Hemorragisk hjerneslag

Stroke hemorragisk er en klinisk form for akutt cerebrovaskulær ulykke (ONMC). I 85% av tilfellene utvikler dette skjemaet i strid med integriteten (brudd) av intrakranielle fartøy. Og 15% av hemorragiske slag berører økt vaskulær gjennomtrengelighet.

Angivelig praktiserende leger, hemoragisk slag - er den farligste, tung type slag, som kjennetegnes ved den direkte brudd av cerebrale blodkar og påfølgende blødning inn i hjernevevet. Naturligvis er konsekvensene av denne tilstanden også farlig, og prognosen for utvinning kan være skuffende.

Denne prognosen skyldes det faktum at etter en hemoragisk slag, hevelse, komprimering og tap av hjernevev skjer utrolig raskt, og deretter, for levering av akuttleger har et minimum av tid, og sjansen for en levetid kan lett gå tapt.

klassifisering

Klassifiseringen av hemorragiske slag i ICD 10 er basert på lokalisering av blødning. Avhengig av dette, er fire typer sykdom preget:

 • intracerebral, når hematom er lokalisert i parankymen av det nervøse vevet;
 • Subaraknoidal, forekommer når karene av arachnoid er skadet;
 • ventrikulær, hvor blodet er funnet i en av de fire ventriklene i hjernen eller dens akvedukt;
 • om den blandede typen snakker i en kombinasjon av de tre første.

I ulike områder av lesjonen kan spesifikke symptomer utvikle seg, slik at selv etter å ha undersøkt pasienten å anta plasseringen av hematomet.

Hemorragisk slag - hva er det?

Dette er en hjerneskade som utvikler seg som følge av skade på vaskemuren og som et resultat en blødning i vevet eller inn i rommet mellom hjernens membraner. I sistnevnte tilfelle tar hemorragisk hjerneslag ekstraordinært rask behandling. Spesielt hvis det er en utstrømning av en stor mengde blod.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning.

Hjerneslag, er hjernestammen en svært farlig tilstand, fordi i denne avdelingen ligger vitale nervesentre og kjerner av hjernenerver. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

patogenesen

Utløsermekanismen for parenkymblødning er et brudd på permeabiliteten og / eller integriteten til karene i hjernens indre strukturer. Som et resultat strømmer blodet eller penetrerer gjennom vaskulærveggen. Det er en uorganisering (forstyrrelse) av neuronernes arbeid med sin hurtige død. Dessuten lider hjernevævet både fra impregnering med blod og fra utgangen gjennom "ravaging" -fartøyet er mye større enn med hemorragisk slag i hjernehylsene. Derfor kan selv en liten mengde blod forårsake stor skade.

Med subarachnoid blødning, derimot, i blodet i brudd på blodet, utøver blodet i mindre grad trykk på hjernecellene. Men det sprer seg veldig fort, noe som øker sonen av "nederlag". For alle typer hemorragiske slag er den raske utviklingen av cerebral ødem karakteristisk.

årsaker til

Hvorfor forekommer hemorragisk slag, og hva er det? Et hjerneslag kan oppstå på grunn av medfødte og oppkjøpte patologier som fører til prosesser:

 • anatomiske endringer, ødeleggelse av arterier i arteriell hypertensjon;
 • dannelse og ruptur av intrakranielle aneurysmer, arteriovenøse misdannelser, duralfistler og karotid-cavernøse anastomoser;
 • utgangen av blod fra mikroangiomaene, amyloidplakkene (med amyloid angiopati);
 • trombose av intrakranielle vener;
 • septisk arteriebetennelse.

Den vanligste årsaken til hemorragisk slag er vedvarende økning i blodtrykket. Hypertensiv krise fører til spasme og lammelse av cerebrale arterier og arterioler. Som et resultat er det utilstrekkelig tilførsel av blod til hjernevævet. Med andre ord utvikler iskemi, som et resultat av hvilke metabolske prosesser brytes, noe som bidrar til en økning i permeabiliteten av blodkar for plasma og formede elementer.

symptomer

I tilfelle av hemorragisk hjerneslag symptomer utvikles akutt, de består i følgende:

 1. Raskt voksende hodepine - spesielt svært alvorlige, ledsaget av kvalme, oppkast, hetetokter og impulser i hodet, smerter i øynene når man ser på skarpe lys eller roterende elever rundt, utseendet på en rød sirkel foran øynene,
 2. Forstyrrelser i åndedrettsprosessen, hjertebanken.
 3. Krenkelser av bevissthet av varierende alvorlighetsgrad - søppel, bedøvelse eller koma.

Kanskje en plutselig oppstart av sykdommen med utviklingen av et epileptisk anfall. På stranden bakgrunn av full helse, mens sterke følelser i arbeid, under traumer med folk gråter faller, kaster hodet tilbake, slo i kramper, puste hest, munnen skum (muligens med blod på grunn av bitt av språk).

Som regel har hemorragisk slag en ensidig karakter, det vil si at det påvirker høyre eller venstre side. De videre komplikasjonene vil avhenge av den berørte siden av hjernen.

Å diagnostisere et angrep i andre mennesker:

 1. Be om å smile, hvis smilet er asymmetrisk, er sannsynligheten for et slag høyt.
 2. Hev hendene til personen og be dem om å holde deg foran, hvis en hånd senkes, så er det også risiko for angrep.
 3. Spør det enkleste spørsmålet - hvis tale endres, er dette også et tegn på et slag.

Ved de første manifestasjoner av hjerneslag, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp - en ambulanse skal innkalles og sendes til sykehuset.

diagnostikk

Diagnosen "hemorragisk hjerneslag" i en medisinsk institusjon utføres på grunnlag av følgende undersøkelsesmetoder:

 • CT-skanning av hjernen;
 • magnetisk resonans imaging (MR) i hjernen;
 • EKG;
 • cerebral angiografi;
 • lumbal punktering.

Basert på data fra alle studier, blir pasienten tildelt behandling - et kompleks av nødtiltak som stabiliserer pasientens tilstand, og da - eliminere konsekvensene av et slag.

Behandling av hemorragisk slag

Ved diagnostisert hemoragisk beredskap består behandlingen av et kompleks av tiltak for beredskap og en etterfølgende lang gjenopprettingstid (rehabilitering), utført i etapper. Pasientens terapi skal startes i de første 2-4 timer etter symptomstart i sykehusets nevrologiske eller nevrokirurgiske avdeling. I tilfelle strekket er omfattende, kan pasienten falle inn i koma, som krever sykehusinnleggelse i intensivavdelingen.

Hovedoppgaven til leger er å opprettholde de organer og systemer som fungerer, spesielt viktige. For dette formål blir narkotika som støtter hjertearbeidet introdusert. Hvis pusten blir forstyrret, utføres intubasjon av luftrøret og pasienten er koblet til ventilatoren. Med hemorragisk slag er det nødvendig å senke arterielt blodtrykk så snart som mulig for å eliminere ytterligere blødning. Det anbefales å opprettholde systolisk blodtrykk ved 130 mm Hg. Det er nødvendig å kjempe med hjernesødem, administrere diuretika.

Kirurgiske behandlingsmetoder brukes også ofte. Han påkalles i tilfeller hvor det er et utstrakt blødning (40 ml blod eller flere) i cerebellum induserte aneurisme og førte til fordreining av hjernestammen, obstruktiv hydrocefalus og omfattende hematom subkortikale (3 cm diameter).

Under operasjonen må kirurgen helt fjerne blodpropper fra hjernens overflate, minimere skade på vevet og derved redusere mengden nevrotoksiske stoffer fra blødningsdannelsen og redusere intrakranialt trykk.

effekter

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet.

Blant de vanligste er:

 1. Brudd på motorfunksjoner, parese og lammelse.
 2. Brudd på tale, skriveproblemer, lese og telle.
 3. Endringer i oppfatningen.
 4. Krenkelser i tankegangen, hukommelsessvikt, tap av evnen til å lære.
 5. Endring i atferd, manifestert i form av aggresjon, langsom reaksjon, frykt, etc.
 6. Endringer i følelsesmessige og sensoriske sfærer (depresjon, plutselig endring i humør, angst, lavt selvtillit).
 7. Brudd på prosessene for urinering og avføring.
 8. Smertefornemmelser som ikke stoppes av smertestillende midler.
 9. Epileptiske lidelser.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å sikre forebygging av trykksår.

rehabilitering

Gjenoppretting er en langvarig prosess og krever både pasienten og hans nære slektninger, tålmodighet, utholdenhet, utholdenhet og tro. For å gjenopprette motorfunksjonene, brukes et sett med tiltak, inkludert:

 • treningsbehandling
 • massasje
 • klasser på spesielle simulatorer.

For å gjenopprette tale må du ha en tale terapeut og psykolog. Rehabiliteringsperioden avhenger av graden av alvorlighetsgrad av hjerneskade. Som regel, med omfattende slag, tar rehabilitering flere år. Ofte opprettholder pasientene funksjonsnedsettelser for resten av livet. Ifølge statistikken går bare 15-20% av pasientene tilbake til fullverdig liv.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er generelt ugunstig. Den totale dødeligheten når 60-70% etter fjerning av intracerebrale hematomer - ca 50%. Om lag 90% av pasientene, i sopor eller koma, dør i de første fem dagene, til tross for intensiv behandling.

 1. Hovedårsakene til død av både opererte og uopererte pasienter er et økende ødem og dislokasjon av hjernen (30-40%).
 2. Den nest vanligste årsaken er en gjentakelse av blødning (10-20%).

Ca. 2/3 av pasientene som har hatt et hjerneslag forblir deaktivert. De viktigste faktorene som bestemmer resultatet av sykdommen, i henhold til volumet av hematom medfølgende breakout blod inn i ventriklene, lokalisering av hematom i hjernestammen, før mottaks antikoagulantia, tidligere hjertesykdom, alderdom.

Konsekvensene av hjerneslagets hjerneslag

Stroke (apopleksi) er et akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, noe som kan føre til dødelig utgang. Separat iskemisk og hemorragisk hjerneslag. Hvis iskemisk utvikler seg sakte på grunn av blokkering av blodårer og kapillærer, manifesterer hemorragisk hjerneslag plutselig og har alvorlige konsekvenser.

Hva er det

Når et hemorragisk slag oppstår, blir blodkarens tynne vegg sprukket, og ukontrollert blødning forekommer i hjernevævet. På kort tid kan et stort volum blod komme inn i hjernen. Dens strømmer er katastrofale for nevroner. De skifter vev, forårsaker hematom og hevelse. Hvis pasienten ikke gir nødhjelp, opptrer vevnekrose og død.

Medisinsk hjelp til hjerneslag er effektiv hvis det gjøres senest 3 timer etter angrepet. Da vil prosessen bli irreversibel, og det vil være umulig å eliminere komplikasjoner. Hvis en slik pasient klarer å overleve, vil han forbli deaktivert for livet.

Når et hemorragisk slag oppstår:

 • Den plutselige. I den større halvdelen av pasientene begynner akutte sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen uten noen primære symptomer.
 • Høy dødelighet. 70% av ofrene dør innen de første dagene etter utvikling av patologi.
 • Alvorlig funksjonshemning hos overlevende pasienter. Ifølge statistikken kan 80% av pasientene ikke bevege seg selvstendig og bli en byrde for familien. De resterende 20% har uttalt avvik.

80% av hjerneblødninger er forbundet med høyt blodtrykk. Med hypertensjon, reduserer blodtrykkssykdommer betydelig redusert risiko for slag, mengden av blødning mulig og alvorlighetsgrad av sykdommen.

Stadier av utvikling av patologi

Hvordan hemorragisk slag utvikles hos pasienter, og hva det er, kan du finne ut av en nevrolog som behandler en slik farlig sykdom. I hjertet av apopleksi er den ukontrollerte overføringen av blod inn i hjernens strukturer og vev:

 • Vegget til en arteriell eller venøs kar (stor eller liten) som er ansvarlig for blodsirkulasjonen i hjernen, er revet.
 • Blodet strømmer ut av fartøyet inn i hodeskallenes hule.
 • En blodpropp eller hjernevævet er fylt med blod.
 • Neuroner er ødelagt.
 • Nerve sentre er kontrahert eller forskjøvet i blodet.
 • Det er hevelse i hjernen.

Som et resultat blir hele hjernen, nervesystemets hovedorgan, forstyrret. Jo mer blod er kastet inn i hjernen, jo tyngre konsekvensene.

klassifisering

Avhengig av hvilket område som er skadet, kan strekket være:

 • hemispheric, ved hvilken blødning forekommer i hjernebarkenes hjernebark.
 • subcortical, når områdene på en halvkule er berørt.
 • Bagasjerommet, preget av skade på den sentrale avdelingen som er ansvarlig for åndedrettsfunksjonen og hjertebanken. Komplikasjoner av apopleksi av denne typen er de farligste.
 • lillehjernen, når det er en utstrømning av blod i cerebellum.
 • ventrikkel, Blod kommer inn i hulrommet hvor cerebrospinalvæsken trekkes.
 • Hjernehinne. Med det trengs en blodpropp mellom hjernemembranen.
 • kombinert, Når den store utløpet av blod påvirker flere viktige områder av hjernen.

Stroke av opprinnelse kan være:

 • hoved~~POS=TRUNC. Det kan provosere høyt blodtrykk, fysisk og nervøs tretthet.
 • sekundær. Det er forårsaket av vaskulære anomalier.

årsaker

Hovedårsaken til den patologiske prosessen er redusert vaskulær styrke og elastisitet. Tapet på fleksibilitet er knyttet til:

 • Hypertonisk sykdom. Skummelt som et sterkt hopp i blodtrykk, og det er konsekvent høyt.
 • Vaskulære deformiteter av den oppkjøpte eller medfødte naturen (stratifisering, fremspring, unormal plexus av vener eller arterier).
 • Åreforkalkning. Veggene i hjernearteriene blir harde og tynne på grunn av de akkumulerte kolesterolplakkene på dem.
 • Dystrofiske vaskulære endringer på bakgrunn av betennelse på grunn av encefalitt, cerebral vaskulitt, giftig forgiftning, systemisk lupus erythematosus.
 • Dårlig koagulasjon av blod, provosert av hemofili eller en overdose av blodfortynnende medisiner.
 • Tumorer, komprimerer vev og hjernestrukturer som hindrer blodsirkulasjonen.

