Hva er retinal hypertensiv angiopati og hvordan manifesterer den seg?

Hypertensiv angiopati i retina utvikles på grunn av en langvarig økning i blodtrykket. For slike angiopati er preget av en gradvis utvikling og spesifikke stadier, nemlig:

 • funksjonsforstyrrelser - innsnevring av lumen av arteriene og liten utbredelse av venene;
 • sykdommer i mikrosirkulasjon, som kun oppdages ved grundig undersøkelse av fundus;
 • Funksjonelle endringer blir gradvis forvandlet til organisk - det er en endring i strukturen i arterievegger - deres fortykning, erstatning av bindevev, det vil si arrdannelse. På dette stadiet tykker arteriene tydeligvis og forstyrrer blodstrømmen i netthinnen, og små foci av puffiness i retina dannes også. Når man ser på at arteriene ser smalere, har de en karakteristisk glans, dilatert og forgrenende årer.

Klassifisering av patologi

Naturen til å utvikle endringer i netthinnen, sammen med dannelsen av en vanlig hypertensiv sykdom, har blitt grunnlaget for klassifisering av patologiske forandringer.

Når man utvikler en klassifisering av endringer som skjer i retina i hypertensiv sykdom, blir en viktig rolle tildelt mange forskers arbeid i deres sammenligning. Endringer som oppstår i netthinnen, korrelerer med faser av progressjon av hypertensjon. Også tar hensyn til det faktum, hvilken organskade som skjedde i større grad.

En viktig rolle er spilt av de eller andre endringer i netthinnen i utviklingen av hypertensjon hos mennesker.

Hva er symptomene på patologi?

Selv med ganske sterke organiske forstyrrelser i fartøyene, kan visjonen forbli ganske god.

Vi anbefaler også at du leser:

Noen ganger klager pasienter om uskarpt syn, som oppstår ved blodtrykksendringer. Visuell funksjonsnedsettelse utvikler seg når den sentrale delen av netthinnen påvirkes av ødemer, blødninger, fettavsetninger, hvis blodsirkulasjonen forstyrres i netthinnen eller når sykdommen direkte påvirker optisk nerve.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

Dette er viktig! Hvis skade på optisk nerve legges til eksisterende symptomer, kalles denne tilstanden neuroretinopati. Visjonen begynner dermed å forverres merkbart og sannsynligheten for irreversibelt synstap øker.

I tillegg kan hypertensive angiopati forårsake ulike komplikasjoner som utvikler seg ved forstyrret blodstrøm og vaskulær struktur. Generelt er komplikasjoner akutte brudd på arteriell blodstrøm - okklusjonen av hovedarterien i netthinnen og dets grener.

Brudd på blodtilførselen til optisk nerve eller papillopati utvikler seg med skade på den intraokulære nerven. Anterior eller posterior nevropati opptrer når det er feil sirkulasjon i fartøyene som er ansvarlige for fôring av optisk nerve.

De nevnte komplikasjonene er svært alvorlige og kan provosere en skarp og irreversibel synssynkning.

Metoder for å utføre diagnostikk

Diagnostiske prosedyrer for hypertensiv angiopati er basert på den allerede identifiserte arterielle hypertensjonen, som kombinerer den med forstyrrelser i blodkarene, retina og optisk nerve i de avanserte stadier av patologien.

Undersøkelse av fondet suppleres med obligatorisk utvidelse av elevene. For å klargjøre tilstanden av mikrosirkulasjonsprosesser, er en kontrastundersøkelse av fundusens fartøy, kalt fluorescerende angiografi, organisert - det lar oss tydelig vurdere eventuelle endringer som forekommer i fartøyene.

Effektiv behandling

Hypertonisk form for angiopati er en manifestasjon av systemisk patologi og involverer derfor implementering av generell terapi, det vil si terapi rettet mot normalisering av blodtrykksindikatorer. Når man observerer tilstanden til fartøyene i fundusen, kan oftalmologen bestemme hvor godt arteriell hypertensjon ble kompensert.

Dette er viktig! Med utviklingen av blødninger i øyets retina, med feil mikrocirkulasjon i tillegg til generell behandling, brukes legemidler til å forbedre blodsirkulasjonen og vasodilaterende legemidler.

Med den samtidige utviklingen av vaskulære komplikasjoner er det nødvendig å organisere passende terapi, som utføres i den medisinske institusjonens tverrfaglige avdeling, hvor sammen med øyelegologene også pasientens helse håndteres av leger av andre spesialiteter.

Hypertensiv retinal angiopati

Et av organene som kan bli påvirket av arteriell hypertensjon er øynene. Dette fenomenet er farlig fordi det høye trykket i karene vises nøyaktig i netthinnen. En person kan dramatisk miste synet. En slik sykdom kalles "hypertonisk retinal angiopati".

Egenskaper av sykdommen

Alle de som lider av høyt blodtrykk, bør vite hva hypertensive angiopati er, påvirker øyet, og også om mulige komplikasjoner og risikoer. Angiopati av netthinnen i henhold til den hypertoniske typen er en patologi av kapillærer og blodkar forårsaket av et brudd på nervøs regulering av vaskulær tone, vanskeligheter i prosessen med blodstrømning i lumen.

Angioretinopati oppstår på grunn av vaskulær sykdom i øyets retina. I begge øyne kan det utvikle seg hvis en person har traumatisert ryggraden i nakken, noe som førte til klemming av fartøyene. Angiopati kan provosere et brudd på øyefunksjoner og ernæring av kroppen. Et slikt fenomen kan føre til nærsynthet, retinal myopati, synsproblemer. Ofte er sykdommen diagnostisert hos personer som er over 30 år.

Årsaker til utseende

Høyt blodtrykk fremkaller hypertensiv angiopati i netthinnen. Aktivt utvikle sykdommen hjelper slike faktorer:

 • retina patologi av netthinnen;
 • Tilstedeværelse av dårlige vaner (misbruk av alkohol, røyking);
 • ulike sykdommer (aterosklerose, autoimmune patologier, diabetes mellitus);
 • vektig;
 • skadelige stoffer i produksjonen, som har negativ innvirkning på kroppen;
 • Et unormalt kosthold som inneholder mye animalsk fett og raske karbohydrater.

Hypertensiv angiopati av retina utvikler seg i etapper:

 1. Høyt blodtrykk fremkaller en spasme av retinalfartøy.
 2. Aterosklerose begynner å utvikle seg i karene.
 3. Det er en betennelsesprosess som provoserer en koagulasjonsforstyrrelse. Dette fenomenet kan føre til mikrotrombi, noe som forstyrrer ernæringen av retinal vev.
 4. Utilstrekkelig mengde oksygen, oppnådd av hjernen, fører til utseendet av kroppsreaksjoner som fremkaller hyalinose av karene.
 5. På de svekkede stedene på fartøyene begynner blødninger, tårer vises.

