Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det? EKG, tegn og behandling

Hurtigsides navigasjon

Det er kjent at i naturen skjer ingenting "akkurat slik." Hvis elven renner, flyttes vann fra overliggende plass til underliggende. Og i tilfelle at utviklingen av hypertrofi av veggene i venstre ventrikel (LVH), oppstår det ikke fordi hjertemusklen "ville ha det".

Denne forklaringen er like latterlig, som om vi trodde at den rette bicep plutselig ble preget og pumpet "av seg selv", og den rette forblev den samme som den var. Men før du forteller oss om årsakene til hypertrofi og dens helsekonsekvenser, må du huske hva hypertrofi er generelt og hvordan det manifesterer seg.

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det?

I seg selv er begrepet "hypertrofi" parret med sin antonym, hypotrofi. I så fall, hvis det organ eller vev trenger å være inaktiv, dens behov for næringsstoffer og oksygen avtar, og fraværet av en last, og "trening" fører til endringer begynne med er reversibel og senere vedvarende.

For eksempel vet alle at beinet, som er i kastet, etter beinfusion ser slankere ut, sammenlignet med sunt. Da, i etableringen av like betingelser, får musklene igjen normale størrelser. Patologisk hypotrofi oppstår, for eksempel hvis det er et brudd på innervering, med lammelse. I dette tilfellet kan ikke bare hypotrofi, men også atrofi forekomme, det vil si irreversible endringer i muskler.

Og hypertrofi? Hypertrofi av myokardiet er en økning i volum og masse av myokardiocytmuskelfibre. I tilfelle at det er en økning i antall celler, kalles denne prosessen hyperplasi, trenger ikke å forveksles med den.

Er overdreven trening og økt ernæring (og dette er hvordan begrepet oversettes) kan være skadelig? Ja, det kan. Faktum er at, i motsetning til de strikkede skjelettmuskulaturene, som "pumpes" i hallen, er myokardiet en spesiell muskel. Hun opplever enorme belastninger, som idrettsutøvere ikke drømte om med sine opptegnelser og prestasjoner. For eksempel:

 • hjertet for et år er redusert ca 40 millioner ganger, og for hele livet - produserer flere milliarder kutt
 • mengden blod som hjertet pumper i løpet av en persons liv, kan du fylle mer enn 4000 jernbanetankbiler, som vil være 57 imponerende tog med 70 tanker hver;
 • fra et slikt volum av væske i 70 år ville det være mulig å skape en innsjø som i dybden ville være 5 m, og lengden og bredden ville være henholdsvis 5 og 7 km;
 • for en reduksjon gir hjertet et arbeid som er nok til å løfte lasten i 1 kg med 20 cm eller vekt i 200 g per 1 m;
 • i en åtte-timers natt mens du sover, utfører hjertet et slikt arbeid, som er nok til å løfte deg til nivået av stjernen i hovedbygningen i Moskva State University, det vil si 250 m.

Virkelig denne kraften kan bli savnet og det er nødvendig å "pumpe" myokardiet i tillegg? Ja. Hvilke grunner kan føre til dette?

Årsaker til hypertrofi

Det er kjent at myokardiet i venstre ventrikel er sterkere enn muskelen til høyre hjerte. Dette er fordi det er nødvendig å kaste blodet inn i aorta og skape et trykk som kalles systolisk trykk. Ved et trykk på 120 mm Hg (og kvikksølv er 13,6 ganger tettere enn vann), kastes en blodkolonne med et tverrsnitt på 1 mm til en betydelig høyde.

Dette trykket er utformet, ikke bare for å bringe blod til alle organer og vev, men også for å sikre at det kommer tilbake til hjertet. Av hvilke grunner må dette presset økes? Det er veldig enkelt. Dette skjer hvis det er en "kronisk" sone med økt trykk på banen for hjerteutgang, eller et hinder for blodstrømmen. Willy-nilly, hvis du legger vekt på beltet ditt, blir beina dine sterkere.

Derfor er hovedårsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel:

 • Hypertensiv sykdom, eller hypertensjon. Trykket i aorta økes, og mer kraft er nødvendig for å gjøre utkastet;
 • Aortisk ventildefekter, for eksempel stenose, aorta insuffisiens;
 • Koronar hjertesykdom (et forsøk på å overvinne oksygen sult av myokardiet ved sitt økte arbeid forårsaker forstyrrelser av tilpasning, dannelse av en ond sirkel og et angrep av IHD);
 • Kronisk hjertesvikt;
 • Graviditet (noen ganger);
 • Overflødig fysisk belastning (behovet for vev i oksygen øker);
 • Hypodinami med endring i overflødig belastning (det er disadaptasjon av myokardiet og utilgjengelighet av det vaskulære systemet til å fungere);
 • Kardiomyopati (hypertrofi utvikles uten stress, for eksempel på grunn av genetiske abnormiteter);
 • Dårlige vaner. Røyking fører til kronisk vasospasme, og dette øker trykket.

Spesielt er det nødvendig å si om fedme - Folk forstår ofte ikke hele katastrofale tilstanden av tilstanden deres. Det er kjent at hvert ekstra kilo fett krever blodgjennomgang gjennom 25-30 km blodkarillærer, og i tilfelle at en person har 30 kilo overvekt? På 300 km for hvert slag i hjertet en lengre bane av røde blodlegemer.

Det er kjent at fett er lettere enn vann. Hvis en stor bøtte inneholder 12 liter vann og veier 12 kg, er fylt med fett, den veier 10, 8 kg, slik at en person med overskudd av fett på 30 kg konstant "trekker" på seg selv og deres hjerter 2,7 stor fett bøtte. Sannt, det fordeles jevnt, og derfor er vekten ikke følt. Men noen ganger opplever symptomene på myokardial hypertrofi seg selv.

Tegn på hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel

I rettferdighet må det sies at ventrikulær hypertrofi ikke er navnet på sykdommen, men bare en betegnelse av den patofysiologiske mekanismen og sonen av lokaliseringen. Tross alt kan hypertrofi oppstå av ulike årsaker.

Noen ganger tar det mange måneder å helbrede, og i andre tilfeller er det nok å utføre operasjonen, og etter noen minutter blir belastningen eliminert. Hvordan manifesterer denne smertefulle tilstanden seg, og hvordan vet leger det?

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte er følgende symptomer, som indikerer en stor sirkel overbelastning og mangel på oksygen:

 • kjedelig og dårlig lokalisert smerte i hjertet;
 • episoder av dyspné;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • liten toleranse for fysisk anstrengelse, svakhet;
 • forstyrrelse av hjertets rytme.

Selvfølgelig kan disse symptomene indikere en rekke andre sykdommer, så "standard" for LVH-diagnose er det vanlige EKG og ultralyd i hjertet.

EKG-data for venstre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi av venstre ventrikel på EKG diagnostiseres ved tilstedeværelse av følgende indekser:

 • avvik fra den elektriske aksen til hjertet til venstre, fra -30 til -90 grader. Kan være normalt;
 • økning i bredden av QRS ventrikulær kompleks mer enn 0,12 s. Vanligvis sier blokaden høyre grenblokk, men kan være tegn på en "forkledd" blokaden, som bare vises i bly V1 og V5 og V6 vises kompleks RSR;
 • utseendet av høy amplitude eller spenning av QRS ventrikulære komplekset, som kan måles i henhold til Estes kriterier (6 kriterier for analyse), en pålitelig diagnose av LV hypertrofi når du skriver 5 poeng;
 • utseendet av en "pseudo-infarktkurve", det vil si tilstedeværelsen av en patologisk Q-bølge i fravær av et hjerteinfarkt;
 • forskyvning av overgangssonen til venstre i V5 og V6;
 • utseendet på en skråstilt depresjon av segmentet ST ved konveksitet oppover.

Det er mange andre overbevisende fysiologiske fenomener som snakker om en kraftigere impuls som genererer et hypertrophied myokardium. Dette er kjent for spesialister - leger med funksjonell diagnostikk som dekoder EKG.

Det er en spesiell indeks for Sokolov-Lyon, samt Cornish-spenningsindeksen, som er den mest informative i EKG-diagnostikk av denne tilstanden.

På ultralyd i hjertet kan være elementær, for å måle tykkelsen på myokardiet på forskjellige steder. Når man sammenligner resultatene med EKG, blir diagnosen klar.

I RuNet kan du lese om det faktum at dette fenomenet er diagnostisert ved hjelp av "atommagnetisk resonans". Dette er ikke noe annet enn spekulasjon på "spare" metoden for forskning, som "ser" angivelig alt. Men funksjonell bekreftelse med noen, mest overbevisende MR vil gi kun EKG og ultralyd, fordi hjertet gir opphav til et elektrisk felt og en potensiell forskjell i prosessen med sin aktivitet.

Alle andre metoder er indirekte. Så på brystradiografi kan du se avviket fra hjerteskyggen til venstre. Dette vil bare indirekte snakke for en økning i venstre hjerte.

Hva er faren for venstre ventrikulær hypertrofi?

Faren for denne tilstanden er at hjertet kun kan midlertidig "bygge opp" opposisjon. I tilfelle av for lang kamp, ​​begynner myokardiet å miste kontraktilitet, tegn på hjertesvikt og hevelse i beina.