Risikogruppe

Tendensen til akutt forstyrrelse forbundet med hjerneblødning er notert når:

 • Fedme.
 • Hypertensjon.
 • Høyt kolesterol.
 • Lavt antall hvite blodlegemer.
 • Lene mat, sult.
 • Den konstante bruken av fettstoffer.
 • Misbruk av alkohol og røyking.
 • Stress, overarbeid, deprimert tilstand.
 • Diabetes mellitus.
 • Kronisk hjertesykdom.
 • Genetisk predisposisjon.

symptomatologi

De fleste slag oppstår i løpet av dagen, når en person er i bevegelse. Offret kan skryte kraftig på grunn av en alvorlig hodepine som tiltrekker seg andre. Deretter mister han bevissthet. Pre-apoplexy kan ha slike symptomer:

 • Hyppige angrep av alvorlig smerte i hodet (cephalgia);
 • Svimmelhet, døsighet, sløvhet.
 • Oppkast, som ikke bringer lettelse.
 • Nummen i lemmer, deler av ansiktet, kroppsdeler.
 • Tides, rødhet i huden på ansikt og nakke.
 • Svakhet i armene eller benets muskler i den ene halvdelen av kroppen.
 • Visuelle forstyrrelser, dilatasjon, innsnevring av synsfeltene.
 • Intermitterende eller rask hjertefrekvens.

På angrepens høyde observeres følgende manifestasjoner:

 • Tap av bevissthet eller stupor.
 • Rapid eller omvendt svak pusting.
 • Konvulsive anfall.
 • Skewed ansikt.
 • Dilering av elevene og snu øynene mot det skadede området av hjernen.
 • Stivhet i nakke muskler, manglende evne til å vippe hodet.
 • Øke eller svekke muskeltonen i lemmer på den ene siden.

Den generelle tilstanden til en person med et hemorragisk angrep vurderes som ekstremt vanskelig. Han kan når som helst dø uten å vente på leger. Spesielt farlig betraktes som et slag, nesten alltid slutt med et dødelig utfall.

Hvis behandlingen er lettere og pasienten overlever, vil nevrologiske mangler forbli i det området hvor blødningen oppstod. Disse er:

 • Angrep av cephalalgia.
 • Krenkelse av koordinering.
 • Lammelse av deler av ansikt eller lemmer.
 • Violert tale.
 • Psykiske abnormiteter, nervøsitet.
 • Den vegetative tilstanden hvor pust og palpitasjon fortsetter, men det er ingen andre tegn på liv (bevissthet, minne, syn, tale, bevegelse).

Symptomer og graden av alvorlighetsgrad avhenger helt av hvor blødningen skjedde. De første dagene regnes som de mest kritiske, siden de patologiske endringene forekommer i hjernen. Gjenopprettelse av overlevende pasienter er forsinket med flere måneder.

Hvordan hjelpe

Livet til en person som plutselig hadde et angrep avhenger av andres handlinger:

 • Pasienten prøver å legge seg slik at hodet hans stiger over kroppens nivå.
 • Stitching klær (belter, sko, krage, mansjetter) bør fjernes eller unbuttoned.
 • Ved brekninger vender hodet til siden slik at offeret ikke kveles eller stikkes.
 • Det er nødvendig å gi tilgang til oksygen - åpne vinduene, slå på klimaanlegget eller viften.

outlook

Det er umulig for en enkelt ekspert å forutsi fremtiden for en pasient med et hemorragisk slag uten feil. Det er kjente tilfeller av overlevelse med omfattende, tilsynelatende dødelige blødninger, da det var praktisk talt ingen sjanse for livet. Også mange dødsfall er kjent med små hematomer. Alle individuelt, for eksempel:

 • Pasienten, som er bevisstløs, beholder de grunnleggende refleksene. Her er sannsynligheten for at han vil overleve stor.
 • Offeret uten bevissthet og reaksjon, men beholder funksjonen til å svelge, kan også overleve.
 • En koma, hvor pasientens liv er gitt av apparatet, vil mest sannsynlig ende i døden. Gå tilbake til hele livet etter at koma er nesten umulig: men her for mye avhenger av graden av skade som påvirket hjernen.

De fleste slag er ledsaget av koma. Etter apopleksi er bevisstheten til offeret forvirret, da følelsesløshet kommer: øynene forblir åpne, refleksene er helt bevart, men pasienten skjønner ikke noe - koma kommer. Det fører til omfattende blødning og provoserer mange hematomer i hjernen.

diagnostikk

Hvis angrepet skjer plutselig, kan pre-sultanal tilstanden vare flere timer. Det er vanskelig for en vanlig person å gjenkjenne tegn på apopleksi. Men hvis noen ble syk, falt han og mistet bevisstheten, kun hans førstehjelp kan redde livet sitt. Å mistenke et slag, kan du, for slike manifestasjoner:

 • Crooked smile.
 • Fast del av ansiktet.
 • Manglende evne til å heve begge hender.
 • Intenst uklar tale.

Å etablere riktig diagnose av alvorlige symptomer og nøye undersøkelse av offeret, er ikke nok. Denne patologien krever laboratorie- og instrumentbasert bekreftelse, siden dette signifikant påvirker den videre behandlingen:

 • Lumbal punktering. En tynn, lang nål pierces ryggraden, og en prøve av væske utføres for laboratorieundersøkelse. Hvis cerebrospinalvæsken har en rosa tinge og en økt mengde røde blodlegemer er funnet i den, så er det hemorragiske slag bekreftet. Dette er en relativt smertefri manipulasjon, slik at du ikke kan forlate det, spesielt når det ikke finnes noen andre undersøkelsesmetoder.
 • Datamaskin eller magnetisk resonansavbildning - Høy presisjon metoder for forskning. Med deres hjelp kan du bestemme ikke bare forekomsten av patologi, men også å vurdere størrelsen, plasseringen og omfanget av skade.
 • angiografi, ved hvilken et kontrastmiddel innføres i karene og et vaskulært mønster av hodet registreres. Pluss av denne diagnosen er muligheten til å behandle aneurysmer og misdannelser på et tidlig stadium.

terapi

Den tidligere spesialiserte assistansen vil bli gitt til offeret, desto større er sjansene for hans redning. Medisinske aktiviteter kan deles inn i 3 faser:

 1. Nødhjelp.
 2. Spesialisert assistanse.
 3. Rehabilitering.

Nødhjelp

Under transport av pasienten til sykehuset, hvor det er en gjenopplivningsavdeling, utfører spesialistene følgende tiltak:

 • Bevissthet og refleksreaksjoner til stimuli evalueres.
 • Pulsen måles og hjerteslag studeres. Om nødvendig utføres hjertemassasje.
 • Evaluering av respiratorisk funksjon.
 • Ved kramper og oppkast, legges pasienten på hans side for å sikre normal pust og fri spytt eller skum fra munnen.
 • Blodtrykk bestemmes og justeres. Ofte er det nødvendig å senke det.
 • På pasientens hode er en ispakke for innsnevring av karene.

Spesialisert assistanse

Pasientene er plassert i avdelingen, hvor du kan utføre en rekke nødvendige tiltak (sett en dråper, koble pasienten til en puste).

 • Trykket korrigeres ved intramuskulær injeksjon av Enap, Benzohexonium, Oxibril. Hvis pasienten kan svelge, bruk Pharmadipin i dråper, tabletter Corinfar, Clofelin. Ved lavt trykk brukes ikke-glykosidiske kardiotoniske legemidler.
 • Hvis det er et brudd på pust, er det nødvendig å tvinge gassblandingen inn i lungene. Ved lagret pust, tilføres oksygen gjennom masken.
 • For å redusere cerebralt ødem, administreres diuretika.
 • Hjernecellene leveres ved intravenøs administrering av Ceraxon, Actovegin, Cavinton, Piracetam.
 • Påfør hemostatiske legemidler: Vikasol, Traneksam, Tahakomb.
 • Mikrocirkulasjon støttes av intravenøs infusjonsterapi med Rheosorbylactom, Cytoflavin, Glucose.

Noen hjerneblødninger blir kirurgisk eliminert. Operativ behandling er angitt når:

 • Store halvkuleformede hematomer.
 • Blodtap i hjernens anastomoserende hulrom.
 • Aneurysm ruptur.
 • Høyt intrakranielt trykk.

Moderne nevrokirurger bruker slike typer operasjoner:

 • kraniotomi. I dette tilfellet blir et benfragment kuttet i problemområdet og bortkastet det akkumulerte blodet. Fordelen med denne typen kirurgisk inngrep er en reduksjon av hevelsen i hjernen ved å redusere trykket i skallen.
 • Punkteringsintervensjon. Kranen er gjennomboret og blod suges av under kontroll av høy presisjonsutstyr. En slik operasjon med slag er effektiv i hematomer i de dype delene av hjernen.
 • drenering. I de anastomoserende hulrommene i hjernen er rørformede avløp installert for å lindre intrakranielt trykk.

Etter at operasjonen fjerner blod fra hematom, reduseres trykket, noe som øker sjansen for utvinning betydelig.

rehabilitering

Behandling av hemorragisk slag i dette stadiet består av:

 • I den vanlige mottak av narkotika som gjenoppretter nevroner. De normaliserer innholdet av dopamin, har en gunstig effekt på cellens bioelektriske aktivitet, har en spesifikk effekt på hjernebarken.
 • Vitaminterapi og å gi en svekket organisme er viktige elementer. Ved svelging opprettholdes pasienten protein og vitaminisert mat. Når svelgingsfunksjonen forstyrres, føres blandinger gjennom sonden. I fravær av bevissthet utføres infusjonsbehandling med aminosyrer.
 • Kroppen til en liggende pasient skal gnides med kamferolje hver 2. time og stillingen endres for å unngå decubitus.
 • Antibiotika er introdusert for å hindre smittsomme sykdommer fra luftveiene (utvikling av lungebetennelse).
 • Klasser av fysioterapi, gymnastikk, massasje begynner etter pasientens tilstand er stabilisert.

forebygging

Konsekvensene av hjerneblødning er svært alvorlige. Derfor er det nødvendig å ta alle tilgjengelige forebyggende tiltak for å hindre den farlige utviklingen av den patologiske prosessen:

 • Maksimalt eliminere faktorene provocateurs, spesielt hos mennesker etter 40 år.
 • Behandle hypertensjon.
 • I tide å bli undersøkt i nærvær av hyppige hodepine, hopper blodtrykket.

Ca. 70% av pasientene med hjerneslag dør av følgende grunner:

 • Alderdom (over 70 år).
 • Samtidig brudd og sykdommer i indre organer.
 • Omfattende blødninger og flere hematomer.
 • Stamtslag.

Tidlig behandling, langvarig rehabilitering i spesielle sentre, gjennomføring av alle reseptbelagte legemidler og omhyggelig behandling av helsen, gjør at pasienten kan overleve. Folk som kjenner førstehånds hva et hemorragisk slag er, er i de fleste tilfeller fortsatt deaktivert, siden de døde cellene og hjernekonstruksjonene ikke kan fullstendig gjenopprettes.

Hemorragisk slag - hva er det? Symptomer, behandling og prognose

Hemoragisk slag, cerebrovaskulær hendelse (CVA) på blødnings type - akutt klinisk syndrom, som er en konsekvens av cerebral vaskulær skade og blødning i hjernen. Grunnårsaken kan være skade på både arteriene og årene. Jo større det skadede karet, jo mer blødning er rikeligere, i alvorlige tilfeller blir opptil 100 ml blod hellet i vevet. Det resulterende hematomet komprimerer og forskyver nervvevet mekanisk, ødemet utvikler seg raskt i det berørte området.

Hvis offeret ikke er forsynt med medisinsk behandling innen tre timer, reduseres sjansene for å overleve raskt og har en tendens til null. Ifølge statistikken står andelen av hemorragiske slag for litt mer enn 20% av tilfellene av slag.

Hva er det

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 1. Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 2. Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 3. Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

klassifisering

Det skal bemerkes at hjerneslagets hjerneslag fører til nesten øyeblikkelig død. Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å redde livet til en pasient med en slik diagnose. Samtidig er det ingen sannsynlighet for en retur til fullverdig liv.

Hjernestammen er sentrum for alle kroppssystemer, og er direkte forbundet med ryggmargen. Det tjener som en sammenheng mellom lagene av tanketanker og kroppens nerver: det er takket være ham at vi er i stand til å bevege oss, puste, svelge, se, høre og så videre. Hjernestammen regulerer også sirkulasjonssystemet, termoregulering, hjertebanken. Det er derfor at skaden i slag ofte fører til døden.

Ved opprinnelse utmerker det primære og sekundære hemorragiske slag:

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 1. Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 2. Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 3. Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 4. Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Perifer blødning er mye mindre farlig enn intracerebral blødning, noe som nødvendigvis provoserer dannelsen av hematomer, ødem og påfølgende død av hjernevev. Hematomer er også preget av lokalisering:

 1. Lobar - hematom er lokalisert i en del av hjernen, uten å forlate hjernebarken.
 2. Medialblødning påvirker talamus.
 3. Lateral - nederlag subcortical kjerner, lokalisert i hvite materien av hemisfærene (gjerde, mandelformet, caudate, lentikulær kjernen).
 4. Blandede hematomer, som påvirker flere områder av hjernen på en gang, finnes oftest.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på et hemorragisk slag er forskjellige og deles inn i to store grupper: cerebral og fokal. Symptomologien er også sterkt avhengig av lokalisering av blødningsfokus, dets størrelse, pasientens somatiske tilstand og mange andre faktorer.

Til de cerebrale symptomene på hemorragisk slag er følgende symptomer:

 1. Krenkelser av bevissthet (forbløffende, sopor, koma). Jo større fokus, jo lavere nivået av bevissthet. Men med lesjon av hjernestammen fører selv et lite fokus på blødning til en utprøvd depresjon av bevissthet.
 2. Svimmelhet.
 3. Kvalme, oppkast.
 4. Hodepine.
 5. Generell svakhet.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.
 7. Overtredelse av hemodynamikk.

Den overordnede fokal symptomatologien er tegn:

 1. Parese eller plethysme i ekstremiteter, hemiparese er vanligere.
 2. Parese av ansiktsmuskler.
 3. Taleforstyrrelser, utvikler seg hovedsakelig ved lesjon av venstre temporal lobe.
 4. Visuell funksjonsnedsettelse (inkludert utvikling av anisokoria).
 5. Hørselshemmede.

