Hemorragisk vaskulitt - årsaker, symptomer og behandling

Hemorragisk vaskulitt betraktes som en sykdom som er en slags immun vaskulitt av små kar og er preget av økt dannelse av immunkomplekser, en økning i permeabiliteten av de vaskulære veggene.

Denne patogen kan utvikles 2-3 uker etter akutt tonsillitt, influensa eller skarlagensfeber. Hemorragisk vaskulitt hos barn er vanligere enn hos voksne.

Barn fra 4 til 12 år er spesielt utsatt for sykdommen. Gutter er 2 ganger mer sannsynlig enn jenter.

årsaker

Hvorfor forekommer hemorragisk vaskulitt, og hva er det? Hemoragisk vaskulitt er også kalt sykdoms Henoch purpura eller kapillyarotoksikoz. Sykdommen er en aseptisk (uten infeksjon), inflammasjon av kapillarvirkningen forårsaket av skadelige immunkomplekser. Kapillyarotoksikoz manifest blødning (blødning), et brudd av intravaskulær koagulering av blodet og blodsirkulasjonen uorden i små blodkar.

Årsakene til hemorragisk vaskulitt hos voksne og barn er delt inn i flere typer:

 • komplikasjoner etter en smittsom sykdom (ondt i halsen, influensa og ARVI, skarlagensfeber og vannkopper) forårsaket av virus, bakterier eller parasitter;
 • mat- eller narkotikaallergi;
 • hypotermi eller individuell intoleranse mot vaksinen;
 • genetisk predisposisjon.

Prinsippet om mekanismen for utvikling av hemorragisk vaskulitt er dannelsen av immunkomplekser. Under blodsirkulasjonen kan disse kompleksene deponeres på de indre overflatene av små fartøyers vegger og derved forårsake skade ved forekomsten av en etterfølgende aseptisk betennelse.

Med betennelse i vaskulasjonen minker elasticiteten. Som et resultat blir det gjennomtrengelig og danner lumen, som fører til fibrinavsetninger og blodpropper. Ut fra dette er det patologiske tegn på vaskulitt mikrotrombose og hemorragisk syndrom (blåmerker).

klassifisering

Avhengig av den kliniske varianten av kurset, opptrer hemorragisk vaskulitt:

 • hud;
 • ledd;
 • abdominal (det vil si fra siden av magen);
 • nyre;
 • kombinert. Enhver kombinasjon er mulig. Ofte er det en kutan-felles variant, som ellers kalles enkel.

Avhengig av varianten av kurset, kan sykdommen være:

 • lynrask (i flere dager);
 • akutt (opptil 30-40 dager);
 • langvarig (i 2 måneder eller mer);
 • tilbakevendende (gjentatt utseende av tegn på sykdommen 3-4 ganger eller mer i flere år);
 • kronisk (kliniske symptomer vedvarer i mer enn 1,5 år og mer) med hyppige eller sjeldne eksacerbasjoner.

Sykdomsgrad:

Kliniske manifestasjoner

Hyppigheten av de viktigste kliniske manifestasjonene av hemorragisk vaskulitt hos barn og voksne:

 • flekkutslett på huden (hudhemoragisk utslett) - 100%;
 • leddssyndrom (smerte i anklene) - 70%;
 • abdominal syndrom (buksmerter) - 60%;
 • nyreskade - 30-35%;

I denne sykdommen kan det påvirke karene i et hvilket som helst område, inkludert nyrer, lunger, øyne, hjerne. Hemorragisk vaskulitt uten nederlag av indre organer - det mest gunstige løpet av hele gruppen av denne sykdommen.

Symptomer på hemorragisk vaskulitt

I tilfelle av hemorragisk vaskulitt er symptomene svært forskjellige, men alle berørte har hudskader. Det kan manifestere seg i begynnelsen av sykdommen, og etter utseendet av andre symptomer. Den mest typiske er utseendet på purpura - fine sparsomme (1-3 mm) blødninger som er palpert. Dette utslettet er symmetrisk og er i utgangspunktet på føttene og bena, i fremtiden kan det spre seg høyere. I tillegg til purpura kan andre elementer i utslettene (vesikler, petechiae, erytem og selv nekroseområder) også vises.

Hos 70% av pasientene oppdages slike symptomer på hemorragisk vaskulitt som involvering av felles overflater. Dette symptomet forekommer ofte med utslett i den første uken av sykdommen. Leddskade kan være ubetydelig og forårsake kortvarig smertefullt, men noen ganger mer omfattende når påvirkes ikke bare stor (ankel og kne), men lite leddflaten. Det er hevelse og formen på fellesoverflaten endres, og smertefulle opplevelser kan vare fra 2 timer til 5 dager. Sykdommen forårsaker imidlertid ikke alvorlig deformasjon av leddflatene.

Den mest alvorlige lesjonen i mage-tarmkanalen. Noen ganger oppstår magesmerter før utslett. De oppstår når blødninger vises på tarmveggen og er av kramper. Ofte er disse smerter inntreffer i navlen, i den høyre iliaca, ribben og ligner et bilde av akutt abdomen forårsaket av blindtarmbetennelse, intestinal obstruksjon eller perforering av sår. Smerter varer i hovedsak tre dager. Men noen ganger opptil ti dager. Ofte blir de ledsaget av kvalme og blodig oppkast, så vel som utseendet av blod i avføringen. I noen tilfeller utvikles tarmblødning, som følge av en kraftig reduksjon i blodtrykk og sammenbrudd.

Til de mer sjeldne tegn på vaskulitt kan tilskrives nyreskader i form av glomerulonephritis og lungesyndrom, som manifesteres av hoste og kortpustethet.

Forskjellen mellom symptomer hos barn og voksne

 • Utbruddet av sykdommen er slettet, symptomene er mildere.
 • Abdominal syndrom forekommer hos bare 50% av pasientene, og er sjelden ledsaget av kvalme og oppkast.
 • Nyreskade fører til utvikling av kronisk diffus glomerulonephritis, med dannelse av kronisk nyresvikt.
 • Mer enn 30% av barna utvikler feber.
 • Karakteristisk akutt utbrud og sykdomsforløp.
 • Abdominal syndrom ledsages av en løs avføring med blodårer.
 • Nyrene er ofte involvert i prosessen fra begynnelsen, med påvisning av hematuri og proteinuri i urinanalyser.

Hemorragisk vaskulitt: foto

Som den blødende vasculitt på bena ser, gir vi detaljerte bilder av symptomene.

komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av hemorragisk vaskulitt inkluderer:

 • intestinal obstruksjon;
 • pankreatitt;
 • perforering av mage og tarmsår;
 • peritonitt;
 • posthemorrhagisk anemi
 • DIC-syndrom med trombocytopeni;
 • trombose og hjerteinfarkt i organer;
 • cerebrale lidelser, nevritt.

Komplikasjoner ved hemoragisk vaskulitt forekommer bare i tilfeller av forsinket behandling, så det er veldig viktig som det er mulig å starte behandling raskt. Det er kjent at enhver sykdom er mye lettere å behandle ved begynnelsen av utviklingen. Selvmedisinering, ukontrollert inntak av medisiner eller tradisjonell medisin vil føre til en forverring av pasientens tilstand.

diagnostikk

Hvis du mistenker en hemorragisk vaskulitt, vil legen undersøke pasienten, samle en anamnese, foreskrive laboratorie- og diagnostiske undersøkelser som vil bidra til å gjøre et komplett bilde av sykdommen og foreskrive riktig behandling.

