Hypertrofi i venstre ventrikel: årsaker, behandling og konsekvenser

Myokard er det kraftigste muskellaget i hjertevegget, dannet av celler av kardiomyocytter. Dette vevet er tilstede både i atria og i ventrikkene, men det krymper på forskjellige måter. Myokard er utstyrt med et ledende system som forklarer hjertets konsekvente operasjon. Denne patologi som myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel anses som en konsekvens av, og en forløper for de alvorlige problemer i det kardiovaskulære systemet. Denne sykdommen og vil bli diskutert i denne publikasjonen.

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel - hva er det?

Patologi kan utvikle seg når det er en spredning av hjertevegget. I de fleste tilfeller fører dette til en forandring i hjerteets størrelse og form, samt fortykning av septum mellom ventrikkene. Noen ganger viser sykdommen seg ikke lenge, og personen lever uten å vite om det. Hypertrofi regnes som en forløper til mer alvorlige hjertefeil, så det er viktig å kjenne til risikofaktorer og konsekvenser av denne sykdommen.

Årsaker til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Hypertrofi av venstre ventrikkel oppstår i forhold når hjertet opplever en vanlig last, og tvinger den til å jobbe hardere enn vanlig. For eksempel, med økt arterielt trykk, blir musklene i venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sterkere for å motvirke den. Som et resultat fører dette til en økning i muskelvev, noe som forårsaker funksjonsfeil i hjertet. Faktorer som kan få hjertet til å virke med mer styrke og spenning inkluderer følgende.

Arteriell hypertensjon

Hypertensjon øker sannsynligheten for å utvikle ventrikulær hypertrofi. I denne sykdommen, systolisk trykk (det oppstår når kontrakt) overstiger 140 mm Hg. st. og diastolisk (i avslapningsfasen) stiger mer enn 90 mm Hg. Forresten kan fedme føre til høyt blodtrykk og forbedret kroppens behov for oksygen, og som et resultat av spredning av infarkt.

Hjertesykdommer

Hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel er ikke så sjelden blant barndomssykdommer. Hovedrollen i dette spilles av medfødte misdannelser av hjertet:

 • en ventrikel i stedet for to;
 • coarctation eller stenose av aorta;
 • defekt av septum mellom de to ventrikkene;
 • vanlig arteriell trunk;
 • venstre ventrikulær hypoplasi og pulmonal atresi;
 • atresia av tricuspid ventilen.

Detektering av myokardial hypertrofi og hjertepatologi i fosteret og hos barn under 6 måneder er ganske komplisert. For nøyaktig diagnose blir ekkokardiografimetoden hovedsakelig brukt, mens ekkokardiogrammet viser myokardial hypertrofi og andre karakteristiske endringer som følger med hjertesykdom.

 • stenose av aortaklappen, som er ledsaget av en innsnevring av ventilen som forbinder venstre ventrikel med aorta og forhindrer bevegelse av blod fra dette store blodkar tilbake til hjertet. Utviklingen av stenose krever et økt arbeid i ventrikkelen for å levere blod til aorta;
 • aorta-mangel, når det oppstår en omvendt strøm av blod fra aorta til venstre ventrikkel i løpet av ventrikulær avspenning på grunn av utilstrekkelig lukning av ventiler av aortaklappen.

Idiopatisk hypertrofi / Hypertrofisk kardiomyopati

Det er en langsomt utviklende fortykkelse av hele myokardiet eller dets separate deler, som i lang tid ikke forårsaker noen forstyrrelser i hjertets kontraktile aktivitet. I hjertet av patologien er den genetiske predisposisjonen, og myokardisk hypertrofi kan ledsages av vekst i tykkelsen av fibrøst vev og unormal romlig orientering av myofibriller, noe som gir en reduksjon i muskelceller.

Hvis slike endringer i det venstre ventrikulære myokardium uttrykkes og oppstår uten åpenbare grunner, snakker vi om hypertrofisk kardiomyopati, som også regnes som en faktor i begynnelsen av hypertrofi.

Overdreven fysisk aktivitet

Intensiv trening i motorsport gjør hjertet tilpasning til de enorme fysiske belastningene. I noen kan dette føre til venstre ventrikulær hypertrofi, mens risikofaktorer og personer som er involvert i tungt fysisk arbeid er i fare.

Hvilke andre lidelser kan føre til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel?

Ikke like vanlig som hypertensjon, men ganske mulig, og den samtidige årsaken til hjerteinfarkt hypertrofi er søvnapné. Denne lidelsen er knyttet til det ubevisste stoppet av å puste i en drøm i en periode på 1 sekund til 2-3 minutter. Denne lidelsen forekommer hos postmenopausale kvinner og menn. Hvordan påvirker apné utviklingen av myokardial hypertrofi? Eksperter sier at dette er en av faktorene som øker blodtrykket, pluss, etter en lang pause, øker belastningen på hjertemuskelen kraftig.

