Risiko for kardiovaskulære komplikasjoner ved forskjellige grader av hypertensjon

Hjertet er en pumpe som gir blod til alle vitale organer. Men av flere grunner kan det ikke være i stand til å takle sine forpliktelser.

Forskere ved hjelp av data fra en multisenterstudie funnet at hypertensjon i utviklingen av kardiovaskulære komplikasjoner er en prioritet, og høyt blodtrykk for hver 20/10 mm Hg. Art. styrker risikoen for MTR i halvparten.

Det første stedet i utbredelsen og fare for komplikasjoner av kardiovaskulære sykdommer var okkupert ved hjerneslag og hjerteinfarkt. De fører til økning i antall dødsfall og funksjonshemninger.

Grader av hypertensjon

Terapeuter og kardiologer rundt om i verden er bekymret for AH-problemet, fordi det har nådd omfanget av en pandemi, selv om det ikke er en smittsom sykdom. I 2003 ble en internasjonal klassifisering av AH godkjent på en av symposiene.

Den omfatter tre grader, som bestemmes av vurderingen av risikofaktorer.

Denne klassifiseringen er praktisk fordi den kan forutsi sykdomsforløpet. Lungegraden (1) grader er preget av et konstant forhøyet blodtrykk til 159 99 mm Hg. men det er ingen patologiske endringer i indre organer.

For moderat hypertensjon er preget av en økning i trykk til 179 109 mm Hg. st., som bare vender tilbake til normale indikatorer på bakgrunn av terapien. I slike tilfeller har slike personer en utvidet venstre hjertekammer. BP er stabilt over 180 110 mm Hg. Art. snakker om en alvorlig grad av sykdom og en stor sannsynlighet for MCO-risiko.

Risikofaktorene som kan korrigeres, og ikke er egnet til korreksjon, forverres av sykdomsforløpet. Den første inkluderer dagens regime, dårlige vaner, inaktivitet, uregelmessighet og ubalanse i ernæring. Hypertensjon kan bli kvitt dem og forbedre livskvaliteten. Den andre inkluderer alder, rase, familieherdighet.

Det er totalt 4 grader av risiko. Med hjelp av dem er det bygget en prognose for de neste 10 årene:

 • første - Risikoen er lav, muligheten for komplikasjoner er mindre enn 15%. Behandlingen er bare foreskrevet hvis normaliseringen av BP ikke oppnås på grunn av livsstilsendringer i tolv måneder;
 • risiko for MTR 2 - medium, komplikasjoner kan være i 15-20%. Behandlingen begynner å ta i et halvt år, dersom de korrigerte korrigerte risikofaktorene ikke har gitt de ønskede positive resultatene.
 • risiko for MTR 3 grader - høy, prognosen for komplikasjoner er 20-30%,. Inntak av antihypertensive stoffer er obligatorisk;
 • risiko for MTR 4 grader - sjansen for komplikasjoner er svært høy (30% eller mer). Utsette korreksjonen av AD-medisiner kan ikke.

Symptomer på 1 grad av hypertensjon

Den særegne hypertensjonen i 1. grad er sjeldne symptomer som forsvinner i remisjonstiden sammen med normalisering av blodtrykk. Forverringer passerer ofte uten konsekvenser.

Hovedklager hos pasienter med hypertensjon 1 grad:

 • hodepine, hvor intensiteten øker med fysisk eller psykisk stress;
 • en følelse av hjertebank
 • følelse av søvnmangel;
 • overdreven tretthet;
 • støy i ørene;
 • periodisk svimmelhet.

Ikke ignorér den første graden av GB. Tross alt er det risiko for komplikasjoner. På grunn av brudd på blodsirkulasjonen, metaboliseringen lider, utvikler nephrosclerose gradvis. Mikroinfarkt i hjernen er ikke utelukket.

Hypertensiv sykdom i 2. grad

Over tid, hvis tiden ikke korrigerer bruddene i kroppen på 1 grad av GB, vil den gå til den andre. Hvis dette skjer raskt - vil sykdommen skaffe seg en ondartet karakter, noe som til og med truer døden.

Ved overgangen til en moderat grad, øker pasientens klager.

Det er konstant utmattelse, kvalme, hylle foran øynene og hyperemi i høyden av økt blodtrykk, økt svette, parestesi.

Ofte er det puffiness i ansiktet, synsskarphet forverres, målorganer påvirkes. Livskvalitet forverrer plutselige trykkstigninger (hypertensive kriser).

Hypertensjon 2 graders risiko 2

Den vanligste diagnosen som leger gjør til en pasient med klager på hypertensjon og langvarig dårlig helse anses å være en 2-graders GB 2.

Dette skyldes det faktum at mange ignorerer manifestasjonene av hypertensjon på dette stadiet blir veldig vanskelig, og folk vender seg til en lege.

Prosessen med å gjennomføre et elektrokardiogram

Sykdommen i dette tilfellet er ganske nedslitt. For å evaluere hele sammensatt situasjonen kan ikke gjøre uten diagnostiske tester: et elektrokardiogram, ekkokardiogram, generelle og biokjemiske blodprøver, blodsukker, ultralydundersøkelse av nyrene og cerebrovaskulær forskning oftalmologisk fundus.

Hypertensjon 2 grader risiko 1, 2,3

Den andre graden av GB er en veldig alvorlig diagnose, det er enda en ubestridelig kontraindikasjon for militærtjenesten.

En integrert del av tredje grad er hypertensive kriser. De er delt inn i to typer. Den første, særegne for unge, ser plutselig ut.

Det er ledsaget av rask hjerterytme, kortpustethet, migrene, spyling av huden. Den andre typen krise er oftest påvirket av den eldre generasjonen. Begynnelsen er gradvis. Hodepine, kvalme, ubehag bak brystbenet, utvikler seg til en retardasjon og bevissthetsklarhet. Begge typer kriser er fulle av utviklingen av MTR, dersom bistand ikke gjengis i tide.

Hvis du har en HA, må du roe ned, ikke bli panikk, informere beredskapslegen på jobb. Det er lov å ta en tablett Captopril eller Nifedipin alene før legen kommer. Med andre stoffer uten å konsultere en spesialist, er det bedre å ikke eksperimentere.

Hypertensiv sykdom i 3. grad risiko 1, 2, 3, 4

De oppstår på grunn av omfattende skade på blodårene, fordi stadig forhøyet blodtrykk overbelaster sin indre vegg.

På grunn av dette er muskelmembranen hypertrophied, lumen av arteriene, kapillærene smalner, og som et resultat blir blodsirkulasjonen vanskeligere. Den første som lider er nyrene og retina i øyet, da hjernen.

Verre generelle helse, visjon, før pasientens øyne ser "midges". De er bekymret for svimmelhet og bankende hodepine, kraft i armene og bena er tapt. Over tid kan minnefunksjonen utvikles, ned til en reduksjon i intellektuelle evner, spesielt hvis det er risiko for MTR 3-4 grader.

En av de farligste øyeblikkene er forekomsten av blodpropp i karene som leverer hovedhjernen. Dette kan føre til iskemisk slag og tragiske konsekvenser.

Hvordan forhindre hypertensiv sykdom 1, 2, 3 og 4 i fare

Etter å ha forstått essensen av problemet og innser alle slags konsekvenser, vil vi begynne å vurdere måter å komme seg ut av den nåværende situasjonen. Nedenfor er det kun generelle anbefalinger. I hvert tilfelle kan bare legen indikere den spesielle behandlingen. Det finnes ikke slike legemidler som kan erstatte livsstilsjusteringer.

Bare jobber med deg selv, du kan unngå sykdom eller få kontroll over sykdommen. Det første er:

 • for å minimere bruken av alkoholholdige drikkevarer, fordøyelige karbohydrater og væske;
 • slutte å røyke
 • Sterkbrygget kaffe og te;
 • Ikke legg til måltidet mye salt, krydret krydder;
 • unngå stress;
 • gi full hvile og sove.

