Hvordan behandle en hypertensive krise hjemme

Hypertensiv krise - dette er ofte et fenomen, så det aktuelle spørsmålet er hvordan man skal behandle den hypertensive krisen hjemme. Mange mennesker står overfor sykdommen på en gang, det er viktig for dem å vite hvilken hjelp de trenger i den hypertensive krisen hjemme.

Økningen i blodtrykksindikatorer (AD) er alltid usikker for menneskeliv, det krever rask assistanse inntil ankomst av "ambulanse". Den hypertensive krisen er en alvorlig og farlig manifestasjon av hypertensjon.

Hva er den hypertensive krisen

Hypertensiv krise - en kraftig økning i blodtrykket til signifikante indikasjoner. I denne tilstanden begynner uønskede komplikasjoner som utgjør en trussel for menneskers helse. Hvis du ikke gir assistanse i tide, er det dødelig utfall. Når pasientens første tegn manifesterer seg, må de umiddelbart kunne hjelpe seg hjemme.

Sykdommen fører til følgende konsekvenser:

 • bevissthetstap
 • hjerteinfarkt;
 • puffiness av lungene;
 • brudd på aorta;
 • problemer med nyrefunksjon
 • minneverdigelse;
 • problemer med syn.

Trykket øker ødeleggelsen av cellene som danner fartøyets vegger. Gradvis dannet clot, tette fartøyet. Økningen i blodtrykket er farlig, ettersom alle menneskelige organer er skadet.

Årsaker til hypertensiv krise

Vanligvis er pasienter som lider av høyt blodtrykk, på dispensarkonto hos legen. Av denne grunn opplever pasienter sjelden støt på hypertensiv krise. Du bør vite faktorene som påvirker sykdomsprogresjonen, dette er:

 • tobakksrøyking;
 • alkoholmisbruk;
 • tumorer, neoplasmer i hodet;
 • pre-eklampsi;
 • traumer til skallen.

Årsakene til sykdommen er som følger:

 1. Overflød av salt i kroppen.
 2. Hyppige stressende situasjoner.
 3. Hormonale svikt hos kvinner.
 4. Adenom av prostata.
 5. Abrupt abstinens av narkotika utviklet for å redusere blodtrykket.
 6. Hjernens iskemi.
 7. Overdreven fysisk aktivitet.

Mange foretrekker å spise for fet mat, noe som fører til skarpe trykkfall. Hovedårsakene til sykdommen er stressfulle situasjoner og emosjonell overstyring.

Symptomer på hypertensiv krise

Det er viktig å lære å skille tegn på en sykdom hjemme. Det symptomatiske bildet er som følger:

 • blødning fra nesen;
 • kvalme, oppkast;
 • besvimelse;
 • rødhet eller blek av dermis;
 • kaldhet av lemmer;
 • kortpustethet;
 • smerte i brystet;
 • kramper;
 • for mye spenning.

Det er tilfeller der patologien utvikler seg uten uttalt tegn og manifestasjoner. Det kan være en ekstra serie tegn som indikerer et skarpt hopp i blodtrykk.

Førstehjelp før ankomst av "førstehjelp"

Slægtninge bør lære å hjelpe i tilfelle en kraftig økning i blodtrykket.

Den første regelen er kallelsen til ambulansbrigaden. Inntil øyeblikk av ankomst skal pasienten legges og hvile. Nedre ekstremiteter bør være under brystnivået. Det neste trinnet er å fjerne alle de sjenerte klærne. I huset åpner ventilasjonsruten for å ventilere rommet. Du kan gjøre en pasient til et varmt bad for føttene eller bare bruke flasker med vann, dekker dem med offerets ben.

Hvis det er sennepplastere i huset, sett en på oksipitalt området. Det er forbudt å gi medisin til pasienten alene. Du kan bare bruke de legemidlene som tidligere var foreskrevet av en lege. Hvis sykdommen er mild, vil alt bli gjort ved intramuskulær eller intravenøs injeksjon. Det vil ikke være behov for å besøke klinikken. I tilfelle av alvorlige og komplikasjoner er akutt innlegging av pasienten nødvendig.

Behandling av hypertensive krise hjemme

Med en slik patologi trenger leger hjelp. Etter et skarpt hopp er det viktig å måle blodtrykket kontinuerlig, bruke stoffer som holder trykket i normen. Ikke alle hypertensive pasienter velger medisinen. Hypertensiv krise innebærer behandling og hjemme. Mange foretrekker å bruke tradisjonell medisin. Det finnes oppskrifter som kan bidra til å eliminere tegn på alvorlig sykdom. Midler kan brukes hjemme, men kontakt alltid legen din på forhånd.

Metode nummer 1

For å forberede medisinen trenger du:

 • sitron;
 • et glass mineralvann;
 • en spiseskje naturlig honning.

I mineralvannet rør honningen, hell den klemte saften ut av en halv sitron. En forberedt forberedelse til å drikke om gangen om morgenen på tom mage. Medisinen bidrar ikke bare til å holde blodtrykksnivåene normale, men eliminerer også overdreven spenning, regulerer søvn. Det forberedte produktet er ikke lagret, så det er nødvendig å klargjøre preparatet før dets umiddelbare anvendelse.

Metode nummer 2

Å forberede en annen medisin du trenger:

 • ett glass kokende vann;
 • 10 gram frukt av viburnum.

Strøm bæren med kokende vann og sett i et vannbad i 20 minutter. Så kult, avløp og bruk. Siden etter perkoleringen reduseres volumet, og i et ufullstendig beger tilsetter det kokte vannet. Drikk en tredjedel av glasset tre ganger om dagen. Du kan spise som før måltider, og etterpå. Oppbevar kjøttkraft bare på et mørkt, kaldt sted.

Metode nummer 3

Å forberede pengene du trenger:

 • fire hoder av mellomstort hvitløk;
 • en sitron;
 • 1,25 kokende vann.

Sitron og hvitløk la gjennom pressen. Den resulterende blandingen helle kokende vann og la det komme til infusjon i en dag ved en varm temperatur. Fra tid til annen må agenten blandes. Etter at infusjonen har avkjølt, filtreres den. Drikk stoffet en spiseskje tre ganger om dagen i en halv time før måltider.

I tillegg til disse måtene å senke blodtrykket kan være gjennom ulike samlinger av urter. Decoctions er utarbeidet uavhengig eller kjøpt i et apotekets tinktur av planter. Slike rusmidler er gode på oppgaven og kompletterer den viktigste behandlingen.

hagtorn

Hawthorn er en plante som hovedsakelig hjelper med økt blodtrykk. Hjemme, medisinen er forberedt med sine blomster. En spiseskje blomster helles 0,5 liter kokende vann. La slippe i en halv time, avløp og bruk deretter. Drikk to ganger om dagen for et halvt glass. Dette verktøyet bidrar til å redusere blodtrykket, styrke veggene i kapillærene og hjelpe i tilfelle takykardi.

motherwort

La oss nå se hvordan du fjerner symptomene på høyt blodtrykk. Det er nødvendig å forberede et legemiddel fra motherwort. For å gjøre dette, skyll to spiseskjeer med moderkjøtt et glass kokende vann og la det fylles i 40 minutter. Det neste trinnet er å spenne legemidlet og konsumere det. Drikk en medisin en spiseskje fem ganger om dagen. Ved hjelp av det forberedte produktet er det mulig å justere nervesystemet, forbedre behandlingen.

Blanding av tinkturer

Spørsmålet er: hva skal man gjøre hvis trykket har økt kraftig. I dette tilfellet vil en ambulanse være en blanding av tinkturer. På apoteket for å kjøpe tinkturer av motherwort, hagtorn, peppermynte, avvikende pioen og corvalol. Alle ingrediensene, bland i like store mengder og bruk i løpene av blodtrykk for en teskje, fortynnet i et glass vann. Drikk tre ganger om dagen.

Hvordan behandle hypertensiv krise

I tilfelle av denne patologien er det viktig å velge de riktige oppskrifter for preparering av legemidler som kan fjerne alle symptomer. Du kan fjerne hypertensiv krise ved å bruke:

 1. Fotbad med tilsetning av sennep.
 2. Lotioner med eple cider eddik. Påfør dem i 10 minutter til føttene.
 3. Naturlig honning. Ett glass gulrøtter blandet med sukkerroer juice, juice av en sitron og en skje med honning. Hele massen bland godt, drikk en spiseskje en time før måltider.
 4. Honning med hvitløkjuice. Bland i like store mengder. Drikk medisinen to ganger daglig for to ss.
 5. Astragalus. Avkasting av gress viser høy effektivitet. To spiseskjeer urter hell 350 ml kokende vann. Hele massen skal infunderes i en time. Ta medisinen tre ganger om dagen for to ss. Behandling bør vare minst tre uker.
 6. Avkjøling av gress. 30 gram urter fyller 400 ml kokende vann. Legg blandingen på sakte brann, kok i 10 minutter. Vent til produktet er avkjølt, og ta tre ganger om dagen for 30 ml.
 7. Clover rød eng. Hjelper med å redusere blodtrykket. Ved komplisert applikasjon, lindrer den sykdommen.
 8. Melissa. Medisinsk urte brukt til hypertensiv krise. Fra høyt blodtrykk skal en spiseskje urter helles i 300 ml kokende vann og la være infundert. Om en time, drikk et halvt glass. Spis tre ganger om dagen.

Forebygging av hypertensiv krise

Det er viktig for de pasientene som har høyt blodtrykk å være spesielt oppmerksom på forebygging.

Den hypertensive krisen er lettere å hindre enn å senere eliminere konsekvensene. Pasientene bør overholde følgende regler:

 1. Masser regelmessig kraftsonen.
 2. Ta alle medisiner foreskrevet av legen din.
 3. Reduser bruken av salt eller til og med forlate det helt.
 4. Delta på fysioterapi klasser
 5. Å overholde en modus for hvile og arbeid.
 6. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.
 7. Ta beroligende midler.
 8. Å følge en diett.

Den hypertensive krisen manifesterer seg raskt, så du trenger å kjenne alle tegn på sykdommen for å forhindre utvikling av sykdommen. Under en rolig pasient bør det føre en sunn livsstil, regelmessig ta foreskrevet medisiner. Ikke engasjere seg i selvbehandling for ikke å skade din egen helse og ikke forverre situasjonen.

Hypertensiv krise: symptomer og førstehjelp

Hypertensiv krise er en plutselig fremvekst av en vedvarende økning i blodtrykk med symptomatiske og komplikasjoner som er karakteristiske for denne tilstanden, primært fra målorganene. Sistnevnte inkluderer hjernen, hjertet, aortaen - disse organene, alvorlig skade som uunngåelig fører til død av en person.

Årsaker og mekanisme for hypertensive kriser

Et av de hyppigste spørsmålene som en hypertensiv pasient spør legen er spørsmålet om årsakene til krisen. Pasienten er forvirret, da han nøye overholder regimet for å ta og dosere foreskrevet medisin. Og til sin overraskelse finner man ut at en krise kan oppstå:

 • på grunn av alvorlig psyko-emosjonell stress;
 • alkoholmisbruk;
 • plutselige endringer i været, spesielt i meteosensitive personer.

Den hyppigste årsaken til hypertensiv krise kan imidlertid betraktes som en plutselig tilbaketrekking av antihypertensiv medisinering, manglende overholdelse av medisinske forskrifter og utilstrekkelig utvalgte doser av legemidler. Sistnevnte skjer vanligvis i begynnelsen av behandlingen (dette vil bli diskutert nedenfor).

Hypertensiv krise utvikler seg som et resultat av brudd på regulering av vaskulær tone på grunn av en svikt i det autonome nervesystemet og kraftig aktivering av de hormonelle mekanismer for å opprettholde blodtrykket. På grunn av denne økte blod katekolamin konsentrasjon og vasopressin - hormoner som øker trykket, og en angiotensin-II, aldosteron, som holder væsken i blodstrømmen, øker blodvolumet.

På grunn av behovet for å pumpe økende volumer av væske begynner hjertet å oppleve utilstrekkelig belastning for det, behovet for oksygen øker. Hvis pasienten har hypertensjon samtidig, er det forstyrrelser i myokardnæringen, da i krisens topp er det mulig å utvikle ventrikelsvikt, infarkt, arytmier.

Overdreven endotelinproduksjon fører til forstyrrelse av vaskulærets integritet. Under tilstanden av høyt blodtrykk kan noen av blodkarene briste, og hvis dette skjer i hjernen, utvikler et hemorragisk slag. Kanskje utviklingen av iskemisk form på grunn av langvarig innsnevring av karene i hvilket som helst område av hjernen. Dette skjemaet er gunstigere, men det er også ekstremt farlig for pasientens liv og helse. Endelig utvikler den eksfolierende aorta-aneurysmen ifølge den hemorragiske slagartypen - den mest formidable av komplikasjonene i krisen med en dødelighet på nesten 100%.

Symptomer på hypertensiv krise

Leger deler enhver krise i to kategorier - komplisert og ukomplisert. I det første tilfellet, mot bakgrunnen av økt blodtrykk, er det tegn på skade på målorganer - hjertet, hjernen og aorta. I andre tilfelle er disse symptomene ikke til stede.

Uansett hvilken kategori, merker alle pasientene utseendet på et antall tegn på økt trykk:

 • svakhet ("ikke hold foten" - så pasientene beskriver denne tilstanden);
 • svimmelhet;
 • hodepine i nakken;
 • visuelle artefakter (blinkende "flyr" før øynene);
 • støy i ørene;
 • kvalme, noen ganger med oppkast;
 • frysninger;
 • en følelse av varme over hele kroppen;
 • takykardi eller uregelmessigheter i hjertets arbeid.

Ikke alle tilfeller viser nødvendigvis alle disse symptomene, men klager på minst en del av dem, spesielt hvis de ikke oppstår for første gang, gjør at du mistenker en hypertensiv krise.

Diagnose av hypertensiv krise

Diagnosen i tilfelle av en ukomplisert krise fører vanligvis ikke til vanskeligheter. Det er bare nok til å måle blodtrykket og sammenligne det med tallene for pasientens "arbeidstrykk". Det er tilstrekkelig å identifisere både selve krisen og årsaken som forårsaket den, gjør det mulig å studere en anamnese:

 • varighet av hypertensjon
 • akseptert behandling;
 • mulig tilbaketrekking av stoffet (oftest uautorisert);
 • overført stress;
 • mangel på søvn.

Det er mye vanskeligere, spesielt på prehospitalstadiet, å bestemme symptomene på nederlaget for målorganer. Nødleger for dette formålet har bare en elektrokardiograf, som gjør det mulig å identifisere tegn på myokardisk iskemi.

Ikke desto mindre, til en grundig undersøkelse og en pasient undersøkelse hjelp til å identifisere symptomene på encefalopati (kvalme, oppkast, hodepine, forvirring, sløret syn), hjerteinfarkt (brystsmerter, arytmi), akutt venstre ventrikkelsvikt (kortpustethet, blek hud, tungpustethet i lungene), etc.

Under sykehusforhold kan følgende gjøres:

Forskningsdataene vil ikke bare fastslå skader på målorganet, men også bestemme hvor mye det har vært.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

De farligste komplikasjonene av hypertensive kriser er akutt koronarsyndrom, eksfolierende aorta-aneurisme, slagtilfelle.

Mekanismene for deres utvikling er beskrevet ovenfor, prognosen for disse patologiene er veldig, veldig alvorlig. Derfor forlater "ambulansen" for alle anrop som er relatert til hypertensjon, og gjør alt for å stoppe økningen i blodtrykket.

Behandling av hypertensive kriser

I ukomplisert krise representerer behandling av spesielle vanskeligheter ikke. Ofte, pasienter, som selvstendig identifiserer stigningen i blodtrykket, tar en ekstra dose av legemidlet som er foreskrevet for dem, og anbefaler ikke engang en lege. Imidlertid er effekten ufullstendig og du må ringe en ambulanse eller besøke en lokal terapeut.

Målet med behandling av en krise er å bringe det systoliske trykket til en figur på 139 og under, og det diastoliske trykket til 99 eller lavere. Vanligvis er oral inntak av et av de hypotensive stoffene - kaptopril, nifedipin, klonidin, metoprolol - sammen med å ta et diuretisk preparat (oftest furosemid) tilstrekkelig for dette formålet. Dette viser seg vanligvis tilstrekkelig for å stoppe krisen. Sykehusinnleggelse i slike tilfeller er ikke nødvendig.

Narkotika pleide å stoppe ukomplisert hypertensive krise

Diagnose og behandling av hypertensiv krise

Alle har sin egen verdi av blodtrykksnormen: Noen har standard 120/80, andre kan ha høyere eller lavere tall, men helsetilstanden forblir normal, og arbeidskapasiteten lider ikke. Et sterkt fall i blodtrykk, som oppstår av ulike grunner, er allerede en hypertensive krise som krever ytterste oppmerksomhet og beredskap.

Hvorfor utvikler sykdommen?

Hovedgrunnen for utviklingen av hypertensive kriser er allerede eksisterende problemer med blodtrykk av ulike etiologier. Dette kan være både den faktiske hypertensjonen og det symptomatiske komplekset, som inkluderer en periodisk eller vedvarende økning i blodtrykk:

 • Nyresykdom;
 • Diabetes mellitus;
 • Nodulær periarteritt;
 • Systemisk lupus erythematosus;
 • Aortisk aterosklerose;
 • Sykdom og Itenko-Cushing syndrom;
 • Feokromocytom (binyrene tumor);
 • Nephroptose (utelatelse av nyrene);
 • Nephropati av gravide kvinner.

Det er også eksterne faktorer som kan forårsake hypertensiv krise: disse inkluderer meteosensitivitet, alkoholmisbruk, overdreven psykologisk stress (erfaringer og stress).

En plutselig trykkøkning kan også forekomme som en reaksjon på avskaffelsen av vanlige antihypertensive stoffer.

Typer av kriser og deres symptomer

Skarpe hopp med blodtrykk er forbundet med hjerteutgang og nivået av motstand av perifer fartøy. Noen ganger overlapper begge disse faktorene. Dermed blir klassifiseringen av hypertensive kriser utført avhengig av mekanismen for økt blodtrykk.

Det er følgende typer kriser:

 • hyperkinetisk;
 • hypokinetisk;
 • Eukinetic.

Hyperkinetic hypertensiv krise oppstår på grunn av økt hjerteutgang, med perifer vaskulær motstand som forblir normal eller til og med litt redusert.

Symptomer på hyperkinetisk krise består i en økning i systolisk ("øvre") trykk, mens diastolisk ("lavere") trykk stiger svært moderat og jevnt. I tillegg til høye tall på tonometeren, registrerer pasientene et uventet utseende av hodepine, som legges til:

 • Skjelving i kroppen;
 • Blinkingen av flyr for øynene;
 • Svette, feber;
 • kvalme;
 • Hyppig hjertebank og økt pulstrykk.

Slike kriser forekommer oftest i de tidlige stadier av hypertensjon: de går fort - bokstavelig talt i flere minutter eller timer, uten å forårsake alvorlige komplikasjoner.

Hypokinetisk hypertensiv krise - en konsekvens av en kraftig økning i perifer vaskulær motstand med redusert hjerteutgang, slik at måling av blodtrykk viser en signifikant økning i diastolisk trykk.

Hvis du lager et elektrokardiogram under en hypokinetisk krise, vil det registrere en ganske stor forstyrrelse i hjertearbeidet.

Hypokinetiske kriser forekommer oftere i senere stadier av hypertensiv sykdom og er preget av en økning i symptomer - hodepine, kvalme, sløvhet, synshemming.

Slike kriser varer i flere dager, deres fare består i stor sannsynlighet for utvikling av alvorlige komplikasjoner - for eksempel iskemisk slag eller hjerteinfarkt.

Etter sammenbrudd av hypertonisk krise av hypokinetisk type kan endringer i form av protein, sylindere og erytrocytter forekomme i urinalyse.

Eukinetisk type krise utvikler seg på et normalt nivå av hjerteutgang og økt motstand av perifere fartøyer. Den er karakterisert ved en ensartet økning i antall av systolisk og diastolisk blodtrykk og en rask økning i andre symptomer - hodepine, kvalme, uskarpt syn og koordinering av bevegelsene, smerter i hjertet.

Eukinetisk hypertensiv krise forekommer i de sene stadiene av GB, og kan kompliseres ved hjertefrekvens i venstre ventrikkel, noe som fører til lungeødem.

I laboratorieprøver av urin hos slike pasienter, er det også funnet endringer: erytrocyter, protein og sylindere vises.

Det er en annen klassifisering av hypertensive kriser: de er delt inn i komplisert og ukomplisert.

Ukompliserte kriser passerer raskt og resulterer i fullstendig gjenoppretting av pasienter. Komplikasjoner kalles kriser, som førte til brudd på andre organers arbeid - hjernen, hjertet, lungene, nyrene.

Slike komplikasjoner inkluderer:

 • Iskemisk og hemorragisk slag;
 • Hjerteinfarkt;
 • Subaraknoid blødning;
 • Hevelse i kroppen, hjernen, lungene;
 • retinopati;
 • eklampsi;
 • Hjerte venstre ventrikulær svikt;
 • Stratifisering av aneurisme.

En hypertensive krise av noe slag krever akutt behandling. Selv en ubetydelig økning i blodtrykket, ledsaget av en kraftig forverring i den generelle tilstanden, trenger hjelp og veiledning av spesialister.

behandling

Behandling av krisen må begynne umiddelbart - selv før brigadens ankomst "Førstehjelp". Andre bør gjøre følgende:

 • Legg pasienten og løft på hodet;
 • Fjern knekken på en skjorte eller en bluse, løsn slipset;
 • Gi frisk luft;
 • Overvåk blodtrykket ved å måle det hvert 10.-15. Minutt før ankomst av spesialister;
 • Gi stoffet, som vanligvis tar pasienten å behandle hypertensjon.

Medisinsk behandling av kriser

Trykket bør reduseres riktig - det er gradvis. En kraftig reduksjon i det kan føre til hjerteinfarkt, forårsake hjerne- og nyre-iskemi, så i løpet av de to første timene kan BP bare reduseres med 20-25 prosent.

Avhengig av type hypertensive krise kan pasienten tildeles ulike behandlingsregimer.

Terapi av ukomplisert hyperkinetisk krise

Den hypertensive krisen av hyperkinetisk type er lettest å stoppe: det krever bruk av et enkelt legemiddel - for eksempel 5-30 mg nifedipin eller 25-50 mg kapotene. Tabletter skal svelges eller saliveres under tungen.

Hypokinetisk og eukinetic skjema krise allerede krever en kombinasjonsterapi som omfatter bruken av ikke bare de ovennevnte preparater, men med ingen effekt - å legge intravenøs droperidol, proksodolola eller furosemid.

Den overveiende symptomatologien fra hjernen krever bruk av dibazol, magnesiumsulfat eller euphyllin. Dosen bestemmes av legen.

Hvis disse tiltakene ikke gir den ønskede effekten, utføres videre behandling på et sykehus. Leveres til sykehuset og de pasientene i en tilstand av hypertensiv krise, som "Førstehjelp" ble kalt fra offentlige steder - fra gaten eller fra jobben.

Hva behandles for kompliserte hypertensive kriser

Hvis krisen oppstår med komplikasjoner, trenger pasientene akutt sykehusinnleggelse. Valget av medisiner er avhengig av symptomene, så behandlingsordningen er strengt individuell, og selve behandlingen starter hjemme eller i ambulansen.

Således, i løpet av utviklingen av venstre ventrikkelsvikt med lungeødem stoffer som velges er nitroglyserin, nitroprussid, i kombinasjon med sløyfediuretika - furosemid, eller torasemid.

Akutt hypertensiv encefalopati krever bruk av nitroprussid eller fenoldopam.

Ved akutt hjerneinfarkt indikeres bruk av fenoldopam, nicardipin.

Akutt myokardinfarkt og ustabil angina pectoris krever bruk av nitroglyserin eller beta-blokkere.

Med disseksjon av aorta-aneurisme, er nitroprussid, betablokkere anbefalt.

Hvis hypertensiv krise oppsto midt azotemi (Skudds-akkumulering i blodet av nitrogenholdige metabolske produkter i renal sykdom), når det er nødvendig å benytte stoppe verapamil, nicardipin eller labetalol i kombinasjon med sløyfediuretika - furosemid, eller torasemid.

Etter krisen

Så krisen har gått lykkelig, staten har forbedret seg. Kan du roe deg ned og leve som før? Nei! Det skjer et ubestridelig tegn på at tilstanden i blodårene etterlater mye å være ønsket, noe som betyr at utviklingen av en ny hypertensive krise ligger rett rundt hjørnet.

Her er algoritmen til de aller første tiltakene, som må tas nesten umiddelbart:

 1. For å bestå eksamen, hvor årsakene til økningen i blodtrykket skal avsløres. Hvis du er en hypertensiv pasient med en opplevelse, og dine problemer har vært lenge uttalt i form av tallrike diagnoser, går du fortsatt gjennom undersøkelsen. Det vil bidra til å avklare tilstanden: kanskje har sykdomsforløpet blitt forverret, og du må bli behandlet på nytt.
 2. Overvåk trykket, måle det hver dag og hver natt. Start en dagbok der du legger inn måleresultatene.
 3. Bruk alltid medisiner foreskrevet av legen din. Husk at selv normale blodtrykksindikatorer ikke frigjør deg fra den konstante bruken av antihypertensive stoffer: Det er derfor normalt at du blir behandlet.
 4. Endre din livsstil, drikkegruppe, diett. Forsøk å unngå store psykomotiske belastninger, hvile mer for ikke å provosere utviklingen av en annen hypertensive krise.
 5. Gi opp sterk kaffe, alkohol, sigaretter, juster saltinntaket. Unngå stekt kjøtt (spesielt svinekjøtt), for sukkerholdige drikker, krydret og fet mat, sette en stopper for fast food - det er for mye skjult salt og skadelige smakstilsetninger.
 6. Ikke foreskrive medisin selv eller på vegne av venner: alle har sin egen diagnose, deres grunner til å øke blodtrykket og sin egen type hypertensjon. Stol på kun helsepersonell. Ikke juster dosen av medisinering etter eget skjønn, selv om personlige følelser forteller deg at stoffet er "for mye" eller "for lite": Kontakt legen din for å få rettet det.

Er det mulig å takle krisen med folkemidlene?

Arteriell hypertensjon finnes trolig så mye som det er en menneskehet, men effektive medisinske preparater som er i stand til å "holde" trykk, opprettes bare de siste årene.

Naturligvis har folkemedisin i mange århundrer akkumulert sin egen erfaring i behandling av hypertensive kriser, som også kan brukes til å stoppe plutselige trykksving.

Tradisjonelle metoder, som tradisjonelt brukes til å redusere blodtrykket, kan deles inn i to grupper i henhold til handlingsretningen:

Refleksoterapeutiske midler

Disse inkluderer komprimerer som legges på enkelte områder av kroppen eller lemmer, samt fot- og håndbad. Ved å gi lokal irritasjonsvirkning på hudreseptorene, forårsaker midler til refleksologi vasodilasjon, noe som til slutt fører til en reduksjon i trykk.

