Hypertrofi i høyre ventrikel: årsaker, symptomer, behandling

Hypertrofi i høyre ventrikel (GPG) - en tilstand der det er en økning i tykkelsen av veggene og massen av myokardiet i et av hjerte, nemlig høyre ventrikel. Venøst ​​blod fra store venøse trunker kommer inn i høyre atrium, og derfra - inn i høyre ventrikel. Mellom dem separeres de av en tre-bladsventil. Med en sammentrekning av høyre ventrikel, går venøs blod inn i lungearterien og er beriket i lungene med oksygen. Så går hun inn i venstre hjerte. Med ulike patologiske forhold blir høyre ventrikel utvidet (dilatert) og massen av veggene øker (hypertrofi).

Det er viktig å kjenne symptomene på høyre ventrikulær hypertrofi og årsaken til sykdomsutbruddet, slik at du kan kontakte en lege i tide for å foreskrive tilstrekkelig behandling.

Mekanismer for utvikling av GPL:

 • fortykkelse av fibrene i hjertemuskelen;
 • økt blodtrykk i hulrommet i høyre ventrikel;
 • mangel på oksygen (hypoksi);
 • metabolske og strukturelle endringer i myokardiet;
 • endring i anatomien til hjertets ventrikler.

Årsaker til utvikling

Hovedårsaken til utviklingen av GAN er den overdrevne byrden på den. Det følger med en økning i blodtrykket i lungekretsløpet (lungearterien og dens grener, lungekapillærene, lungevenene), samt utslipp av blod inn i den høyre ventrikkel med noen medfødt hjertefeil.

Hos barn er utviklingen av GPG hovedsakelig forbundet med medfødt hjertesykdom. GPG utvikler seg med en signifikant defekt av interventricular septum. Dette medfødt hjertesykdom, hvor blod fra det venstre hjertekammer mens den skjærer delvis ikke matet ut i aorta, og gjennom en åpning i kammerseptum inn i den høyre ventrikkel. Som et resultat, er han tvunget til å pumpe betydelig større mengder blod enn han burde. Samtidig utvikler fortykning av vegger. Andre medfødte misdannelser i hjertet, som fører til utvikling GPZH - defekt mezhpredsernoy septum, pulmonær insuffisiens ventil, tetralogy tetrade, og andre tilstander som fører til en overbelastning av høyre ventrikkel blodvolum eller trykk i lungearterien.

Hos voksne er hovedårsaken til GPG det såkalte pulmonale hjertet. Pulmonal hjerte oppstår i sykdommer som forhindrer normal pust. Som et resultat oppstår trykket i lungearterien, høyre ventrikel opplever overbelastning og øker. Årsaker til pulmonal hypertensjon og pulmonal hjertesykdom:

 • lungesykdommer (bronkial astma, kronisk bronkitt, emfysem, bronkiektase, tuberkulose og andre);
 • brystsykdommer (krumning i ryggraden, poliomyelitt og andre);
 • sykdommer i lungefartøy (tromboser og embolier, arteritt, kompresjon av karene ved mediastinum og andre).

Gancorré hos voksne forekommer noen ganger som et resultat av stenose av mitralventilen. Med denne sykdommen blir den venstre ventrikulære funksjonen forstyrret, og trykket i lungekarrene stiger og høyre ventrikkel er skadet igjen. Mangelen på en tricuspidventil fører også til utviklingen av GPG. I dette tilfellet faller en del av blodet fra høyre ventrikel, når den er kontrahert, ikke i lungearterien, men tilbake til høyre atrium, og igjen inn i høyre ventrikel. Han er tvunget til å pumpe et stort volum blod og som et resultat øker.

symptomer

I seg selv gir GPG ingen klager. Klinisk manifesteres kun årsakene (pulmonal hypertensjon) og komplikasjoner (hjertesvikt).

Tegn på pulmonal hypertensjon:

 • kortpustethet med liten fysisk anstrengelse og i ro, tørr hoste;
 • svakhet, apati, svimmelhet og svimmelhet;
 • hjertebanken, cervical vener hevelse;
 • hoste opp blod;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • anginasmerter forbundet med anoksi infarkt (pressing, sammentrekkende smerte i brystet med anstrengelse, ofte ledsaget av kaldsvette, passerer etter å ha mottatt nitroglycerin).

Tegn på hjertesvikt forårsaket av redusert kontraktilitet av forstørret høyre ventrikkel:

 • tyngde i høyre hypokondrium;
 • utseende av forstørrede vener på magesekken;
 • hevelse i beina og fremre bukvegg.

Medfødt hjertefeil hos barn, kan være ledsaget av cyanose (blålig) av huden, kortpustethet og hjertebank, hjerterytmeforstyrrelser, retardert vekst og utvikling.

diagnostikk

Metoder for diagnostisering av gingival kreft:

 • elektrokardiografi: identifiserer ikke alltid GVR, spesielt i et tidlig stadium;
 • ekkokardiografi, eller ultralyd i hjertet: den mest informative metoden;
 • Brystrøntgen: Kan gi ytterligere diagnostisk informasjon for pulmonal hjertet.

behandling

GPP reagerer ikke på behandling av seg selv. Behandling av sykdommene forårsaker at den utføres. Blant metodene for ikke-rusmiddelbehandling kan nevnes:

 1. Utelukkelse av tung fysisk anstrengelse og trening, spesielt med uttalt GPL.
 2. Fullstendig hvile og søvn.
 3. Forebygging av influensa, akutte luftveisinfeksjoner, forverring av kroniske lungesykdommer.
 4. Høye høydeforhold anbefales ikke.

Pulmonal hypertensjon og kronisk cor pulmonale krever ofte kontinuerlig administrering av kalsiumantagonister (nifedipin), bruk av prostaglandiner og nitrogenoksid inhalering.

Hjertefeil hos barn og voksne korrigeres ved kirurgisk inngrep.

Utilstrekkelig blodsirkulasjon behandles i henhold til de relevante protokollene.

Til hvilken lege å søke

Hvis du har en hypertrofi i høyre ventrikel på en elektrokardiogram eller annen hjerteundersøkelse, kontakt en terapeut eller kardiolog. Etter en ekstra undersøkelse vil legen foreskrive behandling av årsakene som forårsaket denne tilstanden. Sannsynligvis er denne konsultasjonen av kardiosurgen, ortopedisten (ved krumning av ryggraden), lungespesialisten (ved et lungehjerte) nødvendig.

Hypertrofi av høyre ventrikel

Hypertrofi i høyre ventrikel er en patologisk tilstand forbundet med en økning i myokardiet, noe som kan føre til utvikling av alvorlige sykdommer.

Forandringen i størrelsen på hjerteets høyre hjerte er mer knyttet til veksten av kardiomyocytter (spesialiserte hjerteceller) og er forbundet med ulike kardiovaskulære sykdommer.

Årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi

Årsaken til en økning i størrelsen på høyre ventrikel kan være medfødt misdannelse eller mitralstenose i hjertet. Hyppigst forekommer hypertrofi i høyre ventrikel:

 • Hos barn mot en bakgrunn av ulike medfødte hjertefeil;
 • Hos voksne, på bakgrunn av valvulær hjertesykdom og lungesykdommer, som er komplisert ved brudd fra hjertet.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og dens utvikling, kan ulike endringer i sykdommen observeres. Blant hovedårsakene til hypertrofi i høyre ventrikel er:

 • Pulmonal hypertensjon, noe som medfører en økning i trykk i lungearterien. Dette er årsaken til kortpustethet, svimmelhet og svimmelhet;
 • Fallot tetralogi, som observeres hos barn fra fødselen og kan vare i det første året av barnets liv. Denne medfødte hjertesykdom, som forårsaker blå baby syndrom, er preget av et brudd på utstrømningen av blod fra høyre ventrikel;
 • Stenose i lungeventilen, der det er en forstyrrelse av blodstrømmen fra høyre ventrikel inn i arterien;
 • Feil i interventricular septum, på grunn av hva blodet i to divisjoner blander. Dette medfører mangel på oksygen, noe som fører til økt ytelse av alle deler av hjertet, inkludert høyre ventrikel.

