Hypoksi i hjernen

Hypoksi i hjernen kalles en patologisk tilstand på grunn av mangel på oksygen. I alvorlige tilfeller kan det føre til koma, og i noen tilfeller fører til døden.

Egenskaper av kurset, symptomer og årsaker til hjernens hypoksi

Oftest forekommer hjerne hypoksi mot en bakgrunn av cerebral sirkulasjon, akutt hjerte-insuffisiens, karbonmonoksid forgiftning, sjokk-tilstander, den tverrgående hjerteblokk, samt asfyksi forskjellig genese. Hypoksi i hjernen kan utvikle seg som en av komplikasjonene i operasjoner på hovedkarene og hjertet, og også under postoperativ utvinning etter dem.

Leger skiller årsakene til hjernehypoksi:

 • Hypoksisk, assosiert med redusert oksygeninnhold i den inspirerte luften. Vanligvis oppstår i tunge, uventilerte rom, i høye høydeforhold;
 • Åndedrettsvern, som skyldes delvis eller fullstendig forstyrrelse av luftbevegelsen i lungene, for eksempel under stramning, drukning, ødem av bronkialslimhinne, bronkospasme, lungeødem, lungebetennelse;
 • Gemic, observert mot bakgrunnen av en reduksjon i blodets oksygenkapasitet. Oftest forekommer med hemolyse av røde blodlegemer, karbonmonoksydforgiftning, anemi;
 • Sirkulasjon, som oppstår ved kardiovaskulær svikt. Årsaken til cerebral hypoksi kan være vaskulitt, hjertesykdom, myokardinfarkt, vaskulære lesjoner mot diabetes;
 • Hystotoksisk, assosiert med brudd på oksygenabsorpsjon av kroppsvev, for eksempel på grunn av noen giftstoffer eller salter av tungmetaller.

En av de tidligste symptomene på hjernehypoksi er forstyrrelsen av mikrocirkulatorisk sengen. Den alvorlige formen for akutt hypoksi er preget av tidlig påvisning av ulike grader av nevronskader, i noen tilfeller - til irreversibel.

Hjernecellene kan påvises vacuolization, akutt hevelse chromatolysis, krystallinske innleiringer, skygge-celler giperhromatoz, pyknosis, iskemisk nevronal tilstand og homogenisering.

Sværheten av symptomene på hjernehypoksi i form av celleendringer bestemmes av alvorlighetsgraden av tilstanden. I alvorlige tilfeller kan strukturelle endringer i cellene i løpet av få dager observeres etter eliminering av årsakene som forårsaket hypoksi. Derefter gjennomgår slike celler fagocytose og desintegrasjon, noe som fører til dannelse av foci av mykning. Den normale strukturen av celler kan imidlertid gradvis gjenopprette seg. Morfologiske endringer av nerveceller mot bakgrunnen av kronisk hjernehypoksi er vanligvis mindre uttalt.

Symptomer på hjernehypoksi, som forekommer i en akutt form, er gradvis endrede stadier:

 • Excitering av nervesystemet, ledsaget av eufori, motorisk angst, økt pust og hjertebank, hudløshet, kald svette på lemmer og ansikt;
 • Svekkelse, og deretter gradvis økende undertrykkelse av nervesystemets funksjoner med mørkere øyne, svimmelhet, døsighet, generell inhibering, døvhet og gradvis utvikling av obskurasjon og bevissthetstap. Hypoksi i hjernen kan bli ledsaget av uordnet motoraktivitet i kombinasjon med generell tonisk og klonisk krampe og krampende muskelkontraksjoner. Denne perioden er som regel kortvarig.

Behandling av hjernehypoksi

Terapeutiske tiltak bør være rettet mot å eliminere årsakene som forårsaket hypoksi, påfylling av oksygenmangel og korrigering av endringer i homeostasesystemet.

I lette tilfeller er en spasertur i frisk luft eller lufting i rommet nok. Når hypoksi i hjernen, assosiert med ulike sykdommer eller forårsaket av forgiftning, kan oksygenutstyr (masker, bokser, puter, etc.) brukes.

Ved behandling av hjernehypoksi er det viktig å opprettholde pusten, kardiovaskulærsystemets arbeid, syre-base tilstand og vann-saltbalanse. Suksessen til behandlingen avhenger i stor grad av pasientens alder, årsakene som forårsaket utviklingen av patologi og samtidige sykdommer. Avhengig av dette, er egnet medisin foreskrevet, vanligvis ved bruk av vasodilatorer og antikoagulantia (for å forhindre mikrosirkulasjonsforstyrrelser).

Også ved behandling av hjernehypoksi kan dekongestantene brukes. Med ødem i hjernen, bør du vite at det noen ganger forekommer etter mange timer med sirkulasjonsforstyrrelser og kan falle sammen med fenomenet "recoil" i tid. I dette tilfellet foreskrive antihypoksanter, angioprotektive og nootropiske legemidler.

Hypoksi i hjernen er en svært farlig tilstand, som i noen tilfeller kan føre til døden. Prognosen bestemmes av legen individuelt, avhengig av alvorlighetsgraden av oksygenmangel og responsen på pågående behandling.

Hypoksi i hjernen

Hypoksi av hjernen i medisin kalles vanligvis en sykdom hvor den menneskelige hjernen mottar en utilstrekkelig mengde oksygen. Denne patologiske tilstanden kan få alvorlige konsekvenser opp til koma og død. Det burde sies at døden til en person som er berørt av en slik sykdom, er svært plutselig. Symptomer og behandling av hjernehypoksi hos forskjellige pasienter er avhengige av årsakene som forårsaket sykdommen.

Årsaker til hypoksi i hjernen

Som allerede nevnt er den aller første årsaken til hjernehypoksi mangel på oksygen som tilveiebringer dette vitale organet. Slike patologi kan provoseres ved forskjellige forhold, for eksempel stigning til høyde, arbeid i gruver, i ubåter, etc. I tillegg kan mangel på oksygen også skyldes andre faktorer. Åndedrettskanaler kan ofte være tilstoppet med fremmedlegemer eller slim. Også årsaken til hjernehypoksi kan være en akutt mangel på bestemte vitaminer i menneskekroppen.

