Førstehjelp for hypertensiv krise - Symptomer - Årsaker til hypertensiv krise

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet er hovedårsaken til døden. Oftere forekommer dødelig utfall blant befolkningen med lav og gjennomsnittlig levestandard.

Hypertensiv krise - dette er en alvorlig tilstand, som skyldes en kraftig økning i trykk. Den er basert på en utilstrekkelig respons av cerebral arterier som følge av en plutselig økning i blodtrykket.

Spesialister skiller to typer kriser:

 1. Hyperkinetisk type.
 2. Hypokinetisk krise.

For den første gruppen er startfasen så akutt som mulig. Denne typen hypertensive krise oppstår i de tidlige stadier av arteriell hypertensjon. Egenskaper: En økning i systolisk trykkindeks, økt hjertefrekvens, eksitasjon og andre vegetative tegn.

Den andre typen sykdom utvikler som regel i et sent stadium av hypertensjon. Emner er eldre mennesker. Hypokinetisk krise oppstår mot bakgrunn av et konstant forhøyet blodtrykk. Det utvikler sakte, men konsekvensene er alvorlige. For denne typen karakteristikk for hjernen og hjertesymptomene: lunhet, sløvhet, hevelse, svimmelhet.

Ifølge statistikken påvirker hypertensjonen 20-30% av den voksne befolkningen. Med alderen når utbredelsen 50-65%. Mange vet om konsekvensene av høyt arterielt trykk: disse er irreversible lesjoner av hjerte, hjerne, nyrer, blodårer, fundus. På senere stadier er det nedsatt bevegelse, koordinering, svakhet i lemmer, syn, minne og intellekt forverres. I verste fall - et hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Funksjoner av patologi

En ukomplisert form av sykdommen er ikke så farlig for livet og justeres raskt nok ved hjelp av medisiner. Men hvis sykdommen var en gang, så en større sannsynlighet for å komme tilbake med dårligere konsekvenser.

For å unngå dette må pasienten hele tiden ta medisiner for å senke blodtrykket, gjennomgå systematisk undersøkelser med kardiologen for å kontrollere doseringen og effektiviteten av medisinen.

Ikke så forferdelig hypertensive krise, som dens komplikasjoner:

 1. Vaskulær ruptur etterfulgt av hjerneslag, hjerteinfarkt.
 2. Fartøy blir mindre elastiske, plakk vises, i mer skjøre steder er det mulig å bryte. Dette fører til takykardi, lungeødem, encefalopati, IHD og andre sykdommer.
 3. Død (nekrose) av celler på grunn av mangel på oksygen.

Vi ser at målorganene i den hypertensive krisen kan være hjertet, hjernen, nyrene, lungene. Pasienten lider ofte av nyre- og hjertesvikt.

Sykdommen utvikler seg plutselig, arterietrykket stiger til 220/120 mm Hg. st og mer. Arbeidet i sentralnervesystemet er også forstyrret. Det er endringer i blodkarene, hjernen, hjertet og hjertet.

Årsaker og symptomer på hypertensiv krise

Blant de viktigste faktorene i utseendet og utviklingen av sykdommen er følgende:

 1. Arvelig disposisjon.
 2. Hypertensjon.
 3. Lidelser i det endokrine systemet.
 4. Kronisk pyelonefrit og andre nyresykdommer.
 5. Komplikasjoner av IHD.
 6. Hormonal omlegging under overgangsalderen hos kvinner.
 7. Manglende overholdelse av reglene for en sunn livsstil.

Hvilke andre provoserende grunner eksisterer?

 1. Stress, tantrums, nervesjokk.
 2. Psychoemotional overstrain.
 3. Skrekk.
 4. Søvnforstyrrelser.
 5. Fysisk overbelastning, spesielt hos idrettsutøvere.
 6. Self-medication avbestilling.
 7. Meteosensitivity. Hovedfaren for hypertensive pasienter er at når det skjer en skarp forandring i været, observeres et hopp i atmosfærisk trykk.
 8. Flytter til andre klimatiske forhold.
 9. Alkoholmisbruk. Røyking.

Årsakene som forårsaket krisen, bestemmer alvorlighetsgraden av manifestasjon av symptomer. Symptomatologi av sykdommen:

 • Økt hjertefrekvens;
 • smertefulle opplevelser bak brystbenet, i hjertet av hjertet;
 • Hodepine, som er lokalisert i den occipitale delen, ledsages av en følelse av trykk over øynene og sprer seg videre. Intensiteten bygger raskt opp, da er det kvalme og gjentatte anfall av oppkast som ikke bringer lettelse.
 • tremor av ekstremiteter;
 • angst, frykt;
 • rødhet i huden i ansiktet og nakken,
 • økt svette;
 • Kvalme og oppkast.

Førstehjelp

Hvis du har blitt et øyenvitne til den hypertensive krisen, er hovedoppgaven å gi de nødvendige tiltakene før ankomst av Emergency Medical Service. Hva skal du gjøre hjemme?

 1. Legg offeret, vipp hodet tilbake for å unngå blodstrømmen.
 2. Fjern knekken på klærne.
 3. Pasienten må gjenopprette pusten sin: ta noen dype puste.
 4. Gi frisk luft, åpne vinduet.
 5. Overvåk blodtrykk hver 10.-15.
 6. Gi den nødvendige medisinen for å redusere blodtrykket (hvis det er noen i pasienten).
 7. Med pusteproblemer og utseende på hvesning - 1 tablett furosemid.
 8. På offerets hode, legg kaldt komprimering eller is. På baksiden av nakken og kalvene legges sennepgips. I dette tilfellet anbefales det å bruke varmere (ikke mer enn 15-20 minutter), som skal påføres ben eller føtter.
 9. I tillegg kan du ta en tinktur av valerian, motherwort, corvalol.

