Hemangiomer i munnhulen

Vaskulær forstørrelse forekommer ofte. Blant de slimete formasjonene er tunge hemangiom, munnhulen og leppene vanlige. På ulike stadier av livet kan vasodilatasjon forekomme hos voksne, men er vanlig hos barn. Opprinnelsesårsaken er ikke definert med presisjon, derfor er hemangiomer referert til unormal fartygsvekst.

Veksten av hemangioma er mulig i munnen, da det er patologien til utviklingen av kapillærene, som dekker hulrommet rikelig.

Hvordan ser det ut?

Hemangioma - en godartet formasjon, dannes som et resultat av et brudd på utviklingen av blodkar. Ser ut i munnen, det ser ut som en grov, konveks vekst av rød eller mørk lilla. For det første er størrelsen liten, basen er bred. Svulsten dannet i vevene i blodkarene er ikke preget av rask vekst, men er preget av uforutsigbarhet. På kort tid kan veksten øke, forstyrre organens funksjonalitet.

klassifisering

Vaskulær proliferasjon av bløtvev er delt inn i følgende arter (tabell):

 • innkapslet;
 • diffuse.
 • overfladisk;
 • dyp.
 • arteriosus;
 • Venøs.
 • kapillær;
 • cavernous;
 • forgrenet.

Den vanligste er cavernous, enkle og forgrenende former.

Enkel (kapillær)

Akkumuleringen av sammenflettende kapillærer, små arterier danner en flat flamsk, rød eller cyanotisk formasjon. Fartøy kan være vene og arterielle. Oftest forekommer det på mucosa i munnen, 1-2 mm i størrelse. Voks sakte (i bredde), med sterk vekst inn i det submucøse vevet. Lett skadet under måltider, noe som truer infeksjon.

cavernous

Akkumuleringen av store fartøy ved roten av tungen. Utsikten er avrundet, en fremtredende del over overflaten er tydelig synlig. Med trykk faller blodet av blodkar ned (feiler), men blir gradvis fylt med blod igjen. Et karakteristisk trekk er spiring av vev. Undersøkelse, kan du føle innsiden av svulstdannelsen av avrundet form.

grozdevoy

Utad ligner det cavernøse utseendet (en klynge av mellomstore og store fartøy av venøs og arteriell type som ligner en gren). Det er ingen klare konturer, spredt på det berørte vevet. En karakteristisk funksjon er pulsering av utdanning. Når hodet tiltes, øker volumet, kan det føre til plutselig smerte. Ligger på leppen, på tannkjøtt og kinn.

Årsakene til hemangiomer i munnlegene kaller genetiske funksjonsfeil, traumer, virussykdommer. Tilbake til innholdet

Hovedårsakene til hemangiomer i munnhulen

Årsakene til utviklingen av hemangiom i munnen, på et barns eller en voksenes kropp er ikke fullt ut forstått. For voksne er årsakene som påvirker utviklingen av patologiske abnormiteter i blodårene ikke blitt identifisert. Hvis vi snakker om barnet, tror forskerne at de viktigste årsakene:

 • brudd på intrauterin utvikling av blodkar;
 • virale sykdommer hos mor under graviditet;
 • fødselstrauma.
Tilbake til innholdet

Diagnose og behandling

Det er ingen problemer med å diagnostisere sykdommen. Som regel er det nok å undersøke legen, samle anamnese og planlegge kirurgisk behandling ved hjelp av en instrumentell undersøkelse:

 • termometeret;
 • termografi;
 • ultralyd;
 • CT;
 • biopsi.
Tilbake til innholdet

Sykdomsbehandling

Hemangiomas på tungen, kinnene anses som et nødsituasjonssak, og før spørsmålet om kirurgisk inngrep blir de behandlet med en laser. Behandlingsmetodene som ble brukt før laserens utseende ble preget av høy risiko for komplikasjoner:

Bli kvitt hemangioma i munnen kan være maskinvare prosedyrer, men sjeldnere - narkotika.

 • Strålingsbehandling. Den foreldede metoden brukes i tilfelle umulig behandling ved andre metoder.
 • Diatermoelektrokoagulyatsiya. Cauterization by current er egnet for små punktformasjoner.
 • Cryodestruction. Cauterization med nitrogen.
 • Sclerotherapy. Innføring av spesielle legemidler som stopper veksten av hemangiom.
 • Hormoner. Det brukes til å stoppe veksten av hemangiom hos et barn.

I de fleste tilfeller er prognosen for behandling gunstig. Oftere er hemangioma ufarlig og utgjør ikke en spesiell fare. Noen arter er i stand til å løse seg selv, men det er også predisposisjoner til progresjon. Til en økende tumorstørrelse velges individuell behandling som hjelper til med å gjenopprette funksjonaliteten til organene som den ligger på.

Hemangioma hos voksne, årsaker, behandling, foto

Alle bilder fra artikkelen

Hemangioma - sjeldne neoplasma er ikke farlig i seg selv, men bærer kosmetisk ubehag og sannsynligheten for visse komplikasjoner. Hvor det skjer, vurderes årsakene til veksten, hvilken behandling som er foreskrevet, og hvordan du fjerner det.

Hva er det

En godartet tumor kalles et hemangiom, som utvikler seg fra den vaskulære strukturen, og årsakene til utseendet er ikke fullstendig undersøkt. Vanligvis dannes hemangioma hos barn og nyfødte fra leveringstidspunktet eller noen gang etterpå. Vekst av størrelse er ikke avhengig av økt alder hos barn, arvelighet og endringer i hormonell bakgrunn spiller en større rolle.

Det mest naturlige utseendet er det subkutane fettvevet, noen ganger foregår formasjonen i leveren eller nyrene, i noen tilfeller påvirkes ryggvirvelene eller ryggradene.


Bilde 1. Hvordan virker hemangioma av forskjellige arter

Symptomer manifesterer seg etter en svulst vil få en betydelig størrelse, før de ikke manifesterer seg. Behandling utføres ved hjelp av en kirurgisk operasjon, noen ganger ved hjelp av en laser. I noen tilfeller regnes og hemmer hemangiomen, det skjer ofte hos barn under 6 år.

Hvor forekommer hemangioma hos voksne?

I fire av fem tilfeller manifesterer tumorpatologien seg sporadisk, mangfold er sjeldnere. De hyppigste lokaliseringsstedene i voksne er ikke noe forskjellig fra barns, vanligvis er dette hodet:

 • panne
 • øyelokkene
 • Hårete delen av hodet
 • Over og rundt nesen
 • Kinn, inkludert, fra innsiden

Hos voksne ser svulsten sjelden rundt ørene.