Blant andre vanlige årsaker til begynnelsen av denne sykdommen, kan vi skille mellom følgende:

 • Innånding av karbonmonoksid (for eksempel under brann);
 • Kullmonoksydforgiftning;
 • Sykdommer som forstyrrer funksjonen til luftveiene (lammelse);
 • Sterkt press på halsområdet (luftrøret).

Også på grunn av hjernehypoksi kan man klassifisere denne patologien på denne måten:

 • Dissipert hypoksi;
 • Central cerebral iskemi;
 • Global cerebral ischemia;
 • Iskemisk slag.

Dissipert hjernehypoksi blir provosert av utilstrekkelig mengde oksygen i blodet til en person og er preget av en forstyrrelse av funksjoner fra lav til middels alvorlighetsgrad.

Sentral cerebral iskemi er en forstyrret sirkulasjon i et lokalisert område, noe som kan være et resultat av ulike sykdommer (for eksempel en aneurisme eller en blodpropp som manifesterer som blokkering av blodårer). Det er viktig å merke seg at en slik tilstand er komplementet til de fleste av de kliniske infarktene. Global iskemi er fullstendig opphør av forsyning av hjernen med blod.

Alvorlig iskemisk berøring utløses også av mangel på oksygen på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. Dette angrepet dekker mange deler av kroppen.

Symptomer på hjernehypoksi

Hver 100 gram av hjernen trenger ca. 3,3 ml oksygen hvert minutt. Når slike mengder ikke er gitt, begynner de første symptomene på hjernehypoksi å manifestere seg. De antar som regel noen vanskeligheter i utførelsen av mentale oppgaver og brudd på kortsiktig menneskelig hukommelse. I tillegg blir det i begynnelsen av sykdommen ofte observert en tilstand av økt spenning.

Pasienten kan føle overdreven energi og til og med eufori, som er ledsaget av tap av kontroll over sine egne bevegelser, rystende gang, rask puls og brudd på kognitive funksjoner generelt. I tillegg er den første fasen av hypoksi i hjernen preget av endringer i fargen på den menneskelige huden. Ofte blir den blek med en blåaktig tint, men noen ganger kan den også skaffe seg en mørk rød farge. Ofte er symptomet på hjernehypoksi på dette stadiet kaldt svette.

Den andre fasen av sykdommen er preget av en forstyrrelse i funksjonen av det menneskelige nervesystemet. Pasienten har som regel regelmessige angrep av kvalme og svimmelhet, ofte blir sykdommen ledsaget av alvorlig oppkast. I tillegg er svært ofte flere symptomer på hjernehypoksi i andre etappe nedsatt syn, hyppig mørkdannelse i øynene, generell svakhet i kroppen og til og med besvimelse.

Alvorlige tilfeller av denne sykdommen er ofte ledsaget av ødem i hjernen, noe som provoserer alvorlige lidelser i hans aktivitet på grunn av tap av betingede og deretter ubetingede reflekser. Hvis mengden oksygen i hjernen fortsetter å være under normal, blir en persons hud utsatt for følsomhet, og deretter stopper alle organer sin normale funksjon, noe som ofte fører til en tilstand av dyp koma og død.

Diagnose og behandling av hjernehypoksi

Effektiv behandling av hjernehypoksi er mulig bare etter at årsaken til sykdommen er etablert. Det avsløres både på grunnlag av pasientens medisinske historie og ved hjelp av diagnostikk ved ulike metoder:

 • Blodprøver;
 • Et elektrokardiogram som bidrar til å måle kardial aktivitet
 • Electroencephalogram, som analyserer funksjonen av hjerneceller;
 • En ekkokardiogram;
 • Beregnet tomografi av hodet;
 • Magnetic resonans avbildning av hodet;
 • Pulsoximetri, som bidrar til å etablere metning av blod med oksygen (indikatoren hos en syke er under 95%);
 • Kapnografi og andre typer studier av utåndede luftgasser.

Som allerede nevnt, er behandlingen av hjernehypoksi primært rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen, slik at doktoren i forskjellige tilfeller foreskriver forskjellige prosedyrer. For eksempel, med en lett form, er det noen ganger tilstrekkelig å ventilere et rom eller gå i frisk luft, mens alvorlige forhold krever alvorlige medisinske prosedyrer. Så det er mulig å skille separate metoder for behandling av hjernehypokser avhengig av sin spesifikke type:

 • Eksogen hypoksi innebærer bruk av oksygenutstyr (oksygenmasker, ballonger, puter);
 • Respiratorisk hypoksi krever bruk av narkotika som gjenoppretter arbeidet i luftveiene. Noen ganger er kunstig ventilasjon foreskrevet;
 • Hemicemisk hypoksi elimineres ved transfusjon og oksygenbehandling;
 • Sirkulasjonshypoksi i hjernen innebærer bruk av narkotika med kardiotropisk effekt, med sikte på å forbedre mikrosirkulasjonen;
 • Med vevshypoksi foreskrives legemidler som gjenoppretter oksygenutnyttelse av vev, og noen ganger brukes ventilasjon.

I tillegg, ofte med mangel på oksygen, anbefaler leger at de tar vitaminer og går i frisk luft.

Hypoksi i hjernen: årsaker, symptomer og diagnose

Oksygen er grunnlaget for alt liv på vår planet. Hvis uten mat kan en person leve i flere måneder uten vann - noen dager, så uten oksygen - bare noen få minutter. Alle organer og vev i kroppen er følsomme for oksygenmangel, men mest av alt - hjernen, det kalles det "kritiske organet" i hypoksi (oksygen sult av vev).

på hjernens blodstrømningshastigheten rangert først i kroppen, er dens programvare får 20% av det øyeblikk volumet av blodstrømmen, og dette er et meget høyt tall. Uten å forstyrre funksjonen av hjernevevet kan motstå bare 4 sekunder av akutt hypoksi, etter bare 8-12 sekunder etter opphør av blodstrømmen utvikler tap av bevissthet, forsvinner etter 20-30 sekunder, ble aktiviteten av hjernebarken og personen faller i koma. Hvis du ikke justerer blodtilførselen i 4-5 minutter, vil hjernen dø. Fordi det er viktig å ha en idé om hva hjernen hypoksi, til de viktigste årsaker som fører til det, i tide hindre alvorlige konsekvenser.

Hjernen bruker mer oksygen enn andre organer i kroppen, men lider først i sin mangel

Årsaker og typer hypoksi

Hypoksi i hjernen er ikke en isolert sykdom, det er en patologisk tilstand, som det kan være svært mange, både eksterne og interne faktorer. Det oppstår ved utilstrekkelig tilførsel av vev med oksygen eller forstyrrelse av bruken av cellene selv.

Avhengig av årsaken til hypoksi oppstår:

 • Eksogen (hypoksisk) - Dette er oksygen sult, som utvikler seg når mengden oksygen i miljøet reduseres. Dette skjer for eksempel når du klatrer fjell. Som du vet, reduserer oksygenmetningsgraden med luft med hver meter høyde, så klatring av en uutdannet person kan føre til fjellsykdom (hypoksisk hypoksi). En lignende situasjon kan observeres ved funksjonsfeil i innendørsbruk, på ubåter, i mellomrom, i flygende kjøretøy.
 • Åndedrettsvern Er mangel på oksygen i kroppen, som utvikler seg på grunn av en funksjonsfeil i respiratoriske organers arbeid. For eksempel, bronkial astma, lungebetennelse, bronkopulmonal apparat tumor abnormitet i luftveiene sentrum (overdose narkotiske stoffer, hjerne- og ryggmargsskade), lammelse av åndedrettsmuskulaturen, bryst skader og så videre.
 • Sirkulatorisk (kardiovaskulær) - denne oksygen sulten av vev på grunn av brudd på hemodynamikk eller lokal blodsirkulasjon i hjernen. Hovedårsakene er hjertesvikt, sjokkbetingelser, brudd på lokal blodstrøm på grunn av trombose, emboli, aterosklerotisk plakk. Sistnevnte årsaker kan utløse utviklingen av hjernens akutte iskemiske hjerneslag.
 • Den hemiske (blod) - utvikler i strid med oksygentransport av blodceller. Som kjent er oksygenmolekyler levert til alle celler i hemoglobinbundet tilstand. Hvis ikke nok røde blodlegemer eller hemoglobin (anemi), eller avbrutt bindingen hemoglobin med oksygen (forgiftning metgemoglobinobrazuyuschimi giftstoff) i blodet, da blodet hypoksi.
 • Vev (histotoksisk) - utvikler seg i strid med oksygenutnyttelse av celler, for eksempel ødeleggelse eller blokkering av enzymsystemer som deltar i respirasjon av vev (noen giftstoffer, medisiner).

På tidspunktet for utviklingen av hypoksi, utmerker seg flere av sine typer:

 • lynrask - utvikler seg i flere sekunder og minutter, for eksempel blødning i luftveiene;
 • akutt - forekommer innen få timer, for eksempel forgiftning med metamoglobindannende forbindelser;
 • kronisk - varer lenge, for eksempel med kronisk hjertesvikt, cerebral aterosklerose, dyscirculatory encefalopati.

Aterosklerose av karene er den vanligste årsaken til kronisk cerebral hypoksi

Konsekvenser av hjernens hypoksi

Lyn og akutt hypoksi i hjernen, som regel, fører alltid til døden dersom gjenopplivning ikke er gitt i tide. I andre tilfeller er effekten av hypoksi avhengig av omfanget og plasseringen av skade på hjernevævet.

Disse pasientene utvikle en rekke cerebrale lidelser, nevrologiske underskudd, som svimmelhet, kronisk hodepine, taleforstyrrelser, hukommelse, syn og så videre. Hvis pasienten skal gjennomgå adekvat rehabilitering, i fremtiden kanskje full gjenopptakelse av hjernen fungerer, men i de fleste tilfeller er det rester fenomener i varierende grad.

Hvis akutt behandling i akutt hypoksi ikke er rettidig, er andelen dødsfall svært høy

Kronisk hypoksi har en gunstigere prognose for livet, men det reduserer kvaliteten. Menneskekroppen har en unik evne til å tilpasse seg skiftende livsbetingelser, inkludert liv i forhold til delvis oksygen sult:

 • dybden og hyppigheten av pusten øker (eksternt manifestert som kortpustethet), reservere alveolene i lungene begynner å fungere for å øke "absorberingsområdet" for oksygen;
 • øket puls (puls inntreffer), økt blodtrykk (hypertensjon utvikles) omfordelt blodstrøm (avtar i perifere vev som truer og forbedret trofiske forandringer i vitale organer, hjerne, hjerte, lever, etc.);
 • Benmargen produserer et økt antall erytrocytter (utvikling av erytrocytose), og dette truer en økt risiko for trombose;
 • Sikkerhetsbeholdere dannes, noe som gir det hypoksiske stedet med en ekstra del av blod og oksygen.

Det er veldig uheldig, men de adaptive mekanismene i menneskekroppen er ufullkomne. De gir vital aktivitet, men fører til sekundære patologiske forandringer.

Således, hvis hypoksi ikke elimineres i tide, begynner hele kroppen å lide, noe som før eller senere vil føre til dekompensasjon og nye forverrende symptomer.

Symptomer på hypoksi i hjernen

Tegn på akutt hypoksi utvikles avhengig av årsaken. Men det er universelle symptomer som er forbundet med noen form for hypoksi.
For det første er det tegn på overeksponering av nervesystemet, som i noen minutter etterfølges av symptomer på hennes undertrykkelse og bevissthetstap. Pasienten blir agitert, pusten og hjertebanken er rask, eufori blir observert, huden er blek med en klissete og kald svette. Umiddelbart faseskift på eksitasjon fase kommer hemming av hjernefunksjoner - slik apatisk pasienten føler svimle, døsighet, blinkende "flyr" foran øynene, delvis brutt første bevissthet (sløvsinn, sløvhet, søvnighet), deretter - med utvikling av helt forskjellig dybder koma. Først faller overfladisk og så dyp ubetinget refleks, pust og hjertestopp.

