Hemorragiske utbrudd: tegn, årsaker og behandling

Utslett er et av de første symptomene på en utviklende sykdom - det er en modifikasjon av huden av forskjellige typer. Hemorragisk vaskulitt er en sykdom som påvirker hudkapillærene, serøse membraner i lungene og hjerte, hjerneskader, ledd, mage-tarmkanal, lever, nyrer.

Utbruddet av sykdommen er ledsaget av utseendet på karakteristisk hudutslett - melkopyatnistyh, stjerneformede lilla flekker som ikke endrer farge når den trykkes. Utseendet på utslett er forårsaket av skader på veggene i skjøre kapillærer. Små flekker ble kalt "petechia", stor - "purpura".

Det er svært viktig å gjøre en blodprøve ved det første tegn på utslett for å utelukke mistanker om hudskader av ukjent opprinnelse oppdages.

Symptomer på sykdom

De første symptomene på sykdommen, som provoserer slike alvorlige komplikasjoner, er små blåmerker som ikke forsvinner etter å ha presset. Hemorragisk diatese er lokalisert på ekstensoroverflaten av armer og ben, på baken, i leddene, noen ganger i ansiktet, gjennom hele kroppen, på palmer og føtter.

Ofte er et hemorragisk utslett diagnostisert på beina, noe som betydelig kompliserer diagnosen, siden disse symptomene oppstår i forskjellige sykdommer. Intensiteten av utslett er av en eller flere natur.

Etter forsvinner av blåmerker, kan det være gjenværende fenomen i form av pigmentering og peeling.

Den andre faktoren - skader på leddene - blir observert hos 2/3 av pasientene i den første uken av sykdommen. Noen pasienter opplever periodisk kortsiktig smerte, andre utvikler betennelser. Oftere er andre store ledd (kne, ankel) skadet.

Det tredje signalet er en plutselig plutselig magesmerter, diaré, kvalme og oppkast, høy feber. Oppkast er blodig, avføringen er svart. I sjeldne tilfeller observeres intestinal og gastrisk blødning. Mulig skade på nyrene og andre organer.

Hemorragisk utslett er en autoimmun sykdom av uutforsket etiologi. Immunsystemets celler av en ukjent grunn begynner plutselig å oppfatte sine egne fartøy som utenlandske, produserer antistoffer som bokstavelig talt spiser dem.

Oftest, økt vaskulær permeabilitet, når blod overvinter subkutant fett, forårsaker et petechial utslett, oppdages hos et barn eldre enn 3 år, hovedsakelig mann, men kan utvikle seg i alle aldre.

Årsaker til sykdommen

Tre grupper av sykdommer fører til hemorragisk diatese:

 • Brudd på utviklingen av faktorer som påvirker blodkoagulasjon (forårsaker intens blødning).
 • Reduksjon i antall celler (blodplater) som er ansvarlig for dannelsen av koagulasjoner i det berørte området.
 • Betennelse av små og mellomstore fartøy, forårsaker deres skjøthet.

Andre årsaker til hemorragisk utslett er også kalt, særlig de provoserer utviklingen av smittsomme sykdommer, den farligste av dem:

 • Meningokokkvirus - et fast utslag sterformet med tegn på vevnekrose. Hemorragisk utslett i ansiktet er et tegn på en livstruende sykdom.
 • Skarlagensfeber - angi blåmerker ved å trykke.
 • Biter av flått kan provosere en hemorragisk feber, ledsaget av rikelig utslett.

En viss rolle er spilt av arvelighet, steroidbehandling og blodstrømssykdommer. Blant årsakene til utviklingen av sykdommen kalles aldersrelaterte endringer.

Hemorragisk utslett hos barn under fem år kan snakke om alvorlige mikrovanns sykdommer. I risikogruppen - pasienter 4-12 år, som hadde gjenopprettet fra skarlagensfeber, ondt i halsen, ARVI, etter traumer, vaksinering eller hypotermi, og også utsatt for diateser.

Når det er utslett, leddsmerter og fordøyelsessykdommer, må du kontakte en reumatolog. Behandlingen utføres under stabile forhold, spådommene er gunstige. Denne sykdommen krever at sengestøtten overholdes.

Behandling av hemorragisk vaskulitt

Inflammasjon av karene fjernes av to grupper medikamenter: i milde former, med ikke-steroide midler til symptomatisk behandling, i alvorlige tilfeller med kortikosteroidgrupper som reduserer produksjonen av faktorer som syntetiserer celler for vaskulær skade.

Hvis hormonelle legemidler er ineffektive, brukes cytotoksiske midler som dreper immunceller (de brukes vanligvis til behandling av ondartede svulster).

Det er viktig å forstå at kortikosteroider ikke kurerer vaskulitt, men beskytter bare organene fra de skadelige effektene av aggressive immunceller. Dette er ikke en gravemaskin, som utrydder ondskap, men bare en paraply som beskytter mot hemorragisk vaskulitt.

Cure vaskulitt er ikke mulig, men for å hindre skade på blodårer og organer er nødvendig. Når behandling er foreskrevet, og når kan forebygging forhindres? Behandling anbefales med aktiv betennelse i blodårene. Hvis det ikke er betennelse (i en tilstand av remisjon), er terapi ubrukelig.

For eksempel, for en måned siden, hadde en pasient hevelse, nedsatt nyrefunksjon (ifølge analysen), på beina et lite punkt utslett. Diagnosen er hemorragisk vaskulitt med skade på nyrene og huden. Tilstanden stabiliserte seg uavhengig, før behandlingsstart. Denne midlertidige forbedringen kalles remisjon.

I dette tilfellet er det meningsløst å foreskrive behandlingen, siden det ikke er noe å beskytte organene fra. Pasienten anbefales bare å observere.

Behandling er foreskrevet når symptomene på hemorragisk utbrudd er aktivt manifestert. Hvis tegn på vaskulitt er mindre og de indre organene ikke påvirkes, kan du bare observere endringene. I alle andre tilfeller behandles sykdommen i aktiv fase.

I vaskulittider er det stadier av forverring, nedsettelse, ufullstendig og til og med fullstendig remisjon. I sistnevnte tilfelle er behandling ikke nødvendig, nok observasjon.

Det finnes tre typer behandling:

 • induksjon av remisjon;
 • vedlikehold av remisjon;
 • midlertidig kansellering av narkotika.

Induksjon er når en steroid eller cytostatikum foreskrives i en hvilken som helst kombinasjon i en relativt stor dosering. Dosen er valgt på en slik måte at alle kliniske og laboratorie manifestasjoner av vaskulitt stoppes. Dermed reduseres dosene av legemidler til et minimum, som er i stand til å holde pasienten i en tilstand av remisjon.

Hvis remisjonen fortsetter i flere måneder, kan du prøve å avbryte stoffene.

Det må forstås at narkotika- og ikke-narkotikamisbruk er en midlertidig tilstand: når som helst kan det oppstå en forverring, som straks skal returneres til induksjon av remisjon. I denne overgangen er pasientens rolle viktig, siden det er nødvendig å bestemme hvilke egenskaper en eksacerbasjon kan gjenkjenne.

Gi din reumatolog til din lege, fordi vaskulitt er en relativt sjelden sykdom, og ikke hver lege kan velge riktig behandlingsregime. I en slik situasjon kan du selvstendig øke dosen av konvensjonelle medisiner, og kontakt legen din omgående.

Etter konsultasjon gir legene riktige anbefalinger, men ikke alltid pasienten oppfatter denne informasjonen tilstrekkelig.

