oppstår vanligvis mot en bakgrunn av alvorlige hjertepatologier. I risikosonen er folk over 70, for det meste kvinner.

  I de senere år har tarminfarkt forårsaket nekrose hos yngre pasienter. Nå er hver tiende person yngre enn 30 år.

  Total nekrose, som begynte som følge av nedsatt blodsirkulasjon i tarmen, forårsaker død i nesten halvparten av hjerteinfarkt av stor eller tynntarmen.

  Hvis det er trombose av mesenteriets kar, vil ikke delen av tarmen, men hele orgelet lide, siden mesenteri er ansvarlig for blodtilførselen til tykt og tynntarmen.

  Infarkt av mesenteri er ikke kjent i de tidlige stadiene - dette er spesielt farlig.

  Patologi vises ikke før total nekrose starter. I tilfelle av mesenterisk infarkt når dødeligheten 71%.

  Årsakene til nekrose kan være forbundet med intestinal obstruksjon. Patologi utvikler seg raskt når tarmen blir vendt - en tilstand der blodkarene i tarmveggen er vridd og presset sammen med tarmen selv.

  Overtake påvirker ofte tykktarmen og svært sjelden - tynn. Årsaker til overturning er overløp i tarmen, overmåling, bruk av ufordøyelig mat og spenning i bukemuskulaturen med overdreven fysisk anstrengelse (sprang, tyngdeløft).

  Den neste årsaken til intestinal nekrose er mikrobiell kontaminering. Nekrotisk enterokulitt påvirker først og fremst nyfødte.

  Sykdommen er preget av nekrotiske lesjoner i tarmslimhinnen. Nekrose i dette tilfellet er ikke total og brennpunkt, men igjen uten behandling kan fange ikke bare epitelet, men hele tarmveggen.

  Nekrotisk enterokulitt forårsaker sopp av slekten Candida, rotavirus, koronavirus.

  Med tarmens nederlag av noen arter av bakterier av slekten Clostridium, tar nekrotisk kolitt en lyndannelse - raskt utviklende pneumatose og tarm i tarmen, ned til perforeringen. Sykdommen slutter ofte i et dødelig utfall.

  Nekrose i tarmene kan oppstå på grunn av visse sykdommer i sentralnervesystemet. Mangler i arbeidet i sentralnervesystemet fremkaller utseende av dystrofiske forandringer i tarmvevene og fører til nekrose.

  Symptomer på nekrose av vev

  Når nekrose i tarmveggen endrer farge og lukt. Tekstilet blir hvitt eller hvitt-gult. Med et hjerteinfarkt blir det nekrotiske vevet som bløtgjøres i blod mørkt rødt.

  Symptomer på tarm nekrose vil avhenge av hva som forårsaker det forårsaket. Nekrose forårsaket av tarminfarkt får seg til å føle seg ved plutselige, skarpe, smertefulle smerter i magen.

  Fra bukspyttkjertel smerte de er preget av det faktum at de ikke bærer en belte karakter. For å lette tilstanden endrer pasienten kroppens stilling, men dette gir ikke noe resultat. Smerter er ledsaget av kvalme, oppkast.

  En blodprøve vil vise en økning i hvite blodlegemer. Når palpasjon av magen avslører et smertefullt område i stedet for nekrotisk sone.

  Ved hjelp av palpasjon kan legen oppdage dannelse i tarmen uten klare grenser - dette er den berørte oppblåste delen av tarmen.

  Hvis blodsirkulasjonen ikke er ødelagt i arteriene, men i tarmene i tarmene, vil symptomene være forskjellige: En liten temperaturøkning, et ubestemt ubehag i magen.

  Diagnose av tarminfarkt tillater følgende metoder for instrumentell diagnostikk:

  • Røntgenundersøkelse;
  • laparoskopi;
  • aortography;
  • selektiv mesentericography.

  De to siste undersøkelsesmetodene gjør det mulig å oppdage sirkulasjonsforstyrrelser så tidlig som mulig.

  Når tarmene blir smerter i magen, kvalme og oppkast, blir et annet symptom tilsatt - innholdet i tarmen kommer inn i magen. Spy, samtidig, oppnå en bestemt lukt.

  Det er ingen stol, men gassene beveger seg bort. Til tross for gassenes frie strømning svulmer magen og antar en asymmetrisk form. Ved palpasjon kan legen oppdage abnormt myke områder i magen.

  Pasientens tilstand forverres skarpt når symptomer på peritonitt forbinder symptomene på nekrose forårsaket av blodsirkulasjonsforstyrrelser eller smittsomme årsaker:

  • huden blir grå;
  • takykardi begynner;
  • trykket faller.

  Det tar tid å utvikle nekrose. Patologi går gjennom tre faser:

  1. Prednekroz. På dette stadiet kan endringer i vevet allerede oppdages, men de er reversible;
  2. Ødeleggelsen av vev - områdene i tarmen skifter farge, de berørte cellene dør;
  3. Forfall av vev.

  I første fase kan nekrose bare oppdages ved radioisotopskanning. Pasienten får et radioaktivt stoff i blodet og skanner etter flere timer.

  I området som er berørt av nekrose, er det ingen blodsirkulasjon, så i bildet vil det se ut som et "kaldt" sted.

  Behandling av tarmene

  Behandling av tarmnekrose kan lykkes og resultere i fullstendig helsekost, men for dette er det nødvendig å oppdage patologi i de tidlige stadier.

  Det er flere metoder for behandling av tarmnekrose. Valg av behandlingsmetode er helt innenfor medisinsk arbeiders kompetanse.

  Uavhengig av årsaken til tarmens nekrose, er denne diagnosen en indikasjon på akutt sykehusinnleggelse på et kirurgisk sykehus.

  På sykehuset, utfør straks en røntgen i bukhulen eller gjør en irrigasjon (røntgen med en kontrast satt inn i tarmen med en enema).

  Hvis det ikke oppstår symptomer på peritoneum (betennelse i peritoneum), så under tilsyn av kirurgen, utføres konservativ behandling, introduserer pasientens antibiotika, elektrolytter, proteinløsninger.

  Samtidig vask det øvre og nedre fordøyelseskanalen med prober. Hvis konservativ behandling ikke har noen effekt, blir pasienten pådrevet og delen av tarmene som er berørt av nekrose, fjernes.

  Dessverre, med nekrose, er det i de fleste tilfeller umulig å gjøre uten en operasjon, hvor legen må fjerne nekrotiske sløyfer eller hele tarmdelene. Fjernelse av en del eller hele tarmen kalles reseksjon.

  Slike operasjoner kan utføres på to måter: åpen og laparoskopisk.

  Reseksjon av tynntarmen er en sjelden operasjon, men det blir nødvendig hvis nekrose forekommer i dette organet som et resultat av en fusjon av vegger eller obstruksjon.

  Operasjonen på tyktarmen kan ledsages av pålegg av en kunstig anus som er nødvendig for å avlaste en del av tykktarmen som har gjennomgått reseksjon.

  Nekrose er ikke en uavhengig sykdom. Han er en konsekvens av andre patologier. Forebygging av tarmnekrose kan være samsvar med regimet og mathygiene.

  Folk som har problemer med kardiovaskulærsystemet, må vite at det er en slik sykdom som et tarminfarkt.

  I tilfelle av akutte smerter, bør ikke magen engasjere seg i selvmedisinering, men det er presserende å ringe en ambulanse.

  Les Mer Om Fartøyene