Hvis pasienten i det øyeblikket får tilstrekkelig beredskapsbehandling (i henhold til ABCD-gjenopplivningsprinsippet), så, hvis vellykket, returneres alle funksjoner til det motsatte.

Symptomer på kronisk hypoksi i hjernen er mye mer varierte. Om cerebral insuffisiens kan man tenke på med følgende pasientklager:

 • vedvarende svimmelhet;
 • hyppige humørsvingninger;
 • vedvarende hodepine;
 • støy og ringing i ørene;
 • periodisk kvalme og oppkast om morgenen;
 • progressiv minneverdigelse;
 • manglende evne til å konsentrere oppmerksomheten i lang tid;
 • rask tretthet;
 • taleforstyrrelser, koordinering;
 • progressiv reduksjon av mentale funksjoner, inkludert demens;
 • søvnforstyrrelser (døsighet i løpet av dagen, søvnløshet om natten);
 • utvikling av en depressiv tilstand eller andre psykiske lidelser;
 • irritabilitet, tearfulness, touchiness;
 • dårlig beherskelse av ny informasjon og redusert mental ytelse.

Hodepine, tretthet, døsighet, nedsatt ytelse er de første tegn på hjernehypoksi

Den mest slående eksempler nosologisk kronisk cerebral hypoksi kan tjene cerebral arteriosklerose, encefalopati, hypertensiv encefalopati, søvnapné syndrom, vertebral arterie syndrom med cervical Osteochondrose.

Diagnose av hypoksi

Diagnostikk av den generelle hypoksien i kroppen er mye lettere enn å etablere en diagnose av hjernens lokale hypoksi. Til dette formål er det tilstrekkelig å analysere symptomene på patologi og sykdommens historie. Skår graden av reduksjon i blodoksygennivå hjelpemetoder, slik som pulsoksometri (ved å måle graden av oksygenmetning), bestemmelse av hvilken type av alkali-syrebalansen i kroppen, og den gassformige sammensetning av venøse og arterielle blod. Disse undersøkelsene er tilstrekkelige for å fastslå hypoksi, men for å finne årsaken vil det bli behov for flere undersøkelser, som velges avhengig av tilstandens påståtte etiologi. For eksempel, MR for mistanke om slag, laboratoriet blodprøver for mistenkt forgiftning.

Kronisk hypoksi, er ofte ikke ledsaget av en signifikant reduksjon i blodoksygenmetning, siden kroppen får tid til å tilpasse seg slike patologier og ofte er lokal ischemi (hjerne). Derfor, for å bestemme årsaken, spilles en viktig rolle av sykdommens historie (hvilken nosologisk danner personen er syk). For eksempel, hvis det er koronar hjertesykdom, det kan mistenkes cerebral arteriosklerose, og hvis - hypertensjon, den discirculatory encefalopati, cervical Osteochondrose - vertebral arterie syndrom.

Vil bidra til å bekrefte iskemiske endringer i hjernen:

 • MR og CT, PET-CT;
 • EEG;
 • rheovasography;
 • ultrasonografi med studien av blodstrømskarakteristikker ved hjelp av Doppler;
 • generell og selektiv angiografi.

I hvert tilfelle er diagnoseprogrammet individuelt, avhengig av graden av hjerneskade, generell helse og årsaken til det.

Behandling av hjernehypokser avhenger av årsakene til forekomsten. Bare ved å eliminere den etiologiske faktoren, er det mulig å oppnå positiv dynamikk.

Hvis etiotropisk terapi ikke er mulig, utføres symptomatisk behandling. Foreskrive medikamenter for å normalisere blodsirkulasjon, regulering av vaskulær tone, nootropiske medikamenter, medikamenter for svimmelhet og hodepine, anti-depressiva og sovemidler, styrkende midler og vitaminer krovorazzhizhayuschie og anti-aterogene midler.

Hypoksi av hjernen hos nyfødte

Hypoksi av hjernen hos nyfødte barn kan forekomme, både i løpet av intrauterin utvikling og i fødsel. Blant hele neonatalpatologien er denne tilstanden mest vanlig. Alvorlig hypoksi kan føre til dannelse av defekter hos fosteret, for tidlig fødsel, fosterdød av baby, dødfødsel, alvorlig funksjonshemming og barnedødelighet i nyfødtperioden.

Blant de viktigste årsakene til denne tilstanden er:

 • alvorlig somatisk og obstetriske maternelle sykdommer (hjerteinsuffisiens, rus, fetoplacental insuffisiens, Abruptio placenta, navlestreng sykdom);
 • patologi av fosteret og nyfødte (genetiske sykdommer, misdannelser, smittsomme lesjoner, cerebralt traume av nyfødte);
 • asfeksi av nyfødte i fødsel, aspirasjon av fostervann, mekonium, fødselstrauma, ødem i barnets luftveier.

Ofte oppstår hypoksi i hjernen i fosteret når moren får alkohol, noen medisiner, med røyking, narkotikamisbruk, med yrkesmessige og miljømessige farer. Derfor er helsepersonens helse og fremtid avhengig av morens oppførsel.

Hypoksi av hjernen hos et nyfødt barn er en farlig tilstand som kan føre til psykiske og fysiske utviklingsforstyrrelser

Behandling av hypoksi hos nyfødte er en vanskelig oppgave. Umiddelbart etter fødselen gjennomføres gjenopplivning (frigjøring av øvre luftveier, taktil stimulering og kunstig åndedrettsvern). Ytterligere terapi avhenger av årsaken hypoksi: de prematuritetsretinopati administrert tensider i traumatisk hjerneskade - dekongestanter terapi, nootropisk behandling under infeksjon - antibakteriell terapi.

Hvis du merker tegn på cerebral hypoksi hos deg selv eller barnet ditt, må du sørge for å søke medisinsk hjelp, fordi hvert minutt i hjernen uten oksygen kan stå deg helse eller liv.

Hypoksi er ikke en sykdom, men en patologisk tilstand (akutt eller kronisk), som er ledsaget av oksygen sult i hjernen og andre organer. Årsakene til hypoksi er mange. Bare ved å eliminere dem, kan du kvitte seg med symptomene på hjernehypoksi.

Hypoksi av hjernesymtom hos voksne

Hypoksi i hjernen: symptomer og behandling

Hypoksi i hjernen er en patologisk tilstand av kroppen, som oppstår ved brudd på oksygenforsyningen til den menneskelige hjerne. Oftest påvirker det voksne pasienter. I tillegg observeres hypoksi hos nyfødte.

Årsakene til utviklingen av hypoksi er mange. Det bør bemerkes at det finnes forskjellige typer av det ved sykdomsprosessen. Den farligste er den fulminante formen for hypoksi. Med hennes utvikling av patologi fra de første symptomene til alvorlige konsekvenser (koma, død) varer bare noen få minutter.

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

På grunn av forgiftning av kroppen kan signifikant blodtap, hjerteinfarkt, en akutt grad av hypoksi utvikles. Hvis en pasient har hjertepatologi, kan dette føre til en kronisk form av sykdommen.

Symptomer på hypoksi

Tegn på akutt form for hypoksi avhenger av årsakene til sykdommen. Den generelle symptomatologien av sykdommen, som er karakteristisk for hvert stadium av hypoksi, utmerker seg imidlertid. De første tegnene inkluderer:

 • Overeksponering av sentralnervesystemet (økt aktivitet, eufori).
 • Øker respirasjon og hjertebank.
 • Kortpustethet.
 • Krenkelse av koordinering.
 • Svak hud, sin cyanose eller rødhet.
 • Kaldsvette.

Ved den første fasen av utviklingen av sykdommen, overdreven spenning i sentralnervesystemet. senere kommer perioden for sin inhibering.

Den neste, er den andre fasen preget av slike symptomer:

 • Svimmelhet.
 • Døsighet.
 • Kvalme.
 • Alvorlig oppkast.
 • Mørkere i øynene.
 • Overtredelse av organsystemers funksjon.
 • Bevisstap.

Kronisk hypoksi er ledsaget av hodepine, støy i ørene, økt tretthet, morgenkvalme, brudd på minneprosesser og oppmerksomhet, hevelse i hjernen, nedsatt funksjon av organene. Med en alvorlig form for sykdommen, er en tilstand av koma eller et dødelig utfall mulig.

Årsaker til hypoksi

Avhengig av årsakene er tilstanden oksygenmangel i hjernen klassifisert i henhold til etiologien: eksogen, respiratorisk, vev, sirkulasjon, blod, overbelastning.

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

Til hypoksi bly:

 • Mangel på oksygen i miljøet (når i lukkede rom, i høyde).
 • Dysfunksjonell respiratorisk og respiratorisk senter.
 • Noen kardiovaskulære sykdommer, hvoretter det er feil blodsirkulasjon.
 • Reduksjon av oksygen i blodet (med anemi).
 • Flott fysisk aktivitet.
 • Kullmonoksydforgiftning.
 • Sykdommer der arbeidet med muskler forbundet med å puste er forstyrret.
 • Skader og betennelsesprosesser i sentralnervesystemet.
 • Alkoholmisbruk.

Følgende faktorer kan påvirke utviklingen av sykdommen:

 • Økt innhold av karbondioksid i luften.
 • Toksiner i miljøet.
 • Høy lufttemperatur.

Pasienten kan behandles på sykehus eller hjemme - det avhenger av graden av sykdommen. Når man forskriver behandling, er det nødvendig å vurdere hvilke årsaker som bidrar til utviklingen av hypoksi.

 1. Når eksogene hypoksia oksygenpatroner, masker, puter brukes.
 2. Hvis årsaken til hypoksi er respiratorisk sykdom, ta deretter medikamenter som gjenoppretter arbeidet i luftveiene. Påfør analeptika, vasodilatorer, antihypoxener. I alvorlige tilfeller er en kunstig ventilasjon foreskrevet.
 3. Ved hypoksiske forhold forårsaket av forgiftning, er pasienten foreskrevet motgift.
 4. Blodtransfusjon brukes til å behandle blodhypoksi. Etter dette utføres oksygenbehandling.
 5. Kardiotropiske midler brukes til å forbedre mikrosirkulasjonen i tilfelle når oksygenmangel er forårsaket av sirkulasjonsforstyrrelser. I tillegg er kirurgisk inngrep (kirurgi på hjertet eller karene) mulig.
 6. For å behandle hypoksi forårsaket av et brudd på vevsmetabolismen, brukes legemidler til å gjenoppta oksygenutnyttelsen av vev.

Behandling av hypoksiske tilstander inkluderer bruk av slike legemidler:

 • Midler som gjenoppretter og vedlikeholder energiomsetningen i kroppen.
 • Legemidler som forbedrer oksygenforsyningen i vev.
 • Preparater som aktiverer avgiftning og metabolisme.

Det er obligatorisk å bruke stoffer som gjenoppretter hjernevæv. Hvis hypoksi oppstår mot bakgrunn av brudd på organers arbeid, er behandlingen også rettet mot restaureringen av deres velfungerende funksjon.

I tilfelle av akutt oksygenmangel i hjernen, foreskrives antihypoxaxiner (Actovegin, Amtizolum, Gutimin, Inosin, Mexidol, Pyracetam).

Kronisk hypoksi kan behandles med preparater basert på planter som har en antihypoksisk effekt. De er gode alternativer for behandling av barn og personer i avansert alder. Slike medisinske urter inkluderer:

Uten å mislykkes, anbefaler leger at de går i frisk luft (med mild form), bruk av spesielle vitaminer, sengestil (i alvorlige tilfeller).

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

I mild form av hypoksi og vedvarende behandling av uønskede effekter kan unngås. Tidlig behandling er garantien for en gunstig prognose. Det er en sjanse for gjenoppretting av funksjonshemninger og gjenoppretting.

Men hvis oksygenavbruket i hjernen vev i lang tid, så er det irreversible konsekvenser. Pasienten kan miste viktige viktige funksjoner: puste, sove, reaksjon på miljøet og andre. Som regel vil slike pasienter bli bundet til en seng, og de lever ikke lenge. I tillegg er det andre komplikasjoner: bedsores, smittsom lungebetennelse, blodpropper i blodårene.

Ved de første tegn på hypoksi, bør du umiddelbart gå til sykehuset. Selvmedisinering kan bare forverre situasjonen.

Oksygen sult i hjernen (hypoksi) hos voksne

Oksygen sult i hjernen (eller hypoksi) er en patologisk tilstand som utvikler seg på grunn av utilstrekkelig inntak av oksygen til nervevevet. Dette skjer av to grunner: på grunn av mangel på oksygen i blodet eller på grunn av mangel på blodtilførsel til hjernen.

Hypoksi er akutt og kronisk. I det første tilfellet er det et sterkt stopp av hjernens oksygenering, noe som kan føre til uopprettelige forandringer i nervesystemet og til og med døden. Kronisk hypoksi utvikler seg i måneder og år, manifestert som symptomer på kronisk tretthet og redusert arbeidsevne.

Årsaker til oksygen sult

Følgende patologiske forhold kan føre til at en akutt mann forårsaker akutt hypoksi i hjernen:

 • Hjerneslag. I denne sykdommen lider vanligvis av noen som en del av hjernen, som ligger i blodtilførselen til den angjeldende kar sonen (stryke den blir blokkert av en trombe, avsmalninger eller brutt).
 • Shock. Enhver sjokk ledsaget av et kraftig fall i blodtrykk, henholdsvis, er hjernen verre forutsatt av blod og oksygen.
 • Hjertestans og som følge av seponering av blodsirkulasjonen gjennom blodkar.
 • Kullmonoksydforgiftning. hvor hemoglobin slutter å overføre oksygen til vevet.
 • Asfyksi eller kvelning. Med denne patologien er ikke blodet beriget i lungene med oksygen, så hjernen begynner å lide av hypoksi. Asfyksi oppstår ved innånding harde og myke gjenstander, vann, ved luftveis krampe (f.eks, allergier, astma anfall), ved mekanisk virkning på halsen - hengende og kvele hender.

Kronisk oksygenmangel i hjernen utvikler seg:

 • Med noen sykdommer (anemi i luftveiene, ledsaget av respiratorisk svikt, aterosklerotiske lesjoner i hjernen).
 • Når du arbeider i uventilerte, røykfrie rom.
 • I fjellet (hvor i luften er det lavt oksygentrykk).

Hva skjer i hjernen under hypoksi?

Dybden av patologiske forandringer i hjernevevet avhenger av alvorlighetsgraden av hypoksi. Så, i akutt alvorlig oksygenmangel mot bakgrunnen av hevelse i hjernen, utvikler irreversible transformasjoner i nevroner raskt. Og selv etter at oksygenforsyningen til hjernen gjenopptas, fortsetter disse prosessene, noe som fører til fullstendig ødeleggelse av celler og dannelse av mykede foci i hjernevevet. Alt dette manifesteres senere av forskjellige nevrologiske lidelser.

Hvis pasienten i akutt hypoksi behandles i tide, blir sannsynligheten for alvorlige komplikasjoner minimert - cellene har rett og slett ikke tid til å lide mye og gradvis gå tilbake til sin normale tilstand.

Men kronisk hypoksi kjennetegnes ikke av uttalt morfologiske forandringer i nerveceller. Helsen til slike pasienter gjenopprettes derfor raskt, forutsatt at effekten av etiologiske faktorer på kroppen opphører.

Symptomer på oksygen sult i hjernen

Klinikken for akutt og kronisk oksygenmangel i hjernen er radikalt forskjellig.

Symptomer på hypoksi i akutt form er først preget av følelsesmessig og motorisk spenning. For dette stadiet er også preget av rask hjertefrekvens, kald svette, blek, "flygende fluer" foran øynene. Gradvis er det døsighet, generell blokkering, svimmelhet, mørkere i øynene, bedøvelse og tap av bevissthet, det kan være anfall. Den ekstreme graden av hypoksi i hjernen er en koma. Med alvorlig oksygenmangel utvikler den seg innen få minutter etter å ha mistet bevisstheten.

Kronisk hypoksi i hjernen har sitt eget antall karakteristiske symptomer: konstant tretthet, hodepine, søvnforstyrrelser, svimmelhet, depressive lidelser. Patologiske endringer kan forekomme fra siden av hørsel og syn. Alt dette negativt påvirker en persons evne til å jobbe.

Behandling av akutt form for hypoksi

Behandling av oksygen sult i hjernen er å opprettholde aktiviteten til kardiovaskulære og respiratoriske (eller respiratoriske) systemer. I tillegg normaliseres syrebasestatusen til organismen, siden acidose (en økning i surhet), som utvikler seg under hypoksi, fører til en enda større hypoksisk vevskader.

Også for behandling av hjerne hypoksi, er slike fremgangsmåter mye brukt som generell og kraniotserebralnaya hypotermi (tilsiktet reduksjon i kroppstemperatur og hjerne, som bremser stoffskiftet i vev), hyperbar oksygenering. Med økende ødem i hjernen, blir depresjonene vist.

For å forbedre hjernens sirkulasjon, er pasienten foreskrevet medisiner-mikrocirkulasjons korrektorer, antioksidanter, vasodilaterende legemidler. For å gjenopprette nervecellene - nervebeskyttende midler, nootropics, antihypoxants.

Videre taktikker for behandling av pasienter med akutt hjernehypoksi bestemmes av årsakene til denne patologien og alvorlighetsgraden av nevrologiske lidelser.

Behandling av hypoksi i kronisk form

Med en kronisk mangel på oksygen, er det nødvendig å eliminere faktorene som forårsaker det. Om mulig, endre arbeidsforholdene.

 1. Med sykdommer i luftveiene, følg alle legenes anbefalinger, gjennomgå behandling, slik at lungene og bronkiene fungerer som de skal, og kroppen får nok oksygen.
 2. Hvis det er mistanke om at lidelsene skyldes anemi, bør du undersøkes og behandles. Av stoffene som øker hemoglobin, er de mest effektive Ferrum Lek, Totem, Aktiferrin, Ferlatum, Solgar.
 3. Aterosklerose viser forlenget inntak av spesielle legemidler som forbedrer cerebral sirkulasjon slik som cinnarizin, Aktovegin, Vinpocetine (Cavinton samme, Kavinteks) Tanakan.
 4. Naturlige preparater for hypoksi er effektive med Ginkgo biloba ekstrakt, som forbedrer hjernens sirkulasjon, øker mental ytelse, utvikler minne og oppmerksomhet, og reduserer også meteosensitiviteten.
 5. Ved behandling av oksygen sult i hjernen, er mottak av aminosyren Glycin vist. Det påvirker mental og fysisk ytelse, bidrar til å huske bedre, reduserer psyko-emosjonell stress, har antidepressiv, anti-stress-virkning.

Video: hypoksi og dens konsekvenser

Årsaker og symptomer på hjernehypoksi

Hypoksi i hjernen er en vedvarende patologisk forandring i vevet som utvikler seg som et resultat av en akutt mangel på oksygen. Denne tilstanden kan oppstå i alle avdelinger og organer. Den farligste er fenomenet langvarig hypoksi i hjernen, som ofte forårsaker død i medisinsk praksis.

Hvorfor oppstår oksygen sult?

Hva er hypoksi? Enkelt sagt er dette navnet gitt til tilstanden forårsaket av oksygen sulten som har oppstått. Sentralnervesystemet hos mennesker har en rik blodtilførsel, slik at hjernen hele tiden mottar de nødvendige næringsstoffene (for eksempel glukose) og oksygen. Hjernestrukturer er ekstremt sensitive for mangelen på disse elementene.

I henhold til klassifiseringen er følgende typer hypoksi av hjernen preget:

 1. akutt (forutsetningene for utvikling av en patologisk tilstand er massivt blodtap, forgiftning og kardiovaskulær insuffisiens, noe som resulterer i en reduksjon av antall røde blodlegemer og transportabelt oksygen).
 2. subakutt.
 3. kronisk hypoksi i hjernen (oppstår med kronisk hjertesvikt, misdannelser, når kraften av sammentrekning blir utilstrekkelig til å transportere oksygen og blod til hjernen).
 4. Lyn raskt (utvikler seg raskt, varigheten overskrider ikke noen få minutter).

Med langvarig hypoksi i noe vev er det en forstyrrelse i cellens funksjon, deres død.

Hva er årsakene til patologi?

Det kliniske bildet med cerebral hypoksi kan være forskjellig avhengig av årsaken som forårsaket denne patologien. Det er spesielt viktig å ta hensyn til dette når du foreskriver riktig behandling.

Hva er årsakene til hjernehypoksi?

 1. Sirkulasjon skjer etter noen patologier i kardiovaskulærsystemet. Det er et brudd på blodsirkulasjonen gjennom hjernen, hypoksisk-iskemiske endringer observeres i hjernen.
 2. Eksogene. Årsakene til denne typen hypoksi er lavt oksygeninnhold i den omgivende luften (med en betydelig oppgang i fjellene, i et tett rom).
 3. Vev. Når det er et brudd på kroppens tilstrekkelig funksjon og utvikling av stoffskiftet i stoffskiftet. I blodet er det farlige metabolitter, som har en ekstra negativ innvirkning på hjernevævet.
 4. I sykdommer i luftveiene er oksygenavgift ikke bare til cerebral, men også til andre vev i kroppen betydelig svekket.
 5. Når anemi - reduserer mengden hemoglobin og erytrocytter - reduserer blodcellernes evne til å overføre oksygen.

Kliniske manifestasjoner av cerebral hypoksi

Når hjernehypoksi er det symptomer som er ganske typiske for denne patologien. Manifestasjoner varierer avhengig av form av utviklingspatologi og årsakene som bidrar til utseendet. Den behandlende legen og pasienten må først og fremst være oppmerksom på følgende tegn:

 1. Tilstanden for eufori og økt motorisk spenning er tilstede hvis hjernehypoksen utvikles moderat, og de patologiske prosessene er reversible.
 2. Hodepine, oppkast, svimmelhet er pålitelige symptomer på utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjernen.
 3. Huddeksler hos en person med hypoksi ved første blek, og med langvarig oksygen sult begynner å bli blå.
 4. Kald, klissete svette, skjelving.
 5. På slutten utvikler en fase, som er det komplette motsatt av det første: Inhibering av motorisk og emosjonell aktivitet. Dette er et symptom på dyp skade på strukturen i nervesystemet.

Også de fleste pasienter har alvorlig synshemming, taktil følsomhet på lemmer, fravær eller reduksjon av ubetingede reflekser, ofte svimlende, og ofte blir til en dyp koma. Barn (spesielt de første årene av livet) i de aller fleste tilfeller utvikler cerebralt ødem.

Komplikasjoner av oksygen sult

Alvorlig hjernehypoksi i hjernen refererer til de tilstandene som krever øyeblikkelig legehjelp. Den samlede prognosen er avhengig av mange faktorer, som inkluderer: alvorlighetsgraden av patologien, dens årsaker, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, samt tiden som er gått siden starten av akutt hypoksi. Hvis pasienten ikke mistet bevisstheten og ikke kom inn i koma, er sjansene for vellykket rehabilitering etter reduksjon av den akutte perioden svært høy.

I tilfelle en koma oppstår, øker atrofiske forandringer i hjernekonstruksjonene raskt, noe som i siste instans kan føre til patologier i nervesystemet. Pasientens levetid i koma i løpet av hypoksi overstiger normalt ikke ett år.

Det bør tas i betraktning at oksygen sult bidrar til utvikling av alvorlige komplikasjoner: trombose, vedlegg av infeksjonssykdommer.

Tilstanden til pasienten etter hypoksi

Vev som er utsatt for oksygen sult, gjenoppretter i lang tid ikke deres funksjoner fullt ut. Men med riktig behandling kan denne indikatoren bli noe bedre. Funksjonen til avdøde hjerneceller er i stand til å vedta tilstøtende strukturer, så delvis restaurering er realistisk.

Prognosen for utviklingen av uorden og rehabilitering av en person er avhengig av patologiens alvorlighetsgrad. Hvis hjernens hypoksi var komplisert av koma eller klinisk død, innebærer det uunngåelig forstyrrelser i sentralnervesystemet. Følgelig vil betingede og ubetingede reflekser, koordinering, auditiv, visuell og smakanalysatorer lide. Utvinningen av slike pasienter kan være fra ett år til flere år. Ikke alle endringene som har skjedd, blir reversible.

Hvis hjernehypoksi har utviklet seg uten komplikasjoner, kan rehabilitering være opptil en måned, spesielt når det ikke er komplikasjoner i form av psykiske lidelser og motorisk aktivitet.

Hypoksi i hjernen er vanskelig å behandle, til tross for et bredt spekter av legemidler til behandling av patogener. Fullstendig gjenoppretting av pasienten er en sjelden forekomst.

Jo tidligere behandling er startet, jo flere sjanser for en god prognose av sykdommen (cellene sultes mindre, har ikke mistet evnen til å gjenopprette, og fokuset på hypoksi er liten).

Hvilke undersøkelsesmetoder tillater deg å mistenke hypoksi?

Utenfor sykehuset kan det antas at hypoksi bare indirekte av de karakteristiske kliniske tegnene på hypoksi beskrevet ovenfor. Og allerede på sykehuset er det en rekke undersøkelser som spesifiserer diagnosen. De vanligste og pålitelige metodene er:

 1. Ultralyd bildebehandling bidrar til å etablere lokalisering og til og med årsaken til oksygen sult allerede i et tidlig stadium av patologi utvikling. Det indikerer den berørte hjernestrukturen, volumet av døde nerveceller. Denne undersøkelsesmetoden er spesielt vist for små barn. Hos voksne hjelper ultralydundersøkelse til og med å gi en omtrentlig prognose for utvikling av patologiske forandringer.
 2. Pulsoximetri er å måle oksygenmetningen av blod i prosent. Redusering av denne indikatoren snakker om kraftig utvikling av overtredelser i en organisme av personen. Diagnostisk metode er ekstremt tilgjengelig og brukes universelt.
 3. Kliniske blodprøver: ioner og andre indikatorer for syrebasebalanse er spesielt viktige.
 4. Beregnet tomografi, MR er en svært viktig diagnostisk metode, som dessverre ikke er tilstede på hvert sykehus. På en undersøkelse CT-skanning eller MR, steder av hjerneødem, områder av død av nerveceller og sunne områder som mottar nødvendig oksygen, er synlige.

For riktig og kvalifisert omsorg for en pasient som mistenkes for å utvikle eller etablert cerebral hypoksi, må hele spekteret av viktige undersøkelser først gjennomføres. Bare ved å klargjøre lokaliseringen og graden av hypoksisk skade på hjernestrukturer, bør man fortsette til adekvat terapi av patologi.

Medisinsk behandling av oksygen sult

Hovedoppgaven til terapeutiske tiltak er restaureringen av tilstrekkelig inntak av nødvendig oksygen i hjernen. I nærvær av samtidige sykdommer, er de også underlagt korreksjon så langt som mulig. Det er viktig å huske at den tidligere behandlingen er begynt, jo mer lovende i fremtiden er rehabilitering av en person.

Fra medisinske midler foreskriver jernpreparater, multivitaminer. Legemidlet forbedrer blodsirkulasjonen og normaliserer stoffskiftet i vev. I de fleste tilfeller foregår administrasjonen intravenøst ​​eller intramuskulært, og ikke i form av tabletter.

I alvorlige former behandles hjernehypoksi rutinemessig med antihypoksanter, respiratoriske analeptika, legemidler som utvider bronkiene. Det anbefales å ha en kritisk tilstand for å transfisere helblod, plasma, bruk av ventilasjon.

Første nødhjelp og medisinsk behandling for akutt hjernehypoksi

Behandling av hypoksi i hjernen hos pasienten er som følger:

 1. Det er ønskelig (hvis mulig) å eliminere den sannsynlige årsaken, noe som førte til utviklingen av oksygen sult.
 2. Sørg for å sikre tilstrømningen av frisk luft (ta offeret til gaten, åpne vinduene i rommet, etc.)
 3. Offeret må frigjøres fra åndenes bevegelse av klær.
 4. Umiddelbart er det verdt å ringe en ambulanse.

I fremtiden er det nødvendig å bruke en oksygenmaske med fuktet oksygen.

Forebygging av patologi

Det er mange metoder som er nyttige for å forhindre utvikling av hjerneskade. Disse inkluderer pusteøvelser. Det fremmer stabiliteten til sentrale nervestrukturer under oksygen sult, og er også nyttig for å gjenopprette systemets normale funksjon.

De mest populære er:

 1. Østteknikker.
 2. Prinsipp for oksygen sult.
 3. Body flex.
 4. Teknikken til Strelnikova.

Men før du bruker metodene, bør du konsultere legen din, da valget av den beste metoden for en person skal gjøres under direkte tilsyn av en medisinsk faglig. Bruken av respiratorisk gymnastikk erstatter ikke bruk av medisiner, men bare kosttilskudd. Kun opptrer i et kompleks, de er i stand til å bidra til å unngå mulige komplikasjoner.

konklusjon

Hypoksi i hjernen er en ganske formidabel patologi som krever umiddelbar terapi. Ved rettidig diagnose og behandling kan mange komplikasjoner unngås, og betingelsene for rehabilitering kan reduseres flere ganger. Imidlertid anbefales det å bruke åndedretts teknikker for å forhindre hypoksi.

Årsakene til tap av bevissthet etter operasjonen konsekvensene av cerebral aneurisme eliminere symptomer på cerebrovaskulær krampe og behandling av symptomer på cerebral arteriosklerose

Kilder: http://moyagolova.ru/gipoksiya-mozga-simptomy-i-lechenie/, http://stylebody.ru/kislorodnoe-golodanie.html, http://glmozg.ru/bolezni/sosudy/gipoksiya-golovnogo -mozga.html

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene