Koronarangiografi av hjertets kar: Kjernen i prosedyren, indikasjoner og kontraindikasjoner

Koronarangiografi er en svært informativ, moderne og pålitelig metode for å diagnostisere lesjonen (konsentrasjon, stenose) av kransbunnen. Studien er basert på visualisering av passasje av kontrastmedium langs hjertets kar. Kontraststoff gjør det mulig å se prosessen på skjermen av en spesiell enhet i sanntid.

Koronararterier (koronararterier, hjertearterier) er kar som gir blodtilførselen til hjertet.

Koronarangiografi av hjertekarene er "gullstandarden" av kranspulsårforskning. Utfør prosedyren i røntgenstrålen. Intervensjonell kirurgi utvikler seg raskt og konkurrerer med "stor operasjon" i behandlingen av koronar hjertesykdom.

Leger av denne spesialiteten er kardiovaskulære kirurger som har gjennomgått seriøs trening. Nå blir de kalt - av intervensjonskirurger eller røntgen endovaskulære kirurger.

Røntgenkirurgi er et rom hvor leger utfører intrakardial forskning og behandling under sterile forhold ved hjelp av røntgenutstyr. Det er røntgenstrålen som gjør at legen kan se hjertet, kranspulsårene under hele prosedyren.

Da vil du lære: Når koronarografi er vist, vil vi dvele i detalj om det viktigste øyeblikket for pasienten - hvordan prosedyren går, og hvem når du kan begynne å jobbe. Hva er indikasjonene, mulige komplikasjoner.

Indikasjon for koronarografi

Hvem trenger å gjøre forskning? Indikasjonene er svært brede, det er flere og flere av dem. Vi vil vurdere de hyppigste tilfellene når forskning er uunnværlig.

 1. Under utviklingen av akutt koronarsyndrom (ACS) - dette er starten på et mulig myokardinfarkt. Faktum er at myokardinfarkt (hjertemuskulatur) har flere utviklingsstadier. Hvis i begynnelsen av denne hendelsen forsøker å gjenopprette blodstrømmen, vil ACS ikke ende med nekrose (død) av delen av myokardiet.
 2. Mistanke om koronar sykdom. Hvis pasienten har angina pectoris, så hvis det er innsnevring i henhold til koronar angiografi, må blodstrømmen i hjerteårene gjenopprettes før det oppstår iskemi eller et hjerteinfarkt.
 3. Når det er nøyaktig kjent at det er stenose i kranspulsåren (innsnevring av lumen aterosklerotiske plakk), men det er nødvendig å finne ut hvor mye det er uttrykt. Røntgen kirurger øyne (det vil si visuelt) vurdere volumet av stenose. På skjermen kan du se "en timeglass, når den er i stenosens plass, passerer kontrast en innsnevring. Hvis denne innsnevringen er svært liten - vurder deretter hastigheten som kontrastmiddelet er vasket av (tross alt er kontrasten normal blodstrøm).
 4. I de tilfellene når pasienten trenger en hjertekirurgi: erstatning av en eller flere ventiler eller en operasjon for aortaens forstørrelse (forstørrelse). I alle disse tilfellene bør legene avgjøre om det er en patologi i hjerteårene. Hvor mye kirurgi er nødvendig for pasienten? Bare en korreksjon av en flamme eller en rippe også?
 5. Det er velkjent at iskemisk hjertesykdom (koronar hjertesykdom) utvikles tre ganger oftere hos pasienter med en transplantert nyre enn hos den vanlige befolkningen i samme alder. I forbindelse med det økende antall transplantasjoner i verden blir dette problemet ganske akutt, og koronarografi utføres også av slike pasienter.
 6. Det er ikke lenger en sjeldenhet når studien utføres til pasienter med et transplantert hjerte for diagnose av angina pectoris.

Koronarografi er nødvendig for timing (som presserende) og metoden for behandling av stenotiske lesjoner i kranspulsårene. Hvis en kritisk innsnevring (mer enn 50% av den arterielle lumen), at et presserende behov for å bestemme hvorvidt en pasient behov for å koronararterie-bypasskirurgi eller koronar angioplastikk. Hvis innsnevringen ikke er kritisk, kan det være nok medisiner.

Kontra

Absolutte kontraindikasjoner eksisterer ikke. Hvis pasienten tar svært lang tid å ta medisiner som fortynner blodet, og det ikke er noe behov for koronar angiografi, kan prosedyren bli utsatt i 7-10 dager. I dette tilfellet anbefales det å avbryte medisinen. Det er nødvendig at etter prosedyren stoppet blodet raskt, og det var ingen risiko for blødning.

Hvordan virker prosedyren?

Vi vil vurdere hele prosedyren for koronarangiografi av hjerteskjoldene "fra pasientens side".

Hospitalisering og forberedelse

Pasienten ankommer om kvelden i avdelingen eller om morgenen kommer han på fastsatt tidspunkt for studien. På hendene skal han ha blodprøver (legen vil spesifisere hva), elektrokardiografi og ultralyd i hjertet.

I venterommet eller i menigheten vil pasienten få informasjon om samtykke på hånden, som må signeres (med mindre du har forandret deg til å gjennomgå en studie). Koronarografi utføres på tom mage, varigheten av hele prosedyren er fra 30 minutter til 2 timer. Pasienten tømmes neste dag. Om morgenen før utslipp vil ta alle testene.

Denne prosedyren kan utføres på to måter (det er en standard diagnostisk metode): gjennom armene og gjennom lårarterien.

Metoder for innføring av et kateter for koronar angiografi av hjertekarene

Før koronar angiografi, vil en nyxis (premedikasjon) bli brukt til å lindre nervøsitet.

Vanligvis er pasienten bevisst under studien og kommuniserer med legen. I sjeldne tilfeller er det nødvendig å nedsette pasienten i en tilstand av medisinsk søvn - så vil anestesiologen være på studien.

Hva skjer i operasjonen

 1. I begge tilfeller er lokalbedøvelse opprinnelig ferdig (lidokain og andre rusmidler).
 2. Punkterer fartøyet på låret eller armen, sett et kateter eller rør inn i karet. I utgangspunktet er det nødvendig å nå koronararterien munn (dette er stedet for utgangen av koronararterien fra aorta). Kirurgen setter inn et rør inn i pasientens høyre fartøy
 3. Lektekateteret stiger direkte til koronararteriene. I den andre enden (hvor de kom inn i huden) er en sprøyte med kontrast festet til kateteret. Her er det introdusert. Kontrast fyller hjerteslagene og vaskes av blodstrømmen. Under hele prosedyren er det et videoopptak. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen. Skjermen kan roteres slik at pasienten også ser sine egne arterier. Du kan snakke med legen. Gjennom kateteret injiserer kirurgen kontrast fra sprøyten. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen
 4. Etter å ha fullført prosedyren på punkteringsområdet, utøver legen fysisk trykk med hender. Det er nødvendig å stoppe blødningen.
 5. Deretter påføres en steril, pressende (veldig tett) bandasje og pasienten overføres til menigheten. Etter prosedyren pålegger kirurgen et tett bandasje på pasienten

Etter koronar angiografi

Pasienten anbefales ikke å komme seg ut av sengen fra 5 til 10 timer. Denne forskjellen er forståelig - fordi noen pasienter tar stoffer som fortynner blod. Og ikke i alle tilfeller kan de bli kansellert før prosedyren.