Hva anbefales ikke å gjøre

For det første trenger offeret fred. Ikke tillat bevegelse av pasienten.

Ikke bruk ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder og folkeoppskrifter, for ikke å forverre den nåværende situasjonen.

Medisinsk hjelp

En person som lider av høyt blodtrykk bør ha et personlig førstehjelpsutstyr med stoffer som hjelper til med å takle sykdommen.

Det er viktig å huske at blodtrykket skal falle gradvis (innen de første to timene ikke mer enn 20-25%). Ellers, et mulig hjerteinfarkt, nyre og hjerneekskemi. Terapi avhenger av typen hypertensiv krise. Hva skal man gjøre med hypertensive kriser?

I ukomplisert type er det nødvendig med ett medikament. For eksempel nifedipin 5-30 mg eller en capote 25-50 mg.

Når hypokinetiske og eukinetiske former bruker et sett med verktøy (injeksjon av droperidol, proxodolol eller furosemid).

Om nødvendig fortsetter behandlingen på sykehuset.

Med kompliserte former av pasienten blir de sterkt innlagt på sykehuset. Terapi utføres på grunnlag av et bestemt tilfelle.

Ved hevelse i lungene brukes nitroglyserin, nitroprussid i kombinasjon med furosemid eller torasemid.

Med akutt myokardinfarkt - fenoldopam, nicardipin. I klinikken med en krise som injiseres intravenøst: Captopril, Clofelin, Lasix, Nifedilin - regulerer blodtrykket jevnt. Euphyllin - letter pusten Relan, Papaverin - lindrer muskelkramper; Natrium nitroprussid - for å regulere sviktet i hjertets venstre hjertekammer.

Hva skal behandles i nødstilfeller, bestemmer kun medisinsk personell. Selvmedisinering er ikke tillatt.

Folkemidlene

I århundrer har folk brukt improviserte materialer for behandling og forebygging av sykdommer: urter, biavlsprodukter, bær, grønnsaker og frukt.

For eksempel, som et avslappende middel, anbefales det å lage te fra melissa, kamille, hagtorn, motherwort, mynte, valeriansk. Infusjon av hundrosen har en vanndrivende effekt på kroppen og derved senker blodtrykket.

Husk at bruk av tilsynelatende uskadelige produkter kan føre til negative konsekvenser.

Forebygging av krise

Årsakene til sykdomsutseendet er mange. For å unngå en kraftig økning i blodtrykket, må du følge noen enkle anbefalinger:

 • Riktig ernæring. Mat bør være beriket med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. En balansert, høyverdig diett er et løfte om lang levetid.
 • Aktiv livsstil. Å gå i frisk luft, morgenøvelser, hjertebelastning bidrar til å styrke musklene, fylle cellene med oksygen.
 • Alternering av arbeid og hvile.
 • Avslag fra røyking og alkohol.
 • Unngå stress. Yoga, meditasjon, spille sport, akupunktur, lese bøker er gode måter å slappe av.

Hva å gjøre etter en krise

For å unngå reoccurrence og komplikasjoner, må du revidere diett, livsstil. Et besøk til en kardiologist minst en gang hvert halvår må være obligatorisk. Pasienten bør alltid ta medisiner som senker blodtrykket. Hvis bivirkninger eller terapi ikke har den rette effekten, bør legen vite det, noe som vil korrigere behandlingsforløpet.

For å unngå fobier etter krisen trenger du hjelp, nær og noen ganger fagpersoner.

Hypertensiv krise: er våre foreldre

Behandling av hypertensive kriser. Hvordan virker narkotika mot hypertensjon

Hva vet vi om den hypertensive krisen? 30-40-åringer er nesten ingenting hvis en av slektningene ikke har kommet over denne tilstanden. Men fra en kraftig økning i trykket, som er ledsaget av ubehagelige og ofte farlige symptomer, er ingen forsikret, særlig folk i alderen. Er våre foreldre lider av hypertensjon oppfører seg riktig? Hvordan unngå hypertensiv krise? Hva slags høytrykksbehandling tilbyr moderne medisin? Anbefalt av en erfaren kardiolog.

En gang ble jeg invitert til å skyte en medisinsk snakkeserie. Ifølge programmets scenario må vi finne en kvinne som lider av hypertensjon, måle presset sitt i studiet, tegne noen konklusjoner og gi anbefalinger. Under pause fant vi en slik kvinne og ble enige om at hun til en stund ville løfte hånden og gå på scenen.

Da tiden kom, inviterte jeg henne, målt trykket, som på den tiden hadde 210/120 mm Hg. Art. Alle ble umiddelbart bekymret, begynte å spørre hva de skulle gjøre, og jeg svarte at akkurat nå er ingenting å gjøre nødvendig. Skytingen vil ende, vi vil rolig diskutere hvordan det behandles, og justere terapien. Og hun var helt normal i det øyeblikket.

Denne situasjonen er en illustrasjon for at personer som ikke mottar behandling eller mottar utilstrekkelig behandling, ofte går med høyt trykk og ikke føler det i det hele tatt. Hvis de ved et uhell måler det og får svært høye tall, kalles det ikke en hypertensive krise. Det er bare vanskelig, ubehandlet hypertensjon.

Det er helt urimelig i dette tilfellet, som det ofte er tilfellet, å gi kortvirkende stoffer og redusere blodtrykket kraftig. Hvis du går i mange år eller måneder med høyt blodtrykk og plutselig har du blitt redusert dramatisk, er sannsynligheten for komplikasjoner, inkludert slag, mye større enn hvis du ikke gjorde noe i det hele tatt. Bare høye blodtrykkstrykk i pasienten - dette er ikke en hypertensive krise.

