Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

hydrocephalus

21. desember 2011

hydrocephalus Er en tilstand som manifesterer seg på grunn av akkumulering av for mye væske i hjernen. Som regel er dette på grunn av obstruksjon (dvs. blokkering), som i sin tur forstyrrer den normale prosessen med fluid drenering. For mye væske som er i hjernen, kan trykke på dets skjøre vev til skallen, noe som får personen til å begynne hjerneskade. Hvis behandlingen ikke ble startet i tide, kan døden til slutt oppstå. Hydrocephalus kalles også "ødem i hjernen". Det kan være en medfødt sykdom, men i noen tilfeller utvikler den senere. Ifølge statistikken er hvert 500 barn født med dropsy. Utsikter for herding av cerebral hydrocephalus er direkte avhengig av om sykdommen ble diagnostisert i tide og behandling startet. Det er også viktig om det er sammenhengende sykdommer.

Symptomer på hydrocephalus

Symptomer og tegn på denne sykdommen er avhengig av hvilken aldersgruppe som er involvert. Graden av sykdomsprogresjon er viktig. Hos nyfødte er de vanligste symptomene en rekke funksjoner. Det, barn, som senere blir diagnostisert med hydrocephalus i hjernen, er født med et veldig stort hode. I fremtiden øker hodetomkretsen veldig raskt og overskrider normen. En konveks fontanel er funnet på parietaldelen av babyens hode. Hos barn som lider av denne sykdommen, manifesteres ofte oppkast, irritabilitet, dårlig søvn, kan manifesteres kramper og rulling av øynene. Slike barn utvikler seg som regel med forsinkelse.

I hydrocephalus hos voksne, så vel som hos eldre barn, kan følgende symptomer oppstå: hodepine ledsaget av oppkast, anfall dobbeltsyn og manglende evne til å fokusere synet, rulle opp øynene, manifestasjon av problemer under bevegelse - dårlig balanse, manglende evne til å koordinere bevegelser, tretthet. Også med hydrocephalus kan minnetap forekomme periodisk, urininkontinens, personlighet endringer, alvorlig irritabilitet.

Avhengig av hvilke årsaker som ble grunnlaget for manifestasjonen av hydrocephalus, er det visse tegn og symptomer på sykdommen. Mennesker med ulike aldre utvikler hydrocephalus av ulike årsaker. For eksempel, normotensive hydrocephalus er karakteristisk hovedsakelig for eldre. Med en slik sykdom ser det først og fremst ut på turproblemer. Svært ofte har en person urininkontinens, så vel som demens, som kjennetegnes av langsomme tankeprosesser, samt vanskeligheter i oppfatningen av informasjon.

Årsaker til hydrocephalus

Den menneskelige hjerne har en konsistens som ligner en gelé, plassert i en kraniet fylt med cerebrospinalvæske. Denne væsken fyller ventriklene, som er i hjernen dypere. Væsken passerer først gjennom ventriklene, så er det i lukkede rom, plassert mellom skallen og hjernen. Derfra kommer væsken inn i blodet. Med en normal balanse i prosessen med produksjon, sirkulasjon og uttak av væske, en normal intrakranielt trykk. Men når det av visse grunner er utbrudd av cerebrospinalvæske forstyrret, utvikler hydrocephalus av hjernen begynnelsen. En lignende patologi oppstår hvis kanalen mellom ventriklene er innsnevret, eller i tilfelle problemer med væskeopptaket av menneskekroppen. I sistnevnte tilfelle utvikler pasienten normotensive hydrocephalus, hvor overskytende væske utvider ventriklene, men trykket som virker på hjernen, forblir normalt. Denne tilstanden manifesteres ofte som følge av sykdommer, skader. Det er imidlertid ikke kjent for de nøyaktige årsakene til manifestasjonen av denne typen hydrocephalus.

Hos nyfødte er hydrocephalus manifestert på grunn av smittsomme sykdommer som kvinnen lider under av graviditet. De farligste er sykdommer som senere forstyrrer funksjonen til det føtalale hjernens ventrikulære system. Som et resultat sirkulerer ikke cerebrospinalvæsken godt, eller for mye blir akkumulert. Medfødt hydrocephalus hos barn kan manifestere seg i de første månedene av livet.

På grunn av en rekke sykdommer (hjernehinnebetennelse, meningoencefalitt, rus, skade) kan utvikle ervervet hjernen hydrocephalus.

Risikofaktorer for hydrocephalus

Barn som blir født for tidlig har stor risiko for alvorlig blødning i hjernens ventrikler, som kan resultere i hydrocephalus. Også risikoen for denne sykdommen i et barn øker forekomsten av infeksjon i livmoren. Noen ganger har et barn fødselsskader, som de ikke legger merke til ved fødselen. Deretter kan de også provosere manifestasjonen av hydrocephalus hos barn i samme aldersgruppe. Andre risikofaktorer er svulster eller andre endringer i hjernen og ryggmargen, CNS-infeksjoner, blødning i hjernen.

Typer av hydrocephalus

Et vanlig symptom for alle former for hydrocephalus er akkumulering av cerebrospinalvæske. På grunn av opphopningen øker trykket på hjernen, på grunn av hjerneskade, kan det oppstå mentale og fysiske mangler. Men med kvalitativ diagnose og riktig behandling kan konsekvensene av hydrocephalus minimeres.

Det er akseptert å skille mellom følgende typer hydrocephalus:

Hydrocephalus medfødt, som er diagnostisert i barndommen. Det kan manifesteres på grunn av fysiske problemer med sirkulasjonen av cerebrospinalvæske. Årsakene til denne tilstanden er infeksjon eller traumer i ferd med å utvikle embryo, effekten av den teratogene faktoren. Hydrocephalus hos barn er også tydelig på grunn av tilstedeværelsen av andre feil, som for eksempel mangler i hjernen.

Hydrocephalus ervervet kan forekomme både ved fødselen til et barn og senere. Årsakene er meningitt, sår, blødning, ondartet neoplasma.

Normal hydrocephalus - forekommer hos eldre mennesker. Det er vellykket, men det fører ofte til at pasienten utvikler demens. Denne form for hydrocephalus manifesterer seg ofte som en følge av hodeskader, infeksjoner, blødninger.

Hydrocephalus vacuolar - En konsekvens av slag, skader og annen hjerneskade. Ofte er dette fenomenet ikke farlig for helsen og krever derfor ikke behandling.

Symptomer på hydrocephalus

Hvis barnet har disse symptomene, bør det umiddelbart varsle foreldrene og bli en grunn til å ringe til en spesialist. Dermed kan det ofte oppstå problemer med brystsuging hos barn med hydrocephalus eller når det kommer fra en flaske. Et slikt barn har mye og skrik, vil ikke vippe hodet eller flytte nakken, det er vanskelig for ham å puste, det er sporadiske anfall. Barnets hode vokser veldig raskt, fontanelen har en konveks form. Barnet kan også forandre øyne og ansikt.

Hos eldre mennesker, som noterer seg utseendet på problemer med å gå, ikke relatert til gikt eller andre sykdommer, er det også anledning til å henvende seg til en spesialist.

Diagnose av hydrocephalus

For å diagnostisere hydrocephalus hos barn, kan en lege fortsatt under fosterutvikling. For dette brukes ultralydet til en gravid kvinne. Også denne sykdommen avsløres i en tidlig alder i prosessen med regelmessig måling av hodeomkretsen. Hvis det er tvil om utviklingens korrekthet, kan legen i tillegg foreskrive en ultralydsundersøkelse av babyens hode. I nærvær av patologier som oppdages med ultralyd, blir barnet tildelt et sett med videre studier.

Når man refererer til spesialiserte voksne pasienter eller eldre barn, blir det først og fremst gjennomført en grundig undersøkelse, anamnese, fysisk og nevrologisk undersøkelse. Deretter utpeker legen om nødvendig pasienten for å gjennomføre en datamaskin tomografi eller magnetisk resonans bildebehandling. Disse forskningsmetodene gir legen bilder av pasientens hjerne. Hvis du mistenker en hydrocephalus hos voksne, blir pasienten henvist til en nevrokirurgisk spesialist.

Komplikasjoner av hydrocephalus

Avhengig av alderen hvor sykdommen begynner å utvikle seg, bestemmes dens alvorlighetsgrad. Så, når det identifiseres hydrocephalus hos et nyfødt barn, vil det sannsynligvis være en alvorlig nok skade på hjernen, og som følge derav, fysisk uførhet. Hvis alvorlighetsgraden av sykdommen ikke er så høy, så kan en person leve et praktisk levetid under betingelse av rettidig og riktig behandling.

Behandling av hydrocephalus

Hvis en pasient diagnostiseres med et tidlig stadium av sykdommen, vil legemiddelbehandling være effektiv. Men med for rask fremgang i hydrocephalus er det viktig å utføre umiddelbar kirurgisk inngrep. Den mest utbredte metoden for kirurgisk behandling av dropsy av hjernen til nylig var operasjonen til å utføre ventrikulo-peritoneal bypass kirurgi. Pasienten ble administrert spesielle shunts, hvorved væske fra hjernen ble utløst i bukhulen. Men i dette tilfellet, på grunn av mangler i shunts, måtte systemet byttes ut noen få år.

Det brukes også til behandling av hydrocephalus og en operasjon som kalles ETV. I dette tilfellet gjør en spesialist et hull i hjernens ventrikel og et cerebrospinalvæske strømmer gjennom det. Denne operasjonen brukes i tilfelle utvikling av hydrocephalus på grunn av blokkering mellom hjernens ventrikler. I tilfelle med medfødt hydrocephalus, brukes denne metoden hvis det ikke lykkes å skifte, eller hvis infeksjon oppstår. På en gang var denne metoden den eneste kirurgiske måten å behandle hydrocephalus på. Imidlertid er det nå vurdert mindre effektivt enn andre metoder. Denne operasjonen er kun tildelt barn som allerede er seks måneder gamle.

Hittil har nye metoder for behandling av hydrocephalus blitt anvendt kirurgisk. Dermed et mindre traumer Neuroendoskopi metode. Operasjonen utføres ved hjelp av et neuroendoskop med et minikamera. Styret av det resulterende bildet, gjenoppretter legene utstrømningen av væske.

