Oversikt over hudhyperemi: årsaker til patologi, typer, behandling

Fra denne artikkelen lærer du: Hva gjør hudhyperemi, hvorfor det oppstår og hvordan man skiller den vanlige naturlige rødmen fra patologisk. Du vil forstå årsakene til hudhyperemi i ansiktet og andre deler av kroppen, hvordan du kan kurere disse forholdene.

Fargen på den menneskelige huden bestemmes av pigmentinnholdet, tykkelsen og gjennomsiktigheten av det ytre lag av huden, samt blodpåfyllingen av det subkutane fartøysnettverket. En svak rosa nyanse av hud og slimhinner regnes som en normal fysiologisk farge. Overdreven fylling av blodbanen i vaskulærsengen er manifestert eksternt ved å skifte hudens skygge fra rosa til rødt.

Begrepet "hyperemi" i medisin refererer til lokal eller generell rødhet av et vev eller organ. Hyperemi betraktes ikke som en uavhengig sykdom, og er bare et tegn på mange forhold - både normalt fysiologisk og smertefullt. Utseendet til dette symptomet er basert på utvidelse av lokale fartøy under påvirkning av ytre eller indre stimuli. Hvis hyperemi av indre organer ikke er visuelt bestemt, så er en merkbar rødhet av huden ofte en bekymring.

Naturlig hudhyperemi er adaptiv og bør ikke være en unnskyldning for uro. Ulempene forårsaket av det har en eksklusivt estetisk fargestoff, og "gjenoppretting" kommer på egen hånd på kort tid.

Patologisk redning av huden indikerer direkte eller indirekte interne problemer, infeksiøs eller dermatologisk sykdom. I slike tilfeller vil behandlingen av den underliggende patologien av en spesialist - en hudlege, terapeut, barnelege eller infeksjonsspesialist, bidra til å takle symptomene på hyperemi.

Årsaker til overbelastning på huden

Et variert utvalg av årsaker til hudhyperemi kan deles inn i to store grupper:

 1. fysiologisk (normal, naturlig);
 2. patologisk.

Normalt blir den menneskelige huden rød på bakgrunn av mental spenning i øyeblikk av intense følelser eller stressfulle situasjoner (glede, skam, spenning, sinne). I dette tilfellet ekspanderer veggene av karene under påvirkning av hormoner. Senking eller økning av temperaturen i miljøet (vann, luft) forårsaker også en fysiologisk rødhet i huden. Alle merket at nesen rødmer i frosten og i badet - hele overflaten av kroppen. Med fysisk aktivitet vises rødheten til ett eller flere områder av kroppen.

Patologisk hudhyperemi:

 • oppstår mot en bakgrunn av feberiske forhold;
 • manifesterer seg lokalt over foci av betennelse (rundt ledd, sår, koke eller abscesser);
 • blir et av symptomene på allergiske reaksjoner (urticaria, atopisk dermatitt);
 • Når karbonmonoksidforgiftning blir, blir huden rød på grunn av dannelsen av karboksyhemoglobin i blodet, som har en lys, lilla fargetone;
 • I tillegg kan usunn rødhet føre til mangel på oksygen i blodet (hypoksi) eller overskudd av melkesyre i vevet (acidose).

Avgrensede flekker av hyperemi i forskjellige deler av kroppen vises i smittsom erytem, ​​tuberkulose, streptokokkinfeksjoner, sarkoidose, ulcerøs kolitt og kronisk områder med infeksjon (betennelse i mandlene, pyelonefritt).

Ved alvorlig leverskade blir det observert vedvarende rødhet på pasientens palmer og føtter, den såkalte "palmar erytem" vises.

En voldsom hyperemisk reaksjon av huden er ledsaget av termiske og kjemiske forbrenninger.

Styr blodstrømmen til epidermis og forårsake lokal rødhet kan også mekanisk stimuli - massasje, rubbing eller riper.

Typer av hyperemi og deres betydning

For mye blodpåfylling av huden kan oppstå på grunn av:

 • utvidelse av lumen av arteriene som bringer blod er en arteriell form for hyperemi;
 • hindring av utstrømning og stagnasjon av blod i subkutane årer - venøs form.

Arteriell hyperemi

Normalt er arteriell hyperemi nyttig for kroppen. Med hjelpen regulerer kroppen frekvensen av perifer sirkulasjon, tilpasser seg raskt til skiftende forhold, eliminerer lokale forstyrrelser og reagerer på økt treningsspenning. For eksempel rødmer huden fra sol, kald vind eller under sport. Leger bruker denne mekanismen når de betegner bokser, sennep eller gni, og gir dermed et rush av oksygenert og næringsrikt blod til sårpunktet.

Patologisk arteriell dermahemia oppstår i traumer, infeksjonssykdommer med høy temperatur, over sentrene for kronisk inflammasjon, hypertensjon, arteriell innervasjon takle eller langvarig eksponering for miljømessige faktorer (kulde, varme). Det kan skade kroppen, forårsake blødning og hevelse i vevet. I slike tilfeller er effekten av hyperemi vanligvis svekket av forkjølelse (lotion, kaldt omslag, is).

Venøs hyperemi

Venøs hyperemi i huden skjer mot bakgrunnen av blodstagnasjon i subkutane årer.

Overflødig med mørkt venøst ​​blod har huden en purpur-cyanotisk nyanse og mangel på oksygen og næringsstoffer.

Bruken av venøs hyperemi er å senke sirkulasjonen, slik at kroppen hemmer spredningen av betennelse. Imidlertid er denne symptomformen i de fleste tilfeller skadelig for kroppen og bør bli en grunn til behandling eller eliminering av årsakene.

karakteristiske symptomer

Hovedtegnet på hyperemi er rødhet. Avhengig av spredningsområdet langs kroppen og grensene for rødhet, er følgende fire former skilt ut:

 1. lokale,
 2. samlet,
 3. sølt,
 4. avgrenset.

Lokale flekker av rødhet kalles erytem. Med erytem er røde områder av forskjellige størrelser plassert på ansikt, kropp, armer og ben, har klare grenser og forsvinner når de presses. Dette symptomet er karakteristisk for erysipelas, det ser ut på kinnene hos barn med exudativ-katarraldiater.

Når eksem erytematøse områder som ligger på foldene av albuer, hender baksideoverflaten, og popliteale, i ansiktet og i lysken, ledsaget av kløe.

Et annet eksempel på et lokalt manifestasjon av et symptom er telangiectasias - stjerneformede flekker av crimson farge som stikker litt over huden.

De kan være til stede på hender, føtter, ansikt og andre deler av kroppen, og årsaken til utseendet deres ligger i brudd på embryonal utvikling av blodkar eller hormonell ubalanse i løpet av livet. Denne kosmetiske feilen forårsaker mye uro hos kvinner som ifølge statistikk er mest utsatt for sykdommen.

Et rødt utslett på ulike deler av kroppen er et symptom på mange smittsomme sykdommer. Når det gjelder meslinger, fyller de lyse røde flekkene hele kroppen, fusjonerer seg til store områder av hyperemi. Lilla hudfarge på bakgrunn av en blek nasolabial trekant er et typisk tegn på skarlagensfeber. Og med pseudotuberkulose danner små rosa flekker en slags "hette", "sokker" og "hansker" på pasientens kropp, og fyller de tilsvarende kroppsområdene.

