Hvorfor er hematokrit i blodet

Hva om hematokriten er forhøyet? Dette spørsmålet gjelder for mange pasienter. Hematokriten er inneholdt i blodet og representerer den delen der de røde blodcellene er. Et høyt nivå av hematokrit kan være et tegn på tilstedeværelsen av forskjellige patologier som forekommer i menneskekroppen. Noen ganger er dette midlertidige fenomener, men det er situasjoner når disse prosessene oppdages i utviklingen av alvorlige systemiske sykdommer.

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell enhet hvor blodet er sentrifugert.

Diagnostiseringsprosedyren tar sikte på å bestemme hct-indeksen, som viser hematokritinnholdet. En generell blodprøve viser nivået av røde blodlegemer og tas fra venen.

Vurder hvorfor en økning i hematokrit kan oppstå.

Hvorfor er hematokrit bedre?

Årsakene til endringen tyder ikke alltid på sammenheng med visse sykdommer. Det skjer at kroppen styrer sin innsats for å opprettholde intern homeostase. Balansen i de fysiologiske prosessene som foregår i den sikres ved å aktivere kompensasjonsmekanismer, som utfører reguleringsfunksjonen. I noen tilfeller er det funnet at hematokriten er forhøyet på grunn av endringer i forhold, både interne og eksterne. I slike situasjoner er høy hematokrit en kvantitativ egenskap som indikerer den fysiologiske justeringen av menneskekroppen.

Noen ganger er årsaken til høy hematokrit en inflammatorisk sykdom som har et akutt eller kronisk kurs. Ofte den høyeste satsen er funnet i de som lider av diabetes, gravide kvinner (2-3 trimester) i nærvær av en sen toxicosis. Kanskje økningen skyldes fylling av bukhulen med væske.

Ofte samtidig med økt hematokrit øker nivået av hemoglobin også. Det er nyttig å vite hvilke symptomer som er ledsaget av en forandring i hematokriten. Med denne informasjonen kan du avgjøre når du trenger å se en lege som vil sende for en kontroll og foreskrive en behandling.

Vanlige årsaker

De vanligste årsakene til dette fenomenet er:

 1. Dehydrering. Når det er utilstrekkelig mengde av vann i kroppen er det en reduksjon i blodvolum, som det sirkulerer, når en person er i en normal tilstand. Denne prosessen utføres på grunn av nedgangen i plasmainnholdet i den. Dehydrering kan oppstå hvis en person drikker mindre enn kroppen krever. Dehydrering skjer på grunn av overdreven tap av vann på grunn av svette, anfall av oppkast, diaré eller overoppheting. Celler og vev som mangler tilstrekkelig mengde vann, tar væsken til stede i blodet, og kompenserer dermed for mangelen. Etter å ha redusert mengden væske, endres blodsammensetningen. Det blir klart at hematokriten er forhøyet.
 2. Hypoksi i kronisk form. I denne tilstanden mangler celler og vev i menneskekroppen oksygen. Patologi oppdages ofte hos personer som røyker eller har diabetes. Erytrocyter har i deres sammensetning hemoglobin, ansvarlig for oksygenbevegelsen, dens transport til celler, fjerning av karbondioksid fra kroppen. Med hypoksi, presentert i kronisk form og oppstått av objektive årsaker, forsøker kroppen å eliminere problemet med oksygenmangel gjennom forbedret syntese av røde blodlegemer. Økningen i hematokrit i dette tilfellet skjer nettopp på grunn av økt produksjon av røde blodlegemer.

I tillegg kan hematokrit påvirkes av:

 1. Endringer i sammensetningen av atmosfærisk luft. For eksempel, når en person går til fjellet og tilbringer noen dager der. Resultatet kan være en økning i nivået av røde blodceller. På høyden er det lite oksygen, noe som forårsaker hypoksi i kroppen og fører til aktivering av kompensasjonsprosessen. Nemlig til økt produksjon av hematopoietiske organer, inkludert beinmarg, av erytrocytter.
 2. Polycytemi. Det er en ondartet sykdom der de hematopoietiske organene påvirkes. Denne tilstanden har en forbindelse med transformasjonen av stamceller.
 3. Neoplasmer i binyrene, nyre. Nyresvikt (nidonephrose, polycystosis).
 4. Ukontrollert bruk av narkotika i lang tid. Den største faren er representert av hormonelle stoffer, for eksempel glukokortikoider. Når du bruker midler med en vanndrivende effekt, bør du vite at deres effekt kan være lik.
 5. Skader, peritonitt, indre skader og blødninger, brannskader.
 6. Anemi, hvor kroppen viser mangel på vitamin B12 og jern.
 7. Stress, som har gått inn i kronisk form.

Forhøyet hematokrit hos et barn

Hos barn kan hematokriten øke med 10-12% av normen. Og i denne alderen betyr det i utgangspunktet ikke et brudd på fysiologiske prosesser. Et barn etter ett år av innholdet i røde blodlegemer er normalisert. Slike prosesser bør ikke skremme foreldrene, ikke bekymre deg. Årsaken til bekymringen bør være å opprettholde en høy sats etter ett år.

I barnets kropp forekommer slike endringer av samme grunner som hos voksne. Dette er traumer, sykdommer som påvirker hjertet og organene som gir respirasjon. Noen ganger er årsaken tilstedeværelsen av problemer med nyrene, enten medfødt eller oppkjøpt.

La oss trekke en konklusjon. Hematokrit, som overstiger det normale nivået, kan true menneskers helse og påvirke hans helse. En forhøyet hct detekteres med økt blodviskositet. I slike tilfeller begynner blodet å strømme sakte på grunn av høyere strenghet, og dette truer utseendet av trombose.

Den blokkerte lumen av fartøyer utgjør en alvorlig trussel mot helse og liv, fordi blodpropper kan forårsake plutselig død. De har små dimensjoner, de dekker lumen av de minste kapillærene, som er årsaken til perifere forstyrrelser. Gradvis påvirker denne prosessen store fartøy.

Når trombose av store arterier oppstår:

 • akutt lekkasje i luftveiene
 • gangrene, som krever amputasjon;
 • iskemisk slag;
 • hjerteinfarkt.

På grunn av risikoen for komplikasjoner i nærvær av tett blod, bør fortynningsmidler som normaliserer hematokriten brukes. Legen evaluerer den kliniske situasjonen og foreskriver nødvendig behandling. For eksempel, blodsetting, erstatning av blod med spesielle løsninger, hvis tiltak er rettet mot å redusere viskositeten. I utgangspunktet utføres behandlingen av sykdommen, som førte til en forandring i hematokrit.

Om nødvendig er røyking utelatt, kostholdsterapi brukes, som inkluderer visse restriksjoner og økt væskeinntak.

Hva betyr høy hematokrit?

Tenk på saken når du etter at du har mottatt resultatene av en generell blodprøve, fant at hematokriten er forhøyet, og du må takle situasjonen. Selvfølgelig vil legen si noen ord, men du bør selv forstå hva og hvor den kom fra. Det er entydig klart at hvis hematokriten er forhøyet i blodet, så er det noen patologisk prosess som initierte denne økningen.

Et høyt nivå av hematokrit betyr at prosentandelen av røde blodlegemer i en persons blod er over normens øvre grense (om normen for hematokrit les artikkelen her ) for alderen, kjønn eller spesifikke tilstanden til denne personen (for eksempel graviditet eller liv i et fjell i høyden). Økningen i nivået av hematokrit kan både være midlertidig og langsiktig. Alt avhenger av årsaken til økningen i indikatoren.

Økt hematokrit i blodet. Hva betyr dette for en voksen

Her er noen andre grunner til økningen i hematokrit:

 • dehydrering. Denne grunnen hevdes som den vanligste. Når volumet av væske i blodet faller, øker volumet av erytrocytter kunstig; Med tilstrekkelig væskeinntak returnerer hematokritverdien til normalverdien;
 • Lungesykdom. I tilfelle problemer med lungene, kan en person med pust ikke absorbere nok oksygen. Denne feilen forsøker å kompensere kroppen ved å produsere flere røde blodceller;
 • Medfødt hjertesykdom. I noen hjertesykdommer utvikler en unormal forbindelse mellom de to sidene, noe som fører til en nedgang i oksygenivået i blodet. Kroppen prøver å kompensere for denne nedgangen ved å produsere flere røde blodceller;
 • Tumor av nyrene. Sykdom, som et resultat av hvilket overskytende erytropoietin produseres av nyrene;
 • røyking,
 • Overnatting i høylandet ved høye høyder (kompensasjon for å redusere tilførsel av oksygen fra luften);
 • Genetiske årsaker (unormalitet i vekselvirkningen av hemoglobin og oksygen).

Hva er polycytemi?

Siden i de fleste tilfeller forhøyet hematokrit indikerer en polycytemi, så vurder dens essens mer detaljert. Men først fakta:

 • Polycytemi betyr en økning i volumet av røde blodlegemer.
 • Polycytemi er delt inn i to hovedkategorier: primær og sekundær.
 • Polycytemi kan være forbundet med sekundære årsaker, som kronisk hypoksi eller kreft, som er i stand til å frigjøre erytropoietin.
 • Sann polycytemi utvikler seg på grunn av unormalt økt produksjon av røde blodlegemer i benmargen.
 • Behandling av sekundær polycytemi avhenger av den underliggende sykdommen.

Hvis det er enkelt, er polycytemi betingelsen der antallet sirkulerende røde blodlegemer i blodet øker. Personer med polycytemi har en økning i hematokrit, hemoglobin eller røde blodlegemer over normale grenser.

Fordelingen av polycytemi i kategorier skjer av følgende grunner:

 • Primær polycytemi: i denne kategorien er økningen i røde blodlegemer på grunn av medfødte problemer i prosessen med å produsere røde blodlegemer.
 • Sekundær polycytemi: i denne kategorien forekommer erytrocytose vanligvis som svar på andre faktorer, eller de grunnleggende forholdene som bidrar til produksjon av røde blodceller.
  Produksjonen av røde blodlegemer (erytropoiesis) forekommer i beinmargen gjennom en kompleks sekvens av trinn som er tett regulert. Hovedregulatoren for erytrocytproduksjon er hormonet erytropoietin (EPO). Dette hormonet utskilles hovedsakelig av nyrene, selv om ca 10% kan produseres av leveren.

Hva er årsakene til primær polycytemi?

Primær polycytemi skyldes oppkjøpte eller arvelige genetiske mutasjoner som forårsaker unormalt høye nivåer av røde blodlegemer. Spesiell omtale av den sanne polycytemi, som er sjelden nok. Denne grenen er vanligvis forbundet med et økt antall leukocytter (leukocytose) og antall blodplater (trombocytose). I dette tilfellet ble milten forstørret
(splenomegali) og det er et lavt nivå av erytropoietin.

Inntil nylig var den nøyaktige mekanismen for polycytemi ikke godt forstått. I 2005 ble genetiske mutasjoner av JAK2 genet funnet, som er ansvarlig for de fleste polycytemi tilfeller. Disse mutasjoner er antatt å være mulig å øke følsomheten av røde blodceller forløpere erytropoietin, for derved å øke produksjonen av røde blodceller.

Hva er de vanligste årsakene til sekundær polycytemi?

Kronisk hypoksi

Vanlige forhold som forårsaker kronisk hypoksi er kroniske lungesykdommer, som for eksempel:

 • emfysem og kronisk bronkitt, som er kollektivt kjent som kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD) eller hypoventilasjonssyndrom;
 • kronisk hjertesykdom (kongestiv hjertesvikt eller unormal blodstrøm fra høyre side til venstre side av hjertet);
 • søvnapné;
 • pulmonal hypertensjon.

Denne tilstanden kan oppstå etter nyretransplantasjon eller innsnevring av nyrene (blodårene som leverer nyrene).

Erytropoietin utskilles av en svulst

Noen svulster kan produsere økt mengde erytropoietin. De vanligste svulstene inkluderer:

 • leverkreft (hepatocellulært karcinom),
 • nyrekreft (nyrecellekarcinom),
 • Adrenal adenom (adenokarcinom),
 • livmorhalskreft.

Det er fortsatt en sjelden genetisk tilstand kalt sjuvashpolycytemi, noe som fører til økt aktivitet av genet som er ansvarlig for produksjon av erytropoietin.

Behandling av polycytemi

De viktigste varianter av cytoreduksjon (behandling av polycytamia) inkluderer:

 • interferon;
 • hydroksykarbamid (tidligere kjent som hydroksyurea);
 • anagrelid;
 • radioaktivt fosfor;
 • busulfan.

Beslutningen om bruk av cytotoksiske stoffer og valg av middel avhenger av risikogruppen som pasienten er utsatt for.