Mistenkes slag bør være i alle typer av taleforstyrrelser i en pasient, svakhet i armen og benet på den ene side, utvikling av epileptiske anfall uten utløsende faktorer (for eksempel slike faktorer inkluderer alkohol), svekket bevissthet til koma. I noen mistenkelige tilfeller er det bedre å være trygg og ringe til en ambulanse. Oppførsel og vurdering av situasjonen ved mistanke om slag skal vurderes i en egen artikkel.

Koma med hemorragisk slag

Ca 90% av pasientene med GI i sopor eller koma faller i løpet av de første fem dagene, til tross for intensiv behandling. Bevissthetsstendigheter er karakteristiske for mange patologier, manifestert av undertrykkelse av funksjonene til retikulær dannelse av hjernen.

Forstyrrelser av hjernefunksjoner utvikles under handlingen av:

 1. Endo- og eksotoksiner - derivater av sluttprodukter av metabolisme;
 2. Oksygen og energi sulten i hjernen;
 3. Metabolske sykdommer i hjernekonstruksjoner;
 4. Utvidelse av volumet av stoffet i hjernen.

Det viktigste i utviklingen av koma er acidose, hjerne ødem, økt intrakranielt trykk, svekket mikrocirkulasjon av hjernevæsker og blod.

Tilstanden påvirker funksjonen i luftveiene, sekresjon (nyre) av fordøyelsen (lever, tarm). Å komme ut av koma hjemme er umulig, og veldig vanskelig selv under gjenopplivningsforhold.

Klinisk definisjon av koma er utført i henhold til ShCG (Glasgow Coma Scale), ved hjelp av noen andre teknikker som er relevante for klinikere. Det er også fire stadier av koma. Den enkleste først, og den håpløse tilstanden til pasienten tilsvarer det fjerde stadiet av koma.

behandling

Strokebehandling i den akutte perioden kan omfatte:

 • Smerteavlastning, kroppstemperaturkorreksjon (paracetamol, efflergan, naproxen, diklofenak, ofte opiater, propofol). Intravenøst ​​sett aspirin, dantrolen, dråpe - magnesiumsulfat.
 • Redusert blodtrykk, som bidrar til å stoppe blødning i hjernen. Til dette formål injiseres rusmidler intravenøst: labetalol, nicardipin, esmolol, hydralazin. Likevel tolereres ikke en kraftig nedgang i trykk i de tidlige dager. Videre er tablettmedisiner foreskrevet - kaptopril, enalapril, kapoten (som en grunnleggende terapi oralt eller via en sonde).
 • Diuretika med vedvarende økning i trykk (klortiazid, andapamid, lasix), kalsiumantagonister (nimotop, nifedipin).
 • Ved alvorlig hypotensjon foreskrives vasopressorer drip (norepinefrin, mezaton, dopamin).
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • For å redusere hjernesødem, anbefales dexametason i 3 dager (intravenøst). Hvis ødemet utvikler seg, drikker glycerol, manitol, albumin og refortan.
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • Preparater for korreksjon av nevrologiske symptomer (beroligende midler - diazepam, muskelavslappende midler - vekuronium).
 • Lokal terapi er rettet mot å eliminere trykksår og inkluderer behandling av huden med kamferalkohol, sprinkling talkumpulver.
 • Symptomatisk terapi - antikonvulsiva (lorazepam eller-anestesi i 1-2 timer), stoffet av brekninger og kvalme (metoklopramid, torekan) mot rystelser (haloperidol). Med lungebetennelse og urologiske infeksjoner, gjennomføres en behandling med antibakteriell behandling.

I nærvær av store hematomer (mer enn 50 ml.) Utføres kirurgi. Blødningsseksjonen kan utføres hvis den er lokalisert i den tilgjengelige delen av hjernen, og også hvis pasienten ikke er i koma. Oftest påført klipping halsen på aneurisme, punktering-eliminering hematom aspirasjon, rette sin fjerning og drenering av ventriklene.

effekter

Hvis pasienter klarer å bli reddet, står de overfor et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjernens område der blødning oppstod.

Det kan være etter slag av et hemorragisk slag:

 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Venstre side

Hvis venstre side påvirkes, er konsekvensene preget av et brudd på høyre side av kroppen. Pasienten har full eller delvis lammelse, og ikke bare beinet og hånden, men også halvparten av tungen, strupehodet, lider. Hos slike pasienter er det gåttforstyrrelser, en karakteristisk pose av høyre hånd (foldet av en båt).

Ofret er kjent forverring av minne og tale, evnen til å tydelig uttrykke tanker er forstyrret. For lesjonen av venstre hjernehalvdel er det problemer med anerkjennelse av tidsekvensen, det kan ikke dekomponere komplekse elementer i komponenter. Det er brudd på skriftlig og muntlig språk.

Høyre side

Hvis høyre side er truffet, er den farligste konsekvensen skade på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule). I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag?

Prognosen for hemorragisk slag er ugunstig. Det avhenger av sted og grad av skade. Fare for blødning i hjernestammen, som er ledsaget av et brudd på pust og skarpe, dårlig justerte stoffer, reduserer blodtrykket til kritiske tall. Blødningen med gjennombruddet er vanskelig og ofte dødelig.

Hvor mange lever med et hemorragisk slag? Denne patologien slutter dødelig i 50-90% tilfeller. Kanskje begynnelsen av døden i den første dagen - mot bakgrunnen av generaliserte anfall, når det er et brudd på pusten. Oftere kommer døden senere, til 2 uker. Dette skyldes en kaskade av biokjemiske reaksjoner utløst av blodstrømmen i kranialhulen og fører til hjerneceller. Hvis det ikke var en hjerne bias, eller hans prolaps (falle i beinet hull) eller gjennombrudds blod inn i ventriklene, og muligheten for kompenserende hjerne stor nok (dette er mer vanlig hos barn og unge voksne), er den personen mer sannsynlig å overleve.

I 1-2 uker, i tillegg til nevrologiske forstyrrelser, bli komplikasjoner forbundet med immobilitet hos pasienten, forverring av kroniske sykdommer det eller å koble den til en respirator (lungebetennelse, liggesår, lever-, nyre-, kardiovaskulær kollaps). Og dersom de ikke fører til døden, så er det i slutten av 2-3 uker hevet i hjernen. Ved uke 3 blir det klart hva er konsekvensene av hemorragisk slag i dette tilfellet.

Gjenoppretting etter et slag

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag er lang, spesielt i alderen. Det avhenger av de tapte funksjonene og garanterer ikke fullstendig rehabilitering. Den raskeste tapte evnen blir restaurert i det første året etter slag, da er denne prosessen langsommere. Det nevrologiske underskuddet, som ble igjen etter tre år, vil trolig forbli for livet.

Leger-neurologer og rehabilitologer er klare til å hjelpe så mye som mulig for å gjenopprette de tapte funksjonene. For å gjøre dette:

 • gjennomfører klasser med en psykolog eller psykoterapeut;
 • Med tap av lese- / skriveferdigheter, holdes klasser på fornyelse;
 • hydroterapi (massasje i bassenget, lyse øvelser i vannet);
 • klasser på spesielle simulatorer;
 • i tilfelle forstyrrelser i talegjengivelse, må en person håndtere en taleterapeut; Med paresis eller lammelse, fysioterapi (for eksempel på "Myoton" -apparatet) utføres massasje og treningsterapi med en instruktør;
 • foreskrivere, som vil hjelpe til å fornye de tapte nevrale forbindelser ( "Tserakson", "Somazina") å redusere høyt blodtrykk ( "Enalapril" "Nifedipine"), antidepressive midler og beroligende midler;
 • fargeterapi - behandling med visuelle bilder.

Prognosen for utvinning avhenger av hvor stort området ble dekket av blødningen, og også i hvilken grad doktorgrads- og rehabiliteringsspesialistene var kvalifisert. Hemorragisk slag er en svært kompleks patologi, fra konsekvensene av hvilke det er lite sannsynlig å bli helt kvitt. Støttende behandling og rehabilitering varer veldig lenge.

Hemorragisk hjerneslag: typer, symptomer, diagnose, behandling, risikofaktorer

Hemorragisk hjerneslag er en plutselig forstyrrelse av cerebral sirkulasjon med dannelse av en hematom eller impregnering med blod i nervesystemet. Skade på stoffet i hjernen medfører betydelige nevrologiske lidelser, opp til fullstendig tap av motorisk og sensorisk funksjon, samt forstyrrelser i svelging, tale og pust. Stroke har stor sannsynlighet for død, og de fleste overlevende pasienter er permanent deaktivert.

Dessverre er ordet "slag" kjent hvis ikke for alle, så til de fleste av oss. I økende grad kan en slik diagnose bli funnet blant personer i arbeidsalderen. En lignende tilstand er dårlig sirkulasjon i hjernen på grunn av ulike årsaker, som resulterer i en død - da tale om iskemisk slag (cerebralt infarkt) eller blod ruptur av hjernevev - deretter snakke om slaglengden av hemoragisk type, som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Ifølge statistikk, dødeligheten i den første måneden fra sykdomsutbrudd når 80%, selv i land med høyt nivå av medisinutvikling. Overlevelse etter hemorragisk slag er liten og mye lavere enn ved hjerneinfarkt. I løpet av det første året dør 60-80% av pasientene, og over halvparten av overlevende er permanent deaktivert.

Årsaker og risikofaktorer for blødninger i hjernen

Mekanismer for utvikling og etiologi av denne smittsomme sykdommen er godt studert og beskrevet i lærebøker om nevrologi, men diagnosens vanskeligheter, særlig på prehospitalstadiet, eksisterer fortsatt. Så hva er hovedårsakene til hemorragisk hjerneslag? Til dato er de hyppigste av disse:

 • Arteriell hypertensjon;
 • Vaskulære aneurysmer og arterio-venøse misdannelser.
 • Blant de mer sjeldne årsakene er:
 • Inflammatoriske og dystrofiske forandringer i vaskulære vegger (vaskulitt, amyloid angiopati);
 • Sykdommer, ledsaget av et brudd på blodpropp (trombocytopeni, hemofili);
 • Utnevnelse av antikoagulantia, antiplateletmidler og fibrinolytiske midler (aspirin, heparin, warfarin);
 • Levercirros, der det er et brudd på syntesen av koagulasjonsfaktorer i leveren, reduseres antall blodplater, noe som uunngåelig fører til utvikling av blødninger og blødninger, inkludert hjernen.
 • Blødninger i hjernesvulsten.

Det er verdt å merke seg at ordslaget er mer riktig brukt i tilfeller der årsakssfaktoren er arteriell hypertensjon eller det er vaskulære anomalier, mens den andre gruppen årsaker fører til sekundær blødning og begrepet "slag" i slike tilfeller er ikke alltid anvendelig.

I tillegg til de ovennevnte faktorene, er det å skape et morfologisk substrat for sykdommen (skader på vaskemuren) disponerende, slik som:

 1. røyking,
 2. Alkoholmisbruk;
 3. narkotikaavhengighet;
 4. Fedme og lipidspektrumforstyrrelse;
 5. Alder over 50 år;
 6. Diabetes mellitus;
 7. Ufordelt familiehistorie (arvelig faktor).

Snakker av blødning i hjernen, er det umulig ikke å snakke om de aterosklerotiske lesjoner av vaskulær vegg. Som regel nærvær av lipid plakk føre til lukking av hulrommet i blodårer med nekrose - cerebralt infarkt, eller hjerneinfarkt. Samtidig skaper tapet av vaskulærveggen med sin tynning, atheromatose, sårdannelse ved høyt blodtrykk, alle forholdene for etterfølgende brudd og blødning.

Video: Ikke-standard årsaker til slag

Mekanismer for hemorragisk slagutvikling

Som kjent, har arteriell hypertensjon størstedelen av befolkningen i hele kloden etter 40-50 år. Mange rett og slett ikke ta hensyn til advarselsskilt og symptomer eller vet selv ikke at sykdommen allerede eksisterer og utvikler seg uten å gi noen manifestasjoner. På samme tid, i kroppen allerede med makt og hoved forekommer irreversible endringer, som primært påvirker arteriekarene. Hjernen i dette tilfellet er det såkalte "målorganet" sammen med nyrene, øyets nese, hjertet, binyrene.

Arterier og arterioler under forhøyet trykk en fortykkelse av muskellaget, impregnering av plasmaproteiner, fibrinoid nekrose endringer før partier av den vaskulære vegg. Over tid vil disse fartøyene blir sprø oppstår mikroaneurysmer (lokal utvidelse) som, når den plutselige økning i blodtrykket (hypertensive kriser) har en større sannsynlighet for diskontinuiteter med blod penetrering inn i hjernevevet. I tillegg er skade på karveggene ofte ledsaget av en økning i deres permeabilitet, slik at blodet går gjennom dem (diapedetic blødning) og, som det infiltrerer det nervevev penetrerende diffus mellom celler og fibre.

Hvis hypertensjon fører til akutt hemoragisk hjerneslag, som regel eldre, endringer som en aneurisme eller vaskulær malformasjon - det mange unge mennesker og til og med barn og unge.

foto: ruptur av sakkular aneurisme i hemorragisk slag

aneurisme er en lokal utvidelse av fartøyets lumen, vanligvis med en medfødt karakter, som har en uregelmessig veggstruktur.

Vaskulær misdannelse - er en medfødt vaskulær utvikling for å danne sløyfer, vever, patologiske forbindelser mellom de arterielle og venøse kapillært nettverk uten tilstedeværelse av, ved hvilken utslipp av blod direkte fra blodårene i årer, noe som er ledsaget av brudd av oksygen og næringsstoffer tilførsel klut.

Vaskulære aneurysmer og misdannelser gir ofte ingen kliniske manifestasjoner til øyeblikket deres brudd og blødning. Dette er deres "listige", fordi pasienter eller deres slektninger ikke engang mistenker eksistensen av en slik patologi.

alvorlig misdannelse av cerebral fartøy, som kan føre til et slagved

Dette problemet er spesielt akutt hos barn og ungdom, når plutselig skade på hjernen kan gi varige konsekvenser for resten av livet eller til og med føre til døden.

I tilfelle av hypertensjon eller vaskulære anomalier er overholdelse av en sunn livsstil viktigere enn noensinne. Røyking, fedme, alkoholmisbruk kan skape den ugunstige bakgrunnen, noe som i stor grad vil akselerere sykdomsprogresjonen og øke sannsynligheten for sin alvorlige kurs og død.

Hovedtyper av hemorragiske slag og deres klassifisering

Avhengig av plasseringen og funksjonene til strukturelle forandringer i hjernen, er det flere typer hemorragiske slag. fornem:

 • Subaraknoid blødning;
 • Parenkymal blødning;
 • Intraventrikulær blødning;
 • Sub- og epiduralblødning (ikke-traumatisk).

Subarachnoid blødning er en samling av blod under pia mater, som består av fartøy og dekker hjernen fra utsiden. Årsaken til denne typen slag er vanligvis aneurysmer og vaskulære misdannelser. Blod ved rupturen av fartøyet sprer seg over overflaten av hjernen, og noen ganger involverer sitt vev i den patologiske prosessen - da snakker de om subaraknoid-parenkymblødning.

Parenkymal blødning - Den vanligste typen slag, hvor blodet strømmer direkte inn i hjernens substans. Avhengig av skadeens art, utmerker man to typer parenkymale blødninger:

 1. hematom;
 2. Hemorragisk impregnering.

hematom er et hulrom fylt med blod. Ved denne typen slag dør celledeler i det berørte området, noe som forårsaker et alvorlig nevrologisk underskudd med alvorlige kliniske symptomer og høy risiko for død. Nervevæv er høyt spesialisert og svært komplisert i funksjonell og strukturell forstand, og nevroner kan ikke reproduseres ved oppdeling, slik at slike skader ikke gir en sjanse for et gunstig utfall.

Intraventrikulær blødning er mulig ved brudd på vaskulære plexuser som er plassert i dem, men oftere har de en sekundær karakter. Med andre ord, trengs blod gjennom hjertekammensystemet i nærvær av store hemisfære hematomer. Det er således obstruksjon (lukking) væsken strømmer blod, utvikler seg på grunn hydrocefalus lidelser utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekassen, hjernesvelling øker raskt. Mulighet for å overleve i denne situasjonen er minimal. Som regel dør slike pasienter i de første 1-2 dagene fra øyeblikk av penetrasjon av blod inn i hjernens ventrikler.

Sub- og epiduralblødninger, Selv om de er relatert til slag, er de som regel ofte traumatiske og har mye nevrokirurgi.

I tillegg til de listede varianter av slag, deres ulike varianter avhengig av lokalisering hjerte lesjoner. Så skiller:

 • Lobarblødninger plassert i en del av hjernen;
 • Dype slag, påvirker subkortiske kjerner, dype deler av hjernen, indre kapsel;
 • Hemorragisk slag av cerebellum;
 • Stammehemoragisk slag.

Snakker om det omfattende hemorragiske slag, betyr vanligvis nederlaget for flere deler av hjernen samtidig, eller flere av delene. Denne tilstanden er ledsaget av skade på en betydelig del av parenchymen, den raske utviklingen av ødem og er som regel uforenlig med livet.

Under microstroke forstå små lommer av skade på hjernevevet, som forekommer på bakgrunn av vaskulære spasmer med høyt blodtrykk, diabetes mellitus. Kliniske tegn i form av nevrologiske symptomer oppstår vanligvis innen 24 timer fra begynnelsen. Det er viktig å starte behandlingen så snart som mulig, helst i de første 6 timene. Relativt enkelt kurs og ingen irreversible endringer bør ikke ignorere en tilstand som indikerer at endringer i hjernens blodårer er allerede uttalt, og neste skritt kan være å utvikle et massivt hjerneslag.

I henhold til den internasjonale klassifikasjon, akutt cerebral sirkulatoriske lidelser er en gruppe av cerebrovaskulære sykdommer, tilhørende klasse IX (omfatter alle sykdommer i sirkulasjonssystemet), og er identifisert med bokstaven I (Lat.). Hemoragisk slag ICD-10 er kodet i kategori I61, hvor den ekstra tall etter komma indikerer dens lokalisering, eksempelvis I 61,3 - stammen intracerebral blødning.

Til tross for den utbredte prevalensen, kan ordet "slag" ikke brukes i diagnose. Så er det nødvendig å spesifisere sin spesifikke form: hematom, hemorragisk impregnering eller infarkt, samt lokalisering av lesjonsfokuset.

På grunn av den høye sosial betydning forbundet med betydelig dødelighet og uførhet de fleste av de overlevende pasienter, diagnostisering av hjerneblødning alltid lyder i kategorien av den underliggende sykdom, men i virkeligheten er en komplikasjon, så som hypertensjon.

Video: årsaker og slagtyper

Kliniske manifestasjoner av blødninger i hjernen

Tegnene på hemorragisk slag er så mangfoldige og til og med komplekse at noen ganger ikke hver lege kan se dem, men nevrologeren vil enkelt sette denne diagnosen. En slik farlig tilstand kan ta en pasient hvor som helst: på gaten, på offentlig transport og til og med på ferie til sjøs. Det er viktig at i det øyeblikket, hvis ikke spesialister var til stede, så er det i det minste mennesker som er klare til å ringe til en lege eller brigade "ambulanse", samt gi førstehjelp og ta del i transporten av pasienten.

Klinikk for hemorragisk slag skyldes primært lokalisering av lesjonen og dens størrelse. Avhengig av hvilke strukturer i hjernen som er skadet, vil slike vises og bestemte tegn på brudd på en eller annen av dens funksjoner. Som regel lider motoren og følsom sfæren oftest, tale når halvkule er påvirket. Ved lokalisering av blødning i hjernestammen er det mulig å skade livsnødvendige respiratoriske og vasomotoriske sentre med høy risiko for et raskt dødelig utfall.

Avhengig av tidspunktet siden sykdomsutbruddet og kliniske manifestasjoner, kan vi skille mellom følgende perioder med hemorragisk slag:

 1. Akutt periode;
 2. Gjenopprettingstid
 3. Periode av gjenværende fenomener.

I den akutte perioden utbredte cerebrale symptomer assosiert med økt trykk i hodeskallen på grunn av blødning. Det varer i opptil en uke og ledsages av akkumulering av blod med skade på nevrale vev til nekrose. Den farligste i den akutte fasen er den raske utviklingen av cerebralt ødem med dislokasjon av dets strukturer og innsetting av stammen, som uunngåelig vil føre til døden.

Gjenopprettingstid Begynner med 2-4 uker, når i hjernen begynner reparative prosesser allerede, rettet mot å fjerne blod og gjenopprette strukturen av parenkymen ved å replikere cellene i nevrologien. Denne perioden kan vare i flere måneder.

Perioden av gjenværende fenomener varer for resten av livet ditt. Med tilstrekkelige og tidsriktige medisinske og rehabiliteringsforanstaltninger er det noen ganger mulig å gjenopprette mange funksjoner i kroppen, tale og jevn arbeidskapasitet ganske bra, og pasienter lever ikke ett år etter et slag.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning. En person plutselig mister bevissthet, faller, vegetative manifestasjoner vises i form av svette, endringer i kroppstemperatur, rødhet i ansiktet eller, sjeldnere, plaster. En del av pasientene blir forstyrret av å puste, tachy- eller bradykardi vises, og komaet kan også utvikle seg raskt.

Grunne epidural og subdural hematomer (bildet) kan ledsages primært av den første gruppen av symptomer

Symptomer på hemorragisk slag kan deles inn i to grupper.

Generelle hjerne symptomer

Generelle hjerne symptomer skyldes økt intrakranielt trykk på grunn av akkumulering av blod i hjernen. Jo mer mengden blødning og utviklingsgraden, jo mer uttalt de vil være. Til cerebral manifestasjoner av hemorragiske slag kan tilskrives:

 1. Alvorlig hodepine;
 2. oppkast;
 3. Overtredelse av bevissthet;
 4. Konvulsivt syndrom.

Fokale nevrologiske manifestasjoner

Fokale nevrologiske symptomer er forbundet med skade på en bestemt avdeling av nervesystemet. Dermed når hemisferisk blødning, mest vanlige, karakteristiske symptomer er:

 1. Hemiparese eller hemiplegi på motsatt side av lesjonen (fullstendig eller delvis forstyrrelse av bevegelse i arm og ben), redusert muskelton og senreflekser;
 2. Hemigipestesi (nedsatt følelse på motsatt side);
 3. Pareser øye (øyeeple vil vende mot blødning), mydriasis (pupill-utvidelse) på den berørte side, utelatelse av vinkelen og glatthet av munnen nasolabiale trekant;
 4. Brudd på tale i nederlaget til den dominerende halvkule (venstre i høyrehånd);
 5. Utseende av patologiske reflekser.
 • Så, med hemorragisk hjerneslag på venstre side av hjernen, vil hovedsymptomene bli uttrykt til høyre, og høyrehendte mennesker vil også ha et brudd på talen. Med nederlaget på høyre side - tvert imot, men tale vil bli ødelagt for venstrehåndsere, noe som skyldes den spesielle plasseringen av talesenteret i hjernen.
 • Med nederlag cerebellum Karakteristiske tegn vil være hodepine i baksiden av hodet, oppkast, alvorlig svimmelhet, gåturforstyrrelser, umulighet av å stå, taleendring. Når store cerebellære blødninger raskt utvikler ødem og kile det inn i de store oksipitalforamen, som fører til døden.
 • Med massive blødninger i hemisfæren oppstår ofte et gjennombrudd iventriklene. Denne tilstanden er ledsaget av en skarp forstyrrelse av bevissthet, utvikling av koma og utgjør en umiddelbar trussel mot livet.
 • Subarachnoid blødning ledsaget av alvorlig hodepine og andre generelle cerebrale symptomer, samt utvikling av koma.
 • Stroke av hjernestammen er en svært farlig tilstand, siden i denne avdelingen er viktige nervesenter, så vel som kjernen i kranialnervene. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

dess~~POS=TRUNC, Prognosen ved koma etter hemorragisk slag er skuffende. Spesielt ofte forekommer koma med en stamme, massiv hemisfærisk og cerebellarblødning. Til tross for intensiv terapi, dør slike pasienter som regel i den akutte perioden av sykdommen.

Video: tegn på et slag

Diagnostiske metoder

Hvis det er mistanke om hjerneblødning, bør pasientens klager nøye undersøkes dersom evnen til å fornemme tale blir beholdt. Om mulig, selv gjennom slektninger, å kjenne tilstedeværelsen av pasientens tidligere hypertensjon, funksjonene i utviklingen av sykdommen. Som regel er de grunnleggende nevrologiske feilene merkbare til lekmannen. Så det er nok å snakke med pasienten, be ham om å smile eller vise tungen hans for å mistenke hjerneskade. Umuligheten av å gå, brudd på bevissthet, tale, og også den plutselige utviklingen av slike symptomer, indikerer en akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen.

Ved stasjonære forhold utføres diagnosen hemorragisk slag ved hjelp av en grundig nevrologisk undersøkelse av en spesialist. Den viktigste instrumentelle metoden er for tiden ansett computertomografi (CT), som er en tilgjengelig og svært informativ diagnosemetode. Med CT kan lokalisering og lesjonstørrelse bestemmes.

bilde: MR for strekkdiagnose

Ved små størrelser av foci, forekomsten av vaskulære misdannelser, er det mulig å bruke magnetisk resonans avbildning (MR), Denne metoden er imidlertid dyr og ikke alltid tilgjengelig. I tilfeller av subaraknoide blødninger, en undersøkelse av cerebrospinalvæske lumbal punktering, når deteksjon av erytrocytter i CSF vil være et pålitelig diagnostisk kriterium.

For å diagnostisere subarachnoidblødninger og spesielt vaskulære aneurysmer og misdannelser, kan en svært informativ diagnostisk metode være angiografi. Med denne undersøkelsesmetoden er det mulig å fastslå karakteren av blodstrømmen i de berørte delene av vaskulærsengen, tilstedeværelsen av vaskulære anomalier ved innføring av radioaktive stoffer. I tillegg vil angiografidata være svært nyttig for den påfølgende kirurgiske behandling av aneurysmer.

Differensiell diagnose i slag

I differensial diagnose av hemorragisk slag er det nødvendig å skille det fra fra hjernesvulster med sekundær blødning, abscesser, hjerneinfarkt, epilepsi, traumatiske skader og til og med hysteri, spesielt hos unge kvinner etter alvorlig stress. I slike tilfeller kommer, i tillegg til historien, undersøkelsen og nevrologisk undersøkelse, hjelp fra CT og MR, elektroencefalografi, røntgenkretsløp.

Ofte oppstår spørsmålet, iskemisk eller hemoragisk hjerneslag utviklet i dette tilfellet? For differensialdiagnose må vite kontrast iskemisk slag fra hemoragisk. Således, blødning i hjernen er mindre vanlig, men dødelighet av dem er mye høyere; De vises plutselig, på ettermiddagen, oftere hos unge, mens hjernen infarkter kan være ledsaget av en periode med forløpere og forekommer oftere om natten eller om morgenen, inkludert full hvile. I tillegg, med blødninger dannede opphopning av blod i hjernen (hematom), og iskemi og nekrose vil forekomme i løpet av et hjerteinfarkt, det vil si, blødning og følgelig celledød.

Komplikasjoner og konsekvenser av hjerneblødninger

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet. Blant de farligste er:

 • Gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet;
 • Økning av cerebralt ødem;
 • Utvikling av okklusiv hydrocephalus;
 • Brudd på systemisk hemodynamikk og ekstern respiratorisk funksjon, spesielt når hjernestammen påvirkes.

De nevnte komplikasjonene forekommer oftere i en akutt periode og føre til pasientens død.

En annen komplikasjonsgruppe er forbundet med nedsatt bekkenorganer, hjertefunksjon, langvarig liggende stilling og svekkelse av beskyttelsesreaksjoner i kroppen. Blant dem er de mest karakteristiske:

 1. Kongestiv lungebetennelse;
 2. Urinveisinfeksjon;
 3. sepsis;
 4. seng sår;
 5. Utseendet av trombi i benene på underbenet med risiko for å utvikle lungeemboli;
 6. Dekompensasjon av hjerteaktivitet, arytmi, hjerteinfarkt.

For tiden er de vanligste årsakene til død av pasienter med hjerneblødninger ødem, dislokasjon av strukturer (forskyvning i forhold til hverandre) og kile av hjernestammen i den store oksipitale åpningen. I den senere tid er infeksiøse og inflammatoriske komplikasjoner mest vanlige, spesielt lungebetennelse.

Tilnærminger til behandling av hemorragisk slag

Hvis det er mistanke om hjerneblødning, er det nødvendig så snart som mulig ring en lege eller ambulanse. Pasienten kan ikke i noen tilfeller komme seg opp, gå eller flytte ved hjelp av slektninger. Behandling av hemorragisk slag bør startes så snart som mulig. Når du utfører de nødvendige aktivitetene i De første 6 timene etter at et angrep startet øker sannsynligheten for et gunstig utfall betydelig.

Behandlingen av blødninger i hjernen bør kun utføres under betingelsene i spesialklinikker, og i den første uka er det ønskelig å plassere pasienten i intensivavdelingen under konstant medisinsk tilsyn. Deretter overføres pasienten med en gunstig kurs til en profil nevrologisk avdeling eller en avdeling for pasienter med cerebral vaskulær patologi. Det er viktig at på sykehuset er det en mulighet for døgnlig gjennomføring av slike diagnostiske aktiviteter som CT og MR, samt muligheten for akutt nevrokirurgisk inngrep.

Førstehjelp for hemorragisk hjerneslag vil bli gitt av et ambulanseteam på prehospitalet og på vei til sykehuset. Den inkluderer:

 • Transport av pasienten i en utsatt stilling med en forhøyet hodeend;
 • Normalisering av blodtrykket ved å administrere antihypertensive stoffer (klonidin, dibazol, enalapril);
 • Bekjempe hjerneødem med osmotisk diuretika (mannitol);
 • Bruk av narkotika rettet mot å stoppe blødning (etamzilat);
 • Innføring av antikonvulsiva stoffer i nærvær av indikasjoner, beroligende terapi (Relan);
 • Opprettholder, om nødvendig, funksjonen av ekstern respirasjon og hjerteaktivitet.

Videre behandling av hemorragisk slag, på sykehus, kan være konservativ og operativ.

Drift i slag

Operativ behandling utføres i avdelingen for nevrokirurgi, som regel i de tre første dagene fra sykdomsutbruddet. Indikasjoner for kirurgi for hemorragisk slag er:

 1. Store hemisfære hematomer;
 2. Gjennombrudd blod i hjernens ventrikler;
 3. Aneurysm-brudd med økende intrakranielt trykk.

Fjernelse av blod fra hematomet er rettet mot dekomprimering, det vil si redusere trykket i kranialhulen og omgivende vev i hjernen, noe som forbedrer prognosen betydelig, og bidrar også til bevaring av pasientens liv.

Ikke-kirurgisk behandling

Konservativ behandling Blødninger i hjernen innebærer å utføre en grunnleggende og spesifikk nevrobeskyttende og reparativ terapi med reseptbelagte legemidler fra forskjellige farmakologiske grupper.

Baseline stroke terapi inkluderer:

 • Vedlikehold av tilstrekkelig lungefunksjon, om nødvendig - intubering av luftrøret og kunstig ventilasjon;
 • Normalisering av blodtrykk (labetalol, enalapril for hypertensive pasienter, infusjonsbehandling, dopamin for hypotensjon), korreksjon av hjertefunksjon i arytmier;
 • Normalisering av vann-salt og biokjemisk likevekt (infusjonsbehandling, diuretisk avtale - lasix);
 • Utnevnelse av antipyretika med hypertermi (paracetamol, magnesiumsulfat);
 • Reduksjon og forebygging av cerebralt ødem (mannitol, albuminløsning, sedativer, drenering av cerebrospinalvæske);
 • Symptomatisk terapi - når krampe syndrom (diazepam, tiopental) Cerucalum oppkast, fentanyl, haloperidol - med psykomotorisk agitasjon;
 • Forebygging av infeksiøse og inflammatoriske komplikasjoner (antibiotikabehandling, uroseptika).

Spesifikke legemidler for behandling av hemorragisk slag skal ha en nevrobeskyttende, antioksidant effekt, forbedre reparasjon i nervesystemet. De mest tilordnede av dem er:

 1. Piracetam, actovegin, cerebrolysin - forbedre trofismen i nervesvevet;
 2. Vitamin E, mildronat, emoksipin - har en antioksidant effekt.

Konsekvenser og prognoser

Livet etter et hemorragisk slag kan skape mange vanskeligheter, ikke bare for pasienten selv, men også for hans slektninger. Langsiktig rehabilitering, uigenkallelig tap av mange viktige funksjoner krever tålmodighet og utholdenhet. Som regel mister de fleste pasienter sin evne til å jobbe. I en slik situasjon er det viktig å bevare i det minste evnen til selvbetjening og selvstendig livsstil.

 • Fysioterapi øvelser;
 • massasje;
 • Fysioterapi prosedyrer.

Om nødvendig arbeider en psykoterapeut med pasienten, og arbeidsterapi, som er rettet mot å gjenopprette arbeidskapasitet og selvbetjening, er også nyttig.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å forebygge trykksår (tilstrekkelig hygiene, spesielt ved nedsatt bekkenfunksjon, hudbehandling). Det er også nødvendig å ta hensyn til muligheten for brudd på kognitive funksjoner - oppmerksomhet, tenkning, minne, noe som kan vesentlig komplisere kontakten med pasienten hjemme.

Forebygging av hemorragisk hjerneslag består først og fremst av en sunn livsstil, eliminering av dårlige vaner, normalisering av blodtrykket. I nærvær av ugunstige arvelige faktorer er det viktig å forklare at en rettidig advarsel vil bidra til å unngå utviklingen av sykdommen og dens farlige komplikasjoner.

Video: hemorragisk slag, hjerneblødning

Velkommen!
Vennligst hjelp, ikke miste din bestemor. Hun er 88 år gammel, hun hadde et hemorragisk slag, mens hun nå er på gjenoppretting, ved hjelp av turer, fungerer nesten alt (venstre side er verre). Og alt ser ut til å være ingenting, men hennes blodtrykk hopper (mot hypertensjon), og leger har ikke foreskrevet noen antihypertensive behandling med blodtrykkskontroll. Hva skal jeg gjøre?

Velkommen! Vi vil gjerne hjelpe, men vi kan ikke foreskrive behandling på Internett, men det er nødvendig for bestemor, når presset hopper. Du må på en eller annen måte vedvarende kommunisere med legen, terapeuten eller nevrologen, som kan ordinere de legemidler som er trygge og effektive. Hvis bestemor før slagtaket tok noen form for antihypertensive stoffer, kan du fortsette å ta dem og kontrollere trykket selv, måle det, i hvert fall om morgenen og om kvelden.

God morgen! 14.04.2017 den 40. mannen hadde et slag, hematom 11 ml. Nøyaktig halvparten av kroppen på høyre side føler ingenting, kan bevege armen og benet, står opp. Fortell meg, vær så snill, hva er prognosene for utvinningen og etter hvilken tid?

Velkommen! Prognoser i tilfelle av slag er problematisk, spesielt siden svært liten tid har gått. Alt avhenger av løpet av rehabiliteringsperioden. Det er mulig at pasienten vil være i stand til å gjenopprette det minste delvis motorisk funksjon og følsomhet, kanskje - han vil selv være i stand til å bevege seg uavhengig, men dette krever konstant arbeid -.. Massasje, trening, fysioterapi, etc. rehabilitering kan være lang - opp til et år eller mer, alle individuelt.

Velkommen! Fortell meg, vær så snill, er det noe håp? Om morgenen fikk min slekt et slag. Mens de kjørte til nærmeste sykehus, stoppet hjertet mitt 4 ganger. Nå er han i koma. Legene sa ubrukelig og ikke transportabel. Slaget skjedde plutselig. Oppkastet begynte, så skummet og det førte alle, 40 år, til en mann. Hematom 140 ml.

Velkommen! Hematom er stor, så vi snakker om å redde liv, først og fremst. Prognoser i den akutte perioden er vanskelige å gi, alt avhenger av sykdommens videre forlengelse og responsen på pågående behandling. Hvis du kan unngå hjerneødem og stabilisere vitale funksjoner, vil håp for livet være. Nå må du bare vente på sykdommens dynamikk.

Velkommen! Selvfølgelig kan en utgang fra koma bli betraktet som en forbedring. Prognosene er fremdeles tidlige, hematom er stort, og selv om blodet løses, vil nervecellene som døde på blødningsstedet ikke returnere, slik at det neurologiske underskudd forblir. Som hendelser fortsetter å utvikle - tiden vil fortelle, må du overvåke dynamikken i din fars tilstand.

Hallo Du er selvfølgelig synd at pine deg mer enn et år, men jeg leste vurderinger av personer med hjerneslag og ikke forstår - hvorfor noen er for uker / måneder i koma, mens andre føler seg som om ingenting hadde skjedd, og mine innfødte folk allerede døde den natten da blødningen skjedde! Jeg kan bare ikke tro det, vurderer at når det oppstod et gjentatt slag, sa ambulansene at trykket er normalt, hjertet fungerer som en klokke, så hvorfor så? I tillegg har du selv skriver - "noen aneurisme legene vurdere en indikasjon for kirurgi," men for noen grunn når det var et første slag, fortalte min far legene om ikke å drive en brygge aneurisme vil krympe! Og med det andre slaget gjorde doktoren ingenting i det hele tatt de første tre timene, sa at de første 6 timene bare skulle bli sett - det er sånn ?? Det å observere hvordan en person dør? Han ble satt i en sonde, og det var veldig ubehagelig for ham, og følelsen ble bevart, han kunne ikke snakke, men ansiktslammelse sovnet. Jeg vet ikke hvilken medisin han ble gitt eller gitt i det hele tatt, men hvorfor sier doktoren først at pasienten ble injisert i koma, senere endrer ordene til "pasienten selv falt i koma". Jeg forstår det gjentatte slaget er en forferdelig ting, men mens mange mister bevisstheten, var far min bevisst! Men av en eller annen grunn, når noen måneder ligger i koma, og selv etter at de har forlatt det, døde min far samme natt! Han koblet ikke engang til viljene umiddelbart, så han kunne puste seg! Jeg vet virkelig ikke hva og dumat..mozhet legen samarbeidet med begravelsesbyrået som står rett i bakgården til sykehuset hvor hans far lå, og jeg vet at betaler leger for hver pult liket (som er en kynisk business!) At hvis det spesifikt deaktivert eller til og med etter bevissthetstap og begynte ikke å pumpe ut, og straks overgav seg til brønden. Vel, hvordan kunne det være at han var i en forholdsvis ikke den verste tilstanden så snart døde! Hvor mye blod burde ha blitt utøst (så vidt jeg vet, det kan ikke være mye, det er ikke tomt i hodet mitt) og hvordan legene burde ha bodd slik at alt endte så fort! Og hvor gjør dette hevelse i ansiktet på slike underlige steder - det ytre hjørnet av øyet og den venstre delen av overleppen og over den! Munnen min var også åpen..

Velkommen! Korrespondanse er ekstremt vanskelig å bedømme, fordi vi ikke engang vet hvor det var blødning (sannsynligvis i subaraknoidalrommet, men det er vår gjetning). Operasjonen vises ikke alltid og ikke til alle, og hvis legene ikke gjorde det, var det egne grunner. Mer nøyaktig og korrekt informasjon kan nå bli gitt til deg av den behandlende legen, det ville være feil å få konklusjoner på Internett.

Hei, min bestemor fikk slag, ifølge min bestefar sa, satt hun gråt og kunne ikke si noe, han kalte "fast", hun ble tatt til intensivavdelingen, hvor hun lå i to dager i en tilstand av sopor, på den tredje dagen senket i terapi, er det hele dagen søvn, neste dag på ettermiddagen hun rullet over på sin side i søvne, åpnet øynene, datter så og begynte å gråte, tenke, lært språket var turgid, ikke svelges, men litt etter litt begynte å gi vann, suppe hun scoret enkelt svelger, sa han en sonde er ikke nødvendig. I dag er den tredje dagen, viste det seg, den høyre halvdelen ikke beveger seg, jeg forstår det er ikke nok tid har gått etter gjenoppliving, men vi skjønte ikke at hennes legene sa at bildene er rene, fartøyene ikke sprekke, er MR ikke er mulig å gjøre sukker på inntak er normalt, hun er ikke diabetisk insulin, spinal punktering er normal, når presset er brakt ned, hva kan det være? Et mikroslag? Eller fra høyt blodtrykk? Er det en sjanse for at det vil komme seg? Vi forstår at alderen allerede er, men det er oppmuntrende at ved slutten av den tredje dagen har hun allerede slukket mer og mer suppe) Takk for svaret!

Velkommen! Mest sannsynlig, min bestemor fikk slag, sannsynligvis - iskemisk, i dette tilfellet, fartøyene forbli intakt, mens CT sentrum kan være knapt merkbar, men klinikken tillater oss å snakke om brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Hvor mye bestemor kommer til å gjenopprette - mens du snakker tidlig, men generelt med iskemisk slagtilfelle en bedre prognose enn med hematomer. Nå trenger hun din oppmerksomhet og omsorg for forebygging av smittsomme komplikasjoner, og du må vente litt når tilstanden endelig stabiliseres, og det blir klart hvor skadet hjernen er.

Velkommen! Blødning fra en aneurisme er en alvorlig patologi, derfor er det upassende å snakke om ubetydelighet. Vel, nå som alt har fungert, men risikoen for re-blødning er veldig stort i tilfelle av aneurismer, og deretter konsekvensene kan bli svært alvorlige, slik at eventuelle aneurisme legene vurdere en indikasjon for kirurgi, forskjellen er bare i sin variasjon og tidspunkt for gjennomføring. I denne situasjonen må du lytte til doktors mening og følge den. Hvis operasjonen er planlagt, er det ikke noe poeng i å nekte og risikere.