Behandling av myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Behandling av sykdommen fokuserer primært på hovedårsaken som forårsaket utviklingen.

Eliminering av risikofaktorer

For vellykket behandling er det viktig å eliminere de faktorer og vaner som vanligvis fører til utvikling av sykdommen. Normalisering av blodtrykk er det første og viktigste trinnet. Se regelmessig en lege, kjøp en tonometer - slik at du kan kontrollere trykket. Prøv å eliminere alle slags kilder til stress og angst, da overflødig kortisol og norepinefrin også er risikofaktorer. Ikke mindre viktig i behandlingen er en sunn livsstil og eliminering av dårlige vaner.

Korrigering av arteriell hypertensjon

Medisinske tiltak ved høyt blodtrykk inkluderer å ta medisiner og endre livsstilen. Noen av legemidlene, hvis tiltak er rettet mot korrigering av hypertensjon, kan også forhindre ytterligere økning i venstre ventrikulær muskelvev. Her er gruppene medisiner foreskrevet for hypertensjon:

 1. ACE-hemmere (angiotensinkonverterende enzymer) fremmer utvidelse av blodkar, lavere blodtrykk, normaliserer blodstrømmen og reduserer dermed byrden på hjertet. Eksempler på rusmidler: Enalapril (Vasotec), Captopril (Kapoten), Lizinopril (Priniwil, Zestril). Narkotika i denne gruppen forårsaker i noen tilfeller en irriterende hoste, men helbredende effekt er ofte viktigere. Hvis bivirkningene er sterkt uttalt, kan den behandlende legen velge andre midler.
 2. ARB, eller angiotensin reseptor blokkere, har mange av egenskapene til ACE-hemmere, men forårsaker ikke hoste i pasienten. Eksempler på midler: Losartan (Cosaar), Valsartan.
 3. Tiazid diuretika hjelper nyrene å kvitte seg med overflødig vann og natriumioner, og dermed redusere det totale volumet blod og blodtrykk.
 4. Betablokkere reduserer hjertefrekvensen, reduserer blodtrykket og forhindrer noen av de skadelige effektene av stresshormoner - kortisol og adrenalin, som synes å være, men ikke hovedfaktoren som påvirker utviklingen av hypertensjon. Disse legemidlene inkluderer bisoprolol, carvedilol, metoprolol, atenolol (Tenormin).
 5. Kalsiumkanalblokkere hindrer inntak av kalsium inne i hjertevevets celler, reduserer myokardial kontraktilitet, slapper av muskelvevet i veggene i karene, gir en vanndrivende effekt og dermed senker blodtrykket. Kalsiumantagonister kan kalles medisiner: Nifedipin (Procardia), Verapamil (Kalan, Teppe, Veleran), Diltiazem (Kardizem, Thiazak).

Sunn livsstil

Endringer i livsstil vil bidra til å senke blodtrykket og forhindre utvikling av symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi. Vær oppmerksom på noen viktige anbefalinger:

 • Bli kvitt overflødig vekt. Tapet på bare 3-5 kg ​​bidrar til å normalisere trykket og reduserer risikoen for myokardial hypertrofi;
 • begrense mengden salt i kostholdet, siden overskuddet uunngåelig fører til økt trykk;
 • Ikke misbruk alkohol, drikk den i små mengder, og oppgi også sigaretter;
 • trene regelmessig, en halv time eller en time med moderat fysisk aktivitet hver dag styrke hjertet, men ikke overtrain det. Gå oftere, løp, gjør fitness eller yoga. Hvis du er engasjert i vektløfting, for eksempel bodybuilding, eller arbeidet ditt er forbundet med belastninger, kontakt en kardiolog, han vil anbefale måter å forhindre hypertensjon og hypertrofi av myokardiet.

effekter

Økt muskel mister sin elastisitet, noe som fører til økt trykk i hjertet og kranspulsårene. Hypertrofi i venstre ventrikel er fulle av slike komplikasjoner som:

 • arytmi - et brudd på hjertets rytme;
 • iskemisk hjertesykdom, angina pectoris;
 • hjertesvikt, uttrykt i hjertets manglende evne til å pumpe den nødvendige mengden blod;
 • Avbrudd av blodforsyningen i hjertet - et hjerteinfarkt;
 • plutselig hjertestans.

Tilsynelatende er konsekvensene av sykdommen svært alvorlige og uforutsigbare. Alle patologier assosiert med kardiovaskulærsystemet krever nøye oppmerksomhet, fordi passivitet en dag kan vise seg å være dødelig.