Risikoen er bestemt av faktorer som alder, tidligere historie med trombose, tilstedeværelse av andre faktorer, for eksempel hypertensjon og diabetes og blodnivåer.

Og hvis det er funnet en økt hematokrit hos et barn?

Derfor bør foreldrene ikke bekymre seg. Videre økning i indikatoren bør naturligvis be legen om å søke avklaring.

Det som er farlig for oss er forhøyet hematokrit

Økningen i hematokrit er direkte relatert til økningen i blodviskositet. Det tykke blodet har en tendens til å danne koagulater som samler seg i en viss mengde, som allerede danner en trombose. Små blodpropper begynner å blokkere blodstrømmen i tynne kapillærbeholdere, og blokkerer dermed fôring ved første små områder av vev. Denne overlappingen kan følges av en person i form av nummenhet, for eksempel fingre, tær og død av små områder av vev.

Veien ut av denne situasjonen er i fortynning av blod. Dette er en kjent anbefaling.

Vi lærer hva du skal gjøre hvis hematokriten er forhøyet og hvorfor

Denne artikkelen beskriver hvorfor hematokriten er forhøyet hos en voksen eller et barn, en mann eller en kvinne, og hva det står. Det er fortalt om konsekvenser av økt konsentrasjon av dette stoffet i blodet, er anbefalinger for behandling, ernæring og livsstil gitt for å opprettholde et normalt nivå av hematokrit.

Hvordan og for hvilken analyse utføres?

Analyse for hematokrit (fra latinsk hematokrit) utføres i medisinske institusjoner ved hjelp av en spesiell enhet beregnet for sentrifugering av blod. For å avgjøre om hematokrit hct økes, vil en generell type blodprøve hjelpe.

Hvilke verdier anses å være forhøyede?

For å identifisere faktum av økt hematokrit hos pasienter, er det nødvendig å konsultere tabellen, som indikerer normale verdier av dette stoffet, avhengig av kjønn / alder. For menn er forhøyet hematokrit for eksempel bestemt forskjellig fra kvinner og barn.

Hva kan påvirke resultatet av analysen?

Hvis hematokriten er forhøyet i blodet, så er dette langt er ikke alltid forbundet med noen plager. Resultatet av analysen kan også påvirkes av følgende faktorer:
røyke. På røykere er det et oksygenformet fastende som fører til økt utvikling av erytrocytter og hematokrit.

Hyppig plassering ved høyde. Innbyggere i høyhøydeområder, samt fjellklatrere, mottar oksygen i utilstrekkelige mengder.

Reduksjon av dette elementet i blodet er direkte proporsjonalt med høyden av stigningen over havnivået.

alder. Høye verdier av hematokrit er vanlige hos nyfødte, mens hos voksne kan hematokrit øke på grunn av helseproblemer / provokerende faktorer.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Inntak av anabole steroider. Disse stoffene for et sett med muskelmasse fører til en økning i hct.

Tegn og symptomer

Oftest et høyt hematokrit signal Følgende tegn:

 1. Hyppig svimmelhet.
 2. Kvalme.
 3. Pusteproblemer.
 4. Følelse av døs i lett form.
 5. Dumbed lemmer.

Farer og konsekvenser

Hvis hematokriten er forhøyet, påvirker den direkte viskositeten til blodet (nstnivået bestemmer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand).

Tykt blod kan danne koagulasjoner, passerer inn i trombuset. Trombi av liten størrelse dekker strømmen av blod i tynne kapillærer, noe som resulterer i mangel på ernæring av små deler av vev. Dette er ofte følt som en følelsesløp i lemmer, så vel som dødsfallet til noen vevsider. Store blodpropper er farlige på grunn av deres evne til å forårsake store forstyrrelser i hjertets arbeid, noe som fører til dødelig utgang.

Å redde pasientens liv, avhenger av hvor raskt de vil fortynne blodet.

Resultatene av trombose av store arterier på grunn av høy hematokrit kan også være:

 • Åndedrettssvikt av akutt type.
 • Et hjerteinfarkt.
 • Iskemisk slag.
 • Krever amputasjon av gangrene.

Egenskaper av tilstanden hos gravide kvinner

I graviditet, nivået av hematokrit faller naturlig, som det totale volumet av flytende blod øker på grunn av fosteret. Hvis hct-nivået er høyere enn 40%, så er det fornuftig å snakke om en økt hematokrit, noe som skyldes en rekke årsaker:

 1. Dehydrering på grunn av overdreven oppkast, ofte diagnostisert med toksisose.
 2. Puffiness, gestose.
 3. Høyt inntak av salt.
 4. Stress.
 5. Manglende overholdelse av drikkeregimet.
Fortykkelsen av blodet til en fremtidig mor påvirker funksjonen av hjertet og blodkarene, nervesystemet.

Tett blod fører ofte til fosterhypoksi, dens treg utvikling og til og med død.

Forbedre hematokriten under graviditet vil hjelpe observasjon fra en kvalifisert lege som vil velge riktig behandling under svangerskapet.

Egenskaper av tilstanden hos barn

Hos barn er nivået av hematokrit i gjennomsnitt 10-12% høyere enn hos voksne.

En årsak til bekymring for foreldre skal bare vises hvis nivået av hematokrit ikke normaliseres hos barn etter 1 år.

I andre tilfeller kan et barn ha hematokrit av samme grunner som en voksen.

årsaker

I de fleste tilfeller skyldes årsakene til økningen i hematokrit følgende faktorer:

dehydrering

Dehydrering fører til det faktum at det totale volumet av den blodtilførende organismen minker, som skjer på grunn av en reduksjon i mengden plasma. Årsakene til dehydrering er mange - fra utilstrekkelig inntak av vann til tap av væske under oppkast, flytende avføring. Det samme gjelder for økt svetsekresjon og overoppheting. Når kroppen mangler vann for et heltidsliv, tar det det fra blodet.

Et klart tegn på dehydrering, bestemt av et laboratorieendret forhold mellom væske og erytrocytter i kombinasjon med økt hematokrit.

Hypoksi i kronisk form

Mangel på oksygen i celler og vev som består av dem, er et hyppig problem med røykere. Men det forekommer også hos pasienter som lider av diabetes mellitus. Faktum er at hemoglobin inneholdt i erytrocytene, som er ansvarlig for fjerning av karbondioksid og transport av vitalt oksygen til cellene, under hypoksi begynner å bli produsert av kroppen i store mengder. Det skyldes at en kompensasjonsmekanisme fungerer i menneskekroppen - i tilfelle av oksygenmangel blir den forbedrede reproduksjonen av røde blodlegemer den eneste veien ut.