Rosa eller purpur hyperemi av huden på brystet er et av de første symptomene på brystkreft hos kvinner. Han er farlig fordi han ikke forstyrrer pasientens trivsel. I ammende mødre er diffus rødhet i dette området et tegn på laktostase (melkstagnasjon) eller dens truende komplikasjon - mastitt. Den resulterende betennelsen ledsages av smerte, feber og farlig for mor og barn.

Generell hudhyperemi forekommer ofte hos idrettsutøvere under trening eller plutselige endringer i barometertrykk (hos dykkere). Resultatet er gunstig og krever ikke behandling. Patologisk rødhet i hele kroppen oppstår mot bakgrunnen av arteriell overflod med Vakez sykdom (økning i antall erytrocytter) eller stagnasjon av venøst ​​blod i hjertefeil. I disse tilfellene krever hyperemi og andre patologiske symptomer på sykdommen alvorlig behandling.

Hyperemi i ansiktet

Hva er hudhyperemi i ansiktet? Dette er røde kinn! Tre mekanismer av deres utseende kan visuelt demonstreres på eksempelet av et slag, skam eller kulde. En sunn rødme på kinnene har alltid tjent som en av hovedindikatorene for helse. Det er kjent at med følelsesmessig spenning rødmer eierne av lys og tynn hud ofte rødme. Dette er et trygt symptom som ikke krever noen behandling. Også rødhet i ansiktet fremkaller:

 • seksuell opphisselse,
 • høy omgivelsestemperatur,
 • mottak av alkohol,
 • pose med senket hode,
 • krydret eller krydret mat.

Den patologiske rødheten i ansiktet er følgesvend av mange sykdommer.

 • Hun følger de angripende angrepene av hemicrania (migrene) og forsvinner parallelt med hodepine.
 • Redden av huden i ansikt og nakke er karakteristisk for hypertensive kriser og kronisk alkoholisme.
 • Den karakteristiske hyperemi av ansiktshud i form av en "sommerfugl" og "briller" er et typisk symptom på systemisk lupus erythematosus.
 • Lilla hudfarge på bakgrunn av en blek nasolabial trekant er et typisk tegn på skarlagensfeber.

I disse tilfellene forårsaker symptomet på hyperemi selv ikke ubehagelige opplevelser, men det er et eksternt signal om mangel på indre organer eller systemer.

Metoder for behandling

De fleste tilfeller av fysiologisk eller "fungerende" hudhyperemi trenger ikke behandling. De som er "blush of excitement" gir et estetisk ulempe, anbefalte beroligende midler eller medisinske urter (valerian, motherwort, mynte). En god forebygging av uønsket hyperemi vil være yoga, som vil bidra til å regulere vaskulær tone og evnen til å takle følelser.

Behandling av symptom på hyperemi i smittsomme, hud- og somatiske sykdommer, er først og fremst rettet mot å eliminere årsaksfaktoren:

 • patogene mikroorganismer (virus, bakterier);
 • fysiologiske stimuli (kaldt, sollys);
 • inflammasjon;
 • hormonell ubalanse;
 • arteriell hypertensjon og andre.

Operative teknikker brukes til behandling av telangiectasias og vaskulær nevi, som er kosmetiske hudfeil. Kirurgisk fjerning av hjertefeil - årsakene til venøs overbelastning i huden og andre organer.

Lokal rødhet i huden med blåmerker, kutt og riper fjernes ved folkemessige rettsmidler, påfører blader av plantain, malurt eller vanlig ostemasse.

Med hyperemi, hvis årsak er subkutan blødning (hematom), vil eplecidereddik takle. For å lage en lotion, bør en halv liter eddik oppvarmes i et vannbad, deretter slippe et par dråper jod og hell 2 ts salt. Etter fukting av kluten med den resulterende løsningen, bruk den til det røde området for en kvart time.

Hyperemi: symptomer og behandling

Hyperemi - de viktigste symptomene:

 • Rødhet i huden
 • Hud prikking
 • Økt temperatur i det berørte området
 • Puffiness i det berørte området
 • Redning av slimhinner

Hyperemi er en tilstand som skyldes overdreven fylling av kapillærene med blod, noe som fører til rødhet i et bestemt område. Primært er det hyperemi i huden, men noen slimhinner, noen del av kroppen og et hvilket som helst organ i menneskekroppen kan bli påvirket av dette.

Dette indikerer at en person kan ha slike fenomen som:

 • hyperemi av konjunktivene;
 • hals;
 • livmorhalskreft;
 • skjeden;
 • mage, etc.

Det viser seg at dette i seg selv ikke er en sykdom, men et symptom på en sykdom. Så, hvis en person har hyperemi i halsen, sannsynligvis, kan det være en viral eller bakteriell patologi. Det samme kan sies om rødhet i livmorhalsen, vagina, mage, hals, etc. Det vil si at rødhet i området med dette eller det orgel er en konsekvens av den inflammatoriske prosessen i den.

årsaker

Rødhet i dette eller det orgel eller i noen del av kroppen kan oppstå som et resultat av en overdreven økning i tilstrømningen av arterielt blod, og denne tilstanden kalles arteriell hyperemi, og på grunn av brudd på utstrømning av venøst ​​blod - venøs overbelastning.

Arteriell hyperemi i den medisinske litteraturen kalles også aktiv, som er forbundet med økt blodgjennomstrømning i karene på grunn av utvidelsen av deres lumen. Med denne form for patologi er det ikke bare rødhet i området økt blodgass, men også lokal økning i temperatur og ødem i vev.

Årsakene til at en person har arteriell hyperemi kan være annerledes - hovedsakelig dette er et brudd på nervøs innervering, som skyldes blodstrømmen til huden eller slimete.

Arteriell hyperemi er vanlig i:

 • patologier i nervesystemet;
 • katarralsykdommer;
 • feberiske forhold.

Det er også arteriell hyperemi som oppstår når det er rødhet i områder nær dem der blodsirkulasjonen er forstyrret - dette er den såkalte sikkerhetsformen. Arteriell hyperemi kan være primær og sekundær. Ovennevnte grunner er årsakene til den primære utviklingen av denne patologien. Sekundær arteriell hyperemi er en konsekvens av langvarig mangel på vev, deler av kroppen eller organene i blodet. For eksempel forekommer sekundær arteriell hyperemi med langvarig komprimering av lemmer.

Med hensyn til et slikt brudd som venøs hyperemi, er det forbundet med stagnasjon av blod, som kan være forårsaket av både fysiologiske og mekaniske faktorer. Spesielt kan venøs overbelastning utvikles som et resultat av kompresjon av vaskulærsengen av et arrvev, neoplasmer eller adhesjoner. Når graviditet oppstår, er blodproppens venøse hyperemi på grunn av overflod av kroppen med blod og brudd på utstrømningen. Også en slik tilstand blir observert hos personer med krenkede brokk og med patologier hvor nedsettelse av organer oppstår. Det er nødvendig å tildele en annen type patologi - dette fyller med blod i hjernen.

Det skal bemerkes at arteriell hyperemi forekommer oftere enn venøs hyperemi, og det forekommer i to former:

Når du snakker om fysiologisk form, det betyr hyperemi i ansiktet eller andre deler av kroppen på grunn av påvirkning av visse faktorer på dem, for eksempel kaldt eller varmt vann osv. Når patologisk form årsaker er forbundet med sykdommer i indre organer, og dette skjemaet krever diagnose og rettidig behandling.