Du kan spise rett etter prosedyren. Kirurgen nærmer seg menigheten for å diskutere alle nyanser av studien.

Prosedyren for koronarangiografi blir nøye og gjentatte ganger studert og analysert av leger. En kopi av videoen vil bli gitt til deg umiddelbart i operasjonen.

Pasienten er utladet, hvis det ikke er noen komplikasjoner, neste dag. Du kan begynne å jobbe på en dag.

Komplikasjoner av prosedyren

I praksis er komplikasjoner ekstremt sjeldne - ikke mer enn 1%. I litteraturen rapporteres fra 0,19 til 0,99% av komplikasjoner etter denne studien.

 • Blødning og påføring av trykkbinding. Det er obligatorisk etter undersøkelsen at legen som gjorde prosedyren, vil nærme seg deg. Han vil gå så ofte som situasjonen krever.
 • Allergiske reaksjoner mot kontrast. Det kan være kvalme, oppkast, utslett. Problemene går bort på egenhånd, eller de får injeksjoner av allergier.
 • Myokardinfarkt, arytmi, smerte i hjertet - ikke mer enn 0,05%. I menigheten ved siden av pasienten får lov til å finne en kjære. Pass på å observere to leger: doktoren i avdelingen og legen som gjorde koronarangiografi. Slike komplikasjoner vil bli diagnostisert på det tidspunktet.
 • Kontrast-indusert nefropati (akutt nyreskade) er ledsaget av en kortvarig økning i kreatinin i blodet på grunn av kontrast. Kreatinin er et produkt av proteinmetabolisme, en viktig indikator for nyrefunksjon. Kontrasten utskilles innen 24 timer uten skade på nyrene.
 • Perforering og ruptur av koronararterien. Det forekommer hos 0,22% av pasientene. Denne komplikasjonen utvikler seg hos pasienter med avansert aterosklerose i kranspulsårene. (Journal of Practice of Emergency Medical Care, 2014). Mer enn hos 99% av pasientene, kan komplikasjonen elimineres på operasjonstabellen.

funn

Koronarografi er nødvendig for legen å estimere med egne øyne hvordan, hvor og hvorfor kranspulsårene påvirkes. Etter studien vil pasienten få en nøyaktig diagnose.

Det kan også være at under koronar angiografi vil du umiddelbart få en korreksjon av de trange arteriene (oppblås kanen under trykk i stedet for stenose).

Prosentandelen av komplikasjoner etter studien er lav, og metodens informativitet er pålitelig og viktig for videre behandling.

Hva er koronar angiografi og hvordan er det gjort?

Koronarografi refererer til metoder for diagnostisering av hjertets blodkar, som ikke utføres under planlagte undersøkelser. Utstyr for denne metoden for diagnosen er langt fra billige, de er utstyrt med bare spesialisert Cardiology Center, og ikke alle av denne diagnosen er vist. Det er imidlertid situasjoner der det er nødvendig.

Bruken av koronar angiografi er begrunnet i de tilfeller der det er åpenbare problemer med blodet passerer gjennom koronarkarene, som svekkelse av blodstrømmen umiddelbart reflektert på mengden av oksygen som leveres til hjertemuskelen (og ikke bare), som begynner å dø noen områder (det kalles koronar hjertesykdom ).

Husk at koronar fartøy leverer direkte til hjerte muskel oksygenert blod. Ellers kalles disse karene kranspulsårene, og de er plassert på hjerteflaten.

Hvis du opplever symptomer på iskemi er en rettferdig spørsmål: "Hva er målene til tilstedeværelsen av" "Er det en vasokonstriksjon av hjertet", "Er det en blodpropp, og hvis så, hvor er det", "Er det en mulighet for en backup blodtilførsel til hjertet når det gjelder blokkering av et fartøy? ".

For å svare på disse spørsmålene, er det nødvendig med en objektiv diagnostisk metode som nøyaktig viser bildet av hva som skjer.

Hva er koronarografi?

Begrepet "kateterisering" refererer til en prosess der et kateter settes inn i kroppshulrummet eller inn i et kar. I utgangspunktet fant V. Forsman ikke engang muligheten til å introdusere et kateter inn i kranspulsårene, og behandlet kun løsningen av urologiske problemer. Og hans eksperimenter begynte i 1929.

For å implementere forskjellige oppgaver, ble forskjellige kateter utviklet. Utviklingen av vitenskap har gjort det mulig å produsere et bredt utvalg av varianter innen i dag. Vi vil bare være interessert i myke vaskulære katetre for å studere blodkarene i hjertet.

Det vaskulære kateteret er et tynt, bløt rør som kan settes inn i karene. Be om hva? Ved hjelp av et kateter er det mulig å injisere en medisinløsning i blodet eller et kontrastmedium som deretter kan overvåkes av en røntgen eller en datamaskin.

Typer av koronar angiografi

Hovedmålet fulgt av utviklerne diagnostisk metode, som kalles koronar angiografi (fra ordene i koronarkarene) - finne den mulige innsnevring eller blokkering av koronarkarene. Det var viktig å se både høyre og venstre koronararterier.

Med utviklingen av vitenskap til denne dagen, kan dette målet oppnås med tre hovedalternativer.

Intervensjonell koronarografi

Denne metoden refererer til invasive undersøkelsesmetoder, hvor hudens integritet er ødelagt. Gjennom en punktering i en vene injiseres et kateter i en person og røntgenkammeret overvåkes. Denne prosedyren bruker et kontrastmiddel, som bidrar til å skape et bilde av hjertets blodkar.

Du kan selvfølgelig stille spørsmål om behovet for et kateter å komme inn i kranspulsårene. Faktum er at kontrastmiddelet som brukes i denne typen diagnose, har en svak radioaktivitet, og det er viktig å levere det direkte til diagnoseområdet, og ikke å spyle over hele sirkulasjonssystemet

Merk at denne metoden er den første i diagnosen av koronarbeholdere, som ble godkjent og ble anerkjent som "gullstandard" (den beste metoden) for diagnose av hjertesykdom.

CT-koronarografi

Kaller denne metoden for diagnose en koronar CT-angiografi. Når det er diagnostisert, brukes en datortomografi, som ikke er så mye brukt som røntgenenheter i en standardprøve.

Denne metoden bruker også et kontrastmiddel (dets base er jod), men i stedet for hjertekateterisering injiseres dette stoffet i ulnarvenen ved bruk av et konvensjonelt venetisk kateter.

