Hvorfor er det blåmerker på beina mine uten slag, diagnose, prognose

Fra denne artikkelen finner du ut: Hvilke sykdommer kan blæren på bena vise uten årsak hos kvinner og menn? Hva å gjøre hvis du har blåmerker (eller, med andre ord, blåmerker) uten slag. Til hvilken lege å adressere, hvordan diagnostikk og behandling skal utføres.

Bruising uten skader på bena og andre deler av kroppen oppstår på grunn av svakheten i vaskulære vegger, øket permeabiliteten eller overdreven fortynning av blod og svekket dens koagulabilitet.

Årsakene til blåmerker uten streiker er de samme for både kvinner og menn. Oftere, men de kan forekomme hos kvinner som er avhengige av seg sko med høye hæler, så det provoserer dreven spenning i bena, stasis blod i dem og påfølgende svekkelse av fartøyene og åreknuter. Også styrken av karene kan reduseres i overgangsalderen.

Med problemer med blodårer og blod, opptrer blåmer oftere på bena, da disse kroppsdelene er mest utsatt for stress i hverdagen. Mikrotrauma, som i patologien til blodkar og blod er skadet, kan oppstå fra en lang spasertur, fra å hoppe og så videre.

Hematomer uten slag er et veldig forstyrrende symptom. Hvis du har startet uten grunn til å oppstå blåmerker på beina eller på andre deler av kroppen din, må du straks konsultere en terapeut. Avhengig av resultatet av testene, kan han henvise deg til hematolog, angiolog, phlebologist, hepatolog eller gynekolog for videre diagnostisering og behandling.

Årsaker til blåmerker på beina

Det kan være hematomer av en av to grunner:

 1. Problemer med blodkar (økt permeabilitet av veggene i karene, svekkelse og reduksjon i elastisiteten i de vaskulære veggene).
 2. Problemer med blod (unormal reduksjon i blodplaterivåer i blodet, koagulasjonsforstyrrelser, leukemi).

I slike tilfeller oppstår blåmerker fra den gjennomsnittlige pressekraften på huden eller fra å trykke på klærne eller uten åpenbar grunn.

Den første fasen av svakhet i fartøyene manifesterer seg i det faktum at en stor blåmerke kommer fra et lett slag, som ikke går over lang tid.

Årsakene til slike problemer med blodårer og blod kan være svært varierte. Noen ganger indikerer dette mangel på visse stoffer i kroppen, og noen ganger alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet eller blod.

Hva kan provosere det utilsiktede utseendet til blåmerker på beina og på andre deler av kroppen:

 • Mangel på vitamin C eller vitamin P - med deres mangel reduserer styrke og elastisitet i vaskulære vegger, øker skjøtheten i kapillærene.
 • Trombocytopeni er et redusert nivå av blodplater, noe som fører til brudd på blodkoagulasjon og spontan utseende av hematomer. Trombocytopeni kan være en bivirkning av medisiner, et symptom på infeksiøs mononukleose, hepatitt, herpes, HIV og til og med en komplikasjon av influensa.
 • Leverfeil - alvorlige forstyrrelser i leverfunksjon forårsaker trombocytopeni.
 • Alkoholisme. Alkoholmisbruk fører til trombocytopeni.
 • Åreknuter. Dette er en svært vanlig grunn til at blåmerker vises på bena. Med denne sykdommen blir overfladiske vener skjøre og sprø, noe som kan føre til blåmerker.
 • Menopause. Med utilstrekkelig nivå av østrogen, reduseres styrken til karene.
 • Leukemi.
 • Medfødte sykdommer i blodpropp (hemofili, von Willebrands sykdom, etc.) - i dette tilfellet begynner symptomene å manifestere seg fra barndommen.

Selv om skrøbelighet i fartøyene blir provosert av mangel på vitaminer, øker risikoen for intern blødning og blødninger i hjernen, spesielt hos hypertensive pasienter. Ta derfor problemet på alvor.

Åreknuter kan forårsake blåmerker på bena

Medfølgende symptomer

Med økt permeabilitet av blodårer og brudd på blodpropp, observeres ikke bare blåmerker på kroppen, men også:

 • hyppig blødning fra nesen;
 • blødning fra slimhinnene i munnen, blødende tannkjøtt;
 • et langt stopp av blod selv med mindre kutt
 • med noen sykdommer - blod i urinen, spotting fra skjeden utenfor kritiske dager.

Disse symptomene blir ikke observert med blåmerker på beina forårsaket av åreknuter. Med denne sykdommen kan hematomene bare vises på bena. Også karakteristiske er vaskulære "garn" og "stjerner", hevelse i beina, ubehag og smerte i underekstremiteter.

diagnostikk

Først og fremst blir en generell blodprøve tatt fra en pasient som har behandlet dette problemet. Den største kliniske signifikansen i dette tilfellet er nivået av blodplater.

Hvorfor det er blåmerker på bena uten grunn

I en sunn person bør huden ha en jevn naturlig farge. Hvis det ikke er noen synlige årsaker til blåmerker på beina, er dette alltid et symptom på et alvorlig problem med blodkar eller blodårer. Hematomer er ikke bare stygge, men de gir også påfallende ubehag.

Hematomer på underkroppene forstyrrer også menn, men kvinner står ofte overfor et slikt problem. Dette skyldes særegenheter i hormonet, graviditet og fødsel, med ubehagelige sko.

Årsaker til blåmerker på bena:

 • Hos kvinner med lett og tynn hud kan blåmerker oppstå fra enkelt trykk, kulde eller varme. Dette er en fysiologisk egenskap av kroppen, det krever ikke behandling.
 • Åreknuter. Det er ofte funnet under eller etter graviditet. Det er forbundet med økt trykk på karene. Den vises med vaskulære stjerner, alltid på ett sted.
 • Avitaminose, spesielt akutt påvirker mangelen på vitamin C og P. Dette gjør fartøyene skjøre og forårsaker subkutan blødning. Hematomer vises ikke bare på underkroppene, men også på andre deler av kroppen.
 • Arvelige blodsykdommer. Mest sett i barndommen, men med mild form forblir uidentifisert. Blant dem er hemofili, trombofili, trombocytopeni, etc.
 • En gruppe sykdommer kalt "hemorragisk diatese". Under disse forholdene er blåmerker hovedsymptomet, de ser konstant ut og kan forårsake alvorlig blødning.

