Øvelser for styrking av blodkar

Gymnastikk for fartøyene er en av de beste metodene for å styrke dem og hindre dystoni. Denne sykdommen er en reduksjon i vaskulær tone og en senking av blodsirkulasjonen. Det kan utvikle seg i alle aldre på grunn av genetiske patologier, dårlige vaner og andre faktorer. Hvis du bare gir tid til enkle øvelser hver dag, kan du styrke karveveggene, gjenopprette hjertet, forhindre hjerteinfarkt og slag.

Opplæring av små kapillærer

Nettverket av kapillærer er plassert i hele kroppen. Dette er de minste fartøyene som leverer arterielt blod direkte til huden eller indre organer, og produserer deretter en utstrømning av produkter av vital aktivitet gjennom venøsengen. Hvis det i noen områder akkumuleres kapillær sirkulasjon, toksiner og andre skadelige stoffer, fører dette til forstyrrelse av de indre organene og systemene.

Grunnleggeren av treningssystemet for kapillærnettverket er Katsudzo Nishi. Han utviklet en enkel teknikk som ville støtte veggene i kapillærene i en tone og stimulere fjerning av giftstoffer fra kroppen.

 • Øvelse "Vibrasjon" utføres liggende på ryggen. Det anbefales å utføre det om morgenen uten å komme seg ut av sengen. Hender og føtter trenger bare å løfte opp og riste dem kraftig i noen minutter. I tillegg til å forbedre tilstanden til kapillærene, oppstår intensiv lymfedrenering. Dette vil fjerne giftstoffer og bli kvitt morgenens hevelse.
 • Den neste øvelsen heter "gullfisk". Det utføres også ved å ligge på ryggen. Hendene må plasseres bak hodet, på nakkenivå, og tærne skal strammes til underbenet. Deretter må du spenne musklene dine og vibrere hele kroppen som en svømmende fisk. Slike bevegelser slapper av i livmorhalsen og forbedrer blodsirkulasjonen i små kar.

Lading med spasmer av cerebral fartøy

Blodforsyning til hjernen oppstår på grunn av koronarbein. De passerer langs livmoderhalsen, og gir deretter oksygen og næringsstoffer til nervecellene. Deres spasmer kan være et resultat av nakkebelastning i løpet av dagen, samt osteokondrose, forskyvning av ryggvirvlene og andre farlige patologier.

Dystoni og spasmer av cerebral fartøy kan bestemmes av følgende symptomer:

 • akutt hodepine, økt eller redusert intrakranielt trykk;
 • plutselig kvalme, nedsatt koordinering av bevegelser;
 • en reduksjon i minne, utseendet av støy i ørene;
 • reduksjon i arbeidskapasitet.

En stillesittende livsstil fremkaller en forverring av trivsel. Daglig er det verdt å være oppmerksom på fysisk aktivitet, spesielt de som tilbringer mye tid i en sittestilling. Nyttig, inkludert enkle bakker og sving på hodet. De skal være glatte og ikke forårsake ubehag.

Gymnastikk til hjerneskibene er enkel, det er lett å utføre hjemme eller på jobb. Hver øvelse gjentas i flere minutter:

 • i stående stilling, roter hodet med urviseren og mot klokka;
 • kryss fingrene til høyre og venstre hender, løft børsten over hodet og senk dem til bakken ("brenselhakk");
 • vekselvis med høyre fot til venstre og omvendt;
 • i stående stilling, roter armene i skulderleddene (først i en retning, deretter i forskjellig - venstre arm fremover, høyre tilbake og omvendt);
 • Tren "bjørk" - i den utsatte posisjonen, løft dine rettede ben oppover, og støtte på nedre rygg med hendene.

Leg Trening

Den vanligste sykdommen i karene i nedre ekstremiteter er åreknuter. Den utvikler seg på grunn av en nedgang i tonen i vaskulære vegger, på grunn av hvilke de fremstår som patologiske hulrom. De stagnerer venøst ​​blod, som er ledsaget av betennelse og hevelse i beina. Spesielt ofte forekommer åreknuter hos middelaldrende og eldre kvinner, så vel som hos pasienter med overvekt. Denne faktoren fører til konstant økt stress på de distale delene av lemmer og til vanskelighetene med blodtilførselen.

Daglig styrking av føttene og føttene vil bidra til å unngå problemer, også i alderen. En enkel øvelsesøvelse er opprettet spesielt for de som ønsker å ta vare på helsen og på forhånd for å styrke karveveggene:

 • i stående stilling (bena skal være litt bredere enn skuldrene), sakte synke ned og berør med hendene på bakken;
 • sitter på gulvet for å spre bena så vidt som mulig, prøv å røre bakken med armer eller skuldre bundet til brystet;
 • går på knærne.

Hvis det ikke er kontraindikasjoner, er det nyttig å gå en løp hver dag. Denne typen sport styrker alle kroppens muskler, bidrar til å kontrollere vekten, øker luftveiene i lungene og aktiverer blodsirkulasjonen. Imidlertid er løping kontraindisert under følgende forhold:

 • kroniske sykdommer i leddene i nedre ekstremiteter (leddgikt, artrose);
 • traumer;
 • nedsatt eller forhøyet blodtrykk.

Et godt alternativ til løp er å svømme. I vann er belastningen på leddene mindre, og musklene jobber like intensivt. I tillegg øker blodsirkulasjonen i de distale delene av lemmerne mens du praktiserer vannsport. I hverdagen nærmer blodet børster og føtter sist.