Etter hodet er den hyppigste forekomsten sonen eksterne kjønnsorganer. På grunn av dette arrangementet er hemangioma ofte infisert, sårdannet, blødninger. Ikke omgå svulstsiden og lemmer, lesjoner hender og føtter er heller ikke sjeldne. I noen tilfeller forekommer patologi i vev av indre organer og benstrukturer. I denne situasjonen brukes ulike metoder for diagnose, fra ultralyd og røntgen til MR.

Generelt forekommer hemangioma i huden i de fleste tilfeller i barndommen, hos voksne er dette ikke en hyppig forekomst. La oss vurdere årsakene til at det oppstår.

årsaker

Hvorfor hemangioma vises hos barn og voksne til slutt er det ikke etablert. Vanligvis er denne patologen betraktet som medfødt, oppstår det på grunn av unormaliteter i utviklingen av embryonets vasculatur når det vaskulære vevet er overgrodd. Det er viktig å huske at dannelsen av det vaskulære systemet skjer i første trimester, slik at fremtidens mor skal overvåke helsen og trivsel fra begynnelsen av svangerskapet.

Det er mer nøyaktig å fastslå tidspunktet hvor årsakene som fører til hemangioma oppstår i fremtiden, er medisin ikke i stand til.

Hvis vi oppsummerer, er årsakene til dannelsen av hemangiom hos voksne som følger:

 • Sykdommer i indre organer, fører til vaskulære sykdommer
 • faktor arv og medfødt
 • Økt innvirkning ultrafiolette stråler

Symptomer hos voksne

Som vi angitt ovenfor, er hemangioma i en voksen person hovedsakelig manifestert i huden. I utgangspunktet ser det ut som et rødt eller blåaktig sted som har en uregelmessig form og ligger litt over hudens nivå. Noen ganger kan et rutenett av divergerende små suger observeres fra senteret.


Foto 2. Hemangioma på ansiktet av en mann

Ofte utvikler hemangioma seg veldig raskt i størrelse, opptar et stadig større område, noe som forårsaker pasienten betydelig kosmetisk ubehag.

Symptomer og hvordan hemangioma ser ut hos voksne, avhenger av type og sted, de viktigste er:

 • Enkel eller kapillær en svulst som består av mange små kapillærer, plassert på overflaten av huden
 • hulrom kalt hemangioma, bestående av et sett av vaskulære hulrom, lokalisert subkutant
 • kombinert består av både subkutane og subkutane elementer
 • mixed adskiller seg ved at den har heterogene stoffer

La oss undersøke nærmere de forskjellige strukturer av hemangioma

Ved foten av kapillære formasjoner ligger et nettverk av kapillære fartøy som er foret med et enkelt lag av cellulær struktur (som danner den indre vaskemembranen). Tilstanden til noen kapillargrupper kan være normal, og andre sover. I utseende er hemangioma en myk tumor som har en rød eller blå-lilla nyanse og klare grenser. Sannsynligvis spiring i vevet, som er under patologien. Når du trykker på, skjer blancheringen, hvis du slipper den senere, vender fargen tilbake til den opprinnelige fargen. Kapillær hemangiom hos barn passerer uavhengig i hvert 20. tilfelle.

Grunnlaget for cavernous hemangioma voksne har vaskulære hulrom av forskjellige konfigurasjoner, skilt fra hverandre av partisjoner. Ofte er de fylt med blodpropp og blodpropp som har spiret inn i bindevevet. I dette tilfellet vil fargen på patologien ikke være blek, men rød. Den generelle oppfatningen er "multi-lobed", den vanligste lokaliseringen er hodet og nakken. Med ulike typer spenninger, for eksempel som et resultat av skriking eller hosting, vokser tumoren og vender tilbake til den opprinnelige formen etter at stresset er fjernet.

celle kalt neoplasmer, stammer fra stamceller. Et slikt hemangiom er umodent og har en tendens til å spire dypt, så vel som til perifer vekst. Til berøring er det mykt, fargen skyggen er rød. I tillegg til huden påvirker det også slimhinnene.

kombinert inneholder strukturer av kapillære og cavernøse patologier. Grunnlaget er hulhulrom, hvor underutviklede kapillære strukturer blir observert.

Muskulær vaskulær tumor kalt hemangiom hos voksne, forskjellige arter, opprinnelig dannet i muskelceller eller sener. Men det sprer seg videre fra dybden og manifesterer seg på huden.


Foto 3. Manifestasjon på ansiktet

I tillegg til hud manifestasjoner, er det også formasjoner på slimhinner. De er i stand til å vokse dypt inn i vev og øke i volum. Det er tilfeller av hemangiom i tungen, når svulsten har vokst så mye at tungen ikke passet i munnhulen. I dette tilfellet var det selvsagt en hel del samtidige symptomer, for eksempel manglende evne til å svelge normalt, puste, blødning.

Hvis hemangioma hos voksne er slående indre organer og bein, så ofte går sykdommen i hemmelighet. Det avsløres som regel ved en tilfeldighet, eller hvis svulsten er aggressiv og har ført til utseendet av symptomer. I tilfelle av virvelsøylen er å være smerte i vertebra i spinalkanalen på grunn av en knekk, rektal lesjon kan begynne å blø gjennom anus, og magen - brekninger røde blodurenheter.

Ikke så sjelden forekommer hos voksne hemangioma av leveren, i en slik situasjon på grunn av indre blødninger er det tegn til komprimering av gallegangene, forårsaker pasientens symptomer på gallestein eller kolecystitt. Deteksjon av en svulst oppstår vanligvis når en person søker en lege, mistenker en helt annen sykdom.

Hva er farlig hemangioma?

Hemangioma hos voksne eller barn, selv om det er en svulst, forårsaker at utseendet som ikke forstås fullt ut, men i seg selv er ikke farlig. Det har ingen egenskap for dannelsen av metastaser, degenererer ikke til kreftfremkallende vekst. Likevel kan en signifikant økning i patologisk størrelse ha konsekvenser for helsen. Spesifikke komplikasjoner vil avhenge av stedet der forekomsten oppstod.

