Hypertensiv sykdom

Hypertensive hjertesykdommer (essensiell hypertensjon, primær hypertensjon) - en kronisk sykdom, som er kjennetegnet ved en lang periode med vedvarende økning i blodtrykket. Diagnosen av hypertensiv sykdom, som regel, er eksponert ved å ekskludere alle former for sekundær hypertensjon.

Ifølge anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon (WHO), er blodtrykket normalt, som ikke overstiger 140/90 mm Hg. Art. Overskridelsen av denne indikatoren er over 140-160 / 90-95 mm Hg. Art. i hvilemodus med dobbel måling under to medisinske undersøkelser indikerer tilstedeværelsen av pasientens hypertensjon.

Hypertensjon er ca 40% i den samlede strukturen av kardiovaskulær sykdom. Hos kvinner og menn møtes det med samme frekvens, risikoen for å utvikle økning med alderen.

Tidlig og riktig valgt behandling av hypertensiv sykdom kan redusere sykdomsprogresjonen og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Blant de viktigste faktorene som bidrar til utviklingen av hypertensjon, kalles brudd på regulatoriske aktiviteter i de høyere delene av sentralnervesystemet som styrer arbeidet med indre organer. Derfor utvikler sykdommen ofte mot bakgrunn av gjentatt psyko-emosjonelt stress, eksponering for kroppens vibrasjon og støy, samt arbeid om natten. En viktig rolle er spilt av genetisk predisposisjon - sannsynligheten for utseendet av hypertensiv sykdom øker med nærvær av to eller flere nære slektninger som lider av denne sykdommen. Hypertensiv sykdom utvikler seg ofte mot bakgrunnen av skjoldbruskkjertelen, binyrene, diabetes, aterosklerose.

Risikofaktorene inkluderer:

 • overgangsalder hos kvinner;
 • vektig;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • alderdom;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • overdreven forbruk av bordssalt, noe som kan forårsake spasmer og væskeretensjon
 • ugunstig økologisk situasjon.

Klassifisering av essensiell hypertensjon

Det er flere klassifikasjoner av hypertensjon.

Sykdommen kan ta en godartet (sakte fremgang) eller ondartet (raskt progressiv) form.

Avhengig av det diastoliske blodtrykk ble isolert lunge hypertensjon (diastolisk blodtrykk mindre enn 100 mm Hg. V.), middels (100-115 mm Hg. V.) og et høyt (mer enn 115 mm Hg. V.) Flow.

Avhengig av nivået av økning i blodtrykk, utmerker seg tre grader av hypertensiv sykdom:

 1. 140-159 / 90-99 mm Hg. Artikkel.;
 2. 160-179 / 100-109 mm Hg. Artikkel.;
 3. mer enn 180/110 mm Hg. Art.

Klassifisering av essensiell hypertensjon:

Blodtrykk (BP)

Systolisk BP (mmHg)

Diastolisk blodtrykk (mmHg)

Utdanning: Rostov State Medical University, spesialitet "Medisin".

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

I tarmene våre blir millioner av bakterier født, lever og dør. De kan bare sees med en sterk økning, men hvis de kom sammen, ville de passe inn i en vanlig kaffekopp.

Det pleide å være det som gjenspeiler kroppen med oksygen. Denne oppfatningen ble imidlertid avvist. Forskere har bevist at det gis, en person kjøler hjernen og forbedrer ytelsen.

Ifølge statistikk øker risikoen for tilbake skader på mandager med 25%, og risikoen for hjerteinfarkt - med 33%. Vær forsiktig.

Tannleger har dukket opp relativt nylig. Så tidlig som i det 19. århundre var det en alminnelig frisørs plikt å trekke ut syke tenner.

74-årige bosatt i Australia, James Harrison, ble blodgiver om 1000 ganger. Han har en sjelden blodgruppe, hvis antistoffer bidrar til å overleve nyfødte med alvorlig anemi. Dermed reddet australieren omtrent to millioner barn.

En jobb som ikke passer til en person, er mye mer skadelig for hans psyke enn en mangel på arbeid i det hele tatt.

Karies er den vanligste smittsomme sykdommen i verden, som selv influensa ikke kan konkurrere med.

I løpet av livet produserer den gjennomsnittlige personen to eller flere store spyttpulver.

Den gjennomsnittlige forventet levetid for lefties er mindre enn høyrehanders.

Mages mage passer godt med fremmedlegemer og uten medisinsk inngrep. Det er kjent at magsaft kan løse selv mynter.

Forskere fra Oxford University gjennomført en rekke studier, der konkluderte med at vegetarisme kan være skadelig for den menneskelige hjerne, fordi det fører til en reduksjon av sin masse. Derfor anbefaler forskerne ikke å helt utelukke fisk og kjøtt fra kostholdet.

Mange stoffer ble opprinnelig markedsført som medisiner. Heroin, for eksempel, ble opprinnelig introdusert til markedet som en kur for et barns hoste. Og kokain ble anbefalt av leger som en bedøvelse og som et middel til å øke utholdenhet.

Menneskelige bein er fire ganger sterkere enn betong.

For å si selv de korteste og enkleste ordene, bruker vi 72 muskler.

I Storbritannia er det en lov som en kirurg kan nekte å gjøre en operasjon til en pasient hvis han røyker eller er overvektig. En person må gi opp dårlige vaner, og da, kanskje, trenger han ikke kirurgi.

Det virker vel, hva kan være nytt i et slikt hackneyed emne som behandling og forebygging av influensa og ARVI? Alle har lenge vært kjent som den gamle "bestemors" metoder, den ene.

Klassifisering av essensiell hypertensjon

I mer enn et år har leger hørt alarmen: I utviklede land som har beseiret epidemier, fortsetter arteriell hypertensjon å være en stift blant dødsårsakene fra hjerte-og karsykdommer. Ved antall komplikasjoner og ugunstig prognose, er det vies med diabetes mellitus. Samtidig vokser sykdommen raskt yngre. For et par tiår siden ble et 35 år gammelt slag betraktet som en tull. Nylig er et slikt tilfelle ikke overraskende.

Ifølge Verdens helseorganisasjon lider omtrent en fjerdedel av verdens befolkning av høyt blodtrykk. Halvparten av personer fra 65 år er hypertensive.

Hva er denne sykdommen?

Hypertensjon refererer til sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dens tilstedeværelse forårsaker et vedvarende høyt blodtrykk i arteriene i den store sirkel av blodsirkulasjon.

I seg selv er trykket på skipets vegger en nødvendig, normal prosess og er nødvendig for bevegelse av blod langs dem. I en drøm faller trykket litt, og under stress eller fysisk anstrengelse - tvert imot.

Standardtrykksstandard for unge (kan variere noe for forskjellige personer) - 120/75 mm Hg. Art. For - førtiårige - 130/80, de som er over femti for 135/84. Hvis trykket ofte stiger til 140/90, snakker leger om hypertensjon.

Blodtrykk er delt inn i to typer:

 1. Systolisk. Først betyr toppnummeret styrken av blodtrykket i et øyeblikk, når hjertet samler og skyver blod fra arteriene.
 2. Diastolisk. For det andre viser bunnnummeret blodtrykket, med avslapping av hjertemuskelen (myokard).