For å supplere alt dette om nødvendig med regelmessig inntak av foreskrevet antihypertensive stoffer.

Beslektede videoer

Om de vanligste komplikasjonene av hypertensjon i video:

Vær oppmerksom på deg selv og husk at det er bedre å ta forebyggende tiltak enn å behandle da sykdommen og dens konsekvenser.

Hvordan slå HYPERTENSION hjemme?

For å bli kvitt hypertensjon og rense blodårene, trenger du.

Symptomer og komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Hypertensiv sykdom - primær og sekundær arteriell hypertensjon - er en farlig tilstand som ikke kan helbredes for alltid. Hypertensjon er tvunget til å ta medisiner gjennom livet, men mengden av disse midlene avhenger av graden og risikoen for hypertensjon.

Klassifisering av sykdommen

Det er følgende gruppering av hypertensjon:

 • Første grad er trykket over 140-159 / 90-99 mm Hg. Artikkel.;
 • Den andre er 160-179 / 100-109 mm Hg. Artikkel.;
 • Den tredje er 180/100 mm Hg. Art.

Den farligste er den tredje, hvor det er skade på målorganer: nyrene, øynene, bukspyttkjertelen. Ved komplikasjon av aterosklerose (deponering av plakk inne i karene) dannes lungeødem, kardiovaskulære sykdommer, alvorlige brudd på indre organer. På bakgrunn av disse typer patologi er det blødning i parenchymen. Hvis det ser ut i øyethinnen, er sannsynligheten for blindhet høy, nyresvikt er en feil.

Det er fire grupper av risiko for hypertensjon: lav, middels, høy, veldig høy. Tapet på målorganene oppstår med den tredje. Avhengig av den primære lokaliseringen av sekundære komplikasjoner av forhøyet blodtrykk, skiller klassifikasjonen 3 varianter av sykdommen - nyre, hjerne, hjerte.

Med en ondartet form for høyt blodtrykk spores raskt økende blodtrykksendringer. Kliniske symptomer observeres ikke i begynnelsen av sykdommen, men følgende endringer blir gradvis tilsatt:

 • migrene;
 • tyngde i hodet;
 • søvnløshet;
 • hjertebank;
 • følelse av tidevann av blod til hodet.

Når patologien går fra 1. grad til 2., blir symptomene permanente. I tredje fase av sykdommen er det lesjoner av indre organer, hvor følgende komplikasjoner dannes:

 • hypertrofi av venstre ventrikel;
 • blindhet;
 • systolisk hjerteklump;
 • retinitt angiospastisk.

Klassifisering av høytrykkstypene er svært viktig for valg av optimal taktikk for behandling av sykdommen. Hvis du ikke utfører adekvat terapi, kan det være en hypertensiv krise, hvor trykkstallene vesentlig overstiger fysiologiske indikatorer.

Symptomer på 1. grad av hypertensjon

Sykdommen på dette stadiet er ikke manifestert av nederlaget til målorganene. Av alle former er den første den enkleste, men ubehagelige symptomer vises på bakgrunnen - smerter i nakken, blinking av "flyr" før øynene, hjertebank, svimmelhet. Årsakene til dette skjemaet er de samme som for andre typer.

Hvordan behandle hypertensiv sykdom med 1 st grad:

 1. Vekt restaurering. Ifølge kliniske studier, med en reduksjon i vekt med 2 kg, reduseres det daglige trykket med 2 mm Hg. Art.
 2. Avslag fra dårlige vaner.
 3. Begrensning av animalsk fett og bordsalt.
 4. Permanent fysisk trening (lett kjører, går).
 5. Reduksjon av produkter som inneholder kalsium og kalium.
 6. Ingen stress.
 7. Antihypertensive som en mono- og kombinasjonsbehandling.
 8. Gradvis reduksjon i trykk til fysiologiske verdier (140/90 mm Hg).
 9. Folk rettsmidler for å øke effektiviteten av medisiner.

Hypertensiv sykdom i 2. grad

Dette skjemaet kan være 1, 2, 3 og 4-risikogruppen. Det farligste symptomet er hypertensiv krise - en skarp og uventet økning i blodtrykket med endringer i blodtilførselen til indre organer. Med det blir ikke bare målorganene raskt påvirket, men også sekundære endringer forekommer i sentrale og perifere nervesystemet. De uttrykte forstyrrelsene i en psykomotional bakgrunn dannes. De provokerende faktorene i staten er bruken av salt i store mengder, forandringen av været. Spesielt farlig er krisen for forverring av hode og hjerte i nærvær av patologiske forhold i dem.

Symptomer på hypertensjon i 2. grad (1. risikogruppe) med krise:

 • smerte bak brystbenet med bestråling i scapulaen;
 • migrene;
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap.

Dette stadiet av hypertensjon er en harbinger av påfølgende alvorlige brudd som vil føre til mange endringer. Det er sjelden herdet med et enkelt antihypertensivt stoff. Kun ved kombinert terapi kan en vellykket kontroll av blodtrykket sikres.

Hypertensjon i 2. grad, risiko 2

Patologi oppstår ofte på bakgrunn av arteriosklerose av karene, som er preget av stenokardiske angrep - alvorlig smerte bak brystbenet med mangel på blodtilførsel i koronararterien. Symptomer på dette skjemaet avviger ikke fra hypertensiv sykdom i 2. grad av den første risikogruppen, bare kardiovaskulærsystemet er berørt. Denne typen patologi refererer til den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden. Denne kategorien betraktes som farlig fordi i 10 år utvikler 15% av hjerte- og karsykdommer.

Ved den tredje risikogruppen av 2. grad av essensiell hypertensjon er sannsynligheten for forekomst av hjertesykdommer i 10 år 30-35%. Hvis estimert frekvens er høyere enn 36%, bør den fjerde risikogruppen antas. For å utelukke nederlaget i kardiovaskulærsystemet og redusere tettheten av endringer i målorganene, er det nødvendig å diagnostisere avviket i tid. Dette reduserer også intensiteten og antall hypertensive kriser på bakgrunn av patologi. Typer av kriser avhengig av den overveiende lokaliseringen av lesjoner:

 1. Konvulsiv - med skjelving av muskler.
 2. Ødem - hevelse i øyelokkene, døsighet.
 3. Nervøs-vegetativ - Overeksponering, tørr munn, økt hjertefrekvens.

Ved noen av disse sykdomsformer utvikles farlige komplikasjoner:

 • lungeødem;
 • hjerteinfarkt (hjertemuskulaturens død);
 • puffiness av hjernen;
 • forstyrrelse av cerebral blodtilførsel;
 • døden.

Hypertensiv sykdom i 2. grad, risiko 3

Skjemaet er kombinert med nederlaget for målorganer. Tenk på funksjonene ved patologiske forandringer i nyrene, hjernen og hjertet:

 1. Blodforsyningen til hjernen minker, noe som fører til svimmelhet, støy i ørene, en reduksjon i effektiviteten. Med en lang sykdomssykdom kommer infarkter - død av celler med hukommelsessvikt, tap av intelligens, demens.
 2. Hjertetransformasjoner utvikles gradvis. I utgangspunktet er det en økning i myokardiet i tykkelsen, og deretter blir stagnerende forandringer dannet i venstre ventrikel. Hvis aterosklerose av koronarbeinene slår sammen, forekommer hjerteinfarkt, og sannsynligheten for død er høy.
 3. I nyrene mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon, vokser bindevev gradvis. Sklerose fører til brudd på filtrering og omvendt absorpsjon av stoffer. Disse endringene forårsaker nyresvikt.