De viktigste metodene for å diagnostisere hemorragisk vaskulitt er følgende undersøkelser:

 1. Koagulasjon.
 2. Identifikasjon av sirkulerende immunkomplekser (CEC).
 3. Bestemmelse av immunglobuliner av klasse A (forhøyet) og G (redusert), kryoglobuliner og komponenter i komplementsystemet.
 4. Biokjemisk analyse (proteinfraksjoner, CRP, antistreptolysin O, seromucoid).
 5. En generell (utvidet) blodprøve med beregning av de absolutte verdier av leukocyttallet.

Behandling av hemorragisk vaskulitt

Lys kutane manifestasjoner av syndromet kan omfatte ambulerende (men seng!) Regime med obligatorisk samsvar med en spesiell diett (med unntak av kjøtt, fisk, egg, forplikter allergener, nye produkter) og ansettelse av medisinsk behandling. Imidlertid krever sykehusopphold, konstant medisinsk overvåkning, og i det tilfellet som involverer indre organer i den patologiske prosess den akutte fasen - bruk av et stort antall medikamenter i henhold til særskilte ordninger, og i visse doser.

Behandlingens art for hemorragisk vaskulitt varierer avhengig av sykdomsfasen:

 • debut, tilbakefall, ettergivelsesperiode;
 • klinisk form - enkel (kutan), blandet, med nyreskade;
 • alvorlighetsgraden av de kliniske manifestasjoner - lys (tilfredsstillende helsetilstand, neobilnye utslett, kan være smerte i ledd), middels (multiple utslett, leddsmerte, artritt, magesmerter, spor av blod eller protein i urinen), alvorlig (renne utslett, nekrose elementer, tilbakevendende angioødem, vedvarende smerte i magen, gastrointestinal blødning, blod i urinen, nefrotisk syndrom, akutt nyresvikt);
 • arten av sykdomsforløpet - akutt (opptil 2 måneder), langvarig (opptil 6 måneder), kronisk (tilbakevendende eller utvikling av jade Shenlaine - Genocha).

Ordningen med narkotikabehandling omfatter:

 1. Dezagreganty - kurantil 2-4 mg / kg per dag, trental intravenøst ​​drypp.
 2. Heparin i en dose på 200-700 enheter per kilo kroppsvekt per dag subkutant eller intravenøst ​​4 ganger daglig, avbrytes gradvis med en reduksjon i en enkelt dose.
 3. Aktivatorer av fibrinolyse er nikotinsyre.
 4. I alvorlige tilfeller utnevne plasmaferes eller glukokortikosteroidbehandling.
 5. I unntakstilfeller, bruk cytostatika, som for eksempel azathioprin eller cyklofosfamid.

Varigheten av behandling av hemorragisk vaskulitt hos barn og voksne avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen og i sin kliniske form. Vanligvis tar det 2-3 måneder med et mildt kurs, 4-6 måneder med en moderat og opp til et år med en alvorlig løpet av Shenlaine-Henoch sykdom, ledsaget av tilbakefall og nephritis.

Behandling av pasienter med hemorragisk vaskulitt er komplisert av det faktum at nå er det ingen medisiner som effektivt undertrykker den viktigste patologiske prosessen, uavhengig av plasseringen. Det er nødvendig å utelukke effekten av bevisst aktive antigeneffekter, spesielt de som har kronologisk sammenfalt med kliniske manifestasjoner av sykdommen.

diett

Det er svært viktig under behandlingen for å forhindre ytterligere sensibilisering av pasienten. Derfor kreves en diett som utelukker ekstrakter, sjokolade, kaffe, sitrus, jordbær, egg, hermetisert industriprodukter og produkter som er dårlig tolerert av pasienten.

Spesielle dietter foreskrives i tillegg med uttrykte abdominale eller nyresykdommer. Således, med alvorlig nephritis, anbefales det at diett nr. 7 følges uten salt og kjøtt.

Til hvilken lege å søke

Hemorragisk vaskulitt hos barn og voksne behandles av en reumatolog. Med tap av ulike organer trenge råd av spesialister: en dermatolog (hud), gastroenetrologa (tarmen), nevrologen (hjerne), nyre (nyre), kardiologi (hjerte), pulmonologist (lunge). Det er ønskelig å inspisere immunologen for rettidig diagnose av komplikasjoner etter å ha tatt medisiner.

outlook

Med hemorragisk vaskulitt er prognosen ganske gunstig. I sjeldne tilfeller kan døden forekomme i den akutte fasen av sykdommen på grunn av komplikasjoner fra mage-tarmkanalen (blødning, intussusception, intestinal infarkt). Et dødelig utfall kan også være en konsekvens av akutt nyresvikt eller skade på sentralnervesystemet.

Noen pasienter med hemorragisk vaskulitt kan utvikle en kronisk nyresykdom. Om lag 25% av pasientene med nyreskade i den akutte fasen av sykdommen har endringer i urinsediment i flere år; Det endelige resultatet av sykdommen hos slike pasienter er ukjent.

Hemorragisk vaskulittfotosymptomerbehandling

Ofte behandles pasienter av leger som har hemorragisk vaskulitt. Det er ledsaget av et mangfoldig klinisk bilde og kan føre til ulike ubehagelige konsekvenser. Sykdommen kan manifestere seg uavhengig av alder, men småbarn opptil tre blir sjelden syk av dem. Generelt forekommer patologien hos barn i alderen 4-12 år. Iasculitis, bilder, symptomer, behandling denne sykdommen vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hemorragisk vaskulitt: Hva er denne sykdommen, bildet


Hva er iasculitis, bilder, symptomer, behandling denne sykdommen? Hemorragisk vaskulitt er en patologi der kapillærene i huden, leddene, tarmkanalen og nyrene påvirkes. Terapi av denne sykdommen utføres på en komplisert måte. Enn å behandle en sykdom?

Behandling av symptomer på vaskulitt, foto som presenteres nedenfor, utføres under tilsyn av en lege. Han foreskriver medisiner, fysioterapi, massasje, hydroterapi, fysioterapi.

Behandling hos voksne og barn er praktisk talt den samme. I løpet av sykdommen kan spesialist anbefale ulike prosedyrer, endre behandlingsplanen, med tanke på pasientens tilstand.

Vaskulitt: symptomer og årsaker


Før vi analyserer hva som er iasculitis, bilder, symptomer, behandling denne sykdommen, bør du forstå hva som er årsakene til denne patologien? Det er umulig å si nøyaktig hva som skjedde som følge av forekomsten av vaskulitt, ingen lege, så årsakene er ikke nettopp etablert. Spesialister forbinder denne sykdommen med noen faktorer. Så personen som har hatt:

 • smittsomme patologier, spesielt hvis de var inflammatoriske prosesser av akutt eller kronisk form som utviklet seg i øvre luftveier, eller meslinger, kyllingpokker, feber, streptokokk sykdom;
 • traumer og annen skade på hud og blodårer;
 • skade på høy dose solstråling, stråling;
 • allergier mot medisinske produkter, produkter, insektbitt;
 • rus;
 • helminthic invasjoner;
 • endringer i kroppen på grunn av utviklingen av svulster som har et ondartet eller godartet kurs;
 • endringer i den kvinnelige kroppen under graviditet;
 • feil i prosessen med metabolisme i tilfelle utvikling av endokrine patologier;
 • arvelighet.

