Hypertrofi i venstre ventrikel: årsaker, behandling og konsekvenser

Myokard er det kraftigste muskellaget i hjertevegget, dannet av celler av kardiomyocytter. Dette vevet er tilstede både i atria og i ventrikkene, men det krymper på forskjellige måter. Myokard er utstyrt med et ledende system som forklarer hjertets konsekvente operasjon. Denne patologi som myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel anses som en konsekvens av, og en forløper for de alvorlige problemer i det kardiovaskulære systemet. Denne sykdommen og vil bli diskutert i denne publikasjonen.

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel - hva er det?

Patologi kan utvikle seg når det er en spredning av hjertevegget. I de fleste tilfeller fører dette til en forandring i hjerteets størrelse og form, samt fortykning av septum mellom ventrikkene. Noen ganger viser sykdommen seg ikke lenge, og personen lever uten å vite om det. Hypertrofi regnes som en forløper til mer alvorlige hjertefeil, så det er viktig å kjenne til risikofaktorer og konsekvenser av denne sykdommen.

Årsaker til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Hypertrofi av venstre ventrikkel oppstår i forhold når hjertet opplever en vanlig last, og tvinger den til å jobbe hardere enn vanlig. For eksempel, med økt arterielt trykk, blir musklene i venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sterkere for å motvirke den. Som et resultat fører dette til en økning i muskelvev, noe som forårsaker funksjonsfeil i hjertet. Faktorer som kan få hjertet til å virke med mer styrke og spenning inkluderer følgende.

Arteriell hypertensjon

Hypertensjon øker sannsynligheten for å utvikle ventrikulær hypertrofi. I denne sykdommen, systolisk trykk (det oppstår når kontrakt) overstiger 140 mm Hg. st. og diastolisk (i avslapningsfasen) stiger mer enn 90 mm Hg. Forresten kan fedme føre til høyt blodtrykk og forbedret kroppens behov for oksygen, og som et resultat av spredning av infarkt.

Hjertesykdommer

Hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel er ikke så sjelden blant barndomssykdommer. Hovedrollen i dette spilles av medfødte misdannelser av hjertet:

 • en ventrikel i stedet for to;
 • coarctation eller stenose av aorta;
 • defekt av septum mellom de to ventrikkene;
 • vanlig arteriell trunk;
 • venstre ventrikulær hypoplasi og pulmonal atresi;
 • atresia av tricuspid ventilen.

Detektering av myokardial hypertrofi og hjertepatologi i fosteret og hos barn under 6 måneder er ganske komplisert. For nøyaktig diagnose blir ekkokardiografimetoden hovedsakelig brukt, mens ekkokardiogrammet viser myokardial hypertrofi og andre karakteristiske endringer som følger med hjertesykdom.

 • stenose av aortaklappen, som er ledsaget av en innsnevring av ventilen som forbinder venstre ventrikel med aorta og forhindrer bevegelse av blod fra dette store blodkar tilbake til hjertet. Utviklingen av stenose krever et økt arbeid i ventrikkelen for å levere blod til aorta;
 • aorta-mangel, når det oppstår en omvendt strøm av blod fra aorta til venstre ventrikkel i løpet av ventrikulær avspenning på grunn av utilstrekkelig lukning av ventiler av aortaklappen.

Idiopatisk hypertrofi / Hypertrofisk kardiomyopati

Det er en langsomt utviklende fortykkelse av hele myokardiet eller dets separate deler, som i lang tid ikke forårsaker noen forstyrrelser i hjertets kontraktile aktivitet. I hjertet av patologien er den genetiske predisposisjonen, og myokardisk hypertrofi kan ledsages av vekst i tykkelsen av fibrøst vev og unormal romlig orientering av myofibriller, noe som gir en reduksjon i muskelceller.

Hvis slike endringer i det venstre ventrikulære myokardium uttrykkes og oppstår uten åpenbare grunner, snakker vi om hypertrofisk kardiomyopati, som også regnes som en faktor i begynnelsen av hypertrofi.

Overdreven fysisk aktivitet

Intensiv trening i motorsport gjør hjertet tilpasning til de enorme fysiske belastningene. I noen kan dette føre til venstre ventrikulær hypertrofi, mens risikofaktorer og personer som er involvert i tungt fysisk arbeid er i fare.

Hvilke andre lidelser kan føre til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel?

Ikke like vanlig som hypertensjon, men ganske mulig, og den samtidige årsaken til hjerteinfarkt hypertrofi er søvnapné. Denne lidelsen er knyttet til det ubevisste stoppet av å puste i en drøm i en periode på 1 sekund til 2-3 minutter. Denne lidelsen forekommer hos postmenopausale kvinner og menn. Hvordan påvirker apné utviklingen av myokardial hypertrofi? Eksperter sier at dette er en av faktorene som øker blodtrykket, pluss, etter en lang pause, øker belastningen på hjertemuskelen kraftig.

Behandling av myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Behandling av sykdommen fokuserer primært på hovedårsaken som forårsaket utviklingen.

Eliminering av risikofaktorer

For vellykket behandling er det viktig å eliminere de faktorer og vaner som vanligvis fører til utvikling av sykdommen. Normalisering av blodtrykk er det første og viktigste trinnet. Se regelmessig en lege, kjøp en tonometer - slik at du kan kontrollere trykket. Prøv å eliminere alle slags kilder til stress og angst, da overflødig kortisol og norepinefrin også er risikofaktorer. Ikke mindre viktig i behandlingen er en sunn livsstil og eliminering av dårlige vaner.

Korrigering av arteriell hypertensjon

Medisinske tiltak ved høyt blodtrykk inkluderer å ta medisiner og endre livsstilen. Noen av legemidlene, hvis tiltak er rettet mot korrigering av hypertensjon, kan også forhindre ytterligere økning i venstre ventrikulær muskelvev. Her er gruppene medisiner foreskrevet for hypertensjon:

 1. ACE-hemmere (angiotensinkonverterende enzymer) fremmer utvidelse av blodkar, lavere blodtrykk, normaliserer blodstrømmen og reduserer dermed byrden på hjertet. Eksempler på rusmidler: Enalapril (Vasotec), Captopril (Kapoten), Lizinopril (Priniwil, Zestril). Narkotika i denne gruppen forårsaker i noen tilfeller en irriterende hoste, men helbredende effekt er ofte viktigere. Hvis bivirkningene er sterkt uttalt, kan den behandlende legen velge andre midler.
 2. ARB, eller angiotensin reseptor blokkere, har mange av egenskapene til ACE-hemmere, men forårsaker ikke hoste i pasienten. Eksempler på midler: Losartan (Cosaar), Valsartan.
 3. Tiazid diuretika hjelper nyrene å kvitte seg med overflødig vann og natriumioner, og dermed redusere det totale volumet blod og blodtrykk.
 4. Betablokkere reduserer hjertefrekvensen, reduserer blodtrykket og forhindrer noen av de skadelige effektene av stresshormoner - kortisol og adrenalin, som synes å være, men ikke hovedfaktoren som påvirker utviklingen av hypertensjon. Disse legemidlene inkluderer bisoprolol, carvedilol, metoprolol, atenolol (Tenormin).
 5. Kalsiumkanalblokkere hindrer inntak av kalsium inne i hjertevevets celler, reduserer myokardial kontraktilitet, slapper av muskelvevet i veggene i karene, gir en vanndrivende effekt og dermed senker blodtrykket. Kalsiumantagonister kan kalles medisiner: Nifedipin (Procardia), Verapamil (Kalan, Teppe, Veleran), Diltiazem (Kardizem, Thiazak).

Sunn livsstil

Endringer i livsstil vil bidra til å senke blodtrykket og forhindre utvikling av symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi. Vær oppmerksom på noen viktige anbefalinger:

 • Bli kvitt overflødig vekt. Tapet på bare 3-5 kg ​​bidrar til å normalisere trykket og reduserer risikoen for myokardial hypertrofi;
 • begrense mengden salt i kostholdet, siden overskuddet uunngåelig fører til økt trykk;
 • Ikke misbruk alkohol, drikk den i små mengder, og oppgi også sigaretter;
 • trene regelmessig, en halv time eller en time med moderat fysisk aktivitet hver dag styrke hjertet, men ikke overtrain det. Gå oftere, løp, gjør fitness eller yoga. Hvis du er engasjert i vektløfting, for eksempel bodybuilding, eller arbeidet ditt er forbundet med belastninger, kontakt en kardiolog, han vil anbefale måter å forhindre hypertensjon og hypertrofi av myokardiet.

effekter

Økt muskel mister sin elastisitet, noe som fører til økt trykk i hjertet og kranspulsårene. Hypertrofi i venstre ventrikel er fulle av slike komplikasjoner som:

 • arytmi - et brudd på hjertets rytme;
 • iskemisk hjertesykdom, angina pectoris;
 • hjertesvikt, uttrykt i hjertets manglende evne til å pumpe den nødvendige mengden blod;
 • Avbrudd av blodforsyningen i hjertet - et hjerteinfarkt;
 • plutselig hjertestans.

Tilsynelatende er konsekvensene av sykdommen svært alvorlige og uforutsigbare. Alle patologier assosiert med kardiovaskulærsystemet krever nøye oppmerksomhet, fordi passivitet en dag kan vise seg å være dødelig.

Til hvilken lege å søke

Hvis du har hjerteproblemer, må du se en kardiolog. Elektrokardiografi brukes til å oppdage venstre ventrikulær hypertrofi som en screeningsmetode, og den viktigste studien er ekkokardiografi. Hvis dette symptomet er assosiert med hjertefeil - pasienten behandles av hjerte kirurg.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte, hva er det og hvordan kan jeg behandle det?

Med tanke på spørsmålet: "hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet, kan det behandles og hvordan?" Bare jeg ønsker å være oppmerksom på at hypertrofi er en manifestasjon av en sykdom i stedet for separate sykdommer.

Oftest er det et symptom på problemer med det kardiovaskulære systemet, er det åpenbart i alle aldersgrupper, inkludert unge alder, og hos barn, og dødeligheten er opp til 4% av alle tilfeller. Personer med hypertrofi i ventrikkelen har stabil hypertensjon.

Hva er det

Hypertrofi i hjertekammerets venstre ventrikel er en fortykning av veggen i denne avdelingen i forhold til normen. Volumet av det indre rommet forblir uendret, og tykkelsen av muskellaget øker mot utsiden. Når hypertrofi ofte gjennomgår forandringer og septum mellom ventriklene.

Vegget mister sin elastisitet, og fortykkingen er ensartet eller bare tilstede i noen av områdene. Myokardiet utvides ofte ujevnt når hjerteventiler - aorta og mitralventiler - er ødelagte.

Tykkelse kan også bare påvirke øvre del av myokardiet (apikal hypertrofi), være symmetrisk eller sirkulær.

Årsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel er to grupper av faktorer:

 • Fysiologisk, assosiert med overdreven stress hos idrettsutøvere og personer med arbeid som er forbundet med tung fysisk arbeidskraft.
 • Patologisk, herunder medfødte lidelser (dårlig blodgjennomstrømning fra ventrikkelen, unormal oppbygging av skillevegger og vegger) og ervervet (fedme eller overvekt, mangel på mosjon, dårlige vaner, sykdom).

Av sykdommer fortykkelse av myokardiet blir ofte provosert:

 • hypertensiv sykdom, hvor venstre ventrikel kontrakterer med stor kraft for å presse blod;
 • stenose av aortaklappen forhindrer normal blodstrøm, som også tjener som en belastning på myokardiet;
 • aterosklerose av aorta
 • lungeødem;
 • hjertesvikt;
 • glomerulonefritt;
 • hjerteinfarkt.

En viktig faktor er arvelighetens innflytelse. Risikoen for hypertrofi økes dersom dette problemet er tilstede i sykdommens slektshistorie.

Tegn og symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi

Med hypertrofi av veggene i venstre ventrikel, kan symptomene ikke vare lenge, og personen føler hverken smerte eller ubehag. Dette skyldes at i de første stadiene er forstørrelsesveggene fortsatt ganske elastiske og klarer seg godt med oppgaven med å pumpe blod. I dette tilfellet kan tykkelsen detekteres ved en tilfeldighet under EKG-passasjen. Symptomologien kan imidlertid oppstå i de første stadiene av utviklingen av problemet.

Stenokardi er et karakteristisk symptom på hypertrofi av veggene i venstre ventrikel. Det stammer fra den konstante sammentrekningen av blodkar som leverer næringsstoffer og oksygen til hjertemuskelen.

Angina manifesteres av smerter i brystet, hjerteområdet og kortpustethet - disse er de to viktigste funksjonene i den. Smerten som vanligvis rammer seg, kan gi i venstre arm eller skulder under kravebeinet. Angrep av angina pectoris varer i utgangspunktet ca 5 minutter, og ettersom veggene i ventrikkelen tykner, øker deres varighet. Ofte kan de provoseres av fysisk aktivitet, overspising.

Dyspné følger ofte smerte og oppstår på grunn av at hjertets kontraktile aktivitet er svekket, noe som forenkles ved utvikling av en mangel på venstre atrium. På senere stadier oppstår det ikke bare under last, men også i ro.

Andre symptomer hypertrofi er som følger:

 • svimmelhet;
 • tretthet, tretthet;
 • økt trykk;
 • dårlig søvn;
 • arytmi;
 • fading av hjertet;
 • hodepine;
 • besvimelse.

Alle disse manifestasjonene tjener som en god grunn til å gå til en kardiolog og gjennomgå en elektrokardiografisk undersøkelse.

Hva er farlig venstre ventrikulær hypertrofi?

Hypertrofi av venstre ventrikkel vegg er farlig fordi det er i stand til å utløse et hjerteinfarkt eller slag, og i verste fall - plutselig hjertestans og død (ca. 4% av alle pasienter).

Risikogruppen inkluderer personer som er overvektige, røykere og alkoholmisbrukere.

En stor fare er også situasjonen når en uutdannet person med stillesittende livsstil utsettes for intensiv fysisk anstrengelse.

diagnostikk

Ved diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi brukes følgende metoder:

 • ECG;
 • Ekkokardiogram (Doppler og todimensjonal);
 • PET (positron utslipp tomografi);
 • MRI;
 • Graden av hypertrofi bestemmes ved å beregne indeksen for myokardets masse.

