Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

hydrocephalus

GENERAL

Cerebrospinalvæske utfører en rekke vitale funksjoner. På den ene siden er det en slags støtdemper for vev i ryggmargen og hjernen. På den annen side er cerebrospinalvæsken et miljø der elektrolyttbalansen opprettholdes, den trofiske funksjonen og vann-saltutvekslingen mellom blodet og hjernen finner sted.

Denne gjennomsiktige væsken i store mengder akkumuleres i hjerne-ventriklene, som i form av hulrom ligger i forskjellige deler av den. Væsken strømmer sekvensielt gjennom det ventrikulære systemet gjennom trange passasjer, og går så inn i hulrommet intratekal og oppsamles i en lukket tank ved bunnen av hjernen. Etter at væsken har vasket overflaten av hjernen og ryggmargen med hydrocephalus, trenger den inn i blodet. Oppdateringen er normal tre ganger om dagen.

Noen ganger oppstår slike forhold under hvilke flyt og utnyttelse av væske er umulige. Overdreven opphopning av væske inne i disse naturlige tomrumene skaper farlig trykk på hjernen. Alkohol produseres kontinuerlig, så det er viktig å opprettholde en balanse mellom mengden produsert og assimilert cerebrospinalvæske.

Ifølge statistikken er hydrocephalus i hjernen festet i en av 500 nyfødte, men mennesker i forskjellige aldre er utsatt for slike stillestående fenomener. I nyfødte er det medfødt. Det kan også være en sekundær patologi hos barn og voksne, og hos gamle mennesker er det en konsekvens av atrofiske prosesser. Til tross for dette opplever leger av pediatrisk praksis oftest hydrocephalus.

ÅRSAKER

I hjertet av den patologiske prosessen er tre mekanismer, som fører til en overdreven konsentrasjon av cerebrospinalvæske i hjernen.

Hovedårsakene til sykdommen:

 • For aktiv syntese av cerebrospinalvæske.
 • Forstyrrelse av væskesirkulasjonen.
 • Forstyrrelse av prosessen med væskeabsorpsjon.

Å provosere utviklingen av dropsy kan som en av disse mekanismer, og en samtidig kombinasjon av flere.

Hydrocephalus kan starte i løpet av den intrauterine perioden eller ha en karakter som er oppnådd over en levetid.

Den vanligste årsaken til hydrocephalus hos spedbarn er smittsomme sykdommer hos den fremtidige moren som overføres under svangerskapet. Handling patogener cytomegalovirus, røde hunder, syfilis, toksoplasmose og fører sirkulasjonsforstyrrelser i ventriklene eller overdreven produksjon av væske.

Ervervet hydrocephalus utvikler seg som følge av leddskader, inflammatoriske sykdommer, vaskulære sykdommer, intracerebrale svulster eller eksponering for giftige stoffer.

Atrofisk form av hydrocephalus er assosiert med erstatning av vev på grunn av deres død eller senilatrofi etter et slag. Som et resultat av denne prosessen akkumulerer cerebrospinalvæske i skallen og skaper et eksternt trykk på hjernen.

KLASSIFISERING

Klassifisering etter opprinnelse av sykdommen:

 • medfødt;
 • ervervet.

Klassifisering ved flytegenskaper:

 • subakutt;
 • akutt;
 • kronisk.

Klassifisering etter nivå av væsketrykk:

 • hypertensive;
 • normotensive.

Morfologisk klassifisering:

 • Åpen (kommunikasjon) - væskebærende veier kommuniseres fritt, men det er en ubalanse mellom produksjon og resorpsjon av cerebrospinalvæske.
 • Lukket (okklusiv) - det er en frakobling av væskebærene på forskjellige nivåer.
 • Ex vacuo - Parenchyma av hjernen minker i volum som følge av atrofiske prosesser. Dette kan være en variant av normen under aldring eller en konsekvens av sentralnervesystempatologier, for eksempel i Alzheimers sykdom.

Klassifisering av lokalisering av cerebrospinalvæske:

 • Eksternt - opphopningen av overskytende væske forekommer i subaraknoide formasjoner.
 • Internt - Den overvektige opphopningen av væske observeres i hjernens ventrikler.
 • Blandet (vanlig) - en kombinasjon av to former.

Klassifisering i det kliniske aspektet:

 • progressiv - økende, behandlet konservativt og kirurgisk;
 • Stabilisert - fortsetter uendret i lang tid, krever ikke terapi;
 • regressing - avtagende, regnes som kompensert, og krever derfor ikke behandling.

sYMPTOMER

De kliniske manifestasjonene av hydrocephalus er forskjellige. De er avhengige av alder, stadium av patologi og egenskaper av toleranse for hydrocephalus. Sistnevnte betyr evnen til å tolerere sykdommen. Suturene til spedbarns skallen er myke og kan lett deformeres under påvirkning av akkumulert cerebrospinalvæske. Den voksne hodeskallen er lukket og ikke i stand til å kompensere for internt trykk, så voksne har en mye vanskeligere sykdom.