Modifisert luftkomposisjon i atmosfæren

Fjellluft, dårlig i oksygen, også kan forårsake et hopp i nivået av erytrocytter hos en person. Oksygen sult utløser en kompenserende mekanisme i kroppen - røde blodlegemer begynner å produsere andre organer av hematopoiesis, samt benmarg. Det er også en sykdom forbundet med disse prosessene - primær type erythremi. Det er en celle sykdom som er kronisk, og er forårsaket av en transformasjon som oppstår i stamceller.

Tar medisiner i ukontrollert modus

Følgende er typer av legemidler som kan forårsake en farlig økning i hematokrit:

 1. Hormonale preparater.
 2. Glukokortikoider.
 3. Midler til vanndrivende avtale.

I tillegg kan en økning i hematokrit forekomme og av flere grunner:

 • De plager av nyrene og binyrene, hydronephrosis av disse organene, dannelsen av cyster i dem.
 • Skade.
 • Skader på epidermis ved brann.
 • Peritonitt.
 • Sår og indre blødninger.
 • Mangel på B12.
 • Mangel på jern.
 • Stress som har nådd et kronisk stadium.
 • Overflødig mengde væske i peritoneum eller ascites.
 • Nyresvulst, lungesykdommer.
 • Medfødte hjertesykdommer.
 • Avvik av genetisk natur.

behandling

Egnet behandling utnevnt av en kvalifisert spesialist avhengig av dagens kliniske bilde av pasientene.

Vellykket kamp med sykdommen består i å eliminere grunnårsaken - i dette tilfellet er det nødvendig å bringe hematokriten til normale verdier. I fravær av alvorlige patologier reduseres all behandling til hyppige friluftsaktiviteter, drikker nok vann, opprettholder riktig ernæring og unngår dårlige vaner.

Den behandlende legen kan foreskrive bruken av antikoagulantia som fortynner blodet.

Hvorfor er det viktig å returnere nivået av hematokrit til normale verdier?

Forhøyet hematokrit i blodet og dets viskositet er fulle av utviklingen av alvorlige patologier i kroppen, noe som kan føre til død (for eksempel på grunn av en avbrutt trombus).

Hvilke medisiner kan foreskrive?

Følgende legemidler kan vellykket brukes til å kontrollere høy hematokrit:

Heparin. Sammensetningen inneholder spytt av leeches, som naturlig kan gjøre blodet mer flytende. Kan ikke brukes med:

 1. Økt blodtrykk.
 2. Dårlig blodpropp.
 3. Vaskulær aneurisme.
 4. Med menstruasjon.
 5. Umiddelbart etter levering.
 6. Hepatiske lidelser i alvorlig form.
 7. Mage / tarmsår.
 8. Etter visse operasjoner.

Gjennomsnittlig pris er 500 rubler for 5 ampuller.

Warfarin. Inneholder natriumsalter av warfarin, noe som fører til fortynning av blod.

Ikke anbefalt for:

 1. Graviditet og amming.
 2. Sykdommer i leveren og nyrene.
 3. Akutt blødning, åreknuter.
 4. Aneurysme av arteriene.
 5. Oncology.
 6. Hemorragiske lidelser.
 7. Gastrointestinale sykdommer.
 8. Postoperativ periode.
 9. Økt blodtrykk.

Gjennomsnittlig pris er 100 rubler for 50 tabletter.

Dabigatran. Det er en analog av warfarin, det er en trombininhibitor. Det bringer nivået av antikoagulasjon til normale verdier.

Kan ikke brukes med:

 1. Alder til 18 år.
 2. Når det tas med kinidin.
 3. Tung blødning.
 4. Alvorlig nedsatt nyre- / leverfunksjon.
 5. Brudd på hemorragisk natur.

Gjennomsnittlig pris er 700 rubler for 10 kapsler.

Absolutt kontraindikasjon for bruk av alle ovennevnte legemidler er den individuelle følsomheten for komponentene deres!

diett

Pasienter trenger å drikke mer vann og konsumere mye blodfortynningsprodukter: grønnsaker og frukt, bær, bruk vegetabilske oljer av kaldpressing i salater. Det anbefales å bruke honning i små mengder.

Man bør passe på produkter som gjør blodet tettere:

 1. Poteter.
 2. Bananer.
 3. Røkt kjøtt.
 4. Kullsyreholdige drikker.
 5. Bokhvete.
 6. Raffinert sukker.
 7. Produkter av animalsk opprinnelse (spesielt rødt kjøtt). Om mulig, erstatt dem med vegetabilske analoger (men husk at et stort forbruk av belgfrukter også er uønsket).

livsstil

Med økt hematokrit er dårlige vaner og stillesittende livsstil uakseptable.

Alt dette fører til forverring av blodsirkulasjon, oksygen sult, og som følge av tett blod og høy hematokrit.

Andre tiltak

Hvis en person har en hematokrit høyere enn normalt, brukes behandlingen med leeches, så vel som mange oppskrifter av tradisjonell medisin, til å løse dette problemet:

Baking soda. 1 g soda blir tilsatt til et glass varmt vann, omrørt og tatt på tom mage. Kontraindisert i magesårssykdom.

Apple cider eddik. Dette stoffet stopper metabolisk acidose i blodet, noe som fører til dens sikre flytdannelse. 2 ss eddik er lagt til et glass varmt vann og full i morgen timer. Gjenta i 2 måneder. Etter denne perioden må du ta en pause på 10 dager.

Linfrøolje. Liquefies blod, har en gunstig effekt på hele kroppen, inneholder verdifulle flerumettede syrer. Regulerer utveksling av lipider i blodet, og forhindrer dets viskositet. Forhindrer dannelsen av blodpropper. Ta det beste av 1 ss i tom mage, med vann.

Etter hver måned med behandling, må du ta pauser i en uke.

Se en video på hematokrit

forebygging

For å minimere risikoen for økt hematokrit, er det nødvendig:

 • Mer for å være i frisk luft.
 • Korrekt å spise (å bruke så mye som mulig frisk frukt og grønnsaker, tynne blodet).
 • Drikk nok vann.
 • Avvise dårlige vaner.
 • Gi regelmessig blod for en generell analyse for å bestemme nivået av hematokrit.
 • Med tiden behandler du sykdommer som fremmer hematokrit.
 • Begrens oppholdet ditt på høylandet (om mulig endre boligen din).
 • Unngå stress.
 • Gå inn for sport.
 • Unngå å ta medisiner for å få muskelmasse.
 • Ta bare medisin for det tiltenkte formål og i en strengt definert dose.
Til slutt skal det sies at det er mye lettere å holde hematokritnivået normalt enn å bekjempe det med en økning (unntatt genetiske patologier).