Avhengig av varighet på kurset kan hyperemi i huden og slimhinner være kronisk og akutt. Og for lokalisering skjer det den lokale (fokal) og en vanlig. Som nevnt ovenfor, den mest vanlige flushing, mer sjelden - rødhet av slimhinner, inkludert halsen, konjunktival hyperemi, og enda sjeldnere - de indre organer (vanligvis i inflammatoriske prosesser).

Klinisk bilde

Siden hyperemi i ansiktet og slimhinnene ikke er en sykdom, vil symptomene avhenge av plasseringen av røde områder, samt årsakene som forårsaket det.

Vanlige symptomer på denne tilstanden er utseendet av rødhet på huden eller slimhinnene. Andre symptomer som kan oppstå er:

 • en følelse av lokal temperaturøkning;
 • følelse av spenning i området rødhet;
 • liten tinning
 • noen ganger hevelse i vevet.

I tillegg er symptomene på den patologiske tilstanden supplert med symptomer på den underliggende sykdommen som forårsaket den. Spesielt, hvis en person har hyperemi i bindehinden, har han sannsynligvis en inflammatorisk prosess som er preget av følgende symptomer:

 • rennende øyne;
 • smerte i øynene;
 • utskillelse av mucus eller pus.

Hyperaktivitet i conjunctiva er ofte et symptom på konjunktivit, så vel som en allergisk reaksjon eller en effekt på mucosa av en mekanisk stimulus (sand, etc.).

Som allerede nevnt ovenfor kan rødhet også forårsake betennelse. Kvinner har hyperemi av vaginal slimhinner, men i dette tilfellet er de ikke bare bekymret for rødhet i skjeden, men også andre symptomer som:

 • kløe;
 • ubehagelig lukt;
 • ødem i labia
 • forskjellige typer tildeling, forskjellig fra normen.

Primært indikerer hyperemi av vaginal slimhinnet tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon eller en STI. Derfor bør en slik kvinne ta et smear fra skjeden til mikrofloraen for å etablere et forårsakende middel for patologi.

Noen ganger kan skjedenes rødhet være et resultat av en allergisk reaksjon, for eksempel til noen medisiner eller latex som brukes til kondomer. Vanligvis i dette tilfellet oppstår rødheten i skjeden umiddelbart etter bruk av det allergiske middelet. Også rødhet i skjeden kan være resultatet av en grov seksuell handling - i dette tilfellet er behandling ikke nødvendig, bare seksuell avholdenhet vises i flere dager.

Rødhet i livmorhalsen, som kan bestemmes av en lege med gynekologisk undersøkelse, kan være tegn på flere patologier. Spesielt kan rødhet i livmorhalsen oppstå med erosjon, samt inflammatoriske prosesser i dette organet. Hvis legen har funnet rødhet av livmorhalsen under undersøkelsen, er det vist å ta et smitte på bakpos, så vel som cytologi. Ytterligere undersøkelsesmetoder er også vist å utelukke eller bekrefte inflammatorisk prosess.

I tillegg er rødhet i livmorhalsen et naturlig fenomen for kvinner under graviditeten. I dette tilfellet bør du ikke bekymre deg - rødheten vil gå bort etter levering.

Det bør sies om forholdene som oppstår i inflammatoriske prosesser. Det har allerede blitt sagt at bakterielle og virale infeksjoner kan forårsake rødme i hals og hals. De kan også utfylle overbelastningshyperemi, som en følge av den inflammatoriske prosessen i nasopharynx. Hvis halsen og halsen er rød, kan det være symptomer som:

 • smerte ved svelging;
 • mukosal ødem;
 • nasal tretthet;
 • økning i kroppstemperatur.

Behandling for rødmen av halsen vil bestå i bruk av antibakterielle eller antivirale midler.

Hvis vi snakker om å øke blodtilførselen i indre organer, så er det oftest rødhet i magen. Denne hyperemi indikerer tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess i kroppen. Rødhet i magen kan også forårsake Helicobacter pylori - en bakterie som parasitterer slimhinnen i dette organet og forårsaker magesår.

Diagnose og behandling

For å behandle en tilstand som hyperemi i ansiktet, var slimete eller indre organer vellykket, er det nødvendig å fastslå årsaken. Til dette formål utføres en fullstendig undersøkelse av pasienten, som gjør det mulig å identifisere den inflammatoriske prosessen som forårsaker arteriell hyperemi, eller en mekanisk hindring for bevegelsen av blodstrømmen, noe som forårsaker et slikt fenomen som venøs hyperemi.

Følgelig vil behandlingen avhenge av hva årsakene til syndromet er. I noen tilfeller er behandling ikke nødvendig i det hele tatt, for eksempel passerer fysiologisk arteriell hyperemi seg selv etter at effekten av provokerende faktorer er opphørt. Noen krever medisinering og til og med en kirurgisk prosedyre. Med en slik patologi som konjunktivhyperemi kan lokale dråper brukes til å lindre rødhet og hevelse. I et ord - behandling i hvert tilfelle vil bli valgt individuelt.

Hvis du tror at du har det hyperemia og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en terapeut, en barnelege.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Bursitt er en slags akutt betennelse som dannes i periartikulærposen, det vil si i en myk sekke fylt med væske og brukes som en pute mellom bein, muskler eller sener. Følgelig er slike poser plassert på steder med det største mekaniske trykket nær synovialposene. Årsaken til denne betennelsen er slitasje eller blåmerke, samt mindre sår eller sekundær infeksjon av synovialposer på grunn av pyogene mikrober.

Intercostal neuralgia er en smertefull tilstand forårsaket av irritasjon av intercostal nerver eller ved å klemme dem. Intercostal neuralgi, symptomene som regel blir observert hos eldre, forklares av aldersrelaterte endringer som er relevante for tilstanden til deres fartøy. Når det gjelder barn, har de denne sykdommen ekstremt sjeldne.

Eksem - en hudsykdom omfattende neuro-allergisk natur, som er kjennetegnet ved tilbakevendende betennelse av papillær dermis, og hudutslett vises. For allergisk utslett karakteristisk polymorfisme, vedvarende kurs og lokalisering i de åpne områdene av kroppen - ansikt, hender, føtter pensel. Eksem på hendene er funnet i 25% av personer med hudproblemer, fordi denne delen av kroppen ikke er beskyttet av klær og er ofte utsatt for angrep av miljøfaktorer, som starter med bruk av allergifremkallende krem ​​til arbeid med kjemikalier.

Osteomyelitt er en sykdom ikke bare av beinet, men av hele organismen. Tross alt, når det nekrotiske prosessen forårsaket av mykobakterier eller bakterier som produserer puss, påvirker benmargen, de strukturelle elementer av ben og omgivende vev, motstår hele menneskekroppen sepsis og reagerer på denne inflammasjon.

Smittsom leddgikt (septisk, pyogen) er en alvorlig smittsom og inflammatorisk lesjon i leddene, noe som fører til gradvis ødeleggelse. Det forekommer hos mennesker i alle aldre, men oftest er de syke barn og folk i alderen etter 60 år. Moderne medisiner tilbyr mange metoder for å behandle denne sykdommen, men til tross for deres mangfold og effektivitet har hver tredje pasient en infeksjon som forårsaker uopprettelige leddsykdommer som fører til fullstendig tap av alle sine funksjoner.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hva er hyperemi? Typer, tegn og behandling

Ofte i moderne medisinsk praksis er et slikt brudd som hyperemi registrert. Hva er hyperemi? Hvorfor utvikler patologi? Hvilke symptomer skal jeg være oppmerksom på? Er det effektive terapier? Er et slikt brudd farlig? Mange pasienter ser etter svar på disse spørsmålene.

