Hypertensiv krise: årsaker, typer, tegn, førstehjelp, rehabilitering, forebygging

Det er så utbredt og så berømt at det ser ut til at det ikke finnes noen person etter 40 år som ikke ville ha opplevd manifestasjonene av denne plutselige staten. Den hypertensive krisen (GK), som regel, advarer ikke om sin ankomst. Han kan finne en person på forskjellige steder - på jobb, i offentlig transport, til sjøs eller i en restaurant. Selvfølgelig blir dette ofte fremmet av en ekstrem situasjon for kroppen, som det autonome nervesystemet (NNS) ikke kan takle, med tanke på dets særegenheter som ligger i denne personen. Det er hennes oppførsel som forklarer forekomsten av en vaskulær krise mot bakgrunnen av psykometrisk stress. Den ukoordinert samspillet mellom VNSs sympatiske og parasympatiske avdelinger, overhodet av en avdeling over en annen, danner en hypertonisk krise av en bestemt type. På disse indikatorene er klassifiseringen av HA basert.

Risikofaktorer

Behandling av hypertensive kriser er basert på tilhørighet til en bestemt type og er ment å målrettet påvirke årsaken til krisen. Åpenbart blir tiltrengningen av det tilrettelagt ved brudd på adaptiv kapasitet for stressfulle situasjoner av sentrale humoral og lokal (binyr og nyrene) mekanismer, hvor utilstrekkelig vaskulær respons spiller også en viktig rolle.

Dermed kan forutsetningene og årsakene til en hypertensive krise være:

 • Ustabilt nervesystem, nevroser og neurose-lignende forhold;
 • Psykotraumatisk stress, stress;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Sykdommer i det endokrine systemet (fedme, diabetes mellitus);
 • Hormonal bakgrunn (premenstruelt syndrom og premenopausal tilstand);
 • Akkumulering av salt og væske i kroppen på grunn av misbruk av visse matvarer (sild, røkt kjøtt, marinader);
 • Tar alkoholholdige drikker selv i små doser og røyking;
 • Enhver overstyring (fysisk, psykomotisk, hørsels- og synforståelse, vibrasjon);
 • Geomagnetiske forstyrrelser og endring i værforholdene, spesielt skarpe, tillater ikke fartøyene på en eller annen måte å tilpasse seg på forhånd;
 • Samtidig kronisk sykdom i akutt stadium;
 • Krenkelse av ekskretjonsfunksjonen til nyrene;
 • Uautorisert avbestilling uten tilstrekkelig utskifting eller uregelmessig inntak av antihypertensive stoffer;
 • Cervikal osteokondrose, spesielt i nærvær av vertebro-basilær insuffisiens.

Hvilken som helst av disse faktorene alene kan føre til en hypertensiv krise, men, avhengig av hvilken del av det autonome nervesystemet kan ta initiativ til å skille mellom de ulike typer sykdommer som er grunnlaget for klassifisering av HA og forbundet med hemodynamiske forstyrrelser.

Jeg skriver - hyperkinetisk

hyperkinetisk (Type I) utvikler seg med en økning i tonen i den sympatiske delen av det autonome nervesystemet og kalles neurovegetativ eller sympatisk adrenal. Denne typen er mer typisk for unge mennesker, spesielt hannen, kan oppstå i løpet av få minutter og er ledsaget av:

 1. Signifikant økning i blodtrykk;
 2. En felles spenning;
 3. Intensified svette;
 4. En rask hjerterytme;
 5. Hodepine av en pulserende natur;
 6. Smerter i hjertet, mens det ser ut til at hjertet stopper midlertidig (ekstrasystole);
 7. Skjelving av lemmer;
 8. Rødt ansikt og tørr munn. Etter å ha arrestert et angrep, observeres hyppig vannlating med en stor mengde urin.

Hypertensiv krise av denne type er dannet ved å øke minuttvolumet og hjertefrekvens (HR), blodvolumet (CBV) og total perifer vaskulær resistens (SVR) forblir uendret, noe som resulterer en økning i hjerte- blodtrykket og puls. Denne typen GC er kjent i folket som "hjertelig"eller systolisk.

Konsekvensene av en hypertensive krise av denne art kan ofte være veldig skuffende, siden de fører til alvorlige komplikasjoner:

Er det derfor overraskende at myokardinfarkt eller slag forårsaket en ung og sterk mann død?

II type - hypokinetisk

hypokinetisk (Type II) kryper sakte men sikkert. Det er mer typisk for kvinner i "Balzacs" alder, "Grated" som et resultat av et brudd på hormonbalansen i klimakteriet. En slik krise begynner å manifestere seg noen dager før utseendet, og dets harbingere vil være symptomer på hypertensiv krise hypokinetisk type:

 1. Sløvhet og døsighet;
 2. Apati og nedgang i effektivitet;
 3. svimmelhet;
 4. Smerter strekker hodet mitt så mye at jeg vil knytte det tett med et håndkle;
 5. Kvalme, noen ganger oppkast kan også oppstå, men de bringer ikke lindring;
 6. Ødem i ansiktet og ekstremiteter på grunn av en reduksjon i mengden utskilt urin;
 7. Redusert synsstyrke;
 8. Blek og tørr hud.

Denne typen GC kalles også vann-salt eller edematøs. Den er dannet under kontroll av den parasympatiske avdelingen til VNS og er ledsaget av en reduksjon i hjerteutgang og hjertefrekvens med økende blodvolum i blodet og total perifer motstand. Tegn på en hypertensive krise av hypokinetisk type peker på Dens diastoliske opprinnelse, og derfor kaller de det diastolisk.

Med utviklingen av akutt venstre ventrikkelfeil, som ofte medfører lungeødem, snakk om en komplisert hypertensive krise av hypokinetisk type.

Video: en lege om hypertensiv krise

Komplisert hypertensive krise

En komplisert krise, som også kalles krampaktig eller cerebral, og i separate litterære kilder - eukinetic, er engasjert i nevrologi. Den er dannet av en hvilken som helst type (I eller II med samme sannsynlighet) og uttrykkes ved et brudd på koronar og / eller cerebral sirkulasjon, som ofte involverer kramper. Dette krever en spesiell tilnærming ikke bare i tilveiebringelsen av førstehjelp, men også i den videre behandling av hypertensive krisen, siden denne typen ofte ledsages av:

 • Hjerteinfarkt;
 • slag;
 • Utvikling av arytmier;
 • Hevelse i lungene;
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt nyresvikt.

Diagnosen av en hypertensive krise er basert på anamnese, alder og kliniske manifestasjoner og skiller seg fra symptomatisk hypertensjon, som er typiske:

 1. Nyresvikt (glomerulonephritis);
 2. Endokrine sykdommer (hormon-produserende svulster i binyrene);
 3. Konsekvenser av kraniocerebrale skader;
 4. Tumorer i hjernen ledsaget av økt blodtrykk;
 5. Nevrologisk dystoni, som gir en turbulent autonom symptomatologi;
 6. Manifestasjoner av bruk av visse narkotiske stoffer (LSD, kokain, amfetaminderivater).

Ukontrollert økning i blodtrykket er svært farlig for eieren, da det er fulle av livstruende forhold som kalles "kardiovaskulær katastrofe". Komplikasjoner av hypertensive kriser, uttrykt ved akutt forstyrrelse av hjernens sirkulasjon og følgeskader, kan lett føre til døden. Ifølge ulike kilder dør nesten halvparten av disse pasientene innen tre år i tilfelle streg eller nyresvikt.