Symptomer på hydrocephalus hos spedbarn:

 • vekst av hodeomkretsen, uforenlig med barnets alder;
 • oppkast;
 • døsighet;
 • skjeling;
 • kramper;
 • irritabilitet.

Kranialhulen hos voksne er ikke i stand til å inneholde alt væsken, derfor hos voksne, manifesterer intern hydrocephalus seg annerledes.

Tegn på akutt forløb av hydrocephalus hos voksne pasienter:

 • Morgen akutt hodepine skyldes en nattøkning i trykket i skallen.
 • Kvalme og oppkast - manifestert om morgenen, deretter etter å ha renset magen, reduseres graden av migrene.
 • Aksial forskyvning av hjernen - dette symptom indikerer en gruppe av symptomer: nedsatt funksjon av syn, papilledema, strabisme, såvel som hemming av det kardiovaskulære systemet, respiratorisk funksjon, og tap av bevissthet til koma.
 • Tap av balanse, dårlig koordinering av bevegelser.
 • Døsighet er et farlig tegn som signalerer en rask forverring av pasientens tilstand.

Symptomer på kronisk hydrocephalus hos voksne adskiller seg fra tegn på akutt kurs.

Symptomer på kronisk hydrocephalus hos voksne:

 • Demens - en person forvirrer den tiden av dagen, om natten lider av søvnløshet, mens ettermiddagen søvnighet, fysisk aktivitet betydelig redusert, minne svekket, i de senere stadier pasienten ikke lenger kan ta vare på seg selv og svare på enkle spørsmål.
 • Apraksi tur - er et syndrom der en person i en liggende stilling lett kan simulere gå, men hvis du flytter til en vertikal posisjon går, bena langt fra hverandre, snubler og svaiende.
 • Urininkontinens er et sent og ustabilt tegn på hydrocephalus, og det utvikler seg ikke hos alle pasienter.

DIAGNOSE

De viktigste metodene for å diagnostisere hydrocephalus er en klinisk nevrologisk vurdering av pasientens tilstand og bruk av verktøy som tillater visualisering av patologien. Ved diagnostisering av spedbarn er det svært viktig å intervjue foreldre og tydelig vurdere dynamikken i hodevekst i de første månedene av et barns liv. I tilfelle at hodestørrelsen i en måned økte med mer enn 2-3 cm, er det en disproportion mellom brystets og hodets kant og en hevelse av fontanelen blir observert, symptomer på hydrocephalus indikerer indirekte tegn på hydrocephalus utvikling hos et barn. I denne saken gjelder arvelighet, siden i noen familier er den økte størrelsen på hodet en medfødt egenskap og ikke en patologi.

For en mer detaljert studie av barn og voksne, anbefales en dypere undersøkelse.

Metoder for diagnostisering av hydrocephalus:

 • MR er den mest informative metoden, det bidrar til å klargjøre årsakene til utvikling av dropsy, form og alvorlighetsgrad av patologi.
 • Datatomografi bestemmer konturene til skallen, hjernen, ventrikkene og subarachnoidrommet, det er også mulig å identifisere neoplasmer og størrelsen på hjernestrukturer.
 • USA. Denne metoden kan brukes til å undersøke hjernen til barn i det første år av livet med en åpen fontanel.
 • Angiografi gjør det mulig å oppdage sirkulasjonsforstyrrelser etter administrering av et kontrastmedium.
 • Radiografi av skallen. For hydrocephalus er tynning av kranialbein, divergens av sømmer og andre patologiske forandringer i hjernens og hjernens strukturer iboende. I nærvær av mer informative metoder, som MR og CT, er røntgen bare et hjelpediagnostisk verktøy.
 • Oftalmisk undersøkelse utføres av en oftalmolog for å vurdere endringer i plater av optiske nerver. For å bestemme hydrocephalus, er synsskarphet, perimetri og oftalmokopi bestemt.
 • Lumbar punktering bidrar til å avklare årsaken til sykdommen ved å studere cerebrospinalvæsken.

BEHANDLING

Ved valg av en behandlingsmetode er hjernen hydrocephalus avhengig av sykdommens etiologi. Medikament medisiner bidrar til å bremse sykdomsprogresjonen, men ikke eliminere dens underliggende årsaker. De brukes kun i kompenserte, ikke-progressive former for hydrocephalus.

Medisinsk behandling av hydrocephalus:

 • diuretika;
 • smertestillende midler;
 • vetotoniki;
 • løsninger av plasma substitusjoner;
 • steroider;
 • vitaminer;
 • barbiturater.

Hvis de kliniske tegnene på sykdommen manifesteres, er konservativ behandling ineffektiv. Medfødt hydrocephalus hos barn og akutt hos voksne er å foretrekke å behandle kirurgisk. Vanligvis er operasjonen rettet mot å korrigere defekten, noe som forårsaker væskeopphopning.

Siden 50-tallet i forrige århundre ble enhver form for hydrocephalus behandlet med en shunt-enhet. Dette systemet bidrar til å avlede overskytende væske fra hjernen til en annen del av kroppen hvor det kan sømløst gå inn i sirkulasjonssystemet (høyre forkammer eller bukhulen). En vesentlig ulempe ved denne metoden er den korte levetiden til materialet og manglende evne til å bruke store dyser. Dermed må en pasient i løpet av sitt liv gjennomgå flere operasjoner som erstatter shunt.

I tilfelle at operasjonen ble utført korrekt, hadde 60% av pasientene med hydrocephalus et gunstig utfall, med en dødelighet på rundt 7% av det totale antallet pasienter som ble operert.

Senere, fra midten av 1980-tallet, begynte endoskopiske teknikker å bli aktivt introdusert, som for øyeblikket er en prioritet innen nevrokirurgi.

Fordeler ved endoskopiske operasjoner:

 • Fravær av utenlandske implantater (shunting system), ekskludering av tilhørende smittsomme prosesser, revisjoner og substitusjoner.
 • Endoskopisk kirurgi gjenoppretter den naturlige forløpet av cerebrospinalvæske fra ventriklene til hjernens cisterner.
 • Intervensjonens traumer er ganske lave.
 • Risikoen for hyperhydrering (hematom, hydromas) er signifikant redusert.
 • Kostnaden for operasjonen er lavere, og effektiviteten er høyere enn ved shunting.
 • Pasientens livskvalitet er betydelig forbedret.

KOMPLIKASJONER

Det skal huskes at hydrocephalus i hjernen er en tilstand der alvorlige komplikasjoner oppstår.

De alvorligste konsekvensene:

 • Spesielt alvorlige komplikasjoner observeres hos nyfødte. Suturene på skallen begynner å smelte 3-4 måneder etter fødselen, og den deformerte kraniet vender seg ikke tilbake til normal etter at skallenbenene har dannet en uregelmessig sirkel. I fravær av behandling har manifestasjoner av sykdommen et sjokkerende utseende, og Operasjon for å redusere størrelsen på skallen er ganske kompleks og uforutsigbar.
 • I tillegg til de eksterne aspektene av problemet, øker fluidtrykket negativt på hjernens arbeid. Det er stor sannsynlighet for at barnet utvikler mental retardasjon, delvis eller fullstendig funksjonshemning.
 • Hos barn som har lidd hydrocephalus i barndommen, er det en feil i talefunksjonen, manglende evne til å vise positive følelser og retardasjon når det gjelder å svare på grunnleggende spørsmål.
 • Sekundær hydrocephalus hos ungdom og voksne med begrenset kranullvolum bærer mindre fare for livet, men krever akutte tiltak for å lindre problemet.

Postoperative komplikasjoner av shunt-installasjon:

 • infeksjon;
 • feil på enheten;
 • hyperdrenering eller gipodrenazh;
 • må erstatte eller forlenges kateteret.

Alle manipulasjoner med shunt erstatning krever potensielt farlig kirurgi.

Når infeksjon oppstår under bypassoperasjonen, vises myalgi i nakken eller skuldrene, feber og en følelse av smerte langs shunt-stedet.

FOREBYGGING

De viktigste tiltakene for å forebygge hydrocephalus:

 • forebygging av smittsomme sykdommer under graviditet;
 • tar medisiner strengt i henhold til legenes resept;
 • inntak av folsyre i graviditetsplanlegging og i tidlige perioder for å forhindre utvikling av nevrale rørdefekter;
 • rettidig screening tester i ulike perioder med graviditet;
 • forebygging av kraniocereberalt traumer;
 • unngåelse av CNS lesjoner.

FORECAST FOR RECOVERY

Prognosen for hydrocephalus i hjernen er vanskelig å forutsi, resultatet av sykdommen er avhengig av dets etiologi. Prognosen er betydelig komplisert ved utvikling av samtidige sykdommer og avhenger av aktualiteten til tiltak for diagnostisering og behandling av patologi.

Hydrocephalus er en trussel for både psykisk og fysisk utvikling av barnet, men med riktig behandling kan slike barn leve et fullt liv med visse begrensninger.

Ikke bare kirurger, men også lærere, samt rehabiliteringsspesialister, bør være involvert i pasientene. I det overveldende flertallet av tilfellene slike barn er vennlige mot andre og er villige til å ta kontakt.

I gjennomføringen av tilstrekkelig kirurgisk behandling var det tilfeller av normal mental utvikling. Hvis du ikke utfører behandling, blir symptomene på hydrocephalus mer uttalt og kan føre til alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Asthenisk neurose (neurastheni) er en tilstand av patologisk utmattelse av det menneskelige nervesystemet som oppstår mot bakgrunn av støt eller ugunstige livsforhold.

hydrocephalus

21. desember 2011

hydrocephalus Er en tilstand som manifesterer seg på grunn av akkumulering av for mye væske i hjernen. Som regel er dette på grunn av obstruksjon (dvs. blokkering), som i sin tur forstyrrer den normale prosessen med fluid drenering. For mye væske som er i hjernen, kan trykke på dets skjøre vev til skallen, noe som får personen til å begynne hjerneskade. Hvis behandlingen ikke ble startet i tide, kan døden til slutt oppstå. Hydrocephalus kalles også "ødem i hjernen". Det kan være en medfødt sykdom, men i noen tilfeller utvikler den senere. Ifølge statistikken er hvert 500 barn født med dropsy. Utsikter for herding av cerebral hydrocephalus er direkte avhengig av om sykdommen ble diagnostisert i tide og behandling startet. Det er også viktig om det er sammenhengende sykdommer.

Symptomer på hydrocephalus

Symptomer og tegn på denne sykdommen er avhengig av hvilken aldersgruppe som er involvert. Graden av sykdomsprogresjon er viktig. Hos nyfødte er de vanligste symptomene en rekke funksjoner. Det, barn, som senere blir diagnostisert med hydrocephalus i hjernen, er født med et veldig stort hode. I fremtiden øker hodetomkretsen veldig raskt og overskrider normen. En konveks fontanel er funnet på parietaldelen av babyens hode. Hos barn som lider av denne sykdommen, manifesteres ofte oppkast, irritabilitet, dårlig søvn, kan manifesteres kramper og rulling av øynene. Slike barn utvikler seg som regel med forsinkelse.

I hydrocephalus hos voksne, så vel som hos eldre barn, kan følgende symptomer oppstå: hodepine ledsaget av oppkast, anfall dobbeltsyn og manglende evne til å fokusere synet, rulle opp øynene, manifestasjon av problemer under bevegelse - dårlig balanse, manglende evne til å koordinere bevegelser, tretthet. Også med hydrocephalus kan minnetap forekomme periodisk, urininkontinens, personlighet endringer, alvorlig irritabilitet.

Avhengig av hvilke årsaker som ble grunnlaget for manifestasjonen av hydrocephalus, er det visse tegn og symptomer på sykdommen. Mennesker med ulike aldre utvikler hydrocephalus av ulike årsaker. For eksempel, normotensive hydrocephalus er karakteristisk hovedsakelig for eldre. Med en slik sykdom ser det først og fremst ut på turproblemer. Svært ofte har en person urininkontinens, så vel som demens, som kjennetegnes av langsomme tankeprosesser, samt vanskeligheter i oppfatningen av informasjon.

Årsaker til hydrocephalus

Den menneskelige hjerne har en konsistens som ligner en gelé, plassert i en kraniet fylt med cerebrospinalvæske. Denne væsken fyller ventriklene, som er i hjernen dypere. Væsken passerer først gjennom ventriklene, så er det i lukkede rom, plassert mellom skallen og hjernen. Derfra kommer væsken inn i blodet. Med en normal balanse i prosessen med produksjon, sirkulasjon og uttak av væske, en normal intrakranielt trykk. Men når det av visse grunner er utbrudd av cerebrospinalvæske forstyrret, utvikler hydrocephalus av hjernen begynnelsen. En lignende patologi oppstår hvis kanalen mellom ventriklene er innsnevret, eller i tilfelle problemer med væskeopptaket av menneskekroppen. I sistnevnte tilfelle utvikler pasienten normotensive hydrocephalus, hvor overskytende væske utvider ventriklene, men trykket som virker på hjernen, forblir normalt. Denne tilstanden manifesteres ofte som følge av sykdommer, skader. Det er imidlertid ikke kjent for de nøyaktige årsakene til manifestasjonen av denne typen hydrocephalus.

Hos nyfødte er hydrocephalus manifestert på grunn av smittsomme sykdommer som kvinnen lider under av graviditet. De farligste er sykdommer som senere forstyrrer funksjonen til det føtalale hjernens ventrikulære system. Som et resultat sirkulerer ikke cerebrospinalvæsken godt, eller for mye blir akkumulert. Medfødt hydrocephalus hos barn kan manifestere seg i de første månedene av livet.

På grunn av en rekke sykdommer (hjernehinnebetennelse, meningoencefalitt, rus, skade) kan utvikle ervervet hjernen hydrocephalus.

Risikofaktorer for hydrocephalus

Barn som blir født for tidlig har stor risiko for alvorlig blødning i hjernens ventrikler, som kan resultere i hydrocephalus. Også risikoen for denne sykdommen i et barn øker forekomsten av infeksjon i livmoren. Noen ganger har et barn fødselsskader, som de ikke legger merke til ved fødselen. Deretter kan de også provosere manifestasjonen av hydrocephalus hos barn i samme aldersgruppe. Andre risikofaktorer er svulster eller andre endringer i hjernen og ryggmargen, CNS-infeksjoner, blødning i hjernen.

Typer av hydrocephalus

Et vanlig symptom for alle former for hydrocephalus er akkumulering av cerebrospinalvæske. På grunn av opphopningen øker trykket på hjernen, på grunn av hjerneskade, kan det oppstå mentale og fysiske mangler. Men med kvalitativ diagnose og riktig behandling kan konsekvensene av hydrocephalus minimeres.

Det er akseptert å skille mellom følgende typer hydrocephalus:

Hydrocephalus medfødt, som er diagnostisert i barndommen. Det kan manifesteres på grunn av fysiske problemer med sirkulasjonen av cerebrospinalvæske. Årsakene til denne tilstanden er infeksjon eller traumer i ferd med å utvikle embryo, effekten av den teratogene faktoren. Hydrocephalus hos barn er også tydelig på grunn av tilstedeværelsen av andre feil, som for eksempel mangler i hjernen.

Hydrocephalus ervervet kan forekomme både ved fødselen til et barn og senere. Årsakene er meningitt, sår, blødning, ondartet neoplasma.

Normal hydrocephalus - forekommer hos eldre mennesker. Det er vellykket, men det fører ofte til at pasienten utvikler demens. Denne form for hydrocephalus manifesterer seg ofte som en følge av hodeskader, infeksjoner, blødninger.

Hydrocephalus vacuolar - En konsekvens av slag, skader og annen hjerneskade. Ofte er dette fenomenet ikke farlig for helsen og krever derfor ikke behandling.

Symptomer på hydrocephalus

Hvis barnet har disse symptomene, bør det umiddelbart varsle foreldrene og bli en grunn til å ringe til en spesialist. Dermed kan det ofte oppstå problemer med brystsuging hos barn med hydrocephalus eller når det kommer fra en flaske. Et slikt barn har mye og skrik, vil ikke vippe hodet eller flytte nakken, det er vanskelig for ham å puste, det er sporadiske anfall. Barnets hode vokser veldig raskt, fontanelen har en konveks form. Barnet kan også forandre øyne og ansikt.

Hos eldre mennesker, som noterer seg utseendet på problemer med å gå, ikke relatert til gikt eller andre sykdommer, er det også anledning til å henvende seg til en spesialist.

Diagnose av hydrocephalus

For å diagnostisere hydrocephalus hos barn, kan en lege fortsatt under fosterutvikling. For dette brukes ultralydet til en gravid kvinne. Også denne sykdommen avsløres i en tidlig alder i prosessen med regelmessig måling av hodeomkretsen. Hvis det er tvil om utviklingens korrekthet, kan legen i tillegg foreskrive en ultralydsundersøkelse av babyens hode. I nærvær av patologier som oppdages med ultralyd, blir barnet tildelt et sett med videre studier.

Når man refererer til spesialiserte voksne pasienter eller eldre barn, blir det først og fremst gjennomført en grundig undersøkelse, anamnese, fysisk og nevrologisk undersøkelse. Deretter utpeker legen om nødvendig pasienten for å gjennomføre en datamaskin tomografi eller magnetisk resonans bildebehandling. Disse forskningsmetodene gir legen bilder av pasientens hjerne. Hvis du mistenker en hydrocephalus hos voksne, blir pasienten henvist til en nevrokirurgisk spesialist.

Komplikasjoner av hydrocephalus

Avhengig av alderen hvor sykdommen begynner å utvikle seg, bestemmes dens alvorlighetsgrad. Så, når det identifiseres hydrocephalus hos et nyfødt barn, vil det sannsynligvis være en alvorlig nok skade på hjernen, og som følge derav, fysisk uførhet. Hvis alvorlighetsgraden av sykdommen ikke er så høy, så kan en person leve et praktisk levetid under betingelse av rettidig og riktig behandling.

Behandling av hydrocephalus

Hvis en pasient diagnostiseres med et tidlig stadium av sykdommen, vil legemiddelbehandling være effektiv. Men med for rask fremgang i hydrocephalus er det viktig å utføre umiddelbar kirurgisk inngrep. Den mest utbredte metoden for kirurgisk behandling av dropsy av hjernen til nylig var operasjonen til å utføre ventrikulo-peritoneal bypass kirurgi. Pasienten ble administrert spesielle shunts, hvorved væske fra hjernen ble utløst i bukhulen. Men i dette tilfellet, på grunn av mangler i shunts, måtte systemet byttes ut noen få år.

Det brukes også til behandling av hydrocephalus og en operasjon som kalles ETV. I dette tilfellet gjør en spesialist et hull i hjernens ventrikel og et cerebrospinalvæske strømmer gjennom det. Denne operasjonen brukes i tilfelle utvikling av hydrocephalus på grunn av blokkering mellom hjernens ventrikler. I tilfelle med medfødt hydrocephalus, brukes denne metoden hvis det ikke lykkes å skifte, eller hvis infeksjon oppstår. På en gang var denne metoden den eneste kirurgiske måten å behandle hydrocephalus på. Imidlertid er det nå vurdert mindre effektivt enn andre metoder. Denne operasjonen er kun tildelt barn som allerede er seks måneder gamle.

Hittil har nye metoder for behandling av hydrocephalus blitt anvendt kirurgisk. Dermed et mindre traumer Neuroendoskopi metode. Operasjonen utføres ved hjelp av et neuroendoskop med et minikamera. Styret av det resulterende bildet, gjenoppretter legene utstrømningen av væske.

Forebygging av hydrocephalus

Det er viktig å overvåke nøye og regelmessig under graviditeten for å gi fødsel til tiden. I ferd med å vokse opp, er det viktig å beskytte barnet mot hodeskader, og sørge for riktig sikkerhet.

Det er også nødvendig å unngå inflammatoriske sykdommer i den infeksiøse naturen i sentralnervesystemet, noe som ofte utfordrer utviklingen av hydrocephalus.

hydrocephalus

hydrocephalus - økt akkumulering av cerebrospinalvæske i cerebrospinalvæskesystemet. Hydrocephalus følger med mange medfødte og anskaffe nevrologiske sykdommer. Klinisk det er manifestert symptomer på økt intrakranialt trykk (hodepine, kvalme, trykk i øyet), symptomer på sammenpressing av strukturer i hjernen (vestibulære ataksi, uskarpt syn, mentale lidelser, epi-angrep) og symptomer som er karakteristiske for sykdommen, noe som forårsaket den. Diagnostisering av hydrocephalus inkluderer røntgenbilder av skallen, oftalmisk forskning, Echo-EG (spedbarn - kranie ultralyd), MR eller CT av hjernen. Kirurgisk behandling av hydrocefalus gjør det mulig å korrigere medfødte misdannelser CSF-systemer gjennomføre fjerning av brudd luten sirkulasjons intrakranielle strukturer, for å regulere utstrømningen av CSF fra kraniet.

hydrocephalus

Hydrocephalus i bokstavelig oversettelse betyr "dropsy av hodet." I moderne nevrologi er dette et vanlig klinisk syndrom, som kan forekomme i mange sykdommer, medfødte anomalier eller posttraumatiske tilstander i hjernen. Utseendet til hydrocephalus er forbundet med noen eller andre forstyrrelser i cerebrospinalvæskesystemet. Utseendet til hydrocephalus påvirker mennesker i alle aldre. Hydrocephalus kan forekomme hos nyfødte, har født karakter, utvikles hos barn og voksne, følger med atrofiske prosesser som oppstår i hjernen hos eldre. Det forekommer imidlertid oftest i pediatrisk praksis.

Anatomi av cerebrospinalvæsken

Normalt er cerebrospinalvæsken produsert av de vaskulære plexusene av hjernens sammenhengende ventrikler. Den største mengde derav er formet i laterale ventrikler, hvor væsken kommer inn i III ventrikkel, og fra den på vannledningen fra Sylvius inn i IV ventrikkelen. Da væsken entrer det subarachnoide (subaraknoidal) mellomrom, som strekker seg over hele overflaten av hjernen og i caudal retning finner sted region craniovertebral gå lenger omslutter ryggmargen langs hele sin lengde. Den cerebrospinalvæske som befinner seg i subaraknoidrommet, absorberes kontinuerlig av ryggmargen og hjernens arachnoid (nett) skall og går inn i blodet.

Årsaker til hydrocephalus

For å akkumulere en stor mengde av væsken i væske system i hjernen fører 3 patologiske mekanismer: produksjon av store mengder cerebrospinal væske, eller brudd på sin suge væske sirkulasjon uorden. Grunnlaget for hydrocephalus kan ligge en av disse mekanismer eller en kombinasjon derav. Årsakene til forstyrrelser i væsken systemet kan operere in utero og for å kondisjonere medfødt hydrocefalus, eller påvirke hjernen etter fødselen og forårsaker fremkomsten av såkalte ervervet hydrocefalus.

Årsakene til medfødt hydrocefalus omfatter misdannelser slutsystem (atresien hull Magendie og Luschka, defekter i strukturen av subarachnoid plass, stenose av vannledningen syndrom Dandy-Walker, etc.), Craniovertebral anomalier (Chiari abnormitet, medfødt basilær Impression), intrauterine infeksjoner (toksoplasmose, medfødt syfilis, cytomegalia, rubella), fødselstrauma.

Ervervet hydrocefalus kan være resultatet av inflammatoriske prosesser i hjernen og dens skall (encefalitt, araknoiditt, meningitt), traumatisk hjerneskade, vaskulære forstyrrelser (blødning inn i ventriklene, hemoragisk slag eller hjerne hematom med blod som kommer inn i ventriklene). Hydrocephalus er ofte utvikler seg i den kolloidale cyster III ventrikkel og intracerebrale tumorer (astrocytom, germinomas, ganglioneuroma, et al.), Som spirer i hjerne ventriklene eller sammenpresse cerebrospinalvæsken banen, for derved å bryte den normale sirkulasjon av væske og dens utstrømning fra kraniet.

Isolert atrofisk (erstatning) form av hydrocephalus, som oppstår på grunn av posttraumatisk død eller aldersrelatert atrofi av hjernevev. I dette tilfellet fyller cerebrospinalvæsken det rommet som dannes inne i skallen som et resultat av en reduksjon i hjernens volum. Atrofisk hydrocefalus hos eldre kan utvikle seg på bakgrunn av brudd på cerebral sirkulasjon i aterosklerose av cerebrale kar, hypertensjon, diabetisk makroangiopati.

Klassifisering av hydrocephalus

I følge det etiologiske prinsippet er medfødt og oppkjøpt hydrocephalus preget.

Ifølge forekomningsmekanismen klassifiseres hydrocephalus i en åpen og lukket form. Åpent hydrocephalus er forbundet med hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller et brudd på dets absorpsjon under normal væskesirkulasjon. Lukket hydrocephalus skyldes et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske på grunn av kompresjon, delvis eller fullstendig obturering av noen del av cerebrospinalvæskesystemet.

Avhengig av hvor den overdrevne akkumuleringen av cerebrospinalvæske finner sted, utmerker seg intern og ekstern hydrocephalus. Intern hydrocephalus ledsages av akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernens ventrikler. Ekstern hydrocephalus er preget av et overskudd av cerebrospinalvæske i subaraknoid og subdural rom.

I følge kursets særegenheter er hydrocephalus klassifisert som akutt, subakutt og kronisk. Akutt hydrocephalus er preget av rask utvikling, hvor noen dager etter starten av de første tegnene på sykdoms dekompensasjonen setter seg inn. Subakut hydrocephalus utvikler seg innen en måned og kronisk - mer enn seks måneder.

Separasjonen av hydrocephalus til stabilisert (kompensert) og progressiv (økende) har stor klinisk betydning. Stabilisert hydrocephalus vokser ikke og strømmer vanligvis med normalt CSF-trykk. Progressiv hydrocephalus er forskjellig i forverring av symptomer, ledsaget av en økning i cerebrospinal trykk, gir dårlig konservativ behandling og fører til hjernevævsatrofi.

Tegn på hydrocephalus hos voksne

Akkumuleringen av for mye av cerebrospinalvæske i et begrenset område på skallen fører til en økning i intrakranialt trykk, noe som forårsaker de mest typiske symptomene på hydrocephalus. Hos voksne og eldre barn omfatter de: en smertestillende intens hodepine, kvalme, oppkast, en følelse av trykk på øyebollene. Disse symptomene kan oppstå akutte eller gradvis øke, med en forbigående i begynnelsen av sykdommen. Atrofisk hydrocephalus forekommer ofte uten tegn på økt intrakranielt trykk og oppdages bare ved ytterligere undersøkelse av pasienten.

I de fleste tilfeller, nevrologiske symptomer ledsaget av hydrocefalus, noe som skyldes både kompresjonshjernestrukturer utvidede cerebrospinalvæske mellomrom og primær sykdom, som er årsaken til utviklingen av hydrocefalus. De hyppigste tilfellene med hydrocephalus er vestibulære og synsforstyrrelser. Den første er vestibulær ataksi, manifestert av svimmelhet, ustabilitet i gang, støy i ørene og hodet, nystagmus. Fra synspunktet kan det være en signifikant reduksjon av synsstyrken, tap av visse områder av synsfelt, stillestående skiver av optiske nerver; I det lange løpet av hydrocephalus kan atrofi av de optiske nerver utvikles.

Hydrocefalus kan skje med nedsatt motoriske og sensoriske områder: parese og paralyse, økte sene reflekser og muskeltonus, reduksjon eller fullstendig tap av alle typer følsomhet, dannelse av spastisk kontrakturer i ekstremitetene. Hindrende Hydrocephalus, som følge av brudd av sirkulasjon av væsken i det bakre skallegrop, karakterisert ved cerebellar ataksi symptomer: manglende koordinasjon og gangart krupnorazmashistymi uforholdsmessige bevegelser, endringer i håndskrift, etc..

I noen tilfeller er hydrocephalus ledsaget av psykiske lidelser som forekommer oftere hos voksne forstyrrelser av følelsesmessig og vilje: emosjonell ustabilitet, nevrasteni, årsaksløse eufori med en rask overgang til en tilstand av likegyldighet og apati. Med en kraftig økning i intrakranielt trykk, kanskje aggressiv oppførsel.

Tegn på hydrocephalus hos barn

Hos barn, på grunn av den høye duktilitet av kraniet er ikke observert økt intrakranielt trykk, hydrocephalus de ledsaget av en økning i størrelsen på skallen. I nyfødte og små barn fore hydrocefalus kjennetegnet ved for stor hode, svulmende venene i hodebunnen, stress og mangel på pulseringer stor Font, papilledema. Ofte er det et symptom på "innstillingssolen" - som begrenser bevegelsene til øyebolene til toppen. Det kan være en avvik mellom sømmen i skallen. Tapping på skallen er ledsaget av en karakteristisk lyd (et symptom på en "sprukket pott"). Hos barn i det første år av livet fører hydrocephalus til et utviklingsforsinkelse. De begynner senere å holde hodet, vende seg om, sitte og gå.

Barn som har alvorlig hydrocephalus, er forskjellig i hodets sfæriske form, for stor størrelse, dypt plantede øyne, fremspringende ører, tynning av hodebunnen. Det kan være nedsatt syn, økning i muskeltonen i underdelene og abnormiteter fra kranialnervene. I motsetning til voksne, i barndommen, blir hydrocephalus ofte ikke ledsaget av følelsesmessige-volatilitetsforstyrrelser, men ved intellektuell mangel. Barn med hydrocephalus er vanligvis inaktive og overvektige. De er apatiske, mangel på initiativ, har ikke kjennetegn ved sine jevnaldrende vedlegg til slektninger. Redusere graden av hydrocephalus fører ofte til en økning i barnets intellektuelle evner og aktivitet.

I ungdomsår forekommer hydrocephalus ofte akutt mot en smittsom sykdom, psykisk eller fysisk traumer. I dette tilfellet er det ledsaget av en intens hodepine, flere oppkast, bradykardi. Det er mulig angrep av bevissthetstank, noen ganger kramperangrep. I noen tilfeller er det episodisk psykose med hallusinatoriske eller delusional syndrom.

Diagnose av hydrocephalus

De kliniske symptomene på hydrocephalus er vanligvis så karakteristiske at de tillater nevrolog å mistenke sin tilstedeværelse ved første undersøkelse av pasienten. For å bestemme graden og formen av hydrocephalus, samt å identifisere den underliggende sykdommen, utføres ytterligere undersøkelser: radiografi, ultralyd, datamaskin eller magnetisk resonansbilder.

Ved røntgenkretsløp i tilfelle av hydrocephalus, blir tynningen av skallet bein og divergensen av sømene mellom dem avslørt; På den indre overflaten av kranialhvelvet observeres et symptom på "fingerinntrykk". Hydrocephalus forårsaket av stenose i hjernen vannvei er ledsaget av en nedgang i volumet av den bakre kranial fossa på røntgenskalaene på skallen. Hydrocephalus i Dandy-Walker syndrom, tvert imot, er preget av en økning i volumet av den bakre kranial fossa på kraniogrammer. Hydrocephalus, når en av de inngripende meldingene er stengt, vises på kraniogrammet ved kranets asymmetri. Men i moderne klinisk praksis, i nærvær av mer informative undersøkelsesmetoder, som MR, MSCT og CT i hjernen, har radiografi bare en tilleggsverdi ved diagnosen hydrocephalus.

Fra metodene for ultralyddiagnose i hydrocephalus blir ekko-enfalografi brukt, noe som gjør det mulig å bestemme graden av økning i intrakranielt trykk. Barn i det første år av livet kan ha en ultralydsskanning av hjernen gjennom en åpen fontanel ved hjelp av ultrasonografi.

Evaluering av synsforstyrrelser og tilstanden til optiske nerveplater er laget av en øyelege. I regel inneholder listen over oftalmologiske undersøkelser i hydrocefalus ophthalmoskopi, bestemmelse av synsstyrke og perimetri.

Avbildnings Diagnostiske metoder gjør det mulig å bestemme arten av hydrocefalus, identifisere plasseringen okklusjon væsken strømmer tilgjengelige eller medfødte diagnostisere årsaken til sykdommen (tumor, cyste, hematom og P. m.). Med hydrocephalus, den mest informative applikasjonen av hjernens MR.

I fravær av kontraindikasjoner for påvisning av en årsakssykdom, er det mulig å utføre lumbal punktering etterfulgt av undersøkelse av cerebrospinalvæsken. Hvis det er mistanke om vaskulære forstyrrelser, er MRA av cerebral karene vist. Medfødt hydrocephalus av smittsom etiologi krever utførelse av PCR-diagnostikk for å bestemme hvilken type infeksjon som forårsaket den.

Behandling av hydrocephalus

Valget av metoden for behandling av hydrocephalus avhenger av dets etiologi. Konservativ terapi utføres ofte med oppnådd hydrocephalus, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, som bæres av CCT, blødning i ventriklene. Den viktigste sykdommen behandles, og diuretika (acetazolamid, furosemid) foreskrives for å redusere graden av hydrocephalus og økt intrakranielt trykk.

Medfødt hydrocephalus krever vanligvis kirurgisk inngrep som er rettet mot å korrigere den underliggende utviklingsdefekten. Hvis hydrocephalus skyldes tilstedeværelsen av en volumetrisk prosess i hjernen, blir den også behandlet med en kirurgisk metode. Ved å fjerne indikasjoner produsert intrakranielt hematom, for å fjerne tumorer kirurgi, åpning eller total eksisjon av hjerneabscess, separasjon av adhesjon med araknoiditt et al.

I tilfeller hvor eliminere årsaken hydrocefalus shunt er ikke mulig å anvende drift: kistoperitonealnoe bypass, endoskopisk bunn ventrikulotsisternostomiya III ventrikkel ventriculoperitoneal bypass graf lyumboperitonealnoe, ytre ventrikulære drenering. De er rettet mot å skape ytterligere måter å utstrømme cerebrospinalvæske fra kranialhulen. Shunting operasjoner kan utføres som et tillegg til kirurgisk behandling av den underliggende sykdommen, hvis det under operasjonen ikke er mulig å gjenopprette normal sirkulasjon av CSF.

Les Mer Om Fartøyene