Blant lungesykdommer som kan føre til utviklingen av denne patologien, skiller:

 • Fibrose og emfysem;
 • Kronisk bronkitt og lungebetennelse;
 • lungefibrose;
 • Bronkial astma.

Tegn på høyre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi i høyre ventrikel er en ganske sjelden patologi i hjertet. I tillegg er tegn på høyre ventrikulær hypertrofi ekstremt vanskelig å oppdage på et elektrokardiogram, siden høyre ventrikkelmasse er omtrent tre ganger mindre enn den venstre masse hvis elektriske aktivitet dominerer.

Tegn for å øke størrelsen på høyre ventrikel kan bare oppdages med en betydelig økning i massen. Følgende typer av høyre ventrikulær hypertrofi utmerker seg fra dette:

 • Helt uttrykt hypertrofi, hvor høyre ventrikel overskrider massen til venstre betydelig;
 • Gjennomsnittlig hypertrofi, der mot bakgrunnen av en økning i størrelsen på høyre ventrikel, blir en langsommere strøm av excitasjonsprosesser registrert i den, sammenlignet med venstre ventrikel;
 • Moderat hypertrofi, der det er en liten økning i størrelsen på høyre ventrikel.

De innledende stadier av utvikling av høyre ventrikulær hypertrofi har en sløret symptomatologi, og i noen tilfeller er symptomene nesten fraværende. Men som patologien utvikler seg, ledsaget av en jevn økning i størrelsen på høyre ventrikel, oppstår følgende symptomer:

 • Pusteproblemer, som kombineres med tyngde i brystet og smertesyndromet;
 • Plutselig svimmelhet angrep som kan følge med bevissthetstap
 • Brudd på hjertefrekvensen, som kan beskrives som "hjertet skjelver i brystet" eller følelsen av at flere slag blir savnet;
 • Uttalt ødem av føttene.

Behandling av høyre ventrikulær hypertrofi

På bakgrunn av hypertrofi i høyre ventrikel, bør terapi rettes primært til årsaken som forårsaker det, nemlig:

 • For å eliminere stenose i lungeventilen;
 • På normalisering av lungefunksjonen;
 • På behandling av hjertefeil.

I tillegg bør behandling av høyre ventrikulær hypertrofi inkludere symptomatisk terapi rettet mot normalisering av blodtrykk og puls, vedlikehold av hjertemuskelen og tilleggsernæring.

Typisk er kirurgisk behandling indisert i tilfeller der en økning i høyre ventrikel forårsaker hjertesykdom. Slike operasjoner utføres vanligvis i barnets første år etter diagnose.

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Hypertrofi i høyre ventrikel: hovedårsakene til starten, symptomene, diagnosemetoder og behandling

Moderne mennesker, stadig et sted i en hast, vil ikke tenke på at noe kan skje med helsen. Enhver kropp er kontraindisert med stress, dårlige vaner og andre negative faktorer, som vi ikke bare tar hensyn til. Denne rytmen av livet fører til hjertesykdom, som i fremtiden vil påvirke hele kroppen.

Ikke nøl med å besøke sykehuset, hvis du finner deg selv eller folk i nærheten av deg de første symptomene på sykdommen. I denne artikkelen vil vi snakke om hypertrofi i høyre ventrikel, hvilke årsaker bidrar til utseendet av sykdommen, de karakteristiske tegnene, mulige komplikasjoner og metoder for forebygging.

Hypertrofi i høyre ventrikel - beskrivelse

Hypertrofi av høyre ventrikel

Hjertet utfører en svært viktig rolle i kroppen vår, flytter blodet gjennom karene til alle vev og organer. Normalt har hjertet 4 rom - 2 atriumer (høyre og venstre) og 2 ventrikler. Fra ventriklene skyves blod inn i blodbanen under et visst trykk, som oppstår ved sammentrekning av ventriklene.

Blod fra høyre ventrikel kommer inn i lungene (liten sirkel av blodsirkulasjon) for å berike med oksygen, og fra venstre går den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Med økt stress, og også på grunn av ulike andre årsaker, kan ventrikulær muskel vokse i størrelse, og denne tilstanden kalles ventrikulær hypertrofi.

For veksten av muskelceller i hjerte oppfylle spesielle - kardiomyocytter og høyre ventrikulær hypertrofi, faktisk, er ikke en selvstendig sykdom, men et symptom eller syndrom av kardiovaskulære og andre sykdommer.

Høyre ventrikulær hypertrofi er sjelden hos ungdom, og er vanligvis diagnostisert hos eldre i alderen 50-60 år. Men høyre ventrikulær hypertrofi er også vanlig hos barn som har medfødt hjertesykdom. Ved fødselen manifesterer høyre ventrikulær hypertrofi i barnet umiddelbart og er preget av omfattende cyanose i ansiktet, fingertuppene, andre deler av kroppen.

Det er tilfeller der høyre ventrikulær hypertrofi hos barn er fysiologisk, og manifesterer seg i de tilfellene når belastningen på høyre hjerte øker. ventrikulær hypertrofi (forskjellig høyre ventrikulær hypertrofi og høyre ventrikkel hypertrofi) - det er en hjertesykdom, karakterisert ved at den høyre ventrikkel gjennomgår en endring i størrelse på grunn av en økning i muskelvev (hjertefibre), og dette i sin tur fører til overbelastning av hjertet.

Økningen i hjertekammeret forekommer hos mennesker i ulike aldre, men for det meste blir det diagnostisert hos barn. Det er verdt å merke seg at hjertehypertrofi kan observeres hos nyfødte, fordi de har et intensivert arbeid i hjertet i livets første dager og på høyre side av hjertet.

Men oftest er ventrikulær hypertrofi patologisk og kan indikere eksistensen av medfødt hjertesykdom. Som du vet, regulerer hjertet av et firekammerat menneske og de to høyre delene av hjertet lungesirkulasjonen, også kalt lite. Og de to venstre delene er ansvarlige for arbeidet i en stor sirkel eller et system.

I normal tilstand av hjertet, er blodtrykket i høyre seksjoner mindre. Hvis en person har medfødte hjertefeil eller eventuelle feil på hjertet, så denne regelen er brutt, noe som fører til en overbelastning av høyre ventrikkel av hjertet, som det står for mer blodstrøm enn normalt, og deretter til sin hypertrofi.

En liten fysiologi av hjertet

Det er kjent at det menneskelige hjerte er firekammeret: det består av to atria og to ventrikler. Normalt er alle hulrommene isolert fra hverandre. Hjertet er en muskelpumpe som virker i en bestemt rekkefølge, takket være hjertets ledningssystem og myokardial kontraktilitet.

Arbeidssyklusen ser slik ut:

 • venstre ventrikel kaster ut oksygenrikt blod i organer og vev - i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon;
 • blodet, som har passert gjennom mindre arterier, går inn i kapillærnettet, hvor gassutveksling finner sted og endrer farge til mørke, går inn i små årer, og deretter inn i store blodårer som strømmer inn i høyre atrium;
 • fra høyre atrium, som fungerer som en venøs "cistern", fortsetter den under diastolen (avslapping) i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikel under sammentrekning med kraft kaster det venøse blodet inn i lungearterien i den lille sirkulasjonen, som ligger i lungene for å mette den med oksygen;
 • Skarlet, oksygenberiget blod samles i lungene, og passerer deretter gjennom lungene i venstre atrium;
 • fra venstre atrium blir blodet kastet til venstre, den sterkeste ventrikkelen, og nå er den klar til å gjenta hele veien - sirkulasjonssirklene lukkes.

Mange lurer på hvorfor lungearterien kalles en arterie, selv om det venøse blodet strømmer inn i det, og omvendt kalles lungeårer blodårer, men inneholder lyse, skarlagen arterielle blod?

Svaret er veldig enkelt: nomenklaturen er ikke basert på blodets farge og sammensetning, men på karakteren av skipets arrangement: alle fartøyene som strømmer inn i atriumet er årer, og alt som strømmer fra ventriklene er arterier.

De viktigste typene av patologi

Sykdommen i seg selv er delt inn i flere typer, noe som skiller mellom patologi, tegn og symptomer.

Det observeres når massen på høyre side av hjertet er mange ganger større enn venstre side.

 • Sykdommen er av middels alvorlighetsgrad.