Hvordan ser den hypertensive krisen ut og hvordan kan du hjelpe pasienten?

Selvfølgelig, da det ble avslørt naturen av hypertensiv krise er kjent årsaker og mekanisme for forekomst, behandlingsstrategi vil være basert på den type krise, men alle "hjerte-katastrofer" en gang har debut og skje plutselig, når folk ikke er forberedt for dette og visste ikke hva det er.

Og at angrepet ikke blir overrasket, må du vite tegn på hypertensiv krise som kan forekomme i et hvilket som helst stadium av sykdommen og vanligvis se slik ut:

 • Et skarpt hopp i blodtrykk;
 • Alvorlig hodepine i oksipitalt og / eller parietalt område
 • Svimmelhet, "flyr" før øynene og gangstørrelsen som følge av dette;
 • Smerte i hjertet og økt hjertefrekvens;
 • Mangel på luft, derfor er pusten rask;
 • Mulig kvalme og oppkast, ikke bringe lettelse:
 • Pasienten har en tendens til å sove, og noen ganger er det en forstyrrelse av bevisstheten.

Video: symptomer på hypertensiv krise

Algoritme for prehospital omsorg

Nødhjelp for hypertensiv krise er ikke avhengig av sin type og kalles haster fordi det må komme umiddelbart og forhindre uønskede komplikasjoner:

 1. Ring straks en lege (det er svært ønskelig at pasienten ikke gjør det selv);
 2. Det er praktisk å sette en person i en semi-sittende stilling, legger puter under den;
 3. Fjern den tette åndedrettsbevegelsen av klær, siden krisen som regel gjør det vanskelig å puste
 4. Sørg for frisk luft, men dekk med et teppe for ikke å bli kaldt.
 5. Sett en varm vannflaske på pasientens føtter (en plastflaske fylt med varmt vann brukes ofte til dette formålet) eller sennepskalver til kalvemuskler;
 6. Gi et legemiddel som vanligvis tar en pasient hvis han lider av hypertensjon
 7. Akkumuler Corvalolus dråper 20, det vil lindre spenningen forbundet med krisen, siden vanligvis pasienter er dekket av angst og frykt for døden;
 8. Gi captopriltabletten under tungen og tilbud om å oppløse det;
 9. Med en sprengende hodepine som indikerer økt intrakranielt trykk, kan du gi en tablett av furosemid;
 10. Hvis du har nitroglyserin i hjemmemedisinskroppen, kan du gi det til pasienten under tungen, men ta hensyn til at det raskt kan redusere trykk, og dette vil bli ledsaget av økt hodepine. Negativ handlingnitroglyserin godt Valideres av Validol, derfor blir de akseptert samtidig.

"Gjør ingen skade," sa de gamle healere

Produserte tiltak for å senke blodtrykket, referer til kategorien prehospitalbehandling og er utformet for å hjelpe en person før legen kommer, men ikke erstatte en helsearbeider. Det viktigste er ikke å skade pasienten på noen måte. Dette gjelder for det første inntaket av medisiner, som krever spesiell omsorg.

Ikke alt narkotika, brukes til hypertensiv krise, så ufarlig, som det kan virke ved første øyekast. For eksempel, kaptopril, enalapril eller andre ACE-hemmere, kan forårsake en svært alvorlig komplikasjon, kalt angio-neurotisk ødem (en slags reaksjon som ligner på en allergisk reaksjon, veldig farlig og dårlig kontrollert).

Det er ikke nødvendig uten spesielle behov for å forstå hver eneste anledning til en ganske vanlig nitroglyserin, som kan redusere ikke veldig høyt trykk og føre til utvikling kollaps. Men siden vasodilaterende effekten av nitroglyserin er mer karakteristisk for hjertets blodkar, er det fortsatt hensiktsmessig å bruke det til kriser ledsaget av akutt koronar insuffisiens (hjerteinfarkt infarkt). Det er, i hvert enkelt tilfelle, du bør tenke og korrekt vurdere situasjonen før du gir medisinen.

Hvis det er en helsepersonell i nærheten

Håndtering av hypertensive kriser ligger i en ambulanses lege og utføres under kontroll av blodtrykk. Men hvis en landing eller ved siden av et uhell bor paramedic med videregående opplæring (medisinsk assistent eller sykepleier) og husene er tilgjengelig engangssprøyter og forberedelser, er det mulig kopping hjemme.

Denne taktikken er mer akseptabel hos pasienter med høyt blodtrykk i lang tid. Som regel er det i deres "arsenal" hjemme narkotika som kan stoppe den hypertensive krisen, "for ikke å forstyrre ambulansen nok en gang", og de er ganske kompetente på dette feltet. I slike tilfeller kan du skrive inn intramuskulært:

 • Furosemid (tar hensyn til at det fjerner kalium, magnesium, kalsium fra kroppen, slik at hyppig bruk krever inntak av panangin eller andre kaliumpreparater);
 • Dibasol (ved høye indekser er uønsket, på grunn av sin særegenhet, først enda mer øke trykket, og bare da begynner å sakte redusere det);
 • Svoveloppløsning av magnesia. Selvfølgelig er det bare fantastisk, injisert intravenøst, men da bør det administreres slik sakte og nøye, at det er bedre å forlate dette forpliktelsen og gi en slik mulighet til ambulanslaget:
 • Spasmolytics - no-spa eller papaverine;
 • Vitamin B6.

Hvis den hypertoniske krisen er ukomplisert, er det noen ganger de nødvendige tiltakene, men husk alltid at en kraftig nedgang i trykket kan forverre blodsirkulasjonen i vitale organer, så Det bør ikke reduseres med mer enn (!), Enn med 25%.

Hvordan behandler legen?

Nødmedisinteam arbeider videre protokoller, godkjent av departementet for helse i Russland, hvor hver sykdom har sin egen algoritme til beredskapsorga, etter hvilke poser og koffert, kalt den medisinske slangen "bayan", passer.

For vedtak av beredskapstiltak rettet mot en rask reduksjon av blodtrykket i stylingen, er det forberedelser for intravenøs (veldig sakte!) innledning:

 1. Clopheline (hemiton);
 2. Ganglia-blokkere (benzohexonium);
 3. Furosemid (Lasix), spesielt innføring av cerebrale symptomer;
 4. Dibasol (hos eldre reduserer kraftig hjerteutgang og har evnen til å øke dramatisk, og deretter redusere blodtrykket);
 5. Svovelsyreoppløsning av magnesia (spesielt effektiv i nærvær av tegn på encefalopati).

Hva medisin for å bruke og hvilken protokoll å bruke - legen bestemmer, avhengig av nivået av blodtrykket, slik som hypertensive krise, noe som tyder på sykehistorie og klinisk presentasjon, alder og tilstanden til pasienten tar hensyn til tiltak, førstehjelp komponenter.

Ved komplisert HA:

 • Hjerneslag
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt ventrikelsvikt med lungeødem;
 • Akutt koronar insuffisiens, pasienten er gjenstand for forpliktelsesykehusinnleggelse på sykehus. Ukomplisert vaskulær krise, som regel, behandles hjemme under tilsyn av en lokal terapeut.