Styrking av arterier og blodårer

Den cervical ryggraden er den mest mobile. Det er viktige nerver og blodårer som bærer blod til hjernen. Hvis muskelrammen er svekket, må personen gjøre en innsats for å holde stillingen. Som et resultat oppstår muskel- og vaskulære spasmer, som forårsaker hodepine, migrene, og hopper i intrakranielt trykk.

Et enkelt sett med øvelser for muskler i livmoderhalsen har en positiv effekt på tilstanden til fartøyene i dette området. Det kan utføres hjemme, på arbeidsplassen og til og med på veien. Det er basert på prinsippene om kinesisk gymnastikk, jevn strekking og avslapping av dyp nakke muskler. Bevegelser er svært sakte, og pusten skal være jevn og dyp.

 • Den første øvelsen er å lene ryggen mot veggen, maksimalt press nakken og trykk mot overflaten, hold pusten i 5-10 sekunder. Deretter slappe av ved utånding, gjør noen repetisjoner.
 • Sitter på en stol, legger de pannen i håndflaten. Hender utøves press, prøver å flytte hodet tilbake, mens det forblir i sin tidligere posisjon. Trening varer opptil 10-15 sekunder, mens det anbefales å holde pusten. Totalt blir 5-10 repetisjoner gjort.
 • Lignende øvelser gjentas, bare palmer skal settes på baksiden av hodet eller på sidens overflater av hodet.
 • Den siste øvelsen, som bare kan utføres på veloppvarmede muskler - er en dyp sving i hodet i sidene langs halvcirkelen. I ekstreme punkter må du være og forsiktig forsøke å trekke musklene.

Øvelser for hjertet

Hjertet er et organ som arbeider hele tiden. Hans tilstand kan forverres med alderen, så vel som med økende stress på ham. Svakhet i hjertemuskelen blir ofte observert hos pasienter med overvekt og samtidig patologier. Den eneste måten å holde henne tonet selv i alderen er å trene regelmessig.

Øvelser kan begynne å utføre som morgenøvelser, umiddelbart etter oppvåkning. Den enkleste av dem, som passer som en oppvarming, er rotasjonen av hender og føtter. Slike bevegelser akselererer blodstrømmen i de distale delene av lemmer, utvider karene og stimulerer hjertets arbeid. Deretter kan du starte hovedsettet med øvelser for blodkar og hjerte.

 • For en start kan du klatre høyt på tærne og gå, løfte knærne høyt. Denne øvelsen aktiverer sirkulasjonen i nedre lemmer.
 • Startposisjonen står, beina er bredere enn skuldrene. Hendene er på beltet, og kroppen trenger å utføre glatte dype bakker.
 • I stående stilling sprer armene så bredt som mulig til sidene. Deretter berører håndflaten den venstre skulderen, og omvendt øker hastigheten gradvis. For en tilnærming kan du lage opptil 50 repetisjoner.
 • En annen nyttig øvelse - sirkulær rotasjon av hendene i skulderleddene. To hender samtidig lage en full sirkel først i retningen fremover, og deretter tilbake.
 • I den bakre stillingen på ryggen (spesielt ved sengetid) gjør øvelsene "sykkel" og "saks".

Kompleks av øvelser for hypertensjon

Hypertensjon er en kronisk økning i blodtrykket. Det er flere grunner for utviklingen av denne tilstanden. Den første av disse er en økning i tonen i vaskulære vegger, som et resultat av hvilket blodtrykket på dem øker. En annen grunn er innsnevringen av lumen av arteriene på grunn av akkumulering i dem av forekomster av kolesterol og andre skadelige stoffer. Økt trykk er ledsaget av en reduksjon i ytelse, hodepine og migrene.

Hjemme kan du redusere smerten i hypertensjon og forhindre manifestasjon av sitt neste angrep. For dette formål er det utviklet et spesielt sett med øvelser som vil fjerne vaskulære spasmer og gjenopprette blodstrømmen:

 • Mens du går sakte, vender kroppen seg sidelengs;
 • i en sittende stilling, løft hendene dine, låst i en lås, over hodet og legg dem til føttene, mens øynene dine vender fremover;
 • sitte på en stol, vekselvis øke knærne bøyd på knærne til brystet og trykk dem med hendene, holde ryggen rett;
 • Sakte bakker til sidene, hendene samtidig ligger i midjen;
 • armene spres fra hverandre, beina vekselvis til høyre eller venstre til en høyde på 30-50 cm og hold dem i flere minutter.

ANBEFALING! Med høyt blodtrykk, bør alle øvelser som ledsages av blodpulver til hodet, utelukkes. Disse inkluderer både bakker og andre bevegelser som øker blodsirkulasjonen.

Åndedrettsøvelser

Pusteøvelser er grunnlaget for mange asanas av yoga og andre mer moderne komplekser. Det finnes et bredt spekter av pustemønster, men de er alle basert på de grunnleggende prinsippene:

 • sakte fylling av lungene med oksygen gjennom nesen og gå ut gjennom munnen;
 • diafragmatisk puste;
 • veksling av thoracic og abdominal typer åndedrett.

Riktig pusting er viktig ikke bare i trening, men også i hverdagen. Hvis du lærer å kontrollere deg selv og puste sakte og dypt, øker graden av cellemetning med oksygen markant.