Det er ofte dødelige arytmier. I dette tilfellet blir hjertemuskelen bare slitt og mister sin evne til å reagere raskt.

Det er stagnasjon i den lille sirkulasjonen, siden høyre hjertekammer ikke kan isoleres og holde seg borte. Det er angrep av hjerteastma, og en person blir en ugyldig.

Vejledende og motsatt bilde: Skjebnen til tidligere kroppsbyggere som trengte et stort og sterkt hjerte, men bare i trening. Med uttaket fra sporten og en kraftig nedgang i byrden på hjertet, fungerte dette hjertet feil. I noen tilfeller førte dette til et dødelig utfall.

Hvordan behandle hypertrofi i hjerteets venstre hjertekammer?

Mack vi allerede snakket over, "for å behandle hypertrofi av hjertets venstre hjerte" er bare mulig sammen med den underliggende sykdommen. Ingen på et ambulant kort eller i en medisinsk historie har en stor diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi. Derfor er hovedprinsippene for LVH-terapi bare tre typer handlinger:

 • redusert perifer vaskulær motstand i en stor sirkel og blodtrykk;
 • eliminering av fysisk blokkering av blodstrømmen (i tilfelle defekter, aorta-aneurisme, disseksjon);
 • metabolisk terapi (myokardiell støtte).

Men for å begynne å forebygge denne tilstanden, som kan føre til funksjonshemming, er det nødvendig for de som anser seg sunn. Det er nok å stå på skalaene og gå til speilet.

I så fall, hvis du midje størrelse på mer enn 102 cm, og du er en mann, eller mer enn 88 cm, og du er en kvinne, da (uavhengig av vekt, høyde og alder), har du en risiko ikke bare til utvikling av venstre ventrikkel hypertrofi, men også mer alvorlige komplikasjoner.

Led en aktiv livsstil, gi opp skadelige vaner, bli kvitt overflødig vekt - og ditt hjerte vil heldigvis tjene deg i mange år.

Hypertrofi av venstre ventrikulær myokardium (LVH): årsaker, tegn og diagnostikk, hvordan å behandle, prognose

Hypertrofi av venstre ventrikel (LVH) er et konsept som reflekterer fortykkelse av veggene i venstre ventrikel i aggregat eller uten utvidelse av hulrommet i venstre ventrikel (LV). En slik tilstand kan oppstå av ulike årsaker, men i de fleste tilfeller viser den hjertemuskulaturens patologi, noen ganger ganske alvorlig. Faren for LVH er at før eller senere utvikler kronisk hjertesvikt (CHF), da myokardiet ikke alltid kan fungere med samme belastning som det gjennomgår LVH.

Ifølge statistikken er LVH vanligere hos eldre pasienter (over 60 år), men med visse hjertesykdommer, observeres det hos voksne og barn, og selv i nyfødte perioden.

Årsaker til venstre ventrikulær hypertrofi

1. "Atletisk hjerte"

Dannelse av hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet veggen er en variant av normen bare i ett tilfelle - en mann, for en lang tid, og profesjonell idrett. På grunn av det faktum at det venstre ventrikulære kammeret utfører det meste av arbeidet med å utvise tilstrekkelig blod til hele kroppen volum, og lasten er det nødvendig å teste mer enn andre kameraer. I tilfeller der en person lang og hard trening, hans skjelettmuskulaturen krever mer blod flyt og øke muskelmasse flyt verdi gevinst muskel blir konstant. Med andre ord, hvis treningen begynner med jevne mellomrom, øker belastningen, og etter en stund blir belastningen på hjertemusklen permanent. Derfor øker myokardiet til LV sin masse, og veggene til LV blir tykkere og kraftigere.

Eksempel på et sportshjerte

Til tross for at idrettshjerte i prinsippet er en indikator på god idrettsutøvelse og utholdenhet, er det svært viktig å ikke gå glipp av det øyeblikket fysiologisk LVH kan gå inn i patologisk LVH. I dette henseende er idrettsutøvere observert av idrettsmedisinske leger, som klart vet hva slags sport LVH er tillatt, og i hva det ikke burde være. LVH er således spesielt utviklet for syklister (løping, svømming, roing, ski, gå, skiskyting etc.). Moderat utvikle LVH hos idrettsutøvere med utviklede styrker (bryting, boksing, etc.). I folk som er involvert i å spille sport, utvikler LVH i norm LVH svært lite eller utvikler seg ikke i det hele tatt.

2. Arteriell hypertensjon

Hos pasienter med høyt blodtrykkstall, dannes en lang og vedvarende spasme i perifere arterier. I denne forbindelse må venstre ventrikel presse blod med mer kraft enn ved normalt blodtrykk. Denne mekanismen er forårsaket av en økning i total perifer motstand av karene (OPSS), og med det er hjertet overbelastet med trykk. Etter noen år er veggen på LV tykkere, noe som fører til en rask slitasje på hjertemuskelen - CHF begynner.

3. Iskemisk hjertesykdom

Med iskemi opplever myokardiet en forbigående eller permanent mangel på oksygen. Naturligvis virker muskelceller uten ekstra energisubstrater ikke så effektive som vanlige, så de resterende kardiomyocytter må arbeide med en høyere belastning. Gradvis dannet kompenserende fortykkelse av hjertemuskelen - hypertrofi.

4. Kardiosklerose, myokarddystrofi

Veksten av binde (arr) vevet i hjertemuskelen kan oppstå etter hjerteinfarkt (myokardinfarkt) eller etter inflammatoriske prosesser (postmiokarditichesky kardiosklerosis). Hjerteinfarkt, ellers kjent som utarming av hjertemuskelen kan oppstå i ulike patologiske tilstander - anemi, anoreksi, forgiftning, infeksjoner, beruselse. Som et resultat av de beskrevne prosesser i cellene i hjertemuskelen stopper gjennomføringen av dens kontraktile funksjon, og denne funksjonen tar på å spre de resterende normale celler. Igjen, for fullverdig arbeid, trenger de en kompenserende fortykkelse.

5. Fordampet kardiomyopati

En slik sykdom er karakterisert ved overtrengning av hjertemuskelen og en økning i volumet av hjertekamrene. Som et resultat må venstre ventrikel utvise et større volum blod enn normalt, og dette krever ekstra arbeid. Det er en overbelastning av hjertevolum og myokard hypertrofi dannes.

6. Hjerte sykdommer

På grunn forstyrrelse av den normale anatomi av hjertet skjer enten ventrikulære trykk overbelastning (i tilfelle av aortastenose) eller overbelastning (i tilfelle av utilstrekkelig aortaventilen). Med vices av andre ventiler, utvikler tidligere eller senere hypertrofisk kardiomyopati av LV også.

7. Idiopatisk LVH

LVH er indikert i dette tilfellet dersom ingen årsak til sykdommen er blitt identifisert under full undersøkelse av pasienten. Men med denne form for LVH kan man snakke om genetiske forutsetninger for dannelse av kardiomyopati i henhold til hypertrofisk type.

8. Medfødt LVH

Med denne sykdomsformen begynner den i prenatalperioden og manifesterer seg i de første månedene etter fødselen av barnet. Grunnlaget for dette skjemaet er de genetiske lidelsene som førte til funksjonsfeil i hjerte muskelceller.

9. Samtidig hypertrofi av venstre og høyre ventrikkel

En slik kombinasjon er funnet i alvorlige hjertefeil - med stenos av lungekroppen, tetotogi av Fallot, defekt av interventricular septum, etc.

Hypertrofi av veggene i hjerteets venstre ventrikel hos barn

I barndommen kan LVH være medfødt eller oppkjøpt. Ervervet LVH skyldes hovedsakelig hjertefeil, carditt, pulmonal hypertensjon.

Symptomer hos barn kan være forskjellige. Et nyfødt barn kan være trist eller omvendt, rastløs og skrikende, dårlig suger et bryst eller en flaske, når suger og skrik, blir den nasolabiale trekant blå.

Et barn eldre kan allerede fortelle om sine klager. Han er bekymret for smerte i hjertet, tretthet, sløvhet, lunger, dyspnø med ubetydelig trening.

Barnkardiologen eller hjertekirurgen velger en taktikk for behandling av hypertrofi hos barn etter omhyggelig oppfølging og tilsyn med barnet.

Hvilke typer LV hypertrofi er der?

Avhengig av karakteren av fortykkelsen av hjertemuskelen, isoleres LVH-konsentriske og eksentriske typer.

Konsentrisk type (symmetrisk hypertrofi) dannes når veksten av den fortykkede muskelen oppstår uten en økning i hulrommet i hjertekammeret selv. I noen tilfeller kan LV-hulrommet reduseres tvert imot. Koncentrisk hypertrofi i venstre ventrikel er mest typisk for hypertensiv sykdom.

Eksentrisk hypertrofi venstre ventrikkel (asymmetrisk) antar ikke bare en fortykkelse og en økning i massen av LV veggen, men også en utvidelse av hulrommet. Denne typen er mer vanlig i hjertefeil, med kardiomyopatier og med myokardisk iskemi.

Avhengig av hvor tykk LV-veggen er, er moderat og alvorlig hypertrofi isolert.

