Hypertensiv sykdom

Hypertensive hjertesykdommer (essensiell hypertensjon, primær hypertensjon) - en kronisk sykdom, som er kjennetegnet ved en lang periode med vedvarende økning i blodtrykket. Diagnosen av hypertensiv sykdom, som regel, er eksponert ved å ekskludere alle former for sekundær hypertensjon.

Ifølge anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon (WHO), er blodtrykket normalt, som ikke overstiger 140/90 mm Hg. Art. Overskridelsen av denne indikatoren er over 140-160 / 90-95 mm Hg. Art. i hvilemodus med dobbel måling under to medisinske undersøkelser indikerer tilstedeværelsen av pasientens hypertensjon.

Hypertensjon er ca 40% i den samlede strukturen av kardiovaskulær sykdom. Hos kvinner og menn møtes det med samme frekvens, risikoen for å utvikle økning med alderen.

Tidlig og riktig valgt behandling av hypertensiv sykdom kan redusere sykdomsprogresjonen og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Blant de viktigste faktorene som bidrar til utviklingen av hypertensjon, kalles brudd på regulatoriske aktiviteter i de høyere delene av sentralnervesystemet som styrer arbeidet med indre organer. Derfor utvikler sykdommen ofte mot bakgrunn av gjentatt psyko-emosjonelt stress, eksponering for kroppens vibrasjon og støy, samt arbeid om natten. En viktig rolle er spilt av genetisk predisposisjon - sannsynligheten for utseendet av hypertensiv sykdom øker med nærvær av to eller flere nære slektninger som lider av denne sykdommen. Hypertensiv sykdom utvikler seg ofte mot bakgrunnen av skjoldbruskkjertelen, binyrene, diabetes, aterosklerose.

Risikofaktorene inkluderer:

 • overgangsalder hos kvinner;
 • vektig;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • alderdom;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • overdreven forbruk av bordssalt, noe som kan forårsake spasmer og væskeretensjon
 • ugunstig økologisk situasjon.

Klassifisering av essensiell hypertensjon

Det er flere klassifikasjoner av hypertensjon.

Sykdommen kan ta en godartet (sakte fremgang) eller ondartet (raskt progressiv) form.

Avhengig av det diastoliske blodtrykk ble isolert lunge hypertensjon (diastolisk blodtrykk mindre enn 100 mm Hg. V.), middels (100-115 mm Hg. V.) og et høyt (mer enn 115 mm Hg. V.) Flow.

Avhengig av nivået av økning i blodtrykk, utmerker seg tre grader av hypertensiv sykdom:

 1. 140-159 / 90-99 mm Hg. Artikkel.;
 2. 160-179 / 100-109 mm Hg. Artikkel.;
 3. mer enn 180/110 mm Hg. Art.

Klassifisering av essensiell hypertensjon:

Blodtrykk (BP)

Systolisk BP (mmHg)

Diastolisk blodtrykk (mmHg)

Utdanning: Rostov State Medical University, spesialitet "Medisin".

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Hvis du bare ler to ganger om dagen - kan du senke blodtrykket og redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag.

Leveren er det tyngste organet i kroppen vår. Den gjennomsnittlige vekten er 1,5 kg.

En person som tar antidepressiva, vil i de fleste tilfeller igjen lide av depresjon. Hvis en person har håndtert depresjon selv, har han all sjanse til å glemme denne tilstanden for alltid.

Ifølge statistikk øker risikoen for tilbake skader på mandager med 25%, og risikoen for hjerteinfarkt - med 33%. Vær forsiktig.

Den mest sjeldne sykdommen er Kuru's sykdom. Bare representanter for stammen Fores i New Guinea er syke. Pasienten dør av latter. Det antas at årsaken til sykdommen er å spise den menneskelige hjerne.

Karies er den vanligste smittsomme sykdommen i verden, som selv influensa ikke kan konkurrere med.

Mages mage passer godt med fremmedlegemer og uten medisinsk inngrep. Det er kjent at magsaft kan løse selv mynter.

På narkotika for allergi i USA alene, blir mer enn 500 millioner dollar i året brukt. Tror du fortsatt at måten å endelig beseire allergien blir funnet?

Den første vibratoren ble oppfunnet på 1800-tallet. Han jobbet på en dampmotor og var ment å behandle kvinnelig hysteri.

Under drift bruker vår hjerne en mengde energi som tilsvarer en 10-watt pære. Så bildet av en lyspære overhead på tidspunktet for en interessant tanke er ikke så langt fra sannheten.

Folk som er vant til vanlig frokost, er mye mindre sannsynlig å lide av fedme.

Den gjennomsnittlige forventet levetid for lefties er mindre enn høyrehanders.

74-årige bosatt i Australia, James Harrison, ble blodgiver om 1000 ganger. Han har en sjelden blodgruppe, hvis antistoffer bidrar til å overleve nyfødte med alvorlig anemi. Dermed reddet australieren omtrent to millioner barn.

Faller fra en rumpa, du er mer sannsynlig å krølle nakken din enn å falle av en hest. Ikke prøv å motbevise denne utsagnet.

I fire skiver med mørk sjokolade inneholder omtrent to hundre kalorier. Så hvis du ikke vil bli frisk, er det bedre å ikke spise mer enn to stykker per dag.

Diagnosen av hjerneskivehernisering forårsaker vanligvis frykt og nummenhet hos en enkel person, og i horisonten vises umiddelbart ideen om at en operasjon skal utføres. V.

Arteriell hypertensjon - hva er det, årsakene, typene, symptomene, behandling av 1, 2, 3 grader

Arteriell hypertensjon (hypertensjon, hypertensjon) er en sykdom i kardiovaskulærsystemet, hvor blodtrykket i arteriene i den systemiske (store) sirkulasjonen av blodsirkulasjonen økes jevnt. I utviklingen av sykdommen er både interne (hormonelle, nervesystemer) og eksterne faktorer (overdreven forbruk av bordssalt, alkohol, røyking, fedme) viktige. Mer detaljert, hva slags sykdom er dette, vil vi vurdere videre.

Hva er hypertensjon

Arteriell hypertensjon er en tilstand som bestemmes av en vedvarende økning i systolisk trykk til en hastighet på 140 mm Hg. st og mer; og diastolisk trykk opptil 90 mm Hg. Art. og mer.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

En sykdom som hypertensjon oppstår fra abnormiteter i arbeidet med blodtrykkreguleringssentre. En annen årsak til høyt blodtrykk er sykdommer i indre organer eller systemer.

Disse pasientene har en sterk hodepine (særlig om morgenen) i regionen av occipital-delen, noe som forårsaker tyngde og stivhet i hodet. I tillegg klager pasientene på dårlig søvn, redusert arbeidsevne og minne, samt karakteristisk irritabilitet. Noen pasienter klager på smerte bak brystbenet, har problemer med å puste etter fysisk arbeid og synshemming.

Etter hvert øker trykket permanent, aorta, hjerte, nyrer, retina og hjerne påvirkes.

Arteriell hypertensjon kan være primær eller sekundær (ICD-10). Om lag en av ti hypertensive pasienter, er høyt blodtrykk forårsaket av et organs nederlag. I disse tilfellene snakker de om sekundær eller symptomatisk hypertensjon. Ca 90% av pasientene lider av primær eller essensiell hypertensjon.

WHO eksperter anbefaler en ekstra klassifisering av hypertensjon:

 • uten symptomer på skade på indre organer;
 • med objektive tegn på skade på målorganer (i blodprøver, med instrumental undersøkelse);
 • med tegn på skade og tilstedeværelse av kliniske manifestasjoner (hjerteinfarkt, forbigående cerebral sirkulasjon, retinopati av netthinnen).

hoved~~POS=TRUNC

Essensen av primær arteriell hypertensjon er en jevn økning i blodtrykket uten en klar årsak. Primær er en uavhengig sykdom. Det utvikler seg mot bakgrunnen av hjertesykdommer, og det kalles ofte essensiell hypertensjon.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Essensiell hypertensjon (eller hypertensiv sykdom) utvikler seg ikke på grunn av nederlag i noen organer. Deretter fører det til nederlag av målorganer.

Det antas at i kjernen av sykdommen er arvelige forstyrrelser, og sykdommer i reguleringen av høyere nerveaktivitet som forårsakes av konflikter i familien og på arbeidsplassen, konstant psykisk stress, en øket følelse av ansvar så vel som overvekt, etc.

Sekundær arteriell hypertensjon

Når det gjelder den sekundære formen, forekommer den mot bakgrunnen av sykdommer i andre indre organer. En lignende tilstand kalles også et syndrom av hypertensjon eller symptomatisk hypertensjon.

Avhengig av årsaken til forekomsten er de delt inn i følgende typer:

 • nyre;
 • endokrine;
 • hemodynamisk;
 • medisiner;
 • nevrogen.

Av naturen av kurset kan hypertensjon være:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • forbigående: stigningen i blodtrykket observeres sporadisk, varer fra flere timer til flere dager, normaliserer uten bruk av medisinering;
 • Labile: Denne typen hypertensjon er referert til den første fasen av hypertensjon. Egentlig er dette ikke en sykdom, men snarere en grensestat, siden den er preget av ubetydelige og ustabile trykksprengninger. Den stabiliserer seg selvstendig og krever ikke bruk av narkotika som reduserer blodtrykket.
 • Stabil arteriell hypertensjon. Vedvarende trykkøkning, hvor seriøs vedlikeholdsterapi brukes.
 • Kris: pasienten har periodiske hypertensive kriser;
 • ondartet: arterielt trykk stiger til høye figurer, patologien utvikler seg raskt og kan føre til alvorlige komplikasjoner og død av pasienten.

årsaker

BP øker med alderen. Omtrent to tredjedeler av personer over 65 år lider av hypertensjon. Mennesker etter alder 55 med normal BP har en 90% risiko for å utvikle hypertensjon over tid. Siden økt blodtrykk er vanlig hos eldre, kan slike "aldersrelaterte" hypertensjoner virke naturlig, men økt blodtrykk øker risikoen for komplikasjoner og dødelighet.

Høydepunkter de vanligste årsakene til hypertensjon:

 1. Nyresykdom,
 2. Hypodinami, eller mangel på mobilitet.
 3. Menns alder er over 55 år, kvinner - over 60 år.
 4. Tumor binyrene,
 5. Bivirkninger av narkotika,
 6. Økt trykk under graviditet.
 7. Hypodinami, eller mangel på mobilitet.
 8. Diabetes mellitus i anamnesen.
 9. Økt kolesterol i blodet (over 6,5 mol / l).
 10. Økt saltinnhold i mat.
 11. Systematisk misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Tilstedeværelsen av en av de ovennevnte faktorene er en anledning til å begynne å forebygge hypertensjon i nær fremtid. Forsømmelse av disse tiltakene med stor sannsynlighet vil føre til dannelse av patologi i flere år.

Bestemmelse av årsakene til arteriell hypertensjon krever oppførsel av ultralyd, angiografi, CT, MR (nyre, binyr, hjerte, hjerne), studier av biokjemiske parametere og blodhormoner, overvåking av blodtrykk.

Symptomer på hypertensjon

Som regel, før forekomsten av ulike komplikasjoner, oppstår arteriell hypertensjon ganske ofte uten noen symptomer, og den eneste manifestasjonen er en økning i blodtrykket. Dermed gjør pasientene nesten ikke klager eller de er ikke spesifikke, men hodepinen på en nakke eller i pannen er periodisk bemerket, noen ganger kan hodet dreies og det er mulig å få støy i ørene.

Syndromet av hypertensjon har følgende symptomer:

 • Trykk på hodepine, som forekommer periodisk;
 • Whistling eller tinnitus;
 • Svimmelhet og svimmelhet;
 • Kvalme, oppkast;
 • "Flyr" i øynene;
 • Hjertebanken;
 • Trykk på smerte i hjertet av hjertet;
 • Rødhet av ansiktshud.

De beskrevne tegnene er ikke spesifikke, og derfor ikke forårsake mistanke hos pasienten.

Som regel følges de første symptomene på høyt blodtrykk etter at de patologiske endringene i indre organer har skjedd. Disse tegnene er av innkommende karakter og avhenger av lesjonens område.

Det kan ikke sies at symptomene på hypertensjon hos menn og kvinner er vesentlig forskjellige, men faktisk er menn faktisk mer sannsynlig å bli rammet av denne sykdommen, særlig i aldersgruppen fra 40 til 55 år. Dette skyldes delvis forskjellen i fysiologisk struktur: menn, i motsetning til kvinner, har henholdsvis en større kroppsvekt, og volumet av blod som sirkulerer i blodkar er betydelig høyere, noe som skaper gunstige forhold for høyt blodtrykk.

En farlig komplikasjon av hypertensjon er en hypertensiv krise, en akutt tilstand som preges av en plutselig økning i trykk med 20-40 enheter. Denne tilstanden krever ofte et nødanrop.

Tegn som er verdt å ta hensyn til

På hvilke tegn er det nødvendig å være oppmerksom og ta kontakt med legen eller til og med å starte selvstendig til å måle trykket ved hjelp av en tonometer og skrive ned i en dagbok for selvkontroll:

 • Stump smerte i venstre bryst;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • smerte i nakkestøtten;
 • periodisk svimmelhet og tinnitus;
 • forverring av syn, utseende av flekker, "flyr" foran øynene;
 • kortpustethet når du trener;
 • cyanotiske børster og føtter;
 • hevelse eller hevelse i beina;
 • angrep av kvelning eller hemoptysis.

Grader av arteriell hypertensjon: 1, 2, 3

Graden og typen av sykdommen påvirker det kliniske bildet av arteriell hypertensjon. For å vurdere nivået av lesjoner av indre organer som følge av vedvarende forhøyet blodtrykk, er det en spesiell klassifisering av hypertensjon bestående av tre grader.

1 grad

I første fase er det ingen objektive symptomer på brudd på målorganer: hjerte, hjerne, nyrer.

2 grad av hypertensjon

Den andre graden av sykdommen kommer med systematisk og vedvarende sprang av blodtrykk, pasienten trenger hvile, medisinsk behandling, sykehusinnleggelse.

3 grader av AG

Systolisk over 180 mm Hg, diastolisk over 110 mm Hg. 3 grader regnes som en alvorlig form, trykket er stabilt på nivå med patologiske indikatorer, fortsetter med alvorlige komplikasjoner, og er dårlig egnet til korreksjon med medisinering.

Hvordan utvikler hypertensjon hos barn?

Arteriell hypertensjon hos barn er mye mindre vanlig enn hos voksne, og er fortsatt en av de vanligste kroniske sykdommene i pediatri. Ifølge ulike studier varierer forekomsten av denne patologien blant barn og ungdom fra 1 til 18%.

Årsakene til utviklingen av barn og ungdoms hypertensjon er som regel avhengig av barnets alder. Det meste av patologien forårsaker nyreskade.

Øk blodtrykk kan være et ukontrollert overflødig inntak av legemidler fra gruppen av adrenomimetika. Disse inkluderer naftizin, salbutamol.

Risikofaktorene for utvikling av hypertensjon inkluderer:

Forebygging av hypertensjon bør utføres på populasjons- og familienivå, så vel som i risikogrupper. For det første består forebygging i å organisere en sunn livsstil for barn og ungdom og korrigere identifiserte risikofaktorer. De viktigste forebyggende tiltakene må organiseres i familien: Opprettelse av en gunstig psykologisk atmosfære, riktig arbeidsform og hvile, ernæring som støtter opprettholdelsen av normal kroppsvekt, tilstrekkelig fysisk (dynamisk) belastning.

Komplikasjoner og konsekvenser for kroppen

En av de viktigste manifestasjonene av hypertensiv sykdom er nederlaget for målorganer. Pasienter med hypertensjon har en tendens til å dø i en tidlig alder. Den vanligste dødsårsaken er hjertesykdom. Stroker og nyresvikt er vanlige, særlig hos de med alvorlig retinopati.

De viktigste komplikasjonene av arteriell hypertensjon inkluderer:

 • hypertensive kriser,
 • forstyrrelser i cerebral sirkulasjon (hemorragiske eller iskemiske slag),
 • hjerteinfarkt,
 • nefrosclerose (primær skjult nyre),
 • hjertesvikt,
 • eksfolierende aorta aneurisme.

diagnostikk

Diagnose av arteriell hypertensjon utføres i henhold til resultatene av endringer i blodtrykk. Anamnese, fysisk undersøkelse og andre undersøkelsesmetoder bidrar til å identifisere årsaken og avklare nederlaget for målorganer.

Diagnose av arteriell hypertensjon er basert på følgende typer undersøkelser:

 • EKG, glukosetest og totalt blodtall;
 • Ultrasonografi av nyrene, bestemmelse av nivået av urea, kreatinin i blodet, generell urinanalyse - utføres for å utelukke sykdommens nyreart
 • Ultralyd av binyrene er tilrådelig å utføre med mistanke om feokromocytom;
 • analyse for hormoner, ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • MR i hjernen;
 • Konsultasjon med en nevrolog og øyelege.

Ved undersøkelse av en pasient avsløres lesjoner:

 • nyrer: uremi, polyuri, proteinuri, nyreinsuffisiens;
 • cerebrum: hypertensive encefalopati, cerebral sirkulasjonsforstyrrelse;
 • hjerte: fortykkelse av kardialveggene, hypertrofi i venstre ventrikel;
 • fartøy: innsnevring av lumen av arteriene og arteriolene, aterosklerose, aneurismer, aorta disseksjon;
 • øye fundus: blødninger, retinopati, blindhet.

behandling

Normalisering av blodtrykket og korrigering av påvirkning av risikofaktorer bidrar til å redusere sannsynligheten for komplikasjoner fra indre organer betydelig. Terapi inkluderer bruk av ikke-farmakologiske og medisinske metoder.

For behandling og undersøkelse for hypertensjon, må du se lege. Kun en spesialist etter en fullstendig undersøkelse og analyse av resultatene av undersøkelsene vil kunne diagnostisere og ordinere kompetent behandling på riktig måte.

Ikke-medisinske behandlinger

Først av alt er ikke-farmakologiske metoder basert på en endring i livsstilen til en pasient som lider av hypertensjon. Det anbefales å forlate:

 • røyking hvis pasienten røyker;
 • konsum av alkoholholdige drikker eller reduksjon i inntaket: for menn opptil 20-30 gram etanol per dag, henholdsvis for kvinner, opptil 10-20;
 • økt forbruk av bordssalt med mat, det må reduseres til 5 gram per dag, helst mindre;
 • Kosthold med begrensning av animalsk fett, søtsaker, salt og væske om nødvendig;
 • bruk av legemidler som inneholder kalium, magnesium eller kalsium. De brukes ofte til å redusere høyt blodtrykk.

Narkotika for arteriell hypertensjon

Terapi med rusmidler bør foreskrives under hensyntagen til følgende anbefalinger:

 1. Behandlingen starter med små doser medikamenter.
 2. Hvis det ikke er en kurativ effekt, er det nødvendig å erstatte ett legemiddel med en annen.
 3. Intervallet mellom grader bør være mindre enn 4 uker, forutsatt at det ikke er behov for en rask reduksjon i blodtrykket.
 4. Bruk av langtidsvirkende stoffer for å oppnå en 24-timers effekt med en enkelt dose.
 5. Anvendelse av den optimale kombinasjonen av enheter.
 6. Terapi bør være permanent. Bruk narkotikakursene er ikke tillatt.
 7. Effektiv kontroll av blodtrykk gjennom året bidrar til en gradvis reduksjon i dose og mengde medisiner.