Hvis hemorragisk vaskulitt forekommer hos voksne, er det oftest hos eldre, når beskyttelsesmekanismen for immunitet svekkes.

Symptomatisk av denne sykdommen oppstår uventet, ingen foreløpige tegn blir observert. Gradvis begynner manifestasjonene å uttrykke seg mer levende. I de fleste tilfeller stiger pasientens kroppstemperatur, den generelle tilstanden forverres, svakhet og hodepine utvikler seg. Denne symptomatologien refererer til tegn på beruselse. Men de kan ikke bli diagnostisert med dem, siden så mange sykdommer oppstår.

Det mest uttalt symptomet er utslett på kroppen. Det kan lokaliseres på føttene, baken, bena, sjelden funnet på magen, armer, rygg. Utslett på ansiktet, palmer, vises ikke nakken i det hele tatt, hva legen tar hensyn til i differensial undersøkelsesmetoden.

Utslett kan manifestere seg i forskjellige former:

 • små blærer med rød tint;
 • Papler som blir blek hvis de skyves
 • rødaktige papiller som ligger på munnhinne i munn og strupehinne
 • Nodes med en lilla farge;
 • blåmerker av liten størrelse.

I diameter utslett på hendene og andre deler av kroppen kan nå 1 cm. Manifestasjoner varer opptil 4 dager, hvorpå de blir blek og forsvinner gradvis helt. I en uke kan pasienten forvente et annet utslett.

På det tidligste tidspunktet av patologien ser det ut som en liten petechial utslett, som ligger på skinnene og den øvre delen av føttene.

Sammen med kutan manifestasjoner av pasienter, blir det forstyrret av alvorlig kløe, puffiness av leppene, øyelokkene, perineum. Ved palpasjon forårsaker utslett smertefulle opplevelser. Etter at den forsvinner, forblir de pigmenterte flekkene på kroppen, som i løpet av den gjentatte tilstanden er skumle.

Også symptomene på hemorragisk vaskulitt inkluderer skade på indre organer og ledd. Pasienten kan lide smerte under motoraktivitet, hevelse, rødhet i kroppen. Forstyrrelser i leddets struktur forekommer ikke, men smertesyndromet kan vare i flere timer.

Det er også forstyrrelser i aktivitetene til mage-tarmkanalen, som manifesterer seg i form av kramper magesmerter, kvalme og oppkast, blod i avføringen utladning, som resulterer fra blødning av tarmslimhinnen.

I tilfelle at sykdomsbehandling ikke er ferdig i tide, kan patologien forårsake alvorlig oppkast, en løs avføring med forurensninger i blodet, som skyldes blødning i mage eller tarm. Blodutslipp er ikke spesielt farlig, de manifesteres i nesten halvparten av pasientene.

Blant annet er det et anemisk sykdomssyndrom

Det uttrykkes av det faktum at pasienten senker nivået av hemoglobin og erytrocytter. Pasienten klager over svimmelhet, generell ubehag, støy i hodet, besvimelse, takykardi.

Faren for vakuum er at det kan oppstå forstyrrelser i nyreaktivitet. Det er denne konsekvensen hos mange mennesker som legger merke til blodutslipp i urinen, så vel som den akutte form for glomerulonephritis av autoimmun natur. Generelt oppstår slike symptomer etter 1-3 uker etter utbruddet.

Med hensyn til luftveiene kan det også oppstå forstyrrelser som forårsaker at pasienten lider av hoste og kortpustethet. I tillegg kan det være blod i sputumet. Også i vaginens symptomatologi er lidelser i nervesystemet, noe som kan føre til negative komplikasjoner. Pasienten kan føle symptomer som ligner på meningitt, encefalitt. For eksempel er en person forstyrret av alvorlige hodepine, koordinering er forstyrret, kramper er utryddet.

Hemorragisk vaskulitt hos barn


Utslett i et barn bør behandles umiddelbart, da negative konsekvenser kan oppstå. Tross alt kan denne sykdommen forårsake farlige brudd på fordøyelsessystemet og nyrene. Når det gjelder mage-tarmkanalen, kan det oppstå sterk blødning, som da kan utvikle seg til peritonitt, noe som kan føre til døden.

Hvis effekter vil påvirke nyrene, da kan glomerulonephritis utvikle seg. I de fleste tilfeller forårsaker det ikke noen kliniske tegn, slik at pasienten ikke føler det. Denne konsekvensen forverrer imidlertid kvaliteten på nyrene, og dermed kan nyresvikt dannes.

Behandling av symptomer på vaskulitt, foto kan ses under, holdes på sykehuset, fordi det er umulig å kontrollere sykdomsforløpet hjemme. Barnets tilstand kan forverre betydelig hvis noen komplikasjoner manifesterer seg. Vanligvis er det nødvendig å overholde sengen hvile i tre uker, samt diettmat.

medisinering behandling inkluderer bruk av sorbenter, antiallergene stoffer, antikoagulanter, disaggregeringsmidler. En plasmafereseprosedyre er også nødvendig. I noen tilfeller kan legen foreskrive antibiotika, kortikosteroider og andre potente legemidler.

Foreldre skal forstå godt at i ingen tilfelle kan man behandle sine barn fra vaskulitt uavhengig hjemme. Ved de første kliniske tegnene er det nødvendig å ta kontakt med legen, og ellers kan konsekvensene være beklagelige.

Vaskulitt hos voksne: behandling


Hvis voksne har mageform, er det nødvendig med intravenøs ernæring. Legene anbefaler at du tar medisiner som forhindrer oppkast, samt narkotika som kan redde pasienten fra smertefulle opplevelser.

Hvis pasienten merker blodfordeling under tømmingen, anbefaler legene slike midler som heparin og anti-agenter. Også medisiner brukes, som er rettet mot å unngå forekomsten av en allergisk reaksjon. For å aktivere immunsystemet, brukes immunosuppressive midler. En obligatorisk medisinering er foreskrevet som prednisolon.

Når sykdommen utvikler seg, transfiseres pasientene med plasma. Anbefaler også plasmaferese. Utslett hos voksne må behandles på sykehuset for å forhindre at patologien blir en kronisk type sykdom.

Vaskulitt på ben: behandling


For å kurere utslett på beina, Mange forskjellige metoder brukes, både tradisjonell og tradisjonell medisin. Under behandlingen, den mest effektive salve, hvordan solkoseril, som tillater å akselerere prosessen med regenerering, og Iruksol, Det bidrar til å rense sår på huden i de områdene hvor blodårene påvirkes.

I kombinasjon med behandlingsmetoden må en pasient utføre øvelser "sykkel"Og"saks". Dette gjør at du kan forbedre sirkulasjonen i beina. Du bør også gjøre en mild strekkmassasje, som vil øke hastigheten på helingsprosessen, og engasjere seg i hydroterapi.

Du kan også behandling med folkemessige rettsmidler. Men før du velger et bestemt middel, bør du alltid konsultere legen din. Tross alt kan noen av komponentene som brukes i dem forårsake en allergisk reaksjon. Urter kan takle den inflammatoriske prosessen i kroppen, styrke immunforsvaret, kvitte seg med smertesyndromet.

