Dystonisk type REG

Rheoencephalography (REG) - en fremgangsmåte for høyfrekvent studie basert på en mild elektrisk effekt på de aktuelle områder av hjernen, ved hjelp av en spesiell enhet - rheograph. Denne diagnostiske metoden lar deg nøye studere funksjonaliteten, samt identifisere sykdommer og patologiske abnormiteter i hjernens kar.

Faktisk er REG opptak av bølger som oppstår når blod fylles i visse områder av hjernen og viser den generelle responsen til det vaskulære systemet til denne prosessen. Fra dataene oppnådd en spesialist i diagnose, som studerer bølger svingning fra normal indikatorer, deres reaksjon på prøve med en funksjonell belastning, og gjør deretter en konklusjon om tilstanden av karene som er ansvarlige for cerebral sirkulasjon.

Kjennetegn ved bølger

Det finnes flere typer rheoencefalografiske bølger:

 • Dystonisk type REG - det er preget av en problematisk utstrømning av blod og en konstant forandring i tonen i fartøyene med en overvekt av reduserte indekser og en svak pulsfylling.
 • Angiodistonichesky type - i dette tilfellet, markert svekkelse av vaskulær tone skjer mot abnormaliteter i strukturen av fartøyet vegger, noe som fører til reduksjon av deres elastisitet og svekke blodstrømmen i en viss del av separasjons arterie grenene til lavere orden nivå anastomoser med nabo arterier.
 • Hypertensiv type - preget av en stabil økt tone i de ledende karene mot bakgrunnen av hindret venøs utstrømning.

Typen rheoencefalografi er ikke en diagnose. Men på grunnlag av å dechifisere slike endringer og andre diagnostiske prosedyrer, kan den sanne årsaken til patologiske abnormiteter identifiseres, og bare da kan den riktige konklusjonen bli gjort.

En viss egenskap for bølger kan tilsvare visse avvik:

 • cerebral aterosklerose - en mild vibrasjon blir observert, skarpe topper og eventuelle andre bølger er fraværende;
 • kritisk aterosklerotisk vaskulær skade - REG-bølge er tydelig uttrykt, hovedsakelig kuppet;
 • redusert arteriell tone - bølgesvingninger økes, stigningen er skarp, toppunktet er skarpt, den stigende bølgelinjen (anakroca) forkortes;
 • økt arteriell tone - bølgeoscillasjoner reduseres, en anakral er langstrakt, toppunktet er forskjøvet, ytterligere bølger er til stede;
 • vaskulær dystoni - svingninger representert av flytende tenner, på nedstigningslinjen (katakorte), det er flere bølger;
 • vanskelig blodstrøm - lengden på den nedstigende bølgen økes, før neste syklus er det et stort antall grunne bølger;
 • angiospasm - bølgen på toppen har en avrundet form.

Nøkkelbegreper

Anakotisk er en økning i den første delen av bølgen, som reflekterer dilatasjonen av aortavegg og store arterier med en økning i arterielt trykk i systolfasen. Hun rusker skarpt og litt avrundet på toppen.

En kataktro er en synkende del av en bølge som reflekterer en reduksjon av blodtrykket med diastol og forsyner forsiktig ned. Inzisura - i dette tilfellet ligger bølgelinjen midt i midten. Det etterfølges av en liten ekstra bølge, deretter ned og en ny spole begynner.

Dicrotic tann - dette er en ekstra bølge av den nedadgående eller oppadstigende del av bølgen, som har en mindre svingning bredde enn hoveddelen av notene på bakgrunn av en moderat nedgang i tonen av veggene i store arterier. Legen evaluerer bølgefrekvensen, karakteren av konstruksjonen av toppene, utseendet, plasseringen og dybden av standardbølger, og studerer også tilstedeværelsen av flere bølger.

Indikasjoner for REG

For å utføre rheoencefalografi bør det være en indikasjon, men det kan også utføres for forebyggende bruk hos eldre. Dette skyldes det faktum at i en slik pasientkategori reduseres karbens elastisitet og de ulike medfølgende sykdommene utvikles dynamisk.

Indikasjoner for REG er svimmelhet (periodisk, permanent og endring av kroppsstilling), en akutt reaksjon av organismen til forandringer i været, epilepsi eller en historie av ryggsmerter.

Listen fortsetter til vanlig smerter i hodet eller tinnitus, vaskulær dystoni (VVD forskjellig type), en stabil hypertensjon, hypertensjon eller hypotoniske kriser, kolesteroldannelse i veggene av cerebrale blodkar, nedsatt syn og hørsel. Det handler også om forverring av hukommelse, hodeskader og hodeskader, predisponering for dannelse av blodpropper, mistanke om utvikling av iskemi og slag, dårlig arvelighet.

Ved behandling av hjernesykdommer på et tidlig stadium kan et kvalifisert transkripsjon av REG være av uvurderlig hjelp. Tidlig diagnose gjør det ikke bare mulig å unngå stroke, men også etter å ha sett problemområder, å velge slik støttende terapi som vil forbedre hjernen i mange år.

Hvordan utføres prosedyren

REG av hodet utføres ved hjelp av en rheograph, som kan ha fra 2 til 6 kanaler. Flerkanalige apparater tillater å utforske et stort område, å være oppmerksom på flere vaskulære bassenger, og dermed løse flere problemer samtidig.