Alltid ved hånden

"Heldig for hypertensjon" venne seg til sykdommen, og deres familier er godt informert om sykdommen av en kjær, slik at alle hjelp av krise som regel prøve å holde hjemmet medisinskapet, og selv ta dem med deg hjemmefra, selv for en kort stund. Imidlertid mister en pasient i en krisetilstand, med tanke på hjernesykdommer, ofte evnen til å tydelig tenke og raskt navigere, slik at stoffets overflod bare kan villede ham. Mange sier: "Det ville være et førstehjelpsskrin for å rydde automatisk kunne ta riktig medisin i riktig dose til pasienten, selv om den som skal være neste."

Slike førstehjelpssett eksisterer. De er patenterte, tillatt for bruk på Russlands territorium og representerer en algoritme for beredskapsavdeling før de ringer til en lege. I det hermetiske tilfellet, som du lett kan bære med deg, er:

 1. Kalsiumkanalblokkeren er nifedipin (en dobbelt terapeutisk dose);
 2. Selektiv 1-adrenoblokker - metoprolol i en enkelt terapeutisk dose.

Å ha en slik "ambulanse" i nærheten, kan du gå på kino, til konsert, å besøke og mange andre steder.

Ikke venter på en ny hypertensive krise

Når det verste er over, har blodtrykket tilbake til det normale, det bør huskes at utvinning etter hypertensiv krise vil ta ytterligere 5-7 dager, ellers vil konsekvensene av slike "vaskulære hendelser" ikke ta lang tid. En ny hypertensive krise er mulig som kan bli komplisert av en livstruende tilstand. I denne forbindelse bør pasienten følge følgende anbefalinger, hvor dagene må passere rolig og målrettet:

 • Ikke gjør plutselige bevegelser og minimer stress.
 • Å avbryte morgenjogger, en nattcomputer og tv-fighters;
 • Fullstendig eliminere saltet fra kostholdet, det vil si, gå til et saltfritt kosthold, beroligende selv at det er midlertidig, bare i en uke, og så ser du - og blir vant til det;
 • Begrens væskeinntaket, men det bør gjøres gradvis;
 • Ikke iver i hverdagen (på kjøkkenet og i hagen, ikke håndtere reparasjoner);
 • Ikke svar på noen omstendigheter som opphisser nervesystemet.
 • Unngå konflikter;
 • Ta antihypertensive legemidler foreskrevet av en lege
 • Ikke røyk eller ta alkohol.

Det ville være fint å gi deg selv rehabilitering etter en hypertensiv krise sanatoriumbehandling uten å endre klimatiske forhold. Eller si, å ta en tur for en uke eller to på det lokale apoteket riktig profil, hvor du kan slappe av, ta fysioterapi, fysioterapi å gjøre, gå for en massasje, og om kvelden en avslappet spasertur gjennom området.

Advar "katastrofen"

Forebygging av hypertensiv krise bør være rettet mot å forebygge det, spesielt for personer som allerede har arteriell hypertensjon:

 1. Overholdelse av regimet av arbeid, hvile og ernæring;
 2. Konstant inntak av legemidler som regulerer blodtrykk
 3. Eliminering av produkter som inneholder en stor mengde bordsalt;
 4. Behandling av osteokondrose av cervical ryggrad og andre tilknyttede sykdommer som bidrar til utvikling av hypertensjon;
 5. Massasje av kraftsonen, treningsbehandling;
 6. Periodisk behandling på sykehus;
 7. Sanatoriumbehandling i den vanlige klimasonen;
 8. Mottak av beroligende og beroligende stoffer;
 9. Anvendelse av tradisjonell medisin;
 10. Utelukkelse av sterk kaffe, alkohol og røyking.

Den hypertensive krisen kommer ofte når man ikke forventes i det hele tatt, så oppgaven med å forhindre denne ankomsten er ikke helt lett, men det er mulig. Og pasienten selv må først løse det. Hvis av hypertensjon, generelt, jeg har ingen steder å gå, men viser ikke det selv, hovedsakelig fordi antihypertensiva ikke tillater det å forutsi hypertensiv krise er høyst reell, og det betyr - for å hindre det.

Hypertensiv krise: symptomer og første førstehjelp

Hvordan riktig å gi til seg selv og andre den første akutte hjelpen ved en hypertensive krise?

Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Guseinova ZG (Bulletin of the Healthy Holidays 2008, nr. 12, s. 12-13)

Hypertensiv krise - denne plutselige plutselige økningen i blodtrykket, som er ledsaget av en spasmer av blodkar eller en økning i volumet av blod som sirkulerer i sirkulasjonssystemet.

På hvilke tonometer kan vi snakke om den hypertensive krisen? Ulike mennesker har forskjellige indikatorer. Hvis en person har en levetid på blodtrykksverdier på 90/60, kan det oppstå en krise i ham på 120/90, og i en pasient med høyt blodtrykk i klasse 3, kan krisen begynne med 250/180. Det er derfor en høy poengsum ikke er et symptom på en hypertensive krise. Du må alltid ta hensyn til "arbeidstrykket", og øke det med mer enn 30 ml kvikksølv betraktes som en av symptomene på hypertensiv krise

Årsaker til hypertensiv krise:
1. Hypertensiv sykdom
2. Craniocerebral trauma
3. Nerves patologi
4. Endokrine og andre sykdommer

Symptomer på hypertensiv krise:
1. En kraftig økning i blodtrykket med 20-50 enheter
2. Alvorlig hodepine
3. Svakhet
4. Svimmelhet
5. Kvalme, oppkast
6. Skjul for øynene eller blinking av fluer
7. Svette
8. Komprimerende smerte i hjertet
9. Panikk, frykt for døden
Noen av de ovennevnte symptomene på hypertensiv krise er kanskje ikke tilstede.

Nødhjelp for hypertensiv krise:
Krisen kan vare 2-3 timer, noen ganger lenger. Jo lengre det varer, jo verre konsekvenser - karene er i en spasm tilstand, ernæringen av hjernevæv, hjerte, øyne, nyrer er forstyrret. Derfor må du gi pasienten nødhjelp

Hva å gjøre hvis du eller en kjære har en hypertensive krise - førstehjelp.
Handlingsalgoritmen er som følger:
1. Hold deg rolig, ikke oppstyr.
2. Pasienten skal ta stilling til å ligge, hevde hodet - dette vil skape en utstrømning av blod fra hodet. En liggende stilling er ikke tilrådelig.
3. Fjern de tette klærne.
4. Varm fotbad, hvis det ikke er noen åreknuter.
5. Kaldhet på nakke og nakke
6. Fjern alle støynivåer, slå av TVen
7. Du kan ikke drikke vann - det kan forårsake brekninger, og en gagrefleks øker trykket.
8. Ta et stoff som reduserer blodtrykk - Corinfar, hette, kaptopril. Et sterkt trykk kan ikke reduseres. Prosessen skal strekkes i 3-4 timer. En kraftig nedgang i trykket kan føre til en spasmer av blodkar, et brudd på metabolske prosesser i hjernen.
Med blodtrykk mindre enn 180, ta først 1/4 av tabletten, etter 30-40 minutter måles trykket. Hvis redusert, ta en annen 1/4 tablett. Og så videre.
9. Hva å gjøre med hypertensive kriser, hvis det ikke var noen stoffer som reduserer blodtrykket, var det i hånden. Du kan drikke 2 tabletter nospy og noe beroligende - valerian, corvalol, valokardin.
10. Ta anti-angst narkotika, det vil si til en hypertensiv krise -.. Det er adrenalinrush, som er ledsaget av frykt for døden, er en person i panikk frykt, som trykket fortsetter å stige, og tablettene kan ikke handle.
11. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en neseblod under en hypertensiv krise? Det er ikke nødvendig å skremmes, er det omvendt også - når blodet strømmer, redusert intrakranialt trykk, eller kan revne årene i hjernen. Du kan ikke kaste hodet tilbake, ellers vil det være blod lekker, men også for å senke lavt kan ikke sette en chill på broen. Damp båndene med hydrogenperoksid og tamp ned nesen. Du trenger ikke å bandasje bandasjer, noen ganger kommer inn i nesen opptil 2 meter bandasje. Etter 10-15 minutter går neseblod vanligvis bort.