Ofte har en person hypertensiv angiopati av netthinnen til begge øynene samtidig. Sykdommen utvikler seg sakte. Vaskulære patologier fremkaller en innsnevring av arterienes lumen, et brudd på blodstrømmen. Slike endringer er synlige for en spesialist hvis du nøye undersøker fundus.

Symptomer og manifestasjoner

Avhengig av utviklingsstadiet av retinal angiopati, kan begge øynene ha denne karakteristiske symptomatologien:

 • Den første fasen: venene er innsnevret, noe som resulterer i at hele blodstrømmen er ødelagt, og øye arteriene forstørres. Synlig symptomatologi er ikke observert, så bare en kvalifisert spesialist kan diagnostisere sykdommen ved å undersøke fundus.
 • Den andre fasen: veggene på fartøyene blir tette, så blodtilførselen til retina er utilstrekkelig. Årene er forstørret og forgrenet, det er hevelse i retina, utvikling av blødning.
 • Den tredje fasen: Blodstrømmen er forstyrret så mye at et ekssudat fremstår på undersiden av øyebollet, som består av mikrober, mineraler, proteiner og erytrocytter. Det provoserer betennelse som ødelegger øynene, og forverrer symptomene som oppstod i de to første stadiene av sykdommen. Risikoen for totalt tap av visuell funksjon øker.

Symptomatisk angioretinopati etter hypertonisk type:

 • Visjonen forverres gradvis.
 • Av og til blir det uklart i øynene.
 • Blødningen fra nesen blir hyppigere.
 • I øynene vises Wen, med en gul fargetone.
 • Det gjør vondt i beina.

Diagnose av hypertensive angiopati

Før du behandler angiopati, må du gjennomgå kvalifisert diagnostikk. Hvilke metoder som trengs for dette, bestemmes av øyeleggen.

Den mest populære teknikken er oftalmopopi, som gjør det mulig å vurdere øynene i blodkarene. I det røde lyset er de vanskeligere å se enn i det røde. Dette gjelder spesielt for arterielle kar. Når en person har hypertensjon, smalter de, slik at du ikke kan se øynene i det røde lyset.

For å se tilstanden i blodstrømmen kan ultralydundersøkelse av karene være nyttig. Doppler bidrar til å vurdere endringene som har skjedd i dem. I noen tilfeller kan røntgenstråler foreskrives, der kontrastmateriale eller magnetisk resonansavbildning brukes for å observere patronens lumen.

Helbredende tiltak

Hovedterapien av sykdommen skal være å kvitte seg med hypertensjon og stabilisere blodtrykksindikatorene. Spesialisten vil foreskrive medisiner som senker blodtrykket. Det er visse grupper av slike legemidler:

 • β-blokkere - hjertet trekker seg langsommere, blodtrykket avtar;
 • undertrykker angiotensin-omdannende enzym - kroppen hemmer produksjonen av renin, noe som øker blodtrykket
 • blokkere av kalsiumkanaler i blodkarets vegger og utvide den vaskulære lumen;
 • vanndrivende - fra kroppen viser et overflødig væske.

Behandling av hypertensive angiopati, i tillegg til midler som reduserer blodtrykket, inkluderer:

 • vasodilatorer;
 • legemidler som aktiverer blodstrømmen;
 • legemidler som reduserer permeabiliteten av vaskulære vegger;
 • blodfortynningsmidler;
 • komplekser av vitamin og mineraler;
 • narkotika som gjenoppretter prosessene for metabolisme i vev.

Forebygging av sykdom

For forebyggende formål bør du prøve å overvåke blodtrykket. Dette er spesielt viktig for personer som er utsatt for høyt blodtrykk, arvet. Det er mulig å redusere risikoen for angiopati av retinalfartøyene av hypertonisk type hvis du regelmessig sjekker hos en kardiolog og en oftalmolog.

For å forebygge sykdom trenger du:

 • Endre din livsstil: hver dag å gjøre øvelser, varme opp. Veldig hjelper å sykle, gå, løpe lett.
 • Balansere dietten din I dietten bør være tilstede grønnsaker, greener, bær, frukt, frokostblandinger, fettfattig kjøtt, sjømat. Salt bør konsumeres så lite som mulig.
 • Avvis alkohol.
 • Bli kvitt overflødig vekt.
 • Kontroller din psyko-emosjonelle balanse, prøv å ikke være i en stressende atmosfære.
 • Gi kroppen en god hvile og sove.

Prognose av sykdommen

Hva blir prognosen for sykdommen, avhenger av scenen hvor det ble diagnostisert og når den nødvendige behandlingen ble startet. Når høyt blodtrykk er til stede i lang tid, kan dette fenomenet føre til alvorlige komplikasjoner. Det mest forferdelige er at en person helt eller delvis kan miste synet.

Ved rettidig behandling kan endringer i øyets fartøy elimineres. Reduserer blodtrykket, de forsvinner ofte helt.

Hypertensiv angioretinopati er en sykdom som må behandles. Konstant høyt blodtrykk skal signalere til en person at det er nødvendig å konsultere en kardiolog og oftalmolog som vil vurdere tilstanden til fartøyene til fundus.

Hva er farlig, er hypertensiv retinal angiopati og hva er det?

Ondartet arteriell hypertensjon forekommer alltid med nederlag av målorganer. Synetisk organ er en av dem. Faren for slik patologisk samhandling av øyets fartøy med et konstant forhøyet trykk er at lesjonen oppstår i den mest funksjonelt signifikante delen av øyet - dets netthinnen. Dette er alltid fulle av et raskt og uopprettelig tap av syn. Leger kaller et slikt syndrom hypertensive retinal angiopati eller hypertensive retinopati. Men det han virkelig er, alle som lider av høyt blodtrykk, burde vite.

Hva er det som?

Hypertensiv retinal angiopati er en lesjon av små vaskulære strukturer av arterielle og venøse typer som ligger på netthinnen i netthinnen som oppstår mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon av noe slag. Tegnene på denne patologien presenteres utelukkende av pasientens klager i form av redusert synsstyrke og kliniske data som oppnås ved undersøkelse av fundus. For å identifisere symptomene på sykdommen, kontrolleres ikke bare subjektive tegn på synshemming, men også objektive symptomer som legen kan oppdage under oftalmopopi.

Sykdom eller symptom?

Moderne spesialister på ulike konferanser og symposier diskuterer ofte spørsmålet: Er diagnosen hypertensiv angiopati av øyet tilbakeholdende? Faktisk er denne patologiske tilstanden ikke en egen sykdom, men virker bare som en arteriell hypertensjon. Men noen ganger blir kurset så progressivt at symptomene på retinalskader og synforringelse kommer først blant pasientens klager. Videre er det ingen klar korrelasjon mellom alvorlighetsgraden av endringer i okularfundets kar under oftalmopopi og varighet, kurs og nivå av arteriell hypertensjon. Dette betyr at sannsynligheten for å utvikle hypertensive retinopati er like høy hos personer med minimal og kritisk økning i blodtrykket.