Vurder de viktigste farene:

 • Når det er inne, er det sannsynlig at over tid press på naboorganer. For eksempel, hvis den voksne hemangioma er på nakken og samtidig har vokst tilstrekkelig dyp, kan det føre til kortpustethet. Det samme med øynene, når i øyelokkene, er visjonen forverring sannsynlig. Hvis vi vurderer intern lokalisering, kan utseendet på bein eller kar fare for henholdsvis beinbrudd, på grunn av svekkelse og forverring av blodstrømmen, henholdsvis. I sistnevnte tilfelle kan hemangioma til og med true livet.
 • Hvis neoplasma er på et sted som ofte er i kontakt med noe, for eksempel kanten av klær eller husholdningsobjekter, når de plasseres i håndflaten, infeksjon på grunn av skade på integriteten. I tillegg er det jevnlig en uavhengig ulcerasjon, for eksempel i immunodefekter eller diabetes mellitus. Som et resultat innføres et smittsomt middel og sykdomsforløpet er komplisert.
 • Utviklingen av den forrige faktoren er en alvorlig hemangiomskader, som vender seg om et stort blodtap. Den farligste er situasjonen med intern plassering, når det er svært vanskelig å oppdage og raskt stoppe blødning. Den mest alvorlige i dette tilfellet er skade på leveren svulst. Denne blødningen vil være svært rikelig, og du kan bare stoppe den etter å ha blitt behandlet med en kirurgisk prosedyre.
 • Svak koagulasjon av blod oppstår på grunn av organismenes konstante kamp med hemangiom. For å gjøre dette leverer han regelmessig det skadede området med blodplater og proteiner som gir koagulasjon. Hvis lesjonens område er stort nok, er det risiko for trombocyttmangel, noe som kan resultere i dårlig blodkoagulasjon.

Behandling av hemangiom hos voksne

For behandling hos voksne brukes ulike kirurgiske teknikker. I dette tilfellet er indikasjonen for fjerning neoplasma i kjønnsområdet eller ansiktet. I tillegg utføres fjerningen med en betydelig økning i størrelse på kort tid, for eksempel, to ganger om 10-15 dager.

De viktigste metodene for behandling og fjerning av hemangiom hos voksne er:

 • Skleroserende behandling. Det foreskrives at svulsten er cavernøs, lokalisert i slimhinnen i munnhulen eller i nærheten av ørene. Essensen av metoden består i å innføre en spesiell løsning i neoplasma, noen ganger på grunnlag av etylalkohol, noe som medfører en forbrenning og den inflammatoriske prosessen gradvis synker til null og fører til helbredelse av lesjonen.
 • cryolysis, som de kaller frost ved hjelp av flytende nitrogen, brukes til å fjerne kapillære patologier.
 • diathermocoagulation, eller cauterization ved hjelp av en elektrisk strøm og en elektrode, blir små svulster fjernet
 • Lavspente røntgenbehandling Tvert imot utføres behandling for å fjerne store hemagiomer hos voksne, hovedsakelig plassert på ansiktet.
 • Røntgen endovaskulær en okklusjon kalles en teknikk hvor hemangioma er berøvet blod av blodet på grunn av blokkering av fartøyet som er ansvarlig for dette.
 • Hypertermi ved elektromagnetisk felt innebærer brudd på molekylære bindinger i tumorceller, som forandrer strukturen og gjør det umulig å syntetisere nye vev.

Forfatter: nettstedredaktør, dato 01 juli 2017

Hemangioma på leppene til voksne og barn

Hemangioma er en godartet neoplasma som består av vaskulære celler. Hemangioma på leppen oppstår når veggene på fartøyene er overgrodde. Det kan også oppstå på kapillærer, arterier og årer.

Hemangioma på leppen oppstår når veggene på fartøyene er overgrodde.

Typer av hemangiomer av leppene

Det er to typer av denne patologien:

I det første tilfellet vokser neoplasma for å danne et hulrom. I tilfelle av sylindrisk overvekst i fartøyets område er det et enkelt hemangiom. Ofte er det hun.

Denne patologien skjer ofte hos små barn. Noen nyfødte kan allerede bli født med en svulst. I andre tilfeller, med plasseringen til utseende av neoplasmer, observeres den sterke veksten i overgangsårene.

Denne patologien på leppen ser ut som et blastom med størrelsen på en gjennomsnittlig lilla bær, som kan ligge på en tynn stamme eller tykk base.

Neoplasma går ofte også til munnhulen: slimete overflate av kinnene, tungen og leppene. I noen tilfeller observeres utseendet til en bestemt stein i neoplasmens hulrom.

Hemangioma på leppene forekommer ofte hos små barn.

Hemangioma i underleppen utvikler seg ofte som en cavernøs hemangiom. Det ligner en liten abscess. Når denne lesjonen er skadet, kan blødning ofte forekomme. Også, fører traumer noen ganger til døden av vev. I store svulster kan blodtrykkskonsentrasjoner forekomme. På grunn av dette endres blodkoagulerbarhet og med alvorlige skader på blodårene kan det være stor blødning.

Hos voksne vokser patologi ikke til store størrelser og overgår sjelden over en diameter på 2-3 centimeter.

Dermed føler personen ikke en svulst og ser ingen åpenbare kosmetiske forandringer på ansikt og lepper.

Flere hemangiomer i regionen av leppene vises i alderen. De vokser raskt og kan okkupere svært store rom i munnen og forstyrre normal spising og snakk. Når svulsten vokser til muskler og subkutan vev, kan negative konsekvenser observeres: Fra godartet hemangiom blir det til kreft.

Typer av hemangiomer i munnhulen

Det er flere typer hemangiomer i munnhulen.

Kapillære hemangiomer. Tumorer av denne typen forekommer på små blodkar - kapillærer. De ser ut som små enkle eller flere flekker som kan stikke over hudnivået. Med sterk vekst kan kapillær hemangioma fange opp andre kar og organer. En svulst av en kapillær type trenger vanligvis ikke dypt inn i hulrommet i karet. Hvis det i sjeldne tilfeller sprer seg dypt, påvirker det muskler og beinvev, forstyrrer de grunnleggende funksjonene. Kapillær hemangiom på leppen kan ofte bli traumatisert under spising, snakk, bevegelse av ansiktsrynker, røyking, etc.

Pyogen granulom på leppen er en svulst som ligger på stammen, den er funnet enkelt, størrelsen overstiger ikke en centimeter.

Pyogen granulom er en svulst som ligger på stammen. Den finnes enkeltvis, størrelsen overstiger ikke en centimeter. Årsaken til en slik svulst er oftest et traumer, hvor en infeksjon går inn i såret. Fra neoplasmen kan man observere frigjøringen av purulent-blodvæske. En lignende svulst oppstår i leppene, under tungen og på innsiden av leppene og kinnene.

Cavernous hemangioma forekommer i de fleste tilfeller på kinnens indre overflate.

Denne patologien er sjelden sett visuelt. Bestem dens tilstedeværelse kan gjøres ved palpasjon.

Angioleyomioma. Det er en smertefull type patologi. Det er ikke på overflaten av leppene, men vokser i musklene, sammenfletting med karene og musklene selv.