Hvilke medisiner som skal tas når hypertensiv krise.
Det skjer at en person tok medisin, men det hjalp ham ikke. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ta en annen medisin eller ikke ta to medisiner samtidig? Det er ingenting å bekymre deg for å ta to medisiner, men du må vite hvilken er den sterkeste. Corinfar virker raskt - på 15 minutter reduseres trykket. Kapaten begynner å jobbe senere, men også trykket avtar sakte, noe som skal gjøres under krisen. Derfor er det ikke fornuftig å drikke etter korintisk drypp.
I tillegg må det huskes at de samme legemidlene fremstilles med kort eller langvarig handling, for eksempel er det et Corinthar retardpreparat, som begynner å virke bare etter 4-5 timer. For nødhjelp for hypertensive kriser, passer dette stoffet egentlig ikke til

Hva å gjøre etter en hypertensiv krise.
Når BP normaliseres, bør du drikke 20-30 g av moderkorn, hagtorn eller pion eller deres blanding. 3-4 dager etter den hypertensive krisen tar disse tinkturene 3 ganger om dagen. Om natten kan du ta 1/4 tabletter med lett sovende piller (mezapam, fenazepam)
Hvis pasienten tar kurs på noen piller fra en kronisk sykdom. I 1-2 dager etter en hypertensiv krise er det bedre å nekte fra dem i 1-2 dager. Dette gjelder ikke for antibiotika og inntak av antihypertensive stoffer av hypertensive pasienter.
Støy i hodet, svimmelhet, sløret syn etter en hypertensiv krise, fortsetter i noen dager. I disse dager må du hvile og ikke tillate fysisk og følelsesmessig overbelastning, vær ikke i solen, ikke bøy deg over, ikke arbeid på datamaskinen og ikke les den fine utskriften.

Ernæring etter hypertensiv krise: begrense inntaket av salt, pickles og marinader, krydret krydder. Spør legen din - det kan være nødvendig å erstatte vanlig bordsalt med salt med lavere natriuminnhold. Det er godt å inkludere honning, valnøtter, grønnsaker, frukt, juice fra tranebær, viburnum, aronia, avkok av villrose.

Flere folkelige oppskrifter for normalisering av press:
1. Kjøtt av dogrose: et halvt glass tørre rose hofter for 1 liter kokende vann - for å holde 15 minutter på dampbad. Eller bryg dogroseen i en termosflaske. Drikk i stedet for te.
2. Juice: bland 1 glass betesaft, gulrøtter, pepperrot, honning og juice av en sitron. Ta 1 ss. l. 3 ganger daglig før måltider i 1 time.
3. Infusjon av fennikelfrø: 1 ts. frø helles 0,5 kopp varmt vann. Insister 30 minutter, drikk før måltider 3 ganger om dagen. Frø av dill kan erstattes med blomster av kløver.

Hvor ofte kan hypertensive krisen hos en pasient komme tilbake.
Det avhenger av årsakene som forårsaket det. Hvis årsaken er i alvorlig uvanlig arbeid, stress, alkoholmisbruk, så er det enkeltkriser. Men selv her må du bli seriøst undersøkt. Lag EKG, ultralyd i hjertet - det er viktig å utelukke høyt blodtrykk. Ofte folk ikke føler seg høyt blodtrykk vet ikke at de har høyt blodtrykk, så ikke gjør behandling og komplikasjoner av hypertensjon gradvis utvikle seg til de fanger opp med et slag eller hjerteinfarkt.
Hvis årsaken til en krise - hypertensjon og kriser gjentas hver 2-3 dager, så her er det forverring av hypertensjon og trenger seriøs behandling, eller snarere korrigering av behandling av en lege, nevrolog, øyelege.

Hvordan håndtere hypertensiv krise - når du skal ringe en ambulanse. Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Poskrebysheva AS (Herald of the Healthy Holidays 2013, nr. 5, s. 16-17)

Hvis du har målt trykket og funnet ut at det varierer skarpt fra de vanlige indikatorene, må du roe ned og måle 1-2 ganger flere ganger. Hvis resultatene av målingene er skuffende, må du vurdere situasjonen - om du selv kan takle krisen eller du må ringe en ambulanse.
Hvis høyt blodtrykk vedvarer i mer enn en time og er ikke redusert, samtidig det plutselig brøt sammen, var det en nummenhet i hender eller føtter, smerte, choking, så kan det være Pre-takts forhold, om nødvendig umiddelbar sykehusinnleggelse. Hvis det ikke finnes slike tegn, kan du prøve å hjelpe deg selv med en hypertensive krise selv.
Vi må tydelig forstå regelen - trykket kan ikke reduseres dramatisk, ellers kan et slag utvikle seg. Å redusere blodtrykket under den hypertensive krisen vil trenge en helt annen medisinering enn de som hypertensive bruker daglig. Tabellene er nemlig ikke forlenget, men kortvirkende, som kan absorberes under tungen. Med denne resorpsjonen går medisinen umiddelbart inn i blodet, det virker som en prikk. Den mest sikre for dette formålet er hette og prazosin. Hver hypertensive pasient bør ha dem i medisinskapet i tilfelle krise. Ofte ambulanse leger bruker dibazol i injeksjoner, magnesium er bare bortkastet tid, deres handling er mye svakere enn virkningen av ovennevnte medisiner.
Så tar pasienten pillen under tungen. Etter 30 minutter måles trykket. Hvis det avtar, trenger ikke noe mer, bare måle trykk og overvåke trenden. Hovedkriteriet - i 3-4 timer skal det reduseres med 25 prosent fra den første. Hvis det ikke oppstår 4 timer etter en slik reduksjon, oppløs en annen tablett.
Du kan bruke folkemedisinen - fukt serviet i eplecidereddike og fest det til sålene. i 10 minutter.
Etter en hypertensive krise øker den daglige dosen av medisiner, helst etter konsultasjon med den behandlende legen. Og du kan legge folkemedisin til tradisjonelle medisiner: infusjon av urter som reduserer trykk, en blanding av betesaft, gulrøtter og sitron, juice av hvitløk og honning.

Hypertensiv krise hva å gjøre

HVA ER HYPERTENISK KRIS?

Den hypertensive krisen oppstår som regel i mennesker som allerede lider av arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk), og manifesteres av en plutselig økning i blodtrykket. I de fleste tilfeller oppstår den hypertensive krisen fra fravær og / eller feil behandling (uregelmessig mottak eller utilstrekkelige doser medikamenter).

HVORDAN ER HYPERTONIC CRISE HAPPEN?

I begynnelsen kan blodtrykket ikke være veldig høyt, for eksempel 170/100 mm Hg. Men etter hvert som krisen utvikler seg, stiger den til 220/120 mm Hg. og høyere.

Hovedtegnene til hypertensiv krise:

 • Følelse av frykt, smerte i det okkipitale området, som da sprer seg til hele hodet.
 • Kvalme, oppkast, svimmelhet.
 • Hjertet hjertesykdommer, forstyrrelser i hjertet, smerte i hjertet.
 • Noen ganger kramper, agitasjon.

En hypertensiv krise kan oppstå uten noen symptomer. I slike tilfeller blir en hypertensjon på over 220/120 mm Hg tatt som hypertensive krise. Det er ikke nødvendig å samtidig øke både systolisk (øvre) og diastolisk (lavere) trykk, for eksempel AD 180/140 mm Hg. - også hypertensiv krise.

HVA SKAL DU GJØR OM HYPERTENISK KRISE UTVIKLET?

 • Du bør ta en halvliggende stilling og prøve å slappe av, flere ganger for å puste inn og ut.
 • Hvis den hypertensive krisen har utviklet seg på grunn av en kraftig seponering av medisiner som senker blodtrykket, bør du umiddelbart begynne å ta disse medisinene.

 • Det er nødvendig å ta ett av følgende kortvirkende legemidler som reduserer BP, som vanligvis var effektivt og som er avtalt med legen din.
  • 1 tablett (25 mg) kaptopril under tungen; Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er ca. 4-6 timer.
  • 1 tablett (0,075 mg) klonidin under tungen; Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er mer enn 4 timer.
  • 1 tablett (40 mg) furosemid; Virkningen av virkning etter 20-30 minutter, varigheten av effekten er ca. 4 timer.
  • 1 tablett (10 mg) nifedipin, tygge og svelge (ikke ta nifedipin under tungen, da dette kan redusere blodtrykket dramatisk) Virkningen av virkning etter 15 minutter, varigheten av effekten er ca. 4-6 timer.
 • I tillegg til å redusere angst, kan du ta 60 dråper tinktur av valerian eller morwort.

 • Hvis du etter 30 minutter etter å ta medisiner ikke forbedret tilstanden og blodtrykket ikke gikk ned, bør du ringe ambulanseteamet. Etter å ha stabilisert tilstanden, bør du diskutere med legen årsakene som førte til hypertensive krisen, og bestemme den videre behandlingstaktikken. For å forhindre en hypertensive krise:
  • Det skal huskes at med arteriell hypertensjon er det nødvendig med daglig inntak av medisinering gjennom hele livet.
  • I intet tilfelle kan du slutte å ta medisinen selv etter at blodtrykket har gått ned til normale verdier!
 • Hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre?

  Begrepet hypertensiv krise er svært betinget. Den avgjørende betydningen er ikke tallene for blodtrykk, men de følelsene du opplever. Hvis du føler smerte eller tyngde i brystet eller hodet, blinker "flies" foran øynene, kvalme, oppkast uten tilsynelatende grunn - måle blodtrykket. Sannsynligvis har du en hypertensive krise.

  Trinn ett. Ikke ta panikk, prøv å ligge ned, slapp av, ro deg ned for å ta noen rolige pust og pust ut og måle blodtrykket. Hvis trykkstallene er påfallende forskjellig fra verdiene du er kjent med, går du videre til det andre trinnet.

  Trinn to. Akseptere (i fravær av kontraindikasjoner og allergier) kapoten 25 mg eller nifedipin (Corinfar, kordafleks) ved en dose på 10 mg, og videre kan ta rundt 60 valokardin korvalola dråper, 60 dråper av vendelrot skjær eller Leonurus, hjelperen satt på hodet.

  Trinn tre. Hvis du ikke har forbedret tilstanden i løpet av 30 minutter etter at du har tatt medisinen, har ikke trykket redusert. Du må snarest ringe en ambulanse (03).

  Husk: i de fleste tilfeller forekommer hypertensiv krise et tegn på utilstrekkelig behandling av arteriell hypertensjon.

  Andre artikler om emnet:

  Hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre?

  Kjernens hjerte er den utilstrekkelige reaksjonen av cerebrale arterier som følge av en plutselig økning i blodtrykket. Samtidig forekommer overdreven blodgass til hjernen under høyt trykk. Krisen begynner ofte med moderate blodtrykkstall, for eksempel opptil 170/100 mm Hg. Art. symptomene øker med økende trykk til 220/120 mm Hg. Art. og mer.

  Hovedkarakteristikken for krisen er en typisk hodepine. som er lokalisert i den okkipitale regionen, ledsages av en følelse av trykk over øynene og bak øynene, og sprer seg over hele hodet. Intensiteten av smerte øker raskt, så er det kvalme og gjentatte anfall av oppkast som ikke bringer lindring. Hvis behandling ikke utføres, kan alvorlige symptomer på cerebral blodstrømningsforstyrrelser (taleforstyrrelser, følsomhet og motorisk aktivitet) som er forløpere av et slag, oppstå. Det påvirker ikke bare hjernen, men også hjertet: det er uregelmessigheter i rytmen - forstyrrelser, hjertebanken, lungeødem kan utvikle seg.

  Hypertensive krisen er en svært farlig tilstand, og krever akutt omsorg!

  Hva om det var en hypertensive krise?

  Hvis du eller din kjære en hadde en hypertensiv krise (symptomer som vi har nevnt ovenfor), er det viktig å umiddelbart ringe en ambulanse poomsch, men det er nødvendig å gi nødhjelp alene. Hva du trenger å gjøre:

  1. Stille deg ned og ikke panikk. Spenningen vil føre til en ytterligere økning i trykket.

  2. Lig deg ned, slapp av, spre skuldrene dine, ta noen rolige puster.

  3. Hjemmemedisinskapet finner tablett foreskrive legen din, kan det være, for eksempel, Capoten (kaptopril) 25 mg eller nifedipin (Corinfar, kordafleks) 10 mg eller propranolol (obzidan) 40 mg eller 75 mg klonidin. Sett under tungen eller tygge og drikk varmt vann. Hvis noen av de listede legemidlene hjelper deg best, starter du med det.

  4. Hvis det er problemer med å puste mot bakgrunnen av høyt blodtrykk, hvesende puste med puste - ta 1 tablett av furosemid.

  5. I tillegg kan du ta 60 dråper korvalola eller valokordin, 60 dråper anstrøk av vendelrot eller motherwort, på occipital regionen for å sette en pepper patch.

  6. Dersom du ikke har forbedret tilstanden i løpet av 30 minutter etter at du har tatt medisinen, og trykket ikke har gått ned - ring en ambulanse. Forberedelser som du tok før legen kom, må du skrive ned slik at legen vet hva nøyaktig og i hvilke doser du allerede har behandlet krisen.

  7. Flertallet av hypertensive kriser er resultatet av utilstrekkelig utvalgt regelmessig antihypertensiv behandling, eller et brudd i legemiddelregime. Etter å ha stoppet krisen neste dag, kontakt legen din for valg av behandling og korreksjon.

  Hvis tonometeren er "av skala". Førstehjelp for hypertensiv krise (+ lyd)

  Ved å se på blodtrykkstallet på blodtrykksmonitoren, satte noen ubetinget seg en diagnose av "hypertensiv krise" og i en panikk drikker man en medisin etter hverandre. Faktisk er alt ikke så. Og ikke alltid tallene "140 til 90" av blodtrykket ditt - et tegn på den overvinne hypertensive krisen.

  Så det samme, hva er en hypertensive krise? Hva er hans symptomer? Hva trenger du å vite og hva du skal gjøre i denne situasjonen? For svar på disse spørsmålene, gikk sunne mennesker til Tatiana Nechesova.

  Litt om årsakene til hypertensiv krise

  Den hypertensive krisen er en kraftig økning i blodtrykket, som er ledsaget av utseende eller forverring av kliniske symptomer som krever rask og kontrollert reduksjon.

  I Russland ble det gjennomført en undersøkelse for å identifisere årsakene som førte til hypertensiv krise. En spesiell rangering av faktorer som utfordret en kraftig økning i trykket ble utarbeidet.

  Blant årsakene som også kan utløse en økning i blodtrykk - overdreven saltinntak, bruk av hormonelle legemidler, samt uregelmessig behandling av hypertensjon eller selvuttak av legemidler foreskrevet av lege.

  Symptomer på hypertensiv krise

  Den hypertensive krisen er ikke avhengig av antall blodtrykk. Denne tilstanden, som ikke bare er preget av økt blodtrykk, men også av alvorlige kliniske symptomer.

  Først av alt er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at hypertensive kriser er kompliserte og ukompliserte. Og alle har sine egne symptomer og særegenheter av dagens.

  Ukomplisert hypertensive krise

  Som regel følger det med abrupt oppgang blodtrykk, vanligvis ikke typisk for mennesker. Det kan være takykardi (rask hjerterytme), kraftig svette, hyppig vannlating. Noen mennesker har en følelse av bevegelse av hender, mangel på luft, ubehagelige opplevelser i hjertet.

  Komplisert hypertensive krise

  I dette tilfellet, i tillegg til de ovennevnte kraftig økning i trykket, hjertebank, hodepine og svimmelhet, er kvalme og oppkast festet, en følelse av parestesi (en følelse av pins og nåler på kroppen og hodet), nummenhet i hånden, noen sekunder kanskje tåkesyn.

  Hva å gjøre hvis det var en hypertensive krise

  Det stemmer. Viktigst, når de første symptomene dukker opp, må du ta et legemiddel som senker blodtrykket ditt innen kort tid. Snakk med legen din om hvilken medisin og dosering du må holde med deg i tilfelle en hypertensiv krise.

  Ikke vær overflødig og ta et beroligende middel (for eksempel "Trikardin"). Det er nødvendig å sikre tilstrømning av frisk luft, for eksempel å åpne et vindu eller et vindu. Hvis angrepet er ledsaget av følelse av parestesi, kvalme og oppkast, et brudd på syn eller tale, bør du alltid ringe til en ambulanse.

  Feil. En vanlig feil som kan gjøres med hypertensive kriser, er å ta et stoff som reduserer trykket, som brukes regelmessig. Dette er legemidlene som tas hver dag med høyt blodtrykk for å stabilisere tilstanden. Deres bruk under krise er praktisk talt meningsløst. Slike legemidler har en lang og akkumulerende effekt, og i denne situasjonen er de som vil starte sitt "arbeid" raskt trengte.

  Anbefalinger fra en spesialist

  Hvis den hypertensive krisen er ledsaget av takykardi (hjertebank), skjelving og agitasjon, må du ta et legemiddel som fjerner disse symptomene. For eksempel "Anaprilin" (40 mg), eller "Moxonidin" (0,2 - 0,4 mg), som skal tygges. Du kan bruke "Carvedilol" (12,5 - 25 mg). Slike preparater er spesielt indikert ved en hjertefrekvens på mer enn 80 slag per minutt.

  I tilfelle systolisk og diastolisk (øvre og nedre) trykk opphøyes, bør "Captopril" (eller "Kapoten") tas - 12,5-25 mg. Handlingen begynner på 15-20 minutter.

  Et annet stoff som kan hjelpe i slike tilfeller er Furosemide (40 mg), et stoff med en vanndrivende effekt. Det begynner å virke i 30-60 minutter. Legemidlet brukes hyppigere i den edematiske versjonen av krisen, når det er markert pastositeten til beina (en liten grad av ødem i huden og cellulose), hevelse under øynene. Hos mange pasienter kan denne tilstanden oppstå etter overdreven saltinntak.

  Vanligvis, for ukompliserte kriser, reduseres trykket etter 30-60 minutter. Men for å overvåke tilstanden din og kontrollere trykket er nødvendig innen de neste 6 timene.

  Endre tale, gangart, parestesi veksten av brennpunkter, mørke eller lyse fluer foran øynene, tap av syne et sekund, alvorlig kvalme og oppkast, kraftig svimmelhet - alle disse symptomene krever umiddelbar samtale brigade ambulanse.

  Profylakse av hypertensive kriser

  First. Hvis du bruker medisiner som reduserer trykket, bør de alltid være full. Ikke avbryt selv, selv når du når det normale blodtrykket.

  Den andre. Hvis slike stoffer ikke hjelper fullt ut, bør du konsultere en lege og justere behandlingen. Ikke la situasjonen løpe, spesielt hvis hypertensive kriser blir hyppige!

  Tredjedel. Uansett hvor tett det høres, bør man holde seg til grunnlaget for en sunn livsstil: overgi dårlige vaner, revidere menyen til fordel for rasjonell ernæring og regelmessig utføre fysiske øvelser.

  Hvordan måle blodtrykket på riktig måte

  Svært ofte begynner en person å måle blodtrykket tre eller fire ganger om dagen. Dette bør ikke gjøres. Trykket i løpet av dagen kan variere. For eksempel kan de mest "høye" tallene på en blodtrykksmonitor ses fra 5 til 11 og fra 18 til 20 pm. Denne såkalte kritisk klokke, hvor blodtrykket kan variere.

  I tillegg avhenger nøyaktigheten av indikatorene til tonometeren ofte av de nåværende omstendighetene, hvor en person måler trykk. Gjør dette fortrinnsvis i et rolig miljø, som tidligere har hvilt i 5 minutter. Personen skal være avslappet, det er umulig å krysse bena. Ca 30 minutter bør du ikke drikke kaffe, trene, og det er bedre å roe ned hvis du er nervøs.

  Når du velger en enhet, må du ha spesiell oppmerksomhet til mansjetten. Hvis den er stor og faller, kan tonometeren vise diskrete figurer. I tilfelle av en altfor stram mansjett vil blodtrykket være for høyt.

  Den første og beredskapssyke for hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre og hvilke stoffer som skal tas hjemme?

  Den hypertensive krisen (krise) er et av de vanligste fenomenene, som hovedsakelig diagnostiseres hos mennesker i alderen. En egenart av denne patologiske prosessen er dens uventede manifestasjon. En person med hypertensiv sykdom kan få en krise hvor som helst, enten det er offentlig transport, arbeid eller friluftsliv.

  I de fleste tilfeller provoserer du angrepsspennende situasjoner, følelsesmessige sjokk, som forstyrrer nervesystemet. Som et resultat utvikler en vaskulær sammenbrudd, som fremstår mot bakgrunnen av mental stress.

  Hypertensiv krise kan forårsake utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor må du vite hvordan du skal gi førstehjelp til en pasient hjemme før ankomst av en pasient. En detaljert algoritme for handlinger for en komplisert og ukomplisert krise vil bli beskrevet nedenfor.

  Hva kan utløse en hypertensive krise?

  Provoke et angrep av en kraftig økning i blodtrykk kan slike faktorer:

  1. Neurose, stress, emosjonell stress og andre lidelser i nervesystemet.
  2. Arvelighet (hvis i en familie noen hadde en diagnose av "essensiell hypertensjon").
  3. Patologier av skjoldbruskkjertelen.
  4. Hormonale svikt. Hos kvinner kan dette være starten på menstruasjon, premenstruelt syndrom, overgangsalder.
  5. Feil mat. Med hypertensjon er pasienten forbudt å spise visse matvarer - kaffe, salt og også alkoholholdige drikkevarer. Forsinkelse av denne regelen fører til utvikling av et angrep.
  6. Røyking.
  7. Styrket fysisk trening, en stor belastning på syke- og hørselsorganene (høy musikk, sterkt lys, sterk vibrasjon).
  8. Endring av værforhold. I dette tilfellet kan kroppen ikke omorganisere seg raskt.
  9. Forverring av eksisterende sykdommer i kronisk form.
  10. Osteochondrose av den øvre ryggraden.
  11. Nyresvikt.
  12. Abrupt kansellering ("withdrawal syndrome") eller uvilje til å ta foreskrevet av legen narkotika som reduserer blodtrykket.

  Noen av disse faktorene kan utløse en hypertensive krise.

  Hva er det kliniske bildet av den hypertensive krisen?

  Nødhjelpstiltak bør gis ved utseendet av slike tegn:

  1. Høyt blodtrykk. Det er verdt å merke seg at symptomene på en krise kan manifestere selv med en liten trykkøkning.
  2. Forstyrrelser i hjertets arbeid - angina (smerte), sterk hjertebank.
  3. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen. Det manifesterer seg i form av hodepine, svimmelhet, forvirring, tale og synshemming.
  4. Forstyrrelser i funksjon av det autonome nervesystemet - angst, frykt, rask pust, svetting, frysninger, følelse kortpustet, et rush av blod til hodet.
  5. Forverring av hørsel, flekker eller "flyr" før øynene.

  Organene som lider av angrepet er kalt "mål". Oftest rammet av nyrene, hjertet, hjernen, blodårene.

  Organer av målet for hypertensiv krise

  Viktig: Alvorlig fare for helsen til en pasient med diagnose av "arteriell hypertensjon" er en komplisert krise. I dette tilfellet må medisinsk behandling leveres innen 1 time. Ellers truer den utvikling av slag, hypertensiv encefalopati, hjerteinfarkt, blødning, på grunn av en langvarig forstyrrelse av hjerne, hjerte, vaskulær og nedsatt aktivitet.

  Nødhjelp for hypertensiv krise

  Hva skal jeg gjøre hjemme når en elsket har symptomer på et angrep?

  Førstehjelp for hypertensiv krise

  Her er algoritmen for å gi førstehjelp:

  1. Ring en ambulanse.
  2. Det er svært viktig å plassere pasienten under et angrep. Den må ligge (hodehøyde).
  3. Rolig pasienten For dette formål lar det vendelrot skjær, motherwort, oppløses i 50 ml vann, 40 Corvalolum dråper (særlig når de ledsages av et angrep av panikkanfall).
  4. Åpne alle vinduer. Gi en elsket med tilgang til frisk luft.
  5. Før ankomst av en paramedic, måles blodtrykket hvert 10. minutt.
  6. Hvis pasienten klager over smerte i brystet ved høyt trykk, plasseres en Nitroglycerin tablett under tungen.
  7. Fjern knappene på klær som bekjemper pusten.
  8. Redusere trykket vil hjelpe standardpiller, som pasienten tok med høyt blodtrykk.
  9. Gi pasienten fullstendig fred, slå av lyset, fjernsynet, radioen.
  10. Ikke vis at du er nervøs, prøv å være rolig.

  Viktig: Forsiktig når du tar medisiner, bør det være tilfelle for personer i avansert alder. I denne kategorien av mennesker observeres sekundære patologier, noe som kan forverres når enkelte stoffer tas.

  Nødhjelp for en krise ledsaget av takykardi (sterk hjertebank)

  Behandling av et angrep bør begynne med en måling av hjertefrekvensen. Når et angrep av takykardi, "ambulanse" er å ta følgende medisiner.

  Hypertensiv krise - symptomer. Nødhjelp for hypertensiv krise - handlingens algoritme

  En stabil overlegenhet i nødsamtalen tar et plutselig skarpt trykk i trykk - et angrep av hypertensjon. Denne farlige tilstanden krever rask medisinsk inngrep, og ikke behandling i klinikken neste dag, og enda mer, den hypertensive krisen og selvbehandling er uforenlig!

  Hypertensiv krise - hva er det?

  Arteriell hypertensjon manifesteres ofte av en alvorlig farlig komplikasjon, som truer en persons helse og vitalitet. Hvordan oppstår en slik kritisk tilstand? Den hypertensive krisen er et angrep av en plutselig økning i systolisk og diastolisk trykk. Det er ledsaget av en forverring i funksjonen til visse organer (hjerne, hjerte, nyrer). Fenomenet forekommer oftere i sammenligning med et hypotonisk angrep.

  Det er ingen presis startstandard for denne diagnosen, alle pasienter har sine egne arbeidstrykkstandarder, hvorfra det regnes for økningen og utseendet av symptomer. Det er mer korrekt å vurdere skarp (innen flere timer) økning i arterielt trykk (BP) opp til indikatorer på personlig høyt, ledsaget av problemer fra hodepine til feil i nevrologiske og hjertesystemer - dette er hva en krise er. Provoke situasjonen kan forårsake en helt annen natur: stress, vær og klimaendringer, alkohol, avvisning av hypertensive stoffer.

  Hypertensiv krise - klassifisering

  Typen av patogenese skiller mellom typer av kriser:

  • Eukinetic. Et vanlig tilfelle øker samtidig øvre og nedre trykk raskt. Komplisert med mangel på hjerte venstre ventrikel, som er fulle av lungeødem.
  • Hyperkinetisk. Det øvre trykket stiger raskt. I hodet throbbing smerte, før øynene vises "flyr", kroppsfeber, svakhet. Pasienten er syk og oppkast.
  • Hypokinetisk. Sakte nedre trykk stiger, hodepine og svimmelhet bygger opp. Det er kvalme, oppkast.

  Fra forekomsten av den type organskade kan man merke seg ukompliserte og kompliserte forhold:

  • Det første alternativet er vanlig for hypertensjon I-II grad. På bakgrunn av raskt fremvoksende symptomer vedvarer høyt blodtrykk i noen timer. Medisiner normalisere kroppen, juster trykkindikatorene.
  • Det andre alternativet er typisk for II-III-graden. Krisen kompliserer hypertensiv encefalopati, noe som medfører midlertidig smerte og vridning av hodet, en synsforstyrrelse. Gradvis vokser manifestasjonene, en hjertekrise eller iskemisk, lungeødem, akutt nyresvikt, tap av bevissthet er mulig. Tegn på et angrep kan vare etter normalisering av trykk i noen tid.

  Hypertensiv krise - årsaker

  Ved forverring av utløsermekanismen er det uvanlig mottak eller avvisning av de foreskrevne medisinene, eller erstatning av dårlige stoffer, oftere. Det er nødvendig å effektivt behandle problemet ved å følge en ordning som er gjennomtenkt personlig for pasienten, idet man tar hensyn til andre medikamenter tatt. Det må tas i betraktning, enkelte stoffer - ikke-steroider, østrogener, antidepressiva - svekker resultatet av medisiner for hypertensjon.