Velkommen! Innføringen av noe gjennom nesen medfører ikke aktiv svelging. Og en sonde hvis det "svelge" for formålet med endoskopi gjennom munnen, er pasienten gjør bevisst, med innføringen av en nesesonde til pasienter i koma svelge er ikke en viktig handling, beveger sonden passivt legens hånd. Om "hyggelig / hyggelig" hvis du vil bli tildelt fibrogastroscopy og må bokstavelig talt svelge sonden, prosedyren er neppe hyggelig, du kan si om det eller show, men det vil endre seg? Alle vet at de fleste medisinske prosedyrer ikke bringer mye glede, og ofte ganske smertefullt, men pasientene må tåle det inntrufne injeksjoner, kutt, innføring av sonder, katetre og så videre. E. Selv om de ikke kan si om sine følelser.
Hodet kan heves, men ikke nødvendigvis.
Prosedyren er ganske sannsynlig ubehagelig, men så vidt vi vet, kan de som er bevisst, lide det, vi kan ikke klargjøre denne saken for deg. Videre er følelsen av oppfatning behagelig eller smertefull for alle, det er ikke vanskelig for noen å svelge en sonde, og en annen injeksjon i skinken er et stort problem.
Og mer: Du må på en eller annen måte frigjøre dette problemet og disse tankene og gjøre dem til et godt minne om personen du har torturert deg selv med spørsmål for så lenge. Folk blir syke, de prøver å hjelpe så mye som mulig, selv om det er smertefullt eller ubehagelig, men resultatet er ikke alltid slik vi vil, dessverre, og vi trenger bare å kunne ta det verste utfallet av sykdommen.

Den avdøde i sertifikatet indikerer to dødsårsaker - hjerneødem og blødning i venstre halvkule. Spørsmål: Er ikke hjernebarken i stammen og stopper å puste når hjernen er hovent? Hvis ja, hvordan kan en annen dødsårsak være blødning?
Hvis vi antar at en person har lidd en hjernestamme og hans hjerte stoppet, vil adrenalin og ventilasjon hjelpe i dette tilfellet?
På hva er det avhengig, vil pasienten dø eller falle i en dyp cerebral koma? I tilstanden av denne koma er pulsen stabil?
Hvis legen selv går inn i pasienten til en kunstig koma (med slag), kan dette tale om smertefulle smerter som pasienten opplever og i forbindelse med hvilken han injiseres i koma?

Velkommen! Når hjernen er hovnet, går ikke stammen og / eller cerebellumet inn i den store oksepitalåpningen.
Når det gjelder dødsårsakene, er det visse regler for formulering av diagnosen og utstedelse av dødsattest. I dette tilfellet er den viktigste sykdommen som forårsaket dødsblødning i hjernen, dens komplikasjon og den umiddelbare dødsårsaken - hjernesødem.
Adrenalin og IVL kan hjelpe når man cuffer, da begynner hjertet å slå, eller det kan ikke hjelpe (som skjer oftere), da kommer døden, dette er en tilfeldighet, og i dette tilfellet er det lite avhengig av legene.
Pasienten vil dø eller falle i koma - avhenger av volumet og lokaliseringen av hematom, den opprinnelige tilstanden til organismen, økningsraten i cerebralt ødem. I koma kan puls være ustabil.
Pasienten injiseres i en kunstig, ikke på grunn av ubehagelig smerte, men for å redusere graden av skade på den allerede lidende hjerneslag. Hvis pasienten er i en tilstand av hjerne koma, er det umulig å finne ut om han har smerte eller ikke, men i alle fall kan en person uten bevissthet ikke innse dette og objektivt vurdere det.

Hvis stammen / cerebellum kommer inn, slår personen umiddelbart av eller begynner å kveles? Og la oss si at han ble "pumpet ut", han vil ikke gjenvinne bevisstheten og vil være i koma? Generelt, hvis kofferten er skadet, begynner folk alltid å kvakke eller fortsatt kan puste, men er det problematisk?
På tidspunktet for blødning, føler pasienten smerte? Hvis pasienten falt i koma etter blødning, bør det alltid være koblet til ventilatoren?
Hvis pulsen i koma er ustabil, hvordan bestemmer legen om pasienten er i live?
Er det sant at når et slag ikke bruker en defibrillator?

Hvis en kile oppstår, virker respiratorisk senter vanligvis, nedsatt dyspné eller agonisk respirasjon, i hvilket tilfelle pasienten overføres til ventilatoren. Hvis pasienten er "pumpet ut" etter kile mot bakgrunnen av ødemet, vil han være i koma. Vanligvis i slike tilfeller blir hjernebarken ødelagt eller ødelagt med subkortiske strukturer, slik at bevisstheten ikke lenger kommer tilbake. "Det er problematisk å puste" - dette er kortpustethet eller en bestemt type pust som har blitt forstyrret. Det er ikke at luften passerer dårlig, som det skjer, si, med forkjølelse. Hvis stammen er skadet, forstyrres den korrekte impulsen fra nerveregulerende sentre mot luftveiene.
På tidspunktet for blødning, føler pasienter som er bevisste, en sterk hodepine.
Indikasjonen for tilkobling til ventilasjonen er ikke koma, men et brudd på luftveiene. Hvis pasienten i koma kan puste uavhengig, kan den ikke kobles til ventilatoren.
Om pasienten er i live eller ikke, bestemmes ikke bare av puls, selv om hans tilstedeværelse, selv ustabil, allerede indikerer at hjertet slår, noe som betyr at personen er i live. Livets tegn, i tillegg til pulsen, vil være tilstedeværelse av trykk, elevens reaksjon til lys, og så videre.
Defibrillatoren brukes til ventrikulær fibrillering, og hvis fibrillasjonen har utviklet seg under et slag, brukes denne enheten i forbindelse med kontinuerlig gjenoppliving dersom de er hensiktsmessige i forhold til den underliggende patologien.

Du unnskyld meg for å kaste spørsmål, men på grunn av uvitenhet om de eksakte omstendighetene for en persons død og avskedigelsen av hans behandlende lege, prøver jeg å gjøre et mer nøyaktig bilde av hendelsene. Jeg vet bare at personen ved inngangen til sykehuset ikke hadde feber, hjertet fungerte bra, men kunne ikke se noe mer (det var derfor jeg spurte hvordan levende / ikke-levende dyr ble bestemt, plutselig ville legen ha trukket feil konklusjoner). Hvis sertifikatet indikerer både cerebralt ødem og blødning, betyr det at det ikke var noen kile på stammen i tilstedeværelsen av blødning (selv om pasienten hadde de siste timene på ventilatoren)?
Du skrev "i slike tilfeller forstyrrer hjernebarken eller kobles sammen med subkortiske strukturer." Jeg har en røntgen av den avdøde, hvor hele hans venstre halvkule er badet i hvitt - passer dette til din beskrivelse?
Det er det jeg prøver å forstå grunnen til at pasienten var i koma - fra blødninger alene falt og koblet til respirator, eller kvalt, og senere ble det evakuert (personlig synes jeg det er mer sannsynlig hendelse, det vil si til opptak, ikke var han.. IVL, og legen omgår bare avdelingen 2 ganger i timen).
Agonal puste og alvorlig hodepine - betyr døden fra hjerneslag svært boleznenna..Pri døds puste fordi folk føler at noen choking (som for eksempel en mann som har væske i lungene, eller som i kvelning), og hvor lang tid det kan vare?

Olga! Reaksjonen av elevene til lys er ikke avhengig av om personen ser eller ikke. Det vedvarer selv med fullstendig blindhet. Videre, som nevnt tidligere, er dette ikke det eneste tegn på liv eller død, vurderer legen alt i et komplekst, derfor er uriktige konklusjoner utelukket. Når konstatert biologisk død, er pasientens kropp i kontor for ytterligere to timer, og i denne tiden er det pålitelige tegn - kjøling liket flekker, nummenhet, og deretter "blande" noe er rett og slett umulig. Angitt i sertifikatet ødem og blødninger ikke utelukke prolaps, kan det være eller ikke være, at de ikke skal si, fordi det ikke har vært en obduksjon, men uten prolaps ødem og massiv blødning oppstår respirasjonssvikt, hjerteaktivitet, og så videre. D. Det vil si,, ødem i hjernen er nok til å få pasienten til å dø. Tilsvarende er det ingen sammenheng mellom pågående eller ikke gjennomført ventilasjon og avtagende. Røntgenstråler er ikke den beste metoden for diagnose i dette tilfellet, men det kan også sies om et ganske stort hematom. Vi ser situasjonen slik: En blødning skjedde, ved opptakstidspunktet arbeidet hjerte og lunger. Rask utvikling hendelser i form av trykkstigningen i kraniet (fordi blodansamlinger, noe som skaper ekstra volum) og hjerneødem, som ikke forekommer på tidspunktet for kortvarig brudd i blod, førte til åndedrettssvikt. Pusten var ødelagt, hva det var - faktisk spiller det ingen rolle, men legene justerte ventilasjonen for å sikre at lungene virker. Koma kunne ha kommet på dette stadiet fra et hematom og et cerebralt ødem. Resuscitators prøvde å hjelpe, ventilerte lungene, injisert narkotika, men pasienten døde ikke fordi de ble behandlet dårlig, men på grunn av alvorlighetsgraden av sykdommen antyder en høy sannsynlighet for død. Du forstår at store blødninger er en veldig alvorlig sak, og hvordan hendelser vil vise seg - Gud bestemmer kanskje. I de fleste tilfeller forekommer døden de første dagene, til tross for innsatsen fra spesialister. Legen kan ikke fysisk sitte ved en pasientens seng hele tiden, og dette gir ikke mening fordi narkotika og ventilasjon er utstyrt med viktige funksjoner så mye som mulig. Den agonistiske tilstanden følger vanligvis med et brudd på bevisstheten, så det er ikke mulig å finne ut nøyaktig hva pasienten føler. I tillegg er smerten mer karakteristisk for kroniske sykdommer, onkologi, infeksjoner, og i tilfelle et hjerneslag dør pasienten i koma, ikke å kunne fortelle om deres følelser. Hvis hjernen dør, er det umulig å evaluere dem, hvordan man faktisk føler og analyserer smertefulle opplevelser. Mest sannsynlig vil du ikke få et mer nøyaktig bilde er ikke fra uvitenhet om omstendighetene og fra en mangel på forståelse av sykdommen, og noen medisinsk faglig vil bekrefte at din tvil eller mistanker forgjeves. Mange av dine spørsmål er ikke av avgjørende betydning, for eksempel om kile- eller pustevansker. Disse øyeblikkene i dette tilfellet har ingen effekt på taktikk og prognose, lite avhenger av dem, gitt det store hematom og hjerne ødem. I intensiv omsorg er assistanse gitt i maksimumsbeløpet, og i en begrenset tidsperiode er pasientene et skritt unna døden, derfor gjenopplærer vanligvis ikke å kommentere eller prognose. Du kan være sikker på at legene har gjort alt de kan, vi har ikke engang tvil om det.

Isolert blødning i halvkulen er ikke klassifisert som subaraknoid, fordi subaraknoid er ledsaget av utstrømning av blod under hjernens membraner og ikke inn i selve hemisfærens vev.

Velkommen! Det er ikke nødvendig at de avdøde leppene er bleke og ganske ofte viser seg at de er cyanotiske. Dette skyldes mange faktorer - plasseringen av kroppen, dødsårsaken, samtidig sykdom, etc. Det er mulig at pasienten led en hjertesykdom, som hjerneslag ofte forekommer hos personer med hjerte-og karsykdommer, og leppene i disse pasientene blir blå i løpet av livet på grunn av mangel på perifer.. blodstrøm. Dessuten gjør den mangel på blodsirkulasjonen ikke bety at blodet som forlater vev fullstendig, venøse del av det vanligvis forblir i blodårene og gir et karakteristisk farging av vev.

Velkommen! Heldigvis er nå ikke det tidspunktet folk kan bli begravet levende, men dessverre gikk faren fortsatt bort, og dette faktum utgjorde absolutt ingen tvil i legen. Vi kan bare svare på spørsmålene dine, fordi vi ikke var på sykehuset, og vi kan ikke kommentere ordene til behandlingslegen.
- om å falle inn i koma eller introduksjon til det, kan du bare finne ut av en lege, vi kan ikke vite eller godkjenne det;
-effekten av adrenalin bestemmes av pasientens tilstand. Adrenalin brukes til klinisk død, sjokk og andre alvorlige forhold. Effekten kommer enten umiddelbart, eller forekommer ikke. Det er ikke slik at adrenalin jobbet etter timer og pasienten "kom til liv." I tillegg kan adrenalin "starte" hjertet, men dette betyr ikke at pasienten vil gjenvinne bevisstheten, spesielt hvis hans hjerne er skadet;
-Papa kan ligge horisontalt og samtidig puste pusten, men fravær av en pute er ikke en medisinsk feil;
-etter gjentatt blødning oppstod, kunne normal pusting forstyrres før, og pasienten ble overført til ventilatoren, hvilket ikke betyr at før det var han kvelende;
-tap av syn er mulig, men hvis hjerneslaget ble brutt på bakgrunn av et slag, var det umulig å registrere tap av syn på grunn av mangel på full kontakt med pasienten;
-døden med gjentatt blødning forekommer ofte ved utløpet av blod eller kort tid etter det, 2-3 dager i slike tilfeller - en anstendig tid, slik at informasjonen fra Internett ikke bør være en unnskyldning for din tvil;
-Leger kan misforstå som i nærvær av skjermer, og uten dem har det ingen avgjørende betydning for diagnose og behandling.
Oppsummere, jeg vil forklare at hjerneblødning er en svært alvorlig patologi, og gjentatte hematomer i de aller fleste tilfeller gir ikke pasienten noen sjanse. Basert på dataene dine kan vi si at faren din var på randen av et liv og dødsforhold, men dessverre kunne han ikke overleve. Det handler ikke om doktors handlinger, selv om vi ikke beskytter noen og ikke kan dømme utvetydig, er poenget at patologien er alvorlig, med hvilken selv moderne medisin på høyeste nivå ikke kan kjempe. Du trenger ikke å tvile eller mistanker å pine seg selv i live vi ikke begrave, og i slike sykdommer selv de største eksperter innen medisin er maktesløs, selv om handlingene dine leger ikke har sett noen feil eller uaktsomhet. Prøv å akseptere situasjonen som har skjedd, og avstem med den, gi slipp på erfaringer med lette tanker om din far.

Mange takk for svaret!

Beklager, men vær så snill å spesifisere ett punkt: Du skrev "Pappa kan ligge horisontalt og samtidig puste normalt, fraværet av en pute er ikke en medisinsk feil." Tross alt skal pasienten ligge på sin side slik at han ikke stikker med oppkast, noe som ofte skjer i slag. Men pappa lå på ryggen, fordi hendene hans var bundet til sengen, så han ikke ville trekke ut mottakeren. Er det mulig i dette tilfellet at paven kunne kvele på oppkast?

Pasienten bør ikke ligge på hans side. Generelt, med IVL og intensiv omsorg er det vanskelig å forestille seg en slik stilling hos pasienten. For å forhindre oppkast av oppkast, tas egnede tiltak. Hvis faren din ble autopsied, ville legen som hadde utført det, ha kjent og reflektert dette i sin konklusjon, men selv uten å åpne det faktum at "choking" er umulig å gjemme seg. Mistenkelsene dine er grunnløse og ubegrunnede. Legene har ingenting å mistenke, i hvert fall basert på dine ord.

Du skjønte ikke mye - som jeg sa, da jeg tok min far til sykehuset, var alt det legen gjorde, sonden satt. Ingenting mer (heller ikke hjernen var der, og i prinsippet ble hjelpen gitt etter 2,5 timer). Og da lå papa på ryggen og hodet hans ble ikke hevet. Det er derfor jeg spør:
- Er det sant at han ble satt på ryggen, ikke løftet hodet, med tanke på muligheten for oppkast og flere sengetøy. For tiden da jeg var der, kom sykepleieren ikke og vendte han ikke på sin side, og det var umulig å ta i betraktning at hendene hans var bundet på hver side av sengen, slik at røret ikke ville bli trukket ut. Under sonden rydde faren hele tiden sin hals, reiste hodet oppover. Jeg var redd for at han ble kvalt / kvalt. Derfor, i den første meldingen spurte jeg:
- Er det mulig at han kvalt? på det tidspunktet da hematomen brast, var han ikke på ventilatoren.
Legene besøker undersøkelsen 2 ganger i timen, og i løpet av denne tiden kan alt skje, ringeknappen til sykepleieren, nei og hvordan man trykker på om hendene er bundet. Ventilatoren var etter da hematomen briste (dvs. når det ikke var noe å gjøre) og da ble paven selv enten falt inn i den, eller ble satt inn i koma. Og etter nesten 12 timer ringte de og sa at pappa døde. Det var ingen obduksjon (som jeg angrer nå). legen insisterte på at vi forlater det fordi dødsårsaken er åpenbar. Jeg prøver ikke å klandre doktoren (hvis bare fordi det er for sent), men jeg trenger virkelig å forstå hva som er riktig og hva som ikke er og hvordan det egentlig var, fordi min fred er avhengig av det.

Du forstår at vi ikke engang kan vite hvordan det egentlig var, og vi bygger bare antagelser basert på dine data, og du insisterer på muligheten for at din far kvalt. En tredjeparts spesialist som ikke var tilstede i pasientens menighet, er svært lite sannsynlig, døden må ha kommet fra konsekvensene av hematom (cerebralt ødem, akutt hjertesvikt osv.). Det endelige svaret på alle dine spørsmål kan gis av behandlende lege, opptegnelser i medisinsk historie, kanskje - oppgradering.

Velkommen! Min fetter tok en hemoragisk hjerneslag, blodtrykket steg kraftig i kveld, ringte etter ambulanse og ga ham en injeksjon og venstre, kom opp til toalettet om natten og ropte: "ringe en ambulanse", han falt og mistet bevisstheten. Legene sa at det var en alvorlig tilstand. Blødning i hjernen, ligge i 5-6 dager i intensivavdelingen, deretter overført til menigheten, anerkjent alle, snakket, ble fort sliten og ikke spist noe, oppførte sig som et barn og adlød ikke leger. I dag var det et andre slag, sier leger, en svært vanskelig tilstand, hva er prosentandelen at hun vil være i live?

Velkommen! Det er umulig å si hva er sannsynligheten for at slektningen din vil være i live, men det er klart at prognosen er veldig alvorlig, fordi det oppstod en gjentatt blødning. Nå må du bare vente på en slags dynamikk.

Hei. Min far var 64 år da han døde fra en stor blødning til hjernen. Før det gikk han gjennom en operasjon for å bytte ventilen til hjertet, og det var også det første slag på grunn av warfarin (de begynte ikke å operere hematom, sa de, vil avta med tiden). Så fulgte et nytt slag. Pappa kunne ikke stå opp, det høyre hjørnet av munnen hans droppet, det var ingen tale, men trykket var normalt, hjertet fungerte som en klokke. Legen gjorde ingenting, bare satte en unødig sonde. Etter ca 3 timer sa de at hematomet hadde bristet, de satte ham i en kunstig koma, de forbød ham til ventilatoren (kirurger nektet å operere igjen). Neste morgen døde min far bort. De sa, de injiserte adrenalin i hjertet, det er ingen mening. Legen viste roentgen av hjernen - hele venstre halvkule var hvit (sagt, dette er blod). Betyr dette at under pusten opplevde pappa forferdelige smerter, anfall, hvis luftveiene i hjernestammen også kvalt? Og hvorfor, da jeg så faren min på begravelsen, var venstre side av ansiktet (området på ytre ytre hjørne av øynene og venstre øvre side av leppen) oppsvulmet / oppsvulmet?

Velkommen! Legen gjorde sannsynligvis det som kreves av ham i denne situasjonen, og kirurger nektet å operere på grunn av høy operasjonell risiko, fordi faren din kunne dø rett på operasjonstabellen. Det eneste som kunne gjøres for ham etter blødningen var å justere ventilasjonen for å støtte funksjonen til andre organer. Det er absolutt ikke nødvendig at faren din opplevde forferdelige smerter, kramper, etc., fordi i denne tilstanden vanligvis kommer koma, og hva pasienten føler i koma er ukjent for noen. Skader på hjernestammen kan føre til en puststopp, men faren din var på ventilatoren, det vil si at han ikke kunne kveles. Endringer i ansiktet kan være forbundet med og en annen tilstand av muskulaturen på tidspunktet for dødsfallet, og med kroppens posisjon etter starten er det svært vanskelig å bedømme.

Hallo Til min venn av 17 år, en måned eller to siden begynte han å klage på hodepine, temperaturen stiger. Nylig gikk han til sykehuset, og de fortalte ham at på hodet hematom, hvis det ble kastet med all sin makt, og sa, det er greit, bare for å leve et rolig liv, og i dag ble han tatt med til "fast" og sa at han hadde en blødning i hjernen. Han begynner å se dårlig fra smerte og føles som om hodet hans er presset med all sin makt. Hva er sjansene for å overleve?

Velkommen! Prognosen avhenger av størrelsen, kvantiteten og lokaliseringen av hematomene, slik at mer detaljert informasjon kun kan gis av den behandlende legen etter undersøkelser og etablering av en nøyaktig diagnose.

Velkommen! 21.12.2015 på bestemor var det omfattende hemoragisk hjerneslag, hennes 79 år, bor alene, fant henne i kveld, lå ikke hvor mange, ca 12 timer eller mer på sykehuset sa at gjennombruddet kom i 3. og 4. ventriklene av venstre og høyre hjernehalvdel, og dannet et hematom. Operasjonen gjorde ikke eller gjør, ligger i koma, en koma på 1-2 grader. Hun kan puste seg selv, men har med vanskeligheter gjort ventilasjon. Hva er spådommene, er det noen sjanser for at hun vil gjenvinne bevisstheten? Hun får narkotika slik at hematom kan løses raskere, og hun har hydrocephalus.

Velkommen! Dessverre har du ingenting å berolige, fordi gjennombrudd av blod i hjernens ventrikler er en alvorlig og farlig tilstand. Du må håpe og vente på stabilisering av staten, men forberede deg på eventuelle utfall.

Velkommen! Den 25. desember hadde ektemannen et hemorragisk slag. Legene sier at størrelsen på hematom er 15-17 mm, operasjonen er ikke angitt, siden den ligger dypt. Deep paresis av høyre side, kan ikke snakke. Hele tiden var han bevisst, 6 dager på intensiven, ble trykket kontrollert for å unngå gjentakelse, vel, ventet vi til frigjort god Chamber. Nå i menigheten. Helt tilstrekkelig, alle lærer, prøver å snakke, men fungerer nesten ikke (uhørlig, som grøt i munnen). Det var en liten mobilitet på høyre fot. Med hånden din mens det ikke er høyttaler. Nootropics drippes med ceraxon (+ kalium), brønn, diuretika, antibiotika og smertestillende medisiner. Selv i intensivavdelingen leste han notatene våre, reagerte, forstod. I dag viste jeg ham bildet på tavlen, han ville gjenkjenne alle. Han er 52 år gammel, led av hypertensjon (trykket hoppet til 205 på tidspunktet for strekningen). Han drikke nesten ikke, men han røykt mye. God og overvekt stor (120 kg ved kroppshøyde 190). Hva er etter din mening vår sjansene for utvinning? Og likevel: Hvor mange av de eksisterende standardene kan vi bli behandlet på et sykehus? Jeg er bekymret for at før 5. januar er det ikke rehabiliterende lege eller tale terapeut på sykehuset. Vil vi ikke savne den dyrebare tiden for rehabilitering? Hvilke andre effektive nototoper er vist i vårt tilfelle?

Velkommen! Sjansene for utvinning er der, men alt avhenger av mannens kropp, og på effektiviteten av rehabiliteringsaktiviteter, så er det vanskelig å si nøyaktig i hvilken grad alt skal gjenopprettes. Sykehusbehandling du kan være så lenge det er minst en slags helsetrussel samt forbedring og stabilisering av kroppen arbeid du trenger å tenke på overføring til rehabilitering eller til riktig avdeling eller etat i en lignende profil. Precious tid du ikke savner, fordi i den akutte perioden er det viktigere å motta medisiner for stabilisering av tilstanden, i stedet for å starte med en taleterapeut. Tålmodighet mot deg og en rask gjenoppretting til din mann.

Velkommen! Faren min er 60 år gammel, veldig sterk helse, han ble aldri syk og klaget ikke på noe, den 18.12.2015 oppstod et omfattende slag og et hematom ble dannet. Funnet bare om kvelden, hvor mange lå - det er ukjent, fra 6 til 18 timer. Tok bort høyre side, var i full bevissthet hele tiden, kunne ikke snakke. De utførte en operasjon, fjernet hematom, sa at det var uten problemer, og de introduserte det til en kunstig koma med kunstig ventilasjon. Tilstanden, sa de, var tung. 19 av kvelden sa de begynte å trekke seg fra koma, sluttet å gi narkotika og til middag neste dag, de helt slutter å virke, men natten gjenopptatt, t. Til. Han er mye spent og avviser enheten. Fortell meg, hva er spådommene, vil han komme til bevissthet for å si farvel på en menneskelig måte?

Velkommen! Omfattende hematom er en alvorlig sykdom, så det er umulig å si noe klart før stabiliseringen av fars fars tilstand. Vi må vente på dynamikken, veien ut av koma og normaliseringen av de grunnleggende vitale indikatorene. Hvis du klarer å få ham ut av koma, passere hjernen hevelse, så er det ganske mulig at du ikke må si farvel. Tålmodighet mot deg og bedre din far!

Hallo Min mor 45 år gammel, i går kveld har steget kraftig presset av 170/100, er begynnelsen veldig hodepine, ble tatt bort i en ambulanse. De gjorde MR, forskning. Hun er bevisst, alt ser ut til å bevege seg, hun kan snakke. Konklusjon MR er et bilde av SAK med et gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet. MR-tegn på en aneurisme av høyre ICA. Legene sier at de skal operere. Hva venter vi på, hva er prognosene? Takk

Velkommen! Alt avhenger av hvordan operasjonen skal utføres, det er umulig å si noe klart på forhånd.

God ettermiddag. På bestemor (74 år) et hemorragisk slag. De første dagene hadde en appetitt, øynene hennes var åpne, hun prøvde å snakke. 6-7 om dagen sover, reagerer ikke på samtaler, spiser ikke. Hvorfor?

Velkommen! Dette kan skyldes en økning i størrelsen på hematom, en økning i cerebralt ødem, en blødning. Nærmere bestemt kan dette spørsmålet kun forklares av den behandlende legen.

God dag!
Faren (53 år gammel) puster seg gjennom røret, mates gjennom
sonde, fullstendig lammet (kan bare vri på hodet, stikke ut
tunge og blinke øyne). I morgen er det utladet. Kommentar, vær så snill,
konklusjonen av et tomogram av en hjerne... Hva skal vi videre forventer? Hvor mye lenger kan han leve?

CT i hjernen (lag 1, 4).
De store halvkugler, mellomstrukturer, cerebellum, hjernens ventrikler er tydeligvis visualisert. Utvidelsen av de konvektive subaraknoide mellomrom er visualisert, gyrusmønsteret blir forsterket. En hyperdense-fokus i broen, tetthet opptil 32 UHU, opp til 12x8x7, er bestemt på den merkede hevelsen. Atrofi av frontale og parietale lobes er visualisert. Differensiering av stoffet i hjernen er tydelig. Den hypodense foci i basale kjerner og paraventrikulære på begge sider er visualisert. Det ventrikulære systemet er ikke forstørret. Paraventrikulært ødem er visualisert. Det er ingen forskyvning av medianstrukturen.

Z-e: Hjerte av subakut blødning i broen.
CT tegn på dyscirculatory encefalopati.

Velkommen! Har faren blødning i broen (en av delene av hjernen), symptomer på cerebral ødem, atrofi av frontpartiet og parietallappene (kronisk prosess forbundet med mangel på blodstrøm). Ingen som egentlig ikke kan svare på hvor mye mer skal leve din far, dette er veldig individuelt og avhenger av mange faktorer, blant annet, fra hånd om av slektninger. Siden bruddene er slik at hans far var den dype ugyldig, så fra deg og andre familiemedlemmer kan ha behov for hjelp til å overvåke og omsorg for dem i kosten, hygieniske rutiner, og så videre. D. Du kan få hjelp av en utdannet og erfarne sykepleiere, men en la faren din ikke fungere. Nærmere anbefalinger for ytterligere dine handlinger vil bli gitt av legen ved utslipp.

Velkommen! Til min far 6 måneder siden ble operasjonen gjort med akkurat samme diagnose, men legene sier at han fortsatt har et hematom i venstre side, og at hvis de utfører en operasjon igjen, vil han ikke kunne gå. Om det er mulig å bli behandlet uten operasjon.

Velkommen! Selvfølgelig, uten kirurgi, kan du også bli behandlet - fra en nevrolog som vanligvis ser på pasienter etter et slag. Hjelp i rehabilitering kan ha en rehabilitator, en fysioterapeut, en massør. Du må diskutere disse problemene med en nevrolog.

Velkommen! Han hang på baren med hodet ned og falt på hodet. Hodet mitt var veldig sårt. Og om natten følte jeg meg veldig - det var store smerter. Om morgenen våknet jeg meg og kunne ikke åpne et øye, det viste seg at jeg var hovent og rødmet. De dro til legene, men de sa ikke noe fornuftig, unntatt å dryppe i øynene og drikke tabletter. Men etter en dag begynte det andre øyet også å lukke, doktoren gjorde ingenting, trodde at jeg ble slått, og jeg løy bare. Etter omtrent to uker passerte nesten alt. Men visjonen ble verre for et par dioptere. Det har allerede gått to år siden denne hendelsen, og ingenting angår (det var 17-18 år). Jeg er bekymret for om konsekvensene kan utvikle seg videre, som jeg ikke legger merke til, men vil vende i fremtiden. Takk på forhånd for ditt svar.

Velkommen! Sannsynligvis har du hatt en craniocerebral skade på grunn av et fall, og når og hvordan det vil manifestere seg i årene som kommer - ingen vil si, og til og med koble til for eksempel hodepine som kan oppstå i 10-15-20 år med dette Traumer er ganske vanskelig. Hvis det ikke gjør noe for deg, er det bedre å huske mindre om høsten og lede en sunn livsstil, slik at du ikke slipper følelsen.

Velkommen! Min søster er 52 år, på søndag ble hun tatt til ambulansen i en halv time etter angrepet. Her er hva legene sier: Ikke-traumatisk intracerebral blødning (intracerebral hematom - 22V) i venstre hjernehalvdel fra hjernen fra 18.10.15. Hemorragisk slag. Bakgrunn: aterosklerose av cerebral fartøy. Hypertensiv sykdom 3 grader, 3 stadier, risiko 4. Ødem i hjernen, dislokasjon av hjernen. Iskemisk hjertesykdom. Aterosklerose av aorta. Aterosklerotisk kardiosklerose. Behandlingen er konservativ. Den fjerde dagen i intensivavdelingen reagerer han ikke på kommandoene, han snakker ikke, men øynene hans er åpne og svelger uavhengig. Spørsmålet mitt er: hva skal vi forberede oss på? Og i tilfelle et gunstig utfall, hvor lenge skal restaureringen ta? Og betyr dette uførhet og i hvilken grad? Takk på forhånd.

Velkommen! Du må vente på stabilisering av din søsters tilstand, og stoppe ødemet i hjernen, så kan du gjøre minst noen konklusjoner. Det er umulig å si på forhånd hvor lang tid det tar å rehabilitere, fordi det ennå ikke er klart i hvilken grad hjernedepartementene har lidd og hvordan gjenopprettingsprosessen skal gå. Som regel, etter et slag, er pasienten deaktivert, og gruppen er allerede avhengig av bestemte brudd og tapte funksjoner, funksjonshemming, etc.

God ettermiddag. Min søster er 30 år gammel. Klager på hodepine, venstre side av nakkesmerter og følelsesløp, gikk til legen, diagnostisert med "dystrofi av stamceller i hjernebarken." Dårlig blodsirkulasjon, celledød. Behandlingsforløpet hjalp, som en støy i ørene og hodepine gikk, men bare ferdig med alle triksene - igjen hodepine, venstre side av ansiktet er hele tiden nummen. Hva kan det være og hvor farlig vi gjør?

Velkommen! Slike symptomer kan gi og cervikal osteokondrose, og problemer med karene, og dystrofiske forandringer i hjernen (encefalopati). Din søster trenger å kontakte en nevrolog som bestemmer den eksakte årsaken til disse klager og foreskrive en behandling. I tillegg er det nødvendig å ekskludere patologien til livmoderhalsen, ved å lage en røntgen eller MR.

Hei, onkel '53 15. juli led en hemoragisk hjerneslag, et gjennombrudd i ventrikkel, gjorde en MR på den andre dagen av en operasjon for å fjerne hematom, inntil 5 August var på intensiven, men i tankene, spise most mat, trykket ble opprettholdt preparater, 5 august, overført til vanlig sengepost, er det allerede en vanlig mat, lært å sitte, stå, spise uavhengig, trykket var stigende igjen, ofte høyere enn normalt, alle mestret raskt nok, det er ikke brutt, telefonsamtaler, ble den 17 august overført til et sanatorium avdeling for rehabilitering slag, og 19 august i morgen hadde en andre slag, mer omfattende, igjen med en pause i ventriklene, har legene nektet å operere, sa det ville være fatalt for tabellen, er nå den 24. august, 6 timer, det er på intensivavdelingen, i sinnet lærer, er venstre side lammet, sover hele tiden, temperaturen har steget 38,5 dryppende Mannitol Perfalgan dårlig avveie, røre matet flytende mat, sove igjen, snakker om å installere sonden til makten. Hva er våre forhåpninger? Er det mulig å vente på noe vendepunkt for å gjenopprette? Det er klart at selv en så rask gjenoppretting for første gang ikke vil være at svært høy risiko, og påvirke om våre spådommer om at en andre strøk så raskt etter den første skjedde?

Velkommen! Selvfølgelig, i tilfellet av tilbakevendende slag forvente en rask bedring er ikke nødvendig, men et vendepunkt, kan komme når den normale temperatur, trykk og tilstand er stabil. Det faktum at tilbakevendende slag skjedd på så kort tid etter den første, selvfølgelig, påvirker prognosen, men med tanke på at din onkel i hodet og vet slektninger håp for livet, selv lammelse, men est.Seychas Du trenger bare å vente og Håper det beste, men leger har allerede alt de trenger.

God tid på dagen! I dag er situasjonen - for å sette sonden til makten, han nesten ikke reagerer på det, er bevisstheten borderline, eller sover, eller ubevisst, til de harde lyder og andre stimuli reagerer, trykk alene ikke støtte, temperaturen 39-40, avvik på 0,5-1 grad selv om med ekstern kjøling. Jeg forstår at det er forverring, doktorer sier at det ikke engang er et poeng i å koble ventilatoren hvis det er behov - hvordan å betrakte disse ordene? Hvilken medisin vil ikke hjelpe og håper bare på et mirakel?

Velkommen! Dessverre, leger er ikke allmektig, i alvorlige tilfeller, spesielt med stor hematom blod penetrasjon inn i ventriklene, kan hjelpe ikke være mulig på grunn av strengheten av pasientens tilstand. Gitt nærvær av høy feber, nedsatt bevissthet, kan du snakke om forverringen. Dessverre er det ingenting å oppmuntres, det gjenstår bare å vente og hele tiden holde kontakten med den behandlende legen.

Hei, min venn hadde en hjerneblødning i dag. Høyre side påvirkes og cerebellum påvirkes. Trykkspring. Hun er i koma. Samtidig fikk hun et slag for et år siden. Er det mulig å gjenopprette?

Velkommen! Gjenoppretting er usannsynlig, særlig siden strekningen ikke er den første. Nå kjemper leger for livet til din venn, fordi hun er i koma, og det er for tidlig å lage prognoser.

Velkommen! Til min mamma på 55 år har et hypertonisk trykk 220-240. Den 29. juli 2015 har falt kraftig, har mistet bevisstheten mens den ble båret i rask puls, nesten ikke. Etter innføringen av ukjente stoffer begynte jeg oppkast og kramper. Etter den første undersøkelsen sa legen at koma, hjerneslag, blødning og lungeødem. Meget alvorlig tilstand og selv puster ikke. Ved inngangen var trykket 260. Etter 5 dager var tilstanden ekstremt vanskelig, men trykket ble normalisert. Hva skal jeg gjøre?

Velkommen! Du selv kan ikke gjøre noe, bare vent og håper at min mor kommer ut av koma og tilstanden vil stabilisere seg. Det er under tilsyn av leger som er sikker på å gi all nødvendig hjelp.

Hei, min mor døde 76 år. 18. juli fra et hemorragisk slag, tre dager etter sykehusinnleggelse. Legene gjør ikke kirurgi, og ikke si hvordan å gjennomføre behandlingen, dersom MR ble gjort. Ikke varslet om døden, selv om telefonene tok, sier de at de ikke burde gjøre dette. Denne situasjonen gir meg ikke hvile.

Velkommen! Du har rett til å lære informasjon om behandling og undersøkelse fra episkrisen, som bør ha blitt utarbeidet av sykehuslærene etter at moren din døde. Hvis en obduksjon ble utført, er den samme informasjonen tilgjengelig for patologen. Dødsertifikatet blir som regel rapportert av de ansatte i avdelingen hvor pasienten ble behandlet, ellers hvordan kan slektninger vite om dødsfallet i prinsippet? Du bør snakke om problemene av interesse for deg med legen din, avdelingsleder eller patolog i tilfelle en obduksjon. Vi ønsker deg en vellykket løsning på saken.

Hallo Min bestemor (65 år) hadde et hemorragisk slag. Omtrent en dag legger jeg bevisstløs i leiligheten (jeg bor alene, i en annen by). Nå å være i koma. Legen sa at et slag på 20 cm, i gulvet i hodet. Jeg forstår at sjansene for å overleve er beslektet med et mirakel, men hvis plutselig et mirakel skjer, er det noen sjanse for at det i det minste noe å bli forstått eller å forbli i en vegetativ tilstand til slutt?

Velkommen! Med slike omfattende nederlag handler det egentlig om å redde liv, og det er ikke nødvendig å snakke om retur av tapte evner. Mot til deg!

God ettermiddag! Min slektning hadde en forferdelig situasjon. Hun er 58 år gammel. Hun led en usunn livsstil. Hele tiden røyket hun, drakk og spiste søt. Med diabetes! Først ble fingrene råtne (hun ble fjernet i sin tur), og hennes ben ble amputert. Nylig hadde hun et hemorragisk slag. Konsekvensene var: talefravær, lammelse av halvparten av kroppen og tvetydighet i sinnet. Nå har hun decubitus og hun har en operasjon for å fjerne dem. Legene gjør alt i deres makt. Tror du at hun vil kunne komme seg ut?

Velkommen! Vi kan ikke gjøre noen fravær i absentia, men prognosen for diabetes, hjerneslag, sengetøy er ganske alvorlig. Kanskje legene vil redde livet til din slektning, men du må være forberedt på noe utfall av sykdommen.

God ettermiddag! For en uke siden hadde bestefaren et gjentatt gemmoragisk slag. Jeg gikk inn i gjenopplivningen med kramper og i en tilstand av soporus. Etter det, neste dag ble han overført til avdelingen, men fortsatt svært dårlig forfatning. Forvirring, dårlig tale. I går var det en temperatur på 40. Hva skal vi forberede oss på? Legen sier ikke noe, blir kvitt bare setninger som vi behandler.

Velkommen! Dessverre er det ikke noe å være beroliget over, prognosen ved gjentatte slag og en slik alvorlig tilstand kan ikke kalles gunstig, siden risikoen for dødelig utfall er stor. På den annen side kan ingenting konkretes på forhånd, fordi bestefaren virkelig blir behandlet. Tålmodighet mot deg!

Velkommen! I dag kom han fra sykehuset fra sin far, han ble diagnostisert: iskemisk slag i høyre hjernehalvdel med hemorragisk transformasjon. Iskemi hemorragisk transformasjon med et gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet. Hva betyr dette, vennligst fortell meg hvordan du skal være og hva du skal gjøre, kanskje utvinning?

Velkommen! Dette betyr at det var dårlig sirkulasjon i hjernen nekrose (koldbrann) porsjon av nervevev, og blodet impregnering og gjennomtrengning av blod inn i ventriklene i hjernen. Det er for tidlig å snakke om utvinning, i tilfeller av blødning i ventriklene, er det et spørsmål om å redde liv. Mens far er under oppsyn av leger, og du kan bare vente på positiv dynamikk i sin tilstand.

God ettermiddag! Om natten hadde min tante et hemorragisk slag, hun er i koma, kunstig ventilasjon av lungene. hva for å forberede oss, tante 65 år, veldig redd, håper at hun vil leve, klar til å ta vare på henne.

Velkommen! Alt avhenger av lokalisering av hematom og volum, samt hvordan effektiv behandling vil være og om hjerneødemet utvikler seg. Hvis du klarer å stabilisere tilstanden og tanten kommer ut av koma, så vil hun leve. I alle fall er det for tidlig å lage prognoser.

Tanten min er borte, ta vare på deg selv!

Eugene Godta våre oppriktige kondolanser, mot til deg og din familie for å overleve tapet av en elsket!

Hallo Min bestemor hadde et hemorragisk slag på 22. februar. Hun er 79 år gammel. Hun bor alene. Fant den neste dag klokka 10 på ettermiddagen. Var bevisst. Lammelse på venstre side. Legene sa egentlig ikke noe. Fra de første dagene ble det funnet ut at det lammede venstre benet reagerer litt på å kile. Nå flytter han allerede en litt lammet hånd og fot. Han spiser godt. Men hun snakker stille, noen ganger forstår hun ikke hvor hun er, hun er litt skummel. Hva er årsaken til dette? Og hva kan du håpe på i dette tilfellet?

Velkommen! Alle symptomer er forbundet med et slag, fordi det forårsaker hjerneskade. Det er sannsynlig at tilstanden til bestemor kan bli bedre, men dette krever rehabiliteringsforanstaltninger (treningsbehandling, massasje, god pleie, etc.).

Velkommen! Fortell meg, kanskje du vet det. Barnet avsluttet 4. klasse. Symptomer: Blødning i hjernen, anemi på høyre side noen ganger. Legene legger ikke diagnosen i lang tid! Barnet ligger, går ikke. De sa at du kan sitte litt hver dag. Hva kan det være? Selv om omtrent?

Velkommen! Dette kan være en konsekvens av en aneurysm eller vaskulær misdannelse, hvis brudd førte til blødning. Uten undersøkelser er det ganske vanskelig å svare.

Les Mer Om Fartøyene