Hyperemi: hva er det?

Til å begynne med er det nødvendig å forstå grunnleggende informasjon om dette bruddet. Hva er hyperemi? Hvorfor oppstår denne patologien?

Denne tilstanden, som er ledsaget av overdreven fylling av blodkarene i en bestemt del av kroppen eller organet. Dette fenomenet kan betraktes som ganske utbredt. For eksempel, mange mennesker vet om hvordan ansiktet ser overbelastet ut. Små fartøy i huden er fylt med blod, noe som gjør at vevene blir røde (noen ganger er tilstanden ledsaget av hevelse).

Hvis vi snakker om årsakene, kan overdreven fylling av blodårene enten skyldes en økning i tilstrømningen av arterielt blod eller et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod. Det skal umiddelbart sies at ødem, hyperemi og blodstrømforstyrrelser ikke er en uavhengig patologi. Denne tilstanden er ganske et symptom på ulike sykdommer.

Hyperemi: årsaker til økt arteriell blodstrøm

Økt tilstrømning av arterielt blod blir observert i forskjellige situasjoner. Listen over risikofaktorer er ganske imponerende.

 • Ofte er det hyperemi etter en sterk gnidning av huden med en annen overflate. Årsaken til rødhet i hudvev kan f.eks. Være iført stramme undertøy eller klær laget av harde materialer.
 • Av grunner er det negative miljøpåvirkningen, som for lav eller høy temperatur, lavt atmosfærisk trykk.
 • Rødhet i huden kan være forårsaket av feber eller omvendt et sterkt fall i kroppstemperaturen.
 • Til listen over årsaker kan tilskrives påvirkningen på huden eller indre organer av kjemisk aggressive stoffer, spesielt alkalier eller syrer.
 • Innstrømning av blod observeres når fremmede proteiner, toksiner kommer inn i kroppen. Aktivering av patogene mikroorganismer kan også føre til hyperemi, fordi i livsprosessen frigjør bakterier og sopp potensielt farlige stoffer inn i blodet.
 • Rødhet i huden kan være forbundet med økt hjertefrekvens, så vel som følelsesmessige opplevelser, for eksempel alvorlig stress, følelser av sinne eller skam.
 • Risikofaktorer inkluderer biter av dyr og insekter (f.eks. Hveps, mygg, slanger).
 • Innflod av arterielt blod er også observert ved bruk av visse stoffer, spesielt koffein, alkohol, visse stoffer, narkotika.
 • Til samme resultat fører til økt lymfestrøm.
 • Risikofaktorene inkluderer ulike allergiske reaksjoner.

Årsaker til problemer med utstrømning av blod

Venøs hyperemi utvikler seg også under påvirkning av visse faktorer. Det er verdt å bli kjent med sin liste.

 • Først av alt bør man nevne innsnevring eller klemming av store venøse trunker. Brudd på venøs utstrømning kan være forbundet med dannelse av arr, svulstvekst, tilstedeværelse av brokk. Det samme problemet står ofte overfor gravide kvinner, siden et voksende foster kan klemme blodårene. Risikofaktorene inkluderer vane hos noen kvinner iført for stramme smykker eller et armbåndsur med en tett stropp.
 • Hyperemi kan være et resultat av uregelmessigheter i hjertearbeidet (dersom utløpet av myokardiet svekkes).
 • Risikofaktorer inkluderer langvarig opphold i en ubehagelig stilling. Med hyperemi oppstår ofte mennesker som er tvunget til å opprettholde sengestil lenge, samt pasienter med nedsatt fysisk evne.
 • Negativt er tilstanden til den venøse blodstrømmen påvirket av konstant bruk av ubeleilig sko med høye hæler.

Symptomer på arteriell hyperemi

Hyperemi (i bildet i artikkelen) er ledsaget av svært karakteristiske symptomer, spesielt når det gjelder sirkulasjonsforstyrrelser i hudvev.

I stedet for et rush av blod, blir huden rød. Ofte øker det berørte området og som om det stiger over overflaten av resten av vevet - dette skyldes hevelse av myke vev. Arterielle fartøy utvides, og blodstrømmen i dem blir akselerert.

Pasienter merker at de føler pulsering i små subkutane fartøy, denne følelsen er fraværende i normal tilstand. Temperaturen på det berørte området av huden stiger, dette kan føles selv ved berøring.

Tegn på brudd på venøs blodstrøm

Det kliniske bildet med venøs hyperemi ser annerledes ut. Myke vev svulmer, øker i størrelse og palpasjon av dette området er ledsaget av ubehag, noen ganger enda ømhet.

Den hyperemiske huden får likevel ikke rødt, men en burgund eller cyanotisk fargetone (noen ganger mørkeblå flekker vises på vevet). Vevets temperatur på dette stedet minker, huden blir kaldere til berøring. Noen pasienter klager over følelsesløp i det berørte hudområdet.

Klassifikasjonssystem

I moderne medisin er det mange ordninger som er utformet for å klassifisere denne tilstanden. På utviklingsmekanismen er:

 • aktiv hyperemi (arteriell), som er forbundet med en økning i blodstrømmen; det kan være både neyrotonicheskoy (assosiert med stimulering av nerver som er ansvarlig for vasodilatasjon) og neuroparalytic (observert nerve parese, som gir vasokonstriksjon);
 • passiv, som er forårsaket av et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod;
 • blandet, som kombinerer begge de ovenfor beskrevne former.

Patologi er også delt, avhengig av plasseringen. For eksempel kan pasienten utvikle hyperemi i slimhinnen, lungene, huden, hjernen, øynene. Det er også en såkalt collateral form of disorder, som er forbundet med blokkering av hovedarterien.

Avhengig av etiologien utmerker seg fysiske, kjemiske, mekaniske, emosjonelle og biologiske former for hyperemi. Avhengig av løpet av patologien kan det være akutt eller kronisk.

Andre funksjoner i det kliniske bildet

Det er også noen andre tegn, til utseendet som noen ganger fører til hyperemi. Hva er disse symptomene?

Noen pasienter rapporterer økt hjertefrekvens. Ofte pasientens pustefrekvensen øker uten tydelig årsak, og slimhinner rødme, som er assosiert med en økning i volumet av små fartøy (slående eksempel i dette tilfellet er spylingen av øyet, som er ledsaget av rødhet).

Blant de andre symptomene inngår blødning, som igjen er forbundet med en forandring, eller heller skade på vaskemuren. Hyperemi er noen ganger ledsaget av utseendet av uttalt ødem. I de mest alvorlige tilfellene blir arbeidet i ulike organer og til og med hele systemer undertrykt.

Hjernehyperemi: egenskaper i klinisk bilde

Denne form for hyperemi er sjelden registrert og kan være forbundet med både arteriell tilstrømning og stagnasjon av venøst ​​blod.

Brudd på cerebral sirkulasjon er ledsaget av svakhet og hyppig svimmelhet. Pasienter rapporterer en følelse av trykk i hodet. Observasjoner av syns- og hørselshemmede. Symptomene inkluderer dullhet av bevissthet, en følelse av bedøvelse. I mer alvorlige tilfeller mister pasientene bevissthet. Disse bruddene kan ikke ignoreres, siden hyperemi i dette tilfellet kan resultere i hjerne ødemer.

Diagnostiske tiltak

Som nevnt er hyperemi ikke en uavhengig sykdom, men bare et symptom. Det er derfor i prosessen med diagnose det er viktig å bestemme og eliminere grunnårsaken. Avhengig av utseendet på visse tegn, anbefales pasienten å se en terapeut, dermatolog, kardiolog, øyelege.

Obligatorisk er en blodprøve, som bidrar til å oppdage infeksjon og betennelse. Hvis det er mistanke om forstyrrelser i enkelte indre organers arbeid, foreskrives pasienten elektrokardiografi, databehandling, ultralydsundersøkelser. Hvis det er grunn til å tro at hyperemi er et resultat av en allergisk reaksjon, anbefales det at en allergisk test utføres.

Hva er farlig patologi?

Det bør bemerkes umiddelbart at hyperemi noen ganger kan være nyttig. For eksempel opprettes en ekstra tilstrømning av arterielt blod kunstig under visse terapeutiske prosedyrer.

I de fleste tilfeller er denne tilstanden ikke farlig og går av seg selv. Likevel er det en rekke komplikasjoner, til utviklingen av hvilken hyperemi kan føre. Hva kan provosere et slikt fenomen? For eksempel, i sjeldne tilfeller, når hodet er overopphetet, er det en sterk klemming av vaskulære vegger, noe som noen ganger resulterer i hjerne ødemer.

Hyperemi av hjernen i de alvorligste tilfellene kan avslutte dødelig. Kroniske sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen fører noen ganger til hydrocephalus.

Grunnprinsipper for terapi

Behandling i dette tilfellet, selvfølgelig, avhenger av årsaken til utseendet av patologi. I de fleste tilfeller er strømmen av blod til vevet ikke noe farlig. Men noen ganger er spesiell omsorg og egnet terapi kreves.

 • Naturligvis må du først og fremst eliminere årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser.
 • De hyppigste tegn på hyperemi i ansiktet og huden. I dette tilfellet er det viktig å lete etter de berørte områdene. Det er bedre å ta bare en varm dusj, midlertidig å gi opp såpe, geler og andre kosmetikk.
 • Ofte foreskriver legene pasienter som slike stoffer som "Persanthin", "Vazaprostan", "Kurantil", "Kordafen". Disse stoffene bidrar til å normalisere blodsirkulasjonen og forbedre tilstanden til blodkar.
 • Hvis årsaken til hyperemi er stress, kan spesialisten anbefale bruk av myke sedativer, for eksempel "Tenoten" eller tinkturer av roten til valerianen.
 • Hyperemi hos barn (så vel som voksne) er oftest forbundet med disse eller andre smittsomme sykdommer. I slike tilfeller er det nødvendig å gjennomgå passende antibakteriell, antiviral eller antifungal behandling.
 • I bakterielle sykdommer og rusmidler, er det nødvendig med avgiftningsbehandling, som inkluderer administrasjon av "Atoxil", "Enterosgel" og noen andre sorbenter.
 • Hudhyperemi kan være forbundet med alvorlig kløe og allergiske reaksjoner. I slike tilfeller er det tilrådelig å ta antihistaminer, inkludert Claritin og Suprastin.
 • Noen ganger anbefaler legene noen velværeprosedyrer, inkludert massasje, dampbad, kontrastdusjer, kosmetisk innpakning.

Hva kan ikke gjøres? Forebyggende tiltak

Umiddelbart er det verdt å merke seg at hyperemi i huden krever spesiell forsiktighet. Det kan ikke behandles med produkter som tørker huden, for eksempel såpe eller lotioner som inneholder alkohol. Smør ikke det berørte vevet med beskyttende kremer (uten lege råd).

Med hensyn til forebygging er det bare nødvendig å unngå eksponering for risikofaktorer. For eksempel om vinteren er det viktig å kle på været - dette vil forhindre hypotermi og frostbit av vev. Det bør unngås og en sterk overoppheting av kroppen.

Prøv å bruke kosmetikk av høy kvalitet, bruk klær laget av naturlige stoffer. Hvis du må jobbe med kjemisk aggressive stoffer (inkludert husholdnings kjemikalier), så glem ikke beskyttelseshandsker. Eksperter anbefaler å overvåke mat, inkludere i diettprodukter rik på mineraler og vitaminer. Selvfølgelig er det nødvendig å observere riktig modus for søvn og hvile. Ved forekomst av forverring av helsetilstanden er det nødvendig å ta kontakt med eksperten.

Hyperemi - årsaker, symptomer, typer og behandling av overbelastning

God tid på dagen, kjære lesere!

De fleste av oss kjenner trolig den samme følelsen når vi føler et "brennende ansikt", eller når opplevelsen eller fysisk stress letter oss kjører inn i malingen. Noen ganger, av ulike årsaker, vises en rød lapp på huden, som med ødem. Disse og mange andre lignende tegn kan være flush. Overvei denne "rødme" tilstanden mer detaljert. Så...

Hva er hyperemi?

hyperemia - Overflød av blodkarene i et hvilket som helst organ eller del av legemet med blod, der på disse stedene, for eksempel huden, er det en karakteristisk rødhet.

Hovedmekanismen for utseendet av hyperemi er en økt tilstrømning av arterielt blod eller en komplisert utstrømning av venøst ​​blod. I forbindelse med dette er hyperemi delt inn i to hovedtyper - arteriell (aktiv, hvor blodstrømmen utføres) og venøs (passiv, der utstrømning av venøst ​​blod hindres). Vi kommer tilbake til en mer detaljert klassifisering, men la oss nå vurdere årsakene til hyperemi.

Hyperemi er vanlig hos kvinner som bruker mye tid på høye hæler.

Hyperemi - ICD

ICD-9: 780,99.

Årsaker til overbelastning

Hovedårsakene til blodoverløp av blodkar eller hyperemi, som vi faktisk allerede har sagt, er:

 • Økt tilstrømning av arteriell blod;
 • Forstyrret utstrømning av venøst ​​blod.

Faktorer som bidrar til tilstrømningen av blod (arteriell hyperemi) kan være:

 • Friksjon av en kroppsdel ​​med en annen overflate, gjenstand, klær (for eksempel - tette sko eller undertøy);
 • Effekter på kroppen av økt eller senket omgivelsestemperatur;
 • Forhøyet eller høy kroppstemperatur;
 • Eksponering for deler av kroppen eller organer av syrer, alkalier;
 • Inntaket av fremmede proteiner og mikroorganismer inn i kroppen, og dets forgiftning med giftstoffer produsert av patologisk mikroflora, spesielt infeksjon;
 • Følelsesmessige erfaringer (stress, følelser av skam, glede, sinne);
 • Forbedret hjertebank
 • Lavt atmosfærisk trykk;
 • Accelerert lymfatisk sirkulasjon;
 • Bruk av stoffer som påvirker blodstrømmen (koffein, alkohol, narkotika, medisiner, røyking og andre);
 • Biter av dyr, insekter (myggbit, hveps eller bier, maur, slanger);
 • Allergier til mat, syntetiske stoffer, vaskemidler, etc.

Faktorer som bidrar til å hindre utstrømning av blod (venøs hyperemi) kan være:

 • Pressing eller innsnevring av store venøse trunker, som vanligvis fremmes av arr, brokk, hevelse, nyre senking, graviditet, tette stropper av armbåndsur, ornamenter;
 • Langvarig "unormal" stilling av kroppen, spesielt sittende eller bratt stilling, forlenget lem forblir uten bevegelse;
 • Forstyrrelser i hjertets arbeid (svekkelse av injeksjonsaktiviteten);
 • Går i høye hæler.

Symptomer på hyperemi

Symptomer på hyperemi er i stor grad avhengig av sin type.

Hovedtegnene til arteriell hyperemi:

 • Rødhet i huden i stedet for blodstrøm;
 • Hyperemisk område øker i volum, svulmer;
 • Utvidelse av arterielle kar
 • Accelerasjon i blodkar av blod;
 • I det hyperemiske området stiger blodtrykket;
 • Forskjellen i mengden oksygen i arteriene og venene reduseres;
 • Pulserende i disse fartøyene, hvor det tidligere ikke var dette;
 • Accelerert dannelse av lymf og styrking av lymfestrømmen;
 • I stedet for hyperemi stiger vevets temperatur.

Hovedtegnene på venøs hyperemi er:

 • Fargen på huden i stedet for hyperemi blir cyanotisk eller mørkblå;
 • Kroppstemperaturen på dette stedet er senket;
 • Hyperemisk område øker i volum, sveller.

Blant de andre symptomene på hyperemi er:

 • Rask puste;
 • Forbedret hjertebank
 • Redning av slimhinner;
 • hevelse;
 • blødning;
 • Inhibering av organers og systemers aktivitet.

Komplikasjoner av hyperemi

Blant komplikasjoner av hyperemi kan identifiseres:

 • Ødem i hjernen;
 • hydrocephalus;
 • Dødelig utfall.

Typer av hyperemi

Klassifisering av hyperemi inkluderer følgende typer av denne tilstanden:

På utviklingsmekanismen:

Aktiv hyperemi (arteriell) Økt blodgass. Kan deles inn i:

 • neurotonisk hyperemi (med irritasjon av nerver som utvider karene);
 • Neuroparalytisk hyperemi (med lammelse av nerver, innsnevring av kar);

Passiv hyperemi (venøs) - vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod

Blandet form - Begge varianter av utviklingen av denne tilstanden observeres.

På etiologien:

 • fysisk;
 • mekanisk;
 • kjemisk;
 • biologiske;
 • Emosjonelle.

Ved lokalisering:

 • Hyperemi av huden;
 • Hyperemi i hjernen;
 • Hyperemi av lungene;
 • Hyperemi av slimhinnene;
 • Hyperemi av øynene (konjunktiv);
 • Hyperemi-kollateral (utvikler seg med blokade av hovedartarien).

Nedstrøm:

 • Akutt overbelastning;
 • Kronisk hyperemi.

Diagnose av overbelastning

Diagnose av hyperemi inkluderer en kompleks undersøkelse av kroppen, tk. Denne tilstanden er ikke en sykdom, men et symptom, så forskningen er rettet mot å oppdage mulige sykdommer.

Blant metodene for å studere kroppen med hyperemi kan identifiseres:

Behandling av overbelastning

Behandling av hyperemi inkluderer følgende anbefalinger:

1. Adresse til legen (terapeuten, dermatologen);

2. Eliminer effekten på kroppsfaktoren, som forårsaket hyperemi;

3. Hyperemiske (berørte) områder av huden vaskes med varmt vann, du kan tørke kroppen på dette stedet bare med en myk klut;

4. Legen din kan foreskrive medisiner for å bedre blodsirkulasjonen og mikrosirkulasjonen, "Vazaprostan", "Kordafen", "Kurantil", "Persantin", "Reomakrodeks".

5. Under stress, er emosjonelle opplevelser beroligende (beroligende) rettsmidler utnevnt: Valerian, Tenoten.

6. I tilfelle av hudsykdommer, behandles det berørte området vanligvis med spesielle løsninger, avhengig av den spesifikke sykdommen og årsaken.

7. Tilstedeværelsen av smittsomme sykdommer inkluderer bruken avhengig av patogenet - antibakterielle, antivirale eller antifungale stoffer;

8. For å rense kroppen av giftstoffene som er produsert av patogene mikrofloraen (stafylokokker, streptokokker, pneumokokker, og andre), er tilordnet detoksifiseringsterapi - "Atoxil", "enterosorbent 'og andre midler.

9. I tilfelle av alvorlig kløe, som ved kammering kan forårsake blodflod og hevelse, kan du ta et antihistamin - "Suprastin", "Claritin".

10. Med ødem i hjernen, må du observere seng og halvseng, og når du ligger ned, skal hodet heves.

11. Spis lett, lett fordøyelig mat, med høyt innhold av vitaminer og sporstoffer (salater, friske grønnsaker og frukt, bokhvete, lette supper).

12. Legen kan også foreskrive et kurs av massasje.

13. Gunstig effekt på kroppen som går barfot på det våte gresset.

14. Noen ganger foreskriver legen slike prosedyrer som gnidning av kroppen, kontrastdusjer, dampbad, innpakning av beina, stimulering av komprimering på magen og andre.

Hva kan ikke gjøres med hyperemi?

1. For å rengjøre eller behandle det hyperemiske området, bruk ikke produkter som tørker huden - såpe, alkohol og andre.

2. Behandle ikke berørte områder med beskyttende kremer og salver.

3. Unngå faktorer som potensielt kan forårsake rødhet, som vi allerede har diskutert i "årsaker lunger" - overoppheting eller hypotermi, chapping, spise krydret mat eller alkoholholdige drikkevarer, iført trange klær og andre.

Forebygging av overbelastning

Forebygging av hyperemi inkluderer overholdelse av følgende regler og anbefalinger:

- Unngå overkjøling, frostbit eller overoppheting av kroppen;

- Ikke la ubehandlede ubehandlede sykdommer, særlig kardiovaskulær, respiratorisk, fordøyelsessystemet og andre systemer, hudsykdommer;

- Gå i behagelige klær og sko, helst fra naturlige stoffer;

- Bruk alltid verneutstyr når du arbeider med aggressive stoffer (vaskemidler, etc.).

- Avvis alkoholholdige drikkevarer, røyking

- Prøv å flytte mer;

- Følg regimet - arbeid / hvile / søvn;

- Prøv å spise mat beriket med vitaminer og sporstoffer.

hyperemia

hyperemia

Hyperemi er en overdreven overflødighet av blodkarene i sirkulasjonssystemet, som ligger i et bestemt organ eller på et sted i kroppen.

årsaker til

Blodvaskulær overløp skjer av følgende grunner:

 • Økt blodgass i lumen av arteriene
 • Forstyrret utstrømning av venøst ​​blod

De spesifikke årsakene til hyperemi avhenger av dens type. Således kan arteriell spyle skyldes følgende årsaker: mekaniske (rubbing), fysisk (innvirkning av varme, luft trykkavlastning), kjemisk (virkning av syrer eller alkalier), biologiske (toksiner mikrober fremmede proteiner), emosjonell (skam, sinne, glede ).

Venøs kongestion opptrer ved klemme eller innsnevring av de store offentlige fat (sammenlignet med tumorer, arr, ptose av nyre, graviditet, med klemt brokk kan være forårsaket av kunstig ligatur). Andre årsaker - mekaniske effekter i kroppens unormale stilling eller langvarig immobilisering av lemmer i bratt kroppsstilling.

Venøs hyperemi kan også forekomme med nedsatt sugekapasitet i brystet og en svekkelse av pulsaktiviteten til hjertemuskelen.

symptomer

Symptomer på hyperemi er avhengig av sin type. De viktigste symptomer på arteriell hyperemi: utvidelse av blodårer, rødhet parti, øker antallet av eksisterende fartøy i et bestemt område, noe som reduserer oksygeninnholdet forskjeller i arterier og vener, akselerering av blodstrømmen i blodkarene, en økning i trykket i arteriene hyperemiske del pulsering i blodkarene, hvor vanligvis krusning Det er en økning i dannelsen av lymfekreft og lymfesirkulasjon, en økning i volum og en økning i temperaturen i det hyperemiske området.

Et naturlig tegn på hyperemi er rødhet i hudområdet (typisk bare for de øvre lagene i huden).
Nettstedet, som har gjennomgått venøs hyperemi, øker i volum, oppnår en mørk blå farge, temperaturen på denne delen av kroppen minker.

Hyperemi av huden manifesteres av rødheten av en eller annen del av kroppen og er vanligvis en konsekvens av en eller annen sykdom.

Ved hyperemi i hjernen er slimhinner vanligvis rødt, pust og hjertebank er hyppige. Kroppstemperaturen er normal eller kan være forhøyet.

diagnostikk

Hyperemi er ikke en sykdom, men et symptom. Diagnose er å identifisere den underliggende sykdommen (kronisk kardiovaskulær sykdom, trombose, tromboflebitt, hudsykdommer).

Typer av sykdom

Avhengig av årsaken til overløp av blodkar, kjennetegnes følgende typer hyperemi av blod:

 • Arteriell (aktiv) hyperemi (økt blodgass)
 • Venøs (passiv) hyperemi: Overbelastning av venøst ​​blod
 • Hyperemi av blandet form

I sin tur er arteriell hyperemi delt inn i nevotonisk og neuroparalytisk.

Det er også flere former for sykdommen:

 • Hyperemi av huden
 • Hyperemi i hjernen og dens membraner

Pasientens handlinger

Hvis det er hudhyperemi, må du kontakte en hudlege. Ved behandling anbefales det ikke å bruke vaskemidler som tørker en hud, ikke å bruke beskyttende kremer og salver. Berørte hudområder skal vaskes med varmt vann og tørkes kun med myke kluter. Det er nødvendig å ta medisiner for å normalisere sirkulasjon og mikrosirkulasjon av blod, og de berørte hudområdene skal tørkes med spesielle løsninger. Unngå eksponeringer som kan forårsake rødhet (overoppheting, hypotermi, forvitring, sollys, krydret mat, koffein, alkohol).

Med hyperemi i hjernen og dens membraner, må pasienten være i ro, hodet skal ta en forhøyet stilling.

behandling

Behandling av hudhyperemi bestemmes av en hudlege. Tørking med spesielle lotioner, overholdelse av visse regler for hudpleie, bruk av medisiner for å normalisere sirkulasjon og mikrosirkulering av blod, vises.

Behandling av hyperemi i hjernen og dens membraner inkluderer eliminering av årsaker som forårsaket hyperemi, overholdelse av hvile. Hodet skal ta en forhøyet stilling. Pasienten bør spise lett og ikke-irriterende mat. Også behandlingen inkluderer å tørke kroppen, dampbad, vekke komprimere på magen, pakke beina, massasje.

Det anbefales å gå barfot på vått gress.

komplikasjoner

Arteriell hyperemi skyldes ofte terapeutisk formål når det utføres fysioterapeutiske prosedyrer. Med fysiologiske og autologe forhold generelt har den en positiv verdi, som øker blodsirkulasjonen i det patologiske området. Men noen ganger arteriell hyperemi kan skade kroppen. For eksempel, med overoppheting av hodet, er veins veggene komprimert, og som et resultat er hjernen hovnet.

Venøs hyperemi, hyperemi i hjernen og dens membraner kompliserer løpet av den underliggende sykdommen. I akutte tilfeller er dette fulle av et dødelig utfall, i kroniske tilfeller - utviklingen av hydrocephalus.

forebygging

Unngå faktorer som fremkaller utviklingen av hyperemi, forebygging av sykdommer ledsaget av hyperemi.

Hyperemi (fylde): årsakene til denne sykdommen, lokalisering, behandling

Hyperemia. Et slikt medisinsk begrep er allment kjent. Hyperemi er ikke en egen sykdom, Det følger imidlertid mange funksjonsfeil i kroppen. Noen ganger er det bare en tilstand av det autonome nervesystemet, og noen ganger er det en alvorlig patologi.

Det er et tegn på høy feber i tilfelle influensa og ARVI. Derfor, hvis en person som er praktisk sunn, har et "brennende" ansikt, er luftveisinfeksjonen på vei. Folk som lider av høyt blodtrykk, vet: Et rødt ansikt minner om at det er nødvendig å styrke tiltak og ta en pille. Allergisk reaksjon, mat og medisin begynner også med hyperemi. Og mange, mange andre stater...

Det skjer av mange slag

Hyperemi i huden er ikke nødvendigvis en sykdom. Personen tok et varmt bad, tilbrakte en solrik sommerdag på elvebredden eller bare løp raskt. Huden blir rød, spesielt på ansiktet. Dette er en helt naturlig tilstrømning av arterielt blod som respons på effekten på huden av visse faktorer, og det er arteriell hyperemi. Etter en stund vil alt passere. Og det er en overflod på grunn av patologiske prosesser, slik at hyperemi skjer:

Avhengig av kurset (hyperemi oppsto, da passerte, for ikke å gjenta seg selv eller fortsetter i lang tid), er patologi delt inn i:

Klassifisering av hyperemi innebærer delingen og prevalensen av prosessen, slik at man skiller:

 • Lokal, når fargeendringen er begrenset til et bestemt område;
 • Generelt om hyperemi dekker hele kroppen.

Skelne mellom overflod og patogenese:

Aktiv og passiv hyperemi

Arteriell hyperemi, den kalles også aktiv, skyldes økt tilstrømning av arterielt blod. Det oppstår på grunn av ulike grunner som bidrar til levering av ekstra blod i vevet. Arteriell hyperemi ledsaget av en økning i temperatur og en økning i vev i volumet er ledsaget. Arteriell hyperemi inkluderer både fysiologisk overflod og følgende patologiske arter:

 • Inflammatorisk er det som regel lokal (fokal hyperemi) på grunn av utvidelse av blodkar og blodstrøm på området begrenset av betennelse. I tillegg vil den inflammatoriske prosessen bli ledsaget av hevelse og lokal økning i temperaturen;
 • Hyperemi etter anemi, da blodsirkulasjonen gjennom en beholder av en eller annen grunn var brutt (hevelse, væskeakkumulering i hulrommet, etc.). Etter å ha fjernet hindringen, går blod inn i blodkarene og overløper dem;
 • Fertilitet på grunn av en arterio venøs shunt, for eksempel i tilfelle skade, når en anastomose dannes og et ekstra volum blod går inn i arterien fra venen;
 • Vaksinasjon eller omfordeling (kesonsykdom hos dykkere);
 • Sikkerhetshyperemi dannes ved økt blodgass langs omkjøringen, når blodårene er vanskelige å bevege seg gjennom hovedkarene (trombose, ligatur, hevelse, forstørrede lymfeknuter).

Venøs hyperemi (passiv) oppstår på grunn av patologiske forhold (vanskeligheter med utstrømning av blod fra venene med venøs stasis som følge av hjertesvikt, klemming av hovedkarene, opphold i en (ubehagelig) stilling uten bevegelse). I tillegg til hevelse av vev som har en cyanotisk nyanse opp til mørkblå (cyanotisk hyperemi), er venøs hyperemi preget av en nedgang i temperatur i et problematisk område.

Mer informasjon om venøs hyperemi og unormal blodstagnasjon er tilgjengelig på lenken.

Andre typer fylde

I litteraturen kan du finne andre typer hyperemi, selv om hver av dem i hovedsak vil ha en aktiv karakter, vil være lokal eller generell, patologisk eller fysiologisk, akutt eller kronisk:

 1. Medisin - bruk av visse medisiner forårsaker rødme, noen ganger ganske uttalt, for eksempel nikotinsyre;
 2. Giftig (inntak av giftige stoffer forårsaker noen ganger hyperemi);
 3. Den reaktive er et midlertidig fenomen, en reaksjon på stimulansen (fysiologisk);
 4. Refleks - en reaksjon på stimulansen, som kom fra utsiden, og, i motsetning til den reaktive, har en litt annen mekanisme av forekomst;
 5. Funksjonell eller arbeid oppstår med styrking av funksjonen til individuelle organer eller hele organismen;
 6. Kunstig brukes til medisinske formål, for eksempel med venøs stasis;
 7. Postischemisk oppstår når blodstrømmen gjenopprettes på stedet for iskemi;
 8. Hypostatisk følger med hjertesvikt.

Og til og med på denne klassifiseringen av hyperemi slutter ikke, siden det er flere arter forbundet med irritasjon av vasodilator nerver eller lesjon av vasokonstrictor.

Når huden rødmer seg

Mesteparten av hyperemi i ansiktet, vi observerer når det er en sterk følelse. Slike overflod er særegen for folk sjenert, lett spennende, følsom og sårbar. Men det regnes som et fysiologisk fenomen, som ikke er gjenstand for noen behandling, bortsett fra at nervesystemet anbefales å bli behandlet sidenI slike pasienter diagnostiseres nevrologisk dystoni som regel. Alt avhenger imidlertid av styrken av følelser, fordi det er slik at en rolig person kan trekke seg av. Angst, vrede, ekstrem indignation kan enkelt få deg til å rødme.

Hyperemi i huden assosierer vi oftest med en allergisk reaksjon, hvor det som regel er akutt. Først kan du observere rødheten i ansiktet, som raskt sprer seg til hele kroppen, som dekker huden på magen, armer og ben. Dette er en patologisk hyperemi.

Således, unntatt fysiologisk hyperemi, indikerer andre typer fylde en patologi, som kan være den mest varierte.

Fruktbarhet er et tegn på sykdom

Årsakene til hudhyperemi kan være skjult bak slike sykdommer som:

 • Bright fokal hyperemi av ansiktets hud er karakteristisk for systemisk lupus erythematosus (en kjent "sommerfugl" som sprer seg fra nesen til kinnene);
 • ENT sykdom (samme rhinitt gir rødhet ikke bare til neseslimhinnen, men påvirker også områdene rundt den;
 • Høyt hemoglobin vil gi mild hyperemi i huden (i noen tilfeller er tilstanden patologisk og overflødig hemoglobin skyldes polymerki);
 • Høye og lave temperaturer (både overoppheting og hypotermi vil bli ledsaget av fylde);
 • Mekanisk effekt (en vanlig svamp vil forårsake rødhet i huden);
 • Allergisk reaksjon;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • feber,
 • Høyt blodtrykk;
 • "Tides" i premenopausale kvinner;
 • Inflammatoriske prosesser gir som regel fokal hyperemi, det er rødmen av huden og bare slimete på stedet for betennelse.

Inflammatorisk hyperemi kan berøre tilstrekkelige avstandssteder, for eksempel føtter. Aterosklerose, endarteritt, diabetes gir først platen av fotens hud, og den vedlagte betennelsen - fokal spyling.

Hyperemi av foten er observert med forbrenninger og frostbit, venøs overflod med cyanose er karakteristisk for stagnasjon, lyset mettet rødhet på sålen gir epidermophytia.

I tillegg til hud og slimhinner, kan hyperemi også påvirke indre organer. Patologisk, lokal, venøs overflod av lungene, kalt brun indurasjon, dannes i defekten i mitralventilen. Og dette er også hyperemi.

Hyperemi hos barn

Enda mer til fullheten av tilbøyelige unge barn, fordi deres kropp reagerer raskt på bivirkninger. Den delikate huden på babyen er svært følsom, så et barn kan ha svettefeber ved den minste overoppheting. Hyperemi av kinnene observeres med diatese, noen ganger er dette det eneste tegn på problemer.

Rødhet med et lite utslett i et barn kan indikere mæslingrødder, men mæslingen selv nå, generelt, forekommer ikke på grunn av allestedsnærværende vaksinasjon.

Barnets organisme vil reagere raskere på den høye kroppstemperaturen, hvilke foreldre allerede vil legge merke til på røde ansiktet av babyen.

På tidspunktet for gråt er noen barn svært spente, og på forsiden av dette er det en klar uttalt rødhet, men dette er en fysiologisk hyperemi som fort går, bare barnet roer seg ned.

Men hva en voksen kan være en liten stund, for et barn kan være alvorlige problemer, så når det er uforklarlig (ikke fysiologisk) hyperemi, spesielt, hvis det er forbundet med symptomer som høy feber og utslett, bør du umiddelbart ringe til en lege, fordi omfanget av sykdommer forbundet med fylde, hos barn er mye bredere.

Hyperemi av slimhinner

Hva skal jeg gjøre hvis øynene mine er røde? Sannsynligvis er det en grunn til dette. Kanskje dette er et langt opphold bak skjermen og øynene "spør" for hvile, og kanskje - det er en sykdom. Og dette bør avklares. Øyne kan rødme som et resultat:

 1. tretthet,
 2. traumer;
 3. Blødning (fartøyet har bristet, som skjer ved høyt trykk eller overdreven stress);
 4. Betennelse (konjunktivitt, keratitt, iridocyklitis).

Hvis traumer og blødninger er mer eller mindre klare, krever en smittsom inflammatorisk øyesykdom særlig oppmerksomhet. Hvis øynene er røde, vannet og øyelokkene holder seg sammen etter søvnen, så er turen til øyeleggen uunngåelig. Øyne krever alvorlig behandling.

Hyperemi i halsen er et symptom på det bredeste spekteret av sykdommer. Den røde halsen observeres ikke bare i angina (fra katarrhal, når det er moderat hyperemi, til flegmonisk, når det er uttalt). Persheni og hyperemi følger med prodromale stadiet av influensa, adenovirusinfeksjon og faryngitt. I tillegg hjelper undersøkelsen av halsen i diagnosen av ganske alvorlige infeksjoner:

 • Smittsom mononukleose;
 • meslinger;
 • tularemia;
 • listeriose;
 • Fot- og munnsykdom;
 • Hjernehinnebetennelse.

Ikke dispenseres med hyperemi i halsen og noen blodsykdommer (akutt leukemi, agranulocytose).

Hvordan behandle spyling?

Hyperemi selv kan ikke helbredes, med mindre sykdommen, symptomet som den er, blir behandlet.

Allergi behandles med antihistamin (antiallergiske) legemidler, infeksjoner - antibiotika og antiinflammatoriske legemidler. Ved emosjonell labilitet er det truffet tiltak for å styrke nervesystemet og redusere spenningen. I et ord, behandling bør være rettet mot å eliminere årsaken til hyperemi.

Les Mer Om Fartøyene