Øvelser for effektiv forbedring av hjernecirkulasjon

Gjør blodkar mer fleksibel, utvider hulrommet, for å normalisere tilførsel av essensielle næringsstoffer tillate øvelser for å forbedre hjernesirkulasjon. Daglige økter bidrar til å kvitte seg med symptomene som er karakteristiske for vaskulære patologier.

Stress, stillesittende arbeid, dårlige vaner, genetisk predisposisjon, dårlig kosthold, tidligere sykdommer forverre tilstanden til mannen. Gymnastikk vil ikke kurere sykdommen, men det vil tjene som et utmerket komplement til kompleks terapi.

Eliminere spasmer i hjernen

Forstyrret blodstrøm på grunn av innsnevret lumen i store og små kar forårsaker:

 • Hodepine.
 • Kvalme, oppkast refleks.
 • Støy i ørene.
 • Redusert arbeidsevne.

Spasmodisering av blodkar forårsaker sterk spenning, stress og erfaring. Den menneskelige tilstanden påvirkes av vær og klimaendringer, kroniske sykdommer i ryggraden. Minimere risikoen for utvikling av patologi vil hjelpe aktiv bevegelse, avvisning av dårlige vaner, overholdelse av resten regime, medisiner og gymnastikk for hjernens fartøyer.

Du kan fjerne risikoen for atherosklerose, angina og hjerneslag ved å utføre en slik øvelse:

 • Du må helt puste ut, holde pusten.
 • Brystkassen skal maksimalt utvides.
 • Ved forsinkelse av å puste etter utånding må du trekke i magen og trekke den ut.
 • 10-20 ganger øvelsene per dag vil være nok til å styrke fartøyene og utmerket stemning.

Vi trener kapillærer

Hele menneskekroppen er dekket med kapillærer. Disse små fartøyene er ansvarlige for vitaliteten til hver celle i kroppen. De mottar næringsstoffer og giftstoffer fra vev. Hvis blodbanen er blokkert av en fast beholder, begynner de nærliggende cellene å dø.

Produktene av deres forfall vil sakte forgift kroppen og forårsake alvorlig sykdom. Derfor må kapillærene og karene nødvendigvis utdannes.

Øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen utviklet den japanske Katsudzo Nishi:

 • Den enkleste metoden for kapillærene og forbedring av blodstrømmen kalles "vibrasjon". Det utføres om morgenen. Hender og føtter blir hevet oppover, og de rister dem i et par minutter. Det er en massasje av karene og rekombination av lymf, som renser kroppen.
 • En annen klassisk øvelse fra japansk: "Gullfisk." Ligger på en seng eller på en hard overflate, bør du kaste hendene bak hodet og trekke tærne til deg selv. Den venstre hælen skal trekkes så langt som mulig, og holder ryggen og tåen tett.
  Hendene trekker kroppen oppover. Telling til syv, slappe av kroppen. Deretter strekker du høyre hæl. Disse øvelsene vil fjerne nervøs spenning, fremme blodsirkulasjon, riktig holdning, forbedre ytelsen til indre organer.

Vi trener hjerneskip

Daglig utøvende øvelser for hjernens fartøy, du må overvåke pusten din, gjør det uten å ha jerks og skarpe svinger. For å starte klasser bør det være godt humør, når en person er munter og full av energi. Hvis det er sirkler foran øynene mine, føler verre eller det er smerte, slippe gym og gi deg selv noen minutters hvile.

I komplekset med daglig trening inngår de vanlige bevegelsene:

Forbedre blodstrømmen i hjernen vil hjelpe et enkelt gymnastikkompleks:

 • Stående, 2-3 minutter snu hodene i ett, deretter i den andre retningen.
 • De løfter hendene og binder fingrene. De bøyde seg ned 8 ganger, som om de skulle kutte tre, ikke klare hendene.
 • Bølger føtter. Begge hendene satt foran deg. De veksler vekslende sine ben, prøver å røre sine langstrakte hender.
 • Ligger på ryggen, løfter de bena synkront og holder taljen med hendene.
 • Utmerket trening av cerebral fartøy skjer når du utfører en rack "Birch". Du må holde på så lenge som mulig.

Et stort antall gjentakelser, øvelser gjennom kraft, vil ikke gi et positivt resultat. Det er bedre å gjøre en to-tre-times gjentagelse, men kvalitativt, med fokus på hver bevegelse. Øvelse utføres i et godt ventilert rom. Ikke start øvelsene umiddelbart etter måltid eller på tom mage.

Vi trener fartøyene på beina

Komplekset av øvelser vil lindre tretthet, puffiness, stagnasjon av blod i bena. Tross alt er den beste forebyggingen mot vaskulære sykdommer i beina bevegelse.

 • Stå på gulvet, bøy fremover, uten å bøye ryggen. Prøv å nå ut til venstre tå, så til høyre. Gjenta øvelsen 10 ganger.
 • Sitte på gulvet, spre bena og vippe kroppen, strekker seg ut begge hender. Prøv å nå ut til tærne.

Å forbedre bena vil hjelpe til med å løpe lett. Du kan ikke starte jogging på en full mage, føler hodepine, svakhet i bena. Hvis pusten går tapt under løp, er det bedre å gå et skritt videre.

Vi trener fartøyene i nakken og hodet

Cervical arterier, når de klemmes, forårsaker migrene, hodetrykk, arterialtrykksprang. Fartøy som ligger i nakken kan styrkes ved lading. Spesielt effektive er spesialdesignede øvelser for fartøyene i hode og nakke:

 • Kroppen presses hardt mot veggen. Ved innånding holder de pusten. Torso, så hardt som mulig, presser mot veggen, prøver å strekke nakke musklene. Så du må holde på i noen sekunder.
 • Sitter i en stol, legges hånden på pannen. Når du inhalerer, klemmer håndflaten på hodet og prøver å kaste det tilbake. Nakken tenner motstand. I denne tilstanden må du holde 5-10 sekunder. Ved utånding fjernes armen. Det er nok 5-7 øvelser.
 • De samme bevegelsene utføres når hodet er vippet ned og til sidene.

Fordelen med disse øvelsene er at de får lov til å utføre i løpet av dagen 1-2 ganger. De er mest nyttige og gjør nakke musklene solid.

Vi trener på en aterosklerose

Med denne sykdommen vil øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen være spesielt nyttige. anbefales:

Øvelser som trener balansen:

 • Slår på hodet med en 2-3 sekunders fiksering i den vedtatte posisjonen.
 • Ligger på ryggen, rett beina hans, trekk begge hendene ut. Børster klemmer inn i knyttneve og deretter sakte slapper av. Nok det 5 ganger. Gjør sirkulære bevegelser med børster 5 ganger én vei.
 • Ligger på ryggen, bøyer armene i albuene med innånding. Med utånding - rettet. Nok det 5 ganger.
 • Ligger, bøy benet og rett. Nok 2 bevegelser. Bytt foten og utfør samme øvelse. Beveg deretter vekselvis beina. Nok 2 ganger.

Gymnastikk kan praktiseres ved hjelp av håndvekter. Du kan ikke sette deg i et raskt tempo og overbelaste kroppen med forfalskende øvelser. Varigheten av trening og fysisk aktivitet skal øke jevnt.

Vi trener hjerteskjærene

Slik at fartøyene forble normal, for å gjøre øvelser for å bedre blodsirkulasjonen i hjernen og hjertet for treningen. Dette gjelder spesielt for eldre.

Du må starte klasser om morgenen. For å hjelpe kroppen å vekke, vil det hjelpe synkrone sirkulære bevegelser av hender og føtter i den bakre posisjonen. Gymnastikk bør produseres, lytte til hjerteslag. Med en puls per minutt på 90-100 slag, mangler hjertemusklen oksygen. Vi må ta en kort pause, bare gå på stedet.

 • Stå på tuppet og prøv å gå, løft knærne høyt.
 • Hendene løfter seg over hodet, låses med en lås. Bøy til venstre, rive av høyre ben fra gulvet. Og omvendt. Gjenta bevegelsene 5-10 ganger.
 • Spred klappbevegelser på skuldrene med håndflatene sine.
 • Lag en populær bevegelse "sykkel". Bena "pedal", skulderbladene presses til gulvet, hendene holder nedre rygg.

Under trening er hoveddelen ikke kvantiteten, men systematisk og korrekthet av de utførte bevegelsene. Vi må nøye observere den "gylne regelen" - først lasten, hvile så. Da vil hjertens muskler styrke seg, karene blir elastiske, og fordelene med trening blir merkbare.

Gymnastikk for hypertensive mennesker

Det er viktig å gjøre øvelser for hodet og hjernen med høyt blodtrykk. Vaskulære vegger med hypertensjon slapp ikke av, noe som betyr at blodet passerer gjennom dem dårlig. Forverre situasjonen for fettinnskudd. Hvis du ikke går i behandling, kan vanlige trykkstopp føre til alvorlig sykdom.

Med hypertensjon, ikke gjør bakker, vinker hendene dine, noe som øker blodstrømmen til hjernen. Du kan ikke holde pusten med muskelspenning - dette vil øke presset.

Følgende øvelser er egnet for hypertensive pasienter:

 • Vandre med kroppen snu. Du kan utføre en jevn rotasjon av bekkenet. Varigheten av leksjonen er ikke mer enn 5 minutter.
 • Sitt på en stol. Hendene øker over hodet ditt. Benene strekker seg. Bøy langsomt til knærne, hold nakken rett og se fremover.
 • I en stående eller sittende stilling, på innåndingen, spre armene rundt sidene, ved utånding, senk dem til livet og vip stammen til høyre. Gjenta bevegelsen med en tilt til venstre.

Det har lenge vært kjent at dans og yogaklasser for hjerneskip er et ideelt behandlings- og forebyggingsverktøy. Med slike belastninger blir det vestibulære apparatet trent, blodsirkulasjonen forbedres, vaskulær tone økes. De lindrer også psyko-emosjonell stress og stressende forhold - noe som er ekstremt viktig i helbredelsen av blodårer.

Gymnastikk og øvelser for å styrke hjernens kar

Hodet gjør ofte vondt, og folk er vant til å undertrykke smerte med ulike antispasmodik, uten å tenke på årsakene. Alvorlig behandling for en lege noen ganger bare ingen tid. Årsaken til hodepine er oftest vegetativ-vaskulær dystoni, som i prinsippet ikke alle land anser en sykdom. Hva er mer effektivt, medisin eller gymnastikk for hjernens fartøy? Hvordan hjelpe deg selv?

Hvem vet at årsaken til hodepine er for det meste vegetativ-vaskulær dystoni, som forresten et antall land ikke anser en fullverdig sykdom. Selv om innsnevring kan vasospasmer gi mange problemer, spesielt hodepine. Medisiner hjelper ikke alltid, men i tillegg til narkotika, er det også en spesiell gymnastikk for hjernens fartøy i henhold til den utviklede teknikken. Hvilke øvelser går generelt inn der, hvordan vil gymnastikk bli kvitt permanent hodepine?

Årsaker til hodepine

Hjernen er et ganske komplekst system av celler og nerveender, næret av et nettverk av de tynneste blodkarene. Alle celler i kroppen trenger konstant ernæring, tilførsel av oksygen. Og når feil oppstår i "forsyningssystemet", påvirker dette også tilstanden til cellene. I medisin kalles slike forstyrrelser vegeto-vaskulær dystoni.

Å forårsake samme hodepine kan være de vanlige faktorene:

 1. stress,
 2. Sterkt følelsesmessig press;
 3. En forandring i været er en gruppe meteorhengige mennesker som ikke kan tolerere noen forandring i været;
 4. Kroniske sykdommer i ryggraden;
 5. Trykk.

Dystoni blir vanligvis behandlet med vitaminer eller adaptogener, bruk fysioprocedurer. Den offisielle behandlingen kan imidlertid suppleres med spesiell gymnastikk for å styrke karene i hjernen.

Teknikk fra Nishi

Kan fartøyene virkelig styrkes som muskler? En lignende mekanisme fungerer her. For eksempel, for godt arbeid trenger hjernen hele tiden oksygen. Når sirkulasjonen i blodet forstyrres, føles hjernen oksygen sult, noe som fører til brudd på tilstanden, aktiviteten.

Hvordan dystoni manifesterer seg:

 • Regelmessig, ikke passerer hodepine eller svimmelhet, endrer blodtrykket (det øker ikke nødvendigvis, noen ganger blir det farlig lavt);
 • Kvalme, forstyrrelser i tale, koordinering, forvirring;
 • Lyder i begge ører, forstyrrelser i minnesarbeidet;
 • Tretthet, kraftig redusert vanlig ytelse.

Hvorfor nøyaktig øvelser, ikke fysioterapi eller rusmidler, fordi dystoni er også en sykdom, selv om ikke alle leger gjenkjenner det som en fullblod sykdom? Nei, trening er ikke en slags behandling fra folkemedisin eller yogi. Snarere, et forebyggende tiltak for friske mennesker og en assistent til den viktigste behandlingsprosessen for pasienter.

Muskler blir trent, stemningen forbedrer, den vanlige tonen stiger. Videre, når en person har et rolig, inaktivt arbeid, et målt liv, er slik aktivitet nødvendig. Det er enkelt å kombinere spesielle øvelser med vanlig gymnastikk, så treningen vil ikke bare påvirke fartøyene, men hele kroppen.

Forbedre sirkulasjonen bidrar til å styrke fartøyene

Den enkleste, sammen med denne effektive måten - en enkel øvelse, hvor orienteringen er på vibrasjon. Det er nødvendig å utføre fra øyeblikket av oppvåkning, mens det fortsatt er horisontalt, i sengen. Løft hendene med føttene, så rist kraftig i noen minutter. Denne oppvarmingen vil være vibrerende massasje i kapillærene, vil kroppen våkner raskere og få stillestående toksiner fra giftstoffer. Nerver er aktivert, og dette er en god øvelse for hjernen.

Gullfisk er en annen øvelse med en teknikk. Gjør det, også liggende, hendene skal plasseres bak nakken. Deretter fører fingrene på begge føttene langsomt til deg selv, og deretter lager du vibrasjonsbevegelser, prøver å jobbe hele kroppen. Lignende øvelser for fartøyene vil også være nyttige for muskler. De er enkle, du kan våkne daglig med Nishis teknikk.

Dansing, yoga

Fysisk aktivitet er ikke forgjeves kalt "spre blod." Dansing eller yoga er flott, begge krever god koordinering, aktivitet, noe som resulterer i at blodet rikere oksygenerer, beveger seg raskere. Fartøyene øker deres elastisitet, generell tone. Dans eller yoga er fortsatt en utmerket kroppsopplæring, et middel til å glemme å trykke på problemer, stress. Og dansens form er ikke viktig. Det vil bli mage dans eller en vals, som regelmessig behandler folk, lider mye mindre hodepine, press. De er oftere i godt humør, den generelle tonen øker. Og yoga bidrar til å finne fred i deg selv, for å føle harmoni.

Øvelser for å styrke fartøyene bør gjennomføres hele tiden. Lær noen få enkle bevegelser og trene i noen minutter. Men cerebral sirkulasjon er stabilisert, pluss kroppen vil si "takk" for aktiviteten.

Typer øvelser

Først, langsomt inhalere med nesen din, stiger høyere, på tærne, så hold pusten for en stund og fest pose. Gå tilbake til startposisjonen. Slapp av, pust ut med munnen din. 10-15 ganger.

Rask, men fullt pust i nesen, kaste armene rundt, bøye seg tilbake. Lås posisjonen og hold pusten med en gang. Vent i 3-4 sekunder, og pust ut, senk armene, slapp av. Gjentakelser 7-10.

gymnastikk

Ikke registrer deg nødvendigvis et sted i en sirkel eller gå på et treningsrom for å lære øvelsene. Og da forestiller folk ordene "fysisk aktivitet" som en alvorlig løfting av tunge vekter eller kraftige øvelser i en gruppe. Ikke nødvendigvis. For det første er det dusinvis av videoer med spesielle video leksjoner for hjemmestudier. Videre kan ikke alle gå et sted regelmessig. For det andre, hjemme er det billigere å øve, praktisk talt uten løsrivelse fra vanlig virksomhet. For det tredje, sparer tid (vei, dressing opp, vei tilbake). True gymnastikk er bare for å styrke og forbedre vaskulær tone ikke ser ut som en vanlig øvelse. Det er mer rettet mot hodet.

Effektivt å arbeide bevegelser av hodet bare til sidene, rotasjon glatt overkropp og som kan stå flate på hodet med albuene, står flatt på bladene (huske skole) bestigning alternative ben med liggende stilling, flip-flopper med en sirkulær rotasjon.

Husk oppførsel av herons, da det fryser, podzhav leg tett til kroppen. Den vanlige stående på et hvilket som helst ben eller to kan aktivere blodsirkulasjonen. Det forbedrer også sirkulasjonen i blodet ved å gå enkelt. Spesielle øvelser vil utvide arteriene, øke og stabilisere blodstrømmen.

Roter hodet, først hold deg til bevegelsen med klokken, og vice versa, i 2-3 minutter.

Begge hendene løfter samtidig opp, deretter forener, danner en "lås". Gjør tilbaketrukket i sin tur først forover, simulerer bevegelsene på skovkutteren på brenselspissen. Gjentakelser - 8 ganger.

Bølgen dine ben, vil mahi være motsatt til bevegelsen av hendene dine. Hvis høyre hånd er en venstre fot.

Bøy litt av knærne, legg deretter hendene til sidene. Begynn de ikke-synkrone bevegelsene: la høyre hånd rotere bakover, til venstre forover, og endre deretter. Slike øvelser hjelper mer, fokuserer, forbedrer minnet, fordi hjernen trenger å registrere forskjellige bevegelser.

Løft beina, bare uten brett, rett. Hold nedre delen på baksiden med hendene. Deretter på slutten av 5 minutter, fikser du "Birch" posen.

Disse øvelsene krever en startstilling med ben om bredden på skuldrene. Sistnevnte skal gjøres liggende, bare på baksiden, med armene forlenget langs armene.

Gymnastikk, trening av fartøy i nakken

Ikke rart at nakken betraktes som fortsettelse eller begynnelsen av hodet. Og de viktige arteriene som leverer hjernen med alt som er nødvendig, går gjennom det. Når nakke muskler er svake eller midlertidig svekket, stammer personen, fordi han må hele tiden opprettholde sin normale stilling på hodet.

Det er lettere å trene fartøyene i nakken, for å styrke musklene, enn å svette seg med tabletter. For å gjøre dette må du huske bakkene, også rotasjonene og svingene som blir gjort av hodet. Alle bevegelser skal gjøres sakte, jevnt.

Kompleks av øvelser

Nærmer den vanlige veggen, trykk nærmere, og prøv å bokstavelig talt "avtrykke" hele ryggen, straining og nakke muskler. Deretter hold pusten og fikse stillingen i 5-6 sekunder.

Sitt ned, bruk en stol, trykk på håndflaten til pannen, og skyv den vanskeligere, vipp hodet bakover. På samme tid, press nakken din, og prøv å forhindre avbøyning av hodet. 5-10 sekunder, fortsett "kampen". Ha deretter en 10-15 sekunders pause, og gjenta deretter. Så 3-7 ganger.

Øvelsen ligner på det som ble beskrevet tidligere, bare skråningen er nå ikke tilbake, men fremover. Så en etter en.

Sakte, jevnt rotere hodet ditt, den ene, den andre, begge sider. Gjentakelser - 8-12 ganger.

Åndedrettsøvelser

I tillegg til fysiske øvelser er det mange flere teknikker for å puste. Dette vil hjelpe og mette mer blod med oksygen, og styrke blodårene, og også redusere farlig blodtrykk. Prinsippet er lik mange lignende Gymnastikk: For det første, korte, raske pusten dypt nesen, deretter holde pusten, deretter sakte, sakte puster gjennom munnen.

For å forbedre elasticiteten til deres fartøy vil det hjelpe og en annen øvelse. Først, ta en langsom, dyp pust som vanlig med nesen, og frys så i 3-5 sekunder, hold pusten. Deretter trekker du leppene med et rør, så pust ut, som om du blåser ut imaginære krummer foran deg. Pust ut en del av luften, hold den i 2 sekunder og fortsett å puste ut, noe som gjør et par pauser. Så for en stor utånding vil det være 10-15 små pauser. Gjentakelse -5-6 ganger.

En slik øvelse vil gi effekt på en gang, fra en allerede tid. Det forbedrer fortsatt godt stoffskiftet og har en gunstig effekt på arbeidet i skjoldbruskkjertelen.

Leg-fartøysopplæring

Ekstremt nyttig er den vanlige rolig kjører, jogging. Det viktigste er ikke å tillate fanatisme, ellers vil sikringen raskt passere. Det er bedre å dosere varigheten, avstanden til løpene og holde fast til regelmessigheten. La kjøringen bli vanlig som å pusse tennene eller dusjen om morgenen. Du kan ikke kjøre hvis:

 1. Er rett før jogging;
 2. Støy (hum) i ørene;
 3. Svake ben;
 4. Blodtrykk er ekstremt redusert.

Tilsynelatende er treningen enkel, krever ikke spesiell kunnskap eller spesialutstyr. Det kan gjøres hjemme eller på jobb, i transport. Spesielt nakkeøvelsene. Legene anbefaler generelt at alle "stillesittende" arbeidere minst en gang om 2-3 timer stiger, går, gjør det lett å varme opp. Ellers stagnerer blodet, strømmer sakte, tykkere. Dette gjenspeiles i oppmerksomhet, generell tilstand. Døsighet, selv apati og redusert ytelse er også symptomer på stagnasjon av blod.

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Gymnastikk for hjernens fartøy

Dystoni, senker tonen i blodårene og bringer mye lidelse pasienter i Russland har en semi-offisiell status, og i noen land er det ikke engang vurdert å sykdommer. Men det fører til innsnevring og spasmer i hjerneskipene, noe som forårsaker hodepine, svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Dystoni kan skyldes stress, følelsesmessig stress, værforandring, kroniske sykdommer i ryggsøylen.

For å behandle dystoni og vasospasmer, brukes vanligvis vitaminer, adaptogener og fysioterapi. Effektivt supplere den tradisjonelle behandlingen og forbedre kroppen vil hjelpe gymnastikk for blodårer.

Nisje Metoden

For at hjernen skal fungere effektivt, trenger den oksygen. Hvis blodsirkulasjonen blir forstyrret, opplever hjernen oksygen sult, og blir derfor ikke i stand til normal aktivitet.

Styrke blodkarene, forbedre blodsirkulasjonen og gi oksygen til hjernen, vil hjelpe Nishi-teknikken.

Den enkleste og samtidig effektive måten er øvelsen på vibrasjon. Gjør det bare å våkne opp uten å komme seg ut av sengen. Det er nødvendig å heve armer og ben og riste dem kraftig i flere minutter. Oppvarming vil produsere vibromassasje av kapillærene og vil fjerne fra kroppens giftige stoffer og slagger, og aktivere også nerver som stimulerer hjernen.

Nishis teknikk inkluderer også en øvelse kalt Golden Fish. Legg det ned, legg hendene bak nakken din. Tærne er rettet mot seg selv og strekk produserer vibrerende bevegelser i hele kroppen. Øvelse aktiverer bevegelsen av blod og toner blodårene.

Dans og yoga - det ideelle middel for blodårer

Perfekt opptre beholderen dans og yoga, som oppstår under trening av bevegelse koordinasjon, blodoksygenering, blodsirkulasjon forbedring, øket vaskulær tonus og elastisitet. I tillegg bidrar de til å bli kvitt psykiatrisk stress og stress, noe som er viktig for forbedring av blodårene.

Et effektivt resultat i behandlingen av vegetovaskulær dystoni vil være følgende øvelser:

 • Gjøre en langsom innånding med nesen, du må klatre så høyt som mulig på tærne og holde pusten. Når du går tilbake til startposisjonen, bør du slappe av og sakte puste ut gjennom munnen. Gjør 10-15 repetisjoner.
 • Ta et raskt pust gjennom nesen, kaster de armene ut til sidene, buet seg tilbake. I denne stillingen er det nødvendig å holde pusten i 3 sekunder. Da, etter utånding, senker de armene og slapper av musklene. Gjenta 7-10 ganger.

Den ideelle måten å styrke fartøyene er danser

Gymnastikk for hjernens fartøy

For å redusere risikoen for spasmer, er det nødvendig å introdusere øvelser for å styrke fartøyene i ladningssystemet. Effektive tiltak gjøres ved å bevege hodet i forskjellige rotasjonsretninger av legemet, står på hodet, albuene og skulderbladene, ben heiser i en liggende stilling, samt flip-flops, og en sirkulær rotasjon.

Aktiver hjernen sirkulasjon vil hjelpe stå på ett ben, så vel som to. Forbedre blodsirkulasjonen, øk tonen i blodårene og gi hjernen oksygenvandring. Øvelser utvide arteriene og øke blodstrømmen til hjernen.

Utvid arteriene og forbedre bevegelsen av blod i hjernen vil hjelpe følgende øvelser:

 1. Roter hodet først med klokken, og bakover i 2-3 minutter.
 2. Å løfte hendene opp, må du lage en "lås". Gjør bakkene fremover, etterligner brennstangen. Gjenta 8 ganger.
 3. Beveg beina dine: Beinet bør bevege seg mot motsatt hånd.
 4. Bøye litt knær og spre hendene til sidene, utfør asynkrone bevegelser: med høyre hånd å gjøre rotasjonsbevegelser bakover, og den venstre - fremover og omvendt. Øvelse vil bidra til å forbedre hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon, og øke også tankens hastighet.
 5. Utfør løft av de rette bena, med hendene som støtter nedre rygg. Til slutt, opphold i 5 minutter i rack "Birches".

For å utføre de første 4 øvelsene, må du stå opp, bena fra hverandre med skulderbredde fra hverandre. Den femte øvelsen ligger på ryggen din og strekker armene langs kofferten.

Effektiv effekt på hjernens fartøy er gitt av bagasjerens torso

Gymnastikk for nakkens fartøy

Viktig å opprettholde hjernen er nakken, fordi gjennom det er arteriene som leverer oksygen og nyttige stoffer til hjernen.

Hvis nakke muskler er svekket, må personen strekke seg for å holde hodet i en normal stilling. På grunn av den konstante spenning fartøyene er komprimert og klemmes fast nerveender, noe som fører til hodepine, svimmelhet, dårlig sirkulasjon, hypertensjon og andre problemer.

For å bli kvitt problemer, er det nødvendig å styrke muskler og fartøy i nakken. Til dette formål anbefales det å utføre skråninger, sving og rotasjon av hodet, men bevegelsene skal være glatte.

Kompleks for styrking av livmorhalsbeholdere:

 1. Trekk alle deler av ryggen mot veggen. Etter å ha innåndet, er det nødvendig å "maksimere" veggen, som strekker nakke musklene. Hold pusten og hold deg i denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 2. Sitt på en stol og legg en håndflate på pannen. Trykk så sterkt en hånd på hodet, kaster den tilbake. Samtidig bør spenningen i nakke muskler ikke tillate hodet å avvike. Hold nakkespenningen i 5-10 sekunder, hold pusten. Ta deretter ut og hvile i 10-15 sekunder. Gjenta 3-7 ganger.
 3. Utfør øvelser som ligner på den forrige, vippe hodet fremover, og deretter sidelengs.
 4. Utfør sakte rotasjonsbevegelser av hodet i den ene og den andre retningen. Gjenta 8-12 ganger.

Gymnastikk for hjernens fartøy

Fordelene med trening for å forbedre blodsirkulasjonen

Oftest er problemer med blodsirkulasjon løst medisk. Narkotika beregnet for vasodilatasjon og blodfortynning er ganske effektive, men de har en rekke alvorlige bivirkninger og kontraindikasjoner. Øvelser for å normalisere blodstrømmen helt trygt. De kan utføres i alle aldre, og det viser seg ikke bare forebyggende, men også terapeutisk effekt:

 • forebygge og behandle minneforstyrrelser og andre kognitive funksjoner i hjernen;
 • bedre koordinering bevegelser;
 • reduserer risikoen for å utvikle ulike vaskulære patologier, slik som slag og tromboser;
 • gjenoppretter visjonen;
 • Smerte fjernes ved osteokondrose, mobiliteten av ryggraden øker.

På bakgrunn av regelmessige økter øker effektiviteten av medisiner som foreskrives av en lege.

Det er ønskelig å trene to ganger om dagen. Komplekset med øvelser, utført om morgenen, vil bidra til å oppmuntre og tilpasse seg arbeidsmiljøet, og kveldsøkten fremmer avslapning og full natts søvn.

Forbedring av cerebral sirkulasjon: komplekse egenskaper og teknikk for ytelse

Innflytelse på blodsirkulasjonen i hodet kan bare integreres. Det er derfor listen over nyttige bevegelser inkluderer ikke bare hodestilling og svinger, men også angrep og knep. For å aktivere blodstrømmen og øke blodkarets lumen, Det er nødvendig å få hjertet til å fungere raskere.

Når det gjelder den tekniske siden av problemet, må alle bevegelser utføres glatt og forsiktig, uten å gjøre plutselige bevegelser og jerks. Hver øvelse skal gjentas minst ti ganger. puste i treningsprosessen du trenger dyp og jevn. Dette vil sikre oksygenstrømmen og opprettholde rytmen: bevegelse utføres ved utånding, og tilbake til den opprinnelige posisjonen - på inspirasjon.

Som muskulaturen styrker, lasten må økes. Dette gjøres både på bekostning av et større antall repetisjoner, og antall tilnærminger. Nybegynnere oppfordres til ikke å utføre mer enn ett sett for hver øvelse.

Hvis det er smertefulle opplevelser eller den generelle tilstanden til kroppen ikke tillater det å være fullt engasjert, bør trening reduseres til et minimum, og etter utvinning, gå tilbake til vanlig rytme.

De mest effektive øvelsene

Dette komplekset, som alle treningsprogrammer, starter med en obligatorisk oppvarming. I dette tilfellet anbefales det å gå rundt og gni kraftsonen med fingrene litt til du føler varmen. Etter dette kan du gå videre til hoveddelen:

 • Stående rett med avslappede hender, Hodet skal vekselvis sakte til høyre og venstre. Bevegelsen utføres med størst mulig amplitude, men uten smerte. Hvis mobiliteten er begrenset, ikke vedvarende.
 • Fra samme startposisjon Hodet løfter først fritt, og lener seg fremover. Du må røre brystet med haken din. Hvis det er problemer med balanse, kan du gjøre bakkene sittende.
 • Igjen står stående utført vekslende sving på hodet i begge retninger. Haken bør ideelt sett plasseres på samme linje med skulderen, men hvis det ikke virker, er det ikke nødvendig å utøve ytterligere innsats.
 • Følgende øvelse utføres skuldre. Først må de være øke så høyt som mulig, og etter å ha returnert til den opprinnelige posisjonen - Ta det tilbake.
 • For å utvikle skulderbåndets muskulatur og forbedre sirkulasjonen, gjøres en øvelse på skuldrene. I dette tilfellet Sirkulære bevegelse skuldre med hendene ned (begge veier), da blir palmer plassert på skuldrene og syklusen gjentas. Fullfør rotasjonselementet med rett fra hverandre.
 • Stående rett og med hendene ned fritt ned, må du gjøreoocherednye rotasjoner av kroppen i begge retninger med maksimal amplitude. I dette tilfellet bør bekkenet forbli stasjonært.
 • Kjør en serie torso tilt: først venstre til høyre, holder hendene langs kroppen, og deretter frem og tilbake. I sistnevnte tilfelle er hendene på beltet.
 • Stå rett og legg palmer på midjen, gjør flere rotasjonsbevegelser av bekkenet i forskjellige retninger. Fra samme innledende posisjon, utfør det nødvendige antall angrep på hvert ben.
 • Øk blodsirkulasjonen og hjelp knebøy. Det er ikke nødvendig å senke bekkenet for dypt - hofterne skal være parallelle med gulvet i bunnen. Hender i øyeblikket av knep for å holde balansen kan trekkes fremover.

For en hitch, noen strekkøvelser.

 • Først må du stå på tærne og strekk opp bak de hevede hendene.
 • Så, hold bena rett, gjør dyp skråning fremover (det er tilrådelig å berøre gulvet med hendene).
 • På slutten kan du utføre dyp plier - analog av squats, men med bena fra hverandre og føtter fra hverandre.

Ytterligere anbefalinger

Massasje av kraftsonen og hodet stimulerer blodsirkulasjonen og øker elastisiteten i blodkarene. Manipulering er håndtakets strekk og kontraherende bevegelser.

 • Skulder og nakkebøyning trenge fra periferien til sentrum (ryggraden).
 • hodet Jeg masserer med fingerputer, litt klemme og avslappende dem, mens du gjør rotasjonsbevegelser for hånden.

Selvmassasje i dette tilfellet er like effektiv som assisterende handlinger.

Klassisk hodemassasje (video)

Selvmassasjehals (video)

Kompleksets effektivitet styrkes på grunn av riktig organisering av arbeids- og hvilevernet, Kompetent kompilering av diett og inntak av vitaminkomplekser. Langturer er også nyttige, spesielt i skogsområder. Forbedre vaskulær tone og herdingsprosedyrer (for eksempel kontrastdusj). I kombinasjon med øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, bidrar alle disse aktivitetene til bevaring av fysisk og psykisk helse til alderdom.

8 øvelser
med hodepine
fra Sergey Agapkin

Eliminering av brudd på muskeltonen i cervical-avdelingen er hovedoppgaven for hodepinebehandling.

Stretching, avslapping og stabilisering er de tre prinsippene som hovedpine terapi er basert på, hvis årsaken er deformasjon av thoracic og cervical ryggraden.

Ifølge statistikken tilgjengelig for nevrologer, er 42 til 70% av tilfellene av kronisk hodepine spennings hodepine (HDN). Hvis årsaken til andre typer av kronisk hodepine - intrakranialt trykk, hormonell ubalanse, autonome forstyrrelser, etc., på grunn av HDN omfatter den såkalte muskelspenning eller langvarig muskelspenning når antifiziologicheskih utgjør. For riktig diagnose er det spesielt viktig hvor mye nakke muskler, muskler i skulderbelte, øye muskler er anstrengt. Vanligvis er smerten svekket, selv etter en kort hvile, en endring i stillingen, sove. Hovedårsaken til spenningshodepine - et brudd av stilling, belastning i thorax ryggraden og den spesifikke situasjonen for nakkesøylen (glattet cervical lordose). Som et resultat av disse forvrengninger oppstår gipertonus ekstensormuskler av halsen (spesielt direkte og skrå muskler av hodet), noe som kan føre til iskemisk muskelsmerter, som gir til hodet, og kan forårsake hodepine i forbindelse med blodsirkulasjon. Vanligvis er slike hodepine det mest "responsive" til nakkemassasje.

I noen tilfeller resulterer slike deformasjoner i langvarig kompresjon av vertebrale arterier og hjernecirkulasjon (vertebro-basilær insuffisiens).

Eliminering av brudd på muskeltonen i cervical-avdelingen er hovedoppgaven for hodepinebehandling. Først og fremst må du strekke de spasmodiske musklene ved hjelp av Pithas Pithasana's Dvida - bordsstilling på to ben. Denne posen strekker muskler av extensors i nakken og hjelper raskt med hodepine. I tillegg til disse musklene trenger å strekke brystmuskulaturen, hypertoni som er den viktigste årsaken trammen, - til dette formålet den mest passende variasjon Adho Mukha Shvanasany (Postures hundene snute ned), med fokus albuer og murstein mellom hendene.

Det neste trinnet er den gradvise forlengelsen og avspenningen av muskler i sideklekkene i nakken. For å utføre denne gruppen av poser, må du hente hjelp av en erfaren yoga terapeut som vil hjelpe deg å strekke nakken i begge retninger. Den tredje fasen er avslapping og strekking av musklene-rotatorene i nakken. Det utføres i den bakre posisjonen, hodet vender seg til siden: en hånd er plassert under haken, og den andre er på baksiden av hodet. Deretter følger avslapningen og Shavasana.

I Shavasan med ballen er det et element av selvmassasje. På grunnlag av skallen er det refleksogene soner, hvor stimuleringen forbedrer venøs utstrømning fra hjernen, noe som bidrar til å redusere hodepine.

1. Adho Mukha Shvanasana (hunden står med nesen nede).
Senk albuene på vinduskarmen og gå tilbake så langt at ryggen din er strukket ut. For å aktivt studere trapesområdet klemmer du mursteinens palmer - dette vil hjelpe hendene til ikke å vende spontant innover. Du kan også gjøre dette med en partner som vil holde albuene dine.

2a. Sidekobling av nakken i Swastikasana (Positive Favor posture). Sett deg ned i Swastikasana. Ta høyre hånd med venstre kjeve og trekk forsiktig til høyre, og dra høyre side av nakken. Deretter gjør du samme øvelse med venstre hånd, til venstre. Trekk musklene uten å rive ved hjelp av prinsippet om aktiv post-isometrisk avslapping (vekslende spenning og muskelavslapping).

2b. Lateral flekking av nakken i Virasan (Hero sitter). Effekten av denne stillingen vil være den samme som den forrige, aktive post-isometrisk avslapping. For å utføre det, trenger du hjelp fra en partner. Sett deg ned i Wirasan. La partneren holde venstre arm med venstre hånd, ta høyre hånd til høyre med høyre hånd. Deretter må samme øvelse gjøres til venstre.

3. Virazana (arbeider med en partner, fasen av muskelstabilisering). Sett deg ned i Wirasan. La partneren din holde venstre skulder med venstre hånd, trykk høyre hånd med høyre hånd. Deretter er det nødvendig å gjenta alt det samme i den andre retningen.

4. Rotasjon av hodet i den bakre posisjonen. Ligge på magen din. Sett høyre kinn på baksiden av håndflaten din. Og legg høyre hånd på hodet til venstre. Denne svake vridningen av nakken utføres svært forsiktig og passivt. Som et resultat, bør du føle at musklene etter en stund blir mykere, og hodet får en ekstra rotasjonsamplitude. Slå til høyre, endre posisjonen til hendene og hodet og gjør øvelsen igjen. Nå ligger venstre kinn på høyre håndflate, og venstre hånd holder hodet til høyre.

5. Pida Pithasana's Motion (bordstilling på to ben). Ligge på ryggen, bøy knærne og ta føttene nærmere bekkenet ditt. Trekk hendene mot føttene dine. Skyv hendene mot gulvet, rive bekkenet av gulvet slik at lårene er parallelle med gulvet. I denne posisjonen er nakkeforlengelsesmusklene (belte, rette, skrå og hodemuskulaturen) godt strukket. I det kan du bli lenger hvis du legger en murstein under et basseng på en høy side.

6. Supta Baddha Konasana (sett av det tilkoblede hjørnet). Legg ned slik at thoracic regionen og baksiden av hodet er på støtten - to murstein eller bolero. Nær føttene til bekkenet og spre knærne til sidene. Slapp av hendene dine. Dette alternativet korrigerer stup og forskyvning av hodet fremover, noe som ofte forårsaker spenning i hodet.

7. Shavasana (Dead Man setter med en tennisball). Sitt på gulvet med beina dine krysset. Ta tak i tennisballen med tommelen og pekefingeren på bunnen av skallen. Fortsett å holde ballen med hendene, ligg forsiktig på gulvet. Trekk ut bena dine og slipp dem til sidene. Helt avslappet. Bollen vil forsiktig massere de refleksogene sonene som er ansvarlige for å forbedre venøs utstrømning fra hjernen.

8. Viparita Karani (pose of the Inverted Lake). Plasser to murstein mot veggen. Sitt sidelengs på dem, og skyv fra gulvet med hendene, flytt føttene til veggen. Senk huset til gulvet. Trekk armene dine langs sidene av kofferten. Trekk haken mot deg og slapp av på nakken.

Ønsker du å møte Sergey Agapkin personlig? Kom igjen Den 10. internasjonale Yoga Journal!

15-16 oktober i Moskva City, mer enn 30 timers praksis med de lyseste lærerne fra hele verden.

Konferanse Yoga Journal - er en unik mulighet til å oppleve den rike verden av yoga, å eksperimentere med nye stiler, for å forbedre sine egne ferdigheter, supplerer praktisering av nye teknikker for høyt nivå lærere. Konferanseklassene er forenet av temaer: styrke, bevissthet, avslapping. Velg hva som betyr noe for deg nå.

Headliners Konferanser: Sharon Gannon og David Life er grunnleggerne av Jivamukti Yoga-retningen.

Konferansen vil bli avholdt den russiske premiere på dokumentarfilmen «Hva er ekte» ( «Hva er virkelighet") og presentasjonen av boken av Sharon Gannon 'Yoga og vegetarisme.'

Konferansens lærere: Ruslan Kleitman, Sergei Agapkin Gustavo Plaza, Vipul Bhatti, Sadashiva Lena Sidersky Nina Mel, Alex Vladovsky Elena Ulmasbaeva Sergei Sidorenko, Sergei Mironenko, Alexandr Dudov og mange andre.

Les Mer Om Fartøyene