I tillegg er hypertrofi isolert med obstruksjon av det utgående LV-systemet og uten det. Ved den første typen griper hypertrofi også interventrikulær septum, noe som resulterer i at LV-sonen nærmere roten av aorta får en markert innsnevring. Ved den andre typen overlapping i sonen av LV-overgangen, blir ikke overgangen observert. Det andre alternativet er gunstigere.

Er klinisk hypertrofi av venstre ventrikel?

Hvis du snakker om symptomene og noen spesifikke tegn på LVH, er det nødvendig å avklare i hvilken grad fortykkelsen av hjertets muskelvegg har nådd. I begynnelsen kan LVH derfor ikke manifestere seg i det hele tatt, og hovedsymptomene vil bli notert fra hoved hjertesykdommen, for eksempel hodepine med høyt blodtrykk, brystsmerter med iskemi etc.

Etter hvert som myokardets masse øker, vises andre klager. På grunn av det faktum at de fortykkede partier av kardiale ventrikulære muskler komprimere kransarteriene, samt fortykket myokard krever mer oksygen, det er smerter i brystet av angina-type (brenning, klemming).

I forbindelse med den gradvise dekompensasjon og redusere myokardial reserver for å utvikle hjertefeil, som er manifestert anfall av åndenød, hevelse i ansiktet og ekstremitetene så vel som lavere toleranse vanlig fysisk aktivitet.

Hvis noen av de beskrevne symptomene vises, selv om de ikke er veldig alvorlige og sjelden forstyrrer, er det fortsatt nødvendig å konsultere en lege for å finne ut årsakene til denne tilstanden. Tross alt, den tidligere diagnosen av LVH, jo høyere suksess med behandling og jo mindre er risikoen for komplikasjoner.

Hvordan bekrefte diagnosen?

Å mistenke venstre ventrikkel hypertrofi, er nok til å utføre en standard elektro. De viktigste kriteriene for hypertrofi i venstre hjertekammer på elektrokardiogram er forstyrrelser av repolarisasjon (noen ganger opp til ischemi) for prekordialavledningene kosovoskhodyaschaya eller kosoniskhodyaschaya ST-segment elevasjon i avledningene V5, V6, kan trykkes ned i ST-segmentet III, og aVF fører, så vel som negative T-bølger). I tillegg EKG lett bestemmes av spenningen forandrer tegn - økning i R-bølgeamplituden i venstre bryst fører - I, aVL, V5 og V6.

I tilfelle pasienten har tegn på hypertrofi av myokardiet og LV overbelastning på EKG, utpeker legen ham en oppfølgingsundersøkelse. Gullstandarden er ultralyd av hjertet, eller ekkokardiografi. På EchoX vil legen se graden av hypertrofi, tilstanden til LV-hulrommet, og vil også avsløre mulig årsak til LVH. Normal tykkelse på LV veggen er mindre enn 10 mm for kvinner og mindre enn 11 mm for menn.

Ofte kan endringer i størrelsen på hjertet bedømmes ved å utføre den vanlige brystrøntgen i to fremspring. Ved å vurdere noen parametere (hjerteets midje, hjertebarken, etc.), kan radiologen også mistenke endringer i hjertekammers konfigurasjon og deres størrelser.

Video: EKG tegn på hypertrofi i venstre ventrikel og andre hjertekamre

Er det mulig å kurere hypertrofi av venstre ventrikel for alltid?

Behandling av LV hypertrofi er redusert for å eliminere årsakssaker. Så, når det gjelder hjertefeil, er den eneste radikale behandlingen kirurgisk korrigering av defekten.

I de fleste situasjoner (hypertensjon, iskemi, kardiomiodistrofiya etc.) til behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer nødvendig med kontinuerlig bruk av medikamenter som ikke bare påvirker mekanismene i den underliggende sykdom, men også for å beskytte hjertemuskelen fra omdanning, dvs. eie kardioprotektive virkninger.

Slike rusmidler som enalapril, kvadripryl, lisinopril, normaliser blodtrykket. I løpet av langtidsstudier på stor skala ble det påvist at denne gruppen av legemidler (ACEI) innen seks måneder fra starten av behandlingen fører til normalisering av LV-veggtykkelsesindekser.

Legemidler fra gruppen av beta-blokkere (bisoprolol, karvedilol, nebivalol, metoprolol) ikke bare reduserer hjertefrekvensen og "slappe" hjertemuskelen, men også redusere den før- og etterbelastning på hjertet.

Preparater av nitroglyserin eller nitrater har evnen til å utvide karene (vasodilaterende effekten), som også reduserer belastningen på hjertemuskelen.

Ved samtidig hjertesykdom og utvikling av CHF, er bruk av diuretika (indapamid, hypotiazid, diurett, etc.) indikert. Når de tas, reduseres volumet av sirkulerende blod (BCC), noe som resulterer i en reduksjon i hjertet overbelastningsvolum.

Enhver behandling, det være seg som mottar en av de stoffer (hypertensjon - monoterapi) eller flere (i iskemi, aterosklerose, hjertesvikt - et kompleks terapi), bare utpekt lege. Selvmedisinering, som selvdiagnose, kan forårsake uopprettelig helsehelse.

Snakker om behandling av LVH for alle, bør det bemerkes at de patologiske prosessene i hjertemuskelen er reversible når oppdraget behandling i tide, i de tidlige stadier av sykdommen, og å ta medikamenter utføres hele tiden, og i noen tilfeller - for livet.

Hva er farlig for LVH?

I tilfelle når en liten hypertrofi av LV diagnostiseres i de tidlige stadier, og den underliggende årsaken til sykdommen er mottagelig for terapi, har en fullstendig kur for hypertrofi all sjanse for suksess. Men med alvorlig hjertepatologi (avanserte omfattende hjerteinfarkt, utbredt kardiosklerose, hjertefeil), kan komplikasjoner utvikles. Slike pasienter kan ha hjerteinfarkt og slag. Langvarig hypertrofi fører til alvorlig CHF, med hevelse over hele kroppen helt opp til anasarca, med total intoleranse mot normal husholdningsbelastning. Pasienter med alvorlig hjertesvikt kan ikke bevege seg i huset normalt på grunn av alvorlig kortpustethet, kan ikke knytte skosler, tilberede måltider. I de senere stadiene av CHF er pasienten ikke i stand til å forlate huset.

Forebygging av uønskede virkninger er regelmessig medisinsk kontroll med utførelsen av ultralyd i hjertet hvert sjette år, samt konstant inntak av narkotika.

outlook

Prognosen for LVH er bestemt av sykdommen som førte til det. Derfor, i hypertensjon, hell korrigeres ved hjelp av blodtrykkssenkende medisiner, er gunstig prognose, utvikler hjertesvikt sakte, og folk lever i flere tiår, er livskvalitet påvirkes ikke. Hos eldre med myokardisk iskemi, så vel som med hjerteinfarkt, kan utviklingen av CHF ikke forutsies av noen. Det kan utvikle seg sakte og raskt nok, noe som fører til funksjonshemming av pasienten og funksjonshemning.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte, hva er det og hvordan kan jeg behandle det?

Med tanke på spørsmålet: "hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet, kan det behandles og hvordan?" Bare jeg ønsker å være oppmerksom på at hypertrofi er en manifestasjon av en sykdom i stedet for separate sykdommer.

Oftest er det et symptom på problemer med det kardiovaskulære systemet, er det åpenbart i alle aldersgrupper, inkludert unge alder, og hos barn, og dødeligheten er opp til 4% av alle tilfeller. Personer med hypertrofi i ventrikkelen har stabil hypertensjon.

Hva er det

Hypertrofi i hjertekammerets venstre ventrikel er en fortykning av veggen i denne avdelingen i forhold til normen. Volumet av det indre rommet forblir uendret, og tykkelsen av muskellaget øker mot utsiden. Når hypertrofi ofte gjennomgår forandringer og septum mellom ventriklene.

Vegget mister sin elastisitet, og fortykkingen er ensartet eller bare tilstede i noen av områdene. Myokardiet utvides ofte ujevnt når hjerteventiler - aorta og mitralventiler - er ødelagte.

Tykkelse kan også bare påvirke øvre del av myokardiet (apikal hypertrofi), være symmetrisk eller sirkulær.

Årsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel er to grupper av faktorer:

 • Fysiologisk, assosiert med overdreven stress hos idrettsutøvere og personer med arbeid som er forbundet med tung fysisk arbeidskraft.
 • Patologisk, herunder medfødte lidelser (dårlig blodgjennomstrømning fra ventrikkelen, unormal oppbygging av skillevegger og vegger) og ervervet (fedme eller overvekt, mangel på mosjon, dårlige vaner, sykdom).

Av sykdommer fortykkelse av myokardiet blir ofte provosert:

 • hypertensiv sykdom, hvor venstre ventrikel kontrakterer med stor kraft for å presse blod;
 • stenose av aortaklappen forhindrer normal blodstrøm, som også tjener som en belastning på myokardiet;
 • aterosklerose av aorta
 • lungeødem;
 • hjertesvikt;
 • glomerulonefritt;
 • hjerteinfarkt.

En viktig faktor er arvelighetens innflytelse. Risikoen for hypertrofi økes dersom dette problemet er tilstede i sykdommens slektshistorie.

