Slik identifiserer du en hypertensive krise og hva du skal gjøre

Hva er gjort, hvis det er en hypertensive krise, hva slags press bør du, hvordan du reduserer det riktig, må du kjenne alle som har en hypertensiv i familien. Siden en slik stat er livstruende, bør man også studere subjektive og objektive symptomer på sin tilnærming. Dette vil hjelpe i tide for å forhindre et angrep.

Kjennetegn ved hypertensive kriser

Den hypertensive krisen (HA) hos mennesker er en tilstand der blodtrykk (BP) plutselig øker og den generelle helsen forverres sterkt. Bestemmelse av HA i begynnelsestrinnet er vanskelig, fordi den kliniske symptomatologien hos mennesker ikke alltid er umiddelbart til stede. I prosessen kan integriteten til målorganene bli kompromittert, noe som øker risikoen for komplikasjoner eller død. Krisen bør umiddelbart stoppes og BP-avkastning på nytt til resultatindikatorer.

Angrepet utvikler seg på grunn av frigjøring av adrenalin eller norepinefrin i blodet.

I det første tilfellet øker systolisk trykk. Med frigjøring av norepinefrin øker også diastolisk blodtrykk. Krise kan provosere alkohol og nikotin, stress, hard trening, saltinntak over den daglige norm, manglende aksept av antihypertensive legemidler, fedme, kroppens respons når skiftende vær (meteozavisimost). Tilstedeværelsen av menneskelig hypertensjon registrerer seg automatisk i fare.

På grunn av det faktum at mot blodtrykket 2 og 3 grader utvikler patologiene i det vaskulære systemet, indre organer, og risikoen for blødninger øker, til og med en trykkøkning på mindre enn 20 mm Hg. Art. kan provosere et slag, til hvem eller en annen livstruende konsekvens.

I hvert femte tilfelle av en krise utvikler pasienter en komplikasjon: cerebralt infarkt, hemoragisk slag, lungeødem, aortadisseksjon, hypertensiv encefalopati, akutt hjertesvikt, ustabil angina, subaraknoidalblødning eller svangerskapsforgiftning. Hypertensive pasienter bør være hver morgen og kveld for å måle trykket på en riktig måte å ta medisin foreskrevet av legen din.

På hvilken BP kommer hypertensive krisen

Ved hjelp av forskning har forskere etablert grensene for normalt blodtrykk for voksne - 100 / 60-140 / 90. Men legene tar også hensyn til det såkalte arbeids- eller individuelle blodtrykket, der en person ikke har en forverring av trivsel. Forskjellen i trykk på begge hender kan ikke være mer enn 5 mm Hg. Art. Hvis tallene ofte avviger med minst 10 enheter, må en person undersøke blodsystemet for å utelukke atherosklerose, blodkaroser og andre sykdommer.

Regelmessige trykkspring over den enkelte norm for blodtrykk indikerer at personen utvikler hypertensjon (AH), som også kalles hypertensjon.

Det skjer tre grader:

 1. AG er preget av periodiske trykkstiger opp til 160/100 mm Hg. Art. og dets uavhengige synker uten bruk av narkotika.
 2. BP varer i opptil 180/110 mm Hg i lang tid. Art. Regelmessig bruk av medisinering er nødvendig for å unngå krise.
 3. Den tredje graden av hypertensjon er vanskeligst, siden BP ikke faller under nivået 180/110. Dette skjemaet er preget av organskader, som kan resultere i død.

Plutselig økning i trykk fra 20 til 45 mm Hg. Art. over den operative BP regnes som begynnelsen av krisen. Hvis en person har arteriell hypertensjon, kan indeksene nå fra 170/110 til 280/140 mm Hg. Art. Det er nødvendig å ta medisinen og ringe en ambulanse for å stoppe angrepet.

Tegn på hypertensiv krise

Sværheten av symptomene på HA er direkte relatert til økningen i trykk. Tilnærmingen til krisen foregår av utseendet av smerte i hodet, brystet, dyspnø, psykomotorisk agitasjon og noen ganger neseblod. HA kan også ledsages av nevrologiske symptomer som angir nederlaget til et bestemt område i nervesystemet: kramper, koma, taleforstyrrelse, prikker i huden.

Det første tegnet på den kommende krisen er svimmelhet, plutselig dukket opp i pannen, baksiden av hodet eller toppen av hodet smerter, bankende i templene, tinnitus, prikker eller andre former for dine øyne, hjertebank, rødme i huden. Det er en økning i blodtrykk med 20 - 60 mm Hg. v., og kan også øke hjertehastigheten og hjerterytmen sammentrekninger spredt.

Som blodtrykket øker, opplever en person angrep av frykt, angst, kvælning, tremor, irritabilitet eller sløvhet. Han kan også ha verre syn, kaldt svette, kvalme og oppkast. Ofte mister pasienten bevissthet.

Generelt er symptomene på krisen varierte, fordi symptomatologien er avhengig av form og komplikasjoner av HA. For eksempel, hvis det er skade på vaskulærsystemet, da det fører til akutt hjerte eller hodepine, kan det være et bevisst tap, en reduksjon av blodtrykket på grunn av blodtap.

Diagnose av hypertensiv krise

Den primære virkningen i et angrep er måling av det faktiske blodtrykket. For å vurdere krisen ta hensyn til de voksende symptomene: autonome, hjerte- og hjerneforstyrrelser, systolisk, diastolisk blodtrykk (SBP, DBP), hyppighet og rytme i hjertekontraksjoner. Referansepunktet er betinget indikatoren 140/90, dersom en person ikke har hypotensjon eller hypertensjon.

Den hypertensive krisen er delt inn i 3 trinn i henhold til økningen i blodtrykk:

 • den første - 140/90 - 159/99;
 • den andre - 160/100 - 179/110;
 • den tredje - trykket er lik eller overstiger verdien av 180/110.

Hvis arbeids BP i en person ikke er 140/90, da i 1. trinn av HA, legges 21 enheter til den enkelte systoliske trykkindeksen. Dette vil gi den nedre grensen til den andre fasen av krisen. Hvis du legger til 21 til totalt, vil det beregnede beløpet vise minimumsverdien til tredje trinn.

Før ambulansen kommer, blir kardiale sammentrekninger og blodtrykk overvåket hvert 15. minutt på begge hender, og gjør notater i notisboken. Pasienten før måling bør ikke være nervøs, ellers vil indikatorene være unøyaktige. Manometeret på tonometeret er plassert på den bare, avslappede armen over albuen, som går ned fra bøyningen på 2 cm. Ytterligere diagnostikk vil bli utført av leger som bruker medisinsk utstyr.

Hva gjøres hvis en hypertensiv krise er mistenkt

For det første må pasienten ta en halvvende stilling, måle BP på begge hender og registrere tid og indikatorer.

Trykket i hypertensiv krise kan ikke reduseres kraftig for ikke å forårsake sammenbrudd.

Etter kontrollen blodtrykksmåling, bør ett antihypertensivt stoff (Nifedepin, Captopril) tas, vent 20-30 minutter og kontroller trykkavlesningene. Hvis blodtrykket ikke begynner å falle, får en person en annen medisin som reduserer blodtrykket.