Komprimer av eple eller vanlig eddik

Fortyn litt eddik med vann for å redusere konsentrasjonen til 5 prosent. Biter av vev suger i denne løsningen og festes til hælene. Lig med kompresjon i omtrent ti minutter. Legemiddelet regnes for å være sterkt og raskt, så se på helsen din og ikke tillate overdreven blodtrykksreduksjon.

Fotbad med sennep

Hell inn i et vaske med veldig varmt vann slik at det var høyere enn anklene, legg til en skje - to tørre sennep, rør. Hold beina i bekkenet til trykket er normalt. Det antas at dette badet er mye raskere enn tabletter, så hold deg innstilt.

Varmt bad for hender

I en bolle med varmt vann, senk hendene, hold dem i vann til du føler deg bedre.

Fytoterapeutiske midler

Herbal decoctions, juice av noen grønnsaker bidrar til rask tilbaketrekking av overflødig væske, som i seg selv reduserer blodtrykket betydelig. For å redusere det hoppede trykket kan du forberede og etter hvert drikke slike kjøttkraft og juice:

Rødbeterjuice

En liten beets skal vaskes, rengjøres, skylles og revet igjen. Juice klemme og drikk flere ganger om dagen for en spiseskje, mens du kontrollerer trykket.

Oppskriftsvarianten er betesaft med hagtorntinktur eller dens juice. Ingredienser blandes i like store mengder og full på en spiseskje etter å ha spist.

tyttebær

Decoction av blader eller frukt av tranebær, tranebærmor har en uttalt vanndrivende effekt, så de anbefales å bli tatt kontinuerlig eller kurs hvis tilstanden forverres - spesielt ved hevelse.

Pomegranate peels

Granatäpple skal bli kuttet og kokt i kok til en brun drink, som du kan drikke nesten hele tiden. Med forsiktighet må du behandle dette middelet for folk som er utsatt for forstoppelse: kjøttkraft har en uttalt fikseringseffekt.

Honeysuckle bær

En håndfull bær skal brygges med et glass kokende vann og full som te. Løsningen anses som en av de mest effektive.

Det finnes mange andre folkemessige rettsmidler som har mulighet til å regulere press, men du trenger ikke å stole på dem bare: kriser kan oppstå på forskjellige måter og noen ganger forårsake alvorlige konsekvenser.

Det er best å søke profesjonell medisinsk hjelp - i legerens arsenal finnes effektive stoffer og diagnostisk utstyr, og spesiell kunnskap som vil bidra til å takle krisen.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med dietten som trengs for hypertensjon.

Hypertensiv krise: årsaker, typer, tegn, førstehjelp, rehabilitering, forebygging

Det er så utbredt og så berømt at det ser ut til at det ikke finnes noen person etter 40 år som ikke ville ha opplevd manifestasjonene av denne plutselige staten. Den hypertensive krisen (GK), som regel, advarer ikke om sin ankomst. Han kan finne en person på forskjellige steder - på jobb, i offentlig transport, til sjøs eller i en restaurant. Selvfølgelig blir dette ofte fremmet av en ekstrem situasjon for kroppen, som det autonome nervesystemet (NNS) ikke kan takle, med tanke på dets særegenheter som ligger i denne personen. Det er hennes oppførsel som forklarer forekomsten av en vaskulær krise mot bakgrunnen av psykometrisk stress. Den ukoordinert samspillet mellom VNSs sympatiske og parasympatiske avdelinger, overhodet av en avdeling over en annen, danner en hypertonisk krise av en bestemt type. På disse indikatorene er klassifiseringen av HA basert.

Risikofaktorer

Behandling av hypertensive kriser er basert på tilhørighet til en bestemt type og er ment å målrettet påvirke årsaken til krisen. Åpenbart blir tiltrengningen av det tilrettelagt ved brudd på adaptiv kapasitet for stressfulle situasjoner av sentrale humoral og lokal (binyr og nyrene) mekanismer, hvor utilstrekkelig vaskulær respons spiller også en viktig rolle.

Dermed kan forutsetningene og årsakene til en hypertensive krise være:

 • Ustabilt nervesystem, nevroser og neurose-lignende forhold;
 • Psykotraumatisk stress, stress;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Sykdommer i det endokrine systemet (fedme, diabetes mellitus);
 • Hormonal bakgrunn (premenstruelt syndrom og premenopausal tilstand);
 • Akkumulering av salt og væske i kroppen på grunn av misbruk av visse matvarer (sild, røkt kjøtt, marinader);
 • Tar alkoholholdige drikker selv i små doser og røyking;
 • Enhver overstyring (fysisk, psykomotisk, hørsels- og synforståelse, vibrasjon);
 • Geomagnetiske forstyrrelser og endring i værforholdene, spesielt skarpe, tillater ikke fartøyene på en eller annen måte å tilpasse seg på forhånd;
 • Samtidig kronisk sykdom i akutt stadium;
 • Krenkelse av ekskretjonsfunksjonen til nyrene;
 • Uautorisert avbestilling uten tilstrekkelig utskifting eller uregelmessig inntak av antihypertensive stoffer;
 • Cervikal osteokondrose, spesielt i nærvær av vertebro-basilær insuffisiens.

Hvilken som helst av disse faktorene alene kan føre til en hypertensiv krise, men, avhengig av hvilken del av det autonome nervesystemet kan ta initiativ til å skille mellom de ulike typer sykdommer som er grunnlaget for klassifisering av HA og forbundet med hemodynamiske forstyrrelser.

Jeg skriver - hyperkinetisk

hyperkinetisk (Type I) utvikler seg med en økning i tonen i den sympatiske delen av det autonome nervesystemet og kalles neurovegetativ eller sympatisk adrenal. Denne typen er mer typisk for unge mennesker, spesielt hannen, kan oppstå i løpet av få minutter og er ledsaget av:

 1. Signifikant økning i blodtrykk;
 2. En felles spenning;
 3. Intensified svette;
 4. En rask hjerterytme;
 5. Hodepine av en pulserende natur;
 6. Smerter i hjertet, mens det ser ut til at hjertet stopper midlertidig (ekstrasystole);
 7. Skjelving av lemmer;
 8. Rødt ansikt og tørr munn. Etter å ha arrestert et angrep, observeres hyppig vannlating med en stor mengde urin.

Hypertensiv krise av denne type er dannet ved å øke minuttvolumet og hjertefrekvens (HR), blodvolumet (CBV) og total perifer vaskulær resistens (SVR) forblir uendret, noe som resulterer en økning i hjerte- blodtrykket og puls. Denne typen GC er kjent i folket som "hjertelig"eller systolisk.

Konsekvensene av en hypertensive krise av denne art kan ofte være veldig skuffende, siden de fører til alvorlige komplikasjoner:

Er det derfor overraskende at myokardinfarkt eller slag forårsaket en ung og sterk mann død?

II type - hypokinetisk

hypokinetisk (Type II) kryper sakte men sikkert. Det er mer typisk for kvinner i "Balzacs" alder, "Grated" som et resultat av et brudd på hormonbalansen i klimakteriet. En slik krise begynner å manifestere seg noen dager før utseendet, og dets harbingere vil være symptomer på hypertensiv krise hypokinetisk type:

 1. Sløvhet og døsighet;
 2. Apati og nedgang i effektivitet;
 3. svimmelhet;
 4. Smerter strekker hodet mitt så mye at jeg vil knytte det tett med et håndkle;
 5. Kvalme, noen ganger oppkast kan også oppstå, men de bringer ikke lindring;
 6. Ødem i ansiktet og ekstremiteter på grunn av en reduksjon i mengden utskilt urin;
 7. Redusert synsstyrke;
 8. Blek og tørr hud.

Denne typen GC kalles også vann-salt eller edematøs. Den er dannet under kontroll av den parasympatiske avdelingen til VNS og er ledsaget av en reduksjon i hjerteutgang og hjertefrekvens med økende blodvolum i blodet og total perifer motstand. Tegn på en hypertensive krise av hypokinetisk type peker på Dens diastoliske opprinnelse, og derfor kaller de det diastolisk.

Med utviklingen av akutt venstre ventrikkelfeil, som ofte medfører lungeødem, snakk om en komplisert hypertensive krise av hypokinetisk type.

Video: en lege om hypertensiv krise

Komplisert hypertensive krise

En komplisert krise, som også kalles krampaktig eller cerebral, og i separate litterære kilder - eukinetic, er engasjert i nevrologi. Den er dannet av en hvilken som helst type (I eller II med samme sannsynlighet) og uttrykkes ved et brudd på koronar og / eller cerebral sirkulasjon, som ofte involverer kramper. Dette krever en spesiell tilnærming ikke bare i tilveiebringelsen av førstehjelp, men også i den videre behandling av hypertensive krisen, siden denne typen ofte ledsages av:

 • Hjerteinfarkt;
 • slag;
 • Utvikling av arytmier;
 • Hevelse i lungene;
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt nyresvikt.

Diagnosen av en hypertensive krise er basert på anamnese, alder og kliniske manifestasjoner og skiller seg fra symptomatisk hypertensjon, som er typiske:

 1. Nyresvikt (glomerulonephritis);
 2. Endokrine sykdommer (hormon-produserende svulster i binyrene);
 3. Konsekvenser av kraniocerebrale skader;
 4. Tumorer i hjernen ledsaget av økt blodtrykk;
 5. Nevrologisk dystoni, som gir en turbulent autonom symptomatologi;
 6. Manifestasjoner av bruk av visse narkotiske stoffer (LSD, kokain, amfetaminderivater).

Ukontrollert økning i blodtrykket er svært farlig for eieren, da det er fulle av livstruende forhold som kalles "kardiovaskulær katastrofe". Komplikasjoner av hypertensive kriser, uttrykt ved akutt forstyrrelse av hjernens sirkulasjon og følgeskader, kan lett føre til døden. Ifølge ulike kilder dør nesten halvparten av disse pasientene innen tre år i tilfelle streg eller nyresvikt.

Hvordan ser den hypertensive krisen ut og hvordan kan du hjelpe pasienten?

Selvfølgelig, da det ble avslørt naturen av hypertensiv krise er kjent årsaker og mekanisme for forekomst, behandlingsstrategi vil være basert på den type krise, men alle "hjerte-katastrofer" en gang har debut og skje plutselig, når folk ikke er forberedt for dette og visste ikke hva det er.

Og at angrepet ikke blir overrasket, må du vite tegn på hypertensiv krise som kan forekomme i et hvilket som helst stadium av sykdommen og vanligvis se slik ut:

 • Et skarpt hopp i blodtrykk;
 • Alvorlig hodepine i oksipitalt og / eller parietalt område
 • Svimmelhet, "flyr" før øynene og gangstørrelsen som følge av dette;
 • Smerte i hjertet og økt hjertefrekvens;
 • Mangel på luft, derfor er pusten rask;
 • Mulig kvalme og oppkast, ikke bringe lettelse:
 • Pasienten har en tendens til å sove, og noen ganger er det en forstyrrelse av bevisstheten.

Video: symptomer på hypertensiv krise

Algoritme for prehospital omsorg

Nødhjelp for hypertensiv krise er ikke avhengig av sin type og kalles haster fordi det må komme umiddelbart og forhindre uønskede komplikasjoner:

 1. Ring straks en lege (det er svært ønskelig at pasienten ikke gjør det selv);
 2. Det er praktisk å sette en person i en semi-sittende stilling, legger puter under den;
 3. Fjern den tette åndedrettsbevegelsen av klær, siden krisen som regel gjør det vanskelig å puste
 4. Sørg for frisk luft, men dekk med et teppe for ikke å bli kaldt.
 5. Sett en varm vannflaske på pasientens føtter (en plastflaske fylt med varmt vann brukes ofte til dette formålet) eller sennepskalver til kalvemuskler;
 6. Gi et legemiddel som vanligvis tar en pasient hvis han lider av hypertensjon
 7. Akkumuler Corvalolus dråper 20, det vil lindre spenningen forbundet med krisen, siden vanligvis pasienter er dekket av angst og frykt for døden;
 8. Gi captopriltabletten under tungen og tilbud om å oppløse det;
 9. Med en sprengende hodepine som indikerer økt intrakranielt trykk, kan du gi en tablett av furosemid;
 10. Hvis du har nitroglyserin i hjemmemedisinskroppen, kan du gi det til pasienten under tungen, men ta hensyn til at det raskt kan redusere trykk, og dette vil bli ledsaget av økt hodepine. Negativ handlingnitroglyserin godt Valideres av Validol, derfor blir de akseptert samtidig.

"Gjør ingen skade," sa de gamle healere

Produserte tiltak for å senke blodtrykket, referer til kategorien prehospitalbehandling og er utformet for å hjelpe en person før legen kommer, men ikke erstatte en helsearbeider. Det viktigste er ikke å skade pasienten på noen måte. Dette gjelder for det første inntaket av medisiner, som krever spesiell omsorg.

Ikke alt narkotika, brukes til hypertensiv krise, så ufarlig, som det kan virke ved første øyekast. For eksempel, kaptopril, enalapril eller andre ACE-hemmere, kan forårsake en svært alvorlig komplikasjon, kalt angio-neurotisk ødem (en slags reaksjon som ligner på en allergisk reaksjon, veldig farlig og dårlig kontrollert).

Det er ikke nødvendig uten spesielle behov for å forstå hver eneste anledning til en ganske vanlig nitroglyserin, som kan redusere ikke veldig høyt trykk og føre til utvikling kollaps. Men siden vasodilaterende effekten av nitroglyserin er mer karakteristisk for hjertets blodkar, er det fortsatt hensiktsmessig å bruke det til kriser ledsaget av akutt koronar insuffisiens (hjerteinfarkt infarkt). Det er, i hvert enkelt tilfelle, du bør tenke og korrekt vurdere situasjonen før du gir medisinen.

Hvis det er en helsepersonell i nærheten

Håndtering av hypertensive kriser ligger i en ambulanses lege og utføres under kontroll av blodtrykk. Men hvis en landing eller ved siden av et uhell bor paramedic med videregående opplæring (medisinsk assistent eller sykepleier) og husene er tilgjengelig engangssprøyter og forberedelser, er det mulig kopping hjemme.

Denne taktikken er mer akseptabel hos pasienter med høyt blodtrykk i lang tid. Som regel er det i deres "arsenal" hjemme narkotika som kan stoppe den hypertensive krisen, "for ikke å forstyrre ambulansen nok en gang", og de er ganske kompetente på dette feltet. I slike tilfeller kan du skrive inn intramuskulært:

 • Furosemid (tar hensyn til at det fjerner kalium, magnesium, kalsium fra kroppen, slik at hyppig bruk krever inntak av panangin eller andre kaliumpreparater);
 • Dibasol (ved høye indekser er uønsket, på grunn av sin særegenhet, først enda mer øke trykket, og bare da begynner å sakte redusere det);
 • Svoveloppløsning av magnesia. Selvfølgelig er det bare fantastisk, injisert intravenøst, men da bør det administreres slik sakte og nøye, at det er bedre å forlate dette forpliktelsen og gi en slik mulighet til ambulanslaget:
 • Spasmolytics - no-spa eller papaverine;
 • Vitamin B6.

Hvis den hypertoniske krisen er ukomplisert, er det noen ganger de nødvendige tiltakene, men husk alltid at en kraftig nedgang i trykket kan forverre blodsirkulasjonen i vitale organer, så Det bør ikke reduseres med mer enn (!), Enn med 25%.

Hvordan behandler legen?

Nødmedisinteam arbeider videre protokoller, godkjent av departementet for helse i Russland, hvor hver sykdom har sin egen algoritme til beredskapsorga, etter hvilke poser og koffert, kalt den medisinske slangen "bayan", passer.

For vedtak av beredskapstiltak rettet mot en rask reduksjon av blodtrykket i stylingen, er det forberedelser for intravenøs (veldig sakte!) innledning:

 1. Clopheline (hemiton);
 2. Ganglia-blokkere (benzohexonium);
 3. Furosemid (Lasix), spesielt innføring av cerebrale symptomer;
 4. Dibasol (hos eldre reduserer kraftig hjerteutgang og har evnen til å øke dramatisk, og deretter redusere blodtrykket);
 5. Svovelsyreoppløsning av magnesia (spesielt effektiv i nærvær av tegn på encefalopati).

Hva medisin for å bruke og hvilken protokoll å bruke - legen bestemmer, avhengig av nivået av blodtrykket, slik som hypertensive krise, noe som tyder på sykehistorie og klinisk presentasjon, alder og tilstanden til pasienten tar hensyn til tiltak, førstehjelp komponenter.

Ved komplisert HA:

 • Hjerneslag
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt ventrikelsvikt med lungeødem;
 • Akutt koronar insuffisiens, pasienten er gjenstand for forpliktelsesykehusinnleggelse på sykehus. Ukomplisert vaskulær krise, som regel, behandles hjemme under tilsyn av en lokal terapeut.

Alltid ved hånden

"Heldig for hypertensjon" venne seg til sykdommen, og deres familier er godt informert om sykdommen av en kjær, slik at alle hjelp av krise som regel prøve å holde hjemmet medisinskapet, og selv ta dem med deg hjemmefra, selv for en kort stund. Imidlertid mister en pasient i en krisetilstand, med tanke på hjernesykdommer, ofte evnen til å tydelig tenke og raskt navigere, slik at stoffets overflod bare kan villede ham. Mange sier: "Det ville være et førstehjelpsskrin for å rydde automatisk kunne ta riktig medisin i riktig dose til pasienten, selv om den som skal være neste."

Slike førstehjelpssett eksisterer. De er patenterte, tillatt for bruk på Russlands territorium og representerer en algoritme for beredskapsavdeling før de ringer til en lege. I det hermetiske tilfellet, som du lett kan bære med deg, er:

 1. Kalsiumkanalblokkeren er nifedipin (en dobbelt terapeutisk dose);
 2. Selektiv 1-adrenoblokker - metoprolol i en enkelt terapeutisk dose.

Å ha en slik "ambulanse" i nærheten, kan du gå på kino, til konsert, å besøke og mange andre steder.

Ikke venter på en ny hypertensive krise

Når det verste er over, har blodtrykket tilbake til det normale, det bør huskes at utvinning etter hypertensiv krise vil ta ytterligere 5-7 dager, ellers vil konsekvensene av slike "vaskulære hendelser" ikke ta lang tid. En ny hypertensive krise er mulig som kan bli komplisert av en livstruende tilstand. I denne forbindelse bør pasienten følge følgende anbefalinger, hvor dagene må passere rolig og målrettet:

 • Ikke gjør plutselige bevegelser og minimer stress.
 • Å avbryte morgenjogger, en nattcomputer og tv-fighters;
 • Fullstendig eliminere saltet fra kostholdet, det vil si, gå til et saltfritt kosthold, beroligende selv at det er midlertidig, bare i en uke, og så ser du - og blir vant til det;
 • Begrens væskeinntaket, men det bør gjøres gradvis;
 • Ikke iver i hverdagen (på kjøkkenet og i hagen, ikke håndtere reparasjoner);
 • Ikke svar på noen omstendigheter som opphisser nervesystemet.
 • Unngå konflikter;
 • Ta antihypertensive legemidler foreskrevet av en lege
 • Ikke røyk eller ta alkohol.

Det ville være fint å gi deg selv rehabilitering etter en hypertensiv krise sanatoriumbehandling uten å endre klimatiske forhold. Eller si, å ta en tur for en uke eller to på det lokale apoteket riktig profil, hvor du kan slappe av, ta fysioterapi, fysioterapi å gjøre, gå for en massasje, og om kvelden en avslappet spasertur gjennom området.

Advar "katastrofen"

Forebygging av hypertensiv krise bør være rettet mot å forebygge det, spesielt for personer som allerede har arteriell hypertensjon:

 1. Overholdelse av regimet av arbeid, hvile og ernæring;
 2. Konstant inntak av legemidler som regulerer blodtrykk
 3. Eliminering av produkter som inneholder en stor mengde bordsalt;
 4. Behandling av osteokondrose av cervical ryggrad og andre tilknyttede sykdommer som bidrar til utvikling av hypertensjon;
 5. Massasje av kraftsonen, treningsbehandling;
 6. Periodisk behandling på sykehus;
 7. Sanatoriumbehandling i den vanlige klimasonen;
 8. Mottak av beroligende og beroligende stoffer;
 9. Anvendelse av tradisjonell medisin;
 10. Utelukkelse av sterk kaffe, alkohol og røyking.

Den hypertensive krisen kommer ofte når man ikke forventes i det hele tatt, så oppgaven med å forhindre denne ankomsten er ikke helt lett, men det er mulig. Og pasienten selv må først løse det. Hvis av hypertensjon, generelt, jeg har ingen steder å gå, men viser ikke det selv, hovedsakelig fordi antihypertensiva ikke tillater det å forutsi hypertensiv krise er høyst reell, og det betyr - for å hindre det.

Hypertensiv krise. Behandling, årsaker, symptomer, forebygging.

Den alvorligste sykdommen i kardiovaskulærsystemet er hypertensive krisen. Det kan oppstå både hos mennesker som lider av høyt blodtrykk, og i helt friske mennesker. Den hypertensiv krisens lumskhet består i konsekvensene, den mest triste som er dødelig utfall. Hva er det - den hypertensive krisen og hvordan å unngå det?

Definisjon av sykdom

En hypertonisk krise er et skarpt hopp til høye blodtrykksverdier - systolisk, diastolisk eller begge deler. Størrelsen på dette hoppet hos pasienter varierer avhengig av hvor mye trykket er normalt for dem. Typisk er lesingene av tonometeren 220 og over / 120 og over mm Hg. Kolonnen er klassifisert som en hypertensive krise. Behandling bør påbegynnes umiddelbart. Denne sykdommen hos hypotensive pasienter manifesterer seg imidlertid også ved lavere verdier av tonometeren, for eksempel 160/110, og i noen tilfeller til og med 140/100. Det er krise på grunn av brudd i systemet for regulering av trykk. Arterioler (kobling mellom arterier og kapillærer) av flere grunner kramper spasmer. De smalter og ikke "holder opp" med blodutslipp i hjertet, noe som medfører at arbeidet i hjertemusklene og blodstrømmen brytes. Interne organer som ikke mottar ferskt blod til tiden og i riktig mengde dekker hypoksi, noe som fører til iskemi (anemi) utvikler, noe som fører til irreversible forstyrrelser. Spesielt farlig er iskemi av hjerte og hjerne.

Typer av hypertensiv krise

Det er ukomplisert og komplisert hypertensive krise, hvis behandling er spesielt viktig for å begynne uten forsinkelse. Ukomplisert trykk gir et skarpt hopp, men hjernen, hjernen, nyrene og fartøyene til fundusen er ikke skadet.

Med en komplisert krise blir arbeidet i målorganene forstyrret, noe som kan føre til pasientens død. Dette gjelder spesielt for pasienter med ondartede trykkformer. I tillegg skiller:

 • Eukinetisk krise, hvor både øvre og nedre trykk øker.
 • Hyperkinetisk krise, hvor bare det øvre, såkalte systoliske trykket stiger.
 • Hypokinetisk krise, hvor bare det nedre henholdsvis diastoliske trykket stiger. Denne typen krise er farlig fordi den utvikler sakte. Pasientene er sakte å ta tiltak, noe som ytterligere kompliserer behandlingen.

symptomer

En hvilken som helst type hypertensive krise er bestemt av følgende morbide forhold:

 • et skarpt trykkhopp;
 • alvorlig (noen ganger bankende) hodepine;
 • kvalme, noen ganger til oppkast;
 • svakhet, sløvhet (noen ganger besvimelse);
 • en sterk chill (i noen pasienter, bokstavelig talt slår tannen ikke tannen til tross for en haug med tepper);
 • endring av hudfarge;
 • døvhet eller ringing i ørene;
 • blinker før øynene "flyr" eller en skarp forringelse av synet på grunn av en svulst i papillene i optisk nerve;
 • pusteproblemer, brystsmerter
 • kramper, lammelse.

Pasienten kan ikke ha alle de ovennevnte symptomene, så bare legen skal diagnostisere en "hypertensive krise", hvis behandling er foreskrevet i henhold til kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Hvilke forhold kompliserer manifestasjonen av sykdommen?

Hypertensive krisen er klassifisert som komplisert hvis pasienten har:

 • hjernesykdommer som ikke er forbundet med betennelse (infeksjon, traumer, forgiftning, alkoholforgiftning, beriberi);
 • cerebral iskemi;
 • koronar syndrom (angina pectoris, utvikling av hjerteets iskemi);
 • eksfolierende aneurisme (dilatasjon) av aorta; Dette er den farligste hypertensive krisen, behandlingen skal begynne om noen få minutter;
 • feokromocytom;
 • trykk hopp etter å ha tatt narkotika;
 • hos postoperative pasienter;
 • hjerne traumer ledsaget av blødninger;
 • eclampsia (et hopp i press hos gravide og bare de som fødte);
 • svangerskapsforgiftning.

Årsaker og konsekvenser av hypertensiv krise

Den hypertensive krisen (eller hypertensive krisen), dessverre, har en elefantisme til å gå tilbake. Årsaker til utseendet:

 • nervøst stress;
 • nervøs utmattelse;
 • ugunstige værforhold
 • tar store doser alkohol;
 • narkotikabruk;
 • Den konstante bruken av sterkt salte matvarer;
 • psykisk og fysisk traumer;
 • forverring av noen kroniske sykdommer;
 • avskaffelse av trykkreduserende midler.

Personer med Connes syndrom, Reilly-Dey, Penfield, Page, samt å ha et slag eller hjerteinfarkt, har stor risiko for at en hypertensiv krise kan oppstå. Konsekvensene av denne sykdommen er som følger:

 • synsforstyrrelse opp til totalt tap (retinopati);
 • arytmi;
 • hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • nyresvikt
 • hevelse i lungene og / eller hjernen;
 • ødeleggelse av erytrocytter (hemolytisk anemi);
 • døden.

Behandling og forebygging

For å behandle en hypertonisk krise må du begynne med en nøyaktig måling av trykk og opprette en fullstendig hvilepause. Den andre nødvendige handlingen er en lege ringer. Med en komplisert hypertensive krise er sykehusinnleggelse obligatorisk. Pasienter med parenteral (injeksjoner) får legemidlet "Enalaprilat", bortsett fra tilfeller av hjerteinfarkt. Også bruke "nitroglyserin" medisiner "Metroprol", "Esmolol", "Fentolamin" "hydralazin" antipsykotika, "labetalol" alfa- og beta andrenoblokatory, "Clonidine" og andre. Behandlingsordningen bestemmes av legen. Senking av trykket er nødvendig i flere stadier. Først 25% av maksimumsverdien, deretter i 7-8 timer, til en verdi på 160/100 mm Hg. kolonnen.

Forebygging av sykdommen er:

 • riktig diett med redusert inntak av salt og produkter som fører til fedme;
 • moderat fysisk aktivitet, fremmer styrken av nervesystemet og systemet i hjertet og blodkarene;
 • balansert modus på dagen;
 • minimum alkoholforbruk eller total avslag
 • liv uten rusmidler og røyking;
 • kontroll over blodtrykket ditt
 • behandling av samtidige sykdommer
 • Overholdelse av forskrifter fra en lege for behandling av hypertensjon.

På fabrikker og i førstehjelpsutstyret bør det alltid være slike legemidler som Nitroglycerin, Corvalol, Valocordin.

Les Mer Om Fartøyene