  Det observeres om prosessene som skjer på høyre side av hjertemuskelen, fortsetter med retardasjon, lagre bak prosessene på venstre side. Det bør ikke være asynkront arbeid i dem.

 • Enkel grad.
 • Det er ingenting galt med å finne denne sykdommen. Tidlig og riktig behandling vil bidra til å kvitte seg med problemet. I diagnosen er det en liten økning i riktig område.

  Årsakene til hypertrofi i høyre ventrikel

  Ifølge statistikken er høyre ventrikkel hypertrofi mye sjeldnere hypertrofi av venstre hjertekammer, venstre ventrikkel i normal vekt er ca 3 ganger mindre enn massen til venstre, og selv med en viss økning av høyre ventrikkel av hans vekt er fortsatt lavere enn i venstre ventrikkel.

  Økningen i høyre ventrikel påvirkes hovedsakelig av følgende årsaker:

  • Forhøyet blodtrykk i lungearterien, som også kalles pulmonal hypertensjon. Denne tilstanden er vanligvis ledsaget av svimmelhet, svimmelhet, dyspnø i ro.
  • Stenose (innsnevring) av lungeventilen, som ligger ved utgangspunktet til lungearterien fra høyre ventrikel.
  • Defekt (utviklingsdefekt) i interventrikulær septum, hvor blod blandes mellom høyre og venstre side av hjertet. I dette tilfellet inneholder blodet som kommer inn i organene og vevene ikke normen for oppløst oksygen, og derfor er hjertet tvunget til å kompensere for dette ved å øke sammentringene av ventriklene. I dette tilfellet øker begge ventrikler i størrelse.
  • Tetralogy tetrade, i hvilken det er unormal 4 - høyre ventrikulær hypertrofi, Pulmonalstenose, ventrikkelseptumdefekt og høyre skift aorta. Denne vice er også kalt en "blå" blemish, siden hovedsymptomet er blåtting av mange deler av ansikt og kropp.
  • Ulike lungesykdommer (kronisk lungebetennelse, kronisk bronkitt, emfysem, pneumosklerose).

  Hypertrofi av hjerteets høyre hjerte, som enhver muskel, oppstår når belastningen øker. Det viser seg at belastningen oppstår hvis ventrikkelen er vanskelig å pumpe blod inn i lungene, med andre ord, det er økt trykk i pulmonal arteriesystemet.

  Hver av oss vet: Jo sterkere hjulet på en sykkel pumpes, desto vanskeligere er den neste bevegelsen. Mekanismen er den samme. Derfor er problemet med høyre ventrikel forbundet med hypertensjon av den lille sirkulasjonen (med pulmonal hypertensjon).

  Hovedårsakene er:

  • kronisk obstruktiv lungesykdom (kronisk bronkitt, astma, emfysem);
  • medfødte hjertefeil i barnet, lidelser i venstre hjerte (atrium og ventrikel har ikke tid til å tømme blod fra lungene, og stagnasjon oppstår);
  • infeksjon, inkludert HIV;
  • medisinske og toksiske effekter.

  Det er mer enn hundre forskjellige årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi.

  Symptomer på høyre ventrikulær hypertrofi

  I syndromet med høyre-ventrikulær hypertrofi er symptomene i de tidlige stadiene ikke tydelig uttalt, men i de sentrale stadiene av sykdommen manifesteres symptomene i følgende:

  • Pasienter har alvorlig smerte i brystet, en følelse av tyngde, pusteproblemer.
  • En arytmi eller forstyrrelse av hjertebanken forstyrrer (en takykardi). Ofte noterer pasientene en følelse av "fladdring" av hjertet i brystet.
  • Svimmelhetstilstander, plutselige angrep av svimmelhet.
  • Uttalt ødem på beina.

  Klinikken for høyre ventrikulær hypertrofi kalles også "pulmonal heart", som kan være akutt og kronisk. Hovedårsaken til akutt pulmonal hjerte er lungeemboli, som kan være flere eller massive. For klinikken med akutt pulmonal hjerte er karakteristiske symptomer akutt retrikulær svikt, alvorlig kortpustethet, takykardi, senking av blodtrykk.

  Den kroniske formen av pulmonal hjertet adskiller seg ikke fra det akutte bildet av sykdommen før en dekompensasjonsprosess oppstår. Alvorlige tilfeller av kronisk høyre ventrikulær svikt resulterer i et klinisk bilde av kronisk obstruktiv lungesykdom.

  Symptom på hva slags hjertesykdom det kan være

  Hypertrofi er som regel ikke en uavhengig sykdom. Utseendet kan indikere en rekke andre sykdommer, som er hovedårsakene til forekomsten.

  Til slike sykdommer bærer:

  • Pulmonal hypertensjon (økt lungetrykk, forårsaker hyppig svimmelhet, kortpustethet og svimmelhet);
  • Stenose av lungeventilen (en tilstand hvor utstrømningen av blod fra høyre ventrikel inn i arterien er forstyrret);
  • Fallot tetralogi (en sykdom som er diagnostisert fra de første dagene av et barns liv og kan forekomme i løpet av det første året av hans liv);
  • Feil i interventricular septum (en åpning mellom venstre og høyre ventrikler, forårsaker blanding av arterielt og venøst ​​blod);
  • Fibrose og emfysem;
  • Bronkial astma;
  • lungefibrose;
  • Betennelse i lungene (lungebetennelse), kronisk bronkitt og andre.
  Ofte manifesterer sykdommen seg hos eldre, svært sjelden hos unge mennesker. Men unntaket er spedbarn og nyfødte, som ble født av hjertesykdom.

  Hypertrofi av hjerteets høyre hjertekammer hos barn

  Høyre ventrikulær hypertrofi - mer nøyaktig navn: myokardial hypertrofi av høyre hjertekammer, denne tilstand hvor det er en økning i massen av den høyre ventrikkel ved forlengelse og fortykkelse av muskelfibrene i hvert øket på grunn av langvarig drift (hyperfunksjon).

  Det er et annet medisinsk begrep som angir denne tilstanden - høyre ventrikulær hypertrofi. En økning i hjerteets høyre hjerte er vanligere hos barn enn hos voksne. Videre, hos barn, kan hypertrofi av prostata ha en fysiologisk karakter, for eksempel i de første dagene av livet, når belastningen på høyre hjerte øker.

  Den normale strukturen av det menneskelige hjerte - Fire-kammer, i hvilket de to venstre kammere gi grunnleggende systemiske sirkulasjon, som også kalles et system, og to høyre kamrene sikre drift av lungesirkulasjonen kalt lunge.

  I dette tilfelle blodtrykket i venstre deler av hjertet, er alltid høyere enn den høyre, siden de venstre hjertekamrene har å presse blodet gjennom den store sirkel system som har større motstand mot blodstrømmen enn lungen.

  Når det er en patologisk prosess av kardiovaskulærsystemet eller med medfødte hjertefeil, kan dette mønsteret brytes. For eksempel forårsaker tilstedeværelsen av stenose i lungearterieventilen en økning i motstand mot blodstrømmen ved utgangen fra høyre ventrikel, noe som vil føre til en økning i belastningen på den.

  Eller hvis det er kommunikasjon mellom den høyre og venstre hjertekamrene (VSD, ASD, PDA, CCA og andre) av blodet begynner å rase gjennom en defekt i felt med høyt trykk til lavt trykk.

  Siden det normale trykk i det høyre hjerte er lavere enn den venstre, utslipp oppstår vanligvis fra venstre til høyre, og som et resultat av den høyre ventrikkel går til et større volum av blod enn det er villig til å godta at det fører også til lunger.

  Overbelastning av det rette hjertet er et alvorlig og farlig symptom, mye mer alvorlig enn overbelastning av venstre divisjoner. Saken er at den høyre side av hjertet er innrettet til å arbeide med bare en liten sirkel av blodsirkulasjon, hvor belastningene er forholdsvis små, og i dette tilfellet, lungearterien stenose eller tilbakestille den tilleggsvolumet av blod fra det venstre hjerte fører til en betydelig økning i lasten.

  Høyre ventrikkel av hjertet, ikke tilpasset høye belastninger kan ikke tåle den økte belastningen og begynner å vokse i størrelse og vekt - her og det er høyre ventrikkel hypertrofi.

  Dermed kan vi konkludere med at forekomsten av hjerteinfarkt hypertrofi av høyre ventrikkel er ikke bare et tegn på overbelastning av høyre hjerte, men også et tegn på at hjertemuskelen av hjertet ikke lenger takle den økte belastningen.

  Samtidig forstyrrer det økte myokardiet de elektrokonduktive egenskapene til hjertet, noe som kan føre til arytmier, brudd på kontraktilitet og andre negative konsekvenser. Vi bør også markere system av lungene arteriene og blodårer som ligger ved utløpet av høyre ventrikkel av hjertet - de også utsettes for en økt belastning i tilfelle av høyre ventrikkel hypertrofi.

  I det tilfelle hvor det er en stenose av lungeklaffen, er denne situasjon avhjelpes ved det faktum at forsnevringen i seg selv beskytter mot overbelastning som en del av det pulmonale sirkulasjonssystemet, som ligger bak ventilen av en lungearterien.

  Men hvis en stenose ikke, oppsto overbelastnings fører til ødeleggelse av strukturen av lungevenene og blodkar - de blir mer solid, er prosessen med sklerose begynner i dem, noe som resulterer i nedsatt permeabilitet i lungekretsløpet, øker blodtrykket i en liten sirkel, det er pulmonal hypertensjon, og Eisenmenger syndrom.

  Denne tilstanden er irreversibel og det er ikke lenger mulig å fikse det! Utseendet på høyre ventrikulær hypertrofi kan derfor kreve akutte tiltak for å forhindre utvikling av irreversibel lungehypertensjon, ellers vil situasjonen ikke bli korrigert selv ved hjerteoperasjon.

  Hovedmetoden for å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi er elektrokardiografi. Imidlertid er det ikke mulig å se de sanne dimensjonene til høyre ventrikel på elektrokardiogrammet. Bare endringene i konduktivitet på grunn av forstyrrelsen av dimensjonene er synlige. Derfor er elektrokardiografi bare en indirekte diagnostisk metode, slik at du kun ser tegn på høyre ventrikulær hypertrofi og ingenting mer.

  Den mest nøyaktige og rimelige metoden for å diagnostisere høyre ventrikulær hypertrofi er ekkokardiografi (ultralydundersøkelse av hjertet). Denne metoden gjør det mulig å nøyaktig vurdere størrelsen på hjertekamrene, størrelsen og plasseringen av defekter og stenoser, bestemme tilstedeværelsen av blodutslipp gjennom feil og til og med å vurdere verdien av trykket i hjertekamrene.

  Det bør huskes at ikke alltid forekomsten av elektrokardiografiske tegn på hypertrofi i høyre hjertekammer er bekreftet ved ekkografiske studier. I mange tilfeller kan forstyrrelsen være forårsaket av den elektriske ledningsevne for meget forskjellige grunner, og i det tilfelle hvor en hjertefeil ble reparert kirurgisk, kan det være et spor av den korrigerte CHD eller spor av operasjonen.

  Derfor, hvis barnet ditt har tegn på hypertrofi av høyre hjerte, bør du ikke panikk umiddelbart, men en grundig ekkokardiografisk undersøkelse er nødvendig.

  Under graviditet

  Under svangerskapet er sannsynligheten for å utvikle denne patologien høy, fordi for hele graviditetsperioden er det en enorm mengde hormonforandringer i kroppen, trykkstifter forårsaket av vektøkning.

  Også, trykket stiger på grunn av pusteproblemer, høy fysisk aktivitet.

  En gravid kvinne er i fare for å utvikle høyre atriell hypertrofi. Ved diagnostisering av en patologi av en lege, er plasseringen av en gravid kvinne på et sykehus foreskrevet for å gjennomføre en grundig undersøkelse av problemet, å velge behandlingsmetoder og leveringsmetode. Tross alt, med alvorlige problemer med hjertet under arbeid, kan moren dø.

  EKG og tegn på høyre ventrikulær hypertrofi

  På EKG er høyre ventrikulær hypertrofi godt definert. Hver lege av funksjonell diagnostikk, kardiolog og terapeut vet EKG-tegn på hypertrofi i høyre ventrikel, vi vil analysere hoveddelen av dem og vi:

  1. I ledninger øker V1 V2 III aVF i tannens høyde;
  2. Fordelingen av S-T er noe lavere enn isolin, negativ eller bicirkulær T i V1 V2 III aVF;
  3. Pravogram (EOS avvist til høyre).

  Dette er hovedtegnene for en økning i høyre ventrikel, som kan være mistanke om patologi. Hypertrofi av høyre ventrikel på EKG for personer eldre enn 30 år har følgende diagnostiske kriterier:

  • Avviket fra EOS til høyre er mer enn +110 grader.
  • De høye tennene R i V1 (mer enn 7 mm), tennene S i V1 er mindre enn 2 mm, forholdet R / S i V1 er mer enn ett.
  • Stangen S i V5 og V6 er større enn eller lik 2 mm.
  • komplekser av qR-typen i V1.

  Hvis det er to eller flere av disse kriteriene på EKG, kan høyre ventrikulær hypertrofi bli utsatt. Legene husker også om de bekreftende tegnene på høyre ventrikulær hypertrofi, disse inkluderer:

  • endringer i S-T-segmentet og T-bølgen ved typen "overbelastning" i leder V1-V3,
  • en økning i høyre atrium.

  I de tidlige stadier av høyre ventrikulær hypertrofi blir symptomene ikke tydelig uttalt. På senere stadier manifesteres tegn på hypertrofi i høyre ventrikel:

  • Følelse av tyngde og alvorlig smerte i brystet;
  • Pustevansker;
  • arytmi;
  • Krenkelse av hjerteslag.

  Ofte føler pasientene:

  • Følelse av "fladdring" av hjertet i brystet;
  • Plutselig svimmelhet;
  • Svimlende tilstander;
  • Uttalt ødem på beina.

  Det kliniske bildet av hypertrofi i høyre ventrikel kan også ledsages av et "pulmonalt hjerte", hvis årsak er tromboembolisme av lungearterien.

  Et akutt pulmonalt hjerte er preget av akutt retrikulær svikt, alvorlig dyspné, senking av arterielt trykk, takykardi. Ofte er akutt retrikulær svikt dødelig. Den kroniske formen av lungehjertet har det samme kliniske bildet som det akutte lungehjertet, inntil dekompensasjonen begynner.

  I alvorlige former for kronisk høyre ventrikulær svikt oppstår kronisk obstruktiv lungesykdom. Spesielt nysgjerrige leser som ønsker en mer detaljert forståelse av de elektriske prosesser i myokardial hypertrofi av hjertemuskelen, kan det gjøres uavhengig av analogi med det resonnement som er angitt i "Eksitasjon infarkt" side.

  Det bør tas i betraktning at med høyre ventrikulær hypertrofi, produserer høyre side av hjertemusklen en kraftigere EMF og den totale vektorskiftet til høyre.

  Imidlertid bør man vurdere det faktum at normal venstre ventrikkel masse ca 3 ganger massen til høyre ventrikkel. Ut fra dette utmerker seg tre varianter av hypertrofi i høyre ventrikel:

  1. Klar uttrykt hypertrofi i høyre ventrikel - høyre ventrikkel er større enn venstre;
  2. Hypertrofi av høyre ventrikkel - høyre hjertekammer forstørret, men dens masse er mindre enn den venstre ventrikkel, men magnetisering prosesser deri fortsette mer varig - lengre enn i den venstre ventrikkel;
  3. Moderat hypertrofi i høyre ventrikel - høyre ventrikel er hypertrofiert, men massen er mye mindre enn massen til venstre ventrikel.

  EKG-båndets hastighet er 25 mm / s (1 celle horisontalt = 0,04 s). Karakteristiske trekk ved EKG med uttalt hypertrofi i høyre ventrikel, når dens masse er større enn massen til venstre ventrikel:

  • i V1-ledningen har QRS-komplekset form qR eller R - tannen q er assosiert med eksitering av den hypertrophied høyre halvdelen av interventricular septum; tann R - med eksitering av hypertrofisk høyre ventrikel;
  • i bly V6 QRS-komplekset har form rS, RS (mindre RS) - tann r (R) forbundet med eksitasjon av den høyre halvdel av det interventrikulære septum og den venstre ventrikkel innledende eksitasjon; S (s) - med depolarisering av hypertrofisk høyre ventrikel;
  • jo mer høyre ventrikkel er hypertrophied, jo høyere RV1 og dypere SV6;
  • segment STV1 ligger under isolin, TV1 negativ asymmetrisk tann;
  • segmentet STV6 ligger over isolinen, tannet TV6 positivt.

  Karakteristiske trekk ved EKG med høyre ventrikulær hypertrofi, når dens masse er mindre enn massen til venstre ventrikel, men eksitasjonen i den flyter sakte:

  • i bly V1 QRS-komplekset har form RSR 'eller RSR' - r tann forbundet med eksitasjon av den venstre halvdel av det interventrikulære septum og den første magnetisering av høyre ventrikkel; S (e) er forårsaket av excitasjon av venstre ventrikel; høy R-tann blir registrert under siste eksitering av høyre ventrikel;
  • I V6-ledningen har QRS-komplekset form qRS - tannen q er assosiert med eksitering av venstre halvdel av interventricular septum; R-bølge er forårsaket av eksitering av venstre ventrikel; den høye tannen S registreres under den endelige excitering av høyre ventrikel;
  • jo mer hypertrofi av høyre ventrikel, jo høyere RV1, dypere SV6 og mindre enn amplitude sV1, RV6.

  Karakteristiske trekk ved EKG med moderat uttrykt venstre ventrikulær hypertrofi, når høyre ventrikel er mye mindre enn venstre:

  • i V1-ledningen har QRS-komplekset formene RS, RS eller Rs (RV1> SV1; RV1 = SV1 eller rV1

  Et elektrokardiogram kan diagnostisere en feil i den elektriske ledningsevne av ventriklene, er ventrikulær størrelse innstilles ved hjelp av et ultralyd-undersøkelse av hjertet, som også gjør det mulig å identifisere eventuelle defekter i det og det sted hvor de befinner seg, styrken av blodtrykket i hjertekamrene, utskyting av blod gjennom en defekt.

  Hypertrofi er ikke begrenset til EKG ved diagnose. Det finnes andre metoder for å bestemme tilgjengeligheten:

  • Ekkokardiografi er den mest informative metoden, det gjør det mulig å bestemme ventrikulær veggtykkelse, dens volum, ejection fraksjon med stor nøyaktighet. Ekkokardiografi med Doppler gjør det mulig å visuelt vurdere blodstrømmen gjennom hjertets og karrets kamre, defekter i ventiler eller partisjoner i hjertet, blodtrykk i hulrom og kar.
  • Radiografi av brystet. En økning i skyggen av hjertet av de riktige divisjonene kan indikere deres hypertrofi.

  Samlet etter at de har analysert dataene fra kardiogrammet, kan andre legemetiske undersøkelser av hjertet, som supplerer dem med en objektiv undersøkelse, auscultasjon av hjertet, doktoren utsettes for hypertrofi. Men enda viktigere i diagnostiske og behandlingsspørsmål er etablering av årsaken som forårsaket høyre ventrikulær hypertrofi.

  Fra funn av årsaken til hypertrofi er graden av fremdrift og effektiviteten av behandlingen avhengig av fremtiden. Hvis du diagnostiserer høyre ventrikulær hypertrofi før kliniske symptomer, er det mulig å unngå manifestasjoner av hjertesvikt i fremtiden eller for å senke manifestasjonene.

  Behandling av sykdommen

  Valget av måter å behandle høyre ventrikulær hypertrofi avhenger av årsakene som førte til utviklingen av denne tilstanden. Målet med behandlingen er å normalisere lungens funksjon, for å behandle hjertefeil som eliminerer innsnevring av lungeventilen. Sammensetningen av medisinering inkluderer også stoffer som reduserer utviklingen av hypertrofi.

  Mye oppmerksomhet blir gitt til symptomatisk behandling, hvis oppgave er supplementær ernæring og vedlikehold av hjertemuskelen, normalisering av blodtrykk og puls. Hvis årsaken til høyre ventrikulær hypertrofi er hjertesykdom, blir pasienten vist kirurgisk behandling (oftest i barndommen).

  Pasienter med høyre ventrikulær hypertrofi må nødvendigvis følge et spesielt diett, holde seg til dagens korrekte regime, gi opp røyking og alkohol. Spesielt effektiv i denne tilstanden av aerobic, svømming, fysioterapi, løping.

  Dermed høyre ventrikkel hypertrofi - det er ganske sjelden, likevel har et sted å være en stat, spesielt hos personer som er utsatt for dårlige vaner, fedme, idrettsutøvere involvert i kraft sport.

  Derfor er det spesielt viktig for disse kategoriene mennesker å overvåke hjertens tilstand for å forhindre utvikling av hypertrofi i høyre ventrikel og dermed alvorlige hjertesykdommer.

  Basert på årsaken som forårsaket utviklingen av patologi, foreskrive et behandlingsforløp. Med medfødte defekter i hjertesystemet benyttes en etiotrop terapeutisk terapi, som består i å svekke manifestasjonen av symptomene på den underliggende sykdommen og følgelig av hypertrofi selv.

  Når det gjelder aldersrelaterte forandringer i hjertet, så den patogenetiske metode som brukes, øker både aktive og passive prosesser, stabilisering av immunsystemet som ødelegger årsaken til hypertrofi.

  I tilfeller hvor hypertrofi av myokardiet bidrar til utviklingen av vices, vil legen foreslå en operativ intervensjon, siden konservative metoder vil være ineffektive.

  Oftest gjennomgår barn under operasjon i sitt første års liv med medfødte mangler. Hvis årsaken til patologien er lungesykdom, er konservativ terapi foreskrevet, som inkluderer:

  • Mucical preparater;
  • Respiratoriske analeptika;
  • Bronkodilatorer.

  For å stabilisere trykket, kan legen foreskrive euphyllinet, som kan brukes både i tablettform og ved injeksjon. For å behandle den første fasen av sykdommen, foreskrives nifedipin, noe som ikke anbefales på det sterkeste når senketrykket senkes.

  Narkotika av nitratgrupper - nitrosorbid eller nitroglyserin kan også foreskrives. Behandling utføres i et komplekst og under streng tilsyn av behandlingslegen. En pasient må avstå fra å konsumere alkohol og energidrikker, samt å røyke. I tillegg til det grunnleggende settet av terapi, kan terapeutisk trening eller svømming legges til.

  Denne patologien indikerer mer alvorlige avvik i arbeidet i det kardiopulmonale systemet, og hvis det ignoreres og ikke behandles, kan konsekvensene være svært negative. Hvis sykdommen er medfødt, kan tidsriktig behandling eller kirurgi stoppe utviklingen av defekter og stabilisere hjertearbeidet.

  For å hindre at sykdommen er nødvendig for å utføre en korrekt og sunn livsstil, unngå for sterk kjøling, tempe kroppen, for ikke å overse de akutte respiratoriske virusinfeksjoner, som kan føre til lungebetennelse og utvikling av hypertrofi. Med andre ord må du være mer oppmerksom på din egen helse og i god tid ta til en spesialist for kvalifisert hjelp.

  Legemidler til behandling

  Medisinsk behandling av hypertrofi består i inntak av følgende legemidler:

  • vanlig bruk av diuretika;
  • beta-blokkere (uforenlig med røyking og alkohol);
  • antagonister av kalsiumkanaler;
  • preparater av kalium og magnesium;
  • antikoagulanter;
  • minimale doser av hjerteglykosider;
  • medisiner for å senke blodtrykket.

  Avhengig av årsaken til patologien, er følgende medisiner foreskrevet:

  • analeptik;
  • bronholitin;
  • bromheksin;
  • aminophylline;
  • nefidipin;
  • nitrosorbit;
  • nitroglyserin.

  Folkemetoder

  Folkemetoder for behandling av høyre ventrikulær hypertrofi, på grunn av lav effektivitet, blir sjelden brukt. Deres bruk er bare mulig som beroligende midler og beroligende midler, samt styrker hjertemuskelen. Populær er en plante som lilje av dalen.

  Følgende oppskrifter er kjent:

  • Ta frisk lilje av dalen blomster og hell 96% alkohol. Insister bør være 2 uker, deretter filtrert og ta 20 dråper tre ganger om dagen.
  • Hell en stor skje av lilje-of-the-valley blomster med 300 ml kokende vann, for å insistere på 1 time. Deretter belastes og tar to store skjeer hver annen time.
  • Effektiv er en blanding av motherwort og lily of the valley. Forbered infusjonen fra disse plantene og ta 3 eller 4 ganger om dagen.
  • Bland nettleplanten og honningen i forskjellige mengder. Insister på et mørkt sted i opptil 14 dager, og oppvar det i et vannbad til det er væske og avløp. Infusjonen er lagret i kjøleskapet. Ta 4-5 ganger om dagen.
  • Hvis du er bekymret for sterk kortpustethet, vil frisk nettle hjelpe.

  Friske blader og stengler må knuses, skiller 5 ss i en krukke, legg til samme mengde honning og legg inn et sted hvor dagslys ikke kommer. Hver dag, i to uker, bør medisinen ristes. Deretter varmes det i et vannbad til det er væske og avløp.

  Ta 1 spiseskje tre ganger daglig før måltider. Hold det i kjøleskapet.

 • Decoction av Ledum bidrar til å opprettholde hjertearbeidet.

  For å få det må du blande 3 ss moderkjøtt, 2 ss sitron, 2 ss agurker og 1 ss nyretet. Ingredienser bør plasseres i en lufttett beholder. Deretter skilles 1 spiseskje av samlingen og hell 300 ml kokende vann. Kok i tre minutter og fyll kjøttkraft i 4 timer.

  Deretter passerer du gjennom gasbind og drikker varm for 100 milliliter tre ganger daglig i en halv time før måltider.

 • Kjøttkraft fra unge skudd av blåbær busker. For å forberede det trenger du 1 ss råmateriale til å helle et glass vann og koke i 10 minutter. Ta det i halsen om morgenen til lunsj og om kvelden.
 • Veldig nyttig tranebær bær. Friske bær å male med sukker og lagre i kulde. Ta en spiseskje etter å ha spist.
 • Berger og forbedrer helsepruens helse. For matlaging trenger du 1 teskje hagtorn, duftende rue og valerianske blomster. Til ingrediensene tilsatte 500 ml kokende vann og insistere en halv time. Deretter filtreres, deles i tre porsjoner og drikker om dagen i tre måneder.
 • Helsekost

  Uansett årsak til hypertrofi i hjertekammeret, må alle pasienter holde seg til en bestemt diett. Dens prinsipper er som følger:

  • Å ekskludere fra en diett fett kjøtt, fisk, mel og konditori produkter;
  • å nekte salt, saltet og hermetisert produkter;
  • Inkludert i kostholdet av sjømat, tørkede frukter, nemlig tørkede aprikoser, rosiner, valnøtter;
  • daglig bruk av frukt og grønnsaker.

  Følgende matvarer anbefales for HPV:

  • gjærte melkprodukter;
  • vegetabilsk fett;
  • fettfattige varianter av kjøtt, fjærfe og fisk;
  • friske grønnsaker og frukt;
  • frokostblandinger;
  • juice, kissler, fruktdrikker, kompotter.
  • rikelig inntak av væske og bordsalt;
  • varer;
  • ferskt brød;
  • animalsk fett;
  • krydret, fett, stekt, krydret mat.
  I løpet av dagen må du spise små måltider 5-6 ganger, ta en pause mellom måltidene 2-3 timer. Det anbefales ikke å spise etter kl. 20 og om natten for å unngå overbelastning.

  Forebygging av høyre ventrikulær hypertrofi

  Forebygging av høyre ventrikulær hypertrofi er begrenset til følgende flere krav. For det første er dette en advarsel for utvikling av flebotrombose av beina:

  • Diagnose av denne patologien i de tidligste stadiene og umiddelbar behandling;
  • forebyggende undersøkelse med en spesialist;
  • etter operasjon for diagnostisering av flebotrombose anbefales pasienten aktiv bevegelse;
  • gjennomføringen av alle anbefalinger fra legen.

  Ved kroniske lungesykdommer, bør du:

  • være beskyttet mot hypotermi og utkast;
  • Ikke røyk, inkludert ikke å være deltaker i bruktrøyk;
  • behandle sykdommen i de tidligste stadiene;
  • å lede en aktiv livsstil med en tilstrekkelig moderat belastning;
  • ta oksygen cocktails.
  Med sikte på forebygging anbefales det også at du regelmessig gjør et elektrokardiogram, gir opp skadelige vaner og holder seg til et terapeutisk diett. Det bør kontrolleres regelmessig hos kardiologen, undersøkt, følg alle anbefalinger og ta passende medisiner.
  "alt =" ">

  Hypertrofi av høyre ventrikel

  Hypertrofi i høyre ventrikel - en fortykning av veggene i hjerteets høyre ventrikel eller en økning i størrelsen. Den høyre hjertekammeret er et av de fire kamrene i det menneskelige hjerte. Fra det begynner en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon, som passerer gjennom lungearteriene og takket være at blodet er beriket med oksygen. Derfor er et slikt fenomen som høyre ventrikulær hypertrofi forbundet med lungesykdommer og lungesvikt.

  årsaker

  Hypertrofi, faktisk, er en økning i hjertets muskulære vev. Denne tilstanden er ikke en uavhengig sykdom, men et syndrom som indikerer en rekke sykdommer. Hypertrofi skjer på bakgrunn av forskjellige kardiovaskulære sykdommer, pneumoni, kronisk bronkitt, pulmonær fibrose, emfysem, lungefibrose, bronkial astma. For umiddelbare årsaker høyre ventrikkel hypertrofi inkluderer Fallots tetrade, eller medfødt hjertesykdom, forårsaker blå baby syndrom. Sykdommen er forbundet med et brudd på utstrømningen av blod fra høyre ventrikel og oppdages i barnets første år. En annen grunn hypertrofi - endring av interventrikulære septum, der hjertet seksjonene er forbundet med hverandre, hvorved blod som tilføres de indre organer er utilstrekkelig oksygenmetning. Kompenserer mangelen på ernæring av indre organer, hjertet fungerer i en styrket modus, noe som igjen fører til hypertrofi. Årsakene inkluderer også pulmonal hypertensjon og stenose i lungeventilen.
  Insidious hypertrofi av høyre ventrikkel av hjertet ligger i det faktum at den normale elektriske aktiviteten i høyre ventrikkel er mye lavere enn den venstre, i denne sammenheng, hypertrofi viser bare når høyre ventrikkel masse nær massen av til venstre, eller til og med overgå den starter.

  arter

  I normal tilstand er massen av hjerteets høyre hjerte tre ganger mindre enn massen til venstre. Avhengig av graden av økning i ventrikkelen, utmerker seg tre typer hypertrofi i hjerteets høyre hjerte: moderat, middels og sterkt uttalt. Med moderat hypertrofi er massen til høyre ventrikel mye mindre enn massen til venstre ventrikel. Med en gjennomsnittlig grad av hypertrofi er massen av høyre ventrikel mindre enn venstre, men den har en tendens til å øke. Med uttalt hypertrofi kan massen til høyre ventrikel overstige massen til venstre ventrikel.

  I tillegg kan vi identifisere slike typer hypertrofi som fysiologisk og patologisk. Fysiologisk hypertrofi observeres hos barn fra de første dagene i livet. Patologisk - med medfødte hjertesykdommer, ulike lungesykdommer, samt med alvorlige overbelastninger, som for eksempel brennesykdom eller akutt lungebetennelse.

  effekter

  De høyre delene av hjertet arbeider med en liten sirkulasjon, som er preget av små belastninger. Hypertrofi i høyre ventrikel oppstår som et resultat av betydelige overbelastninger. Hennes utseende er som oftest indikerer at hjertemuskelen av hjertet er i stand til å takle den økte arbeidsmengden, som igjen er fylt med arytmier, svekket kontraktilitet, og andre negative konsekvenser. I de høyre ventrikulære hypertrofi patologiske forandringer som påvirker lungeblodkarene og arteriene, blir de harde, er utvikling av stivnet prosesser for økning av blodtrykket i lungekretsløpet, Eisenmengers syndrom, etc.

  Diagnose og behandling

  Siden pulmonal hypertensjon og Eisenmenger syndrom er irreversible tilstander, krever hypertrofi rask diagnose og rettidig behandling. Ellers kan selv hjerteoperasjon ikke hjelpe.

  De viktigste ytre tegn på høyre ventrikkel hypertrofi inkluderer kortpustethet, kombinert med vekten og smerter i brystet, plutselig svimmelhet med tap av bevissthet, unormal hjerterytme med en følelse av "manglende" virkninger, samt uttales hevelse i føttene.

  En sykdom kan mistenkes ved hjelp av et elektrokardiogram. Denne metoden for diagnose indikerer ikke den riktige størrelsen på høyre ventrikel, men signaliserer endringer i elektrisk ledningsevne, som igjen kan være forbundet med brudd på størrelsen på ventrikkelen. Ekkokardiografi eller ultralyd i hjertet vil bidra til å se et detaljert bilde. Denne metoden lar deg visuelt vurdere størrelsen på hjertet og avdelingene, samt vurdere trykket i hjertekamrene.

  Behandling av høyre ventrikulær hypertrofi er vanligvis symptomatisk. På den ene siden er det rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen på den annen side - for å opprettholde normal drift av lungene og hjertemuskelen.

  For å eliminere alle medfølgende tegn på hypertrofi i høyre ventrikel, er komplisert terapi foreskrevet for å normalisere blodtrykk, puls, støtte og ernæring av hjertemuskelen. Kirurgisk behandling av denne kardiovaskulære sykdommen er bare indikert når sykdommen provoserer hjertesykdom. Operasjonen utføres umiddelbart etter diagnosen, og siden sykdommen oftest diagnostiseres i tidlig alder, utføres operasjonen vanligvis i det første året av barnets liv.

  Denne artikkelen er kun for utdanningsformål og er ikke et vitenskapelig materiale eller en profesjonell medisinsk rådgivning.

  Hypertrofi i høyre ventrikel: årsaker, tegn, diagnose, hvordan å behandle, prognose

  Den høyre hjertekammeret er et kammer i hjertet, som utfører funksjonen om å overføre blod fra hulrommet til høyre atrium til lungen på lunken. Denne blodstrømmen er praktisk talt fri for oksygen, men det er en stor mengde karbondioksid i erytrocytene. Da blir strømmen av venøst ​​blod sendt til karene i lungevevvet, hvorfra det igjen strømmer til hjertet (inn i hulrommet til venstreatrium). På denne måten, høyre ventrikel deltar i dannelsen av en liten sirkel av blodsirkulasjon.

  Hypertrofi i høyre ventrikel er alltid en patologisk tilstand, i motsetning til fortykkelsen av venstre ventrikel, som ofte finnes hos idrettsutøvere, og i dette tilfellet er en fysiologisk. Begrepet "hypertrofi" betyr en økning i masse og tykkelse av hjertemuskelen, med andre ord hypertrofisk betyr stor, forstørret. Hypertrofi av høyre ventrikel oppstår når overbelastning hans trykk eller volum.

  • I det første tilfellet går blod nesten ikke inn i lungekarrene på grunn av høyt blodtrykk i dem, noe som gjør det vanskeligere for høyre ventrikkelmuskel å presse blod enn under normale forhold.
  • I det andre tilfellet er det en ekstra utslipp av blod inn i hulrommet i høyre ventrikel, på grunn av hvilken veggen i veggen overbelastes med et økt blodvolum.

  I begge tilfeller må høyre ventrikel utføre en større belastning enn før, slik at hjertemuskelen øker sin masse. Myokardial hypertrofi i hjerteets høyre hjerte utvikler seg. Mer vanlig er hypertrofi av den fremre veggen i høyre ventrikel.

  Hypertrofi av prostata er farlig fordi hjertemuskelen før eller senere ikke kan virke under høy belastningsforhold, og pasienten vil utvikle kronisk hjertesvikt.

  Mekanismen for dannelsen av hypertrofi av prostata i bronko-pulmonal patologi er forårsaket av økende pulmonal hypertensjon. Som et resultat oppstår trykk overbelastning av prostomiet. Utviklingen av pulmonal hypertensjon, eller en økning i blodtrykk i lumen av lungearteriene, oppstår i sin tur fra en reduksjon i elastisiteten til lungevevvet.

  Årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi

  1. Lungekjerne

  I forbindelse med det faktum at hovedbelastningen til høyre ventrikel er opprettet av respiratoriske organer, eller mer nøyaktig, kan karene lokalisert i lungvevet, utvikle hypertrofi i lungens patologi.

  De viktigste sykdommene som kan forårsake et lungehjerte er følgende:

  • Bronkial astma, spesielt langvarig, med lengre eksacerbasjoner, som finner sted med alvorlige, dårlig behandlingsbare angrep. Ofte fører dannelsen av det lungehjerte til hormonavhengighet i bronkial astma.
  • KOL (kronisk obstruktiv lungesykdom), med hyppige eksacerbasjoner av kronisk obstruktiv bronkitt. Det utvikler seg ofte hos røykere og personer som har yrkesfarlige sandblaster, arbeidstakere i gassindustrien, etc.).
  • BEB (bronkoektatisk sykdom), med hyppige inflammatoriske prosesser i de endrede områdene av lungevevvet - i bronkiektasier.
  • Cystisk fibrose - sykdom som påvirker fordøyelsessystemet (mangel på bukspyttkjertelenzymer), så vel som åndedrettsorganene med hyppig purulent bronkitt og lungebetennelse grunn av brudd på en utladning av tykke, viskøse slim i lumen i bronkiene og alveoli.
  • Hyppig, tilbakevendende lungebetennelse.

  utvikling av hypertrofi av prostata i pulmonal hypertensjon

  2. Medfødt hjertesykdom

  I tilfelle hjertesykdommen er alvorlig, for eksempel Fallot tetralogi, er pasientens forventede levealder lav, og uten kirurgi får barn med en vice dør i det første år av livet. Dette skyldes at barnet raskt utvikler hypertrofi i hjertekamrene, og hjertesvikt øker raskt.

  hypertrofi av prostata i medfødt misdannelse - tetotogen av Fallot

  I tilfelle av andre hjertefeil, slik som pulmonalstenose eller Trikuspidalklaff hypertrofi utvikler seg langsomt, og dekompensasjon av hjertesvikt kan oppstå i løpet av flere måneder eller år. Mekanisme for utvikling av hypertrofi av høyre ventrikkel i datafeil forårsaket av høyre ventrikulære trykk overbelastning (når ventrikkelen vanskelig å skyve det ønskede volum av blod i de trange lumen i lunge- stammen) eller volum (hvis Trikuspidalklaff del blod med hver sammentrekning blir kastet tilbake inn i hulrommet i det høyre atrium, og hver etterfølgende reduksjon i høyre ventrikel presser et mye større volum blod).

  hypertrofi av prostata med stenose i lungestammen

  En mekanisme som ligner sistnevnte for utvikling av hypertrofi er også dannet med mangler i interatriell eller interventrikulær septa.

  3. Kjøpte hjertesykdommer

  Det meste av hypertrofi av prostata kjertelen utvikler seg når tricuspidventilen er mangelfull (beskrevet i forrige avsnitt) eller stenose av venstre atrio-ventrikulær åpning (mitralventil). I sistnevnte tilfelle utvikler hypertrofi av prostatakjertelen igjen, siden venstre atrium først hypertroferes, og da, på grunn av blodstagnasjonen i lungene, øker tykkelsen på veggene i høyre ventrikel.

  Hvordan klinisk manifesterte høyre ventrikulær hypertrofi?