Årsaker og symptomer på patologi

Denne sykdommen rammer oftest nyfødte og små barn. Risikoen for utseendet av patologi øker dersom den forventede moren i tidlig graviditet var syk med smittsomme sykdommer. Spesielt kan det være farlig i begynnelsen av den andre graviditetsmåneden når det fremtidige personens kardiovaskulære system dannes.

En annen årsak til noen typer hemangiomer er traumer og smittsom infeksjon. I sjeldne tilfeller kan en neoplasma bli dannet på grunn av en annen tumor som sprer seg gjennom det vaskulære systemet.

I de fleste situasjoner er årsaken til utseende av tumorer på leppene hos voksne nesten umulig å spore.

Visuelle symptomer på hemangiom på leppene:

 • En liten sår som stikker ut over huden;
 • rød, burgunder eller blå-violet farge av veksten;
 • tørr, grov overflate;
 • når palpert, svulsten kan bli blek om en stund, men så kommer den lyse mørke fargen tilbake.

Når neoplasma befinner seg på innsiden av leppene, kan svulsten følges med tungen. På grunn av den sterke veksten kan det forstyrre samtalen mens du spiser. Selv et lite trauma til svulsten forårsaker blødning, noe som er ganske vanskelig å stoppe.

Hos små barn kan neoplasma være ledsaget av symptomer som hoste og sterk gråt, som går inn i et gråte.

Diagnose og behandling av svulster

Dannelsen av hemangiomer hos spedbarn kan være ganske farlig for sin normale funksjon. Selv en liten sår forstyrrer de normale funksjonene til å suge og svelge babyen. Hvis veksten raskt øker i størrelse, kan den vokse inn i nesekaviteten og forstyrre barnets normale pust, noe som er livstruende. Denne svulsten er diagnostisert hos små barn ved hjelp av ultralydsdiagnostikk. Røntgen kan brukes som en ekstra studie.

Infeksjoner i svangerskapet øker risikoen for hemangiom hos barn.

Ifølge statistikken, går 10% av barnene i seg selv gjennom hemangiom. I alle andre tilfeller krever det ytterligere behandling. Det er nødvendig, selv når svulsten ikke forstyrrer barnets normale liv. Når det er skadet, kan patogene bakterier og farlige virus komme inn i blodet, noe som vil føre ikke bare til suppuration på skadestedet, men kan også forårsake infeksjon i kroppen.

I de fleste tilfeller er behandlingen av patologi å fjerne.

Behandling utføres i form av kirurgi, laserterapi, nitrogenbehandling eller eksponering for mikrobølger.

Det er ingen medisiner for neoplasma. Antimikrobiell terapi utføres dersom svulsten ofte blir skadet og en infeksjon kommer inn i den.

Den beste måten å fjerne svulsten er laseren. Siden svulsten kan vokse inn i musklene i leppene og kinnene, kan basen ligge i ansiktsnerven. Derfor er kirurgi med en skalpell veldig farlig.

Hvis den nye veksten hos voksne er på innsiden av leppene og kinnene og ikke er stor, er det ikke nødvendig å fjerne den. Det er nødvendig å konstant overvåke tilstanden.

Neoplasma på den røde overflaten av leppene, eventuelle åpne områder av kroppen må nødvendigvis fjernes. Deres traumatisering er ganske farlig for mennesker. I tillegg kan slike hemangiomer vokse raskt.

Hemangioma i munnen

hemangiom dannes på grunn av spredning av blodkarets vegger. Det kan være medfødt og ervervet. I henhold til det, skiller det fra karetets veggen seg: kapillær, arteriell og venøs hemangiom. Med sylindrisk vasodilasjon er det et enkelt hemangiom, i tilfelle forstørrelse med dannelse av hulrom, er det et cavernøst hemangiom.

I tannlegen praksis 4/5 av alle hemangiomas vises i en enkel form, 1/5 - i form av en cavernøs hemangioma. Denne tumor er ofte observert i hud eller lepper på en overflate dekket med en slimhinne, i form av grove fremspring med et neoplasme, på størrelse med et bringebær, myk, syrin, og satt på en bred basis, minst - for benet. Det vokser veldig raskt, på et tidspunkt hvor puberteten er spesielt rask. I tillegg til overflaten av leppene, finner den også på kinden og tungen. I et vanlig hemangiom kan stein dannes. Hvis svulsten dannes i kinnvevet, kan det på røntgen bli feil på stein av Stenon-kanalen. Dens særegne trekk er mangfold. Svulsten kan lokaliseres sentralt og manifestere i underkrokens kropp i form av et cavernøst hemangiom. Dens vekst er infiltrativ, den utvikler oftere uten alvorlige symptomer. Den avkalkede regionen observert på røntgenbildet har form av en honningkake. Cavernøs hemangiom (korthvirvel) i overkjeven er svært sjelden, og hvis den gjør det, er den på ganen. Du kan ikke forveksle den med en palatinabscess, fordi det kan skyldes snittblødning som følge av snittet.

Endringer i vevet svulst kan oppstå som et resultat av traumer. Blødning kan derfor være vanskelig å stoppe. Noen ganger som følge av sekundær infeksjon oppstår blodpropper, er vevnekrose mulig.

Lavpredende leppetumorer, kinn og tungen fjernes på en poliklinisk basis, noe som gjør et kutt i form av et løvblad. Terapi av store svulster relaterer seg til oncoradiologiens oppgaver, derfor kan behandling av dem bare utføres på et sykehus.

Lymphangiom i munnhulen

svulst, dannet som et resultat av spredning av veggene i lymfatiske kar. Det kan være medfødt, klart manifestert allerede i det nyfødte eller manifestert i det nyfødte bare i form av en liten forandring og til slutt anskaffer formen av makroglossia, makrohelia.

som hemangiom, skille mellom enkel lymphangioma og cavernous. Vanligvis strekker den seg til halvparten av øvre eller nedre leppe. Overflaten av svulsten kan være glatt, og oftere - ujevn, bestående av små, blisterlignende formasjoner som har en nyanse fra gul til lysrød. Overflaten av svulsten er lett skadet, slik at dens plutselige økning og ømhet indikerer en purulent betennelse i svulstvevet, i tillegg kan tumornekrose forekomme. Svulsten fjernes ved gjentatt koagulering.

Hemangioma i nesen og munnen

Hemangioma tilhører kategorien godartede neoplasmer og kan manifestere seg på hvilken som helst del av kroppen. Det er dannet av interweaving av blodkar, og ser ut som en ball full av blod. På overflaten av ansiktets hud er hemangioma i nesen og munnen svært vanlig hos nyfødte og eldre.

Typer av tumorer

Avhengig av strukturen, kan den vaskulære svulsten på nesen og munnhulen være kapillær, kapillær og blandet. Kapillærformen er den enkleste, og det påvirker hovedsakelig de små fartøyene i nesen. Utover ser det ut som en klart definert rødbrun flekk. Hvis du trykker på den, blir den blek. Økningen i volumet skjer bare i bredde.

Cavernous hemangioma i nesen er en subkutan formasjon fra flere vaskulære hulrom. Med denne typen store fartøy påvirkes. Det er plassert oftere på det bruskvæv av septum i nesen. Den har en overveiende karakter. Den største faren er en blandet type hemangiom, men det er mye mindre vanlig. Dette er en sammenfletting av det vaskulære vevet med vev av andre typer. Det adskiller seg ved at det kan spire seg i nabolandene. Dette er hovedfaren.

Formasjoner av denne typen har en tydelig oppføring. Så, i utviklingen av medfødt hemangioma, er flere perioder utmerkt:

 • Aktiv vekst. Oppstår i de første ukene etter utseendet og holder ofte opp med å vokse etter at barnet når 1 år. Veksten er individuell. Svulsten har en lys rød farge og blir kontinuerlig forstørret.
 • Opphør av vekst. Ved slutten av det første år av livet stopper hemangioma aktiv vekst og opptil 5-6 år øker i henhold til barnets vekst.
 • Omvendt utvikling. Etter stabilisering av veksten blir svulsten svakere og kan uttrykkes. Kapillærnettverket erstattes av normal hud, dersom dannelsen var overfladisk og liten, eller arrvev. Sistnevnte skjer når den vaskulære svulsten vokser inn i de dypere lagene i huden. Det er mulighet for fullstendig spontan forsvunnelse av hemangioma, dette skjer i 2% tilfeller.

årsaker til

Det er mange teorier om årsakene til en vaskulær tumor i et hemangiom. Det er kjent at det er medfødt, manifestert hos spedbarn og barn, er typisk for eldre. Den medfødte karakteren av forekomsten av slik utdanning forklares av teorien om svindelceller. Ifølge henne er hemangioma en konsekvens av patologi av kapillærutvikling. Under embryogenese akkumuleres kapillærene i organene, som deretter forvandles til arterier og årer.

Etter slutten av organets formasjon kan det inneholde elementer av ubrukt umodent vaskulært vev, som må forsvinne med tiden. Men under påvirkning av noen faktorer er denne prosessen brutt, og omdannelsen av kapillærene forekommer ikke, tvert imot er deres aktive vekst notert. Dette forklarer fødselen til barn med en slik vaskulær tumor. Men det kan også oppstå etter fødselen, i de første ukene.

Det er en annen, fissural teori, eller som det ellers kalles slotted. Hun forklarer prosessen med utseendet av hemangioma på følgende måte: Under embryoembryo vises embryonale sprekker i skallen, det er disse stedene hvor sensoriske organer og munn skal ligge i fremtiden. Omtrent i den 7te utviklingsvecken, vises blodkar og nerver i disse klyftene, som deltar i dannelsen av disse organene.

Det er en rekke faktorer som bidrar til fremveksten av medfødt hemangiom på nesen og i munnen:

 • fetoplacental insuffisiens under mors graviditet;
 • fødselstrauma;
 • flere graviditeter
 • preeklampsi;
 • Røyking og alkoholmisbruk under fødselen;
 • Fremtidens mor er over 40 år gammel;
 • for tidlig fødsel;
 • påvirke gravid yrkesfare.

Hos eldre mennesker er utseendet på hemangiomer på overflaten av nesens hud forklaret av overdreven alderutvikling av bindevev, noe som gradvis tykkes. I tillegg kan provokerende faktorer være:

 • permanent skade på nesehulen
 • alkoholmisbruk;
 • tar narkotika;
 • en allergisk reaksjon;
 • sykdommer i det endokrine systemet;
 • patologi av kardiovaskulær aktivitet;
 • negativ påvirkning av ultrafiolett;
 • arvelig predisposition;
 • noen kroniske sykdommer.

Symptomer og behandling i nesen

Symptomer på et neses hemangiom vil bli vist i det tilfellet når det legger seg ned i et organ. Manifestasjoner av hemangiom er følt når diameteren blir større enn 5 mm:

 • kort nesepust
 • følelse av permanent stuffiness;
 • neseblødning;
 • følelse av fremmed objekt inni.

Hovedprinsippet i behandlingen av hemangiom på overflaten av nesens hud er å observere og registrere endringer. Eksternt hemangiom hos nyfødte spedbarn kan til slutt løse. Men dette skjer bare i 10% av tilfellene. Resten er nødvendig for å fjerne den når den når store størrelser, eller det er en tendens til aggressiv økning.

Fjerning av vaskulær utdanning er også nødvendig i tilfeller der det forstyrrer vitale organers funksjon. Dette skjer når hemangioma vises i nesehulen. Metoder for å behandle en svulst i nesehulen og på hudoverflaten er forskjellige, men omfatter generelt følgende metoder:

 • kirurgisk excision;
 • laser terapi;
 • uttak av sclera;
 • moxibustion;
 • cryosurgery;
 • medisinsk effekt.

For barn utføres operasjonen etter at barnet er 2 år, men hemangioma fortsetter å vokse. Kirurgisk behandling er indisert for barn i alderen 10 år, når svulsten ikke viser tegn på revers utvikling.

Tegn og behandling av utdanning i munnen

En av de vanligste former for hemangiom i munnen er en kapillær tumor. Den tilhører kategorien juvenil, og vises i de fleste tilfeller hos barn i det første år av livet. Hobbyen hennes tilsvarer barnets vekst. Den aktive fasen av denne vaskulære svulsten oppstår i de første 6 månedene av barnets liv.

I noen tilfeller kan neoplasma slutte å vokse og regressere, og når barnet når ungdomsår, løser det helt. Likevel er den kapillære svulsten uforutsigbar, det er umulig å forutsi på forhånd hvor mye det vil øke eller når det forsvinner. Hemangioma av strupehode krenket en persons pust, så dens utvikling må holdes under kontroll, og for å holde et presserende kirurgisk behandling om nødvendig.

Cavernous hemangioma i munnhulen anses å være den farligste siden risikoen for spontan blødning er høy. Dette skyldes struktur og tilbøyelighet til traumer. Fordi den består av sammenflettet blodårer. Hvis cavernøs hemangiom har en stor størrelse, er dette ledsaget av et brudd på den anatomiske utviklingen av tilstøtende vev, da det i dette området er et brudd på blodsirkulasjonen.

Hemangiom munnhulen for en lang tid, kan ikke vist - er sammensatt av strupehode muskelen som er i stand til å strekke seg og derfor en person ikke føles det dannes tetning. Symptomer på hemangioma i dette tilfellet kan klassifiseres etter stadium av sykdommen:

 • Den første fasen. En svulst forstyrrer ikke en person, fordi det ikke er ubehagelige opplevelser.
 • Aktiv vekst. Utseendet til ubehagelige symptomer er forbundet med en økning i størrelsen på svulsten. Det er smerte, en følelse av koma i halsen, ubehag ved svelging, kortpustethet og hoste.
 • Lanserte scenen. Pasienten kan kveles, noe som truer sitt liv. Han føler seg mangel på luft, pusten hans er intermitterende, overfladisk og hyppig. Det er et konstant ønske om å fjerne halsen på grunn av følelsen av en fremmedlegeme i halsen. Ved hosting blir blod utsatt på grunn av skade på karene i svulsten.

Når hemangioma befinner seg ved siden av vokalbåndene, blir stemmen høy og i noen tilfeller mister personen den helt. Faren for denne typen utdanning er at når som helst larynx lumen kan overlappe og asphyxia kan komme.

Første tegn på hemangiomdannelse kan ligne laryngitt, da heshet og kvelning forekommer i halsen, smerter ved svelging. All denne mannen snyder på en kald. Men vakt bør være fraværet av økning i kroppstemperatur, som er typisk for luftveissykdommer. Hvis dette symptomet ikke forsvinner innen 1-2 uker, bør dette være grunnlaget for en mer detaljert undersøkelse.

Behandling av hemangiom i munnhulen og svelget utføres avhengig av størrelsen og vekstaktiviteten. Venter taktikk er egnet for liten diameter av dannelse og fravær av brudd på respiratorisk funksjon. Pasienten bør regelmessig gjennomgå en undersøkelse. Hvis det er en økning i størrelse, blir det besluttet å utføre operasjonen, siden behandlingen i dette tilfellet bare tillater midlertidig å stoppe veksten av svulsten.

Fjerning utføres på to måter: gjennom munnen eller et snitt på nakken. Sistnevnte brukes når svulsten befinner seg i nedre strupehode. Laserbehandling er også akseptabelt. Ved rettidig behandling har hemangiom en positiv prognose. Slike svulster kan ikke bli ondartet. Hvis en slik svulst er funnet, er det nødvendig å være klar for kirurgi, da medisinering i dette tilfellet vil være ineffektiv.

Egenskaper av utseendet på hemangiomer på leppen og effektive metoder for deres behandling

Hemangioma er en godartet neoplasma som hovedsakelig består av blodkar. Oftere er svulsten lokalisert i ansiktet, sjeldnere - på andre deler av kroppen. Hemangiom på leppen er et vanlig fenomen hos voksne og barn. Hvorfor oppstår det og hvordan man behandler det?

Hva er opprinnelsen til leppene?

Utdannelse på huden, kalt hemangioma, er et flatt sted, en knute eller en konveks tumor som har en karakteristisk rød, skarpe eller cyanotisk tinge. Sykdommen kan være medfødt og ervervet. Årsakene til utseendet på røde flekker hos barn og voksne har en annen karakter.

Det antas at medfødt hemangiom er en konsekvens av feil dannelse av sirkulasjonssystemet i barnet under embryonale perioden. Legene noterer seg virkningen av smittsomme sykdommer, som moderen har under graviditeten, på utviklingen av røde flekker hos barn. I fosteret skjer organiseringen av sirkulasjonssystemet i første trimester. Hvis moren i denne perioden tolererer en viral eller smittsom sykdom, gir dette et negativt avtrykk på babyens helse.

Hos voksne er imidlertid utseendet til denne neoplasmen ofte forbundet med:

 • kardiovaskulære lidelser;
 • arvelig predisposition;
 • overdreven eksponering for sollys.

ICD-koden er 10 - B18.

Grunnleggende visninger

Avhengig av vekststrukturen, typen blodkar i kroppens svulst og dybden av lesjonen, er det flere typer hemangiomer:

Bilder av hemangiomas vil hjelpe visuelt å skille mellom formasjonene.

Metoder for behandling av hemangiom

Hos voksne og barn begynner behandlingen av hemangiom i leppen med diagnose av utdanning. Bestem neoplasmens natur vil ikke være vanskelig for en erfaren lege. Avhengig av type svulst og dybden av penetrasjonen, er medisinering eller kirurgisk fjerning foreskrevet.

Det er mulighet for å ta hormonelle legemidler som påvirker stoppet av svulstvekst, og betablokkere, som begrenser blodkarene og reduserer trykket i dem. På denne bakgrunn er hemangioma begrenset i forsyning, det avtar og blir lettere.

Betablokkere eksisterer ikke spesielt for å behandle et barn, terapien er produsert av de samme legemidlene som for eldre pasienter. Vanligvis brukes blokkeringsmidler som propranolol og timolol. Det første stoffet har en effekt på hele kroppen, vises i store og raskt voksende svulster. Grudnichkov er innlagt på sykehus og behandlet under tilsyn av en lege. Timolol er foreskrevet for lokal eksponering for en liten svulst. Disse stoffene brukes med forsiktighet, de påvirker ytelsen til hele kardiovaskulærsystemet.

Fjernelse av venøs formasjon på huden kan gjøres på flere måter:

Det er folkemetoder for å behandle hemangiomer på leppene. Hjemme, bruk en sopp, en løsning av kobbersulfat og jevn tinktur på flygearikum. Eksperter anbefaler sterkt ikke selvmedisinering. Slike tiltak vil ikke bidra til å kurere utdanning, og ytterligere skade pasientens helse.

Enn det kan være farlig

Hemangioma i under- eller overlipen er ikke en ondartet svulst, men i tillegg til kosmetisk ubehag er en fare for pasientens helse. Neoplasma av denne typen har en tendens til å vokse og øke i størrelse etter påvirkning av noen faktorer: temperaturendringer eller traumer. Noen ganger er det en spontan nedgang i størrelse og forsvunnet utdanning.

Hemangiomer er preget av risikoen for spredning til munnhulen i munnhulen, den indre siden av kinnene. Sprawl kan nå betydelige dimensjoner som vil forstyrre en persons fulde liv. Hvis tendensen til utdanning på ansiktet til rask vekst blir lagt merke til, må du snarest søke medisinsk hjelp og fjerne oppbyggingen.

En annen fare er en økt risiko for skade: Ved bruk av tannbørste, ta varm mat og drikke under påvirkning av ultrafiolett stråling. Brudd på integriteten til den tumorlignende formasjonen truer med blødning og infeksjon med den etterfølgende utviklingen av den inflammatoriske prosessen og sepsis.

Hva å gjøre hvis hemangioma gjør vondt

Hemangiom i underleppen er ofte ledsaget av hevelse. Som ekstra symptomer kan smerte virke. Hvis formasjonen begynner å skade - dette indikerer en dyp spiring av svulsten, hvis kropp berørte nerveendingene. Den sykelige tilstanden forverres av fysisk anstrengelse, påvirkning av temperaturer, er ofte smertefullt, noe som tvinger oss til å treffe hensiktsmessige tiltak. Det kan også være økt følsomhet for omgivende vev.

Ved slik symptomatologi er det nødvendig å henvende seg til kirurgen som skal utpeke eller installere inspeksjon ved hjelp av USA. Diagnose er nødvendig for å finne ut hvor dypt svulsten har spredt seg. Smerteavlastning bør tas med bedøvelse.

Pleie og forebygging

Spesifikke forebyggende tiltak er ikke utviklet. Men barnets helse og fremtid er direkte påvirket av tilstanden og oppførselen til den gravide kvinnen. Behandling av smittsomme sykdommer, riktig ernæring, dagbehandling og moderat trening kan redusere risikoen for å utvikle vaskulære svulster i et barn.

Etter fjerning av hemangioma forblir såret på plass, som må behandles strengt etter legenes anbefalinger for å unngå infeksjon. Du kan ikke cauterize den eksisterende stien etter fjerning av aggressive antiseptika i form av jod, alkohol, hydrogenperoksid. Skjulte skorper bør ikke slettes av seg selv. På apoteket må du kjøpe Levomecol eller Solcoseryl salve og søke å myke og redusere kløen mens du helbreder leppene.

Fjern hemangioma fra tungen

Hemangioma (fra det greske haima - blod og angeon-fartøy) - en godartet svulst som utvikler seg fra vaskemuren, forekommer ganske ofte. Ulike typer hemangioma utgjør 25% av alle godartede svulster og 45% av alle bløtvevtumorer. Det antas at hemangioma forekommer hos alle mennesker på et eller annet tidspunkt i livet, og det kan være asymptomatisk og krever ikke behandling. Oftest observeres hemangiom i barndommen, preget av infiltrativ vekst, ikke metastasering, men kan gi tilbakefall. Lokaliseringen av svulsten kan deles inn i 3 grupper; hemangioma integumentary vev (hud, subkutant vev og slimhinner), muskel-skjelettsystemet (muskler, sener, ben) og parenchymale organer.

I henhold til den histologiske strukturen utmerker seg flere former for vaskulære svulster. Den vanligste kapillær (eller juvenil) hemangioma, bestående av kapillærer foret med et enkelt lag av endotelceller. En del av kapillærene kan være i en sammenfalt tilstand. Ofte er kapillær hemangioma preget av infiltrativ vekst.
Cavernous (cavernous) hemangioma består av vaskulære hulrom av forskjellige former og størrelser separert av septa. Blodet i disse hulrommene koagulerer noen ganger; De resulterende trombotiske massene spiser seg med bindevev, det vil si trombi er organisert. Slike kavernøse former for hemangiom har noen ganger en multippel karakter.
Sjelden møtte racemisk hemangioma, bestående av krympede tykke vegger arterielle eller venøse kar. Svulsten ligner en innfødt ugliness og er vanligvis lokalisert i området av hode og nakke.
Intramuskulær hemangiom (kapillar, kavernøse eller arteriovenøs) avviker infiltrerende vekst, påvirker ikke bare muskler og sener, men også det omgivende fettvev og hud. Histologisk, sammen med vaskulære formasjoner, er det spiring av fett, fiber og glatt muskelvev.

Det er en systemisk tumor-lignende proliferasjon av blodkar - hemangiomatose, som oftest påvirker hele lemmen eller sin perifere del.

Klinisk bilde

Det vanligste hemangiomet er integumentet. Ofte påvirkes ansiktets hud. Ved undersøkelse oppstår svulsten som en plaster med uregelmessig form, litt forhøyet over huden, rød eller cyanotisk. Fargen på svulsten avhenger av den utbredte utviklingen av det arterielle eller venøse nettverket. Av og i sentrum av tumoren påvises punkt som divergerer radielt ekspanderte små kar (stel Angioma) eller et utvidet område i en vaskulær grener (forgrenet angioma).
Cavernous hemangioma fremstår som en begrenset knottende formasjon av en kirsebær eller lilla farge med en jevn eller flate overflate; Når det blir stram eller hoste, kan det øke i størrelse og belastning. Størrelsen på den cavernøse hemangioma er forskjellig - fra et pinhode til en knyttneve og mer. Når du klemmer fingrene med hemangioma, spesielt cavernøs, blek, flater og avtar. Når trykket stanser, blir svulsten den samme.
Noen ganger når du kommuniserer en svulst med et stort arteriell fartøy, kan du føle pulsering og lytte til vaskulær støy.
Et karakteristisk symptom er den raske veksten av svulsten. Sett i form av en rød prikk ved fødselen av et barn, kan hemangioma vokse til svært store størrelser i løpet av de første månedene. Noen ganger tar det et halvt ansikt eller en hel lem og oppfattes som en grov ugliness. I tillegg er andre komplikasjoner mulig: blødning, sårdannelse, infeksjon, flebitt, trombose. Sistnevnte kan føre til brudd på lokal sirkulasjon med utseende av ødem og andre trofiske endringer.

Malignitet og beslektede deksler slik sjelden forekommende form som senil angioma, som representerer multiple små (1-5 mm diameter) noduler ligger hovedsakelig på stammen, men av og til også på ekstremitetene, ansikt, spesielt rundt kanten av den nedre leppe. Overflate av knuter glatt eller granulært. Dette skjemaet er vanlig hos eldre. I motsetning til kapillære svulster øker senil angioma nesten ikke.
Angiokeratom er en ganske sjelden sykdom og er en rød, noen ganger nesten svart, knutepunkt med en diameter på 1-5 mm med kåt vekst på overflaten. Noduler kan fusjonere inn i plakettlignende formasjoner med en våt overflate. Oftest er de plassert på hender og føtter, sjeldnere - i albuen og kneleddene på auriklene. Angiokeratom forekommer vanligvis hos unge, svekket av sykdom.
Det er verdt å nevne telangiectasia - lokal overdreven utvikling av blodkar, forårsaket av medfødt eller oppkjøpt utvidelse av eksisterende kapillærer. Denne sykdommen er ikke klassifisert som en svulst.

Hemangioma i slimhinnene er vanligere på leppene, munnslimhinnen og i tungen, det kan spire underliggende vev. Spesielt kan tungenhemangioma som sprer seg i tykkelsen, nå en slik størrelse at tungen ikke passer i munnen, den sprekker, bløder; svelging og pusting er vanskelig.
Mindre vanlige er svulst i magesårets mukøse membran. Det ledende symptomet på hemangiom av en slik lokalisering er blødning, derfor må muligheten for dens tilstedeværelse tas i betraktning, gjennomføre differensialdiagnostikk med andre sykdommer ledsaget av blødning. Av særlig omtale fortjener et hemangiom i endetarmen, som kan forveksles med blødende hemorroider. Hemangioma av subkutan vev og muskler er vanligvis funnet på nedre ekstremiteter og har en diffus form med infiltrering av omgivende vev. Huden over svulsten kan ikke endres.
Klinisk vaskulære svulster i ryggraden begynner å vises når ryggmargen klemmes. Diagnosen gir betydelige vanskeligheter, den ledende metoden er radiologisk undersøkelse av ryggraden.
Blant parenkymorganene påvirkes leveren oftest, hvor hemangioma kan nå store størrelser. Med veksten sprer svulsten det hepatiske vevet, nesten ikke spiring det. Disse funksjonene bestemmer god kvalitet av leverhemangioma; Med dette skjemaet er kun komprimering av galdekanaler eller tilstøtende organer notert. Noen ganger kan et klinisk bilde som ligner på akutt cholecystitis oppstå: magesmerter av gulsott, irritasjon av bukhinnen. Tilstedeværelsen av leverkumor kan mistenkes ved palpasjon. Videre undersøkelse av pasienten skal utføres på et sykehus, hvor sammen med de vanlige måtene for å studere mage og tarmen, er det mulig å bruke mer kompliserte metoder - leverskanning og angiografi. Mulighetene for laparoskopisk diagnose er begrenset og avhenger av lokalisering av svulsten. I de fleste tilfeller er diagnosen spesifisert under operasjonen.

behandling

Behandling av hemangiom bør startes så snart som mulig etter diagnose. For tiden brukes følgende typer behandling. kirurgisk, kryoterapi, skleroterapi, elektrokoagulasjon og strålebehandling.
Den kirurgiske metoden er den ledende. Spesielt ofte blir det brukt når svulsten ligger på huden og i det subkutane vevet, så vel som i muskler og indre organer (lever, tarm). Følgende operasjoner brukes: ekspisjon av svulsten, delvis fjerning og hevelse med søm av karene.
Den enkleste og mest radikale måten er å akseptere svulsten. For å unngå gjentakelse, bør den utføres i sunt vev. I tillegg kan eksisjon med forlatelse av en del av vaskulær svulst føre til alvorlig blødning. Sistnevnte, selv i et lite volum, er farlig i barndommen. Delvis utskjæring av svulsten brukes i tilfeller der en-trinns radikal fjerning av svulsten er umulig. De resterende delene av svulsten kan fjernes ved gjentatte inngrep, samt ved bruk av kryoterapi. Huddefekter dannet etter utskjæring av hemangioma, er stengt ved transplantasjon av frie hudfliker eller andre typer hudplast.
Splitting med sying av det vaskulære vevet gjennom huden er en veldig gammel metode, som brukes til å redusere blodstrømmen til svulsten og utryddet av vaskulære hulrom. Denne teknikken brukes til store cavernøse hemangiomer, det gir en ringere terapeutisk og kosmetisk effekt, og er nå nesten fullstendig forlatt. Korrekt utført fjerning av svulsten fører til fullstendig utvinning. Utseendet på tilbakefall indikerer ufullstendig fjerning av tumorelementer, og ikke maligniteten til strømmen.
Kryoterapi - behandling av snøkarbondioksyd - brukes til små kutane hemangiomer, for å fjerne de resterende områdene etter operasjonen av svulsten og dens gjentakelse. Denne teknikken er basert på utvikling av aseptisk betennelse etterfulgt av utrydding av det vaskulære vevet. Kryoterapi utføres av lege.

utstyr

Fra en sylinder med karbondioksid akkumuleres en snømasse i en lærveske - 78-80 ° С. Et snø innpakket i gasbind, tett presset til overflaten av svulsten i 15-30 sekunder. Gjentatte applikasjoner kan gjøres 12 til 14 dager etter at betennelsen minker, opptil 5 ganger.
Som skleroserende middel brukes 70 ° etylalkohol, som injiseres under svulsten og i omkretsen. Gjentatte injeksjoner på 0,5-5 ml etter 7-10 dager kan føre til utkastning av karene. Skleroserende oppløsning bør ikke administreres intradermalt for å unngå nekrose av huden. Injiseringer er ganske smertefulle, behandling tar lang tid, det utføres av en kirurg.

Med en liten hemangiom bruker legen elektrokoagulasjon. Metoden er basert på ødeleggelse av vev under passering av høyfrekvent strøm, det er enkelt nok, men smertefullt og krever derfor lokalbedøvelse, spesielt hos barn. Prosedyren kan gjentas etter 7 til 10 dager.
Strålebehandling som en uavhengig metode er vist ved den kavernøse, kavernøse-kapillær og kapillær hemangiom, når den er lokalisert hovedsakelig på overflaten, hvor alle andre metoder fører til en dårlig kosmetisk resultat. Røntgenstråler og radioaktiv stråling av kobolt og cesiumpreparater blir brukt. For behandling av kapillær hemangiom brukes applikasjoner med radioaktivt fosfor og strontium. Hos barn brukes strålebehandling sjelden.

Teknikken er å bruke ekstern stråling ved hjelp av en applikasjon av radioaktive stoffer eller en røntgenbehandlingstype med nær fokus. Bestrålingsfeltet er strengt begrenset av størrelsen på svulsten. Behandlingen utføres fraksjonalt, ett kurs. Den totale dosen av stråling hos voksne er 3500-4000 rad, hos barn 2000-2500 rad. Varigheten av bestråling er 5-6 timer om dagen (hos små barn 3-4 timer). Den daglige dosen er 300-400 rad. Ved bruk av røntgenbehandling, en enkeltdose på 250-500 rad. Intervaller mellom økter av røntgenbehandling er 1-2 måneder. Den totale dosen hos voksne er 2500-3000 rad, hos barn 1500-2000 rad.

De beste resultatene av hemangiombehandling oppnås ved å utelukke svulsten i tidlig barndom med liten størrelse.

Les Mer Om Fartøyene