Hypertrofi i venstre ventrikel: sykdomsfunksjoner, hovedsymptomer og tegn, behandling og forebygging

En av de vanligste hjertesykdommene er venstre ventrikulær hypertrofi. Denne sykdommen forekommer i de fleste tilfeller i den yngre generasjonen. Ifølge statistikk kan senlige tiltak føre til døden.

Alle bør forstå at under behandling og etter at det er nødvendig å observere den rette livsstilen, å gjennomgå en årlig undersøkelse og følge anbefalingene fra leger. Ved å følge disse enkle reglene vil du forlenge livet ditt.

Hypertrofi i venstre ventrikel - en beskrivelse av sykdommen

Hypertrofi provoserer en signifikant fortykkelse av veggen til venstre ventrikel, og denne fortykning skjer helt og holdent ikke på bekostning av funksjonene i det indre rommet, som ikke undergår endringer.

Ofte fører hypertrofi til en endring av septum, som ligger mellom høyre og venstre ventrikel. På grunn av de hypertrofiske forandringene som oppstår, er det tap av elastisitet av veggen, mens fortykning av det kan forekomme både jevnt og i bestemte lokaliseringsområder.

Alle disse funksjonene har direkte innflytelse på sykdomsforløpet. Bemerkelsesverdig, er venstre ventrikkel hypertrofi ofte observert blant unge mennesker, ofte i seg selv er ikke en sykdom, men er også diagnostisert, representerer bare en av de mulige symptomer på noen form for hjertesykdom.

Som vi allerede har nevnt, kan hypertrofi i venstre ventrikel utvikle seg på grunn av hypertensiv sykdom. I tillegg utmerker seg ulike varianter av hjertefeil blant de predisponerende faktorene, hyppige og signifikante belastninger.

Denne sykdommen oppstår også mot en bakgrunn av konsekvent høyt blodtrykk. I mellomtiden er det avslørt at hypertrofi med sine karakteristiske forandringer kan også forekomme, som vi har nevnt, under trening, som særlig omfatter utseendet på grensen delstaten lasting (dørvoktere, idrettsutøvere, ustabile fordele belastningen).

Farlig er den skarpe og samtidig den intensive arbeidsbelastningen som myokardiet mottar hos mennesker hvis livsstil er overveiende stillesittende, så vel som hos mennesker som daglig røyker og drikker alkohol.

Og hvis venstre ventrikkel hypertrofi er ikke dødelig, det gjør ikke det trygt for pasienten, fordi grunnen til det kan komme et hjerneslag eller hjerteinfarkt, som ofte innebærer en tilstrekkelig alvorlige konsekvenser for organismen.

Naturen til sykdomsinngang kan være medfødt (arvelig) eller oppkjøpt. Oppsummering, det kan bemerkes at hypertrofi i venstre ventrikel fungerer som en signalering, noe som indikerer komplikasjonen av de tilstandene der myokardiet er for øyeblikket.

Det vil si at det på en eller annen måte er en advarsel, som indikerer behovet for stabilisering av blodtrykket, samt korrektheten i fordelingen av lasten. Kilde: »http://simptomer.ru»

Hypertrofi i hjertet er ikke en sykdom, men et syndrom som kan føre til alvorlig hjertesykdom. Hypertrofi av myokardiet er forbundet med en økning i hjertestørrelsen. Dette skyldes en økning i hjertevævets celler.

Faktisk vokser kun spesialiserte hjerteceller - kardiomyocytter, som utgjør ca. 25% av det totale antall hjerteceller, i størrelse, og de fleste av dem er opptatt av bindevev.

I de fleste tilfeller er en økning i vevsstørrelsen en unormal tilstand og er ledsaget av ekstra kardiovaskulære sykdommer. Det eneste unntaket er vanlig aerob trening, som også fører til fysiologisk hypertrofi.

Ikke-patologisk økning i hjertestørrelsen er observert hos idrettsutøvere og personer som leder en aktiv livsstil. Dette skyldes det faktum at organene for normal funksjon krever mer oksygen, som leveres til vevene ved sirkulasjonssystemet.

I dette tilfellet er de nedre delene av hjertet, nemlig venstre ventrikel, gjenstand for en økning i størrelse, siden det er han som deltar i utblodning av blod inn i den store sirkulasjonen.

Som du vet består hjertet av fire divisjoner: to atrier hvor blod kommer fra sirkulasjonskretsene og to ventrikler, som har til formål å skape blod inn i blodet. Hypertrofi av forskjellige deler av hjertet har sine egne særegenheter, ikke bare i opprinnelsen, men også i symptomer. Kilde: «kardi.ru»

Etter hvert som utviklingen av hypertrofi skiller hjerteets ventrikler, endrer septum, og veggene mister deres elastisitet og mobilitet. De to viktigste årsakene til dette er overbelastning med volum og trykk, da en sterkere muskelkontraksjon er nødvendig for å frigjøre blod.

Fortykning kan enten være ensartet eller konsentrert i en hvilken som helst bestemt del av venstre ventrikulær ventrikel.

LVH kan være arvelig eller ervervet. I seg selv er mild hypertrofi i venstre ventrikel ikke en sykdom. Det representerer symptomene på en bestemt sykdom eller til og med en hel serie av dem. I de fleste tilfeller er LVH en tilstand som er oppnådd på grunn av hypertensjon, hjertesykdom og andre alvorlige patologier.

Dersom økningen i muskelmasse på grunn av den økte belastningen er positiv med hensyn til hjertemuskelen er ikke tilfelle for ekstremiteter av kropps - som leverer hjertet med blodkar ikke er i stand til å vokse i samme takt som muskelmasse, slik at strømmen av hjertet er forstyrret.

Sone av uregelmessig aktivitet og bypass-ledningsevne utvikler seg. Dette og svekkelsen av hjerteveggene i venstre ventrikkel resulterer i flere angrep av arytmi.

På grunn av brudd i blodkar og det faktum at volumet av hjertemusklene når en kritisk størrelse, er det iskemi og fokal nekrose. Hjertets vekt kan være dobbelt så høy som dette.

Følgende forekommer: området av den vaskulære overflaten minker med hensyn til myokardiet, og avstanden mellom kar og muskelfibre øker. Herfra trenger myokardiet mer oksygen enn vanlig (med 50%). Enhver form for ytterligere mangel i oksygenforsyning forverrer situasjonen enda mer.

Den intensive og skarpe belastningen på myokardiet er en spesiell fare ved oppkjøpet av LVH. Spesielt gjelder det mennesker, som fører en stillesittende, stillesittende livsstil, samt røyking og misbruk av alkohol.

Selv om venstre ventrikulær hypertrofi ikke fører til døden, betyr dette ikke at det er trygt for pasienten. LVH kan forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag med alle konsekvensene som er alvorlige for kroppen.

I samsvar med endringer i hjertets struktur er det to typer hypertrofi:

 • Den første av disse er konsentrisk hypertrofi. Ved hjertet er forstørret i størrelse, og volumet av hulrom i ventrikler er redusert. Konsentrisk form oppstår på grunn av høyt blodtrykk i hypertensjon som en av komplikasjonene i kardiovaskulærsystemet.
 • Den andre typen er eksentrisk hypertrofi, når hjertet er forstørret, men hulene er forstørrede. Dette skjer når hjertehulene er overbelastet med volum. Det er en eksentrisk form for hjertesykdom og hjerteinfarkt.

LVH er en kompensatorisk reaksjon av kroppen som er rettet mot å levere sitt vev med blod. Den fleste patologi utvikler seg mot bakgrunnen av aorta-misdannelse og mitralventilinsuffisiens. Kjenne det til symptomatologien er ikke lett, fordi i forkant er tegn på direkte sykdom.

Hjertehypertrofi er ofte funnet hos unge mennesker som lider av stabilt høyt blodtrykk. Dødeligheten i dette tilfellet er 4%.

For å bestemme hvorvidt pasienten holdes hypertrofi egnede diagnostiske metoder, blant hvilke: ekkokardiogram (enkel eller to-dimensjonal) magnetisk resonans, og positronemisjonstomografi, samt Doppler ekkokardiogram.

Å avsløre en patologi voltazhnye tegn på en hypertrofi av en venstre ventrikel ved hjelp av en elektrokardiogram hjelp. Kilde: »healthy2life.com»

Å øke vegg vanligvis ikke er symmetrisk, og arrangert tilfeldig, i forskjellige deler av venstre ventrikkel - skilleveggen på plass mellom høyre og venstre ventrikkel ved utløps stedet inn i aorta, og ved overgangen fra venstre forkammer inn i ventrikkelen.

Jevning veggene selv på 1,5 cm allerede kalles patologi som kan være forårsaket av en rekke årsaker - fra den hypertrofi av hypertensjon til ved øket fysisk aktivitet (hyppig hos idrettsutøvere).

Symptomer på denne tilstand er også karakterisert ved dens mangfold og ofte ligne på bildet av koronar hjertesykdom eller angina - pasienter merke en økning i blodtrykket, svimmelhet, hodepine og hjerte smerte, besvimelse, kronisk tretthetssyndrom, rytmeforstyrrelse.

Den farligste er den asymptomatiske løpet av sykdommen, som oppstår i ca 40% av alle tilfeller av hypertrofi, og som kan resultere i plutselig hjertestans.

Moderat venstre ventrikulær hypertrofi forekommer også uten symptomer, og kan detekteres ved et uhell etter EKG-analyse.

Behandling av hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet bør holdes på et obligatorisk basis, fortrinnsvis i et sykehus under tilsyn av en kardiolog, fordi dødeligheten av hypertrofi i venstre hjertekammer er større enn 50% av alle dødsfall av kardiovaskulære sykdommer. Kilde: "http://tvoelechenie.ru"

Veggene i hjerteets venstre hjerte består av muskler og bindevev, forholdet mellom som er 4: 1. Veggtykkelsen ved toppunktet er ikke mer enn 14 mm, ventrikulær septum har en tykkelse på 4 mm, laterale og bakre vegger er 9-11 mm.

Dette er de største parametrene blant andre deler av hjertet, som skyldes den spesielle rollen til hjerteets venstre hjerte - det gir en stor sirkel av blodsirkulasjon med blod.

Kutting, veggene skyver blod inn i aorta, når venstre ventrikel slapper av fra venstre atrium, går en ny del av blod inn i den. Og det er karakteristisk at jo mer veggene er strukket, jo mer krymper de.

Med utviklingen av hypertrofi, kan septum mellom ventriklene forandres, veggene mister sin elastisitet, og fortykkingen oppstår enten jevnt eller i en del av den.

Hypertrofi forstyrrer alltid den normale strukturen i myokardiet, det vil si økningen i kontraktile fibre (myocytter) legger seg bak veksten av bindevev.

Dette skjer i to tilfeller: Et overbelastningsvolum, som fører til en økning i hulrommet og trykkoverbelastningen, noe som betyr at behovet for sterkere muskelkontraksjon for å utvise blodet.

Dessverre er venstre ventrikulær hypertrofi, ikke uvanlig blant unge mennesker, og dødeligheten fra det er nesten 4%.

Det vises stadig høyt trykk hos pasienter. Generelt har kardiovaskulære problemer et avantgarde sted blant andre sykdommer, og derfor har EKG lenge blitt obligatorisk for medisinske undersøkelser.

En farlig situasjon kan være når en stillesittende person plutselig gir seg en skarp, intens belastning. I risikosonen, folk som røyker og drikker alkohol hele tiden.

Og selv om patologien ikke fører til døden, kan det føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt. Dette er en slags advarsel som sender kroppen, at du må stabilisere trykket, føre et normalt liv og ikke glem å regelmessig holde EKG. Kilde: "healthage.ru"

Symptomer på sykdommen

Hypertrofi provokerer endringer ikke bare i veggene til venstre ventrikel. Denne utvidelsen strekker seg til utsiden. Svært ofte, sammen med fortykning av indre veggen, er septumet mellom ventrikkene forseglet.

Symptomatologien til sykdommen er heterogen. I noen tilfeller er pasienter selv i flere år ikke klar over forekomsten av hypertrofi i venstre ventrikel. Det er ikke utelukket at muligheten, når sykdommen er helt i begynnelsen, blir helt uutholdelig.

Angina pectoris er det vanligste symptomet som indikerer hypertrofi i ventrikkelen. Utviklingen skyldes kompresjonen av karene, som gir ernæring til hjertemuskelen. Det er også atrieflimmer, det er en manifestasjon av atrieflimmer og sult i myokardiet.

Svært ofte har en person en tilstand der hjertet ser ut til å fryse et øyeblikk og ikke bryter i det hele tatt. Dette fører til tap av bevissthet. Noen ganger kan utseende av dyspnø indikere hypertrofi.

Det er flere symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi:

 • høyt blodtrykk;
 • trykkfall;
 • smerte i hodet;
 • arytmi;
 • dårlig søvn;
 • generell svakhet og dårlig helse
 • smerte i hjertet;
 • smerte i brystet.

En liste over sykdommer der hypertrofi er et av symptomene er:

 • hjertefeil medfødt;
 • hevelse i lungene;
 • glomerulonephritis i akutt stadium;
 • hjerteinfarkt;
 • aterosklerose;
 • hjertesvikt. Kilde: »http://upheart.org»

Denne sykdommen har egenskapen til å endre strukturen til venstre ventrikel, på grunn av fortykkelsen av veggene. Et karakteristisk trekk er at ekspansjonen skjer utenfor, noe som skader resten av organene. Og sammen med veggene i venstre ventrikel kan septa mellom høyre og venstre ventrikler tykkere.

Tegn på venstre ventrikkel hypertrofi er svært usikkert, som en livslang person kan ikke føle noen smerte og ikke engang vet om problemet, og det skjer at symptomene er fra de tidlige dagene av sykdommen og bli en reell utfordring for pasienten.

En av de mest kjente symptomene på hypertrofi er forekomsten av angina pectoris, som utvikler seg som et resultat av innsnevring av karene som mater hjertemuskelen. Som et resultat øker muskelen og begynner å kreve flere næringsstoffer. Og også atrieflimmer kan oppstå, som vises som atrieflimmer og hjerteinfarkt.

Noen ganger kan hypertrofi manifestere som hjertet synker i noen sekunder, noe som resulterer i tap av bevissthet. Dyspnø er også et vanlig symptom på hypertrofi. Kilde: »https://medecina24.ru»

Hypertrofi provoserer betydelige endringer som forekommer i regionen til veggene i venstre ventrikel. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er at utvidelsen er fordelt utad.

Ganske ofte, sammen med tykkelsen av veggen, oppnås også en fortykning mellom ventrikelseptumet. Symptomatisk av sykdommen er preget av heterogenitet av manifestasjoner.

I noen tilfeller kan pasienter gjennom årene ikke engang forestille meg at de har en venstre ventrikkel hypertrofi, men ikke utelukket alternativ, der det er svært er bokstavelig talt utålelig begynner til pasienten på grunn av dårlig helse.

Den mest vanlige tegn som angir venstre ventrikulær hypertrofi, er angina, hvis utvikling er på grunn av vaskulær kompresjon, noe som gir den hjertemuskelkraft.

Til syvende og sist er det en økning i muskelstørrelse og forbruk av et større volum oksygen i kombinasjon med næringsstoffer. I tillegg til dette symptomet forekommer atrieflimmer også, manifestasjoner i form av atrieflimmer og hjerteinfarkt er kjent.

Hyppig kan være en tilstand hvor hjertet stopper for et øyeblikk og slår ikke i det hele tatt, noe som igjen provoserer et tap av bevissthet. Noen ganger kan kortpustet angi tilstedeværelsen av sykdommen vi vurderer. Kilde: »http://simptomer.ru»

Tegn på venstre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi av en av hjerteavdelingene snakker om økt belastning på denne avdelingen. Den mest belastede er venstre ventrikel, som skyver blod inn i aorta og inn i den store sirkel av blodsirkulasjon.

Under noen forhold øker belastningen på venstre ventrikel, og dette bidrar til en fortykkelse av hjertemuskelen - myokardiet. Antallet fibre i myokardet øker ikke, men volumet øker på grunn av intracellulære strukturer.

Antallet og graden av koronar fartøy som fører blod til hjertemuskelen, ikke vokser like raskt, og en del av den myokardiale fibre dø ut, og bindevevet vokser i deres sted. Som et resultat tykkes veggene til venstre ventrikel tykkere, men blir mindre elastisk.

Oftest er årsaken til hypertrofi i venstre ventrikel en vedvarende økning i blodtrykk - hypertensjon.

I dette tilfellet må venstre ventrikel "destillere" blodet fra hjertet inn i aorta under høyt trykk, noe som fører til forkortelse av myokardiet.

En annen vanlig årsak til hypertrofi er stenose av aorta (mellom venstre ventrikel og aorta) ventil. Denne tilstanden kalles kjøpt hjertesykdom.

De fleste av disse defekter utvikler på bakgrunn av revmatisk feber, i hvilken det er betennelse i begynnelsen, og deretter herding og innsnevring av hjerteventilåpningen gjennom hvilken blod må komme ut av hjertet inn i aorta.

Venstre ventrikkel hypertrofi kan også være ett av symptomene på hypertrofisk kardiomyopati - en arvelig sykdom, som er kjennetegnet ved uregelmessig fortykkelse av alle deler av myokardium og økning i hjertets minuttvolum opp til gigantiske proporsjoner.

Den økte byrden på hjertet og utviklingen av hypertrofi i venstre ventrikkel bidrar også til overvekt (fedme), inkludert utvikling mot bakgrunnen av hormonelle lidelser.

Det er også mulig fysiologisk fortykkelse av myokardiet i venstre ventrikel. Oftest forekommer denne typen hypertrofi hos idrettsutøvere som har en regelmessig, moderat økende intensitetsbelastning.

Hvis belastningen ikke er beregnet riktig, kan hypertrofi føre til atletenes øyeblikkelige død på tidspunktet for den største belastningen. Kilde: ladyhealth.com.ua

Følgende stadier av sykdommen utmerker seg:

 • kompensasjon;
 • subcompensation;
 • dekompensasjon.

Tidlige stadier (kompensasjon og subkompensasjon) av sykdommen oppstår uten noen manifestasjoner. Ved begynnelsen av utviklingen av subkompensasjon er periodisk smerte i hjertet av hjertet mulig. Vanligvis er hypertrofi definert i medisinske undersøkelser som et uhell.

I det velutviklede stadium av subkompensasjon, vises følgende tegn på hypertrofi i venstre ventrikel:

 • periodisk svimmelhet;
 • smerter av stenokardial karakter;
 • følelser av synke i hjertet, besvimelse;
 • hjertearytmier;
 • konstant følelse av svakhet, svakhet, rask tretthet;
 • endringer i blodtrykk;
 • en dårlig drøm med hyppige oppvåkninger;
 • kortpustethet når du trener.

Disse tegnene indikerer dannelsen av venstre ventrikulær svikt og bør varsle en syke person og få ham til å kontakte spesialistene så snart som mulig for å bestemme årsaken til disse symptomene og starte behandlingen.

I dekomponeringen til de allerede nevnte morbide manifestasjonene, som begynner å øke, blir de med:

 • hyppig og svak puls;
 • periodisk eller vedvarende tørr hoste;
 • hevelse i hodet og ansiktet, oftere om ettermiddagen.

Over tid dannes tegn på høyre ventrikulær svikt med komplikasjoner i form av hjertestans:

 • dyspnø i ro
 • tvunget posisjon med bena senket og hevet hode (for å redusere tilførsel av venøst ​​blod til hjertet);
 • hevelse av føttene. Kilde: "polismed.ru"

Hypertrofi er nesten alltid et sammenhengende syndrom av ulike langsiktige hjertesykdommer.

Hovedårsakene til hypertrofi i venstre ventrikkel er:

 • røyking og overdreven drikking;
 • vektig;
 • langvarig fysisk anstrengelse;
 • essensiell arteriell hypertensjon;
 • stenose av aortaklappen;
 • hypertensiv kardiopati.

Den vanligste hypertrofi oppstår mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon. I 60-70% av kliniske tilfeller er endringen i myokardmasse på grunn av vedvarende arterielt trykk.

Overvekt er også en forutsetning for forekomsten av LVH, da en utvidet kropp trenger økt blodtilførsel, noe som fører til utvikling av patologiske forandringer i myokardiet.

Hjertesykdom er den viktigste medfødte forutsetningen for utviklingen av myokardial hypertrofi på grunn av brudd på utstrømningen av blod fra ventrikkelen. Kilde: "1pogipertonii.ru"

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel på EKG kan manifestere seg i 10 hoved manifestasjoner. Men de fleste av dem refererer ikke til bestemte symptomer.

Med en økning i myokardiet i LV, finner kardiogrammet slike særegenheter: Nivået S i ledningen V1 overskrider den normale tilstanden til LV på grunn av myocardiumets begeistede tilstand.

Den utvidede tannen q i V6 thoracic regionen overskrider normen når hypertrophied myocytter er plassert i venstre halvdel av interventricular septum.

For endelig å bekrefte sykdommens diagnose må du vite tegn på brudd i thoracic avdelingen. Kilde: »http://feedmed.ru»

Hypertrofi i venstre ventrikel utvikler seg ganske ofte uten noen symptomer, spesielt det er notert i de tidlige stadiene av sykdommen, når komprimering av veggene ikke forstyrrer blodsirkulasjonen.

Sykdommen kan i noen år ikke gi noen tegn og bare oppdages med en planlagt medisinsk undersøkelse under EKG, dette er dets fare. Men i noen tilfeller forverres pasientens tilstand betydelig i begynnelsen av sykdommen.

Et karakteristisk tegn på hypertrofi i venstre ventrikel er utviklingen av angina på grunn av deformasjon av karene som fôrer myokardiet, med utseendet på:

 • Smerte i brystet;
 • svimmelhet;
 • Besvimelse med et øyeblikkelig hjerterytme;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Atrieflimmer;
 • Rapid tretthet, svakhet;
 • Blodtrykk hopp;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Dyspné med fysisk anstrengelse, og også i ro.

Ved noen av disse tegnene er det nødvendig å adressere kardiologen så snart som mulig og tilbringe inspeksjon.

I tillegg bør det huskes at kardiomyopati selv er et av de mulige symptomene på slike sykdommer som hjertesykdom, hjertesvikt, lungelekkasje, hjerteinfarkt og andre.

Forsinkelse med medisinsk hjelp i dette tilfellet kan føre til alvorlige komplikasjoner og føre til dødelig utgang. Kilde: http://zdorovi.net »»

Symptomer på hypertrofi

Hypertrofi er skadelig fordi den kan utvikle seg over mange år, og en person kan ikke engang mistenke for sin tilstedeværelse, siden det ikke er tegn.

Dette varer til økningen i veggene i ventrikkelen i volum ikke forstyrrer blodsirkulasjonen. Som regel registreres patologi ved et EKG i en planlagt studie.

Men det kan også være annerledes når en person føler seg forferdelig i begynnelsen av sykdommen. De mest karakteristiske symptomene i dette tilfellet er angrep av stenokardi, som oppstår ved klemming av blodkar som leverer blod til myokardiet.

 • økt tretthet,
 • smerte i brystet,
 • atrieflimmer,
 • svimmelhet,
 • besvimelse,
 • plutselig synkronisering av hjertet.

Med symptomene nevnt ovenfor, er det nødvendig å lage hjerte EKG.

Den vanligste komplikasjonen i hypertrofi er sviktet i venstre atrium, noe som fører til kortpustethet. Det indikerer at sykdommen har flyttet til et sent stadium.

Vis kortpustethet og med lasten og i en tilstand av fullstendig hvile. I tillegg er ustabilt blodtrykk, dårlig søvn og generell forverring av trivsel karakteristisk.

Det er symptomer som:

 1. svak puls;
 2. hevelse i ansiktet som vises i andre halvdel av dagen (ødem kan også observeres på hender og føtter i bukhulen);
 3. tørr hoste.

Kan oppleve hjerteastmaanfall hvis LVH dekompensasjon er i fase, der venstre hjerte ventrikkel musklene ikke er i stand til å skape ønsket trykk.

Fra dette den såkalte liten krets av lunge lunger skjer, det er kortpustethet når du ligger nede, og deretter pasienten til å lindre deres tilstand, må vi sitte ned, mens han trekker ned for hans føtter, redusert blodtilførsel til lungene.

Med den etablerte diagnosen, venstre ventrikulær hypertrofi, enten eksentrisk eller konsentrisk og uansett dens etiologi - krever umiddelbar behandling av en kardiolog.

Terapi kan være både konservativ og radikal, gjennom kirurgisk inngrep. Men ingen behandling vil være effektiv hvis pasienten ikke forlater dårlige vaner og vil ikke redusere overflødig kroppsvekt (hvis noen), og slutte overmålingen og forbruket av fettstoffer. Kilde: »http://healthy2life.com»

Avhengig av sykdomsstadiet, pasientens alder og kroppens funksjonelle evner, kan en økning i hjertets venstre ventrikel manifesteres eller ikke. Ofte er dette typisk for første fase, når økningen i myokardets masse ikke overskrider mulighetene for sirkulasjon.

Ved ikke å matche blodtilførselen og størrelsen på venstre ventrikel, begynner de første tegnene å vises. Disse inkluderer: cardialgia (smerte i brystet), tretthet, svimmelhet og svimmelhet. Brudd i nervesystemet fører til arytmier og blokkater.

svikt i venstre atrium (som kommer som en av de hyppigste komplikasjonene hypertrofi) tilkobling er ledsaget av kortpustethet, både under trening og i ro. Hva er karakteristisk for de senere stadiene. Kilde: »http://teamhelp.ru»

Avhengig av scenen i patologi, pasientens alder og kroppens funksjonelle evner, kan feilen ikke ha noen tegn.

Generelt har sykdommen ingen tegn i første fase, når økningen i myokardets vekt ikke blir et hinder og ikke forstyrrer blodsirkulasjonen.

Hvis det oppdages en avvik i størrelsen på orgel og blodforsyning, er de første manifestasjonene av defekten synlige. Sykdommen er preget av kardialgi (smerte i brystet), rask tretthet, svimmelhet og svimmelhet.

Krenkelser i nervesystemet bidrar til utvikling av arytmier og blokkater. Med tillegg av en mangel i venstre atrium, oppstår dyspnø både i ro og under fysisk anstrengelse. Dette er notert i de sentrale stadiene. Kilde: medbooking.com

diagnostikk

Det er ikke nok å vite hva venstre ventrikulær hypertrofi er, du må ha så mye informasjon som mulig på metodene der du kan stoppe utviklingen av sykdommen.

Erfarne spesialist selv ved første undersøkelse av pasienten vil kunne etablere en sykdom. Dette skyldes det faktum at den cyanotiske farge på nasolabialområdet eller nagelplaten på hendene er tydelig synlig. Hos de fleste pasienter svulmer ansiktet eller hendene og føttene, det er rask pusting (kortpustethet).

Diagnose er ikke mulig uten et elektrokardiogram, som vil vise en klar forskjell i tennens høyde.

Ved dekoding av kardiogrammet bør man ta hensyn til at et barn og en voksen, en idrettsutøver og en person av et annet yrke, er normen for tennens høyde og posisjon på kardiogrammet noe annerledes.

Du kan også få nøyaktig informasjon ved å utføre en ultralydundersøkelse av hjertet.

Du kan også utføre mer moderne diagnostiske metoder, for eksempel slik:

 • Doppler ekkokardioskopi, ved hjelp av hvilken det er mulig å foreta en undersøkelse mer nøyaktig og så grundig som mulig og vurdere tilstanden til den bakre veggen til venstre ventrikel. Ovennevnte metoder tillater ikke dette;
 • MR (magnetisk resonansbilder), som gjør det mulig å skanne hjertet gjennom lag, bestemme dets anatomiske tilstand. Og kuttene kan ses både i horisontal og i vertikalplan.

Hypertrofi i venstre ventrikel under graviditet utgjør ingen fare for mor eller barnet. Men dette betyr på ingen måte at du ikke bør være oppmerksom på sykdommen. Gravide kvinner med hypertrofi av LV trenger mer forsiktig observasjon.

Dette skyldes det faktum at en kvinne i dette tilfellet øker blodstrømmen betydelig, og det er kortpustethet på grunn av veksten og utviklingen av fosteret. Kilde: »vseoserdce.ru»

Kliniske tegn på hypertrofi i hjertets venstre hjerte kan detekteres allerede ved vanlig undersøkelse:

 • en økning i hjerteets grenser og utvide dem til venstre;
 • støy under sammentrekning knyttet til ventildefekter eller med aortaobstruksjon;
 • hvesing i lungene, som er en manifestasjon av væskestagnasjon i en liten sirkel;
 • Ødem i nedre ekstremiteter vises med hjertesvikt.

Instrumental diagnostikk inkluderer:

 1. EKG, tegnene som ikke alltid er spesifikke, men kan være en bekreftelse på hypertrofi.
 2. ECHO-KG (ultralyd) utføres uten feil, fordi det er med denne studien at det er mulig å pålidelig fastslå forekomsten av hypertrofi, samt graden og effekten på den systemiske blodstrømmen.
 3. En myokardiebiopsi utføres dersom det er en mistenkt arvelig natur av sykdommen, som er forbundet med en mutasjon i noen gener.
 4. Koronarografi er en metode for differensial diagnose hos pasienter med iskemisk smerte i brystet. Hvis angina er assosiert med koronararteriesykdom, viser koronarbeholdere atherosklerotiske plakk og trombi, i tilfelle hypertrofi, blir patenen av arteriene vanligvis bevart.

Som et resultat av en komplett diagnostisk undersøkelse er det som regel mulig å fastslå ikke bare graden av økning i tykkelsen av veggen til venstre ventrikel, men også årsaken som førte til dette. Dette er avgjørende for å diskutere behandlingens taktikk. Kilde: "iserdce.ru"

Myokardial hypertrofi kan antas under inspeksjon og undersøkelse av pasienten, særlig hvis historie er en indikasjon på hjertesykdom, hypertensjon, eller endokrine forstyrrelser. For mer fullstendig diagnose vil legen foreskrive nødvendige undersøkelsesmetoder.

Disse inkluderer:

 • laboratoriemetoder - generelle og biokjemiske blodprøver, blod for hormoner, urintester.
 • røntgen - kan bestemmes ved en betydelig økning i skyggen av hjertet, øke skyggen av aorta med aorta-klaff-tilbakestrømming, aortisk hjerte konfigurasjon i aortastenose - understreking Hjerte midje bue forskyvning av den venstre ventrikkel til venstre.
 • EKG - i de fleste tilfeller på et elektrokardiogram registrert økning i bølgeamplitude R i den venstre og bølge S i høyre bryst fører, dypere tann Q i den venstre-bly skjevhet elektriske akse i hjertet (EOS) til venstre, forskyvningen segmentet ST nedre kontur kan observeres tegn igjen blokade ben av bunten.
 • Ekko - KG (ekkokardiografi, ultralyd i hjertet) lar deg nøyaktig visualisere hjertet og se sine interne strukturer på skjermen.

Med hypertrofi bestemmes en fortykning av de apikale, marginalzonene i myokardiet, fremre eller bakre veggene av dens vegger; Zoner med nedsatt myokardial kontraktilitet (hypokinesi) kan observeres.

Målt trykket i kamrene i hjertet og store fartøyer, beregnet trykkgradient mellom ventrikkel og aorta, hjerte ejeksjonsfraksjon (vanligvis 55-60%), slagvolum og ventrikulære rom dimensjoner (BWW CSR). I tillegg er hjertefeil visualisert, hvis de er årsaken til hypertrofi.

 • Stresstester og stress - Ekko - CG - EKG og ultralyd i hjertet registreres etter trening (tredemølle test, veloergometri). Det er nødvendig å få informasjon om utholdenhet i hjertemuskelen og toleranse for fysisk anstrengelse.
 • 24-timers overvåking av EKG er tildelt registrering av mulige rytmeforstyrrelser dersom de ikke er registrert på standardkardiogrammer tidligere, og pasienten klager over hjertestørrelser.
 • Invasive undersøkelsesmetoder kan foreskrives, for eksempel koronar angiografi for å vurdere patronen til kranspulsårene i nærvær av iskemisk hjertesykdom hos en pasient.
 • MR i hjertet for nøyaktig visualisering av intrakardielle formasjoner. Kilde: »medicalj.ru»
 • Behandling og endringer i livsstil

  På grunn av at hypertrofi selv er et symptom på en sykdom, begynner behandlingen med definisjonen av årsaken.

  For eksempel, hvis hypertrofi i venstre ventrikel forårsaket medfødt hjertesykdom, vil kirurgisk behandling bli foreskrevet. Dette fenomenet finnes ofte hos barn.

  Spesielle sentre er etablert for dem, der selv de minste pasientene behandles med suksess. Etter operasjonen er symptomatisk behandling foreskrevet.

  Denne delen av artikkelen er så kalt ikke forgjeves, for uten å endre livet ditt og ikke eliminere årsakene som vil fortsette utviklingen av hypertrofi, forventes behandling av positive resultater, er ubrukelig.

  For eksempel er en person overvektig og søker ikke å normalisere sin vekt. Eller det misbruker alkoholholdige drikker, spiser irrasjonelt, er inaktiv og håper bare på medisiner. Ja, de må tas, og for hva gjennom livet.

  Men vi må forstå at hver av dem oppfyller sin rolle, men de eliminerer ikke årsaken til sykdommen. Først av alt er de rettet mot å forbedre ernæringen av hjertemuskelen og gjenopprette den rette rytmen i hjertet. Dette er verapamil og beta-blokkere, antihypertensive stoffer - Enalapril, Ramipril, etc.

  Slike pasienter bør glemme dårlige vaner og delta i svømming, daglig vandring i 3-5 km for å gå inn i blodet av oksygen, aerobic.

  Kraftig begrense inntaket av salt, søtt, bakt og animalsk fett. I dietten bør være matvarer som er rike på vitaminer og omega (havkål, fiskeolje), magnesium og kalsium, selen.

  Alt dette vil styrke myokardets vegger og ditt generelle velvære. Under behandlingen overvåkes pasientens tilstand kontinuerlig ved EKG og vanlig trykkmåling.

  Pasienter med hypertrofi i venstre ventrikel bør systematisk delta i en kardiolog for oppfølging. Med sykdomsprogresjonen kan det være nødvendig med kirurgi. Kilde: »http://healthage.ru»

  Avhengig av årsaken, behandling av hjerte venstre ventrikulær hypertrofi, inneholder flere grunnleggende prinsipper:

  • etiotropic. Virkning på årsaken. Så langt er det bare mulig med medfødte patologier. Og så, i de fleste land, på nivå av eksperimenter;
  • pathogenetic. Effekter på de patofysiologiske mekanismene som forårsaker en økning i hjertets venstre hjertekammer.

  I dag er disse de vanligste, tilgjengelige og universelt aksepterte metodene.

  De inkluderer både behandling av sykdommer (normalisering, blodtrykk, bekjempelse av fedme, korrigering av vices osv.), Og utnevnelse av narkotika som reduserer prosessen med hypertrofi.

  Først og fremst er disse angiotensin-omdannende enzymhemmere: enalapril, ramipril, etc. Hittil er behandling av hjerteblodens venstre ventrikulære hypertrofi en av de viktigste komponentene i kardiologi. Kilde: »http://vrach-sam.ru»

  Hvis det er problemer med å puste, er det et ønske om å stoppe og ta pusten på vanlig belastning, hvis trykket i brystet, det er en uforsiktig svakhet, bør du se en lege.

  Kardiologen vil utpeke en full klinisk-biokjemisk og instrumentell undersøkelse. Ved undersøkelse kan det oppdages spesifikke lyder i hjertet og en økning i grensene.

  Røntgenundersøkelse vil vise hvor mye hjertet blir utvidet, i hvilke avdelinger. Et ekkokardiogram vil bidra til å bestemme lokaliseringen av lidelser, med en grad av reduksjon i hjerteaktiviteten.

  Etter diagnose av venstre ventrikulær myokard hypertrofi er etablert, avhenger behandlingen av graden av alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av pasientens generelle tilstand.

  Endring av hjertestørrelsen er en konsekvens av andre sykdommer. Når en pasient behandles med en diagnose av hjertets venstre ventrikulære hypertrofi, er årsakene som fører til det, av største betydning.

  Avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og hvor mye venstre ventrikulær hypertrofi er uttrykt, kan behandling utføres på sykehus eller hjemme.

  En forutsetning for vellykket behandling er riktig livsstil. Hvis du ignorerer denne anbefalingen, er noen terapi ubrukelig.
  Kostholdet reduserer saltinntaket. Produkter som styrker hjertemuskelen anbefales.

  Konstant overvåkning av EKG og trykknivå er nødvendig, regelmessig kontroll av en kardiolog. I en tilfredsstillende stand er det regelmessig å gå i frisk luft. Også, mild hypertrofi i venstre ventrikkel utelukker ikke bruk av atletisk turgåing, svømming i en mild rytme. Stor fysisk anstrengelse er utelukket.

  Legemidler tas gjennom hele livet. Disse er kalsiumkanalblokkere, betablokkere, antihypertensive stoffer, metabolske hjertemedikamenter.

  I noen tilfeller kan kirurgi anbefales. Under operasjonen blir områdene av den tykkede muskelen skåret ut. Kilde: "nashe-serdce.ru"

  Avhengig av årsaken, behandling av hjertets venstre ventrikulære hypertrofi, inneholder flere grunnleggende prinsipper: etiotropisk. Virkning på årsaken. Så langt er det bare mulig med medfødte patologier. Og så, i de fleste land, på nivå av eksperimenter; patogenetisk effekt på de patofysiologiske mekanismer som forårsaker en økning i hjertets venstre hjertekammer.

  I dag er disse de vanligste, tilgjengelige og universelt aksepterte metodene. De inkluderer både behandling av sykdommer (normalisering, blodtrykk, bekjempelse av fedme, korrigering av vices osv.), Og utnevnelse av narkotika som reduserer prosessen med hypertrofi.

  Først og fremst er disse angiotensin-omdannende enzymhemmere: enalapril, ramipril, etc. Hittil er behandling av hjerteblodens venstre ventrikulære hypertrofi en av de viktigste komponentene i kardiologi.
  Kilde: "teamhelp.ru"

  Kampen mot hypertrofi i venstre ventrikel er redusert til normalisering av arbeidet i hjertemuskelen. For å gjøre dette er det nødvendig å identifisere årsaken som førte til problemet, som legene sender pasienten til ultralyd, et ekkokardiogram og et elektrokardiogram. Har den nødvendige informasjonen, velger legen den optimale behandlingsmetoden.

  Medikamentbehandling omfatter som regel bruk av kalsiumkanalblokkere (Verapamil), sammen med en av betablokkene (Concor, Betalok eller Anaprilin).

  Å ta disse stoffene reduserer behovet for myokard i oksygen, noe som betyr at det stopper smerteangrep og forhindrer andre manifestasjoner av sykdommen. I tillegg, hvis hjertefrekvensen forstyrres, kan spesialister foreskrive antiarrhythmic drugs Dizopiramid og Amiodarone.

  Lære å behandle hypertrofi av venstre ventrikkel bruker narkotika, er det nødvendig å forstå at medikamentell behandling vil gi ønsket effekt hvis normalisering modus for hvile og søvn, og samtidig unngå skadelige vaner, samt i moderat fysisk aktivitet og bytte til sunn mat.

  I denne forbindelse, fra forbruket av animalsk fett, bør melprodukter og søtsaker kastes. Kilde: »rambam-health.org.il»

  På grunn av at hypertrofi selv er et symptom på en sykdom, begynner behandlingen med definisjonen av årsaken. For eksempel, hvis hypertrofi i venstre ventrikel forårsaket medfødt hjertesykdom, vil kirurgisk behandling bli foreskrevet. Dette fenomenet finnes ofte hos barn.

  Spesielle sentre er etablert for dem, der selv de minste pasientene behandles med suksess. Etter operasjonen er symptomatisk behandling foreskrevet.

  Denne delen av artikkelen er så kalt ikke forgjeves, for uten å endre livet ditt og ikke eliminere årsakene som vil fortsette utviklingen av hypertrofi, forventes behandling av positive resultater, er ubrukelig.

  For eksempel er en person overvektig og søker ikke å normalisere sin vekt. Eller det misbruker alkoholholdige drikker, spiser irrasjonelt, er inaktiv og håper bare på medisiner. Ja, de må tas, og for hva gjennom livet.

  Men vi må forstå at hver av dem oppfyller sin rolle, men de eliminerer ikke årsaken til sykdommen. Først av alt er de rettet mot å forbedre ernæringen av hjertemuskelen og gjenopprette den rette rytmen i hjertet. Dette er verapamil og beta-blokkere, antihypertensive stoffer - Enalapril, Ramipril, etc.

  Slike pasienter bør glemme dårlige vaner og delta i svømming, daglig vandring i 3-5 km for å gå inn i blodet av oksygen, aerobic.

  Kraftig begrense inntaket av salt, søtt, bakt og animalsk fett. I dietten bør være matvarer som er rike på vitaminer og omega (havkål, fiskeolje), magnesium og kalsium, selen.

  Alt dette vil styrke myokardets vegger og ditt generelle velvære. Under behandlingen overvåkes pasientens tilstand kontinuerlig ved EKG og vanlig trykkmåling.

  Pasienter med hypertrofi i venstre ventrikel bør systematisk delta i en kardiolog for oppfølging. Med sykdomsprogresjonen kan det være nødvendig med kirurgi. Kilde: »http://healthage.ru»

  Tradisjonelle metoder for behandling av tradisjonell medisin ved behandling av hypertrofi blir brukt, men ikke ofte. Unntak er de stoffene som har antioksidantegenskaper, samt noen planter som har en beroligende effekt.

  Anvendt og planter som kan styrke veggene i blodårene og rense aterosklerotisk plaque blod. Nyttige vitaminer, kosttilskudd med kalium, omega, kalsium, magnesium og selen.

  Som ekstra midler for hypertrofi gjelder dekokser og infusjoner av følgende medisinske urter:

  • Bland 3 ss urt motherwort, 2 spiseskjeer cottonweed og rosmarin, en spiseskje av nyre te. En stor skje av denne blandingen, hell en halv kopp kaldt vann og kok i 5 minutter. Broth vikle i en varm klut og insistere 4 timer. Stamme, ta varmen tre ganger om dagen før måltider for et halvt glass. Intervallet mellom mottak av kjøttkraft og mat bør være en kvart time.
  • Veldig nyttig er en knust tranebær med sukker på en liten skje tre ganger om dagen etter å ha spist. Kilde: "upheart.org"

  forebygging

  De viktigste forebyggende tiltakene for å forhindre utbrudd av hypertrofi i venstre ventrikkel inkluderer:

  1. Livsstilsendring:
   • nekte å røyke
   • alkoholmisbruk;
   • Overholdelse av en diett som inkluderer begrenset til 300 mg kolesterol om dagen og minimal fettinntak;
   • moderat aktiv livsstil.
  2. Bekjempelse av risikofaktorer:
   • reduksjon av kroppsvekt til normale indekser;
   • normalisering av blodtrykk.
  3. Narkotikakontroll av hypertensjon og hyperlipidemi er nødvendig dersom korreksjonen av livsstilen ikke gir resultater:
   • opprettholde normale sukkernivåer;
   • kontroll av andre risikofaktorer for diabetes mellitus;
   • reduksjon av tendensen til dannelse av trombi;
   • kvinner i fertil alder bør unngå orale prevensjonsmidler.

  Overholdelse av alle forebyggende tiltak i komplekset vil unngå forekomst av hypertrofi i venstre ventrikel. Og også forbedre generelle helse, øke livskvaliteten. Kilde: »upheart.org»

  Alle pasienter må være registrert hos en kardiolog. Gjennomgå regelmessig forebyggende undersøkelser, diagnostiske prosedyrer og om nødvendig behandling av venstre ventrikulær hypertrofi.

  Anbefalt spa-behandling, klimabehandling med sjøbad, fysioterapi (fysioterapi), turer i barskog (særlig einer), regissert og dosert gå med milde stigninger og utforkjøringer (helse bane).

  I perioden med utvinning og fravær av manifestasjoner av sykdommen, er det godt å trene hyppige turer i skogen, fiske, samle sopp. Gode ​​resultater oppnås ved å puste øvelser, som du kan lære av en spesiell instruktør. Kilde: »polismed.ru»

  Forebygging av venstre ventrikulær hypertrofi spiller en viktig rolle. Det første du må gjøre er å gi opp dårlige vaner. Du kan ikke drikke alkohol, røyk, drikke kaffe. Denne kaffe drikke øker betydelig arbeid av hjertet, noe som har en negativ virkning på den generelle tilstand av en person har høyt blodtrykk.

  Du bør lede en aktiv livsstil, gå mer, flytte og være ute. Det er verdt å gi preferanse til fysisk utdanning, som er rettet mot å styrke hjertemuskelen. Det kan være en tredemølle eller en motorsykkel.

  Det er nødvendig å utføre systemisk kontroll over hjertets arbeid. Det er ønskelig å redusere inntaket av skadelige produkter og salt. Fet, røkt, stekt, melmat er forbudt. Gi preferanse til lav-fett varianter av kjøtt er verdt, melk og melkeprodukter, samt fisk.

  Hypertrofi av venstre ventrikulær myokardium (LVH): årsaker, tegn og diagnostikk, hvordan å behandle, prognose

  Hypertrofi av venstre ventrikel (LVH) er et konsept som reflekterer fortykkelse av veggene i venstre ventrikel i aggregat eller uten utvidelse av hulrommet i venstre ventrikel (LV). En slik tilstand kan oppstå av ulike årsaker, men i de fleste tilfeller viser den hjertemuskulaturens patologi, noen ganger ganske alvorlig. Faren for LVH er at før eller senere utvikler kronisk hjertesvikt (CHF), da myokardiet ikke alltid kan fungere med samme belastning som det gjennomgår LVH.

  Ifølge statistikken er LVH vanligere hos eldre pasienter (over 60 år), men med visse hjertesykdommer, observeres det hos voksne og barn, og selv i nyfødte perioden.

  Årsaker til venstre ventrikulær hypertrofi

  1. "Atletisk hjerte"

  Dannelse av hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet veggen er en variant av normen bare i ett tilfelle - en mann, for en lang tid, og profesjonell idrett. På grunn av det faktum at det venstre ventrikulære kammeret utfører det meste av arbeidet med å utvise tilstrekkelig blod til hele kroppen volum, og lasten er det nødvendig å teste mer enn andre kameraer. I tilfeller der en person lang og hard trening, hans skjelettmuskulaturen krever mer blod flyt og øke muskelmasse flyt verdi gevinst muskel blir konstant. Med andre ord, hvis treningen begynner med jevne mellomrom, øker belastningen, og etter en stund blir belastningen på hjertemusklen permanent. Derfor øker myokardiet til LV sin masse, og veggene til LV blir tykkere og kraftigere.

  Eksempel på et sportshjerte

  Til tross for at idrettshjerte i prinsippet er en indikator på god idrettsutøvelse og utholdenhet, er det svært viktig å ikke gå glipp av det øyeblikket fysiologisk LVH kan gå inn i patologisk LVH. I dette henseende er idrettsutøvere observert av idrettsmedisinske leger, som klart vet hva slags sport LVH er tillatt, og i hva det ikke burde være. LVH er således spesielt utviklet for syklister (løping, svømming, roing, ski, gå, skiskyting etc.). Moderat utvikle LVH hos idrettsutøvere med utviklede styrker (bryting, boksing, etc.). I folk som er involvert i å spille sport, utvikler LVH i norm LVH svært lite eller utvikler seg ikke i det hele tatt.

  2. Arteriell hypertensjon

  Hos pasienter med høyt blodtrykkstall, dannes en lang og vedvarende spasme i perifere arterier. I denne forbindelse må venstre ventrikel presse blod med mer kraft enn ved normalt blodtrykk. Denne mekanismen er forårsaket av en økning i total perifer motstand av karene (OPSS), og med det er hjertet overbelastet med trykk. Etter noen år er veggen på LV tykkere, noe som fører til en rask slitasje på hjertemuskelen - CHF begynner.

  3. Iskemisk hjertesykdom

  Med iskemi opplever myokardiet en forbigående eller permanent mangel på oksygen. Naturligvis virker muskelceller uten ekstra energisubstrater ikke så effektive som vanlige, så de resterende kardiomyocytter må arbeide med en høyere belastning. Gradvis dannet kompenserende fortykkelse av hjertemuskelen - hypertrofi.

  4. Kardiosklerose, myokarddystrofi

  Veksten av binde (arr) vevet i hjertemuskelen kan oppstå etter hjerteinfarkt (myokardinfarkt) eller etter inflammatoriske prosesser (postmiokarditichesky kardiosklerosis). Hjerteinfarkt, ellers kjent som utarming av hjertemuskelen kan oppstå i ulike patologiske tilstander - anemi, anoreksi, forgiftning, infeksjoner, beruselse. Som et resultat av de beskrevne prosesser i cellene i hjertemuskelen stopper gjennomføringen av dens kontraktile funksjon, og denne funksjonen tar på å spre de resterende normale celler. Igjen, for fullverdig arbeid, trenger de en kompenserende fortykkelse.

  5. Fordampet kardiomyopati

  En slik sykdom er karakterisert ved overtrengning av hjertemuskelen og en økning i volumet av hjertekamrene. Som et resultat må venstre ventrikel utvise et større volum blod enn normalt, og dette krever ekstra arbeid. Det er en overbelastning av hjertevolum og myokard hypertrofi dannes.

  6. Hjerte sykdommer

  På grunn forstyrrelse av den normale anatomi av hjertet skjer enten ventrikulære trykk overbelastning (i tilfelle av aortastenose) eller overbelastning (i tilfelle av utilstrekkelig aortaventilen). Med vices av andre ventiler, utvikler tidligere eller senere hypertrofisk kardiomyopati av LV også.

  7. Idiopatisk LVH

  LVH er indikert i dette tilfellet dersom ingen årsak til sykdommen er blitt identifisert under full undersøkelse av pasienten. Men med denne form for LVH kan man snakke om genetiske forutsetninger for dannelse av kardiomyopati i henhold til hypertrofisk type.

  8. Medfødt LVH

  Med denne sykdomsformen begynner den i prenatalperioden og manifesterer seg i de første månedene etter fødselen av barnet. Grunnlaget for dette skjemaet er de genetiske lidelsene som førte til funksjonsfeil i hjerte muskelceller.

  9. Samtidig hypertrofi av venstre og høyre ventrikkel

  En slik kombinasjon er funnet i alvorlige hjertefeil - med stenos av lungekroppen, tetotogi av Fallot, defekt av interventricular septum, etc.

  Hypertrofi av veggene i hjerteets venstre ventrikel hos barn

  I barndommen kan LVH være medfødt eller oppkjøpt. Ervervet LVH skyldes hovedsakelig hjertefeil, carditt, pulmonal hypertensjon.

  Symptomer hos barn kan være forskjellige. Et nyfødt barn kan være trist eller omvendt, rastløs og skrikende, dårlig suger et bryst eller en flaske, når suger og skrik, blir den nasolabiale trekant blå.

  Et barn eldre kan allerede fortelle om sine klager. Han er bekymret for smerte i hjertet, tretthet, sløvhet, lunger, dyspnø med ubetydelig trening.

  Barnkardiologen eller hjertekirurgen velger en taktikk for behandling av hypertrofi hos barn etter omhyggelig oppfølging og tilsyn med barnet.

  Hvilke typer LV hypertrofi er der?

  Avhengig av karakteren av fortykkelsen av hjertemuskelen, isoleres LVH-konsentriske og eksentriske typer.

  Konsentrisk type (symmetrisk hypertrofi) dannes når veksten av den fortykkede muskelen oppstår uten en økning i hulrommet i hjertekammeret selv. I noen tilfeller kan LV-hulrommet reduseres tvert imot. Koncentrisk hypertrofi i venstre ventrikel er mest typisk for hypertensiv sykdom.

  Eksentrisk hypertrofi venstre ventrikkel (asymmetrisk) antar ikke bare en fortykkelse og en økning i massen av LV veggen, men også en utvidelse av hulrommet. Denne typen er mer vanlig i hjertefeil, med kardiomyopatier og med myokardisk iskemi.

  Avhengig av hvor tykk LV-veggen er, er moderat og alvorlig hypertrofi isolert.

  I tillegg er hypertrofi isolert med obstruksjon av det utgående LV-systemet og uten det. Ved den første typen griper hypertrofi også interventrikulær septum, noe som resulterer i at LV-sonen nærmere roten av aorta får en markert innsnevring. Ved den andre typen overlapping i sonen av LV-overgangen, blir ikke overgangen observert. Det andre alternativet er gunstigere.

  Er klinisk hypertrofi av venstre ventrikel?

  Hvis du snakker om symptomene og noen spesifikke tegn på LVH, er det nødvendig å avklare i hvilken grad fortykkelsen av hjertets muskelvegg har nådd. I begynnelsen kan LVH derfor ikke manifestere seg i det hele tatt, og hovedsymptomene vil bli notert fra hoved hjertesykdommen, for eksempel hodepine med høyt blodtrykk, brystsmerter med iskemi etc.

  Etter hvert som myokardets masse øker, vises andre klager. På grunn av det faktum at de fortykkede partier av kardiale ventrikulære muskler komprimere kransarteriene, samt fortykket myokard krever mer oksygen, det er smerter i brystet av angina-type (brenning, klemming).

  I forbindelse med den gradvise dekompensasjon og redusere myokardial reserver for å utvikle hjertefeil, som er manifestert anfall av åndenød, hevelse i ansiktet og ekstremitetene så vel som lavere toleranse vanlig fysisk aktivitet.

  Hvis noen av de beskrevne symptomene vises, selv om de ikke er veldig alvorlige og sjelden forstyrrer, er det fortsatt nødvendig å konsultere en lege for å finne ut årsakene til denne tilstanden. Tross alt, den tidligere diagnosen av LVH, jo høyere suksess med behandling og jo mindre er risikoen for komplikasjoner.

  Hvordan bekrefte diagnosen?

  Å mistenke venstre ventrikkel hypertrofi, er nok til å utføre en standard elektro. De viktigste kriteriene for hypertrofi i venstre hjertekammer på elektrokardiogram er forstyrrelser av repolarisasjon (noen ganger opp til ischemi) for prekordialavledningene kosovoskhodyaschaya eller kosoniskhodyaschaya ST-segment elevasjon i avledningene V5, V6, kan trykkes ned i ST-segmentet III, og aVF fører, så vel som negative T-bølger). I tillegg EKG lett bestemmes av spenningen forandrer tegn - økning i R-bølgeamplituden i venstre bryst fører - I, aVL, V5 og V6.

  I tilfelle pasienten har tegn på hypertrofi av myokardiet og LV overbelastning på EKG, utpeker legen ham en oppfølgingsundersøkelse. Gullstandarden er ultralyd av hjertet, eller ekkokardiografi. På EchoX vil legen se graden av hypertrofi, tilstanden til LV-hulrommet, og vil også avsløre mulig årsak til LVH. Normal tykkelse på LV veggen er mindre enn 10 mm for kvinner og mindre enn 11 mm for menn.

  Ofte kan endringer i størrelsen på hjertet bedømmes ved å utføre den vanlige brystrøntgen i to fremspring. Ved å vurdere noen parametere (hjerteets midje, hjertebarken, etc.), kan radiologen også mistenke endringer i hjertekammers konfigurasjon og deres størrelser.

  Video: EKG tegn på hypertrofi i venstre ventrikel og andre hjertekamre

  Er det mulig å kurere hypertrofi av venstre ventrikel for alltid?

  Behandling av LV hypertrofi er redusert for å eliminere årsakssaker. Så, når det gjelder hjertefeil, er den eneste radikale behandlingen kirurgisk korrigering av defekten.

  I de fleste situasjoner (hypertensjon, iskemi, kardiomiodistrofiya etc.) til behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer nødvendig med kontinuerlig bruk av medikamenter som ikke bare påvirker mekanismene i den underliggende sykdom, men også for å beskytte hjertemuskelen fra omdanning, dvs. eie kardioprotektive virkninger.

  Slike rusmidler som enalapril, kvadripryl, lisinopril, normaliser blodtrykket. I løpet av langtidsstudier på stor skala ble det påvist at denne gruppen av legemidler (ACEI) innen seks måneder fra starten av behandlingen fører til normalisering av LV-veggtykkelsesindekser.

  Legemidler fra gruppen av beta-blokkere (bisoprolol, karvedilol, nebivalol, metoprolol) ikke bare reduserer hjertefrekvensen og "slappe" hjertemuskelen, men også redusere den før- og etterbelastning på hjertet.

  Preparater av nitroglyserin eller nitrater har evnen til å utvide karene (vasodilaterende effekten), som også reduserer belastningen på hjertemuskelen.

  Ved samtidig hjertesykdom og utvikling av CHF, er bruk av diuretika (indapamid, hypotiazid, diurett, etc.) indikert. Når de tas, reduseres volumet av sirkulerende blod (BCC), noe som resulterer i en reduksjon i hjertet overbelastningsvolum.

  Enhver behandling, det være seg som mottar en av de stoffer (hypertensjon - monoterapi) eller flere (i iskemi, aterosklerose, hjertesvikt - et kompleks terapi), bare utpekt lege. Selvmedisinering, som selvdiagnose, kan forårsake uopprettelig helsehelse.

  Snakker om behandling av LVH for alle, bør det bemerkes at de patologiske prosessene i hjertemuskelen er reversible når oppdraget behandling i tide, i de tidlige stadier av sykdommen, og å ta medikamenter utføres hele tiden, og i noen tilfeller - for livet.

  Hva er farlig for LVH?

  I tilfelle når en liten hypertrofi av LV diagnostiseres i de tidlige stadier, og den underliggende årsaken til sykdommen er mottagelig for terapi, har en fullstendig kur for hypertrofi all sjanse for suksess. Men med alvorlig hjertepatologi (avanserte omfattende hjerteinfarkt, utbredt kardiosklerose, hjertefeil), kan komplikasjoner utvikles. Slike pasienter kan ha hjerteinfarkt og slag. Langvarig hypertrofi fører til alvorlig CHF, med hevelse over hele kroppen helt opp til anasarca, med total intoleranse mot normal husholdningsbelastning. Pasienter med alvorlig hjertesvikt kan ikke bevege seg i huset normalt på grunn av alvorlig kortpustethet, kan ikke knytte skosler, tilberede måltider. I de senere stadiene av CHF er pasienten ikke i stand til å forlate huset.

  Forebygging av uønskede virkninger er regelmessig medisinsk kontroll med utførelsen av ultralyd i hjertet hvert sjette år, samt konstant inntak av narkotika.

  outlook

  Prognosen for LVH er bestemt av sykdommen som førte til det. Derfor, i hypertensjon, hell korrigeres ved hjelp av blodtrykkssenkende medisiner, er gunstig prognose, utvikler hjertesvikt sakte, og folk lever i flere tiår, er livskvalitet påvirkes ikke. Hos eldre med myokardisk iskemi, så vel som med hjerteinfarkt, kan utviklingen av CHF ikke forutsies av noen. Det kan utvikle seg sakte og raskt nok, noe som fører til funksjonshemming av pasienten og funksjonshemning.

  Les Mer Om Fartøyene