De vanligste medisinene er følgende:

 • Samle horsetail felt og elderbær blomster til 60 gram, mynte og yarrow til 40 g. Bland urter, måle 60 gram, hell 500 ml varmt vann, koke, insistere på 12 timer. Drikk 100 g 5 ganger om dagen. Også ved hjelp av denne infusjonen er det mulig å lage applikasjoner på det skadede området i 20 minutter.
 • Lag en blanding av fjell arnica, marigold og sophora japansk. Hell 10 gram urter 200 ml kokt vann, insister i 3 timer, spenne og konsumere 20 ml hver 8. time.
 • Forbered tinkturen på alkohol fra 3 knuste sitroner, blandet med 5 ts cloves, 400 gram sukker og 500 ml alkohol. Væske insisterer på et mørkt sted i to uker. Drikk 20 ml 4 ganger daglig før måltider.
 • Lag en salve fra 200 g birkeknopper, malt til et pulver og blandet med 1 kg fett av nutria. Sett deretter blandingen i ovnen i 3 timer, gjenta den i en uke, avløp og bruk for lokal behandling av berørte områder.

Blant annet, når vaskulitt er viktig for å rense tarmen. Dette kan gjøres ved hjelp av infusjon, for forberedelse som du trenger 40 g av en blanding av samme mengde elecampane, skum, immortelle, malurt, hell 1 liter varmt vann. La stå i 2 timer, avløp. Drikk infusjonen i tom mage, bland like proporsjoner av midlet og vanlig vann, 2 ganger om dagen.

I tillegg kreves blodrensing, for hvilken tykk bønne brukes. Dette gjøres ved hjelp av infusjon, som er fremstilt fra tørkede gressplater, fylt med kokt vann. Legemidlet bør stå om natten for å insistere, belastning og drikke på en tom mage på 100 ml per dag.

Rash Photo

Kosthold med vaskulitt


I behandlingen av denne patologien spiller kostnæringen en viktig rolle. Personer som lider av vaskulitt, fra en rekke frukter, brukes best til å spise grønne varianter av epler. Imidlertid kan de først spises utelukkende i bakt form. Etter to eller tre uker kan du gradvis begynne å bruke dem friske.

Også blant frukt Du kan velge bananer og pærer, som vil gi mange fordeler til kroppen. I dette tilfellet bør du vite at mange pærer ikke trenger å spise, da dette kan føre til funksjonsfeil i fordøyelsessystemet. Disse fruktene anses som ganske tunge for normal fordøyelse av kroppen.

Du kan ikke bruk noen produkter fra familien sitrusfrukter. Også, ikke spis currants, jordbær, persimmons. Frukt som har en rød farge, kan i stor grad skade pasienten. I tillegg bør bruk av ananas, aprikoser, fersken og mango kastes.

Ikke tillatt ta inn slike frukt som gulrøtter, tomater, rødbeter, rød pepper, agurker. Disse produktene har en negativ effekt på pasienten. Du kan spise grønn pepper, courgette, poteter, blomkål. Grønnsaker er best tilberedt eller dampet.

Eksperter forbyder bruk av mat og egg, samt eventuelle produkter der de er tilgjengelige. For eksempel bør man ikke spise pasta, retter med en test som inneholder et stort antall egg.

Derfor må majonesen også bli forlatt.

I pasientens diett er det umulig å inkludere slike meieriprodukter som melk, frukt yoghurt, iskrem, noen oster, hytteost. Det anbefales at du foretrekker forskjellige yoghurt og yoghurt uten tilsetningsstoffer.

Du får lov til å spise ostemasse kaker, ryazhenka og yoghurt. Hvis pasienten liker grøt, så skal preparatet gjøres på vann, du kan legge til litt smør eller krem.

Når det gjelder kjøtt, kan du spise kaninekjøtt, kalkun, biff og fårekjøtt. Det viktigste er at det ikke har høyt fettinnhold. Kyllingprodukter er pålagt å bli fjernet helt fra deres daglige kosthold. Også, man bør ikke spise svinekjøtt, skinke og noen varianter av pølser.

Etter å ha vurdert hva som er iasculitis, bilder, symptomer, behandling Denne sykdommen kan vi konkludere om faren for sykdom. Tross alt kan det føre til negative konsekvenser, som noen ganger ikke kan helbredes. I dette henseende, når du manifesterer kliniske tegn, bør du umiddelbart konsultere en lege. Bare rettidig diagnose og terapi av patologi vil bidra til å takle raskere med vaskulitt og unngå komplikasjoner.

Vaskulitt (betennelse i blodkar): årsaker, tegn, behandling, konsekvenser

Hemorragisk vaskulitt (Henoch-Schonlein purpura), sammen med arvelig vazopatiey (Rendu-Osler sykdom), medfødt vaskulære tumorer (hemangiomer), regnes som en patologisk tilstand relatert til hemorragisk diatese, som er forårsaket av skade på veggene i blodårene. Skjemaer er forskjellige, men grunnlaget for symptomatologi er et-hemorragisk syndrom, manifestert av kutane blødninger, blødning av slimhinner og blødninger i vev og organer.

Hemorragisk vaskulitt er en immunkompleks sykdom, Derfor, er det som kalles en hemoragisk immun mikrotrombovaskulitom eller anafylaktoid purpura, som er kjennetegnet ved trombocytopenisk purpura fravær av hemolyse og trombocytopeni seg selv.

Hva skjer med vaskulære vegger, hvorfor denne sykdommen oppstår, hvordan den manifesterer seg og behandles, er problemstillinger som angår mange, siden den har en ganske bred spredning, særlig blant jordens barn.

Hva er årsaken til nederlaget i vaskulære vegger med hemorragisk vaskulitt?

Med hemorragisk vaskulitt i beholdere med liten diameter er det en såkalt "aseptisk betennelse", hvilke (med deltagelse av komplementsystemet) ledsages av dannelsen av immunkomplekser som sirkulerer i blodstrømmen (CIC), multippel trombose av kar og destruktive forstyrrelser i veggen deres. Imidlertid må denne reaksjonen starte med noe.

Immunceller angriper feilaktig veggene i fartøyet under vaskulitt

Til dags dato er det viktigste årsakene til hemorragisk vaskulitt er:

 1. Utsatt den forrige bakterielle (hovedsakelig streptokokk) eller virusinfeksjon;
 2. Allergisk stemning i kroppen;
 3. Vaksinering (eventuelle vaksinasjoner);
 4. Bruk av medisiner;
 5. Lidenskap for litt mat;
 6. Clay invasjon;
 7. Effekten av lave temperaturer (frost, kald vind);
 8. Tilstedeværelse av fokus på kronisk betennelse;
 9. Barns alder (størst sannsynlighet for å bli syk oppstår hos barn mellom 5 og 10 år av livet);
 10. Arvelig predisposition;
 11. Tilstedeværelse av slektninger av immunopatologiske eller allergiske sykdommer.

I tilfelle av en kombinasjon av alle eller flere faktorer, er risikoen for HB-dannelse økt betydelig.

CECene som dannes under hemorragisk vaskulitt inneholder immunoglobuliner av klasse A og G, hvor IqA opptar ca. 80% og IqG på ca. 20% av tilfellene. Hemorragisk vaskulitt med IqG-variant har en mer alvorlig kurs, da den fortsetter med utvikling av nyrenepatologi, og følgelig med forverring av prognosen.

