Hypertensiv sykdom

Hypertensiv sykdom - patologi av kardiovaskulære system, utvikler seg som et resultat av dysfunksjon av de høyere sentrene for vaskulær regulering, renal og neurohumorale mekanismer og som fører til hypertensjon, funksjonelle og organiske endringer i hjertet, sentralnervesystemet og nyrer. Subjektive symptomer på øket trykk er hodepine, tinnitus, hjertebank, dyspné, hjerte smerte, uklart syn, og andre. Undersøkelse for hypertensjon omfatter blodtrykk skjerm, EKG, ekkokardiografi, Doppler-ultralyd arteriell nyre og halsen, urinanalyse og biokjemiske indekser blod. Når diagnosen er bekreftet, foretas et utvalg av medisinering, med tanke på alle risikofaktorene.

Hypertensiv sykdom

Bly manifestasjon av hypertensjon - vedvarende høyt blodtrykk, dvs. blodtrykket, går ikke tilbake til normale nivåer etter løfting situasjons resulterende psyko-følelsesmessig eller fysisk belastning, og for å redusere bare etter å ha mottatt antihypertensiva... I henhold til WHO-anbefalinger er normalt blodtrykk ikke høyere enn 140/90 mm Hg. Art. Overskridelse av systolisk indeks over 140-160 mm Hg. Art. og diastolisk - mer enn 90-95 mm Hg. st., fast i hvilemodus med dobbel måling i løpet av to medisinske undersøkelser, betraktes som høyt blodtrykk.

Utbredelsen av hypertensive sykdommer blant kvinner og menn er omtrent den samme 10-20%, oftest utvikler sykdommen etter 40-års alderen, selv om hypertensjon ofte blir funnet selv hos ungdom. Hypertensiv sykdom bidrar til en raskere utvikling og alvorlig grad av atherosklerose og forekomsten av livstruende komplikasjoner. Sammen med aterosklerose er hypertensjon en av de hyppigste årsakene til tidlig dødelighet av en ung, bebodd befolkning.

Skille primære (essensielle) hypertensjon (eller høyt blodtrykk) og sekundære (symptomatisk) hypertensjon. Symptomatisk hypertensjon utgjør 5 til 10% av tilfellene av hypertensjon. Sekundær hypertensjon er en manifestasjon av den underliggende sykdommen: nyresykdommer (glomerulonefritt, pyelonefritt, tuberkulose, hydronephrosis, tumorer, nyrearteriestenose), skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), adrenal kjertel (pheochromocytoma, Syndrom Cushings, hyperaldosteronisme), coarctation eller aorta aterosklerose, etc..

Primær arteriell hypertensjon utvikles som en uavhengig kronisk sykdom og står for opptil 90% av tilfellene av arteriell hypertensjon. Ved hypertensiv sykdom er høyt blodtrykk en følge av ubalanse i kroppens reguleringssystem.

Mekanismen for utvikling av essensiell hypertensjon

I hjertet av patogenesen av hypertensjon er en økning i volumet av minuttet hjertemessig utgang og motstand av perifer vaskulær seng. Som svar på stressfaktor oppstå feilregulering tone perifere vaskulære høyere sentre i hjernen (hypothalamus og medulla oblongata). Det er en spasme av arterioler i periferien, inkludert nyre, som forårsaker dannelse av dyskinesiske og dyscirculatory syndromer. Økt sekresjon av neurohormoner av renin-angiotensin-aldosteronsystemet. Aldosteron, som deltar i mineralmetabolismen, forårsaker en forsinkelse i vann og natrium i vaskulærsengen, noe som ytterligere øker volumet av blod som sirkulerer i blodkar og øker blodtrykket.

Når hypertensjon blod viskositet øker, noe som fører til en reduksjon i blodstrøm og metabolisme i vev. Inerte veggene i blodårene bli tykkere og deres lumen smalner, som låser et høyt nivå av total perifer vaskulær motstand og gjør irreversible hypertensjon. I ytterligere ved å øke permeabiliteten og plasma impregnering karvegger oppstår ellastofibroza utvikling og arteriosklerose, som til slutt fører til sekundære forandringer i organvev: myokard sklerose, hypertensiv encefalopati, primær nefroangioskleroz.

Graden av skade på forskjellige organer for hypertensjon kan være ulike, men skiller ut flere kliniske og anatomiske hypertensjon utførelsesform i hovedsak påvirker nyrearterier, hjerte og hjerne.

Klassifisering av essensiell hypertensjon

Hypertensiv hjertesykdom er klassifisert ved hjelp av en rekke funksjoner.. grunner økning i blodtrykket, rettet mot organskade, nivået av blodtrykket, den gjennomblødning etc. I henhold til prinsippet fremstående etiologisk: essensiell (primære) og sekundær (symptomatisk) hypertensjon. Av naturen av hypertensjonen kan det være godartet (sakte fremgang) eller ondartet (raskt fremskredende) kurs.

Den største praktiske verdien er nivået og stabiliteten i blodtrykket. Avhengig av nivået skiller:

 • Det optimale blodtrykket er 115 mm Hg. Art.

Godartet langsomt progressiv hypertensjon, avhengig av målorganer og utvikling forbundet (tilhørende) tilstand slipper gjennom tre faser:

Trinn I (Mild til moderat hypertensjon) - ustabilt blodtrykket varierer i løpet av dagen fra 140/90 til 160-179 / 95 til 114 mm Hg. hypertensive kriser er sjeldne, forekommer mager. Det er ingen tegn på organisk skade på sentralnervesystemet og indre organer.

Trinn II (alvorlig hypertensjon) - BP innen 180-209 / 115-124 mm Hg. Hypertensive kriser er typiske. Objektivt (ved fysisk, laboratorieundersøkelser, ekkokardiografi, elektrokardiografi, radiografi) blir registrert innsnevring av retinal arterie, mikroalbuminuri, forhøyet serum-kreatinin i blodplasma, venstre ventrikulær hypertrofi, transient cerebral ischemi.

Trinn III (svært alvorlig hypertensjon) - blodtrykk fra 200-300 / 125-129 mm Hg. Art. og høyere, alvorlige hypertensive kriser utvikler seg ofte. Den skadelige effekten fenomen forårsaker hypertensjon av hypertensiv encefalopati, venstre ventrikkelsvikt, cerebral vaskulær trombose, blødninger og ødem av synsnerven, vaskulær dissekere aneurisme, nefroangioskleroz, nyresvikt og t. D.

Risikofaktorer for utvikling av hypertensjon

Hovedrollen i utviklingen av hypertensjon er spilt av forstyrrelsen av regulatorisk aktivitet av de høyere avdelingene i sentralnervesystemet, som styrer arbeidet med indre organer, inkludert kardiovaskulærsystemet. Derfor kan utviklingen av hypertensjon skyldes en repeterende nervøs overbelastning, langvarige og voldsomme forstyrrelser, hyppige nervøse forstyrrelser. Fremveksten av hypertensiv sykdom bidrar til overdreven spenning forbundet med intellektuell aktivitet, arbeid om natten, påvirkning av vibrasjon og støy.

Risikofaktoren ved utvikling av hypertensjon er økt saltinntak, noe som medfører arteriell spasme og væskeretensjon. Det er bevist at forbruket av en dag> 5 g salt øker risikoen for utvikling av høyt blodtrykk, spesielt hvis det er en genetisk predisposisjon.

Arv, belastet med hypertensjon, spiller en viktig rolle i utviklingen i nærmeste familie (foreldre, søstre, brødre). Sannsynligheten for høyt blodtrykk øker betydelig i nærvær av hypertensjon hos 2 eller flere nære slektninger.

Bidra til utvikling av hypertensjon og gjensidig støtter hverandre arteriell hypertensjon i kombinasjon med adrenal sykdom, skjoldbruskkjertelen, nyrene, diabetes, aterosklerose, fedme, kronisk infeksjon (betennelse i mandlene).

Hos kvinner øker risikoen for å utvikle hypertensjon i menopausale perioden på grunn av hormonell ubalanse og forverring av følelsesmessige og nervøse reaksjoner. 60% av kvinnene får hypertensive sykdommer i overgangsalderen.

Aldersfaktoren og kjønn bestemmer den økte risikoen for å utvikle hypertensiv sykdom hos menn. I alderen 20-30 år utvikler hypertensjon hos 9,4% av mennene, etter 40 år - i 35%, og etter 60-65 år - i 50%. I aldersgruppen under 40 år er hypertensjon vanlig hos menn, i eldre aldersgruppe varierer forholdet til fordel for kvinner. Dette skyldes en høyere frekvens av mannlig for tidlig dødelighet i middelalderen av komplikasjoner av essensiell hypertensjon, samt menopausale endringer i kvinnekroppen. I dag blir hypertensjon mer og mer oppdaget hos personer i ung og voksen alder.

Ekstremt gunstig for utviklingen av hypertensjon, alkoholisme og røyking, irrasjonell diett, overvekt, inaktivitet, dårlig økologi.

Symptomer på hypertensjon

Varianter av hypertensjonen er varierte og avhenger av nivået av økning i blodtrykk og på involvering av målorganer. I de tidlige stadier av hypertensjon er karakterisert ved nevrotiske forstyrrelser: vertigo, forbigående hodepine (ofte på baksiden av hodet) og vekten i hodet, tinnitus, pulsering i hodet, søvnforstyrrelser, tretthet, apati, følelse av svakhet, hjertebank, kvalme.

I fremtiden går dyspnø sammen med rask gange, løping, lasting, klatring av stigen. Arterialtrykk er stabilt høyere enn 140-160 / 90-95 mm Hg. (eller 19-21 / 12 hPa). Svette, rødme i ansiktet, rystende tremor, følelsesløp i fingrene og tærne, typisk kjedelig, langvarig smerte i hjertet av hjertet. Med væskeretensjon, hevelse i hendene ("symptom på ringen" - det er vanskelig å fjerne ringen fra fingeren), ansikt, puffiness i øyelokkene, stivhet.

Hos pasienter med essensiell hypertensjon er det lagt merke til en hylle, flimring av fluer og lyn foran øynene, som er forbundet med vasospasme i øyets netthinne; Det er en progressiv nedgang i synet, blødninger i netthinnen kan føre til et komplett synskort.

Komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Ved langvarig eller ondartet forløpet av hypertensiv sykdom utvikler kronisk vaskulær lesjon i målorganene: hjerne, nyrer, hjerte, øyne. Ustabilitet sirkulasjon i disse organene på bakgrunn vedvarende forhøyet blodtrykk kan føre til utvikling av angina, hjerteinfarkt, hemoragisk eller iskemisk slag, hjerteastma, lungeødem, aortadisseksjon, netthinneavløsning, uremi. Utviklingen av akutt krisesituasjon som på bakgrunn av hypertensiv sykdom krever redusere blodtrykket i de første minutter og timer, t. For å. Kan føre til at pasienten dør.

Forløpet av hypertensiv sykdom er ofte komplisert av hypertensive kriser - periodiske kortsiktige forhøyninger av blodtrykk. Utvikling av kriser kan bli innledet av følelsesmessig eller fysisk stress, stress, endring av værforhold, og så videre. D. I hypertensive krise observert en plutselig økning i blodtrykket, noe som kan vare i flere timer eller dager, og være ledsaget av svimmelhet, plutselig hodepine, hetetokter, hjertebank, oppkast, cardialgia, en synsforstyrrelse.

Pasienter under den hypertensive krisen er skremt, nervøs eller forhindret, trøtt. I alvorlig krise kan de miste bevisstheten. På bakgrunn av en hypertensiv krise og de tilgjengelige organiske endringene i blodårene, myokardinfarkt, akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser, kan akutt venstre ventrikulær svikt forekomme.

Diagnose av essensiell hypertensjon

Evaluering av pasienter med mistanke om hypertensjon som er beregnet for å: få bekreftet den jevne økning i blodtrykket, utelukke sekundær hypertensjon, for å identifisere tilstedeværelsen og graden av organskade, for å vurdere stadium av hypertensjon og risikoen for komplikasjoner. Når man samler anamnese, legges det særlig vekt på pasientens eksponering for risikofaktorene for hypertensjon, klager, nivået av økt blodtrykk, tilstedeværelsen av hypertensive kriser og samtidige sykdommer.

Informativ for å bestemme tilstedeværelsen og omfanget av hypertensjon er den dynamiske måling av blodtrykk. For å oppnå pålitelige indikatorer for blodtrykk, må følgende forhold følges:

 • Måling av blodtrykk utføres i et komfortabelt stille miljø, etter en pasient på 5-10 minutter. Det anbefales å utelukke røyking, stress, matinntak, te og kaffe 1 time før målingen, bruk av nese- og øyedråper (sympatomimetika).
 • Pasientens stilling - sittende, stående eller liggende, hånden er på nivå med hjertet. Mansjetten er plassert på skulderen, 2,5 cm over fossa i albuefold.
 • Ved pasientens første besøk, måles blodtrykket på begge hender, med gjentatte målinger etter et 1-2-minutters intervall. Hvis asymmetrien er> 5 mmHg, skal påfølgende målinger utføres på armen med høyere verdier. I andre tilfeller måles blodtrykket vanligvis på en "ikke-fungerende" arm.