Arteriell hypertensjon (hypertensjon) er ikke for ingenting kalt "stille morder": det kan forårsake ulike patologier. Spesielt er hjerte og hjerne påvirket. I forsømte tilfeller - opp til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Klassifisering av hypertensjon

Risikoen for hypertensjon er imponerende, så forskere har studert det siden begynnelsen av forrige århundre. I denne perioden har klassifiseringen endret seg mer enn en gang, men to retninger har dukket opp:

 1. Når man skaper klassifikasjoner i henhold til stadiene av sykdomsutviklingen, tenkte legene om forholdet mellom hypertensjon og risikofaktorene for utviklingen av hypertensjon. Men for en fullstendig avtale og kom ikke - debatten går fortsatt på.
 2. Fordeling av varianter av sykdommen. Tilnærmingen utdyper årsakene til hypertensjon, stadier og mekanismer i utviklingen.

Artikkelen vil håndtere flere av klassifiseringene foreslått av forskerne.

Av eksterne funksjoner

Så en tysk lege klassifiserte sykdommen. Ser på pasienten, delte F. Folgard sykdommen i rød og blek. I det første tilfellet, når trykket økes, er rødmen av ansikt og kropp merkbar på grunn av utvidelsen av kapillærene. Ofte vises røde flekker. I andre tilfelle får en person som lider av en sykdom, med et trykkprang, en vasospasme, blir kaldere og blekere.

Av opprinnelse

Leger utforsket vilkårlig graden av hypertensjon: primær (hypertonisk sykdom) og sekundær (symptomatisk) hypertensjon.

Spesifikke årsaker til fremveksten og utviklingen av primær er ennå ikke funnet. Den har tre grader.

Arteriell hypertensjon 1 grad kalles "myk". Trykket er 140-159 og 90-99 mm Hg. Art. Arterialtrykk "hopper", deretter stigende, og deretter tilbake til normal. Hypertensjon i første grad har en grenseundergruppe med indekser på 140-149 og 90-94 mm Hg. Art. Sannsynligheten for kriser (plutselig plutselige stigninger) er liten, hvis de skjer, er det sjelden.

Men for høyt blodtrykk 2 st (moderat), er risikoen større. Tonometeren viser 160-179 og 100-109 mm Hg. Art. Hypertensjon i andre grad varierer ved at trykket økes konstant.

Sykdom i tredje grad (alvorlig) kan være en trussel mot livet - spesielt med samtidige sykdommer. For dette nivået er indikatorene mer enn 180 og mer enn 110 mm Hg. Art.

Noen ganger har en person problemer med bare en type trykk. Deretter kalles hypertensjon isolert og det er to alternativer for hypertensjon:

 1. systolisk. Trykket er større enn 140 og mindre enn 90 mm Hg. Artikkel.;
 2. undergruppe: borderline - 140-149 og mindre enn 90 mm Hg. Art. I dette tilfellet kryper "øvre" trykket til 140 mm Hg. Art. og høyere, mens "lavere" forblir normalt. Da snakker vi om en isolert systolisk form for hypertensiv sykdom.

Sekundær hypertensjon er mindre vanlig og er ca 20% av tilfellene (hos ungdom ikke eldre enn 35 år - i 25%). Denne typen sykdom er forårsaket av en sykdom hos et bestemt organ. Hyppigst forekommer slike symptomatiske hypertensjoner på grunn av problemer med nyrene. Separasjon i endokrine, neurogene, nyre og hemodynamiske former ble foreslått av professor Myasnikov AL. i sovjetperioden. Hennes leger bruker det i dag.

Stadier av hypertensjon

I nyere tid ble hypertensjon delt av spesialister i tre faser. Fasen av hypertensive sykdommer (første, andre og tredje) viser sykdomsprogresjonen over tid. Dermed reflekterer divisjonen de patologiene som vises i kroppen gjennom årene.

I 1999 bestemte forskerne at graden av sykdommen ville være mer nøyaktig. Deres tre og hver betyr rekkevidden av endringer i de digitale verdiene av blodtrykk (de ble diskutert ovenfor).

I noen klassifiseringer kan du finne den fjerde grad av hypertensjon. Dens nedre grenser: systoliske indikatorer - 210, diastoliske - mer enn 110. Når en spesialist markerer fjerde grad av sykdommen, betyr han digitale trykkindikatorer, og ikke pasientens tilstand, siden hypertensjon på 3 ss. også, vurder hardt.

Med kronisk forhøyet blodtrykk kan kroppen ikke takle stressene, og med organene begynner det å gå galt. De av dem som er slått for andre, kalte legene målorganene. Sammen med hjerte og hjerne, inkluderer de retina i øyet og nyrene. Klassifisering av essensiell hypertensjon i faser er basert nettopp på virkningen på disse svakhetene.

I første omgang i den første fasen av hypertensjon er organene fortsatt sunne. Ofte går eiere av hypertensjon i sykehusets begynnelse ikke, fordi trivsel og toleranse ikke påvirker trivsel. Hypertensive kriser er snarere et unntak enn regelen. Ignorer helseproblemer hos begynnende hypertensive pasienter forgjeves, for på dette stadiet er sykdommen lettest å tåle. Noen ganger reduserer behandlingen av hypertensjon 1 grad mer til endring i livsstil enn å ta medisiner. Men det er nødvendig. Derfor, når tonometeren jevnlig viser høye karakterer, er det bedre å gå til en spesialist. Tidlig behandling vil bidra til å forhindre progression av den "stille morderen".

Hypertensjon i 2. trinn er preget av stabilt økt trykk. Hjertet gir seg først - venstre ventrikel begynner å vokse og "tykkere". Noen, i tillegg til avvik i hjertearbeidet, mottar også feil i retinafartøyene. Hos en person med høyt blodtrykk, 2 ss. kriser skjer mye oftere. Men sykdommen er fortsatt behandlingsbar. Hvis legen diagnostiserer "Hypertensive sykdom 2 stadium", bør hans anbefalinger følges spesielt nøye. Fordi sykdommen med videre utvikling begynner å true livet.

Når hypertensjonen i tredje fase kommer, gir alle målorganene en bunke komplikasjoner om seg selv. Trykkspring i hypertensiv sykdom 3 ss. kan ledsages av angrep av hjertesvikt og hjerteastma. Ofte utvikler aterosklerose, angina pectoris, nyresvikt og andre "gaver". Ofte er den tredje fasen av hypertensjon observert når pasienten allerede har blødninger på fundus, hjerteinfarkt, aneurisme, slag og andre plager.

Tegn på trykkproblemer

I tide for å avgjøre hypertensjon og forstå hvor lenge en person er syk med det er nummer ett problem. Mange hypertensiver lærer om diagnosen i 3 og flere år fra sykdomsutbruddet.

Faktorer av økt risiko for hypertensjon er arvelighet, overvekt, røyking, hyppig stress, økt kolesterol, en "stillesittende" livsstil, avansert alder.

En alarmklokke ringer, hvis du ser deg selv:

 • episodisk hodepine;
 • smerte "hammere" på baksiden av hodet eller banker i templene;
 • ofte kvalme og svimmelhet;
 • i øynene flimrer bluss eller fly "svarte fluer";
 • alt irriterer eller dekker apati;
 • prikkende eller nummen fingre;
 • hovne føtter og / eller ansikt;
 • uten tilsynelatende grunn er det et raskt hjerteslag.

Hvis du kjenner deg selv, bør du minst systematisk måle trykket. Men det er jo bedre å gå til sykehuset.

Diagnose av arteriell hypertensjon

Hvis du mistenker kronisk hypertensjon, bruker leger tre metoder for diagnose.

Den første, enkleste, er å måle blodtrykket.