Gjenoppretting etter hjerteinfarkt eller hjerneslag

Etter skade på hjertemuskelen krever en lang periode med rehabilitering. En obligatorisk tilstand er treningsbehandling, som foreskrives av en spesialist. Det vil være glatte bakker og hjørner av kroppen, gå på stedet og lange turer. Hvis du ikke legger merke til fysisk aktivitet, vil hjertemuskelen ikke få nok oksygen og næringsstoffer for en fullstendig gjenoppretting.

VIKTIG! Etter skade på myokardiet, bør intensiteten av belastningen overvåkes. Under treningsstudioet bør pulsen forbli innenfor 120 kutt per minutt.

Øvelser for hjertet og blodårene er en uunnværlig måte å forebygge mange sykdommer på. Uten fysisk aktivitet reduseres volumet av blod, arterier og årer mister elastisitet, bevegelse gjennom kapillærene bremser. Det er viktig å ta vare på tilstanden til organene i kardiovaskulærsystemet så tidlig som mulig, slik at de i eldre forblir sunne.

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Terapeutiske øvelser og øvelser for blodårer

Noen ganger, under påvirkning av visse faktorer, er det en spenning av karene i kroppen. Dette kalles dystoni. Dette fører til brudd på blodsirkulasjonen i systemet. Og årsakene til dette kan være forskjellige faktorer. Slik som stress, lav fysisk og motorisk aktivitet, mani for røyking eller tilstedeværelse av en sykdom. Helse og blodsirkulasjon kan bli hjulpet av gymnastikk og øvelser for hele kroppen.

For kapillærer

Kroppens fartøy er alle forskjellige: de minste er kapillærene. De gjennomsyrer kroppens vev, passerer gjennom hver celle av det. De er ekstremt viktige, siden de gir celler med næringsstoffer og samtidig fjerner unødvendige stoffer derfra.

Og dersom en slik kapillær er innsnevret på grunn av vegetativ-vaskulær dystoni, vil avgangsprosessen bli forstyrret. Og dette betyr at hele kroppen blir forstyrret.

Kapillærer, så vel som andre fartøy, kan og skal trent.

Øvelse for kapillærer

Helbredelsessystemet ble skapt av den japanske forskeren Katsudzo Nishi og inkluderer:

 • vibrerende trening for fartøyer - en veldig enkel, men den mest effektive måten å forbedre blodsirkulasjonen. Ligger på ryggen, må du løfte opp lemmerne og en halv til to minutter for å riste dem. Vibromassasje av små fartøy vil oppstå, som følge av at lymfevæsken omfordeles, blodet beveger seg mer intensivt og prosessen med å rense karene fra toksiner er etablert.
 • trene "gullfisk", Når han ligger på ryggen, ligger hendene bak nakken. På dette tidspunktet må tærene trekkes mot hodet, og kroppen gir vibrasjon. Konsekvensen av denne øvelsen er fjerning av tonen i vertebrale nerver, noe som vil føre til aktivitet av blodbevegelse.

Gymnastikk og øvelser for fartøyene vil være effektive hvis du gjør det regelmessig hver dag. Du kan trene fartøyene i nakken, hodet og underkroppene umiddelbart etter oppvåkning og før du legger deg, ligger i sengen.

Hjerneskip

Dystoni kan forekomme i hjernens kar. I denne tilstanden kan hodepine, kvalme, koordinasjon, minne og tale bli følt.

Opprinnelsen til spasmer i blodkar kan utløses av stress, tilstedeværelse av osteokondrose eller meteorologisk avhengighet.

Og for hjernens kar er det også et system for helbredelse. Det inkluderer øvelser for hodene på hodet. Skråninger i forskjellige retninger, hode svinger. Bevegelser skal være glatte, ikke har intensitet.

Hvis ubehag eller illebefinnende, bør treningen stoppes umiddelbart. Fornyelse bør være neste dag med en gunstig følelse, samtidig som aktiviteten og tiden reduseres.

Fottøyets fartøy

Ben er en av de mest stressede og slitne kroppsdelene. Å være en stor del av livet i en oppreist stilling, lener en person på føttene. I dette tilfellet spenner fartøyene oftere enn i andre organer. Følgelig er de utsatt for dystoni. Stagnasjon av blod i beinene på beina er fulle av alvorlige helsekonsekvenser.

Øvelser for fartøyene i nedre ekstremiteter

For å behandle beinene i beina, bør du også gjøre gymnastikk og øvelser:

 • Det er best å gjøre dette i vannet, det vil hjelpe til med å slappe av musklene, lindre spenninger og utføre øvelser uten stress.
 • Selv enkle kontrastbatterier vil bidra til å styrke vene på venene på beina, noe som gjør dem mer elastiske.
 • Gjør bøyninger fremover, og prøv å nå gulvet. Ikke bøy bena. Muskler og blodårer vil belastes, og når de vender tilbake til sin opprinnelige posisjon, vil de slappe av. Slike trening av fartøy i underekstremiteter og kan gjøre dem styrket og gjenoppta normal blodstrøm.
 • Benene er brede fra hverandre. Uten hender, vippe fram til gulvet.
 • Spre ut hendene dine og flytte på gulvet på knærne.

Hvis du føler deg trøtt, ikke å puste eller annet ubehag, stopper du treningsstudioet. Ved gjentatt trening, reduser intensiteten, reduser antall bevegelser.

