Syndrom av inferior vena cava i svangerskapet

Under graviditeten opplever en kvinnes kropp en betydelig belastning. Volumet av sirkulerende blod øker, og forholdene for venøs overbelastning oppstår.

Den voksende livmoren klemmer blodårene og de omkringliggende organene, noe som fører til brudd på blodtilførselen. En av resultatene av disse endringene er syndromet til den dårligere vena cava. Dens skjulte manifestasjoner er tilstede i mer enn halvparten av kvinnene, og klinisk manifesteres det i hver tiende gravid kvinne. Alvorlige tilfeller av denne sykdommen forekommer hos en av hundre gravide kvinner.

Synonymer for denne tilstanden:

 • hypotensivt syndrom på ryggen;
 • aorto-kaval kompresjons syndrom;
 • postural hypotensive syndrom;
 • hypotensive syndrom hos den gravide i stillingen på baksiden.

Hvorfor forekommer denne tilstanden?

Den nedre hule venen er et fartøy med stor diameter, gjennom hvilket venet blod fjernes fra beina og indre organer. Den ligger langs ryggraden. Veggene er myke, trykket i venøsystemet er lavt, slik at venen lett blir utsatt for kompresjon ved et forstørret livmor.

Tegn på slik kompresjon begynner å forekomme periodisk i tredje trimester av graviditet, dersom kvinnen opptar en liggende stilling.

Når denne store venen komprimeres, hindres utstrømning av blod til hjertet, det vil si venøs retur er redusert. Som et resultat reduseres volumet av blod som passerer gjennom lungene langs en liten blodsirkulasjonssirkel. Reduserer metning av blod med oksygen, det er hypoksemi.

Redusert hjerteutgang - mengden blod som utløses av hjertet i aorta. Som følge av en liten mengde blod og redusert oksygeninnhold, er det mangel på denne gassen i alle vev - hypoksi. Alle organer av en kvinne og et foster påvirkes.

Plutselig faller blodtrykket raskt, i noen tilfeller til 50/0 mm Hg. Art.

På den annen side er klemt nedre hul Wien kan gå glipp av hele volumet av venøst ​​blod fra benene og underkroppen til høyre atrium. Derfor utvikler venøs overbelastning i venene på nedre ekstremiteter.

I utviklingen av den nedre vena cava syndrom har en verdi av økt intra-abdominalt trykk på grunn av økende livmor, pessar løfting og komprimering av hovedårene i bukhulen og retroperitoneal plass. Mange gravide kvinner utvikler et nettverk av sikkerheter - omveier venøs utstrømning, noe som resulterer i rapporteringen syndrom de ikke har.

Hvordan manifesterer staten?

Den nedre hule venen komprimeres av et forstørret livmor i stillingen av en kvinne som ligger på ryggen. I lange perioder med svangerskap eller med polyhydramnios kan dette forekomme i kroppens oppreist stilling.

De første symptomene vises i en periode på ca. 25 uker. Det blir vanskelig for en kvinne å ligge på ryggen, mens hun kanskje føler seg svimmel, føler seg dårlig, svak. Redusert blodtrykk. I noen tilfeller er det enda et sammenbrudd med en synkope.

I alvorlige tilfeller, en kvinne etter 2 - 3 minutter etter at du slår tilbake raskt fades, klager over svimmelhet og mørkere øyne, kvalme og kaldsvette. Sjeldnere symptomer ringer i ørene, tyngde bak brystbenet, en følelse av sterk omrøring av fosteret.

Plutselige angrep av blekhet og hypotensjon er svært lik symptomer på indre blødninger, slik at legen kan feil mistenkes i en gravid morkakeløsning, livmor brudd, hjerteinfarkt.

Utseendet til et vaskulært mønster og åreknuter på bena er også forbundet med det beskrevne syndromet. En av de hyppige manifestasjonene av denne tilstanden er hemorroider.

Den beskrevne patologiske tilstanden fører til føtal hypoksi og et brudd på hjerteslag. Utvikling av organer og systemer i fremtiden barn lider. Hvis det oppstår under fødsel, kan det forårsake føtal asfyksi. Forbindelsen av denne sykdommen med for tidlig frigjøring av en normalt lokalisert placenta er bevist.

Hva å gjøre med denne tilstanden

Hva kan ikke gjøres i tredje trimester av graviditet:

 • En gravid kvinne i mer enn 25 uker kan ikke sove på ryggen hennes;
 • Det er forbudt å trene, utført liggende på ryggen, inkludert med belastningen av magesmellene.

Hvilke anbefalinger kan legen gi:

 • Det anbefales å hvile, ligge på venstre side eller i semi-sittende stilling;
 • Det er nyttig å bruke spesielle puter til gravide, som er plassert under ryggen eller mellom bena i en liggende stilling på siden. Endring av kroppens posisjon bidrar til å hindre at vaginale karene trekker ut livmoren;
 • For å normalisere venøs utstrømning og forbedre hemodynamikk anbefales rationell fysisk aktivitet, spesielt å gå. Under gangen samles muskler i underbenene aktivt, noe som fremmer bevegelsen av venøst ​​blod oppover;
 • øvelser i vannet er nyttige. Vann har en kompresjonseffekt, klemmer blod fra venene på underdelene;
 • mens du fødes, er det å foretrekke å ligge på venstre side eller med hodet på hevet høyt høyt.

Syndrom av kompresjon av underverdig vena cava hos gravide kvinner: symptomer og behandling

Siden andre halvdel av svangerskapet, da begynner den mest aktive veksten av livmoren på grunn av det faktum at en pipsqueak vokser eller økende vekt, kan du oppleve ubehag mens du ligger på ryggen, før han mistet bevisstheten. De er knyttet til det faktum at livmoren er sterkt komprimerer inferior vena cava, som er grunnen til endringer hemodynamikk (blodstrømmen gjennom fartøyene i morens side av hjertet). Lignende syndrom, men krever ikke medisinsk behandling, men kan i stor grad skremme fremtiden mor til hans følelser, og det er viktig å vite mer om det, for å unngå plutselige plager og for å velge riktig holdning for søvn og hvile, så det skader ikke fosteret eller mest mamma.