Til hvilken lege å søke

Hvis du har hjerteproblemer, må du se en kardiolog. Elektrokardiografi brukes til å oppdage venstre ventrikulær hypertrofi som en screeningsmetode, og den viktigste studien er ekkokardiografi. Hvis dette symptomet er assosiert med hjertefeil - pasienten behandles av hjerte kirurg.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Hypertrofi (ekspansjon) av venstre hjerte i hjertets myokardium

Utvidelsen, fortykkelsen og massiviteten av orgelet kan betegnes med ett begrep - hypertrofi, som på latin betyr: hyper - overskudd + trofia - vekst). Således er hypertrofi av hjertets venstre ventrikel en overdreven vekst av myokardvev på grunn av påvirkning av ulike negative faktorer på denne prosessen.


Innholdet i artikkelen:

Hypertrofi av myocardiums venstre ventrikel i det overveldende flertallet av tilfellene er ikke en uavhengig isolert sykdom. Dette er en komplikasjon av ulike vaskulære og systemiske patologier. Innenfor den fysiologiske normen kan forekomme hos personer som er aktivt engasjert i sport med høye prestasjoner.

Et pumpet eller slitt hjerte - dette kan kalles patologi i vanlig tale. Uniform diffus eller fokal nodal fortykning av myokardial muskelvev kan observeres hos unge og relativt friske mennesker, og hos eldre pasienter. Økningen i størrelsen på hjertemusklene kan oppdages tilfeldig under vanlig medisinsk undersøkelse. LVH, som et funksjonelt hjertekammer, er ansvarlig for å pumpe blod. Derfor, når belastningen øker, tykker kammeret i myokardiet veggen av veggen for å sikre tilstrekkelig hemodynamikk i sirkulasjonsprosessen.

Ifølge ICD-10 har venstre ventrikulær hypertrofi tallet I51. Refererer til unøyaktig merkede komplikasjoner av hjertesykdom. Noen ganger kan det være en raffineringsindeks 11, noe som indikerer at hovedårsaken er hypertensjon. Klareringskode I51.13 betyr at årsaken til utvidelsen av myokardkammeret var nyrepatologi.

Se på hva den venstre ventrikulære hypertrofi ser ut på bildet, hvor utvidelsen av et av kamrene er vist skjematisk:

Venstre ventrikulær funksjon og størrelse er normal

For å fullt ut forstå den biokjemiske prosessen med den adaptive reaksjonen av fortykning av myokardvevet, må man i det minste kjenne kjennskap til hjertets anatomi og fysiologi. Det er et hul organ bestående av 4 kamre forbundet med hull med et ventilsystem.

Riktig ventrikel og venstre (ventrikulus uheldig) kommuniserer ikke med hverandre og skilles av en tett septum fra bindevevet. På samme måte er høyre og venstre atrium plassert. Mellom atriene og ventriklene er det atrioventrikulære åpninger. Fra venstre ventrikel dukker opp en aorta-aorta (arcus aorta), noe som gir blodstrømmenes dynamikk langs et stort spekter av blodtilførsel (gir blod til hele kroppen). Fra bukspyttkjertelen oppstår en lungearteri, som starter en liten sirkulasjonssirkulasjon) gir blod for lungene og koronarsystemet. Den øvre og nedre hule venen lukker en stor sirkulasjonssirkel og strømmer inn i høyre atrium.

Venstre ventrikkel er mer massiv enn høyre og ser ut som et konsonantfartøy i omvendt form. Faktisk er dette hjertepunktet og den avgjørende faktoren at folk flest tror at dette orgelet bare tar på venstre side av thoraxen. Faktisk, ifølge topografisk anatomi, opptar koronarsystemet det meste av thoraxen nærmere senteret. Det er en medfødt trabekularitet i venstre ventrikel, som kan tilskrives varianter av den fysiologiske normen.

Størrelsen på venstre ventrikel kan normalt være forskjellig, men tykkelsen på veggene skal ikke overstige 10-12 mm for kvinner og 13-15 mm for menn. Selvfølgelig er den diastoliske størrelsen (CDR) normal hos voksne 4,6-6,7 cm, hos nyfødte 1,6-1,3 cm, hos barn 1-5 år, 2-5 cm. 2 ganger mindre. Kammerets volum er 210 cm3 for en voksen og 5,5 cm3 for en nyfødt baby.

Dette skyldes det faktum at funksjonene til venstre ventrikel er en stor systolisk utkastning av blod. I mellomtiden presser bukspyttkjertelen blod bare inn i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Hvis lungevenen ikke er riktig plassert, kan hemodynamikken forstyrres. I dette tilfellet aktiveres leukocytter og røde blodlegemer undertrykkes i plasma.