Overholdelse av en riktig livsstil garanterer bevaring av blodets helse, et normalt nivå av viskositet og optimale parametere.

Hematokrit er forhøyet eller senket: hva betyr dette og hvorfor skjer det

Viktig etter å ha bestemt konsentrasjonen av hemoglobin i blodet, er en hematokrit-test - en metode for å oppnå informasjon om forholdet mellom røde blodlegemer og mengden blodplasma.

I noen tilfeller er det økt eller redusert, noe som er utenfor normen. Endringen i balanse er noen ganger betraktet som en naturlig forandring i blodet, men betydelige endringer indikerer en smertefull tilstand av kroppen.

Hva er hematokrit i blodprøven, hva betyr det hvis prosentandelen økes eller senkes og på hvilke sykdommer kan det hint?

Normen hos barn og voksne menn og kvinner

Lær om indikatorene for hematokrit kan være etter levering av en generell blodprøve (vist som prosent av indikatoren for NST). Den sunne tilstanden til kroppen avhenger av pasientens og kjønnens alder.

Aldersgruppe - barn:

 • nyfødte - 35-65
 • opptil 12 måneder - 32-40
 • fra ett år til elleve år - 32-41

Ungdom (12-17 år):

Aldersgruppe - voksne:

 • kvinner fra 18 til 45 - 39-50
 • menn fra 18 til 45 år - 34-45
 • alder av en mann eldre enn 45 - 40-50
 • alder av en kvinne eldre enn 45 - 35-46

Konsentrasjonsvariasjoner av hematokrit hos voksne mellom 30% og 35% vil kreve observasjon i klinikken og gjennomføring av anbefalinger for endring av dietten for å øke forbruket av kjøtt, lever, frukt og grønnsak.

29% og 24% - En smertefull tilstand, eliminert ved å ta medisiner med jern, vitamin B og folsyre.

Økt hematokrit nummer

Høye konsentrasjoner av hematokrit fører til utseende av mer tett blod, som øker risikoen for trombose. en økning i hematokrit i blodet kan skyldes en feil livsstil og av andre årsaker:

 • dehydrering. Drikker mindre enn normalt fører til mangel på fuktighet, en redusert plasmakonsentrasjon endrer blodtellingen. Aktiv dehydrering manifesteres etter overført diaré, oppkast av oppkast, overoppheting, for aktive fysiske øvelser, som fremkaller kraftig svette.
 • hypoksi. Kronisk syrebrist fører til det aktive utseendet på nye blodceller - erytrocytter, som tjener til å transportere oksygen til vev av forskjellige organer. Hypoksi er typisk for personer som har vært i trange rom lenge, røykere og pasienter med diabetes mellitus.
 • Fjellforhold. Direkte forbundet med hypoksi, forårsaket av nærværet på høylandet. Lavt oksygeninnhold i utladet luft fører til en ubehagelig effekt - økt produksjon av røde blodlegemer. Klatrere og folk som er tvunget i kraft av yrket, er i høyden, anbefales det å ta med seg oksygenpatroner.

Indikatoren i diagnosen kardiovaskulære sykdommer

Redusere antall erytrocyter i blodet til normen er ekstremt viktig for "kjerner".

Blokkering av lumen av blodkar, dannelsen av trombi i små og store arterier hindrer arteriell strømning, farlig lasting av hjertemuskelen. Et svakt hjerte begynner å jobbe for slitasje, noe som fører til økt risiko for hjerteinfarkt.

Dannet arteriell trombose (ved å øke antall blodplater) blir innledningsvis ført til fremveksten i trinn iskemi, etterfulgt av dødsprosessen gjennom vev forårsaket av oksygenmangel.

Hjertefeil, som følge av at væsken akkumuleres, fører også til identiske testresultater. Det kritiske innholdet av hematokrit anses å være over 50-55% (sykehusinnredning er nødvendig).

Betydningen av et høyt nivå i definisjonen av andre sykdommer

Problemer med nyrene, hovedsakelig hydronephrosis og polycystisk sykdom, fører til en økning i den kvantitative verdien av røde blodlegemer. En lignende effekt gir ukontrollert (langsiktig) inntak av kortikosteroider og diuretika, stimulerer fjerning av væske fra kroppen.

Andre forhold:

 • overført stress;
 • skader på huden (over 10%);
 • Gastrointestinale sykdommer;
 • polycytemi;
 • beinmergssykdommer.

Lungesykdommer - bronkial astma, obstruktiv bronkitt - gjør det vanskelig å levere oksygen til lungene, slik at prosessen med hematopoiesis intensiveres.

Under graviditet sen toksisitet forstyrrer nyrens arbeid, noe som øker innholdet av røde blodlegemer i blodet. Kobling av blod observeres nærmere fødselen - i andre halvdel av svangerskapet: så naturen forbereder en kvinne som er født, ofte forbundet med et stort blodtap.

Lavt innhold

Erytrocytter er involvert i kroppens konstruksjon, tilførsel av aminosyrer og utføring av gassutveksling. Redusere antall blodceller kan føre til ulike dysfunksjoner og problemstilstander. Det senkende nivået bør varsle. La oss vurdere de mulige årsakene til hematokrit senking i blodet.

Hjertesykdommer

Enhver hjertesykdom er vanskeligere å behandle når antall røde blodlegemer minker, fordi hjertesykdommer forverres av vanskeligheten med å få oksygen til hjertets vev. I motsetning til forhøyet hematokrit, redusert innhold av røde blodlegemer har ikke en så ødeleggende effekt på hjertet.

Forholdet mellom erytrocytter og hemoglobin:

 • Første trinn er 3,9-3 / 110-89
 • gjennomsnittlig - 3-2,5 / 89-50
 • Tung - mindre enn 1,5 / mindre enn 40

For disse indikatorene, graden av anemi er bestemt.

Lav prosentandel av andre grunner

Et redusert antall røde blodceller er ofte forbundet med en generell ulempe, et konstant ønske om å ligge ned for å hvile, en generell nedgang i styrke. Den vanligste sykdommen, når redusert hematokrit i blodet - er anemi forårsaket av en nedgang i mengden jern.

Årsaker til redusert erytrocyttreduksjon:

 • blodtap
 • hyperhydrering;
 • primære svulster;
 • struma;
 • røyking og alkohol.

For å forårsake kondensering av blod kan også langvarig bruk av medisiner for eksempel føre til hyppig bruk av aspirin til nøyaktig denne effekten.

En ugunstig faktor - lang sengen hvile, samt et stort forbruk av vann (også forårsaket av nyresvikt og intravenøse væsker).

Utsatt smittsomme sykdommer og kroniske inflammatoriske prosesser har også en avtagende effekt på antall røde elementer i blodet. Farlig ikke bare synlig - forårsaket av brudd og traumer - blødning, men også skjult, hovedsakelig internt.

Levercirrhose, forfall av svulster, livmoderfibroider, spiserør i spiserøret, thallasemia - hyppige følgesvenner av usynlig blodtap.

Barns tester - hva å forberede seg på

Nyfødte viser ofte hyperprolactinemi, noe som indikerer en økning i protein i blodplasmaet. Det kalles Fôring av en baby med geitemelk eller en ku (situasjon: mor er ikke tilgjengelig amming) med høyt proteininnhold. For å øke tendensen til å tykkere blodet, bør du kjøpe melk med et lavere proteininnhold.

I en alder av over 3 år gammel Det er en reduksjon i mentale evner, tretthet, dyspné, blek hudfarge og hyppige hjertebank. Blant sykdommene hos barn er det alle sykdommene som er karakteristiske for denne gruppen, men ubehagelige forhold er forårsaket av en triviell mangel på vitaminer.

Glistulær infeksjon, karakteristisk mer for barn og tenåringer, enn for voksne, er det gjenstand for eliminering ved mottak av anthelmintiske midler, etter at et kurs av hvilke analyser kommer til norm.

Endringer i blod under graviditet

En kvinne som er i stand til å bære en babyopplevelser naturlig økning i mengden blod, som følge av at hematokriten reduseres noe.

Etter fødselen kommer alle indikatorene tilbake til normal, ellers - utilfredsstillende resultater av testene korrigeres ved inntak av jernholdige preparater.

Ekstremt lave indekser fører til ulempe og sannsynligheten for anemi. Konsentrasjoner av erytrocyt mindre enn 30% farlig for fremtidens baby, da fosteret begynner å oppleve oksygen sult.

La oss oppsummere resultatene

Nå vet du hva dette betyr og hva situasjonen fører til når hematokriten er høyere eller lavere enn normalt. Det er nødvendig å huske noen grunnleggende fakta:

 • Hos barn er endringen i antall erytrocytter en hyppig fysiologisk norm.
 • I nyfødte er forholdet mellom elementer i blodet betydelig høyere enn hos voksne.
 • Hos menn er hematokrit høyere enn hos kvinner.
 • Langsiktig reduksjon i røde blodlegemer krever høring av hematologen.
 • Hematokrit mindre enn 13% krever akutt sykehusinnleggelse.

Vær oppmerksom på helsen din! Mer interessant om emnet blir fortalt på videoen:

Hvorfor øker hematokriten, metoder for diagnose og behandling, hva er faren for abnormiteter

En generell blodprøve er en obligatorisk prosedyre for medisinsk undersøkelse, som gjør det mulig å identifisere patologiske forhold ved avvikene fra ulike blodparametere. En generell klinisk studie inkluderer analyse av hematokrit. En økning i denne indikatoren indikerer en lidelse av en annen etiologi.

Fullstendig blodtelling

Hva er hematokrit, og hva betyr denne indikatoren?

Menneskelig blod består nesten av halvdel av formede elementer, og på den annen side - et flytende stoff som kalles plasma. Forholdet mellom volumet av formede elementer i blodet og plasma kalles vanligvis hematokrit. De fleste hematokritene består av røde blodlegemer. Denne verdien i den generelle kliniske analysen av blod er betegnet ved forkortelsen HCT.

Oppmerksomhet vær så snill! Resultatene av NST er representert som et brøknummer eller en prosentandel. Hematokrit-testen viser blodets reologiske egenskaper og brukes som et hjelpeværktøy ved diagnose av kardiovaskulære sykdommer.

Hyper-sekresjon av røde blodlegemer i benmargen er hovedårsaken til økningen i HCT. Ofte observeres en økning i hematokrit med en økning i gjennomsnittlig størrelse på røde blodlegemer. Dette skjer med følgende typer anemi:

 • Sigdcelle.
 • Pernisiøs.
 • Jernmangel.

Normal hematokrit

For å studere hematokriten må du tegne en blodprøve og sende prøvene til laboratoriet. Deretter plasseres det biologiske materialet i en sentrifuge. I enheten er den delt inn i dens bestanddeler innen få timer.

HCT indikatorer varierer avhengig av kjønn og alder hos personen. Hos en voksen mann varierer normale hematokritverdier fra 39-47% og hos kvinner 35-45%. Etter 54 år øker HCT-prisene. Hos nyfødte er en stabil høy hematokrit mer enn 55%. En økning i konsentrasjonen av dannede elementer i blodet med mer enn 0,5% fører til sterk blodkoagulering.

Årsakene til forhøyet hematokrit

Ofte øker HCT på grunn av eksterne eller interne faktorer. I noen tilfeller er dette normen. Noen varianter av fysiologisk økning av hematokrit:

 • Dehydrering (dehydrering) er en tilstand av kroppen der det totale volumet av sirkulerende blod minker som følge av overdreven væsketap. Dehydrering oppstår på grunn av oppkast, overdreven fysisk anstrengelse eller diaré.
 • Kronisk hypoksi (mangel på oksygen). Denne tilstanden oppstår på grunn av diabetes mellitus eller inntak av psykotrope stoffer som forstyrrer normal blodstrøm (nikotin). Som svar på oksygen sult begynner kroppen å utskille flere røde blodlegemer, slik at nivået av HCT kan øke.
 • Langt opphold i fjellet. På høylandet er det lite oksygen, slik at utskillelsen av røde blodlegemer i disse stedene øker.
 • Godkjennelse av noen medisiner. Enkelte stoffer kan påvirke kroppens hematopoietiske system. Ofte øker nivået av hematokrit ved bruk av glukokortikoider eller diuretika. Øker HCT mottak av anabole steroider.

Viktig! Gravide kvinner er en gruppe pasienter som krever spesiell oppmerksomhet og overvåking av blodtelling. I svangerskapet blir HCT senket. Hvis den stiger, er det et "alarmerende" tegn, som taler om mulige problemer med intrauterin utvikling av fosteret.

Årsaken til patologisk vekst av hematokrit er sykdommer, som er konvensjonelt delt inn i tre grupper:

 1. Forstyrrelser i ekskresjonssystemet.
 2. Sykdommer i hemostatisk system.
 3. Ondartede neoplasmer.

I forstyrrelser i ekskresjonssystemet reduseres plasmainnholdet i blodet sterkt, noe som fører til en "fortykning" av blodet. Sykdommer der hematokriten er høyere enn normalt:

 • Diabetes mellitus.
 • Alvorlige brannskader.
 • Hjertefeil, som ledsages av opphopning av væske i ulike deler av kroppen.
 • Peritonitt.
 • Obstruktiv kronisk lungesykdom.

Accelerert syntese av erytropoietin er en av grunnene til at hematokritindikatorene økes. Stoffet bidrar til modning av røde blodlegemer. Hypersekretjon av erytropoietin er observert under følgende betingelser:

 • Iskemisk hjertesykdom eller nyresykdom.
 • Erythremia.
 • Anemi av forskjellig etiologi.
 • Sjokk stater.

I noen tilfeller er forhøyet hematokrit manifestert av svimmelhet, pusteproblemer, nummenhet eller kramper i lemmer og kvalme. Hvis noen av de ovennevnte symptomene oppstår, kontakt legen din for å finne ut årsaken som forårsaket dem.

Hva er farlig økt hematokrit?

Hvis du ikke reduserer nivået av HCT i blodet, så vil det bli alvorlige komplikasjoner, som ofte slutter dødelig. Øk viskositeten i blodet gjør det vanskelig å bevege seg gjennom blodkarene. Dette skaper en tung belastning på hjertemuskelen. Med for mye "fortykkelse" av blod dannes små blodpropper som forhindrer normal blodstrømning. En enkelt trombus er ikke farlig, men når de holder sammen, dannes de blodpropper som helt eller delvis blokkerer blodårene. Avhengig av lokalisering av koagulater, oppstår et visst symptomkompleks. Over tid kan dette føre til hjerteinfarkt, nyre eller hjerne.

Tidlig diagnose og behandling av slike forhold vil forhindre mange sykdommer forbundet med deponering av aterosklerotiske plakk. Derfor er det nødvendig å regelmessig besøke den behandlende legen og gjennomgå forebyggende diagnostiske tiltak: blodprøve, EKG og fysisk undersøkelse.

Hva om hematokriten er forhøyet i en blodprøve?

I noen tilfeller er det tilstrekkelig å eliminere risikofaktorer, normalisere livsstilen og kostholdet. Imidlertid krever patologiske forhold etiotropisk terapi.

Noen anbefalinger kan bidra til å redusere HCT. For å senke den høye hematokriten, er det nødvendig å drikke minst to liter vann hver dag. Begrensning av animalske produkter og økt saltinntak er effektive tiltak som reduserer HCT. Det er ønskelig å avstå fra å ta koffeinholdige produkter som stimulerer utskillelsen av salter og vann fra kroppen.

Forbruk av tilstrekkelig mengde væske

Tips! I kosten legger du til grønnsaker, surmjólkprodukter, nøtter, solsikkeolje, gulrøtter og gresskar. Med viskøs blod er det nødvendig å huske styrken av karene. Produkter som inneholder umettede fettsyrer kan gjenopprette og styrke blodårene. De finnes i fiskeolje og olivenolje.

Mer alvorlige tilfeller behandles med legemidler som forbedrer de rheologiske egenskapene til blodet - acetylsalisylsyre. Direkte antikoagulantia (heparin, kleksan, tsibor) vil redusere viskositeten til blodet. Utnevnelsen av disse legemidlene bør kun utføres av den behandlende legen. Hvis hematokriten overskrider normen - dette er en anledning til å konsultere en spesialist.

Hvorfor er hematokriten forhøyet i blodet, hva betyr det?

Indikatoren for nivået av erytrocytter, leukocytter og blodplater på hele blodvolumet i kroppen kalles hematokrit.

Vanligvis er denne indikatoren representert som en prosentandel, sjeldnere i form av et brøknummer. Definisjonen av denne indikatoren gjør det mulig å se tilstedeværelsen av en sykdom og graden av utvikling.

Hovedårsaken til økningen i hematokrit er en økning i antall røde blodlegemer (hyperproduksjon i beinmarg) eller en økning i størrelse, noe som skaper et ekstra volum. Hva dette betyr, og hvilke årsaksfaktorer som bidrar til dette, vil vi vurdere i denne artikkelen.

Hematokrit norm

For analysen er det nødvendig å ta blod. Det biologiske materialet er plassert i en steril kolbe, hvoretter beholderen er lukket og sendt til en sentrifuge. Her blir blodet underkastet separasjonsprosedyren i komponentdelene. For å gjøre dette er det i sentrifugen i en og en halv time, og i løpet av denne tiden er alle komponentene skilt fra hverandre.

Normale indikatorer for hematokrit er avhengig av kjønn av personen og hans alder:

 • voksen mann - 40-48%;
 • voksen kvinne - 36-46%;
 • nyfødt barn - opptil 60%;
 • barn under 13 år - opptil 38-40%.

Hvis testene indikerer at normen for kvinner og menn er forstyrret og er mer enn 0,55 - så har pasienten forhøyet hematokrit. På grunn av den høye konsentrasjonen av leukocytter, erytrocyter og blodplater i blodet øker blodets viskositet, og dette fører til dannelse og spredning av blodpropper i karene.

bevis

Den første "klokken" ved hematokritindikatorer over normen er hyppig svimmelhet. Et høyt antall erytrocytter kan binde og bære mer oksygen, noe som fører til en lett, men konstant forgiftning - hyperoksi.

Med sykdomsprogresjonen tar forgiftning mer alvorlige former, forårsaker kvalme, en tilstand av svakt stupefying, følelsesløp i ekstremiteter, pustevansker.

Årsakene til forhøyet hematokrit

Hvorfor er hematokriten forhøyet i blod av voksne, hva betyr det? Årsakene til økningen i hematokrit kan være både patologisk og fysiologisk, som ikke er forbundet med visse sykdommer.

Kroppen forsøker alltid å holde balansen i interne prosesser, så når avvik fra fysiologiske normer kompenserende mekanismer er inkludert. Økningen i hematokrit i blodet er en av de kvantitative egenskapene til den fysiologiske "justeringen" av organismen til de nye livsbetingelsene.

Så, la oss vurdere de vanligste årsakene til forhøyet hematokrit hos voksne:

 1. Som et resultat av dehydrering, eller dehydrering. I dette tilfellet reduseres mengden sirkulerende blod i sengen ved å redusere volumet av plasmaet. Dette kan skje med oppkast, diaré, overoppheting, alvorlig svette, med utilstrekkelig væskeinntak. I dette tilfellet er kroppen tvunget til å ta vann fra blodbanen. Dermed varierer forholdet mellom volumet av erytrocytfraksjonen og det totale volum, blodet blir tykkere på grunn av en reduksjon i mengden plasma.
 2. Sykdommer som reduserer volumet av plasma i blodet. Antall blodelementer påvirker ikke dem på noen måte, men andre graders brannsår danner for eksempel bobler der plasma lagres. Det tas bare fra blodet, og øker hematokriten ved å redusere det andre tallet i eksponenten. Også i denne gruppen er akutte manifestasjoner av sykdommer som peritonitt, trombose eller diabetes.
 3. Hypoksi i kronisk form. I denne tilstanden mangler celler og vev i menneskekroppen oksygen. Patologi oppdages ofte hos personer som røyker eller har diabetes. Erytrocyter har i deres sammensetning hemoglobin, ansvarlig for oksygenbevegelsen, dens transport til celler, fjerning av karbondioksid fra kroppen. Med hypoksi, presentert i kronisk form og oppstått av objektive årsaker, forsøker kroppen å eliminere problemet med oksygenmangel gjennom forbedret syntese av røde blodlegemer. Økningen i hematokrit i dette tilfellet skjer nettopp på grunn av økt produksjon av røde blodlegemer.
 4. Langvarig bruk av narkotika: spesielt farlig i denne forbindelse er glukokortikoider og andre hormonelle medisiner. Diuretika har også en lignende effekt.
 5. Får hudfare. Dessuten, jo større arealet av hudlesjonen, jo høyere hematokrit blir registrert i blodanalysen. Dette forklares lett av mobilisering av alle blodkomponenter for å bekjempe infeksjoner og bakterier som trengs gjennom brenningen, samt behovet for en akselerert prosess av vevregenerering.
 6. Nyresykdommer. Hydronephrosis, som reduserer kroppens evne til å absorbere vann, eller svulster, polycystose, ledsaget av økt frigjøring av erytropoietin - et hormon som er ansvarlig for dannelsen av røde blodlegemer.
 7. Anemi, hvor kroppen viser mangel på vitamin B12 og jern.
 8. Blodsykdommen, først og fremst - leukemi.
 9. Utvikling i kroppen av peritonitt.
 10. Polycystisk i akutt eller kronisk form.
 11. Rask utvikling i legemet av erythremi.

Det er åpenbart at analysen bare på hematokritt uten å bestemme antall røde blodceller og deres morfologiske funksjoner er usannsynlig å være i stand til å tilfredsstille behovene til klinikere i diagnostisering av ulike hematologiske sykdommer, som testen om og er grunnleggende informasjon, men årsaken til økning eller reduksjon kan ikke oppdage.

Derfor, når den oppgitte verdien overskrider normen, kan dette tale både fysiologiske prosesser i kroppen og sykdommene. Høy hematokrit taler om tett blod, noe som betyr at det er fare for å utvikle trombose.

Hva kan påvirke graden av hematokrit?

Økningen, så vel som nedgangen i hematokrit, er ikke nødvendigvis bare relatert til sykdommer eller eksterne effekter i form av traumer eller brannskader. Det er minst to andre faktorer som påvirker økningen i hematokrit.

 1. Hos dem som røyker, blir hematokriten økt gjennom oksygen sult av vev, de har erytrocytter produsert på forhøyet nivå.
 2. Personer som er tvunget til å jobbe eller er konstant på høy høyde, er også preget av en økning i nivået av hematokrit i blodet. Dette gjelder klatrere eller bare innbyggere i høyden. Denne faktoren er veldig lik den forrige, fordi en person mottar en utilstrekkelig mengde oksygen - konsentrasjonen avtar med høyden av dragen.
 3. Høye nivåer av Ht er karakteristiske for idrettsutøvere som bruker anabole steroider for muskelmasseforsterkning.
 4. Hos nyfødte er hematokriten alltid forhøyet.

Så det er veldig viktig å sende analysen til hematokriten, for å avsløre utviklingen av noen patologier i tide.

Hva skal jeg gjøre med forhøyet hematokrit?

Vellykket behandling og stabilisering av nivået av hematokrit er å eliminere den underliggende årsaken. I noen tilfeller kan du ikke bruke noen spesielle metoder, bare begynn å puste oksygenberiget luft, slutte å røyke, drikk nok vann og normaliser livsstilen din. Også, med en sterk økning i hematokrit, er det nødvendig å konsultere en lege for å foreskrive narkotika som fortynner blod-antikoagulantia.

Det er verdt å huske at hvis hematokriten øker, øker blodets viskositet også. Dette fører til visse konsekvenser. Økt risiko for blodpropper, som senere blokkerer arteriell blodstrøm. Dette kan føre til hjerteinfarkt, iskemisk slag, gangre eller dødelig utgang, avhengig av hvor trombosen er.

Vi samlet den mest nyttige informasjonen om hva det betyr å "heve blodhematokriten" slik at du nå kan få en innledende ide om resultatene av en generell blodprøve. Legg igjen kommentarer og dele nyttig informasjon med dine kjære.

effekter

Økningen i hematokrit er direkte relatert til økningen i blodviskositet.

Det tykke blodet har en tendens til å danne koagulater som samler seg i en viss mengde, som allerede danner en trombose. Små blodpropper begynner å blokkere blodstrømmen i tynne kapillærbeholdere, og blokkerer dermed fôring ved første små områder av vev. Denne overlappingen kan følges av en person i form av nummenhet, for eksempel fingre, tær og død av små områder av vev.

Men store blodpropper kan først og fremst forårsake store hjerteproblemer opp til et dødelig utfall.
Veien ut av denne situasjonen er i fortynning av blod. Dette er en kjent anbefaling.

Les Mer Om Fartøyene