Tegn og symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi

Med hypertrofi av veggene i venstre ventrikel, kan symptomene ikke vare lenge, og personen føler hverken smerte eller ubehag. Dette skyldes at i de første stadiene er forstørrelsesveggene fortsatt ganske elastiske og klarer seg godt med oppgaven med å pumpe blod. I dette tilfellet kan tykkelsen detekteres ved en tilfeldighet under EKG-passasjen. Symptomologien kan imidlertid oppstå i de første stadiene av utviklingen av problemet.

Stenokardi er et karakteristisk symptom på hypertrofi av veggene i venstre ventrikel. Det stammer fra den konstante sammentrekningen av blodkar som leverer næringsstoffer og oksygen til hjertemuskelen.

Angina manifesteres av smerter i brystet, hjerteområdet og kortpustethet - disse er de to viktigste funksjonene i den. Smerten som vanligvis rammer seg, kan gi i venstre arm eller skulder under kravebeinet. Angrep av angina pectoris varer i utgangspunktet ca 5 minutter, og ettersom veggene i ventrikkelen tykner, øker deres varighet. Ofte kan de provoseres av fysisk aktivitet, overspising.

Dyspné følger ofte smerte og oppstår på grunn av at hjertets kontraktile aktivitet er svekket, noe som forenkles ved utvikling av en mangel på venstre atrium. På senere stadier oppstår det ikke bare under last, men også i ro.

Andre symptomer hypertrofi er som følger:

 • svimmelhet;
 • tretthet, tretthet;
 • økt trykk;
 • dårlig søvn;
 • arytmi;
 • fading av hjertet;
 • hodepine;
 • besvimelse.

Alle disse manifestasjonene tjener som en god grunn til å gå til en kardiolog og gjennomgå en elektrokardiografisk undersøkelse.

Hva er farlig venstre ventrikulær hypertrofi?

Hypertrofi av venstre ventrikkel vegg er farlig fordi det er i stand til å utløse et hjerteinfarkt eller slag, og i verste fall - plutselig hjertestans og død (ca. 4% av alle pasienter).

Risikogruppen inkluderer personer som er overvektige, røykere og alkoholmisbrukere.

En stor fare er også situasjonen når en uutdannet person med stillesittende livsstil utsettes for intensiv fysisk anstrengelse.

diagnostikk

Ved diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi brukes følgende metoder:

 • ECG;
 • Ekkokardiogram (Doppler og todimensjonal);
 • PET (positron utslipp tomografi);
 • MRI;
 • Graden av hypertrofi bestemmes ved å beregne indeksen for myokardets masse.

EKG-hypertrofi i venstre hjertekammer er karakteristisk aksedeviasjon til venstre og høye tann RV5, V6 (se EKG-transkript).

Behandling av venstre ventrikulær hypertrofi i hjertet

For å behandle hypertrofi i hjertets venstre hjertekarsel begynner med identifisering og eliminering av årsaken. Av stoffene i tilfelle oppkjøpt kardiovaskulær sykdom, brukes midler til å forbedre myokardiet og dets ernæring, for å gjenopprette den riktige rytmen.

 1. Kalsiumkanalblokkere - diltiazem, verapamil (ved infarkt angina, dysrytmi), amlodipin, Nimotop (hypertensjon);
 2. Betablokkere - betaxolol, sotalol, bisoprolol, atenolol og andre - reduserer myokardial oksygenbehov, spesielt under stress og fysisk stress, smertesyndrom beskjæres ved angrep av angina;
 3. Hypotensive stoffer - Ramipril, Enalapril.

Inntak av beta-adrenoblokker utføres med en gradvis økning i dose og streng kontroll av blodtrykk og hjertefrekvens.

Hvis stoffene ikke gir et resultat, vil de ty til kirurgisk behandling, det er også vist i medfødte hjertesykdommer som førte til hypertrofi.

Operasjonen er å gi ventrikelens vegg en normal form og tykkelse. I den postoperative perioden utføres symptomatisk terapi.

Suksessen med behandling av hypertrofi Venstre ventrikkelen er i stor grad avhengig av pasientens livsstil. Det er viktig å gi opp dårlige vaner, ikke glem om daglig moderat aktivitet (turgåing, svømming, aerobic). Kosten bør være rik på vitaminer, fordøyelig vegetabilsk fett, kalsium, magnesium, fiber og inneholder et minimum av salt, sukker, baking og fet mat.

Personer med hypertrofi i ventrikelen bør nøye overvåke deres tilstand av helse og gjennomgå en systematisk undersøkelse med en kardiolog.

Hypertrofi av myokard i venstre ventrikkel: årsaker, symptomer og behandlingsmetoder

En av hovedkamrene som er ansvarlige for fordelingen av blod i hele kroppen er venstre ventrikel. Eventuelle patologiske endringer i denne avdelingen fører til irreversible konsekvenser, som i verste fall kan føre til dødelig utfall. Utvidelsen av hjerteveggene på venstre side kalles ventrikulær myokard hypertrofi.

Som vi ser, kan patologi oppstå i noen av oss, så du må vite alle hemmelighetene som du kan beskytte deg selv. I denne publikasjonen vil vi vurdere hva som er ventrikulær myokardisk hypertrofi, hvilke symptomer som kan oppstå, og hvilken behandling moderne medisin tilbyr.

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel - en karakteristisk for sykdommen

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel

Myokardial hypertrofi i venstre ventrikel er en økning i hjertets muskelmasse, som til slutt forekommer hos nesten alle pasienter med hypertensjon. Det blir avslørt hovedsakelig i ultralydet i hjertet, mindre ofte med EKG. I begynnelsen er dette en adaptiv respons av kroppen til høyt blodtrykk.

Her kan du tegne en analogi med musklene i armer og ben, som tykkere med økt belastning. Men hvis for disse muskelgruppene dette er bra, så for hjertemuskelen, er ikke alt så entydig. I motsetning til bicepsen vokser fartøyene som foder hjertet ikke så raskt bak muskelmassen, noe som kan medføre hjertet, spesielt under den eksisterende økte belastningen.

I tillegg er det et komplekst ledende system i hjertet som ikke kan "vokse" i det hele tatt, noe som resulterer i betingelser for utvikling av soner med unormal aktivitet og ledelse, som manifesteres av mange arytmier.

Når det gjelder livsfaren, er det absolutt bedre å ikke ha hypertrofi. I mange studier har det vist seg at risikoen for komplikasjoner hos pasienter med hypertrofi er mye høyere enn hos personer uten den. Men på den annen side er dette ikke en akutt situasjon som må korrigeres raskt, pasienter lever med hypertrofi i mange år, og statistikk kan godt forvride den virkelige situasjonen.

Du må gjøre hva som er avhengig av deg - det overvåker blodtrykket, en eller to ganger i året for å gjøre ultralyd for å overvåke denne situasjonen i dynamikken. Så hjertesykdom er ikke en dom - det er hjertet av hypertensjon.

Klassifisering av sykdommen

Avhengig av om hele venstre ventrikkel er forstørret i volum eller bare en del av det, utmerker seg flere typer:

 1. Konsentrisk eller symmetrisk, hypertrofi er preget av en jevn økning i tykkelsen av ventrikkelens vegger.
 2. Eksentrisk hypertrofi påvirker vanligvis interventrikulær septum, men noen ganger kan topp- eller sidevægregionen være involvert.

Avhengig av effekten på den systemiske blodstrømmen, kan hypertrofi være:

 1. Uten hindring av vestkanalen. I dette tilfellet er effekten på den systemiske blodstrømmen minimal. Oftest er den konsentriske hypertrofi i det venstre ventrikulære myokardiet, i motsetning til den asymmetriske formen, ikke ledsaget av obstruksjon.
 2. Med obstruksjon av inntakskanalen, når det skjer under sammentrekning av ventrikkelen, det vil si i systolen, forekommer kompresjon av aorta aorta. Dette skaper et ytterligere hinder for blodstrømmen og lukker den såkalte onde sirkelen. Det intensiverer hypertrofi ytterligere.

I henhold til graden av økning i masse og tykkelse av venstre ventrikkel, er tre stadier preget:

 1. Ekspressert hypertrofi ledsages av en økning i tykkelsen på tidspunktet for sammentrekning av hjertet mer enn 25 mm.
 2. Den gjennomsnittlige graden observeres med tykkelsen på myokardiet 21-25 mm.
 3. Moderat ventrikulær hypertrofi er diagnostisert ved en veggtykkelse på mindre enn 21 mm, men mer enn 11 mm.

Årsaker og tegn på patologi

LVMS er et konsekvent fenomen, det utvikler seg under påvirkning av en bestemt faktor, som ikke tillater helt å tømme venstre ventrikel. Hovedårsaken vurderes som alvorlighetsgraden av aorta (utgang) lumen. Derfor er det en forsinkelse i blod i ventrikkelen.

En annen årsak er at ventilen (eller aortasystemet) sviktes. I denne situasjonen er det registrert en retrograd blodstrøm. LV-hulrommet overvinner volumet på grunn av løsningen av ventilene. Som et resultat av slike overbelastninger LV volum - strekker veggene.