Rheoencefalografi er som følger:

 1. Pasienten blir bedt om å sitte på sofaen horisontalt eller på en spesiell sittestol. Han burde være komfortabel, noe irritasjon som forårsaker ubehag bør utelukkes.
 2. På hodet påkalle spesielle elektroder, som er metallplater, men tidligere blir de behandlet med en kontaktgel.
 3. Festingen av elektrodene tilsvarer de stedene hvor hjernestrukturer skal undersøkes. Hvis diagnostikeren er interessert i å undersøke den indre halspulsåren, plasseres elektrodene på broen i nesen og mastoid-prosessen. Hvis undersøkelsen er utsatt for en ekstern halspulsår, er platene festet foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (den tidsmessige arteriepassasjen).
 4. Dataene som ble oppnådd under diagnoseprosessen, er registrert på et papirbånd, som ved et EKG.

I tillegg kan ulike tester gjøres for å avklare situasjonen. Pasienten blir spurt flere ganger for å holde pusten hans for en kort stund, eller tvert imot blir de bedt om å puste veldig raskt og dypt for hyperventilering. Ortostatisk test kan også utføres - pasienten kroker, reiser seg, gjør hodet eller hele kroppen tiltet.

Noen ganger er medisiner brukt - en test med nitroglyserin. Som regel blir sublingual (under tungen) tatt en liten dose medikament. Når stoffet begynner å virke, gjenopptas prosedyren. Imidlertid er REG med en slik test kontraindisert i hjertehypotensjon, glaukom eller intoleranse overfor pasienten med nitroglyserin.

REG i pediatri

Det skjer at rheoencefalografi (REG) er forvirret med elektroencefalografi (EEG). Dette skyldes det faktum at for begge studier ty til å plassere elektroder på pasientens hode. Men EEG studerer den funksjonelle tilstanden til hjernen, og REG registrerer tilstanden til blodstrøm og fartøy, og vurderer også deres evne til å begrense og utvide seg.

REG gjør at spesialisten kan studere fartøyets tone, elasticiteten til veggene, hastigheten som blodet kommer inn i, deres oppførsel under forskjellige belastninger og utstrømningen av blod fra hodet. Dette er en viktig prosedyre ved tidlig diagnose av ulike nevrologiske sykdommer. Indikasjoner for å utføre REG i barns praksis:

 • hyppige klager av barnet for smerte i hodet, tinnitus, svimmelhet;
 • Trykkforskjeller på bakgrunn av en av typen VSD;
 • intrakranial hypertensjon;
 • hypertensive krise;
 • å bestemme viskositeten og blodstrømningshastigheten;
 • arvelig disposisjon til sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Faser av prosedyren er ikke mye forskjellig fra REG hos voksne. Men hovedproblemet i barn er barns hyperaktivitet og manglende evne til å forbli i rolige omgivelser for en stund. I denne forbindelse, når du undersøker spedbarn, utføres REG ved å injisere barnet i en tilstand av fysiologisk søvn 1-2 timer etter fødselen. Prosedyrens varighet, som regel, overskrider ikke 30 minutter.

Barnelærer benytter seg ofte til rheoencefalografi for å identifisere årsakene til ulike vegetative lidelser hos pasienter. Blant de vanligste registrerte patologiene hos barn, observeres vegetativ-vaskulær dystoni. Den dystoniske typen REG krever ubalanse i tonebalansen mellom det sympatiske og parasympatiske nervesystemet.

Fordeler og ulemper ved REG

Til tross for at REG regnes som en utdatert diagnosemetode, har den en rekke ubestridelige fordeler:

 • Mulighet for å gjenta prosedyren ubegrenset antall ganger, i lys av absolutt sikkerhet for pasienten;
 • en enkel teknikk for å utføre manipulering;
 • Kompakthet av utstyret gjør det mulig å foreta undersøkelser i alle lokaler;
 • transkripsjonen av REG er ikke tidkrevende, pasienten behøver ikke å vente lenge på et svar.

Ulempene ved denne prosedyren er:

 • Diagnostisk verdi av en slik undersøkelse er ubetydelig og mye dårligere enn moderne metoder;
 • det er ingen måte å direkte måle blodstrømmen;
 • Det er umulig å fastslå årsaken til hjernesirkulasjonsforstyrrelser.

Det er mer pålitelige moderne metoder for å diagnostisere hjernens sykdommer - CT, MR. Til tross for at de koster pasienter både økonomisk og konsekvensmessig, erstattet de nesten helt REG fra prioritet blant nevrologer og nevrokirurger. Men i barnas praksis, for gjenkjenning av mindre patologier, er REG fortsatt populært.

Hva er rheoencephalography eller REG av cerebral vessels - vitnesbyrd om studien, prosedyren, tolkningen av resultatene

Hvorfor har jeg vondt i halsen og øret, og hvordan å behandle et symptom

Årsaker og behandling av kløe i ørene

Hvorfor har øre og nakke skadet meg?

Hvorfor gjør det vondt i ett øre

Hvorfor skyter det i øret og hvordan å behandle ørepine?

I artikkelen diskuterer vi REG av cerebral fartøy. Vi snakker om essensen av metode som kan sees fra undersøkelsen, indikasjoner og kontraindikasjoner, tips om hvordan å forberede prosedyren. Du vil finne ut hva er trinnene i prosedyren, som du trenger funksjonelle tester, funksjonene ved å gjennomføre en undersøkelse hos barn.

Essensen av metoden

Takket være REG, finner vi brudd i blodet i hjernen. Metoden er basert på forskjellen mellom kroppsvev og blods elektriske ledningsevne.

En variabel lavfrekvent strøm går gjennom hjernevævet. Apparatrheograph registrerer sin elektriske motstand, som direkte avhenger av hastigheten på blodstrømmen i karene.

Hva er sett i REG

Resultatet av undersøkelsen er detaljert informasjon om følgende:

 • vaskulær tone;
 • elasticiteten til veggene på fartøyene;
 • intensitet av blodstrømmen;
 • vaskulær reaktivitet når du snu eller vippe hodet;
 • hastighet av venøs utstrømning av blod fra kranialhulen
 • tilstedeværelse av kolesterolvekst;
 • blødning i hjernevevet eller hans posttraumatiske skade;
 • predisposisjon til utseendet av blodpropper inne i karene;
 • økt intrakranielt trykk;
 • sikkerhetsblodstrøm ("forbigående" måte for blodstrøm).

Basert på dataene kan sykdommen diagnostiseres og graden av alvorlighetsgrad vurderes.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Eldre, rheoencefalografi er foreskrevet for forebygging, siden det er risiko for aldersrelatert reduksjon i vaskulær elastisitet.

Hele resten av hjernen REG bør tas når:

 • ofte svimmel, inkludert øyeblikk, hvis du stiger abrupt;
 • vær avhengighet;
 • symptomer på slike sykdommer som osteokondrose eller epilepsi;
 • forstyrrer støyen i ørene, går ikke gjennom hodepine;
 • skadet nakkeområde;
 • forverring av syn, hørsel, tap av minne;
 • bekymret for søvnløshet;
 • diagnostisert hypertensjon, kolesterol "plaques" på veggene, vegetovaskulær dystoni.

Også, rheoencefalografi er nødvendig for å kontrollere cerebral sirkulasjon etter operasjon eller etter en hjerneskade.

Kontraindikasjoner for REG er:

 • Sår og andre hudskader på stedet der elektroder påføres;
 • nektelse av pasienten fra prosedyren
 • De første månedene av livet til barnet (unøyaktige avlesninger av enheten)
 • bakterielle, parasittiske sykdommer i huden og håret i stedet for tilkobling av elektroder, nederlag av sopp natur.

I det hele tatt betraktes prosedyren som sikker, smertefri, hypoallergen. Det kan gjøres selv for gravide og barn.

Anbefalinger for opplæring

 • For en dag, utelukke bruk av narkotika som påvirker blodsirkulasjonen.
 • I 3 timer bør du ikke røyke.
 • 15 minutter før opptaket starter, trenger du en pause eller en hvile.

Faser av prosedyren

Eksamen varer i alt 20-25 minutter. For å ta opp signaler, brukes en rheografi med flere kanaler. Jo flere kanaler, jo bredere dekker studien (antall hjernegrupper).

 1. Pasienten sitter på sofaen. Om nødvendig kan han ligge ned (for pasienter som er foreskrevet sengereste). Dette påvirker ikke opptaket.
 2. Spesielle metallelektroder behandles med sammensetningen for å hindre hudirritasjon og festes til hodet. Plate festepunkter er avhengige av forskningsavdelingen: I området over øyenbrynene, mellom kinnbenet og øret, blir den ytre delen av halspulsåren analysert; på nesebroen og i området bak hodet bak øret - den indre delen av halspulsåren; i okkipitale tuberkler - vertebrale arterier.
 3. Dataene fra elektrodene løser enheten og reflekterer dem på båndet. Pasienten sitter, lukker øynene, for ikke å forvride resultatet på grunn av ytre stimuli.

Under undersøkelsen snakker legen med pasienten, slik at han ikke er nervøs på grunn av den uvanlige situasjonen, og fartøyene til slutt ikke smalte ned. Legen spør også om å gjøre en fysisk trening (sving, beveg, hold pusten), raffinering av diagnosen ved reaksjonen av fartøyene til denne bevegelsen.

Funksjonsprøver

For å øke informativ verdien av REG, bruk funksjonstester. For å gjøre dette, ta nitroglycerin tyggegummi, koffein, euphyllin, etc. Pasienten tar et av stoffene, og han virker på vaskulær veggen. Som et resultat endres amplituden til REG-bølger, og doktoren vurderer naturen til hjernens patologier. For eksempel, med en liten grad av økning i REG-bølgen, skyldes skade organisk natur.

Dekoding av REG

Resultatet av arbeidet til rheografen er de sykliske kurver som skrives ut på et papirbånd. Hver syklus er en indikasjon som ble registrert for 1 hjerteslag.

Hver kurve har en skråning og amplitude som et elektrokardiogram. En stigende del med en avrundet apex kalles en anakrotisk, en jevn nedstigende linje er en katakroper, og linjen mellom de to andre er et snitt.

En lege som har fått spesiell opplæring i dechiffrering av data om rheoencefalografi analyserer de sykliske kurver.

 • Finn ut pasientens alder for å bestemme hvilken norm som er karakteristisk for tonen og tilstanden til fartøyets elastisitet - hos eldre og unge er de forskjellige.
 • Det kontrollerer regelmessigheten til de sykliske kurver, karakteren av rundingen av kryssene, beskriver de avtagende og stigende linjene, bestemmer hvor snittet er og om det er flere bølger.

Typer av REG og hva de mener

Det endelige resultatet av rheoencefalografi er doktors konklusjon om hvor nær blodkarene er normen.