Video: Årsaker til vaskulitt

Systemisk vaskulitt - et bredt spekter av sykdommer

Patologiske tilstander fulgt av hemorragisk syndrom, ofte så likt deres symptomer, er til og med legen vanskelig å fastslå bare - det er en primær eller en hemoragisk vaskulitt syndrom som oppstår på en bakgrunn av rheumatoid arthritis, reumatisk feber, infeksiøs endokarditt eller SLE (systemisk lupus erythematosus). Like viktig i dette tilfellet, gitt en alder av pasienten, er det kjent at noen typer vaskulitt er mer vanlig hos barn, mens voksne dominere andre alternativer, som er dannet på bakgrunn av "voksen" sykdommer.

For ikke å bli forvirret i vaskulitt, bør det sies det hemorragisk vaskulitt refererer til systemiske sykdommer. Og dette er en hel gruppe, som er preget av systemiske vaskulære lesjoner, ledsaget av en betennelsesreaksjon av sine vegger. I tillegg til selve hemorragisk vaskulitt, inkluderer typiske representanter for denne gruppen:

 • Nodulær periarteritt (lesjoner av arterier, for det meste små og mellomstore kaliber);
 • Wegeners granulomatose (granulomatøs nekrotisk lesjon av respiratoriske organer og nyrer);
 • Giant celle arteritt eller Horton sykdom (hovedsakelig påvirker karoten, tidsmessige og kraniale arterier, slik at sykdommen er preget av en cerebral symptomatologi);
 • Goodpastures syndrom (kapillaritt, som fortsetter som hemorragisk pneumonitt eller nephritis, siden i de fleste tilfeller lungene og nyrene lider);
 • Obliterating tromboangiitis (Buerger's sykdom);
 • Takayasu sykdom;
 • Syndrom Moshkovich (trombotisk trombocytopenisk purpura);

Dette er en gruppe primære vaskulittider, men det er sekundære som oppstår mot bakgrunnen av smittsomme, allergiske og andre prosesser, det vil si komplisere en annen sykdom og gå som et syndrom. For eksempel ledses systemisk lupus erythematosus hemorragisk vaskulitt, men den viktigste sykdommen er fortsatt SLE, som bestemmer behandlingens taktikk. GW selv skiller seg imidlertid ikke fra samme type strøm, så det er neppe mulig å gjøre uten klassifisering.

Hvordan klassifisere HB: i form, nåværende eller mekanisme av forekomst?

Typer av hemorragisk vaskulitt varierer i form og flyt. På dette er faktisk klassifiseringen basert. Så, ut fra kliniske manifestasjoner, er følgende syndromer skilt ut:

Hudplaster av eosinofil granulomatose (Cherdja-Strauss syndrom)

 1. kutan - Den vanligste varianten, ikke relatert til trombocytopeni, selv om den er ekstremt lik den.
 2. ledd, som regel skjer i forbindelse med huden og er preget av involvering i prosessen med ulike ledd, inkludert store. I dette tilfellet blir migrerende ("flying") smerter, hevelse i leddene og symmetrien av lesjonen observert;
 3. abdominal, som foregår av tarmskader med mulig perforering av tarm og tarmblødning;
 4. nyre, flyter under scenariet av akutt glomerulonephritis, og i andre tilfeller gir nefrotisk syndrom;
 5. Blandet form HS (en kombinasjon av flere typer).

Avhengig av klinisk kurs skiller aktivitetsfasene og alvorlighetsgraden av sykdommen seg mellom tre varianter av hemorragisk vaskulitt:

 • Enkel flyt:
 • Moderat grad av aktivitet;
 • Veldig aktiv prosess.

Men i klassifiseringen er det også en slik faktor som starten på en patologisk prosess assosiert med videre kurs. I slike tilfeller kan du snakke om hemorragisk vaskulitt med:

 1. Lynrask versjon av gjeldende;
 2. En skarp periode;
 3. Subakutt flyt;
 4. Langvarig prosess;
 5. Kronisk tilbakefallende form.

Når man studerer vaskulitt, foreslår det i seg selv konklusjonen om at forutsetningen for syndromet er den utilstrekkelige immunresponsen til kroppen til en faktor som har krenket immunitet. Men HS, som oppstår på bakgrunn av en annen patologi, er ikke alltid den samme, fordi de er forskjellige i mekanismen for dannelse av den patologiske prosessen. De har sine egne typer, som kun spesialister kan klassifisere. Vi vil bare prøve å legge til litt informasjon om vaskulitt, som er av interesse for våre lesere. Disse hemorragiske syndromene er som regel sekundære, fordi de oppstår mot bakgrunnen og som følge av en viss sykdom:

 • Cerebral vaskulitt er dannet som et resultat av ikke-infeksjonell betennelse i de vaskulære veggene i blodbanen i hjernen. Det har vanligvis en sekundær karakter og følger med systemisk lupus erythematosus, revmatoid artritt, sklerodermi og andre autoimmune prosesser. Med sjeldne unntak er det isolerte former i sammensetningen av arten av systemisk vaskulitt (primær);
 • cryoglobulinaemic Det anses å være et resultat av formasjonen ved en temperatur under 37 ° C uoppløselig proteinforbindelser - kryoglobuliner som avsettes ved blodkar med liten kaliber, og kan strekke seg i en sirkulerende sjikt, som vist ved deres tilstedeværelse i en bestemt konsentrasjon i analyse av blodserum. Sannsynligvis kan dette forklares ved den negative virkningen av kulden og utseendet av hemoragisk vaskulitt i autoimmune sykdommer hos noen pasienter;

Cryoglobulinemisk hudvaskulitt av varierende alvorlighetsgrad og stadier

Kliniske manifestasjoner av former og varianter av GW-strømning

Oppført tidligere syndromer relatert hudutslett, gastrointestinale forstyrrelser, leddsmerte og nyresykdom, anses for å være referansetegnene i den diagnostiske funn av hemoragisk vaskulitt, og derfor bør de gir en mer detaljert respons.

For de vanligste og allment kjente - Hudsyndrom er preget av slike manifestasjoner:

 1. Ekstensorflatene på de øvre og nedre ekstremiteter (nedre tredjedel av tibia og dorsum) stiplet med symmetrisk utslett (papulært hemoragisk) som forplanter seg på leddene og gluteal- (sjelden på stammen). Noen ganger utslett bli blæredannelse (urtikaria elementer) som er svært lik urticaria;
 2. Fravær (eller forekomst i svært sjeldne tilfeller) av utslett på mage, hodebunn, ansikt, nakke;
 3. Det forsvinner ikke når du trykker purpura (i motsetning allergisk) rosa, rød eller rik rød, som hvis alvorlig kan slippes ut, sårdannelse, nekrotiske og la senere fremtredende pigmentering (legene kaller det hemosiderosis);
 4. Angioødem påvirker hender, føtter, nesten hele ansiktet og hodebunnen, kjønnsorganer, som dekker det meste av kroppen smertefulle infiltrerer og "volatile" ødem, som raskt kan forsvinne hvis du begynner å intensivt behandle HBV.

Hud manifestasjoner av hemorragisk vaskulitt

Med enkel strøm går pasientens tilstand ubetydelig, temperaturstigningen er sjelden (og det er ikke høyere enn den subfebrile), utslettene påvirker små områder av kroppen, det er ikke unormale GI-symptomer (abdominal syndrom).

Moderat aktivitetsgrad er preget av:

 • Tilstanden til en syke person, vurdert som en middels tung;
 • Tilstedeværelsen av feber (38 ° C og over);
 • Utseendet til generell svakhet, smerte i hodet;
 • Tilstedeværelsen av smertefulle opplevelser i leddene og deres hevelse;
 • Rikelig hudutslett noen ganger med utvikling av angioødem;
 • Manifestasjon av magesyndrom: kvalme, oppkast, diaré (noen ganger med blod), smertefull smerte i magen;
 • Reaksjon Perifert blod: leukocytose større enn 10x10 9 / l, med en venstreforskyvning neutrofili, eosinofili, akselerert ESR - 20-40 mm / h, akselerasjonen av clotting Lee-White, forstyrrelse forholdet mellom proteinfraksjoner.

En høy grad av aktivitet gir et sterkt klinisk bilde av prosessen og uttrykkes:

 1. Hodepine, svakhet og ubehag
 2. Signifikante forstyrrelser i mage-tarmkanalen (abdominal syndrom) med kvalme, flere blodige oppkast, hyppige avføring med blod;
 3. Lyse symptomer på artikulær syndrom;
 4. Kutan nekrotisk purpura, med drenerende karakter;
 5. Utseendet i andre tilfeller av kardiovaskulære lidelser;
 6. Manifestasjoner av nyreskader av typen hematurisk nefrit, som det fremgår av overskudd av normen (over 5 Er i synsfeltet), antall erytrocytter i urinen;
 7. Vesentlige endringer i laboratorieindikatorer.

I tillegg kan en hemoragisk vaskulitt være ledsaget av andre kliniske manifestasjoner, som ikke er obligatorisk, men noen ganger er til stede og gi ytterligere GW skilt, slik som hjertesykdom og blodkarene i lungene, noe som resulterer i pulmonal blødning. Eller symptomene som er karakteristiske for cerebral vaskulitt i nederlaget av hjernens kar:

 • hodepine;
 • Delusional stater;
 • Utseende til kramper og / eller meningeal syndrom.

Selvfølgelig, hemoragisk vaskulitt isolere fra andre autoimmune sykdommer å klassifisere og vise et enkelt bilde kliniske manifestasjoner er ikke mulig, da det har en sterk binding med disse fremgangsmåter og lignende syndrom, følger dem.

Komplikasjoner og konsekvenser av hemorragisk vaskulitt

Den alvorlige formen av dagens med den skarpeste begynnelsen, tidligere kalt fulminant, og som i de fleste tilfeller fører til et dødelig utfall, er heldigvis veldig sjelden og behandles nå ganske godt, men gir ofte en veldig Alvorlige komplikasjoner og konsekvenser i form av:

 1. Glomerulonephritis med videre utvikling av kronisk nyresvikt CRF;
 2. Blødninger i mesenteri og trombose av dets kar
 3. Invaginering, som fører til intestinal obstruksjon;
 4. Peritonitt, som skyldes nekrose av tarm og perforering;
 5. Lungeblødning.

Det bør bemerkes at disse effektene kan oppstå ikke bare i form av lyn, komplikasjoner er i stand til å gi og langvarige og kroniske prosesser, og til og med en mild Selvfølgelig, hvis tiden ikke starter riktig behandling. Og hvis et flertall av de komplikasjoner som kan være generelt håndtere den tunge nyreskader som fører til irreversible konsekvenser (utviklingen av kronisk nyresvikt), når pasientens nyrer nektet å arbeide, og denne funksjonen er nødvendig for å skifte på hemodialyse.

Diagnose - hemorragisk vaskulitt

Undersøkelse av pasienten med identifikasjon av utslett, trenger felles og andre syndromer som ikke gir grunn til påstanden om at årsaken til disse fenomener er blitt en hemoragisk vaskulitt, så laboratorietester fant de viktigste diagnostiske metoder, som inkluderer:

 • En generell (utvidet) blodprøve med beregning av de absolutte verdier av leukocyttallet;
 • koagulasjon;
 • Identifikasjon av sirkulerende immunkomplekser (CEC);
 • Bestemmelse av immunglobuliner av klasse A (forhøyet) og G (redusert), kryoglobuliner og komponenter i komplementsystemet;
 • Biokjemisk analyse (proteinfraksjoner, CRP, antistreptolysin O, seromucoid).

I HS indikerer laboratorietester tilstedeværelsen av sirkulerende spontane aggregater, blodplateaktivering, reduksjon av AT III, inhibering av fibrinolyse. Disse faktorene fører til en utbredt hyperkoagulasjon.

I tillegg til disse studiene, med hemorragisk vaskulitt, utføres tester som kan indikere abnormiteter forbundet med HBV (skade på nyrene, tarmene, hjertet og andre organer).

Behandling av hemorragisk vaskulitt

Lys manifestasjoner av hud syndrom kan foreslå en poliklinisk (men seng!) Behandling med obligatorisk overholdelse av en spesiell diett (ekskludering av kjøtt, fisk, egg, obligatorisk allergener, nye produkter) og utnevnelse av narkotikabehandling.

Imidlertid krever den akutte fasen sykehusopphold, konstant medisinsk overvåkning, og i det tilfellet som involverer indre organer i den patologiske prosess - bruk av et stort antall medikamenter i henhold til spesielle ordninger og bestemte doser (kortikosteroider, heparin). I tillegg administreres preparater for HB intravenøst.

På et sykehus, en eller annen måte, må følge en diett, fordi det i tillegg til det foreskrevne dietten, er usannsynlig å gi det ønskede. Pasienten vil begrense forbruket av salt og ekstrakt, men sørg for å introdusere melkeprodukter (acidophilus, yoghurt), juice og kompott av lokale frukt (ingenting eksotiske!), Som du kan legge til bare litt Sakharkov. I tilfelle problemer med tarmene, vil pasienten motta tabellnummer 1, og med nyrene - tabell nummer 7 (saltfri).

Seng hviler i ca en uke etter siste utslett, så referer til fraværet av utslett bør ikke, legen vet bedre. Ja, og halvpostregimet strekker seg gradvis ut, og ikke på en dag.

Hvis GW betimelig diagnostisert og klarte å hindre komplikasjoner, anbefales det å behandle de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), aminohinolinovogo og antihistaminer, høy doser askorbinki med rutin, desagregants.

I alvorlig form er hormonbehandling gitt, og med lynkrevende plasmaferese. Det faktum at behandlingstaktikken er valgt riktig, indikerer en følelse av utvinning på grunn av utslettet av utslett. Samtidig med behandling av HB rett på sykehuset, begynner aktiv sanering og eliminering av fokus av kronisk infeksjon.

Etter pasientens utslipp, rehabilitering, dispensary tilsyn og forebygging av tilbakefall hjemme venter.

Video: Behandling av vaskulitt

Hvordan forhindre eksacerbasjoner?

Pasienten etter utslipp fra sykehuset bør ikke glemme sin sykdom og hjemme. Selvfølgelig, på den tiden vet han allerede alt om sykdommens natur, forebygging av eksacerbasjoner, oppførsel i hverdagen, ernæring og dagens regime. Stupte i en hjemmekoselig atmosfære, vil pasienten ikke være uten resept fra lege for å ta noen form for medisin, ikke nakinetsya på produkter som kan utløse et tilbakefall (allergener), men å spise på samme tid være fullt og hver kveld vil gjøre rolig gang utendørs. I tillegg er en person kontraindisert:

 1. Sterkt fysisk arbeidskraft (barn er unntatt fra leksjon i fysisk opplæring);
 2. hypotermi;
 3. Overdreven spenning, psykisk stress;
 4. Vaksinasjoner (kun mulig av vitale årsaker);
 5. Innføring av immunglobuliner (antistapylokokker, tetanus, etc.).

Du kan ikke gå glipp av øyeblikket for å forhindre forverring av kroniske infeksjoner er nødvendig, men du bør forlate antibiotika og andre allergener.

I lys av det faktum at hemorragisk vaskulitt er overveiende en infantil sykdom, for småbarn (eller foreldre?) er det spesielle anbefalinger:

 • Klinisk oppfølging minst 5 år dersom nyrene forblir sunne, men hvis de blir rammet, kan kontrollen vise seg å være livslang;
 • Hvert halvår besøker et barn den behandlende legen (i fravær av forverring);
 • 3 ganger i året er et obligatorisk besøk til tannlegen og otolaryngologen;
 • Barn er helt unntatt fra fizanatiyah i et år, så gå til forberedelsesgruppen;
 • Vaksinasjoner er utelukket i 2 år, og etter denne tiden utføres den planlagte vaksinen, men med tillatelse fra den behandlende legen og under "antihistamindekselet";
 • Regelmessig analyse av urin (generell og Nechiporenko) og analyse av avføring for helminter;
 • Overholdelse av antiallergene diett - 2 år;
 • Råd til foreldre eller andre slektninger om behandling hjemme, forebygging av tilbakefall, ernæring og oppførsel i skolen og hjemme.

Mange mennesker som lider av GV, er aktivt interessert i å behandle sykdommen med folkemidlene. Herbal healers tilbyr mange oppskrifter for å forberede urte infusjoner. Anbefalinger om hvordan og hva du skal gjøre kan finnes i overflod på internett, men gitt rekke former, typer og årsakene til at hemoragisk syndrom, er det bedre å forene disse handlingene med behandlende lege. For ikke å skade.

Hemorragisk vaskulitt hos barn og voksne, årsaker og behandling, narkotika

Hurtigsides navigasjon

Forstyrrelsene, som er basert på prosesser av aseptiske inflammatoriske reaksjoner i det kar-systemet av små kar - er hemorragisk vaskulitt (GV). Sykdommen er inkludert i det omfattende registeret over immunokomplekse patologier.

Det er preget av skader på mikroskinner i huden og separate organer, som et resultat av intravaskulær mikrotrombusdannelse. I medisinsk terminologi kan forekomme under navnet revmatisk, allergisk eller anafylaktisk purpura.

Genesis av sykdommen er forårsaket av påvirkning av virus-, parasittiske, bakterielle patogener, og ulike representanter forgiftning å provosere dannelse av eget immunceller - anafylatoksinene (spesifikke immunkomplekser) med virkningen av ødeleggelse. Med en sunn tilstand av kroppen, desinfiserer anafylotoksiner. I syke mennesker akkumuleres de og blir til antigener.

Avsetningen på de intravaskulære veggene forandrer permeabiliteten og forstyrrer blodsirkulasjonsprosessene, forårsaker:

 • aktivering av blodplater;
 • en reduksjon i nivået av antitrombin i blodet;
 • blokkering av fibrinolytisk prosess.

Alt er blitt et sentralt punkt i utviklingen av en masse av små blodpropper i microvasculature i bakgrunnen av redusert blodpropp og allergisk betennelse, forårsaker utvikling av ulike former for hemoragisk vaskulitt hos voksne og barn.

Symptomer på hemorragisk vaskulitt ved skjemaer

Hemorragisk vaskulittfoto hos voksne

De kliniske manifestasjonene av hemorragisk vaskulitt er forårsaket av en rekke former:

 1. Dermal - hvor den patologiske prosessen utvikler seg bare i huden.
 2. Hud og ledd, på grunn av vedlegget til hudlesjoner, er tegn på leddbetennelse.
 3. Kozhno-abdominal, som manifesterer ikke bare hudendringer, men også funksjonelle abnormiteter i mage-tarmkanalen.
 4. Renal, preget av vaskulær nyreskade og et brudd på filtrering og vannlating.
 5. Kombinert - med tegn på periodiske manifestasjoner av ulike former for sykdommen.

Under hemoragisk vaskulitt hos barn og voksne kan manifestere seg på forskjellige måter: lyn, akutt, subakutt, kronisk, tilbakevendende og kronisk form.

Funksjoner med generelle og kutane egenskaper

Tegn og symptomer på hemorragisk vaskulitt manifesteres uventet uten noen forløpere - økningen i symptomer skjer raskt. Temperaturen kan være subfebril, men oftere veldig høy, spesielt hos voksne pasienter. Det er første forgiftningssymptomer. Denne tilstanden er iboende i mange sykdommer, noe som gjør diagnosen vanskelig.

Hemorragisk vaskulittfoto av et utslett på baken

Et særegent trekk ved hemorragisk vaskulitt er symmetriske hudutslett på baksiden av føttene, benets ben og overflaten på baken. På ryggen, magen og armer, er utslett et sjeldent fenomen, og palmer, ansiktets hud, såler og cervical region - utslett er ikke typisk. De er preget av en annen fargepalett:

 • lyse røde små blærer;
 • Nodulære papiller, blek med lite trykk;
 • papulære lilla knop og blå farge med subkutan petechiae;
 • hemorragisk rødt utslett på slimhinnen i svelget og munnen.

Dimensjonene av elementene i utslett varierer og kan nå 1 cm. Den forblir på kroppen i opptil 4 dager, bleker og forsvinner. Den neste bølgen av hudutslett forekommer en etter en og en halv uke.

Første tegn kutan vaskulitt, hemoragisk vises så liten subkutan blødning (petekkier), lokalisert på de øvre deler av fot og legg. Noen ganger stikker de ut på huden på armene, ryggen og magen. I det berørte området - under håret på hodet, rundt omgangen, er det alvorlig kløe-symptomatologi og smerte.

Lips, øyelokk, grøntområde svulmer. Etter utslaget på utslett, forblir det pigmentering i deres sted, som gir peeling i perioden med tilbakefall. Cicatricial formasjon er mulig med fusjon og nekrose av enkelte områder av utslett, og sekundære infeksjoner er festet.

Når hemorragisk vaskulitt er preget av manifestasjon av ulike syndromer (et kompleks av symptomer) som er forbundet med mange patologiske prosesser. For eksempel:

Articular syndrom hemorragisk vaskulitt manifesterer seg i nesten halvparten av voksne pasienter. Inflammatoriske prosesser er utsatt for store felles grupper av ben. Noen ganger påvirker inflammatoriske reaksjoner albuen og leddleddene og kan utvikle seg i løpet av uken, og til og med før hudskade.

I dette tilfellet er det: hevelse og rødhet i beina, migrerende ømhet i lemmer og manifestasjon av myalgi (muskel smerter). Et intensivt smertsyndrom med alvorlig betennelse og hevelse kan føre til endring i gangarter. Articular deformasjoner og svekket motor funksjoner, som regel, forekommer ikke.

Gastrointestinalt syndrom (abdominal) preges av kortsiktig kolikk, kvalme, oppkast. Det manifesterer samtidig med en hudlesjon eller litt senere. Vesentlige brudd på pasientens tilstand forekommer ikke. Hvis symptomene på hemorragisk vaskulitt ikke behandles i tide, er det tegn på tarm og mageblødning - oppkast med blod urenheter og diaré med blod.

Ved alvorlige lesjoner er manifestasjoner av intestinal invaginering (obstruksjon), perforering (perforering av tarmen) og peritonitt (betennelse i peritoneum) mulige. Symptomer på dette syndromet manifesterer seg: svakhet, støyfølelser i hodet og flimrende for øynene, svimmelhet, takykardi og svimmelhet.

Manifestasjon av nyresyndrom Det er notert hos mer enn halvparten av pasientene etter en uke med hudutslett. Det er isolert svært sjelden. Det forårsaker utvikling av en akutt form for glomerulonefrit av auto-allergisk natur med inflammatoriske prosesser i hele nyreapparatet, og en kraftig nedgang i tonen i de vaskulære senger.

I urinen er det kjent forurensninger i blodet, på grunn av svekkelsen av de betændte veggene i arteriolene, gjennom hvilke erytrocytter fritt perkolerer.

Lungendringer manifesterer seg som et resultat av nederlaget i luftveiene og pulmonale lobuler av pasienten. De viser hoste og kortpustethet, urenheter av blod i sputumet på grunn av økt kapillærblødning.

Kardiovaskulære endringer karakteristiske tegn på alvorlig takykardi og predisponering for arytmi.

Syndrom av nederlaget i nervesystemet betraktes som en negativ konsekvens av hemorragisk vaskulitt. Det er forårsaket av spredningen av den inflammatoriske prosessen utenfor grensene for den vaskulære lesjonen, som involverer hjernehyllet i prosessen. Derfor er symptomatologien manifestert tegn på encefalitt og meningitt - alvorlige migrene, ataksi (nedsatt koordinering), kramper.

Hemorragisk vaskulitt hos barn, funksjoner

Utviklingen av hemorragisk vaskulitt hos barn skyldes:

 • en uttalt eksudativ komponent;
 • tilbøyelighet til generaliseringsprosesser;
 • utvikling av abdominal syndrom;
 • begrenset angioødem;
 • akutt manifestasjon av symptomer og en tendens til tilbakefall.

hemorragisk vaskulittfoto hos barn

Hos halvparten av barndommen oppstår hemorragisk vaskulitt uten manifestasjon av kutan form av sykdommen. Målet med inflammatoriske prosesser er mage-tarmkanalen og leddene, nyrene og hjertepatologiene er sjeldne. Generelt har inflammatoriske prosesser ingen alvorlige konsekvenser.

Med rettidig behandling begynt, er prognosen for barns hemorragisk vaskulitt god. En viktig betingelse for en god prognose er å forhindre overgang av sykdommen til kronisk form. Mangelen på evnen til å nøyaktig bestemme sykdommens opprinnelse, tvinger overholdelsen av barnets beskyttelsesregime gjennom livet.

Symptomer på hemorragisk vaskulitt hos barn manifesteres ofte på våren, etter overføringen av ARI. Utbruddet kan forekomme asymptomatisk i flere uker, og temperaturen stiger til et kritisk nivå. Barnet er svakt, beruselses symptomene uttrykkes, huddekslene blir bleke. Etter et fall i temperatur begynner utslett.

Kutan manifestert rikelig, stor (opptil 10 mm), ofte blødende utslett som papler, litt utstående over hudoverflaten i ben, føtter, og bakende. Ofte, et rikelig utslett, som føres av kløe og prikkeri. Rashes på beina fusjonerer ofte, men hvis det ikke er noen bølge, blekner de og forsvinner.

Størstedelen av smårollene har ømhet i magen, oppkast med blod og forekomst av blodige urenheter i avføringen kan vises. Fire dager senere går smertene forbi. Tegn på nyreskade kan oppstå nesten en måned etter sykdomsutbruddet, som er et kjennetegn for hemorragisk vaskulitt.

Ved nyreintegrasjon er det mulig å utvikle akutt gromerulonephritis, manifestert av hevelse i ansiktet og lumbalområdet. I urinen er det blod og mengden proteinutfelling øker.

Behandling av hemorragisk vaskulitt bør være akutt, ettersom sykdommen utvikler seg raskt, noe som skaper en reell trussel om utviklingen av CRF-syndrom.

Ellers er det stor risiko for å utvikle en lynrask form av sykdommen, der akutte prosesser med nyresvikt kan forvandle seg til dødelighet innen få timer. I hjertet av sykdomens lynkurs er prosesser av en hyperergisk reaksjon med den påfølgende dannelsen av akutte nekrotiske tromboser.

Et slikt kurs av hemorragisk vaskulitt er typisk for barn opp til to år. Det kan være et resultat av vannkopper, rubella eller skarlagensfeber. Tegn på sykdommen manifesteres av store områder av kutan blødning, i form av nekrose og store utslippspunkter av cyanotisk natur med videre utvikling av gangrene av føtter og hender, sjokk og koma.

Behandling av hemorragisk vaskulitt, narkotika

Utvelgelse av terapeutisk behandling av hemorragisk vaskulitt er basert på diagnostiske data og pasienthistorie. Det er rettet mot å eliminere provokerende faktorer.

 1. Når et infeksjonsfokus er funnet, blir det sanitisert med desensibiliserende stoffer - Pantothenate, Pangamate og Glycerophosphate.
 2. Samtidig er antihistaminmedikamenter og anabole medisiner foreskrevet for å forbedre immunitetsegenskapene. - "Deca-durabolila", "Nerobolila", Nerboletta "," Orotat av kalium " Metilitacil og "Fitina".
 3. For å styrke vaskulær permeabilitet og komprimering av endotelet, kan vitaminpreparater som "rutin", "ascorbinsyre", "u-vitamin" og "biotinin"
 4. Blant de medikamenter som stimulerer stoffskiftet og trofisme forbedre vev er mest effektive middel for den "Pro-dektina", "Diprofena", "Solcoseryl", "komplamin" og "nikoshpan".
 5. I alvorlige former for sykdoms-fulminant kurs med utvikling av nekrose, brukes velprøvde hingaminbaserte legemidler som hemmer dannelsen av antistoffer og styrker strukturer av bindevev, spesielt det interstitielle stoffet. Disse inkluderer - "Delagil", "Resorchin" "Plakvenil" og preparater av NSAIDs.
 6. Restaurering av elastisitet i vaskulære vegger og styrking av dem oppnås ved ytterligere behandling med eksterne midler - salver "Dibulonovoy", "Ateminova", "Solkoseril" og "Venorutonova".
 7. Eliminering av erosive og ulcerative formasjoner oppnås ved bruk av salver av Mikulich og Vishnevsky eller Iruksol.

Det er ikke en enkelt spesifikk terapi for hemorragisk isjias. Det er lettere å behandle patologi, der det er mulig å etablere et bestemt allergen som påvirker utviklingen. Når en infeksjon oppdages, brukes stoffer for å eliminere det, symptomene stoppes av preparater av en gruppe salicylater.

Heparinoterapi (kryoplasma eller curantyl) utføres under streng tilsyn av en lege. I den akutte fasen av sykdommen, for å forhindre komplikasjoner av hemorragisk isjias (intestinal obstruksjon, perforering eller perforering) - er det behov for tidlig kortikosteroidbehandling.

Hva kan være prognosen?

Generelt er utsikterna gunstige. Et større antall pasienter opplever gjenoppretting, selv om et tilbakevendende kurs også er mulig.

Alvorlige nyresviktskomplikasjoner er svært sjeldne, hovedsakelig med en raskt utviklet sykdom. I noen form for hemorragisk vaskulitt anbefales pasienter ikke å ha en allergisk effekt.

Les Mer Om Fartøyene