Legemidlene foreskrevet av en spesialist for arteriell hypertensjon anbefales å bli stadig forandret, alternerende analoger. Ellers er det en vanedannende effekt når det produktive legemidlet fra hjertehypertensjon ikke lenger er i stand til å stabilisere den normale blodtrykksindeksen.

Strømforsyning

Sammen med livsstilen er det spesielt oppmerksom på ernæring i forebygging av hypertensjon. Det er mer nødvendig å spise naturlige produkter, uten tilsetningsstoffer, konserveringsmidler (hvis mulig). Menyen skal inneholde nok frukt, grønnsaker, umettede fettstoffer (linfrø, olivenolje, rød fisk).

I dietten til en pasient med hypertensjon må nødvendigvis inkludere cellulose. Det bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet og forhindrer dets absorpsjon. Derfor er det verdt å spise mer frukt og grønnsaker.

Hvis du har overvekt, må du redusere det daglige kaloriinnholdet til 1200-1800 kcal.

Fra hva det er bedre å nekte ved en arteriell hypertensi:

 • fisk og kjøtt av fete varianter, pølse produkter av butikk produksjon, hermetikk, røkt produkter, fett, ost;
 • margarin, konfektkrem, overflødig smør (brød kan spres på tynt, opplyst lag av olje);
 • søtsaker (kaker, kaker, søtsaker, sukker, kaker);
 • alkoholholdige drikker, sterk te (dette gjelder både grønn og svart te), kaffe;
 • for salte, skarpe, fete retter;
 • lag majones, sauser og marinader;

Anbefalinger for pasienter med hypertensjon

Hva en pasient med høyt blodtrykk bør vite og gjøre:

 1. opprettholde en normal vekt og midje omkrets;
 2. stadig trene;
 3. bruk mindre salt, fett og kolesterol;
 4. bruk mer mineraler, spesielt kalium, magnesium, kalsium;
 5. å begrense bruken av alkoholholdige drikker;
 6. slutte å røyke og bruke psyko-stimulerende stoffer.

outlook

Jo høyere blodtrykk og de mer utprøvde endringene i karene i retina eller andre manifestasjoner av målorganskade, jo verre er prognosen. Forventningen avhenger av trykkindikatorene. Jo høyere hans indekser, jo mer utprøvde endringer i fartøyene og indre organer.

Ved diagnostisering av "arteriell hypertensjon" og under evaluering av mulige konsekvenser, er spesialister i utgangspunktet avhengige av indikatorene for øvre trykk. Hvis alle medisinske forskrifter overholdes, vurderes prognosen som gunstig. Ellers utvikles komplikasjoner som gjør prognosen tvilsom.

forebygging

Forebygging av denne sykdommen består som regel i å observere riktig ernæring og i å utføre fysiske øvelser som betydelig forbedrer pasientens eller sunnes helse. Enhver fysisk trening i form av å løpe, gå, svømme, trene på simulatorene og pusteøvelsene bidrar bare til en økning i evnen til å jobbe og betydelig stabilisering av det økte trykket.

Hvis hypertensjon oppdages, er det ikke nødvendig å fortvile, det er viktig, sammen med den behandlende legen, å ta en aktiv rolle i valget av effektiv behandling.

Pasienter med denne sykdommen må ofte endre rutinen for å stoppe utviklingen av patologi. Disse forandringene vedrører ikke bare næring, men også vaner, arbeidets natur, hverdagslast, hvile og noen nyanser. Kun med anbefalingene fra leger, vil terapien være tilstrekkelig effektiv.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Hypertensiv sykdom: symptomer og behandling

Hypertensiv sykdom - de viktigste symptomene:

 • Støy i ørene
 • hodepine
 • svimmelhet
 • Hjertebanken
 • Kortpustethet
 • Leverforstørrelse
 • Smerte i hjertet
 • svette
 • irritabilitet
 • Rask tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Økt svette
 • Høyt blodtrykk
 • Nyresvikt
 • Hjertesvikt
 • Synshemming
 • Svarte prikker foran øynene
 • Nummen av fingre og tær
 • Forringelse av søvn
 • Følelse av pulsering i hodet
 • Gravity på baksiden av hodet

Hypertensiv sykdom er en kronisk sykdom som preges av en vedvarende økning i blodtrykk til høye tall på grunn av forstyrrelse i reguleringen av blodsirkulasjon i menneskekroppen. Også vilkår som hypertensjon og hypertensjon brukes til å referere til denne tilstanden.

Medisinsk statistikk er slik at hypertensjon til dags dato er en av de vanligste sykdommene. Vanligvis begynner det å utvikles hos mennesker etter 40 år, men det er fare for at det utvikles i alle aldre. Så, stadig og mer, begynte sykdommen å avsløre hos pasienter i arbeidsalderen. Det er verdt å merke seg at det rettferdige kjønet er syk flere ganger oftere enn menn. Men det er hos menn at hypertensjon er strengere, da de er mer tilbøyelige til å utvikle aterosklerose i blodkar.

Arterialt trykk kan øke med sterk psykisk eller fysisk belastning i kort tid - dette er helt normalt. En lengre økning i blodtrykket observeres i en rekke sykdommer i nyrene, endokrine kjertler, og også under graviditet. Men i dette tilfellet er hypertensjon bare ett av symptomene som indikerer endringer i organene. Ved hypertensiv sykdom er økt blodtrykk en uavhengig, primær, smertefull prosess.

Patogenesen av hypertensjon er slik at tonus av arteriolære vegger i kroppen øker under påvirkning av eksogene og endogene faktorer. Som en konsekvens, smelter de gradvis og blodstrømmen i de berørte karene blir forstyrret. Under denne patologiske prosessen øker blodtrykket på arteriene i veggene, noe som fører til ytterligere symptomatologi.

etiologi

Hovedårsaken til utviklingen av hypertensjon er økningen i aktiviteten til det sympatiske adrenalsystemet. I medulla oblongata hos en person er det vasomotoriske senteret lokalisert. Fra det på nervefibrene til fartøyets vegger er det visse impulser som får fartøyene til å utvide eller kontrakt. Hvis dette senteret er i en tilstand av irritasjon, vil fartøyene bare motta impulser som øker tonus av deres vegger. Som en konsekvens er lumenarteriene smale.

For arteriell hypertensjon er preget av økning i systolisk og diastolisk trykk. Dette observeres under påvirkning av ulike ugunstige faktorer.

Eksogene risikofaktorer:

 • alvorlig nervebelastning er den vanligste årsaken til progresjon av hypertensjon;
 • mangel på mosjon,
 • irrasjonell ernæring. Manglende overholdelse av kosthold og forbruk av store mengder fett og stekt mat;
 • overdreven forbruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • bruk av narkotiske stoffer.

Endogene risikofaktorer:

 • belastet arvelighet;
 • fedme;
 • aterosklerose av hjertets hjertekarboner;
 • økt blodviskositet (hjertet kan ikke fullt ut overta det med fartøy);
 • nyreproblemer som nephritis, glomerulonephritis, pyelonefritis;
 • en metabolsk lidelse;
 • tilstedeværelse av endokrine patologier;
 • økt konsentrasjon av kalsium i blodet;
 • effekten av adrenalin på hjertet i stressende situasjoner;
 • økt konsentrasjon av natrium i blodet.

klassifisering

Under hele studien av sykdommen har forskere utviklet ikke en klassifisering av hypertensiv sykdom - pasientens utseende, etiologi, nivået av økning i trykk, flytens art og så videre. Noen har lenge vært irrelevante, andre, tvert imot, brukes i økende grad.

Grader av hypertensjon (ved trykknivå):

 • optimal - indikatorer på 120/80;
 • normal - den øvre fra 120 til 129, den nedre - fra 80 til 84;
 • økte normal - de øverste indikatorene - fra 130 til 139, den nedre - fra 85 til 89;
 • hypertensiv sykdom med 1 grad - DM fra 140 til 159, DD - fra 90 til 99;
 • hypertensiv sykdom på 2 grader - indeksene for systolisk trykk øker til 160-179, og det diastoliske trykket til 100-109;
 • hypertensiv sykdom i tredje grad - systolisk trykk øker over 140, og diastolisk trykk - mer enn 110.

Stadiene av hypertensjon i WHO:

 • hypertensjon i 1. trinn - trykket stiger, men endringer i indre organer blir ikke observert. Det kalles også forbigående. Trykket stabiliseres etter en kort hvileperiode;
 • 2 trinn eller stabil. På dette stadiet av hypertensjon stiger trykket konstant. Hovedorganene til målet er påvirket. Under undersøkelsen kan det bli notert, nederlag av hjertet, fundusens nyrer, nyrer;
 • Trinn 3 eller sklerotisk. For dette stadiet av hypertensjon er karakterisert ikke bare en kritisk økning i diabetes og DD, men også uttrykt sklerotiske endringer i blodkarene i nyrene, hjertet, hjernen, øye fundus. Utvikling av farlige komplikasjoner - hjerneslag, koronar hjertesykdom, angioretinopati, hjerteinfarkt og så videre.

Formen av sykdommen (avhengig av hvilke organer organene er berørt av):

 • nyreform
 • hjerteform
 • hjernen form
 • blandet.
 • godartet og langsomt flytende. I dette tilfellet kan symptomene på utviklingen av patologi gradvis manifestere seg over en periode på 20 år. Fasene for både eksacerbasjon og remisjon observeres. Risikoen for komplikasjoner er minimal (med rettidig behandling);
 • ondartet. Trykket stiger kraftig. Denne form for hypertensiv sykdom er praktisk talt ikke egnet til terapi. Patologi er som regel ledsaget av ulike nyresykdommer.

Det er verdt å merke seg at ofte i hypertensive sykdommer på 2 grader og 3 i pasienten er det hypertensive kriser. Dette er en ekstremt farlig tilstand, ikke bare for menneskers helse, men også for hans liv. Klinikere skiller slike typer kriser:

 • neurovegetative. Pasienten er hyperaktiv og veldig spent. Det er slike symptomer på hypertensjon: hyperhidrose, tremor i øvre ekstremiteter, takykardi og kraftig urinering;
 • Edematous. I dette tilfellet er pasienten døsig og hans reaksjoner er hemmet. Muskelsvikt, hevelse i ansikt og hender, nedsatt diurese, vedvarende økning i blodtrykk er notert;
 • krampaktige. Dette alternativet er farlig, da det er stor risiko for å utvikle farlige komplikasjoner. Det er verdt å merke seg at han møter minst ofte. Det er preget av slike symptomer: kramper og nedsatt bevissthet. Komplikasjon - blødninger i hjernen.

symptomatologi

Symptomene på sykdommen er direkte avhengig av hvilket stadium av hypertensjon som observeres hos pasienten.

nevrogen

Økningen i blodtrykket observeres vanligvis mot en bakgrunn av sterkt psykometrisk stress eller på grunn av økt fysisk anstrengelse. På dette stadiet kan forekomsten av patologi ikke være overhodet. Noen ganger begynner pasienter å klage på smerte i hjertet, irritabilitet, hodepine, takykardi, en følelse av tyngde på baksiden av hodet. Indikatorer for diabetes og DD øker, men de kan lett bli normalisert.

sclerotic

Dette kliniske bildet suppleres med slike symptomer:

 • økt hodepine;
 • svimmelhet;
 • følelse av et rush av blod til hodet;
 • dårlig søvn;
 • periodisk nummenhet av fingrene på lemmer;
 • rask tretthet;
 • "Flyr" foran øynene;
 • vedvarende økning i blodtrykket.

Det er verdt å merke seg at dette stadiet kan utvikles i flere år, og pasientene vil være aktive og mobile. Men brudd på tilførsel av visse organer med blod innebærer et brudd på deres funksjon.

Den ultimate

Vanligvis på dette stadiet oppdager legene nyre og hjertesvikt, samt et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Utfallet av sykdommen, samt utviklingen av komplikasjoner, bestemmes av form av hypertensjon. Kriser oppstår ofte.

Med hjerteform utvikler pasienten gradvis til hjertesvikt. Det er kortpustethet, smerte i hjertets fremspring, hepatomegali, hevelse. På hjernen form av personen forstyrrer sterke hodepine, forstyrrelser av visuell funksjon.

Hypertensjon og fødsel

Hypertensjon i svangerskap er den vanligste årsaken til tidlig fødsel av et barn eller perinatal føtal død. Vanligvis har en kvinne allerede høyt blodtrykk før graviditeten begynner, og blir da mer aktiv, fordi det å være et barn er en slags stress for kroppen.

Gitt den høye risikoen for mor og det ufødte barnet i tilfelle av diagnostisering av sykdommen er viktig å finne ut nøyaktig omfanget av risikoen for å bestemme fremtiden barnefødsel, eller for å avslutte svangerskapet. Leger skiller tre grader av risiko (basert på stadium av arteriell hypertensjon):

 • 1 grad av risiko - komplikasjoner av graviditet er minimal, kriser utvikles sjelden. Angina er mulig. Graviditet i dette tilfellet er tillatt
 • 2 grad av risiko - uttalt. I 20-50% av tilfeller utvikles komplikasjoner. Den gravide kvinnen har hypertensive kriser, mangel på hjertets hjertehinne, høyt blodtrykk. Abort er indikert;
 • 3 grad av risiko. Komplikasjoner av graviditet forekommer i 50% av tilfellene. I 20% av tilfellene observeres perinatal dødelighet. Mulig frigjøring av morkaken, uremi, nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Graviditet er en fare for morens liv, så det blir avbrutt.

Pasienter som er gravide bør besøke legen en gang i uken, slik at de kan overvåke tilstanden deres. Obligatorisk behandling av hypertensjon. Det er lov å bruke slike hypotensive stoffer:

 • spasmolytika;
 • saluretiki;
 • sympatolytisk;
 • klonidinderivater;
 • preparater rauwolfia;
 • ganglion blokkere;
 • betablokkere.

Også, for å behandle en sykdom under graviditeten, leger leger til fysioterapi.

diagnostikk

Når det første tegn på en sykdom manifesterer seg, er det viktig å kontakte medisinsk institusjon umiddelbart for å bekrefte eller nekte diagnosen. Jo før dette er gjort, jo mindre risiko for progresjon av farlige komplikasjoner (nederlag av hjerte, nyrer, hjerne). Under den første undersøkelsen må legen måle trykket på begge hender. Hvis pasienten er eldre, måler de også i stående stilling. Under diagnosen er det viktig å klargjøre den sanne årsaken til patologienes utvikling.

En omfattende plan for diagnose av hypertensjon inkluderer:

 • anamnesis samling;
 • ABPM;
 • urinanalyse;
 • biokjemi av blod;
 • bestemmelse av nivået av dårlig kolesterol i blodet;
 • X-stråler;
 • ECG;
 • undersøkelse av fundus
 • USA.

behandling

Behandling for hypertensjon utføres i en sykehusstilling slik at legene kan konstant overvåke pasientens tilstand og, om nødvendig, justere behandlingsplanen. Det er viktig å normalisere pasientens dagbehandling, justere vekten, begrense inntaket av bordsalt og helt forlate dårlige vaner.

For å korrigere trykket foreskrive slike stoffer:

 • alfablokkere;
 • beta-blokkere;
 • kalsiumkanalblokkere;
 • diuretika. Denne gruppen medikamenter er spesielt viktig, da det bidrar til å senke nivået av natrium i blodet, og dermed redusere hevelsen av veggene i karene.

Alle disse legemidlene bør kun tas som foreskrevet av legen. Ukontrollert mottak av slike midler kan bare forverre pasientens tilstand. Disse stoffene er tatt i henhold til en bestemt ordning.

diett

Under behandling av hypertensjon, i tillegg til å ta medisiner, er det viktig å følge et spesielt diett. Ved hypertensjon er pasienten tildelt tabellnummer 10. Prinsipper for en slik diett:

 • legg til sjømat til kostholdet;
 • begrense saltinntaket;
 • fraksjonell mat;
 • begrense diett av karbohydrater og animalsk fett.

Kostholdet for denne patologien innebærer en begrensning:

 • sukker;
 • brød;
 • poteter,
 • Makaroni produkter;
 • retter fra frokostblandinger;
 • egg;
 • animalsk fett;
 • smeltet smør;
 • rømme og så videre.

Kosthold nr. 10 er full og kan observeres i lang tid. For å forbedre smaken av retter i dem kan du legge til:

Dietten vises ikke bare under behandlingen, men også etter det, for ikke å provosere forverring. Det bør bemerkes at dietten er utviklet strengt individuelt for hver pasient, idet man tar hensyn til kroppens egenskaper. Et viktig poeng - mens diett må du ikke konsumere mer enn 1,5 liter væske per dag.

forebygging

Forebygging av hypertensjon er ganske enkelt. Det første som må gjøres er å normalisere dietten, og også å lede en aktiv livsstil. For at båtene skal være elastiske, må du spise mer grønnsaker og frukt, drikke opptil 2 liter vann per dag. Du kan ta vitaminpreparater. Forebygging av hypertensjon innebærer også utelukkelse av røyking og inntak av alkoholholdige drikker.

Hvis det er mulig, bør stress unngås, da de er en av de fremkallende faktorene i sykdommen. Forebygging av hypertensjon bør behandles så tidlig som mulig for å minimere risikoen for å utvikle sykdommen.

Hvis du tror at du har det Hypertensiv sykdom og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en kardiolog, en terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Mannlig overgangsalder er en lidelse som utvikler seg absolutt i alle medlemmer av det mannlige kjønn, noe som betyr at det er en helt normal prosess assosiert med kroppens naturlige aldring. I det medisinske feltet kalles denne tilstanden andropause.

Feil eller anatomiske abnormiteter i hjerte og kar-systemet, som forekommer hovedsakelig under fosterutvikling eller når et barn blir født, kalles medfødt hjertesykdom eller CHD. Navn på medfødt hjertesykdom er diagnostisert, legen som diagnostisert nesten 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Årsaker Symptomer Diagnose LechenieSamo sykdom er en abnormitet av hjertet og vaskulære strukturer. Faren for sykdommen ligger i det faktum at i nesten 90% av tilfellene overlever ikke nyfødte til en måned. Statistikk viser også at i 5% av tilfellene dør barn med UPU før 15 år. Medfødte hjertefeil har mange typer hjerteanomalier som fører til endringer i intrakardial og systemisk hemodynamikk. Med utviklingen av CHD er det brudd på blodstrømmen i store og små sirkler, samt blodsirkulasjon i myokardiet. Sykdommen okkuperer en av de ledende stillingene som oppstår hos barn. På grunn av at UPU er farlig og dødelig for barn, er det verdt å demontere sykdommen mer detaljert og lære alle viktige punkter om hva dette materialet vil fortelle.

Abstinenssyndrom - en rekke forskjellige lidelser (som oftest ved mentaliteten) finner sted ved en skarp avslutning for mottak av alkohol eller nikotin i kroppen etter lengre tids forbruk. Hovedfaktoren, som forårsaker denne lidelsen, er et forsøk av kroppen å uavhengig oppnå tilstanden som var med aktiv bruk av en gitt substans.

Metabolisk syndrom - er en patologisk tilstand som samtidig inneholder flere sykdommer, nemlig diabetes mellitus, koronar hjertesykdom, høyt blodtrykk og fedme. Denne sykdommen rammer hovedsakelig menn og personer over 35 år, men nylig har antall barn med tilsvarende diagnose økt. De viktigste provokatørene av denne tilstanden anses å være stillesittende livsstil, underernæring, nervøs overexertion, og også en endring i hormonell bakgrunn.

Symptomokompleks, som indikerer et brudd på cerebral sirkulasjon, som oppstår mot bakgrunnen av kompresjon av ett eller flere blodårer gjennom hvilke blod går inn i hjernen, er et syndrom i vertebralarterien. For første gang ble sykdommen beskrevet så tidlig som 1925 av berømte franske leger som studerte symptomene som fulgte med cervikal osteokondrose. Deretter møttes han hovedsakelig hos eldre pasienter, men i dag har sykdommen blitt "yngre" og symptomene er i stadig større grad funnet hos 30 og noen ganger 20 år gamle unge.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hypertensiv sykdom: klassifisering og symptomer

Hypertensiv sykdom er en sykdom som er ledsaget av en langvarig økning i systolisk og diastolisk blodtrykk og et brudd på reguleringen av lokal og generell blodsirkulasjon. Denne patologien er provosert av dysfunksjon av de høyere sentrene for vaskulær regulering, og den har ingenting å gjøre med organiske patologier i kardiovaskulære, endokrine og urinveisystemer. Blant arteriell hypertensjon er det ca 90-95% av tilfellene, og bare 5-10% står for andelen av sekundær (symptomatisk) hypertensjon.

Vurder årsakene til hypertensjon, gi en klassifisering og fortell om symptomene.

Årsaker til høyt blodtrykk

Grunnen til å heve blodtrykket ved hypertensjon er det, som svar på stress, de høyere sentre i hjernen (medulla oblongata og hypotalamus) begynner å produsere mer av hormoner av renin-angiotensin-aldosteronsystemet. Pasienten synes trekning av perifere arterioler, og forhøyede nivåer aldosteron fører blod retensjon av natriumioner og vann, som fører til en økning i volumet av blod i karseng, og blodtrykket stiger. Over tid øker viskositeten til blodet, fortykkelse av karets vegger og innsnevring av deres lumen. Disse endringene fører til dannelsen av et vedvarende høyt nivå av vaskulær motstand, og arteriell hypertensjon blir stabil og irreversibel.

Mekanismen for utvikling av essensiell hypertensjon

Under sykdomsprogresjonen blir veggene av arterier og arterioler mer permeable og impregnert med plasma. Dette fører til utvikling av arteriosklerose og ellastofibroza at provosere irreversible endringer i vev og organer (primær nefrosklerose, hypertensiv encefalopati, myokard sklerose og andre.).

klassifisering

Klassifisering av hypertensjon omfatter følgende parametere:

 1. På nivået og stabiliteten av høyt blodtrykk.
 2. Nivået på økning i diastolisk trykk.
 3. Nedstrøm.
 4. På nederlag av organer utsatt for svingninger i arteriell press (målorganer).

På nivået og stabiliteten av høyt blodtrykk skille mellom tre grader av hypertensjon:

 • Jeg (myk) - 140-160 / 90-99 mm. Hg. Blodtrykket øker kortsiktig og krever ikke medisinsk behandling;
 • II (moderat) - 160-180 / 100-115 mm. Hg. For å redusere blodtrykket krever å ta antihypertensive stoffer, tilsvarer I-II-stadiet av sykdommen;
 • III (tung) - over 180 / 115-120 mm. Hg. Det har et ondartet kurs, det gir ikke medisinsk terapi og tilsvarer III-stadiet av sykdommen.

På nivået med diastolisk trykk skille mellom slike varianter av hypertensjon:

 • Enkel flyt - opp til 100 mm. Hg. Artikkel.;
 • moderat strøm opp til 115 mm. Hg. Artikkel.;
 • tung strøm - over 115 mm. Hg. Art.

Med mild utvikling av hypertensiv sykdom i løpet av kurset, er det tre stadier:

 • forbigående (stadium I) - AD ustabil og øker av og til, varierer mellom 140-180 / 95-105 mm. Hg. Noen ganger observeres ikke alvorlige hypertensive kriser, patologiske endringer i indre organer og CNS er fraværende.
 • stabil (II stadium) - blodtrykket stiger fra 180/110 til 200/115 mm. Hg. Alvorlige hypertensive kriser blir observert oftere, i pasienten finner man organiske organske lesjoner av organer og cerebral iskemi under undersøkelsen;
 • Sklerotisk (III stadium) - BP stiger til 200-230 / 115-130 mm. Hg. Art. og høyere hypertensive kriser blir hyppige og alvorlige, skader på indre organer og sentralnervesystemet forårsaker alvorlige komplikasjoner som kan true pasientens liv.

Alvorlighetsgraden av hypertensjon er bestemt etter graden av nederlag av målorganer: hjerte, hjerne, blodårer og nyrer. På II-stadiet av sykdommen oppdages slike lesjoner:

 • fartøy: Tilstedeværelse av aterosklerose av aorta, karotid, lårben og iliac arterier;
 • hjerte: veggene i venstre ventrikel blir hypertrophied;
 • nyre: pasienten viser albuminuri og kreatinuri opptil 1,2-2 mg / 100 ml.

Ved den tredje fasen av hypertensjon utvikler organiske skader av organer og systemer og kan forårsake ikke bare alvorlige komplikasjoner, men også pasientens død:

 • hjerte: IHD, hjertesvikt;
 • fartøy: fullstendig blokkering av arterier, aorta disseksjon;
 • nyre: nyresvikt, uremisk beruselse, kreatinuri over 2 mg / 100 ml;
 • øye fundus: grumlighet i retina, puffiness av den optiske nervens papil, blødningsfokus, rhinopati, blindhet;
 • CNS: vaskulære kriser, cerebrosclerose, hørselshemmede, angiospastiske, iskemiske og hemorragiske slag.

Avhengig av forekomsten av sklerotiske, nekrotiske og hemorragiske lesjoner i hjerter, hjerner og briller, slik kliniske og morfologiske former for sykdommen:

årsaker

Hovedårsaken til utviklingen av hypertensjon er utseendet på et brudd på regulatorisk aktivitet av medulla oblongata og hypothalamus. Slike brudd kan provoseres:

 • hyppige og langvarige forstyrrelser, erfaringer og psyko-sjokk-sjokk;
 • overdreven intellektuell byrde;
 • uregulert arbeidsplan
 • Påvirkningen av ytre irritasjonsfaktorer (støy, vibrasjon);
 • ineffektiv ernæring (forbruk av et stort antall matvarer med høye nivåer av animalsk fett og bordsalt);
 • arvelig predisposition;
 • alkoholisme;
 • nikotinavhengighet.

For å fremme utviklingen av hypertensjon kan ulike patologier av skjoldbruskkjertelen, binyrene, fedme, diabetes og kroniske infeksjoner.

Legene bemerker at utviklingen av hypertensiv sykdom ofte begynner i en alder av 50-55 år. Opptil 40 år er det vanligere hos menn, og etter 50 år - hos kvinner (spesielt etter utbruddet av overgangsalderen).

symptomer

Alvorligheten av det kliniske bildet av hypertensiv sykdom avhenger av nivået av forhøyning av arterielt trykk og nederlag av målorganer.

I de første stadiene av sykdommen har pasienten klager over slike nevrotiske lidelser:

 • episoder av hodepine (det er oftere lokalisert i nakken eller pannen, og styrkes når du beveger deg og prøver å vippe ned);
 • svimmelhet;
 • intoleranse av sterkt lys og høy lyd i tilfelle hodepine;
 • følelse av tyngde i hodet og krusninger i templene;
 • støy i ørene;
 • apati;
 • kvalme;
 • hjertebank og takykardi;
 • søvnforstyrrelser;
 • rask tretthet;
 • parestesi og smertefull prikking i fingrene, som kan ledsages av blanchering og et fullstendig tap av følsomhet i en av fingrene;
 • intermittent claudication;
 • pseudo-reumatisk smerte i musklene;
 • kaldt i bena.

Med sykdomsprogresjonen og vedvarende økning i blodtrykk til 140-160 / 90-95 mm. Hg. Art. pasienten er kjent:

 • smerte i brystet;
 • kjedelig smerte i hjertet;
 • dyspné med rask gange, klatring av trapper, løping og økt fysisk aktivitet;
 • rystende tremor;
 • kvalme og oppkast;
 • følelse av hylle og blinking av fluer foran øynene;
 • blødning fra nesen;
 • svette;
 • rødhet i ansiktet;
 • puffiness av øyelokkene;
 • hevelse i ekstremiteter og ansikt.

Hypertensive kriser i sykdomsprogresjonen blir hyppigere og lengre (kan vare i flere dager), og arterielt trykk stiger til høyere tall. Under krisen vises pasienten:

 • en følelse av angst, angst eller frykt;
 • kald svette;
 • hodepine;
 • kulderystelser, tremor;
 • rødhet og hevelse i ansiktet;
 • forverring av syn (slør for øynene, redusert synsstyrke, blinking av fluer);
 • taleforringelse;
 • følelsesløp av lepper og tunge;
 • passer til oppkast;
 • takykardi.

Hypertensive kriser trinn I til sykdom sjelden føre til komplikasjoner, men II og III stadium av sykdommen, kan de være komplisert hypertensiv encefalopati, hjerteinfarkt, lungeødem, nyresvikt og slag.

diagnostikk

Undersøkelse av pasienter med mistanke om hypertensjon er rettet mot å bekrefte en stabil stigning i blodtrykket, unntatt sekundær hypertensjon, å bestemme sykdomsstadiet og oppdage skader på målorganer. Det inkluderer slike diagnostiske studier:

 • forsiktig samling av anamnese;
 • blodtrykksmålinger (på begge hender, morgen og kveld);
 • biokjemiske blodprøver (for sukker, kreatinin, triglyserider, totalt kolesterol, kaliumnivå);
 • urintester for Nechiporenko, Zemnitsky, for Reberg-testen;
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • forskning av fundus;
 • magnetisk resonans avbildning av hjernen;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • Nyrer ultralyd;
 • urografi;
 • aortography;
 • EEG;
 • Datatomografi av nyrene og binyrene;
 • blodprøver for nivået av kortikosteroider, aldosteron og reninaktivitet;
 • urinanalyse for katekolaminer og deres metabolitter.

behandling

For behandling av hypertensjon er et sett med tiltak som er rettet mot:

 • reduksjon i arterielt trykk til normale verdier (opptil 130 mm Hg, men ikke lavere enn 110/70 mm Hg);
 • forebygging av skade på målorganet;
 • Utelukkelse av uønskede faktorer (røyking, fedme, etc.), som bidrar til sykdomsprogresjonen.

Ikke-medikamentell terapi av hypertensiv sykdom inkluderer en rekke tiltak som er rettet mot å eliminere de negative faktorene som forårsaker sykdomsprogresjon og hindre mulige komplikasjoner av hypertensjon. De inkluderer:

 1. Nekte å røyke og drikke alkohol.
 2. Bekjemper overflødig vekt.
 3. Økt fysisk aktivitet.
 4. Endre kostholdet (reduserer inntaket av bordsalt og antall animalske fettstoffer, øker forbruket av vegetabilsk mat og matvarer med høy kalium og kalsium).

Drogbehandling for hypertensjon er foreskrevet for livet. Utvalg av medisiner utføres strengt individuelt med hensyn til dataene om pasientens helsestatus og risikoen for utvikling av mulige komplikasjoner. Komplekset av medisinering kan omfatte preparater av følgende grupper:

 • anti-adrenerge midler: Pentamin, Clopheline, Raunatin, Reserpine, Terazonin;
 • beta-adrenerge reseptorblokkere: Trazicore, Atenolol, Timol, Anaprilin, Visken;
 • alfa-adrenerge reseptorblokkere: Prazosin, Labetalol;
 • arteriolære og venøse dilatatorer: natriumnitroprussid, dimkarbin, tensitral;
 • arteriolære vasodilatorer: Minoxidil, Apressin, Hyperstat;
 • kalsiumantagonister: Corinfar, Verapamil, Diltiazem, Nifedipin;
 • ACE-hemmere: lisinopril, kaptopril, enalapril;
 • diuretika: hypothiazid, furosemid, triamteren, spironolakton;
 • blokkere av angiotensin II-reseptorer: Losartan, Valsartan, Lorista H, Naviten.

Pasienter med høyt diastolisk trykk (over 115 mm Hg) og alvorlige hypertensive kriser anbefales på sykehus.

Behandling av komplikasjoner av hypertensjon utføres i spesialiserte dispensarer i samsvar med de generelle prinsippene for behandling av syndromet, som forårsaker komplikasjoner.

OTR, overfør "Studio Health" på emnet "Hypertensive sykdom"

Les Mer Om Fartøyene