  Hypertrofi i bukspyttkjertelen viser ikke alltid noen symptomer, derfor i begynnelsen, i tilfelle moderat hypertrofi, kan det kun gjenkjennes ved hjelp av ytterligere undersøkelse. Ofte har pasienten tegn på den underliggende sykdommen, for eksempel angrep av bronkial astma eller klinikk av lungebetennelse. Likevel, som forløpet av hypertrofi og økningen av kronisk høyre ventrikulær svikt hos pasienten, kan følgende tegn på hypertrofi i høyre ventrikkel noteres:

  1. Tørr hoste, noen ganger med hemoptysis,
  2. Redusere toleranse for vanlig fysisk aktivitet på grunn av paroksysmal dyspné,
  3. Økt tretthet, redusert ytelse,
  4. Fornemmelsen av rask hjertefrekvens og hjertesvikt, ofte på grunn av hjerterytmeforstyrrelser (ekstrasystol, atrieflimmer),
  5. Smerter i hjertet av angina-type (trykkende brystsmerter, brenning i hjertet), relatert til oksygenmangel av celler forstørret hjertemuskelen som provoserer iskemi i den høyre ventrikkel.

  Som progresjon av hjertesvikt i en pasients høyre hjerte kliniske tegn på overbelastning på den systemiske sirkulasjonen - hevelse i ben og føtter, noen ganger tar uttalt til hevelse spredt over hele kroppen (anasarca); smerte i riktig hypokondrium på grunn av at blodet stagnerer i leveren, overstretching sin kapsel; forstørrede årer på fremre bukvegg og pulserende jugular vener; spiserøret åreknuter (opp til blødning fra esophageal vegg) i utviklingen av hjerte cirrhose.

  Hvordan gjenkjenne hypertrofi av prostata i begynnelsen?

  Dessverre er høyre ventrikulær hypertrofi i utgangspunktet nesten ikke mulig å gjenkjenne klinisk og ved elektrokardiogram. Imidlertid er det en rekke EKG-kriterier som gjør det mulig å mistenke hypertrofi hos pasienter med eksisterende kausive sykdommer.

  Avhengig av hvor mye høyre ventrikel forstørres sammenlignet med den venstre, utmerker seg tre former for høyre ventrikulær hypertrofi på EKG:

  • Høyre ventrikel er hypertrofiert, men mye mindre enn venstre (moderat hypertrofi);
  • Høyre ventrikel er hypertrofisk, men overskrider ikke massen til venstre ventrikel;
  • Høyre ventrikel overskrider massen til venstre (uttalt hypertrofi).

  Hver av skjemaene manifesteres av en endring i QRST ventrikulært kompleks i høyre (V1V2) og i venstre (V5V6) thoracale ledninger. Jo mer uttalt hypertrofi, jo høyere R-tann i høyre fører og dypere S-tann i venstre leder. Normalt viser EKG en "vekst" av R-bølgen fra V1 til V4. Med hypertrofi av prostata forekommer denne veksten ikke. I tillegg, i V1 har det ventrikulære komplekset form qR, og i V6 - form av rS eller RS.

  Til tross for det faktum at bruk av EKG bare kan bestemme utprøvd hypertrofi av prostata, er det en annen veldig informativ metode for diagnose. tillater visuelt å vurdere veggtykkelsen, massen og volumet til høyre ventrikel. Denne metoden er ultralyd av hjertet, eller ekkokardioskopi. Med hjelp av ultralyd av hjertet kan pålidelig bestemme hypertrofi av prostata i de tidlige stadier. På hypertrofi dokumentert av slike faktorer som øker pankreatisk vegg mer enn 5 mm, fortykkelse av interventrikulære septum i løpet av 1.1 cm, og en økning i diastolisk dimensjon (i ro) i løpet av 2,05 cm.

  I tillegg til EKG og ultralyd, er en pasient med mistanke om hypertrofi av prostata pålagt å utføre en røntgenstråle som kan gi informasjon om hvor mye hjertet blir forstørret, særlig den rette delen av det.

  Video: EKG tegn på hypertrofi i høyre ventrikel og andre hjertekamre

  Er det mulig å kurere hypertrofi av prostata for alltid?

  Ved behandling av prostata hypertrofi er det nødvendig å forstå følgende punkt - for å hindre at hypertrofi utvikles, er lettere enn å behandle komplikasjoner. Det er derfor at enhver pasient med bronko-lungesykdom eller med hjertesykdom bør lykkes med å behandle den underliggende sykdommen. Så, med bronkial astma, bør pasienten få grunnleggende terapi (konstant inntak av slike inhaleringsmidler som spiriva, foradylkombin, serotid og andre foreskrevet av legen). Nøkkelen til vellykket behandling av lungebetennelse og forebygging av tilbakefall er riktig valgt antibiotikabehandling, tatt hensyn til planting av slim på floraen og dens følsomhet overfor antibiotika. I KOL bør pasienten så snart som mulig utelukke skadelige effekter på bronkialrørene og skadelige yrkesfaktorer.

  Pasienter med hjertefeil trenger sin kirurgiske korreksjon dersom kardiurgirurgen har bestemt indikasjonene på operasjonen ved heltidseksamen.

  Ved dannelse av alvorlig hypertrofi og utvikling av kronisk hjertesvikt, er pasienten vist et forlenget eller konstant inntak av følgende legemidler:

  1. Diuretika (furosemid, indapamid, veroshpiron) - via effekt på renale tubuli output "overskytende" væske fra kroppen, noe som letter arbeidet med hjertet til å pumpe blod.
  2. ACE-hemmere (enam, diroton, prerarium, perineva) - reduserer prosessene for myokard remodeling betydelig og reduserer progresjonen av hjertemuskulær hypertrofi.
  3. Preparater av nitroglyserin (monokinkve, nitrosorbid) - redusere tonen i lungeårene, og dermed redusere forbelastning på hjertemuskelen.
  4. Inhibitorer av kalsiumkanaler (verapamil, amlodipin) bidrar til å slappe av hjertemuskelen og senke hjertefrekvensen, noe som er gunstig for myokardial kontraktilitet.

  Under alle omstendigheter er slike nyanser som typen, mengden og kombinasjonen av legemidler, samt antall og varighet av opptaket bestemt bare av den behandlende legen etter en fullstendig undersøkelse av pasienten.

  Dessverre går ikke hypertrofi av prostata tilbake, men for å hindre rask vekst, samt dekompensering av hjertesvikt ved hjelp av behandling er mulig i nesten alle tilfeller, ga behandling av den underliggende sykdommen vellykket.

  Egenskaper av høyre ventrikulær hypertrofi hos barn

  Denne tilstanden i barndommen skyldes oftest medfødte hjertefeil, som tetralogi av Fallot, medfødt stenose av lungemuskulaturen og idiopatisk lungehøyt blodtrykk. Ved fødselen av barnet kan en fortykkelse av prostata-veggen allerede dannes, men oftere utvikles den i de første månedene av livet. Klinisk manifesteres hypertrofi av prostata ved cyanose, cervical vein hevelse, sløvhet eller omvendt, uttrykt av spedbarns angst. I tillegg har barnet alvorlig kortpustethet og blå hud når du suger et bryst eller en flaske, samt med motoraktivitet eller angst, med gråt.

  Behandling av hypertrofi hos en nyfødt utføres strengt under tilsyn av et barns kardiolog og hjertekirurg, som bestemmer timing og taktikk for kirurgisk inngrep for blemish.

  Er komplikasjoner mulig?

  Komplikasjoner av hypertrofi kan forekomme hos enhver pasient, men oftere er de forårsaket av utviklingen av den underliggende sykdommen (akutt respiratorisk svikt, astmatisk status, dekompensasjon av hjertesykdom).

  Hvis vi snakker om konsekvensene direkte hypertrofi av prostata, bør det bemerkes at i fravær av behandling er en gradvis, men jevn progresjon av kronisk hjerte svikt i høyre hjertekammer, som er i den innledende fasen av den manifesterte veneblod stagnasjon i organene i den systemiske sirkulasjon (lever, nyre, hjerne, muskel, hud), men progresjonen bemerkes lunger i lungene, samt uttalt dystrofiske endringer i alle organer og vev. Dystrofi fører til et fullstendig brudd på orgelfunksjoner, og en person uten behandling kan dø.

  I denne forbindelse kan vi anta at prognosen er ugunstig i fravær av behandling for hypertrofi og den underliggende sykdommen som forårsaket dette. Ved rettidig diagnose av hypertrofi, med tilstrekkelig behandling av kausjonssykdommen, forbedres prognosen, og varigheten og livskvaliteten øker.

  Les Mer Om Fartøyene