Hypertensive krise som et russisk fenomen

Og hvor kommer hypertensive kriser fra? Før du svarer, to skitser fra livet.

I fjor sommer ble jeg venner med en lege som jobber på et stort cruiseskip "Mikhail Bulgakov". For en hel sommer går hun med turister langs Volga. Legen fortalte meg det for hennes lykke, når det er fly av eldre utlendinger, for eksempel tyskere. Fordi alle utenlandske pensjonister har valgt behandling, som de tar dag etter dag. De har ingen kriser. Men når våre turister reiser midt og eldre, løper de hver dag for å måle presset. De krever hele tiden forberedelser av kort handling, panikk, ordne skandaler. Og legen på denne reisen snubler, for hver dag må noen behandles raskt.

Vi var i Sveits på en kongress viet til en ny metode for behandling av hypertensjon. Snakkes om sitt arbeid, forteller kollegaer at en person som ble innlagt på hypertensive kriser mer enn en gang ikke er egnet til forskning. Vi ble overrasket - i Russland er det ingen slike hypertensive pasienter som ikke ville lyve på sykehuset en eller to ganger i året. Hvorfor er det slik? Som de svarte på oss: Hvis en person ofte går på sykehus med hypertensive kriser, betyr dette at han ikke følger behandlingen din. Vi trenger ikke en slik pasient i klinisk forskning, fordi han ikke vil følge anbefalinger her.

Dette er to illustrasjoner på det faktum at den vanligste årsaken til hypertensive kriser er enten manglende overholdelse av behandlingen som foreskrevet av legen, eller generelt fravær av noen behandlingsregime. En person som har en rimelig behandlende lege som har en velvalgt terapi, vet praktisk talt ikke hva kriser er. I Russland, ifølge mine observasjoner, oppstår kriser hos 80% av pasientene. Alt av samme grunn. Vi kan hjelpe alle hypertensive pasienter effektivt og effektivt, men hvis legen er rimelig og pasienten følger hans anbefalinger. En av de "store" sa: "Det sterkeste stoffet vil ikke fungere hvis pasienten ikke tar det."

Behandling av hypertensiv krise: hvordan å fungere riktig

Men det skjer selvsagt, og så: pasienten tar alle stoffene, men på bakgrunn av noen faktorer - stress, søvnløse netter, mottak av kraftingeniører, overflødig salt mat - trykket stiger kraftig. Hvis trykket stiger> 180/120 mm Hg. Dette regnes som en krise. Krisen er vanligvis ledsaget av ubehagelige opplevelser: hodepine, synshemming, kortpustethet, kvalme.

Men nå vil jeg fortelle deg noe som strider mot den allment aksepterte praksisen i Russland. Så den gamle tilnærmingen i behandlingen av hypertensive kriser var at pasientene ble behandlet med kortvirkende legemidler (tre "K"): klonidin, kapotene og corinfar.

Dette er stoffer som raskt reduserer blodtrykket, spesielt hvis du legger dem under tungen din. Vi gjør som regel dette og reduserer trykket innen 30-40 minutter. Trykket avtar raskt, og varigheten av virkningen av legemidlene er et sted mellom 3-6 timer. Etter 6 timer slutter stoffet å virke og fjernes fra kroppen.

Pasienten måler trykket om en halv time, det reduseres. Han er glad, han glemte sin krise, jobbet på. Hva skjer egentlig og hvorfor ble denne verden avvist nå?

Faktisk er trykket lettet brått, men for fartøyene er det veldig dårlig: både en kraftig økning i trykk og en kraftig nedgang er dårlig. Så klokken 10 om kvelden måler pasienten trykket og ser at det er høyt. Han tar pillen. Trykket faller raskt. Klokka 3-4 om morgenen stopper handlingen av stoffet. Hva skjer? Om morgenen stiger trykket. Dette er en klassisk slagtilfellefaktor.

Europeisk medisin har kjent i 10 år at korte preparater, spesielt Corinfar, ikke kan brukes til hypertensive kriser, da de øker risikoen for slag.

Hva trenger du virkelig å gjøre? Hvordan handler det riktig? Først av alt, husk hvilke legemidler legen foreskrev, åpne medisinbrystet og ta en ekstra eller øke dosen av legemidlet som ble foreskrevet for langtidsbehandling. La disse preparatene begynne å virke sakte, la de begynne å fungere ikke på 20 minutter og i en time. Du har tid til sakte og jevnt å senke trykket. Trykket vil senke jevnt, det er ingen risiko for et slag, og så kommer du til legen din og drøfter situasjonen med ham.

Forberedelsene fra forrige århundre er farlige

Likevel er det nødvendig å huske om ett forberedelse fra forrige århundre, som i dag allerede anstendig folk ikke er brukt, er en magnesia. I Moskva, på en ambulanse, var heldigvis magnesium forbudt å komme inn. Og dette er veldig bra. Legemidlet virker kort, da er det et "ricochet syndrom" - trykket stiger enda mer.

For ca 10 år siden ba en kollega henne om å konsultere sin mor om det økte blodtrykket (forresten, moren er en terapeut av en polyklinisk!). På tidspunktet for møtet var hennes trykk 120/90 mm Hg. Art. - Gud vet hva du vil være enig i. For å forstå om hun virkelig har problemer med blodtrykk, hang jeg henne en skjerm for en 24-timers BP-måling.