Inne i LV er seneakkordene, som aktiverer papillære muskler som er ansvarlige for å åpne og lukke mitralventilen. Innerveringen og overføringen av den elektriske puls utføres gjennom den venstre bunten av foten av Giss. Derfor er blokkering av høyre ben av bunten Giss ikke farlig for menneskelig livs patologi.

Hva betyr denne patologien til myokardiet?

Mange pasienter lurer på hva hypertrofi av hjertets venstre ventrikel, angitt ved dekoding av elektrokardiogrammet, betyr. I fravær av alvorlig vaskulær patologi, selv om venstre ventrikel forstørres, opplever pasienten ikke noen spesielle helseproblemer. Diagnosen blir en fullstendig overraskelse for ham.

I mellomtiden er dette en unnskyldning for angst, siden hvis venstre ventrikel er hypertrofiert, kan den ikke fullt ut takle sine funksjoner og fører til stagnasjon i en stor sirkel av blodsirkulasjon. Det kan være hevelse og tegn på kronisk hjertesvikt.

Meget farlig tilstand, som kombinerer hypertrofi av venstre atrium og venstre ventrikel, er det ofte forbundet med alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Myokardslaget er dannet av to typer muskelfibre:

 • komprimerende konsentriske fibre gir et skarpt kompresjonskammer for utkastning av blod;
 • Spirale fibre gir en rask gjenoppretting av formen etter utkasting.

Nå kan vi fortsette til det faktum at denne patologien i myokardet indikerer at pasienten har et hinder for utblodning av blod fra LV til den store sirkulasjonen gjennom aorta. Spasm av koronarbeholdere og arteriell hypertensjon er de to vanligste årsakene til LVH-utvikling.

Tykkelse av veggene er også observert hos mennesker som stadig trenger å øke massen av systolisk utkastning. De er idrettsutøvere, mennesker, utsatt for følelsesmessig overbelastning og lider av CNS-sykdommer. Det er hormonelle hyperfunksjoner, for eksempel mot en bakgrunn av hypertyreose.

Årsaker til sykdommen hos en voksen og et barn

Med tanke på årsakene til venstre ventrikulær hypertrofi hos en voksen og et barn, er det mulig å identifisere vanlige faktorer for negativ påvirkning og aldersrelaterte avvik. Til en viss grad i denne prosessen involvert i idrett, spesielt forbundet med høy fysisk stress. For å sikre et tilstrekkelig nivå av hemodynamikk, styrker myokardiet dets kontraktilitet ved å bygge muskelmasse. Sportshypertrofi i venstre ventrikel kan observeres både hos unge idrettsutøvere og pensjonerte veteraner fra den store arenaen.

Pasienter over 40 år har hypertensjon og venstre ventrikulær hypertrofi som assosierte tilstander. LVH-syndrom utvikler seg med lange perioder med BP-dekompensering som overstiger aldersnormer med 40-60 mm. Hg. Art. Vedvarende hypertensjon skaper negative forhold for utkastet av systolisk blodvolum. For å overvinne barrieren i form av en nedsatt vaskulær tone, bygger myokardiet sin tykkelse i enkelte avdelinger.

I 85% av tilfellene er venstre ventrikulær hypertrofi forbundet med hypertensjon og aterosklerotiske forandringer i store blodårer.

Andre, mer sjeldne grunner er:

 • kardiomegali - medfødt, genetisk forårsaket økning i tykkelsen av myokardets vegger, som er en variant av den fysiologiske normen;
 • medfødte og anskaffe hjerteventil defekter, forårsaker et brudd på intracameral hemodynamikk;
 • IHD med forstyrret diastolisk avslapping;
 • myokardiopati alkoholisk, berusende, smittsom, degenerativ, etc.;
 • idiopatisk kardiopati i bakgrunnen av autoimmune prosesser;
 • utvidet kardiopati med alvorlig hjertesvikt (ofte observert hos pasienter under 30 år);
 • cicatricial endringer i veggen av myokardiet etter et tidligere hjerteinfarkt.

Det er verdt å huske at det er arteriell hypertrofi i venstre ventrikel som er den hyppigst diagnostiserte form. Men ikke utelukke effekten av diabetes, aterosklerose, forstyrrelse av innervering på grunn av ødeleggelse av intervertebrale disks, systemiske bindevevssykdommer, revmatisme etc.

Typer av LV hypertrofi, lokalisering og evalueringskriterier

For å fastslå type hypertrofi i venstre ventrikel er det nødvendig primært for riktig utnevnelse av tilstrekkelig farmakologisk terapi. Det er viktig å forstå energiprosessene som forekommer i myokardet, og stimulerer veksten av myocytter. Fra og hypertrofi i venstre hjertekammer er forårsaket av midlertidige motstand systolisk utstøting I respons cardiocytes begynne å øke dens energi potensial på grunn av opphopning av glykogen, phosphocreatine og adenosintrifosfat andre faktorer.