De fleste av disse problemene krever alvorlig undersøkelse og tilstrekkelig behandling.

Hvert helseproblem har alltid en årsak, blodkarene brister ikke akkurat slik. Etter å ha identifisert årsaken, bør du umiddelbart starte behandlingen.

 • Når avitaminose oppdages, foreskrives fysiologiske doser av manglende næringsstoffer. I tillegg må du justere dietten og behandle eksisterende blåmerker med spesielle salver.
 • Hvis åreknuter er diagnostisert, bør phlebologist konsulteres og den vaskulære statusen diagnostiseres. Deretter foreskrive legemiddelbehandling, som velges individuelt for hver pasient. Alvorlige forstyrrelser i blodstrømmen er tilrådelig kirurgisk inngrep.
 • Behandling av andre problemer med blodkar og blod er valgt individuelt, avhengig av det kliniske bildet.

Det er viktig å følge alle reseptbelagte legene for legemiddelbehandling. Dette vil bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Diagnose av causeless hematomas kan ta litt tid. Vær oppmerksom på helsen din og ikke selvmedisinere.

Utseendet til blåmerker på beina uten blåmerker bør være alarmerende

Utseendet på blåmerker på beina uten blåmerke er et alarmerende tegn, som tyder på helseproblemer. Ofte forekommer de plutselig, og for å forsinke besøket til legen i dette tilfellet, bør det ikke være, siden i normal tilstand av fartøyene uten skader, forekommer blødning i de øvre lagene av huden ikke. Med skader kan de vedvare lenge, og dette er en slags norm som ikke krever spesiell behandling.

Årsakene til at det ofte blåmer på bena

Blant dem finnes:

 • Avitaminose, der, på grunn av mangel på vitaminer i gruppen C, K, P, reduseres elasticiteten til karetveggene, og deres skjøthet øker. Hvis du retter menyen og etterfyller den med rosehips, svart currant, chokeberry, så kan mangelen på vitaminer fylles på igjen. Ofte opptrer slike blåmerker om våren, når manifestasjoner av avitaminose er de sterkeste.
 • Redusere styrken av bindevev som beskytter kapillærene. I dette tilfellet blir utseendet på blåmerker på beina uten blåmerking mulig med den minste pressingen. Dette må diagnostiseres (som kun er mulig i et spesialisert senter). Hvis diagnosen er etablert, kan sårbarhet av fartøyene i enkelte tilfeller elimineres ved å ta spesielle medisiner.
 • Mangel på blodplater, med andre ord en blodsykdom, der det er problemer med dens koagulabilitet. Lokalisering av blåmerker er ikke begrenset til en fot, de vises på andre deler av kroppen.
 • Åreknuter, på grunn av hvilke det ikke bare er blåmerker, men også en vaskulær setochka. Ved hjelp av blåmerker i dette tilfellet kan det oppstå tyngde i bena og hevelse.

Hvis blåmerker på bena ofte vises, hva skal jeg gjøre?

Du bør begynne med å diagnostisere årsakene til hvilke du bør besøke en phlebologist for å utelukke blodproblemer. Gjennom levering av test, blir antall blodplater i blodet bestemt og hvis en mangel oppdages, er riktig behandling foreskrevet. Hvis linjene i hematologi er ok, kan du ikke gjøre uten å studere blodårer for å finne ut hvorfor blæren på bena ofte opptrer.

Som forebyggende tiltak er det ønskelig (selv om det ikke er noen problemer med blodårene) å ha gode sko, utøve stress, unngå stagnasjon på den ene siden, men også over dem uten å belaste, på den andre. Ved første tegn i varicer er ikke overflødig inntak av spesielle midler, som styrker beholderveggene, men muligheten for deres mottak bare en ekspert kan si, i tillegg til å anbefale en bestemt middel og dets dosering. Og da kommer problemet med at blåmerker på ben ofte oppstår, ikke forstyrre.

Se vår video om hvorfor blåmerker kan danne uten grunn:

Hvorfor har jeg blåmerker på beina mine uten en grunn?

Bruises på beina ødelegger ikke bare utseendet, men får deg til å tenke på årsakene til utseendet deres, fordi ikke alltid et traumer kan føre til denne feilen. Ofte angir blåmerker utviklingen av ulike sykdommer. Det er verdt å være oppmerksom når det ikke var noen skader, og cyanotiske flekker vises, fordi ingenting i kroppen flyter uten grunn, er noe fenomen forutført av en eller annen grunn. Her er spørsmålet om hvor blæren kommer fra uten grunn på føttene, og vi vil prøve å svare, og vi vil analysere de hyppigste tilfellene. Tilstedeværelsen av hematomer uten tilsynelatende grunn er et ekstremt alarmerende symptom, derfor bør du umiddelbart søke råd fra en phlebologist.

De viktigste årsakene

Utseendet til blåmerker uten årsak på beina forekommer ofte hos kvinner, hos menn dette fenomenet kan observeres ganske sjelden. Hovedårsakene til dette kvinners problem er å ha på høye hæler, noe som øker presset på beinene på beina, danner en stagnasjon av blod i underkroppene og fører til utvikling av åreknuter. Det er også verdt å merke seg at blåmerker uten blåmerker forekommer hos kvinner etter 50, for eksempel med klimaks, er elasticiteten til blodårene betydelig tapt.

I de fleste tilfeller er det bena som lider av dette problemet, fordi de nedre lemmer har hovedbelastningen. Utseendet til blåmerker kan også påvirkes av ulike mikrotraumas, som en person ikke merker, dette skjer med lang gang, rask kjøring for lange avstander eller hopping.

Alle spesialister skiller to hovedårsaker til hematomene på beinet:

 • vaskulær sykdom, med økt permeabilitet av karetets vegger eller en reduksjon i elastisitet, kan cyanotiske flekker på beina bli observert;
 • Blodsykdommer, med en reduksjon i nivået av blodplater, problemer med blodkoagulasjon, så vel som med noen former for leukemi, kan hematomer forekomme.