Videre se deg selv: klokken 14 stiger trykket til 145/100 mm Hg. Hun, i skrekk, drikker Corinfar. Trykket reduseres med 2 timer, men stiger deretter til 160/90 mm Hg. Art. Pasienten kaller en ambulanse, hun injiseres med magnesium, trykket faller til 115/70, stiger deretter igjen til 150/95 mm Hg. Art. Hun ringer igjen en ambulanse, hun injiseres igjen med magnesium og et annet kraftig stoff. Resultat: trykkfall til 80/45 mm Hg. Art. og en to ukers behandling i nevrologisk avdeling for cerebral sirkulasjonsforstyrrelser.

Nå gir ambulansen bare piller. Mange pasienter klager: de er vant til at ambulansen gjør injeksjoner, og tror at hvis de ikke injiserte, så behandlet de ikke. Men injeksjoner i hypertensjon, som regel, trenger ikke!

Det eneste unntaket, når injeksjoner med hypertensjon er vist, er sjeldne, heldigvis, former for kompliserte hypertensive kriser. Dette er en situasjon der, mot en bakgrunn av økt trykk, ofte er høyere enn 180/120 mm Hg. et brudd på cerebral sirkulasjon, akutt koronarsyndrom, alvorlig synshemming, lungeødem, etc. Denne situasjonen krever klart nødsituasjon, akutt sykehusinnleggelse og behandling.

Den første og beredskapssyke for hypertensiv krise - hva skal jeg gjøre og hvilke stoffer som skal tas hjemme?

Den hypertensive krisen (krise) er et av de vanligste fenomenene, som hovedsakelig diagnostiseres hos mennesker i alderen. En egenart av denne patologiske prosessen er dens uventede manifestasjon. En person med hypertensiv sykdom kan få en krise hvor som helst, enten det er offentlig transport, arbeid eller friluftsliv.

I de fleste tilfeller provoserer du angrepsspennende situasjoner, følelsesmessige sjokk, som forstyrrer nervesystemet. Som et resultat utvikler en vaskulær sammenbrudd, som fremstår mot bakgrunnen av mental stress.

Hypertensiv krise kan forårsake utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor må du vite hvordan du skal gi førstehjelp til en pasient hjemme før ankomst av en pasient. En detaljert algoritme for handlinger for en komplisert og ukomplisert krise vil bli beskrevet nedenfor.

Hva kan utløse en hypertensive krise?

Provoke et angrep av en kraftig økning i blodtrykk kan slike faktorer:

 1. Neurose, stress, emosjonell stress og andre lidelser i nervesystemet.
 2. Arvelighet (hvis i en familie noen hadde en diagnose av "essensiell hypertensjon").
 3. Patologier av skjoldbruskkjertelen.
 4. Hormonale svikt. Hos kvinner kan dette være starten på menstruasjon, premenstruelt syndrom, overgangsalder.
 5. Feil mat. Med hypertensjon er pasienten forbudt å spise visse matvarer - kaffe, salt og også alkoholholdige drikkevarer. Forsinkelse av denne regelen fører til utvikling av et angrep.
 6. Røyking.
 7. Styrket fysisk trening, en stor belastning på syke- og hørselsorganene (høy musikk, sterkt lys, sterk vibrasjon).
 8. Endring av værforhold. I dette tilfellet kan kroppen ikke omorganisere seg raskt.
 9. Forverring av eksisterende sykdommer i kronisk form.
 10. Osteochondrose av den øvre ryggraden.
 11. Nyresvikt.
 12. Abrupt kansellering ("withdrawal syndrome") eller uvilje til å ta foreskrevet av legen narkotika som reduserer blodtrykket.

Noen av disse faktorene kan utløse en hypertensive krise.

Hva er det kliniske bildet av den hypertensive krisen?

Nødhjelpstiltak bør gis ved utseendet av slike tegn:

 1. Høyt blodtrykk. Det er verdt å merke seg at symptomene på en krise kan manifestere selv med en liten trykkøkning.
 2. Forstyrrelser i hjertets arbeid - angina (smerte), sterk hjertebank.
 3. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen. Det manifesterer seg i form av hodepine, svimmelhet, forvirring, tale og synshemming.
 4. Forstyrrelser i funksjon av det autonome nervesystemet - angst, frykt, rask pust, svetting, frysninger, følelse kortpustet, et rush av blod til hodet.
 5. Forverring av hørsel, flekker eller "flyr" før øynene.

Organene som lider av angrepet er kalt "mål". Oftest rammet av nyrene, hjertet, hjernen, blodårene.

Organer av målet for hypertensiv krise

Viktig: Alvorlig fare for helsen til en pasient med diagnose av "arteriell hypertensjon" er en komplisert krise. I dette tilfellet må medisinsk behandling leveres innen 1 time. Ellers truer den utvikling av slag, hypertensiv encefalopati, hjerteinfarkt, blødning, på grunn av en langvarig forstyrrelse av hjerne, hjerte, vaskulær og nedsatt aktivitet.

Nødhjelp for hypertensiv krise

Hva skal jeg gjøre hjemme når en elsket har symptomer på et angrep?

Førstehjelp for hypertensiv krise

Her er algoritmen for å gi førstehjelp:

 1. Ring en ambulanse.
 2. Det er svært viktig å plassere pasienten under et angrep. Den må ligge (hodehøyde).
 3. Rolig pasienten For dette formål lar det vendelrot skjær, motherwort, oppløses i 50 ml vann, 40 Corvalolum dråper (særlig når de ledsages av et angrep av panikkanfall).
 4. Åpne alle vinduer. Gi en elsket med tilgang til frisk luft.
 5. Før ankomst av en paramedic, måles blodtrykket hvert 10. minutt.
 6. Hvis pasienten klager over smerte i brystet ved høyt trykk, plasseres en Nitroglycerin tablett under tungen.
 7. Fjern knappene på klær som bekjemper pusten.
 8. Redusere trykket vil hjelpe standardpiller, som pasienten tok med høyt blodtrykk.
 9. Gi pasienten fullstendig fred, slå av lyset, fjernsynet, radioen.
 10. Ikke vis at du er nervøs, prøv å være rolig.