Hjertet med sitt eget ledningssystem styres av reguleringsmekanismen i nervesystemet. Derfor er det økende blodvolumet i LV-hulrommet det sterkeste stimulansen for å utløse nye bevegelser av myokardiet.

Økningen i kontraktile anstrengelser av hjertemusklene fungerer som en balanseringsmekanisme i de første forstyrrelsene i hemodynamikken. Økt sammentrekning av hjertet vil forårsake kompenserende hypertrofi av fibrene. En slik regel når du skriver et muskelvolum under overdreven belastning, refererer til kryssstrimmede og glatte fibre.

Andre underliggende årsaker til myokardiell hypertrofi ligger i direkte eller indirekte blokkering av venstre ventrikulær depletion. Denne kategorien inkluderer en reduksjon i elastisiteten til vaskulære vegger, noe som ikke tillater at de strekker seg og kontrakt i full grad under påvirkning av en slående blodbølge. Derfor, frigjøringen av blod fra LV, kompliserer denne tilstanden betydelig.

Hjertet vil kompensere for dette ved å øke kapasiteten til arbeid, noe som vil påvirke oppbyggingen av muskelfibre. Endring av morfologi av nyrevev er også en alvorlig grunn. I dette tilfellet er de fleste av de nyrene arterielle karene i en tilstand av ikke-involvering i den totale blodstrømmen.

Dette skyldes prosessen med betennelse i nyrevevet (spesielt i sin kortikale substans). Endringer i morfologi fører til en nedgang i filtreringsstedene i nyrevevvet. Derfor, som kompensasjon, vokser volumet av blod.

I denne situasjon, blir den venstre ventrikulære aktivitet forsterkes av to grunner: på grunn av den økte blodvolum, og på grunn av den perifere barrieren ved en svakt gjennomtrenges nyrearterier. Alle merket fenomen (mangel eller innsnevring av aorta ventil, forekomst av perifere barriere) fører til det faktum at den ekspanderende ventrikulære rom utvikler sin sekvensiell øke muskelmasse.

Graden av manifestasjon av endringer i myokardiet bestemmes av kildene til deres opprinnelse og er representert av 3 varianter:

 • moderat hypertrofi - manifestert i patologi i nyrene;
 • Mellom grad - karakteriserer sklerotiske endringer i vaskulære vegger;
 • alvorlig grad - det skjer med aortaklafffeil.

Sykdommer forbundet med LVH:

 • iskemisk og en av dens former - myokardinfarkt;
 • hypertensjon;
 • arytmi (eller fibrillering);
 • aterosklerose;
 • Patologier preget av nærvær av en perifer vaskulær barriere;
 • diabetes;
 • Fabrys sykdom;
 • hypodynamien og adynamien;
 • aorta stenose
 • dystrofi av muskelvev;
 • Overholdelse av skadelige vaner (tobakksrøyking, alkoholisme, narkotikamisbruk);
 • fedme;
 • emosjonelle og mentale erfaringer;
 • utilstrekkelig ventil arbeid i aorta.

Årsakene til å øke belastningen på hjerteets venstre hjerte, kan være både medfødt og oppkjøpt.

I det første tilfellet mener vi ventilfeil eller arvelige forstyrrelser i hjertet:

 1. Stenose av aortakleven er ledsaget av en reduksjon i diameteren til utløpet til venstre ventrikel, så det krever ytterligere innsats for å overgå blodet.
 2. En lignende hypertrofi-mekanisme observeres selv med en reduksjon i selve aortas diameter.
 3. Med en arvelig mutasjon i noen gener som er ansvarlig for syntese av proteiner som er inneholdt i myokardiale muskelceller, øker tykkelsen på hjertets vegger. Denne tilstanden kalles hypertrofisk kardiomyopati.

Ervervet hypertrofi er oftest forbundet med følgende patologiske forhold:

 1. Hypertensiv sykdom er først blant årsakene til den oppnådde økningen i myokardets masse. På grunn av det faktum at hjertet hele tiden arbeider i en styrket modus og må opprettholde et høyere nivå av systemisk trykk, skjer en økning i volumet av muskelceller gradvis.
 2. Aterosklerose av aorta og dens ventiler ledsages av deponering av kolesterolplakk, som til slutt forkalkes. I denne forbindelse blir de viktigste menneskelige arterie- og ventilflikene mindre elastiske og smidige. Derfor øker motstanden mot blodstrømmen og det venstre ventrikulære vevet i hjertet opplever økt stress.
I 90% av tilfellene er venstre ventrikulær hypertrofi forbundet med hypertensjon.

Hypertrofi av venstre ventrikel hos idrettsutøvere er fysiologisk og utvikler seg som svar på en konstant belastning. Sammen med økningen i hjertets masse, har denne kategorien mennesker en reduksjon i hjertefrekvensen, og noen ganger en liten reduksjon i blodtrykk i ro.

Denne tilstanden kan ikke kalles patologisk, fordi den ikke fører til bivirkninger. Hvis imidlertid atletenes økning i venstre ventrikulærmasse er så alvorlig at den forhindrer blodstrømmen i en stor sirkel, bør andre årsaker til slike endringer søktes.

LVMS utvikler seg gradvis, endrer normal geometri og total muskelmasse i hjertet. I prosessen med patologi er ikke bare myokardceller involvert, men også bindevev, vaskulært endotel, interstitium og immunitet.

I begynnelsen er den patologiske prosessen preget av en økning i gjennomsnittsdiameteren av myokardceller, størrelsen på kjernene, økningen i antall myofibriller og mitokondrier. Sene stadier kjennetegnes av deformasjon av myokardceller, uregelmessig celleorganisasjon.

På siste stadium skjer sammentrekningen av myocytter med kontraktile komponenter, en kaotisk (og ikke parallell) ordning av sarkomerer. Et signifikant tegn på LVH er det høye innholdet av kollagenfibrer i myokardiet, så vel som fibrotiske komponenter.

Dette påvirkes av biologiske stoffer (aldosteron, angiotensin, endotelin), som har en gunstig effekt på proliferasjonsprosessen. Det er en deformasjon av karene som leverer myokardets vev med de nødvendige stoffene. Passerende remodeling, koronar fartøy viser tegn på fibrose rundt dem.

Myokardceller dør ved apoptose, som nå vurderes av leger som hovedkriterium for overgang til dekompensert stadium av LVH fra kompensert stadium.

symptomatologi

Litt lenge kan symptomene på hypertrofi være fraværende og kan bare identifiseres ved hjelp av instrumentell undersøkelse. Når den økte massen av myokardiet begynner å påvirke den systemiske blodstrømmen, oppstår symptomene på sykdommen gradvis. Først oppstår de noen ganger, bare med betydelige belastninger.

Over tid begynner symptomene å forstyrre pasienten og i ro. De mest karakteristiske tegnene på myokardial hypertrofi i venstre ventrikkel inkluderer:

 • kortpustethet og en følelse av mangel på oksygen;
 • krenkelse av hjerterytmen (takykardi, flimmer, fibrillering, ekstrasystole), forstyrrelser, pauser;
 • karakteristisk angina smerte, forbundet med en reduksjon i oksygenforsyningen til hjertens muskelceller;
 • svimmelhet og svimmelhet, som oppstår når blodstrømmen forstyrres i hjernearteriene;
 • hjertesvikt karakterisert ved stagnasjon av blod i luftveiene (lungeødem, hjerteastma).
Av og til er det første symptomet på hypertrofi hjertedød forbundet med arrestasjon av blodsirkulasjon.

Endring i hjertefunksjon

Veksten av muskelfibre og bindevevfibriller er ikke proporsjonal, noe som fører til brudd på viktige hjertefunksjoner: systolisk og diastolisk. Pasienten begynner å oppstå tegn på kongestiv hjertesvikt.

Forårsake brudd av myokardial perfusjon av koronararteriene struktur deformasjon, reduksjon i mikrovaskulaturen antall skip per enhet av muskelvev, endotelial dysfunksjon.

Nedgang i koronarstrømmen reserve (i hjertekarene er evnen til å levere hjertet med hensyn til den økte etterspørselen) bevirker myocardial mottakelighet for koronarsykdom. Den sistnevnte, i sin tur, blir drivkraften for utvikling av ventrikulære arytmier, hjerteinfarkt genererer, atrieflimmer, plutselig hjertedød.

Patologiutvikling

Økningen i ventriklene indikerer oftest forekomsten av hypertrofisk kardiomyopati hos en person. Det er en sykdom hvor myokardiet påvirkes. Denne patologien fører til forstyrrelse av diastolisk funksjon, arytmi og hjertesvikt.

Denne sykdommen er funnet i 0,2-1% av befolkningen. For det meste er voksne syke. Eldre middelaldrende menn lider oftere. I fravær av riktig behandling fører denne sykdommen til hver andre pasient til en paroksysmal ventrikulær takykardi.

Mulige konsekvenser er utvikling av bakteriell endokarditt med skade på ventilapparatet. Sykdommen er ofte av familien natur. Økningen i LV i denne situasjonen er ikke forbundet med hjertesykdom, iskemisk og hypertensiv sykdom. I hjertet av utviklingen av sykdommen er genmutasjoner.

Denne patologien kombineres ofte med aterosklerose i koronararterien. Med kardiomyopati følges følgende endringer:

 • økt LV (mindre ofte høyre);
 • utvidelse av venstre atrium;
 • en økning i størrelsen på interventricular septum.

Hypertrofi er moderat, moderat og alvorlig. I mange år forekommer denne sykdommen i latent (asymptomatisk) form. De første symptomene vises oftest i alderen 25-40 år. Hypertrofisk kardiomyopati manifesteres av følgende symptomer:

 • rask puste med pusteproblemer;
 • bevissthetstap
 • svimmelhet;
 • smerte bak brystbenet;
 • en følelse av forstyrrelse i hjertets arbeid.

Det tidligste symptomet er kortpustethet. I utgangspunktet er utseendet knyttet til lasten, men så ser det ut i ro. Noen ganger øker det når en person tar en stående stilling. Redusere blodet som strømmer inn i aorta lumen fører til svimmelhet og svimmelhet. Hjertet selv lider.

Volumet av blod i kranspulsårene reduseres, noe som forårsaker smerten bak brystbenet. I motsetning til angina pectorisangrep, er smerte ikke eliminert av nitrater. De mest forferdelige konsekvensene av kardiomyopati og venstre ventrikulær hypertrofi er plutselig hjertedød.

Hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel i et barn

I denne artikkelen vil vi fortelle deg i detalj hvilken karakteristiske symptomer på myokardial hypertrofi i venstre ventrikel i et barn indikerer utviklingen av sykdommen og i hvilken alder de kan manifestere. Du vil også finne ut hvilken behandling for ventrikulær hypertrofi hos barn som brukes til å redusere den negative effekten på den normale funksjonen av blodsirkulasjonen og i hvilke tilfeller operasjonen er indikert.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte er ikke isolert som en separat sykdom, det regnes som et tegn på mange plager i barnet. I de fleste tilfeller oppstår dette symptomet med hjertesykdom, hypertensjon, andre alvorlige plager, som oppdages av kardiologen individuelt, avhengig av pasientens tilstand.

Denne feilen i venstre ventrikel er preget av en økning i tykkelsen av veggen til utsiden, på grunn av hvilken membranen som er lokalisert mellom hjertets ventrikler, kan bevege seg litt, endres visuelt.

Den tykkede veggen blir mindre fleksibel, fordi densiteten ikke vokser ujevnt, dette påvirker barnets tilstand negativt. Hvordan er hypertrofi av venstre ventrikulær myokard diagnostisert hos barn ved moderne metoder?

Verdien av det indre rommet på venstre ventrikkel er beregnet fra ventiler på mitralventilen. Avstanden mellom endokardinale flater av inngrepssviktet (venstre) og bakvegg til ventrikkelen beregnes. I et sunt barn varierer disse parametrene fra 2 til 5 millimeter.

De avhenger av hyppigheten av sammentrekninger av hjertet og respirasjonen (på inspirasjon blir mindre). Babyen vokser og dimensjonene på hans venstre ventrikel også, størrelsen påvirker overflaten og vekten av barnet.

På et tidlig stadium kan hypertrofi hos spedbarn under 8 måneder gå ubemerket, da krefter på baksiden prøver å balansere høyre høyre ventrikulære. Myokard i høyre ventrikel hos spedbarn er høyere enn venstre myokard, så sykdommen er svært vanskelig å identifisere.

Betydningen av elektrokardiografisk diagnose av hjertehypertrofi er at amplituden til tennene som er ansvarlige for tilstanden til venstre ventrikkel øker. Muskelmasse i venstre ventrikel øker, som følge av hvor lengden av vektoren til venstre-bakre styrker øker. På elektrokardiogrammet reflekteres disse prosessene av den store amplitude av QRS komplekse tenner.

Det vanligste symptomet på hypertrofi i venstre ventrikel hos barn er angina. Hjertemuskelen har økt i størrelse, for normal drift trenger den mer næringsrike elementer, inkludert oksygen. På grunn av mangelen på slik, oppstår sult i myokardiet.

Noen ganger med myokardial hypertrofi har pasienter arytmi: hjertet stopper for kort tid, en person kan miste bevisstheten. For å normalisere arbeidet i myokardiet, foreskrives et barn visse stoffer. I fravær av resultatet av konservativ behandling, vises operativ intervensjon, kirurgen justerer septumet.

Det kan med sikkerhet sies at myokardhypotrofi i venstre ventrikel hos barn ikke er en dom i det hele tatt, og moderne medisin tilbyr medisiner som er ufarlige nok til barnets helse, noe som hjelper ham med å lede en normal, aktiv livsstil.

I tillegg er det mulig å bruke velprøvde folkemedisiner for behandling av myokardial hypertrofi i venstre ventrikel, men enhver behandling bør koordineres med en pediatrisk kardiolog!

For å eliminere de negative effektene av hjerte-ventrikulær hypertrofi og forbedre blodtilførselen i kroppen, faller lily-of-the-valley veldig bra hjelp. Hvordan å tilrettelegge dråper fra dalens lilje, samt andre effektive midler mot hjertesypertrofi, vil vi beskrive i detalj nedenfor.

diagnostikk

Det er mulig å mistenke en økning i venstre ventrikel under undersøkelse, perkusjon og auskultasjon. Samtidig blir grensen til hjertet skiftet til venstre. For å klargjøre diagnosen, bør en rekke undersøkelser utføres:

 1. Brystrøntgen eller fluorografi er en unøyaktig diagnosemetode, da størrelsen på hjertet i bildet stort sett avhenger av posisjonen til personen foran skjermen.
 2. Voltar tegn på hypertrofi i venstre ventrikel (økt amplitude av R-bølgen) er vanligvis mer overbevisende, siden det er dette kammeret som gir hovedbidrag til hjertets elektriske aktivitet.
 3. Imidlertid er venstre ventrikulær hypertrofi på EKG ikke alltid merkbar, spesielt i tilfelle moderat fortykning av veggene.

Derfor bør alle pasienter med mistanke om patologi utføre ultralyd i hjertet. Med ECHO-CG er det ikke bare mulig å måle tykkelsen til venstre ventrikel i ulike faser av sammentrekning med meget høy nøyaktighet, men også for å avdekke tegn på hindring av inntakskanalen. Vanligvis er det uttrykt i mm Hg. Art. og betegnes som trykkgradienten.

 • En lasttest sikrer at EKG registreres mens du sykler eller går langs en sti. Samtidig er det mulig å vurdere effekten av hypertrofi på systemisk blodstrøm under treningen. Resultatene bestemmer stort sett taktikk for behandling.
 • Daglig overvåking gjør det mulig å registrere karakteristiske EKG-tegn på venstre ventrikulær hypertrofi: endringer i rytmen og frekvensen av hjertekontraksjoner forårsaket av oksygen sult av muskelceller.
 • Diagnose av hypertrofi utføres under rutineundersøkelse, og flere studier er nødvendig for å bekrefte endringene. Ytterligere undersøkelsesmetoder inkluderer:

  • koronar angiografi;
  • ventrikulografi;
  • biopsi av myokardiet;
  • radioisotopstudie;
  • MR i hjertet.

  EKG-tegn

  Normalt er venstre ventrikelmasse omtrent 3 ganger massen til høyre ventrikel. Når venstre ventrikkel hypertrofi dens utbredelse mer markert, hvilket resulterer i en økning i EMF vektoren og eksiteringen av venstre ventrikkel, øker etterhvert som lengden av hypertrophied ventrikulær magnetisering på grunn av ikke bare hypertrofi, men også i utviklingen av stivnet og ventrikkel dystrofiske endringer.

  Karakteristiske trekk ved EKG under eksitering av hypertrophied venstre ventrikkel:

  • I høyre thoracale ledninger V1, V2, registreres et EKG av rS-typen: rV1-spissen er forårsaket av eksitering av venstre halvdel av interventricular septum; SV1-tann (dens amplitude er høyere enn normalt) er assosiert med eksitering av den hypertrophied venstre ventrikel;
  • i venstre bryst fører V5, V6 EKG typen qRp (noen ganger QRS): tann QV6 (dens amplitude over terskel) på grunn av magnetisering av hypertrophied venstre side av det interventrikulære septum; tann RV6 (dens amplitude og varighet av ovennevnte regler) forbundet med magnetisering av hypertrophied venstre ventrikkel; Tilstedeværelsen av sV6-tannen er forbundet med eksitering av basen til venstre ventrikel.

  Karakteristiske trekk ved EKG under repolarisering av hypertrophied venstre ventrikkel:

  • segmentet STV1 er over isolinet;
  • TV1 positiv tann;
  • segmentet STV6 er under isolinet;
  • TV6 negativ asymmetrisk tann.

