Hva forårsaker hypoplasi av hjernens arterier?

Nyhetsrapporter blir alltid sjokkert av nyhetene at noen i en ung alder døde av et slag, var helt sunn og sterk. Årsaken til plutselig tilstopping av fartøyet er en unormal reduksjon i lumen. Årsaken til dette er ikke kolesterolplakk, men hjertekarsialer i hjernen - unormal innsnevring av ryggraden eller hjernens arterier. Ofte oppstår en unormalitet i et fartøy som fører blodet til hjernen i høyre side av kofferten. Sykdom er observert hos 80% av de eldre, fordi aldersrelaterte mangler suppleres med aldersrelaterte endringer i blodkar. Hyperplasi av høyre vertebralarterie, hva er det, og hvordan er det manifestert? I hvilke tilfeller fører hjernehypoplasi til utvikling av stenose, øker risikoen for vaskulær iskemi og slagtilfelle? Hva er forskjellen mellom hypoplasia av høyre og venstre vertebral arterier, cerebrale kar Hvordan manifesterer hypoplasia i hjernearteriene?

Høyre og venstre vertebrale fartøy tilhører vertebrobasilar blodbassenget, som gir overføringen av 15 til 30% av blodvolumet. De resterende 70-85% tilhører halspulsåren. Hypoplasi i hjernen tillater ikke å gi næring til blod i slike avdelinger som hjernen, stammen og oksipitale lober. Dette fører til forverring av trivsel og utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

Struktur av vertebralarterien

Vertebrale fartøy, høyre og venstre, passerer gjennom tverrgående prosesser av livmorhvirvelene og inn i kranen gjennom oksipitalt åpning. Der er de forbundet med basilarkanalen, som gir transport fra 15 til 30% av blodvolumet. Deretter under hjernehalvene i hjernen igjen grenen, danner Willis sirkelen. Fra hovedartene i hjernen er det mange grener som mater alle deler av hjernen. Blodet er drenert fra hodet av jugulære vener på halsen.

Hvordan manifesterer sykdommen seg

cerebellum

Skipene i hjernebunnen danner en ond sirkel. Hvis en seksjon har en smal lumen eller en feil plassering, blir Willis-sirkelen ikke-lukket, noe som fører til utvikling av ulike livstruende sykdommer. Hypoplasi av vertebrale arterier eller PA har en negativ effekt på replenishment av cerebellum, den har følgende manifestasjoner:

 • svimmelhet oppstår
 • koordinering av bevegelse er forstyrret;
 • håndskrift forverres;
 • Lider av små motoriske ferdigheter (sy knapper, strikking, modellering).

Hjernestammen

Hjernestammen er avdelingen ansvarlig for termoregulering, bevegelse av ansiktsmusklene, blinkende, ansiktsuttrykk, svelge mat. Hypoplasi av den cerebrale arterie, forstyrrer den normale blodtilførselen til stammen, forårsaker permanent eller hyppig ringer eller summende i ørene, hyppig besvimelse og svimmelhet, hodepine, bremset ned tale, ansiktsuttrykk svak, vanskeligheter med å svelge.

Occipital lobes

Patologien til cerebral fartøy som foder de occipital lobes manifesteres i en kraftig forverring av syn, utseende av et slør foran øynene, hallusinasjoner.

Vanlige manifestasjoner

Hypoplasia i hjernen har en vanlig symptomatologi: følelsesløp i hånden, blodtrykkssprang, svakhet i hender og føtter. Migrene, som har en uklar etymologi, plutselige panikkanfall, som psykoterapeut ikke kan forklare, er hypoplasi ofte skjult bak disse symptomene. Det er derfor med de ovenfor beskrevne manifestasjoner det er verdt å umiddelbart kontakte terapeuten.

Årsaker til utvikling

Hypoplasi i hjernen arterien har en innfødt, mindre vanlig oppnådd opprinnelses natur. I det første tilfellet er en smal arteriell glans en konsekvens av en kvinnes rusforgiftning under graviditeten. Røyking og alkohol, smittsomme sykdommer (rubella, influensa), medisinering og giftig forgiftning, samt stress og depresjon fører til feil legning av vertebrale kar. Tegn på hypoplasi av høyre vertebralarterie observeres ofte i babyen etter at navlestrengen vikler rundt nakken i livmoren, selv om problemet elimineres i tide. Embryoet og nyfødte kan ikke diagnostisere patologi, det manifesterer seg i voksen alder, oftere mot bakgrunnen av andre kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vaskulær lidelse er sjelden, bare som et resultat av mekanisk skade på ryggvirvlene og osteokondrose i den cervicale ryggraden. Innsnevringen av lumen av halspulsåren er karakteristisk etter nakkeskader forbundet med skade på livmorhvirvelene eller langvarig påføring av et spesielt fikseringsmiddel.

Hypoplasia av venstre vertebralarterie

Hypoplasi av høyre vertebralarterie diagnostiseres oftere enn en lignende patologi på den venstre sidede vaskulære motorveien. Hypoplasi av venstre vertebralarterie diagnostiseres hos hver 10 pasienter som har klaget til legen. Patologien består av underutvikling eller innsnevring av lumen til 1-1,5 mm (i norm har den en diameter på 2-4,5 mm). Specificitet av venstre sidet hypoplasi er stagnasjon av blod i nakken, noe som forårsaker alvorlig smerte i livmorhalsområdet med en kraftig økning i trykk.

Riktig vertebral fartøy kompenserer for dårlig blodgass, og problemet blir tydelig bare etter år. Diagnose hindres av ganske vanlige symptomer som karakteriserer hypoplasi i venstre vertebralarterie. Slapphet, tap av koordinasjon av bevegelse, trykkstøt, cephalgia kramper, kvalme lik manifestasjon av andre sykdommer, for eksempel vaskulære dystoni (VVD), aterosklerose og cerebral tumor.

Hypoplasi i cerebral arterien utgjør ikke en trussel mot livet, men påvirker livskvaliteten betydelig. Etter diagnosen er de fleste pasienter foreskrevet vasodilatormedisiner som øker lumen i arterien, normaliserer blodstrømmen. Imidlertid langvarig bruk av vasodilatorer (vasodilatorer) fører til uønskede bivirkninger (takykardi, svetting, nesetetthet), men behandling utføres priser. Hvis den venstre vertebrale arterie hypoplasi, truet slag eller hjerteinfarkt, er pasienten skrevet angioplastikk ─ innledningen til det sted hvor klaringen er smalere, et metallnett rør som understøtter beholderveggen ved å gi full blodstrøm.

Hypoplasia av høyre vertebralarterie

Symptomer på hypoplasi i høyre vertebralarterie er lett forvekslet med det vanlige ubehag og tretthet, fordi de ligner på en følelsesmessig lidelse. Venstre vertebral fartøy er 1,5-2 ganger bredere enn høyre, så selv om det er en innsnevring av lumen, er anomali ikke så merkbar. Av denne grunn er hypoplasi av ryggvirvelarterien til høyre mye mer vanlig enn ryggvirvelens arterier til venstre. Patologi uttrykkes hovedsakelig i forstyrrelsen av den emosjonelle bakgrunnen, fordi fôring av den occipitale delen av hjernen som er ansvarlig for følelser og syn, forstyrres. Karakteristiske tegn på dårlig blodtilførsel til occipital lobes er lett forveksles med værsyke: søvnløshet urimelig erstattet av ukontrollerbar søvnighet utvikler meteozavisimost, apati og sløvhet.

Hyperplasi av den høyre vertebrale arterien er en medfødt patologi og er sjelden oppnådd. I noen tilfeller påvirker det ikke livskvaliteten, men noen ganger forårsaker det alvorlige helseproblemer. Ofte ligner tegnene på hypoplasi av den høyre vertebralarterien symptomene på hjernesvulst:

 • svimmelhet forekommer hos pasienten;
 • problemer med koordinering av bevegelse;
 • kortsiktig ustabilitet når du går ut av sengen.

Vasodilatormedikamenter som brukes i venstre sidet arteriell hypoplasi, brukes ikke til behandling av høyresidig patologi. I stedet foreskriver legene blodfortynnere. Hypoplasi av høyre vertebralarterie er farlig fordi blodproppen dannet i en smal lumen i blodkaret blokkerer blodets passasje og vil føre til et slag. Preparater Kardiomagnesium, Caviton, Ticlopidine, Warfarin motstår trombose og bidrar til en økning i vaskulær elastisitet.

Når vertebro - basilar arterie er berørt

Høyre og venstre vertebrale kar, kommer inn i kraniet, er forenet i en enkelt arterie. Hovedårsaken til innsnevring av lumen er hypoplasi i vertebulær arterie. Det fører til utvikling av en alvorlig sykdom - vertebral-basilær insuffisiens. Patologi har alvorlige konsekvenser og truer med iskemisk slag. En trombose som helt overlapper en allerede smal lumen fører til en stopp av blodstrømmen og et slag.

Hypoplasia i vertebral arterien utvikler seg vanligvis mot bakgrunnen av cervikal osteokondrose. Det er enda en spesiell term "Pisa Tower Syndrome": det skjer med turister som ser rundt severdighetene, kaster hodene sine tilbake. Det er en komprimering av den bakre forbindende arterien, og personen opplever symptomer:

 • svimmelhet ledsaget av kvalme
 • nummenhet av hender og føtter;
 • dobbelt i øynene;
 • svekket samordning.

Behandling av innsnevring av vertebrale kar er utført i nevrologisk avdeling, fordi sykdommen i dødelige tilfeller fører til et dødelig utfall.

Sykdom av høyre tverrgående sinus

Den høyre transversale sinus er en ven-kollektor som forbinder hjernens indre og ytre kar. I dem passerer ryggenabsorpsjonen av cerebrospinalvæske fra hulromene i meningene. Fra den transversale sinus går blodet inn i jugulære vener, som avleder blod fra det intrakranielle rommet. Hypoplasi av høyre tverrgående sinus fører til en nedgang i lumen i venen, som igjen er en trussel om hemorragisk hjerneinfarkt.
Sykdom i venstre tverrgående sinus
Hypoplasia i venstre transversale sinus gir komplikasjoner til visjonen. Den venstre tverrgående sinus ligger symmetrisk til høyre, lokalisert i den tverrgående sporet av skallen. Hvis det er et brudd på utstrømningen av blod, observeres ødem i optisk nerveplate. Pasienten klager over hodepine, svimmelhet og tretthet, men det er et sterkt fall i synsstyrken som indikerer at pasienten har hypoplasia i venstre tverrgående sinus.

Intrakraniell seksjon under trussel

Intrakranielle fartøy er plassert i hulrommet på skallen og benkanaler. For fartøyer og arterier på intrakraniell segment omfatter alle cerebrale arterier, idet de to vertebrale arterier, danner en sirkel av Willis og hovedtanken, referert til som den rette sinus. Hypoplasi intrakraniell avdeling høyre arteria vertebralis manifesterer seg som sterke smerter og knaser når du skrur halsen, smerter i øynene, som ofte ligner symptomene på livmorhals degenerative plate sykdom. I løpet av sykdommen klemmes nakkekarene, og pasienten er mangelfull i hjernens ernæring. I tillegg til løpet av vaskulær terapi foreskrives pasienten en massasje, og går på kurs i terapeutisk gymnastikk. Sport har stor betydning for behandling og forebygging av denne patologien.