Viktig: Forsiktig når du tar medisiner, bør det være tilfelle for personer i avansert alder. I denne kategorien av mennesker observeres sekundære patologier, noe som kan forverres når enkelte stoffer tas.

Nødhjelp for en krise ledsaget av takykardi (sterk hjertebank)

Behandling av et angrep bør begynne med en måling av hjertefrekvensen. Når et angrep av takykardi, "ambulanse" er å ta følgende medisiner.

Nødhjelp og behandling av hypertensive kriser

Hjertet vil fungere som en MOTOR!

Du vil glemme takykardi, hvis du er i sengetid.

Tegn på hypertensjon i mellom og eldre alder er notert hos mange mennesker. Økningen i blodtrykket kan ha en annen grad av alvorlighetsgrad - fra mild til alvorlig, opp til kritiske tilstander. Hypertensiv krise, eller en kraftig økning i blodtrykket, fører til en betydelig forverring i den menneskelige tilstanden, har smertefulle symptomer, og behandlingen skal utføres på et sykehus.

Egenskaper og typer av sykdommen

Hypertensiv (hypertensiv) krise forstås som en akutt tilstand, som ble provosert av overdreven vekst av blodtrykk - fra 170-200 / 110 mm Hg. For tiden er denne sykdommen en av de vanligste årsakene til å kalle en "ambulanse". I gjennomsnitt, hos pasienter med hypertensjon og 7% av mennesker i året lide en hypertensiv krise, men de siste årene hos pasienter som får høy kvalitet og effektive medisiner fra hypertensjon, faller dette tallet.

Hypertensive krisen kan være av to typer - ukomplisert, komplisert. Den første typen er preget av lav dødelighet, sykehusinnleggelse krever stort sett ikke, og som regel innebærer utførelsen av narkotikabehandling hjemme. Målorganer i den ukompliserte krisen holder helt eller delvis sine funksjoner. Komplisert krise kalles ofte en kritisk hypertensjon, er det en nødssituasjon som krever øyeblikkelig hjelp, hvilket fører til skader på indre organer med utviklingen av bunten aortaaneurisme, slag, hypertensiv encefalopati, akutt koronart syndrom, etc. Med en komplisert hypertensiv krise, bør pasienten bli sterkt innlagt på et sykehus.

Den kompliserte krisen er av tre typer:

 1. Cerebral - påvirker hjernen.
 2. Astmatisk - snaps venstre ventrikkel.
 3. Koronar (vaskulær) - påvirker koronarbeinene. Denne typen er også delt inn i anginal (hjerte) og arytmisk hypertensive krise.

I følge kliniske tegn omfatter klassifisering av kriser følgende typer:

 1. Salve (vann-salt). Det fører til økning i øvre og nedre blodtrykk, ledsaget av hevelse, svakhet, oftere observert hos kvinner.
 2. Neurovegetative. Det er en skarp utløsning av adrenalin i blodet, noe som medfører en økning i systolisk trykk. Pasientens kroppstemperatur stiger, håndskjelv, overexcitation, angst.
 3. Konvulsiv (hypertensiv-hydrocefalisk). Det forekommer sjeldnere enn andre arter, det er typisk for hypertensjon av den tredje typen. I tillegg til høyt blodtrykk, observeres kramper, svimning og hjerneødem.

En annen klassifisering av kriser er basert på å dele dem inn i skjemaer ved hjelp av mekanismen for økt blodtrykk:

 • Eukinetisk krise. Utvikler gunstig, hjerteutgang med en økning i systolisk og dystolisk trykk forblir normalt. Forløpet av sykdommen er rask, men ikke voldelig. Vanligvis er slike hypertensive kriser karakteristiske for pasienter med grad 3-hypertensjon.
 • Hypokinetisk krise. Hjerteutløpsdråper, da bare det diastoliske trykket stiger, øker blodkarets motstand kraftig. Det er preget av langsom utvikling, det er vanligere hos personer med langvarig hypertensjon på 2-3 grader.
 • Hyperkinetisk krise. Det er ledsaget av en økning i hjerteutslipp med en dråpe i periferbeinens tone, noe som resulterer i økt systolisk trykk.

I følge klassifiseringen av Myasnikov er denne splittelsen også mulig:

 1. Krisen i første ordre. Vises plutselig, varighet - fra et par minutter til 3 timer, oppstår i begynnelsen av hypertensjon.
 2. Den andre ordens krisen. Den utvikler sakte, varer fra 3 timer til 5 dager. Karakteristisk for stadium 3 hypertensjon.

årsaker til

Etiologien til hypertensive kriser er mangfoldig. Patologien oppstår som regel mot en bakgrunn av forverring eller som en komplikasjon av ulike sykdommer der blodtrykk økes. Krisen er oftest en konsekvens av hypertensjon, spesielt når pasienten har nyrekar. Flere mindre hyperton krisen utviklet i forbindelse med sekundær hypertensjon, som er på grunn av systemiske og lokale sykdommer i bindevev hormonproduserende organer, nyrearterier, etc. For eksempel, hos pasienter med diabetes mellitus mot en bakgrunn av hyperglykemisk krise (diabetisk koma), kan blodtrykket øke kraftig. Hvis thyrotoksikose er komplisert av en hypertyreoid (thyrotoksisk) krise, kan dette også provosere en hypertensive krise.

Andre sykdommer som forårsaker sekundær hypertensjon, og som kan føre til kriseforhold:

 • akutt pyelonefrit;
 • glomerulonefritt;
 • aterosklerose av nyrekar
 • nephroptosis;
 • nephrotopia av gravide kvinner;
 • aterosklerose i aorta, kranspulsårer;
 • SLE;
 • nodular polyarteritis;
 • syndrom Cushing, Page, Pelfinga;
 • feokromocytom (binyretumor);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • forverring av fokal infeksjon;
 • familie vegetativ dysfunksjon.

Den hypertensive krisen kan skje med akutt alkoholforgiftning, som er ledsaget av hypertensjon. Med traumatisk hjernesødem, selv ved lavt blodtrykk, kan en plutselig økning i trykk og fremveksten av en krise forekomme hos en person i fortiden. Blant risikofaktorene som kan påvirke forverringen av tilstanden av hypertensiv helse og provosere kriser, er det bemerket:

 • klimaendringer, værforhold;
 • flytur;
 • stress,
 • alvorlig overarbeid;
 • røyking,
 • nekte å ta antihypertensive stoffer
 • misbruk av salt mat
 • langvarig bruk av visse stoffer;
 • hormonelle feil.

I små barn diagnosen "hypertensive krise" ofte satt opp mot en bakgrunn av sekundær hypertensjon hos ungdom provoserer kriser, hovedsakelig primær hypertensjon. Graviditet - en vanskelig tid for en kvinne, og hvis hun har somatiske sykdommer og lidelser i hjerte og blodkar under svangerskapet også høy risiko for kritisk arteriell hypertensjon.

Mekanismen for utvikling av patologi er som følger. Etter et brudd på balansen mellom vaskulær tone og volumet av blodutkastning per minutt, som hjertet reagerer på, er det en spasme av arterioler - små fartøy. Med kraftige sammentrengninger i hjertet, forårsaker slike fenomener en økning i blodtrykk til høye sifre. Mange organer på grunn av angiospasme gjennomgår en hypoksisk tilstand, noe som kan føre til utvikling av iskemi med alvorlige konsekvenser (hjerteinfarkt, hjerneslag).

Symptomer på sykdommen

Ulike former for patologi kan inkludere en annen kriseflyt. I nevrologisk form av sykdommen er følgende hovedsymptomer notert:

 • angst, overexcitation;
 • nervøsitet av pasienten;
 • utslett;
 • rødhet i ansikt, nakke;
 • skjelving av hender;
 • tørr munn, sterk tørst;
 • støy i hodet, ørene;
 • forverring av visjonen;
 • svimmelhet.

Hodepine i nevrogengetativ form av sykdommen er uttalt - den er diffus eller lokalisert i templene, okkiput. Klinikken er supplert med kvalme, oppkast, utseende på et slør foran øynene dine, "flyr". Pulsen med denne krisen øker, som systolisk trykk, takykardi observeres. Pasienten øker mengden utskilt urin, hvor fargen blir veldig lett. Vanligvis slutter denne form for krise ikke i alvorlige komplikasjoner, men fortsetter uten spesielle konsekvenser selvfølgelig med tidlig symptomlindring.

Med edematisk saltform, er krisen, som ofte skjer hos kvinner med overdreven vekt, symptomene:

 • apati, depresjon av pasienten;
 • døsighet, et sterkt fall i effektivitet;
 • skinn av huden;
 • hevelse i ansiktet;
 • hevelse av hender, føtter;
 • redusert urinutgang;
 • svakhet i musklene;
 • brennende, stramming av huden;
 • nummenhet av hender eller føtter;
 • en dråpe i smertefølsomhet;
 • forekomst av en ekstrasystole.

I en pasient med denne typen krise øker systolisk og diastolisk trykk, og pulsen minker. Hvis du begynner å behandle den hevende hypertensive krisen i tide, varer den ikke mer enn 24 timer og slutter uten alvorlige komplikasjoner. Det vanskeligste kurset er som regel en konvulsiv type sykdom. Som svar på en kraftig økning i trykk, oppstår hjerneødem, som varer opptil 72 timer. Det er tap av bevissthet, kramper. Ofte er pasientene bevisstløse i lang tid, og etter at de mister orienteringen i tid og rom, kan de oppleve amnesi. Denne typen krise er ofte komplisert av slag på bakgrunn av intracerebrale blødninger, koma, dødsfall.

Mulige komplikasjoner

Forebygging av hypertensive kriser er ekstremt viktig, fordi det kan forhindre de verste konsekvensene. De kan observeres i kompliserte kriser, hvor målorganer lider, som et resultat av hvilken en person dør eller blir dyp ugyldig. Bare vanlig inntak av narkotika fra hypertensjon og rettidig behandling av andre somatiske sykdommer, samt tidlig prehospitalbehandling og riktig behandling på sykehuset, vil bidra til å forhindre dødelige konsekvenser.

Komplikasjoner av kritisk arteriell hypertensjon kan være som følger:

 • cerebralt ødem;
 • encefalopati;
 • hjerneslag
 • subaraknoid blødning;
 • stratifisering av aorta-aneurisme;
 • Parkinsons sykdom med nedsatt intelligens;
 • akutt venstre ventrikulær svikt;
 • hjerteinfarkt;
 • alvorlig nedsatt nyrefunksjon
 • Retinopati til fullstendig blindhet;
 • hos gravide kvinner - eclampsia, i stand til å ende med mor og barns død.

Med kompliserte kriser er prognosen ugunstig, og selv i nyere tid var levetiden til folk etter sykdommen ikke mer enn 2 år. Nå dødeligheten for 3 måneder etter krisen er 8%, i 4 år - 17%. Pasientene dør etter krisen, hovedsakelig på grunn av sykdomsavbrudd, irreversible forandringer i indre organer, trombose og hjerteinfarkt.