I noen mennesker er disse hudfeilene ikke engang lett presset gjennom klærne. Ofte indikerer dette en svakhet i fartøyene, hvor de første tegnene er tilstedeværelsen av store hematomer med lite trauma eller lysstropp, vanligvis går ikke slike blåmerker i lang tid.

Det er også en grunn til at det var blåmerker uten noen åpenbar grunn, omfatter en mangel på menneskekroppen av et vitamin eller sporelement, og til dette problemet er den første symptom på noen kardiovaskulære sykdommer og cancer.

For å provosere utseendet på blåmerker uten skade kan følgende grunner:

 • mangel på vitaminer, spesielt vitamin C og P, kan deres manglende bruk redusere elastisiteten av blodkar og kapillærer skjørhet, som ofte vist vaskulære stjernene indikerer mangel på mineraler, slik som kalsium, kobolt og selen, det påvirker elastisiteten i blodkarene;
 • også bruising uten grunn ofte forårsaker slike sykdommer som anemi, karakterisert ved lave nivåer av blodplater i blodet, noe som fører til problemer med blodlevring;
 • på utvikling av trombocytopeni er den vanligst påvirket av leversvikt, og alkoholisme, nemlig i pasienter med disse sykdommene er merket fakta av grunn utseende av blåmerker på bena;
 • en av de vanligste årsakene til utseendet på blåaktige flekker - åreknuter, med denne sykdommen er det skjørhet av fartøyene, noe som kan føre til brudd;
 • hos kvinner i overgangsalderen, reduserer produksjonen av østrogen, noe som påvirker fartøyets elastisitet;
 • Et tegn på leukemi er utseendet på blåmerker uten årsak;
 • Også det angitte problemet kan påvirkes av forskjellige genetiske sykdommer i blodet, for eksempel hemofili.

Hvis bena er skadet og du ikke vet hvorfor denne feilen oppstod, bør du øyeblikkelig søke lege fra en spesialist. Tross alt kan en tilsynelatende uskadelig blåmerke bli et symptom på en alvorlig sykdom. Og hvis utseendet på blåmerker ledsaget av noen symptomer på økt vaskulær permeabilitet, må behandlingen påbegynnes umiddelbart.

Andre symptomer

Hvis det oppstår blåmerker på bena, kan det snakke om problemer med blodårer eller blod, i tillegg til det angitte symptomet på sykdommen, indikerer:

 • periodisk blødning fra nesen;
 • blødende tannkjøtt;
 • etter skade kan blodet ikke stoppe lenge.
 • analysen avslører blod i urinen.

I tillegg til skjørhet av blodkar og forstyrrelser av blodpropp, kan disse tegnene indikere andre sykdommer, det er nødvendig å konsultere en lege uten å feile.

Varicose sykdom

De fleste blåmerker kan dukke opp med åreknuter, så vi vil snakke mer om denne sykdommen. Vanligvis viser utseendet på forårsakede blåmerker på beina det første stadiet av åreknuter, så dette symptomet kan ikke ignoreres.

Og hvis hematom er også omgitt av åreknuter, bør du umiddelbart søke råd fra en phlebologist.

I de fleste tilfeller er varicosity forårsaket av følgende faktorer:

 • vektig;
 • arvelig faktor;
 • graviditetstiden;
 • Langvarig press på underdelene;
 • mangel på motoraktivitet;
 • skade på underdelene;
 • overdreven fysisk aktivitet;
 • iført ubehagelige sko ikke i størrelse eller på høye hæler;
 • iført for stramme klær.

Phlebologists utpekte også en gruppe yrker hvis ansatte er utsatt for å utvikle åreknuter og kan ha ubøyelige blåmerker på deres underekstremiteter:

 • idrettsutøvere (vektløftere, tennisspillere, etc.);
 • servitører;
 • selgere;
 • frisører;
 • lærerne.

Som det fremgår av listen, er det yrker som tar et langt opphold på føttene. Men selv kontorarbeidere kan også oppleve åreknuter, på grunn av en stillesittende livsstil og langvarig sitte i en stilling, der blodstagnasjon oppstår i underlivet.

Det er nødvendig å kvitte seg med dårlige vaner av røykere og drikkere. For mye forbruk av kaffe kan tykke blodet sterkt, noe som gjør det vanskelig å bevege seg langs fartøyene.

Hvordan løse problemet

Hvis det er blåmerker uten grunn, må du først kontakte en kompetent spesialist for en detaljert undersøkelse og diagnose. Også, du må følge noen anbefalinger for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet:

 • livsstilsendringer, økt motorisk aktivitet (gange, jogging, svømming), kontorarbeidere trenger å ta en pause, gå rundt på kontoret ved lunsjtid, hver time for å strekke bena;
 • Selvmassasje, om kvelden etter dusjen, kan du massere føttene selv, for dette trenger du krem ​​og svært lite ledig tid. Etter å ha påført kremet, er det nødvendig å begynne å knytte bena fra kneet, vende seg til hoften, massere kalvene og føttene;
 • kvinner bør ikke bedre bruke høyhælte sko i hverdagen, prøv å velge komfortable sko og la hælene bare for å komme seg ut;
 • Det er også bedre for det rettferdige kjønn å gi opp for stramme strømper eller strømpebukser, og for menn fra sokker med tett elastisk bånd;
 • drikking er nødvendig;
 • i kostholdet ditt må du inkludere matvarer rik på vitaminer og mineraler;
 • unngå å løfte vekter
 • følg vekten.

Hvis blåmerker vises hos kvinner i overgangsalder, ekspertene vanligvis foreskrive en kurs av hormonerstatningsterapi, som er rettet mot normalisering av østrogennivået i kvinnekroppen. Også øke elastisiteten i blodårene i overgangsalderen kan og folk rettsmidler for den perfekte avkok av rødkløver, phytoestrogens rikt planteliv. For å fremstille kjøttkraft må være 2 ss tørr kløver helle kopp kokende vann for å trakte en termos i 8-9 timer. Legemidlet tas 2 ss en gang om dagen i en halv time før måltider.

Vi prøvde å svare fullt ut på hvorfor det er blåmerker på beina uten en grunn, oftest er årsaken til dannelsen av hematomer forskjellige sykdommer i blodet og blodkarene, noe som er veldig alvorlig. Derfor, hvis du fant en blåmerke på beinet ditt, men det var ingen skader, er det bedre å konsultere en phlebologist lege. Kanskje en uskadelig blåmerke kan være det første tegn på utvikling av en mer alvorlig sykdom.