Hypertensiv sykdom i 3. grad, risiko 2

Skjemaet er farlig. Det er ikke bare forbundet med nederlaget for målorganer, men også med utbruddet av diabetes mellitus, glomerulonephritis og pankreatitt. I tredje grad utvikles et trykk på mer enn 180/110 mm Hg. dens konstante økning. Selv mot bakgrunnen av antihypertensive stoffer er det svært vanskelig å føre til fysiologiske verdier. Ved en gitt grad av hypertensjon forekommer følgende komplikasjoner:

 • glomerulonefritt;
 • forstyrrelser av hjerteaktivitet (arytmi, ekstrasystole);
 • lesjoner i hjernen (nedsatt oppmerksomhetskonsentrasjon, demens).

Hos eldre er hypertensjonen i tredje grad preget av et trykk som er betydelig høyere enn 180/110 mm Hg. Art. Slike tall kan forårsake brudd på blodårene. Faren for sykdommen øker med bakgrunn i en hypertensive krise, hvor det arterielle blodtrykket stiger. Selv kombinert behandling med flere stoffer fører ikke til permanent forbedring av tilstanden.

3. grad, risiko 3

Det er ikke bare en seriøs, men livstruende form av patologi. Som regel observeres et dødelig utfall selv mot bakgrunnen av terapi i 10 år. Til tross for at i tredje grad sannsynligheten for målorganskade ikke overstiger 30% innen 10 år, kan høytrykkstall raskt føre til nyre eller hjertesvikt. Ofte observerte pasienter med hypertensive sykdommer i denne graden hemoragisk hjerneslag. Imidlertid tror mange leger at i 3. og 4. grader er sannsynligheten for et dødelig utfall ganske høyt på grunn av et vedvarende trykk på over 180 mm Hg. Art.

3. grad, risiko 4

De viktigste tegnene på denne form for lidelse:

 • svimmelhet;
 • forverring av visjonen;
 • rødhet i nakken;
 • redusert følsomhet;
 • bankende smerter i hodet;
 • svette;
 • pareser;
 • senking av intelligens;
 • svekket samordning.

Disse symptomene er en manifestasjon av et økt trykk på mer enn 180 mm Hg. Art. I risiko 4, vil følgende komplikasjoner trolig forekomme hos en person:

 1. endring i rytme;
 2. demens;
 3. hjerte og nyresvikt;
 4. hjerteinfarkt;
 5. encefalopati;
 6. personlighetsforstyrrelser;
 7. blødning;
 8. ødem i optisk nerve;
 9. aorta disseksjon;
 10. Nephropathy er diabetiker.

Hver av disse komplikasjonene er dødelig. Hvis flere endringer skjer samtidig, er en persons død mulig.

Hvordan forebygge hypertensive sykdommer

For å forebygge risiko bør man stadig behandle arteriell hypertensjon. Legen vil utpeke medisinen, men ikke glem å besøke ham regelmessig for å justere trykknivået. Hjemme, ta tiltak for å normalisere livsstilen. Det er en viss liste over prosedyrer som gjør at du kan redusere trykket og redusere behovet for å bruke antihypertensive stoffer. De har bivirkninger, så med langvarig bruk kan andre organskader forekomme.

Prinsipper for narkotika terapi for hypertonisk sykdom:

 1. Følg legenes anbefalinger.
 2. Ta medisiner i nøyaktig dosering og på angitt tidspunkt.
 3. For å redusere bivirkningene av medisiner, kan de kombineres med urte-antihypertensive stoffer.
 4. Avvise dårlige vaner og begrense salt i kostholdet.
 5. Bli kvitt overflødig vekt.
 6. Eliminere stress og bekymring.

Når du begynner å bruke antihypertensive stoffer, kan du bruke lave doser, men hvis de ikke hjelper tak i patologien, bør du legge til en andre medisin. Når det ikke er nok, kan du koble den tredje, og om nødvendig - det fjerde stoffet. Det er bedre å bruke et langtidsvirkende middel, siden det akkumuleres i blodet og stabilt opprettholder blodtrykket. For å forhindre risikoen for hypertensjon er det derfor nødvendig å behandle det fra begynnelsen.

Hypertensive sykdomsrisiko

Begrepet "arteriell hypertensjon"arteriell hypertensjon"forstås som et syndrom av økt blodtrykk (BP) i hypertensiv sykdom og symptomatisk arteriell hypertensjon.

Det bør understrekes at den semantiske forskjellen i form av "hypertensjon"Og"hypertensjon"Praktisk talt ingen Som etymologien, hyper - fra det greske over toppen - et prefiks som angir det overskytende av normen;.. tensio - fra latin - spenningen ;. Tonos - fra gresk - spenning Således er uttrykkene.." Hypertension "og" hypertensjon "faktisk refererer til det samme -" overspenning".

Historisk (siden GF Langs dager), brukes termen "hypertonisk sykdom" og følgelig "arteriell hypertensjon" i Russland, i den utenlandske litteraturen betegner uttrykket "arteriell hypertensjon".

Under essensiell hypertensjon (EH) blir vanligvis forstås kronisk strømmende sykdom, en større manifestasjon av hvilke er arteriell hypertensjon, syndrom ikke er forbundet med nærværet av patologiske prosesser i hvilke forhøyet blodtrykk (BP) er forårsaket av kjente, i mange tilfeller eliminerer årsaken ( "symptomatisk arteriell hypertensjon") (Anbefalinger fra GFCF, 2004).

Klassifisering av arteriell hypertensjon

I. Faser av essensiell hypertensjon:

 • Stage I Hypertensiv sykdom forutsetter ingen endring i "målorganene".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium II er etablert hvis det er en endring fra ett eller flere "målorganer".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium III er etablert i nærvær av assosierte kliniske tilstander.

II. Grader av arteriell hypertensjon:

Graden av hypertensjon (i konsentrasjoner i blodtrykket (BP)) er presentert i tabell № 1. Dersom det systoliske blodtrykket (BP) og diastolisk blodtrykk (BP) faller i forskjellige kategorier, og deretter sette en høyere grad av hypertensjon (AH). Den mest nøyaktige graden av hypertensjon (AH) kan settes i tilfelle av nylig diagnostisert hypertensjon (AH) og hos pasienter som ikke tar antihypertensive medikamenter.

Grader og grupper i fare for hypertensjon

Hypertensjon er en av de vanligste kardiovaskulære patologiene. Ifølge offisiell statistikk, er denne sykdommen i dag diagnostisert hver tiende innbygger av planeten under 55 år, og hvert sekund av den eldre generasjonen som allerede har feiret sitt 55-års jubileum og.

Samtidig påvirker sykdommen hovedsakelig innbyggerne i de utviklede landene i verden, som er forbundet med dårlig miljøsituasjon, dårlig ernæring, et raskt tempo i livet. I moderne medisinsk praksis deler leger flere typer hypertensjon, som vanligvis klassifiseres etter stadium, alvorlighetsgrad og risiko. Så hva slags konvensjonell klassifisering av hypertensjon?

Stadier av essensiell hypertensjon

Stadiet av hypertensiv sykdom uttrykker hvor langt den patologiske prosessen tok rot i menneskekroppen og "fanget" målorganene, og forårsaket grove brudd på funksjonaliteten. Det er tre stadier av hypertensjon:

Fase I - det er ingen endring fra målorganene;

II-scenen - hovedsakelig er et (mer sjelden flere) målorgan påvirket;

III stadium - Krenkelser er diagnostisert i flere organer av kardiovaskulære og ekstrakardiale sfærer, som er ledsaget av en klinikk av sykdommer forbundet med hypertensjon.

Mens det i første fase av sykdommen er objektive tegn på organskader, er den andre kjennetegnet ved deres tilstedeværelse i fravær av symptomer og klager fra pasienter. Den andre fasen av sykdommen er preget av:

 • venstre ventrikulær hypertrofi, som bestemmes utelukkende fra resultatene av instrumentell forskning;
 • innsnevring av retina av arteriene;
 • Tilstedeværelse av brudd på intill av karoten arterier (komprimering av veggen) og utseendet til de første aterosklerotiske raidene på deres indre overflate;
 • mikroalbuminuri og en liten økning i nivået av kreatinin i urinen.

I den tredje fasen av GB er det en signifikant forverring i organstrukturens funksjon som "mål" og progresjonen av den patologiske prosessen som helhet. På dette stadiet av sykdommen er det ofte en hypertensive krise med alle dens konsekvenser:

 1. hjerteinfarkt med dannelse av kardioklerose etter hjerteinfarkt og hjertesvikt;
 2. hjerneslag av iskemisk, så vel som hemorragisk;
 3. hypertensive encefalopati og blodforstyrrelser forårsaket av demens;
 4. blødninger i tykkelsen av retina og hevelse av optisk skive;
 5. uttalt proteinuri og tilstedeværelse av kreatinin i urin i store mengder;
 6. okklusjon av arterier på periferien, aorta-aneurisme.

Grader av GB

Graden av arteriell hypertensjon vurderes av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand i henhold til gjennomsnittsindeksene for hans trykk. I følge denne klassifiseringen er det vanlig å tildele:

 • optimalt blodtrykk - for en gjennomsnittlig person er det 120/80 mm Hg. Artikkel.;
 • normalt blodtrykksnivå - trykket ligger i området 121-129 / 81-84 mm Hg. Artikkel.;
 • høyt normalt blodtrykk - 130-139 / 85-89 mm Hg. Artikkel.;
 • Hypertensjon 1 grad av alvorlighetsgrad eller mild - 140-159 / 90-99 mm Hg. Artikkel.;
 • hypertensiv sykdom på 2 grader eller uttalt - nivået av trykk stiger til 160-179 / 100-109 mm Hg. Artikkel.;
 • hypertensiv sykdom med 3 grader (alvorlige) kritiske trykkindekser over 180/110 mm Hg diagnostiseres. Art.

Risikogrupper

Det er fire hovedgrupper i fare for hypertensjon:

I - lav risiko gruppe;

II - medium risikogruppe;

III - høy risiko gruppe;

IV - En gruppe med svært høy risiko.

Når man vurderer risikogrupper for hypertensjon, bruker legene en viss gradasjonsskala, hvis navn er stratifisering. Det inkluderer en risikofaktor for utvikling av GB, skade på målorganer og forekomst av patologiske forhold forbundet med hypertensjon.

Risikofaktorer, i henhold til stratifisering, inkluderer:

 1. pasientens alder (for menn over 55 år og for kvinner over 65 år);
 2. Tilstedeværelsen av dårlige vaner, og spesielt røyking;
 3. abdominal type fedme;
 4. genetisk predisposisjon til tidlig utvikling av hjerte og karsykdommer;
 5. revmatisme og reumatoid tilstand
 6. et uforholdsmessig blodlipidinnhold av forskjellige tettheter
 7. stillesittende livsstil;
 8. diabetes mellitus og nedsatt glukosetoleranse;
 9. økning i blodnivåer av fibrinogen.

Blant de organskade bør bemerkes hypertrofi av venstre hjerte, ultralyd tegn til fortykning av karveggen, utseendet av en liten mengde protein og kreatinin i urinen. Disse symptomene er karakteristisk for essensiell hypertensjon grad 2, hovedsymptomet som - koronarkar med utvikling av brystsmerter.

Egenskaper av sykdomsformer av forskjellig alvorlighetsgrad

Hver grad av sykdom med en viss grad av risiko har sine egne egenskaper. Kort om dem kan fortelle bordet:

Hypertensiv sykdom

Hypertensiv sykdom - er en av de vanligste sykdommer i SSS, utviklet som en konsekvens av primære lidelser sosudoreguliruyuschih sentre og den etterfølgende mekanismer neurohumoral og renal opprinnelse, karakterisert ved å øke trykket i arteriene, funksjonelle og organiske forstyrrelser i sentralnervesystemet, hjerte og nyrer i alvorlige former for sykdommen. Som et resultat er hypertensjon en neurose av høyere sentre som styrer og regulerer dette trykket.

For sykdommer slik som endokrine, nyre, hjerte og andre symptomatiske eller sekundære former for hypertensjon betraktes fundamental symptom som bevirker at organskade og danner der en patologisk prosess egenskaper.

Hypertensive hjertesykdommer er i dag ansett som en svært vanlig sykdom SSS hvor blodtrykks flere ganger høyere enn tatt opp i 140/90 mm Hg i fremtiden øker risikoen for cerebrovaskulære og kardiovaskulære komplikasjoner. I tillegg gjelder denne sykdommen like for begge kjønn. Dermed er i 4% av befolkningen fra 20 til 23 år økt trykk, og i en alder av femti til sytti år er det 50%.

Prognosen for pasienter diagnostisert med hypertensjon og den videre terapeutiske behandlingen taktikken vil avhenge av BP-indeksene, bidragende faktorer, "målorganer" som er involvert i denne patologiske prosessen, de kliniske tilstandene og omfanget av denne sykdommen.

Hypertensiv årsakssykdom

Årsakene til utviklingen av sykdommen hittil er ikke fullstendig klarlagt. Hypertensiv sykdom er preget av tidlig påvisning av det viktigste patologiske øyeblikket - en vanlig spasme av arterioler, som relaterer til den objektive metoden for å bestemme det økte trykket i hele systemet av arterielle kar.

Dannelsen av vedvarende prosesser av denne sykdommen påvirkes av ulike faktorer som regulerer blodtrykk under visse fysiske forhold.

Ved predisponert for hypertensiv sykdom inkluderer genetisk predisposisjon, emosjonelle og nervøs overbelastning, stress, sykdommer i det endokrine system, fedme, nikotin, alkohol, fysisk inaktivitet, renal sykdom, alder og andre.

En av hovedårsakene til blodtrykksøkning er ansett for å være nervøse stress, som kan utløses ved akutt og kronisk psykologisk og emosjonelt stress, konstant mental overanstrengelse, skader i hjernen eller skallen og hypoksi. Spesiell oppmerksomhet er lagt på den fremvoksende takykardien ledsaget av økt hjerteutgang.

Blant patologiske faktorer i dannelsen av forhøyet blodtrykk utsettes brudd på medulla oblongata og hypothalamus. Og faktorer av humoristisk natur, som regel, dannes i nyrene. Med blodsirkulasjon forstyrret i dem, produseres renin, som gjør hypertensinogen til angiotensin. I dette tilfellet bidrar sistnevnte substans til innsnevring av fartøyene og produksjon av mineralcorticoiden av binyrene. Og det påvirker igjen nefronene, stimulerer absorpsjonen av natrium, noe som forsinker i blodkarets kanal og fremkaller en økning i blodtrykket.

I tillegg har det betydelige arbeidet med kjertler i det endokrine systemet, som kjønnsorganer, skjoldbruskkjertelen og hypofysen, noe tilknytning til produksjonen av hormoner, som er involvert i økt blodtrykk.

På utvikling av hypertensjon kan matbårne faktorer også ha en direkte effekt. Så for eksempel registreres personer som bruker store mengder natriumklorid med høyere blodtrykksverdier. Som et resultat av det faktum at natrium holdes i kroppen, oppdages ødem av karveggen og en økning i blodtrykket.

Ikke den siste rollen i fremveksten av hypertensjon skyldes den genetiske faktoren. Med arvelighet av bilateral natur er den samme metabolismen arvet, og dette fører til en forstyrrelse i produksjonen av stoffer som regulerer dette trykket. Under påvirkning av alle disse faktorene blir hypertensjonen endelig dannet. I tillegg forårsaker en langvarig prosess for å begrense arteriolene i bukspyttkjertelen og binyrene sklerotiske endringer i dem. Og i hjerne-, koronarbeholdere og i aorta danner aterosklerose progressivt, noe som bidrar til brudd på blodsirkulasjonen i de aktuelle organer og utviklingen av hypertensiv sykdom.

Hypertensive symptomer Symptomer

En av de vanligste patologiske sykdommene i hele SS. hypertensiv sykdom vurderes. Hypertensjon er et stadig forhøyet blodtrykk. Prosessen med å øke trykket kommer i en tid da arteriene eller deres mindre grener, det vil si arteriolene, smale. Arterier betraktes som de viktigste transportruter, gjennom hvilke blod går inn i alle organer, så vel som vev i menneskekroppen. For de fleste mennesker er arterioler smalere, først som følge av spasme, og videre deres hulrom befinner seg i den innsnevrede tilstand, som et resultat av fortykket vegg, slik at flyten av blod for å overvinne disse begrensningene er nødvendig for å styrke hjertet arbeide, og dette provoserer flere blod utslipp fra skip på sporet. Dermed øker blodtrykket, noe som fører til hypertensjon i fremtiden.

Denne patologiske prosessen anses kronisk, som er preget av en vedvarende økning i blodtrykk over det systoliske trykket på 139 mm Hg. Art. og diastolisk - i 90 mm Hg. Art.

Hvis med forhøyet blodtrykk er det en lesjon av et organ, anses denne patologiske sykdommen som en sekundær form for hypertensjon. Nesten 90% av mennesker lider av en essensiell form for høyt blodtrykk. I regelen begynner økningen av økt blodtrykk med en tredobbelt registrering av et legemiddelnivå på 140/90 mm Hg. Art. og mer hos pasienter som ikke tar medisiner som reduserer blodtrykket.

Det er viktig å vite at økende press på små, men vedvarende figurer ennå ikke indikerer tilstedeværelsen av hypertensjon.

Symptomatologien til denne sykdommen er ikke preget av en viss spesifisitet. I tillegg kan pasienter i selv uvitende om den eksisterende patologi være for en lengre periode, ikke for å gjøre konkrete klager leve et aktivt liv med noen ganger manifesterte anfall av kvalme uttrykt i svimmelhet og svakhet. Mange mennesker forbinder dette med tretthet, selv om det er nødvendig å være oppmerksom på de første tegnene på utbruddet av hypertensjonen, og først og fremst å måle blodtrykket.

Pasienter i nærvær av denne sykdommen gjør kun klager når det er en lesjon av målorganer. De er mest følsomme for trykkstigninger. I dette tilfellet, med de første endringene i blodsirkulasjonen i hjernen, begynner hodet å spinne, smerte og støy i hodet vises, minnet og arbeidskapasiteten reduseres. Men i fremtiden kan pasienten gå nummen lemmer, generell svakhet, flash fluer, dobbelt syn, er det vanskelig, men helt i begynnelsen av sykdommen alle sirkulasjonsforstyrrelser preget av innkommende karakter. Men med et vidtgående stadium av hypertensjon, kan komplikasjoner utvikles i form av hjerneinfarkt eller blødning.

Den aller første og senere konstante manifestasjonen av forhøyet blodtrykk er hypertrofi eller en økning i LV som følge av veksten av sin masse på grunn av fortykkelse av kardiomyocytter. Først tetter LV-veggen, og deretter utvides hjemmets kamre seg. Videre viser denne hypertrofi av ugunstig prognostiske tegn til hypertensjon, fordi den letter risiko for ventrikulær arytmi arbeid, hjertesvikt, ischemisk hjertesykdom, plutselig død. Med utviklingen av venstre ventrikulær dysfunksjon vises åndenød under fysisk stress, astma, kardial opprinnelse, lungeødem, på bakgrunn av hypertensiv krise, og kongestiv hjertesvikt form. Som et resultat oppstår det ganske ofte myokardinfarkt og ventrikulær fibrillering. Og med aterosklerose, utvider aorta, som til slutt kan tjene som brudd og stratifisering.

Nyresvikt er preget av utseendet i urinen av protein, mikrohematuri og sylindruri. Men utviklingen av nyresvikt mot bakgrunnen av hypertensjon er svært sjelden. Når øynene påvirkes, blir synet redusert, lysfølsomheten reduseres, og noen ganger utvikler blinde. Dermed er det nødvendig å være svært oppmerksom på hypertensjon.

Et karakteristisk symptom på manifestasjon av hypertensjon er hodepine, som kan oppstå når som helst på dagen, men hovedsakelig om natten eller om morgenen, etter søvnen. Denne smerten er preget av tyngde og raspiranie i nakken, men det kan strekke seg til andre deler av hodet. Som regel, med høyt blodtrykk, er smerten i hodet innhyllet i naturen. Noen ganger øker ømhet med hoste, hodestillinger ledsaget av mindre hevelse i ansiktet og øyelokkene. Med pasientens vertikale posisjon forbedres muskelaktivitet og massasje, venøs utstrømning, og som følge av dette blir denne smerten mindre eller helt forsvunnet. I tillegg kan slik smerte med økende blodtrykk oppstå som et resultat av spenningen av de myke musklene i hodet eller dens sener. For å fremme sin utvikling kan psyko-emosjonell eller fysisk stress, men opphør av denne smerten er betinget av hvile og løsning av konfliktsituasjoner. Hovedsak kalles som regel en stresssmerte, som noen ganger manifesteres av kompresjon eller stramming av hodet, ledsaget av kvalme og svimmelhet. Men med langvarige uopphørlige smerter er det irritabilitet, raskt temperament, økt følsomhet for høy musikk og støy.

I hypertensive sykdommer observeres også karakteristiske smerter i hjertet, som hovedsakelig finnes på toppet eller i venstre del av brystbenet. De oppstår i en tilstand av absolutt hvile eller mot bakgrunn av emosjonell overstyring, så vel som uten å provosere fysisk anstrengelse. Disse hjertesmerter, som ikke er undertrykt av nitroglyserin, kan vare ganske lang tid.

På bakgrunn av høyt blodtrykk hos noen pasienter utvikler vanskeligheter med å puste i form av kortpustethet etter den første mosjon, og senere alene, som kan være tegn på en signifikant myokardial skade og dannelsen av HF.

I nærvær av hjertepatologi i form av insuffisiens, begynner nedre ekstremiteter å svulme hos de fleste pasienter. Dette skyldes oppbevaring av vann og natrium i kroppen som følge av hypertensjon på grunn av bruk av visse medisiner eller brudd på nyres funksjonelle aktivitet.

Når synshemming som konsekvens av hypertensiv sykdom mot bakgrunn av økt blodtrykk, vises fluer for øynene, tåke eller slør. Denne symptomatologien er karakteristisk for funksjonsnedsettelse av blodsirkulasjon i øyethinnen. Som et resultat av brutto endringer i netthinnen, slik som vaskulær trombose, retinal løsrivelse eller blødning, synstap, diplopi og noen ganger synlighetsfeil kan oppstå.

Grader av risiko for essensiell hypertensjon

Hvert år, i forbindelse med en sykdom som hypertensjon, holdes vitenskapelige konferanser, med hjertekardiologer fra hele verden. Til dags dato er det vedtatt i 2003, en enkelt klassifisering av sykdommen når det gjelder grader. Som et resultat er denne patologiske prosessen preget av tre grader av alvorlighetsgrad, for hvilke forskjellige verdier av blodtrykk er karakteristiske. Så det vanlige trykket er det systoliske trykket i området 120-129 mm Hg. Art. og diastolisk - 80-84 mm Hg. Art.

For den første (lyse) graden av hypertensjon, svarer trykket i mm Hg. Art. fra 140/90 til 160/100. I tillegg er det samtidig vedvarende BP uten endringer i indre organer.

Den andre (moderate) graden av denne sykdommen er preget av trykkfluktuasjoner fra 160/100 til 180/110 mm Hg. Art. Dette blodtrykket er preget av et stabilt kurs, men for å bringe det tilbake til normal, er det nødvendig å bruke medisiner. Som regel, når de undersøker slike pasienter, avslører de en forstørret venstre ventrikel.

Med den tredje (alvorlige) graden av hypertensjon blir vedvarende blodtrykk høyere enn 180/110 mm Hg. Art. Som følge av denne tilstanden utvikler ulike komplikasjoner i form av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, nyresvikt og hjerteinfarkt.

I prosessen med å diagnostisere sykdommen, basert på moderne klassifisering, er graden av hypertensjon satt strengt når man tar hensyn til alle risikofaktorer, nettopp de som forverrer den patologiske prosessen. Slike faktorer betraktes som en trussel med hensyn til dannelsen av kardiovaskulære komplikasjoner. I tillegg vil alle tilgjengelige faktorer, så vel som deres antall, betydelig påvirke prognosen for hypertensjon. Og for å bestemme graden av risiko for denne sykdommen er viktig å vurdere aldersgruppen av pasienter, deres kjønn, kvantitativ kolesterol, metabolske og arvelige faktorer, så vel som fysisk inaktivitet, røyking, organskade, som prosjektmålene.

Det er fire grader av risiko for økt blodtrykk i hypertensiv sykdom. Den første graden med lav risiko er karakteristisk for slike pasienter, som i løpet av de ti første årene fra begynnelsen av den patologiske prosessen reduseres sannsynligheten for at det oppstår komplikasjoner til 15%. For andre grad med gjennomsnittlig risiko er sannsynligheten for komplikasjoner nesten 20%. Den tredje graden er definert av risikoen for komplikasjoner på ca 30%. Og fjerde grad er preget av en ganske høy risiko for komplikasjoner, over 30%.

Risikofaktorer som kan forverre sykdomsforløpet og dets prognose inkluderer korrigerende og ikke korrigerende. I den første varianten, når du blir kvitt faktorer som bidrar til utviklingen av hypertensjon i form av et bestemt måltid, er det mulig å røyke, hypodynamia, fullstendig utvinning fra denne patologien. Det andre alternativet inkluderer: alder av pasienter, arvelig og rasistisk disposisjon.

Ved første grad av hypertensjon er det absolutt ingen risikofaktorer, så en endret livsstil, regelmessige observasjoner hos legen vil bidra til å stabilisere pasientens tilstand. Og i tilfelle ikke å senke blodtrykket, er medisiner foreskrevet.

Ved 2. grad av risiko foreskrives behandling etter observasjon i et halvt år.

Pasienter med en tredje grad må gjennomgå en medisinsk undersøkelse ved utnevnelse av medisinering.

Det fjerde risikonivået preges av en ugunstig prognose med stor sannsynlighet for komplikasjoner, noe som krever en snarlig undersøkelse med umiddelbar utnevnelse av egnet behandling.

Medisinsk historie om hypertensjon

Medisinsk historie anses å være det viktigste medisinske dokumentet som er utarbeidet for hver pasient som gjelder for enhver medisinsk eller forebyggende institusjon.

For eksempel når en pasient går inn i et ventesal med en diagnose av hypertensjon, som må bekreftes, blir passet og generell informasjon om den innkommende pasienten først fylt. I de tilfellene når legen undersøker pasienten først og fremst i ventetiden, er sagens historie fylt på samme sted med utnevnelse av diagnostiske metoder og medisinering. Men når en pasient straks går inn i avdelingen for kardiologi eller intensiv omsorg, utføres den primære undersøkelsen og fyllingen av medisinsk historie av legen direkte i avdelingen.

Til å begynne med klargjøres pasientens klager, noe som gir en ide om sykdommens karakteristika, samt ledsageren. Noen ganger er de så uttalt at du umiddelbart kan anta hypertensiv sykdom. I dette tilfellet klager pasienter om hodepine om morgenen, med lokalisering på baksiden av hodet, i kombinasjon med sværhet og ulykke i hodet. Samtidig klager de på dårlig søvn, irritabilitet, redusert effektivitet og minne. I fremtiden kan det være klager på smerte i hjertet, kortpustethet mot fysisk aktivitet og synshemming.

Deretter samler den behandlende legen en anamnese om sykdom og liv, samt en allergisk medisinsk historie hos pasienten med en diagnose av hypertensjon.

Når du blir spurt, finn ut når og med hvilken symptomatologi denne patologien begynte, om begynnelsen var gradvis, akutt eller subtil for pasienten. Det er obligatorisk å spørre, som pasienten selv forbinder utbruddet av den patologiske prosessen. Det er viktig å finne ut hvor lenge hypertensive sykdommer er, hvilke studier og resultat av behandling som ble utført tidligere.

Når de utarbeider livets anamnese, spør de om pasientens og vennens venner, om de var syk med noen sykdommer, særlig hypertensiv sykdom. I fremtiden blir pasienten avhengig av livsstil, dårlige vaner, arbeidsaktivitet, levekår, ernæringens natur, noe som er viktig for å bekrefte diagnosen hypertensjon. Det avslører også pasientens nervøse og mentale tilstand, relatert til situasjonen i familien og på jobben. Og kvinner blir spurt om menstruasjon, graviditet, fødsel eller overgangsalder.

Videre er medisinsk historie fylt med en beskrivelse av pasientens generelle undersøkelse og tilstanden til de indre organene. I en pasient med hypertensiv sykdom kan sykdommen forekomme i tre stadier. Pasienter i første fase har bare forhøyet blodtrykk uten endringer i indre organer. I andre trinn er det økt blodtrykk og økning i LV (etter en direkte undersøkelse av pasienten, røntgen, EKG eller ekkokardiografi). På denne tiden kan nyrene være involvert i den patologiske prosessen, så vær oppmerksom på urintester med proteinspor, enkeltrøde blodceller (dannet ved nyre-aterosklerose), samt en økning i temperaturen. I tillegg kjennetegnes kranspuls aterosklerose for dette stadiet av hypertensjon av kontraktssmerter bak brystbenet, som oppstår under fysisk anstrengelse og passerer etter turgåing eller nitroglyserin. Men i tredje etappen kan hjerteinfarkt, parese og lammelse oppstå på bakgrunn av nedsatt hjertekretsløp, og også en plutselig synskifte og til og med et fullstendig tap av det. På et hvilket som helst stadium kan en hypertensive krise utvikle seg, noe som utløser starten av et slag eller et angrep av hjertestimme.

Deretter utføres palpasjon, på grunn av hvilken hjertepunktet er bestemt, og slagverk bestemmes av hjertegrenser. Under lytting blir oppmerksomhet til hjertetoner, rytmen, samt fravær eller nærvær av støy, hjertefrekvens og blodtrykksmåling.

Etter undersøkelsen utføres en foreløpig diagnose av legen, en hensiktsmessig diagnostisk undersøkelsesplan utarbeides og medisinering foreskrives avhengig av stadium av hypertensjon.

I tilfelle av en hypertensive krise, blir det først stoppet, og deretter er sykdommens historie fylt ut med ordene til slektningene eller pasienten selv.

Obligatoriske metoder for diagnostisering av hypertensjon er: måling av blodtrykk, elektrokardiografi, røntgenfonokardiografi, veloergometri, ekokardiografiya. I tillegg foreskrives laboratoriemetoder for undersøkelse, som en generell blodprøve, en biokjemisk studie for proteiner, et C-reaktivt protein, transaminase, fibrinogen, etc., samt en urintest. Og bare på grunnlag av alle undersøkelsesmetoder avsluttes den endelige diagnosen og kompleks behandling av essensiell hypertensjon er foreskrevet.

I de aktuelle arkene i medisinsk historie, etter en daglig runde, foreskriver legen den nødvendige behandlingen, og registrerer også pasientens tilstand, som også legger til alle analyser av undersøkelsene. Ved intoleranse av visse legemidler, i tilfelle av kansellering eller erstatning, er alt fastsatt av tilhørende poster i tilfelle av en bestemt pasient med en diagnose av hypertensiv sykdom.

Etter utvinning er pasienten klar til å slippe ut sammendrag, som kort beskrives pasientens dato for mottak av sin sorg for, arten av strømmen av essensiell hypertensjon, testresultatene før og etter den foreskrevne behandling, så vel som alle taktikk av behandling og ved enden er den endelige prognose.

Det er obligatorisk for hver pasient å skrive skriftlige tilleggs anbefalinger ved å observere dagens regim, ernæring og narkotikabehandling etter uttak fra sykehuset.

Stadier av essensiell hypertensjon

Hypertensiv sykdom i henhold til morfologiske egenskaper er delt inn i tre stadier av dagens. Først av alt er dette et overgangsstadium, etterfulgt av et stadium av vanlige patologiske forandringer i arteriene, og den tredje er scenen med endrede organer som følge av forstyrrelser i arteriekarene.

♦ For det første (forbigående) fasen av hypertensjon er karakterisert ved periodisk økning i blodtrykket som følge av arteriolar krampe, der karveggen taper oksygen som opplever sult, og derfor er det forekomme forskjellige dystrofiske endringer.

Så er spasm erstattet av lammelse av arterioler med bevaring av hypoksi av deres vegger. Som et resultat blir veggene i arteriolene sterkt permeable, deres plasmorrhage utvikler seg, som strekker seg utover karetene, og som et resultat utvikler perivaskulært ødem.

Etter at blodtrykket er normalisert og mikrocirkulasjonen gjenopprettes, fjernes blod fra perivaskulære rom og arterievegger. Og som et resultat av økende belastninger på hjertet, som gjentas flere ganger, utvikler LV hypertrofi av kompenserende form. Hvis i dette stadiet å fjerne forholdene som forårsaker spenning av psykologisk og emosjonell karakter, og deretter utføre den nødvendige legemiddelbehandling, kan den begynnende patologiske prosessen med høyt blodtrykk stoppes, siden det i første fase ikke er noen irreversible endringer.

♦ I den andre fasen, preget av en utbredt forandring i arteriene, er det en jevn økning i blodtrykket. Alt dette skjer som et resultat av et dypt brudd på SS. og dens endringer.

Overgangen til første fase (overgang) av høyt blodtrykk til det andre (stabilt) skyldes virkningen av flere mekanismer av nevendokendinal natur med størst verdi av refleks, nyre og endokrine funksjoner. Dette gjentar ofte trykkstigningene, noe som som et resultat reduserer følsomheten til baroreceptorene som ligger på aortabuen. Og de, under normal funksjon, svekker aktiviteten til sympatisk-binyrene og senker blodtrykket. Og med den økte innflytelsen av dette systemet og spasmen av nyrene arterioler, skjer stimulering av reninproduksjon. Dette enzymet i blodet bidrar til dannelsen av angiotensin, noe som bidrar til å stabilisere blodtrykket ved høye priser. I tillegg forbedrer dette stoffet prosesser for dannelse og utgang av binyrene av mineralokortikoider, noe som ytterligere øker trykket og fremmer dets stabilisering.

Men de stadig økende spasmer av arterioler, de økende prosessene av plasmorrhage og den økende mengden proteinmasse på blodkarets vegger, forårsaker utvikling av hyalinose eller arteriolosklerose. Som et resultat blir veggene av fartøyene tettere, mindre elastiske, tykkere og som et resultat fører til en nedgang i det arteriolære lumen. Således øker konstant høyt blodtrykk signifikant hjertebelastningen, og dette bidrar til utviklingen av kompenserende hypertrofi. I dette tilfellet når hjertemassen nesten 750 gram. Derfor øker konstant høyt blodtrykksindeks belastningen på arteriene til en stor eiendom og forårsaker atrofi av muskelceller, noe som fører til tap av elastisitet av fartøyene selv.

I kombinasjon med den forandrede biokjemien av blod, akkumulert kolesterol og protein, er det en mulighet for dannelsen av aterosklerotiske lesjoner av store kar.

♦ For tredje fase av hypertensiv sykdom er endringer i organer som følge av berørte arterier karakteristiske. Disse endringene er sekundære brudd. Alvorlighetsgraden av disse endringene, så vel som symptomatiske manifestasjoner, er direkte avhengig av skade på arterioler og ulike komplikasjoner i forbindelse med de endrede karene.

Grunnlaget for endringer i organer av kronisk natur er brudd på blodtilførselen, økende mangel på oksygen og sklerotisk organskade. På dette stadiet utvikles ulike komplikasjoner i form av spasmer, trombose av arteriene og arteriolene, deres brudd, som forårsaker hjerteinfarkt eller blødninger.

Behandling av essensiell hypertensjon

I de tidlige stadier av sykdommen behandling fundamentet gjøre optimale driftsforhold er opprettet og fritid, så vel som preparater betegnet sedasjon (elenium, Seduxen, Fenazepan, Tazepan, Valerian, motherwort medisin Bechtrew). I tillegg anbefales bruk av barbiturater som følge av dårlig søvn. I dette tilfellet er det bedre å la pasienten ta en sovende stoffet slik at han kunne sove godt, enn å være redd for falske uttalelser om avhengighet til rusmidler og gjøre ingenting, og som et resultat pasienten ikke sover nok, og blodtrykket forblir forhøyet. Disse prinsippene for behandling er effektive for både andre og tredje stadier av hypertensjon.

Det anbefales at alt som bidrar til utviklingen av sykdommen, elimineres. Samtidig er det nødvendig å utelukke nattskift i arbeidet og å forlate arbeidet der det er eksponering for vibrasjon og støy og overdreven oppmerksomhetsspenning.

Viktig i behandlingen av hypertensjon er riktig formulert ernæring, som bør inkludere produkter som, i henhold til deres energiværdi, ikke vil overstige det daglige kravet, og med overflødig kroppsvekt vil være enda lavere. I dette tilfellet er det en streng restriksjon på forbruket av bordsalt (fra fem til åtte gram per dag).

Hovedmålet med behandlingen av hypertensjon er valget av stoffet, som i fremtiden vil gi normalt blodtrykk. Det er også viktig å forsøke å nå normalt trykk eller nesten normalt, da det forhindrer forekomsten av komplikasjoner som slag, dynamiske sykdommer i cerebral sirkulasjon og arteriosklerose av nyrene.

Stor fordel ved behandling av hypertensjon kommer fra oppholdet hos pasienter i forebyggende klinikker og sanatorier, som er organisert av bedrifter. Her kan pasienter være etter arbeid i forhold til en halvhospital, hvor fullstendig hvile, fysioterapi, riktig ernæring og søvn er opprettet for pasienten.

For behandling av hypertensiv sykdom brukes en rekke store mengder antihypertensive stoffer som reduserer forhøyet blodtrykk. I utgangspunktet er disse legemidler som påvirker reseptorene i nevralegenesen til hjertet og blodkarene (Inder, Anaprilin, Obzidan, etc., dvs. beta-blokkere); Legemidler som reduserer innholdet av norepinefrin og adrenalin i sentralnervesystemet og blodkarene (Dopegit, Clofelin, Reserpine).

Utnevnelsen av diuretika (Triampur, Furosemide, Hypothiazide) bidrar til frigjøring av vann og natrium fra kroppen og reduserer dermed økt blodtrykk. Også ha blodtrykksenkende virkning perifere vasodilatorer tegn som er karakterisert ved forskjellige virkningsmekanismer med en forlengelse i ende arterioler (Kaptopres, capoten, Kaptoprilderivater prazosin et al.). Som regel er legemidlet foreskrevet hovedsakelig av den behandlende legen.

Hittil er en kombinationsbehandling av essensiell hypertensjon mye brukt, det vil si flere medisiner foreskrives samtidig, for hvilke forskjellige virkemekanismer er karakteristiske. Denne metoden for terapeutisk behandling lar deg foreskrive medisiner i små doser. Blant disse legemidlene kan Adelphan isoleres, som inkluderer hydralazin, hypothiazid og reserpin.

Pasienter med hypertensiv sykdom anbefales kontinuerlig å ta antihypertensive stoffer. I tillegg utføres behandlingen av denne patologiske sykdommen under kontroll av blodtrykk. Det er også viktig å huske at det ikke finnes en permanent fastlagt dose av stoffet, så det kan både øke og redusere og administreres strengt individuelt, med tanke på trykkindikatorene.

Behandling av pasienter som lider av hypertensjon utføres hovedsakelig på poliklinisk basis. Og bare de pasientene som trenger å velge en ny kombinasjon av medisiner eller for å avklare diagnosen, er underlagt sykehusinnleggelse.

En alvorlig komplikasjon av essensiell hypertensjon er hypertensive krisen, som krever spesiell behandling og krever akutte tiltak. Alle er rettet mot det faktum at det er mulig å redusere den kraftige økningen i blodtrykket så snart som mulig, for å forbedre cerebral og renal blodsirkulasjon. I dette tilfellet skaper pasienten sjelefred og sjel. I tillegg skal pasienten ha en sengs resten av dagen med forhøyet hodeend og tilgang til frisk luft. Med en mindre hypertensiv krise brukes distraheringsbehandling i form av sennepplastre på baksiden av nakken, gastrocnemius-muskler, varme fotbad og kaldt til hodet. I de tilfellene når komprimering av smerter i hjertet ser ut mot bakgrunnen av økt blodtrykk, blir EKG registrert, da den hypertensive krisen kan provosere utviklingen av en akutt form for hjerteinfarkt.

Når pasienten er i opphisset tilstand, blir beroligende stoffer gitt, og for å senke blodtrykket blir først Klofelin pillen oppløst. Noen ganger bidrar til å ta hypotiazid eller furosemid for å stoppe krisen. Hvis alle de ovennevnte tiltakene er ineffektive, administreres Dibazol intravenøst. løsning. Etter intravenøs administrering av dette legemidlet, blir trykket vanligvis redusert etter tjue minutter, og den antihypertensive effekten vil vare i opptil tre timer. Samtidig, for å øke virkningen av Dibazolum, administreres Furosemide internt. I tillegg til disse legemidlene, under den hypertensive krisen, kan du intramuskulært eller intravenøst ​​introdusere Clopheline, hvoretter pasienten skal være i horisontal stilling i minst to timer.

Når kriser, som oppstår ganske vanskelig på grunn av dårlig eller redusere bruken av disse midler når de administreres Pentamin for intramuskulær eller intravenøs langsom obligatorisk kontroll av blodtrykket. Ganglioplegic inngang kan utløse et skarpt fall i trykket og sammenbruddet av utvikling, så det er viktig at pasienten ligger i sengen to eller tre timer, og blodtrykket ble målt hvert tyve minutter. Når ortostatisk kollaps oppstår, er det nødvendig å heve pasientens ben, injiser subkutant med Cordyamine eller intramuskulært Mesaton.

Komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Denne patologiske sykdommen refererer til en alvorlig abnormitet i CSF, som kan forårsake ulike komplikasjoner i kroppen som følge av det stadig økte trykket i arteriene. Hos pasienter som lider av hypertensjon, er det ofte oftere smerter i templene, svakhet, spinn i hodet, forekomst av støy ledsaget av kvalme og oppkast. Derfor kan behandling av essensiell hypertensjon i tid føre til alvorlige komplikasjoner, som hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom og hypertensiv krise. I den andre og tredje fasen av sykdommen kan funksjonsforstyrrelser i hjernen, hjertet og nyrene oppdages.

Den mest farlige komplikasjonen av hypertensjon er den hypertensive krisen, som utvikler seg ganske raskt og forårsaker en kraftig økning i blodtrykket. Symptomatiske manifestasjoner av krisen vises i form av kvalme og uopphørlig oppkast. Som regel er de resulterende komplikasjonene som skyldes hypertensjon en fare på grunn av sin hurtige kurs og negativ påvirkning på kroppen. Dette gjelder for eksempel myokardinfarkt, som kan vare i flere minutter og forårsake død.

Også en farlig komplikasjon av den patologiske prosessen anses angina, med henvisning til den vanligste patologien for hypertensjon. Under et angrep oppstår dumme smerter bak brystbenet, med hyppig oppkast og generell ubehag.

Utviklingen av IHD blir lettere ved tidlig diagnose av den underliggende sykdommen og manglende overholdelse av alle reseptene for komplisert behandling. I tillegg er det risiko for at pasienter med diagnose av hypertensjon utvikler koronararteriesykdom, noe som bidrar til dårlig inntak av koronar blodkar, og hjertet mangler tilstrekkelig næring.

For å unngå utvikling av slike komplikasjoner er det derfor nødvendig å ta alvorlig og ansvarlig den eksisterende hypertensjonen og konsultere en lege i tide.

Profylakse av essensiell hypertensjon

Som regel brukes to metoder for forebygging for å forhindre utvikling av hypertensjon: primær og sekundær.

Primær profylakse er nødvendig for friske mennesker, der blodtrykk ikke overskrider normale verdier.

Alle de følgende helseforbedrende tiltakene for forebygging vil bidra til å forbli trykket i normen, og vil også bidra til å kvitte seg med ekstra pounds og forbedre helsen din betydelig.

Utførelsen av noen fysiske øvelser bidrar bare til økt effektivitet. Dette kan løpe, gå, svømme, trene på simulatorene, respiratoriske og generelle utviklingsøvelser, som har en merkbar antihypertensiv effekt. I tillegg er det viktig å starte klasser med mindre belastninger på tretti minutter om dagen, og øke dem gradvis.

Et viktig forebyggende tiltak for hypertensjon er et lavt salt diett og et begrenset inntak av animalsk fett. Derfor bør du ikke konsumere mer enn en teskje salt per dag, samtidig som mange produkter i sammensetningen inneholder en tilstrekkelig mengde av det (hermetikk, ost, pickles, pølser, røykeprodukter). I tillegg kan saltet erstattes med hvitløk eller krydder eller på saltet, som inneholder en redusert mengde natrium.

Det er også nødvendig å gradvis fjerne fra kosten til stekt mat, bacon, rømme, pølse, ost, smør, supplere den med frukt og grønnsaker, vegetabilsk olje og lite fett fisk. Og selvfølgelig er preferanse best gitt til fettfattige meieriprodukter. Dermed kan du normalisere ikke bare din vekt, men også hindre utviklingen av aterosklerose, og dermed kontrollere kolesterol i blodet. Samtidig er dietten beriket med kalium, noe som er så nødvendig ved økt trykk.

Siden stressende situasjoner er de viktigste årsakene til forhøyet blodtrykk, anbefales det å mestre metodene for psykologisk lindring i form av automatisk trening, selvhypnose og meditasjon. Det viktige poenget er fortsatt et ønske om å finne den positive siden i nesten alt, for å nyte livet, å være tolerant av svakhetene i andre, endre deres karakter til det bedre, se på enhver situasjon med optimisme, prøver å være balansert. I tillegg hjelper hobbyer, kommunikasjon med dyr, vandring i å opprettholde mental balanse.

I nærvær av slike skadelige vaner, som å røyke og drikke, er det rett og slett haster å forlate sine skadelige virkninger. Tross alt, de og hypertensive sykdommer - dette er en forferdelig blanding som kan føre til et dødelig utfall.

Men hvis den hypertensive sykdommen ble diagnostisert, brukes ikke bare primære forebyggende tiltak, men også sekundære. Deres hovedoppgave er å beskytte målorganene fra konsekvensene av negativ natur og utvikling av mulige komplikasjoner, som IHD, hjerneblødning og hjerteinfarkt.

I tillegg er det viktig å følge den tidligere nevnte dietten, det er nødvendig å normalisere søvn med overholdelse av dagens regime. Du kan utføre pusteøvelser, bruke massasje, akupunktur, akupunktur, refleksologi, ta vitaminer, restorative urter og antioksidanter. Og selvfølgelig, daglig på visse timer for å måle blodtrykket og registrere resultatene for overvåking fra legen din.

Les Mer Om Fartøyene