Kompensasjonsfasen av sykdommen er preget av restaurering av enzymatisk aktivitet. Normalisert systolisk utkastning og diastolisk veggavslapping. Dette påvirker ikke situasjonen når den patologiske prosessen er konsentrert på bakveggen. I dette tilfellet observeres LVH. Mindre kompensasjon kan observeres ved å øke energibalansen i andre deler av kamrene.

Ukomplisert venstre ventrikulær hypertrofi av 1. grad følger med en økning i volumet av sirkulerende blod under svangerskapet. Restaurering av normale grenser skjer i de første 2 månedene etter fødselen.

Slike kriterier for vurdering av tilstanden, som volumet av systolisk volum og hjertefrekvensen kan indikere dekompensering. Det er typisk for atrofi av myocytter og kardiocytter. De er erstattet av arr og bindevev. Spesielt farlig er med LVH septum og ventil. Det kan forekomme oppblåsning av ventilen.

Den kliniske klassifikasjonen av patologi deler LVH i følgende typer og steder:

 • konsentrisk med en jevn fordeling av fortykningsseksjoner med en reduksjon i det indre volum av kammeret;
 • eksentrisk med en økning i det indre volum og ytre grenser av hjertet;
 • Indirekte med lokal veggtykkelse og delvis volumreduksjon;
 • Spenningen manifesteres bare av tegn på elektrokardiogrammet;
 • Den symmetriske er forskjellig i plasseringen av fortykkingspunktene i de motsatte seksjoner.

Indikasjon av typen av patologi i den diagnostiske episkrisen karakteriserer den videre taktikken til terapi.

Symptomer på LVH og samtidige endringer i myokardiet

Det kliniske bildet er dannet ved å følge endringer i myokardiet. Som følge av endringer i hjerteets grense med venstre ventrikulær hypertrofi, begynner endringer, inkludert trofiske forandringer, i brystkreftens organer. Det kan være en følelse av mangel på luft under inspirasjon, som brister i brystet.

Subjektive symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi (pasientklager) inkluderer:

 • en følelse av trykk i hjertet;
 • følelse av tremor og hjertebank, spesielt etter tung fysisk anstrengelse;
 • edematøst syndrom, manifestert i form av tett ødem på bena og i ankelen;
 • alvorlig kortpustethet når du praktiserer kroppsopplæring eller når du går fort;
 • en konstant følelse av svakhet, døsighet;
 • økt svette, selv med minimal stress;
 • følelse av utilstrekkelig luft i utsatt stilling, som passerer helt når du går til sitteposisjonen;
 • svimmelhet, inkludert ortostatisk;
 • hyppig hodepine;
 • tretthet av beinmuskulaturen under lang gang eller etter kjøring.

Ved undersøkelse kan man merke seg den cyanotiske nasolabialtrekanten og svak tremor i øvre lemfinger. Slike fenomener er typiske for sirkulasjonsfeil. Med perkusjon er de utvidede grensene til hjertet til venstre klart definert. Når palpasjon oppdages, forekommer tilstedeværelsen av tett ødem på undersiden av skinnen (et spor av sokken fjernes på forespørsel fra legen). Under auskultasjon bestemmes sinusrytmen uten å dempe de systoliske utkastningstonene. Hjertehypertrofi kan føre til takykardi i de sene stadiene av sykdommen. Fortynning skjer i kompenserende stadium og sletter tegn og symptomer helt. Det kliniske bildet blir svært dårlig, og LVH kan bare oppdages ved hjelp av instrumentelle undersøkelsesverktøy.

Hypertrofi i venstre ventrikel med systolisk overbelastning fører ofte til en utprøvd klinikk av hjertesvikt. Pasienter mister evnen til langvarig fysisk anstrengelse, mister vekt, de mister sin appetitt. Ascites og hevelse i beina kan utvikles. Patologier med endringer i myokardiet krever kompenserende terapi med hjerteglykosider. Hvis repolarisering forstyrres, kan paroksysmal takykardi og andre arytmier forekomme.

Diagnostiske tegn på LVH på EKG, FL og ultralyd

Diagnosen av sykdommen begynner med en undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Deretter er visse instrumentelle studier tildelt. Den mest effektive undersøkelsen er elektrokardiografi. Kliniske tegn på hypertrofi i venstre ventrikel på EKG inkluderer:

 • spenning i thoracic leder av R-bølgen;
 • asymmetri og en økning i R-bølgen i den sjette ledningen V;
 • en økning i intervallet mellom ST i 6 thoracic ledninger og en kraftig senking i fjerde thoracic bly;
 • en positiv tann T i den første thoracale ledningen og overgangen til det negative flyet i V5 og V6;
 • en signifikant økning i S-bølgen samtidig i den første og andre ledningen V;
 • i den 6. leddet vokser tannen Q mot bakgrunnen av fremvoksende tann S.