Bruises på bena uten grunn i kvinner, hvordan å behandle?

Hos noen kvinner er huden utsatt for å blåse på den uten noen åpenbar årsak. Hvis et slikt problem har oppstått, betyr det at skjulte helseproblemer bidrar til det, som må diagnostiseres og behandles.

Hovedårsakene til blåmerker på huden

Hvis en kvinne har lagt merke til at hun har blåmerker på beina uten grunn, bør hun finne ut hva som forårsaker deres forekomst. Et blåmerke i det medisinske språket er et hematom, det vil si en akkumulering av blod i et skadet hudområde. I de vanlige menneskene kalles blåmerke for en blåmerke for sin karakteristiske blå-violette farge. Denne fargen vises når blodet kommer fra fartøyet i lagene av epidermis.

Årsakene til blåmerker kan være:

 • mekaniske effekter på huden og blodkarene;
 • interne prosesser i kroppen.

Interne prosesser som ødelegger veggene i blodårene forårsaker blåmerker. Dette vanlige problemet gjelder spesielt for kvinner. Legene kaller hovedårsakene til ødeleggelsen av veggene i blodårene:

 1. Mangelen på vitaminer av kalsium og kalium i kroppen.
 2. Alderrelaterte endringer som fører til svekkelse av vaskulært vev.
 3. Mangel på andre mikroelementer, som fører til tynning av fartøyene. Slike elementer inkluderer: selen, kobolt, sink, rutin.
 4. Bruk av spesielle medisiner for å fortynne blod.
 5. Hemofili, en sykdom hvor blodet krøller seg dårlig og trenger inn i veggene i blodårene og huden.
 6. Bruk av spesielle medisiner som fortynner blod.
 7. Sykdommer i andre organer i kroppen, som fører til dårlig blodkoagulasjon.
 8. Bruk av medisiner foreskrevet for ulike sykdommer, en av de farlige konsekvensene av dette kan tynne veggene i blodårene.

Når det ikke er noen årsakssykdom på kroppen, er det viktig å passere diagnosen av årsakene i tide, da dette kan være et signal for utseendet av en alvorlig sykdom.

Sykdommer som forårsaker blåmerker

Hvis blåmerker hos kvinner vises uten mekaniske årsaker, kan det være et signal fra kroppen om tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Slike sykdommer inkluderer:

 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • problemer med hjerte og blodårer;
 • åreknuter, som fremkaller flere dannelser av hematomer;
 • brudd på blodplater i blodet;
 • problemer med nyre og urologi;

Det skjer ofte at under behandling av en sykdom foreskrives slike sterke legemidler som kan påvirke andre organers arbeid negativt.

Hyppige studier har bekreftet at ved bruk av et antiinflammatorisk stoff som heter ibuprofen, har mange blåmerker på kroppen.

Det er mange andre legemidler, etter påføring av hvilke, kan en av de negative konsekvensene være ødeleggelsen av veggene i blodårene eller liquefaction. Hvis, etter å ha tatt visse medisiner, en kvinne la merke til blåmerker på kroppen, er det nødvendig å slutte å bruke den.

Diagnose av sykdommer der blåmerker oppstår

Tidlig diagnose av årsakene til blåmerker på kroppen vil føre til at behandling vil bli foreskrevet og vil bli kvitt problemet på kort tid. For å bestemme årsaken utføres en blodprøve for:

 • plater;
 • beriberi;
 • koagulering;
 • leukocytter;
 • hormonell sammensetning.

Med en omfattende analyse av blodsammensetningen kan du få en klar ide om bruddene i kroppen.

Så et forhøyet nivå av leukocytter er et tegn på inflammatoriske prosesser. Følgelig er det videre nødvendig å identifisere stedet eller organet som har gjennomgått betennelse. Det forstyrrede nivået av blodplater rapporterer et brudd på blodsammensetningen, og mulig utseende av trombose.

Mangelen på den nødvendige mengden vitaminer og folding av blod forklarer forverringen av strukturen av karenees vegger. Hvis blodet er for tykt, er det mulig å stagnere, noe som fører til brudd på veggene.

Hormonale lidelser hos kvinner påvirker direkte utseendet på blåmerker på kroppen.

Etter å ha bestemt den sanne årsaken til dette problemet, er det viktig å starte behandlingen i tide. Ved å plukke opp komplekse tiltak for å bekjempe sykdommen, kan du raskt returnere huden din til det perfekte utseendet.

Bruises på ulike deler av kroppen

Når du studerer årsakene til dannelsen av blåmerker på kroppen, kan du se at i forskjellige mennesker er de for det meste på samme steder. Basert på deres plassering kan du identifisere hovedgrunnene til utseendet deres på et bestemt sted.

Tabell 1. Hovedårsakene til blåmerker i enkelte deler av kroppen:

Hvis blåmerker er typiske for et bestemt sted i kroppen, er det viktig å være oppmerksom på mulige årsaker og gjøre en grundig blodprøve for å identifisere spesielle årsaker til blåmerker.

Bruising hos kvinner etter fødsel

Graviditet er en fantastisk periode, men samtidig veldig vanskelig for en kvinnes kropp. Mange kvinner etter fødsel legger merke til dannelse av blåmerker på kroppene sine på forskjellige steder. Hovedårsakene til blåmerker etter graviditet:

 • åreknuter
 • beriberi;
 • svikt av hormonell bakgrunn;
 • reduksjon i hemoglobinnivå i blodet;
 • tar medisiner som påvirker blodfortynning.

Under graviditeten akkumulerer mors kropp alle nyttige stoffer og overfører dem til babyen. Som et resultat, mister en kvinne vitaminer som er nødvendige for kroppen sin, og på grunn av dette oppstår det alvorlige endringer. Veggene i blodkanaler tynner ut, selve blodet blir tykkere og mer immobile.

I løpet av denne perioden endres blodsirkulasjonen og for å forbedre den, utpeker mange midler til fortynning av blod.

Fartøy tåler ikke tung belastning, og blåmerker oppstår. Spesielt utsatt for de kroppsdelene som er mest stresset. Gravide kvinner har ben og mage. Huden på magen er sterkt strukket, noe som fører til at kapillærene blir mer sprø. Veggene på fartøyene tynner ut.