Funksjoner av "gravid" anatomi

Selv om lignende problemer som skjer med fremtidige mødre er ofte spesielt nær til tredje trimester, men detaljert dekning i den populære litteraturen og spesielle utgaver syndrom er ikke funnet, fordi de ikke gjelder som sådan til patologi av graviditet eller sykdom. Dette er trekk ved anatomien til den fremtidige moren og plasseringen av hennes kar og livmor i bukhulen, noe som danner lignende opplevelser. For å forstå mekanismen - er det verdt litt mer kjent med anatomien.

Alle vet at fra hjertet i vevet strømmer blodet gjennom arterier som er forgrenet til kapillærene i vevet, og tilbake samles det inn i blodårene, innvendig som til slutt strømmer til hjertet. Den hule venen er det største karet i kroppen, gjennom hvilket blodet strømmer til hjertet, så går det til lungene - for å bli beriget med oksygen. I sin struktur er det to deler - det nedre og det øvre, og i forhold til samtalen er det for det meste den nedre hule venen som er av interesse.

Det samler blod fra underlivet, bekkenorganene og lemmer, og ligger langs ryggraden til høyre. I sin struktur er den relativt myk og smidig i motsetning til en mer elastisk og tett arterie, hvor blodet strømmer under trykk. Derfor er venen lettere å klemme eller klemme i ulike situasjoner, inkludert under graviditet. Dette skyldes endringene i blodsirkulasjonen som oppstår under graviditet, livmorutviklingen og endringen i de anatomiske forholdene i bukhulen.

Fra begynnelsen av graviditeten gjennomgår hjerte og blodårer fysiologiske endringer som tilpasser kvinnens kropp til prosessen med å bære fosteret med etterfølgende sikker levering. K tredje trimester, for å sikre uavbrutt tilførsel av tilstrekkelig oksygen til fosteret, i vaskulærsystemet, dannes i tillegg 1000-1500 ml blod i gjennomsnitt. En økning i volumet av sirkulerende blod er nødvendig for å sikre at både moren og fosteret, samt livmor og placenta, er godt blodet og fungerer jevnt. Og samlet fra alle vev av moren i den nedre delen av kroppen, fra midjen ned, strømmer blodet til hjertet gjennom den nedre delen av den hule venen. Hun er under tung belastning, men ved siden av henne er et voksende livmor, noe som kan føre til kompresjon av venøs fartøy og utviklingen av dette syndromet. Når en kvinne liggende på ryggen i den perioden når livmor har allerede nådd en betydelig størrelse, Wien, passerer like til høyre for ryggraden, ble overført fra, og det er derfor det kraftig begrenser lumen og blodstrøm bremser ned eller slutter nesten. Som et resultat av blodtilførselen til området av det høyre atrium og ventrikkel avtar sterkt, på grunn av hva lungene mottar mindre blod metting med oksygen synker, noe som påvirker levering av blod til hjernen og alle organer.

Denne tilstanden føltes som en voksende svimmelhet med følelse av mangel på luft, mørkere i øynene og en pre-fainting tilstand. Hvis du holder deg i denne stillingen i lang tid, truer det alvorlige komplikasjoner for kvinnen og fosteret.

Faktorer som bidrar til dannelsen av syndromet

Forvent at manifestasjonen av et slikt syndrom kan være et felt på 25-26 uker med graviditet, og ikke mer enn 10% av kvinnene. Dette skyldes særegenheter av venenes plassering, samt visse faktorer som øker sjansene for å utvikle ubehag. Dette skyldes hovedsakelig følgende punkter:

 • En ekstra belastning med en økning i volumet av blod som sirkulerer gjennom karene, minst 20-25%, noe som krever mer intensiv blodgass, inkludert gjennom venene.
 • aktiv vekst i livmor, som kommer fra den opprinnelige vekten på 70-100 gram i størrelse i 1000g eller mer.
 • økning i vekten av babyen, som i den bakre posisjonen også presser på ryggområdet, presser veggenes vegger
 • øke volumet av fostervann, noe som også øker vekten av gravid livmor.

Som et resultat blir venen knust med ca 6-7 kg av vekt, på grunn av hvilken dens vegger krymper, noe som gjør lumen smalere. Gitt at blodstrømmen gjennom venene utføres mot tyngdekraften, på grunn av hjertets sugende virkning og reduksjon av elementer rundt karene, blir det klart at lekkasje i slike blodforhold er mye vanskeligere. Legg til her, og det faktum at den gravide livmoren stiger opp ned, forandrer anatomien til membranen og lungene, som også hindrer blodstrømmen til atriumet.

Manifestasjoner av venøs syndrom i svangerskapet

Først og fremst fører en skarp og uttalt kompresjon i den nedre delen av vena cava til en reduksjon i blodtrykket, som hos gravide kvinner allerede er redusert. Hvis de øvre trykksifrene faller til 80 mm Hg og mindre, truer det å miste bevisstheten på grunn av hjernehypoksi. I mildere tilfeller er det mangel på luft og kortpustethet, mørkere øyne og tinnitus, svimmelhet, raskere og dypere puste. På bakgrunn av plutselige endringer kan det være blanchering med provokasjon av kvalme og til og med oppkast.

For fosteret er denne tilstanden ikke mindre farlig, og den lider også av hypoksi, som manifesteres i økningen i hjertefrekvensen til 160 slag per minutt. Med langvarig hypoksi kan den da sakke.

På denne bakgrunn er det en økning i føtalaktivitet, bevegelser og spark. Langsiktig hypoksi er farlig for fosteret ved ulike forhold, til og med død.

Spesielt forsiktige bør være i de siste ukene med graviditet og hos kvinner med flere graviditeter, med polyhydramnios, mot arteriell hypotensjon, og når de bærer et stort foster som veier over 4000 g.

Komplikasjoner av syndromet hos gravide kvinner

Ifølge melon leger minst en gang i løpet av hele perioden av svangerskapet opptil 80% av kvinnene møtte ubehag forbundet med syndromet av komprimering av årer, men vanskelige situasjoner med hyppige anfall av svimmelhet og ubehag typisk for ikke mer enn 10%.

For dette syndromet er det også farlige komplikasjoner som oppstår ved lengre episoder av klemmen. Så, i noen tilfeller truer det for tidlig senkering av morkaken, som lider av hypoksi. Hovedtegnet på dette vil bløde, ikke ledsaget av noen smerte. I dette tilfellet er nødlærere trengte.

Ikke mindre viktig konsekvens av syndromet er en økning i venetrykk i venene på bena og i bekkenområdet, noe som truer dannelsen av varicoseforstørrelse eller progresjonens utvikling. Det er også farlig å utvikle hemorroider mot bakgrunnen av periodisk kompresjon av venene på grunn av det faktum at trykket i rektumårene er kraftig økende.

For denne patologien er det også farlig at fosteret på grunn av endringer som er knapt merkbare for moren, kan lide mye. Ifølge KTG, som utføres på tidspunktet for venekompresjonen, hvis moren ligger på ryggen, kan fosterets hjerterytme reduseres dramatisk i løpet av noen få minutter etter kompresjonen, noe som truer ham med hypoksi og alvorlige utviklingsproblemer.

Trenger jeg behandling?

Kvinner som står overfor utviklingen av dette syndromet, utføres ingen behandling. De trenger ikke bruk av medisiner. dem for å rette opp situasjonen, bare stillingen for å sove på siden eller en semi-sittende stilling under hvileperioder. I dette tilfellet forblir venen intakt og det oppstår ingen endringer. Etter 25 uker fra øyeblikk av abdominal vekst, er det ikke nødvendig å velge en stilling for søvn ikke til ryggen, vende over til venstre side og legge ned for enkelhets skyld flere puter som hjelper å løsne ryggen. Plasseringen av puten mellom bena vil også være nyttig, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i lemmer.

For å forebygge venøs stasis må du flytte mer og motta en dose-relatert øvelse i form av å gå. Dette bidrar til normalisering av blodsirkulasjonen i venene på underdelene og bekkenet, og forsyner den med den hule venen.

Parenkaya Alena, barnelege, medisinsk anmelder

1 652 totalt antall visninger, 6 visninger i dag

Om syndromet til å klemme vena cava.

Under graviditeten i en kvinnes kropp er det betydelige endringer som hovedsakelig er adaptive i naturen. Fysiologiske adaptive endringer i kroppen til en gravid kvinne har en signifikant effekt på hennes kardiovaskulære system, som fungerer med økende belastning.

Den økte belastningen på kardiovaskulærsystemet skyldes:

 • dannelsen av en ny utero-placenta vaskulær seng; stoffer, byggematerialer og fjerning av produktene av stoffskiftet.

På slutten av graviditeten øker volumet av blod i kroppen til 6,5 liter. Og hvis hjertet til en sunn kvinne lett kan takle en slik belastning, forårsaker denne belastningen komplikasjoner hos gravide kvinner med kardiovaskulære sykdommer. Derfor, i perioder på 27-28 uker, blir gravide kvinner med hjertesykdom innlagt på et sykehus, hvor leger med hjelp av moderne terapi vil forberede hjertet for hardt arbeid.

Som følge av økt arbeidsbelastning, endrer hjertemassen og dens størrelse og dens posisjon. Hjertet utvider seg noe. Fordelingen av membranen oppover av det utvidede livmor skifter hjertet til venstre og fremover. Til tross for økt stress på hjertet under graviditeten, har friske kvinner ikke hjerterytmeforstyrrelser. I en gravid kvinne med hjertesykdom og dens lave funksjonsreserver kan økt aktivitet provosere hjertesvikt.

Oksygen levert gjennom lungene, bør kontakte bæreren - hemoglobin, inneholdt i røde blodlegemer - røde blodlegemer. Derfor er økningen i oksygentransport til livmor og moderens vev umulig uten en tilsvarende økning i blodvolumet. Denne økningen i massen av pumpet blod fører til en betydelig økning i hjertearbeidet. Dette gjøres både ved å øke hjertefrekvensen (med 30%) av hjertet (mengden blod som kastes ut av hjertet i aorta for en reduksjon) og ved å øke hjertefrekvensen med 15-20%.

Hvis hjertet håndterer forholdsvis trygt med en økning i minuttvolumet av sirkulasjon, er det vaskulære systemet under mye mer stressende arbeidsbetingelser. Faktisk, det eksisterende volumet av det vaskulære systemet må inneholde 50% mer blod. Og de mest sårbare i denne situasjonen er det venøse systemet. Det arterielle systemet, som leverer oksygenert og næringsrikt blod, virker under relativt høyt trykk.

Arterialt trykk under normal graviditet øker ikke. Fra 9 uker med graviditet, reduseres blodtrykket med 8-15 mm Hg. st., som forblir på dette nivået til midten av svangerskapet. En slik reduksjon i blodtrykket som følge av nedsatt perifer vaskulær motstand, dannelsen av livmor sirkulasjon med lav motstand, og også vasodilaterende virkning av hormoner (østrogen og progesteron).

Under graviditeten er det en økning i hjertefrekvensen, som når maksimalt i tredje trimester av svangerskapet og overskrider initialverdiene med 15-20 slag per minutt. I dette tilfellet kan den normale pulsfrekvensen være 80-90 slag per minutt.

Sentralt venetrykk endres ikke. Spesielt høyt venetrykk er notert i den femorale venen av pasienten som ligger på ryggen (komprimering av livmorhalsen i livmoren). Derfor, ofte under graviditeten, er det åreknuter i det lille bekkenet, ytre kjønnsorganer og nedre lemmer. Strekningen av venene under graviditeten kan nå 150% av innledningsnivået. Den venøse enden av kapillærene utvides, og dermed reduserer intensiteten av blodstrømmen.

Til høyre for ryggraden i det hele tatt (både menn og kvinner) holdt en stor venøs fartøy - lavere hul Wien, samler blod fra nedre ekstremiteter, livmor og indre organer i bekkenet. Etter 20 ukers graviditet livmorvekt som omfatter voksende foster, placenta og fostervann, når en betydelig størrelsesorden. Derfor, hvis en kvinne på dette tidspunkt er i en horisontal stilling (liggende på ryggen), livmoren kan forårsake delvis sammentrykning av den nedre vena cava og aorta. Dette fører til blodtrykket øker under setet klem, en ytterligere strekking av blodkar og forverring utstrømningen av blod fra de nedre ekstremiteter, livmoren og endetarmen, som kan bidra til eller være årsaken til en ganske private komplikasjoner ved graviditet - åreknuter og rektum (hemorroider).

I denne forbindelse anbefales det å følge enkle praktiske anbefalinger:

 • Gravid (etter 20 uker) er kategorisk kontraindisert i noen fysiske øvelser på ryggen (spesielt ledsaget av løfting av bena). Hun burde ha så mange puter i seng som hun trenger. Du kan sette et par puter under ryggen på den ene siden, slik at livmoren avviker litt på siden og ikke trykker vertikalt på hulvenen. Det er nyttig å ha en spesiell pute, som kvinnen vil sette under magen, noe som vil sikre en komfortabel stilling av livmoren.

Daglig trening reduserer risikoen for disse komplikasjonene. Årene på underbenet har ventiler som reduserer blodsøylepressens trykk på veggene i de nedre delene av benaene i en oppreist stilling. Når en person går, fremmer sammentrekningen av muskets omkringliggende fartøy blodstrømmen til hjertet og avlaster benens venesystem.
Under graviditet i sirkulerende blod øket innhold substans fremme natrium- og vannretensjon i kroppen, en økning av sirkulerende blodvolum, men selv friske gravide bør begrense inntak av salt og opprettholde en mild vandige betingelser.

Nedre og øvre vena cava - anatomi, årsaker til syndromet i hule vener

Vena cava (i latin - vena cava inferior) er hoveddelen av hele systemet med venøs kommunikasjon i kroppen. De hule venene består av flere trunker - øvre og nedre, som tjener til å samle blod gjennom hele kroppen. Blodet flyter gjennom venene til hjertet. Avvik i venene kan provosere en rekke sykdommer.

Hva er inferior vena cava (LEL)?

Dette er den største venen i menneskekroppen.

Det er ingen ventiler i sin struktur.

Kort om omfanget av den mindreverdige vena cava:

 1. Den nedre hule venen begynner i regionen mellom 4-5 ryggvirvler i lumbalområdet. Det dannes mellom høyre og venstre iliac ader;
 2. Deretter går den nedre hule venen langs lumbale muskler, eller rettere den fremre delen av dem;
 3. Så følger hun 12 tolvfingertarmen (fra baksiden);
 4. Videre ligger den nedre hule venen i levekjertelen.
 5. Passerer gjennom membranen (den har et hull for venen);
 6. Endes i perikardiet, så alle komponentene faller inn i høyre atrium, og til venstre kommer de i kontakt med aorta.

Når en person puster, har den nedre hule venen egenskapen ved å endre diameteren. Under innånding skjer kompresjonsprosessen og venen reduseres i størrelse, øker med utånding. Forandringen i størrelse kan være fra 20 til 34 mm, og dette er normen.

Formålet med den dårligere vena cava er å samle blod som allerede har gått gjennom kroppen og har gitt bort sine nyttige egenskaper. Det brukte blodet strømmer direkte inn i hjertemuskelen.

Arrangement av vener og arterier til innholdet ↑

struktur

Anatomien til den dårligere vena cava er godt studert, og på grunn av dette er det nøyaktig informasjon om dens struktur. Den består av 2 store sidestykker - parietal og visceral.

Den parietale kanalen ligger i bekkenpartiet og i bukhinnen.

Systemet i parietalkanalen inneholder slike vener:

 • Korsrygg. De befinner seg i veggene i hele kaviteten i bukhinnen. Antall fartøy overstiger nesten aldri 4 stk. Det er ventiler i venen;
 • Diafragmatiske nedre årer. Her er de delt inn i 2 deler - venstre og høyre del av blodet. De faller i en hule vene i området der den kommer fra furgen i leveren.

Viscerale bifloder, deres hovedoppgave, er utstrømningen av blod fra forskjellige organer. Adskil venene, avhengig av organet som de strekker seg fra.

Ordning om visceral tilstrømning:

 • Nyre. Alt faller i en blodåre omtrent på nivået på 1. og 2. kveg. Lengden på venstre fartøy er litt større;
 • Leveren. De kobler seg til den dårligere vena cava hvor leveren er plassert. På grunn av passasje av fartøyet langs leveren, er bifloder svært små. Ventiler i bygningen er fraværende;
 • Adrenal. Strukturen har kort lengde, ventiler er fraværende. Den stammer ved inngangen til binyrene. Med tanke på at orgelet er parret, er det flere fartøy fra binyrene, en fra hver. Årene samler blod fra venstre og høyre binyrene;
 • Eggstokk / eggstokk eller kjønnsår. Fartøyet er tilstede uansett kjønnsdeling, men kommer fra forskjellige steder. Hos menn begynner den i regionen på baksiden av testiklen. I utseende ligner venen en krans av vinranker fra små grener som knytter seg til spermatisk ledning. For kvinner, en karakteristisk begynnelse innen eggstokkene.

På grunn av den enorme mengden tilstrømning og struktur av venen, som har lengde for det meste av kroppen, er diagnosen av patologier vanskelig. På grunn av det faktum at den nedre hule venen er dannet ved sammensmeltning av en rekke fartøy, kan nederlaget til et hvilket som helst område føre til alvorlige problemer.

Nedre og øvre vena cava til innholdet ↑

Syndrom av inferior vena cava

Risikoen for dette syndromet er gravid. Denne patologien kan ikke betraktes som en sykdom, men det er en viss avvik. Organismen tilpasser seg ubehagelig utvikling av livmoren, samt den tvunske forandringen i blodets forlengelse.

Syndromet er oftest kjent hos kvinner som enten har et ganske stort foster eller flere barn samtidig. I svangerskapet kan den nedre vena cava presses, noe som forårsaker klemming. Dette skyldes lavt trykk i venen.

Medisinske kilder rapporterer at noen tegn på patologi i den venøse blodstrømmen i NIP-avdelingen kan oppdages hos mer enn 50% av gravide, men bare 10% har merkbare symptomer. Et klart klinisk bilde vises bare hos 1 av 100 kvinner.

Ordning av den dårligere vena cava til innholdet ↑

Årsaker til syndromet

Årsaker til syndromet:

 • Blodsammensetningen gjennomgikk en forandring;
 • Som følge av kroppens anatomi forårsaket av en arvelig faktor;
 • Høyt blodplateantal i blodet;
 • Vene sykdom av en smittsom natur;
 • Utseendet til en svulst i bukregionen.

Patologi manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av strukturen til et bestemt individ. Det vanligste problemet er å tette fartøyet på grunn av dannelsen av en trombus.

Trombose, der karene på beina er tette, er vanligvis dype. Nesten halvparten av pasientene har en stigende måte å utvikle trombose på. Ondartede svulster som befinner seg i området bak bukhinnen eller på bukhulenes organer, fremkaller dannelsen av blokkering av NVP i omtrent 40% av alle situasjoner.

Ytterligere informasjon om SVC for korrekt diagnose:

 • Kreft i bronkus eller lunger;
 • Aorturisme av aorta
 • Utvidelse av mediastinale lymfeknuter på grunn av metastaser fra kreftvulster i andre organer;
 • Organs nederlag av smittsomme stoffer, som en konsekvens av betennelse. Dette inkluderer tuberkulose og en inflammatorisk reaksjon i perikardiet;
 • Dannelsen av en trombose skyldes den langsiktige plasseringen av kateteret, elektroden.

Syndrom av dårligere vena cava hos gravide kvinner

Gravide kvinner har ofte et syndrom av den dårligere vena cava. Dette skyldes økt uterus og endringer i venøs sirkulasjon. Oftest forekommer dette syndromet når en kvinne har to eller flere barn.

Et farlig øyeblikk er situasjonen med utbruddet av et mildt sammenbrudd, som skjer under keisersnitt. I tilfelle at den dårligere vena cava komprimeres av livmoren, er det ofte et brudd på blodutveksling i uterus og nyrer. Dette truer barnet, fordi det kan provosere alvorlige konsekvenser, som for eksempel friksjon av morkaken.

Forløpet av sykdommen, arten av komplikasjonene og utfallet av blodproppene er blant de farligste og komplekse forholdene, da blodsirkulasjonen i kroppens største vene er svekket. Syndromet er komplisert av det faktum at en rekke restriksjoner pålegges bruk av undersøkelser på grunn av graviditet.

En ekstra komplikasjon er at problemet er ganske sjeldent, og spesiell litteratur inneholder begrenset informasjon om sykdommen.

Congestion av den dårligere vena cava hos gravide kvinner til ↑

Hva er det øvre kjønn i venen (ERW)?

Den øvre venen i venen er en kort åre som kommer fra hodet og samler venøst ​​blod fra kroppens øvre del. Den går inn i høyre atrium.

ERW utfører blod fra nakken, hodet, hendene og transporterer også gjennom de spesielle bronkialårene blod fra bronkiene og lungene. Fra delen bærer blodet bukets vegger. Dette oppnås ved å innføre det en uparret vene.

ERW dannes ved sammensmelting av venstre med høyre brakiocephalic vener. Beliggenheten er i den øvre delen av mediastinum.

Syndrom av den overlegne vena cava

Dette syndromet er mer relevant for menn i alderen 40 til 65 år. I sentrum av syndromet er det en utadvendt kompresjon eller en trombusdannelse som oppstår på grunn av forskjellige lungesykdommer.

Blant dem er:

 • Lungekreft;
 • Fordeling av metastaser og forstørrede lymfeknuter;
 • Aorturisme av aorta
 • koagulering;
 • tuberkulose;
 • Infeksiøs perikardial betennelse.

Syndrom av inferior vena cava uttrykkes avhengig av forstyrrelsen av blodstrømsprosessen, samt nivået på utviklingen av blodsirkulasjonsveiene i blodtilførselen.

De viktigste symptomene i syndromet til den overlegne vena cava:

 • Cyanotisk hudfarge;
 • Puffiness av ansikt og nakke, sporadiske hender;
 • Hevelse av venøse trunker i nakkeområdet.

Pasienter klager over heshet i stemmen, tung pusting selv i fravær av belastninger, en urimelig hoste og smerte i brystet. Syndromet til en vena cava behandles mer eller mindre avhengig av årsakene som provoserte det, samt omfanget av sykdommen.

Øvre vena cava

patogenesen

Patogenesen av uorden - retur av blod til hjertet skjer med visse forandringer, hovedsakelig med redusert trykk eller i mindre mengder. På grunn av en nedgang i NVPs transportfunksjon, oppstår et stillestående fenomen i underbenet og bekkenet. Venøs transport arterier blir overfylt, og hjertet får utilstrekkelig blod.

På grunn av mangel på blod, er hjertet ikke i stand til å gi lungene blod, og dermed er mengden oksygen i kroppen betydelig redusert. Det er hypoksi, og kasting i arteriell sengen er betydelig redusert.

Organismen er på utkikk etter løsninger for utstrømning av blod beregnet på den dårligere vena cava. På grunn av denne symptomatologien kan det være en svak uttrykt form. Sværheten av lesjonen på grunn av trombose eller eksternt trykk er svekket.

Hvis trombose involverer nyreavdelingen, øker risikoen for en akutt form for nyresvikt betydelig som følge av overflod i venene. Filtreringen av urin og dens mengde reduseres betydelig, når periodisk anuria (ingen urinutgang). På grunn av manglende tildeling av avfallskomponenter, oppstår en høy konsentrasjon av nitrogenprosessprodukter, kan dette være kreatinin, urea eller alt sammen.

Patologien i blodet passerer med alvorlige komplikasjoner, spesielt utviklingen av syndromet, som påvirker nyre- og leverinnstrømningen.

I sistnevnte tilfelle er sannsynligheten for dødelighet høy, selv om man tar hensyn til moderne behandlingsmetoder. Hvis okklusjonen skjedde tidligere enn stedet for inntreden av disse årene, er syndromet for livet ikke en alvorlig fare.

symptomer

Nivået på venøs okklusjon påvirker direkte graden av symptomatologi. Symptomer på syndrom hos gravide er mest merkbare i 3. trimester, når fosteret når en stor størrelse. Det kliniske bildet forverres når en kvinne ligger på ryggen.

Symptomer på tette den dårligere vena cava avhenger av graden av dimensjon av lumen, noen ganger er det enda forstørret, og bare ett segment påvirkes. Også nivået av kliniske symptomer påvirkes av blokkeringshastigheten og plasseringen av problemet.

Gitt nivået av blokkering, er syndromet distalt, når problemet er funnet under det sted hvor nyrene vender inn, ellers innebærer problemet nyre- og leverområder.

De viktigste symptomene er:

 • En prikkende følelse føles i bena;
 • Ødem i nedre lemmer;
 • svimmelhet;
 • Deteksjon av åreknuter;
 • Leger med jevne mellomrom skadet;
 • Generell svakhet i kroppen.

Overveiende, syndromet der kompresjon er notert, forårsaker ikke betydelig skade på menneskers helse. Symptomer avhenger av kompresjonsnivået, i alvorlige former, tilstanden er i stand til å skade fosteret, opp til løsningen av morkaken. Periodisk er det varicose på beina eller dannelse av trombi.

Klemme den dårligere vena cava provoserer en utilstrekkelig hjerteutgang. Som en konsekvens oppstår noe stagnerende fenomen i kroppen, og organer og andre vev mangler en nyttig substans og oksygen. Situasjonen kan føre til hypoksi.