Nakkekar

Hodet er helt avhengig av nakken. Det er der at fartøyene går til hjernen. Og også i nakken er det ekstremt viktige arterier, blodet som går til hjertet. Hvis nakke musklene ikke er trent og svak, så vil karene belastes. Dette vil føre til deres tone og stagnasjon av blod. Dette kan forårsake hypertensjon, hodepine, ryggsmerter.

Så du trenger gymnastikk for musklene og fartøyene i nakken, og å utføre øvelser er svært viktig for helse:

 • Trekk hele overflaten av ryggen mot veggen bakfra, stram kraftig på alle nakke muskler. Følelse av å skyve deg inn i veggen. Puste i noen sekunder og stå i denne posisjonen. Pust deretter ut og slapp av.
 • Med palmen presser han pannen hardt, vipper hodet tilbake med innsats. Hodet må motstå bevegelse. Pusten for varigheten av spenningen er suspendert. Etter utånding, maksimal avslapning av hele kroppen.
 • Gjør det samme når du beveger hodet til sidene og fremover. Disse øvelsene trener og styrker musklene i nakken. Og fartøyene trenger ikke å belastes med hverdagens bevegelser.
 • Roterende glatte bevegelser av hodet langs hele omkretsen. Dette fører også til at blodet beveger seg mer intensivt, unngår stagnasjon, og nakke musklene skal være elastiske og elastiske.
 • En lignende øvelse for nakken, men ikke langs omkretsen, men fra skulder til skulder.

Ved slik trening kan det være svimmelhet eller støy i ørene, til og med mørkere i øynene. Stopp straks, slapp av så mye som mulig og hvile i en horisontal stilling, puste dypt.

Hjertets fartøy

Selvfølgelig må du helbrede hjertet, hovedmotoren som pumper blod gjennom blodårene og blodårene.

Komplekse øvelser for hjertets fartøy

Gymnastikk og øvelser for hjertet blir best gjort umiddelbart etter oppvåkning, og lader dermed det med effektivitet og aktiv aktivitet:

 • Løft armer og ben over og roter med hender og føtter. Så stillestående nattblod vil gjenoppta sin daglige rytme. Sitte på sengen, gjør noen skråninger fremover og ligge igjen.
 • Deretter kan du gjøre flere øvelser, komme seg ut av sengen.
 • Å gå på tuppet, løfte bena hans som en rektor, løfte knærne høyt. Hender i låsen over hodet ditt, og gjør bakkene så en vei, så den andre.
 • Løft armene dine vekk fra hverandre, løft dem til sidene, snu hele kroppen i motsatt retning.
 • Sykkelen. En kjent bevegelse, men det må gjøres jevnt og ikke raskt. Pust inn for å prøve nøyaktig, uten forsinkelse.
 • saks. Utfører, øker beina høyt, og med stor bevegelsesamplitude.

Alle disse øvelsene for hjertets kar med regelmessig mosjon vil bidra til å styrke hjertemuskelen, akselerere blodstrømmen og vaskulær fylling. Gradvis vil trivsel bli bedre og da kan belastningen økes noe.

Med hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er et resultat av dårlig vaskulær patency. Selvfølgelig kan dette oppstå på grunn av sykdommens tilstedeværelse. Men dette reduserer ikke betydningen av gymnastikk og øvelser i behandlingen av hypertensjon.

Øvelser, anstrengende muskler, med hypertensjon gjør det ikke. Dette kan føre til enda flere spasmer og et hopp i press. Det er bedre å utføre jevne bevegelser med føttene og hendene dine:

 • Holde seg på en stol eller et bord, gjør noen ikke-voldelige sit-ups. Vandre, lene seg fremover, løfte ben til brystet - alt dette er egnet i nærvær av sykdomsøvelser.
 • Du kan også bare holde bena hevet i kort tid. Gjør det best mens du sitter.
 • Og en god trening for fartøyene er pusteøvelser. Tross alt bringer pusten oksygen inn i blodet, hvorfra det blir mer mobilt. Men du trenger å puste frisk luft og til høyre. Pust inn dypt og sterkt med nesen, og prøv ikke bare å fylle lungene, men hele kroppen. Hold pusten litt og pust ut luften med munnen din veldig sakte, som om å stramme prosessen.
 • Slike øvelser bør gjøres flere ganger om dagen, men litt etter litt, bokstavelig talt i flere minutter. To eller tre puste og ekspirasjoner kan fullføre andre øvelser. Det er godt å utføre denne gymnastikken i et ventilert rom før du går til sengs. Dette vil hjelpe til med å slappe av organene, mette blodet med oksygen. Drømmen vil bli mer like og roligere.

Fartøy trenger å helbrede sammen med hele kroppen. Dette er riktig sunn mat, og aktivitet i friluft, avvisning av dårlige vaner. Gymnastikk og øvelser for helkroppsfartøy mens du gjør det, vil bare bidra til å styrke helsen din.

Øvelser for effektiv forbedring av hjernecirkulasjon

Gjør blodkar mer fleksibel, utvider hulrommet, for å normalisere tilførsel av essensielle næringsstoffer tillate øvelser for å forbedre hjernesirkulasjon. Daglige økter bidrar til å kvitte seg med symptomene som er karakteristiske for vaskulære patologier.

Stress, stillesittende arbeid, dårlige vaner, genetisk predisposisjon, dårlig kosthold, tidligere sykdommer forverre tilstanden til mannen. Gymnastikk vil ikke kurere sykdommen, men det vil tjene som et utmerket komplement til kompleks terapi.