Når et barn er syk

Barn er ofte diagnostisert med hypoplasi av høyre nyre (eller venstre). Dette er en medfødt patologi som ikke er anskaffet. Det uttrykkes i en nedgang i størrelsen på orgelet på grunn av et redusert antall nefroner - bygge nyreceller. Kroppen slutter ikke å fungere, men effektiviteten i arbeidet er redusert. Den andre friske nyre tar på det meste av belastningen, og på helse påvirker det ikke. Hypoplasi av høyre nyre er vanlig hos jenter enn hos gutter. Hvis sykdommen er identifisert, men det reduserer ikke livskvaliteten, trenger den ikke behandling. Mye mer farlig er bilateral renal underutvikling, noe som fører til funksjonshemning.

Kåt kropp i hjernen

Hypoplasi callosum hjerne barnets kropp er farlige sykdommer er fraværet av corpus callosum ─ kortet der klynger av nervefibre finner sted, utfører neuronale interaksjoner mellom de høyre og venstre halvkuler av hjernen. Denne sykdommen er ikke ervervet, men bare medfødt. Det er diagnostisert både i løpet av den intrauterine utviklingsperioden, og innen 2 år fra fødselen. I 70-75% av tilfeller fører underutviklingen av corpus callosum til et barn til uførhet, skizofreni og kramper. Årsakene til sykdommen har ennå ikke blitt avklart, men til ugunstige faktorer inkluderer forgiftning av den forventende moren under svangerskapet.

effekter

Hypoplasia av cerebrale arterier har alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Andre relaterte manifestasjoner av sykdommen inkluderer følgende:

 • økt risiko for aneurisme og slag hos voksne
 • hypertensjon utvikler seg;
 • endringer i blodtrykk;
 • generell helse forverres
 • lider av pasientens livskvalitet.

Forebygging av hypoplasi

Siden hypoplasi i hjernebarken er medfødt, foregår forebygging på et tidspunkt da kvinnen forventer barnet. Hun trengte før svangerskapet for å kurere infeksjonen, for å unngå forgiftning, flytte fra økologisk vanskeligstilte regioner, pass på stråling og ioniserende stråling, unngå fall og skader i magen under svangerskapet, ikke ta medisiner uten å konsultere lege.

Det anbefales også forebyggende behandling av folkemidlene, som kan øke blodkarets elastisitet. Hver dag må du spise mat som forstyrrer utviklingen av aterosklerose: olivenolje, sitron, urte samlinger av mynte, sitronmelisse og hagtorn. Periodisk gå til naturen, rens kroppen av toksiner, følg en kalori diett.

Årsaker til cerebral arteriell hypoplasia, diagnostiske metoder, behandling og symptomatologi

Fremskritt i avbildningsteknikker tillater å identifisere unormale og normale varianter cerebrale arterier in vivo. Arterielle variasjoner kan være asymptomatisk og ukomplisert, men noen av dem øker risikoen for aneurysmidannelse eller akutt intrakranial blødning.

Hvordan får hjernen blod?

Arteriell sirkulasjon av hjernen stammer fra de vanlige karoten arteriene som kommer ut fra aortabuen til venstre og fra brakiocephalisk stammen til høyre. Anterior cerebral circulation er dannet av to interne karotisarterier (ICA), som oppstår fra de vanlige karoten arteriene (OCA). I sin ekstrakranielle del gir ICA ikke sidekoblinger til andre fartøy. Den arterielle sirkelen, fortsatt kjent som Willis-sirkelen, gir hjerneens arterielle ernæring. Klinisk er den delt inn i for- og bakdelene.

Forsiden av arteriell sirkel består av ICA. De to fremre cerebrale arteriene (PMA) forbundet med den fremre forbindende arterien (PSA) strekker seg fremover. I tverrretningen danner de midtre cerebrale arteriene (CMA) de morfologiske utvidelsene til ICA.

Den bakre cerebrale blodstrømmen oppstår på grunn av vertebrale arterier (PA), som dannes fra subklave arterier (PCA). Begge vertebrale arterier fusjonerer inne i skallen, og danner hovedarterien (OA).

De bakre cerebrale arteriene (ZMA) er de distale grenene til den basilære arterien. Begge delene av arteriell sirkel er bare koblet til de bakre forbindelsesårene (ACA). Hjernens sirkels rolle er å sørge for sirkulasjon i hjernen.

Utviklingen av et bestemt fartøy kalles hypoplasi. Konsekvenser av hypoplasi kan være cerebrale infarkt av ulike etiologier. Aplasi og agenesis er "fravær" av blodkar. Første termen refererer til faktumet "fravær", og det andre - utviklingen av fartøy som ikke har begynt. Som regel brukes de som synonymer. ICD-10, aplasi, hypoplasia, agenese og andre medfødte anomalier er betegnet med koden Q25.

Hva er alternativene for interne karotidskip?

Et stort antall unormale varianter av ICA som ikke påvirker pasientens liv, er isolert, men de har klinisk betydning før invasive inngrep. Hver av dem krever detaljert vurdering av den aktuelle spesialisten. Forsinkelse av disse dataene fører ofte til alvorlige kirurgiske komplikasjoner, og noen ganger - til døden.

Den indre halspulsåren av Aberrant (BCAA) er en sjelden medfødt variasjon. Det unormale fartøyet utvikler seg fra fusjon med den nedre trommelgrenen, som stiger til pharyngeal arterien. VACA er vanlig hos kvinner (90% av alle tilfeller) og vises vanligvis til høyre. Anomali er vanligvis asymptomatisk. Noen ganger forårsaker det tinnitus eller svimmelhet.

Klinisk ligner abnormiteten osteosklerose, angioødem eller andre vaskulære misdannelser. Den patologiske massen kan ses bak den tympaniske membranen under otolaryngologisk undersøkelse. Denne endringen er viktig når du utfører et kutt på trommehinnen eller under mellomøret. Hans nærvær er forbundet med risiko for skade og alvorlig kirurgisk blødning.

Den vedvarende trigeminale arterien (PTA) er resultatet av en unormal fosterutvikling. Under embryonal liv forbinder disse fartøyene grenene til den fremtidige ansiktsarterien med ICA. PTA er en sjelden variasjon, fast hos 0,48% av pasientene med postmortemstudier. Imidlertid rapporterer de fleste forfattere en mer sjelden forekomst av denne varianten - fra 1: 5000 til 1: 10000 (0,02-0,01%) tilfeller avslørt under kirurgiske prosedyrer. Hennes nærvær er knyttet til unormal utvikling av ICA.

PTA kan diagnostiseres ved et uhell som en pulserende masse i midterøret. I angiografiske studier kan fraværet av en normal midtermealeale arterie indikere PTA. Under normale forhold passerer den midterste meningale arterien og venen gjennom hullet i ryggen, slik at fraværet av arterien innebærer fraværet av denne åpningen. Endringer i CT inkluderer følgende: Fravær av spinalåpning på siden av PTA, bløtvevsskade i den proksimale delen av trommehinnen i ansiktsnerven.

Det er viktig å gjenkjenne denne varianten når den skiller med ansiktsnervesvulster, siden diagnosen påvirker planlegging av laryngologisk kirurgi i mellomøret. De fleste identifiserte PTA er asymptomatiske, selv om tinnitus og svimmelhet kan oppstå. Kirurgisk ligering av kar eller endovaskulær utslettelse bør vurderes som et middel for å redusere ubehagelige symptomer.

Medfødt fravær av ICA er en svært sjelden anomali. Agenesis mottar mindre enn 0,01% av befolkningen (estimerte data), og bilateralt fravær av blodkar observeres hos mindre enn 10% av tilfeller av agenesis. Utbredelsen av hypoplasia er 0,079%. En retrospektiv analyse av en serie MR og angiografiske studier viste en fravær eller hypoplasi av ICA i 0,13%.

Begrepet "fravær" er mer vanlig, og dekker hele spekteret for utviklingsavvik: agenezis, aplasi og hypoplasi. Agese og aplasi betyr fullstendig fravær av fartøyet. Hypoplasi er karakterisert ved innsnevring av den indre halsarterie i hele sin kurs som en refleksjon av dens ufullstendig utvikling. Diagnose bestemmes ved å visualisere den begrensning eller mangel på ben carotis kanalen. Dette gjør det mulig å skille en medfødt eller ervervet mangel på fartøy som følge av kronisk disseksjon, fibromuscular dysplasi eller aterosklerotisk stenose.

Mange pasienter opplever ikke noen symptomer. Ofte er varianter av ICA (24-34%) ledsaget av aneurysmer. De dannes på grunn av hemodynamiske lidelser eller genetiske forandringer som ligger på bakgrunn av anomali. Medfødt fravær av ICA kan også knyttes til anencefali eller Horners syndrom. Det bør vurderes når man planlegger endarterektomi eller utnevnelsen av en transfenoid kirurgi, hvor den transfenoidale sikkerhetssirkulasjonen kan bli skadet.

Hvilke anomalier forekommer i hjernens fremre skinner?

Noen hypoplasi A1 segment av den venstre fremre cerebrale arterie er til stede i 80% av pasientene. Vanlige alternativer inkluderer fremre cerebral arterie aplasi eller hypoplasi av A1 segmentet. Hypoplasi A1 høyre fremre cerebrale arterie segment er påvist i 10% og aplasi på 1-2% i post mortem-studier, mens angio-MR demonstrert hypoplasi segmentet A1 3% og segmentet A2 i 2% av tilfellene.

I slike tilfeller er det kontralaterale A1 segmentet utvidet og forlenget gjennom den fremre kommuniserer arterien blodtilførselen til hele domenet, vaskulyarizuemuyu fremre cerebrale kar. Hypoplasi av fremre cerebralarterie øker risikoen for utvikling og graden av nervevev iskemi i området av frontpartiet flik i løpet av endovaskulære prosedyrer utført i PSA-området eller under iskemiske angrep.

PMA azygos er en sjelden avviksvariant, inkludert et vanlig kar i segment A2 (over den fremre forbindende arterien). Dens prevalens er bestemt på nivået 0,3-2% på grunnlag av postmortemstudier og angiografi.

Denne strukturen av den fremre sirkulasjonen er karakteristisk for primater. Jean Baptist identifiserte tre typer av denne anatomiske versjonen av PMA. Type 1 inkluderer en "uparret", enkelt PMA. Type 2 inneholder PMA, som gir grener i begge halvkule (noen ganger er det en andre, hypoplastisk PMA). I type 3 er det et ekstra fartøy som oppstår fra PSA, etterfulgt av to hypoplastiske PMA i segment A2 - denne typen er mest vanlig.

Dette skyldes mange cerebrale uregelmessigheter, slik som agonizatsiya callosum, proentsefalicheskie cyster girantsensefaliya, lobulær goloproentsefaliya, septoopticheskaya dysplasia (blindhet, optisk nerve atrofi, mangel septum pellucidum) og aneurismer distal del PMA. Azygos-ACA er ansett som en viktig prediktor for bilateral frontal iskemisk slag. Saccular azygos ACA-aneurismer er relativt vanlig - 13-71%.

Viktig! Det finnes publikasjoner som beskriver forekomsten av atypiske aneurysmer på dette nettstedet, for eksempel spindelformede aneurysmer med bred base, kompleks forgrening eller trombi. De kan forårsake komplikasjoner med endovaskulære prosedyrer.

Hvilke uregelmessigheter forekommer i mellomkarrene?

I samsvar med den anatomiske klassifiseringen er AGR delt inn i en ekstra SMA og to ganger AGR. Krympingen av tilleggs-SMA begynner i segment A1 PMA. Forekomsten er ca. 0,4%. I postmortemstudier blir det oppdaget oftere - ca 3%. Forekomsten varierer fra 0,3 til 4,0%. Forstøyd SMA begynner i den distale delen av ICA over begynnelsen av den fremre koriide arterien foran MCA. Utbredelsen av anomalier er estimert til 0,2-2,9% basert på angiografiske og postmortem-undersøkelser.

Manaf Almatar deler hjelpestoffet i tre typer:

 1. Type 1 - tilsvarer to ganger AGR;
 2. type 2 - en ekstra SMA, som stammer fra et segment av proksimal A1 CMA
 3. type 3 - tilsvarer en ekstra SMA, forgrening fra segmentet av den distale A1 CMA nær PSA.

Opprinnelsen til disse fartøyene har ikke blitt klargjort til nå. Fylogenetisk utvikler CMA senere enn PSA. PMA anses å være en videreføring av ICA. Således kan SMA betraktes som en gren av PMA.

Tvunget SMA kan betraktes som en unormal tidlig forgrening av SMA, som oppstår fra ICA. Noen forfattere identifiserer en ekstra CMA som en forstørret Hubner-arterie-repeterende eller RAH-lignende med kortikale grener. Det er rapporter om en sammenheng mellom disse lesjonene og dannelsen av hjerneaneurysmer, spesielt i A1-segmentet. Tilstedeværelsen av ekstra fartøy er viktig for planlegging av nevrokirurgisk behandling.

Hvor vanlig er hypoplasia i de bakre hjernekarene?

Hypoplasia av hjernens bakre bindevevsterier (SAA) er den embryonale patologien til Willis-sirkelen (VC). Ifølge angiogrammer og rapporter om obduksjon, forekommer denne medfødte variasjonen i 6-21% av befolkningen som helhet. Hypoplasi av P1-segmentet i høyre posterior cerebral arterie regnes som en risikofaktor for utvikling av iskemisk slag med okklusjon av ICA.

Det vanligste iskemiske slag er et thalamus lacunar-infarkt med involvering av occipitalloben. Basert på resultatene av undersøkelsen bidrar hypoplasia til venstre og høyre bakre bindevevster også tilsynelatende til risikoen for iskemisk slagtilfelle, selv i fravær av okklusjon av ICA.

Hvor vanlig er hypoplasi i vertebrale karene?

Ofte er det medfødte endringer i plasseringen og størrelsen på vertebrale arterier: fra asymmetri av begge PA til alvorlig hypoplasi hos en vertebral arterie i hjerne angiografi.

Fraværet av vertebrobasilarinsuffisiens hos mennesker med hypoplasi indikerer at selv uttalt asymmetri i vertebralarterien er en normal variasjon og fører til en undervurdering av hyppigheten av forekomsten av denne anomali. Det skal bemerkes at hypoplasi av den høyre hjernehvirvelarterien i hjernen øker risikoen for å utvikle hjerteinfarkt hos de lavere cerebellararteriene.

Variasjoner i cerebral arterier kan være asymptomatiske og ikke forårsake komplikasjoner, selv om noen av dem øker risikoen for aneurysm og alvorlig intrakraniell blødning. Den faktiske utbredelsen av disse anomaliene blant befolkningen er fortsatt ukjent. Raske teknologiske framskritt innen visualisering og tilgjengelighet av ikke-invasive angiografiske studier vil utvilsomt føre til en økning i antall diagnostiserte anatomiske varianter blant pasientene. De vanligste medfødte varianter fortjener oppmerksomhet for å unngå komplikasjoner som de er assosiert med.

Tips! Hvis du finner en sjelden type anomali i MR eller angiografi - kontakt legen din. I svært sjeldne tilfeller krever slike medfødte deformiteter invasiv inngrep.

Medfødt unormalitet - hjerne arteriell hypoplasi

Hvis det er et brudd på intrauterin utvikling av arteriene, kan det oppstå forskjellige varianter av strukturen til hjertesirkulasjonen. Hypoplasi er den utilstrekkelige utviklingen av et fartøy med en reduksjon i dens lumen, tynne vegger. Disse anomaliene kan være asymptomatiske, da parede eller tilstøtende arterier tar på seg en ekstra byrde.

Ved forhøyet blodtrykk kan en aneurisme av fartøyet dannes, etterfulgt av et brudd, opphører blodstrømmen på grunn av spasme, trombose eller emboli.

Les i denne artikkelen

Årsaker til utvikling av cerebral arteriell hypoplasi

Dannelsen av hjernens arterielle nettverk er forstyrret når eksterne og interne skadelige faktorer påvirkes av kvinnen i de første månedene av svangerskapet. De viktigste er:

 • virusinfeksjoner - rubella, influensa, herpes cytomegalovirus og Epstein-Barr virus;
 • diabetes mellitus;
 • Røyking, narkotikabruk, alkohol;
 • tar medisiner fra gruppen av antikonvulsiva midler, antipsykotika, antitumor medisiner;
 • kontakt med giftige stoffer;
 • eksponering;
 • alvorlig graviditet, toksikose, trussel om abort.

Hypoplasi i arterien fører til dannelsen av en tynn beholder, hvis vegger er preget av redusert styrke på grunn av redusert antall glatte muskelfibre.

Som et resultat er unormal struktur hastigheten av blodstrømmen til hjernen celler av denne arterie redusert, og den svake veggen buler under trykket av blodet til utseendet av aneurismen. Da hennes pause oppstår intracerebral blødning, og innsnevring på grunn av spasmer, obstruksjon av en trombe eller embolus sannsynlighet for å utvikle et hjerneinfarkt.

Og her handler det mer om vertebrobasilarinsuffisiens.

Varianter av hypoplasi av arteriene i Willis-sirkelen

I cerebral arteriell Circle Based plassert, som lukker i en enkelt ring carotis og vertebrale arterie, og gir kraft neuroner i utilstrekkelig flyt av blod på noen av de blokkerte fartøy.

Den klassiske strukturen til Willis-sirkelen finnes i ca 55% av menneskene. Vaskulære anomalier kan være i form av overdreven eller feil gren arterier, medfødte aneurismer samt hypoplasi, mangler kar (aplasi). I sistnevnte tilfelle anses sirkelen å være åpen.

Baktilkobling

Utilstrekkelig utvikling av disse arterielle grener ofte nok avsløres ved visualisering av hjerneskinner. Denne uregelmessigheten i strukturen er asymptomatisk, men det er også noen ganger årsaken til iskemiske slag hos unge og mellomstore. Akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon fortsetter med involvering av oksipitale lobes, thalamidregion. Ofte fører stroke til dannelse av hulrom i hjernen stoffet - lacunar type.

Front høyre og venstre

En liten hypoplasi av de første segmentene av arteriene finnes i nesten 75% av individene. Samtidig er den rette grenen oftere utviklet enn den venstre grenen. Med utilstrekkelig blodgjennomstrømning, utvider den motsatte arterien, sammen med den fremre forbindelsen påtar seg en økt belastning. Det er en asymmetri av cerebral blodstrøm, det forverrer ernæringen av hjernens frontallober, som kan manifesteres ved akutt eller kronisk endring i hjernehemodynamikk.

Symptomer på lidelser i hjernen

I slike situasjoner er det ubalanse mellom behovet for hjernen i oksygen og muligheten for ytterligere blodstrøm.

Kliniske symptomer på cerebral vaskulær hypoplasi kan øke gradvis. Først vises:

 • hyppig hodepine;
 • svimmelhet;
 • redusert minne og evne til å konsentrere seg;
 • emosjonell ustabilitet;
 • søvnforstyrrelser;
 • lav toleranse for mental belastning.

En karakteristisk manifestasjon av vaskulære anomalier er paroksysmale smerter i type migrene. Hvis Willis-sirkelen ikke er lukket, er det en underutvikling av de bakre forbindende arteriene, da er cephalgia ledsaget av en såkalt aura. Det oppfattes som en blits av lys, lyse flekker eller streker foran øynene, hvoretter et sterkt smerteangrep utvikler seg.

Langsiktig reduksjon av blod på arteriene i hjernen forårsaker symptomer tilsig vaskulær encefalopati - konstant trøtthet, tap av interesse for ting, redusert arbeidskapasitet. Over tid, tanke, orientering i rom og tid er forstyrret, de psykologiske egenskapene til individet forandrer seg, og depresjonen vokser.

Med en akutt opphør av blodstrøm, utvikles et slag. Det fører til en reduksjon eller mangel på bevegelser i lemmer, en følelse av følsomhet, tale, syn, svelging. Spesielt farlig er tilstedeværelsen av aneurysmal utvidelse med arteriell hypoplasi. En slik tynnvegget formasjon ved høyt arterielt trykk kan bli sprukket med utseendet av en subaraknoid blødning som manifesterer seg:

 • et brudd på bevisstheten, til og med i koma;
 • kvalme, oppkast;
 • ensidig lammelse;
 • konvulsiv syndrom;
 • en forstyrrelse av pust og hjerteaktivitet.

Diagnostiske metoder

Ultralyd-dopplerografi brukes til å oppdage hypoplasia i hjernens arterier.

Det bidrar til å vurdere endringer i blodstrømmen i de fremre, bakre og midtre cerebrale arteriene, så vel som i forbindelseskarene i arteriell sirkel.

Denne teknikken gjør det mulig å kvantifisere den utilstrekkelige ernæringen av hjerneceller, da den måler strømningshastigheten, asymmetrien av blodtilførsel på grunn av vaskulære anomalier.

Den mest informative måten å oppdage hypoplasia er angiografi. Det innebærer innføring av jodholdig kontrastmedium med etterfølgende røntgen- eller tomografisk kontroll. Dette gjør at du kan identifisere redusert patency av arteriell nettverk, underutvikling eller mangel på en arterie, anatomiske trekk ved strukturen i arterialnettverket, muligheten for kompenserende blodstrøm.

Behandling av hjernens arterier

Hypoplasia av fartøy som fôrer hjernen med asymptomatisk flyt krever ikke bruk av medisinbehandling. Hvis det foreligger brudd på blodtilførselen, behandles kronisk iskemi med tegn på encefalopati ved bruk av slike legemidler:

 • kalsiumantagonister (Cinnarizine, Nimotop);
 • vasodilatorer (Pentylin, Xanthinal nikotinat);
 • alpha2-adrenoblokere - Sermion, Pronoran;
 • neuroprotektorer - Bilobil, Pikamilon.

Med økt kolesterolinnhold i blodet, er kosttilskudd og preparater som normaliserer fettmetabolismen foreskrevet (Vazilip, Atokor). Ved høy koagulasjonsaktivitet av blodet, vises langvarig bruk av antiplateletmidler (Aspirin, Curantil).

forebygging

I seg selv bryter patologien til strukturen til hjernearteriene ikke menneskers helse i tilfelle at det ikke er noen sammenhengende risikofaktorer for vaskulær sykdom. Derfor, når det er funnet, er det spesielt viktig å følge anbefalingene for en sunn livsstil, siden vaskulær hypoplasia øker risikoen for hjerneslag hos unge, fraråder seg deres evne til å jobbe og sosial aktivitet.

For å forebygge akutte hjernesykdommer er det anbefalt:

 • fullstendig nektet å røyke;
 • begrensning av alkoholforbruk;
 • forsiktig bruk av medisiner som kan forverre blodstrømmen - hormonelle prevensjonsmidler, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler;
 • regelmessig overvåke sukkerinnholdet, blodkolesterol, koagulasjonsaktivitet, blodtrykk;
 • å utføre komplisert behandling av samtidige sykdommer i kardiovaskulærsystemet, nyrene og endokrine organer;
 • opprettholde en normal kroppsvekt;
 • ikke tillate fysisk og emosjonell overstyring;
 • daglig i minst en halv time for kroppsopplæring;
 • holde forsyne begrenset fettholdige næringsmidler, søtsaker, å inkludere i menyen, en tilstrekkelig mengde av frukt og grønnsaker friske, fisk, nøtter, lav-fett melke og kjøttprodukter.

Og her er det mer detaljert om utførelsen av USA av brakiocephalic arterier.

Hypoplasi av hjernens arterier opptrer når det er et brudd på den intrauteriniske dannelsen av vaskulaturen. Det kan ikke gi symptomer eller være en av risikofaktorene for hjerneinfarkt eller intracerebral blødning. Hvis pasientens blodstrøm til hjernen minker eller cerebral mikrosirkulasjon endres, kan hypoplasia øke tegn på iskemi.

For diagnose er det nødvendig med angiografi og ultralyd med dopplerografi. Behandling utføres avhengig av den kliniske formen av patologien til cerebral sirkulasjon.

Medfødt hypoplasi av halspulsåren kan føre til slagtilfelle selv hos barn. Denne innsnevringen av indre, venstre, høyre eller felles arterie. Diameter - opptil 4 mm eller mindre. Kirurgisk inngrep er nødvendig.

Problemet med brudd på strukturen til den første livmorhvirvel c1 kalles Kimmery-anomali. Den er komplett og ufullstendig. I det første tilfellet består behandlingen i utnevnelse av medisiner, massasje, i den andre eneste operasjonen vil hjelpe.

Det er hypoplasi i vertebralarterien (høyre, venstre, intrakraniale segmenter) på grunn av nedsatt utvikling av fosteret. Symptomene kan ikke manifestere seg på noen måte, kan oppdages ved en tilfeldighet. Behandlingen består i å utføre en operasjon med fjerning av arterien. Vil de bli med i hæren?

Vertebrobasilar insuffisiens forekommer hos mennesker i alderen, og hos barn. Tegn på forekomst av syndromet - et delvis tap av syn, svimmelhet, oppkast og andre. Kan utvikle seg til en kronisk form, og uten behandling fører til et slag.

Selv fosteret kan bli diagnostisert med hjertesykdommer. Dette alvorlige hjertesviktssyndromet kan være enten venstre eller høyre divisjoner. Prognosen er tvetydig, den nyfødte vil ha flere operasjoner.

Under dannelsen av fosteret kan hypoplasi i lungearterien, agenese, utvikle seg. Årsaker - røyking, alkohol, giftige stoffer og andre skadelige faktorer. Det nyfødte må gjennomgå en operasjon for å leve og puste normalt.

Det kan være kompresjon av vertebralarterien fra fødselen. Det er høyre, venstre, begge arterier. Også kalt sin ekstravasale, vertebrogenic. Behandling innebærer diagnose av cervical avdelingen, kirurgi og fysioterapi.

Det er intrakranial hypertensjon som følge av skader, operasjoner, hjerteinfarkt. Det påvirker voksne og barn, symptomene er litt forskjellige. Narkotika velges for behandling individuelt, med tanke på faktorer provokatør. Om de tar hæren, påvirker graden av sykdommen.

Det er en sinus trombose i hjernen på grunn av ubehandlede smittsomme sykdommer. Det kan være sagittalt, tverrgående, venøst. Symptomene vil bidra til å starte behandling med tanke på å minimere de negative konsekvensene.

Hypoplasia av cerebrale kar - symptomer på patologi, BCA

Denne patologien manifesteres av underutviklingen av blodkar, som mater det vitale organet av mennesket. Skadede arterier har en defekt form, tortuosity, og kan ikke utføre sine oppgaver. Oftere er hypoplasi en medfødt anomali som oppstår under dannelsen av vertebrale arterier. Et barn med denne patologien har et ekstremt smertefullt utseende.

Hypoplasia av hjernens arterier er farlig

Klassifiseringen av denne sykdommen indikerer tre hovedformer av hypoplasi:

 • Høyre vertebral arterie;
 • venstre side;
 • Basilaris.

Normalt mates disse linjene mesteparten av hjernen. Deres skade er et alvorlig slag mot nervesystemet og til helse generelt. Brudd på strukturen i vaskemuren tillater ikke at hjernen får de nødvendige stoffene i tilstrekkelig volum. Oksygen og næringsstoffer ikke når sin destinasjon. Hjernen er sulten. Mangel på vaskemuren er fulle av risikoen for en aneurysm eller et slag.

Derfor er denne patologiske tilstanden ansett som ekstremt farlig for menneskelivet. I forbindelse med alvorlighetsgraden av konsekvensene, betales hypoplasi i hjernearteriene særlig oppmerksomhet i nevrokirurgisk og nevrologisk praksis. Den ekstreme tilstanden i utviklingen av blodkar er aplasi. Dette er en veske hvor brachiocephalic arteries (BCA) er fraværende ved fødselen.

Struktur av vertebralarterien

Disse fartøyene er viktige deltakere i å gi ernæring til hjernen. De er spesielt aktive i å forsyne de bakre delene av cerebellum og occipitale lobes, delvis temporal, hypothalamus, og også stammen med de nødvendige stoffene. Disse arteriene gir hjernen omtrent 30% av alt innkommende blod.

Hjertets venstre ventrikel gir opphav til aorta - den største og største arterien i menneskekroppen. Fra henne går brachiocephalic stammen, som er stamfaren til subclavian fartøy. Og han har i sin tur to store grener - høyre og venstre PA. I diameter når et slikt kar omtrent 2 - 4 mm.

Cervical ryggvirvler danner en smal kanal, som tjener som en beholder for PA og fører den til hjernen. Den vertebrale arterien er ved siden av den samme navnen. I kanalen kommer disse fartøyene inn på nivå 6 av livmorhalsen og kommer ut på 1. Den store oksepitalåpningen er lederen til fartøyet i kranialhulen. Når du går til hjernen, går høyre og venstre PA sammen i en felles grunnleggende - den basale.

Dette fartøyet forgrenet seg også til to posterior cerebrale fartøy. Basilar og vertebral arterier danner et enkelt system - vertebrobasilar. Den har korte kvister som trenger inn i hjernehulen, så vel som lenge, omslutter den. Hjernebarnet strømmer på bekostning av fartøyene med samme navn - de underre fremre, bakre og øvre karene.

Hypoplasia av venstre vertebralarterie

Vaskulær patologi i hjernen kan spre seg både til den ene og den andre PA. Ved venstre sidet hypoplasi vises symptomene ikke umiddelbart. Patologien til cerebral fartøy er lang kompensert av kroppens mekanismer. Derfor oppstår sakte arteriell dysfunksjon, noe som manifesteres av vanskeligheten i næringsstoffets nærhet, blodstasis, iskemi.

Symptomer skaffer seg fart sammen med aldersrelaterte endringer i vev og organer. Hovedtegnet til nederlaget i denne grenen av PA er smerte som sprer seg gjennom livmorhalsen. Å forsøke å kompensere for den reduserte blodstrømmen, skaper kroppen anastomoser - passformene til fartøyene. Dette gjør at blodet kan gå rundt hovedveien, påvirket av hypoplasia. Endring av tilstanden til verre fører vanligvis til en reduksjon i funksjonaliteten til anastomosen. Kompensasjon bryter ned.

Hypoplasia av høyre vertebralarterie

Årsaken til den defekte strukturen til den andre grenen av PA er ofte intrauterin anomalier. Deres utseende kan utløse følgende faktorer som påvirker graviditeten:

 • Skader og blåmerker;
 • eksponering;
 • Lang eksponering for solen;
 • Alkohol og nikotin;
 • Viral infeksjon med influensa eller rubella.

Symptomer på sykdom overtar vanligvis en person i voksen alder. Intensiteten er oppnådd:

 • hodepine;
 • Forhøyet blodtrykk - hypertensjon;
 • døsighet;
 • Følelsesmessig svakhet med hyppige humørsvingninger, sløvhet;
 • Vestibulære feil;
 • Redusert følsomhet.

Basilararterie

Fusing sammen, de to PAene danner et enkelt fartøy på hjernebunnen, og leverer hele sentralnervesystemet med blod. Den bærer oksygen og viktige ernæringsmessige forbindelser til oksepitale lober, cerebellum og stammen - de viktigste formasjonene i hjernen. Den basilære arterien er delt inn i flere fartøy.

Som et tre, la de et mangfold av grener til viktige elementer i sentralnervesystemet. De bakre cerebrale arteriene nærer de tidsmessige og occipitale løftene. Øvre og fremre cerebellar vestibulært organ, henholdsvis. Ytterligere paramedial og ringformede fartøy gir næringsstoffer til dype områder og kjerner. Varoliev-broen forsyner blod med samme navn arterie.

15% av menneskene har et basilisk fartøy med en ekstra gren - intern auditiv og labyrint.

Sykdom av høyre tverrgående sinus

Sinus kalles venøs drenering. Kjernen er det en samler som forbinder hjernens indre kar med de eksterne. Den høyre tverrgående gir reversert absorpsjon av CSF. Fra samleren springer blodstrømmen inn i jugularårene, og beveger seg deretter inn i det intrakranielle rommet.

Sykdommen i høyre tverrgående sinus fører til en nedgang i venøs lumen. Denne tilstanden kan forårsake en direkte trussel om hemorragisk hjerneinfarkt. Med hypoplasia i venstre sinus, forekommer oftalmiske komplikasjoner ofte. Den venøse dreneringen ligger symmetrisk til høyre, i tilfelle forstyrrelse, forårsaker ødem på optisk platen. Pasienten er tilbøyelig til å klage på hodepine og svimmelhet, tretthet.

Årsaker til patologi

Prosessen med hypoplasi kan utløses av mange faktorer. De inkluderer følgende:

 • Infeksjon av fosteret i prenatal utvikling;
 • Misbruk av alkohol, nikotin, narkotika, narkotika av en kvinne under svangerskapet;
 • Intoxicering av kroppen under graviditet;
 • Arvelig disposisjon til vaskulær patologi.

Livsstilen under graviditet, angitt ovenfor, er ikke tillatt. Noen tilfeller antyder at tilstedeværelsen av disse faktorene ikke er nødvendig for hypoplasiens begynnelse. Det kan starte spontant uavhengig av den predisponerende årsaken, selv i nyfødte. Å fremkalle forhold som fremskynder utseendet på hypoplasia er som følger:

 • Subluxation av cervical vertebra;
 • Spondylolistese som fører til deformasjon av ryggraden;
 • Osteochondrosis, hvor den bony proliferation klemmer arteriene;
 • Ossification, som påvirker den vertebrale occipitale membranen;
 • Trombose av indre unormale fartøy;
 • Aterosklerotiske endringer.

Patologien til cerebral fartøy og symptomer

Det kliniske bildet av denne sykdommen er veldig rik. Det kan være variert og forskjellig hos pasienter. Alt vil avhenge av graden av underutvikling av hjerneskipene, samt på intensiteten av smerte. I noen tilfeller lærer en person kun om hans problemer ved rutinemessig inspeksjon uten noen alarmerende tegn.

I denne forbindelse er det symptomatiske bildet av sykdommen tvetydig. Og dets manifestasjoner kan være tegn på mange andre patologiske forhold. De vanligste symptomene på hypoplasia er:

 • Gjentatt svimmelhet;
 • En rekke intensitet hodepine;
 • Vestibulære lidelser;
 • Reduser eller forstyrrer følsomheten;
 • hypertensjon;
 • Emosjonell ubalanse.

diagnostikk

Fangst av hypoplasi i et tidlig utviklingsstadium er ekstremt vanskelig. Derfor er det viktig å konsultere en lege for eventuelle mistenkelige symptomer. I tillegg til å undersøke og samle klager, vil legen foreskrive en instrumentell undersøkelse. De viktigste diagnosemetoder inkluderer følgende:

 • Ultralyd av BSA av karene i hjernen med vekt på duplex angioscanning, der vertebral arterien er fikset, dens type og diameter, intensiteten av blodstrømmen blir evaluert;
 • Magnetic resonance imaging eller computertomografi (MR, CT) med kontrast;
 • Angiografi, som lar deg se egenartet av kurset og den anatomiske strukturen til fartøyet, dets forbindelser.

behandling

Avhengig av prosessens natur og stadium vil den terapeutiske effekten variere. Pasienter kan tildeles:

 • Medisinske produkter;
 • Operative inngrep.

Som en ekstra behandling brukes tradisjonell medisin. Basisterapi basert på medisininntak består av forskrivning av legemidler som forbedrer blodegenskaper, metabolske prosesser i hjernevæv, hormonal og blodtilførsel. Å ta slike medisiner reverserer ikke problemet, eliminerer ikke hypoplasi, men beskytter det vitale organet fra iskemi.

Gruppen av slike midler inkluderer:

Disse stoffene har en akseptabel pris og gode anmeldelser. I nødssituasjoner, når det er umulig å normalisere blodstrømmen til hjernen, er det vist en kirurgisk operasjon. For tiden har endovaskulære metoder vært brukt. På grunn av denne manipulasjonen blir en stent introdusert, det er også en spesiell ekspanderende, inn i den defekte, trange arterien.

Diameteren av fartøyet øker og normal blodflow gjenopprettes. Midler av tradisjonell medisin utfyller de grunnleggende. For å bli behandlet utelukkende av disse metodene er usikre. Deres bruk bør ikke gjøres med vekt. De kan ikke eliminere hypoplasi, men kan forbedre pasientens velvære. Slike oppskrifter inkluderer bruk av:

 • Olivenolje, som anbefales å drikke tre ss per dag;
 • Honning, som er blandet med sitronsaft eller vegetabilsk olje;
 • Potet juice;
 • Frø av dill;
 • Hvitløk med sitronskall;
 • Broth balsam.

Blant andre behandlingsmetoder fortjener oppmerksomheten:

Konsekvenser av hypoplasi

Utfallet av sykdommen og dets komplikasjoner er individuelle i hvert tilfelle. Noen ganger får et defekt fartøy ikke til seg selv hele livet, mens pasienter ikke har alvorlige symptomer. I andre tilfeller blir hypoplasi i hjerneskapene en alvorlig test for en person og kan føre til død eller funksjonshemning. Konsekvensene av hypoplasia inkluderer:

 • Økt risiko for aneurisme og slag
 • Hypertensiv sykdom;
 • Redusert generell trivsel med uttalt svakhet.

Livskvaliteten til slike pasienter lider stadig. Det er ingen bedre måte å hjelpe enn en rettidig samtale til legen og gjennomføringen av alle hans anbefalinger.

Hypoplasi av bakre binde arterier

Nyhetsrapporter blir alltid sjokkert av nyhetene at noen i en ung alder døde av et slag, var helt sunn og sterk. Årsaken til plutselig tilstopping av fartøyet er en unormal reduksjon i lumen. Årsaken til dette er ikke kolesterolplakk, men hjertekarsialer i hjernen - unormal innsnevring av ryggraden eller hjernens arterier. Ofte oppstår en unormalitet i et fartøy som fører blodet til hjernen i høyre side av kofferten. Sykdom er observert hos 80% av de eldre, fordi aldersrelaterte mangler suppleres med aldersrelaterte endringer i blodkar. Hyperplasi av høyre vertebralarterie, hva er det, og hvordan er det manifestert? I hvilke tilfeller fører hjernehypoplasi til utvikling av stenose, øker risikoen for vaskulær iskemi og slagtilfelle? Hva er forskjellen mellom hypoplasia av høyre og venstre vertebral arterier, cerebrale kar Hvordan manifesterer hypoplasia i hjernearteriene?

Høyre og venstre vertebrale fartøy tilhører vertebrobasilar blodbassenget, som gir overføringen av 15 til 30% av blodvolumet. De resterende 70-85% tilhører halspulsåren. Hypoplasi i hjernen tillater ikke å gi næring til blod i slike avdelinger som hjernen, stammen og oksipitale lober. Dette fører til forverring av trivsel og utvikling av kardiovaskulære sykdommer.

Struktur av vertebralarterien

Vertebrale fartøy, høyre og venstre, passerer gjennom tverrgående prosesser av livmorhvirvelene og inn i kranen gjennom oksipitalt åpning. Der er de forbundet med basilarkanalen, som gir transport fra 15 til 30% av blodvolumet. Deretter under hjernehalvene i hjernen igjen grenen, danner Willis sirkelen. Fra hovedartene i hjernen er det mange grener som mater alle deler av hjernen. Blodet er drenert fra hodet av jugulære vener på halsen.

Hvordan manifesterer sykdommen seg

cerebellum

Skipene i hjernebunnen danner en ond sirkel. Hvis en seksjon har en smal lumen eller en feil plassering, blir Willis-sirkelen ikke-lukket, noe som fører til utvikling av ulike livstruende sykdommer. Hypoplasi av vertebrale arterier eller PA har en negativ effekt på replenishment av cerebellum, den har følgende manifestasjoner:

 • svimmelhet oppstår
 • koordinering av bevegelse er forstyrret;
 • håndskrift forverres;
 • Lider av små motoriske ferdigheter (sy knapper, strikking, modellering).

Hjernestammen

Hjernestammen er avdelingen ansvarlig for termoregulering, bevegelse av ansiktsmusklene, blinkende, ansiktsuttrykk, svelge mat. Hypoplasi av den cerebrale arterie, forstyrrer den normale blodtilførselen til stammen, forårsaker permanent eller hyppig ringer eller summende i ørene, hyppig besvimelse og svimmelhet, hodepine, bremset ned tale, ansiktsuttrykk svak, vanskeligheter med å svelge.

Occipital lobes

Patologien til cerebral fartøy som foder de occipital lobes manifesteres i en kraftig forverring av syn, utseende av et slør foran øynene, hallusinasjoner.

Vanlige manifestasjoner

Hypoplasia i hjernen har en vanlig symptomatologi: følelsesløp i hånden, blodtrykkssprang, svakhet i hender og føtter. Migrene, som har en uklar etymologi, plutselige panikkanfall, som psykoterapeut ikke kan forklare, er hypoplasi ofte skjult bak disse symptomene. Det er derfor med de ovenfor beskrevne manifestasjoner det er verdt å umiddelbart kontakte terapeuten.

Årsaker til utvikling

Hypoplasi i hjernen arterien har en innfødt, mindre vanlig oppnådd opprinnelses natur. I det første tilfellet er en smal arteriell glans en konsekvens av en kvinnes rusforgiftning under graviditeten. Røyking og alkohol, smittsomme sykdommer (rubella, influensa), medisinering og giftig forgiftning, samt stress og depresjon fører til feil legning av vertebrale kar. Tegn på hypoplasi av høyre vertebralarterie observeres ofte i babyen etter at navlestrengen vikler rundt nakken i livmoren, selv om problemet elimineres i tide. Embryoet og nyfødte kan ikke diagnostisere patologi, det manifesterer seg i voksen alder, oftere mot bakgrunnen av andre kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vaskulær lidelse er sjelden, bare som et resultat av mekanisk skade på ryggvirvlene og osteokondrose i den cervicale ryggraden. Innsnevringen av lumen av halspulsåren er karakteristisk etter nakkeskader forbundet med skade på livmorhvirvelene eller langvarig påføring av et spesielt fikseringsmiddel.

Hypoplasia av venstre vertebralarterie

Hypoplasi av høyre vertebralarterie diagnostiseres oftere enn en lignende patologi på den venstre sidede vaskulære motorveien. Hypoplasi av venstre vertebralarterie diagnostiseres hos hver 10 pasienter som har klaget til legen. Patologien består av underutvikling eller innsnevring av lumen til 1-1,5 mm (i norm har den en diameter på 2-4,5 mm). Specificitet av venstre sidet hypoplasi er stagnasjon av blod i nakken, noe som forårsaker alvorlig smerte i livmorhalsområdet med en kraftig økning i trykk.

Riktig vertebral fartøy kompenserer for dårlig blodgass, og problemet blir tydelig bare etter år. Diagnose hindres av ganske vanlige symptomer som karakteriserer hypoplasi i venstre vertebralarterie. Slapphet, tap av koordinasjon av bevegelse, trykkstøt, cephalgia kramper, kvalme lik manifestasjon av andre sykdommer, for eksempel vaskulære dystoni (VVD), aterosklerose og cerebral tumor.

Hypoplasi i cerebral arterien utgjør ikke en trussel mot livet, men påvirker livskvaliteten betydelig. Etter diagnosen er de fleste pasienter foreskrevet vasodilatormedisiner som øker lumen i arterien, normaliserer blodstrømmen. Imidlertid langvarig bruk av vasodilatorer (vasodilatorer) fører til uønskede bivirkninger (takykardi, svetting, nesetetthet), men behandling utføres priser. Hvis den venstre vertebrale arterie hypoplasi, truet slag eller hjerteinfarkt, er pasienten skrevet angioplastikk ─ innledningen til det sted hvor klaringen er smalere, et metallnett rør som understøtter beholderveggen ved å gi full blodstrøm.

Hypoplasia av høyre vertebralarterie

Symptomer på hypoplasi i høyre vertebralarterie er lett forvekslet med det vanlige ubehag og tretthet, fordi de ligner på en følelsesmessig lidelse. Venstre vertebral fartøy er 1,5-2 ganger bredere enn høyre, så selv om det er en innsnevring av lumen, er anomali ikke så merkbar. Av denne grunn er hypoplasi av ryggvirvelarterien til høyre mye mer vanlig enn ryggvirvelens arterier til venstre. Patologi uttrykkes hovedsakelig i forstyrrelsen av den emosjonelle bakgrunnen, fordi fôring av den occipitale delen av hjernen som er ansvarlig for følelser og syn, forstyrres. Karakteristiske tegn på dårlig blodtilførsel til occipital lobes er lett forveksles med værsyke: søvnløshet urimelig erstattet av ukontrollerbar søvnighet utvikler meteozavisimost, apati og sløvhet.

Hyperplasi av den høyre vertebrale arterien er en medfødt patologi og er sjelden oppnådd. I noen tilfeller påvirker det ikke livskvaliteten, men noen ganger forårsaker det alvorlige helseproblemer. Ofte ligner tegnene på hypoplasi av den høyre vertebralarterien symptomene på hjernesvulst:

 • svimmelhet forekommer hos pasienten;
 • problemer med koordinering av bevegelse;
 • kortsiktig ustabilitet når du går ut av sengen.