  I etiologi er blant annet hovedårsakene til hypertensiv krise vurdert:

  • psykomotorisk nerve overexertion;
  • meteorologisk avhengighet;
  • misbruk av alkohol, kaffe, røyking;
  • overskudd i saltmat
  • mangel på søvn;
  • hormonell restrukturering hos kvinner;
  • sykdommer med symptomer på hypertensjon (nyre, diabetes).

  Krisen, karakteristisk for hypertensjon, kan manifestere seg i en sunn person og føre til at han lider av hodepine. Ifølge den internasjonale klassifiseringen av helse, ICD-koden 10, refererer sykdommen til primær hypertensjon, men kan være mot bakgrunnen av sekundære fenomener av sykdommen. I patogenesen, på grunn av forstyrrelse av vaskulær regulering, begynner en arteriell spasme, så øker hjertefrekvensen, frykt, panikk vises. Som et resultat oppstår en ond sirkel, reaksjonen slutter å være selvstyrende. Trykket gir et skarpt hopp, mange organer faller inn i en hypoksisk tilstand.

  Hypertensiv krise - symptomer

  Symptomer på forverring er forskjellige, et vanlig symptom er hodepine, spesielt i sine tidlige stadier. Hodet kan begynne å snurre, det kan oppstå støy i ørene, kvalme forbinder det. Smerten er lokalisert i pannen, occiput, på templene, den vokser med hodet i bevegelse, det føles i øynene og kan karakteriseres som pulserende og pressende. Andre symptomer på hypertensiv krise:

  • plutselig frykt, angst;
  • frysninger;
  • rødhet, hevelse i ansiktet;
  • kald svette;
  • "Skumle" på kroppen, skjelvende;
  • en synsforstyrrelse (brudd på skarphet, dobbeltsyn, slør, fluer);
  • oppkast;
  • mangel på luft;
  • hyppigere hjerteslag.

  Nødhjelp for hypertensiv krise

  Når symptomene oppstår, utføres førstehjelp for hypertensive kriser i følgende rekkefølge:

  1. Prøv å roe seg og ikke bli panikk.
  2. Sett deg ned eller legg deg ned på en høy pute.
  3. Løsne klær på halsen.
  4. Mål trykket og kontroller hver halve time.
  5. Ring "03", ring til legen.
  6. Ta den foreskrevne antihypertensive medisinen.
  7. Hvis hodet er veldig sårt, anbefales et vanndrivende middel.
  8. For å roe ned, drikk Corvalolum, Valerian.
  9. Med kuldegysninger, varme føttene dine, pakk et teppe, eller bruk sennepplaster.
  10. Etter å ha undersøkt ambulansedoktor, kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse, som ikke bør overlates.

  Hypertensiv krisebehandling

  Lavere blodtrykk bør gradvis for å unngå en negativ effekt på nyrene og hjernen. Betingelsen bør slås intravenøst ​​med Clonidine, Nifedipin, og oppnå en trykkreduksjon på ikke mer enn 25% innen to timer. I de neste seks timene er det nødvendig å overvåke klagerne og senke blodtrykket til indikasjonene der pasienten føler seg bedre. En utvidet diagnose kan være nødvendig (auscultation av aktivitet av andre organer).

  Behandling av hypertensiv krise fortsetter å bli tatt av piller utenfor intensivsykehuset, selv om innledende sykehusinnleggelse ikke er obligatorisk for alle, men hovedsakelig for kompliserte tilfeller. Tilfeller av ukomplisert hyperkrisis normaliseres på ambulant basis etter nødvendige injeksjoner (magnesiumsulfat) eller inntak av Captopril og Kapoten tabletter. Pasienten fortsetter å gjenopprette seg fra den hypertensive krisen hjemme. Unngår fysisk aktivitet, dietten begrenser væske og salt. Et komfortabelt psykologisk miljø er nødvendig.

  Behandling av hypertensive kriser

  Oppgaven med å arrestere den hypertensive krisen er ikke å normalisere blodtrykket, men å fjerne pasienten fra en farlig situasjon, redusere hypertensjon til 160-170 øvre og 90-100 lavere. Normalisering anbefales til gravide kvinner med giftose i siste trimester og er mulig for et barn, en tenåring med akutt glomerulonephritis. De grunnleggende middelene for hyperkrisen - Niprid, Nifedipin, de administreres intravenøst ​​under kontroll. Når hevelse er forbundet med diuretika.

  Staber fra trykk

  For å normalisere trykket, bruker akutte leger magnesium under krisen. Det er nødvendig å innse at dette preparatet er nødvendig som et nødhjelp, og ikke en konstant terapeutisk taktikk! Det er også pasienter som ofte praktiserer en slik prikk fra trykk på grunn av sin uttalt effekt - de faller også inn i risikogruppen for dødelighet. Sjelden når magnesia er tildelt for selvstendig bruk.

  I klinikken med krise injiseres intravenøst:

  • Captopril, Clopheline, Lasix, Nifedilin - jevnt regulere blodtrykket;
  • Euphyllin - letter pusten
  • Relan, Papaverin - lindrer muskelkramper;
  • Natrium nitroprussid - for å regulere sviktet i hjertets venstre hjertekammer.

  Hvordan fjerne hypertensive krise hjemme

  Hvis det ikke er mulig med rask medisinsk hjelp av en eller annen grunn, skal hypertensive pasienter med erfaring ha sprøyter og injeksjoner for å stoppe angrepet (krisen) alene. Intra-muskulære injeksjoner av Furosemide, Dibazolum, Pyracetam, No-shpy vil bidra til å fjerne hypertensiv krise hjemme, og i deres fravær - de vanlige tabletter fra trykk. Neste trinn:

  • Pasienten må trykke på kragen, ligge med hodet opp eller sitte ned.
  • Krever ro og frisk luft, med skjelv - påfør en varmepute eller et gul kort til føttene.

  Kosthold i hypertensiv krise

  I oppgaven, hvordan å gjenopprette fra hypertensive krisen og kurere sykdommen med manifestasjoner av anfall, er dietten en viktig faktor for å forhindre forverring:

  • Mat for hypertensiv krise er fraksjonert, 5-6 ganger, væsken er begrenset - ikke mer enn en liter per dag.
  • Reduser inntaket av animalsk fett, karbohydrater, salt, ekstrakter, og menyen introduserer matvarer rik på fiber, kalium, magnesium, vitaminer.
  • Maten blir kokt i kokt form.
  • For å fjerne overflødig væske, er lossing (frukt, kefir) dager kreves.

  Gjenoppretting etter hypertensiv krise

  Når hypertensjon er ønskelig å gi opp tobakk og alkohol - både menn og kvinner. Gjenopprette fra en hypertensiv krise krever en sunn livsstil - trening, basseng, sykling, ski, selv bare gå - alt perfekt påvirker rehabilitering av kroppen og generell forebygging, men fra høy belastning må gi opp idrett. Oppgaven med pasienten på krisen - for å unngå stressende situasjoner, for å observere den daglige rutinen og for å kontrollere trykket som skal måles på en daglig basis. De foreskrevne antihypertensiva bør brukes!

  Komplikasjoner av hypertensive kriser

  Konsekvensene av en hypertensive krise er alvorlige:

  • Krenkelse av hodet i hodet, minnetap, forvirring av bevissthet.
  • Neurologiske lidelser.
  • Hjertefeil er akutt og stillestående.
  • Iskemi, hjerteinfarkt.
  • Endring i muskelton, kramper.
  • Aneurysm av aorta.

  Hva å gjøre med hypertensiv krise

  Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

  Les Mer Om Fartøyene