Eliminere spasmer i hjernen

Forstyrret blodstrøm på grunn av innsnevret lumen i store og små kar forårsaker:

 • Hodepine.
 • Kvalme, oppkast refleks.
 • Støy i ørene.
 • Redusert arbeidsevne.

Spasmodisering av blodkar forårsaker sterk spenning, stress og erfaring. Den menneskelige tilstanden påvirkes av vær og klimaendringer, kroniske sykdommer i ryggraden. Minimere risikoen for utvikling av patologi vil hjelpe aktiv bevegelse, avvisning av dårlige vaner, overholdelse av resten regime, medisiner og gymnastikk for hjernens fartøyer.

Du kan fjerne risikoen for atherosklerose, angina og hjerneslag ved å utføre en slik øvelse:

 • Du må helt puste ut, holde pusten.
 • Brystkassen skal maksimalt utvides.
 • Ved forsinkelse av å puste etter utånding må du trekke i magen og trekke den ut.
 • 10-20 ganger øvelsene per dag vil være nok til å styrke fartøyene og utmerket stemning.

Vi trener kapillærer

Hele menneskekroppen er dekket med kapillærer. Disse små fartøyene er ansvarlige for vitaliteten til hver celle i kroppen. De mottar næringsstoffer og giftstoffer fra vev. Hvis blodbanen er blokkert av en fast beholder, begynner de nærliggende cellene å dø.

Produktene av deres forfall vil sakte forgift kroppen og forårsake alvorlig sykdom. Derfor må kapillærene og karene nødvendigvis utdannes.

Øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen utviklet den japanske Katsudzo Nishi:

 • Den enkleste metoden for kapillærene og forbedring av blodstrømmen kalles "vibrasjon". Det utføres om morgenen. Hender og føtter blir hevet oppover, og de rister dem i et par minutter. Det er en massasje av karene og rekombination av lymf, som renser kroppen.
 • En annen klassisk øvelse fra japansk: "Gullfisk." Ligger på en seng eller på en hard overflate, bør du kaste hendene bak hodet og trekke tærne til deg selv. Den venstre hælen skal trekkes så langt som mulig, og holder ryggen og tåen tett.
  Hendene trekker kroppen oppover. Telling til syv, slappe av kroppen. Deretter strekker du høyre hæl. Disse øvelsene vil fjerne nervøs spenning, fremme blodsirkulasjon, riktig holdning, forbedre ytelsen til indre organer.

Vi trener hjerneskip

Daglig utøvende øvelser for hjernens fartøy, du må overvåke pusten din, gjør det uten å ha jerks og skarpe svinger. For å starte klasser bør det være godt humør, når en person er munter og full av energi. Hvis det er sirkler foran øynene mine, føler verre eller det er smerte, slippe gym og gi deg selv noen minutters hvile.

I komplekset med daglig trening inngår de vanlige bevegelsene:

Forbedre blodstrømmen i hjernen vil hjelpe et enkelt gymnastikkompleks:

 • Stående, 2-3 minutter snu hodene i ett, deretter i den andre retningen.
 • De løfter hendene og binder fingrene. De bøyde seg ned 8 ganger, som om de skulle kutte tre, ikke klare hendene.
 • Bølger føtter. Begge hendene satt foran deg. De veksler vekslende sine ben, prøver å røre sine langstrakte hender.
 • Ligger på ryggen, løfter de bena synkront og holder taljen med hendene.
 • Utmerket trening av cerebral fartøy skjer når du utfører en rack "Birch". Du må holde på så lenge som mulig.

Et stort antall gjentakelser, øvelser gjennom kraft, vil ikke gi et positivt resultat. Det er bedre å gjøre en to-tre-times gjentagelse, men kvalitativt, med fokus på hver bevegelse. Øvelse utføres i et godt ventilert rom. Ikke start øvelsene umiddelbart etter måltid eller på tom mage.

Vi trener fartøyene på beina

Komplekset av øvelser vil lindre tretthet, puffiness, stagnasjon av blod i bena. Tross alt er den beste forebyggingen mot vaskulære sykdommer i beina bevegelse.

 • Stå på gulvet, bøy fremover, uten å bøye ryggen. Prøv å nå ut til venstre tå, så til høyre. Gjenta øvelsen 10 ganger.
 • Sitte på gulvet, spre bena og vippe kroppen, strekker seg ut begge hender. Prøv å nå ut til tærne.

Å forbedre bena vil hjelpe til med å løpe lett. Du kan ikke starte jogging på en full mage, føler hodepine, svakhet i bena. Hvis pusten går tapt under løp, er det bedre å gå et skritt videre.

Vi trener fartøyene i nakken og hodet

Cervical arterier, når de klemmes, forårsaker migrene, hodetrykk, arterialtrykksprang. Fartøy som ligger i nakken kan styrkes ved lading. Spesielt effektive er spesialdesignede øvelser for fartøyene i hode og nakke:

 • Kroppen presses hardt mot veggen. Ved innånding holder de pusten. Torso, så hardt som mulig, presser mot veggen, prøver å strekke nakke musklene. Så du må holde på i noen sekunder.
 • Sitter i en stol, legges hånden på pannen. Når du inhalerer, klemmer håndflaten på hodet og prøver å kaste det tilbake. Nakken tenner motstand. I denne tilstanden må du holde 5-10 sekunder. Ved utånding fjernes armen. Det er nok 5-7 øvelser.
 • De samme bevegelsene utføres når hodet er vippet ned og til sidene.