EKG-hypertrofi i venstre hjertekammer er karakteristisk aksedeviasjon til venstre og høye tann RV5, V6 (se EKG-transkript).

Behandling av venstre ventrikulær hypertrofi i hjertet

For å behandle hypertrofi i hjertets venstre hjertekarsel begynner med identifisering og eliminering av årsaken. Av stoffene i tilfelle oppkjøpt kardiovaskulær sykdom, brukes midler til å forbedre myokardiet og dets ernæring, for å gjenopprette den riktige rytmen.

 1. Kalsiumkanalblokkere - diltiazem, verapamil (ved infarkt angina, dysrytmi), amlodipin, Nimotop (hypertensjon);
 2. Betablokkere - betaxolol, sotalol, bisoprolol, atenolol og andre - reduserer myokardial oksygenbehov, spesielt under stress og fysisk stress, smertesyndrom beskjæres ved angrep av angina;
 3. Hypotensive stoffer - Ramipril, Enalapril.

Inntak av beta-adrenoblokker utføres med en gradvis økning i dose og streng kontroll av blodtrykk og hjertefrekvens.

Hvis stoffene ikke gir et resultat, vil de ty til kirurgisk behandling, det er også vist i medfødte hjertesykdommer som førte til hypertrofi.

Operasjonen er å gi ventrikelens vegg en normal form og tykkelse. I den postoperative perioden utføres symptomatisk terapi.

Suksessen med behandling av hypertrofi Venstre ventrikkelen er i stor grad avhengig av pasientens livsstil. Det er viktig å gi opp dårlige vaner, ikke glem om daglig moderat aktivitet (turgåing, svømming, aerobic). Kosten bør være rik på vitaminer, fordøyelig vegetabilsk fett, kalsium, magnesium, fiber og inneholder et minimum av salt, sukker, baking og fet mat.

Personer med hypertrofi i ventrikelen bør nøye overvåke deres tilstand av helse og gjennomgå en systematisk undersøkelse med en kardiolog.

Hypertrofi i venstre ventrikel: symptomer og behandling

Hypertrofi i venstre ventrikel - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • svakhet
 • Søvnforstyrrelse
 • Kortpustethet
 • Smerte i hjertet
 • Smerter bak brystbenet
 • Hjertefading
 • Forringet hjertefrekvens
 • Bevisstap
 • Høyt blodtrykk
 • Ubehag bak brystbenet
 • Blodtrykkssvingninger
 • Temporalt mangel på palpitasjon

Venstre ventrikulær hypertrofi (kardiomyopati) er et typisk lesjon av hjertet i pasienter med en diagnose av hypertensjon. venstre ventrikulær hypertrofi, hvis symptomer som tillater å vurdere denne patologi som en prosess som innebærer strukturell hjertetilpasnings relative metabolske behov, relevant for infarkt, men også endringer i hemodynamikk ytelsen er ganske farlig i den forstand at ofte fullfør sykdom rager dødelig.

Generell beskrivelse

Som statistiske data indikerer, er dødeligheten med venstre ventrikulær hypertrofi ca 4%. La oss vurdere egenskaper av denne sykdommen.

Hypertrofi provoserer en signifikant fortykkelse av veggen til venstre ventrikel, og denne fortykning skjer helt og holdent ikke på bekostning av funksjonene i det indre rommet, som ikke undergår endringer. Ofte fører hypertrofi til en endring av septum, som ligger mellom høyre og venstre ventrikel. På grunn av de hypertrofiske forandringene som oppstår, er det tap av elastisitet av veggen, mens fortykning av det kan forekomme både jevnt og i bestemte lokaliseringsområder. Alle disse funksjonene har direkte innflytelse på sykdomsforløpet.

Bemerkelsesverdig, er venstre ventrikkel hypertrofi ofte observert blant unge mennesker, ofte i seg selv er ikke en sykdom, men er også diagnostisert, representerer bare en av de mulige symptomer på noen form for hjertesykdom.

Som vi allerede har nevnt, kan hypertrofi i venstre ventrikel utvikle seg på grunn av hypertensiv sykdom. I tillegg utmerker seg ulike varianter av hjertefeil blant de predisponerende faktorene, hyppige og signifikante belastninger.

Denne sykdommen oppstår også mot en bakgrunn av konsekvent høyt blodtrykk. I mellomtiden er det avslørt at hypertrofi med sine karakteristiske forandringer kan også forekomme, som vi har nevnt, under trening, som særlig omfatter utseendet på grensen delstaten lasting (dørvoktere, idrettsutøvere, ustabile fordele belastningen).

Farlig er den skarpe og samtidig den intensive arbeidsbelastningen som myokardiet mottar hos mennesker hvis livsstil er overveiende stillesittende, så vel som hos mennesker som daglig røyker og drikker alkohol. Og hvis venstre ventrikkel hypertrofi er ikke dødelig, det gjør ikke det trygt for pasienten, fordi grunnen til det kan komme et hjerneslag eller hjerteinfarkt, som ofte innebærer en tilstrekkelig alvorlige konsekvenser for organismen. Naturen til sykdomsinngang kan være medfødt (arvelig) eller oppkjøpt.

Oppsummering, det kan bemerkes at hypertrofi i venstre ventrikel fungerer som en signalering, noe som indikerer komplikasjonen av de tilstandene der myokardiet er for øyeblikket. Det vil si at det på en eller annen måte er en advarsel, som indikerer behovet for stabilisering av blodtrykket, samt korrektheten i fordelingen av lasten.

Symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi provoserer betydelige endringer som forekommer i regionen til veggene i venstre ventrikel. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er at utvidelsen er fordelt utad. Ganske ofte, sammen med tykkelsen av veggen, oppnås også en fortykning mellom ventrikelseptumet.

Symptomatisk av sykdommen er preget av heterogenitet av manifestasjoner. I noen tilfeller kan pasienter gjennom årene ikke engang forestille meg at de har en venstre ventrikkel hypertrofi, men ikke utelukket alternativ, der det er svært er bokstavelig talt utålelig begynner til pasienten på grunn av dårlig helse.

Den mest vanlige tegn som angir venstre ventrikulær hypertrofi, er angina, hvis utvikling er på grunn av vaskulær kompresjon, noe som gir den hjertemuskelkraft. Til syvende og sist er det en økning i muskelstørrelse og forbruk av et større volum oksygen i kombinasjon med næringsstoffer. I tillegg til dette symptomet forekommer atrieflimmer også, manifestasjoner i form av atrieflimmer og hjerteinfarkt er kjent.

Hyppig kan være en tilstand hvor hjertet stopper for et øyeblikk og slår ikke i det hele tatt, noe som igjen provoserer et tap av bevissthet. Noen ganger kan kortpustet angi tilstedeværelsen av sykdommen vi vurderer. I tillegg er et antall av følgende symptomer notert:

 • høyt blodtrykk;
 • ustabilitet
 • hodepine;
 • arytmi;
 • søvnforstyrrelser;
 • dårlig helse og generell svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • smerte i brystet.

Blant de sykdommene som hypertrofi selv er et av symptomene som kjennetegner deres kurs, er følgende skilt:

Hypertrofi i venstre ventrikel: behandling

Behandling av hypertrofi består i bruk av verapamil i kombinasjon med beta-blokkere, på grunn av hvilke symptomene som oppstår ved kardiovaskulærsystemet, reduseres. Som et supplement til legemiddelbehandling forventes det at dietten vil bli fulgt, samt avvisning av eksisterende dårlige vaner.

Følgelig må du slutte å røyke, redusere saltinntaket, gå ned i vekt. Kostholdet bør inkludere meieri / surmjölkprodukter, sjømat, friske grønnsaker og frukt. Det vil også være nødvendig å redusere mengden konsumert melprodukter, søtsaker og animalsk fett. Fysisk stress bør være moderat.

Det er også mulighet for kirurgisk inngrep, som består i å fjerne en del av hjertemuskelen som har gjennomgått hypertrofi. Det er bemerkelsesverdig at utviklingen av hypertrofi i venstre ventrikel ofte blir notert i flere tiår.

Hvis du opplever symptomer som er relevante for venstre ventrikulær hypertrofi, bør du søke råd fra en kardiolog.

Hvis du tror at du har det Hypertrofi i venstre ventrikel og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiomyopati er en gruppe lidelser som er forenet av det faktum at patologiske endringer i myokardiums struktur blir observert under deres progresjon. Som en følge av denne hjertemuskelen slutter å fungere fullt ut. Vanligvis er utviklingen av patologi observert mot bakgrunn av ulike utkardielle og hjertesykdommer. Dette antyder at det er mange faktorer som kan tjene som en slags "push" for utviklingen av patologi. Kardiomyopati kan være primær og sekundær.

Slår - dette er en av de mest vanlige typer av arytmier (dvs. forstyrrelser i hjerterytmen), karakterisert ved tilsynekomst av en ekstraordinær reduksjon på den delen av hjertemuskelen eller flere ekstraordinære kutt. Extrasystoler, symptomene som oppstår ikke bare hos pasienter, men også hos friske mennesker, kan utløses av tretthet, psykisk stress og også av andre eksterne stimuli.

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Diabetisk nefropati er en prosess med patologiske forandringer i nyrekar, som skyldes diabetes mellitus. Denne sykdommen fører til utvikling av kronisk nyresvikt, det er høy risiko for død. Diagnosen utføres ved ikke bare fysisk undersøkelse av pasienten, men også laboratorie og instrumentelle undersøkelsesmetoder.

Ventrikulær ekstrasystol er en av formene for hjerterytmeforstyrrelser, som er preget av forekomst av ekstraordinære eller for tidlige sammentrekninger av ventriklene. Både voksne og barn kan lide av en slik sykdom.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hypertrofi i venstre ventrikel og dens årsaker

Hypertrofi i venstre ventrikel er en alvorlig sykdom, der det er en forkortelse av myokardiet, nemlig muskler i venstre mage i hjertet. Dette fører til tap av elastisitet i myokardiet.

Hypertrofi i venstre ventrikel er utsatt for konstant progresjon. Det finnes både hos unge og eldre mennesker.

Et karakteristisk trekk ved en slik patologi i myokardiet er at den kan vare lenge uten signifikante symptomer, men det er i stand til å føre til et dødelig utfall av pasienten.

Til tross for dette, når man diagnostiserer en slik sykdom i begynnelsen, kan den med hell behandles med både medisin og folkemetoder.

Utvikler hypertrofi i venstre ventrikel i tilfelle når en fortykning av hjerteveggene blir observert. Dette fører igjen til forandring i form og størrelse av hjertet, samt utvikling av patologi i septa mellom mykardiumets ventrikler.

Man bør vite at LVH i medisin regnes som en tilstand som tjener som en harbinger av utviklingen av farligere patologier som kan føre en pasient ikke bare til funksjonshemming, men også til døden.

Denne patologien kan oppstå hvis det menneskelige hjerte regelmessig opplever store belastninger, på grunn av at hjertecellene i myokardiet blir tvunget til å arbeide i et akselerert tempo.

For eksempel, hvis en person lider av høyt blodtrykk (høyt blodtrykk), blir musklene i hans venstre hjerteventrikel tvunget til å trekke seg sterkere for å kunne motstå presset som utøves på dem. Som et resultat er det en økning i muskelmasse i orgelet, noe som fører til utvikling av LVH.

Følgende faktorer provoserer oftest LVH:

 1. Fedme. Spesielt ofte blir tykkelse av ventrikel og atrium observert hos barn med overvekt. Det er rettferdiggjort av det faktum at kroppen har å behandle mer blod og bære en stor vekt med fedme. Alt dette påvirker hjerteets arbeid negativt.
 2. Den genetiske forutsetningen for hypertrofi i venstre ventrikel er hos de menneskene hvis nære slektninger også har sykdommer med myokardiepatologier.
 3. Hyppig høyt blodtrykk.
 4. Stenose av aorta kan forårsake hypertrofi.
 5. Alvorlige sykdommer i luftveiene.
 6. Sterk fysisk overbelastning. Vanligvis observeres dette hos idrettsutøvere.
 7. Hyppige belastninger og nervøse overvolt bidrar til forverring av hjertet og utseendet av alvorlig arytmi. Dette øker igjen risikoen for å utvikle venstre ventrikulær hypertrofi.
 8. Iskemisk hjertesykdom.
 9. Utilstrekkelig ernæring, der hjertets vev ikke har nok næringsstoffer.
 10. Diabetes mellitus.

Ytterligere faktorer som kan øke risikoen for å utvikle denne sykdommen er:

 1. Symmetrisk arterie aterosklerose.
 2. Feil livsstil (røyking, hyppig inntak av alkoholholdige drikker eller narkotiske stoffer).
 3. En stillesittende livsstil eller en fullstendig mangel på fysisk aktivitet.
 4. Graviditet, som foregår mot bakgrunnen av allerede eksisterende alvorlige myokardiepatologier i de første eller avanserte stadier (atrieflimmer, sinusregresjon, patologisk systolisk murmur i hjertet, ventilens stenose, etc.).
 5. Utilstrekkelig hvile.
 6. Konsentrisk sklerose.
 7. Overdreven sportsbelastning.
 8. Følelsesmessige belastninger (hyppige forstyrrelser).

For å identifisere venstre ventrikulær hypertrofi, bør en rekke studier utføres (undersøkelse av lege, EKG og andre). Bedømmelse av vurderinger, denne sykdommen er ganske vel behandlet med medisiner, men bare på betingelse av at det blir oppdaget i tide.

Tegn på venstre ventrikulær hypertrofi og perforering

Symptomene på LVH kan være ganske forskjellige. På mange måter er tegn på hypertrofi i venstre ventrikel avhengig av den spesifikke årsaken til sykdommen, stadiet og forsømmelsen av sykdommen.

I noen fora er det hevdet at sykdommen ikke vare lenge, før utviklingen av farlige komplikasjoner. Samtidig vitner andre pasienter om den akutte sykdommen.

Det er slike tradisjonelle tegn på LVH:

 1. Hyppig smerte i hjertet indikerer aorta og muskelsvikt, samt overbelastning av myokardiet. I dette tilfellet vil smerten bli skarp, plutselig oppstå og klemme.
 2. Ustabil hjerterytme.
 3. Hyppige endringer i blodtrykk (uttalt høyt blodtrykk).
 4. Kortpustethet og pustevansker.
 5. Alvorlig angina og amplitude kardiomyopati.
 6. Svakhet og funksjonshemning.
 7. Døsighet.
 8. Sårhet, lokalisert i brystet.
 9. Ofte oppstår hodepine som en direkte konsekvens av sykdommen.
 10. Rapid muskel tretthet.

I tillegg kan tegn på hypertrofi i venstre ventrikel uttrykkes i svikt, noe som skyldes et sterkt brudd på blodsirkulasjonen i hjertet og mitral septa.

I denne tilstanden opplever hjertemusklene oksygen sult og brytes ned i rytmen.

Videre, med dårlig blodtilførsel, kan en person utvikle hjertesykdom eller et hjerteinfarkt.

Tegn på venstre ventrikulær hypertrofi er ganske spesifikke for ulike former for sykdommen og kan avvike noe fra hverandre.

Hovedfaren ved LVH er at med en slik sykdom er en persons risiko for å utvikle hjerteinfarkt, ulike hjertefeil og hans plutselige stopp dramatisk økt. Også med hypertrofi kan det oppstå en plutselig brudd i ventrikelen i myokardiet, noe som er dødelig.

I tillegg til tegn på hypertrofi i venstre ventrikkel, skiller legene to former for kardiomyopati som forekommer sammen med LVH:

 1. Hypertrofisk form.
 2. Dilatasjonsform.

Den hypertrofiske formen av sykdommen på det elektriske kardiogrammet er ganske merkbar. Den tydeligste synlige forandringen i hjertestørrelsen og en høy tann Rv. Den utvidede formen påvirker vanligvis ikke ventrikkelen veldig mye. Vanligvis ses stenosen rundt lengdeaksen, og venstre atrium kan også trekkes tilbake.

Tegn på myokardial hypertrofi i venstre ventrikel kan utvikle seg spontant eller omvendt, vare lenge, gradvis økende. I dette tilfellet skal pasientene vite at når de første tegnene på LVH dukker opp, må pasienten kontakte kardiologen så snart som mulig og utføre detaljert diagnostikk. Det er berettiget av det faktum at jo tidligere behandlingsbehandlingen er startet, jo større er sjansen for at en person skal gjenopprette så snart som mulig.

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel på EKG

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte på EKG (elektrokardiogrammet) kan ha flere typer.

Alle av dem varierer etter slike kriterier eller amplitude av indikatorer:

 1. QRS-vektoren kan dreies til høyre eller til venstre.
 2. I nærvær av patologi endrer pasienten posisjonen til RvI-bølgen.
 3. Med LVH hos mennesker, i tillegg til å endre størrelsen på hjertet, vil avviket i tannens høyde Rv og formen på R, Rs være tydelig synlig.

I tillegg er venstre ventrikulær hypertrofi på EKG merkbar i forhold til forflytting av myokardiet, fortykkelsen av ventrikelens vegger og forandringer i form av orgel. En erfaren kardiolog vil kunne se alt dette etter forskningen. Utnevnelsen av en lege etter førstegangsundersøkelse av pasienten og innsamling av anamnese bør brukes til å diagnostisere LVH.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel på EKG er mest nøyaktig sett. Som ytterligere diagnostiske metoder kan brukes ultralyd av hjertet, lytte og CT. Disse studiene vil umiddelbart avsløre forekomsten av patologi. Basert på resultatene, vil legen velge riktig behandling.

Hva er venstre ventrikulær hypertrofi: behandling og forebygging

Etter at pasienten er forklart hva som er ventrikulær hypertrofi, får han egnet terapi. Hovedmålet er å normalisere hjertet og gjenopprette dets funksjoner.

Det anbefales at under behandlingen blir pasienten i et sykehusmiljø under nøye medisinsk tilsyn.

"Hva er venstre ventrikulær hypertrofi og hvordan det behandles" er et hyppig spørsmål fra pasienter med denne diagnosen. Vanligvis er terapi av denne sykdommen valgt ut fra den spesifikke årsaken som forårsaket den, pasientens alder, graden av forsømmelse av patologien og tilstedeværelsen av samtidige kroniske sykdommer.

Det er svært viktig å normalisere pasientens blodtrykk. For å gjøre dette blir han vist å ta visse medisiner, samt fullstendig hvile og avslag på eventuelle forstyrrelser, stress og andre nervesvikt.

Det neste trinnet i terapi er avvisningen av dårlige vaner og aksept av slike grupper av rusmidler:

 1. Forberedelser for normalisering av utstrømning av blod til hjertet (Captopril, Vasotec).
 2. Diuretika for normalisering av blodtrykk (Kozaar, Losartan).
 3. Betablokkere er nødvendig for å redusere adrenalin og blodtrykk (Bisoprolol, Tenormin).
 4. Kalsiumantagonister er nødvendige for å slappe av vev og redusere presset på dem (Procardia).