Forebygging av hydrocephalus

Det er viktig å overvåke nøye og regelmessig under graviditeten for å gi fødsel til tiden. I ferd med å vokse opp, er det viktig å beskytte barnet mot hodeskader, og sørge for riktig sikkerhet.

Det er også nødvendig å unngå inflammatoriske sykdommer i den infeksiøse naturen i sentralnervesystemet, noe som ofte utfordrer utviklingen av hydrocephalus.

Hydrocephalus: symptomer og behandling

Hydrocephalus - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • kramper
 • kvalme
 • oppkast
 • Synshemming
 • døsighet
 • Håndskremmer
 • Forsinkelse i utvikling
 • Hørselstap
 • apati
 • riste
 • Økt intrakranielt trykk
 • Hodet økning i størrelse
 • Bøyning og spenning av fontanelen
 • Deformering av skallen
 • Vanskelighetsgrad ved å holde hodet

Hydrocefalus, som også er tatt for å bestemme som et cerebralt ødem, representerer en tilstand i hvilken det er en økning i ventrikulær volum i hjernen, og ofte - til en meget imponerende størrelse. Hydrocefalus, som manifesterer symptomer grunn av for høy produksjon av CSF (cerebrospinalvæske som kommuniserer mellom hjerne ventrikler), og at en akkumulering i hjernen hulrom hovedsakelig forekommer i spedbarn, men har sykdommen og sykelighet i andre aldersgrupper.

Generell beskrivelse

I en normal tilstand vaskes stoffet i ryggmargen og hjernen konstant av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske). Sprit er fargeløs, har klar sikt og utfører flere funksjoner, den viktigste av disse inkluderer beskyttelse av hjernen og for å sikre dens kosttilskudd. Fra utsiden av luten sirkulasjonen oppstår mellom årehinnen og mykt skall langs det store overflate av lillehjernen og cerebral cortex. Denne plassen er definert som en subaraknoid.

Bunnen av hodeskallen under hjernen har flere steder hvor fluid opphopning inntreffer, de er definert som "tank". Disse tanker med deres forbindelse i de forskjellige retninger med hverandre for å gjøre overgangen væske subarachnoid plass i hjernen, i tillegg er det også deres tilkobling til rygg subarachnoide rom i hvilket cerebrospinalvæsken fra livmorhalsåpningen til den lumbale kortet utføres bad ryggmarg.

Plassering av cerebrospinal væske i hjernen fokuserte på dets ventriklene, som det er noen - i de cerebrale hemisfærer, er det to laterale ventrikler, langs midtlinjen - den tredje. Litt lavere, gjennom en tynn kanal som ligger i hjernestammen, passerer væsken til den fjerde ventrikel, som allerede er mellom cerebellum og hjernestammen. Dette ventrikkel gjennom to sideåpninger i tankene er koblet til undersiden av hjernen, og fortsetter til bunnen av den sentrale kanal som hører til ryggmargen, og deretter for å fordele det oppstår lumbar ned.

Totalt er volumet av cerebrospinalvæske hos mennesker omtrent 150 ml, og i løpet av dagen foregår den komplekse fornyelsen tre ganger. Som for de faktorene vi er interessert i dannelsen og resorpsjonen av dette fluid, som er direkte relatert til hydrocefalus, kan det her bemerkes at i den normale utførelsen av disse prosesser tilsvare nivået av dynamisk likevekt. Følgelig opprettholdes et nesten konstant volum av væske og det trykk som utøves av det til enhver tid.

Redundans CSF opphopning sikres ved å sammenligne to grunnleggende betingelser - forstyrrelse i omløp og væske ubalanse i dannelsen-absorpsjonsevne, hvorved det i bakgrunnen produsert ved hjelp av standard væske forekommer i det vesentlige dens minimale absorpsjon. Således fungerer begge disse mekanismene som de ledende faktorene i forekomsten av hydrocephalus og dens utvikling.

Hydrocephalus: de viktigste formene til sykdommen

I utøvelsen av sykdommen utmerker seg følgende former:

 • Hydrocephalus er vanlig.Det er preget av en økning i innholdet av cerebrospinalvæske i subaraknoidrommet og hjernens ventrikler.
 • Internt (ventrikulært). Det preges av overdreven innhold av cerebrospinalvæske i ventrikkene.
 • Ekstern hydrocephalus,Symptomene av disse er sjeldne, preget av tilstedeværelse av overflødig innhold i den subaraknoide rom av CSF, samtidig som de normale indeksene av innholdet i ventriklene. Utviklingen skjer ex vacuo som følge av hjernenatrofi.

Intern hydrocephalus: symptomer

Denne typen hydrocephalus, som oppstår som følge av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernen ventrikkene, kan manifestere seg i medfødt eller oppkjøpt form. Utviklingen av hydrocephalus av denne typen begynner som et resultat av utviklingssvikt i sentralnervesystemet, alvorlige skader, inflammatoriske prosesser eller vekst av neoplasmer som er konsentrert i området av membranene i hjernen. Det nåværende kurset av sykdommen innebærer en skarp utvidelse i systemet av hjerne-ventriklene, samt tynning av medulla.

Utviklingen av intern hydrocephalus er også mulig i en situasjon hvor hjernen, på grunn av atrofi eller under intrauterin utvikling, begynte å okkupere et mindre volum i kranen. Dette fører igjen til å fylle det tomme rommet med brennevin.

Ved å si direkte på symptomene, kan du først og fremst merke økningen i intrakranielt trykk, som er ledsaget av alvorlig hodepine, samt kvalme og oppkast, syns- og hørselshemmelser. Små barn opplever denne form for frustrasjon i form av buk og spenning av fontanel med konstant heving av hodet til baksiden og forskyvning av øyebolene nedover.

Basert på en spesifikk årsak som bidrar til fremveksten av intern hydrocephalus, er det mulig å endre symptomene. Sykdommen kan forekomme i kronisk eller akutt stadium. For akutte symptomer på den underliggende sykdommen, mot hvilken hydrocephalus oppsto. Det kroniske stadiet er preget av manifestasjoner av hydrocephalus selv, hvis forlengelse er komplisert i fravær av nødvendig behandling.

Ekstern hydrocephalus substitusjon: symptomer

Av seg selv, er hydrocefalus en sykdom som oppstår på grunn av forstyrrelser i sentralnervesystemet, hvis den bestemmer den eksakte - som på grunn av feil fylleprosessen sugeboks intrakranial cerebrospinalvæske. På samme måte påvirker sykdommen både spedbarn og eldre, til tross for forskjellen i årsaker. Det skal bemerkes at hydrocephalus er en ekstrem farlig og kompleks sykdom, som derfor utelukker muligheten for uaktsom behandling av den.

Banen av hydrocephalus kan forekomme i åpen eller lukket form, som bestemmer forskjellene i symptomer. En form for sykdommen er cerebral ytre hydrocefalus, som i spesielle symptomer manifest som en minskning i hjernevolum og i cerebrospinalvæske å fylle rommet som tidligere fylt av hjerneceller. Det er bemerkelsesverdig at dette skjemaet er forskjellig fra andre varianter av sykdommen. Så, hydrocephalus substitusjon, hvis symptomer ikke kan manifesteres i mange år, på grunn av fylling av tomt rom med væske, fortsetter henholdsvis uten karakteristiske hodepine og økt blodtrykk.

Eldre mennesker står overfor hydrocephalus hovedsakelig på bakgrunn av deres tilgjengelige aterosklerose eller høyt blodtrykk. I tillegg er diagnosen av sykdommen mulig som følge av prosesser forårsaket av hjernerystelse eller overdreven alkoholmisbruk. Hydrocephalus som helhet kan være faktisk i konstansen av egen strøm eller i fremdriften av dagens.

Hydrocephalus hos voksne: symptomer

Pathogenese (egenskaper av kurset og utvikling av sykdommen som følge av virkningen av bestemte mekanismer) bestemmer hydrocephalus i følgende varianter:

 • Hydrocephalus occlusal (ikke-kommuniserende, lukket).I dette tilfellet forstyrres utstrømningen av cerebrospinalvæske på grunn av nedleggelsen av måtene for dette. Som en årsak til lukning bestemmes en trombus, en svulst eller en adhesjonsprosess som oppstår mot bakgrunnen av betennelse. Når okkludert i hjerneventriklene, blir det utvalgt proksimal form,når blokkering i basal cisterner - distal form.
 • Hydrocephalus kommuniserer (disresorbativ, åpen).Årsaken til utseendet er basert på brudd i absorpsjonsprosessene i venøsystemet av cerebrospinalvæske, som oppstår som følge av forstyrrelse av arbeidet med spesifikke strukturer.
 • Hydrocephalus er hypersekretorisk. Den dannes på grunn av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske, for eksempel som et resultat av papillom dannet i vaskulær plexus.

I tillegg, hjerne hydrocefalus, hvilke symptomer hos voksne, oppdelt også i akutte form - intervallet mellom tidspunktet for utviklingen av sykdommen og fremveksten av fenomener særegne dekompensasjon, er ikke mer enn 3 dager. For en subakutisk form er dette intervallet definert per måned, for henholdsvis akutt, mer enn en måned.

Som for symptomer, så det observerte symptomer som indikerer økt intrakranialt trykk: hodepine, kvalme / oppkast, lunger i synsnervehodet (undertrykkelse eksponert syn), forskyvningen langs aksen av hjernen, døsighet. Ved oppvåkning er hodepinen mest alvorlig, noe som er forbundet med økt intrakranielt trykk under søvnen. Kvalme / oppkast er mest intens også om morgenen, i noen tilfeller fører sluttresultatet til en reduksjon av hodepine. Det farligste symptomet er døsighet, som virker som en harbinger av fremveksten av nevrologiske lidelser i alvorlig grad.

Denne symptomatologien er mer karakteristisk for den akutte formen. Med hensyn til kronisk, kan et noe annet bilde av manifestasjoner bli notert. Spesielt inkluderer her endringer i søvn (søvnighet i løpet av dagen, forstyrrelse av nattesøvn), som senere manifesterer sig i en generell konstant trøtthet. Passiviteten til pasienter, deres mangel på initiativ er merket. Kortsiktig hukommelse er utsatt for brudd, særlig det gjelder numerisk informasjon.

Videre er det intellektuelle brudd på brutto spesifisitet, som til og med kan utelukke muligheten for å ta vare på pasienter, utilstrekkelige svar på spørsmål. Det er også apraxia å gå, der pasienten i en liggende stilling kan etterligne sykling eller gå, og i vertikal stilling, blir disse bevegelsene brått brutt. Blant inkonstant og sent symptomer er urininkontinens også fremhevet.

Hydrocephalus hos nyfødte: symptomer

I dette tilfellet manifesterer seg sykdommen som de tidligere varianter av spesifisiteten av forekomsten. Det er unikt at nyfødte har 15-20 ml CSF, i en alder av 12 måneder, er volumet ca. 35 ml. Hydrocephalus som helhet er ledsaget av en økning i volumet av CSF til 1,5 liter. Det er bemerkelsesverdig at utdannelsen til barn er mer intensiv enn hos voksne - oppdateringen kan nå 8 ganger per dag.

Hydrocephalus hos barn, hvis symptomer manifesteres under påvirkning av en rekke årsaker, med intrauterin dannelse av sykdommen og helt utelukker muligheten for pålitelig bestemmelse av dem. På grunn av denne sykdommen er det en karakteristisk deformasjon av skallen, det er en betydelig overvekt av hjernedepartementet over ansiktsdelen. I dette tilfellet protesterer pannen sterkt ut, og venøs overflatefartøy defineres på templene. Barn opplever en sterk forlengelse av fontanellene, som er lukket på bekostning av dette svært sent. Blant annet er symptomet på den såkalte "innstillingssolen" relevant, ledsaget av et skifte av øynene til toppen, hvor de gjemmer seg under øyenbrynene.

Begynnelsen av hodens vekst foregår på stadium av intrauterin utvikling, i forbindelse med hvilken leveransen senere er vanskelig. Det er også en manifestasjon av symptomer i nervesystemet: en håndbevegelse og hake, så vel som andre deler av kroppen, forstyrrelse i bevegelsene av øyeeplet, konvulsjoner. Ofte delta og symptomer på det autonome nervesystem (hud blekhet, arytmier, etc.), symptomer på økt intrakranialt trykk (hodepine, kvalme / oppkast, døsighet). Progresjon av hydrocephalus er preget av en tilbakegang i utviklingen av barn, dårlig oppbevaring av hode og passivitet. Mulig er det asymptomatiske løpet av sykdommen, som bare fører til utilsiktet gjenkjenning.

Diagnose av hydrocephalus

I diagnosen av sykdommen spilles en ledende rolle av datamaskin eller magnetisk resonansavbildning. På grunn av disse studiene estimeres tilstanden til hjerneventriklene, samt de subaraknoide mellomrom, størrelsen, belastningen, plasseringen etc. Utelukkende bare i utførelsen av disse studiene på grunn av isolering av hydrocephalus og dets egenskaper, er det mulig å bestemme adekvat terapi.

Behandling av hydrocephalus

Ved diagnostisering av sykdommen i et tidlig stadium bestemmes den mulige effekten av medisinering. I mellomtiden, hvis hydrocephalus fortsetter å utvikle seg raskt, vil det være nødvendig med en umiddelbar kirurgisk inngrep. Tidligere var den eneste vanlige metoden i det omgå, men dette kreves på grunn av ufullkommenheter i skjulene av deres systematiske utskifting.

Gjelder endoskopisk tredje ventriculostomy (ETV), ved hvilken et hull ble boret i hjernen ventrikkel, og deretter gjennom avløpsspinalvæsken inntrer. I medfødt hydrocefalus form av denne metode er anvendelig ved mislykket shunting eller under infeksjon i hans prosess. Nå er denne metoden ikke så effektiv, i sammenligning med andre mulige alternativer, er den foreskrevet til barn fra 6 måneder.

Gjelder for behandling av sykdommen er innovative operasjonsmetoder, for eksempel neuroendoskopi - en operasjon som bruker et neuroendoskop utstyrt med et minikamera, ved å skaffe et bilde hvorfra utstrømningen av væske utføres av leger.

I noen form for hydrocephalus er et besøk til nevrologen nødvendig.

Hvis du tror at du har det hydrocephalus og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan nevrologgen hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Intrakranial hypertensjon er ikke noe mer enn økt intrakranielt trykk, kjent som følge av utbredelsen av bruken av denne spesifikke definisjonen. Intrakraniell hypertensjon, hvis symptomer som ofte skyldes patologi, dukker opp i hjernen, som er dannet på grunn av økningen av innholdet volumet i kraniet, spesielt at innholdet kan være cerebrospinalvæske (CSF), blod (venøs stasis), interstitiell væske (ødem hjerne ), så vel som utenlandsk vev, som for eksempel viste seg som et resultat av hjernesvulst.

Tumor i hjernen er en sykdom som er karakterisert ved en kreftformet lesjon av meninges, nerveender og skallen. Denne typen sykdom er veldig farlig, siden hvis du kjører det og ikke utfører en operasjon i tide, vil alt være dødelig.

Hydrocephalus (blå hydrocephalus) i hjernen hos barn er en sykdom kjennetegnet ved det faktum at en stor mengde CSF i sine indre hulrom og under hjernemembranen oppsamles, som også kalles cerebrospinalvæske. Årsakene til dannelsen av sykdommen er mange, og de kan variere avhengig av alderen hvor patologien ble dannet. Ofte som provokerende faktorer er smittsomme og onkologiske prosesser, medfødte misdannelser og fødselstrauma.

Myelom (multiple myeloma) er en sykdom som oppstår i blodsystemet og tilhører den paraproteinemiske leukemagruppen. Myelom, hvis symptomer manifesteres på grunn av utseendet av en svulst i B-lymfocytter, observeres hyppigst blant eldre i de hyppigste tilfeller, og bare i sjeldne tilfeller kan det oppstå før fylte 40 år.

Hjernerystelse er en patologisk tilstand som oppstår når en hodeskader oppnås på en bestemt måte. Hjernerystelse, hvis symptomer ikke på noen måte er forbundet med vaskulære patologier, ledsages av en plutselig forstyrrelse av hjernefunksjonen. Det som er bemerkelsesverdig er at når en skade er mottatt, blir hjernerystelse hjernen diagnostisert i ca 80% av tilfellene.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

hydrocephalus

hydrocephalus - økt akkumulering av cerebrospinalvæske i cerebrospinalvæskesystemet. Hydrocephalus følger med mange medfødte og anskaffe nevrologiske sykdommer. Klinisk det er manifestert symptomer på økt intrakranialt trykk (hodepine, kvalme, trykk i øyet), symptomer på sammenpressing av strukturer i hjernen (vestibulære ataksi, uskarpt syn, mentale lidelser, epi-angrep) og symptomer som er karakteristiske for sykdommen, noe som forårsaket den. Diagnostisering av hydrocephalus inkluderer røntgenbilder av skallen, oftalmisk forskning, Echo-EG (spedbarn - kranie ultralyd), MR eller CT av hjernen. Kirurgisk behandling av hydrocefalus gjør det mulig å korrigere medfødte misdannelser CSF-systemer gjennomføre fjerning av brudd luten sirkulasjons intrakranielle strukturer, for å regulere utstrømningen av CSF fra kraniet.

hydrocephalus

Hydrocephalus i bokstavelig oversettelse betyr "dropsy av hodet." I moderne nevrologi er dette et vanlig klinisk syndrom, som kan forekomme i mange sykdommer, medfødte anomalier eller posttraumatiske tilstander i hjernen. Utseendet til hydrocephalus er forbundet med noen eller andre forstyrrelser i cerebrospinalvæskesystemet. Utseendet til hydrocephalus påvirker mennesker i alle aldre. Hydrocephalus kan forekomme hos nyfødte, har født karakter, utvikles hos barn og voksne, følger med atrofiske prosesser som oppstår i hjernen hos eldre. Det forekommer imidlertid oftest i pediatrisk praksis.

Anatomi av cerebrospinalvæsken

Normalt er cerebrospinalvæsken produsert av de vaskulære plexusene av hjernens sammenhengende ventrikler. Den største mengde derav er formet i laterale ventrikler, hvor væsken kommer inn i III ventrikkel, og fra den på vannledningen fra Sylvius inn i IV ventrikkelen. Da væsken entrer det subarachnoide (subaraknoidal) mellomrom, som strekker seg over hele overflaten av hjernen og i caudal retning finner sted region craniovertebral gå lenger omslutter ryggmargen langs hele sin lengde. Den cerebrospinalvæske som befinner seg i subaraknoidrommet, absorberes kontinuerlig av ryggmargen og hjernens arachnoid (nett) skall og går inn i blodet.

Årsaker til hydrocephalus

For å akkumulere en stor mengde av væsken i væske system i hjernen fører 3 patologiske mekanismer: produksjon av store mengder cerebrospinal væske, eller brudd på sin suge væske sirkulasjon uorden. Grunnlaget for hydrocephalus kan ligge en av disse mekanismer eller en kombinasjon derav. Årsakene til forstyrrelser i væsken systemet kan operere in utero og for å kondisjonere medfødt hydrocefalus, eller påvirke hjernen etter fødselen og forårsaker fremkomsten av såkalte ervervet hydrocefalus.

Årsakene til medfødt hydrocefalus omfatter misdannelser slutsystem (atresien hull Magendie og Luschka, defekter i strukturen av subarachnoid plass, stenose av vannledningen syndrom Dandy-Walker, etc.), Craniovertebral anomalier (Chiari abnormitet, medfødt basilær Impression), intrauterine infeksjoner (toksoplasmose, medfødt syfilis, cytomegalia, rubella), fødselstrauma.

Ervervet hydrocefalus kan være resultatet av inflammatoriske prosesser i hjernen og dens skall (encefalitt, araknoiditt, meningitt), traumatisk hjerneskade, vaskulære forstyrrelser (blødning inn i ventriklene, hemoragisk slag eller hjerne hematom med blod som kommer inn i ventriklene). Hydrocephalus er ofte utvikler seg i den kolloidale cyster III ventrikkel og intracerebrale tumorer (astrocytom, germinomas, ganglioneuroma, et al.), Som spirer i hjerne ventriklene eller sammenpresse cerebrospinalvæsken banen, for derved å bryte den normale sirkulasjon av væske og dens utstrømning fra kraniet.

Isolert atrofisk (erstatning) form av hydrocephalus, som oppstår på grunn av posttraumatisk død eller aldersrelatert atrofi av hjernevev. I dette tilfellet fyller cerebrospinalvæsken det rommet som dannes inne i skallen som et resultat av en reduksjon i hjernens volum. Atrofisk hydrocefalus hos eldre kan utvikle seg på bakgrunn av brudd på cerebral sirkulasjon i aterosklerose av cerebrale kar, hypertensjon, diabetisk makroangiopati.

Klassifisering av hydrocephalus

I følge det etiologiske prinsippet er medfødt og oppkjøpt hydrocephalus preget.

Ifølge forekomningsmekanismen klassifiseres hydrocephalus i en åpen og lukket form. Åpent hydrocephalus er forbundet med hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller et brudd på dets absorpsjon under normal væskesirkulasjon. Lukket hydrocephalus skyldes et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske på grunn av kompresjon, delvis eller fullstendig obturering av noen del av cerebrospinalvæskesystemet.

Avhengig av hvor den overdrevne akkumuleringen av cerebrospinalvæske finner sted, utmerker seg intern og ekstern hydrocephalus. Intern hydrocephalus ledsages av akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernens ventrikler. Ekstern hydrocephalus er preget av et overskudd av cerebrospinalvæske i subaraknoid og subdural rom.

I følge kursets særegenheter er hydrocephalus klassifisert som akutt, subakutt og kronisk. Akutt hydrocephalus er preget av rask utvikling, hvor noen dager etter starten av de første tegnene på sykdoms dekompensasjonen setter seg inn. Subakut hydrocephalus utvikler seg innen en måned og kronisk - mer enn seks måneder.

Separasjonen av hydrocephalus til stabilisert (kompensert) og progressiv (økende) har stor klinisk betydning. Stabilisert hydrocephalus vokser ikke og strømmer vanligvis med normalt CSF-trykk. Progressiv hydrocephalus er forskjellig i forverring av symptomer, ledsaget av en økning i cerebrospinal trykk, gir dårlig konservativ behandling og fører til hjernevævsatrofi.

Tegn på hydrocephalus hos voksne

Akkumuleringen av for mye av cerebrospinalvæske i et begrenset område på skallen fører til en økning i intrakranialt trykk, noe som forårsaker de mest typiske symptomene på hydrocephalus. Hos voksne og eldre barn omfatter de: en smertestillende intens hodepine, kvalme, oppkast, en følelse av trykk på øyebollene. Disse symptomene kan oppstå akutte eller gradvis øke, med en forbigående i begynnelsen av sykdommen. Atrofisk hydrocephalus forekommer ofte uten tegn på økt intrakranielt trykk og oppdages bare ved ytterligere undersøkelse av pasienten.

I de fleste tilfeller, nevrologiske symptomer ledsaget av hydrocefalus, noe som skyldes både kompresjonshjernestrukturer utvidede cerebrospinalvæske mellomrom og primær sykdom, som er årsaken til utviklingen av hydrocefalus. De hyppigste tilfellene med hydrocephalus er vestibulære og synsforstyrrelser. Den første er vestibulær ataksi, manifestert av svimmelhet, ustabilitet i gang, støy i ørene og hodet, nystagmus. Fra synspunktet kan det være en signifikant reduksjon av synsstyrken, tap av visse områder av synsfelt, stillestående skiver av optiske nerver; I det lange løpet av hydrocephalus kan atrofi av de optiske nerver utvikles.

Hydrocefalus kan skje med nedsatt motoriske og sensoriske områder: parese og paralyse, økte sene reflekser og muskeltonus, reduksjon eller fullstendig tap av alle typer følsomhet, dannelse av spastisk kontrakturer i ekstremitetene. Hindrende Hydrocephalus, som følge av brudd av sirkulasjon av væsken i det bakre skallegrop, karakterisert ved cerebellar ataksi symptomer: manglende koordinasjon og gangart krupnorazmashistymi uforholdsmessige bevegelser, endringer i håndskrift, etc..

I noen tilfeller er hydrocephalus ledsaget av psykiske lidelser som forekommer oftere hos voksne forstyrrelser av følelsesmessig og vilje: emosjonell ustabilitet, nevrasteni, årsaksløse eufori med en rask overgang til en tilstand av likegyldighet og apati. Med en kraftig økning i intrakranielt trykk, kanskje aggressiv oppførsel.

Tegn på hydrocephalus hos barn

Hos barn, på grunn av den høye duktilitet av kraniet er ikke observert økt intrakranielt trykk, hydrocephalus de ledsaget av en økning i størrelsen på skallen. I nyfødte og små barn fore hydrocefalus kjennetegnet ved for stor hode, svulmende venene i hodebunnen, stress og mangel på pulseringer stor Font, papilledema. Ofte er det et symptom på "innstillingssolen" - som begrenser bevegelsene til øyebolene til toppen. Det kan være en avvik mellom sømmen i skallen. Tapping på skallen er ledsaget av en karakteristisk lyd (et symptom på en "sprukket pott"). Hos barn i det første år av livet fører hydrocephalus til et utviklingsforsinkelse. De begynner senere å holde hodet, vende seg om, sitte og gå.

Barn som har alvorlig hydrocephalus, er forskjellig i hodets sfæriske form, for stor størrelse, dypt plantede øyne, fremspringende ører, tynning av hodebunnen. Det kan være nedsatt syn, økning i muskeltonen i underdelene og abnormiteter fra kranialnervene. I motsetning til voksne, i barndommen, blir hydrocephalus ofte ikke ledsaget av følelsesmessige-volatilitetsforstyrrelser, men ved intellektuell mangel. Barn med hydrocephalus er vanligvis inaktive og overvektige. De er apatiske, mangel på initiativ, har ikke kjennetegn ved sine jevnaldrende vedlegg til slektninger. Redusere graden av hydrocephalus fører ofte til en økning i barnets intellektuelle evner og aktivitet.

I ungdomsår forekommer hydrocephalus ofte akutt mot en smittsom sykdom, psykisk eller fysisk traumer. I dette tilfellet er det ledsaget av en intens hodepine, flere oppkast, bradykardi. Det er mulig angrep av bevissthetstank, noen ganger kramperangrep. I noen tilfeller er det episodisk psykose med hallusinatoriske eller delusional syndrom.

Diagnose av hydrocephalus

De kliniske symptomene på hydrocephalus er vanligvis så karakteristiske at de tillater nevrolog å mistenke sin tilstedeværelse ved første undersøkelse av pasienten. For å bestemme graden og formen av hydrocephalus, samt å identifisere den underliggende sykdommen, utføres ytterligere undersøkelser: radiografi, ultralyd, datamaskin eller magnetisk resonansbilder.

Ved røntgenkretsløp i tilfelle av hydrocephalus, blir tynningen av skallet bein og divergensen av sømene mellom dem avslørt; På den indre overflaten av kranialhvelvet observeres et symptom på "fingerinntrykk". Hydrocephalus forårsaket av stenose i hjernen vannvei er ledsaget av en nedgang i volumet av den bakre kranial fossa på røntgenskalaene på skallen. Hydrocephalus i Dandy-Walker syndrom, tvert imot, er preget av en økning i volumet av den bakre kranial fossa på kraniogrammer. Hydrocephalus, når en av de inngripende meldingene er stengt, vises på kraniogrammet ved kranets asymmetri. Men i moderne klinisk praksis, i nærvær av mer informative undersøkelsesmetoder, som MR, MSCT og CT i hjernen, har radiografi bare en tilleggsverdi ved diagnosen hydrocephalus.

Fra metodene for ultralyddiagnose i hydrocephalus blir ekko-enfalografi brukt, noe som gjør det mulig å bestemme graden av økning i intrakranielt trykk. Barn i det første år av livet kan ha en ultralydsskanning av hjernen gjennom en åpen fontanel ved hjelp av ultrasonografi.

Evaluering av synsforstyrrelser og tilstanden til optiske nerveplater er laget av en øyelege. I regel inneholder listen over oftalmologiske undersøkelser i hydrocefalus ophthalmoskopi, bestemmelse av synsstyrke og perimetri.

Avbildnings Diagnostiske metoder gjør det mulig å bestemme arten av hydrocefalus, identifisere plasseringen okklusjon væsken strømmer tilgjengelige eller medfødte diagnostisere årsaken til sykdommen (tumor, cyste, hematom og P. m.). Med hydrocephalus, den mest informative applikasjonen av hjernens MR.

I fravær av kontraindikasjoner for påvisning av en årsakssykdom, er det mulig å utføre lumbal punktering etterfulgt av undersøkelse av cerebrospinalvæsken. Hvis det er mistanke om vaskulære forstyrrelser, er MRA av cerebral karene vist. Medfødt hydrocephalus av smittsom etiologi krever utførelse av PCR-diagnostikk for å bestemme hvilken type infeksjon som forårsaket den.

Behandling av hydrocephalus

Valget av metoden for behandling av hydrocephalus avhenger av dets etiologi. Konservativ terapi utføres ofte med oppnådd hydrocephalus, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, som bæres av CCT, blødning i ventriklene. Den viktigste sykdommen behandles, og diuretika (acetazolamid, furosemid) foreskrives for å redusere graden av hydrocephalus og økt intrakranielt trykk.

Medfødt hydrocephalus krever vanligvis kirurgisk inngrep som er rettet mot å korrigere den underliggende utviklingsdefekten. Hvis hydrocephalus skyldes tilstedeværelsen av en volumetrisk prosess i hjernen, blir den også behandlet med en kirurgisk metode. Ved å fjerne indikasjoner produsert intrakranielt hematom, for å fjerne tumorer kirurgi, åpning eller total eksisjon av hjerneabscess, separasjon av adhesjon med araknoiditt et al.

I tilfeller hvor eliminere årsaken hydrocefalus shunt er ikke mulig å anvende drift: kistoperitonealnoe bypass, endoskopisk bunn ventrikulotsisternostomiya III ventrikkel ventriculoperitoneal bypass graf lyumboperitonealnoe, ytre ventrikulære drenering. De er rettet mot å skape ytterligere måter å utstrømme cerebrospinalvæske fra kranialhulen. Shunting operasjoner kan utføres som et tillegg til kirurgisk behandling av den underliggende sykdommen, hvis det under operasjonen ikke er mulig å gjenopprette normal sirkulasjon av CSF.

Les Mer Om Fartøyene