Når du forbereder et møte med en lege, må du lage en liste over spørsmål og utarbeide svar på dem:

 1. Ved hvilke tegn kan jeg gjenkjenne en forverring?
 2. I hvilke situasjoner må jeg umiddelbart konsultere en lege?
 3. I hvilke tilfeller kan jeg øke dosen av foreskrevne legemidler på egen hånd?

Å vite svarene på disse spørsmålene får deg til å føle deg komfortabel, og holde arbeidsevne, til tross for kronisk sykdom. Bruken av kortikosteroider og cytotoksiske stoffer er ledsaget av bivirkninger. De trenger å vite, overvåke og rapportere dette til behandlingslegen.

Andre behandlinger

I tillegg til kortikosteroider og cytostatika har andre terapeutiske terapier blitt utviklet

 • Pulsterapi er en kort forlengelse av store intravenøse doser av kortikosteroider. Brukes i situasjoner der det er nødvendig å raskt fjerne betennelse.
 • Plasmaferese er en ekstrakorporeal prosedyre for innsamling, rensing av blod og retur av sin del, renset fra antistoffer, inn i blodet. Hvordan ser det ut? Metoden for separasjon av blod utenfor kroppen fjerner sin flytende del med giftige komponenter, og returnerer cellene til pasienten.
 • Sammen med plasmaet blir immunkomplekser, autoantistoffer, inflammatoriske stoffer fjernet. Plasmaferese har en sterk, om enn midlertidig, terapeutisk effekt. Det brukes i en situasjon med vaskulitt, motstandsdyktig mot behandling ved andre metoder eller i akutte situasjoner. Dette er en svært effektiv metode, men erstatter ikke steroider og cytostatika.
 • Rituximab er et kimært antistoff mot B-lymfocytter. Legemidlet ødelegger for tiden celler som produserer antistoffer. Det undertrykker også immunitet, men har ingen bivirkninger som steroider og cytostatika. Dette er et dyrt stoff, og for vedlikeholdsbehandling er det ikke brukt.
 • Siden vaskulitt påvirker organene, bruker de spesifikke legemidler til å behandle de syke organene - nyrer, lunger, hjerneskip.

Noen vaskulittider kan bli kurert hvis du fjerner grunnårsaken til utseendet deres.

For eksempel, hvis hemorragisk diatese skyldes bruk av noen medisiner (oftere - et antibiotika), så kan det enkelt erstattes. Hvis vaskulitt er forårsaket av hepatitt C-viruset, med influensa eller annen infeksjon, foreskrives antiviral terapi mot en forårsakende infeksjon.

Hvis hemorragisk diatese er en matallergi, må du forlate bestemte typer matvarer.

Bivirkninger av legemidler i behandlingen av vaskulitt

Oftest i behandlingen av hemoragisk utslett foreskrevet kortikosteroidmedisiner, som prednisolon, og pasienter må møte sine bivirkninger.

Steroidmedikamenter er kunstige analoger av hormonet av binyrebarkisol, og behandlingen gir dem alle symptomene som er karakteristiske for sitt forhøyede nivå. Hormonet forstyrrer metabolske prosesser og påvirker arbeidet i alle organer.

 • Skarpe humørsvingninger, søvnløshet observeres hos 10% av pasientene. Vanligvis passere med tiden uten ekstra behandling.
 • Steroider bidrar til økt surhet - gastrit og selv sår blir verre. Et steroidsår kan være asymptomatisk, opptil gastrisk blødning. For å hindre reseptbelagte legemidler som reduserer surhetsinnholdet i magesaft.
 • Kortikosteroider påvirker ikke press, men hos hypertensive pasienter kan de gjøre det enda høyere. Slike pasienter må konstant overvåke trykket. Om nødvendig vil legen vurdere behandlingen av arteriell hypertensjon.
 • Hvis blodsukkeret er forhøyet, kan det hoppe enda høyere når det behandles med steroider. Med slike symptomer (tørr munn, tørst, hyppig vannlating), bør du umiddelbart kontakte legen din. Det er nødvendig å kjøpe glucometer.
 • Vektøkning. Steroider bidrar til opphopning av fett på magen, nakke, bryst og ansikt. En kalori diett anbefales. En del av steroidmedisinene legen kan erstatte med cytostatika.
 • Osteoporose er å vaske ut kalsium fra bein. Ved langvarig bruk blir beinene skjøre, brudd er mulig. For å forebygge osteoporose er kalsium og vitamin D-preparater foreskrevet, men deres effektivitet er ikke nok.
 • Hevelse og væskeretensjon på grunn av kaliumtap og natriumretensjon. Tilordne et saltfritt kosthold, diuretika.

Cytotoksiske stoffer er stoffer som påvirker DNA med virkning av celleundertrykkelse. Immunceller deles veldig raskt, bruk av cytostatika har en gunstig effekt i autoimmune sykdommer. Når vaskulitt brukes som en stiv cytotoksisk (cyklofosfamid) og mykere (metotreksat). De samme stoffene brukes i onkologi for å undertrykke kreftceller.

Ved behandling med cytostatika som påvirkes primært hurtig delende celler, slik som epitel - hud, neseslimhinnen og munnhule, spiserør, mage, tarmer, åndedrettsorganene, etc.

Hvis epitelet ikke fornyes, kan det oppstå rødme i huden, pustler, peeling, hårtap. På slimhinner er det betennelser, erosjon, faryngitt, kvalme, oppkast, et brudd på fordøyelsen av mat. Fra genitourinary systemet er det irritasjoner og betennelser i blæren med hyppig trang til toalettet.

Mindre vanlige brudd på nyrefunksjon og blod i urinen. Men den farligste komplikasjonen ved bruk av cytostatika er en endring i beinmarg som produserer erytrocytter, leukocytter og blodplater. Cytostatika kan hemme produksjonen av noen av dem, så det er nødvendig å regelmessig gi blod til analyse.

Spermaproduksjonen er også redusert, derfor er graviditetsplanlegging forbudt under graviditet.

I gravide forårsaker cytostatika en nedgang i fostrets utvikling. Før behandling påbegynnes, bør en kvinne undersøkes for graviditet.

På bivirkninger av pasienter vet og ved første anledning avstå skadelige medisiner, enig om å utholde sykdommen. Men med langvarig betennelse, oppstår irreversible forandringer i indre organer.

En slik situasjon kan føre til uførhet og behovet for å transplantere det skadde organet. Derfor er det viktig å vite bivirkningene av narkotika og lære å leve med dem.

Patientens rolle i behandlingen av denne sykdommen er ikke mindre viktig enn doktorns rolle. Tross alt er han den eneste personen som observerer sin sykdom døgnet rundt.

Derfor er det så viktig at pasienten er informert om sykdommen hans og visste i hvilke tilfeller han umiddelbart må søke medisinsk hjelp fra sin behandlende lege, og når du selvstendig kan øke dosen av medisiner.

Hemorragisk utslett

Hemorragisk utslett Er et ikke-inflammatorisk utslett av typen flekk (primært utslett infiltrativt element av utslett). Blødningsutslett er vanligvis lokalisert på nivået av epidermis og / eller i papillær dermis. Det dannes som et resultat av skade på vaskulærveggen av et smittsomt middel eller immunkompleks, derfor forlater blodkarrene blodkarrene. Når et slikt utslett ikke trykkes, forsvinner det ikke, og fargen endres ikke på noen måte. Det er, som alle flekker, på nivået av huden, ikke tøffe over det.