Gjennomføring av diagnostikk

Om det faktum at pasienten hadde en hypertensiv krise, bør man tenke etter å måle trykket med en konvensjonell tonometer. Den sterke økning i den ene eller begge parameterne for pulsen, økning av de karakteristiske symptomene som er beskrevet ovenfor - alle disse funksjonene reflektere problemer i den menneskelige tilstand og indikere et presserende behov for å ringe brigaden "førstehjelp".
Når man undersøker en pasient og utfører fysisk forskning, kan slike objektive tegn noteres:

 • bradykardi eller takykardi;
 • arytmi;
 • ulike auskultatoriske lidelser - galopprytme, splittelse eller aksent av toner over aorta;
 • hvesende i lungene, hard pust;
 • med perkusjon - utvide grensene til kjedeligheten til hjertet til venstre;
 • trykk 170-220 / 100 mm Hg. og høyere.

Arterialtrykk skal måles etter 15 minutter på begge hender, da - bare på armen hvor den er høyere. På sykehuset eller hjemme, utføres et EKG for å evaluere hjerterytmer og ekskludere eller bekrefte brennpunktsendringer. I fremtiden, for å finne årsaken til krisen og identifisere komplikasjonene som oppstår, bør du konsultere en kardiolog, nevrolog, oftalmolog. På sykehuset er pasienten pålagt å utføre ultralyd i hjertet, Holter-overvåking, REG, EEG og andre diagnostiske metoder, avhengig av indikasjonene.

Førstehjelp

Hvis patologien oppstår hos mennesker for første gang, vet han og hans familie noen ganger ikke hvordan man skal oppføre seg i en vanskelig situasjon. Likevel, med en tendens til høyt blodtrykk, er det viktig å kunne yte selvhjelp, og i førstehjelpsutstyret i huset har alle nødvendige midler for å normalisere trykket og opprettholde hjerteaktiviteten. Medlemmer av den hypertensive familien er også pålagt å kunne gi førstehjelp og vite hvilke medisiner som trengs for en person i en ugunstig sammenheng mellom omstendighetene. Dette kan redde livet, og vil heller ikke tillate de alvorlige komplikasjonene av den hypertensive krisen.

Siden hypertensive krisen er en akutt tilstand, bør handlingsalgoritmen først og fremst omfatte kallet til et team av leger til hjemmet eller til et annet sted hvor pasienten er. Mens spesialister ennå ikke er kommet, er det nødvendig å utføre følgende handlinger:

 1. å gi pasienten en streng sengestøtte, med en tendens til å bryte pusten for å legge en person liggende
 2. 2. Åpne vinduet, døren, la luften komme inn i rommet;
 3. fjern stramt klær fra en person;
 4. Fest på kalvene, tibia sennepplaster eller en flaske varmt vann for å redusere skjelvingen og forårsake utstrømning av blod fra overkroppen;
 5. gi det tidligere tatt hypotoniske legemidlet, og - i den vanlige dosen;
 6. ved hodepine - å gi en diuretikabletter, ved en brystsmerte - en tablett Nitroglycerinum;
 7. når migrene - bruk is til templene.

"Rask" taktikk sykepleier eller lege må inkludere en trykkstyring og korrigering av den første, som administreres intravenøst ​​medikament nifedipin og andre kalsiumblokkere, klonidin, vasodilatorer (Nitoprussid, diazoksid), ACE-inhibitorer (captopril, enalapril). Strengt forbudt for raskt å slå ned blodtrykket i en krisesituasjon. I henhold til standardene for medisinsk behandling, for å unngå vaskulære ulykker, bør korreksjon av trykk av medisiner være sakte, gradvis, uten helsehelse:

 • i den første timen - med 15-20%;
 • i de neste 3-6 timer - opptil 160/100 mm Hg.

Avhengig av krisens kompleksitet, blir pasienten hjemme igjen med oppfølging av medisinsk rådgivning, eller innlagt på sykehus. Alvorlige tilfeller av hypertensive kriser krever at personen gjenopplives. Videre ledelse bestemmes av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, komplikasjoner, pasientens alder og mange andre faktorer.

Metoder for behandling

I de første timene etter kriseutviklingen er pasienten strengt forbudt å spise, i fremtiden er det nødvendig å spise i henhold til kosthold nr. 10, 10a. Bør observeres sengestil, full restriksjon av fysisk aktivitet. Behandlingen utnevnes avhengig av hvilke komplikasjoner hypertensive kriser oppstår. I utgangspunktet injiseres de fleste legemidler, da de gis i tablettform.

Vanligvis i den akutte perioden, i tillegg til de ovennevnte legemidlene, administreres diuretika (Lasix), vasodilatorer (Euphyllin). Narkotika mot trykk brukes i små doser hver 30-60 minutter. Med konvulsivt syndrom Seduxen (Relanium), magnesiumsulfat, med venstre ventrikulær svikt - Natrium nitroprussid, Enalaprilat administreres. Vaskulær avslapning gjøres også med Nicardipin, Verapamil (kontraindisert i hjertesvikt), Fenoldomop. Med subarachnoidblødninger administreres Nimodipin, med eclampsia hos gravide kvinner - Hydralazin, Magnesia. Hvis en person er diagnostisert bunt aortaaneurisme, narkotika av valget for hypertensive krise er Propranolol, Esmolol, lungeødem tildelt trimethaphan camsylat, etc.

I fremtiden anbefales pasienten et konstant inntak av legemidler fra arteriell hypertensjon. I komplisert behandling foreskrives han ofte fra følgende grupper:

 • antiarytmisk;
 • beroligende;
 • smertestillende midler;
 • hjerte glykosider;
 • kvalmestillende.