Hvis nyresvikt har nådd en akutt form og trombose i den dårligere vena cava er blitt tilsatt, klager pasientene ofte på smerter i lumbaleområdet av varierende intensitet.

Hos pasientene forverres tilstanden av helse kraftig, en forgiftning utvikler seg veldig raskt. Til slutt er det en mulighet for å falle inn i uremisk koma.

Hvis funksjonen til den dårligere vena cava er ødelagt ved krysset med leverinnstrømmen, klager pasientene om smerte i buk- eller epigastriske regionen. Periodisk går smertesyndromet inn i høyre ribbebue. Denne tilstanden er preget av utseendet av gulsott, fremgangen av ascites er skarp type. Kroppen lider sterkt av økende rusmidler.

Ofte er det kvalme, oppkast og febertilstand. I den akutte form av syndromet forverres symptomene veldig raskt. Risiko for akutt utbrudd av lever- eller nyreinsuffisiens (ofte sammen). Denne tilstanden fører til høy risiko for død.

Når lumen er blokkert, virker den nedre vena cava alltid på beina og provoserer komplikasjoner av bilateral type.

Problemet er preget av utseendet av symptomer:

 • Smertefornemmelser i underekstremiteter, skinker, lyske, mage;
 • I tillegg er utseendet av ødem, som er jevnt fordelt gjennom beinet, underlivet, i lysken og puben;
 • Årene blir synlige på huden. Ekspansjonen av årsaken er åpenbar - på grunn av blokkering av den normale strømmen av den dårligere vena cava, overtager fartøyene delvis funksjonen av blodstrømmen.
Hevelse i venene

Omtrent 70% av alle kliniske tilfeller av trombusdannelse i den dårligere vena cava er assosiert med trofiske forandringer i det myke vevet i nedre ekstremiteter. Parallelt med et sterkt ødem, er det sår som ikke helbreder, og ofte er det mange utbrudd. Konservative behandlingsmetoder er maktløse mot sykdommen.

De fleste menn med patologi av den dårligere vena cava ansiktet stagnasjon i bekkenet organer, samt i skrotum. For det sterkere kjønn truer dette med impotens og infertilitet.

Gravide kvinner står ofte overfor trykket på den nedre vena cava på grunn av utviklingen av uterus. I dette tilfellet er symptomatologien minimal eller helt fraværende.

Overvei vises tegn på problemer med den dårligere vena cava i 3. trimester:

 • Hevelse av føttene;
 • Sterk og voksende svakhet;
 • svimmelhet;
 • Svimmel tilstand.

Med den bakre posisjonen på ryggen er det en forverring av alle de beskrevne symptomene, da livmoren bare blokkerer blodstrømmen.

Alvorlige tilfeller av lavere vena cava problemer ledsages av bevissthetstap, et symptom av denne typen er episodisk. I tillegg er det uttalt hypotensjon, noe som påvirker utviklingen av fosteret.

diagnostikk

For å detektere okklusjon eller eksternt trykk på den nedre vena cava (dette gjelder det øvre og nedre systemet), benyttes flebografi. Phlebography er en av de mest informative måtene å oppdage og diagnostisere NIP. Det er obligatorisk å supplere studien med urin og blodprøver.

Blodet teller antall blodplater som er ansvarlige for koagulering og blodpropper. I urinen bestemmes tilstedeværelsen av nyrepatologi.

Ytterligere undersøkelser kan utføres ved hjelp av ultralyd, MR, røntgen, CT.

behandling

Metoder for terapi bør velges individuelt for hver pasient, siden kurset avhenger sterkt av egenskapene til organismen og plasseringen av okklusjon. Bruk av medisinering er kun mulig i ekstreme tilfeller når behandling er haster. Hvis symptomatologien er svakt uttrykt, anbefaler leger at de pleier å normalisere livets rytme og normalisere ernæring.

Grunnleggende regler for behandling

 • Det er strengt forbudt å sove på ryggen. På grunn av dette blir symptomatologien gjentatte ganger forsterket;
 • Du kan ikke utføre ulike øvelser som krever å ligge på baksiden, samt alle handlinger som involverer bruk av pressens muskler;
 • Hvile anbefales å ligge på venstre side eller litt heklet på en stol. Det er verdt å bruke puter til å sette under ryggen og nedre lemmer;
 • For å forbedre blodsirkulasjonen, bør du trene. På grunn av lav belastning vil kroppen til en gravid kvinne kunne klare øvelsen, og muskelkontraksjon fører til aktivering av blodstrømmen oppover. Dette gjør at du kan fjerne hevelse og stagnasjon, og blodet i større mengder stiger gjennom venen;
 • Sett den positive effekten av svømming. Vann gir noen kompresjonseffekt;
 • Legene anbefaler å bruke mer askorbinsyre, så vel som vitamin E.

Hvis du overholder de beskrevne anbefalingene, kan du vesentlig gjenopprette strømmen av vena cava og lindre symptomene.

Behandling av trombose er hovedsakelig rettet mot å forhindre dannelsen av tromboembolisme, hindre ytterligere vekst av tromben, eliminere en høy grad av ødem og lukse lumen i karet.

For å oppnå disse målene brukes flere viktige teknikker:

 • Bruk av medisiner. Den overveiende konservative behandlingen innebærer bruk av narkotika for fortynning av blod (antikoagulantia), samt midler for å eliminere tromben ved dets resorpsjon. I tillegg kan ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler foreskrives, de brukes i tilfelle smerte. I perioden med forverring anbefales det å bruke elastisk bandasje;
 • Kirurgisk inngrep. Hvis sannsynligheten for tromboembolisme er høy, utføres en operasjon. Det finnes flere typer kirurgiske inngrep: plikering og endovaskulær prosedyre.
til innholdet ↑

bruksområde

Dette er en reduksjon av vena cava ved kirurgisk inngrep. I prosessen på veggene i den hule venen, horisontale sømmer

I løpet av operasjonen dannes et lumen ved bruk av de U-formede stifter. Lumen er således delt inn i flere deler. Diameteren til hver kanal er innenfor 5 mm. Denne størrelsen er nok til å gjøre blodstrømmen normalisert, og trombosen kunne ikke passere videre. Det er tilrådelig å gripe inn når en svulst blir funnet i bukhulen eller plassen bak brysthinnen.

Plikasjon kan utføres når sannsynligheten for komplikasjon øker på grunn av sen graviditet, men det er behov for keisersnitt. til innholdet ↑

Endovaskulær kirurgi

Takket være bruken av operasjonen er det mulig å utvide fartøyene. Dette oppnås ved å installere et cava filter, som er en ledningsenhet i form av en paraply. Prosedyren har ingen enkle og negative effekter. Høy effektivitet av operasjonen på vena cava er notert.

Cava filtre velges individuelt i størrelse.

De kommer i følgende typer:

 • Permanent. De vil ikke bli fjernet og fast installert i veggene ved hjelp av anker i endene;
 • Avtagbart. De er satt for en stund, og når behovet for dem forsvinner, fjernes filtrene.
til innholdet ↑

Video: Nedre hule venen og dens sidestykker

konklusjon

Den nedre vena cava er en av de viktigste karene i kroppen. Sinnheten i problemene med den ligger i det faktum at syndromet kan være asymptomatisk og alvorlig skade helsen, opp til provokasjonen av dødsfall.

Syndrom av inferior vena cava i svangerskapet

En annen 11 artikler om emnet: Problemer med helse i svangerskapet

Syndrom av inferior vena cava i svangerskapet

Hva er syndromet til den dårligere vena cava

Syndromet til den dårligere vena cava er en patologisk tilstand hvor en stor blodår presses. Siden den nederste hul Wien er den største av venene, og leverer alle de venøst ​​blod fra den nedre halvdel av kroppen til hjertet, normal blodstrøm opphør på det fører til nedsatt blodsirkulasjon. Symptomer på denne tilstanden kan omfatte:

- mangel på luft, kortpustethet

- bevissthetstap (i alvorlige tilfeller).

Symptomatologi forklares av akutt oksygen sult og sirkulasjonssykdom i hjerte og hjerne.

Årsaken til patologien under graviditet er å klemme på den dårligere vena cava av et voksende livmor. Vanligvis oppstår symptomene ovenfor ved slutten av det andre og bekymret i tredje trimester når den gravide kvinnen ligger på ryggen eller, oftere sitter.

En kraftig nedgang i blodstrømmen skader fosteret, som manifesterer seg i form av hypoksi. Noen kvinner merker tegnene: i den utsatte posisjonen øker antallet og styrken til føtale bevegelser. I tillegg er det data som gjør det mulig å vurdere syndromet til den dårligere vena cava under graviditet som en faktor som øker risikoen for tidlig frigjøring av den normalt lokaliserte placenta. Av denne grunn er det ikke anbefalt for gravide å ligge i liggende stilling i lang tid. Den beste stillingen for å sove eller hvile er på den ene siden.

Syndrom av kompresjon av underverdig vena cava hos gravide kvinner

Det er kjent at graviditet er ledsaget av betydelige endringer i kroppen til en kvinne. Kardiovaskulærsystemet er direkte involvert i prosessene for tilpasning av kroppen til barnets bæring. Ved begynnelsen av tredje trimester sirkulerer mors kardiovaskulære system ytterligere en til en og en halv liter blod, som er nødvendig for å overføre oksygen og næringsstoffer til morkaken, for å sikre barnets liv og vekst. Når det gjelder hjertet og morens fartøyer, er dette en betydelig ekstra byrde. En annen faktor som påvirker (eller heller kan påvirke) arbeidet i hjertet, blodårene og blodtilførselen av fosteret er den såkalte "syndrom av kompresjon av den dårligere vena cava".

Denne tilstanden, ofte manifestert når stillingen av en kvinnes kropp, ikke er tilstrekkelig dekket og evaluert enten i spesiell eller populær litteratur.

Å starte en liten anatomi. Den nedre hul Wien - et stort fartøy, oppsamling av venøs (dvs. karbonet som bærer gass i stedet for oksygen som arterielt) blod som strømmer fra nedre lemmer og noen bekkenorganer. Denne venen passerer rett langs ryggraden og kan lett klemmes av livmoren til en gravid kvinne i en liggende stilling. Med en betydelig grad av komprimering av den dårligere vena cava kan en kvinne bli svimmel eller føle seg utilstrekkelig av luft. Grunnen til dette er at under komprimeringen av venen blodstrømmen til høyre ventrikkel er redusert, og følgelig redusert blodstrøm slippes høyre ventrikkel til lungene. Metning av blod med oksygen og blodtrykk reduseres, og kvinnen føler seg svimmel og ubehagelig.

Ifølge litteraturen, opp til 80% av kvinnene i en periode på mer enn 25 uker lider av et komplikasjons syndrom i varierende grad. Den andre, ikke mindre viktig, konsekvens av syndromet av kompresjon av vena cava inferior er en økning i blodtrykket i venene i de nedre ekstremiteter og nedre endetarmen (hemorrhoidal årer). Hemorroider og åreknuter i bena, dessverre, forekommer ofte hos kvinner under graviditet eller etter fødsel.

Like ubehagelig, men mindre åpenbart er effektene av sammentrekningssyndrom for fosteret. Figuren viser fosterets kardiotokogram (CTG) på det tidspunktet da studien min bestemte meg for å legge seg ned på egen hånd. Det kan sees hvordan noen få minutter etter det fetal hjertefrekvens falt kraftig fra 130 slag per minutt. opptil 65 år. Laboratorieassistentene som oppdaget dette, førte umiddelbart til at kvinnen rullet over på hennes side, og frekvensen av føtal hjerteslag ble gjenopprettet så fort.

Det skal sies at kvinnen på den tiden ikke opplevde ubehagelige subjektive følelser, selv om frukten hennes objektivt led.

Hvilke konklusjoner må gjøres og hvordan å forebygge konsekvensene av kompresjon av den dårligere vena cava?

Konklusjonen er den første. Etter 25 uker bør en kvinne ikke sove eller ligge på ryggen. Sannsynligvis en semi-sittende stilling med en avbøyning av ryggen 45-30 grader fra horisontalplanet. Sov bedre på din side (helst til venstre) eller i mellomstillingen (mellom og), plasser et par puter under ryggen. Meget praktisk og fysiologisk riktig for livmorutløpet kan være en posisjon på siden når en pute er plassert mellom beina (eller under øvre ben). Noen kvinner legger en flat pute under buken. Alt dette bidrar til en mer fri sirkulasjon i livmorskjellene.

Den andre konklusjonen - forebyggende. For å forhindre stagnasjon av blod i underkroppene, er det nødvendig med daglig fysisk aktivitet. Vandring er ønskelig. Faktum er at vi har ventiler i venene til underekstremitetene som forhindrer at blodet tømmes ned og overstretcher de nedre delene av benene på bena. Under forholdene i kompresjonssyndromet og økt venetrykk i beina, avviker venene i venene, og ventilflappene lukkes ikke. Som en konsekvens presser blodkolonnen frem mot vene i venene og strekker dem. Den eneste riktige løsningen for å rette opp denne situasjonen er legemuskulaturens arbeid. Kutting, muskler i bena klemmer venene og tvang (på grunn av ventiler) skyver blodet oppover, til høyre ventrikel. Dermed fungerer benklemmene som et ekstra, ekstra hjerte. Noen ganger kalles disse musklene - muskelhjertet>. Derfor, daglig trening (gå) i minst 30 minutter. er en reell og effektiv måte å forhindre fotens hevelse på under graviditet og åreknuter etter.

Gravide kvinner som er engasjert i spesiell gymnastikk eller fysiske øvelser i treningsstudioet, bør unngå øvelser som ligger på ryggen, spesielt øvelser rettet mot pressen og løfte i denne posisjonen av langstrakte ben.

Pavel Borisovich Tsyvyan,
Sjef for Senter for Partner Generation Training "Partner"

Forfatter: Pavel Borisovich Tsyvyan

Hule vene under graviditet - årsaker, forebyggende og behandlingsmetoder

Syndrom av inferior vena cava er et ubehagelig fenomen som forekommer i gjennomsnitt hos 1 av 10 gravide kvinner. Manifestasjon av sykdommen begynner rundt den 24. uken av graviditeten, når livmor stormer i størrelse og begynner å klemme fartøyene i bukhulen.

Fysiologiske egenskaper

Fra og med 6. måned øker livmoren stor grad i størrelse og begynner å utøve press på alle vener og kar. Dette kompliserer arbeidet til alle indre organer og deres systemer. I tillegg vokser livmormen oppad, og på grunn av dette klemmer også membranen, noe som i stor grad forstyrrer hjertearbeidet.

Dermed, hvis før kvinnen allerede hadde hjerteproblemer, så er det i det øyeblikket betydelig komplisert.

På NIP øker trykket når kvinnen ligger på ryggen. Dette skyldes først og fremst hvor venen ligger - fartøyet passerer rett langs ryggraden, slik at trykket på den i denne stillingen uterus utøver langt mer enn i noen annen stilling.

Hvis før kvinnen hadde åreknuter, kan patologien bli forverret i løpet av barnets ventetid, og deretter ekspanderer fartøyet på ett sted, og i den andre - på veggene dannes blodpropper som kompliserer den normale blodstrømmen.

symptomatologi

Den nederste vena cava får seg til å føle seg ved slike symptomer:

 • et sterkt trykkfall. Noen ganger kan det falle til et slikt nivå at kvinnen mister bevisstheten;
 • hjertebanken;
 • mangel på luft;
 • mørkere i øynene.

Mange kan feilaktig tildele slike symptomer til en annen sykdom, og derfor må du ikke kontakte legen for å få hjelp. Noen anser det også for nødvendig å minimere doktorsintervensjon i løpet av denne perioden, og vurder at behandlingen av varicose ikke er avgjørende, og utsette den for en stund etter levering. Denne beslutningen er helt feil, da en slik uaktsomhet lett kan provosere blødning og løsrivelse av morkaken, hvis den hule venen under graviditeten blir presset for mye.

Dette kan påvirke helsen til det ufødte barnet, siden syndromet til å klemme den dårligere vena cava hos gravide fremkaller en sterk oksygen sult ikke bare i kvinnens kropp, men også i fosteret. Det er derfor hvis du plutselig hadde noen symptomer på sykdom - bør du kontakte legen så snart som mulig for en omfattende undersøkelse og om nødvendig behandling.

behandling

I henhold til anbefalingene fra leger, er behandling ofte ikke nødvendig i det hele tatt. Dette er et symptom som fortsetter etter levering. I tillegg er det i det hele tatt mulig å eliminere det, ganske enkelt ved å velge riktig stilling.

Men undersøkelsen er fortsatt nødvendig. Hvis fartøyet er for bredt, så for å forhindre komplikasjoner, kan legen foreskrive medisiner for å styrke vaskulærveggen.

Også når kvinner er i forventning om babyen, er det nødvendig å seriøst nærme seg problemet med ens helse og gjennomgå en omfattende undersøkelse. Årsaken er at slike ubehagelige symptomer kan provoseres av hjertesykdom. I dette tilfellet må du utnevne en mer seriøs behandling for å styrke hjertemuskelen.

For å eliminere bare et symptom, er det nok å følge noen få enkle anbefalinger:

 • unngå å ligge på ryggen. Det er bedre å sove på venstre side, legger en pute under ryggen;
 • Det er nødvendig å være oftere i frisk luft, å gå;
 • Det er best å begynne å besøke bassenget og utføre øvelser av akvatisk gymnastikk.

forebygging

Fremveksten av slike ubehagelige symptomer kan i utgangspunktet forebygges. For å gjøre dette, følg bare noen få enkle anbefalinger:

 • å lede en sunn livsstil, selv med å begynne med graviditetsplanlegging. Hvis en kvinne ikke røyker, misbruker ikke alkohol, da er hun mer sannsynlig å ha hjerteproblemer;
 • under graviditet, gjør gymnastikk;
 • streng kontroll av kostholdet. Det er fedme som fremkaller en forverring av tilstanden med en lignende diagnose. Årsaken er åpenbar: i tillegg til det utvidede livmor på karene og organene, begynner også fettavsetningene å presse;
 • hvis det er åreknuter i underekstremiteter eller til og med en arvelig disposisjon for patologi, er det viktig å starte behandlingen så snart som mulig for å forhindre utvikling av mer alvorlige problemer.

Enhver sykdom er mye lettere å hindre enn å håndtere det. I dette tilfellet kan syndromet kalles en separat manifestasjon, et symptom som det er lett å håndtere. Hvis dette er et tegn på en mer alvorlig patologi, vil komplisert behandling bli nødvendig.

Hvis ubehagelige symptomer ble provosert av åreknuter, ville komplisert behandling av åreknuter være nødvendig for å lindre pasientens tilstand.

Les Mer Om Fartøyene