Avhengig av størrelsen på elementene av hemoragisk utslett kan man skille flere typer: petechiae - punktelementer; lilla - opp til en centimeter; økymose (blåmerke) - mer enn tre millimeter. Blødningsutslett er provosert av slike sykdommer som meningokokkemi, hemorragisk vaskulitt, skarlagensfeber og andre.

Årsaker til hemorragisk utslett

Et utslett av hemorragisk natur er ikke så sjelden, dets årsaker er en rekke sykdommer i en smittsom eller immunokompleks genese.

I fremveksten av hemorragisk utslett av immunokompleksgenese, spiller samspillet mellom antigenet og antistoffet den ledende rollen som fører til dannelsen av sirkulerende immunkomplekser. Årsakene til dannelse av CEC kan være brannskader, graft, virus, bakterier, hypotermi, medikamenter og andre. Eksempler på sykdommer ledsaget av hemoragisk utslett slik sted tjener hemoragisk vaskulitt.

Dannet CEC "storm" endotelet av små fartøy. Etter en slik eksponering utvikles aseptisk betennelse i beholderveggen, dvs. inflammasjon av ikke-smittsom opprinnelse. For å bekjempe CEC styrer kroppen leukocytter som frigjør frie radikaler av oksygen; makrofager brakt inn i aktiv tilstand; lysosomale enzymer; interleukiner seks og åtte. Alle disse aktiverte faktorene forårsaker skade på vaskemuren med dannelse av nekrose og hevelse rundt karene.

Skader på vaskemuren aktiverer hemostasesystemet. hemostase system aktiverer blodplateadhesjon, hypercoagulability, øker vWF (dens syntese forekommer hovedsakelig i vaskulære veggen, slik at det reflekterer graden av endotel). Alt dette fører til frigjøring av blodceller fra blodet, dannelsen av mikrothrombi og hudhemoragisk utslett - dette er resultatet av katastrofen som forekommer i kroppen.

Med utviklingen av hemorragisk utslett av smittsom genese er det patogenetiske bildet noe annerledes.

I infeksjonssykdommer, så som meningitt, vises generalisert form (meningokokktsemii) hemorragisk hudutslett på grunn av eksponering for giftstoffer i kapillærene middel som gir perifere hemodynamikk. Hyperkoagulasjon utvikler, elementer av hemorragisk utslett vises på huden.

Og i det første og andre tilfelle utvikler hemoragisk utslett ikke bare på huden, men det oppstår lignende forandringer i indre organer som komplementerer bildet av hemoragisk utslett i denne sykdommen eller sykdommen.

Symptomer på hemoragisk utslett

Hemorragisk hudutslett, som regel, er ikke et eneste symptom på sykdommen. I tillegg er utslettet av hemorragisk karakter med forskjellige sykdommer ikke det samme, har sine egne spesifikke egenskaper bare for en bestemt sykdom.

Så, med den lokale formen av hemosiderose, dannes hemorragiske utbrudd av typen hematom som etter hvert får en rusten farge. Denne fargen dannes som et resultat av ekstravaskulær ruptur av erytrocytter med frigjøring av jernholdig hemosiderinpigment fra dem. Det hemosiderin og gir hudhemoragisk utslett en "rusten" farge.

En lignende prosess skjer ikke bare på hudnivå, men også i organer som vi ikke ser med øyet (lever, lunger, milt), forstyrrer deres arbeid. Interne organer, som hud, får en "rusten" farge.

Det er et hemorragisk utslett på huden og med ulike sykdommer i hepatobiliærsystemet. Men i dette tilfellet er hemorragisk utslett vanligvis ledsaget av en hud kløe fordi leveren slutter å takle behandlingen av toksiner.

I leversykdommer, som levercirrhose, viral hepatitt, er det et lite hemoragisk utslett, som er en del av hemorragisk syndrom. Dannelsen er forbundet med et brudd på de viktigste funksjonene i leveren - dannelsen av koagulasjonsfaktorer, spesielt syntesen av protrombin.

Hemorragisk utslett med hepatitt er liten, lokalisert på ansiktet, trunk, nakke, mindre ofte på lemmer.

I tillegg til hemorragisk utslett utvikler leversykdommer karspirer (telangiectasia), disse er dilaterte kapillærene som er lokalisert på den øvre delen av kroppen. Den fundamentale forskjellen mellom edderkopp årer fra hemoragisk utslett er at når trykket inn, eller å strekke huden telangiectasia forsvinne, men etter stanset påvirkning å dukke opp igjen. Dette forklares av det faktum at når det blir utsatt for huden, reduseres fyllingen av kapillærer med blod, og etter at trykket opphører, går blodet tilbake til de utvidede kapillærene.

Det er et hemorragisk utslett med en så alvorlig sykdom som Wegeners granulomatose. Årsaken til sykdommen er en autoimmun prosess som forårsaker generalisert vaskulitt, som hovedsakelig påvirker lungene, nyrene, hjertet, øynene. Andre organer er skadet sjeldnere. Hud manifestasjoner av denne sykdommen kan observeres i form av et lite hemorragisk utslett på lemmer.

hemorragisk utslett på armen: bilde

Typer av hemoragisk utslett

Primær- og sekundærelementer - dette er den generelle delingen av elementene i utslett. Et sted, en slags hemorragisk utslett, refererer til primære elementer, eller heller, som vises på uendret hud. Sekundære elementer betraktes som evolusjonære endringer av primære elementer.

De primære elementene er delt inn i kavitære og dårligere. Spot - hovedelementet av hemorragisk utslett, tilhører kategorien av sistnevnte. Hemoragisk utslett tilhører kategorien ikke-inflammatoriske flekker. Fra inflammatorisk forskjellig er det at når man presser på elementene av hemorragisk utslett, ikke forsvinner. Inflammatorisk, tvert imot, forsvinner, men så vises igjen. utvikle som et resultat av utvidelsen av karene i hudens hudlag.

Diameteren av elementene hemoragisk utslett er delt inn i følgende typer: petechiae, ecchymosis og purpura. Petechia er en liten hemorragisk utslett størrelsen på et punkt. Lilla er litt større, den er rund i form og i diameter når 2-5 mm. De største elementene i utslipp av hemorragisk utslett er økymoser. De er uregelmessige i form og har en størrelse på mer enn 5 mm.

Elementer av hemorragisk utslett kan fusjonere med hverandre. Slike områder har en lilla-cyanotisk farge, ofte med nekrotisk infeksjon i midten. Noen ganger, med en spesielt turbulent og alvorlig utvikling av den patologiske prosessen, strekker nekrotisering fra sentrum til periferien med avvisning av signifikante områder av huden. I slike farlige situasjoner utvikler en gangrenøs forandring i overflaten av huden.

Enhver purpura er en konsekvens av øket vaskulær vegg porøsitet eller svekket dens integritet, som framkalles ved eksponering til toksin, traumer, forstyrrelser i stoffskiftet, inflammatoriske midler i forskjellige sykdommer.

Hemorragisk utslett hos barn

Barn hemorragisk utslett ofte følger med sykdommer som hemoragisk vaskulitt (Henoch-Sheynleyna sykdom), trombocytopenisk purpura, hemofili, meningokokktsemii. Med hemorragisk vaskulitt inngår det i begrepet hudsyndrom. Dette er en slags "visitkort" av sykdommen. En typisk manifestasjon av hemoragisk vaskulitt er en hemoragisk utslett på bena, heller, på den fremre overflate av tibia, i perisustavnoy kne- og ankelleddene. Det kan også lokaliseres på lårets, rumpa, rundt albuens ledd og bagasjen. Men oftere er det et hemorragisk utslett på beina.