Hvis blodtrykksverdiene for gjentatte målinger avvike fra hverandre, så er det sanne aritmetiske gjennomsnittet (unntatt minimums- og maksimumsverdiene for blodtrykk). I hypertensive sykdommer er selvkontroll av blodtrykk i hjemmet ekstremt viktig.

Laboratoriestudier omfatter klinisk analyse av blod og urin biokjemisk bestemmelse av kalium, glukose, kreatinin, totalkolesterol, triglyserider, urinanalyse og ved Zimnitskiy nechyporenko, Reberga prøven.

På elektrokardiografi i 12 ledd i hypertensive sykdommer, er hypertrofi av venstre ventrikel bestemt. EKG-data er spesifisert ved ekkokardiografi. Oftalmoskopi med undersøkelse av fundus avslører graden av hypertensive angioretinopati. Ledningen av ultralyd i hjertet bestemmes av en økning i venstre hjerte. For å bestemme lesjonen av målorganer, utføres ultralyd i bukhulen, EEG, urografi, aortografi, CT av nyrer og binyrene.

Behandling av essensiell hypertensjon

Ved behandling av essensiell hypertensjon er ikke bare å senke blodtrykket, men også korreksjonen og den størst mulige reduksjon i risikoen for komplikasjoner. Helt helbredende hypertensiv sykdom er umulig, men det er ganske realistisk å stoppe utviklingen og redusere krisenes frekvens.

Hypertensiv sykdom krever pasientens og legenes samlede innsats for å oppnå et felles mål. Hvert stadium av høyt blodtrykk er det nødvendig:

 • Vær oppmerksom på diett med økt inntak av kalium og magnesium, begrenset forbruk av bordsalt;
 • Stopp eller sterkt begrense alkohol og røyking;
 • Bli kvitt overflødig vekt;
 • Øk fysisk aktivitet: Det er nyttig å engasjere seg i svømming, fysioterapiøvelser, gå på tur;
 • Systematisk og for en lang tid for å ta medisinen som foreskrevet under kontroll av blodtrykk, og den dynamiske observasjon av kardiolog.

De hypertensive foreskrevet antihypertensiva, nedsettende vasomotorisk aktivitet og hemmer syntesen av noradrenalin, diuretika, betablokkere, disaggregants, hypolipidemiske og hypoglykemiske, sedativa. Valg av medikamentell behandling gjennomføres strengt enkeltvis over hele spekteret av risikofaktorer for blodtrykket, nærvær av andre sykdommer og organskade.

Kriterier for effektiviteten av behandling av hypertensjon er:

 • kortsiktige mål: maksimal reduksjon i blodtrykk til et nivå av god toleranse
 • Midtveismål: forebygging av utvikling eller progression av endringer av målorganer;
 • langsiktige mål: forebygging av kardiovaskulær og andre komplikasjoner og forlengelse av pasientens liv.

Prognose for hypertensjon

De langsiktige konsekvensene av hypertensjon bestemmes av scenen og naturen (godartet eller ondartet) av sykdomsforløpet. Alvorlig kurs, rask utvikling av hypertensiv sykdom, stadium III hypertensjon med alvorlig vaskulær skade øker signifikansen av vaskulære komplikasjoner og forverrer prognosen.

I hypertensiv sykdom er svært høy risiko for myokardinfarkt, slag, hjertefeil og for tidlig død. Uønsket hypertensjon forekommer hos personer som har blitt syk i ung alder. Tidlig systematisk administrasjon av terapi og kontroll av blodtrykk kan redusere utviklingen av essensiell hypertensjon.

Profylakse av essensiell hypertensjon

For primær forebygging av hypertensjon er eliminering av eksisterende risikofaktorer nødvendig. Nyttig moderat trening, lavt salt og hypokolesterolemisk diett, psykologisk lettelse, avvisning av dårlige vaner. Det er viktig å tidlig påvisning av hypertensjon ved overvåking og selvkontroll av blodtrykk, oppfølging av pasienter, overholdelse av individuell hypotensiv behandling og vedlikehold av optimalt blodtrykk.

Hypertensiv sykdom

Hypertensiv sykdom - er en av de vanligste sykdommer i SSS, utviklet som en konsekvens av primære lidelser sosudoreguliruyuschih sentre og den etterfølgende mekanismer neurohumoral og renal opprinnelse, karakterisert ved å øke trykket i arteriene, funksjonelle og organiske forstyrrelser i sentralnervesystemet, hjerte og nyrer i alvorlige former for sykdommen. Som et resultat er hypertensjon en neurose av høyere sentre som styrer og regulerer dette trykket.

For sykdommer slik som endokrine, nyre, hjerte og andre symptomatiske eller sekundære former for hypertensjon betraktes fundamental symptom som bevirker at organskade og danner der en patologisk prosess egenskaper.

Hypertensive hjertesykdommer er i dag ansett som en svært vanlig sykdom SSS hvor blodtrykks flere ganger høyere enn tatt opp i 140/90 mm Hg i fremtiden øker risikoen for cerebrovaskulære og kardiovaskulære komplikasjoner. I tillegg gjelder denne sykdommen like for begge kjønn. Dermed er i 4% av befolkningen fra 20 til 23 år økt trykk, og i en alder av femti til sytti år er det 50%.

Prognosen for pasienter diagnostisert med hypertensjon og den videre terapeutiske behandlingen taktikken vil avhenge av BP-indeksene, bidragende faktorer, "målorganer" som er involvert i denne patologiske prosessen, de kliniske tilstandene og omfanget av denne sykdommen.

Hypertensiv årsakssykdom

Årsakene til utviklingen av sykdommen hittil er ikke fullstendig klarlagt. Hypertensiv sykdom er preget av tidlig påvisning av det viktigste patologiske øyeblikket - en vanlig spasme av arterioler, som relaterer til den objektive metoden for å bestemme det økte trykket i hele systemet av arterielle kar.

Dannelsen av vedvarende prosesser av denne sykdommen påvirkes av ulike faktorer som regulerer blodtrykk under visse fysiske forhold.

Ved predisponert for hypertensiv sykdom inkluderer genetisk predisposisjon, emosjonelle og nervøs overbelastning, stress, sykdommer i det endokrine system, fedme, nikotin, alkohol, fysisk inaktivitet, renal sykdom, alder og andre.

En av hovedårsakene til blodtrykksøkning er ansett for å være nervøse stress, som kan utløses ved akutt og kronisk psykologisk og emosjonelt stress, konstant mental overanstrengelse, skader i hjernen eller skallen og hypoksi. Spesiell oppmerksomhet er lagt på den fremvoksende takykardien ledsaget av økt hjerteutgang.

Blant patologiske faktorer i dannelsen av forhøyet blodtrykk utsettes brudd på medulla oblongata og hypothalamus. Og faktorer av humoristisk natur, som regel, dannes i nyrene. Med blodsirkulasjon forstyrret i dem, produseres renin, som gjør hypertensinogen til angiotensin. I dette tilfellet bidrar sistnevnte substans til innsnevring av fartøyene og produksjon av mineralcorticoiden av binyrene. Og det påvirker igjen nefronene, stimulerer absorpsjonen av natrium, noe som forsinker i blodkarets kanal og fremkaller en økning i blodtrykket.

I tillegg har det betydelige arbeidet med kjertler i det endokrine systemet, som kjønnsorganer, skjoldbruskkjertelen og hypofysen, noe tilknytning til produksjonen av hormoner, som er involvert i økt blodtrykk.

På utvikling av hypertensjon kan matbårne faktorer også ha en direkte effekt. Så for eksempel registreres personer som bruker store mengder natriumklorid med høyere blodtrykksverdier. Som et resultat av det faktum at natrium holdes i kroppen, oppdages ødem av karveggen og en økning i blodtrykket.

Ikke den siste rollen i fremveksten av hypertensjon skyldes den genetiske faktoren. Med arvelighet av bilateral natur er den samme metabolismen arvet, og dette fører til en forstyrrelse i produksjonen av stoffer som regulerer dette trykket. Under påvirkning av alle disse faktorene blir hypertensjonen endelig dannet. I tillegg forårsaker en langvarig prosess for å begrense arteriolene i bukspyttkjertelen og binyrene sklerotiske endringer i dem. Og i hjerne-, koronarbeholdere og i aorta danner aterosklerose progressivt, noe som bidrar til brudd på blodsirkulasjonen i de aktuelle organer og utviklingen av hypertensiv sykdom.

Hypertensive symptomer Symptomer

En av de vanligste patologiske sykdommene i hele SS. hypertensiv sykdom vurderes. Hypertensjon er et stadig forhøyet blodtrykk. Prosessen med å øke trykket kommer i en tid da arteriene eller deres mindre grener, det vil si arteriolene, smale. Arterier betraktes som de viktigste transportruter, gjennom hvilke blod går inn i alle organer, så vel som vev i menneskekroppen. For de fleste mennesker er arterioler smalere, først som følge av spasme, og videre deres hulrom befinner seg i den innsnevrede tilstand, som et resultat av fortykket vegg, slik at flyten av blod for å overvinne disse begrensningene er nødvendig for å styrke hjertet arbeide, og dette provoserer flere blod utslipp fra skip på sporet. Dermed øker blodtrykket, noe som fører til hypertensjon i fremtiden.

Denne patologiske prosessen anses kronisk, som er preget av en vedvarende økning i blodtrykk over det systoliske trykket på 139 mm Hg. Art. og diastolisk - i 90 mm Hg. Art.

Hvis med forhøyet blodtrykk er det en lesjon av et organ, anses denne patologiske sykdommen som en sekundær form for hypertensjon. Nesten 90% av mennesker lider av en essensiell form for høyt blodtrykk. I regelen begynner økningen av økt blodtrykk med en tredobbelt registrering av et legemiddelnivå på 140/90 mm Hg. Art. og mer hos pasienter som ikke tar medisiner som reduserer blodtrykket.

Det er viktig å vite at økende press på små, men vedvarende figurer ennå ikke indikerer tilstedeværelsen av hypertensjon.

Symptomatologien til denne sykdommen er ikke preget av en viss spesifisitet. I tillegg kan pasienter i selv uvitende om den eksisterende patologi være for en lengre periode, ikke for å gjøre konkrete klager leve et aktivt liv med noen ganger manifesterte anfall av kvalme uttrykt i svimmelhet og svakhet. Mange mennesker forbinder dette med tretthet, selv om det er nødvendig å være oppmerksom på de første tegnene på utbruddet av hypertensjonen, og først og fremst å måle blodtrykket.

Pasienter i nærvær av denne sykdommen gjør kun klager når det er en lesjon av målorganer. De er mest følsomme for trykkstigninger. I dette tilfellet, med de første endringene i blodsirkulasjonen i hjernen, begynner hodet å spinne, smerte og støy i hodet vises, minnet og arbeidskapasiteten reduseres. Men i fremtiden kan pasienten gå nummen lemmer, generell svakhet, flash fluer, dobbelt syn, er det vanskelig, men helt i begynnelsen av sykdommen alle sirkulasjonsforstyrrelser preget av innkommende karakter. Men med et vidtgående stadium av hypertensjon, kan komplikasjoner utvikles i form av hjerneinfarkt eller blødning.

Den aller første og senere konstante manifestasjonen av forhøyet blodtrykk er hypertrofi eller en økning i LV som følge av veksten av sin masse på grunn av fortykkelse av kardiomyocytter. Først tetter LV-veggen, og deretter utvides hjemmets kamre seg. Videre viser denne hypertrofi av ugunstig prognostiske tegn til hypertensjon, fordi den letter risiko for ventrikulær arytmi arbeid, hjertesvikt, ischemisk hjertesykdom, plutselig død. Med utviklingen av venstre ventrikulær dysfunksjon vises åndenød under fysisk stress, astma, kardial opprinnelse, lungeødem, på bakgrunn av hypertensiv krise, og kongestiv hjertesvikt form. Som et resultat oppstår det ganske ofte myokardinfarkt og ventrikulær fibrillering. Og med aterosklerose, utvider aorta, som til slutt kan tjene som brudd og stratifisering.

Nyresvikt er preget av utseendet i urinen av protein, mikrohematuri og sylindruri. Men utviklingen av nyresvikt mot bakgrunnen av hypertensjon er svært sjelden. Når øynene påvirkes, blir synet redusert, lysfølsomheten reduseres, og noen ganger utvikler blinde. Dermed er det nødvendig å være svært oppmerksom på hypertensjon.

Et karakteristisk symptom på manifestasjon av hypertensjon er hodepine, som kan oppstå når som helst på dagen, men hovedsakelig om natten eller om morgenen, etter søvnen. Denne smerten er preget av tyngde og raspiranie i nakken, men det kan strekke seg til andre deler av hodet. Som regel, med høyt blodtrykk, er smerten i hodet innhyllet i naturen. Noen ganger øker ømhet med hoste, hodestillinger ledsaget av mindre hevelse i ansiktet og øyelokkene. Med pasientens vertikale posisjon forbedres muskelaktivitet og massasje, venøs utstrømning, og som følge av dette blir denne smerten mindre eller helt forsvunnet. I tillegg kan slik smerte med økende blodtrykk oppstå som et resultat av spenningen av de myke musklene i hodet eller dens sener. For å fremme sin utvikling kan psyko-emosjonell eller fysisk stress, men opphør av denne smerten er betinget av hvile og løsning av konfliktsituasjoner. Hovedsak kalles som regel en stresssmerte, som noen ganger manifesteres av kompresjon eller stramming av hodet, ledsaget av kvalme og svimmelhet. Men med langvarige uopphørlige smerter er det irritabilitet, raskt temperament, økt følsomhet for høy musikk og støy.

I hypertensive sykdommer observeres også karakteristiske smerter i hjertet, som hovedsakelig finnes på toppet eller i venstre del av brystbenet. De oppstår i en tilstand av absolutt hvile eller mot bakgrunn av emosjonell overstyring, så vel som uten å provosere fysisk anstrengelse. Disse hjertesmerter, som ikke er undertrykt av nitroglyserin, kan vare ganske lang tid.

På bakgrunn av høyt blodtrykk hos noen pasienter utvikler vanskeligheter med å puste i form av kortpustethet etter den første mosjon, og senere alene, som kan være tegn på en signifikant myokardial skade og dannelsen av HF.

I nærvær av hjertepatologi i form av insuffisiens, begynner nedre ekstremiteter å svulme hos de fleste pasienter. Dette skyldes oppbevaring av vann og natrium i kroppen som følge av hypertensjon på grunn av bruk av visse medisiner eller brudd på nyres funksjonelle aktivitet.

Når synshemming som konsekvens av hypertensiv sykdom mot bakgrunn av økt blodtrykk, vises fluer for øynene, tåke eller slør. Denne symptomatologien er karakteristisk for funksjonsnedsettelse av blodsirkulasjon i øyethinnen. Som et resultat av brutto endringer i netthinnen, slik som vaskulær trombose, retinal løsrivelse eller blødning, synstap, diplopi og noen ganger synlighetsfeil kan oppstå.

Grader av risiko for essensiell hypertensjon

Hvert år, i forbindelse med en sykdom som hypertensjon, holdes vitenskapelige konferanser, med hjertekardiologer fra hele verden. Til dags dato er det vedtatt i 2003, en enkelt klassifisering av sykdommen når det gjelder grader. Som et resultat er denne patologiske prosessen preget av tre grader av alvorlighetsgrad, for hvilke forskjellige verdier av blodtrykk er karakteristiske. Så det vanlige trykket er det systoliske trykket i området 120-129 mm Hg. Art. og diastolisk - 80-84 mm Hg. Art.

For den første (lyse) graden av hypertensjon, svarer trykket i mm Hg. Art. fra 140/90 til 160/100. I tillegg er det samtidig vedvarende BP uten endringer i indre organer.

Den andre (moderate) graden av denne sykdommen er preget av trykkfluktuasjoner fra 160/100 til 180/110 mm Hg. Art. Dette blodtrykket er preget av et stabilt kurs, men for å bringe det tilbake til normal, er det nødvendig å bruke medisiner. Som regel, når de undersøker slike pasienter, avslører de en forstørret venstre ventrikel.

Med den tredje (alvorlige) graden av hypertensjon blir vedvarende blodtrykk høyere enn 180/110 mm Hg. Art. Som følge av denne tilstanden utvikler ulike komplikasjoner i form av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, nyresvikt og hjerteinfarkt.

I prosessen med å diagnostisere sykdommen, basert på moderne klassifisering, er graden av hypertensjon satt strengt når man tar hensyn til alle risikofaktorer, nettopp de som forverrer den patologiske prosessen. Slike faktorer betraktes som en trussel med hensyn til dannelsen av kardiovaskulære komplikasjoner. I tillegg vil alle tilgjengelige faktorer, så vel som deres antall, betydelig påvirke prognosen for hypertensjon. Og for å bestemme graden av risiko for denne sykdommen er viktig å vurdere aldersgruppen av pasienter, deres kjønn, kvantitativ kolesterol, metabolske og arvelige faktorer, så vel som fysisk inaktivitet, røyking, organskade, som prosjektmålene.

Det er fire grader av risiko for økt blodtrykk i hypertensiv sykdom. Den første graden med lav risiko er karakteristisk for slike pasienter, som i løpet av de ti første årene fra begynnelsen av den patologiske prosessen reduseres sannsynligheten for at det oppstår komplikasjoner til 15%. For andre grad med gjennomsnittlig risiko er sannsynligheten for komplikasjoner nesten 20%. Den tredje graden er definert av risikoen for komplikasjoner på ca 30%. Og fjerde grad er preget av en ganske høy risiko for komplikasjoner, over 30%.

Risikofaktorer som kan forverre sykdomsforløpet og dets prognose inkluderer korrigerende og ikke korrigerende. I den første varianten, når du blir kvitt faktorer som bidrar til utviklingen av hypertensjon i form av et bestemt måltid, er det mulig å røyke, hypodynamia, fullstendig utvinning fra denne patologien. Det andre alternativet inkluderer: alder av pasienter, arvelig og rasistisk disposisjon.

Ved første grad av hypertensjon er det absolutt ingen risikofaktorer, så en endret livsstil, regelmessige observasjoner hos legen vil bidra til å stabilisere pasientens tilstand. Og i tilfelle ikke å senke blodtrykket, er medisiner foreskrevet.

Ved 2. grad av risiko foreskrives behandling etter observasjon i et halvt år.

Pasienter med en tredje grad må gjennomgå en medisinsk undersøkelse ved utnevnelse av medisinering.

Det fjerde risikonivået preges av en ugunstig prognose med stor sannsynlighet for komplikasjoner, noe som krever en snarlig undersøkelse med umiddelbar utnevnelse av egnet behandling.

Medisinsk historie om hypertensjon

Medisinsk historie anses å være det viktigste medisinske dokumentet som er utarbeidet for hver pasient som gjelder for enhver medisinsk eller forebyggende institusjon.

For eksempel når en pasient går inn i et ventesal med en diagnose av hypertensjon, som må bekreftes, blir passet og generell informasjon om den innkommende pasienten først fylt. I de tilfellene når legen undersøker pasienten først og fremst i ventetiden, er sagens historie fylt på samme sted med utnevnelse av diagnostiske metoder og medisinering. Men når en pasient straks går inn i avdelingen for kardiologi eller intensiv omsorg, utføres den primære undersøkelsen og fyllingen av medisinsk historie av legen direkte i avdelingen.

Til å begynne med klargjøres pasientens klager, noe som gir en ide om sykdommens karakteristika, samt ledsageren. Noen ganger er de så uttalt at du umiddelbart kan anta hypertensiv sykdom. I dette tilfellet klager pasienter om hodepine om morgenen, med lokalisering på baksiden av hodet, i kombinasjon med sværhet og ulykke i hodet. Samtidig klager de på dårlig søvn, irritabilitet, redusert effektivitet og minne. I fremtiden kan det være klager på smerte i hjertet, kortpustethet mot fysisk aktivitet og synshemming.

Deretter samler den behandlende legen en anamnese om sykdom og liv, samt en allergisk medisinsk historie hos pasienten med en diagnose av hypertensjon.

Når du blir spurt, finn ut når og med hvilken symptomatologi denne patologien begynte, om begynnelsen var gradvis, akutt eller subtil for pasienten. Det er obligatorisk å spørre, som pasienten selv forbinder utbruddet av den patologiske prosessen. Det er viktig å finne ut hvor lenge hypertensive sykdommer er, hvilke studier og resultat av behandling som ble utført tidligere.

Når de utarbeider livets anamnese, spør de om pasientens og vennens venner, om de var syk med noen sykdommer, særlig hypertensiv sykdom. I fremtiden blir pasienten avhengig av livsstil, dårlige vaner, arbeidsaktivitet, levekår, ernæringens natur, noe som er viktig for å bekrefte diagnosen hypertensjon. Det avslører også pasientens nervøse og mentale tilstand, relatert til situasjonen i familien og på jobben. Og kvinner blir spurt om menstruasjon, graviditet, fødsel eller overgangsalder.

Videre er medisinsk historie fylt med en beskrivelse av pasientens generelle undersøkelse og tilstanden til de indre organene. I en pasient med hypertensiv sykdom kan sykdommen forekomme i tre stadier. Pasienter i første fase har bare forhøyet blodtrykk uten endringer i indre organer. I andre trinn er det økt blodtrykk og økning i LV (etter en direkte undersøkelse av pasienten, røntgen, EKG eller ekkokardiografi). På denne tiden kan nyrene være involvert i den patologiske prosessen, så vær oppmerksom på urintester med proteinspor, enkeltrøde blodceller (dannet ved nyre-aterosklerose), samt en økning i temperaturen. I tillegg kjennetegnes kranspuls aterosklerose for dette stadiet av hypertensjon av kontraktssmerter bak brystbenet, som oppstår under fysisk anstrengelse og passerer etter turgåing eller nitroglyserin. Men i tredje etappen kan hjerteinfarkt, parese og lammelse oppstå på bakgrunn av nedsatt hjertekretsløp, og også en plutselig synskifte og til og med et fullstendig tap av det. På et hvilket som helst stadium kan en hypertensive krise utvikle seg, noe som utløser starten av et slag eller et angrep av hjertestimme.

Deretter utføres palpasjon, på grunn av hvilken hjertepunktet er bestemt, og slagverk bestemmes av hjertegrenser. Under lytting blir oppmerksomhet til hjertetoner, rytmen, samt fravær eller nærvær av støy, hjertefrekvens og blodtrykksmåling.

Etter undersøkelsen utføres en foreløpig diagnose av legen, en hensiktsmessig diagnostisk undersøkelsesplan utarbeides og medisinering foreskrives avhengig av stadium av hypertensjon.

I tilfelle av en hypertensive krise, blir det først stoppet, og deretter er sykdommens historie fylt ut med ordene til slektningene eller pasienten selv.

Obligatoriske metoder for diagnostisering av hypertensjon er: måling av blodtrykk, elektrokardiografi, røntgenfonokardiografi, veloergometri, ekokardiografiya. I tillegg foreskrives laboratoriemetoder for undersøkelse, som en generell blodprøve, en biokjemisk studie for proteiner, et C-reaktivt protein, transaminase, fibrinogen, etc., samt en urintest. Og bare på grunnlag av alle undersøkelsesmetoder avsluttes den endelige diagnosen og kompleks behandling av essensiell hypertensjon er foreskrevet.

I de aktuelle arkene i medisinsk historie, etter en daglig runde, foreskriver legen den nødvendige behandlingen, og registrerer også pasientens tilstand, som også legger til alle analyser av undersøkelsene. Ved intoleranse av visse legemidler, i tilfelle av kansellering eller erstatning, er alt fastsatt av tilhørende poster i tilfelle av en bestemt pasient med en diagnose av hypertensiv sykdom.

Etter utvinning er pasienten klar til å slippe ut sammendrag, som kort beskrives pasientens dato for mottak av sin sorg for, arten av strømmen av essensiell hypertensjon, testresultatene før og etter den foreskrevne behandling, så vel som alle taktikk av behandling og ved enden er den endelige prognose.

Det er obligatorisk for hver pasient å skrive skriftlige tilleggs anbefalinger ved å observere dagens regim, ernæring og narkotikabehandling etter uttak fra sykehuset.

Stadier av essensiell hypertensjon

Hypertensiv sykdom i henhold til morfologiske egenskaper er delt inn i tre stadier av dagens. Først av alt er dette et overgangsstadium, etterfulgt av et stadium av vanlige patologiske forandringer i arteriene, og den tredje er scenen med endrede organer som følge av forstyrrelser i arteriekarene.

♦ For det første (forbigående) fasen av hypertensjon er karakterisert ved periodisk økning i blodtrykket som følge av arteriolar krampe, der karveggen taper oksygen som opplever sult, og derfor er det forekomme forskjellige dystrofiske endringer.

Så er spasm erstattet av lammelse av arterioler med bevaring av hypoksi av deres vegger. Som et resultat blir veggene i arteriolene sterkt permeable, deres plasmorrhage utvikler seg, som strekker seg utover karetene, og som et resultat utvikler perivaskulært ødem.

Etter at blodtrykket er normalisert og mikrocirkulasjonen gjenopprettes, fjernes blod fra perivaskulære rom og arterievegger. Og som et resultat av økende belastninger på hjertet, som gjentas flere ganger, utvikler LV hypertrofi av kompenserende form. Hvis i dette stadiet å fjerne forholdene som forårsaker spenning av psykologisk og emosjonell karakter, og deretter utføre den nødvendige legemiddelbehandling, kan den begynnende patologiske prosessen med høyt blodtrykk stoppes, siden det i første fase ikke er noen irreversible endringer.

♦ I den andre fasen, preget av en utbredt forandring i arteriene, er det en jevn økning i blodtrykket. Alt dette skjer som et resultat av et dypt brudd på SS. og dens endringer.

Overgangen til første fase (overgang) av høyt blodtrykk til det andre (stabilt) skyldes virkningen av flere mekanismer av nevendokendinal natur med størst verdi av refleks, nyre og endokrine funksjoner. Dette gjentar ofte trykkstigningene, noe som som et resultat reduserer følsomheten til baroreceptorene som ligger på aortabuen. Og de, under normal funksjon, svekker aktiviteten til sympatisk-binyrene og senker blodtrykket. Og med den økte innflytelsen av dette systemet og spasmen av nyrene arterioler, skjer stimulering av reninproduksjon. Dette enzymet i blodet bidrar til dannelsen av angiotensin, noe som bidrar til å stabilisere blodtrykket ved høye priser. I tillegg forbedrer dette stoffet prosesser for dannelse og utgang av binyrene av mineralokortikoider, noe som ytterligere øker trykket og fremmer dets stabilisering.

Men de stadig økende spasmer av arterioler, de økende prosessene av plasmorrhage og den økende mengden proteinmasse på blodkarets vegger, forårsaker utvikling av hyalinose eller arteriolosklerose. Som et resultat blir veggene av fartøyene tettere, mindre elastiske, tykkere og som et resultat fører til en nedgang i det arteriolære lumen. Således øker konstant høyt blodtrykk signifikant hjertebelastningen, og dette bidrar til utviklingen av kompenserende hypertrofi. I dette tilfellet når hjertemassen nesten 750 gram. Derfor øker konstant høyt blodtrykksindeks belastningen på arteriene til en stor eiendom og forårsaker atrofi av muskelceller, noe som fører til tap av elastisitet av fartøyene selv.

I kombinasjon med den forandrede biokjemien av blod, akkumulert kolesterol og protein, er det en mulighet for dannelsen av aterosklerotiske lesjoner av store kar.

♦ For tredje fase av hypertensiv sykdom er endringer i organer som følge av berørte arterier karakteristiske. Disse endringene er sekundære brudd. Alvorlighetsgraden av disse endringene, så vel som symptomatiske manifestasjoner, er direkte avhengig av skade på arterioler og ulike komplikasjoner i forbindelse med de endrede karene.

Grunnlaget for endringer i organer av kronisk natur er brudd på blodtilførselen, økende mangel på oksygen og sklerotisk organskade. På dette stadiet utvikles ulike komplikasjoner i form av spasmer, trombose av arteriene og arteriolene, deres brudd, som forårsaker hjerteinfarkt eller blødninger.

Behandling av essensiell hypertensjon

I de tidlige stadier av sykdommen behandling fundamentet gjøre optimale driftsforhold er opprettet og fritid, så vel som preparater betegnet sedasjon (elenium, Seduxen, Fenazepan, Tazepan, Valerian, motherwort medisin Bechtrew). I tillegg anbefales bruk av barbiturater som følge av dårlig søvn. I dette tilfellet er det bedre å la pasienten ta en sovende stoffet slik at han kunne sove godt, enn å være redd for falske uttalelser om avhengighet til rusmidler og gjøre ingenting, og som et resultat pasienten ikke sover nok, og blodtrykket forblir forhøyet. Disse prinsippene for behandling er effektive for både andre og tredje stadier av hypertensjon.

Det anbefales at alt som bidrar til utviklingen av sykdommen, elimineres. Samtidig er det nødvendig å utelukke nattskift i arbeidet og å forlate arbeidet der det er eksponering for vibrasjon og støy og overdreven oppmerksomhetsspenning.

Viktig i behandlingen av hypertensjon er riktig formulert ernæring, som bør inkludere produkter som, i henhold til deres energiværdi, ikke vil overstige det daglige kravet, og med overflødig kroppsvekt vil være enda lavere. I dette tilfellet er det en streng restriksjon på forbruket av bordsalt (fra fem til åtte gram per dag).

Hovedmålet med behandlingen av hypertensjon er valget av stoffet, som i fremtiden vil gi normalt blodtrykk. Det er også viktig å forsøke å nå normalt trykk eller nesten normalt, da det forhindrer forekomsten av komplikasjoner som slag, dynamiske sykdommer i cerebral sirkulasjon og arteriosklerose av nyrene.

Stor fordel ved behandling av hypertensjon kommer fra oppholdet hos pasienter i forebyggende klinikker og sanatorier, som er organisert av bedrifter. Her kan pasienter være etter arbeid i forhold til en halvhospital, hvor fullstendig hvile, fysioterapi, riktig ernæring og søvn er opprettet for pasienten.

For behandling av hypertensiv sykdom brukes en rekke store mengder antihypertensive stoffer som reduserer forhøyet blodtrykk. I utgangspunktet er disse legemidler som påvirker reseptorene i nevralegenesen til hjertet og blodkarene (Inder, Anaprilin, Obzidan, etc., dvs. beta-blokkere); Legemidler som reduserer innholdet av norepinefrin og adrenalin i sentralnervesystemet og blodkarene (Dopegit, Clofelin, Reserpine).

Utnevnelsen av diuretika (Triampur, Furosemide, Hypothiazide) bidrar til frigjøring av vann og natrium fra kroppen og reduserer dermed økt blodtrykk. Også ha blodtrykksenkende virkning perifere vasodilatorer tegn som er karakterisert ved forskjellige virkningsmekanismer med en forlengelse i ende arterioler (Kaptopres, capoten, Kaptoprilderivater prazosin et al.). Som regel er legemidlet foreskrevet hovedsakelig av den behandlende legen.

Hittil er en kombinationsbehandling av essensiell hypertensjon mye brukt, det vil si flere medisiner foreskrives samtidig, for hvilke forskjellige virkemekanismer er karakteristiske. Denne metoden for terapeutisk behandling lar deg foreskrive medisiner i små doser. Blant disse legemidlene kan Adelphan isoleres, som inkluderer hydralazin, hypothiazid og reserpin.

Pasienter med hypertensiv sykdom anbefales kontinuerlig å ta antihypertensive stoffer. I tillegg utføres behandlingen av denne patologiske sykdommen under kontroll av blodtrykk. Det er også viktig å huske at det ikke finnes en permanent fastlagt dose av stoffet, så det kan både øke og redusere og administreres strengt individuelt, med tanke på trykkindikatorene.

Behandling av pasienter som lider av hypertensjon utføres hovedsakelig på poliklinisk basis. Og bare de pasientene som trenger å velge en ny kombinasjon av medisiner eller for å avklare diagnosen, er underlagt sykehusinnleggelse.

En alvorlig komplikasjon av essensiell hypertensjon er hypertensive krisen, som krever spesiell behandling og krever akutte tiltak. Alle er rettet mot det faktum at det er mulig å redusere den kraftige økningen i blodtrykket så snart som mulig, for å forbedre cerebral og renal blodsirkulasjon. I dette tilfellet skaper pasienten sjelefred og sjel. I tillegg skal pasienten ha en sengs resten av dagen med forhøyet hodeend og tilgang til frisk luft. Med en mindre hypertensiv krise brukes distraheringsbehandling i form av sennepplastre på baksiden av nakken, gastrocnemius-muskler, varme fotbad og kaldt til hodet. I de tilfellene når komprimering av smerter i hjertet ser ut mot bakgrunnen av økt blodtrykk, blir EKG registrert, da den hypertensive krisen kan provosere utviklingen av en akutt form for hjerteinfarkt.

Når pasienten er i opphisset tilstand, blir beroligende stoffer gitt, og for å senke blodtrykket blir først Klofelin pillen oppløst. Noen ganger bidrar til å ta hypotiazid eller furosemid for å stoppe krisen. Hvis alle de ovennevnte tiltakene er ineffektive, administreres Dibazol intravenøst. løsning. Etter intravenøs administrering av dette legemidlet, blir trykket vanligvis redusert etter tjue minutter, og den antihypertensive effekten vil vare i opptil tre timer. Samtidig, for å øke virkningen av Dibazolum, administreres Furosemide internt. I tillegg til disse legemidlene, under den hypertensive krisen, kan du intramuskulært eller intravenøst ​​introdusere Clopheline, hvoretter pasienten skal være i horisontal stilling i minst to timer.

Når kriser, som oppstår ganske vanskelig på grunn av dårlig eller redusere bruken av disse midler når de administreres Pentamin for intramuskulær eller intravenøs langsom obligatorisk kontroll av blodtrykket. Ganglioplegic inngang kan utløse et skarpt fall i trykket og sammenbruddet av utvikling, så det er viktig at pasienten ligger i sengen to eller tre timer, og blodtrykket ble målt hvert tyve minutter. Når ortostatisk kollaps oppstår, er det nødvendig å heve pasientens ben, injiser subkutant med Cordyamine eller intramuskulært Mesaton.

Komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Denne patologiske sykdommen refererer til en alvorlig abnormitet i CSF, som kan forårsake ulike komplikasjoner i kroppen som følge av det stadig økte trykket i arteriene. Hos pasienter som lider av hypertensjon, er det ofte oftere smerter i templene, svakhet, spinn i hodet, forekomst av støy ledsaget av kvalme og oppkast. Derfor kan behandling av essensiell hypertensjon i tid føre til alvorlige komplikasjoner, som hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom og hypertensiv krise. I den andre og tredje fasen av sykdommen kan funksjonsforstyrrelser i hjernen, hjertet og nyrene oppdages.

Den mest farlige komplikasjonen av hypertensjon er den hypertensive krisen, som utvikler seg ganske raskt og forårsaker en kraftig økning i blodtrykket. Symptomatiske manifestasjoner av krisen vises i form av kvalme og uopphørlig oppkast. Som regel er de resulterende komplikasjonene som skyldes hypertensjon en fare på grunn av sin hurtige kurs og negativ påvirkning på kroppen. Dette gjelder for eksempel myokardinfarkt, som kan vare i flere minutter og forårsake død.

Også en farlig komplikasjon av den patologiske prosessen anses angina, med henvisning til den vanligste patologien for hypertensjon. Under et angrep oppstår dumme smerter bak brystbenet, med hyppig oppkast og generell ubehag.

Utviklingen av IHD blir lettere ved tidlig diagnose av den underliggende sykdommen og manglende overholdelse av alle reseptene for komplisert behandling. I tillegg er det risiko for at pasienter med diagnose av hypertensjon utvikler koronararteriesykdom, noe som bidrar til dårlig inntak av koronar blodkar, og hjertet mangler tilstrekkelig næring.

For å unngå utvikling av slike komplikasjoner er det derfor nødvendig å ta alvorlig og ansvarlig den eksisterende hypertensjonen og konsultere en lege i tide.

Profylakse av essensiell hypertensjon

Som regel brukes to metoder for forebygging for å forhindre utvikling av hypertensjon: primær og sekundær.

Primær profylakse er nødvendig for friske mennesker, der blodtrykk ikke overskrider normale verdier.

Alle de følgende helseforbedrende tiltakene for forebygging vil bidra til å forbli trykket i normen, og vil også bidra til å kvitte seg med ekstra pounds og forbedre helsen din betydelig.

Utførelsen av noen fysiske øvelser bidrar bare til økt effektivitet. Dette kan løpe, gå, svømme, trene på simulatorene, respiratoriske og generelle utviklingsøvelser, som har en merkbar antihypertensiv effekt. I tillegg er det viktig å starte klasser med mindre belastninger på tretti minutter om dagen, og øke dem gradvis.

Et viktig forebyggende tiltak for hypertensjon er et lavt salt diett og et begrenset inntak av animalsk fett. Derfor bør du ikke konsumere mer enn en teskje salt per dag, samtidig som mange produkter i sammensetningen inneholder en tilstrekkelig mengde av det (hermetikk, ost, pickles, pølser, røykeprodukter). I tillegg kan saltet erstattes med hvitløk eller krydder eller på saltet, som inneholder en redusert mengde natrium.

Det er også nødvendig å gradvis fjerne fra kosten til stekt mat, bacon, rømme, pølse, ost, smør, supplere den med frukt og grønnsaker, vegetabilsk olje og lite fett fisk. Og selvfølgelig er preferanse best gitt til fettfattige meieriprodukter. Dermed kan du normalisere ikke bare din vekt, men også hindre utviklingen av aterosklerose, og dermed kontrollere kolesterol i blodet. Samtidig er dietten beriket med kalium, noe som er så nødvendig ved økt trykk.

Siden stressende situasjoner er de viktigste årsakene til forhøyet blodtrykk, anbefales det å mestre metodene for psykologisk lindring i form av automatisk trening, selvhypnose og meditasjon. Det viktige poenget er fortsatt et ønske om å finne den positive siden i nesten alt, for å nyte livet, å være tolerant av svakhetene i andre, endre deres karakter til det bedre, se på enhver situasjon med optimisme, prøver å være balansert. I tillegg hjelper hobbyer, kommunikasjon med dyr, vandring i å opprettholde mental balanse.

I nærvær av slike skadelige vaner, som å røyke og drikke, er det rett og slett haster å forlate sine skadelige virkninger. Tross alt, de og hypertensive sykdommer - dette er en forferdelig blanding som kan føre til et dødelig utfall.

Men hvis den hypertensive sykdommen ble diagnostisert, brukes ikke bare primære forebyggende tiltak, men også sekundære. Deres hovedoppgave er å beskytte målorganene fra konsekvensene av negativ natur og utvikling av mulige komplikasjoner, som IHD, hjerneblødning og hjerteinfarkt.

I tillegg er det viktig å følge den tidligere nevnte dietten, det er nødvendig å normalisere søvn med overholdelse av dagens regime. Du kan utføre pusteøvelser, bruke massasje, akupunktur, akupunktur, refleksologi, ta vitaminer, restorative urter og antioksidanter. Og selvfølgelig, daglig på visse timer for å måle blodtrykket og registrere resultatene for overvåking fra legen din.

Les Mer Om Fartøyene