Feilaktig informasjon om kardiogrammet kan oppnås ved feil levering av elektroder. Derfor anbefales det at flere EKG-hjerter blir laget med det formål å sammenligne differensialdiagnose.

Hypertrofi av venstre ventrikel på fluorografi kan manifestere seg som en intensivert skygge av hjertet eller utvidelse av myokardiumgrensene til venstre. For å sette riktig diagnose, trenger du et kardiogram, ultralyd og fluorografi.

ECHO-CS som metode for diagnose gjør det mulig å visuelt fikse tykkelsen på veggene og deres patologiske endringer. Ultralyd av hjertet er langt den mest effektive metoden for undersøkelse. Den beste ytelsen er kun vist av MR.

Kriterier for evaluering av data oppnådd ved ultralyd (heretter angis varianter av normen):

 • veggtykkelse ikke mer enn 1,1 cm;
 • masseforholdsindeks - 125 / cm2 for menn og 95 / cm2 for kvinner;
 • asymmetri av hjertemuskelen - 1,3.

Magnetic resonance imaging er foreskrevet i vanskelige tilfeller på en diagnostisk måte. Lar deg visuelt vurdere tilstanden til hjertemuskelen og alle dens kamre.

Hvordan kan jeg behandle hypertrofi i venstre ventrikel

Unge mennesker trenger ikke spesifikk behandling. Farmakologiske legemidler er kun foreskrevet til pasienter med dekompensasjon. Medisiner kan øke volumet av systolisk utstøt, forbedre den generelle helsen.

Før du behandler hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel, er det viktig å endre livsstilen. For å gjøre dette, gjør følgende tiltak:

 • å introdusere obligatorisk daglig fysisk trening;
 • normalisere arbeidsmodus og hvile med sin vanlige veksling;
 • redusere kroppsvekt til aldersnorm;
 • endre kostholdet, fjern fra det tunge matvarer og tilsett umettede fettstoffer og et stort antall friske frukter og grønnsaker;
 • helt forlate å røyke og drikke alkoholholdige drikker.

La oss da snakke om hvordan du kan behandle hypertrofi i hjerteets venstre hjerte med enkle og tilgjengelige metoder. Vi anbefaler på det sterkeste at du konsulterer en spesialist i manuell terapi. Refleksbehandling i kombinasjon med massasje- og fysioterapi-øvelser skaper ekte mirakler når det gjelder behandling av hjertesykdommer.

For kvinner som er i pre-menopausale perioden, er det svært viktig å utføre hormonelle bakgrunnsanalyser og, om nødvendig, justere den.

Valget av farmakologiske legemidler avhenger av sykdommen som provoserte LVH. Følgende grupper av legemidler kan foreskrives:

 • β-adrenoblokere ("Nadolol" eller "Atenolol") for å gjenopprette sinusrytmen og redusere forbruket av gratis oksygen av myokardceller;
 • kalsiumkanalblokkere ("Verapamil") har en regulerende effekt på nivået av arterietrykk uten hjertemuskulær skraping med oksygen;
 • sartaner for å forbedre metabolisme i hjertemuskelen og eliminere effekten av å utvide indre kamre (Candesartan, Eprosartan eller Azilsartan);
 • ACE-hemmere - tillater å regulere blodtrykket i en lang tidsperiode "Enalapril", "Fosinopril", "Captopril" og andre).

Hjerteglykosider er kun foreskrevet hvis det foreligger pålitelige data som indikerer kronisk hjertesvikt.

Folkemidlene

Tradisjonell behandling av hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel innebærer bruk av plantemateriale. Hvis det er en historie med allergiske reaksjoner av noe slag, kan du starte fytoterapi bare etter at du har utført tester og rådført med en lege.

Det bør forstås at behandling av venstre ventrikulær hypertrofi med folkemidlene ikke på noen måte vil redusere denne patologien. Men mottak av dekokser av medisinske planter vil bidra til å gjenopprette tapte myokardiale funksjoner og forbedre velværeet sterkt.

 • Tinktur av lily-of-the-valley blomster kan forbedre myokardiet, men vær forsiktig, fordi planten inneholder hjerteglykosider. Ta tinktur på 10 dråper 3 ganger om dagen.
 • Ved hjelp av avkok av St. John's wort, er det mulig å gjenopprette hjertefrekvensen og forbedre hjertearbeidet.
 • Det er også mulig å anbefale en populær tinktur av hvitløk med tillegg av bi-honning.
 • Samle fra bladene av Ledum, stammer av agurk og motherwort brygge med en hastighet på 4 ss per 1 liter vann. Ta 1/3 kopp 2 ganger om dagen i 15 dager.
 • Gresset på fuglens høylander, hagtornens blomster og hesteskallen er tatt i like store mengder og brygges med vann. Ta ½ kopp 2 ganger om dagen.

Prognose med LVH: Hvor farlig, hvor mye bor og kan den bli redusert?

Prognosen for hypertrofi i venstre ventrikel er ganske optimistisk. Dødelighet er ikke mer enn 3%. Med riktig taktikk for terapi, forbedrer pasientene sin tilstand betraktelig. Om det er mulig å redusere GLF, avhenger av typen av denne patologien og graden av deformasjon. Med rettidig behandling startet, er dette mulig ved hjelp av spesielle medisiner. I avanserte tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

Det er viktig å forstå hva som er farlig venstre ventrikulær hypertrofi, og hva er årsaken til mangelen på rasjonell behandling av denne sykdommen. Uavhengig myokard vil ikke komme seg. Negative endringer kan til slutt fortsette, noe som fører til alvorlig hjertesvikt. En pasient uten behandling kan dø.

Hvor mange pasienter som bor i denne patologien, avhenger av behandlingen og deres ønske om å forandre sin vanlige livsstil.

Hypertrofi i venstre ventrikel: symptomer og behandling

Hypertrofi i venstre ventrikel - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • svakhet
 • Søvnforstyrrelse
 • Kortpustethet
 • Smerte i hjertet
 • Smerter bak brystbenet
 • Hjertefading
 • Forringet hjertefrekvens
 • Bevisstap
 • Høyt blodtrykk
 • Ubehag bak brystbenet
 • Blodtrykkssvingninger
 • Temporalt mangel på palpitasjon

Venstre ventrikulær hypertrofi (kardiomyopati) er et typisk lesjon av hjertet i pasienter med en diagnose av hypertensjon. venstre ventrikulær hypertrofi, hvis symptomer som tillater å vurdere denne patologi som en prosess som innebærer strukturell hjertetilpasnings relative metabolske behov, relevant for infarkt, men også endringer i hemodynamikk ytelsen er ganske farlig i den forstand at ofte fullfør sykdom rager dødelig.

Generell beskrivelse

Som statistiske data indikerer, er dødeligheten med venstre ventrikulær hypertrofi ca 4%. La oss vurdere egenskaper av denne sykdommen.

Hypertrofi provoserer en signifikant fortykkelse av veggen til venstre ventrikel, og denne fortykning skjer helt og holdent ikke på bekostning av funksjonene i det indre rommet, som ikke undergår endringer. Ofte fører hypertrofi til en endring av septum, som ligger mellom høyre og venstre ventrikel. På grunn av de hypertrofiske forandringene som oppstår, er det tap av elastisitet av veggen, mens fortykning av det kan forekomme både jevnt og i bestemte lokaliseringsområder. Alle disse funksjonene har direkte innflytelse på sykdomsforløpet.

Bemerkelsesverdig, er venstre ventrikkel hypertrofi ofte observert blant unge mennesker, ofte i seg selv er ikke en sykdom, men er også diagnostisert, representerer bare en av de mulige symptomer på noen form for hjertesykdom.

Som vi allerede har nevnt, kan hypertrofi i venstre ventrikel utvikle seg på grunn av hypertensiv sykdom. I tillegg utmerker seg ulike varianter av hjertefeil blant de predisponerende faktorene, hyppige og signifikante belastninger.

Denne sykdommen oppstår også mot en bakgrunn av konsekvent høyt blodtrykk. I mellomtiden er det avslørt at hypertrofi med sine karakteristiske forandringer kan også forekomme, som vi har nevnt, under trening, som særlig omfatter utseendet på grensen delstaten lasting (dørvoktere, idrettsutøvere, ustabile fordele belastningen).

Farlig er den skarpe og samtidig den intensive arbeidsbelastningen som myokardiet mottar hos mennesker hvis livsstil er overveiende stillesittende, så vel som hos mennesker som daglig røyker og drikker alkohol. Og hvis venstre ventrikkel hypertrofi er ikke dødelig, det gjør ikke det trygt for pasienten, fordi grunnen til det kan komme et hjerneslag eller hjerteinfarkt, som ofte innebærer en tilstrekkelig alvorlige konsekvenser for organismen. Naturen til sykdomsinngang kan være medfødt (arvelig) eller oppkjøpt.

Oppsummering, det kan bemerkes at hypertrofi i venstre ventrikel fungerer som en signalering, noe som indikerer komplikasjonen av de tilstandene der myokardiet er for øyeblikket. Det vil si at det på en eller annen måte er en advarsel, som indikerer behovet for stabilisering av blodtrykket, samt korrektheten i fordelingen av lasten.

Symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi provoserer betydelige endringer som forekommer i regionen til veggene i venstre ventrikel. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er at utvidelsen er fordelt utad. Ganske ofte, sammen med tykkelsen av veggen, oppnås også en fortykning mellom ventrikelseptumet.

Symptomatisk av sykdommen er preget av heterogenitet av manifestasjoner. I noen tilfeller kan pasienter gjennom årene ikke engang forestille meg at de har en venstre ventrikkel hypertrofi, men ikke utelukket alternativ, der det er svært er bokstavelig talt utålelig begynner til pasienten på grunn av dårlig helse.

Den mest vanlige tegn som angir venstre ventrikulær hypertrofi, er angina, hvis utvikling er på grunn av vaskulær kompresjon, noe som gir den hjertemuskelkraft. Til syvende og sist er det en økning i muskelstørrelse og forbruk av et større volum oksygen i kombinasjon med næringsstoffer. I tillegg til dette symptomet forekommer atrieflimmer også, manifestasjoner i form av atrieflimmer og hjerteinfarkt er kjent.

Hyppig kan være en tilstand hvor hjertet stopper for et øyeblikk og slår ikke i det hele tatt, noe som igjen provoserer et tap av bevissthet. Noen ganger kan kortpustet angi tilstedeværelsen av sykdommen vi vurderer. I tillegg er et antall av følgende symptomer notert:

 • høyt blodtrykk;
 • ustabilitet
 • hodepine;
 • arytmi;
 • søvnforstyrrelser;
 • dårlig helse og generell svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • smerte i brystet.

Blant de sykdommene som hypertrofi selv er et av symptomene som kjennetegner deres kurs, er følgende skilt:

Hypertrofi i venstre ventrikel: behandling

Behandling av hypertrofi består i bruk av verapamil i kombinasjon med beta-blokkere, på grunn av hvilke symptomene som oppstår ved kardiovaskulærsystemet, reduseres. Som et supplement til legemiddelbehandling forventes det at dietten vil bli fulgt, samt avvisning av eksisterende dårlige vaner.

Følgelig må du slutte å røyke, redusere saltinntaket, gå ned i vekt. Kostholdet bør inkludere meieri / surmjölkprodukter, sjømat, friske grønnsaker og frukt. Det vil også være nødvendig å redusere mengden konsumert melprodukter, søtsaker og animalsk fett. Fysisk stress bør være moderat.

Det er også mulighet for kirurgisk inngrep, som består i å fjerne en del av hjertemuskelen som har gjennomgått hypertrofi. Det er bemerkelsesverdig at utviklingen av hypertrofi i venstre ventrikel ofte blir notert i flere tiår.

Hvis du opplever symptomer som er relevante for venstre ventrikulær hypertrofi, bør du søke råd fra en kardiolog.

Hvis du tror at du har det Hypertrofi i venstre ventrikel og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiomyopati er en gruppe lidelser som er forenet av det faktum at patologiske endringer i myokardiums struktur blir observert under deres progresjon. Som en følge av denne hjertemuskelen slutter å fungere fullt ut. Vanligvis er utviklingen av patologi observert mot bakgrunn av ulike utkardielle og hjertesykdommer. Dette antyder at det er mange faktorer som kan tjene som en slags "push" for utviklingen av patologi. Kardiomyopati kan være primær og sekundær.

Slår - dette er en av de mest vanlige typer av arytmier (dvs. forstyrrelser i hjerterytmen), karakterisert ved tilsynekomst av en ekstraordinær reduksjon på den delen av hjertemuskelen eller flere ekstraordinære kutt. Extrasystoler, symptomene som oppstår ikke bare hos pasienter, men også hos friske mennesker, kan utløses av tretthet, psykisk stress og også av andre eksterne stimuli.

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Diabetisk nefropati er en prosess med patologiske forandringer i nyrekar, som skyldes diabetes mellitus. Denne sykdommen fører til utvikling av kronisk nyresvikt, det er høy risiko for død. Diagnosen utføres ved ikke bare fysisk undersøkelse av pasienten, men også laboratorie og instrumentelle undersøkelsesmetoder.

Ventrikulær ekstrasystol er en av formene for hjerterytmeforstyrrelser, som er preget av forekomst av ekstraordinære eller for tidlige sammentrekninger av ventriklene. Både voksne og barn kan lide av en slik sykdom.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Les Mer Om Fartøyene