Elementene i utslett er symmetriske, de er de samme i utseende, de blomstrer ikke, de forsvinner ikke når de presses. Etter oppløsning av sykdommen forblir pigmentering ofte i stedet for elementene i hemorragisk utslett. Ved alvorlig hemorragisk vaskulitt kan elementene av kutan hemorragisk utslett fusjonere, og danner ulcerative nekrotiske områder. Oftest med vaskulitt er hemoragisk utslett på huden den første manifestasjonen av sykdommen, og bare hos et lite antall pasienter manifesterer vaskulitt med abdominal eller ledd syndrom.

I generalisert form av meningitt meningogoccecemia er hemoragisk utslett et av de karakteristiske symptomene på sykdommen. Sykdommen begynner plutselig med feber på 39 til 40 grader, hodepine og oppkast er mulig. Stellat hemoragisk utslett vises på den andre dagen av sykdommen. Elementer av lilla-rød farge med en blåaktig tinge, av forskjellige diametre. Diameteren varierer fra petechiae til økymose. Palpatoriske elementer tette, litt stige over nivået av huden, uregelmessig stellate form. Først oppstår på beina, mer presist på hoftene, baken, bena, hæler. I midten av store elementer kan nekrose dannes, opp til utviklingen av gangren.

Stellat hemorragisk utslett krever akutt sykehusinnleggelse. snakker alltid om generaliseringen av prosessen. Ikke alle elementene i utslett kan ses med øynene, noen av dem kan ligge på de indre organene. Dannelsen av elementer av hemorragisk utslett i binyrvev er den farligste.

Hvis det oppstår hudhemoragisk utslett i ansiktet i de tidlige stadiene av sykdommen, regnes det som et ugunstig tegn på sykdommens videre forlengelse.

Med et gunstig sykdomsforløp slår det hemorragiske utslettet ut med dannelsen av pigmentering. Med mild grad av utryddelse oppstår i 1-3 dager, med moderat alvorlighetsgrad, fortsetter elementene i opptil syv dager. I alvorlige tilfeller kan stellat hemorragisk utslett fortsette i to til åtte uker.

Blødningsutslett med trombocytopenisk purpura er assosiert med trombocyttmangel. Funksjoner av elementene av hemorragisk utslett i denne sykdommen er at utslettene blomstrer. Med tidenes forløb endres fargen, og det er alltid mulig å avgjøre hvilke elementer som dukket opp tidligere, og hvilke som senere; elementene er polymorfe, dvs. av forskjellige størrelser fra petechiae til ecchymoses; plassert asymmetrisk og oppstår spontant uten tilsynelatende grunn. Elementer av hemorragisk utslett er plassert på stammen, ekstremiteter, ansikt, sjelden i hodebunnen. Antallet av elementer kan være så flott at huden ser ut som en leopardhud.

Trombocytopenisk purpura manifesteres ikke bare av hemorragisk utslett, men også ved blødninger, oftere ved nasal, som er vanskelig å stoppe ved konvensjonelle metoder.

Barnet har et hemorragisk utslett på kroppen: foto

Behandling av hemorragisk utslett

Behandling av hemorragisk utslett er rettet mot å behandle den underliggende sykdommen, hvorav det er et symptom.

Behandling av Wegeners granulomatose består i bruk av cytotoksiske stoffer i kombinasjon med glukokortikosteroidpreparater. Isolert bruk av sistnevnte har vist ineffektivitet i kampen mot sykdommen. Det viktigste cytotoksiske stoffet for behandling av denne sykdommen er cyklofosfamid, metotreksat og klorbutin betraktes som alternative legemidler når cyklofosfamid ikke kan brukes.

Cyclofosfamid er kombinert med Prednisolon. Når remisjon oppnås, blir medisiner gradvis avviklet. Med tilstrekkelig behandling kan remisjon vare opptil 15 år.

Behandlingen av hemosiderose består i bruk av rusmidler fra gruppen immunosuppressiva, men resultatene av behandlingen er ikke alltid tilfredsstillende. Bruk av immunosuppressive midler er kombinert med plasmaferese. Symptomatisk behandling med utnevnelsen av jernpreparater for påfylling av bestandene i blodet utføres også. For bedre absorpsjon av jernpreparater, sammen med dem, anbefales det å ta askorbinsyre. I tillegg til hovedbehandlingen er vitaminer og mineralkomplekser foreskrevet.

Den viktigste metode for behandling av sykdommen Sheynleyna-Henoch er oppnevning av antikoagulanter (heparin) og antiblodplate (klokker, Trental, tiklopidin, Plavix) for å møte den stadig økende trombose. Til utnevnelsen av heparin er det separate indikasjoner, dette er abdominal- og nyresyndromet, utslipp av hemoragisk utslett, spesielt med den ulcerative nekrotiske komponenten. Hvis Heparin er foreskrevet, er det nødvendig å overvåke resultatene av dets virkning i kroppen i laboratoriet, en blodprøve for APTT og paracoaguleringstester er utført.

Glukokortikosteroider kan også foreskrives for visse indikasjoner: Ved vedvarende gjentakende sykdom, nefrotisk syndrom, komplisert forlengelse av hemorragisk vaskulitt.

Behandling av noen form for hemorragisk vaskulitt skal utføres på et sykehus. Et sett medikamenter for behandling bør være strengt begrenset, fordi Eventuelle hjelpestoffer kan bare øke sykdomsforløpet. Pasientens diett bør også justeres, og eliminerer allergenprodukter: kaffe, sjokolade, sitrusfrukter, etc.

Behandling av trombocytopenisk purpura bør også være kompleks, pluss et hypoallergent diett. Hovedgruppen av legemidler til behandling er glukokortikosteroider, som foreskrives i alle tilfeller (det grunnleggende legemidlet er Prednisolon). De hemmer ødeleggelsen av blodplater i milten, forbedrer egenskapene deres, har en immunosuppressiv effekt.

Tilordner også immunoglobulin G intravenøst ​​og anti-D-immunoglobulin.

I unntakstilfeller angis kirurgisk fjerning av milten. I dag er det sjelden tatt til.

Behandling av hemorragisk utslett med hjerneinfarkt er utført ved utnevnelse av antibiotika som meningokokker er følsomme for. Behandling utføres kun på sykehus. Barn som har vært i kontakt med en pasient med en generalisert form for meningitt, må innføre et profylaktisk immunoglobulin for å forhindre utvikling av infeksjon.

Når et stellat hemorragisk utslett er funnet på pasientens hud, er forsinket innlegging av sykehus uakseptabelt. Pasienter er innlagt på sykehus av gjenopplivingsteamet.

Hemorragisk utslett

Utfall av hemorragisk type fremkommer som følge av brudd på kapillærene på grunn av frigjøring av en del av erytrocytter fra karet. Når palpasjon ikke avslører noen endringer, er unntaket de inflammatoriske prosessene i karossens vegger. Et særegent trekk ved hemorragisk utslett er at den ikke forsvinner og endrer ikke farge når den trykkes. Eksternt kan et slikt utslett være avhengig av årsaken som forårsaket utseendet. For ulike sykdommer er deres egen utseende av utslett særegne. Utslippet kan dannes i form av prikker, flekker, striper, og fargen kan ta forskjellige nyanser av rød, lilla, lilla, svart eller blå. Store flekker kalles ecchymosis eller purpura, og små kalles petechiae.

Ofte påvirker hemorragisk utslett beina, denne lokaliseringen er iboende i mange patologier, så det er ikke et diagnostisk tegn.

Hvis det oppdages et barn eller voksen hemorragisk utslett på huden, skal legen eller ambulansen straks bli kalt. Tross alt er dette en direkte indikasjon på sykehusinnleggelse, selv i fravær av andre symptomer på sykdommen og opprettholde en god tilstand av helse.

Årsaker til hemorragisk utslett

For å forårsake dannelse av hemorragisk utslett kan arvelige sykdommer, smittsom infeksjon, mottak av steroidmedikamenter og ulike lidelser forbundet med patologisk forandring av blodkar. I noen tilfeller kan hemorragiske flekker vises med aldersrelaterte endringer. Hos barn, hvis alder er under 6 år, er årsaken til hemorragisk utslett oftest en sykdom i små fartøy eller hemorragisk vaskulitt. Det manifesterer seg som et utslett som påvirker beina. Den nødvendige behandlingen bestemmes av legen avhengig av type sykdom og alvorlighetsgrad. I de fleste tilfeller krever hemorragisk vaskulitt et funn i et stasjonært miljø. Hvis tiltakene ble tatt i tide og i sin helhet, gjenoppretter barnet som regel raskt.

Det er andre årsaker til hemorragisk utslett, så når det er funnet, bør du umiddelbart besøke en lege for å bestemme sykdommen som forårsaket denne reaksjonen. De alvorligste av dem er von Willebrands sykdom og hemofili. Den første er preget av økt skjøthet i kapillærene, noe som fører til dannelse av blødning. Hemofili påvirker oftere menn. Med denne sykdommen forekommer subkutane hematomer og med skader - omfattende blødning.

I tillegg til de nevnte sykdommene kan årsaken til hemorragisk utslett være amyloidose, trombocytopenisk purpura og Wegeners granulomatose. Alle disse sykdommene er preget av et alvorlig kurs, utseendet på utslett av forskjellige slag og behovet for akutt behandling.

Utslippet kan også forårsake hemosiderose i huden, i dette tilfellet etter en viss tid endrer fargen på utslettene, blir gulaktig eller brun.

Av de smittsomme patologiene ledsaget av utseende av hemorragisk utslett, er de farligste for barn og voksne følgende:

- skarlagensfeber, hvor flere blødningsblødninger oppstår på grunn av klemming av huden;

- biter av kvaler, forårsaker hemorragisk feber med omfattende utslett;

- meningokokkinfeksjon, som er preget av solidstellatutslett med tegn på vevdød i midten. I denne sykdommen er et hemorragisk utslett som påvirker pasientens ansikt et ugunstig diagnostisk tegn som indikerer et alvorlig kurs og en trussel mot pasientens liv.

I dannelsen av hemorragisk utslett bør det på kortest tid være å konsultere spesialister, om mulig for å begrense motoraktiviteten. Diagnose og behandling av sykdommer ledsaget av et slikt symptom utføres på et sykehus. Ofte på hvor raskt pasienten ble tatt til sykehuset og gitt førstehjelp, er hans liv og helse avhengig. Derfor bør du ikke prøve å behandle et slikt utslett selv. Hvis hemorragisk utslett forekommer i barnet, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på det selv, samtidig som du opprettholder en god helse. Før du besøker en lege, er det best å gi barnet sengestøtten.

Hemoragisk utslett behandling

I verden er det et stort antall sykdommer som manifesterer seg som utslett. Utslaget selv er vanskelig å kalle en sykdom, det er ganske et symptom på noe mer alvorlig. Generelt er utslettet annerledes. Utseendet og lokaliseringen kan fortelle om årsaken til det oppsto. Ved brudd på blodkapillærene opptrer hemoragisk utslett. Vanligvis er utslett ikke påfallende, når de presses, blir de ikke forsvinner og forsvinner ikke.

Størrelsen og fargen på utslettene avhenger av årsaken til utseendet deres. De kan være svart, blå, lilla, fiolett, rød, i form av flekker, prikker eller striper. Petechia er et lite utslett, og purpura er et stort utslett. Det vanligste er et hemorragisk utslett på beina. Det er vanskelig å nevne den eksakte årsaken til forekomsten, fordi denne lokaliseringen er typisk for mange sykdommer.

Hvis det er et hemorragisk utslett, bør behandling utføres på sykehuset. Tross alt, for å bli kvitt det, må du vite nøyaktig hvorfor det oppsto. Og det kan bare gjøres av en lege.

Hemorragisk utslett med meningitt

Hemorragisk vaskulitt er en sykdom der hudkarbidene, fordøyelseskanalen, leddene og nyrene påvirkes. Årsakene til denne sykdommen er økt produksjon av immunkomplekser, permeabilitet av de vaskulære veggene og deres skade.

Denne sykdommen kan overta en person i alle aldre. Når du trykker på, forsvinner utslettet ikke.

Denne typen utslett bør tas veldig alvorlig, fordi det kan indikere tilstedeværelsen av ganske alvorlige sykdommer. Hemorragisk utslett med meningitt er det første tegn på denne forferdelige sykdommen, som kan drepe en person så snart som mulig. Hvis et slikt utslett har dukket opp, er det nødvendig å ringe en ambulanse og gå til sykehuset.

Hemorragisk utslett hos barn

Hvis en person har hemorragisk vaskulitt i alvorlig form, er det nødvendig med en to-ukers transfusjonsterapi, og plasmaplasferese er også nødvendig. Disse prosedyrene er rettet mot å rense blod fra bakterier, toksiner, antistoffer og inflammatoriske stoffer.

Blødningsutslett hos barn vil passere hvis du bruker antihistaminer. De hjelper best de som lider av narkotika-, husholdnings- eller matallergi. Mer enn ti dager, disse legemidlene kan ikke brukes.

Hemorragisk utslett på beina

Et hemorragisk utslett kalles palpabel purpura, det ser ut med betennelse i karene.

Ved septisk emboli og vaskulitt blir det ofte observert palpabel purpura. Det oppstår på grunn av allergisk hudvaskulitt.

Hemorragisk utslett på bena er typisk for mange sykdommer, derfor kan den eksakte årsaken til forekomsten kun opprettes av legen.

Hemorragisk utslett på ansiktet

Blødningsutslett forekommer ofte etter infeksjoner eller som følge av en allergisk reaksjon.

Små kar i huden er omgitt av et inflammatorisk ekssudat, som består av avrundede celler, røde blodlegemer, eosinofiler og neutrofile leukocytter. I nærheten av de berørte fartøyene er det opphopninger av resterne av kjernefysisk materiale, det er hevelse og hevelse av kollagenfibre.

Blødningsutslett i ansiktet behandles symptomatisk. I dette nummeret er salicylater utmerket. Foreskrevet også heparinbehandling, kryoplasma og karantene.

Ignorer utseendet av utslett i alle fall umulig. Eventuelle abnormiteter på huden sier at noe er galt inne i kroppen. Det er viktig å finne ut hva, og i tide, gi nødvendig medisinsk hjelp. Allergiske mennesker bør alltid ha antihistaminer på hånden, og resten av legen sin telefon, fordi utslett oppstår av flere årsaker.

Hemorragisk utslett foto

Starry hemorragisk utslett hos barn, foto

Utslette foten på foten med navnet på sykdommen

Endringer i huden indikerer en rekke sykdommer som ikke bare påvirker huden, men også signal for dypere problemer. Det kan være forskjellig i innhold, opprinnelse og morfologiske egenskaper. Du kan lære mer om utslett på føttene foto med navnet på sykdommen.

Hemorragisk vaskulitt


Hemorragisk vaskulitt er en sykdom i vaskulasjonen med et kompleks av symptomer. Det manifesteres av blødninger på huden, utseendet av papiller og purulente noder, ledsaget av hevelse, nyreskade og abdominalsyndrom.

Ofte hemorragisk utslett lokalisert på nedre lemmer. Vises uansett alderskategori, selv om barn under 3 år er syk av dem svært sjelden.

 • Smittsomme sykdommer;
 • virus (herpes, influensa, ARVI);
 • bakterier (streptokokker, tuberkulose mykobakterier, mykoplasma);
 • parasitter (ormer, trichomonas);
 • forårsakende midler av matforgiftning.
 • Allergisk reaksjon på medisiner og vaksiner;
 • Nedkjøling.

Mange leger understreker at disse faktorene kan påvirke utseendet til hemorragiske flekker i nærvær av en genetisk predisponering til denne patologien.

Les mer om hemorragisk vaskulitt For mer inngående kunnskap om dette emnet.

Symptomer på Shenlen-Henoch sykdom:

 • hud. Karakterisert ved utseende av hemorragiske flekker, som ofte ligger symmetrisk på huden på skinnene, lårene og skinkene;
 • Articular syndrom har mer enn halvparten av pasientene. Det er en liten artralgi kort eller i flere dager. Det er smerte syndrom. Rødhet, hevelse, begrensning av bevegelser i leddene;
 • abdominal syndrom manifesteres av paroksysmal magesmerter, avføring, kvalme og oppkast;
 • Nyresyndrom er observert hos en tredjedel av de syke, kan utvikle nyresvikt.

Svært sjelden kan andre indre organer bli påvirket.

Pasienter bør overholde sengen hvile, diett, utelukke bruk av medisiner. Behandling utføres med heparin. Symptomer som er tilstede i sykdommen, behandles i henhold til protokoller. Behandling bør utføres under tilsyn av en lege, siden denne sykdommen raskt kan trekke seg tilbake og kan føre til død.

Rubella hos barn og voksne


En annen årsak til hudutslett kan være røde hunder. Dette er en virusinfeksjon, som ofte rammer barn.

Eksistensen av viruset er bare mulig i menneskekroppen, og dermed forekommer infeksjonen av luftbårne dråper fra pasienten til den friske. På grunn av at sykdommen etter sykdommen utvikler vedvarende immunitet, blir sykere oftere i barndommen.

 • svakhet i kroppen, malaise;
 • hodepine av uforståelig opprinnelse;
 • en kraftig økning i temperaturen, som selv går etter tre dager;
 • smerter i leddene
 • utseendet på et lite rosa utslett.

Odim fra de lyse tegn på røde hunder er en økning i livmorhalsen og oksepitale lymfeknuter. Barn bærer sykdommen mye lettere, utslettene i barn fusjonerer ikke, passerer uten å etterlate spor. Hos voksne er sykdomsforløpet imidlertid mer alvorlig:

 • Utslettet smelter sammen til et stort sted, og holder slike områder på kroppen i opptil 7 dager;
 • Temperaturen faller til føttene til 40 grader, noe som er svært vanskelig å banke på;
 • langvarig migrene;
 • smerter i muskler og ledd;
 • kaldt symptomer (rennende nese, hoste, ondt i halsen);
 • fotofobi og øye sporing;
 • menn kan ha smerte i testiklene.

Rubella behandles hovedsakelig hjemme symptomatisk. Vi må følge sengestøtten.

For å forebygge sykdom, er vaksinasjon gitt. Pasienten er isolert i 5 dager. Som komplikasjoner, otitis media, lungebetennelse, leddgikt, rubella encefalitt og trombocytopenisk purpura.

Allergisk utslett på beina


Lokaliseringen av utseendet på utslett avhenger av sykdommen som forårsaket det. Bare en lege kan diagnostisere utslaget. Hvis utslett kløe, flak, da årsaken kan være en allergi. Til sammenligning kan du se utslett på foten din med navnet på sykdommen. Når utslett er allergisk mot en rosa-rød nyanse, er den ujevn og konveks.

En slik allergi kan være alt fra produktene som brukes til eksterne miljøfaktorer. For diagnostikk:

 • utføre tester på pasientens hud
 • lage en fullstendig blodprøve;
 • studer andre symptomer (rennende nese, lachrymation).

De behandler et allergisk utslett, først og fremst, med unntak av et allergen. Hvis det er et matprodukt, så spis ikke det, hvis plaggene, så må de endres til naturlig og mykere. Legen foreskriver et sett med preparater og salver.

Det er ofte forvekslet med vannkopper eller elveblest. Det kan føre ikke bare til kløe, rødhet og puffiness, men også for å provosere tap av bevissthet og i alvorlige tilfeller død.

Scabies on legs foto


Årsaken til scabies er en mikroskopisk parasitt - scabby myte. Han velger selv de mest delikate områdene i huden (mellom tærne) og begynner aktivt å grave bevegelsene og legge egg.

Den er lett overført gjennom håndtrykk, andres sko, husholdningsartikler.

For å gjenkjenne scabies bør du vurdere de første tegnene på utseendet:

 • Utrolig kløe, som forverres nærmere natt og natt;
 • berørte områder er dekket med erytematøs utslett;
 • du kan vurdere kløe bevegelser.

Spor av kløende kvalster bør først og fremst bli kikket under knærne, i kneet, mellom fingrene på underekstremiteter. Spesialisten bør vurdere de karakteristiske endringene på huden for å gjøre en diagnose - scabies.

For bedre å forstå sykdommens art, les mer om skabb.

Behandlingen består i streng overholdelse av hygieneregler, bruk av salver og kremer til kroppen. Jo tidligere sykdommen er identifisert, desto raskere kan den kastes.

Rød utslett på bena


Med noen utslett på beina bør analyseres nøye karakter av utslett. Hva er det, hvor er lokalisert, intensiteten av utseendet, tilstedeværelsen av kløe, pus, peeling - alle disse og andre tegn bidrar til å gjøre en nøyaktig diagnose.

For å gjøre det lettere å gjenkjenne, kan du se utslett på foten med navnet på sykdommen. skille:

Eventuelle utslett på huden signalerer utseendet på patologien til huden eller i kroppen. Mange brudd i menneskekroppen kan provosere utseendet på akne, papiller eller blærer. Noen grunner:

 • infeksiv endokarditt;
 • reaksjoner på insektbitt;
 • autoimmune sykdommer;
 • viral infeksjon;
 • sopp;
 • urtikaria.

Psoriasis på nedre lemmer i begynnelsen viser også seg som svulmende kviser. På et progressivt stadium vises nye kviser nær de gamle. Ledsaget av en utålelig kløe, les mer om psoriasis.

Ikke vent til utslippet selv passerer, du må konsultere med en spesialist, fordi i slike tilfeller er tiden brukt dyrt.

Kviser på bena


Mange prøver å ignorere dette problemet, som ikke alltid er synlig under klær. Årsakene til deres forekomst er varierte. Akne kan påvirke utseende og komfort, og kan være en konsekvens av alvorlige og farlige sykdommer. Eventuelle foci bør behandles, fordi selv små problemer kan til slutt utvikle seg til alvorlige. Mulige årsaker til forekomst:

 • vær og ubehagelig klær. I fuktig, kaldt vær, vises de oftere, forverret av behovet for å bruke varme klær som ikke tillater huden å puste
 • hormoner og hypovitaminose;
 • barbering dine bein;
 • inngrodd hår;
 • virale hudsykdommer (les mer om molluscum contagiosum).

Forsøk aldri helsen din. Du bør alltid være oppmerksom på tipsene som kroppen gir. Vi undersøkte utslett på foten av et bilde med navnet på sykdommen. Kjenner du til andre sykdommer som forårsaker utslett på bena? Legg igjen din tilbakemelding eller tilbakemelding til alle på forumet.

Årsaker, symptomer og behandling av hemorragisk utslett på beina

Hemorragisk utslett - flekker på huden i form av prikker, bånd, samt vilkårlig form. Størrelsen, fargen og plasseringen avhenger av den spesifikke sykdommen.

Typer av hemoragisk utslett og dets årsaker

Spots er delt inn i:

 • Primær - dekke huden. Det er kavitær og sexløs.
 • Sekundær - videre deformasjon, forverres sykdomsstadiet.

Hvis du klikker på formasjonen, forsvinner de ikke og endrer ikke form. Men hvis utslettene er ledsaget av en inflammatorisk prosess, er det ubehagelige opplevelser når man palperer.

Klassifisering av utslett

Størrelsen på hemorragisk utslett bestemmer type sykdom:

 • Petechia er den minste.
 • Lilla - flekker med avrundet form, 3 mm.
 • Ekchymose - stor, mer enn 5 mm.

Det er lov å fusjonere deler av utslett. En lilla region med en blå fargetone og nekrotiserende i midten dannes.

Konsekvensene av spredning av nekrose - avvisning av store nok hudområder, fremveksten av gangren, etc.

Hvorfor er det utslett?

Sykdommer er utsatt for både voksne og barn. Infeksjon av noe slag, eller immunokompleks genese, kan forårsake hemorragisk utslett hos en voksen på bena.

Sykdommen oppstår på grunn av:

 • Krenkelser i immunforsvarets arbeid;
 • av infeksjon;
 • patologi av hud og blodårer;
 • mottak av hormoner;
 • skader, forbrenninger, hypotermi eller overoppheting i solen, forgiftning av kroppen;
 • genetisk predisposisjon. For en person med dårlig arvelighet er flekker på beina i forskjellige farger karakteristiske, noe som kan føre til blødning både i kroppen og utsiden.

Immunokompleks genese

Med hemorragisk utslett er det interaksjon mellom elementer som antistoffer og antigener. Konsekvensen er fremveksten av CEC, som virker på fartøyene, forårsaker aseptisk betennelse.

Under kampen mot virus, er fartøyene skadet, ødem vises rundt dem. Deretter er det hemostase, hvorpå blodplater limes sammen, hyperkoagulasjon aktiveres, von Willebrand-faktor økes. Da kommer komponentene i blodet ut av sengen, mikrotrombi form. Derfor vises et eksternt utslett på huden.

Smittsomme sykdommer

Utseendet på flekker er forbundet med skadelig forstyrrelse av toksiner i strukturen og funksjonen av kapillærene (med skarlagensfeber og lignende plager). Derfor er hemodynamikk brutt. Videre, analogt med den immunokomplekse genese, utvikler hyperkoagulabilitet, blir huden dekket av hemorragiske utbrudd.

Blødningsutslett på beina i en voksen eller et barn påvirker ikke bare huden, det ser også ut på veggene i indre organer, og forstyrrer deres normale funksjon.

symptomatologi

Utslaget selv er ikke et eneste symptom. Med hver type sykdom har flekkene karakteristiske trekk.

Et eksempel er hemosiderose. Lesjoner er dannet av typen hematom, blir rusten i farge. Dette skyldes ødeleggelse av erytrocytter utenfor karene, hvor det jernholdige pigmenthemosiderinet slippes ut.

I sykdommer i hepatobiliærsystemet, kan leveren ikke behandle toksiner, så kløe manifesteres.

Egenskaper av leversykdom

Når leveren er infisert, blir det hemorragiske syndrom ledsaget av utslett i form av små prikker. Dette er en konsekvens av det faktum at kroppen ikke produserer de faktorene som forårsaker blodpropp.

Med hepatitt påvirker utslett følgende hudområder:

Sykdommer i leveren er årsaken til forekomsten av vaskulære stjerner (en konsekvens av utvidelsen av kapillærene), som ligger på overkroppen. Denne sykdommen kalles telangiectasia.

Stjerner er preget av forsvinden, hvis de forsiktig skyver eller trekker huden. Etter en stund vises de igjen på grunn av utløpet av plasma fra kapillærene når de blir utsatt for dem, hvoretter blodet kommer tilbake.

Manifestasjon av Wegeners granulomatose

Årsaken til Wegeners granulomatose er selve autoimmune prosessen. Det provoserer generell vaskulitt, noe som påvirker øynene, nyrene, lungene, hjertet. Tilfeller av skade på overflater og vegger av andre organer er mer sjeldne. Mindre utslett dekker huden på ekstremiteter.

Egenskaper av hemorragisk utslett hos barn

Blant et stort antall grunner som provoserer et hemorragisk utslett i et barns ben, er de mest populære:

Den vanligste manifestasjonen av vaskulitt er utslett (mindre ofte - abdominal eller ledd syndrom), det er en del av hudsyndromet. Hovedplassen på bena:

 • shin (frontdel);
 • kneledd;
 • hofter og skinker.

Sjelden, utslaget dekker albuene og torsoen.

Plettene er symmetriske, de blomstrer ikke, de forsvinner ikke når de klapper. Etter gjenvinning forblir pigmentspor ofte. På et alvorlig stadium sammenføyer punktene sår med sår.

Når hjernehinnebetennelse på den andre dagen etter symptomstart begynner et utslett som dekker bena, skinnene og hælene. Det kan være gangrene. De første tegnene - en kraftig økning i kroppstemperaturen til 39-40 °, oppkast, alvorlig hodepine. Hvis det oppstår et hemorragisk utslett i ansiktet, er det veldig dårlig. I så fall må du følge med på sykdomsforløpet og av en eller annen grunn rådføre deg med en spesialist for råd.

Utslippet kan oppstå på indre organer, faren er representert av flekker på binyrene. Stellatformen behandles i en sykehus- eller ambulant stilling under konstant tilsyn av leger.

Med rettidig tilgang til en lege, passerer sykdommen i løpet av få dager, avhengig av graden:

 • enkelt - 1-3 dager;
 • gjennomsnittlig - 7 dager;
 • alvorlig - 2-8 uker.

Utvinningen indikeres ved tilstedeværelse av pigmentering i de berørte områdene.

I trombocytopenisk purpura er dannelsen forårsaket av mangel på tilstrekkelig antall blodplater i blodet.

 • Utslettet blomstrer og endrer farge;
 • karakteristisk tilstedeværelse av elementer av et vilkårlig utseende;
 • asymmetrisk arrangement;
 • spontan forekomst;
 • flekker dekker hele kroppen, ansikt, lemmer, hode (hvor håret vokser);
 • peker sammen og danner et kontinuerlig belegg på det berørte området;
 • sykdommen kan forårsake vanskelig å stoppe blødning fra nesen.

Generelle prinsipper for behandling

Den inflammatoriske prosessen blir fjernet av hormonpreparater av følgende typer:

 • lysform - ikke-steroider;
 • alvorlig form - kortikosteroider.

Den siste gruppen av legemidler helbreder ikke, men utfører en beskyttende funksjon mot aggressive celler.

I spesielt alvorlige tilfeller er cytotoksiske stoffer foreskrevet.

Helt å kvitte seg med vaskulitt er umulig, det tar en kronisk form. Det konstante inntaket av medisiner er nødvendig som forebygging av skade på blodårer og organer.

Terapi og forebygging

 • forverring;
 • innsynkning;
 • fullstendig / ufullstendig remisjon.

Så snart det var et hemorragisk utslett, søk hjelp fra en lege og ta et behandlingsforløp. Det er viktig å diagnostisere om infeksjonen har spredt seg til indre organer.

Når betennelsen er i en tilstand av remisjon, er det ikke behov for klinisk behandling. I dette tilfellet anbefales det å se legen regelmessig.

Typer behandling

Vaskulitt behandles på følgende måter:

 1. Induksjon - Sterke legemidler foreskrives i en stor dosering med sikte på symptomlindring.
 2. Vedlikehold - dosen av medisinering er redusert for å bringe sykdommen til en tilstand av remisjon.
 3. Avbestilling av medisinering i en viss tidsperiode er mulig med videreføring av stagnasjonstrinnet i en periode på mer enn flere måneder.

Fjernelse er et midlertidig fenomen, det avhenger ikke av om stoffet er tatt eller ikke. Når en eksacerbasjon oppstår, er det nødvendig å gå tilbake til den første metoden.

Siden hemorragisk vaskulitt skjer sjelden, tar ikke hver lege med det. Kontakt derfor en erfaren reumatolog.

I tide for å ta hensyn til den gjentatte forverringen, spør spesialisten:

 1. Hvordan gjenkjenne gjenopptakelsen av hemorragisk utslett?
 2. Når skal jeg gå til en polyklinikk?
 3. Når kan jeg øke doseringen av legemidlene uten å konsultere en spesialist?

Midler for forebygging og behandling av utslett har bivirkninger. Etter å ha tatt medisinen, vær oppmerksom på helsen din. Informer legen om eventuelle ubehagelige opplevelser, hvis noen.

Andre behandlingsmetoder

I tillegg til å ta medisiner, finnes det andre metoder:

 • Pulserapi - innføring av store doser kortikosteroid-legemidler intravenøst. Terapi er relevant for rask fjerning av betennelse.
 • Plasmaferese - samlingen og rensingen av blodet, hvorefter den kommer tilbake til blodet uten antistoffer. Under separasjonen går immunkomplekser, autoantistoffer og celler som forårsaker betennelse bort. Effekten av en slik prosedyre er midlertidig. Manipulering utføres i nødstilfeller. Det er viktig å vurdere at det ikke erstatter inntaket av medisiner.
 • Rituximab - et stoff som brukes til å kontrollere B-lymfocytter. Dens handling er rettet mot ødeleggelsen av et antall celler hvis funksjon er å produsere antistoffer. Har en høy pris, undertrykker minimalt immunitet.
 • Medisiner for å gjenopprette lesjonen innvendig - lungene, hjernefartøyene, nyrene.
 • ved en diatese - erstatte medisiner på de som organismen oppfatter
 • når infeksjon - foreskrevet terapi rettet mot ødeleggelse av virus;
 • Ved en matallergi - næringsmiddel, er det forårsaket årsaken, er det gitt anbefalinger om utestenging fra en rasjon.

Hjelp av folkemidlene

I stedet for farmasøytiske produkter kan du bruke folkemidlene:

 • Hvitløk olje - hjelper med utslett.
 • Kjøttkraft fra eikebarken ifølge Vangas oppskrift - legg det til et varmt bad, legg deg ned. Denne prosedyren øker healing, samt forbedrer hele kroppen.
 • Avkok av kornkorn - blir kokt i en stor krukke med vann, helbreder de berørte områdene, gir huden jevnhet og glans.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Tidlig behandling av hemorragisk utslett fremmer et gunstig sykdomsforløp, hvoretter det ikke er arr.

Men hvis du starter prosessen med nederlag eller ikke behandler riktig, kan det være farlige komplikasjoner:

 • dannelse av diatese;
 • lungeblødning;
 • hjertesvikt, lever, nyrer;
 • intestinal obstruksjon;
 • peritonitt.

Alvorlige komplikasjoner kan forårsake kortikosteroid agenter, som er analoger av hormonet kortisol. Med en økning i nivået i kroppen, observeres uønsket forstyrrelse i prosessene.

Følgende feil er mulige:

 • Søvnløshet og årsakssvikt humørsvingninger. Vanligvis går de av seg selv. Forekommer hos 10% av pasientene.
 • En forverring av gastritt og sår. Årsaken er en økning i surhet. Det er fare for at det blir mageblødning. For å forhindre dette tildeles midler for å redusere surheten.
 • Hypertensjon kan øke presset. Det anbefales å kontinuerlig overvåke ytelsen, slik at legen omgående endret behandlingsregimet om nødvendig.
 • Diabetikere kan hoppe sukker. Det overvåkes ved hjelp av en blodglukemåler. Symptomer på forbedring: konstant tørr munn og tørst, hyppig vannlating.
 • Vektøkning i enkelte deler av kroppen: ansikt, mage, nakke, bryst. Unngå vektøkning hjelper dietten, og en del av steroider erstattes av cytostatika.
 • Osteoporose. Siden beinene blir mindre sterke, er det stor risiko for brudd. Situasjonen vil korrigere kalsium og vitamin D.
 • Hevelse og væskeretensjon i kroppen. Fremme av vann fremmes av et saltfritt kosthold og vanndrivende medisiner.

Cytotoksiske stoffer påvirker DNA, brukes til å undertrykke aktive celler. Siden immuneenheter har egenskapen til å dele med høy hastighet, er denne gruppen medikamenter tilordnet for autoimmune sykdommer.

 • cyklofosfamid (tung);
 • metotreksat (mykt).

Cytotoksiske stoffer brukes også i onkologi.

Hovedfunksjonen til denne typen medisiner - nederlaget for celler som raskt deler seg, sprer infeksjonen gjennom hele kroppen (begge elementer som inneholder infeksjonen og sunne enheter blir ødelagt samtidig):

 • lær;
 • slimhinne (munn, nese);
 • åndedrettsorganer;
 • organer av fordøyelsen.

I tilfelle av langsom epithelial fornyelse eller en prosess nedleggelse,

 • kvalme og oppkast;
 • forstyrrelser i prosessen med å fordøye mat;
 • sår hals;
 • tap av hår;
 • pustler og hud peeling, irritasjon;
 • erosjon;
 • problemer med blærens funksjon, nyrer;
 • blod i urinen.

Det viktigste er å være bekymret for skaden på benmargen, siden det er han som produserer blodceller. For å kontrollere prosessen må du regelmessig ta en blodprøve (minst en gang i året).

menn: Utslett rettsmidler stoppe produksjon av sæd. Det anbefales å utsette barns oppfatning for behandlingsvarigheten.
For kvinner: Narkotika reduserer fostrets utvikling, så før bruk er det nødvendig å bli undersøkt.

Konsekvenser av ubehandlet utslett

Pasienter er klar over de negative konsekvensene av bruk av medisiner for hemorragisk utslett. Mange nekter å bruke dem. Men før du tar en slik avgjørelse, bli kjent med irreversible endringer i kroppen som kan føre til uførhet og behovet for organtransplantasjon.

Les Mer Om Fartøyene