Fordelen med disse øvelsene er at de får lov til å utføre i løpet av dagen 1-2 ganger. De er mest nyttige og gjør nakke musklene solid.

Vi trener på en aterosklerose

Med denne sykdommen vil øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen være spesielt nyttige. anbefales:

Øvelser som trener balansen:

 • Slår på hodet med en 2-3 sekunders fiksering i den vedtatte posisjonen.
 • Ligger på ryggen, rett beina hans, trekk begge hendene ut. Børster klemmer inn i knyttneve og deretter sakte slapper av. Nok det 5 ganger. Gjør sirkulære bevegelser med børster 5 ganger én vei.
 • Ligger på ryggen, bøyer armene i albuene med innånding. Med utånding - rettet. Nok det 5 ganger.
 • Ligger, bøy benet og rett. Nok 2 bevegelser. Bytt foten og utfør samme øvelse. Beveg deretter vekselvis beina. Nok 2 ganger.

Gymnastikk kan praktiseres ved hjelp av håndvekter. Du kan ikke sette deg i et raskt tempo og overbelaste kroppen med forfalskende øvelser. Varigheten av trening og fysisk aktivitet skal øke jevnt.

Vi trener hjerteskjærene

Slik at fartøyene forble normal, for å gjøre øvelser for å bedre blodsirkulasjonen i hjernen og hjertet for treningen. Dette gjelder spesielt for eldre.

Du må starte klasser om morgenen. For å hjelpe kroppen å vekke, vil det hjelpe synkrone sirkulære bevegelser av hender og føtter i den bakre posisjonen. Gymnastikk bør produseres, lytte til hjerteslag. Med en puls per minutt på 90-100 slag, mangler hjertemusklen oksygen. Vi må ta en kort pause, bare gå på stedet.

 • Stå på tuppet og prøv å gå, løft knærne høyt.
 • Hendene løfter seg over hodet, låses med en lås. Bøy til venstre, rive av høyre ben fra gulvet. Og omvendt. Gjenta bevegelsene 5-10 ganger.
 • Spred klappbevegelser på skuldrene med håndflatene sine.
 • Lag en populær bevegelse "sykkel". Bena "pedal", skulderbladene presses til gulvet, hendene holder nedre rygg.

Under trening er hoveddelen ikke kvantiteten, men systematisk og korrekthet av de utførte bevegelsene. Vi må nøye observere den "gylne regelen" - først lasten, hvile så. Da vil hjertens muskler styrke seg, karene blir elastiske, og fordelene med trening blir merkbare.

Gymnastikk for hypertensive mennesker

Det er viktig å gjøre øvelser for hodet og hjernen med høyt blodtrykk. Vaskulære vegger med hypertensjon slapp ikke av, noe som betyr at blodet passerer gjennom dem dårlig. Forverre situasjonen for fettinnskudd. Hvis du ikke går i behandling, kan vanlige trykkstopp føre til alvorlig sykdom.

Med hypertensjon, ikke gjør bakker, vinker hendene dine, noe som øker blodstrømmen til hjernen. Du kan ikke holde pusten med muskelspenning - dette vil øke presset.

Følgende øvelser er egnet for hypertensive pasienter:

 • Vandre med kroppen snu. Du kan utføre en jevn rotasjon av bekkenet. Varigheten av leksjonen er ikke mer enn 5 minutter.
 • Sitt på en stol. Hendene øker over hodet ditt. Benene strekker seg. Bøy langsomt til knærne, hold nakken rett og se fremover.
 • I en stående eller sittende stilling, på innåndingen, spre armene rundt sidene, ved utånding, senk dem til livet og vip stammen til høyre. Gjenta bevegelsen med en tilt til venstre.

Det har lenge vært kjent at dans og yogaklasser for hjerneskip er et ideelt behandlings- og forebyggingsverktøy. Med slike belastninger blir det vestibulære apparatet trent, blodsirkulasjonen forbedres, vaskulær tone økes. De lindrer også psyko-emosjonell stress og stressende forhold - noe som er ekstremt viktig i helbredelsen av blodårer.

Gymnastikk og øvelser for å styrke hjernens kar

Hodet gjør ofte vondt, og folk er vant til å undertrykke smerte med ulike antispasmodik, uten å tenke på årsakene. Alvorlig behandling for en lege noen ganger bare ingen tid. Årsaken til hodepine er oftest vegetativ-vaskulær dystoni, som i prinsippet ikke alle land anser en sykdom. Hva er mer effektivt, medisin eller gymnastikk for hjernens fartøy? Hvordan hjelpe deg selv?

Hvem vet at årsaken til hodepine er for det meste vegetativ-vaskulær dystoni, som forresten et antall land ikke anser en fullverdig sykdom. Selv om innsnevring kan vasospasmer gi mange problemer, spesielt hodepine. Medisiner hjelper ikke alltid, men i tillegg til narkotika, er det også en spesiell gymnastikk for hjernens fartøy i henhold til den utviklede teknikken. Hvilke øvelser går generelt inn der, hvordan vil gymnastikk bli kvitt permanent hodepine?

Årsaker til hodepine

Hjernen er et ganske komplekst system av celler og nerveender, næret av et nettverk av de tynneste blodkarene. Alle celler i kroppen trenger konstant ernæring, tilførsel av oksygen. Og når feil oppstår i "forsyningssystemet", påvirker dette også tilstanden til cellene. I medisin kalles slike forstyrrelser vegeto-vaskulær dystoni.

Å forårsake samme hodepine kan være de vanlige faktorene:

 1. stress,
 2. Sterkt følelsesmessig press;
 3. En forandring i været er en gruppe meteorhengige mennesker som ikke kan tolerere noen forandring i været;
 4. Kroniske sykdommer i ryggraden;
 5. Trykk.

Dystoni blir vanligvis behandlet med vitaminer eller adaptogener, bruk fysioprocedurer. Den offisielle behandlingen kan imidlertid suppleres med spesiell gymnastikk for å styrke karene i hjernen.

Teknikk fra Nishi

Kan fartøyene virkelig styrkes som muskler? En lignende mekanisme fungerer her. For eksempel, for godt arbeid trenger hjernen hele tiden oksygen. Når sirkulasjonen i blodet forstyrres, føles hjernen oksygen sult, noe som fører til brudd på tilstanden, aktiviteten.

Hvordan dystoni manifesterer seg:

 • Regelmessig, ikke passerer hodepine eller svimmelhet, endrer blodtrykket (det øker ikke nødvendigvis, noen ganger blir det farlig lavt);
 • Kvalme, forstyrrelser i tale, koordinering, forvirring;
 • Lyder i begge ører, forstyrrelser i minnesarbeidet;
 • Tretthet, kraftig redusert vanlig ytelse.

Hvorfor nøyaktig øvelser, ikke fysioterapi eller rusmidler, fordi dystoni er også en sykdom, selv om ikke alle leger gjenkjenner det som en fullblod sykdom? Nei, trening er ikke en slags behandling fra folkemedisin eller yogi. Snarere, et forebyggende tiltak for friske mennesker og en assistent til den viktigste behandlingsprosessen for pasienter.

Muskler blir trent, stemningen forbedrer, den vanlige tonen stiger. Videre, når en person har et rolig, inaktivt arbeid, et målt liv, er slik aktivitet nødvendig. Det er enkelt å kombinere spesielle øvelser med vanlig gymnastikk, så treningen vil ikke bare påvirke fartøyene, men hele kroppen.

Forbedre sirkulasjonen bidrar til å styrke fartøyene

Den enkleste, sammen med denne effektive måten - en enkel øvelse, hvor orienteringen er på vibrasjon. Det er nødvendig å utføre fra øyeblikket av oppvåkning, mens det fortsatt er horisontalt, i sengen. Løft hendene med føttene, så rist kraftig i noen minutter. Denne oppvarmingen vil være vibrerende massasje i kapillærene, vil kroppen våkner raskere og få stillestående toksiner fra giftstoffer. Nerver er aktivert, og dette er en god øvelse for hjernen.

Gullfisk er en annen øvelse med en teknikk. Gjør det, også liggende, hendene skal plasseres bak nakken. Deretter fører fingrene på begge føttene langsomt til deg selv, og deretter lager du vibrasjonsbevegelser, prøver å jobbe hele kroppen. Lignende øvelser for fartøyene vil også være nyttige for muskler. De er enkle, du kan våkne daglig med Nishis teknikk.

Dansing, yoga

Fysisk aktivitet er ikke forgjeves kalt "spre blod." Dansing eller yoga er flott, begge krever god koordinering, aktivitet, noe som resulterer i at blodet rikere oksygenerer, beveger seg raskere. Fartøyene øker deres elastisitet, generell tone. Dans eller yoga er fortsatt en utmerket kroppsopplæring, et middel til å glemme å trykke på problemer, stress. Og dansens form er ikke viktig. Det vil bli mage dans eller en vals, som regelmessig behandler folk, lider mye mindre hodepine, press. De er oftere i godt humør, den generelle tonen øker. Og yoga bidrar til å finne fred i deg selv, for å føle harmoni.

Øvelser for å styrke fartøyene bør gjennomføres hele tiden. Lær noen få enkle bevegelser og trene i noen minutter. Men cerebral sirkulasjon er stabilisert, pluss kroppen vil si "takk" for aktiviteten.

Typer øvelser

Først, langsomt inhalere med nesen din, stiger høyere, på tærne, så hold pusten for en stund og fest pose. Gå tilbake til startposisjonen. Slapp av, pust ut med munnen din. 10-15 ganger.

Rask, men fullt pust i nesen, kaste armene rundt, bøye seg tilbake. Lås posisjonen og hold pusten med en gang. Vent i 3-4 sekunder, og pust ut, senk armene, slapp av. Gjentakelser 7-10.

gymnastikk

Ikke registrer deg nødvendigvis et sted i en sirkel eller gå på et treningsrom for å lære øvelsene. Og da forestiller folk ordene "fysisk aktivitet" som en alvorlig løfting av tunge vekter eller kraftige øvelser i en gruppe. Ikke nødvendigvis. For det første er det dusinvis av videoer med spesielle video leksjoner for hjemmestudier. Videre kan ikke alle gå et sted regelmessig. For det andre, hjemme er det billigere å øve, praktisk talt uten løsrivelse fra vanlig virksomhet. For det tredje, sparer tid (vei, dressing opp, vei tilbake). True gymnastikk er bare for å styrke og forbedre vaskulær tone ikke ser ut som en vanlig øvelse. Det er mer rettet mot hodet.

Effektivt å arbeide bevegelser av hodet bare til sidene, rotasjon glatt overkropp og som kan stå flate på hodet med albuene, står flatt på bladene (huske skole) bestigning alternative ben med liggende stilling, flip-flopper med en sirkulær rotasjon.

Husk oppførsel av herons, da det fryser, podzhav leg tett til kroppen. Den vanlige stående på et hvilket som helst ben eller to kan aktivere blodsirkulasjonen. Det forbedrer også sirkulasjonen i blodet ved å gå enkelt. Spesielle øvelser vil utvide arteriene, øke og stabilisere blodstrømmen.

Roter hodet, først hold deg til bevegelsen med klokken, og vice versa, i 2-3 minutter.

Begge hendene løfter samtidig opp, deretter forener, danner en "lås". Gjør tilbaketrukket i sin tur først forover, simulerer bevegelsene på skovkutteren på brenselspissen. Gjentakelser - 8 ganger.

Bølgen dine ben, vil mahi være motsatt til bevegelsen av hendene dine. Hvis høyre hånd er en venstre fot.

Bøy litt av knærne, legg deretter hendene til sidene. Begynn de ikke-synkrone bevegelsene: la høyre hånd rotere bakover, til venstre forover, og endre deretter. Slike øvelser hjelper mer, fokuserer, forbedrer minnet, fordi hjernen trenger å registrere forskjellige bevegelser.

Løft beina, bare uten brett, rett. Hold nedre delen på baksiden med hendene. Deretter på slutten av 5 minutter, fikser du "Birch" posen.

Disse øvelsene krever en startstilling med ben om bredden på skuldrene. Sistnevnte skal gjøres liggende, bare på baksiden, med armene forlenget langs armene.

Gymnastikk, trening av fartøy i nakken

Ikke rart at nakken betraktes som fortsettelse eller begynnelsen av hodet. Og de viktige arteriene som leverer hjernen med alt som er nødvendig, går gjennom det. Når nakke muskler er svake eller midlertidig svekket, stammer personen, fordi han må hele tiden opprettholde sin normale stilling på hodet.

Det er lettere å trene fartøyene i nakken, for å styrke musklene, enn å svette seg med tabletter. For å gjøre dette må du huske bakkene, også rotasjonene og svingene som blir gjort av hodet. Alle bevegelser skal gjøres sakte, jevnt.

Kompleks av øvelser

Nærmer den vanlige veggen, trykk nærmere, og prøv å bokstavelig talt "avtrykke" hele ryggen, straining og nakke muskler. Deretter hold pusten og fikse stillingen i 5-6 sekunder.

Sitt ned, bruk en stol, trykk på håndflaten til pannen, og skyv den vanskeligere, vipp hodet bakover. På samme tid, press nakken din, og prøv å forhindre avbøyning av hodet. 5-10 sekunder, fortsett "kampen". Ha deretter en 10-15 sekunders pause, og gjenta deretter. Så 3-7 ganger.

Øvelsen ligner på det som ble beskrevet tidligere, bare skråningen er nå ikke tilbake, men fremover. Så en etter en.

Sakte, jevnt rotere hodet ditt, den ene, den andre, begge sider. Gjentakelser - 8-12 ganger.

Åndedrettsøvelser

I tillegg til fysiske øvelser er det mange flere teknikker for å puste. Dette vil hjelpe og mette mer blod med oksygen, og styrke blodårene, og også redusere farlig blodtrykk. Prinsippet er lik mange lignende Gymnastikk: For det første, korte, raske pusten dypt nesen, deretter holde pusten, deretter sakte, sakte puster gjennom munnen.

For å forbedre elasticiteten til deres fartøy vil det hjelpe og en annen øvelse. Først, ta en langsom, dyp pust som vanlig med nesen, og frys så i 3-5 sekunder, hold pusten. Deretter trekker du leppene med et rør, så pust ut, som om du blåser ut imaginære krummer foran deg. Pust ut en del av luften, hold den i 2 sekunder og fortsett å puste ut, noe som gjør et par pauser. Så for en stor utånding vil det være 10-15 små pauser. Gjentakelse -5-6 ganger.

En slik øvelse vil gi effekt på en gang, fra en allerede tid. Det forbedrer fortsatt godt stoffskiftet og har en gunstig effekt på arbeidet i skjoldbruskkjertelen.

Leg-fartøysopplæring

Ekstremt nyttig er den vanlige rolig kjører, jogging. Det viktigste er ikke å tillate fanatisme, ellers vil sikringen raskt passere. Det er bedre å dosere varigheten, avstanden til løpene og holde fast til regelmessigheten. La kjøringen bli vanlig som å pusse tennene eller dusjen om morgenen. Du kan ikke kjøre hvis:

 1. Er rett før jogging;
 2. Støy (hum) i ørene;
 3. Svake ben;
 4. Blodtrykk er ekstremt redusert.

Tilsynelatende er treningen enkel, krever ikke spesiell kunnskap eller spesialutstyr. Det kan gjøres hjemme eller på jobb, i transport. Spesielt nakkeøvelsene. Legene anbefaler generelt at alle "stillesittende" arbeidere minst en gang om 2-3 timer stiger, går, gjør det lett å varme opp. Ellers stagnerer blodet, strømmer sakte, tykkere. Dette gjenspeiles i oppmerksomhet, generell tilstand. Døsighet, selv apati og redusert ytelse er også symptomer på stagnasjon av blod.

Les Mer Om Fartøyene