For å beskrive deres tilstand brukes en av tre typer REG:

 • Dystonisk visning - det er preget av konstante endringer i fartøyens tone, en hypoton med en komplisert utstrømning av venøst ​​blod råder;
 • Angiodystonisk utseende - Forstyrret vaskulær tone blir observert på grunn av mangler i veggkonstruksjonen, noe som reduserer elastisiteten og gjør blodtilførsel på visse steder i hjernen vanskelig.
 • Hypertonisk visning - hypertensjonen av de ledende karene dominerer med samtidig vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod.

Typer av REG bidrar til å diagnostisere patologi, men de kan ikke kalles en sykdom som sådan. Dette er bare symptomer.

Funksjoner hos barn

Et viktig trekk ved rheoencefalografi for barn er fullstendig immobilitet, noe som er vanskelig for en liten pasient å observere. Barnet begynner å bevege seg, åpner øynene, noe som kan forvride resultatene. I dette tilfellet anbefaler leger:

 • Barn under 1 år bør bringes om et par timer etter fødselen (i hvilemodus).
 • Barn eldre enn 1 år for å utføre pedagogisk arbeid, forklarer barnet trinnene i prosedyren og overbevise om at de ikke trenger å sitte lenge.

Som er bedre - REG, UZDG eller EEG

Hvis vi sammenligner rheoencefalografi med ultralyd, blir resultatene like informative.

 • REG vurderer fartøyets funksjonalitet.
 • Ultralyddopplerografi av hjernen (eller UZDG) bestemmer diameteren og lumen av fartøyene, bevegelseshastigheten og retningen av blodstrømmen.

Det vil si at UZDG og REG er komplementære, da begge gjør en vaskulær evaluering av hjernen. Valget i en eller annen retning avhenger av legenes avtale, samt tilgjengeligheten av tjenesten. Ultralyddopplerografi er mer moderne og krever dyrt utstyr, som ikke er tilgjengelig for noen klinikk.

REG og EEG er to separate studier. Hvis rheoencefalogen registrerer brudd i blodtilførselen til hjernen, studerer elektroensfalografi den elektriske aktiviteten til nevronene.

Naturligvis inneholder encefalogrammet også spor av blodstrømforstyrrelser hvis problemet har vart i lang tid. REG er imidlertid mer informativ. Oftest er EEG vant til å gjenkjenne konvulsive syndrom og symptomer på epilepsi. Det vil si at valget mellom EEG og REG ikke er verdt det - alt avhenger av sykdommens art og legens ordinering.

Hva å huske

For å gjøre REG av cerebral fartøy, bør det være symptomer:

 • svimmelhet og meteosensitivitet
 • langvarig hodepine, minne og synshemming;
 • de overførte sykdommene, som et hjerteinfarkt, slag eller mistanke om disse sykdommene, samt aterosklerose av kar, vegetarvaskulær dystoni.

For REG å passere uten forvrengning, trenger du:

 • slapp av, gi opp medisin og røyking før forskning;
 • å oppfylle forespørsler fra legen - å lyve, uten å bevege seg, eller å bevege seg på en bestemt måte for å få et komplett bilde av sykdommen;
 • Forbered barnet i 20 minutter for å sitte stille.

For å velge mellom REG, EEG og UZDG, bør du:

 1. Bestem type hjernestudie: karene undersøkes med ultralyddoppler og rheografi, og aktiviteten til nevroner studeres med EEG;
 2. Finn ut kostnadene og tilgjengeligheten til tjenesten: REG er gjort mye oftere, og UZDG anses som en kostbar prosedyre.

Se deg i neste artikkel!

Hva å lese

Vennligst støtte prosjektet - fortell oss om oss

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

REG (rheoencephalography) av hjernen: normer og tolkning av resultatene av studien av hodene i hodet

Hjertens patologi sparer ikke voksne eller barn. En rettidig diagnostisert sykdom, samt kompetent behandling, vil unngå alvorlige komplikasjoner, bevare pasientens livskvalitet og til og med livet selv.

Diagnose ved hjelp av REG av cerebral fartøy eller rheoenzelography er en av de mest informative, tidsbestemte metoden. Takket være ham øker muligheten for rettidig hjelp til pasienten og sannsynligheten for komplikasjoner av den underliggende sykdommen minker.

Hva er metoden for reografi?

REG - hva er det?

Studien av tilstanden til karene i andre deler av kroppen har et annet navn:

 • reogenøkografi - diagnostiserer leveren;
 • reovasography - fartøy av ekstremiteter;
 • Rheokardiografi - fungerer med hjertets tilstand;
 • reopulmonografi - gir karakteristisk for tilstanden til lungene.

Det finnes andre varianter av reografi. For å studere blodtilførselen til hjernen under rheoencefalografi, brukes spesialutstyr (apparat kalt en rheografi). Vanligvis er det et prefiks for annet flerkanalsutstyr: enheter for fjerning av EKG, polygraph. Dens "hjerte" er en høyfrekvent generator. Rheografen lar deg registrere et reogram (grafisk visning av mottatte data). Interaksjon med de undersøkte områdene av kroppen skjer ved hjelp av metallelektroder - de er plassert på et hudområde som er blitt avfettet med alkoholoppløsning på forhånd. Forbedret kontakt oppnås ved å bruke en fysiologisk saltvannsfugtig pakning. To elektroder brukes til å studere blodstrømmen til et enkelt sted: den første er lokalisert på begynnelsen av siden, den andre på slutten.

Prosedyren til REG er lik EEG: elektroder er også festet til pasientens hode, som leser dataene fra blodfyllingen av hjernen

REG som en undersøkelsesmetode

Rheoencephalography, som en metode for å undersøke blodtilførselen til de strukturer i hjernen, er en sikker, ikke-invasiv måte for å få informasjon om den elastisitet og tonen i den vaskulære veggen av blodkarene til hjernen. REG hjernen lar deg også bestemme blodfyllingen av hjernens individuelle strukturer. I nærvær av vaskulær lesjon avsløres plasseringen og størrelsen.

Med rheoencephalography kan oppnå meningsfylte data nærvær i en pasient av vaskulære sykdommer, er denne metoden meget informative om cerebral arteriosklerose, slag, vertebrobasilær insuffisiens. Undersøkelse av staten blodkar bruke REG gjør det mulig å etablere den egentlige årsaken encefalopati (hodepine).

Informativiteten til REG kan økes ved å utføre funksjonstester. De vanligste prøvene er nitroglyserin og nikotin. De tillater oss å evaluere skjemaet av hjerneskade:

Hvis, etter å ha tatt nitroglyserin, er amplitude av REG-bølgen ikke tilstrekkelig økt - dette indikerer "organisk". Funksjonstester brukes til å vurdere tilstanden til vertebrale arterier, noe som tyder på en endring i hodeposisjonen.

I tillegg til å utføre medisinske tester, kan pasientene bli bedt om å endre hodeposisjonen for å kontrollere vertebrale arterier

REG av blodkar og ultralyd perfekt utfyller hverandre. Avhengig av situasjonen blir preferanse gitt til den ene eller den andre av dem. Diagnose ved hjelp av REG lar deg vurdere tilstanden til både store fartøy og små. Men i mange tilfeller er REG bare en ekstra metode for undersøkelse. For eksempel brukes denne metoden for å studere tilstanden av hjernen ofte i forbindelse med EEG. Og EEG er fortsatt den viktigste diagnostiske metoden. Hva er EEG og hvorfor REG er bare en "pick-up metode"?

REG og EEG er to sider av samme mynt

I noen tilfeller, for påvisning av hjernepatologi, er det gitt fortrinn til EEG - for eksempel i epilepsi. Bruk enten denne studien som hoved, supplere den med studier som tillater oss å studere fartøyets tilstand. EEG er i stand til å oppdage flere patologier enn rheoencefalografi. EEG er en oversikt over hjernens elektriske aktivitet. Aktiviteten til nevroner registreres ved hjelp av elektroder som er festet på pasientens hode.

Begrunnelsen for EEG er en spontan tap av bevissthet, hodepine, som ikke kan fjernes ved hjelp av medisiner, søvnproblemer, vestibulopathy og overdreven tretthet, mistenkt psykisk utviklingshemning og epilepsi barn. Denne studien lar deg også overvåke pågående behandling. Spørsmålet om hvilken diagnostisk prosedyre som er best er ikke helt korrekt.

Hvordan utføres forskningen

Prosedyren for undersøkelsen er ikke veldig komplisert, men for suksess og objektivitet av forskningen må det overholdes flere regler. For det første skal pasienten være rolig. Han trenger å sitte eller ligge, lukke øynene og prøve å slappe av, ikke bare fysisk, men også moralsk. Rolig må observeres gjennom hele prosessen med rheoencefalografi. Før prosedyren skal du bruke 15-30 minutter i en rolig tilstand, og hvis pasienten lider av røyking, minst 2 timer for prosedyren, må du avstå fra å røyke. Narkotika som kan påvirke tonene i karene, kan heller ikke tas før studien ved hjelp av rheoencefalografi.

Hele løpet av undersøkelsen er enkelt å banalisere. Nettsteder i hodebunnen blir avfettet med alkohol, da er de festet med elektroder. I undersøkelsesprosessen kan lege-diagnostikeren be patienten om å gjøre hodebevegelser eller forandre kroppens stilling.

Til resultatet av studien ble ikke forvrengt, må pasienten være i et avslappet humør, slapp av

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Utvalget av sykdommer som reforfalskografi kan foreskrives på, er ganske bredt. REG av cerebral fartøy er foreskrevet:

 • med skader (blåmerker, hjernerystelser, craniocerebrale skader);
 • encefalopati;
 • ischemi
 • vestibulopathy;
 • meteorologisk følsomhet;
 • migrene og migrene-lignende forhold;
 • vertebral arteriesyndrom;
 • med mistanke om diabetisk mikroangiopati;
 • med nedsatt hørsel
 • VSD, NDC;
 • hypertensjon;
 • med økt intrakranielt trykk;
 • Parkinsons sykdom;
 • svulster i hypofysen;
 • kognitive forstyrrelser;
 • og en rekke andre patologiske vaskulære endringer.

Absolutt kontraindikasjonsprosedyre har ikke. Relativ er:

 • den nyfødte perioden
 • skade på huden på applikasjonsstedet for elektroder;
 • Kategorisk nektelse av pasienten til å utføre prosedyren
 • hud- og hudsykdommer i tilknytning til elektroder - bakteriell, parasittisk eller soppfarge.

Beskrivelse av undersøkelsesresultatet

Studien av blodtilførselen til hodet ved hjelp av REG er en enkel prosedyre, men for å dechiffrere resultatene krever spesialopplæring og ferdigheter. Derfor kan kun en spesialist diagnostisere og korrelere endringer i reogrammet med mulige patologier i det vaskulære systemet. Ved å analysere dataene innhentet diagnostikeren undersøker variasjoner i bølgeamplituden av en feil, reaksjons REG-bølgen på funksjonstester og avsluttes på vanlig måte eller vaskulære patologier, tilføre blod til hjernen. REG-bølgen har flere typer. Vanlige typer er:

 • hypertonisk type - preget av vedvarende hypertensjon av blodkarets blodvegg som gir blod til hjernen, og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra hjernekonstruksjonene;
 • dystonisk type - brudd av vaskulær tone, som er kjennetegnet ved vanlige endringer - for eksempel kan råde hypertone, kombinert med en lav pulstrykk, venøs stasis kan oppstå;
 • angiodistonichesky er nær den forrige versjonen, er en karakteristisk forskjell tilstedeværelsen av en defekt i vaskemuren, noe som fører til en reduksjon i elastisitet og et brudd på blodtilførselen av individuelle hjernestrukturer.

Typen rheoencefalogram er ikke en diagnose. Kurven på kurvene viser bare de endringene som blodstrømmen påvirkes av. Og hva det skiller seg fra normen. Basert på tolkningen av disse endringene og dataene fra andre diagnostiske prosedyrer, kan legen etablere årsaken til lidelsen og gjøre en diagnose.

Hvor er det mulig å gjennomføre en undersøkelse?

Hvor er det mulig å passere eller finne sted REG? Du kan lage en undersøkelse i en rekke private klinikker som spesialiserer seg på vaskulær patologi eller sykdommer i hjernekonstruksjonene. Statlige medisinske institusjoner er også utstyrt med rheografer. Medisin i dag er tvetydig om denne diagnostiske undersøkelsesmetoden: Noen eksperter er fulle av skepsis, andre anser REG trolig den eneste måten å finne ut årsaken til menneskelig lidelse i visse sykdommer.

Hypertonisk type i REG: mulige årsaker og tolkning

Rheoencephalography (REG) - en moderne metode for å vurdere tilstanden av hjernen, basert på de elektriske egenskapene til nervesystemet. Denne prosedyren gjør det mulig for legen å identifisere abnormiteter i CNS hos pasienten, og først og fremst å vurdere tonen av karene og blodets aktivitet i dem. Ved forskjellige patologiske forhold, for eksempel med brudd på blodutstrømning, er det mulig hypertonisk type REG, som har karakteristiske trekk på reoensfalogrammet. Det er viktig å merke seg at bare den behandlende legen skal tolke resultatene. Ved forsøk på uavhengig diagnostisering er misbruk i formålet eller utnevnelsen mulig eller sannsynlig, det kan bli årsaken ikke bare forekomsten av bivirkninger fra preparater, men også å føre til rask sykdomsframgang.

Indikasjoner for REG

Rheoencefalografi administreres kun til pasienter i tilfeller der de har visse symptomer og sykdommer. I alle andre tilfeller vil studien ikke vise noen abnormiteter, og informasjonen vil ikke hjelpe legen med å avgjøre videre diagnostisk og terapeutisk taktikk.

REG utføres i nærvær av følgende tilstander:

 • hodepine av permanent karakter som ikke er forbundet med noen fysisk sykdom;
 • hypertensiv sykdom i lang tid;
 • vegetativ vaskulær dystoni av enhver type, både hos voksne og hos barn;
 • forbigående nevrologiske symptomer (visuell, hørselshemmede), reflekterende forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen, etc.

I slike situasjoner kan utførelsen av REG hjelpe legen å avsløre en nøyaktig diagnose, og også å velge den mest optimale behandlingen.

utførelse av handlinger

I komplekse diagnostiske situasjoner, når en lege får problemer med å diagnostisere, kan REG betydelig forenkle denne oppgaven. For dette er det nødvendig å utføre en korrekt studie på følgende protokoll:

 • Pasienten skal ta en horisontal posisjon for å sikre fullstendig komfort. I rommet hvor studien utføres, bør det ikke være noen irriterende, da de kan føre til endring i det resulterende mønsteret av hjernens aktivitet;
 • Spesielle elektroder som tillater overføring av svake strømpulser, plasseres på hodet på strengt utpekte steder. Elektroderens overflate må alltid smøres med en elektrisk ledende gel;
 • Under prosedyren bør pasienten ikke bekymre seg eller snakke, da dette kan forandre tonen i vaskulærsengen på grunn av økningen i aktiviteten til individuelle strukturer i sentralnervesystemet.

Den behandlende legen må nødvendigvis diskutere med pasienten i løpet av den kommende prosedyren for å unngå mulig forvrengning av resultatene.

Resultatene som ble oppnådd

Mange pasienter spør sin lege et spørsmål ved å identifisere en hypertonisk type REG, hva er det? For å få et svar, er det nødvendig å vurdere de viktigste varianter av forstyrrelsen av tonen i venøse og arterielle kar, som detekteres ved hjelp av rheoencefalografi.

Det er flere typer mønster av vaskulær tone i EEG:

 • dystoniske bølger som oppstår i de tilfellene når utstrømningen av blod gjennom venene er et brudd, men tonen av fartøyene senkes, og pulsfyllingen er svak;
 • angiodystoniske bølger forekommer under patologiske prosesser i den vaskulære sengen. Slike forandringer fører til det faktum at elastisiteten til arteriene er signifikant redusert, noe som er preget av vanskeligheter i blodstrømmen gjennom dem og utseendet av en karakteristisk type rheoencefalogram;
 • Den hypertoniske typen av bølger er karakteristisk for blodkar der høyt blodtrykk (hypertensjon) er kjent med en samtidig brudd på utstrømningen av blod gjennom venene.

En studie av REG er ikke nok til å gjøre en diagnose. Legen bør ta hensyn til både klinisk bilde av sykdommen og data fra andre laboratorie- og instrumentstudier.

Hypertonisk type REG

Hypertensjon i blodkar, assosiert med en økning i blodtrykket i dem, er preget av karakteristiske endringer på rheoencefalogrammet. Legen kan identifisere kaotiske linjer som ikke har noen vanlige trekk blant seg selv, med forskjellige former og størrelser av deres hjørner.

Et karakteristisk trekk ved en slik vaskulær dysfunksjon, ledsaget av en økning i tonen - fraværet av en rytme av utseendet av bølger.

Hvis hypertonisk type REG oppdages, bør den behandlende legen utføre en ytterligere nevrologisk undersøkelse eller henvise pasienten til en konsultasjon med en nevrolog. Som regel for å bestemme den umiddelbare årsaken til økt trykk inne i arteriene og brudd på venøs utstrømning, er det nødvendig å utføre angiografi eller magnetisk resonansbilder. Slike studier er helt sikre og tillater oss å vurdere tilstanden til vaskulærsengen i hjernen, så vel som tilstøtende CNS-strukturer.

REG er en moderne metode for å vurdere sentralnervesystemet, vaskulær hjerne. Identifikasjon av abnormiteter i rheoencefalogrammet i henhold til den hypertoniske typen, er en indikasjon på konsultasjon med nevrologen, med etterfølgende utnevnelse av ytterligere undersøkelsesmetoder. Basert på de oppnådde resultatene, utføres en diagnose, og ytterligere individuell behandling for pasienten velges.

Rheoencephalography of cerebral vessels (REG prosedyren)

Både barn og voksen kan ha hjernens patologi (GM). Men hvis sykdommen diagnostiseres i tide og personen får riktig behandling, er det høy sannsynlighet for at komplikasjoner ikke vil oppstå, og livskvaliteten vil bli bevart. Og i noen tilfeller er det mulig å redde livet selv.

Den mest pålitelige, og også meget informative måten å diagnostisere, er rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy. Denne prosedyren vil hjelpe i tide til å utpeke en egnet behandling, og dermed øke sjansene for at alvorlige komplikasjoner kan unngås.

REG av hjernen

En av de typene reografi er rheoencefalografi. Hva er rheoencefalografi? Den er basert på proporsjonal avhengighet av endringen i vevsbestandighet mot økningen i volumet av blodfyllingen av sonen som undersøkes. Denne studien er veldig informativ, og det lar deg vurdere tilstanden til legemet til GM.

Studier av tilstanden til karsystemet i andre deler av kroppen kalles forskjellig:

 • rheovasografi av blodårer - undersøkelse av beina i bein og hender
 • reopulmonografiya - Diagnose av tilstanden til lungens vaskulære system;
 • reogepatografiya - leverenes lever
 • rheocardiography Kardiovaskulær system av hjertemuskelen.

Under undersøkelsen ved hjelp av REG, forårsaker pasientens kropp ikke noen skade. I denne forbindelse anses denne metoden for forskning som den mest sparsomme. Denne metoden for forskning brukes til å diagnostisere en rekke patologier, og den kan også brukes til forebyggende formål. Ofte brukes REG til cerebral fartøy til å utføre en undersøkelse hos eldre, da kjennetegnene til det vaskulære systemet på grunn av alder de gjennomgår endringer.

Positive aspekter av rheoencephalography av hodet:

 1. Utstyr med høy pris, for å utføre en slik prosedyre er ikke nødvendig.
 2. Enkel undersøkelse av hodet, siden en separat enhet brukes til å lese aktiviteten til store fartøy.
 3. En ganske tilgjengelig prosedyre.

For å undersøke den nyfødte babyen, brukes den ofte av REG. Takket være resultatene, vil legen kunne vurdere utførelsen av babyens hjerne etter at han er født, og også i løpet av det første året i sitt liv. Hvis vaskulærsystemet er i en normal tilstand, så er bølgelamplituden liten, anakrotisk er lang, bør snittet generelt ikke være.

Det er de legene som er sikre på at REG er en langt forældet og ineffektiv forskningsmetode, som er lite informativ og unøyaktig hvis den sammenlignes med ultralyd Doppler eller med datamaskin eller magnetisk resonansavbildning. Det er viss sannhet i dette, men REG kan i noen tilfeller redde pasientens liv, da legen raskt kan vurdere tilstanden til GM og foreskrive nødvendig behandling. I denne forbindelse brukes rehabilitasjonslære fra legen og til denne dagen relativt ofte.

Når REG vises

Denne undersøkelsesmetoden kan bidra til å identifisere tilstedeværelsen av fartøy i hjernen som har fått skade. REG brukes ofte til undersøkelse i disse sykdommene:

 • hjernerystelse i hjernen;
 • slag og pre-stroke tilstand;
 • adenom i hypofysen;
 • blåmerker;
 • hjernens iskemi
 • vegetovaskulær dystoni;
 • aterosklerose av GM-fartøyene;
 • vertebro-basilær insuffisiens.

Også en indikasjon på utnevnelsen av rheoencefalografi kan være traumer på hodet og tilstedeværelsen av følgende symptomer:

 • ofte gjentatt smertefulle opplevelser i hodet;
 • støy i ørene;
 • tap av minne eller forverring
 • følsomhet for værendringer;
 • forverring av visjonen;
 • svimmelhet;
 • desorientering (observert hvis kroppen endrer sin stilling dramatisk);
 • reduksjon i effektivitet (intellektuell);
 • besvimelse.

Også denne prosedyren er ofte tildelt etter magnetisk resonans avbildning av hjernen For å kunne se bildet var sykdommen mer komplett.

Slik forbereder du riktig REG

 1. Ikke bekymre deg. For å utføre en slik studie er det ikke nødvendig å lage injeksjoner, snitt og det anses absolutt ufarlig. Det brukes til og med for undersøkelse av nyfødte barn.
 2. Ikke glem håndkleet. De må bruke etter prosedyren, tørke en spesiell gel.
 3. Ikke vær nervøs og tenk opp de mest forferdelige diagnosene. Denne oppførselen er som regel typisk for det kvinnelige kjønn.

Hvordan utføres rheoencefalografi?

Det kreves et spesielt innspillingsinstrument (rheograf) for prosedyren. Sekvensen med å utføre REG er ganske enkelt. I utgangspunktet tar pasienten en komfortabel stilling for ham (ligger eller sitter), og lukker deretter øyelokkene. For at følsomheten til enheten skal være høy, bruker spesialisten en spesiell gel til mottaksdelen av elektrodene, som er en slags leder. Etter dette har spesialisten en spesiell hette på pasientens hode, som elektrodene befinner seg på, de kan se ut som metallplater atskilt fra hverandre, som kun er festet på steder som krever undersøkelse, et bånd av gummi.

Når undersøkelsen begynner, strømmer en lysstrøm gjennom elektrodene. Dette vil registrere resistansen til GM. Etter ferdigstillelse av prosedyren vil disse indikasjonene bli deklarert av en spesialist. En slik studie, med godt arbeid av medisinsk personell, gir ikke pasienten ubehagelige opplevelser eller smerter.

Det er imidlertid ett problem med å utføre REG. Saken er at pasienten som regel er i en stressende tilstand, som sterke erfaringer i forbindelse med den gjennomførte inspeksjonen. Som et resultat blir hans blodkar innsnevret, og derfor kan de mottatte indikasjonene ikke svare til virkeligheten. For å forhindre dette, bør spesialisten forklare hva som skal skje under undersøkelsen, og sørg for å snakke med pasienten under denne prosedyren.

Legenens forespørsel om at undersøkeren setter hodet eller bevegelsen, er rettet ikke bare for å berolige ham. Når du setter på hodet, kan du få mer informasjon om hvordan hjernen fungerer under bevegelsen, slik at spesialisten vil kunne gjøre en mer nøyaktig diagnose. Og legen kan spørre faget å puste ofte, eller for å forsinke pusten, trykk lett på halspulsåren med fingrene, og gjør fysiske øvelser. I noen tilfeller brukes funksjonstester med nitroglyserin eller nikotinharpiks for å oppnå mer pålitelige data.

Dekoding av resultatene fra REG

Under undersøkelsen registrerer enheten dataene, og så vurderer eksperten: form av bølgene, størrelsen på amplituden, og også hvordan tilleggstanden er plassert i forhold til den synkende hovedbølgen (hvis noen). Slike data hjelper spesialister til å forstå hvilke prosesser som forekommer i GM og om det er negative endringer, og også å etablere nøyaktig hvor lesjonslokalet befinner seg.

Oppnådd i prosessen med å utføre REG hodet bilder, kan være forskjellig avhengig av eksisterende sykdom, for eksempel:

 1. Cerebral aterosklerose - Bølgen er glatt, og den øvre delen er flatt. Det er ingen ekstra bølger i den nedadgående delen av bølgen.
 2. Aterosklerose av GM-fartøyene - bølgeform ligner en kuppel eller buer.
 3. Arterier har redusert tone - Amplituden er økt, det er en betydelig bratthet, så vel som en anakrotisk forkortelse, toppunktet er spiss, det er en fordrevet stor dicrotisk tannkjøtt.
 4. Arterier har en høy tone - liten amplitude, anakrotisk har en mindre bratthet, og det er lengre, en relativt liten tann er på siden av toppet, det er ytterligere bølger på anakroken.
 5. Vaskulær dystoni - Prongen er flytende, på katakrosene er det flere bølger.
 6. Vanskelighetsgrad av venøs utstrømning - Katakrosen er konveks og har lang lengde. Før neste syklus er et stort antall ekstra bølger plassert.
 7. Vaskulær spasme - toppene er runde.
 8. hypertensjon - kurver har en annen form og amplitude. Et enkelt bilde mangler.

Vanlige typer rheoencefalografi

Når prosedyren til REG er ferdig, og legen skriver en konklusjon, vil personen sikkert ha lyst til å lese og forklare det. Til slutt vil det bli skrevet type oppførsel av rheoencefalografi av det vaskulære systemet:

 1. Dystonisk type REG - Tonene på fartøyene endres hele tiden, og oftest er det en hypoton med nedsatt pulsfylling, i noen tilfeller ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning.
 2. Angiodystonisk type REG - veldig lik dystonisk. Det er brudd på vaskulær tone. Årsaken til dette er mangelen i skipets vegg. Som et resultat blir fartøyene mindre elastiske, og i en viss bekk blir blodsirkulasjonen vanskelig.
 3. Hypertonisk type REG - De ledende fartøyene har en vedvarende økning i tone, mens venøs utstrømning er vanskelig.

Disse typene er ikke en egen sykdom, da de betraktes som tegn på en annen patologi. De er kvalifisert som en diagnostisk veiledning som hjelper til med å identifisere sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene