Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Hypertrofi av hjertet

Hypertrofi av hjertet er ikke en sykdom. Dette er et syndrom som snakker om vondt i kroppen. Hvorfor utvikler det og hva viser det? Hva er spådommene for myokardial hypertrofi?

Hva er hjertehypertrofi?

Sterkt fysisk arbeid, idrett, sykdom, usunn livsstil skape forhold når hjertet må jobbe i en styrket modus. For å sikre cellene i kroppen med uavbrutt høyverdig ernæring, må han redusere oftere. Og vi får en situasjon som ligner på oppblåsning, for eksempel biceps. Jo større stresset på hjertets ventrikler er, jo mer blir de.

Hypertrofi er av to typer:

 • konsentrisk når hjertets muskulære vegger tykner, men det diastoliske volumet endres ikke, det vil si at kammeret i kammeret forblir normalt;
 • eksentrisk er ledsaget av strekking av hulrommet i ventrikkelen og samtidig densering av veggene på grunn av veksten av kardiomyocytter.

Med konsentrisk hypertrofi blir fortykkelsen av veggene senere til et tap av deres elastisitet. Ekskent hypertrofi av myokardiet skyldes en økning i volumet av pumpet blod. Av ulike grunner kan hypertrofi av begge ventrikler utvikles, enten på høyre eller venstre side av hjertet, inkludert atriell hypertrofi.

Fysiologisk hypertrofi

Fysiologisk kalles en økning, som utvikler seg som respons på periodisk fysisk anstrengelse. Kroppen prøver å svekke den økte belastningen per massemasse av hjertets muskellag, noe som øker mengden og volumet av dets fibre. Prosessen skjer gradvis og ledsages av samtidig vekst av kapillærer og nervefibre i myokardiet. Derfor forblir blodtilførsel og nervøsitet i vev normalt.

Patologisk hypertrofi

I motsetning til fysiologisk, er den patologiske økningen i hjertets muskler forbundet med en konstant belastning og utvikler seg mye raskere. Med noen hjertefeil og ventiler, kan denne prosessen ta noen uker. Som et resultat er det et brudd på blodtilførsel til myokardiet og nervøs trofisme i hjertevævet. Blodkar og nerver holder seg ikke opp med veksten av muskelfibre.

Patologisk hypertrofi provoserer enda større belastning på hjertet, som fører til stor slitasje, ledningsforstyrrelser infarkt og, til slutt, for å reversere utviklingen av patologien - atrofi deler av hjertemuskelen. Hypertrofi av ventrikkene medfører uunngåelig en økning i atriene.

Idrettshjerte

For mye fysisk aktivitet kan spille en grusom vits med idrettsutøveren. Hypertrofi, som først utvikler seg som en fysiologisk respons av kroppen, kan til slutt føre til utvikling av hjertesykdommer. For hjertet å komme tilbake til det normale, kan du ikke plutselig slutte å spille sport. Belastningen skal reduseres gradvis.

Hypertrofi av venstre hjerte

Hypertrofi av venstre hjerte er det vanligste syndromet. Hjertets venstre kamre er ansvarlige for overføringen og frigjøring i aorta av blod beriket med oksygen. Det er viktig at det går uhindret gjennom fartøyene.

Den hypertrophied veggen av venstre atrium er dannet av flere grunner:

 • stenose (innsnevring) av mitralventilen som regulerer strømmen mellom atrium og venstre ventrikel;
 • mangel på mitralventilen (ufullstendig lukking av ventilen);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • hypertrofisk kardiomyopati - en genetisk sykdom som fører til en patologisk økning i myokardiet;
 • fedme

Blant årsakene til LVH er hypertensjonen i første omgang. Andre faktorer som utløser utviklingen av patologi:

 • permanent økt fysisk aktivitet
 • hypertensive nephropati;
 • hormonelle feil;
 • innsnevring av aortaklaven mot bakgrunnen av aterosklerose eller endokarditt.

LVH er delt inn i tre faser:

 • den første eller nødsituasjonen når belastningen overstiger kapasiteten til hjertet og begynner den fysiologiske hypertrofi
 • den andre er en stabil hypertrofi, når hjertet allerede har tilpasset seg en økt belastning;
 • Den tredje er utryddelsen av sikkerhetsfaktoren, når veksten av vevet overgår veksten av det myokardiske vaskulære og nevrale nettverk.

Hypertrofi på høyre side av hjertet

Det høyre atrium og ventrikkelen tar det venøse blodet som kommer gjennom de hule venene fra alle organer, og sender det deretter inn i lungene for gassutveksling. Deres arbeid er direkte relatert til tilstanden til lungene. Hypertrofisk syndrom i høyre atrium er forårsaket av følgende årsaker:

 • obstruktiv lungesykdom - kronisk bronkitt, pneumosklerose, astma i bronki
 • delvis blokkering av lungearterien
 • reduksjon av lumen eller omvendt mangel på tricuspid ventil.

Hypertrofi i høyre ventrikel er forbundet med følgende anomalier:

 • hjertefeil (tetralogi av Fallot);
 • økt trykk i arterien som forbinder hjertet og lungene;
 • Reduksjon av lumen i lungeventilen;
 • brudd på septum mellom ventriklene.

Hvordan manifesterer hjertet hypertrofi?