Den andre er en fullstendig fysisk undersøkelse. Det kan bare gjøres av en spesialist. Han utfører palpasjon og auskultasjon (analyse av lydene som følger med arbeidet i forskjellige organer), slagverk (tapping av ulike deler av kroppen og konklusjoner om lyden), standard inspeksjon.

I tredje tilfelle bidrar elektrokardiografen til å konkludere.

Så, hva venter du på når du kommer til sykehuset med mistanke om høyt blodtrykk?

Først vil legen sjekke blodtrykket med en spesiell enhet - en tonometer. Forresten, i mennesker med et nervøst nervesystem, kan trykkfigurer hoppe oppover, selv med mindre følelsesmessige forstyrrelser. Når du besøker en lege hos slike pasienter, er det et syndrom av "hvit frakk": så snart legen begynner å måle trykket, stiger den. Men årsaken til disse svingene er i stress, og ikke i sykdom. Selv om en slik reaksjon på rysting på lang sikt kan provosere funksjonsfeil i normal funksjon av hjerte og nyrer. Hos slike følsomme pasienter vil helsearbeideren sjekke trykket ikke bare én gang og under forskjellige forhold.

Fysisk undersøkelse. Det er informasjon om pasientens høyde, vekt, kroppsmasseindeks. Spesialisten søker etter tegn på symptomatisk hypertensjon.

Medisinsk historie. Uten et spørsmål om pasienten - ingensteds. Han trengs for å finne ut hvilke sykdommer en person har møtt før, og om det er noen plager for øyeblikket. Risikofaktorer og livsstil analyseres (nærvær / fravær av dårlige vaner, diett, kolesterolnivå, det er funnet ut om det er diabetes), om foreldrene var hypertensive.

Fysisk undersøkelse. Først vil legen lytte til hjertet med et phonendoskop. Oppgaven - å identifisere støy, endre tonen eller tilstedeværelsen av fremmede lyder, hvis noen. Etter denne studien kan hjertefeil ekskluderes og foreløpige konklusjoner kan trekkes om tilstanden mot bakgrunnen av hypertensjon.

Biokjemisk blodprøve. Du må vite nivået av sukker, kolesterol og lipoproteiner, og forstå hvor mye en person er utsatt for aterosklerose.

EKG. Et elektrokardiogram er en integrert del av diagnostisk prosess. Det hjelper å se hjertefrekvens uregelmessigheter. Å ha resultatene for hånd, kan man dømme tilstedeværelsen av hypertrofi av veggen i venstre del av hjertet, typisk for arteriell hypertensjon.

Hjerte ultralyd. Med sin hjelp kan en lege se et bilde av endringer og hjertefeil, vurdere ventilens arbeid og tilstand.

Røntgenundersøkelse. Leger gjør arteriografi og aortografi. Ved hjelp av disse spesialistene studeres arterieveggene og deres lumen for å utelukke tilstedeværelse av medfødt sammenbrudd av aorta (koarctasjon) og atherosklerotiske plakk.

Doppler. Ved diagnostisering av arteriell hypertensjon undersøker legen tilstanden til hjernen og karoten arterier. Ultralyd er ufarlig og gir ingen komplikasjoner, samtidig som den bidrar til å vite intensiteten av blodstrømmen gjennom arteriene og årene.

Ultralyd av skjoldbruskkjertelen. Sammen med andre data trenger legen blodprøveresultater for nivået av hormoner som skjoldbruskkjertelen produserer. Resultatene av studien vil vise om skjoldbruskkjertelen spiller en rolle i utviklingen av sykdommen, og hvilken type behandling.

Nyrer ultralyd. Disse organene og deres fartøy er svært sårbare for hypertensjon. Studien bidrar til å vurdere tilstanden deres.

Metoder for behandling

I dag er det mange metoder for behandling av hypertensjon. Noen kom til oss fra antikken, skapelsen av andre år og år arbeidet apotekere og forskere.

Den vanligste metoden er medisineringsbehandling. Legene bruker flere typer stoffer for å normalisere dansetrykket.

 1. For å redusere hjertefrekvensstyrte kalsiumantagonister ("Diltiazem", "Bifidipin", "Verapamil").
 2. Med forbedring av urinproduksjon og uttak, virker diuretika, oftest tiaziddiuretika (klortalidon, indapamid og metolazon).
 3. Adrenerge legemidler ("Arfonad", "Metildofa", "Clofelin").
 4. Fartøyene blir utvidet, og dermed blir situasjonen nivellert av vasodilatorer ("Diazoxide", "Nitroglycerin", "Apressin").

I noen tilfeller brukes en kirurgisk metode som kalles ablation. Denne prosedyren er ikke lett. Et kateter med en enhet som lager radiobølger, settes inn i pasientens blodår. Med deres hjelp er nervenettet skadet nær nyrearterien. For å hindre arr etter intervensjonen, er effekten gjort på lengden av hele venen. Utført under lokalbedøvelse.

Ulike metoder som kom fra fortiden, refereres til som ikke-tradisjonell medisin. Dette er parken føttene, og eddik lotions, og mye mer.

Effektiv i behandlingen av arteriell hypertensjon er ikke-tradisjonelle rusmidler basert på valerian, motherwort, bete, sitron, honning, pepperrot.

Det er mange urtedekoder for behandling av arteriell hypertensjon. Her er et eksempel:

Ta 1 ss. l. morwort, valerianrot og spidskommen. Rør. Hell en spiseskje av denne samlingen av et glass kokende vann og la i en time. Drikk et stoff tre ganger om dagen for 1/3 kopp. Kurset er designet for en måned.

Det er også et klostertema beregnet på hjelp med hypertensjon og homøopatiske preparater. Det er imidlertid best å konsultere en spesialist før behandling.

Arteriell hypertensjon er en farlig sykdom hvis den ikke behandles. Helse bør overvåkes i alle aldre, fordi den moderne rytmen av liv ofte bidrar til utviklingen av sykdommen. Og uansett stadium og grad av hypertensjon, uten behandling, kan det føre til dødelige konsekvenser.

Hypertensiv sykdom. Risikofaktorer og årsaker. Klassifisering og behandling.

Hypertensjon, som definert WHO Expert Committee - er stadig øket systolisk og / eller diastolisk blodtrykk (140/90 mmHg eller høyere...).

Hypertensiv sykdom er en tilstand der nivået på systolisk blodtrykk er høyere enn 140 mm Hg. Art. og / eller diastolisk blodtrykk over 90 mm Hg. Art. personer som ikke tar antihypertensive stoffer, eller noe nivå hos pasienter som tar antihypertensive stoffer. Videre bør blodtrykk bestemmes som et gjennomsnitt på to eller flere målinger med minst to undersøkelser av legen på forskjellige dager.

Hva er risikofaktorene for hypertensjon?

Utseendet, progresjonen og komplikasjonen av hypertensiv sykdom er nært knyttet til tilstedeværelsen av menneskelige risikofaktorer for utviklingen av denne patologien. Arteriell hypertensjon er et resultat av en kompleks interaksjon mellom eksterne (miljø) og interne (organisme) faktorer. Fremveksten av denne patologien bidrar til kroppens iboende og tilegnede egenskaper, noe som svekker motstanden mot ugunstige ytre faktorer. Alle risikofaktorer kan deles inn i endogene og eksogene.

Endogene (individuelle) risikofaktorer:

 • Genetisk predisposisjon er en av de mest innflytelsesrike faktorene i utviklingen av sykdommen. Det er et nært forhold mellom nivået av blodtrykk i slektninger av den første graden av slektskap (foreldre, brødre, søstre). Hvis begge foreldrene lider av hypertensjon, utvikler sykdommen vanligvis i 50% -75% av tilfellene. Sannsynligheten for arteriell hypertensjon hos individer hvis foreldre hadde normalt blodtrykk er 4-20%;
 • Age. Forekomsten av hypertensjon øker med alderen og er omtrent 15% - blant de i alderen 50 til 60 år, 30% - i alderen fra 60 til 70 år, 40% - over en alder av 70 år.
 • Paul. Utbredelsen av hypertensjon i alderen 40 år hos menn er mye høyere enn hos kvinner. I en eldre alder utjevnes disse forskjellene.
 • Kroppsvekt (fedme). Forholdet mellom kroppsvekt og blodtrykksnivå er direkte, signifikant og stabilt. En økning i kroppsvekten på 10 kg er ledsaget av en økning i systolisk blodtrykk med 2-3 mm Hg. og diastolisk - med 1-3 mm Hg. Art. Overvektsvekt er forbundet med en 2-6 ganger økning i risikoen for arteriell hypertensjon. Ifølge Fermingham-studien, i 78% av menn og 64% av kvinner, er hypertensjon på grunn av overflødig kroppsvekt. Redusere kroppsvekt hos individer med høyt blodtrykk fører til reduksjon i arteriell hypertensjon. Det bør tas hensyn til at fedme er en av de viktigste atherogene risikofaktorene, inkludert lav lipoproteinlipaseaktivitet, hyperinsulinemi, insulinresistens.
 • Diabetes mellitus (nedsatt toleranse mot karbohydrater). Arteriell hypertensjon forekommer dobbelt så ofte hos personer med diabetes enn uten det.
 • Egenskaper av personlighet og oppførsel. Personer med et lett nervøs nervesystem som er utsatt for ambisjon, mistanke, misnøye med det oppnådde og ukontrollable ønske om konkurranse, har større sannsynlighet for å utvikle hypertensjon.
 • Graviditet, overgangsalder og overgangsalder.
 • Dyslipidemi og en økning i nivået av urinsyre bidrar til utviklingen av ikke bare iskemisk hjertesykdom, men også arteriell hypertensjon.
 • Nevrologisk dystoni eller vegetativ-vaskulær dystoni i henhold til hypertonisk type.

Risikofaktorer knyttet til livsstil og miljøpåvirkning

 • Almentarfaktorer. Forbruk av bordsalt mer enn 5 gram per dag, magnesiummangel, forbruk av kaffe og alkohol - bidrar til utvikling av hypertensjon.
 • Røyking. Det er bevist at røyking øker blodtrykket. Det skal huskes at hjerneslag og iskemisk hjertesykdom hos røykere oppstår 2-3 ganger oftere enn hos ikke-røykere.
 • Psykoterapeutiske faktorer. Stress, gjentatte negative følelser, mental overstyring, mental tretthet - bidrar til utvikling av hypertensjon.
 • Fysisk aktivitet. Personer som leder en stillesittende livsstil, er risikoen for arteriell hypertensjon 25% høyere enn fysisk aktiv eller trent. Samtidig bidrar fysisk aktivitet under utøvelsen av faglige oppgaver til å øke blodtrykket, og i fritidstiden reduseres det.

Teorier om utbruddet av essensiell hypertensjon

 1. Neurogen teori Langa, Essensiell arteriell hypertensjon er en klassisk "sykdom av regulering", utviklingen av denne er forbundet med langvarig pchichic traumatisering og overtraining, negative følelser.
 2. Volume-salt teori av A. Guyton, i utviklingen av sykdommen er basert på dempning av nyre ekskretorisk funksjon, noe som resulterer i en forsinkelse av natriumioner og vann, og som et resultat uvelicheine sirkulerende blodvolum, minuttvolum og blodtrykk.

Hypertensiv sykdom: klassifisering

Avhengig av årsaken og mekanismen for utvikling av arteriell hypertensjon er delt inn i to typer:

 1. Essensiell hypertensjon (primær hypertensjon eller hypertensjon) er en økning i blodtrykket i fravær av en åpenbar årsak til økningen. Denne typen finnes i 90-96% tilfeller av all arteriell hypertensjon.
 2. Sekundær hypertensjon (symptomatisk) er hypertensjon, hvor årsaken kan identifiseres.

Klassifisering av hypertensjon avhengig av blodtrykket

Det er også en mer forenklet amerikansk (JNC 7 fra 2003) klassifisering av hypertensjon. Det inkluderer tre nivåer av blodtrykk:

 • normal 160/100 mm Hg. Art.

Den amerikanske klassifiseringen er ganske enkel og forståelig. Det er ingen vilkår i det som forårsaker flere spørsmål og forvirring.

Som det fremgår av tabellen, anses blodtrykk som normalt i henhold til den europeiske klassifikasjonen - 120-129 / 80-84 mmHg, og ifølge den amerikanske - 120/80 mmHg.

Hvorfor er dette nivået av blodtrykk tatt for normen?

Det er med risiko for mulige komplikasjoner at blodtrykket er mellom 120-139 / 80-89 mm Hg. og heter i den amerikanske klassifiseringen av prehypertensjon for å øke befolkningens bekymring med konsekvensene av denne situasjonen.

Hva er "arbeidstrykk"?

Basert på den nåværende posisjonen til kardiologer over hele verden, bør dette konseptet behandles som en misforståelse. Denne termen er ikke til stede i noen moderne klassifisering av arterielt trykk. Hvordan kom det til? Hvem oppfant det? Og viktigst, hva er poenget i det - det er umulig å si. For tiden er det bare tre termer som karakteriserer blodtrykk: normal, prehypertensjon (som betyr nivået som krever forebygging) og arteriell hypertensjon - et nivå som krever konstant behandling.

Klassifisering av hypertensiv sykdom ved grad av nederlag av målorganer

Begrepet "stadium"Indikerer en gradvis, jevn progresjon av prosessen over tid, noe som ikke nødvendigvis skjer ved riktig behandling av hypertensjon.

Hypertensive sykdom 1 grad - objektive manifestasjoner av nederlaget for målorganer (hjerte, hjerne, fundusfunn, nyrer) er fraværende.

Hypertensiv sykdom i 2. grad - tilstedeværelse av minst ett av følgende tegn på skade av målorganer: hypertrofi i venstre hjertekammer, innsnevring av retinale blodkar, nyredysfunksjon, aterosklerotisk plakk i den karotide, iliac, femorale arterier.

Hypertensiv sykdom i 3. grad - Det er objektive tegn på skade på målorganer og deres kliniske manifestasjoner.

 • hjerte - angina, hjerteinfarkt, hjertesvikt;
 • hjernen - et slag, forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon, hypertensive encefalopati;
 • øye fundus - blødninger og ekssudater med optisk nerveødem;
 • nyre - nyresvikt;
 • fartøyer - eksfolierende aorta aneurisme, okklusive arterielle lesjoner.

De viktigste symptomene på hypertensjon

 • Typisk er sykdomsutbruddet i alderen 30 til 45 år hos mennesker med arvelig disposisjon.
 • Før utviklingen av komplikasjoner, har sykdommen ofte et asymptomatisk kurs, og den eneste manifestasjonen er høyt blodtrykk.
 • Periodisk hodepine, oftere i nakken, svimmelhet og tinnitus.
 • Forringet syn, minne, smerte i hjertet og irritasjon.
 • Kortpustethet under trening.
 • Volumet på venstre ventrikkel øker.
 • Arterielle fartøy er berørt.
 • Som et resultat utvikler hjertesvikt.