En logisk forklaring på dette faktum kan bare være en - de enkelte trekkene til forgrening og strukturen i øyets vaskulære strukturer. Personer hvis retinalfartøy har direkte anastomoser med store arterielle trunker, er mer utsatt for angiopati i øyet mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon. Men dette betyr ikke at hypertensjon ikke har en skadelig effekt på retina hos personer med sin løs type forgrening. Diagnosen av hypertensiv retinal angiopati som en egen sykdom kan derfor først og fremst oppstå når manifestasjoner av sykdommen ikke er den første planen, og kan til og med kreve registrering av en funksjonshemningsgruppe. Samtidig er andre komplikasjoner av hypertensjon minimal, og kurset er relativt gunstig. I alle andre tilfeller av arteriell hypertensjon er det sagt at retinal angiopati er dens komplikasjon.

Årsaker og mekanismer for utvikling

Hypertensiv angiopati av netthinnen utvikler seg bare når arterielt blodtrykk stiger over normale figurer. Det kan være med hypertensiv sykdom eller symptomatisk hypertensjon. Graden av alvorlighetsgraden av patologi påvirkes av slike årsaker:

 1. Varighet av arteriell hypertensjon;
 2. Individuelle egenskaper av skipets struktur og typen av forgrening;
 3. Tilstedeværelse av bakgrunnsbetingelser og sykdommer: diabetes mellitus, arteriosklerose av kar, intrakraniell patologi, endokrine sykdommer;
 4. Skadelige faglige forhold som krever konstant spenning av den visuelle analysatoren;
 5. Giftige virkninger fra miljøet.

De viktigste forbindelsene i sykdomsutviklingsmekanismen er:

 1. Spasm (innsnevring) av blodårene i retina;
 2. Progresjon av aterosklerotisk lesjon i vaskulærveggen;
 3. Accelerert dannelse av liten trombi;
 4. Hyalinkar, som fører til en permanent og irreversibel innsnevring av dem (et fartøy av typen glassrør);
 5. Angiopati og sårbarhet av karene, som ender med hyppige brudd og blødninger;
 6. Forstyrrelse av blodtilførselen til retina, noe som resulterer i iskemi og ødeleggelse av varierende grad.

Symptomer og manifestasjoner

I de fleste tilfeller forårsaker ikke hypertensiv angiopati i begynnelsen av utviklingen noen symptomer. De kan bare vises når alvorlige og irreversible endringer forekommer i netthinnen. Hovedklager som kan oppstå i dette tilfellet:

 • Blinkingen av fluer og flekker foran øynene;
 • Redusert synsstyrke;
 • Slør av synlige gjenstander;
 • Falle ut av individuelle synsfelt, som kan være permanent eller periodisk;
 • Økt blodtrykk, bekreftet av en lang historie.

Diagnose av endringer i fundus

Diagnosen er laget etter undersøkelse av fundus. For dette utføres forskjellige varianter av oftalmokopi. De oppdagede endringene bestemmer scenen av prosessen:

 1. Angiopati av netthinnen i henhold til den hypertoniske typen av innledningsfasen er utvidelsen av venøse kar på bakgrunn av innsnevrede arterioler (4: 1 i en hastighet på 3: 2). De blir krympet og grenen i en stump vinkel (Gvists symptom);
 2. Angiosklerose - fortykkelse av nerver av arteriene i retina med tap av elastisitet (et symptom på kobber eller sølvtråd). Resultatet av disse endringene er angiopati ved type kompresjon av venene i arteriene (et symptom på Salus-Gunn-krysset). I dette tilfellet stagnasjon av blod i blodårene med sin mangel på arterier;
 3. Retinopati - impregnering av retinal vev med blodkomponenter og små blødninger. De fører til dens umiddelbare ødeleggelse;
 4. Neuroretinopati - spredning av patologiske forandringer fra netthinnen til optisk nerve, som manifesterer seg i form av blurriness av konturer og ødemer.

Om nødvendig kan følgende utføres:

 • Ultralyddopplerografi av øyets fartøy;
 • Fluorescerende retinal angiografi;
 • Oftalmodinamometri (måling av blodtrykk i arteriene og venene i netthinnen;
 • Rheofthalmography (grafisk innspilling av blodstrømmen i øyet).

Disse metodene tillater ikke bare å oppdage vaskulære lidelser, men også å vurdere deres klare egenskaper som kan være nødvendige for utarbeidelse av en plan for behandlingsaktiviteter.

Enn man kan hjelpe

Omfanget av behandlingen består av generell og spesialisert. Det inkluderer slik behandling:

 1. Riktig ernæring: Begrensning av væske-, salt- og kolesterolholdige matvarer, høyt innhold av vitaminer og antioksidanter (grønnsaker, frukt, fisk, dietkjøtt, vegetabilske oljer, fermenterte melkeprodukter);
 2. Normalisering av livsstil: Avslag fra å misbruke alkohol, tobakksrøyking, tung fysisk anstrengelse og psyko-statisk overbelastning. Angiopati i retina utvikler seg så lenge de oppstår mot bakgrunnen av enhver behandling;
 3. Kontroll av blodtrykk og tilstrekkelig medisinsk behandling av hypertensjon (ACE-hemmere, diuretika, beta-blokkere og andre antihypertensive stoffer);
 4. Antikoagulerende legemidler og behandling av høy blodviskositet: aspecard, kardiomagnet, klopidogrel;
 5. Preparater som forbedrer metabolske prosesser i retina: trental, actovegin, metamax, ATP, aloe-ekstrakt, mildronat;
 6. Vitaminfond: milgam, vitrum, aevit;
 7. Øyedråper: quinaks, taufon, emoxipin, aysotin;
 8. Laserkoagulasjon eller annen instrumentell behandling av retinalfartøy. Tilordnet trusselen om brudd eller hyppige blødninger.

Behandlingsprosessen er kontrollert av en øyelege og en terapeut. Tidlig appell til disse spesialistene vil forhindre sykdomsprogresjonen og bidra til å opprettholde syn.

Behandling av hypertensiv angiopati i netthinnen

Hypertensiv makroangiopati av netthinnen er en komplikasjon av kronisk økning i arterielt trykk. Hvordan gjenkjenne og behandle denne sykdommen?

Kronisk økning i blodtrykk (BP), eller hypertensjon, fører til patologien til karene i hele kroppen. Som regel er det en innsnevring av arteriene og små kapillærene, et brudd på mikrosirkulasjon og blodtilførsel til organer. Slike patologiske endringer i øyets fartøy kalles hypertensiv angiopati av netthinnen.

Denne tilstanden er preget av vedvarende og progressiv synshemming, og kan forårsake fullstendig blindhet i fravær av behandling.

Årsaker og patogenese

Hovedfaktoren i utviklingen av sykdommen er en vedvarende økning i trykk.

Det er klassifisert etter alvorlighetsgrad:

 • lys - 140-159 / 90-99 mm Hg;
 • gjennomsnittet er 160-179 / 100-109 mm Hg. Artikkel;
 • tung - 180/110 mm Hg. st og høyere.

Arteriell hypertensjon er en polyetologisk sykdom og kan provoseres:

 • følsomhet for stress og psykomotional stress;
 • skadelige vaner (røyking, alkoholmisbruk);
 • kronisk forgiftning, for eksempel på arbeidsplassen, etc.;
 • overdreven kroppsvekt;
 • underernæring;
 • kroniske sykdommer i nyrene, endokrine system, etc.

En langvarig økning i trykket fører til et brudd på den nervøse reguleringen av vaskulær tone, kompenserende vekst av arteriell sengen og venøs overbelastning.

Hypertensiv angiopati av retina er en konsekvens av disse endringene, og som regel utvikler seg etter 30-35 år.

Vaskulær patologi forverres av slike følgesvikt som:

 • cervical osteochondrosis (det er en nedgang i volumet av blod som strømmer til øvre lemmer og hode: det oppstår på grunn av innsnevring av arteriekanalen i ryggraden);
 • traumer, reduserer blodtilførselen til øyebollene;
 • metabolske forstyrrelser: diabetes mellitus, metabolsk syndrom (forårsaker komprimering av fartøyets vegger og tilstopping av deres lumen);
 • blodsykdommer (på grunn av brudd på forholdet mellom de dannede elementene og den flytende delen av blodet);
 • alder ufrivillige endringer.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Klinisk bilde

Angiopati av netthinnen i henhold til den hypertoniske typen har vanligvis en sakte utvikling: i begynnelsen er symptomene ubetydelige og forårsaker ikke bekymring for pasienten, men over tid forverres tilstanden.

Angiopati forårsaket av økt blodtrykk er preget av klager om:

 • Redusert synlighet: bildet før øynene blir uklare, det er en følelse av hylle foran øynene;
 • nærsynthet: pasienten ser godt nær, men langt unna objekter blir vage;
 • progressivt tap av syn, som til slutt fører til fullstendig blindhet;
 • fremveksten av lyse blink, "lyn" foran øynene, assosiert med nedsatt blodtilførsel til lys retina reseptorer;
 • Utseendet til flytende mørke flekker foran øynene;
 • innsnevring av synsfeltet - pasienten ser objektene foran ham bedre, vinkelen til perifert syn reduseres;
 • hodepine forårsaket av en reduksjon i inntaket av oksygenert blod i hjernen og den resulterende hypoksien;
 • en følelse av pulsering i øyebollene, som fremkalles av økt blodgass gjennom de innsnevrede kapillærene;
 • neseblod på grunn av angiopati av nesekarene og Kisselbach-sonen, som ligger nær slimhinnen og lett bløder;
 • smerter i nedre ekstremiteter som oppstår ved innsnevring av de små perifere karene i bena;
 • utseendet av blod i urinen, forårsaket av nederlaget av nyrene i nyrene;
 • gastrointestinal blødning.

En grundig undersøkelse av sclera avslører et forgrenet nettverk av kapillærer, gule flekker og finne blødninger.

diagnostikk

For diagnosen hypertensiv retinal angiopati er oftalmologen basert på kliniske symptomer, samt instrumentelle undersøkelsesmetoder. Bestem hvilken type stadium angiopati tillater undersøkelse av fundus.

 1. Funksjonell angiopati - innsnevring av arteriene og retinalårene, utseende av patologisk forgrenede kar med forskjellige kalibrer.
 2. Stadiet for organisk forandring. Smalderen og tortuositeten i arteriolene utvikler seg, de blir som først et tynt kobber, og deretter en sølvtråd på grunn av innsnevring av lysrommet inne i karet. Noen fartøy er fullstendig sklerotisert og ser på undersøkelsen som tynne hvite linjer. Den okulære bunnen er blek, noen ganger kan du se en voksfarve. Det er blødninger i retina og tromboser, vaskulære mikroanurysmer. I området av optisk platen vokser nye, endrede fartøy.
 3. Angioretinopathy. Fasen av brutto endringer manifesteres av blødning og ødem i retina, utseendet i det av blodløse foci av blek, nesten hvit farge. Grensesnittene til den optiske nerveskiven er uskarpe, blir uklare, og ødemet oppstår. Progressive trombose i karene, de er sclerized, og blodtilførselen til øyets retina er forstyrret.

I tillegg til å undersøke fundus for å bestemme formen og løpet av angiopati, bør følgende diagnostiske tester utføres:

 • generelle tester av urin og blod for å bestemme den sammenhengende patologien til nyrene og kroppen som helhet;
 • måle blodtrykk (minst tre ganger i et rolig miljø) for å avklare graden av hypertensjon;
 • EKG.

behandling

Hypertensiv angiopati av netthinnen er ikke en uavhengig sykdom, men en komplikasjon av kronisk arteriell hypertensjon. Derfor er kompleks terapi av denne tilstanden viktig og vedlikehold av BP-tall på målverdien (ikke høyere enn 140/90 mm Hg):

 • normalisering av livsstil, kosthold, avslag på røyking, går og individuelt plukket opp fysiske aktiviteter;
 • utnevnelsen av ett eller flere antihypertensive stoffer:
  1. diuretika (diuretika: indapamid, furosemid, veroshpiron) - normaliser trykket ved å redusere volumet av sirkulerende blod;
  2. ACE-hemmere (enalapril, lisinopril) - forstyrrer reguleringen av vann-saltbalansen, reduserer tonnene på fartøyene;
  3. beta-blokkere (propranolol, metoprolol) - redusere perifer motstand av blodårer og afterload på hjertet;
  4. kalsiumkanalblokkere (nifedipin, verapamil) for å dilatere innsnevrede beholdere.
 • daglig overvåking av blodtrykk;
 • ved et forhøyet kolesterol nivå - sin normalisering: diett begrensning av animalsk fett, som mottar lipidsenkende midler av statin gruppe (atorvostatin, simvastatin), fibrater (clofibrat, simfibrat);
 • utnevnelse av narkotika som gjenoppretter mikrocirkulasjon av vaskulærsengen i øyebollet (trental, solkoseryl, mildronat, emoksipin);
 • symptomatisk behandling, vitaminkomplekser ("Anthocyan Forte", "Lutein-kompleks");
 • Fysioterapi (laserbestråling, magnetoterapi, laserterapi);
 • gymnastikk for synet.

Pasienter med hypertensive retinopati bør være på apoteket og regelmessig (2 ganger i året) undersøkes av øyelege, indremedisiner og kardiolog. En integrert fremgangsmåte for behandling av sykdommen, å opprettholde en sunn livsstil, trykk normalisering og aksept av vaskulære legemidler tillate angioretinopathy stoppe utviklingen og bevare synet.

Angiopati av netthinnen av hypertonisk type: hva er det, årsakene

Hypertensiv angiopati er en konsekvens av langvarig arteriell hypertensjon.

En slik sykdom manifesteres ved utvidelse av fundusens venøse kar, forgreningen av karet, dets krympe og pinningblødninger.

Hypertensiv angiopati i retinaområdet skjer mot bakgrunnen av et konsekvent høyt trykknivå. Så for dannelsen av en slik komplikasjon er det nødvendig at parametrene for hjertets arterielle trykk er større enn 140 mm Hg. st og nyrene - fra 90 mm Hg. Art.

Årsakene til denne tilstanden er forskjellige:

 1. genetisk predisposisjon;
 2. mangel på kalium, magnesium og natrium;
 3. vektig;
 4. overdreven saltinntak
 5. avhengighet;
 6. lavaktiv livsstil.

I noen tilfeller øker trykket mot bakgrunnen av andre sykdommer. Det kan være patologi i sentralnervesystemet, forstyrrelser i det endokrine systemet, og så videre.

En langvarig økning i blodtrykket fremmer utseendet av strukturelle forandringer i vaskemuren, noe som fører til en forsinkelse i blodtilførselen og forstyrrelser i funksjonene til visse systemer og organer. Denne tilstanden provoserer ofte fremveksten av en rekke mer signifikante komplikasjoner.

Øke sannsynligheten for utseendet av hypertensiv angiopati av netthinnen kan:

 • kronisk forgiftning;
 • alle slags skader;
 • aldersrelaterte endringer i blodkar;
 • ryggsmerter;
 • blodsykdommer;
 • feil i metabolske prosesser og så videre.

symptomer

Ved den første fasen av sykdommen er det ingen lyse manifestasjoner. Ubehagelige opplevelser oppstår litt senere, de består i forverring av syn og flimmer av stjerner eller "flyr" i øynene.

Når man ser på en øyelege, blir smalingen og duktiliteten til retinalarteriene, endringen i det vaskulære lumen og vridningen av korkskruen (Gvista) avslørt. I alvorlige tilfeller er det slike manifestasjoner som akkumulering av ekstravasater, blødning og hindring av blod gjennom karene.

Angiopati av netthinnen i henhold til den hypertoniske typen begynner med endringer i små fartøy i den distale retina. Deretter er det skleroserende, mens de smalker lumen, blir de krympet og noen ganger tomme i arteriolene.

Symptomer som indikerer retinal skade inkluderer blødning og sløret og dårlig syn.

Hva er det nødvendig å huske om utviklingen av sykdommen?

Hypertensjon er ikke en setning!

Det har lenge vært fastslått at det er umulig å bli kvitt HYPERTENSION. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå hvordan de behandler hypertensjon i Europa.

Angiopati av retina er alltid en konsekvens av et stabilt forhøyet trykk som ikke har gått ned i lang tid. Denne tilstanden fører til neurale regulatoriske dysfunksjon, utvidelse av fundus av fundus og små blødninger som er synlige i øyebollet.

I mangel av behandling av sykdommen i netthinnen, oppstår irreversible forandringer. Dets nettsteder blir mer uklare, men i tide og kompetent terapi kan eliminere dette symptomet.

Ved den første fasen av angiopatiutvikling, når det ikke er noen karakteristiske symptomer, er det fortsatt mulig å diagnostisere tilstedeværelsen av endringer i netthinnen. Dette gjøres ved hjelp av fluorescerende angiografi, som viser tilstedeværelsen av endring selv i de minste fartøyene.

Hypertensiv angiopati er noen ganger ledsaget av en lesjon av karene i sentralnervesystemet, hjerte og urinveisystem. Ofte kan karene ikke bli vant til overdreven trykk, så de blir sprø, noe som medfører blødning i hjerte og hjerne.

På grunn av sykdomsforstyrrelser, oppstår nevrologiske sykdommer:

 1. redusert mental aktivitet;
 2. irritabilitet;
 3. mangel på oppmerksomhetskonsentrasjon;
 4. emosjonell ustabilitet;
 5. dårlig minne.

Hypertensiv angiopati av begge øyne

Fordi hypertensjon påvirker hele kroppens vaskulære system, utvikler en sykdom som angiopati umiddelbart i begge øynene. Med denne sykdommen utvikler seg sakte, noe som fører til at blodsirkulasjonen forstyrres.

I løpet av sykdomsutviklingen dannes arterievegget og elementer av bindevev dannes i den. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, oppstår noen områder av retina hovelse og blødninger.

I tillegg utvikler komplikasjoner som nedsatt passasje av den ledende arterien og dens grener, mot bakgrunn av endringer som forekommer i vaskulære vegger og sirkulasjonsforstyrrelser. I dette tilfellet lider de venøse karene, slik at den sentrale venen av netthinnen kan utelukke.

Optisk nerve er også forstyrret. Slike komplikasjoner er alvorlige nok, da de kan forårsake en skarp og irreversibel forverring av synet.

Behandling og forebygging

En slik sykdom som den hypertoniske formen for angiopati i retinaområdet kan bare herdes ved å eliminere arteriell hypertensjon, normalisere blodtrykksnivået. Til dette formål foreskriver legen medisiner som reduserer blodtrykket.

Det er forskjellige grupper av legemidler som påvirker blodtrykket:

 • Kalsiumkanalblokkere - de utvider blodkarets lumen. Disse legemidlene inkluderer Felodipin og Corinfar.
 • Betablokkere - Gjør hjertefrekvensen normal, senker den distale vaskulære motstanden. For å oppnå denne effekten, bruk Lokren, Atenolol og andre.
 • Diuretika - fjern overflødig vann. Disse inkluderer klopamid og hydroklortiazid.
 • Medisiner som undertrykker angiotensin-konverterende enzym hemmer syntesen av renin, noe som fremmer blodtrykksøkning. Denne gruppen inkluderer slike stoffer som Spirapril, Kapoten, Prestarium.

I tillegg til antihypertensive stoffer, kan legemidler som utvider blodårene brukes. De aktiverer blodsirkulasjon i kapillærer og store fartøy (Vasonitis, Trental og andre).

Stadig ofte foreskrevet legemidler som fortynner blodet (Dipiridamol, Cardiomagnolo, Aspirin) og legemidler som reduserer permeabiliteten til vaskulære vegger (Ginkgo, Parmidin).

Legen kan også ordinere legemidler som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen - Actovegin, Pentoxifylline og Solcoseryl og midler som aktiverer metabolisme i vev (Cocarboxylase, ATP). Vitaminkomplekser, inkludert askorbinsyre og nikotinsyre og B-vitaminer, vil ikke være overflødige.

I tillegg må pasienten revurdere sin livsstil og ernæring:

 1. unngå stress;
 2. glemme vanlige vaner;
 3. å forlate salte og fete matvarer;
 4. ikke drikk alkohol.

For ikke å utvikle angiopati av retina med hypertonisk type, er det nødvendig å stabilisere blodtrykksnivået. Til dette formål bør du regelmessig undersøkes av en kardiolog og ikke glemme moderat fysisk anstrengelse, inkludert oppvarmingsøvelser og morgenøvelser. Ikke mindre nyttig vil være lett jogging, sykling og sykling. I dette henseende vil informasjon om hvordan man kan kurere, ta på seg en ny mening!

I denne dietten bør berikes med frukt, grønnsaker, urter, sjømat, frokostblandinger og fettfattige varianter av kjøtt. Hvis det er overvekt, bør det normaliseres. Det er også viktig å få nok søvn og fullstendig hvile etter tung fysisk og psykisk arbeidskraft.

Prosperity av prognosen for hypertensiv angiopati er forbundet med behandlingens aktualitet og hastigheten på normalisering av blodtrykk. Men i fravær av adekvat terapi, kan alvorlige komplikasjoner utvikle som fører ikke bare til svekkelse av visuell funksjon, men også fullstendig blindhet.

Derfor krever en sykdom som hypertensiv angiopati i retina obligatorisk terapi. I tillegg er det stabilt forhøyede blodtrykket en viktig årsak til behandling, ikke bare for kardiologen, men også for økologen, som vil kunne vurdere tilstanden til øyekarrene. En interessant video i denne artikkelen vil fortelle deg angiopati i netthinnen.

Retinal hypertensjon

Angiopati i netthinnen: grad av vaskulær skade

Angiopati er en endring i blodårene, ledsaget av et brudd på deres kapasitet. Angiopati kan utvikle seg i fondets fartøy. Da er det kvalifisert som angiopati av netthinnen. Dette er ikke en uavhengig sykdom, men manifestasjonen av visse sykdommer som påvirker blodårene. Angiopati av netthinnen manifesteres av en patologisk forandring i fundusens blodkar. Det oppstår fra brudd på nervøs regulering. På grunn av dette bruddet er innstrømning og utstrømning av blod gjennom fartøyene hindret.

Siden angiopati av netthinnen ledsages av et brudd på blodtilførselen til øyet og stillestående fenomen, blir konsekvensene et forstyrrelser i øyets funksjon. Behandling bør foreskrives så snart som mulig, dens effektivitet avhenger av graden av angiopati i netthinnen.

Hvordan utvikler retinal angiopati?

Angiopati av netthinnen kan være av flere typer avhengig av årsaken:

 • diabetiker,
 • hypertensjon,
 • hypoton,
 • Traumatisk.

Denne vaskulære lesjon utvikler oftest i alderen etter 30 år, da den underliggende sykdommen som forårsaket angiopati allerede fører til en endring i fartøyene som er på fundus. Oftest blir hypertensjon og diabetes årsaken til angiopati.

Med diabetes blir mucopolysakkarider avsatt på karets vegger, noe som fører til at fartøyets lumen smalker. Forstyrrelser av mikrosirkulasjon fører til hypoksi og mangel på ernæring, dette påvirker uunngåelig øyets funksjoner.

Hos hypertensive fundus venene utvider seg på grunn av overløp fra blod, blir venøs seng forgrenet, på overflaten av øyeeplet vises petechial blødninger. Den videre utviklingen av angiopati fører til økning i blødninger, opacifisering av retina. I dette tilfellet (i motsetning til diabetes mellitus), kan endringer reverseres med angiopati i 1. grad. Hvis det er mulig å eliminere hypertensive fenomener, kommer karene tilbake til normal.

Grader av hypertensiv angiopati av netthinnen

Med hensyn til angiopati av retina, som utviklet seg på grunn av hypertensjon, er det en klassifisering avhengig av graden av vaskulær lesjon. Definisjonen av grad er basert på oftalmologisk undersøkelse av pasientens fundus.

Angiopati av retina i 1. grad - fysiologiske endringer:

 • Nervene i retina smal, og venene vokser,
 • Kaliber av fartøy er ujevn,
 • Tortuosity av blodkar øker.

Angiopati i 2. grad - organiske endringer:

 • Enda flere øker ujevnheten til kaliber av fartøy og deres sinuosity,
 • Fartøy blir som lett kobbertråd på grunn av innsnevringen av den sentrale lysstrimmelen langs fartøyet,
 • Ytterligere innsnevring av lysstripen gjør at karene ser ut som en sølvtråd,
 • Beslaget på noen fartøy er så flott at de kan ses i form av hvite fine linjer,
 • Trombose av fundusens blodkar og blødning,
 • Mikroanurysmer og nydannede kar i området av optisk skive,
 • Den okulære bunnen er blek, hos noen pasienter med voksfinger.

Angiopati av retina i tredje grad - angioretinopati:

 • Blødninger i netthinnen,
 • Ødem i netthinnen,
 • Foci av hvit farge i netthinnen,
 • Den uberørte grensen til optisk nerve,
 • Ødem i optisk nerve.

Manifestasjoner av retinal angiopati

I begynnelsen kan prosessen være asymptomatisk. Gradvis er det noen symptomer på retinal angiopati. Pasienter merker blinking av "fluer" før øynene deres, utseendet på mørke flekker i synsfeltet. Visjonen begynner å forverres, og i fase av angioretinopati (klasse 3) kan det forsvinne helt. Ved 2 grader angiopati i retina, kan synfeltet endre seg, lysfølsomhet forstyrres. Det er karakteristisk for blurring av syn.

Hvis du ser selv små symptomer på synstap eller noen endringer i øyefunksjoner, bør du umiddelbart kontakte legen din. Dette vil hjelpe i tide til å starte behandlingen, til irreversible endringer i blodårene.

Del denne artikkelen med vennene dine:

Mekanismen for utvikling av hypertensive angiopati av øyets nese og dets behandling

Angiopati av retina i henhold til den hypertoniske typen utvikles som et resultat av hypertensjon, som er kjent for å være en kronisk sykdom ledsaget av en økning i blodtrykk.

For å forstå mekanismer for retinal vaskulær skade, bør øyet først behandles de endringene som skjer i kroppen i forbindelse med utviklingen av arteriell hypertensjon.

Hvorfor utvikler hypertensjon

Sykdommen kan begynne i alle aldre, men er mer vanlig i perioder med hormonelle forandringer og nevropsyk stress. Aterosklerose og hypertensjon har også et meget nært forhold og er som regel uatskillelige fra hverandre. Det er kjent at hos kvinner er hypertensjon vanligere, og det er vanskeligere for menn.

De mest utsatte for hypertensjon er personer med stor fysikk, utsatt for fedme, som har en stillesittende livsstil eller på grunn av deres arbeid er det en konstant nevro-emosjonell spenning.

Hovedårsaken til utvikling av hypertensjon er en forstyrrelse av funksjonen av de høyere nervesektioner i sentralnervesystemet, som er ansvarlig for nivået av arterielt trykk. Faktisk er hypertensjon en neurose av høyere vasomotoriske sentre, som periodisk overexcited på grunn av eksterne eller interne faktorer. Denne tilstanden kan vare lenge, gradvis som involverer den patologiske prosessen av kardiovaskulærsystemet og andre organer.

Fordi den dominerende aktivitet i det sympatiske nervesystemet (en av de avdelinger av det autonome nervesystemet) i blodet kontinuerlig matet ut adrenalin og noradrenalin, en effekt som er den innsnevring av blodårene. Disse stoffer øker hjertefunksjon, som automatisk fører til øket blodtrykk, og inkluderingen av nyregulering av nivået - på bekostning av renin og angiotensin, noe som ytterligere forsterker den krampetrekning av blodkar og utløsermekanisme av endokrin regulering av tone, og diameteren av den vaskulære vegg. Som et resultat blir pressornye hormoner produsert intensivt, noe som øker tonus av fartøyets muskelvegg.

Alle disse mekanismene bidrar til vedlikehold av hypertensjon på høyt nivå og fører til endringer i alle organer, inkludert retina.

Hva skjer i fartøyene

I hypertensive sykdommer er først og fremst små arterier påvirket - arterioler hvor muskellaget utvikles. Derfor kan sykdommen kalles arteriolosklerose. De er ganske karakteristiske endringer - etterhånden som sykdommen utvikler seg, tykkes det muskulære laget av veggene og et stort antall elastiske fibre (hyperelastose) opptrer i den.

Den indre delen av fartøyene smalker kraftig, fartøyets lumen minker, og blodets passasje blir vanskelig. I meget små arterier og arterioler av den raske utviklingen av prosessen eller hyppige endringer i blodtrykket (støt) fører til erstatning av hyalint i sine muskelfibre og impregnert med lipider vegger seg selv og mister sin elastisitet. Med langvarig hypertensjon i arterioler utvikles trombose, blødninger og mikroinfarkt.

Det er verdt å understreke igjen at slike endringer skjer i hele kroppen og i fondens skip spesielt. Mekanismen for utvikling av hypertensiv angiopati av retina er identisk med mekanismen beskrevet ovenfor.

Hva er synlig for en oftalmolog

Bildet av fundus vil være betydelig forskjellig avhengig av stadium av hypertensjon. Alle endringer er betinget oppdelt i to grupper:

 1. Forekommer i blodkarets vegger;
 2. Oppstår i vev i øyets nese.

Hypertensiv angiopati av karene i retina påvirker ofte begge øynene, men prosessen kan ikke begynne synkront, men først i ett øye, og etter en stund vises i en annen.

Jo flere endringer observerte oftalmologen på fundus - jo mer forsømt stadium av hypertensjon og mindre gunstig sykdomsforløpet.

Arterier er ugjennomsiktig, blek, kraftig innsnevret, innviklet og tokontur (vaskulær refleks). Venene er mørke i farge, forstørret, korkskrueformet, noen av dem forandres så mye at de ligner cyster. Blodstrømmen i venene er ujevn, intermittent på grunn av kompresjon av tette, spasmodiske arterier. Dette fenomenet (kryss av brede årer med smale arterier) kalles et symptom på Salus.

Spente, smalere arterier kalles et symptom på kobbertråd, senere endres de, blir blekere og de kalles et symptom på en sølvtråd. De minste karene - kapillærene gjennomgår også endringer, små blindeblødninger vises rundt dem.

Ofte forekommer disse endringene asymmetrisk i begge øynene. Man kan vise en kraftig innsnevring av arteriolene, og i den andre vil en slik sterk spasme ikke være synlig. Dette fenomenet er ganske typisk for hypertensiv angiopati.

For hypertensiv angiopati av netthinnen i begge øyne er symptomet på "hornhud" ganske typisk: forgrening av retina i arterien i stump vinkel. Dette symptomet er forårsaket av langvarig hypertensjon, og ofte fører en slik deling av arteriene til trombose, sklerose og til og med til brudd.

På grunn av den patologiske permeabiliteten til retinalbeholene, forekommer foci av ekssudater rik på fibrin. Ved undersøkelse ser det ut som biter av bomullsull på fundus. Forening og økning i størrelse, de tar form av en stjerne.

Ødemet på optisk skive i kombinasjon med foci av "bomullsull" indikerer et alvorlig forløb av hypertensjon. Vanligvis er ødem plassert rundt skiven og i retning av store retinale kar. Hvis det er mye protein i ekssudatet som kommer ut av karene, blir det hovne vevet ugjennomsiktig, gråaktig. Ødemet på platen kan være fra knapt merkbar til uttalt, ned til stillestående.

Hva kan pasienten klage på?

I de første stadier av angiopati, gjør pasienter som regel ikke klager, kan øyeleggen legge merke til endringer, og ikke alltid.

Litt senere, når hypertensjonen opprettholdes, kan det oppstå klager:

 • Dårlig syn i skumringen;
 • Forverring av lateral syn;
 • Ufullstendig syn på faget, mørke flekker som forstyrrer undersøkelsen av motivet;
 • Redusert synsstyrke.

Graden av endringer i retina i hypertensiv sykdom er avhengig av utviklingsstadiet av sykdommen, dets alvorlighetsgrad, sykdomsformen. Jo lenger hypertensjon eksisterer, jo mer uttalt symptomene på hypertensiv angiopati i netthinnen. Oppdaget i de tidlige stadiene av hypertensjon kan helbredes, og endringer i fundus av øyekontroll.

Behandling av hypertensiv angiopati i netthinnen

Behandling av hypertensiv angiopati i retina er primært rettet mot behandling av den underliggende sykdommen, dvs. hypertensiv sykdom.

For å forbedre tilstanden til netthinnen,

 • Vasodilatorer er vasodilatorer som primært virker på hjernens og øyets kar (Cavinton, Xavin, Stugeron);
 • For å eliminere hypoksi er foreskrevet innåndinger med oksygen eller karbogen;
 • Blod tynner og forebyggelse av trombose foreskrevet platehemmere - aspirin Cardio, Detromb, KardiASK, Klopideks.
 • For beskyttelse mot frie radikaler - antioksidanter - alfa-tokoferol, vitamin C, veterinær, Dikvertin;
 • Angioprotectors - Doxium;
 • For resorbsjon av blødninger - enzymer vobenzim og papain.

Bare en integrert tilnærming kan forbedre tilstanden til netthinnen. Uten behandling av den underliggende sykdommen, det være seg hypertensiv sykdom eller symptomatisk hypertensjon i sammenheng med nyrepatologi, vil angiopati av retina alene ikke passere og forverres bare.

Hypertensiv angiopati av netthinnen, behandling.

for hypertensiv angiopati av netthinnen foreslått forskjellige navn: albuminurichesky retinitt, arteriosklerotisk retinitt, retinitt angiospastic, hypertensiv retinopati, retinitt arteriospastichesky, angioretinoneyropatiya hypertensjon, angio eller retinodegeneratsiya.

Bildet av fundus i hypertensiv angiopati av netthinnen er mangfoldig. Individuelle skjemaer er kombinert, men man kan skille mellom endringer på siden av karene og de endringene som skjer i netthinnen.

Arten av endringer i selve øyets fundus og i forhold til utviklingen av den generelle hypertensive prosessen, tjente som grunnlag for ulike klassifikasjoner av hypertoniske forandringer i netthinnen.

Klassifisering av hypertensive angiopati i netthinnen

I klassifiseringen av hypertensive retinal endringer, både generelt og i studiet av denne prosessen, er en viktig rolle sovjetiske forfattere. Klassifisering A. Vilenkin verdifullt fordi det endrer i netthinnen sammenlignet med fasene i utviklingen av hypertensive sykdom på klassifiseringen foreslått av de mest anerkjente terapeuter Sovjet - GF Lang, VF Zelenin, EM Tareev og LI. Fogelson. I tillegg tar det hensyn til slike former som hypertensjon med en primær lesjon av nyrene, samt endringer i retina i aterosklerose.

Veldig viktig er spørsmålet om hvilken diagnostisk og hvilken prognostisk betydning de er eller andre endringer i netthinnen i hypertensive sykdommer. Så langt er det ingen konsensus om dette spørsmålet.

Den patogenese av hypertensiv angiopati av netthinnen

For å bestemme den reaktive kapasiteten på retinalkar bruke måling av trykk i den sentrale retinal arterie i opplevelsen av Valsalva, i løpet av denne erfaringen trykket i den sentrale retinal arterie betydelig økt hos friske mennesker å komme tilbake til normal etter 10 minutter, og hos pasienter med hypertensjon - ikke tidligere enn 30 minutter. Den andre testen, også med erfaring fra Valsalva, er å observere varigheten av vasodilasjon. Valsalva-opplevelsen fører til ekspansjon, men hos friske personer går karene tilbake til normen om 2 minutter, og hos pasienter med høyt blodtrykk - etter 5-10 minutter.

Hyppigheten av endringer i retina i hypertensiv sykdom er avhengig av utviklingsstadiet av sykdommen, dets alvorlighetsgraden, sykdomsformen.

Dermed fant NA Pletneva disse endringene i 17,3%, på fartøyene observert hun fenomenet kryssing (alle tre grader) i 50% tilfeller.

A. Vilenkin observert normal under bare 5% av pasientene, karakterisert ved at i det første stadium av sykdommen, - 25-30%, i det andre eller i 3,5%, og i senere stadier av den normale bunn mønsteret ikke er oppfylt. Estimering av diagnostisk og prognostisk verdi fundus mønster med hypertensjon kan være riktig bare når den registrerte mønster og sammenligning av fundus og den generelle tilstanden til pasienten. Stabiliteten av høyt blodtrykk er svært viktig for vurderingen av fartøyets endringer. En viktig rolle er spilt av trykknivået i den sentrale arterien av netthinnen. Hvis vi tar den gjennomsnittlige frekvensen av det systoliske trykket i den sentrale retinal arterie 60 til 63 mm og diastolisk - 42 til 48 mm, kan det dynamiske overvåkning av trykket i den sentrale retinal arterie føre til noen konklusjoner: hvis trykket senkes i retina obschearterialnogo trykket ikke er redusert, dette indikerer et tap av elastisitet av de retinale blodkar sklerotiske endringer i dem, og en kjent trussel blødning, hvis trykket i de retinale blodkar, henholdsvis, lavere enn det totale trykk, kan det antas at tilstanden til øyets fartøy er bedre enn andre perifere fartøyer.

Av stor betydning er den relative verdien av diastolisk trykk i retina-karene: hvis det overstiger 70% av det diastoliske blodtrykket, er prognosen svært alvorlig.

Når det gjelder reversibiliteten av de endringene som skjer i retina i hypertensiv sykdom, må det sies at ikke alle av dem kan gjennomgå omvendt utvikling med forbedring av den samlede prosessen; dette avhenger hovedsakelig av naturen til hypertensjonen selv. Så, for eksempel med giftig hypertensjon hos gravide kvinner, kan enhver form for neuroretinopati, opp til de alvorligste, ende sikkert med en fullstendig restaurering av synet. Omvendt er arteriosklerotiske endringer i karene, kombinert med visse former for hypertensjon, irreversible.

Det patogistologiske substratet for retinopatier har ikke blitt tilstrekkelig uttalt. Transdusering av plasma både i netthinnen og inn i skivevevet utvilsomt finner sted. Den transudative væsken strativerer elementene i forskjellige lag av netthinnen. Akkumuleringen av væske på steder er så stor at cystlignende mellomrom oppstår. Akkumuleringen av væske og fibrin i de indre lagene i retina oftalmopopisk har utseendet av vata-lignende foci. Strålende hvite flekker, som danner en stjernefigur, er histologisk innskudd av lipider.

Med hensyn til vaskulære endringer, ophthalmoscopically synlig vasokonstriksjon ikke er bekreftet histologisk, men fenomenet arternoloskleroza - hyalinosis med en sekundær lipidavsetning, deformering av beholderveggene, - finne sted. Små runde blødninger i retina oppstår som følge av endringer i terminal kapillærene.

Det er interessant å merke seg at den russiske øyelegologen A. V. Khodin allerede i 1879, uttrykte først den oppfatningen at sykdommene i retinalfartøyene er årsaken til albuminurisk retinitt.

I forhold til patogenesen av hypertensiv retinopati er også som ennå ikke er definitivt fastslått data, men ganske sannsynlig er forekomsten av hypoksi på basis av dårlig blodtilførsel, noe som fører til øket permeabilitet av kapillære vegger og tilgang til det retinale vevet av plasma og røde blodceller.

Behandling av hypertensiv angiopati i netthinnen

Behandling av hypertensjon angioretinopathy redusert til en felles behandling av hypertensjon. Hvis den samlede prosessen er forbedret, kan omvendt utvikling og endringer i retina forekomme. Det er imidlertid ingen direkte avhengighet i dette tilfellet.

Les Mer Om Fartøyene