Den første fasen av myokardial hypertrofi er asymptomatisk. Økningen i hjertet i denne perioden kan bare oppdages under eksamen. I fremtiden er symptomene på syndromet avhengig av lokalisering av patologi. Hypertrofi av hjertets venstre kamre manifesteres av følgende symptomer:

 • redusert effektivitet, rask tretthet;
 • svimmelhet med svimmelhet;
 • smerte i hjertet;
 • rytmeforstyrrelser;
 • intoleranse mot fysisk aktivitet.

Økningen i høyre side av hjertet er forbundet med stagnasjon av blod i blodårene og lungearterien. Tegn på hypertrofi:

 • pusteproblemer og brystsmerter
 • hevelse av bena;
 • hoste;
 • følelse av tyngde i riktig hypokondrium.

diagnostikk

De viktigste metodene for å diagnostisere hypertrofi er EKG og ultralyd i hjertet. For det første blir pasienten undersøkt med auskultasjon, hvor lyder høres i hjertet. EKG-tegn er uttrykt i forskyvningen av hjerteaksen til høyre eller venstre med en endring i konfigurasjonen av de tilsvarende tennene. I tillegg til elektrokardiografiske tegn på hypertrofi, er det nødvendig å se graden av utvikling av syndromet. For å gjøre dette, bruk den instrumentelle metoden - ekkokardiografi. Den gir følgende informasjon:

 • grad av fortykkelse av veggen av myokard og septum, samt tilstedeværelsen av dens mangler;
 • volum av hulrom;
 • graden av trykk mellom karene og ventrikkene;
 • er det en omvendt strøm av blod.

Test ved bruk av veloergometri, under hvilke et kardiogram er tatt, viser myokardets motstand til lasten.

Behandling og prognose

Behandlingen er rettet mot de viktigste sykdommene som forårsaker hypertrofi i hjertet - hypertensjon, lunge- og endokrine sykdommer. Om nødvendig utføres antibiotikabehandling. Fra medisiner som brukes vanndrivende, hypotensive, antispasmodik.

Hvis du ignorerer behandlingen av store sykdommer, er prognosen for hypertrofi av hjertet, spesielt venstre ventrikkel, ugunstig. Hjertesvikt, arytmi, myokardisk iskemi, kardiosklerose utvikler seg. De alvorligste konsekvensene er hjerteinfarkt og plutselig hjertedød.

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte, hva er det og hvordan kan jeg behandle det?

Med tanke på spørsmålet: "hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet, kan det behandles og hvordan?" Bare jeg ønsker å være oppmerksom på at hypertrofi er en manifestasjon av en sykdom i stedet for separate sykdommer.

Oftest er det et symptom på problemer med det kardiovaskulære systemet, er det åpenbart i alle aldersgrupper, inkludert unge alder, og hos barn, og dødeligheten er opp til 4% av alle tilfeller. Personer med hypertrofi i ventrikkelen har stabil hypertensjon.

Hva er det

Hypertrofi i hjertekammerets venstre ventrikel er en fortykning av veggen i denne avdelingen i forhold til normen. Volumet av det indre rommet forblir uendret, og tykkelsen av muskellaget øker mot utsiden. Når hypertrofi ofte gjennomgår forandringer og septum mellom ventriklene.

Vegget mister sin elastisitet, og fortykkingen er ensartet eller bare tilstede i noen av områdene. Myokardiet utvides ofte ujevnt når hjerteventiler - aorta og mitralventiler - er ødelagte.

Tykkelse kan også bare påvirke øvre del av myokardiet (apikal hypertrofi), være symmetrisk eller sirkulær.

Årsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel er to grupper av faktorer:

 • Fysiologisk, assosiert med overdreven stress hos idrettsutøvere og personer med arbeid som er forbundet med tung fysisk arbeidskraft.
 • Patologisk, herunder medfødte lidelser (dårlig blodgjennomstrømning fra ventrikkelen, unormal oppbygging av skillevegger og vegger) og ervervet (fedme eller overvekt, mangel på mosjon, dårlige vaner, sykdom).

Av sykdommer fortykkelse av myokardiet blir ofte provosert:

 • hypertensiv sykdom, hvor venstre ventrikel kontrakterer med stor kraft for å presse blod;
 • stenose av aortaklappen forhindrer normal blodstrøm, som også tjener som en belastning på myokardiet;
 • aterosklerose av aorta
 • lungeødem;
 • hjertesvikt;
 • glomerulonefritt;
 • hjerteinfarkt.

En viktig faktor er arvelighetens innflytelse. Risikoen for hypertrofi økes dersom dette problemet er tilstede i sykdommens slektshistorie.

Tegn og symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi

Med hypertrofi av veggene i venstre ventrikel, kan symptomene ikke vare lenge, og personen føler hverken smerte eller ubehag. Dette skyldes at i de første stadiene er forstørrelsesveggene fortsatt ganske elastiske og klarer seg godt med oppgaven med å pumpe blod. I dette tilfellet kan tykkelsen detekteres ved en tilfeldighet under EKG-passasjen. Symptomologien kan imidlertid oppstå i de første stadiene av utviklingen av problemet.

Stenokardi er et karakteristisk symptom på hypertrofi av veggene i venstre ventrikel. Det stammer fra den konstante sammentrekningen av blodkar som leverer næringsstoffer og oksygen til hjertemuskelen.

Angina manifesteres av smerter i brystet, hjerteområdet og kortpustethet - disse er de to viktigste funksjonene i den. Smerten som vanligvis rammer seg, kan gi i venstre arm eller skulder under kravebeinet. Angrep av angina pectoris varer i utgangspunktet ca 5 minutter, og ettersom veggene i ventrikkelen tykner, øker deres varighet. Ofte kan de provoseres av fysisk aktivitet, overspising.

Dyspné følger ofte smerte og oppstår på grunn av at hjertets kontraktile aktivitet er svekket, noe som forenkles ved utvikling av en mangel på venstre atrium. På senere stadier oppstår det ikke bare under last, men også i ro.

Andre symptomer hypertrofi er som følger:

 • svimmelhet;
 • tretthet, tretthet;
 • økt trykk;
 • dårlig søvn;
 • arytmi;
 • fading av hjertet;
 • hodepine;
 • besvimelse.

Alle disse manifestasjonene tjener som en god grunn til å gå til en kardiolog og gjennomgå en elektrokardiografisk undersøkelse.

Hva er farlig venstre ventrikulær hypertrofi?

Hypertrofi av venstre ventrikkel vegg er farlig fordi det er i stand til å utløse et hjerteinfarkt eller slag, og i verste fall - plutselig hjertestans og død (ca. 4% av alle pasienter).

Risikogruppen inkluderer personer som er overvektige, røykere og alkoholmisbrukere.

En stor fare er også situasjonen når en uutdannet person med stillesittende livsstil utsettes for intensiv fysisk anstrengelse.

diagnostikk

Ved diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi brukes følgende metoder:

 • ECG;
 • Ekkokardiogram (Doppler og todimensjonal);
 • PET (positron utslipp tomografi);
 • MRI;
 • Graden av hypertrofi bestemmes ved å beregne indeksen for myokardets masse.

EKG-hypertrofi i venstre hjertekammer er karakteristisk aksedeviasjon til venstre og høye tann RV5, V6 (se EKG-transkript).

Behandling av venstre ventrikulær hypertrofi i hjertet

For å behandle hypertrofi i hjertets venstre hjertekarsel begynner med identifisering og eliminering av årsaken. Av stoffene i tilfelle oppkjøpt kardiovaskulær sykdom, brukes midler til å forbedre myokardiet og dets ernæring, for å gjenopprette den riktige rytmen.

 1. Kalsiumkanalblokkere - diltiazem, verapamil (ved infarkt angina, dysrytmi), amlodipin, Nimotop (hypertensjon);
 2. Betablokkere - betaxolol, sotalol, bisoprolol, atenolol og andre - reduserer myokardial oksygenbehov, spesielt under stress og fysisk stress, smertesyndrom beskjæres ved angrep av angina;
 3. Hypotensive stoffer - Ramipril, Enalapril.

Inntak av beta-adrenoblokker utføres med en gradvis økning i dose og streng kontroll av blodtrykk og hjertefrekvens.

Hvis stoffene ikke gir et resultat, vil de ty til kirurgisk behandling, det er også vist i medfødte hjertesykdommer som førte til hypertrofi.

Operasjonen er å gi ventrikelens vegg en normal form og tykkelse. I den postoperative perioden utføres symptomatisk terapi.

Suksessen med behandling av hypertrofi Venstre ventrikkelen er i stor grad avhengig av pasientens livsstil. Det er viktig å gi opp dårlige vaner, ikke glem om daglig moderat aktivitet (turgåing, svømming, aerobic). Kosten bør være rik på vitaminer, fordøyelig vegetabilsk fett, kalsium, magnesium, fiber og inneholder et minimum av salt, sukker, baking og fet mat.

Personer med hypertrofi i ventrikelen bør nøye overvåke deres tilstand av helse og gjennomgå en systematisk undersøkelse med en kardiolog.

Hjerte hypertrofi (hjertekirtler i ventrikler og atria): årsaker, typer, symptomer og diagnostikk, hvordan å behandle

Hypertrofi av de forskjellige deler av hjertet, - en ganske vanlig tilstand som oppstår som et resultat av tap, ikke bare i hjertemuskelen eller ventiler, men også i brudd av blodstrømmen i den pulmonare lungesykdom, forskjellige medfødte misdannelser i strukturen av hjertet på grunn av høyt blodtrykk, så vel som hos friske mennesker, opplever betydelig fysisk anstrengelse.

Hyppigere hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel, som er forbundet med en stor funksjonell byrde på denne avdelingen, skyver blod under høyt trykk i aorta for blodtilførsel til alle organer og vev. Sammen med det, men merkbart mindre vanlig (i rekkefølge av utbredelse): hypertrofi av høyre ventrikel, venstre atrium, høyre atrium. Også det er kombinert hypertrofier - for eksempel hypertrofi av venstre eller høyre deler av hjertet eller hypertrofi i venstre atrium og høyre ventrikel, etc.

Myokardiale celler (kardiomyocytter) er ganske høyt spesialisert og kan ikke formere seg ved enkel divisjon, så myokardial hypertrofi skjer ved å øke mengden av intracellulære strukturer og omfang av cytoplasma, noe som resulterer i endrede størrelse av kardiomyocytter og øker myokardial masse.

Hypertrofi av hjertet er en adaptiv prosess, det vil si, Det oppstår som svar på ulike brudd som hindrer normal drift. Under slike forhold er myokardiet tvunget til å trekke sammen med økt belastning, noe som medfører økning i metabolske prosesser i den, en økning i cellemasse og vevvolum.

I begynnelsen av utviklingen er hypertrofi adaptiv, og hjertet er i stand til å opprettholde normal blodgass i organene ved å øke sin masse. men Med tiden er myokardfunksjonaliteten utarmet, og hypertrofi erstattes av atrofi - det motsatte fenomenet, preget av en reduksjon i cellestørrelse.

Avhengig av strukturelle endringer i hjertet, er det vanlig å skille mellom to typer hypertrofi:

 • konsentriske - når størrelsen på hjertet øker, dens vegger tykkere, og hulrommene i ventriklene eller atriene faller i volum;
 • Ekstsentricheskaya - hjertet er forstørret, men hulene er forstørrede.

Det er kjent at hypertrofi kan utvikle seg ikke bare med noen sykdom, men også hos en sunn person med økt stress. Så, idrettsutøvere eller folk engasjert i tung fysisk arbeid, er det hypertrofi av både skjelettmuskler og hjerte muskler. Eksempler på slike endringer er mange, og noen ganger har de et veldig trist utfall til utvikling av akutt hjertesvikt. Dreven fysisk aktivitet på jobben, jakten på muskuløse kroppsbyggere, intens jobbing av hjertet, for eksempel i hockey, så fylt med farlige konsekvenser, derfor engasjert i slike idretter, må du nøye overvåke tilstanden til hjertemuskelen.

På denne måten, tar hensyn til årsakene til myokardial hypertrofi,:

 1. arbeidskraft (myofibrillar) hypertrofi, som oppstår som følge av overdreven belastning på orgelet i fysiologiske forhold, det vil si i en sunn kropp;
 2. fortred, som er resultatet av tilpasningen av kroppen til funksjonene til ulike sykdommer.

Det er verdt å nevne også om denne typen av denne patologien i myokardiet, som regenerativ hypertrofi. Essensen ligger i det faktum at under dannelsen på stedet av myokardial arr fra bindevevet (som hjertemuskelcellene ikke kan gjengi og fylle en defekt), den omliggende kardiomyocytter økning (hypertrofi) og delvis anta funksjonen til tapt land.

For å forstå essensen av slike endringer i hjertets struktur, er det nødvendig å nevne hovedårsakene til utbruddet av hypertrofi i ulike avdelinger i hjertet i forhold til patologi.

Årsaker til hjertehypertrofi

Som allerede nevnt ovenfor, er myokardiet i hjerteets venstre ventrikel oftest patologisk utvidet. Normalt bør tykkelsen på veggen av denne avdelingen ikke være mer enn 1 - 1,2 cm. Med en økning på mer enn 1,2 cm kan man snakke om hypertrofi. Som regel gjennomgår inngrepsseptumet endring. I alvorlige, forsømte tilfeller kan tykkelsen på myokardiet nå 2 - 3 cm, og hjertemassen øker til et kilo og enda mer.

hypertrofi av veggen i venstre ventrikel med hypertrofisk kardiomyopati

Det er klart at et slikt hjerte ikke kan tilstrekkelig pumpe blod inn i aorta, og dermed blir blodtilførselen til de indre organene svekket. I tillegg, i lys av økt masse av muskelvev, stopper koronararteriene å takle levering av oksygen og næringsstoffer i møte med det stadig økende behovet for dem. Som et resultat - utviklingen av hypoksi, og dermed og sklerose, det vil si spredning av bindevev i tykkelsen av hypertrophied myokardium (diffus cardiosklerose).

Årsaker til venstre ventrikulær hypertrofi

Blant årsaker til hypertrofi LV vi kan skille mellom følgende:

 • Arteriell hypertensjon;
 • Stenose (innsnevring) av aortaklappen;
 • Hypertrofisk kardiomyopati;
 • Økt fysisk aktivitet.

Arteriell hypertensjon (Hypertensjon) påvirker millioner av mennesker over hele verden, er antall pasienter øker stadig, og en viss grad av hjerteinfarkt hypertrofi forekommer i alle tilfeller. I tilfellet med å øke trykket i beholderne større sirkulasjon av venstre ventrikkels myokardium blir presset med tilstrekkelig kraft til å presse blodet videre, inn i lumen av aorta som fører etter gang til dens moderat eller alvorlig hypertrofi. Det er denne endringen av hjertet er grunnlaget for utvikling av hypertensive pasienter diffuse Cardiosclerosis (utseendet bunter av bindevev), viser tegn til angina.

Stenose av aortaklappen oftest oppstår på grunn av lidelse revmatisme med endokarditt - betennelse av den indre foring av hjertet og ventiler. En annen, svært vanlig årsak til skade på aortaklappen er atherosklerotisk prosess. Noen ganger oppstår patologiske endringer på grunn av overført syfilis. Etter avtagende betennelse oppstår kollagenavleiring i aorta ventiler som er smeltet sammen, karakterisert ved at den avsmalnende åpning gjennom hvilken blodet går fra den venstre ventrikkel inn i blodstrømmen. Som følge av dette gjennomgår venstre ventrikel betydelig belastning og hypertrofi.

Hypertrofisk kardiomyopati har en arvelig karakter og manifesteres ved ujevn fortykkelse av ulike deler av myokardiet, inkludert venstre ventrikel og interventrikulær septum (MZHP).

Økt fysisk aktivitet bidrar til økt hjerteverdi, og er ledsaget av en økning i blodtrykk, noe som forverrer manifestasjonene av hypertrofi i venstre halvdel av hjertet.

I tillegg til disse, de vanligste årsakene til venstre ventrikulær hypertrofi, kan det også bidra til overvekt, hormonelle lidelser, nyresykdom, ledsaget av fremveksten av sekundær hypertensjon.

Årsaker til høyre ventrikulær hypertrofi:

 1. Kronisk pulmonal hypertensjon på grunn av KOL;
 2. Innsnevring av åpningen av ventilen i lungearterien;
 3. Medfødt hjertesykdom;
 4. Økning i venetrykk ved hjertesvikt med overbelastning av økt blodvolum på høyre side av hjertet.

Normalt er tykkelsen på veggen til høyre ventrikkel 2 - 3 mm, når dette tallet overskrides, snakker de om hypertrofi.

Hypertrofi av høyre hjerte med etterfølgende dilatasjon (ekspansjon) fører til dannelsen av det såkalte pulmonale hjertet, som uunngåelig ledsages av sirkulasjonsmangel i begge sirkler. På grunn av nederlaget til høyre atrium og ventrikel, blir venøs retur av blod fra organene og vevene gjennom de hule venene forstyrret. Det er en vevbelastning. Slike pasienter klager over hevelse, kortpustethet, cyanose i huden. Over tid blir tegn på nedsatt indre organer tilsatt.

Det er verdt å merke seg prosessen med hypertrofi av forskjellige kamre i hjertet er sammenhengende: med en økning i veggen i venstre ventrikel, vil hypertrofi av venstre atrium uunngåelig utvikle seg.Over tid, som et resultat av tilstedeværelsen av økt trykk i en liten sirkel, vil det være mulig å avsløre forskjellige grader av hypertrofi i høyre side av hjertet.

Barn kan også ha myokardial hypertrofi. De mest vanlige årsakene til dette er medfødt hjertefeil (triade, tetralogy tetrade, pulmonal arteriell stenose og D. t.), Hypertrofisk kardiomyopati, og andre.

Årsaker til hypertrofi i venstre atrium

 1. Generell fedme, som er en spesiell trussel når den kommer ut i barndommen og hos unge mennesker;
 2. Stenose eller mangel på mitral- eller aortaklaffen;
 3. Arteriell hypertensjon;
 4. Hypertrofisk kardiomyopati;
 5. Medfødt hjerte eller aorta anomalier (koarctation).

venstre atriell hypertrofi

Mitralventilen er åpningen mellom venstre atrium og ventrikel. Skade på den, så vel som i aorta, som oftest forekommer med revmatoid artritt, aterosklerotiske lesjoner og manifesterer stenose (innsnevring) eller svikt. Når innsnevringen av åpningen til venstre atrium med øket belastning tvinger blodet ytterligere, og med fremkomsten av mitral insuffisiens i mitral ventilklaffer er lukket ikke fullstendig, så en viss mengde blod fra hjertekammeret returnerer returstrøm til venstre atrium (oppstøt) i løpet av hver hjerte sammentrekning, noe som skaper det overskytende volum væske og økt last. Resultatet av slike endringer i intrakardial hemodynamikk er hypertrofi (økning) i myokardiet i venstre atrium.

Årsaker til høyre atriell hypertrofi

Utvikling av hypertrofiske forandringer i høyre side av hjertet nesten alltid forbundet med pulmonal patologi og endringer i blodstrømmen i en liten sirkel. Den høyre forkammer entrer den hule blod fra venene i alle organer og vev, og deretter gjennom trikuspidalklaff (trikuspidal) ventil den beveger seg inn i ventrikkelen, og deretter faller ut i lungearterien og deretter inn i lungene hvor gassutveksling finner sted. Det er derfor det er en endring i de høyre delene av hjertet på grunn av ulike sykdommer i luftveiene.

Hovedårsakene til atriell hypertrofi med rettidig lokalisering er:

 • Kroniske obstruktiv lungesykdom (KOL) - bronkial astma, kronisk bronkitt, emfysem, pneumosklerose;
 • Stenose eller insuffisiens av tricuspideventilen, samt endringer i ventilen i lungearterien og tilstedeværelsen av en økning i høyre ventrikel;
 • Medfødte misdannelser av hjertet (mangel på MZHP, tetralogi av Fallot).

Ved kroniske lungesykdommer, er det en lesjon av det vaskulære rommet i den lille sirkelen med utseendet av en overflødig mengde bindevev (sklerose), en reduksjon i gassutvekslingsområdet og verdien av mikrocirkulatorisk sengen. Slike forandringer medfører en økning i trykk i lungene, henholdsvis, myokardiet i høyre halvdel av hjertet blir tvunget til å trekke sammen med større kraft og derfor hypertrofiert.

Ved innsnevring eller ufullstendig lukking av ventiler i tricuspideventilen, er endringer i blodstrømmen ligner de i venstre halvdel av hjertet når mitralventilen endres.

Manifestasjoner av hjertehypertrofi

I tilfelle myokardskader på venstre halvdel av hjertet, kan følgende symptomer oppstå:

 • Kortpustethet
 • Svimmelhet, besvimelse
 • Smerter i hjertet;
 • En rekke arytmier;
 • Rapid tretthet og svakhet.

Resultatet av hypertrofi er en reduksjon i hjertehulrom

I tillegg er det mulig å mistenke hypertrofi i nærvær av en forårsakerfaktor som: arteriell hypertensjon, ventilfeil og andre.
Når hypertrofi av høyre side av hjertet oppstår, kommer kliniske symptomer på lungepatologi, samt venøs overbelastning, frem til forgrunnen:

 1. Kortpustethet, hoste, kortpustethet;
 2. Cyanose og blek av huden;
 3. hevelse;
 4. Hjerte rytmeforstyrrelser (atriell fibrillering, fibrillering, ulike ekstrasystoler, etc.).

Metoder for diagnostisering av hypertrofiske forandringer

Den enkleste, rimelige, men samtidig den mest effektive måten å diagnostisere hjertemuskulaturhypertrofi er ultralyd eller ekkokardiografi. I dette tilfellet kan du nøyaktig bestemme tykkelsen på forskjellige vegger i hjertet og dens størrelse.

Indirekte tegn på slike endringer kan detekteres ved hjelp av EKG:

 • Så, med hypertrofi av høyre hjerte, vil EKG endre elektrisk ledningsevne, utseendet av rytmeforstyrrelser, en økning i R-bølgen i lederne V1 og V2, samt avviket fra den elektriske aksen til hjertet til høyre.
 • Med hypertrofi i venstre ventrikel på EKG, vil det være tegn på avvik fra hjerteets elektriske akse til venstre eller horisontal posisjon, en høy tann R i lederne V5 og V6 og andre. I tillegg registreres spenninger (endringer i amplituder av R- eller S-tennene).

Endringen i hjertekonfigurasjonen ved å øke sine ulike avdelinger kan også vurderes av resultatene radiografi thoraxorganer.

Ordninger: Ventrikulær og atriell hypertrofi på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel (venstre) og høyre hjertekammer (høyre)

Hypetrofi til venstre (venstre) og høyre (høyre) atria

Behandling av hjertehypertrofi

Behandling av hypertrofi av ulike deler av hjertet reduseres til en effekt på årsaken som forårsaket det.

I tilfelle av lungesykdom på grunn av respiratoriske sykdommer, forsøker de å kompensere for lungefunksjon, foreskrive antiinflammatorisk terapi, bronkodilatatorer og andre, avhengig av den underliggende årsaken.

Behandling av hypertrofi i hjertets venstre hjerte med arteriell hypertensjon reduseres til bruk av antihypertensive stoffer fra ulike grupper, diuretika.

I nærvær av uttalt feil i ventiler, er kirurgisk behandling mulig, inkludert proteser.

I alle tilfeller kjemper med symptomer på myokardial lesjon - tildelt antiarytmisk terapi for indikasjoner, hjerteglykosider, preparater forbedre metabolske prosesser i hjertemuskelen (ATP Riboxinum et al.). Anbefalt samsvar med diett med begrenset mengde salt og konsumert væske, normalisering av kroppsvekt for fedme.

Med medfødt hjertesykdom, om mulig, eliminere defektene kirurgisk. I tilfelle av alvorlige lidelser i hjertets struktur, kan utviklingen av hypertrofisk kardiomyopati, den eneste veien ut av situasjonen, være hjertetransplantasjon.

Generelt er tilnærmingen til terapi av slike pasienter alltid individuell med tanke på alle tilgjengelige manifestasjoner av hjertedysfunksjon, generell tilstand og tilstedeværelse av samtidige sykdommer.

Til slutt vil jeg gjerne merke det i tid avslørt overført myokard hypertrofi ganske mottagelig for korreksjon. Hvis det er mistanke om uregelmessigheter i hjertet, bør du umiddelbart konsultere en lege, han vil identifisere årsaken til sykdommen og foreskrive en behandling som gir deg sjanser for lang levetid.

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det? EKG, tegn og behandling

Hurtigsides navigasjon

Det er kjent at i naturen skjer ingenting "akkurat slik." Hvis elven renner, flyttes vann fra overliggende plass til underliggende. Og i tilfelle at utviklingen av hypertrofi av veggene i venstre ventrikel (LVH), oppstår det ikke fordi hjertemusklen "ville ha det".

Denne forklaringen er like latterlig, som om vi trodde at den rette bicep plutselig ble preget og pumpet "av seg selv", og den rette forblev den samme som den var. Men før du forteller oss om årsakene til hypertrofi og dens helsekonsekvenser, må du huske hva hypertrofi er generelt og hvordan det manifesterer seg.

Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det?

I seg selv er begrepet "hypertrofi" parret med sin antonym, hypotrofi. I så fall, hvis det organ eller vev trenger å være inaktiv, dens behov for næringsstoffer og oksygen avtar, og fraværet av en last, og "trening" fører til endringer begynne med er reversibel og senere vedvarende.

For eksempel vet alle at beinet, som er i kastet, etter beinfusion ser slankere ut, sammenlignet med sunt. Da, i etableringen av like betingelser, får musklene igjen normale størrelser. Patologisk hypotrofi oppstår, for eksempel hvis det er et brudd på innervering, med lammelse. I dette tilfellet kan ikke bare hypotrofi, men også atrofi forekomme, det vil si irreversible endringer i muskler.

Og hypertrofi? Hypertrofi av myokardiet er en økning i volum og masse av myokardiocytmuskelfibre. I tilfelle at det er en økning i antall celler, kalles denne prosessen hyperplasi, trenger ikke å forveksles med den.

Er overdreven trening og økt ernæring (og dette er hvordan begrepet oversettes) kan være skadelig? Ja, det kan. Faktum er at, i motsetning til de strikkede skjelettmuskulaturene, som "pumpes" i hallen, er myokardiet en spesiell muskel. Hun opplever enorme belastninger, som idrettsutøvere ikke drømte om med sine opptegnelser og prestasjoner. For eksempel:

 • hjertet for et år er redusert ca 40 millioner ganger, og for hele livet - produserer flere milliarder kutt
 • mengden blod som hjertet pumper i løpet av en persons liv, kan du fylle mer enn 4000 jernbanetankbiler, som vil være 57 imponerende tog med 70 tanker hver;
 • fra et slikt volum av væske i 70 år ville det være mulig å skape en innsjø som i dybden ville være 5 m, og lengden og bredden ville være henholdsvis 5 og 7 km;
 • for en reduksjon gir hjertet et arbeid som er nok til å løfte lasten i 1 kg med 20 cm eller vekt i 200 g per 1 m;
 • i en åtte-timers natt mens du sover, utfører hjertet et slikt arbeid, som er nok til å løfte deg til nivået av stjernen i hovedbygningen i Moskva State University, det vil si 250 m.

Virkelig denne kraften kan bli savnet og det er nødvendig å "pumpe" myokardiet i tillegg? Ja. Hvilke grunner kan føre til dette?

Årsaker til hypertrofi

Det er kjent at myokardiet i venstre ventrikel er sterkere enn muskelen til høyre hjerte. Dette er fordi det er nødvendig å kaste blodet inn i aorta og skape et trykk som kalles systolisk trykk. Ved et trykk på 120 mm Hg (og kvikksølv er 13,6 ganger tettere enn vann), kastes en blodkolonne med et tverrsnitt på 1 mm til en betydelig høyde.

Dette trykket er utformet, ikke bare for å bringe blod til alle organer og vev, men også for å sikre at det kommer tilbake til hjertet. Av hvilke grunner må dette presset økes? Det er veldig enkelt. Dette skjer hvis det er en "kronisk" sone med økt trykk på banen for hjerteutgang, eller et hinder for blodstrømmen. Willy-nilly, hvis du legger vekt på beltet ditt, blir beina dine sterkere.

Derfor er hovedårsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel:

 • Hypertensiv sykdom, eller hypertensjon. Trykket i aorta økes, og mer kraft er nødvendig for å gjøre utkastet;
 • Aortisk ventildefekter, for eksempel stenose, aorta insuffisiens;
 • Koronar hjertesykdom (et forsøk på å overvinne oksygen sult av myokardiet ved sitt økte arbeid forårsaker forstyrrelser av tilpasning, dannelse av en ond sirkel og et angrep av IHD);
 • Kronisk hjertesvikt;
 • Graviditet (noen ganger);
 • Overflødig fysisk belastning (behovet for vev i oksygen øker);
 • Hypodinami med endring i overflødig belastning (det er disadaptasjon av myokardiet og utilgjengelighet av det vaskulære systemet til å fungere);
 • Kardiomyopati (hypertrofi utvikles uten stress, for eksempel på grunn av genetiske abnormiteter);
 • Dårlige vaner. Røyking fører til kronisk vasospasme, og dette øker trykket.

Spesielt er det nødvendig å si om fedme - Folk forstår ofte ikke hele katastrofale tilstanden av tilstanden deres. Det er kjent at hvert ekstra kilo fett krever blodgjennomgang gjennom 25-30 km blodkarillærer, og i tilfelle at en person har 30 kilo overvekt? På 300 km for hvert slag i hjertet en lengre bane av røde blodlegemer.

Det er kjent at fett er lettere enn vann. Hvis en stor bøtte inneholder 12 liter vann og veier 12 kg, er fylt med fett, den veier 10, 8 kg, slik at en person med overskudd av fett på 30 kg konstant "trekker" på seg selv og deres hjerter 2,7 stor fett bøtte. Sannt, det fordeles jevnt, og derfor er vekten ikke følt. Men noen ganger opplever symptomene på myokardial hypertrofi seg selv.

Tegn på hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel

I rettferdighet må det sies at ventrikulær hypertrofi ikke er navnet på sykdommen, men bare en betegnelse av den patofysiologiske mekanismen og sonen av lokaliseringen. Tross alt kan hypertrofi oppstå av ulike årsaker.

Noen ganger tar det mange måneder å helbrede, og i andre tilfeller er det nok å utføre operasjonen, og etter noen minutter blir belastningen eliminert. Hvordan manifesterer denne smertefulle tilstanden seg, og hvordan vet leger det?

Hypertrofi av hjertets venstre hjerte er følgende symptomer, som indikerer en stor sirkel overbelastning og mangel på oksygen:

 • kjedelig og dårlig lokalisert smerte i hjertet;
 • episoder av dyspné;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • liten toleranse for fysisk anstrengelse, svakhet;
 • forstyrrelse av hjertets rytme.

Selvfølgelig kan disse symptomene indikere en rekke andre sykdommer, så "standard" for LVH-diagnose er det vanlige EKG og ultralyd i hjertet.

EKG-data for venstre ventrikulær hypertrofi

Hypertrofi av venstre ventrikel på EKG diagnostiseres ved tilstedeværelse av følgende indekser:

 • avvik fra den elektriske aksen til hjertet til venstre, fra -30 til -90 grader. Kan være normalt;
 • økning i bredden av QRS ventrikulær kompleks mer enn 0,12 s. Vanligvis sier blokaden høyre grenblokk, men kan være tegn på en "forkledd" blokaden, som bare vises i bly V1 og V5 og V6 vises kompleks RSR;
 • utseendet av høy amplitude eller spenning av QRS ventrikulære komplekset, som kan måles i henhold til Estes kriterier (6 kriterier for analyse), en pålitelig diagnose av LV hypertrofi når du skriver 5 poeng;
 • utseendet av en "pseudo-infarktkurve", det vil si tilstedeværelsen av en patologisk Q-bølge i fravær av et hjerteinfarkt;
 • forskyvning av overgangssonen til venstre i V5 og V6;
 • utseendet på en skråstilt depresjon av segmentet ST ved konveksitet oppover.

Det er mange andre overbevisende fysiologiske fenomener som snakker om en kraftigere impuls som genererer et hypertrophied myokardium. Dette er kjent for spesialister - leger med funksjonell diagnostikk som dekoder EKG.

Det er en spesiell indeks for Sokolov-Lyon, samt Cornish-spenningsindeksen, som er den mest informative i EKG-diagnostikk av denne tilstanden.

På ultralyd i hjertet kan være elementær, for å måle tykkelsen på myokardiet på forskjellige steder. Når man sammenligner resultatene med EKG, blir diagnosen klar.

I RuNet kan du lese om det faktum at dette fenomenet er diagnostisert ved hjelp av "atommagnetisk resonans". Dette er ikke noe annet enn spekulasjon på "spare" metoden for forskning, som "ser" angivelig alt. Men funksjonell bekreftelse med noen, mest overbevisende MR vil gi kun EKG og ultralyd, fordi hjertet gir opphav til et elektrisk felt og en potensiell forskjell i prosessen med sin aktivitet.

Alle andre metoder er indirekte. Så på brystradiografi kan du se avviket fra hjerteskyggen til venstre. Dette vil bare indirekte snakke for en økning i venstre hjerte.

Hva er faren for venstre ventrikulær hypertrofi?

Faren for denne tilstanden er at hjertet kun kan midlertidig "bygge opp" opposisjon. I tilfelle av for lang kamp, ​​begynner myokardiet å miste kontraktilitet, tegn på hjertesvikt og hevelse i beina.

Det er ofte dødelige arytmier. I dette tilfellet blir hjertemuskelen bare slitt og mister sin evne til å reagere raskt.

Det er stagnasjon i den lille sirkulasjonen, siden høyre hjertekammer ikke kan isoleres og holde seg borte. Det er angrep av hjerteastma, og en person blir en ugyldig.

Vejledende og motsatt bilde: Skjebnen til tidligere kroppsbyggere som trengte et stort og sterkt hjerte, men bare i trening. Med uttaket fra sporten og en kraftig nedgang i byrden på hjertet, fungerte dette hjertet feil. I noen tilfeller førte dette til et dødelig utfall.

Hvordan behandle hypertrofi i hjerteets venstre hjertekammer?

Mack vi allerede snakket over, "for å behandle hypertrofi av hjertets venstre hjerte" er bare mulig sammen med den underliggende sykdommen. Ingen på et ambulant kort eller i en medisinsk historie har en stor diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi. Derfor er hovedprinsippene for LVH-terapi bare tre typer handlinger:

 • redusert perifer vaskulær motstand i en stor sirkel og blodtrykk;
 • eliminering av fysisk blokkering av blodstrømmen (i tilfelle defekter, aorta-aneurisme, disseksjon);
 • metabolisk terapi (myokardiell støtte).

Men for å begynne å forebygge denne tilstanden, som kan føre til funksjonshemming, er det nødvendig for de som anser seg sunn. Det er nok å stå på skalaene og gå til speilet.

I så fall, hvis du midje størrelse på mer enn 102 cm, og du er en mann, eller mer enn 88 cm, og du er en kvinne, da (uavhengig av vekt, høyde og alder), har du en risiko ikke bare til utvikling av venstre ventrikkel hypertrofi, men også mer alvorlige komplikasjoner.

Led en aktiv livsstil, gi opp skadelige vaner, bli kvitt overflødig vekt - og ditt hjerte vil heldigvis tjene deg i mange år.

Les Mer Om Fartøyene