Hvilke komplikasjoner av hypertensjon kan være?

Forløpet av hypertensjon er ofte ledsaget av forverringer og komplikasjoner, spesielt hos personer som ikke tar medisiner eller ved tidlig start av antihypertensiv behandling.

 • hypertensive (hypertensive) krise - en av de hyppigste komplikasjonene av essensiell hypertensjon;
 • blødning i hjernen (hemorragisk slag);
 • iskemisk berøring (hjerneinfarkt);
 • hypertrofi og et utvidet hjerte;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • akutt venstre ventrikulær svikt (hjerteastma og lungeødem);
 • kronisk hjertesvikt;
 • brudd på hjerterytme og ledningsevne
 • eksfolierende aorta aneurisme;
 • angiopati av netthinnen;

Behandling av essensiell hypertensjon

 • behandling (ikke-farmakologisk og medisinsk) bør startes så tidlig som mulig og utføres kontinuerlig, som regel gjennom hele livet;
 • For folk med høyt blodtrykk, er en livsstilsendring nødvendig;
 • Det er bedre å bruke antihypertensive stoffer med en 24-timers handling;

Ikke-medisinsk behandling er rettet til korrigering av risikofaktorer og viser alle pasienter med hypertensjon og de med høyt normalt blodtrykk (130-139 / 85-89 mm Hg..) for å redusere risikoen for å utvikle denne patologi:

 • nekte å røyke
 • med fedme - vekttap
 • reduksjon av alkoholforbruk;
 • vanlig ytelse av dynamiske fysiske øvelser;
 • begrensning av forbruk av bordsalt til 5 g per dag;
 • øke forbruket av frukt og grønnsaker, havfisk, redusere forbruket av fett og kolesterol.

Narkotikabehandling av hypertensjon

Forberedelser av første linje:

For alle grupper av førstelinjemedikamenter i en rekke studier vist evnen til å redusere risikoen for slag, hjerteinfarkt, kardiovaskulær død, og i de fleste tilfeller, total dødelighet og sikkerhet (ingen vesentlige bivirkninger) ved langvarig bruk.

Forberedelser av den andre linjen:

 1. alfa-1 adrenoblokere (doxazosin);
 2. sentrale alfa-2 agonister (metyldopa, klonidin). Methyldopa er det valgte stoffet hos gravide kvinner;
 3. direkte vasodilatorer (hydralazin, natriumnitroprussid);
 4. imidazolinreseptoragonister (moxonidin);
 5. inhibitorer av renin (aliskirin).

Second-line medisiner brukes kun i kombinasjonsterapi som tredje eller fjerde komponent.

Klassifisering av essensiell hypertensjon i faser og grader: tabell

Hypertensive hjertesykdom - en patologi av det kardiovaskulære systemet, hvilke noter en vedvarende økning i blodtrykket, noe som fører til dysfunksjon av de respektive målorganer: hjerte, lunger, hjerne, nyrer og nervesystemet.

Utvikling av essensiell hypertensjon (EH) eller hypertensjon som et resultat av svikt av de høyere sentrene som regulerer funksjonen av det vaskulære system, nyre og neurohumorale mekanismer.

Viktigste kliniske tegn på GB:

 • Svimmelhet, ringing og støy i ørene;
 • hodepine;
 • Kortpustethet, en tilstand av kvelning;
 • Mørkere og "asterisker" foran øynene;
 • Smertefulle opplevelser i brystet, i hjertet.

Det er forskjellige stadier av hypertensjon. Bestemmelse av graden av hypertensjon utføres ved hjelp av slike metoder og studier:

 1. Biokjemisk blodprøve og urinalyse.
 2. UZDG arterier av nyrer og nakke.
 3. Hjertet elektrokardiogram.
 4. Ekkokardiografi.
 5. Overvåking av blodtrykk.

Med tanke på risikofaktorene og graden av skade på målorganer, utføres en diagnose og behandling foreskrives ved bruk av medisiner og andre metoder.

Hypertensiv sykdom - definisjon og beskrivelse

De viktigste kliniske tegnene på GB er skarpe og vedvarende hopp av blodtrykk, mens arterietrykket er konsekvent høyt, selv om fysisk anstrengelse er fraværende og pasientens følelsesmessige tilstand er normal. Trykket reduseres bare etter at pasienten tar antihypertensive stoffer.

WHO-anbefalinger som definerer blodtrykksnormer er som følger:

 • Systolisk (øvre) trykk - ikke mer enn 140 mm. Hg. Artikkel.;
 • Det diastoliske (nedre) trykket er ikke høyere enn 90 mm. Hg. Art.

Hvis det under to medisinske undersøkelser på forskjellige dager var trykket høyere enn den etablerte frekvensen, blir det utført en diagnose av hypertensjon og tilstrekkelig behandling er valgt. GB utvikler seg hos både menn og kvinner med omtrent samme frekvens, hovedsakelig i alderen etter 40 år. Men det er også kliniske tegn på GB blant unge mennesker.

Arteriell hypertensjon er ofte ledsaget av aterosklerose. En patologi kompliserer kursen til den andre. Sykdommer som oppstår mot bakgrunnen av hypertensjon kalles assosiert eller samtidig. Det er kombinasjonen av aterosklerose og GB som forårsaker dødelighet blant den unge, mulige befolkningen.

Ifølge utviklingsmekanismen, ifølge WHO, utelukker jeg primær eller essensiell hypertensjon, og sekundær eller symptomatisk. Den sekundære formen er kun funnet i 10% av tilfellene av sykdommer. Det er mye oftere diagnostisert med essensiell arteriell hypertensjon. Som regel er sekundær hypertensjon en konsekvens av slike sykdommer:

 1. Forskjellige patologier av nyrene, stenose av nyrearterien, pyelonefrit, tuberkulose av hydronephrosis.
 2. Skjoldbrusk dysfunksjon - tyrotoksikose.
 3. Forstyrrelser i binyrene funksjonen - Itenko-Cushing syndrom, feokromocytom.
 4. Aterosklerose av aorta og koartering.

Primær hypertensjon utvikles som en uavhengig sykdom forbundet med nedsatt regulering av blodsirkulasjonen i kroppen.

Videre kan hypertensjon være godartet - som flyter langsomt, med mindre svekkelser pasient over en lengre periode, kan trykket forblir normalt stige og bare sporadisk. Det vil være viktig å opprettholde trykket og opprettholde riktig ernæring i hypertensjon.

Eller ondartet, når patologien utvikler seg raskt, stiger trykket kraftig og forblir på samme nivå, pasientens tilstand kan kun forbedres ved hjelp av medisiner.

Patogenesen av essensiell hypertensjon

Hypertensjon er ikke en setning!

Det har lenge vært fastslått at det er umulig å bli kvitt HYPERTENSION. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå hvordan de behandler hypertensjon i Europa.

Økningen i trykk, som er hovedårsaken og symptomet på hypertensjon, skyldes en økning i hjertets utgang av blod inn i karet og en økning i motstanden til perifere kar. Hvorfor skjer dette?

Det er visse stressfaktorer som påvirker de høyeste hjernens sentre - hypothalamus og medulla oblongata. Som et resultat er det brudd på tonen i perifer fartøy, oppstår det krampe av arterioler i periferien - og nyre inkludert.

Utvikling og dyscirculatory dyskinetiske syndrom, økt produksjon Aldosteron - en neurohormone at deltar i vann-mineralmetabolismen og forsinkelser i blodet vann og natrium. Således er volumet av blod som sirkulerer i kar øker enda mer, noe som bidrar til en ytterligere økning av trykk og svelling av indre organer.

Alle disse faktorene påvirker også viskositeten til blodet. Det blir tykkere, ernæringen av vev og organer er forstyrret. Veggene til fartøyene blir så komprimert, lumen blir smalere - risikoen for å utvikle irreversibel hypertensjon økes betydelig, til tross for behandlingen. Over tid fører dette til ellastofibrose og arteriolosklerose, som igjen provoserer sekundære endringer i målorganer.

Pasienten utvikler myokardisk sklerose, hypertensive encefalopati, primær nephroangiosklerose.

Klassifisering av essensiell hypertensjon etter stadium

Det er tre stadier av hypertensjon. Det er denne klassifiseringen, ifølge WHO, som regnes som tradisjonell og ble brukt frem til 1999. Det er basert på graden av tap av målmål, som i regel, hvis behandling ikke utføres, og legenes anbefalinger ikke følges, blir større og større.

I den første fasen av hypertensjon er tegn og manifestasjoner praktisk talt fraværende, fordi en slik diagnose er svært sjelden satt. Lesjoner av målorganer er ikke nevnt.

På dette stadium av hypertensjon søker pasienten sjelden en lege, da det ikke er noen skarp forverring av tilstanden, bare av og til blodtrykk "av skala". Likevel, hvis du ikke konsulterer en lege og starter behandling på dette stadium av hypertensjon, er det fare for rask sykdomsprogresjon.

II stadium av hypertensjon er preget av en jevn økning i trykk. Det er brudd fra hjertet og andre målorganer: venstre ventrikel blir større og tykkere, og noen ganger er lesjonene av retina notert. Behandling på dette stadiet er nesten alltid vellykket med hjelp av pasienten med legen.

I tredje stadium av hypertensjon er alle målorganer påvirket. Trykket er konsekvent høyt, risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, iskemisk hjertesykdom er svært høy. Hvis en slik diagnose er utført, er det som regel vanligvis angina, nyresvikt, aneurisme, blødninger på fundus allerede kjent i anamnesen.

Risikoen for en plutselig forringelse i pasientens tilstand forbedres dersom behandling ikke foretas på riktig måte, kan pasienten sluttet å ta medisinen, misbruk av alkohol og sigaretter, eller opplever psyko-emosjonelt stress. I dette tilfellet kan en hypertensiv krise utvikles.

Klassifisering av arteriell hypertensjon etter grad

Denne klassifiseringen for øyeblikket anses mer relevant og hensiktsmessig enn scenen. Hovedindikatoren er pasientens trykk, nivå og stabilitet.

 1. Optimal - 120/80 mm. Hg. Art. eller lavere.
 2. Normal - den øvre grensen er tillatt å legge til ikke mer enn 10 enheter, til bunnen - ikke mer enn 5.
 3. Nær normalt - indeksene varierer fra 130 til 140 mm. Hg. Art. og fra 85 til 90 mm. Hg. Art.
 4. Hypertensjon i 1. grad - 140-159 / 90-99 mm. Hg. Art.
 5. Hypertensjon i andre grad er 160-179 / 100-109 mm. Hg. Art.
 6. Hypertensjon III grad - 180/110 mm. Hg. Art. og høyere.

Hypertensjon III-grad, som regel, er ledsaget av lesjoner av andre organer, slike indikatorer er typiske for hypertensive kriser og krever pasientinnleggelse til pasienten for å kunne utføre nødbehandling.

Stratifisering av risiko ved hypertensjon

Det er risikofaktorer som kan føre til økt blodtrykk og utvikling av patologi. De viktigste er:

 1. Alderindikatorer: for menn er dette over 55 år, for kvinner - 65 år.
 2. Dyslipidemi er en tilstand hvor blodets lipidspektrum forstyrres.
 3. Diabetes mellitus.
 4. Fedme.
 5. Dårlige vaner.
 6. Arvelig disposisjon.

Risikofaktorer blir alltid tatt i betraktning av legen når pasienten undersøkes for å kunne diagnostisere riktig. Det bemerkes at oftest årsaken til hopp i blodtrykk blir nervøs overbelastning, økt intellektuelt arbeid, spesielt om natten, kronisk overarbeid. Dette er den viktigste negative faktoren ifølge WHO.

For det andre er misbruk av salt. WHO notater - hvis daglig konsumeres mer enn 5 g. Bordsalt, øker risikoen for å utvikle hypertensjon flere ganger. Graden av risiko øker hvis familien har slektninger som lider av høyt blodtrykk.

Dersom behandling av hypertensjon er holdt i mer enn to nære slektninger, blir risikoen enda høyere, noe som betyr at den potensielle pasienten må strengt overholde alle anbefalingene fra legen, for å unngå uro, gi opp dårlige vaner og følge dietten.

Andre risikofaktorer, ifølge WHO, er:

 • Kroniske sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • aterosklerose;
 • Smittsomme sykdommer i kronisk kurs - for eksempel tonsillitt;
 • Overgangsalder i kvinner;
 • Patologier av nyrene og binyrene.

Sammenligning av faktorene nevnt ovenfor, pasientens trykkindikatorer og stabilitet, er risikoen for utvikling av slik patologi som arteriell hypertensjon stratifisert. Hvis det er 1-2 ugunstige faktorer ved AH i første grad, er risikoen 1, i henhold til WHO-anbefalingen.

Ved ugunstige faktorer er de samme, men den AG har det andre grad risikoen for å få lave og moderate betegnet som risiko 2. Videre, i henhold til WHO-anbefalingene, dersom diagnosen hypertensjon tredje grad og feires 2-3 negative faktorer satt risiko 3. Risiko 4 innebærer diagnosen AH i tredje grad og tilstedeværelsen av mer enn tre bivirkninger.

Komplikasjoner og risiko for hypertensjon

Den største faren for sykdommen er i de alvorlige komplikasjonene på hjertet som det gir. For AH, kombinert med alvorlige lesjoner i hjertemuskelen og venstre ventrikel, er det en definisjon for WHO - hodeløs hypertensjon. Behandlingen er komplisert og lang, hodeløs hypertensjon går alltid hardt, med hyppige angrep, med denne sykdomsformen, har irreversible endringer i karene allerede skjedd.

Ignorerer trykksprangene, utsetter pasientene seg for risikoen for å utvikle slike patologier:

 • Angina pectoris;
 • Hjerteinfarkt;
 • Iskemisk slag;
 • Hemorragisk slag
 • Lungeødem;
 • Dissecting aorta av aneurisme
 • Retinal løsning av øynene;
 • Uremia.

Hvis det er en hypertensive krise, trenger pasienten akutt hjelp, ellers kan han dø - ifølge WHO fører denne tilstanden med AH i de fleste tilfeller til døden. Spesielt graden av risiko hos de som bor alene, og i tilfelle et angrep ved siden av dem, er det ingen.

Det bør bemerkes at det er umulig å helbrede arteriell hypertensjon helt. Hvis hypertensjon i første grad i begynnelsen begynner å strengt kontrollere trykket og justere livsstilen, kan du forhindre utviklingen av sykdommen og stoppe den.

Men i andre tilfeller, spesielt hvis tilknyttede patologier har sluttet seg til hypertensjonen, er fullstendig gjenoppretting ikke lenger mulig. Dette betyr ikke at pasienten skal sette kors på seg selv og forlate behandlingen. Hovedaktivitetene tar sikte på å unngå plutselige hopp i blodtrykk og utvikling av hypertensiv krise.

Det er også viktig å kurere alle tilknyttede eller assosierte sykdommer - dette vil forbedre pasientens livskvalitet betydelig, bidra til å holde ham aktiv og arbeide til sin alderdom. Nesten alle former for hypertensjon tillater deg å spille sport, lede et personlig liv og hvile fullstendig.

Unntaket er 2-3 grader med en risiko på 3-4. Men pasienten kan ikke forhindre en så alvorlig tilstand ved hjelp av medisiner, folkemidlene og en gjennomgang av hans vaner. På klassifisering av hypertensjon i videoen i denne artikkelen er populær å fortelle en spesialist.

Klassifisering av essensiell hypertensjon i faser, grader og risikofaktorer

Alle vet at nøkkelen til rask og vellykket behandling av noen sykdom er en rettidig og korrekt diagnostisert diagnose. Derfor er det i dag en allment akseptert klassifisering av hypertensjon, takket være at eksperten er i stand til å korrekt vurdere tilstanden til en person i det rette øyeblikk, og også forutsi risikoen for alle slags dødelige komplikasjoner. Den moderne klassifikasjonen av hypertensjon sørger for definisjonen av stadium, vurdering av graden av økning i blodtrykk og vurdering av den totale kardiovaskulære risikoen. Alt dette vises i diagnosen som leveres til pasienten.

Klassifisering av trykkindekser

Det bør bemerkes at det er tilrådelig å bestemme graden av hypertensjon i tilfelle når diagnosen er laget for første gang. Denne løsningen sikrer en mer pålitelig kilde av data, fordi pasienter som får behandling med blodtrykkssenkende legemidler utviser uønskede parametere (verdiene av blodtrykk kan variere).

I dag tildeler leger flere alternativer for økt og normalt blodtrykk. I dette tilfellet, hvis verdiene for diastolisk og systolisk blodtrykk var i forskjellige kategorier, er det høyeste regnskapsfaktoren.

Ifølge moderne klassifisering er trykket av en sunn person delt inn i:

 • Optimal - blodtrykksverdiene er 120 til 80 eller litt mindre.
 • Normal - Indikatorene ligger i området fra 120 til 80 til 129 med 84.
 • En normal høytonomometer indikerer et trykk i området fra 130 til 85 til 139 ved 89.

I dette tilfellet er hypertensjonen avhengig av trykksensorene:

 • Første grad er intervallet 140 av 90 - 159 med 99.
 • Den andre graden er omfanget av parametere på AD 160 per 100 - 179 per 109.
 • Den tredje graden - blodtrykket overstiger verdiene 180 av 110.

Men på tidspunktet for diagnosen "hypertensjon" på de vanlige verdiene av forhøyet blodtrykk, etablert i klassifiseringen av sykdommen, er ikke alltid orientert. Så, for å oppnå mer nøyaktige data og for å spore graden av økning i trykk, skiller man ofte til daglig overvåkning av blodtrykk eller til studier av resultatene av hjemmekontroll over det.

I begge tilfeller estimeres resultatene fra terskeltrykknivåene, som er gitt nedenfor.

 1. Klinisk blodtrykk - indikatorer oppnådd ved legens avtale, og overstiger 140 av 90.
 2. Dagtid - resultatene som vises i løpet av dagen, over 135 til 85.
 3. Natttrykk, målt om natten og over 120 til 70.
 4. Daglig - over verdien av 130 av 80.
 5. Selvovervåking - parametrene for blodtrykk overstiger verdiene 135 til 85.

Diagnosen som bekrefter tilstedeværelsen av hypertensjon, er uten tvil i tilfelle at disse terskelverdiene overskrides. Graden av økning i blodtrykket må løses så snart en diagnose er utført. Hvis pasienten gjennomgår behandling, er den oppnådde graden av hypertensjon indisert.

Ulike typer hypertensjon

Det bør også være oppmerksom på at den aktuelle sykdommen kan ha flere typer, hvorav følgende er spesielle tilfeller.

 1. Ondartet arteriell hypertensjon. Svært sjeldne tilfeller der blodtrykk når svært høye verdier - 180 til 120 eller mer.
 2. Isolert systolisk arteriell hypertensjon. Denne saken utmerker seg ved at hypertensjon kun indikeres av det øvre blodtrykket, mens den nederste tilsvarer normale indekser. I dette tilfellet bestemmes graden av sykdom i henhold til klassifiseringen.
 3. Maskert arteriell hypertensjon. Dette alternativet hypertensjon er preget av det faktum at måling av trykket i hjemmet BP målinger vesentlig overstiger regulatoriske, men opptak til sykehus registreres verdier typisk frisk person.
 4. Hypertensjon av den "hvite kappen". Her er parallellen med det forrige tilfellet åpenbart, med den eneste forskjellen som til fordel for hypertensjon er indikert av trykket målt i polyklinikken, mens den uavhengige kontrollen ikke bekrefter denne diagnosen.
 5. Ildfast (ellers resistent) arteriell hypertensjon. En seriøs, medisinsk synspunkt, hvor metoder for ikke-medisinering, utført i forbindelse med mer enn to antihypertensive stoffer, ikke har forventet effekt når det gjelder å redusere blodtrykket.

Stadier av essensiell hypertensjon

Alvorlighetsgraden av hypertensjon bestemmes av endringer i målorganene, som er spesielt følsomme for blodtrykkshopp. Så først og fremst er hjertet og hjernen påvirket, nyrens arbeid er forstyrret, tilstanden til retinalfartøyene forverres.

 • Den første fasen Hypertensjon er etablert før disse organene har gjennomgått endringer.
 • Den andre fasen Det er diagnostisert om en av organene til en person finner noen endringer.
 • Den tredje fasen sier at vitale organer har en alvorlig patologi.

I hvert av tilfellene brukes de instrumentelle metodene og resultatene av laboratorieundersøkelser for å bestemme stadium av hypertensjon. Vi merker at følgende faktorer indikerer subklinisk organskade.

 1. Tykkelse av vegg av karoten arterier oppdages ved ultralyd undersøkelse av brakiocephalic fartøy. Denne egenskapen kalles intima-mediekomplekset, og er 0,9 millimeter i en sunn person. Indikatorer over normen indikerer at fartøyets vegg er tykkere. I dette tilfellet kan patologien indikere plaques, som kan detekteres med tosidig skanning av både karoten og ileo-femoral eller nyrene.
 2. Venstre ventrikulær hypertrofi (LVH forkortet) - representerer en venstre kammervegg jevning av hjertemuskelen, som påvirker det endelige papir. Denne feilen er evaluert ved ultrasonografi eller elektrokardiografi. I denne første versjon av undersøkelsen gjør det mulig å bestemme indeks for venstre ventrikkel masse, som kvinner bør være mindre enn 95 g / m, og menn, henholdsvis mindre enn 115 g / m. En økning i normale verdier indikerer en patologi.
 3. Pulstrykk, som nødvendigvis vurderes hos eldre pasienter. Denne parameteren er forskjellen mellom de diastoliske og systoliske trykkverdiene. I en sunn person bør pulstrykket være mindre enn 60 mm Hg. Art.
 4. Proteinet i urinen indikerer skade på nyrene. Mikroalbuminuri diagnostiseres i tilfelle når proteinindeksen er 30-300 mg / g.
 5. Redusert glomerulær filtreringshastighet (GFR) er en manifestasjon av nyrepatologi. Det beregnes ved ulike metoder, men kronisk nyresykdom i tredje fase er et kriterium for subklinisk skade. Merk at tredje trinnet tilsvarer GFR 30-60 ml / min / 1,73 m² når det beregnes ved formelen CKD-EPI eller MDRD.
 6. Hastigheten til pulsbølgen fra karoten til lårarterien gjør det mulig å vurdere fartøyets tilstand. Normalt bør denne tallet være mindre enn 10 m / s. Høyere blodstrømmer indikerer økt vaskulær stivhet.
 7. Balansen mellom systolisk trykk mellom nedre og øvre lemmer bestemmes ved hjelp av ankel-brachialindeksen. Hvis verdien er lavere enn 0,9, er patologien diagnostisert.

I det øyeblikket legene identifiserer tilknyttede kliniske forhold, er det siste stadium av hypertensjon etablert. Disse kliniske tilstandene inkluderer alle alvorlige sykdommer som påvirker målorganene.

Endringer som påvirker hjernens kar-system kan være ledsaget av:

 • Blødninger i hjernen.
 • Akutt brudd på blodsirkulasjon iskemisk.
 • Forløpende iskemiske angrep.

Blant hjertesykdommene som indikerer tilstedeværelsen av den tredje fasen av hypertensjon, er det følgende plager:

 • Kronisk eller akutt hjertesvikt.
 • Myokardisk iskemi, som manifesteres av angina pectoris.
 • Et hjerteinfarkt.

I tillegg kan listen gjøre noen kirurgisk inngrep på kranspulsårene.

Ved utvikling av alvorlig retinopati oppstår det alvorlige problemer med retinale kar. I dette tilfellet, observert ofte:

 • Exudates.
 • Blødning.
 • Ødem i området av nippelen til optisk nerve.

Forstyrrelser av nyrene blir merkbare i glomerulær filtreringshastighet (GFR), som vil ha en verdi lavere enn 30 ml / min / 1,73 m 2. I forbindelse med denne anomali, mister menneskekroppen mer enn tre hundre milligram protein på en dag, som er karakteristisk for kronisk nyresykdom i fjerde fase.

Når det gjelder perifere arterier, kan patologiske endringer i dette tilfellet bestemmes av:

 • Manifestasjoner av exfolierende aorta aneurisme.
 • Tegn på vaskulær sykdom, oftest gjelder den nedre ekstremiteter.

Risikofaktorer for kardiovaskulære komplikasjoner

Etter å ha diagnostisert hypertensjon, vurderer leger nødvendigvis sannsynligheten for å utvikle alvorlige vaskulære og hjertekomplikasjoner. På den måten identifiserer de risikofaktorer som er delt inn i umodifiserte og modifiserbare.

Uendrede faktorer kan ikke korrigeres. Denne gruppen inkluderer:

 1. Mannlig kjønn.
 2. Alderen er over 65 år for kvinner og over 55 for menn.
 3. Ufordelaktig arvelighet, som indikerer tilstedeværelse i slekt av representanter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon eller tidlig hjerteinfarkt.

Modifiserbare faktorer inkluderer faktorer som kan kontrolleres. Blant dem:

 1. Fedme. Dette er tilfeller når kroppsmasseindeksen overstiger verdien av 30.
 2. Abdominal fedme. Overdreven fettavsetning er prognostisk farlig dersom midjeomkretsen overskrider 88 centimeter (i kvinner) og 102 centimeter (for menn).
 3. Røyking. Denne skadelige vanen provoserer utviklingen av alvorlige vaskulære lesjoner, og øker også sannsynligheten for tidlig død. Alt dette gjelder passiv røyking.
 4. Forstyrrelser av fettmetabolismen. Dette refererer til en generell økning i kolesterolinnholdet, som ideelt sett ikke bør overstige 5,0 mmol / l. I tillegg er det ekstremt viktig å bestemme kolesterolfraksjonene - lipidogrammet.
 5. Innholdet av sukker i blodet (fra 5,6 til 6,9 mmol / l).
 6. Forringet glukosetoleranse. Denne faktoren er det første skrittet mot diabetes mellitus. I dette tilfellet er kriteriet for diagnosen blodsukker etter å ha tatt 75 gram glukose innen 7,8-11,0 mmol / l.

Folk som lider av diabetes har en svært ugunstig prognose. Dette skyldes det faktum at denne sykdommen i stor grad kompliserer løpet av kroniske sykdommer, mens diabetes i seg selv forårsaker skade på kranspulsårene og karene i retina, bidrar til utviklingen av aterosklerose og nyresvikt.

Det er nødvendig å vite at når man beregner risikonivået, tar spesialister hensyn til slike aspekter som:

 • Faktorer som påvirker prognosen.
 • Resultat av måling av blodtrykk.
 • Tilknyttede kliniske tilstander.
 • Tap av målorganer.

I dette tilfellet, hvis i tillegg til å øke blodtrykket til en verdi på 150 per 99 mm Hg. Art. ingen andre negative faktorer ble identifisert, da er en lav risiko identifisert.
Den gjennomsnittlige risikoen tilsvarer tilstedeværelsen av 1-2 faktorer (dersom graden av trykkøkning ikke er høyere enn den første), eller den andre graden av hypertensjon, i fravær av andre faktorer som påvirker prognosen. I hvert tilfelle etableres høy risiko ved å øke trykket til 3 grader, i fravær av diabetes og tegn på skade på målorganer. Det samme gjelder situasjoner hvor:

 1. Subklinisk organskade er kombinert med økt trykk til 2 grader.
 2. BP øker innen 1 grad, men det oppdages tegn på målorganskade eller det er 3 eller flere risikofaktorer.
 3. BP-verdiene varierer fra 160 til 100 til 179 per 109 mm Hg. Art. og det er minst en risikofaktor.

Med blodtrykk tilsvarende klasse 3, når diabetes mellitus oppdages, eller tegn på endring i organer, samt i tilfeller der alvorlige sykdommer i nyrene, kardiovaskulærsystemet eller hjernen oppdages, er det svært høy risiko.

Eksempel på klassifikasjonsdiagnose

Ovennevnte klassifisering av hypertensiv sykdom tillater deg å sette den mest korrekte diagnosen, der først og fremst skal hypertensjonen og graden av sykdom være indikert. I tillegg kan det vise faktorer som påvirker prognosen, samt risikoen.

La oss gi et eksempel på en slik diagnose. så:

Hypertensiv sykdom i den andre fasen. Den tredje graden av arteriell hypertensjon. Dyslipidemi. LVH. Risiko 4 (veldig høy).

Etter å ha lest denne konklusjonen, blir det ekstremt klart hva slags behandling bør velges, og hva som skal være spesielt oppmerksom på resultatet av behandlingen, var den mest effektive.

I dette tilfellet er korreksjonen gjenstand for dyslipidemi, som vil bli foreskrevet statiner (legemidler som reduserer produksjonen av kolesterol i leveren, og derved senker nivået i blodet). I tillegg må vi bekjempe hypertrofi av myokardiet, som med hell kan gjøres gjennom visse legemidler. Risikoen som er angitt i diagnosen krever umiddelbar intervensjon, og derfor må man bruke alle tilgjengelige behandlingsmetoder for å forlenge pasientens levetid.

Les Mer Om Fartøyene