I tillegg kan pasienten foreskrives visse vitaminpreparater, samt enzymer for bedre assimilering av diettmat.

Under behandlingen må pasienten hele tiden overvåke sin tilstand og gjennomgå regelmessig en oppfølgingskontroll med legen og EKG for fortykning av myokardets vegger og dens generelle tilstand.

Overholdelse av kosthold er også en integrert del av LVH-behandling. En slik meny gir en fullstendig avvisning av fete og stekte matvarer, halvfabrikata, krydret sauser og brennevin.

Videre bør bruken av konditori, ferskt hvitt brød og røkt produkt minimeres.

Kostholdet skal være godt balansert og beriket med alle nødvendige produkter som gunstig påvirker myokardiet. Dermed skal grunnlaget for den terapeutiske menyen være grønnsaker og frukt, frokostblandinger, surmælkprodukter og sjømat.

Tillates også å bruke kokt, fettfattig kjøtt og fisk, samt ikke sure syrer.

En syke person er vist en brøkmat. Du kan spise ofte, men ikke i store deler. Spise er moderat, uten overmåling.

Ikke alle vet hva hypertrofi i venstre ventrikel er, når de diagnostiserer en diagnose, forstår de ikke fullt ut de mulige konsekvensene av sykdommen.

Det skal bemerkes at LVH med tidlig behandling kan føre til følgende komplikasjoner i pasientens tilstand:

 1. Brudd på total hjertefrekvens.
 2. Iskemi.
 3. Takykardi.
 4. Angina pectoris.
 5. Høy risiko for hjerteinfarkt.
 6. Akutt eller kronisk hjertesvikt, som vil bli uttrykt i myokardets manglende evne til å pumpe riktig mengde blod.
 7. Høy risiko for plutselig hjertestans.
 8. Risikoen for hjerneslag eller hjerneskade i hjernen på grunn av langvarig oksygen sult av kroppen.
 9. Risikoen for et dødelig utfall fra et hjerteinfarkt.

I tillegg, mot en bakgrunn av akutt LVH, kan pasienten utvikle tilstøtende sykdommer. Videre, hvis sykdommen har forårsaket kroniske patologier (diabetes mellitus, hypertensjon), så kan de fortsette å utvikle seg og forverre menneskers helse.

Spesielt farlig denne sykdommen vurderes hos barn og eldre, hvis kropp ikke kan takle byrden på den.

Det er også en ugunstig prognose for LVH hos pasienter med diabetes mellitus og hypertensjon, da i slike mennesker er fartøyene veldig sprø og enkelt å rive.

For å redusere risikoen for LVH, bør man følge en rekke medisinske forebyggende anbefalinger.

Først og fremst må du diagnostisere og kurere de sykdommene som på en eller annen måte kan øke sjansen for å utvikle hypertrofi. Spesielt gjelder det høyt blodtrykk, hjertesykdommer og diabetes.

I tilfelle sykdommene er kroniske, behøver de fortsatt å bli behandlet og ikke utløse lekkasjer.

Det neste trinnet er å kontrollere vekten din. Hvis det er problemer med ekstra pounds, anbefales det at en person kontaktes med en erfaren ernæringsfysiolog som velger et individuelt kosthold for raskt vekttap. Vær oppmerksom på udefinerte dietter uten medisinsk tilsyn vil være ekstremt urimelig.

Da må du gi opp dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol. Det må være et tabu som ikke har fridager eller forsinkelser.

Deretter må du ta vare på kostholdet ditt. Menneskets hjerte "elsker" sunn mat, så det er best å gi preferanse til proteinmat og fiber.

Dessuten bør saltinntaket minimeres, og inntaket av vanlig væske bør økes.

Hvis du fører en stillesittende livsstil, så 70% mer risiko for å få hjertesykdom før fylte 50 år. For å forhindre dette må du regelmessig utøve moderat fysisk aktivitet på kroppen. Det kan være dans, fitness, yoga, svømming eller vanlig gå utendørs. Det viktigste er at slike aktiviteter er permanente og kan rive en person bort fra lang tid foran en dataskjerm.

Sammen med dette er det verdt å huske at overdreven fysisk overbelastning også kan bli negativt reflektert på hjertets arbeid, så alt skal være moderat.

Du bør regelmessig ta tester og overvåke blodsukkernivået.

Minst en gang i året må du gjennomgå en profylaktisk kontroll av hjertet. Dette gjelder spesielt for de som allerede har hjerteinfarkt eller er syk med alvorlige kroniske patologier.

Det er også meget viktig å være i stand til å kontrollere sine følelser og unngå nervøs belastning, som hyppig spenning, spenning og erfaringer bidrar til svikt i hjertehastighet og myokardial tyngre arbeide. Dette øker igjen risikoen for hypertrofi.

Les Mer Om Fartøyene