Hva gjør de når de gråter:

 • ring en ambulanse;
 • legg pasienten slik at hodet og skuldrene blir reist og på samme nivå;
 • berolige personen
 • Om nødvendig, gi Corvalol, tinktur av hagtorn, valerian, og også et antihypertensive stoff;
 • gjelder for nakke og nakke kaldt komprimering, is;
 • ventilere rommet for å øke oksygen tilgang;
 • drikke gi små søppel på 30-50 ml vann om gangen, for ikke å provosere oppkast.

Ambulansen må bli forklart konsekvent når angrepet begynner, symptomene, trykkindikatorene, tiden og dosen av stoffene som tas, hvilke stoffer han bruker for å redusere blodtrykket.

konklusjon

For å redde pasientens liv under den hypertensive krisen krever nærhet fra nært folk hurtighet og riktig handling. Umiddelbart blir pasienten målt ved trykk og gitt medisin, og deretter kalt ambulanse. Den hypertensive personen bør utføre profylakse av HA: følg dietten, ta tidlige medisiner og stoppe dårlige vaner.

Årsaker, symptomer og behandling av hypertensiv krise

Fra denne artikkelen vil du lære om hypertensive krisen: hva det er, årsakene til forekomsten, symptomene og prinsippene for omsorg - både før-medisinsk og første medisinsk.

Hva er hypertensive krisen? En hypertensive krise er en plutselig, plutselig økning i blodtrykket, preget av et bestemt sett med klager og kliniske symptomer. Til denne tilstanden er det faktisk ekstremt vanskelig å gi en klar definisjon, siden tallene for det såkalte "krisetrykket" for hver enkelt pasient er individuelle. For en person med normalt blodtrykk, og enda mer med et litt senket blodtrykk, kan blodtrykket være høyere enn 140/90 mm Hg. Art. Og her for en hypertensive pasient "med erfaring", hvor trykk ikke faller under 150/100 mm Hg. Art. Selv i ro vil krisen være trykket over 180/110 mm Hg. Art. Det er viktig å forstå at legene i dette tilfellet er avhengig av pasientens symptomer og symptomer når det gjelder diagnose, og ikke på indikatorene på tonometeren.

"Creeping" trykknivåer er svært farlige. Dette plutselige trykket i trykk er et sjokk for blodårene og hjertet. Kroppene i hjertemuskelen og hjernen er mest sårbare. Ved en kraftig trykkstigning er en skarp vasospasme, er blod som ikke er levert til celler og vev, og derved fratatt celler begynner å dø kraft - forekommer eller såkalt myokardial ischemisk slag. Slike fenomen forekommer oftest i hjertemuskelen og hjernen.

Det andre alternativet for utviklingen av krisen er brudd på fartøyet under påvirkning av overdreven blodtrykk - hemorragisk slag. Skipene som er mest berørt av slike brudd er de som er rammet av aterosklerose eller diabetes mellitus. Tilstedeværelsen av disse komplikasjonene - hjerteinfarkt, slag, blødninger i indre organer, hjerne, retina - avgrenser et slikt konsept som komplisert hypertensiv krise med skader på indre organer (hjerne, hjerte, lever, nyrer, øyne).

Slike plutselige og ukontrollerbare "hopper" blodtrykk kan forekomme både hos pasienter med permanent form av hypertensjon, og på absolutt friske mennesker på bakgrunn av stress, alkohol inntak, og andre faktorer, som vi diskuterer nedenfor. Et interessant faktum er at hos friske og unge pasienter er konsekvensene av hjerneslag ofte alvorligere enn hos pasienter med hypertensiv sykdom, fordi deres kar ikke er forberedt på slike trykkstopp.

Avhengig av tilstedeværelsen av komplikasjoner, kan pasientens alder og helsestatus, hastigheten og kvaliteten på å gi førstehjelp og medisinsk hjelp, en krise både undertrykke fullstendig og etterlate seg en rekke ubehagelige konsekvenser.

Vanligvis er den første legen som står overfor en slik tilstand en distriktsterapeut eller en nødsituasjonslege. I det kompliserte løpet av krisen er nevrologer, kardiologer og oftalmologer nødvendigvis inkludert i hjelpen.

Årsaker til hypertensive kriser

Nå som vi har bestemt hva det er - hypertensiv krise, er det viktig å forstå årsakene til forekomsten.

 1. Stress er den vanligste årsaken til en plutselig økning i trykk. Sterke følelser, sorg, følelsesmessig sjokk, "riste" nervesystemet og det kardiovaskulære systemet og lette frigjøringen av adrenal hormoner - adrenalin og noradrenalin, direkte påvirker trykket.
 2. Skarp uttak av medisiner for hypertensjon. Slik uautorisert avskaffelse er en synd mange pasienter. Det er viktig å forstå at for hjerte og blodårer som er "brukt" til det konstante inntaket av narkotika for hypertensjon, er abrupt reversering eller substitusjon av legemidler det sterkeste stresset.
 3. Mottak av alkohol. Bruken av store doser alkoholholdige drikker, spesielt hypertensive stoffer, er en direkte måte å hypertensiv krise på. Kroniske alkoholikere utvikler ofte kriser om morgenen etter å ha blitt misbrukt eller, ettersom de forlater drikking, som en effekt av tilbaketrekking av alkohol. Slike kriser er svært vanskelig.
 4. Hos kvinner er ofte årsaken til trykkstropper overgangen til overgangsalderen eller overgangsalderen. Denne vanskelige perioden med hormonell tilpasning er ofte ledsaget av hjerterytmeforstyrrelser, tidevann, nervøs og følelsesmessig ustabilitet. En slik ustabil bakgrunn bidrar sterkt til fremveksten av hypertensjon og kriser.
 5. Hos unge pasienter er årsaken til periodiske kriser ofte en svulst i binyrene - feokromocytom, som kontinuerlig frigjør høye nivåer av adrenalin i blodet.
 6. Ofte komplisert av tverrsnitt av nyresykdomstrykk - glomerulonephritis, samt avvik fra nyrearteriene - stenose eller innsnevring av arterier som gir nyrene.
 7. Kan provosere en krise som noen feilaktig planlagte narkotika eller penger fra listen over forbudte - thyreoideahormoner, adrenalin narkotika, hjerteglykosider, opiater, koffein i høye doser.

Komplikasjoner og konsekvenser av kriser

Det er viktig å forstå at det er farlig, ikke topptrykket selv, men de komplikasjonene fra de indre organene som kan oppstå som et svar på høyt blodtrykk:

 • Akutte hjertesykdommer - hjerteinfarkt, rytmeforstyrrelser, akutt hjertesvikt.
 • Akutte hjernesykdommer - hjerneslag, blødning i hjernens substans.
 • Akutt nyresvikt med mulig irreversibel nedsatt nyrefunksjon.
 • Akutt respiratorisk svikt, lungeødem.
 • Blødninger og infarksjoner av andre vitale organer - lever, tarm, netthinnen.
 • Den dissekerende aorta aneurisme.
 • Comatose forhold, bevissthetstap, faller med hodeskader.
Stroke i hjernen

Symptomer på krise

Det er viktig å forstå at krisen er en akutt tilstand, derfor kan den ikke gå ubemerket. Dette er en akutt tilstand som krever umiddelbar reaksjon fra de omkringliggende menneskene og legene.

La oss se på de ledende tegnene på en hypertensive krise:

 1. Hodepine og svimmelhet. Smerte kan oppstå enten brått eller gradvis, gradvis. Vanligvis kan slike hodepine ikke fjernes med konvensjonell smertestillende medisinering.
 2. En skarp hyperemi, eller rødhet, en person, en følelse av varme, svette.
 3. Kvalme, når sin høyde på hodepinehøyde. Etterfølgende oppkast gir ingen lettelse, noe som er et viktig tegn på økt blodtrykk, ikke matforgiftning eller gastroenteritt.
 4. Visjonsforstyrrelser. Pasienter klager over blinkende fluer, mørkere i øynene, en følelse av "swaddling foran øynene mine."
 5. Hørselsforstyrrelser - støy og ringer i ørene, øredobber.
 6. Smerte i hjertet av hjertet er komprimering eller piercing. Dette tegnet er ekstremt ugunstig og taler om en uttalt reaksjon av hjerteskarene til høyt blodtrykk.
 7. Forstyrrelser i hjerterytmen - oftest hjertebank, forstyrrelser i hjertets arbeid.
 8. Følelse av mangel på luft, rask pusting, kortpustethet.
 9. Forstyrrelser av bevissthet, orientering i rommet, dips i minnet, taleforstyrrelser. Disse tegnene refererer også til det farlige, fordi de sier om brudd på hjerneernæring og fremveksten av pre-kulturell tilstand.
 10. Ofte hos pasienter med krise, er det brudd på atferd - panikk, aggresjon, overdreven spenning, panikkfrykt for død.

Diagnose av staten

Kjenne krisen er relativt enkel - det er nok til å måle trykket på begge hender og vurdere tilstanden og klagerne. Disse tiltakene er tilstrekkelig for den første diagnosen.

Innenfor medisinske institusjons vegger vil det viktigste målet være å avgjøre om de såkalte målorganene har lidd - hjernen, hjertet, øynene, indre organene. For dette utføres følgende tester og tester:

 • elektrokardiogram og Holter overvåking;
 • Generell blod- og urintest;
 • blodprøver for markører av hjerteinfarkt;
 • Ultralyd i bukhulen og hjertet;
 • Undersøkelsen av økologen og vurderingen av tilstanden til fondets fartøy
 • en nevrolog med nevrologiske tester;
 • magnetisk resonans avbildning av hjernen som instruert av en nevrolog.

behandling

Den hypertensive krisebehandlingen, som spesielt begynner i tide, er i stand til å fullstendig stabilisere trykket - det vil si å stoppe krisen. Høyt trykk stabiliserer på en måte, spørsmålet er om krisen vil lykkes i å provosere en eller annen komplikasjon.

I denne delen skal vi skissere to hovedpunkter: prinsippene om å gi førstehjelp og direkte spesialisert medisinsk behandling.

Førstehjelp

Høyt blodtrykk skyldes disse forholdene, førstehjelpen som det er nødvendig for å kunne gi før legenes ankomst. Det er viktig å forstå at prinsippene for gjengivelse av hjelp til ikke-arbeidstakere bør reduseres til nødvendig minimum:

 • Det første prinsippet om å tilby prehospitalbehandling er å innhente doktorsstøtte. For å gjøre dette, ring en ambulanse umiddelbart, og bare start deretter en handling.
 • Pasienten skal sitte eller gi ham en tilbøyelighet til å ligge. Bena bør senkes ned - dette reduserer venøs blods retur til hjertet og reduserer belastningen på den.
 • Hvis det er en slik mulighet, må du måle blodtrykket på begge hender og telle pulsen.
 • Med en høy puls - over 90 slag per minutt - kan du utføre en såkalt carotid sinusmassasje - en teknikk basert på reseptor- og refleksinteraksjoner. For å gjøre dette må du forsiktig, men merkbart massere sidens overflater på halsen på de stedene hvor pulsene av fartøyene føltes.
 • Maksimal tilførsel av frisk luft, løsne tette krage, fjern slips.
 • Det er viktig å avklare pasienten, om han lider av hypertensjon, om han tar medisiner og om de har det med seg.
 • Hvis pasienten har sin vanlige medisin mot trykket - er det fornuftig å ta den neste dosen foreskrevet av legen. Det er strengt forbudt å tilby noen andres medisiner for trykk fra trykket - effekten kan være uforutsigbar.
 • Den andre tillatt og til og med anbefalt å ta medisinen, som kan tilbys til pasienten før en lege kommer, er nitroglyserin. Dette virkemidlet har en svært viktig effekt - utvidelsen av hjertets kransbeholdere og forbedringen av blodstrømmen til hjertemuskelen. Dette legemidlet er anerkjent av Verdens helseorganisasjon og alle foreninger av kardiologer som et utmerket verktøy for forebygging av hjerteinfarkt i hypertensiv krise, spesielt ledsaget av smerte i hjertet. Nitroglyserin er i form av tabletter, kapsler og en spray. Det er nødvendig å ta en standarddose ved å plassere den under tungen eller kinnet for effektivere absorpsjon.
 • Mulig selvbehandling av beroligende midler - corvalol, validol, valokordina, valerian eller motherwort. Det er også viktig å skape et rolig og rolig miljø for pasienten, for å redde ham fra unødvendig støy og forhindre panikk.
 • Ikke bruk andre medisiner, doble doser medikamenter, drikker alkohol, varme bad.

Dette er alle handlinger som kan utføres på scenen for å vente på ankomsten av leger eller på vei til en medisinsk institusjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Medisinsk behandling

Innenfor en medisinsk institusjonens vegger, vil legene ikke bare begynne å senke blodtrykket, men også vurdere mulige komplikasjoner og forhindre dem.

Den gylne regelen for å håndtere hypertensive kriser er en gradvis og ekstremt mild trykkreduksjon - ikke mer enn 20% av grunnlinjen om 2 timer. For dette vil pasienten bli svært langsomt og fraksjonalt administrert antihypertensive stoffer - titrere dosen.

Legemidler for å redusere blodtrykket vil bli valgt av en kardiolog, avhengig av pasientens tilstand, alder og tilstand. Ofte trenger pasienten utnevnelsen av flere stoffer samtidig, samt deres periodiske erstatning. Leger legger til følgende grupper av narkotika når det er nødvendig:

 1. Diuretika for å redusere volumet av sirkulerende blod og byrden på hjertet og blodkarene.
 2. Vasodilatorer, eller antispasmodika, for vasodilatasjon og ytterligere trykkreduksjon.
 3. Nootropics er et middel for å beskytte hjerneceller og forhindre hjernelaterte komplikasjoner av krisen.
 4. Sedativer og hypnotika for å stoppe pasientens excitasjon.
 5. Anestesi for smertsyndrom.
 6. Preparater av nitroglyserin for forebygging av hjerte lesjoner.

Kriselettelse tar vanligvis fra noen få timer til 2-3 dager. Etter dette er det svært viktig å velge en kvalitativ støttende pasient for å unngå gjentatte kriser, forklare for ham behovet for konstant medisinering og konsekvensene av gjentatte kriser.

Legemidler til behandling av ukomplisert hypertensive krise

Prognose for sykdommen

Det er vanskelig å forutsi løpet av den hypertensive krisen. Utfallet er svært avhengig av pasientens alder, hjertets tilstand og blodkar, hastigheten og kvaliteten på førstehjelp og mange andre faktorer.

Hva er trykket med hypertensive krise?

WHO anslår at mer enn en milliard mennesker i verden lider av hypertensjon. Denne anomali krever en systematisk og integrert tilnærming til behandlingen. Men selv pasienter med erfaring, nøye oppfylle anbefalinger fra en lege, er utsatt for eksacerbasjoner og komplikasjoner av denne sykdommen. Uventet stress, som kan skyldes ulike faktorer, tillater ikke kroppen å gjenoppbygge på kortest mulig tid. I slike tilfeller er det stor sannsynlighet for at en hypertensiv krise kan utvikle seg som aldri advarer på forhånd om utseendet.

årsaker til

Provoke hypertensiv krise, trykket som øker betydelig, kan rive av en annen natur - emosjonell utbrudd, fysisk stress, plutselig endring i klimatiske forhold, forverring av samtidige sykdommer, brudd på diett.

Hovedgrunnen til utvikling av hypertensive kriser er allerede eksisterende problemer med blodtrykk av ulike etiologi

Til faktorene som øker risikoen for kriser, inkluderer legene:

 • vanlig psykisk stress;
 • predisposisjon overført fra foreldrene;
 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • funksjonsfeil i nervesystemet - en rekke neuroser;
 • Overbefruktning av organene i syn og hørsel;
 • tobakksrøyking;
 • drikker alkohol;
 • magnetiske stormer og plutselige endringer i værforhold;
 • unormal nyrefunksjon
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • menopause;
 • seponering av medisiner foreskrevet for å senke blodtrykket
 • akkumulering av overflødig væske og salter i kroppen på grunn av et brudd på diett anbefalt til hypertensive pasienter.

Pasienter som lider av høyt blodtrykk bør passe på å pålegge flere provokerende faktorer, da dette øker risikoen for forverring og kan føre til svært alvorlige konsekvenser, inkludert død.

Det er også eksterne faktorer som kan forårsake hypertensive kriser: de inkluderer meteosensitivitet, alkoholmisbruk, overdreven psykologisk stress (erfaringer og stress)

Anerkjenn den uventede fienden

Medisin skiller mellom to varianter av hypertensive krisen:

 • hyperkinetisk, det kalles også systolisk eller hjerte;
 • Hypokinetisk, det andre navnet er edematøst.

Symptomene på sykdommen er noe annerledes. Den første typen rammer oftest menn, den andre er typisk for overvektige kvinner som rekrutteres i overgangsalderen.

Den systoliske krisen utvikler seg utrolig raskt og kan få hypertensjon når som helst og hvor som helst. Det er preget av følgende manifestasjoner:

 • det er et skarpt trykkhopp;
 • rødmen av ansiktet;
 • hodepine er pulserende;
 • det er smerte i hjertet;
 • pasienten er rikelig dekket av svette;
 • munnen føles tørr;
 • manifestert takykardi mot en bakgrunn av generell overexcitation;
 • tremor av ekstremiteter.

Symptomer på hyperkinetisk krise består i økende systolisk ("øvre") trykk, mens diastolisk ("lavere") trykk stiger veldig moderat og jevnt

Hvis du ikke tar blodtrykket i tide til en normal hypertensiv krise, kan du utvikle seg etter hyperkinetisk type, og det kan føre til en kraftig forverring og medføre følgende konsekvenser:

 • hjerneblødning;
 • hjerteinfarkt;
 • nedsatt syn
 • cerebralt ødem;
 • nyresvikt.

Den oedelige krisen utvikler seg mye sakte. Hans symptomer er også forskjellige:

 • huden er tørr og blek;
 • hodepine er "sprekker";
 • Det er generell svakhet, ofte ledsaget av svimmelhet;
 • Kvalme er vanlig;
 • mørkere i øynene, en generell reduksjon i synligheten;
 • den generelle tilstanden er døsig;
 • pasienten er mye mindre urin.

I dette tilfellet er akutt medisinsk inngrep også nødvendig, da virkningen av langvarig eksponering for høyt blodtrykk på kroppen er, dessverre, forutsigbart.

Konsekvenser av angrep

Hvis det av en eller annen grunn ikke å treffe tiltak for å straks arrestere krisen, er det sannsynlig at alvorlige komplikasjoner som:

Hvis du lager et elektrokardiogram under en hypokinetisk krise, vil det registrere en ganske betydelig forstyrrelse i hjertet

 • slag;
 • hevelse i lungene eller hjernen;
 • brudd på nyrene for å fullføre feil;
 • tap av syn.

Anomalier av blodstrømmen i hjernen, som er spesielt farlig denne sykdommen, fører til det faktum at halvparten av pasientene som fikk slik patologi som et resultat av trykkhoppet, dør innen tre år etter at problemet oppstod. Derfor bør reduksjonen av trykk i hypertensive kriser utføres umiddelbart. Pasienter med erfaring foretrekker å alltid bære det nødvendige settet med medisiner for å raskt motvirke sykdommen.

Hvordan motstå

Ofte er livet og helsen til en person som er blitt angrepet av en skandaløs fiende, avhengig av hans personlige vilje til å gi umiddelbar tilbakekallelse til både de raske og riktige handlingene til de som er rundt ham. Hvis pasienten har tegn på krise, er det nødvendig å handle i henhold til følgende algoritme.

 1. Ring straks en ambulanse.
 2. Ordne pasienten i en liggende stilling.
 3. Unbind slipset, unbutton porten, la offeret puste fritt.

Hvis du har noen symptomer på skade på et eller annet organ mot en bakgrunn av høyt blodtrykk, ring umiddelbart etter en ambulanse

Ytterligere prosedyrer kan utføres av et ambulanseteam. Tidlige og kompetente tiltak for en hypertensive krise er en grunnleggende faktor som gir pasienten sjansen til å leve. Ifølge WHO ble pasienter som ikke fikk tilstrekkelig omsorg ved krisen, døde i 79% av tilfellene i løpet av det neste året.

Motstå hjemme

Noen ganger er det ikke mulig å ringe en ambulanse eller vente lenge på ankomst (spesielt i fjerntliggende landlige områder). I slike tilfeller er det nødvendig å holde for hånden injeksjon av midler for raskt å stoppe krisen og et sett med engangssprøyter. Det er bedre når noen fra husstanden eller naboene har ferdigheter med å introdusere slike stoffer.

Den har myotropisk effekt (effekt på muskler), spasmolytisk, vasodilaterende og moderat, kortvarig hypotensiv (trykkreduserende) virkning

Nødvendig sett med medisiner:

 • magnesia sulfat;
 • dibazol;
 • furosemid;
 • Nospanum;
 • vitamin B6.

Et utmerket resultat er gitt ved intravenøs administrering av magnesia, men ikke alle kan selv foreta en slik injeksjon. Dibazol ved et svært høyt blodtrykk er bedre å ikke bruke, siden det har egenskapen til først å øke blodtrykket litt, og deretter gradvis redusere dem. Furosemid antyder samtidig administrering av panangin, da det fjerner kalium og kalsium fra kroppen. Trykket i hypertensiv krise kan ikke reduseres med mer enn 25%, så overdriv det ikke med doser.

En lege ankom

Ved ankomst av ambulansbrigaden, må legen på vakt utføre følgende handlinger:

 • gjennomføre en primær undersøkelse og bekrefte diagnosen;
 • evaluere pasientens respons på bruk av prehospitalbehandling;
 • om nødvendig bruk narkotika foreskrevet i WHOs og Helsedepartementets protokoller
 • avgjøre behovet for sykehusinnleggelse.

Clofelin (klonidinhydroklorid) er et effektivt syntetisk antihypertensivt middel som brukes til å behandle hypertensjon, hypertensive kriser

I arsenalet til legen i beredskapsrommet for bekjempelse av krisen er det slik:

Hvilken av disse injeksjonene som skal brukes, tar legene avgjørelse, basert på pasientens alvor, dynamikken i krisen og anvendt prehospitaltjenesten.

Ubetinget øyeblikkelig sykehusinnleggelse er gjenstand for pasienter med symptomer på komplikasjoner, nemlig:

 • slag;
 • ødem i hjernen;
 • koronar insuffisiens;
 • dannelse av akutt svikt i venstre ventrikel.

Beslutningen om sykehusinnleggelse kan også gjøres dersom leger av en eller annen grunn ikke klarer å håndtere krisen raskt.

Det bør unngå aggressiv behandling av hypertensjon ved hjelp av intravenøse infusjoner og høye doser av antihypertensive stoffer, siden dette kan føre til cerebral iskemi

Førstehjelpsutstyr

Insidious fiende kan ligge på vent for hypertensjon hvor som helst, derfor erfarne pasienter foretrekker ikke å forlate huset uten et sett med nødvendige medisiner. Problemet er at pasienten i krisetid ofte ikke klarer å finne ut hvilket legemiddel og i hvilken rekkefølge det skal tas til akuttorg. I vår tid er det leirpakker, som de som brukes i hæren. Disse er hermetisk pakket kompakte bokser som ikke er redd for vann.

Inne er det bare to stoffer, dosert til engangsbruk:

Førstehjelpsutstyret er utstyrt med en enkel og rimelig algoritme for bruk. Med en slik "støttsikker vest" i lommen, kan en pasient utsatt for kriser føle seg beskyttet mot et uventet angrep.

Gjenoppretter styrke

Hvis den hypertensive krisen har gått uten komplikasjoner, kan du gratulere - kampen mot fienden blir vunnet nesten uten tap. Men selv med tilstanden om rask gjenoppretting av normalt blodtrykk, er det nødvendig å oppheve konsekvensene i minst syv dager.

Pasienter med hypertensjon anbefales å ekskludere alkoholholdige drikker for å unngå risiko

I løpet av denne perioden bør det overholdes flere enkle regler:

 • utelukke fysisk eller emosjonell stress;
 • føre en målt livsstil - gå til sengs og gå strengt på en bestemt tid, ta mat i henhold til den daglige rutinen;
 • Fjern fra kostholdet salt og krydret mat, hold deg til kostholdet anbefalt av legen;
 • redusere mengden væske som forbrukes;
 • overholde strengt medisinene som er forskrevet av behandlende lege
 • husk at overeating, alkohol og røyking er allierte av fienden din;
 • Unngå konfliktsituasjoner - stress er ikke nødvendig for din svekkede kropp;
 • prøv disse dager å bruke tjenestene til et sanatorium i ditt område - en endring av klimaet vil ikke gjøre.

De viktigste rådene - ikke vær nervøs og ikke overexert deg selv.

Hvordan ikke å bli offer for et angrep gjentatte ganger

Arteriell hypertensjon refererer til kategorien uhelbredelige sykdommer som kan føre til døden. Enkel kontroll over blodtrykket ditt gir ikke et effektivt resultat. "Normal trykk" er et ganske konvensjonelt konsept og avhenger av grunnloven, høyden, vekten, pasientens individuelle egenskaper. Hva slags press i en hypertensive krise anses å være kritisk, og hva som ikke er, bare pasientens helsetilstand vil fortelle.

For å unngå re-angrep av en dødelig fiende er det bare en måte - du må gjøre justeringer i din livsstil:

 • Bruk regelmessig medisiner som legen har foreskrevet for å normalisere trykket.
 • Arbeidsaktivitet bør være uten fysisk og følelsesmessig overbelastning, hvile skal være full;
 • endre kostholdet ditt - bortsett fra maksimal eliminering av salt fra kostholdet, bør du følge den fastsatte tidsplanen for matinntak og ikke overmål
 • glemme dårlige vaner, som alkohol og røyking;
 • regelmessig passere kurs av massasje og fysioterapi, spesielt oppmerksom på krage sone;
 • behandle saltavsetninger i livmoderhalsen;
 • prøv å ikke drikke sterk te og kaffe;
 • ferie planlegging bare i sanatorier av sin klimatiske sone;
 • Ta regelmessig sedativer - stress er ikke for deg.

Pasienter med erfaring vet at fra denne sykdommen kan de ikke unnslippe. Med opplevelsen kommer forståelsen at ingen medisiner vil gi en absolutt garanti for at du ikke lenger vil se trykkstallene på en blodtrykksmonitor med hypertensiv krise. Ingen lege vil hjelpe deg med å unngå tilbakefall hvis din holdning til sykdommen ikke endres. Den første krisen er bare en prøve av kreftene til en skadelig sykdom. Hvis du ikke tar alvorlig tilstanden til blodårene, repetisjon, full av dødelige komplikasjoner, er uunngåelig.

Hallo? Ambulansen? Hypertensiv krise

Den hypertensive krisen utvikler seg på grunn av for mye økning i blodtrykket. Det er oftest basert på den psykososiale faktoren. Dette kan være et strid i familien, en ustabil situasjon i landet og andre problemer. Den hypertensive krisen er den vanligste årsaken til ambulansesamtaler.

Det er mange spørsmål om denne tilstanden av den hypertensive krisen.

Hva er hypertensive krisen?

 • Denne beredskapstilstanden, som skyldes et markant høyt blodtrykk. Den hypertensive krisen er ikke bare hos hypertensive pasienter. Det kan utvikle seg med iskemisk hjertesykdom, nyresykdom. Det er et brudd på funksjonene i hjertet, blodårene, lungene. Krevende trykkreduksjon er nødvendig.

Hvilken økning i blodtrykk kan betraktes som en hypertensive krise?

En klar figur eksisterer ikke. Du må vite det vanlige trykket der du føler deg komfortabel. Hvis en person er hypotonisk og hans norm er 90/60, kan trykket på 130/100 i ham betraktes som en hypertensiv krise. En hypertensive pasient "med erfaring" kan ikke merke en økning i trykk til 200..

Våre lesere anbefaler!

Vår konstante leser delte en effektiv metode som hjalp henne med å bli kvitt HYPERTENSION. Det virket som ingenting ville hjelpe, men en effektiv metode ble anbefalt, som Elena Malysheva anbefalte. LES MER OM DENNE METODEN

Hypertensive krisen er av to typer:

 1. Hyperkinetisk krise av 1. type. Særpreget funksjon: økt systolisk (øvre) blodtrykk. Det diastoliske blodtrykket forblir normalt eller varierer litt. Det er i begynnelsen en sykdom, det går fort, det er takykardi, svette og andre vegetative symptomer. Det varer fra to til fire timer.
 2. Hypokinetisk krise av type 2. En karakteristisk funksjon: En økning i både "øvre" og "lavere" blodtrykksverdier. Ofte er diastolisk høyere. Oppstår i sene stadier av sykdommen, utvikler den sakte, lang og det er vanskelig.

I tillegg er hypertensive krisen komplisert og ukomplisert.

Ukomplisert hypertensive krise oppstår uten akutt forverring av tilstanden. Organene lider ikke. En slik krise krever en rask reduksjon av trykket.
Ukomplisert krise er delt inn i:

 1. Hjerne: Hodepine, svimmelhet.
 2. Hjerte: mangel på luft, takykardi.
 3. Crysis med paroksysmer av hypotalamisk genese: rødhet av ansikt, beving av hender.
 4. Økt blodtrykk over 220/140 uten noen manifestasjoner.

Komplisert hypertensive krise - veldig farlig for livet tilstand. Vanligvis oppstår mot en bakgrunn av alvorlig hypertensjon. Det er en skarp forstyrrelse av organets arbeid. Innen en time må du senke blodtrykket. En slik krise utvikler seg som følge av hemorragisk slag, hjerteinfarkt, lungeødem, akutt nyresvikt og andre tilstander.

Viktigste symptomer

 • Økning i blodtrykk.
 • Overdreven spenning.
 • Alvorlig hodepine, forvirring. Det kan være et tap av bevissthet.
 • Takykardi, kortpustethet. En person kan føle en mangel på luft.
 • Kaldsvette, skjelvende i hendene.
 • Frykt for død, angst, panikk.
 • Kvalme og oppkast kan oppstå, som ikke bringer lettelse.
 • Blinkingen av "flyr" foran øynene.

Hva er årsakene til utviklingen?

 • Den ledende faktoren er psykomotisk overstyring;
 • Endring i værforhold;
 • Drikke alkohol;
 • Feil diett (overdreven saltinntak);
 • Avskaffelse av antihypertensive stoffer;
 • Endogene faktorer.

Hva er forskjellig fra hjerteinfarkt?

 1. Smerten presser, komprimerer, sterk og langvarig;
 2. Smerte oppstår bak brystbenet og gir under skulderbladet, i armene, i nakken;
 3. Kaldsvette.

Hypertensiv krise

 1. Smerte i hjertet er mindre uttalt enn med infarkt - vondt, prikker naturen;
 2. Smerte oppstår oftere i venstre bryst;
 3. Svette er minimal.

Viktig! For å skille den hypertensive krisen fra et hjerteinfarkt kan bare legen. Derfor, når tilstanden forverres, ring "03"!

Hvis den hypertensive krisen har skjedd med deg for første gang, så er dette en anledning til å gjennomgå en undersøkelse: å besøke en nevrolog, en kardiolog, for å undersøke nyrene. Og hypertensive pasienter etter et angrep kan anbefale å revurdere behandlingen hos legen. Det kan være nødvendig å bytte ut legemidler eller justere dosen.

Hypertensiv krise: hva press og puls snakker om angrep av angrep?

Den hypertensive krisen er et av de største problemene i det 21. århundre. Det er en forverring av symptomene på hypertensjon.

Hovedårsaken som forårsaker det er vasospasm.

Hvis det ikke treffes presserende tiltak, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner, så det er viktig å vite hvilket press som er kritisk i en hypertensiv krise, og hvordan man skal handle i en slik situasjon.

Hva er trykket med hypertensive krise?

Krisens varighet kan være fra en time til flere dager. Samtidig øker pasientens trykk betydelig.

Det er generelt akseptert at det under en forverring er mer enn 200/110 mm Hg. Dette er imidlertid en betinget indikator.

Konsekvensene av en forverring kan være utviklingen av indre sykdommer, øyeproblemer, og i noen tilfeller fører et trykkjokk til et slag.

Predisponerende faktorer

Trykket i hypertensiv krise kan skyldes ulike årsaker, men som regel er den sterke økningen avhengig av følgende faktorer:

 • fysisk eller emosjonell overstyring
 • problemer med det endokrine systemet;
 • stillesittende livsstil;
 • ikke-overholdelse av dietten foreskrevet av legen;
 • ryggsmerter;
 • disposisjon ved arv
 • hormonell svikt i kroppen;
 • forverring av kroniske sykdommer;
 • røyking, alkoholmisbruk;
 • plutselig endring av vær eller endring av tidssoner;
 • ukontrollert bruk av medisiner, samt en skarp avvisning av medisiner som reduserer blodtrykket.

symptomer

For å finne sykdommen i tide og takle det, må du vite symptomene på dette fenomenet. Med hypertensiv krise er puls alltid raskere og kan være over 90 slag per minutt.

For hypertensive angrep er følgende symptomer karakteristiske:

 1. en hodepine som oppstår nesten alltid. Det kan være konstant eller paroksysmal, konsentrere seg i templene eller dekke hele området av hodet. Vanligvis er dette symptomet forårsaket av et brudd på hjernens sirkulasjon;
 2. Forverring av syn er et annet viktig tegn på krisen. Det kan manifestere seg på forskjellige måter, fra fluer for øynene til midlertidig tap av syn;
 3. skjelving i kroppen;
 4. svimmelhet. En person kan føle seg lite ubehag eller miste balansen helt. Ofte er dette ledsaget av støy i ørene, kvalme og generell svakhet. Kombinasjonen av disse symptomene er et tegn på utvikling av cerebralt ødem;
 5. skinne i øynene, rødhet i huden, spesielt kinnene.

I tillegg klager pasienter i krisen ofte på hjerteproblemer. Disse kan være smerter av en prikkende natur eller hjertebank, kortpustethet, forstyrrelser i hjerteaktivitet. Ofte komprimerer smerten brystet, gir i venstre arm eller under skulderbladet.

Nødhjelp

I en krise måles blodtrykket i sittestilling. Bare hvis pasienten er veldig dårlig, kan du ta en liggende stilling. Under prosedyren kan du ikke snakke og flytte aktivt.

Før pasienten kommer, skal pasienten få en komfortabel, halv liggende stilling. Det er bedre å vippe hodet litt, dette vil føre til utstrømning av blod. Det er tilrådelig å feste noe kaldt på baksiden av hodet. Spise og drikke på dette tidspunktet er ikke nødvendig: det kan være oppkast, noe som vil øke blodtrykket ytterligere.

Det er nødvendig å sikre frisk luft inn i rommet der pasienten er: åpne et vindu eller et vindu. Alle støykilder, inkludert TV, må elimineres. Kaviar bør varmes ved å feste en flaske varmt vann eller en varmepute til dem. Et bad for føttene med varmt vann vil også hjelpe.

Bruken av folkemidlene for hypertensiv krise er ineffektiv. Tinkturer og urter det er fornuftig å bruke bare for forebyggende formål. For å avlaste en persons tilstand under en forverring, kan du gi medisinen som han vanligvis tar for å redusere trykk: Capoten, Captopril.

Legemidler som er beregnet for en kraftig reduksjon i trykk, passer ikke i dette tilfellet. For eksempel er det tillatt å ta Nitroglycerin i ekstreme tilfeller når et angrep er ledsaget av hjerteproblemer.

behandling

Etter å ha gitt akuttomsorg, forblir en person hjemme i behandling eller gjennomgår det på et sykehus. Når det ikke er noen komplikasjoner, er det ikke sannsynlig at sykehusinnleggelse er nødvendig.

Hvis det er mistanke om utviklingen av en svulst eller ødem, er det nødvendig å behandle en pasient. Også, det kan ikke uten blødning eller slag.

Med en slik sykdom som den hypertensive krisen måles trykket manuelt, den automatiske metoden er ikke egnet her. For å velge riktig behandling kan en lege foreskrive en rekke tester: ultralyd, elektrokardiografi, biokjemisk blodanalyse og andre. Basert på dataene er terapi valgt.

Hva å gjøre etter krisen er over?

Når angrepet er stoppet, er det ikke verdt det å slappe av. Selv med en gunstig prognose for gjenvinning av kroppen tar minst en uke.

Her er noen regler som er viktige å observere i rehabiliteringsperioden:

 • om slike vaner som alkohol, røyking eller overspising, må pasienten glemme;
 • Det er nødvendig å unngå fysisk og mental overbelastning.
 • mengden salt i dietten bør være minimal;
 • du må observere dagens normale rutine: mer å gå, gå til sengs i tide og sikre full søvn;
 • ta forsiktig antihypertensive stoffer;
 • I flere dager kan du ikke bøye deg ned, lese den fine utskriften og arbeidet på datamaskinen.

Forebyggende tiltak

Nyttig daglig treningsbehandling, samt massasje av kraftsonen. Normalisere tilstanden av helse vil hjelpe fysioterapi, treningsterapi.

Det er nødvendig å gi maksimal oppmerksomhet til behandling av sykdommer som kan føre til utvikling av hypertensjon (for eksempel cervikal osteokondrose). Det er verdt å overvåke din vekt regelmessig: folk med ekstra pund har større risiko enn de som ikke gjør det. Derfor bør fett, stekt og annen skadelig mat fra kostholdet utelukkes.

Fra sterk te og kaffe er det bedre å nekte, erstatte dem med slike medisinske drikker som juice, tranebærjuice og bouillon av dogrose. Et godt verktøy er buljongen til dillfrøet, som forsiktig reduserer trykket. Det er også nyttig å ta beroligende midler, inkludert de som anbefales av tradisjonell medisin.

Beslektede videoer

Om hva farlig hypertensive angrep er, og hvordan du kan forebygge sin forekomst, i telecast "Live healthy!" Med Elena Malysheva:

Med tanke på et slikt farlig fenomen som hypertensiv krise, kan svaret på spørsmålet om hva slags trykk det er i en person, bare være en. Det gir en sterk økning i blodtrykket, og det er viktig å ta forebyggende tiltak for å redusere risikoen for å utvikle denne sykdommen.

Hvordan slå HYPERTENSION hjemme?

For å bli kvitt hypertensjon og rense blodårene, trenger du.

Hva er Hypertensive krisen - symptomer og førstehjelp, komplikasjoner


I dag skal vi snakke om hypertensiv krise - en tilstand av skarp og imponerende økning i arteriell trykk, ledsaget av forbigående forringelse av hjernecirkulasjon, hjertesvikt og uttrykte autonome symptomer. På stedet alter-zdrav.ru vil vi fortelle om årsakene, hovedsymptomene og det første nødhjelp for hypertensive (hypertensive) kriser.

Hva er den hypertensive krisen, koden for ICD-10 og hvor farlig den er

I utgangspunktet er dette konsekvens av hypertensjon (som er utbredt i verden, når opptil 30% av den totale befolkningen), som er preget av en betydelig økning i blodtrykket, noen ganger til og med opptil 240 mm. hg

Ofte skjer denne situasjonen om morgenen og krever et presserende besøk av akuttmedisinsk behandling. Det økte trykket kan utvikle seg sakte eller lynrask og har en varighet fra et par timer til 2-3 dager.

Etter lindring av en akutt ukomplisert krise fortsetter kroppens gjenoppretting i minst 5 dager.

En eneste utvikling av et angrep av hypertensive kriser er årsaken til sykdommens gjenoppvekst.

Statuskoden for ICD 10 er oftest betegnet I10, med variasjoner mulig kode I11-I15.

Hva er farlig hypertensive krise? Med en tidlig gjengitt første akuttmedisinsk behandling og etterfølgende rasjonell behandling kan det være en masse katastrofale komplikasjoner, og til og med et dødelig utfall.

Årsaker til hypertensiv krise og predisponerende faktorer

 1. Økt mengde salt, spist i hvilken som helst form. Det fører til en økning i volumet av total blodstrøm og blodutstrømning fra hjertet, som følgelig øker trykket;
 2. Spasm av blodkar. Hormoner adrenalin, norepinefrin produseres av binyrene. Hvis disse hormonene kommer inn i blodet, øker tonen i karene og fører til en rask sammentrekning av hjertet. På grunn av innsnevring av fartøyene forblir mange organer uten blodtilførsel. Dette kan provosere alvorlige komplikasjoner;
 3. En slik patologi som hypertensjon;
 4. Sykdommer i det endokrine systemet (hypertyreoidisme og diabetes mellitus);
 5. Nerves patologi (forekomst av steiner, nedsatt nyrefunksjon, konstant manifestert pyelonefrit og glomerulonephritis, neoplasmer);
 6. Aterosklerotiske endringer i blodkar;
 7. Ulike hjertesykdommer (hjerteinfarkt, hjerteinfarkt);
 8. Feil i hormonsystemet. Generelt manifesterer denne patologien seg i kvinner;
 9. Craniocerebral skade;
 10. Manglende overholdelse av foreskrevet diett forårsaker gjentatte angrep;
 11. Vanlig psyko-emosjonell overbelastning, stressende situasjoner;
 12. vektig;
 13. Skadelige vaner (alkohol, sigaretter);
 14. Fysisk overstyring;
 15. Skarpt vær endrer seg i meteorologisk avhengighet;
 16. Uregelmessig bruk av medisiner foreskrevet av legen, normalisering av trykket eller det såkalte "tilbaketrekkssyndromet" (når pasienten abrupt abonnerer de mottatte tabletter selv).

Symptomer på hypertensiv krise - de første tegnene

 • Ved måling av blodtrykk er det en signifikant økning i blodtrykket;
 • ansiktet blir rødt;
 • Utseendet til usunn skinne i øynene;
 • hjertebanken over 90-100 slag per minutt;
 • tyngde i hjertet;
 • kortpustethet;
 • muskel tremor, kulderystelser;
 • svimmelhet;
 • en følelse av kvalme og oppkast;
 • Smerter i hjertet, eliminert ved bruk av beroligende midler;
 • det er en ikke-eksisterende ringing;
 • pulsering i templet;
 • frigjøring av klebrig kald svette;
 • en alvorlig hodepine i baksiden av hodet og hodet, vanligvis av voksende karakter;
 • krusninger foran øynene og andre synsforstyrrelser (flyr for øynene, skjuler, masker);
 • noen ganger kramper, økt spenning, en følelse av frykt;
 • Et bevissthetstap er mulig.

Typer av hypertensive kriser - klassifisering

Kriser hos hypertensive pasienter er vanligvis delt:

1. På vei for utvikling.

Hyperkinetisk. Den er preget av en økning i kun det øvre trykket (dvs. systolisk), på grunn av inntak av adrenalinhormon i blodet. Det observeres vanligvis hos pasienter med høyt blodtrykk i begynnelsen, og uttrykkes av en kraftig økning i trykk og generell svakhet. Angrepet varer i flere timer og er ikke tilbøyelig til å utvikle komplikasjoner.

Hypokinetisk. Denne økningen i bare diastolisk (lavere) trykk på grunn av frigjøring av norepinefrin. Den utvikler sakte, men varer i et par dager. Diagnostisert ved 2,3 stadier av hypertensjon og bidrar til alvorlige konsekvenser.

Eukinetisk type. Den dannes på grunn av en økning i to trykkverdier i samme grad. Utviklingen av en slik krise tar ikke mye tid, men det overføres lett.

2. Ved tilstedeværelse av komplikasjoner.

Ukomplisert type. Ikke forårsaker konsekvenser. Angrepet stoppes enkelt av narkotika. Varigheten er kort.

Komplisert type. Det manifesterer seg i mennesker som har høyt blodtrykk i lang tid (2,3 grader). Det starter sakte, men krever øyeblikkelig legehjelp. Legemidler er ikke alltid første gang å takle et angrep. Denne typen patologi bidrar til utviklingen av alvorlige sykdommer. Og hvis unødig hjelp er gitt, kan pasienten dø.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Generelt, et alvorlig angrep av hypertensiv krise påvirker nervesystemet, forstyrrer nyrene og hjertet, kan føre til blodpropper i store blodårer.

 1. Akutt hypertensive encefalopati;
 2. hjerteinfarkt;
 3. slag;
 4. hjerte og nyresvikt;
 5. hevelse i lungene og hjernen;
 6. tromboembolisme;
 7. stratifisering eller brudd på aorta-aneurisme;
 8. iskemisk sykdom, angina pectoris;
 9. utvikling av lammelse / parese.

Hypertensiv krise - førstehjelp, hva du skal gjøre, hvordan du tar av

Først legevakt for hypertensive krise hjemme ofte spiller en avgjørende rolle på hastigheten på sin leveranse kan avhenge av en persons liv eller mengden av utviklet seg på grunn av sin irreversible effekter.

 1. Først og fremst skal den skadde sitte i en stilling - ligge og gi tilgang til frisk luft, frigjøre fra klær som komprimerer brystet.
 2. Ring et ambulanseteam.
 3. Offrets hode skal kastes litt, for å hindre overdreven blodgennemstrømning til hjernen.
 4. Det anbefales å bruke kaldt til det okkipitale området.
 5. Drikking er strengt kontraindisert for å redusere risikoen for irritasjon av emetisk refleks.
 6. Hvis diagnostisert type patologi som ukomplisert, for lindring av hypertensiv krise kan bruke følgende stoffer: 1 kaptopril tabletter eller hetten (fjerner vaskulær tone, forbedrer nyreblodstrømmen og blodtilførselen til hjertemuskelen, en diuretisk effekt) eller en tablett Nifedipin eller corinfar (stoffet blokkerer flusspat sammensatt, fremmer vasodilasjon og støtter myokardiums arbeid). Tabletter med hypertensive kriser bør tas under tungen. En halv time etter å ha tatt medisiner, er det nødvendig å måle blodtrykket. Hvis det ikke er noen effekt, må du ta en ny dose av legemidlet.
 7. For å lindre hjertesmerter, administreres Nitroglycerin under tungen 1 tablett. Det fjerner spasmen av blodkar og kjemper aktivt med angina.
 8. Med hurtig hjerterytme er 1 tablet metoprolol foreskrevet. Påvirker perifer blodstrøm, reduserer blodtrykket, forhindrer iskemiangrep og normaliserer rytmen av hjerteaktivitet.
 9. For en beroligende effekt av nervesystemet, kan du ta slike beroligende midler som:

Morwort har en positiv effekt på nervesystemet, arbeidet i hjertet og normaliserer blodtrykket. Inneholder tanniner og vitaminer E, A, B, C. Også gunstig påvirker søvn, eliminerer følelser av angst og frykt, støtter immunitet.

Valerian inneholder tilstrekkelig mengde essensielle oljer, tanniner, alkaloider, sukkerarter og annet. Virkningen av det medisinske anlegget er en smertestillende og beroligende effekt. I tillegg fjerner det perfekt spasmer av blodkar og reduserer blodstrømmen til hjernen.

Validol er en blanding av mentol og stoffer ekstrahert fra roten av valerianen. Ta medisiner påvirker nerveenden, hvorav følger utvidelsen av lumen i karene, fjerning av smertefulle opplevelser, reduksjon av nervespenning. Legemidlet er ganske vanlig og praktisk å bruke. For å unngå tilfeller av overdose, bør den daglige dosen ikke overstige 5-6 tabletter.

En reduksjon i blodtrykket er akseptabelt bare med 25-30% av de opprinnelige dataene. Neste dag etter angrepet, må du besøke en lege for diagnostiske studier eller justere den foreskrevne behandlingen.

Hypertensiv krise - diagnose

Diagnosen av HA er basert på:

 • måling av blodtrykk;
 • biokjemisk blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • elektrokardiogram;
 • ultralyd undersøkelse av nyrene;
 • ekkokardiografi;
 • Røntgenundersøkelse av brystorganer;
 • ophthalmoscopy;
 • anbefalinger fra en kardiolog, oftalmolog, nevropatolog og terapeut.

Behandling, medisiner for hypertensjon

 1. Adrenoblokere reduserer mengden dannelse av binyrene. Anaprilin, Carvedilol.
 2. ACE-hemmere normaliserer nyreblodstrømmen. Enalapril, Captopril.
 3. Kalsium tubal blokkere reduserer vasokonstriksjon, og forhindrer kalsiumstrømmen. Amlodipin.
 4. Diuretika, det vil si diuretika. Hydroklortiazid.
 5. Narkotika av sentral virkning blir sjelden brukt og virker i hjernens sentrum. Moxonidine.

Behandling for hypertensive kriser under sykehusinnleggelse er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og individuelle indikatorer.

Urgent sykehusinnleggelse er obligatorisk i ineffektiviteten av narkotika som reduserer blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeødem eller systematiske trykkstifter i korte perioder. Lengden på oppholdet på sykehuset kan være 30-35 dager.

Forebygging av hypertensiv krise

Svært viktig er samsvar med dietten for hypertensjon og forebygging av hypertensive kriser i fremtiden.

 • Eliminer stressende situasjoner og dårlige vaner.
 • Bruk regelmessig medisiner, øvelser og utfør selvmåling av trykk, opptak av data i en spesiell notisbok.
 • Kosthold betyr avvisning av stekt, krydret og salt mat. Eliminering av slike drikkevarer som alkohol, sterk te eller kaffe, bør volumet av daglig væske ikke overstige en liter. Det er strengt forbudt å spise søtsaker og ferskt brød.

Les Mer Om Fartøyene