Vasodilatormedikamenter som brukes i venstre sidet arteriell hypoplasi, brukes ikke til behandling av høyresidig patologi. I stedet foreskriver legene blodfortynnere. Hypoplasi av høyre vertebralarterie er farlig fordi blodproppen dannet i en smal lumen i blodkaret blokkerer blodets passasje og vil føre til et slag. Preparater Kardiomagnesium, Caviton, Ticlopidine, Warfarin motstår trombose og bidrar til en økning i vaskulær elastisitet.

Når vertebro - basilar arterie er berørt

Høyre og venstre vertebrale kar, kommer inn i kraniet, er forenet i en enkelt arterie. Hovedårsaken til innsnevring av lumen er hypoplasi i vertebulær arterie. Det fører til utvikling av en alvorlig sykdom - vertebral-basilær insuffisiens. Patologi har alvorlige konsekvenser og truer med iskemisk slag. En trombose som helt overlapper en allerede smal lumen fører til en stopp av blodstrømmen og et slag.

Hypoplasia i vertebral arterien utvikler seg vanligvis mot bakgrunnen av cervikal osteokondrose. Det er enda en spesiell term "Pisa Tower Syndrome": det skjer med turister som ser rundt severdighetene, kaster hodene sine tilbake. Det er en komprimering av den bakre forbindende arterien, og personen opplever symptomer:

 • svimmelhet ledsaget av kvalme
 • nummenhet av hender og føtter;
 • dobbelt i øynene;
 • svekket samordning.

Behandling av innsnevring av vertebrale kar er utført i nevrologisk avdeling, fordi sykdommen i dødelige tilfeller fører til et dødelig utfall.

Sykdom av høyre tverrgående sinus

Den høyre transversale sinus er en ven-kollektor som forbinder hjernens indre og ytre kar. I dem passerer ryggenabsorpsjonen av cerebrospinalvæske fra hulromene i meningene. Fra den transversale sinus går blodet inn i jugulære vener, som avleder blod fra det intrakranielle rommet. Hypoplasi av høyre tverrgående sinus fører til en nedgang i lumen i venen, som igjen er en trussel om hemorragisk hjerneinfarkt.
Sykdom i venstre tverrgående sinus
Hypoplasia i venstre transversale sinus gir komplikasjoner til visjonen. Den venstre tverrgående sinus ligger symmetrisk til høyre, lokalisert i den tverrgående sporet av skallen. Hvis det er et brudd på utstrømningen av blod, observeres ødem i optisk nerveplate. Pasienten klager over hodepine, svimmelhet og tretthet, men det er et sterkt fall i synsstyrken som indikerer at pasienten har hypoplasia i venstre tverrgående sinus.

Intrakraniell seksjon under trussel

Intrakranielle fartøy er plassert i hulrommet på skallen og benkanaler. For fartøyer og arterier på intrakraniell segment omfatter alle cerebrale arterier, idet de to vertebrale arterier, danner en sirkel av Willis og hovedtanken, referert til som den rette sinus. Hypoplasi intrakraniell avdeling høyre arteria vertebralis manifesterer seg som sterke smerter og knaser når du skrur halsen, smerter i øynene, som ofte ligner symptomene på livmorhals degenerative plate sykdom. I løpet av sykdommen klemmes nakkekarene, og pasienten er mangelfull i hjernens ernæring. I tillegg til løpet av vaskulær terapi foreskrives pasienten en massasje, og går på kurs i terapeutisk gymnastikk. Sport har stor betydning for behandling og forebygging av denne patologien.

Når et barn er syk

Barn er ofte diagnostisert med hypoplasi av høyre nyre (eller venstre). Dette er en medfødt patologi som ikke er anskaffet. Det uttrykkes i en nedgang i størrelsen på orgelet på grunn av et redusert antall nefroner - bygge nyreceller. Kroppen slutter ikke å fungere, men effektiviteten i arbeidet er redusert. Den andre friske nyre tar på det meste av belastningen, og på helse påvirker det ikke. Hypoplasi av høyre nyre er vanlig hos jenter enn hos gutter. Hvis sykdommen er identifisert, men det reduserer ikke livskvaliteten, trenger den ikke behandling. Mye mer farlig er bilateral renal underutvikling, noe som fører til funksjonshemning.

Kåt kropp i hjernen

Hypoplasi callosum hjerne barnets kropp er farlige sykdommer er fraværet av corpus callosum ─ kortet der klynger av nervefibre finner sted, utfører neuronale interaksjoner mellom de høyre og venstre halvkuler av hjernen. Denne sykdommen er ikke ervervet, men bare medfødt. Det er diagnostisert både i løpet av den intrauterine utviklingsperioden, og innen 2 år fra fødselen. I 70-75% av tilfeller fører underutviklingen av corpus callosum til et barn til uførhet, skizofreni og kramper. Årsakene til sykdommen har ennå ikke blitt avklart, men til ugunstige faktorer inkluderer forgiftning av den forventende moren under svangerskapet.

effekter

Hypoplasia av cerebrale arterier har alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Andre relaterte manifestasjoner av sykdommen inkluderer følgende:

 • økt risiko for aneurisme og slag hos voksne
 • hypertensjon utvikler seg;
 • endringer i blodtrykk;
 • generell helse forverres
 • lider av pasientens livskvalitet.

Forebygging av hypoplasi

Siden hypoplasi i hjernebarken er medfødt, foregår forebygging på et tidspunkt da kvinnen forventer barnet. Hun trengte før svangerskapet for å kurere infeksjonen, for å unngå forgiftning, flytte fra økologisk vanskeligstilte regioner, pass på stråling og ioniserende stråling, unngå fall og skader i magen under svangerskapet, ikke ta medisiner uten å konsultere lege.

Det anbefales også forebyggende behandling av folkemidlene, som kan øke blodkarets elastisitet. Hver dag må du spise mat som forstyrrer utviklingen av aterosklerose: olivenolje, sitron, urte samlinger av mynte, sitronmelisse og hagtorn. Periodisk gå til naturen, rens kroppen av toksiner, følg en kalori diett.

Hjernen mottar blod fra to vaskulære bassenger - fra bassenget av vertebrale arterier og bassenget av indre karotisarterier. Det er skaden på disse systemene som forårsaker et slag. Brudd på blodsirkulasjonen i bassenget av vertebrale arterier. Vertebrale arterier er grener av arteria subclavia er ved C6 på den kanal som dannes av hullene i tverrtaggene av halsvirvler (Figur 1)

Ytterligere trenge inn i kraniet, der nivået av pons basilære form (basisk) arterie (figur 2). Før dannelsen av hovedartarien fra vertebrale arterier, danner forgreninger den fremre arterien i ryggmargen. Hovedarterien deler seg i to grener, som kalles bakre hjernearterier.

Dårlig sirkulasjon i arteria vertebralis (slag), såkalt vertebrobasilær insuffisiens, vanligvis manifestert klager av ubalanse, svimmelhet, kvalme, øresus, hode, hodepine, mulig utseendet på slagflaten lidelser som dysartri, dysfoni, dysfagi, svikt Blodsirkulasjon i oksepitale lobes manifesteres av ulike synsforstyrrelser.

Plutselige sirkulasjonsforstyrrelser i ryggvirvel arterien som fører til utvikling av såkalte drop-angrep: pasienten plutselig bryter ned muskeltonus, faller det uten å miste bevisstheten, er muskeltonus restaurert raskt nok.

Utviklingen av kliniske symptomer, kan bevis for brudd på blodsirkulasjonen i arteria vertebralis utvikle seg i "mekanisme stjele." Syndrom subclavian stjele utvikler seg med stenose av subclavian arterien til stedet for vertebral arterien. Som et resultat, når den øvre lem med samme navn, økt blodstrøm til musklene, noe som skyldes mangel på egen hånd for å sikre at blodet begynner å forbruke blod fra bassenget av det samme navnet på den vertebrale arterie, og er klinisk manifestert sirkulatorisk insuffisiens i vertebrobasilær vaskulære bassenget.

Krenkelse av blodsirkulasjon i bassenget i den indre halspulsåren (slag). Den indre halspulsåren kommer inn i hodeskallenes hulrom, ligger på siden av den tyrkiske salen og er delt inn i terminal grenene: den orbitale arterien, den fremre og den midtre cerebrale arterien.

Brudd på blodsirkulasjon i bassenget i den indre halspulsåren, med sikkerhet for kollateraliteter og tilstrekkelig arterielt trykk, forekommer ofte asymptomatisk. Klinisk er forstyrrelser i dette bassenget ofte forbigående og manifesterte hemiparese med overvekt i hånden, forbigående taleforstyrrelser, nedsatt følsomhet med dysestesier i form av nummenhet, etc. er notert. Særlig er den forbigående forstyrrelsen av det ipsilaterale øyet. Det er også mulige kombinasjoner av kliniske manifestasjoner som avhenger av prevalens og lokalisering av prosessen og manifesteres av forskjellige kombinasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget av arterier som danner en sirkel av Willis-celler på samme side.

Midtre cerebral arterie. Det er den største grenen av den indre halspulsåren (figur 3). Sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den midtre cerebrale arterien er de hyppigste. Dette er på grunn av det store området av hjernen som leverer blod til denne arterien: denne arterien, liggende i den Sylvian langs rennen, noe som gir grener forsyne convexital nesten hele overflaten av hjernen. Som et resultat inkluderer området blodforsyning av denne arterien projeksjonsmotor, følsomme områder av hjernen, samt hjerneområder som er ansvarlige for tale.

Fra den midtre cerebrale arterien i rette vinkler mot grener, blodtilførsel, subkortiske formasjoner av hjernen og indre kapsel.

Clinic sirkulatoriske forstyrrelser i den midtre cerebralarterie: overvinnelsen av den dominerende halvkule er merket kontralaterale hemiparesis (spesielt hendene og ansiktet), gemigipesteziya, i de tidlige dager er det en reduksjon i muskeltonus og sene reflekser, til tross for tilstedeværelsen av symptomer på Babinski. Mulig vasomotorisk og trofiske forstyrrelser, som er forbundet med en lesjon av de autonome fibre. Kanskje taleforstyrrelser, som manifesterer seg selv med et betydelig tap av en total afasi, andre forstyrrelser av høyere kortikale funksjoner kan vises agrafi, alexia, apraksi.

Med nederlaget på den ikke-dominerende halvkule, sammen med lignende motoriske og følsomme forstyrrelser (kontralateral hemiparesis, hemi-hemestesi) utvikler anosognosi en forstyrrelse i kroppsordningen. I rekonvalescensstadiet er den hemiplegiske gangen eller Wernicke-Mann-stillingen notert: "hånden spør, benmoren", som er knyttet til en bestemt fordeling av muskeltonen i de berørte lemmer. Samtidig er overkanten bøyd i albuen og leddleddene, børsten er punktert, fingrene blir komprimert i en knyttneve.

Anterior cerebral arterie. Nesten umiddelbart etter utslippet av den indre halsarterie, sender anterior cerebral arterie en gren forsyne den fremre commissure, transparente skillevegg del chiasma, ventromediale del av striatum, ventrale del av den indre kapselen (fig.4).

Hovedstammen av fremre cerebrale arterie er plassert på den mediale overflate av halvkuler av corpus callosum og forsyner corpus callosum, bortsett fra valsen (posterior cerebral arterie), den mediale overflate av frontpartiet og parietallappene av hjernen, og en del convexital overflate av frontpartiet og parietallappene, orbital området stolpe av frontal lober.

Nederlaget for den fremre cerebrale arterien er mindre vanlig enn sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den midtre cerebrale arterien. En spesiell egenskap er predominansen av parese i beinet med hemiplegi, dyspraksi i venstre arm, og også den såkalte frontalpsyken, griper fenomener.

Posterior cerebral arterie. Den vanligste posteriore cerebrale arterier er de terminale grener av den basilære arterien (figur 5). Ved hovedpulsåren, proksimale delen bakre cerebrale arterier tilføre blod til midthjernen, herunder den fremre halvdel av dekket aksel, lateral og medial geniculate legeme av thalamus, hippocampus, hovedstammen av den bakre cerebralarterie leverer den mediale og ventrale overflate av occipital og tidsmessige fliker.

Ved brudd av sirkulasjon i den bakre cerebralarterie, iskemi klinisk calcarine sulcus og tilstøtende kile og lingual Gyri. Dette resulterer i alvorlige tilfeller, til en total hemianopsi, ofte bevart macula syn, i mindre alvorlige tilfeller, mulige variasjoner (elementer) hemianopsi hvis sentrum er ganske vanlig, kan du utvikle visuell agnosia, alexia, agrafi.

Willis sirkel. Hjernearteriene skjema etter syklus av hjernen på grunn av den fremre kommunisere arterie (forbinder den fremre cerebral arterie) og to bakre kommuniserer arterie (koble midtre og bakre cerebral arterie, hver med sin egen side) (figur 6).

Som et resultat dannes en struktur kalt Willis-sirkelen. I forbindelse med det samme arterielle trykket i begge indre arterier er blodtilførselen til hver halvkule normal, separat, fra den tilsvarende arterien. Willis-sirkelen begynner å fungere annerledes i forholdene til den patologiske prosessen, når en forskjell i trykk vises. Et annet trekk ved blodtilførselen til hjernen: Selv om det er sammenhenger mellom de fremre, midtre og bakre hjernearteriene, er disse collaterals ikke tilstrekkelig til å kompensere for blodsirkulasjon i det berørte området (i området av fartøyet slått av). De hyppigste avvikene i Willis-sirkelen i form av hypoplasia, aplasi og fordobling av noen av dets fartøy (figur 7)

Nosologiske former for sirkulasjonsforstyrrelser. Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon. Den vanligste årsaken til forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon er emboli (kardiogen eller arteriell natur), sjelden er årsaken stenos av arteriene som leverer blod til hjernen. Klinikk for forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon: ofte klager pasienter om pre-patch tilstand.

Klinisk observeres symptomkomplekset, karakteristisk for cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser i karotid- eller vertebrobasilar vaskulært basseng. Typisk er varigheten av fokal nevrologisk symptomatologi 10-20 minutter. Diagnosen for en forbigående forringelse av hjernecirkulasjonen er gyldig dersom fokale nevrologiske symptomer regres innen 24 timer. Betydningen av forbigående cerebral sirkulasjon er veldig bra, da det ofte er en harbinger av en alvorlig hjerneskade (slag) og krever umiddelbar adekvat terapi.

Iskemisk slag / a>. Klassifisering: trombotisk, embolisk, hemodynamisk og lacunar slag.

Trombotisk slagtilfelle. Den vanligste årsaken er atherosklerose av blodårer som gir blodtilførsel til hjernen. Aterosklerotiske plakk dannes oftest på steder av fisjon av fartøy. Dannelsen av et atherosklerotisk plakk fremmer trombusdannelse i dette området, noe som fører til forstyrrelse av blodsirkulasjonen. De mest berørte er de såkalte områdene av tilstøtende blodtilførsel, hvor strekket oftest forekommer.

Det vanligste slaget oppstår i natt eller før morgenen, pasienten våkner med fokale nevrologiske symptomer. For iskemisk slag er preget av en gradvis utvikling, den såkalte trinnlignende progresjonen. I dette tilfellet er pasienten vanligvis bevisst. Generelle cerebrale symptomer utvikles med en betydelig utbredelse av lesjonen. Klinisk er det tegn på skader som er karakteristiske for det tilsvarende vaskulære bassenget (se ovenfor).

Emboli av cerebral fartøy. Den hyppigste årsaken til cerebral emboli er forskjellig overlegg på ventilenheten i det venstre hjertekammeret eller tilstedeværelse av tromber i hulrom i hjertet, som oftest i kombinasjon med forskjellige forstyrrelser i hjerterytmen (atrial arytmi ofte).

Den andre hyppigst forekommende grunn - den såkalte arterio-arteriell emboli oppstår når en aterosklerotisk plakk sårdannelse av arteriene, og aterosklerotisk masse årsaken emboli. Klinisk bilde: Stroke oppstår plutselig, pasienten mister bevisstheten, kan utvikle epileptisk anfall, utvikler vanligvis umiddelbart maksimal nevrologisk underskudd, progresjon av symptomer kan observeres i hemoragisk slag transformasjon ved utvikling av blødning i infarktsonen, eller på grunn av veksten av tromben i løpet av vaskulære lesjoner pool.

Hemodynamisk slag. Den utvikler seg med et fall i systemisk arteriell trykk, spesielt følsomt for denne personen med alvorlig stenose av store arterier. Med denne patologien utvikles slag i områder med tilstøtende blodtilførsel. Klinikken består av fokale nevrologiske symptomer og et klinisk bilde av sykdommen som forårsaket en blodtrykksfall.

Lacunar stroke. Dette slag kammer med størrelse opp til 1,5 cm., Karakterisert ved at den patologiske prosess utvikler seg i de små cerebrale arterier. Den vanligste årsaken er en mikroangiopati i hjernekarene i arteriell hypertensjon, de mest angrepne arterier som forsyner de subkortikale strukturer, som bestemmer det kliniske bildet av et begrenset nederlag. De mest vanlige varianter av lacunar slag: utvikling av en isolert motor defekt i form av hemiparesis, gemigipestezii isolert gemigipesteziya kombinasjon hemiparesis, dysartri kombinasjon med den svakhet av hånden, så vel som den variant av hemiparesis med nedsatt koordinasjon i disse ekstremiteter. Funksjoner av klinikken: ingen cerebrale symptomer, er det ingen fokale lesjoner av de høyere kortikale funksjoner.

Hemorragisk slag. Den vanligste formen for hemorragisk slag er parenkymal og subaraknoid blødning. Parenkymal blødning. Hovedårsaken til blødning i hjernevevet er en langvarig arteriell hypertensjon, hvor hypertensive angiopati utvikler seg med dannelsen av aneurysmer. Brudd på en aneurysm forårsaker dannelsen av et hematom, hvorav økning i volum manifesteres av progressive nevrologiske symptomer. De mest berørte fartøyene, blodforsyning, subkortiske formasjoner av hjernen. Klinisk bilde: fokale nevrologiske symptomer oppstår plutselig, ofte på grunn av høyt blodtrykk tall, ofte i løpet av dagen, ledsaget av alvorlige symptomer cerebrale (alvorlig hodepine, kvalme, oppkast), svekket bevissthet, meningeal syndrom.

Med økende hematom og hjerneødem utvikler forvridning syndrom hjerne prolaps substans foramen magnum, forskjøvet mediale temporale klipping i lillehjernen og galoppere kompresjon boringen. Den tidligste indikasjonen på en dislokasjon er mydriasis på siden av lesjonen. Skader og blødninger i hjernens ventrikler fører ofte til døden.

Subaraknoid blødning. Subarakoid blødning er ledsaget av et gjennombrudd av blod inn i subshell. Hovedårsaken er brukket av vaskulære aneurysmer, som oftest er lokalisert i Willis-sirkelens sfære, på steder med medfødt eller oppnådd deformasjon av vaskemuren. Rupturen av den unormale aneurysmveggen skjer under påvirkning av visse faktorer, hvorav hyppigst er arteriell hypertensjon. Funksjoner i klinisk bilde: ofte om noen dager begynner pasienten å bekymre seg for intens hodepine.

Hjernehinneblødning er manifestert plutselig, intens hodepine, noen ganger en følelse av "varme på baksiden av hodet", ofte med tap av bevissthet, oppkast, mulige brudd på oculomotor nerver. Også karakteristisk er meningeal syndromet, som kan manifestere ikke umiddelbart, men om noen få timer. Fokale nevrologiske symptomer. Dødeligheten er ganske høy, i de første dagene dør ca 10-15% av pasientene som følge av gjentatt blødning, angiospasm med utvikling av iskemisk slag, dislokasjonssyndrom.

Blodtilførsel til ryggmargen. Ryggmargen leveres fra tre vaskulære bassenger, betinget oppdelt i cervicothoracic, thoracic, lumbar thoracic (figur 8).

De øvre ryggmargssegmenter som strekker seg fra perfuserte vertebralarterier uparet fremre rygg arterie som løper langs den ventrale midtlinje av ryggmargen sporet, og to bakre spinale arterier - furer går ned dorsolateral ryggmargen i nærheten av røttene (dette refererer hovedsakelig til de øvre tre cervikale segmenter). Lavere divisjoner perfusert radikulære-segmental spinal arterier, som, avhengig av nivået, dannet av en rekke vaskulære senger. De er prdolzheniem fremre og to bakre spinale arterier, som danner anastomoser med hverandre.

Blodforsyningen til den midterste, nedre cervical og øvre thoracale ryggmargen utføres fra subklavier arteriesystemet (cervico-thoracic basin). De nedre delene (thoracic, lumbosacral basin) blir forsynt med blod fra interkostale og lumbal arterier som strekker seg fra aorta.

Cervical radicular 3 front-rygg-arterien i den øvre og midtre thorax 2-3, i den nedre thorax, lumbal og sakral spinalvirvel 1-3 (og ofte en av de mer enn de andre, og kalles det lumbale utvidelsen av arterien (arterien Adamkevicha )). Adamkevicha arterie følger vanligvis på vei til fremre spinal arterie høyre og venstre ryggraden L2.

Anterior (lumbar) danner sulkokomissuralnye arterie grener som strekker seg horisontalt gjennom den fremre midtåpningen og vifte ut å desintegrere terminale grener til den fremre lodding, krovosnabzhaya nesten all den grå materie og hvit substans omgivende kant, inkludert fremre pilarer (fig.9).

Andre grener av den fremre spinalarterien kalles konvolutter. Disse grener rundt ryggmargen, anastomose med de analoge grener av bakre ryggradsarterier, som resulterer i dannelsen av den såkalte vaskulære coronaen. En del av den vaskulære korona, som tilhører den fremre cerebrospinalarterien, forsyner den laterale og anterolaterale ledningen, blodet, de fleste pyramideveier. De bakre cerebrospinalarteriene forsyner blod til bakkordene og bakstykker av bakbenene.

Spinal stroke. Denne sykdommen er ganske sjelden. Årsakene til ryggsmerter inkluderer aterosklerose av aorta, som lagrer aorta-aneurisme, dvs. sykdommer i større fartøy, ryggmargenes egne arterier er svært sjeldne, noe som for eksempel er mulig med nevrosyphilis ledsaget av vaskulitt. Også ekstravasal komprimering er mulig med hvilken som helst volumetrisk prosess.

Som med utviklingen av cerebral iskemisk berøring, oppstår ryggmargsblodstrømforstyrrelser i områder med tilstøtende blodtilførsel. Kliniske egenskaper: Vanligvis forekommer spinal sirkulasjonsforstyrrelser i bassenget i den fremre spinalarterien, som bestemmer klinikken. intens smerte oppstår hyppig i ryggen, noen ganger utstrålende langs røtter, paraparese, bekken forstyrrelser av følsomhets lidelser - lide overfladisk følsomhet (påvise en tydelig grad av ødeleggelse), er det fortsatt intakt dyp (forsynes med blod fra den bakre ryggarterien).

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i bassenget i den bakre ryggraden er svært sjelden, klinisk er denne sykdommen manifestert av skaden på bakre kolonner i ryggmargen og bakbenet, og også pyramideveiene er delvis tatt. Klinikken observerer hypestesi eller anestesi under nivået av lesjonen, refleksforstyrrelser, spastisk parese.

Vaskulære misdannelser i ryggmargen (AV-shunts). Misdannelser er medfødte og forekommer ofte ikke klinisk i lang tid. Vaskulære misdannelser er oftest lokalisert i nedre thorax og øvre lumbale ryggmargen.

Sykdommen kan manifestere seg plutselig i form av subaraknoid blødning eller hematomyelia, muligens subakut, gradvis utbrudd. Klinikken består av lavere blandet paraparesis, som svarer til følsomme og bekkenforstyrrelser, noe som gjør at man kan skille denne sykdommen fra amyotrofisk lateralsklerose.

Angiodysgenetisk nekrotisk myelopati (Foa-Ala-Juanins sykdom). I patogenesen er det en atrofi av blodkar som leverer blod til ryggmargen, med infarkter som oftest er lokalisert i lumbale og nedre thoracale ryggmargen. Vanligvis er følgende kliniske bildet observert: paraplegi i nedre ekstremiteter, som utvikler subakutt, i begynnelsen er i naturen av spastisk, deretter erstattet svak paraparesis og muskelatrofi, følsomhet brudd også framover, siden nederlaget i overflaten og slutter med tap av alle typer følsomhet.

ENKANISK KONSULASJON NEUROLOGIST.

symptomer

Symptomatisk patologi er ikke tydelig uttrykt, og mangfoldet av symptomer gjør det vanskelig å diagnostisere hypoplasia i venstre vertebralarterie. Det er vanskelig å diagnostisere og det faktum at symptomene i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig. Imidlertid er alle symptomer avhengig av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Og forskjellene manifesteres avhengig av hvilke deler av hjernen som har mest.

Det hyppigste symptomet er hodepine. Varighet og intensitet av hodepine kan være påfallende forskjellige i hvert enkelt tilfelle. Ikke mindre ofte er det svimmelhet, som ikke har en synlig grunn for forekomst.

Dessuten kan ulike dysfunksjoner av kroppssamordning i rommet manifestere seg. Dette kan være et brudd på de nøyaktige bevegelsene eller forstyrrelsene i generell koordinering, noe som kan føre til fall. I tillegg kan det være brudd på motorfunksjonen i form av lammelse av visse deler av kroppen.

effekter

Siden tett oppdagelse av sykdommen oppstår ekstremt sjelden, og de fleste tilfeller av diagnose er tilfeldige, kan konsekvensene av hypoplasia i venstre vertebral arterien være trist. Med alderen blir patologi forbedret ved å aldre karene og innskuddene i dem. Derfor øker utviklingen av cerebral iskemisk berøring på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel.

De andre konsekvensene er ikke så kritiske, og i utgangspunktet bare redusere det komfortable livet. Disse inkluderer økt tretthet, selv fra mindre fysisk anstrengelse, konstant hodepine, noen ganger ganske sterk. Nedgangen i hørsel og synsstyrke med aldring er mye raskere.

behandling

Til tross for den kompenserende evnen til Willis-sirkelen gjennom årene, overholder kroppen ikke lenger patologien. Derfor, for å kompensere for mindre patologi, brukes legemiddelbehandling, som gjør det mulig å forbedre blodtilførselen til hjernen.

Behandling av hypoplasi i venstre vertebralarterie ved hjelp av medikamentterapi utføres ved bruk av vasodilatorer, nootropiske legemidler og legemidler som gjør at blod kan kondensere. Analgetika brukes til å avlaste manifesterende symptomer i form av hodepine.

I tilfelle av tilstrekkelig signifikant patologi, og umuligheten av å forbedre tilstanden ved hjelp av medisinbehandling, anbefales kirurgisk inngrep. Til dette formål utfører vaskulære kirurger stenose i vertebralarterien, som består i å sette stenten inn i det smalte lumen av fartøyet.

Generell informasjon

Hypoplasia av vertebrale arterier er en medfødt sykdom preget av deres utilstrekkelige utvikling. Lumen av fartøyet på stedet for innføring i benkanalen er betydelig innsnevret, på grunn av hva det er et brudd på blodtilførselen til hjernevævet.

Patologi kan være venstre, høyre eller dobbeltsidig, og oftest gjelder brudd på den høyre arterien - ifølge statistikken observeres dette fenomenet i hver tiende person i verden.

Årsaker og risikofaktorer

De vanligste risikofaktorene for sykdommen inkluderer intrauterin fosterutvikling anomalier som kan skyldes:

 • uterintrauma under graviditet;
 • forgiftning av moder- og barnets organisme på grunn av bruk av alkohol, narkotika, rusmidler, røyking, eksponering for kjemiske eller giftige stoffer og ioniserende stråling;
 • smittsomme sykdommer overført av en kvinne i løpet av barneperioden;
 • arvelig disposisjon.

Det totale fraværet av disse faktorene garanterer ikke fraværet av patologi, siden de nøyaktige grunnene til utviklingen ennå ikke er etablert. Over tid hypoplasi er forverret på grunn av lavere elastisitet av blodkar og avsetningen av kolesterol i dem, at den manglende utvikling av arteriene i betydelig grad akselererer forløpet av sykdommen.

Hva er forskjellen mellom rettidig hypoplasi og venstre sidet hypoplasi?

I høyre sidet hypoplasi, som forekommer hos pasienter oftere, er det ingen spesifikke symptomer eller alvorlige forskjeller.

Forskjellen mellom disse typer patologi er bare det samme arterier gir blodtilførsel til forskjellige deler av hjernen - henholdsvis, kan hypoplasi i vertebrale arteriene til høyre og venstre føre til forskjellige konsekvenser og komplikasjoner.

Fare og konsekvenser

Forstyrrelser forbundet med hypoplasi, ofte tilskrives andre vaskulære sykdommer, på grunn av hvilke diagnosen av patologi er betydelig komplisert. Ved tidlig behandling kan konsekvensene være forverring av synet, hørselen og arbeidet til det vestibulære apparatet, endringer i sammensetningen av blod og andre biologiske væsker, samt aterosklerose og trombose.

Symptomer og tegn

En defekt kan ikke gi symptomer i lang tid og manifesterer seg bare i voksen alder eller alderdom.

I ung alder tar funksjonene til vertebrale arterier på seg mer subtile grener, noe som gir en kompenserende effekt. men Gjennom årene begynner kroppens ressurser å være oppbrukt, og han kan ikke lenger kompensere for blodstrømssykdommer alene - I denne perioden har personen de første ubehagelige manifestasjonene av hypoplasia.

Generelle symptomer på patologi inkluderer:

 • hyppig og årsakssykdom;
 • brudd på funksjonene til det vestibulære apparatet;
 • svakhet og redusert effektivitet;
 • sløvhet og døsighet;
 • nummenhet og tap av følsomhet i lemmer (spesielt i fingrene);
 • forvrengt oppfatning av plass.

Over tid øker symptomene, og de som er knyttet til en defekt i høyre eller venstre arterie, kommer i forkant.

For eksempel, Hersidig hypoplasi manifesteres av en forstyrrelse i følelsesmessig bakgrunn: irritabilitet, hyppige humørsvingninger, sløvhet, tretthet og døsighet, som kan erstattes av søvnløshet. Personen blir meteozavisimym, kan føle seg som om i lang tid rullet på karusellen, snubler når han går og stadig støter til objekter.

grunnleggende Egenart av venstre sidet hypoplasi - Stagnasjon av blod i blodkar, på grunn av hvilke de vanlige symptomene på patologi er forbundet med alvorlig smerte i livmoderhalsen, samt en økning i blodtrykket.

Når skal jeg se en lege?

Behandling av hypoplasi av vertebrale arterier håndteres av en nevropatolog, som man umiddelbart må anvende etter utseendet av de første symptomene. Forsinkelse i dette tilfellet kan være ekstremt farlig, da tegn på hemodynamiske lidelser tyder på at kroppen ikke lenger kan kompensere for blodstrømssykdommer alene. Etter å ha lyttet til pasientklager og samle inn anamnese for å klargjøre diagnosen, bør legen foreskrive flere tester og studier.

diagnostikk

Identifisere hypoplasi i de tidlige stadiene av utviklingen er ekstremt vanskelig på grunn av mangel på karakteristiske symptomer og manifestasjoner. Det er tre hovedmetoder for å diagnostisere innsnevring av lumen i vertebrale arterier, som inkluderer:

 • Ultralyd undersøkelse av karene i hodet og nakken. Under prosedyren blir bildene av arterien festet ved hjelp av en ultralydsmaskin, etterfulgt av en analyse av typen, intensiteten og diameteren av blodstrømmen (en alvorlig feil er innsnevringen av diameteren av karene til 2 mm eller mindre).
 • Tomografi av hode og nakke. Ved hjelp av datamaskiner og magnetisk resonans-tomografi vurderes tilstanden til fartøy fylt med en spesiell kontrast substans.
 • angiografi. Røntgenundersøkelse, som avslører anomalier i strukturen i blodkar og vertebrale arterier.

behandling

Det finnes ingen metoder for spesifikk behandling av vertebral arteriell hypoplasi. Hvis sykdommen ikke gir kliniske symptomer og det oppdages ved et uhell under en forebyggende undersøkelse, spesialister Velg vanligvis observasjonstaktikk.

Pasienten anbefales å gi opp dårlige vaner, normalisere dagens regime og begrense arbeidstiden på datamaskinen. Pasienter er også vist treningsterapi, moderat trening og full søvn på anatomisk korrekte puter.

Hypoplasi har en egenart av forverring på vår og høst, så på dette tidspunktet bør man være spesielt oppmerksom på ens helse.

På scenen av utprøvde kliniske symptomer på hypoplasi av høyre eller venstre vertebral arterie, en konservativ behandling med vasodilatormedikamenter - de eliminerer ubehagelige fenomener og forbedrer pasientens livskvalitet. I tilfeller der det er risiko for blodpropp, er antistoffinntaket (medisiner som fortynner blodet) angitt.

I tillegg trenger du kurere samtidig sykdommer i livmoderhalsen (den vanligste av disse er osteokondrose), siden de kan forverre pasientens tilstand betydelig.

Hvis farmakologisk terapi ikke gir den forventede effekten, utveier leger til kirurgisk behandling av hypoplasi hos vertebrale arterier. Med en betydelig innsnevring av arterien og akutt forstyrrelse av blodstrømmen, var en operasjon rettet mot utvidelse av fartøyets lumen og installasjon av spesielle implantater (stenose av fartøy, angioplastikk).

Les Mer Om Fartøyene