  Diagnosen "venstre ventrikulær hypertrofi" er basert på analysen av EKG i thoraxledninger:

  • høye tenner RV5, RV6 (RV6> RV5> RV4 - et klart tegn på hypertrofi i venstre ventrikkel);
  • dype tenner SV1, SV2;
  • jo større hypertrofi i venstre ventrikel, jo høyere RV5, RV6 og dypere SV1, SV2;
  • Segment STV5, STV5 med en bue vendt oppover, ligger under isolinet;
  • tann TV5, TV6 negativ asymmetrisk med den største reduksjonen i enden av tannen T (den mer høyden av tannen RV5, RV6, desto mer uttalt reduksjon i ST-segmentet, og T-bølgen negativitet i disse ledninger);
  • segmentet STV1, STV2 med en bue vendt nedover, befinner seg over isolinet;
  • tann TV1, TV2 positiv;
  • i høyre thoracic fører er det en ganske betydelig økning i ST-segmentet og en økning i amplituden til den positive T-bølgen;
  • en overgangssone med venstre hjertekammer hypertrofi blir ofte forskjøvet til høyre bryst ledninger, karakterisert ved at den positive TV1 tann og tann TV6otritsatelny: TV1> TV6 (i motsetning til normen) syndrom.

  Syndrome TV1> TV6 fungerer som et tidlig tegn på venstre ventrikulær hypertrofi (i fravær av koronarinsuffisiens).Den elektriske aksen i hjertet med venstre ventrikulær hypertrofi blir ofte moderat avbøyet til venstre eller plassert horisontalt (en skarp avvikelse til venstre for isolert venstre ventrikulær hypertrofi er ukarakteristisk). Den normale posisjonen til miljøet blir observert mer sjelden; enda sjeldnere - den semi-vertikale posisjonen til e.

  Karakteristiske tegn på elektrokardiogrammet i leder fra ekstremiteter med venstre ventrikulær hypertrofi (øko er plassert horisontalt eller avbøyes til venstre):

  • EKG i leder I, aVL ligner EKG i leder V5, V6: har formen qR (men samtidig tenner med mindre amplitude); segment STI, er aVL ofte plassert under isolinet og ledsaget av en negativ asymmetrisk tann T I, aVL;
  • EKG i bly III, aVF ligner EKG i ledning V1, V2: har formen rS eller QS (men med mindre amplitude tenner); segmentet STIII, aVF ofte forhøyet over isolinet og fusjonerer med den positive tannen T III, aVF;
  • TIII-tannen er positiv, og TI-tannen er lav eller negativ, derfor er TIII> TI (i fravær av koronarinsuffisiens) for venstre ventrikulær hypertrofi karakteristisk.

  Karakteristiske tegn på elektrokardiogrammet i leder fra ekstremiteter med venstre ventrikulær hypertrofi (øko er plassert vertikalt):

  • i ledninger III, aVF observeres en høy tann R; samt en nedgang i ST-segmentet og en negativ T-bølge;
  • i bly I, aVL observeres en liten amplitude r;
  • i ledelsen har aVR EKG formen rS eller QS; TaVR positiv; STaVR-segmentet er plassert på isolinet eller litt over det.
   EKG-konklusjon:
   1. Hypertrofi i venstre ventrikel - hvis det med en høy tann RV5, V6 endres fra segmentet STV5, V6 og tann TV5, observeres ikke V6.
   2. Hypertrofi i venstre ventrikel med overbelastning - hvis den høye tannen RV5, V6 er kombinert med en nedgang i segmentet STV5, V6 og en negativ eller flatt tann TV5, V6.
   3. hypertrofi i venstre hjertekammer med alvorlig overbelastning - dersom den ST-segment depresjon og negative tann T observeres ikke bare i ledningene V5, V6, men også i andre bryst fører.
   4. Hypertrofi av venstre ventrikel med brudd på blodtilførselen - med enda større utbredelser i ST-segmentet og T-bølgen.

  I EKG-konklusjonen er plasseringen av den elektriske aksen til hjertet angitt, etter rytmenes tegn; karakteriserer venstre ventrikulær hypertrofi; gi en generell karakteristikk for EKG.Venstre ventrikulær hypertrofi rammer pasienter med essensiell hypertensjon, aorta-valvulær sykdom, med mitralinsuffisiens, nyresykdom med hypertensjon, i cardiosclerosis, medfødt hjertefeil.

  behandling

  Eksentrisk, konsentrisk og moderat hypertrofi i venstre ventrikel, generelt, er ikke herdbar. Det er imidlertid mulig å stabilisere pasientens tilstand, øke levetiden og forbedre kvaliteten. Behandling bør eliminere årsaken til sykdommen. I dette tilfellet brukes kirurgisk teknikk ofte:

  1. Prosthetikk av aortaklappen, som erstattes av en metallkonstruksjon eller biologisk materiale avledet fra svinhjertet.
  2. Protese av mitralventilen utføres hvis det er en markant mangel på det. To typer ventiler brukes også.
  3. Delvis fjerning av myokardvev eller disseksjon i septum (myotomi og myoektomi) utføres oftest med eksentrisk venstre ventrikulær hypertrofi.
  4. Protein i aorta er mulig med fødselsdefekt. Ventil-aorta komplekset blir vanligvis transplantert.

  Hypertrofi i venstre ventrikel kan også behandles ved bruk av symptomatisk medisinbehandling.

  Oftest er følgende legemidler foreskrevet:

  1. Betablokkere reduserer forekomsten av hjertekontraksjoner, og reduserer dermed byrden på myokardiet. Ved å øke avslappningsfasen påvirker de indirekte volumet av blod som kommer inn i aorta.
  2. Kalsiumkanalblokkere utvider blodårene og forbedrer blodtilførselen til sentrale organer, inkludert hjertet.
  3. ACE-hemmere brukes vanligvis for hypertensjon for å redusere trykk. Du kan bruke dem ved alvorlig hjertesvikt.
  4. Antikoagulanter må foreskrives for alle pasienter etter utskifting av protese. Noen ganger blir de brukt som en selvstendig behandlingsmetode. Disse stoffene forhindrer dannelsen av blodpropp i hjertehulen og spiller en nøkkelrolle i forebygging av tromboembolisme.
  5. Antiarrhythmics brukes til ulike brudd på hjertekontraksjoner, og starter med en uskadelig ekstrasystol og slutter med livstruende ventrikulær takykardi.
  6. Hvis pasienten har en obstruktiv form for hypertrofi, er det tilrådelig å utføre profylakse av endokarditt.

  Behandlingstaktikk med stor tykkelse av veggen i venstre ventrikkel er kompleks, men med obstruksjon av aorta legger vekt på operasjonen.

  I tilfelle av alvorlig rytmeforstyrrelse, er en elektrokardiostimulator eller kardioverter defibrillator installert. Disse enhetene er plassert i subklavisk hulrom, og ledningene føres direkte til veggen til venstre ventrikel og atrium. Med utviklingen av takykardi, genererer enheten en liten elektrisk utladning og starter hjertet på nytt.

  I tilfelle av en kritisk reduksjon i hjertefrekvensen stimulerer ECS muskelcellene og får hjertet til å trekke seg sammen i en gitt modus.

  Prognosen for hypertrofi i venstre ventrikel er direkte bestemt av utviklingsstadiet. Hvis det ikke er tegn på obstruksjon og kompleks behandling utføres, vokser tykkelsen av veggene vanligvis ikke lenger, og noen ganger kan det til og med reduseres noe.

  I tilfeller av obstruksjon er det stor sannsynlighet for sykdomsprogresjon. Selv etter det kirurgiske inngrep, går pasientens forventede levetid sjelden over 10 år.

  Narkotika terapi

  Narkotika foreskrives dersom venstre ventrikulær hypertrofi manifesterer seg klinisk. De foreskrevne medisinene skal påvirke det økte trykket i den venstre ventrikulære utløpskanalen, ta hensyn til graden av LVH, korrigere symptomene på kronisk hjertesvikt.

  De viktigste legemidlene som behandler myokardial hypertrofi er betablokkere og kalsiumkanalblokkere. Hvis en rytmeforstyrrelse er etablert, brukes amiodaron og disopyramid i LVH. Betablokkere bidrar til å lykkes i 30-60% av tilfellene, som i tilfelle av obstruktiv og ikke-obstruktiv form.

  Preparater av denne gruppen: atenolol, propranolol, nadolol, sotalol. De alle reduserer behovet for hjertemuskulatur i oksygen, og under psykomotional og fysisk stress reduserer effekten av sympathoadrenalsystemet.

  Resultatet av behandling med denne gruppen medikamenter er forbedring i pasientens livskvalitet, symptomavlastning: angina pectoris blir stoppet eller forhindret, og dyspné og hjertebanken reduseres. Beta-adrenal locators er i stand til å forhindre en økning i trykkgradienten i LV-utløpskanalen med en labil eller latent obstruksjonsform, noe som forårsaker myokard remodeling.

  Mangel på disse legemidlene påvirker ikke overlevelsen hos pasienter med venstre ventrikulær hypertrofi. Fordelen er gitt til beta-adrenoblokere, som ikke har intern sympatomimetisk aktivitet. For eksempel, propranolol. Innledende doser fra 20 mg., Mottaksfrekvens 3-4 ganger om dagen.

  Dosen er gjenstand for en gradvis økning, med konstant overvåkning av hjertefrekvens og blodtrykksnivå. Dosen økes til den mest effektive, fra 120 til 240 mg. Hvis bruk av høy dox fører til utseende av uønskede reaksjoner, anbefales det å bytte ut legemidlet med en kardioselektiv beta-reseptorblokker.

  En egen tilnærming brukes til pasienter som har utviklet kronisk hjertesvikt. Dette bør vurderes ved utnevnelse av metoprolol, carvedilol, bisoprolol. En annen virkningsmekanisme i kalsiumkanalblokkere. Deres utnevnelse er berettiget, ifølge patogenesen av LV hypertrofi.

  De reduserer konsentrasjonen av kalsiumioner inne i kardiomyocyttene, og normaliserer den kontraktile funksjonen, og undertrykker hypertrofiprosessen. Deres hovedhandlinger er en reduksjon i hjertets kontraktile kraft, en positiv inotrop effekt og en positiv kronotropisk effekt. Følgelig reduseres de subjektive manifestasjoner av sykdommen også.

  Et eksempel er verapamil. Det, som beta-reseptor blokkere, reduserer behovet for myokardceller for oksygen, reduserer forbruket av hjerteets vev. Dette reduserer i betydelig grad de karakteristiske manifestasjoner av myokardial iskemi, forbedrer diastolisk funksjon, pasienter som er mer motstandsdyktig mot fysisk stress tankene og subaortic trykkgradienten blir redusert.

  Behandling med verapamil viser effektive resultater i 60-8% av pasientene med ikke-obstruktiv form LVH, selv når det gjelder refraktoritet til beta-reseptorblokkere.

  Når du foreskriver legemidlet, bør du ta hensyn til noen av funksjonene:

  • det reduserer den totale perifer vaskulære motstanden;
  • reduserer afterload.

  På grunn av risikoen for å utvikle livstruende komplikasjoner hos pasienter med alvorlig hjerteastma, tilstedeværelse av alvorlig hindring av ventrikkel utløpskanalen, med et høyt trykk i lungearterien stammen, er medikamenter med forsiktighet.

  Mulige komplikasjoner: lungeødem, plutselig hjertedødssyndrom, kardiogent sjokk som følge av en kraftig økning i trykkgradienten i hulrommet i venstre ventrikkel. Dosering av verapamil fra 20 til 40 mg. tre ganger om dagen. Det gis fortrinn til sakte utgivelse av skjemaer.

  Hvis pasienten tolererer behandlingsbrønnen, øker du gradvis den gjennomsnittlige daglige dosen, opptil 160-240 mg. Uten å glemme å kontrollere hjertefrekvensen.

  1. Først av alt er det antiarytmisk. For eksempel, dizopiramid. Det tilhører klasse 1A, det har en uttalt inotrop effekt.

  Bruken av denne medisinen i hjerteinfarkt hypertrofi bidrar til å redusere fenomenene obstruksjon, reduserer volumet av omvendt blodstrømning (mitral regurgitasjon) og forbedrer hjertets diastoliske funksjon. Dosen varierer fra 300 til 600 mg.

  En bivirkning er en negativ effekt på hemodynamikk på grunn av akselerasjon av den elektriske puls gjennom atrioventrikulærknutepunktet, noe som resulterer i rask hjerterytme.

 • Antikoagulantia. Tilordne til pasienter med risiko for å utvikle tromboembolisme.
 • Preparater av magnesium, kalium.
 • Hvis myokardial hypertrofi i venstre ventrikel er forårsaket av eller ledsaget av hypertensjon, blir behandlingen supplert med antihypertensive stoffer.
 • Kriterier for effektiviteten av behandlingen:

  • redusert graden av obstruksjon i utløpsstien til venstre ventrikel;
  • økt levetid
  • Det er ingen fare for utvikling av livstruende komplikasjoner (arytmier, synkopale forhold, angina angrep);
  • suspendert eller forhindret utviklingen av kronisk hjertesvikt;
  • forbedre pasientens livskvalitet (tolererer den tillatte fysiske anstrengelsen, uten vanskeligheter med daglig husarbeid).

  Kirurgisk behandling

  Det skal bemerkes at myokard hypertrofi i hjertets venstre ventrikel behandles kirurgisk bare i sent og "forsømte" stadier. I dette tilfellet brukes kun kardialtransplantasjon, siden endringer i myokardiet er slik at ingen positiv dynamikk kan oppnås kirurgisk.

  Hvis årsaken til dannelsen av ventrikulær hypertrofi i hjertet er en viss defekt i ventilen eller septum i hjertet, blir det først og fremst forsøkt å løse dette problemet ved å erstatte dem. Dette gjelder både insuffisienten til valvulærapparatet og dets stenotiske endringer.

  I den postoperative perioden er pasientene under behandling av en ansvarlig kardiolog for livet og tar en rekke stoffer som er rettet mot å forhindre koronar trombose og reduserer kroppens immunfunksjon (spesielt etter hjertetransplantasjon).

  Det er interessant at moderne hjerteoperasjon gir svært positive utsikter, og folk som har gjennomgått hjerteoperasjon kan etter hvert føre en forholdsvis aktiv livsstil, selv etter transplantasjon. På dette stadiet utviklet selv et midlertidig hjerte laget av syntetiske materialer som ikke forårsaker allergisk respons, og resultatene av å teste det på dyr hvert år gir mer og mer positive resultater.

  Hvis medisinering er ineffektiv, brukes kirurgiske teknikker. Følgende kirurgiske inngrep vises:

  • Operasjon Morrow - en fragmentarisk fjerning av myokardiet i intervensjonsseptumet;
  • Mitral ventil erstatning;
  • Erstatning eller transplantasjon av aortaklappen;
  • Komissurotomi er adskillelsen av adhesjoner i munnen av hovedartarien, som sammenføyes som følge av stenose (innsnevring);
  • Stentning av koronarbeinene (innføring av implantat-ekspandereren i arterien lumen).
  I tilfeller der behandling av venstre ventrikulær hypertrofi ikke gir de forventede resultatene, er en cardioverter defibrillator eller pacemaker syet. Enheter er utformet for å gjenopprette den rette hjertefrekvensen.

  Tradisjonell medisin

  Hvis kardiologen har godkjent, kan du bruke slike verktøy:

  • Infusjoner av blomster av cornflower, lily of the valley, hagtorn;
  • Infusjon av johannesurt med honning;
  • En blanding av hvitløk og honning i like deler;
  • Blandet kjøttkraft av vill rosemary, motherwort og cassowe;
  • Stek av persille stammer i rødvin.

  En god effekt gir langvarig bruk av smeltet melk med jordbær syltetøy, revet tranebær med sukker, tørket frukt, rosiner, tørkede aprikoser.

  For å behandle denne sykdommen anbefales det å bruke følgende oppskrifter:

  Det er nødvendig å sette liljen av dalen blomster i flasken til toppen og hente alkohol, og la det ligge igjen i fjorten dager. Ta en anbefalt infusjon av en spiseskje før måltider tre ganger om dagen.

 • Behandling av St. John's Wort. Det er nødvendig å tilberede 100 gram St. John's wort og hell den med to liter vann. Dann blandingen til å koke i ti minutter. Etter at kjøttbøten har kjølt ned, må den filtreres.

  Ta en avkok av St. John's wort i en tredjedel av et glass tretti minutter før du spiser, og legg til en spiseskje honning. Denne metoden mottok det største antallet positive vurderinger fra pasienter med hjerteens venstre ventrikulære hypertrofi.

 • Behandling med hvitløk.

  Hopping hvitløk, det er blandet med samme mengde honning og igjen for å infuse i fjorten dager. Ved å gjøre det, er det nødvendig å ikke glemme periodisk risting av beholderen der denne blandingen er lokalisert.

  For å ta denne medisinen trenger du en teskje. Den presenterte metoden kan brukes hele året.

 • komplikasjoner

  Venstre ventrikkelen er koblingen med en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon, som er ansvarlig for å levere blod til alle vev og organer, slik at økningen av denne delen av hjertet fører til alvorlige komplikasjoner.

  • Hjertesvikt. Manglende evne til å pumpe nok blod som er nødvendig for kroppens normale funksjon.
  • Arytmi. Unormal hjerterytme.
  • Iskemisk hjertesykdom. Utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjertets vev.
  • Et hjerteinfarkt. Avbrudd av blodtilførselen til hjertet.
  • Plutselig hjertestans. Uventet, plutselig tap av hjertefunksjon, respirasjon og bevissthet.

  Det er svært viktig å identifisere en anomali i de tidlige stadiene for å hindre alvorlige komplikasjoner. For å gjøre dette må du regelmessig besøke en kardiolog.

  Siden hver enkelt av oss er individuelle og den normale tilstanden til organismen for alle kan svinge innenfor bestemte grenser, er derfor regelmessig inspeksjon viktig. Takket være slik overvåkning vil legen kunne bestemme endringene som skjer i kroppen din.

  Forebyggende tiltak av sykdom

  Det finnes følgende forebyggende tiltak som bidrar til å unngå LVH:

  1. Fullstendig avvisning av dårlige vaner.
  2. Eliminering av risikofaktorer for sykdommen (regulering av kroppsvekt og normalisering av trykk).
  3. Riktig og diettmat.
  4. Bruk av medisiner ved forverring av helsetilstanden.
  Hvis det i løpet av tiden å ta forebyggende tiltak i full kompleks - dette vil forhindre forekomsten av LVH og forbedre livskvaliteten, så vel som kroppens generelle tilstand.
  "alt =" ">

  Les Mer Om Fartøyene