En person bør huske på at helt kurere hypertensjon kan ikke være, fordi veggene i blodårene har allerede tilpasset seg høyt blodtrykk, senket sin tone, og returnere dem til størrelsen og formen vil ikke fungere. Derfor, selv med en betydelig forbedring i helse er det viktig å ikke stoppe symptomatisk terapi for å raskt håndtere dem ved gjentakelse av krisen.

Folkemessige rettsmidler og anbefalinger om ernæring

Ofte pasienten, unntatt hypertensjon, er det andre alvorlige hjerte- og vaskulære lesjoner - iskemisk sykdom, aterosklerose. For å forbedre helsen til kardiovaskulærsystemet og hindre gjentatte kriser, bør man øve riktig ernæring og moderat fysisk aktivitet for å redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner. De grunnleggende regler for fôring etter en hypertensive krise er som følger:

 1. Spis så mye som kroppen trenger for å opprettholde livet, og også mentale og fysiske kostnader, ikke overeat.
 2. Med overflødig vekt - redusere kaloriinnholdet i dietten, gå ned i vekt, bedre - under oppsyn av en spesialist.
 3. Slutte å bruke rent salt i saltform, så vel som oversaltede matvarer. I fremtiden bør du alvorlig begrense salt, men utelukk ikke det fra maten i det hele tatt.
 4. Ikke spis fete og salte oster, røkt produkter, hermetikk, fettkjøtt og i fersk mat for å legge til naturlige krydder.
 5. Det er mer mat med kalium og magnesium.
 6. Øk antall flerumettede fettsyrer i menyen.
 7. Ikke glem fisk og sjømat, ta fiskolje.
 8. Reduser mengden sukker i kosten, mens det er mer rå frukt, bær, samt grønnsaker og grønnsaker.
 9. Å spise sarmemelk mat i henhold til aldersnormer, og mengden kjøtt reduseres på grunn av tilstedeværelsen i fiskemenyen.
 10. Glem sterk te, kaffe, brus.

Folkemidlene vil også bidra til å regulere trykket og vil ikke føre til at en krise oppstår igjen, men man kan ikke behandles for høyt blodtrykk bare på ukonvensjonelle måter, glemme å ta pillene. Effektive oppskrifter er som følger:

 1. Hell 15 g hagtorn bær 400 ml kokende vann, la i en termos for hele natten. Deretter brygger bærene i samme vann i 2 minutter, kjølig. Razdrobit bærblender, drikk med buljong 150 ml to ganger om dagen. Kurset er 14 dager.
 2. Bland det samme tatt gresset av Ledum, nyrete og morwort. En spiseskje av råstoff til å helle 300 ml vann, kok i 10 minutter i et vannbad. Drikk 100 ml tre ganger daglig i en tom mage 21 dager.
 3. Klipp tre fedd hvitløk, legg til en spiseskje honning og rødbeterjuice. Drikk maten på en spiseskje 5 ganger om dagen i løpet av 21 dager.
 4. For å redusere presset, kan du feste en fille i dine hæler, som ble gjennomvåt i noen form for eddik. Hold laken i minst 10 minutter, i løpet av hvilken tid vil trykket minke.

Hva du ikke kan gjøre

I intet tilfelle bør du forlate pasienten alene med problemet: han er svært viktig for psykologisk støtte, som vil være kjære. Ikke vis din angst, bekymre deg for en persons liv, for ikke å tillate panikk fra hans side og enda mer dramatisk økning i trykk. Når hypertensiv krise bør unngå fysisk anstrengelse, og gå tilbake til trening, bør gymnastikk være sakte, gradvis, i begynnelsen av rehabilitering som bare involverer treningsterapi.

Du kan ikke fortsette å røyke, ta alkohol, fordi den neste krisen kan være enda mer farlig og resultere i døden, og dårlige vaner bare utfordrer en forverring av fartøyets tilstand. Du kan ikke misbruke ovennevnte produkter og drikkevarer (salt, røkt produkter, kaffe, etc.), fordi de forsinker væske og direkte øker blodtrykket. I tillegg er det strengt forbudt å kaste medisinen for hypertensjon foreskrevet av legen, da det er nettopp hos slike pasienter at kriser utvikler seg som risikofaktorene påvirker.

Forebyggende tiltak

Følgende tiltak er viktige for forebygging av sykdom:

 • rasjonell modus for arbeid, hvile, søvn;
 • nektelse fra svekkende arbeid, idrett;
 • opphør av røyking, alkoholmisbruk;
 • Øvelsen av riktig, sunn ernæring;
 • vanlig inntak av antihypertensive stoffer;
 • vekt normalisering;
 • Stressforebygging.

Tendensen til å Creasy skal alltid holdes i et hjem medisinskapet narkotika anbefalt av en spesialist for å redusere trykket, samt et vanndrivende, spazmalitik, Nitroglyserin, en bedøvelse. Dette vil hjelpe i tide til å ta riktig medisin, noe som vil redusere risikoen for komplikasjoner av hypertensiv krise alvorlig.

Er du en av de millioner som har et syk hjerte?

Og alle dine forsøk på å kurere hypertensjon har ikke vært vellykkede?

Og du har allerede tenkt på radikale tiltak? Det er forståelig, fordi et sterkt hjerte er en indikator på helse og en anledning til stolthet. I tillegg er det i det minste lengden på en person. Og det faktum at en person beskyttet mot hjerte-og karsykdommer ser yngre ut - et aksiom som ikke krever bevis.

Derfor anbefaler vi å lese intervjuet med Alexander Myasnikov, som forteller hvordan man kan kurere hypertensjon raskt, effektivt, uten dyre prosedyrer. Les artikkelen >>

Les Mer Om Fartøyene