Datametoden er naturligvis mer moderne og har bedre informativitet (med 10%) i forhold til den klassiske metoden. Med CT-koronarangiografi kan tykkelsen av fartøyets vegger vurderes ytterligere.

Ultralyd koronar angiografi

Denne metoden ligner klassisk koronarangiografi, bare ved enden av kateteret er det festet en ultralydssensor, som vurderer tilstanden til vaskemuren. Denne metoden er ikke mye brukt, men brukes i spesielle tilfeller i forskningsinstitutter under forskningen.

Merk at metoden for koronarangiografi brukes innen kardiologi, terapi og kardiovirurgi.

Hvem er referert til koronarografi

 • Forberedelse for kirurgi for hjertefeil.
 • før stenting hjertehinnebeholdere.
 • Forklaring av diagnosen innen kardiologi.
 • Evaluering av effektiviteten av behandling av aorta eller hjertesykdom.
 • Mistanke om iskemisk sykdom, som er asymptomatisk.
 • Angina pectoris.
 • Myokardinfarkt tidligere.

Hvilke sykdommer kan identifiseres

Ifølge koronarografi kan en lege konkludere med at det finnes slike sykdommer:

 • Iskemisk hjertesykdom. Bildet viser stenose som fremkaller et brudd på blodsirkulasjonen og ernæringen av hjertemuskelen. En alvorlig patologi er lukningen av fartøyets lumen med 70%.
 • Et hjerteinfarkt. Det er et bilde av fullstendig blokkering av grenen av kranspulsåren.
 • Koronar aterosklerose. Bildet viser lokal innsnevring av fartøyene, som dannes av aterosklerotiske plakk.
 • Vaskulær patologi.

Hvordan utføres diagnostikk?

Koronarangiografi av hjerteskjermer involverer kirurgisk inngrep, derfor utføres det bare på et sykehus. Pasienten er innlagt på sykehus et par dager før utnevnt dato for å fullføre det. Prosedyren utføres vanligvis i røntgenrommet, hvor spesielt røntgenutstyr er installert.

Prosedyren er som følger:

 1. Legene informerer pasienten om den kommende prosedyren og mulige konsekvenser. Pasienten signerer et dokument om samtykke til å gjennomføre det.
 2. Pasienten legger seg ned på et spesielt bord, og kroppen er fast. Dette gjøres for å forhindre utilsiktede bevegelser under prosedyren som kan løsne kateteret.
 3. Leger gjør en lokalbedøvelse. Pasienten er bevisst under eksamen.
 4. Pasienten er koblet til standardinstrumenter, for eksempel en hjertemonitor, for å overvåke trykk og puls.
 5. Anestetiske og antiallergiske stoffer administreres til pasienten for å forhindre mulige uønskede reaksjoner.
 6. Kateteret gjennom hvilket koronarangiografi vil bli utført, settes inn i lårarterien eller på stedet av ulnarfoldet.
 7. Et kontrastmiddel basert på jod innføres gjennom kateteret.
 8. Resultatene er synlige på skjermen etter at kontrastmediet har kommet inn i karene. Bilder er tatt i flere fremskrivninger for å dekke fartøyene fra alle sider av hjertet.
 9. Data fra skjermen, hvor fartøyene vises, registreres på mediet. Dette gjør det mulig å vurdere resultatene eller å studere bildet nærmere.
 10. Leger kan umiddelbart eliminere noen problemer ved å installere en stent som vil utvide fartøyets lumen.
 11. Etter fjerning av kateteret påføres et trykkbandasje på punkteringsstedet og pasienten blir igjen i flere timer i ro. Dette gjøres for å forhindre blødning eller infeksjon.

Etter punktering av lårarterien, må pasienten forbli kort under observasjon på sykehuset. Hvis undersøkelsen ble gjennomført gjennom den radiale arterien, er bare noen få timer passiv hvile nok.

Treningsregler

 • Blodtest for de viktigste farlige infeksjonene (HIV, syfilis, hepatitt), generell analyse, blodgruppe, koagulerbarhet, biokjemisk analyse.
 • Ultralyd av hjertet.
 • Cardiogram.
 • Rådfør deg med en kardiolog og andre spesialister for å få et komplett bilde av pasientens tilstand.

Anbefalingene i forberedelsesfasen for pasienter er som følger:

 • Vær helt ærlig med legene, ikke skjul noe.
 • Slutte å ta antikoagulantia en uke før undersøkelsen.
 • På forrige dag bør du drikke opptil 3 liter væske, slik at du raskt kan fjerne kontrastmaterialet fra kroppen.
 • Middag på forrige dag bør være lett og ferdig 3 timer før sengetid.
 • For å observere hygieniske prosedyrer, ta en dusj.
 • Undersøkelsen bør ikke brukes ornamenter, de forvrenger røntgenstrålene.

Kontra

Nesten alle pasienter har lov til å utføre koronar angiografi. Det er imidlertid noen begrensninger:

 • Under ukontrollert hypertensjon utføres ikke undersøkelsen. Det må utsettes til pasientens tilstand er stabilisert, for å unngå hypertensiv krise.
 • Ved akutt slag kan koronarangiografi forverre tilstanden og provosere en ekstra hjerneblødning.
 • Med intern blødning kan du ikke midlertidig utføre koronar angiografi. Økt trykk under undersøkelsen vil sannsynligvis øke blødningen.
 • Med infeksjonssykdommer kan koronarangiografi provosere trombos eller inflammatoriske reaksjoner.
 • Hos pasienter med diabetes kan undersøkelser forårsake hjerteinfarkt og andre komplikasjoner.
 • Under feberperioden bør koronarografi utsettes til pasientens tilstand er normalisert.
 • Ved alvorlige nyrepatologier er selve undersøkelsen ikke farlig. Kontrastmiddelet er imidlertid svært giftig for nyrene, så koronarografi er erstattet av andre undersøkelsesmetoder.
 • Før du starter prosedyren, er det nødvendig å avgjøre om pasienten har en intoleranse mot kontrastmiddel, som kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner.
 • Tilstedeværelsen av problemer i blodkoaguleringssystemet øker signifikant sannsynligheten for ukontrollert blødning.

Effekter av koronar angiografi og kostnad

Imidlertid bør det forstås at det likevel er innblanding i den indre strukturen av kardiovaskulærsystemet. Derfor er komplikasjoner fortsatt mulige, for eksempel:

 • når kateteret beveger seg gjennom venene, kan en trombus separeres hvis den er tilstede i den involverte venen;
 • i løpet av diagnosen kan det oppstå ventrikulær fibrillasjon;
 • luftemboli kan forekomme;
 • Feil innføring av kateteret kan skade veggene i blodkar og hjerte.

Selvfølgelig vil erfarne leger ikke tillate slike tilfeller, men pasienten må advares, derfor abonnement er tatt fra ham at han kjenner de mulige risikoene.

CT koronar angiografi er en sikrere metode. De listede komplikasjonene når diagnosen utføres på denne måten, er umulig. Likevel, i denne versjonen av diagnosen, er også komplikasjoner mulig.

Den mest typiske komplikasjonen er den såkalte ekstravasasjonen av røntgenkontrastpreparatet. Vi har gjentatte ganger sett med ulike manipulasjoner med vener (tar blod, administrerer løsninger), spesielt når det gjelder dårlig sett vene, blåmerker.

Så å få et kontrastmiddel i bløtvev utenfor blodbanen er ledsaget av hudlidelser (jodbasert stoff er giftig) og subkutant vev. Videre kan pasienten bli ukontakt eller kraftig svekket. Og dette er mot bakgrunnen av lokal smerte og hevelse.

I tilfelle av en slik situasjon (ekstravasering) anbefales det å sette hånden på høyden og bruke kaldt.

Ved å utføre begge metoder for koronarangiografi, kan en allergisk reaksjon med administrering av et kontrastmiddel bli en alvorlig komplikasjon. Symptomer inkluderer kløe og rødhet i huden, lokal ødem er mulig, samt kortpustethet.

Kostnaden for koronar angiografi

I Russland kan prisen på en test variere betydelig. Det avhenger av klinikken og kvalifikasjonen til legen som utfører koronarografi. Prisene for prosedyren:

 • Russland - fra 8 til 30 tusen rubler.
 • USA - fra 7 til 22 tusen dollar.
 • Israel - fra 5 til 15 tusen dollar.
 • Frankrike - fra 7 til 14 tusen dollar.

Her er stadiene av koronar angiografi

Koronar angiografi av hjertekar: hvordan vitner de om konsekvensene

Koronar angiografi av hjertet (koronar angiografi, coronaroangiografi, CAG) er en metode for å undersøke kranspulsårene, basert på bruk av røntgenstråler. Det kalles også angiografi av hjertets hjertekarboner. En metode brukes til å diagnostisere ulike hjertesykdommer. Korrekt behandling er avhengig av prosedyrens kvalitet.

Formålet med koronografi

Koronagrafen gjør at legen kan se på skjermen på skjermen hva som skjer i pasientens blodkar, gjennom hvilket blod blir levert til hjertet. Denne metoden gjør at du kan spore dynamikken i blodsirkulasjonen, diagnostisere blokkering av blodkar eller deres innsnevring. I dette tilfellet viser legen klart stedet for innsnevring av arterien.

Prosedyren bidrar også til å identifisere medfødte defekter i hjertekarene. Hvis det er nødvendig å erstatte koronarfartøyet (shunting), viser koronografien området for fremtidig kirurgisk inngrep.

Indikasjoner for bruk

Hjertets koronografi er brukt:

 • Med smerter i brystet og dyspné, ofte indikativ for innsnevring av hjertets kar;
 • I tilfeller der behandling med medisinering ikke virker, og symptomene på sykdommen øker;
 • Før du utfører en operasjon for å erstatte hjerteventilen (for å oppdage innsnevring av hjertebeinene);
 • Etter en bypassoperasjon for å evaluere resultatene av kirurgisk inngrep;
 • Hvis det er mistanke om fødselsskader i hjertekarene;
 • Med sykdommer i hjertekarene;
 • I tilfelle av en åpen hjerteoperasjon;
 • Med hjertesvikt
 • Ved alvorlige brystskader
 • På dagen for kirurgi, forbundet med en risiko for hjerteproblemer.

Kontra

Angiografi av hjertets kar kan ikke gjøres i følgende tilfeller:

 1. Med sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 2. I nyresykdommer med nyresvikt;
 3. Pasienter med blødning;
 4. Pasienter med feber;
 5. I alvorlige lungesykdommer;
 6. Pasienter med diabetes mellitus;
 7. For eldre er eksamen bare utført av en kvalifisert spesialist.

Mulige komplikasjoner

Det skal bemerkes at, som mange andre prosedyrer utført på hjertet og blodårene, kan koronagra i noen tilfeller ha negative konsekvenser for pasienten. Imidlertid er alvorlige problemer sjeldne.

Komplikasjoner etter coronagraphy kan vises som:

 • Hjerteinfarkt;
 • Et knust hjerte eller arterie;
 • Frigjøring av blodpropper fra veggene i blodårene som fører til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Arterielle traumer;
 • Endringer i hjertefrekvensen (arytmi);
 • Allergiske manifestasjoner av legemidler som brukes under prosedyren;
 • infeksjon;
 • Nyresvikt;
 • Overdreven bestråling med røntgenstråler;
 • Rikelig blødning.

Forbereder prosedyren

Prosessen med å forberede seg på koronografi inkluderer et kompleks av undersøkelser. Klinisk og biokjemisk blodanalyse, koagulogram, generell urinanalyse er foreskrevet. Det er obligatorisk å identifisere blodgruppen og Rh-faktoren. Pasientens blod undersøkes også for tilstedeværelse av HIV- og hepatittvirus.

Utførelse av koronar angiografi foregår av:

 1. elektrokardiogram;
 2. Ultralyd med Doppler og dupleks skanning;
 3. Radiografi av brystet.

På kvelden for angiografi bør pasienten observere en rekke enkle regler:

 • Det anbefales ikke å spise og drikke etter midnatt dagen før prosedyren;
 • Du bør ta med deg til klinikken alle medikamenter tatt;
 • Før du tar vanlig medisinering om morgenen på dagen for studien, anbefales det at du konsulterer legen din. Spesielt gjelder dette insulin i diabetes mellitus;
 • Ikke glem å informere legen din om allergi;
 • Før prosedyren er det nødvendig å tømme blæren;
 • Det er nødvendig å ta av ringer, kjeder, øredobber, briller;
 • Det bør være forberedt på at legen spør å fjerne kontaktlinser.

Hvordan er koronografi gjort i dag?

Prosedyren utføres ofte ikke bare i spesialiserte kardiologiske sentre, men også i tverrfaglige klinikker. Ofte er studien planlagt. Det vil være nyttig for pasienten å vite hvordan koronografi er gjort:

En punktering utføres (vanligvis lårbenet i lyskeområdet), gjennom hvilket et tynt kateter laget av plast helles i hjertet. Et spesielt kontrastmiddel innføres i kateteret. Det gjør det mulig for legen å se hva som skjer i pasientens koronarfartøy ved hjelp av en angiograf som oversetter bildet på skjermen.

Under studien vurderer legen tilstanden til fartøyene, bestemmer stedene for sammenblanding. Koronagrafen gir en mulighet til å nøye undersøke hver del av fartøyene og trekke de riktige konklusjonene. Og dette avhenger hovedsakelig av spesialistens kvalifikasjon og erfaring. Til slutt er suksessen til behandlingen og ofte pasientens liv avhengig av hvor kompetent legen utfører prosedyren. Det er derfor pasienter bør ta alvorlig valg av klinikken, undersøke vitnesbyrdene til de for hvem koronografi er etterlatt.

Hva skal pasienten forberede seg på?

Før koronografi får pasienten anestesi, andre legemidler, barberer håret i lyskeområdet eller på armen (avhengig av hvor kateteret skal plasseres). På dette stedet er det laget et lite snitt, som et plastrør er satt inn i. Et kateter settes inn gjennom det. Han skyves forsiktig til hjertet. Dette forløpet bør ikke være smertefullt for pasienten.

Elektroder som styrer hjerteaktivitet er festet til brystet. Under studien sover ikke pasienten. På et bestemt stadium kan han bli bedt om å ta et dypt åndedrag, endre stillingen av hendene, hold pusten hans. Under studien måles pasienten med blodtrykk og puls.

På hvilken legen finner under angiografi av hjertet, avhenger av hvorvidt det vil være nødvendig straks å foreta ytterligere tiltak, for eksempel å åpne den innsnevrede arterien etter angioplasti eller plassering av stent.

Koronografi varer som regel omtrent en time, men det kan ta enda mer tid.

Etter undersøkelsen skal pasienten være under medisinsk tilsyn i minst et par timer og ikke stå opp for å forhindre blødning. I noen tilfeller blir pasienten gitt hjem samme dag, noen ganger må han være i klinikken.

I perioden etter koronografi anbefales pasienten å drikke rikelig. Legen vil avgjøre når du kan fortsette å ta medisiner, ta en dusj, gå tilbake til ditt vanlige liv. I flere dager etter intervensjonen, gjør ikke hardt arbeid.

Video: reportage om koronar angiografi fra programmet "Helse"

Kostnaden for forskning i Russland og utlandet

Koronografi er en ganske vanlig metode som brukes i hjertepraksis. Hvor mye koster prosedyren avhenger av flere faktorer, blant annet nivået på klinikken, en spesialist kvalifisering, det ledende, mengden av forbruksvarer som brukes, valg av medikamenter for smertelindring, tilgjengeligheten av tilleggstjenester, tidsbruk på sykehuset, etc.

I Russland, i offentlige klinikker for pasienter med OMS-politikk, er koronar angiografi gratis. For andre svingninger er prisene i størrelsesorden 8000-30000 rubler.

For den samme studien i utenlandske klinikker vil bli spurt:

 • I Tyskland - fra 6 500 dollar til diagnose og opptil 19 000 dollar for behandlingsprosedyren;
 • I Østerrike - fra 13 tusen til 18 tusen dollar;
 • I Frankrike - 7000-14000 dollar;
 • I Israel - 5000-15000 dollar;
 • I USA - 7000-22500 dollar;
 • I Sveits for hele spekteret av tjenester ca 27.000 dollar.

Dermed har pasienten et valg hvor man skal gjøre en viktig prosedyre. Som du kan se, varierer prisen, og for russerne er det ganske mulig og et gratis alternativ, noe som gjør koronografi tilgjengelig for nesten alle som det er vist på.

I alle fall bør leger følge de første tegn på sykdom. Bare i dette tilfellet er det mulig å unngå alvorlige og noen ganger irreversible konsekvenser for helsen.

Koronarangiografi - flere typer diagnose av tilstanden til koronarbeinene

For å forhindre plutselige problemer, som er fulle av kardiovaskulære sykdommer, er det nødvendig å ta dem under kontroll. Tidlige undersøkelser vil hjelpe deg til ikke å gå glipp av farlige øyeblikk og ta de nødvendige tiltakene. Konsekvensene, hva det er, koronar angiografi av hjertens kar, konsekvenser, pris og pasientens kommentarer om det - om alt dette, og ikke bare vil vi snakke i dette materialet.

Hva er koronarografi?

Korresponderende med ernæringen av hjertemuskelen er koronarbeholdere. Det avhenger av deres tilstand om denne funksjonen vil være fullt funksjonell.

For å finne ut om det er hindringer for levering av mat gjennom blodet til myokardiet, forårsaket av utilstrekkelig funksjon av koronararteriene, utføres en prosedyre kalt koronarangiografi.

Elena Malysheva vil fortelle i detalj om hva som er koronarografi:

Til hvem hun er utnevnt til

Studien er utført i forbindelse med pasientens akutte tilstand (myokardinfarkt) eller i form av en diagnostisk sjekk.

Anbefal pasienter med slike problemer:

 • hvis stoffbehandling ikke virker,
 • når du forbereder deg på kirurgi,
 • når det er indikasjoner på at tilførselen av hjertemuskelen oppstår i utilstrekkelige mengder.

Hvorfor gå gjennom denne prosedyren

Koronarografi svarer på spørsmål:

 • er det en innsnevring av kanalen i arteriene,
 • lokalisering av problemområder,
 • naturen av patologi,
 • størrelsen på delen som har en innsnevring: omfanget og graden av dimensjon av lumen.

På grunn av det faktum at pasienten under manipulasjonen er under påvirkning av ioniserende stråling, utføres øvelsen, etter behov, som bestemmes av legen.

Typer av diagnostikk

 • Intravaskulær diagnostikk, som bruker ultralyd - metoden er sjelden brukt.
 • CT-koronarografi - Ikke-invasiv måte å kontrollere tilstanden til koronarbeinene. Metoden er moderne, men ikke alle medisinske institusjoner har nødvendig utstyr. Det utføres ved hjelp av datatomografi ved hjelp av elektrokardiografisk synkronisering. Metoden har evnen til å gi høye nøyaktighetsresultater.
 • Metoden som gjelder kateterisering. Metoden kalles selektiv intervensjon. Denne metoden for diagnose er det første alternativet som ble utviklet for å studere koronarvaskulatoren. Hittil er det mye brukt. I motsetning til andre diagnosemetoder er det mulig å utføre samtidig behandling. Hvis målet bare er diagnose, kan metodens invasivitet tilskrives manglene.
 • MR koronar angiografi - En metode som ikke brukes i medisinske institusjoner, men mer i vitenskapelig forskning. Metoden for evaluering av resultatene er ikke tilstrekkelig utviklet for å oppnå en nøyaktig analyse.

Indikasjoner for

 • raffinering diagnose av tilstanden til koronar fartøy og hjertet på dagen før kirurgi,
 • undersøkelse av tilstanden til tidligere installerte stents og shunts,
 • Behovet for koronarangiografi for å bestemme mulig forekomst av koronararterieinnsnevring for å bekrefte koronar sykdom;
 • angrep av smerte i brystet,
 • hjerteinfarkt - prosedyren utføres snarest;
 • komplekse tiltak for diagnose av hjertesykdommer forbundet med koronar og andre fartøy i dette området;
 • Tilstedeværelsen av symptomer som indikerer underernæring av myokardiet;
 • iskemisk sykdom, som viser lite av seg selv;
 • tilfeller når behandling av angina ved å ta medisiner ikke gir det forventede resultatet;
 • andre hjerte studier har vist muligheten for koronararteriesykdom,
 • avslørte at pasienten har en forstyrrelse av rytmer i farlig grad;
 • hvis pasienten har hatt et hjerteinfarkt og har anginaangrep.

Kontraindikasjoner for utførelse

Koronarografi er ikke gjort i tilfelle av:

 • Hvis en pasient har et kontrastmiddel som forårsaker allergi,
 • pasientens tilstand gjør det umulig for ham å samarbeide med en lege under prosedyren,
 • pasienten har et barn

Det neste kapitlet vil fortelle om mulige komplikasjoner og konsekvenser etter koronar angiografi av hjertets kar.

Er metoden trygg

Manipulering gir, i tilfelle av en selektiv prosedyre, ikke mer enn 1% av komplikasjoner. Mulige komplikasjoner ved diagnostisering av en invasiv metode:

 • trombusbrudd under kateterutvikling,
 • ventrikulær fibrillasjon,
 • luftemboli,
 • hjerteinfarkt,
 • skade på veggen av hjertet.

CT koronar angiografi er en sikrere metode. De listede komplikasjonene når diagnosen utføres på denne måten, er umulig.

Forberedelse for koronarangiografi av hjertekarene er diskutert nedenfor.

CT-koronarografi og dens typer

Sykdommer i hjertet og kardiovaskulærsystemet påvirker mennesker i stadig større grad, og hvis tidligere slike sykdommer var særegne bare for folk i avansert alder, lider i dag også unge mennesker av lignende problemer. Av denne grunn er det viktig å nøye overvåke tilstanden til dette organet, så vel som å legge merke til alle symptomene, samt avvik knyttet til hjertet. En svært viktig faktor er også rettidig diagnose, utført ved hjelp av høyteknologiske metoder, hvorav en med rette anses som CT-koronarografi.

Koronar angiografi - hva er det?

Koronarangiografi kalles vanligvis en prosedyre, hvor røntgenbilder av blodkar relatert til selve hjertet er laget. Dette skjer konstant i løpet av tiden da fartøyene er fylt med kontrast, noe som gjør det mulig å undersøke veggene og lumen av alle arteriene perfekt. Uten kontrastmiddel kan du ikke lage klare bilder, bare hvis du har det, vil en spesialist kunne studere dem og gjøre en korrekt diagnose. Kontrast vil fylle hele fartøyets lumen, noe som gjør det mulig å oppnå lignende effekt fra prosedyren. Ofte utføres dets funksjon av urografi, eller mer nøyaktig, av en urografisk løsning.

Prinsippet om å gjennomføre studien er ekstremt enkelt, fordi i begynnelsen av studien setter legene bare inn i karene den tidligere nevnte substansen, så er alt dette tatt opp på røntgenapparatets film. Moderne teknologi kan gjøre uten film, men dette er sjeldent. Når alt er registrert, vil legen begynne å studere informasjonen som er mottatt under forskningen. Diagnosen er basert på hvordan kontrastmediet fyller fartøyets lumen. Dette gjør det ikke bare mulig å bestemme graden av innsnevring, men også å oppdage mulige defekter, blant hvilke oftest koagulasjoner forekommer.

klassifisering

La oss se på hovedtyper av koronarangiografi, hvorav det bare er tre:

 • generell koronar angiografi;
 • selektiv koronagraf;
 • koronar angiografi ved hjelp av en datamaskin tomografi.

Vurder alle metoder, men den mest populære er sistnevnte, da essensen er basert på de mest moderne og progressive teknologiene.

Generell koronarografi

En vanlig koronarangiografi er en enkel studie som utføres på en standard røntgenmaskin. Det gir deg mulighet til å diagnostisere et stort antall sykdommer assosiert med hjertekarrene. Denne prosessen skjer når et kontrastmiddel injiseres direkte inn i koronarbeinene.

Selektiv koronar angiografi

Koronar angiografi av hjertekar av en selektiv art er en forbedret versjon av den generelle studien. Under en slik diagnostisk prosedyre fokuserer spesialisten på et lite antall fartøy, og noen ganger er det enda begrenset til en. For å utføre en slik prosedyre er det viktig å forhåndsinstallere et spesielt kateter, gjennom hvilket selve kontrast vil bli matet. Det er viktig at bildene ble tatt på en god film, som manglende overholdelse av denne tilstanden, vil bildekvaliteten bli dårlig, på grunn av hva legen ikke er i stand til å fastslå nøyaktig hva tilstanden til blodårene, og vil derfor ikke være riktig diagnostisert og er valgt behandling.

Selektiv koronarangiografi krever ikke en stor mengde kontrastmiddel, og blant dens egenskaper er det nødvendig å skille prosessens hastighet, og bildene kan oppnås annerledes (vi snakker om de forskjellige fremskrivninger av bilder). Ulempen med denne metoden for forskning er at hele prosessen ikke kan utføres på samme prober, de krever utskifting, noe som kan resultere selv i atrieflimmer. Utstyret som kreves for å utføre slik diagnostikk, er også vanskelig, det må ha en hurtigopptaksfunksjon. Vær oppmerksom på kvaliteten på probene.

MSCT koronar angiografi

Under dette komplekse begrepet skal forstås som multispiral computertomografi, rettet mot studiet av koronarfartøy. Denne diagnostiske prosedyren fanger også mange andre viktige elementer, for eksempel hjerteventiler. Den eneste ulempen ved prosedyren er at den ikke kan utføres i hvert medisinsk senter. Saken er at for CT-koronarangiografi er det nødvendig med en høyhastighets datortomografi, den må være multispiral og minst 32-skive for at koronarografi skal utføres.

Før du starter en slik undersøkelse, vil spesialisten fylle hjerteskarene med kontrast (i det overveldende flertallet av situasjoner brukes forskjellige jodforbindelser). Etter dette må pasienten umiddelbart ligge under tomografen, slik at spesialisten begynner å ta bilder. Denne typen forskning er utrolig enkel og rask, det krever heller ingen innlegging av sykehus, fordi etter utgivelsen av resultatene får du lov til å gå hjem (forutsatt at bildene er normale). Av denne grunn er coronaroangiografi ved hjelp av en datortomografi et utmerket alternativ til de tidligere diskuterte metodene. Men listen over fordeler ved CT-koronarangiografi:

 1. Nesten fraværende invasivitet.
 2. Evnen til å utføre en slik undersøkelse uten sykehusinnleggelse, og for en kort periode.
 3. Betydelig redusert risiko for å utvikle komplikasjoner.
 4. Muligheten for å identifisere mange skjulte plager, for eksempel stenose av blodårer.
 5. Muligheten for tidlig påvisning av typen aterosklerotiske plakk som vises (de kan bli kalsinert eller mykt).
 6. Muligheten til å vurdere arbeidet til spesialister på pålegg av skudd, samt vegger, er et alternativ og kontrollerer dem etter en tid med den aktuelle prosedyren.
 7. Mulighet for en detaljert studie av hjertet.

Indikasjoner for prosedyren

Fastslått at det er bedre: standard koronar angiografi eller CT scan - selvsagt nødvendig, men i mange tilfeller vil det avhenge av kapasiteten på det medisinske senteret, hvor du vil gjennomføre undersøkelsen. Det er verdt å nevne at en slik fremgangsmåte kan også utføres selv i tilfelle av myokardinfarkt i akutt form, og det er ganske egnet for de menneskene som yrke er forbundet med belastningen på hjertet eller, for eksempel, en alvorlig nervøs spenning, på grunn av hva og kontinuerlige diagnostikk nødvendig. Eksperter oppmerksom på at praktisk talt alle indikasjoner for CT koronar angiografi basert på det faktum at det er viktig å vurdere tilstanden til fartøyene, samt for å vurdere enhver terapi eller diagnose av en bestemt sykdom. Det er visse sykdommer hvor en slik undersøkelse ofte gjøres, men la oss se på bare tilfeller når det er nødvendig (det handler om diagnostikk, ikke identifisering av den spesifikke sykdommen):

 1. Det oppstod angina angrep som oppstod under behandlingen av en slik sykdom som hjerteinfarkt.
 2. Behovet for diagnose, som oppstod før en seriøs operasjon i hjertet eller koronarbeinene.
 3. Mistanke om utviklingen av en smittsom form for endokarditt.
 4. Utseendet til Kawasaki sykdom.
 5. Behovet for kirurgisk operasjon (det trenger ikke nødvendigvis å berøre hjertet) raskt for de personer som har hatt et hjerteinfarkt.
 6. Hjertesvikt i stillestående form.
 7. Myokardinfarkt, som skjedde på grunn av ukjent for pasienten og spesialisten grunn.
 8. Feil i behandlingen som brukes til å behandle ondartet arytmi.
 9. Mangelen på effekten av sterke medisiner som følge av kampen mot angina pectoris.
 10. Kontroller tilstanden til hjertet og koronarbeinene før pasienten transplanteres til noen organer.
 11. Hjertesvikt, årsaken til dette er ukjent for leger.
 12. Hjertesvikt i kronisk form, som kan ledsages av angina, og i noen situasjoner - problemer med prosessen med å trekke sammen ventrikkelen.
 13. Skader på brystet, nemlig - et kjedelig traumer, som ble overført i nyere tid.
 14. Hypertrofisk kardiomyopati.
 15. Ulike patologiske prosesser som forekommer i aorta, samt i koronarbeinene.

Som det ble sagt før, kan listen over indikasjoner fortsettes, da det er noen sykdommer som krever en slik kontroll ved minste avvik, for eksempel iskemisk hjertesykdom.

Kontra

Kontraindikasjoner assosiert med computertomografi er svært viktige, som om det ignoreres, er det enda en risiko for at pasienten dør, til tross for at det er svært få absolutte kontraindikasjoner. Her er deres liste:

 • graviditet (scenen har ikke stor betydning, bølgene vil skade barnet, så vel som kontrast);
 • forkalkning, som påvirker koronararteriene;
 • individuell intoleranse mot jod, som brukes som en kontrast;
 • arytmi;
 • nyre- eller leverinsuffisiens
 • diabetes mellitus i alvorlig form;
 • plager som har påvirket skjoldbruskkjertelen;
 • takykardi.

Men denne kontraindikasjonen slutter ikke der, siden det er situasjoner der det er bedre å ikke utføre CT-koronarangiografi, men om nødvendig kan det gjøres, men bare etter å ha konsultert en spesialist og normaliserer tilstanden din. Her er en liste over disse relative kontraindikasjoner:

 1. Ventrikulær arytmi, som er preget av ukontrollert natur (i så fall kan spesialisten kun referere til CT-koronarangiografi hvis arytmen blir kontrollert).
 2. Det skjedde forgiftning gjennom hjerteglykosider.
 3. Hypokalemi, som ikke kan kontrolleres.
 4. Infektiv form for endokarditt.
 5. Sykdommer i indre organer (muligheten for å utføre prosedyren kan kun avgjøres av en spesialist).
 6. Hypertensjon, som ikke kan kontrolleres.
 7. Signifikant økning i kroppstemperatur.
 8. Utseende av patologiske prosesser assosiert med prosessen med blodpropp.
 9. Hjertesvikt dekompenseres.

Alle disse sykdommene, som er nevnt ovenfor, betraktes som relative, det vil si prosedyren kan utføres, men bare hvis det er absolutt nødvendig og med tilgjengeligheten av foreløpig trening, som inkluderer stabilisering av pasientens tilstand.

Fremstilling av

For at en spesialist skal kunne diagnostisere det, er det viktig å ta bilder godt, og dette vil kreve ikke bare høy kvalitet utstyr, men også et kontrastmiddel som gir deg det beste resultatet. Det er på grunn av kontrast at det blir nødvendig å forberede seg på studien. Legen vil nødvendigvis trenge informasjon om nivået av kreatinin i blodet, samt urinstof. Det beste alternativet vil være hvis du bestiller enkle tester om noen dager. Det er viktig at de utføres ikke tidligere enn 2 uker før CT-koronar angiografi.

Analyser - dette er ikke alt som er nødvendig for å være begrenset til, du bør også gå til prosedyren for en tom mage. Det er også viktig å diskutere med eksperten mange andre viktige punkter, for eksempel bør pasienter som tar betablokkere diskutere dette med en spesialist på forhånd. I tilfelle at rytmen i hjertet ditt overstiger 60 slag per minutt, så sannsynligvis må du ta spesielle medisiner for å redusere det. Hvis du ikke gjør dette, vil alvorlig forstyrrelse forstyrre forskningen.

I noen situasjoner vil enkel CT-koronarangiografi ikke være nok, og spesialisten vil be deg om å gå gjennom eller bare gi resultatene (forutsatt at du har gjort det tidligere) av andre diagnostiske prosedyrer, for eksempel ultralyd eller MR. Du må også fjerne alle metall smykker, klær og så videre før prosedyren.

utførelse av handlinger

La oss se på hvordan CT-koronarografi er gjort, fordi det er viktig å være klar for denne prosedyren. For å utføre tomografien, trenger du en klinikk hvor du har alt nødvendig utstyr, ideelt - hvis du bruker en 64-bit-enhet, er det verste mulige alternativet 32-skive. Her er en omtrentlig sekvens av den ikke-invasive prosedyren som vurderes:

 1. Ta et spesielt stoff som vil senke hjertefrekvensen litt (dette skjer omtrent en time før studien starter).
 2. Innføringen av en spesiell kontrastmiddel gjennom et intravenøst ​​kateter.
 3. Skanning av kranspulsårene ved hjelp av en datortomografi (vi snakker om å overvåke tilstanden til disse fartøyene).
 4. Synkronisering som opptrer med et elektrokardiogram, det gjør det mulig å ta bilder på den tiden, kalt "diastole", det vil si, avslappet tilstand av hjertemuskelen mellom slag.

Det er viktig å forstå at koronar angiografi er en utrolig sensitiv diagnostisk prosedyre for hjertefrekvensen. Du bør lytte til eksperten i alt og utføre hans kommandoer, fordi bare for å få et normalt bilde.


Når prosedyren er fullført, vil spesialisten gi pasienten en spesiell rådgivende mening, samt en disk der informasjon knyttet til hele forskningsprosessen vil bli lokalisert. Legen vil fortelle deg alle viktige punkter om denne situasjonen, og fortell deg alt som er viktig å vite om den videre behandlingsprosessen (dette vil bli bestemt av tilstanden til koronarbeinene). Det er verdt å merke seg at prisen på CT-koronarografi varierer fra 15 000 rubler til 25 000 rubler.

Vær oppmerksom! Ikke argumenter med en spesialist hvis han bestemte deg for å tilordne deg en annen diagnosemetode, fordi legen styres av informasjon fra andre studier, samt med en undersøkelse som gjør at de bedre kan forstå de individuelle egenskapene i din situasjon og foreskrive behandling!

Koronar angiografi i Irkutsk

Relatert programvare

Nyheter Alle nyheter

Nytt håp for brystkreftpatienter

Det amerikanske farmasøytiske selskapet Pfizer rapporterte til pressen at den første fasen av det sentlige stadiet av narkotikaforskning.

 • 12. mai 2015, tirsdag

  Bariatrisk kirurgi

  Alvorlig fedme, hvor kroppsmasseindeksen (BMI) er ≥ 35, er forbundet med alvorlige helserisiko. I nåtiden.

  Radiofrekvens ablation i behandling av nyrekreft

  I en av de ledende medisinske sentrene i Israel utførte legene vellykket behandling av en nyretumor ved hjelp av en retningsbestemt.

  Irkutsk regionale kliniske sykehus

  Kardiologiavdelingen ble organisert i 1974 på initiativ av leder av sykehusterapiavdelingen i Irkutsk State Medical Institute prof. KR Sedova. For tiden blir ikke bare innbyggere i Irkutsk-regionen, men også andre regioner i Russland (Zabaikalsky Krai, Republikken Buryatia) behandlet i avdelingen.

  Kardiologisk avdeling gir medisinsk behandling til pasienter med ulike hjerte-og karsykdommer. Avdelingen har en skole for pasienter med arteriell hypertensjon, hvor pasienter får kunnskap om moderne metoder for behandling av hjerte-og karsykdommer, de læres hvordan man måler blodtrykket.

  Kardiologi avdeling er en klinisk base av Department of Hospital Therapy of Irkutsk State Medical University (Head. Prof. Orlova GM), som er gjennomført opplæring av studenter, praktikanter, beboere, kardiologer og leger i Irkutsk-regionen, Republikken Buryatia.

  De grunnleggende medisinske diagnostiske teknologiene i avdelingen:

  • Akutt koronarsyndrom (trombolytisk terapi, perkutan koronar angioplastikk, stentning av koronarbeinene);

  • Kronisk iskemisk hjertesykdom, inkl. stenting av koronararteriene;

  • refraktær arteriell hypertensjon 2-3 grader;

  • hjertearytmier og ledning

  • Koronarangiografi og stentning av koronarfartøyer;

  • UZS i hjerte og mageorganer;

  Koronar angiografi i Israel

  Koronar angiografi - en metode for forsknings radioopake koronararteriene til hjertet, som for tiden er den mest nøyaktige og pålitelige diagnostiske metoden slike folkesykdommer som hjerte- og karsykdom. Det bør bemerkes at nå koronar angiografi, ikke bare lar deg bestemme art, plassering og omfang av innsnevring av koronararteriene og å vurdere tilstanden av sivile blodstrøm, men gjør det også mulig å utvide trange blodårer og til å fornye dem tilstrekkelig blodstrøm: i tilfelle av deteksjon i løpet av denne manipulasjonen området stenose lege (intervensjonskardiolog) kan umiddelbart etablere vaskulær endoprotese - en stent (en spesiell metallfjær utformet for å opprettholde optimal bredde s arterier) og dermed redde pasientens liv.

  I sin kjerne er en koronar endovaskulær mikromanipulasjon, en av de første stedene i verden i form av suksess og tilgjengeligheten av som tar Israel, som gjennomføres hvert år ca 40 tusen av slike diagnostiske og ca 19 000 behandlinger.

  I Israel, mer enn 70% av pasientene besøke en lege for angina eller mottatt på sykehuset med hjerteinfarkt gjennomgå koronar angiografi. Den utføres ved hjelp av radiofyrene er utstyrt med en spesiell tynn langt rør (angiografikateter), som er satt gjennom en meget liten punktering i den femorale, inguinal eller aksillær arterie og tjener til å innføre en vannoppløselig radiokontrastmiddel sekvensielt inn i den venstre koronararterie, og deretter til høyre. I strømmen av røntgenkontrasttett under hele tiden av koronarkar kaster skygge på detektoren angiografi, og viser således informasjon om den indre topografien av arterien.

  Etter å ha gjort en undersøkelse i flere fremskrivninger, får legen det mest komplette bildet av de anatomiske egenskapene og dømmer graden av skade på koronar blodkarets kanal. I undersøkelsesprosessen forblir pasienten i strømmen av ioniserende stråling og mottar en tilsvarende dose stråling i gjennomsnitt fra 2 til 10 mSv per prosedyre.

  Når det gjelder medisinsk koronar angiografi, er den startet på slutten av diagnosestadiet. Vanligvis involverer det stentimplantasjon - i dag i Israel blir denne enheten introdusert i mer enn 80% av alle tilfeller av koronar angiografi.

  Forresten, i tillegg til de tradisjonelle metodene det er også mye brukt av israelske forskere utviklet den nyeste high-tech tilnærming - det såkalte virtuelle koronar angiografi, som gir bruk av computertomografi for tredimensjonale modeller av vaskulær koronar system. På grunn av sin høye nøyaktighet, god tolerabilitet og høy effektivitet, er denne prosedyren vist selv til ekstremt alvorlige pasienter og eldre pasienter. Det er fortjent at Israels leger er stolte og har internasjonalt anerkjent suksess.

  Oftest er koronarangiografi foreskrevet i henhold til følgende indikasjoner:

  • Ulike varianter av iskemisk hjertesykdom;
  • Kongestiv hjertesvikt av uforklarlig etiologi;
  • Farlige ventrikulære arytmier med høy risiko for klinisk død i anamnesen;
  • Før kirurgi for hjertesykdom;
  • Etter gjenoppliving av pasienten etter å ha stoppet blodsirkulasjonen;
  • Etter hjertetransplantasjon.

  (495) 506-61-01 - akutt behandling i Israel

 • Les Mer Om Fartøyene