Åreknuter forekommer hos nesten halvparten av gravide kvinner. Dette skyldes det faktum at på grunn av behovet for å gi uterus med blod, er blodstrømmen i nedre lemmer begrenset. Arterielt blod stagnerer under, noe som resulterer i noe stagnasjon av venøst ​​blod. Tynne kar burst og danner et tynt blått nett på huden. Ved stagnasjon i store årer svulmer kanalen, og de skiller seg ut i fremtredende form i form av kegler på huden.

Også etter fødselen endres kvinnens hormonelle bakgrunn. Det er en naturlig naturlig prosess, men noen ganger er det feil når nivået av et bestemt hormon ikke er normalt. Som en konsekvens kan det føre til blærenes utseende.

Klemmer under øynene

På kvinners ansikt er huden tynn og kapillærene ligger nært. I noen mennesker er små fartøy under øynene konstant synlige gjennom hele livet. Dette skyldes det faktum at fartøyene er skjøre. Noen mennesker har en medfødt funksjon. Men i de fleste tilfeller fører følgende årsaker til blåmerker:

 • usunn livsstil;
 • alkohol og røyking;
 • jobbe på datamaskinen;
 • nyresykdom;
 • hjerte og karsykdommer;
 • øye sykdommer.

Dannelsen av blåmerker under øynene er svært påvirket av utøvelsen av usunn livsstil, dårlige vaner, stress og søvnmangel. Røyking og bruk av alkohol er spesielt skadelige. Røyking sigaretter fører til en innsnevring av blodårene. Små kapillærer i ansiktet er tette og karakteristiske blåmerker vises. Alkohol påvirker kapillærens skjøthet. Med overdreven bruk begynner fartøyene å briste og danner blåmerker under øynene.

I tilfelle av stressende livsstil, lang arbeid på datamaskinen, søvnmangel, øker blodstrømmen til ansiktet. Økte stressbeholdere kan ikke stå, noe som fører til dannelse av blå hud under øynene.

Med alder har mange kvinner også verre blodsirkulasjon og vaskulær sårbarhet.

Også sykdommer i ulike organer er en følge av aldersrelaterte forandringer i ansiktet. Når hjertet er ødelagt, fører blodstasis til hematomer. Spesielt påvirket er slike nyresykdommer som pyelonefrit.

Derfor er det viktig å overvåke helsen din, og i tide for å gi deg legehjelp. Behandling av sykdommen på et tidlig stadium vil hjelpe kroppen til å håndtere det raskere.

Behandling av blåmerker

Behandling av den resulterende blåsten kan utføres hjemme og med deltakelse av leger. Det er viktig å vite under hvilke omstendigheter det er nødvendig å konsultere en lege:

 1. når blæren har en stor diameter, større enn 15 cm;
 2. hvis den er dannet på stedet av et viktig livsorgan;
 3. hvis det er merkbar hevelse i hematom og det er mulig at pus dannet i den.

I andre tilfeller er selve blæren ikke farlig, og den kan ikke behandles. Men for rask gjenoppretting av huden anbefales det å bruke aktuelle midler som forbedrer karbidens elastisitet og har en anti-inflammatorisk effekt.

Men den viktigste behandlingen for selve årsaken til blåmerker på kroppen, så etter at den er identifisert, er det viktig å starte behandlingen.

Behandling av blåmerker med beriberi

Avitaminose kan forekomme hos enhver person. Oftest er han utsatt for barn og kvinner etter fødselen. Replenish de nødvendige stoffene vil bidra til å legge til daglig diett av sunne grønnsaker, frukt, bær, kjøtt.

Utseendet på blåmerker på huden skyldes hovedsakelig mangel på kalsium, kalium og rutine. Det er visse matvarer som må inkluderes i dietten. Av disse produktene vil kroppen motta nyttige stoffer i ønsket volum.

Tabell 2. Vitamininnhold i produkter:

Hematom på beinet

Hematom på sin etappe - et svært vanlig fenomen som forekommer hovedsakelig når skade av lemmer - som et resultat av blåmerker, støt eller fall.

Imidlertid kan slike formasjoner forekomme i nærvær av interne sykdommer, samt som et resultat av å ta noen medisiner. Nettstedet for hematom lokalisering på beinet kan være overflaten av låret, shin, fot eller knelområdet.

De viktigste symptomene i dannelsen av et hematom er smerte i stedet for skade, hevelse og misfarging av huden. Dimensjoner av hematomer kan variere fra små til meget store.

Metoder for behandling av hematom i benet er i de fleste tilfeller konservative, kirurgisk intervensjon er bare nødvendig med utvikling av suppuration eller andre komplikasjoner.

Årsaker til hematom på beinet

Grunner for hematom på beinet er ofte forbundet med utbytte skade på marken, f.eks en skade, et fall, og så videre. D. Som et resultat av den myke vev skade er skade på benene i blodårene og hematom som dannes hvis dimensjoner kan variere fra små til meget store.

Hematom er en variant av benet blåmerker, og derfor, er årsaken til dens forekomst ødelagte blodkar (arterielle, venøse, etc.) og akkumulering av væske eller fortykket blod, som er dannet både i åpen og lukket skader i den nedre lem.

Årsaken til hematom på beinet kan være tilstedeværelse av noen interne sykdommer, ta noen medisiner.

Hematom til fots etter høst

Hematom på foten etter høsten er et ganske vanlig fenomen som oppstår som følge av skade på det myke vevet på beinet og brudd på blodårene. Hematom på beinet etter fallende avhengig av støtstedet, kan lokaliseres i lår- eller underbenet. Hematom kommer umiddelbart etter skaden, og avhengig av graden av skade, kan den raskt øke i størrelse. I den første dagen etter fall og traumer av foten, forårsaker hematoma smertefulle opplevelser, føles palpasjon en geléaktig konsistens.

Smertsyndrom med dannelse av hematom skyldes kompresjon og skade på omgivende vev. Hvis hematom er stor, bør du søke hjelp fra en kirurg til å ta rettidig og nødvendige tiltak for å hindre utvikling av purulent prosess, og andre komplikasjoner, spesielt hvis du opplever symptomer som bankende i stedet for skade, kraftig hevelse, feber, rask progresjon av hematom.

Kroppstemperaturen kan også øke litt, og med oppløsning av hematom, er smertestrømmen som regel fraværende.

Hematom til fots etter skade

Hematom på foten etter et blåmerke er ganske vanlig fenomen, hvor elimineringsmetodene avhenger av størrelsen på formasjonen og graden av skade.

Hematomet på foten etter en mindre skade er ledsaget av et mildt smertsyndrom, lite i størrelse og som regel, går uavhengig i flere dager. For å eliminere et slikt hematom krever det ofte bare behandling av det berørte området ved kulde de første få timene etter dannelsen. På den andre dagen hematom resorberes kan smøre salve, utføres i en slik prosedyre kan være i flere dager, inntil fullstendig eliminering av symptomer.

Hematom på beinet etter moderat skade, ledsaget av skade på muskelvevet, forårsaker sterkere smertefølelser enn i første tilfelle, og har et større lesjonsområde. Samtidig kan puffiness uttrykkes på brukenes sted, størrelsen på hematom kan øke. For å behandle slike skader anbefales det å konsultere lege.

Ved alvorlige fotskader kan dannelsen av et hematom være ledsaget ikke bare av skade på muskelvev og sener, men også av alvorligere symptomer, opp til legemets uførhet. I slike tilfeller bør legenes inngrep være presserende for å ta de nødvendige tiltak for å eliminere hematom og gjenopprette det skadede organs funksjoner.

Hematom på ben etter slag

Hvis hematomen på benet er dannet etter påvirkningen, legg først og fremst på det skadede isstedet for å redusere puffiness og forhindre spredning av hematom. Videre handlinger vil avhenge av alvorlighetsgraden av skaden og alvorlighetsgraden av de tilknyttede symptomene.

Så, med mindre skader for behandling, kan det være nok å smøre det skadede området med salve daglig for å oppløse hematomet før dets spor er fullstendig eliminert.

Hvis blåmerke på beinet etter å ha truffet forårsaker alvorlige smerter, feber, stivner, blinker eller øker i størrelse, må du søke legebehandling for å forhindre pussdannelse og brudd på motorisk aktivitet av den nedre lem.

Hematomer på bena uten årsak

Utseendet til et hematom på beina uten årsak, det vil si i fravær av skader og mekanisk skade, kan indikere brudd i kroppen. Slike formasjoner kan virke både med en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til organismen og i nærvær av alvorlige sykdommer.

Disse inkluderer, for eksempel, hemoragisk vaskulitt, karakterisert ved at veggene i microvessel i utvikling av aseptiske inflammatorisk prosess, dannelse av microthrombi ha en negativ effekt på blodkar i huden og indre organer. Hastigheten til utviklingen av slik patologi hos de fleste pasienter er øvre luftveisinfeksjon.

Hematomer på beina uten ekstern skader kan forekomme under påvirkning av en slik sykdom som åreknuter i underekstremiteter.

Redusert blodpropp kan også føre til blåmerker. Å føre til utvikling av slike forhold kan ta medisiner for fortynning av blod, antidepressiva, antiinflammatoriske stoffer, samt rusmidler for behandling av astma.

Hematomer på beina uten tilsynelatende grunn kan oppstå som følge av mangel på vitamin C, P og K i kroppen, som følge av at veggene i karene er svekket og skadet.

Interne årsaker til hematomer på beina inkluderer leversykdommer, onkologiske blodsykdommer, utilstrekkelig styrke av bindevev, beriberi, tilstedeværelse av allergiske reaksjoner.

Symptomer på hematom på beinet

Etter å få en beinskade - som følge av blåmerke, slag eller fall - kan det danne et hematom. Symptomer på hematom på beinet inkluderer en endring i fargene på huden i skadeområdet, smertefulle opplevelser, alvorlig hevelse eller svak hevelse, økning i kroppstemperatur. Med alvorlig skade på beinet, kan hematomet pulsere, øke raskt i størrelse, smertestrømmen er vanligvis svært uttalt. I svært alvorlige tilfeller kan det skadde lemnes funksjon bli forstyrret. I en slik situasjon er nødhjelps hjelp nødvendig for å gjenopprette funksjonene til den skadede lemmen og forhindre utvikling av ytterligere komplikasjoner.

Hematom på tå

Hematom på tå er dannet på grunn av skade og vaskulær skade. Ved alvor kan skader være milde, moderate eller alvorlige. Avhengig av dette kan hematomet være så lite som mulig, så spredt over hele overflaten av fingeren.

Hematom på tå er ledsaget av utseende av smerte i det skadede området, en endring i fargen på huden på fingeren, som i flere dager kan variere fra crimson til dark blue. På den femte eller sjette dagen etter dannelsen av hematomet, kan fingeren få en grønn gul farge.

Ved alvorlig trauma kan utseendet på et hematom være ledsaget av en dysfunksjon av fingeren. Pasienten opplever smerte når han prøver å flytte en finger eller et skritt på foten.

For å gi førstehjelp i dannelsen av et hematom på tåen til sårpunktet, bør is eller en kald gjenstand påføres i femten til tjue minutter så snart som mulig. Etter en stund kan prosedyren gjentas. Dette vil stoppe videre spredning av hematom og redusere smerte. Det er strengt forbudt å gjennomføre termiske prosedyrer når det dannes et hematom.

Når du danner et hematom på tåen, er det også mulig å følge søttradet. I dette tilfellet bør det skadede spikeren behandles nøye, slik at det ikke påvirker hematomet. Utfør slike manipulasjoner bør bare kvalifisert spesialist for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Ved dannelsen av subkunglig hematom, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan neglen fjernes. Etter dette behandles det skadede området med et antibakterielt middel og en steril bandasje påføres.

I de første dagene etter dannelsen av et hematom på tåen, anbefales det å redusere belastningen på vondtbenet. Deretter, til fullstendig helbredelse, må fingeren behandles med absorberbare salver som foreskrevet av legen, skoene skal være så gratis og behagelige som mulig.

For å behandle hematom på tåen, kan du bruke slike midler som lyoton-gel, Dolobene-gel, redningsmann, etc.

I tilfelle fingerfare på foten og dannelse av et hematom skal du søke medisinsk hjelp for å forsikre deg om at det ikke er brudd og å velge de riktige behandlingsmetodene.

Internt hematom fra foten

Den indre hematom på benet, i motsetning til den subkutane, er lokalisert inne i muskelen. Symptomene på disse to typer hematomer er nesten identiske. Når det oppstår en skade, oppstår et brudd på blodårene, dannes en hevelse på skadestedet, ledsaget av en forandring av hudens farge og smertefulle opplevelser.

I de første timene etter dannelsen av et hematom, for å redusere puffiness og smertefulle opplevelser på sårpunktet, bør is påføres i femten til tjue minutter. Videre anbefales denne prosedyren hver time.

Med utviklingen av komplikasjoner som feber, bankende i undervisning, øke størrelsen av hematom og hevelse, nedsatt motorisk aktivitet i underekstremitetene, er nødvendig for å raskt oppsøke lege for å hindre utviklingen av purulent prosess og andre komplikasjoner.

Subkutant hematom på benet

Subkutant hematom på benet kan lokaliseres på lårets, shinens, i knær- eller fotområdet. Den vanligste årsaken til subkutan hematom på beinet er skade på lemmen, for eksempel når det faller, slår osv. Som et resultat av skade på blodkarene, blir blod hellet under huden, noe som resulterer i et hematom.

Subkutan hematom på benet kan være enten mindre eller veldig stort. Avhengig av graden av skade og alvorlighetsgraden av symptomene, kan pasienten bli vist en midlertidig overholdelse av sengestøtten for å begrense byrden på vondtbenet. Som regel er slike tiltak nødvendige for å oppnå moderate og alvorlige skader og dannelsen av meget store hematomer.

På tidspunktet for hematom-dannelsen oppstår ofte smertefulle opplevelser på skadestedet, hvor alvorlighetsgraden også avhenger av alvorlighetsgraden av skaden.

For å gi førstehjelp, skal pasienten behandle det berørte området så snart som mulig, for eksempel med is. Det påføres det dannede hematom i femten til tjue minutter, hvorpå de tar en kort pause og gjentar prosedyren hver time. Slike tiltak fører til innsnevring av blodårene og tillater å blokkere ytterligere spredning av hematom, samt å redusere puffiness og smerte.

Små blåmerker har en tendens til å oppløse seg i flere dager. For å akselerere prosessen kan sårpunktet smøres med salve med vannspray, livredder, troxevasin eller andre midler for resorpsjon med hematomer.

Når et stort underkutant hematom er dannet på foten, er det nødvendig å vise skadet lem til legen for å unngå sammenhengende skader og forhindre negative konsekvenser.

I tilfeller av akkumulering av fortykket blod under huden, kan innholdet i hematomet fjernes ved punktering.

"Bruises uten grunn på føttene hos kvinner: hvorfor vises og hva skal de gjøre?"

7 kommentarer

Det er uklart hvorfor blåmerker på beina kan forstyrre kvinner i alle aldre. I fravær av støt eller skade på en kvinne nøler med å høre i adresse beskyldninger om klossethet, så prøver å skjule mørke ringer under bukser eller lange skjørt, men det er ikke bare et estetisk ubehag. Bruising på kvinners ben, spesielt mange eller som vises med misunnelsesverdig regelmessighet, kan tyde på helseproblemer.

Bruise: hva skjer?

Et blåmerke (blåmerke) er et eksternt resultat av skade på blodårene som ligger nær overflaten av huden. Blod, fanget i de subkutane lagene, manifesterer en lilla flekk. Snarere raskt begynner røde blodlegemer å bryte ned, og blæren får en cyanotisk nyanse.

Innen en uke begynner hematom å "blomstre": fra periferien skifter skyggen til grønn og gulaktig. Men hvis du svømmer med en slik "blomstrende" blåmerke, så vil hematom igjen bli lilla-cyanotisk. Bruken er som regel smertefri, bare ved storskala subkutan blødning er det en ubetydelig kondens under huden.

Vanligvis går hematomer gjennom et maksimum om et par uker. Men denne prosessen kan akselereres hvis du følger visse anbefalinger.

Tynn lys hud er en "magnet" for blåmerker

Hvorfor har jeg blåmerker?

I de fleste tilfeller vises blåmerker på grunn av blåmerker. Spesielt klager ofte på utseendet på blåmerker på huden av en kvinne med lett tynn hud. Kapillærene ligger svært nær hudens overflate, og veggene deres er svært skjøre.

Selv en liten effekt på den delikate huden kan føre til en blå patch på beinet:

 • trykke på fingeren, riper på huden;
 • Ønsket om å sole seg - lenge i solen;
 • bor i badstue / bad, kontrastdusj;
 • anti-cellulitt massasje, feil utført sukker eller voks depilation.

Viktig! Eiere av delikat hud med hyppig blåmerker bør utelukkes fra couperose. Genetisk bestemt, økt skjøthet av små fartøy er en defekt i huden, som er meningsløst å maskere med kosmetiske midler. Kuperoz på beina blir behandlet av vaskulære kirurger og benytter seg av mini-traumatiske moderne teknikker.

Bruises på beina uten grunn: Et tegn på unormalitet i kroppen

Ofte utseendet på blåmerker på beina uten årsak skyldes en liten avvik i helsen til en kvinne, som noen ganger kan utvikle seg til en sykdom.

Det vaskulære systemet reagerer først på organismens aldring. På grunn av den fysiologiske nedgangen i vaskulærets elastisitet, forekommer blåmerker ofte hos eldre. Men deres hyppige forekomst kan ikke forklares bare ved aldring: mest sannsynlig oppsto en kvinne i alderen alvorlige helseproblemer.

Vitality tilsvarer elasticiteten til vaskemuren. A, C, K og P. Deres mangel, spesielt ofte i vinter-vårperioden, fører til et urimelig utseende av små subkutane blødninger på beina. Bruising på føttene indikerer ofte mangel på kalsium, selen og kobolt. Underernæring og stive dietter fremkaller dannelsen av små hematomer.

 • Virusinfeksjoner: influensa, ARVI

Virusinfeksjoner øker permeabiliteten av blodkarene betydelig. Derfor, på sykdommens høyde og videre i gjenopprettingsperioden, klager kvinner ofte på neseblod, og småblødninger opptrer på bena og andre deler av kroppen selv med minimal kompresjon av huden.

Bruising på armer og ben uten grunn er ofte funnet hos gravide og er forbundet med økt stress på underdelene og mangel på vitaminer. Den samme tilstanden kan observeres av kvinner i overgangsalderen: En reduksjon i nivået av kjønnshormoner påvirker styrken på fartøyene negativt.

Å blåse på bena kan føre til ikke bare mottak av preparatene som fortynner et blod (Trombo ACC, Heparin, etc.). Favoritt av mange damer rette mot hodepine - Ibuprofen (Mig-400) - øker også skjøtheten i kapillærene. Provocateur hematomas kan forlenges eller ukontrollert inntak av andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (diklofenak, naproksen, Ketanov), kortikosteroider, antidepresjonsmidler og noen anti-astmatiske midler. I dette tilfellet vises hematomer vanligvis over hele kroppen og kan nå betydelige dimensjoner.

Hematomer på bena - et symptom på en alvorlig sykdom

Vanlige blødninger på bena hos kvinner indikerer noen ganger intern patologi. Årsaken ligger kanskje ikke bare i et organs forstyrrede arbeid, men også i en genetisk "arv".

Åreknuter er den vanligste årsaken til blå flekker på beina. Kvinnen observerer økt tretthet av beina (med lang stående i stående / sittende stilling, intensivert om kvelden), ødem og vaskulære stjerner.

 • Hemorragisk diatese

En hel gruppe ervervet eller genetisk bestemte sykdommer, preget av blærenes utseende. En særegen egenskap - blødninger er tilstede ikke bare på huden, men også på slimhinner, i indre organer. Med hemorragisk vaskulitt er blåmerker ofte symmetriske.

En av de alvorligste årsakene til blåmerker er en blodpatologi forårsaket av en reduksjon / økning i antall blodplater eller deres manglende evne til å utføre sine funksjoner. Slike sykdommer inkluderer trombocytopeni (trombocytopenisk purpura, DVS-syndrom, lupus erythematosus), hemofili, leukemi, von Willebrands sykdom.

Samtidig vises hematomer plutselig, og pasienten har en dårlig regenerativ kapasitet (dårlig helbrede selv slitasje). Sykdommer er fulle av omfattende blødninger: Et lite sår kan føre til omfattende blodtap og død. Gravide kvinner kan ha abort eller intrauterin føtal død.

Viktig! Hemophilia påvirkes kun av gutter, og den genetiske faktoren overføres gjennom kvinnelinjen. Jo tidligere sykdommen og blåmerken manifesterte uten grunn, jo mindre er sjansen for et langt liv for barnet.

 • Patologi av indre organer

Elasticiteten til blodkar reduseres kraftig i alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt), nyre. Noen ganger forekommer små blåmerker på beina uten grunn i hypertensive pasienter og pasienter med kronisk tonsillitt. I dette tilfellet vil kvinnen påpeke blødninger i hele kroppen og de karakteristiske symptomene som vil hjelpe til i differensialdiagnosen av patologi.

Inflammasjon av meninges forårsaket av meningokokkinfeksjon (skal skille seg fra ikke-smittsom meningitt) ledsages av meningokokker og sjokk. Infeksjonen i blodet forårsaker utseende av blå flekker på kroppen og lemmer, en kritisk temperaturstigning og en rekke hjerne symptomer (stive nakke muskler, etc.).

Inkubasjonsperioden er 1 dag, og symptomatologien utvikler seg raskt. Hvis det er mistanke om smittsom meningitt, er akutt sykehusinnleggelse og intensivbehandling obligatorisk.

Hvordan behandle blåmerker på bena?

Uansett hvilke blåmerker dukket opp på beina - uten slag eller på grunn av et blåmerke - anbefales følgende manipulasjoner:

 • Ben med en lilla blåse bør økes høyere for å redusere blodstrømmen i karet.
 • I tilfelle av stor blødning, skal benet forbindes, kompresjonen vil stoppe utslipp av blod fra den skadede beholderen og veksten av blæren.
 • Påføring av en blære med is eller en konvensjonell flaske fra kjøleskapet vil begrense blodkarene.
 • Med storskala subkutan blødning eller flere blåmerker, må du slutte å ta blodtynnende medisiner - Aspirin, etc.

Viktig! Disse tiltakene er kun effektive de første timene etter utseendet av et hematom og forhindrer bare en økning i blødningen. Vanlig blåmerker krever lege og full undersøkelse.

For å bli kvitt blåmerker, kan du gjøre lokal behandling. Enn å rengjøre blåmerker på ben eller føtter:

 • Oppvarming komprimerer Hypericum buljong supplert med lavendelolje / rosmarin, alkoholkompresser - varme påføres fra 2 dager etter inntreden av blødning, og bare i fravær av alvorlige sykdom;
 • Bruk 2-3 ganger om dagen med salver av troxevasin, lyoton, blåmerke, den beste "anti-sun" gel-redningsmannen (bruk idrettsutøvere);
 • Komprimerer med en spasmodisk - blåser forsvinner om noen dager, men da er det en liten brennende og flakket av huden, salve med en svamp har mindre effektivitet;
 • Jodgitter - akselererer resorpsjon av hematom og forhindrer dens suppurasjon.

I et ønske om å raskt slippe av med cyanotiske blåmerker på bena, bruker kvinner ofte flere metoder samtidig. Imidlertid er denne tilnærmingen fulle av hudirritasjon og allergier.

Når skal jeg se en lege?

Å bli kvitt en blåmerke, hvis utseendet er knyttet til brudd på kvinnens kropp, garanterer ikke utseendet på nye blødninger på bena. Medisinsk konsultasjon er obligatorisk i følgende tilfeller:

 • Hematomer og utseendet av alvorlige symptomer (høy feber, smerte, etc.);
 • Vanlig utseende av blåmerker;
 • Utseende av en blåmerke med videre dannelse av nye blødninger på huden;
 • Formasjon av komprimering i blærenes område, økning i lokal temperatur (varm hud) og generelt opp til 37,2 ° C indikerer en suppurasjon av hematom.

Les Mer Om Fartøyene