Hva er forskjellen mellom REG og EEG?

Hva er REG og EEG? Dette er diagnostiske metoder for å studere hjernens funksjoner, brukt i moderne medisin. De er forenet av tilgjengeligheten, det er ingen gjennomtrenging gjennom huden og sikkerheten for å utføre.

Les Mer

Hva er farlig arachnoid cyste og kan jeg leve med det?

I den menneskelige hjerne kan maligne og godartede neoplasmer dannes. Til en godartet bære en slags neoplasma, som en arachnoid cyste (i noen kilder - en arachnoid cyste).

Les Mer

Behandling og konsekvenser av hjerneblødning

Blødning i hjernen, hvis konsekvenser ofte kan være irreversibel, er en hemorragisk type slag. Denne sykdommen er inngangen av blod inn i hjernen. Det refererer til en ganske vanlig og alvorlig sykdom blant andre slagslag.

Les Mer

Symptomer og behandling av angiospasme i hjerneskip: medisiner og folkemetoder

Den forbigående, ekstremt sterke innsnevring av lumen i de intrakraniale karene, forårsaket av langvarig sammentrekning av muskelen i deres membran, kalles spesialisert angiospasm av karene.

Les Mer

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon - et syndrom som utvikler seg på grunn av nedsatt blodstrøm og høyt blodtrykk i portvenen bassenget. Portal hypertensjon er karakterisert ved dyspepsi, åreknuter i spiserøret og maven, splenomegali, ascites, gastrointestinal blødning.

Les Mer

Esophageal varices: årsaker og behandling, mulig blødning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er spiserør i spiserøret, hva som forårsaker kan føre til utseendet av denne patologien. Også beskrevet er det kliniske bildet, diagnosen og behandlingen av spiserøret i spiserøret.

Les Mer

Hastigheten av ESR i blodet

Generell informasjonNye metoder for å diagnostisere og bestemme årsakene til sykdommer vises regelmessig i moderne medisin. Likevel, definisjonen en indikator på ESR i humant blod er fortsatt en effektiv diagnostisk metode.

Les Mer

Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være.

Les Mer

Hva er glykert hemoglobin

Glykert hemoglobin spiller en viktig rolle i diagnosen diabetes mellitus. Takket være ham kan sykdommen oppdages i de tidlige stadiene av utviklingen. Dette gjør det mulig å starte behandlingen i tide.

Les Mer

Iskemisk hjerneslag

Et plutselig angrep av iskemisk slag er en seriøs test for pasienten, hele livet endrer seg. I tilfelle et gunstig utfall, vil det være en lang sengen hviler, en lang gjenopprettingsperiode.

Les Mer

En omfattende gjennomgang av retinal angiopati: årsaker, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor retina angiopati oppstår, og hva er det. Hvordan det manifesterer seg, ved hvilken betyr det diagnostiseres og behandles.

Les Mer

Oversikt over cerebrovaskulær sykdom: årsaker, typer, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er cerebrovaskulær sykdom (forkortet til den sentrale vaskulære sykdommen), årsaker og typer.

Les Mer

Hva er glykert hemoglobin

En blodprøve for glykert hemoglobin er en studie som viser mengden hemoglobin irreversibelt forbundet med glukose, noe som gjør det mulig å bruke testen i en langsiktig kontroll for diabetes.

Les Mer

Årsaker, symptomer og behandling av hypoplasi i høyre vertebralarterie

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hypoplasi av den høyre vertebrale arterien, årsakene til denne patologien, dens karakteristiske symptomer og behandlingsmetoder.

Les Mer