Hypotensjon: årsaker til patologi og mekanismen for dens utvikling

Det normale systoliske blodtrykket til en person er lik indeksen på 120, og den diastoliske - til 80. Trykk, som har lavere indikatorer - er lavt. Så det er generelt akseptert over hele verden. Men russiske leger supplerer at behandlingen krever press hos menn, hvis nivå er mindre enn 100/60, og hos kvinner - mindre enn 95/60.

Forårsake fysiologiske hypotensjon er ganske ofte den mentale eller fysisk tretthet, emosjonelt stress, en ubalansert diett, en alvorlig mangel på vitaminer (spesielt A, B og E) og sporelementer. Sterkt trykkfall kan føre til forgiftning organisme giftige stoffer på grunn av allergiske reaksjoner.

Ofte blir hypotensjon observert hos pasienter som holder seg til en streng fasting eller diett, bruker medisinsk rensing av kroppen, reduserer vekten dramatisk. Lavt blodtrykk er en hyppig følgesvenn for gravide kvinner. Utviklingen av hypotensjon kan være forbundet med forandring av vær eller reise til land med kaldere eller varmere klima.

Hypotensjon oppstår hos mennesker asthenicheskogo kroppsbygning, men i dette tilfellet er det svært lite og derfor nesten ikke bringer pasientens ubehag.

Separat er det nødvendig å si om sekundær (symptomatisk) hypotensjon. Med henne er det vedvarende trykkfall, hvor helsetilstanden ikke normaliserer seg selv. I dette tilfellet er årsaken til hypotensjon alltid noen sykdom eller patologisk tilstand. Til de mest utbredte grunnene til utvikling av sekundær hypotensjon er det mulig å bære syndrom VSD (en vegetasjonsvaskulær dystoni).

I dette tilfellet pasienten på grunn av den nedpressede tilstand eller konstant tretthetsbrudd i nervesystemet som styrer driften av hjerte, blodkar og blodkarene. Ofte er denne tilstanden er et symptom på medfødt eller ervervet abnormaliteter i det kardiovaskulære system (for eksempel aterosklerose, hjertesvikt). Årsaken hypotensjon er akutte sykdommer i tynntarmen (særlig magesår), endokrine lidelser (hypotyroidisme, diabetes), kronisk leversykdom (hepatitt, cirrhose), revmatisk feber, anemi.

Svært ofte er blodtrykket lavt med osteokondrose, dislokasjon, subluxation, noe traume i ryggraden eller hodeskallen. Personer som tar medisiner eller ikke-medisinske legemidler som reduserer blodtrykk (hypertensjon, arytmi) kan klage på en alvorlig reduksjon i trykk.

I noen tilfeller kan hypotensjon indikere tilstedeværelse av en kronisk infeksiøs og inflammatorisk prosess i kroppen.

Det sies at uavhengig av årsaken til trykkfallet, er mekanismen av denne prosess alltid forbundet med hvilken som helst av fire faktorer: reduksjon av slag og minutt utstøting av hjertet og reduserer blodvolum, redusert motstand på perifere kar ved å senke deres tone og elastisitet (ortostatisk hypotensjon), en reduksjon i flyten av venøst ​​blod til hjertet.

Det er viktig å merke seg at selv om en hvilken som helst variasjon av hypotensjon hos en pasient kan observeres brudd på vaskulær regulering av høyere mekanismer - hypotalamus og hypofysen, så vel som feil i reguleringen av blodtrykket på renin-angiotensin-aldosteronsystemet og redusere kroppens følsomhet for adrenal hormoner (primært adrenalin og noradrenalin). Noen ganger hypotensjon utviklingsmekanismen skal fungere som normalt afferent og / eller efferente delen av refleks buer.

Arteriell hypotensjon: hva er det, varianter, symptomer

Mange pasienter ble diagnostisert med hypotensjon minst en gang i livet.

Hva er det, og hva er dets varianter - dette er det første spørsmålet som interesserer pasienter i dette tilfellet.

Siden hypotensjon kan forekomme i helt friske mennesker, er det et tegn på noen patologiske prosesser i kroppen eller være uavhengig nosologisk form, det er en klassifisering av arteriell hypotensjon.

Tradisjonelt er det delt inn i fysiologisk, symptomatisk (sekundær) eller patologisk (primær).

K fysiologisk hypotensjon Først av alt bør man inkludere en som er den fysiologiske normen for en bestemt person (for eksempel på grunn av en kropps kropp som er preget av undervekt). Adaptiv hypotensjon kan også tilskrives denne arten, som observeres hos mennesker som bor i et varmt klima eller høyt i fjellene. Fysiologisk er hypotonien av økt kondisjon, som oppstår hos idrettsutøvere under intensiv trening eller hos personer med tung fysisk arbeidskraft.

Patologisk hypotensjon regnes vanligvis som en uavhengig sykdom. Dette inkluderer ortostatisk hypotensjon av ukjent opprinnelse, samt nevropirkulatorisk hypotensjon. I begge disse tilfellene kan den patologiske prosessen være så svakt uttrykt og etter noen tid passere uavhengig, og har lyse symptomer karakterisert ved en langvarig, kronisk kurs.

Sekundær (symptomatisk) hypotensjon kan også ha akutt eller kronisk kurs. Akutt sekundær hypotensjon observeres under så alvorlige forhold som sjokk eller sammenbrudd. Sekundær hypotensjon er en hyppig følgesvenn av kroniske patologier av indre organer, VSD-syndrom og smittsomme prosesser, betennelse i galleblæren.

I den internasjonale klassifikasjonen av sykdommen (ICD-kode), refererer hypotensjon til "sirkulasjonssykdommer" og har koden I95. Ifølge denne hypotensjon ortostatisk er inndelt i (assosiert med en skarp endring i kroppsstilling) forårsaket av narkotika, og kronisk idiopatisk.

Nå er det klart hva slags hypotensjon eksisterer og hva det er. Og hva er symptomene for henne?

Tilstedeværelsen av hypotensjon kan bestemmes selv uten en prosedyre for måling av blodtrykk, fordi i dette tilfellet pleier pasienter å føle seg et komplekst av ubehagelige symptomer, blant annet:

 • nedgang i arbeidskapasitet, et konstant ønske om å sove, sløvhet, svakhet, apati;
 • funksjonsfeil i termoregulering (kald ekstremiteter i varmt vær eller svette, forekommer ved lav lufttemperatur, en liten økning i kroppstemperatur uten grunner);
 • økt følsomhet for endringer i værforhold
 • hyppig forekomst av stump smerte i templer eller panne;
 • svimmelhet (oppstår vanligvis med skarp forandring i kroppsstilling, med tilbøyeligheter);
 • akselerasjon av hjerteslag og funksjonsfeil i hjerterytmen;
 • hyppige humørsvingninger, tårer, utbrudd av aggresjon (vanligvis på grunn av høye lyder eller lyse lys);
 • søvnforstyrrelser;
 • en følelse av mangel på oksygen.

De fleste hypotoniske pasienter har slim og tørrhet i slimhinner, lepper og ansikter. De får sprøtt hår og negler, og musklene mister sin tone. Noen ganger kan hypotensjon føre til redusert kroppsvekt, en reduksjon i seksuell lyst hos menn og et brudd på menstruasjonssyklusen hos kvinner.

Ganske ofte samtidig som det er et brudd i fordøyelsessystemet, som er manifestert i form av kvalme, raping, flatulens, avføringsforstyrrelser, kolikk.

Separat er det nødvendig å si om manifestasjonene av akutt hypotensjon, hva er det og hva er symptomene sine? Dette forverring av kronisk arteriell hypotensjon, der pasienten i tillegg til standarden på dårlig helse alltid det er et tap av bevissthet eller svimmelhet oppstår. I dette tilfellet er det en plutselig forstyrrelse av vaskulær tone, det er en lidelse i hjerte- og respiratorisk aktivitet.

Dette skjer som regel i tunge eller varme rom. Hos kvinner kan eksacerbasjon av symptomer på hypotensjon oppstå under menstruasjon. På dette punktet blir pasientens ansikt svakt. Han hører en lyd i ørene hans, mørkner for øynene hans, pusten hans blir overfladisk, og musklene hans mister styrke. Pasienten legger seg gradvis på bakken og mister bevisstheten.

Etter førstehjelp kommer slike pasienter til en mer eller mindre normal tilstand, men svakhet og hodepine etter at det kan forstyrre dem i lang tid.

Arteriell hypotensjon: symptomer og årsaker hos barn, så vel som gravide kvinner

Det nyfødte har et trykknivå på 80/50, men når det vokser, øker det hele tiden. Ifølge statistikken lider ca 20% av barn på planeten av arteriell hypotensjon. Og hos barn i alderen 1-5 år er dette fenomenet ekstremt sjeldent. Skolebarn lider ofte av hypotensjon. Det er verdt å merke seg at hos jenter blir hypotensjon observert mye oftere enn hos gutter.

Hos barn, arteriell hypotensjon, symptomene og former som er de samme som hos voksne, kan ha flere andre årsaker.

Hypotensjon oppstår typisk i barn på grunn av genetisk predisposisjon, tung belastning, kostholdet ubalansert, noen av funksjonene av psyken (frykt for svikt i noe økt sårbarhet), hormonforstyr- nærvær i kroppen av kronisk områder med infeksjon.

Hypotensjon i babyen kan være et resultat av en alvorlig graviditet hos moren (fosterhypoksi, trussel om abort, levering før forfallsdato).

Ofte forekommer hypotensjon hos barn som har et ugunstig mikroklima i familien. De har vanligvis strenge foreldre som forhindrer barnet i å utvikle seg i den retningen han ønsker, og samtidig lærer han å være ansvarlig og pedantisk. Ofte blir hypotensjon observert hos barn hvis foreldre har økt angst, fordi det under alle omstendigheter blir overført.

Barn som lider av arteriell hypotensjon er voldelige, gråter, gjør dårlig i mentalt og fysisk arbeid. De er fraværende, dårlig husker informasjon, klager ofte på døsighet, svimmelhet, kvalme og i noen tilfeller - synkende syn. Disse barna har en vedvarende apati, som et resultat av at de begynner å miste venner og bli utsatte.

Det er verdt å si at hypotensjon hos barn ikke er et konstant strømningsmønster. Forverringene observeres 1-2 ganger i måneden. På denne tiden øker risikoen for besvimelse eller presyncope betydelig. De klager over blinkende fluer foran øynene, forverres søvn og appetitt. Jenter kan ha smerte i hjertet.

Å eliminere symptomene på hypotensjon hos barn er alltid en vanskelig oppgave, som må behandles på en omfattende måte. En viktig rolle i dette bør gis til familiepsykoterapi.

Det er også verdt å nevne om fysiologisk hypotensjon i svangerskapet, fordi dette er et svært vanlig fenomen. I dette tilfellet er årsaken til utviklingen av patologi et sterkt hopp i hormoner. De slapper av på musklene i hele kroppen og blodkarene, som et resultat av hvilket trykket avtar. Denne mekanismen reduserer uterusens tone, noe som er nødvendig for å unngå tidlig fødsel.

Som regel skjer det i begynnelsen eller midten av svangerskapet. Hvis i fremtiden graviditeten vil fortsette normalt, da vi nærmer oss leveransen, vil disse symptomene forsvinne gradvis. En annen grunn som det kan være en reduksjon i trykk - fremveksten av et andre sirkulasjonssystem - placenta.

Ganske hard hypotensjon oppstår hos kvinner, i hvem hun var tilstede og før graviditet, samt de pasientene som har funksjonsfeil i binyrene.

For å forbedre tilstanden bør en kvinne nekte å ta varme bad, unngå stressssituasjoner, samt fysiske og intellektuelle overbelastninger. I løpet av denne perioden er det viktig å ha mye hvile og være ute for å observere et terapeutisk diett.

Arteriell hypotensjon - hva er det? Symptomer og behandling

Hva er det - arteriell hypotensjon? Hypotensjon på gresk betyr bokstavelig talt en redusert tone, både muskuløs og i blodkar, noe som fører til lavt blodtrykk.

beskrivelse

Hvis vi snakker om hypotensjon i muskulaturen i blodårene, så kalles denne tilstanden vanligvis arteriell hypotensjon. Samtidig er det en vanlig reduksjon i blodtrykket med 20% og mer fra den normale verdien av 110/70 mm Hg. Art.

De viktigste tegn på hypotensjon: mørkere i øynene, generell svakhet i kroppen.

Den største fare for arteriell hypotensjon er oksygen sult av vev, organer og hjernen, fordi blodet sirkulerer veldig sakte, og ikke har tid til å levere næringsstoffer i tide.

Hypotensjon er mer en kvinnes sykdom. Det er også positive sider, folk som lider av denne sykdommen, lever i gjennomsnitt 15 år lenger enn en vanlig person. Fordi kronisk eller medfødt form ikke tillater utvikling av arteriosklerose av karene.

La oss se nærmere på hva det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling vil bli presentert nedenfor.

 • Akutt hypotensjon.
 • Arteriell hypotensjon (kronisk).
 • Primær kronisk hypotensjon.
 • Kronisk hypotensjon (sekundær).

Akutt hypotensjon er svært farlig, da det er forbundet med en kraftig trykkfall, og dermed reduserer oksygenforsyningen til hjernen, noe som kan forårsake et slag. Et sterkt trykkfall krever medisiner.

Årsakene til akutt arteriell hypotensjon: forgiftning, stort blodtap, infeksjon, sepsis, dehydrering.

Kronisk arteriell hypotensjon - hva er det?

Den kroniske formen for hypotensjon kalles fysiologisk, siden den følger med en person gjennom hele sitt liv. Vanligvis møtes det av innbyggerne i høylandet, tropene, idrettsutøvere. Det er tilpasningen av kroppen til en bestemt livsstil. I slike tilfeller anses arteriell hypotensjon ikke som en sykdom.

Den største faren ligger i hypotensjon i alderen, da risikoen for iskemisk berøring øker.

Hypotensjon (ICD10 I95) i den kroniske formen fungerer ofte ikke den beste måten for unge mennesker, altså. A. Med hensyn til permanent tap av styrke kan ikke være produktiv, og derfor vanskelig å oppnå fremgang på karrierestigen.

Essensiell hypotensjon (primær) er referert til som en sykdom. Som det oppstår, er det ikke kjent for tiden, men de fleste leger er tilbøyelige til at denne sykdommen utvikler seg på grunn av langvarig overbelastning eller stress.

Sekundær hypotensjon er en bivirkning av andre sykdommer, inkludert cervikal osteokondrose, arytmi, sirkulasjonsforstyrrelser, diabetes, GI sykdommer.

I medisinske referanse bøker, er ortostatisk hypotensjon også skilt. I dette tilfellet er vanligvis hypotensjon midlertidig og vises med en skarp stigning etter å ha sittet på hans hakk eller ligge på sengen. Slike arteriell hypotensjon hos barn er mer sannsynlig. Dette syndromet følger med mange nevrologiske og somatiske sykdommer. Når en horisontal posisjon tas fra den vertikale posisjonen, begynner blodet å samle seg i lemene på lemmer og organene som befinner seg i den nedre delen av kroppen under tyngdekraften. Som et resultat blir volumet av blod som vender tilbake til hjertet mindre, dette fører til en blodtrykksfall.

Årsaker til lavt blodtrykk

De patologiske årsakene til vedvarende senking av blodtrykket kan være forskjellige faktorer, noe som kan være svært vanskelig å etablere. Dermed utvikles primær hypotensjon.

Tilstedeværelsen av dette skjemaet forklarer:

 • arvelig predisposition;
 • egenskaper av grunnloven (asteni);
 • ugunstig løpet av graviditet og fødsel;
 • puberteten;
 • pasientens karakter (hypokondrier, depresjon, negativ holdning til livet);
 • sosiale faktorer (stress, forstyrrelse av den daglige rutinen, tretthet, nedsatt fysisk aktivitet).

La oss prøve å finne ut hva som kan provosere arteriell hypotensjon hos voksne.

 1. Sykdommer i sirkulasjonssystemet: hjertearytmi.
 2. Gastrointestinale sykdommer: forgiftning, magesår.
 3. Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 4. Avitaminose, mangel på vitaminer C, E.
 5. Neurology. Depresjon, mental tretthet, kronisk tretthet.
 6. Noen andre sykdommer: ryggraden i ryggmargen eller hjernen, sepsis, allergiske reaksjoner, hepatitt, osteokondrose i livmoderhalsen.
 7. Tilpasning av organismen til nye klimatiske forhold: kulde, fuktighet, høylandet.
 8. Tilpasning til belastninger. Hos idrettsutøvere er hypotensjon en beskyttende reaksjon mot overbelastning for å redusere rytmen til hjerterytmen.
 9. Graviditet. Den senkende tonen i fartøyene i denne perioden fører også til hypertensjon.
 10. Arvelighet.

Årsakene til arteriell hypotensjon er viktig å avgjøre i tide.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Hva er det og hvordan å definere det?

Hovedtegnet er at blodtrykket er under 90/60 mm Hg. Art.

Andre attributter inkluderer:

 • tretthet, svakhet;
 • døsighet, morgennedbrytning;
 • blek hud, mørke sirkler under øynene;
 • hyppig svimmelhet;
 • besvimelse;
 • hodepine;
 • ringer i ørene, støy;
 • irritabilitet på grunn av umuligheten av å oppleve innkommende informasjon;
 • hjertesmerter;
 • dårlig toleranse for eventuelle endringer: varme, kulde, fuktighet, økt fysisk anstrengelse;
 • fravær, manglende evne til å behandle en stor mengde informasjon;
 • ubegrenset menstruasjonssyklus;
 • brudd på potens;
 • kjøling av lemmer (føtter, hender);
 • kald svette på håndflatene og føttene;
 • bevegelsessykdom;
 • hyppig kvalme, sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • gjenspeiler på grunn av mangel på oksygen i organer og vev.

Det er hva arteriell hypotensjon er. Symptomene er ganske ubehagelige og kan manifesteres på alle forskjellige måter.

Komplikasjoner av hypotensjon

I noen form for hypotensjon, bør spesiell oppmerksomhet til ens tilstand betales til gravide, fordi mangel på oksygen i blodet kan føre til dårlig føtal vekst eller feil dannelse av organer og lemmer.

Sjelden med feil eller selvmediert hypotensjon, kan denne sykdommen gå til hypertensjon (hypertensjon), og allerede tilbake for å returnere den primære tilstanden vil være ekstremt vanskelig.

Ved akutt arteriell hypotensjon kan en persons puls svekkes, noe som fører til besvimelse. Hvis du vet at en person har hypotensjon, føler han seg dårlig og har ikke noe press, så før ambulansen kommer, må du sette pasienten i horisontal stilling, åpne vinduene.

Den mest alvorlige komplikasjonen av hypotensjon er et slag eller et hjerteinfarkt, noe som fører til et dødelig utfall.

Arteriell hypertensjon og hypotensjon kan forandre hverandre.

diagnostikk

Det finnes følgende metoder for å diagnostisere arteriell hypotensjon:

 • primær undersøkelse, pasientintervju, identifisering av årsaken til sykdommen;
 • definisjon, arvelig hypotensjon eller ervervet;
 • daglig analyse av blodtrykk;
 • pasientens retning på EKG;
 • Doppler ekkokardiografi.

behandling

Behandling av hypotensjon - dette er et komplekst kompleks, inkludert blant annet korreksjon av livsstil med minimal bruk av medisiner for å opprettholde tonen i blodårene. Hvis imidlertid hypotensjon er en konsekvens av en eller annen sykdom, forsøker de å eliminere årsaken, dvs. den primære sykdommen.

Livsstilsendringer inkluderer:

 • fast arbeidsdag med en stabil hviletid
 • lagt ned for å gjenopprette søvn;
 • riktig ernæring;
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • treningsbehandling;
 • å være ute i parken;
 • herding eller kontrastdusj.

Trinn 1: Arbeid / fritid. Å gi en klar rytme av forholdet mellom arbeidsdag og hvile er grunnlaget for behandling av hypotensjon. Hvis kroppen er i konstant stress, er tretthet en belastning på hjertet, blodet og nervesystemet. Hvis du ikke gjenoppretter styrken din under søvn eller hvile, vil organismen sakte ut, og følgelig reduseres motstanden mot ulike sykdommer.

Trinn 2: Fullfør søvn. Problemet med hypotensive stoffer er at de ikke har nok 6-8 timer å gjenopprette, for dem er normen 10-11 timer, spesielt hvis lavsesongen eller lavt atmosfærisk trykk. Etter å ha våknet, bør du ikke hoppe ut av sengen, du må ligge ned i noen minutter, strekke seg og sitte i noen minutter på kanten av sengen. I denne rekkefølgen er det ingen skarpe trykkfall, så det er mulig å unngå svimmelhet, mørke i øynene.

Trinn 3: Tidlig å spise. Bør være 3-5 ganger minimum porsjon. Før du går i seng, er det uønsket å spise. Det er nødvendig å spise mat som er rik på vitamin C, E og gruppe B, kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Personer med arteriell hypotensjon anbefales til og med å bruke krydret, krydret, salt mat. Spesielt anbefalt salt, gjær, kaffe, sterk te, hund rose, dogwood, sitrus.

Dette gjelder også for ortostatisk arteriell hypotensjon.

Trinn 4: Unngå dårlige vaner. Nikotinavhengighet og alkohol forverrer ytterligere situasjonen, svekker veggene i blodårene.

Trinn 5: Fysioterapi øvelser med moderat belastning. Forbedrer kroppens metabolisme, noe som letter rask fjerning av alle slaggene. I tillegg tilføres oksygen til organene i store mengder, forbedrer arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet.

Anbefalt morgenøvelse, jogging, helst om kvelden, svømming uten belastning, turgåing, idrettsspill, sykkel i skogsparken.

Trinn 6 og 7: Langsom gange og herding av kroppen er de beste tiltakene for å bekjempe arteriell hypotensjon. De styrker blodkarens vegger og beskytter kroppen mot miljøets effekter og ulike bakterier og virus.

Du må fortsatt være i stand til å ordentlig temperere. Til å begynne med - en kontrastdusj som slutter med varmt vann. Deretter kan du legge til morgendousinger med isvann sammen med hodet, dette inkluderer en badstue og en badstue. Temperaturforskjellen skal ikke overstige 20 grader, ellers kan det forekomme slag.

medisinering

Leger foreskrevet for hypotensjon (ICD10 I95) «Kofetamin", "Tsitramon" dersom nedgangen er ledsaget av hodepine og tinnitus "Saparal", "Askafen".

Den optimale dosen koffein er 0,2 g / dag. I tilfelle av overdose kan reverseringsprosessen oppstå - dårlig søvn, angst, hjertebanken, hyppig vannlating.

Nootropiske legemidler brukes i tilfelle nedsatt hukommelse, reduksjon av mental kapasitet. De reduserer behovet for celler og vev i oksygen, og gjenoppretter alle vitale prosesser for normal funksjon av hjernen og kroppen som en helhet. Disse stoffene inkluderer "Tanakan", "Caviton", "Nicoroglin", "Nootropil".

Med mangel på oksygen blir hjernen konsumert med "Glycine", "Citrullin". Med en mangel på aminosyrer og proteiner, er "Cerebrosyl" foreskrevet.

Behandling av arteriell hypotensjon hjemme

 • Kaffe med honning og sitron. Jeg må si med en gang at dette ikke er en drink. Det vil være nødvendig å ta 50 gram gristed stekt kaffe, 500 gram honning, klemme saften av en sitron for hånd. Bland godt sammen. Spis 1 ts 2 timer etter å ha spist. Oppbevares i kjøleskapet.
 • Kinesisk schisandra Tinktur, til forberedelse som du trenger et glass Schizandra frukt. Det må knuses og helles med vodka i et forhold på 1:10. Insister i lukkede beholdere på et mørkt, kjølig sted i to uker. Det tas 30 minutter før måltider fra 25-40 dråper med en spiseskje kaldt vann.
 • Roten til ingefær. Til salgs er det både et pulver av ingefær og røtter. Selvfølgelig er pulveret mye mer praktisk, men det er forberedt ved hjelp av kjemiske reagenser, så det er bedre å gni roten til ingefæren selv. Det vil ta en teskje for 1 glass sterk søt te. Det tas 3 ganger om dagen i en uke.
 • Gullrot (rhodiola rosea). Det er et gratis salg i et apotek. Det tar et ekstrakt på 5-10 dråper oppløst i kaldt vann 15 minutter før måltider. Kurset er 10-20 dager avhengig av helsetilstanden.

Det er det det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling er ofte sammenhengende.

konklusjon

Patologi kan være både medfødt og oppkjøpt. Når medfødt behov for å kontinuerlig overvåke deres tilstand, for å ha med seg nødvendige medisiner, t. Til. For hypotensjon hjernen, trenger organer og vev ikke får nok oksygen, så hvis tiden ikke lindre symptomene, kan det være en hjerne slag. Med den oppnådde hypotensjonen må du først identifisere årsakene til denne sykdommen og eliminere dem, kanskje fullstendig endre livsstilen din. Også, hypotensjon kan være et sekundært symptom på en sykdom. Du bør konsultere legen din for å finne ut årsakene og foreskrive riktig behandling, fordi selvmedisinering kan føre til hypertensjon, som da ikke kan helbredes. Vi undersøkte hva det er - arteriell hypotensjon.

Arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon - en vedvarende regulær eller senke blodtrykket under 100/60 mm. Hg. Art. Hypotensjon forekommer med svimmelhet, forbigående synsforstyrrelser, tretthet, søvnighet, tendens til besvimelse, brudd av termoregulering, og så videre. D. Diagnose av arteriell hypotensjon er basert på å bestemme nivået av blodtrykket (i vol. H. BP-overvåking), undersøkelse av hjerte, endokrine og nervesystem (EKG, ekkokardiografi, EEG, blod kjemi og andre.). Ved behandling av hypotensjon brukt ikke-medikament (terapi, massasje, hydroterapi, FTL, akupunktur, aromaterapi) og medikament (urte adaptogens cerebroprotectors, nootropiske medikamenter, beroligende midler) metoder.

Arteriell hypotensjon

Hypotensjon (hypotensjon) - lavt blodtrykk syndrom karakterisert ved vedvarende indeksene for systolisk (øvre) trykk mindre enn 100 mm Hg og det diastoliske (lavere) - mindre enn 60 mm Hg Arteriell hypotensjon er mer sannsynlig å påvirke unge kvinner og ungdom. På eldre aldre, på bakgrunn av vaskulær aterosklerose, oppstår aterosklerotisk arteriell hypotensjon på grunn av tap av vaskulær tone på grunn av aterosklerotiske forandringer.

På grunn av multifaktorutviklingen av denne tilstanden er arteriell hypotensjon gjenstand for studier av kardiologi, nevrologi, endokrinologi og andre kliniske disipliner.

Klassifisering av arteriell hypotensjon

På grunn av at arteriell hypotensjon kan forekomme hos raske individer, følger med ulike sykdommer eller er en uavhengig nosologisk form, brukes en enhetlig klassifisering av hypotoniske tilstander. Det skiller mellom fysiologisk, patologisk (primær) og symptomatisk (sekundær) arteriell hypotensjon.

For opsjoner fysiologisk hypotensjon omfatter hypotensjon som en individuell hastighet (som har en arvelig konstitusjonell tegn), adaptiv kompenserende hypotensjon (innbyggerne i høyfjellet, tropiske og subtropiske) og hypotensjon økt egnethet (vanlig blant idrettsutøvere).

Patologisk primære arteriell hypotensjon som en selvstendig sykdom, omfatter tilfeller idiopatisk hypotensjon og ortostatisk hypotensjon neurocirculatory ustabil med vendbar strømning eller vedvarende symptomer (hypotensjon).

Blant symptomatisk (sekundær) undersøker akutt arteriell hypotensjon (i løpet av kollaps, sjokk), og kroniske former resulterende organiske patologi av kardiovaskulære, nervøs, endokrine system, hematologiske sykdommer, rus etc.

Årsaker til arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon bør betraktes som en multifaktoriell tilstand, noe som reflekterer reduksjonen i blodtrykket i arteriesystemet under ulike fysiologiske og patologiske forhold. Årsaken til primær arteriell hypotensjon i 80% av tilfellene er nevrologisk dystoni. I henhold til gjeldende teorier, er den primære hypotensjon en spesiell form for nevrose vasomotoriske sentre i hjernen, hvor utviklingen av en ledende rolle for stress og langvarig stressituasjoner. Umiddelbare produserende årsaker kan være psykologisk traumer, kronisk tretthet og søvnmangel, depresjon.

Den sekundære hypotensjon er et symptom på andre eksisterende sykdommer: anemi, magesår, dumping-syndrom, hypotyroidisme, kardiomyopati, myokarditt, arytmi, diabetisk nevropati, cervical osteoartritt, tumorer, smittsomme sykdommer, hjertesvikt og andre.

Akutt hypotensjon kan oppstå samtidig massive blodtap, dehydrering, traumer, forgiftning, anafylaktisk sjokk, alvorlig forstyrrelse av hjertet som trigger hypotensive refleks. I disse tilfellene utvikles arteriell hypotensjon på kort tid (fra flere minutter til timer) og medfører utprøvde brudd på blodtilførselen til de indre organene. Kronisk arteriell hypotensjon har en tendens til å bli forlenget; Organismen er således tilpasset det senkede trykk, som et resultat av hvilke de uttrykte symptomene på en sirkulasjonsforstyrrelse er fraværende.

Arteriell hypotensjon kan også utvikle seg mot bakgrunnen av mangel på vitaminer B, C, E; Overholdelse av diett, overdose av medisiner, for eksempel ved behandling av hypertensjon. Fysiologisk hypotensjon kan forekomme hos friske personer med en genetisk predisposisjon for lavt blodtrykk, i trente idrettsutøvere, mens tilpasning til brå endringer i vær- og klimaforhold.

Patogenese av arteriell hypotensjon

Til tross for overflod av mulige årsaker, kan utviklingsmekanismen for arteriell hypotensjon være forbundet med fire hovedfaktorer: en reduksjon i minutt og sjokkkardiale utganger; reduksjon av BCC; redusert motstand av perifere fartøyer; en nedgang i venøs tilførsel av blod til hjertet.

Å redusere slag og minuttvolumet er funnet med alvorlig myokardial dysfunksjon under myokardialt, hjerteinfarkt, alvorlige arytmier overdose betablokkere, etc. D. redusert tone og perifere resistens kar (hovedsakelig arterioler og precapillaries) fører til utvikling av hypotensjon under kollaps toksisk eller smittsom natur, anafylaktisk sjokk. Hypotensjon som en følge av reduksjonen finner sted ved den ytre bcc (gastrointestinal) eller indre blødninger (for apopleksi eggstokk, milt ruptur, aorta-aneurisme brudd, og andre.). Rask evakuering eksudat med massive ascites eller pleuritt kan forårsake arteriell hypotensjon på grunn av reduksjon i venøse retur til hjertet, så mye av bcc er forsinket i de minste fartøyene.

Ved forskjellige former for hypotensjon kan detekteres brudd vaskulær regulering høyere autonome sentre, redusert blodtrykk Reguleringen av renin-angiotensin-aldosteronsystemet, vaskulær lidelse reseptor følsomhet overfor katekolaminer, forstyrrelser av afferente og efferente baroreflex bue porsjon.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon gir i de fleste tilfeller ikke en person et spesielt ubehag. Den akutte formen av hypotensjon forekommer med alvorlig oksygenmangel av hjernevev, og derfor utvikler symptomer som svimmelhet, forbigående uklart syn, ustadige gangart, bleke hud, besvimelse.

Med kronisk sekundær arteriell hypotensjon kommer symptomene på den underliggende sykdommen frem. I tillegg har pasienter svakhet, sløvhet, døsighet, tretthet, hodepine, emosjonell labilitet, svekket hukommelse, forstyrrelser i termoregulering, svette føtter og hender, og takykardi. Et forlenget løpet av arteriell hypotensjon forårsaker menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og styrke hos menn.

Ved ortostatisk arteriell hypotensjon utvikles det på grunn av endring i kroppens stilling fra horisontal til vertikal, forbetinget tilstand. Med arteriell hypotensjon kan vegetative kriser, vanligvis av vagoinsulær natur, forekomme. Slike anfall oppstår med adynamia, hypotermi, rikelig svette, bradykardi, blodtrykksfall inntil synkope, magesmerter, kvalme, oppkast, pustebesvær på grunn av krampe i strupehodet.

Diagnose av arteriell hypotensjon

I diagnoseprosessen er det viktig ikke bare å fastslå faktum av tilstedeværelsen av arteriell hypotensjon, men også for å finne ut årsakene til at den er forårsaket. For å riktig vurdere blodtrykket, krever en tredobbelt måling av blodtrykk med et intervall på 3-5 minutter. Daglig overvåking av blodtrykk gjør det mulig å bestemme svingninger i størrelsen og den daglige rytmen av blodtrykk.

For å utelukke eller bekrefte sekundær arteriell hypotensjon er en omfattende undersøkelse av tilstanden til kardiovaskulære, endokrine og nervesystemer nødvendig. For dette formål studert biokjemiske blodparametre (elektrolytter, glukose, kolesterol og lipid fraksjoner), blir EKG utføres (ved hvile og ved fysisk test), postural test, ekkokardiogram elektroencefalografi og t. D.

For å fastslå behovet for mer grundig undersøkelse, bør pasienter med arteriell hypotensjon konsulteres av en kardiolog, nevrolog, økolog, endokrinolog.

Behandling av arteriell hypotensjon

Til behandling av arteriell hypotensjon fortsetter bare etter en etablering av den eksakte grunnen til depresjon av en BP. Med sekundær symptomatisk hypotensjon vil hovedsykdommen være gjenstand for eksponering. Arteriell hypotensjon av nevrogengetativ genese krever først og fremst korreksjon av vegetativ ubalanse ved bruk av medisinske og ikke-medisinske metoder.

Komplekset av medisinske og fritidsaktiviteter kan omfatte normalisering av dagens regime og ernæring, ulike muligheter for psykoterapi; massasje av nakke og krage sone, aromaterapi massasje; hydroterapi (skotsk dusj, sirkulær dusj, Vichy dusj, hydromassasje, aromatiske og mineralske bad); akupunktur, fysioterapi (elektroforese på kraftsonen, elektroslange); aromaterapi, aeroionoterapi, treningsbehandling.

Medikamentbehandlingen foregår hypotensjon preparater av ulike grupper: vegetabilske adaptogens (Schisandra skjær, aralia, ginseng); kolinolytika, cerebroprotektorer (cinnarizin, vinpocetin); nootropic drugs (glycin, pyracetam); antioksidanter og vitaminer (ravsyre, vitaminer A, B, E); antidepressiva og beroligende midler. Ved akutt hypotensjon for hurtig å øke og stabilisere blodtrykket innført kardiotoniske og vasokonstriktorer (fenylefrin, dopamin), glukokortikoider, båret saltvannsinfusjon og kolloidale oppløsninger.

Forebygging av arteriell hypotensjon

De generelle prinsippene for forebygging av primær arteriell hypotensjon er redusert for å observere dagens regime, opprettholde en sunn og aktiv livsstil, spille sport (svømming, gåing, gymnastikk), ernæring, utestenging av stress. Nyttige prosedyrer som styrker fartøyene (kontrastdusj, herding, massasje).

Forebygging av sekundær arteriell hypotensjon er forebygging av endokrine, nevrologiske, kardiovaskulære sykdommer. Pasienter med arteriell hypotensjon anbefales kontinuerlig overvåking av blodtrykksnivå, regelmessig overvåking av kardiolog.

Hva er arteriell hypotensjon, dets årsaker, symptomer og behandling

Lavt blodtrykk, hvilke leger kaller arteriell hypotensjon, kan virke som et symptom som følger med ulike sykdommer. Også denne tilstanden kan betraktes som en uavhengig patologi, provosert av visse faktorer. Nedenfor vil vi vurdere hva som er arteriell hypotensjon, årsakene til utviklingen, de viktigste symptomene, behandlingen, mulige komplikasjoner.

Begrepet arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon er en vanlig patologisk tilstand, som manifesteres av en vanlig, vedvarende indikator på en tonometer under 100/60 mm. Hg. Art. Denne sykdommen kan utvikles hos mennesker i ulike aldre, fra babyer til eldre mennesker. I ICD-10 av denne patologien ble kode I 95 tilordnet.

Viktig: Eksperter tilordner arteriell hypotensjon til kategorien av poly-tyologiske sykdommer. Dette betyr at lavt blodtrykk kan utvikles under samtidig eksponering for ulike faktorer (fysiologisk, patologisk).

Symptomatologien i denne patologien er ganske spesifikk. I de fleste tilfeller er denne tilstanden ledsaget av alvorlig svimmelhet, synshår, bevisstløshet, konstant døsighet. For å gjøre en nøyaktig diagnose er det nødvendig å foreta daglig overvåkning av blodtrykket.

Klassifisering og skjemaer

Sykdommen kan forekomme i slike former:

 • skarp. Denne form for patologi er farlig og utvikler på grunn av anafylaktisk reaksjon, forgiftning, hjertesvikt, alvorlig blodtap. Utviklingen av denne tilstanden skjer på bare noen få minutter, det er ledsaget av et brudd på blodstrømmen;
 • kronisk. Utviklingen av dette skjemaet er gradvis, alle kroppens systemer reagerer ikke kraftig på en reduksjon i trykk. Over en lang periode av sykdomsforløpet har de allerede tilpasset seg en konstant reduksjon av blodtrykket. Ofte observeres kronisk hypotensjon hos mennesker som lever under ugunstige klimatiske forhold (nord, tropene). Også leger diagnostiserer denne sykdomsformen i idrettsutøvere. Dette skyldes det faktum at på grunn av store belastninger er det en restrukturering av kroppen (hjertemuskelen er mindre sannsynlig å kontrakt, noe som skyldes hypotensjon).

Gitt den etiologiske faktoren, er det vanlig å identifisere slike former for hypotensjon:

 • fysiologisk;
 • primære;
 • sekundær (symptomatisk).

Den fysiologiske formen er pasientens genetiske predisponering, profesjonell sport. Det er også observert i innbyggerne i subtropene, høylandet.

Primær hypotensjon betraktes som en uavhengig sykdom. Ifølge eksperter har pasienten i nesten alle tilfeller neurosirkulasjonsdystoni (VSD). Denne typen sykdom utvikler seg på grunn av alvorlig stress, konstant tretthet, søvnmangel, psykisk traumer, sjokk og bruk av medisiner.

Sekundær hypotensjon vises som et symptom på en annen patologi. Spesialister har gitt en liste over sykdommer der et redusert trykk kan observeres:

 • magesår
 • hjertesvikt;
 • svulster;
 • infeksjon;
 • osteokondrose av livmoderhalsen;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen.

En mer komplett liste er gitt i avsnittet om årsakene til redusert trykk.

Som en egen type hypotensjon, vurderer leger ortostatisk hypertensjon (postural), som oppstår når en person endres bratt og beveger seg til en vertikal stilling fra den horisontale. Vanligvis er det av moderat alvorlighetsgrad og varer ikke lenge.

årsaker

Lavt trykk kan oppstå under samtidig påvirkning av flere faktorer. Provoke hypotensjon kan:

 • neurokirkulatorisk (vegeto-vaskulær) dystoni (denne tilstanden i nesten 80% av tilfellene fører til redusert blodtrykk);
 • Overholdelse av en streng diett, et fullstendig nektet å spise;
 • psykologisk traumer;
 • hypovitaminose (oftest en reduksjon i trykk provoserer mangel på vitaminer C, B, E).

Separate lister bør betraktes som patologiske og ikke-patologiske årsaker til lavt blodtrykk.

Patologiske grunner er:

 • infeksjon;
 • hjertesykdom;
 • blødning;
 • nevrologiske sykdommer;
 • tar visse medisiner (smertestillende midler, antidepressiva).

Til ikke-patologiske årsaker til redusert trykk inkluderer:

 • alder;
 • nærvær av feber;
 • Overholdelse av sengen hviler lenge.
 • spiller sport;
 • graviditet;
 • Overgang fra liggende til stående stilling.

Årsakene til sekundær arteriell hypotensjon er mye større. De er representert ved slike patologiske forhold:

 • anemi,
 • dumping syndrom;
 • massiv blødning;
 • magesår;
 • kardiovaskulære patologier (kardiomyopati, arytmi, myokarditt);
 • hypotyreose;
 • diabetes mellitus;
 • levercirrhose, kronisk hepatitt;
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • bukspyttkjertel sykdom;
 • ryggmargenskade;
 • ondartede, godartede neoplasmer;
 • allergiske reaksjoner;
 • metabolske sykdommer;
 • sepsis;
 • dehydrering, akutt forgiftning;
 • Guillain-Barre syndrom, Parkinsons sykdom;
 • trombocytopenisk purpura;
 • anafylaktisk sjokk;
 • indre blødning.

Symptomer på hypertensjon

Hypotensjon arteriell kan ha et ganske variert klinisk bilde, som avhenger av arten av sykdomsforløpet. Hypotensjon av et fysiologisk utseende oppstår ofte uten noen forskjellige tegn. Pasienten føler nesten ingen ubehag.

Hvis akutt form for hypotensjon utvikles, har pasienten slike symptomer:

 • skinn av huden;
 • ustansighet av gang
 • alvorlig svimmelhet (hyppige anfall);
 • angst;
 • svimmel tilstand
 • irritabilitet;
 • økt meteosensitivitet;
 • brudd på synsstyrken (ubetydelig kortsiktig).

I kronisk form av arteriell hypotensjon har pasienten følgende symptomer:

 • minneverdigelse;
 • svakhet, tretthet;
 • emosjonell ustabilitet;
 • forstyrrelse av termoregulering;
 • hyppig hodepine (smerte syndrom føltes i fronto-parietal, frontotemporal område);
 • vedvarende døsighet;
 • økt svette (spesielt merkbar i håndflaten, føttene);
 • midlertidig impotens;
 • smerte i hjertet;
 • brudd på menstruasjonssyklusen;
 • økt følsomhet for støy, lys.

For å utvikle den ortostatiske formen for arteriell hypotensjon, er følgende symptomer indikert:

 • svimmelhet (før tap av bevissthet, det kan være støy i ørene, "skumle" for øynene, alvorlig svakhet);
 • endring i hjertefrekvensen;
 • kortpustethet;
 • angrep av kvalme, selskap;
 • nedgangen av styrker;
 • alvorlig smerte i magen;
 • tilbøyelighet til bevegelsessykdom i transport;
 • økt svette;
 • hyppig gjengivelse;
 • rikelig gassing;
 • belching med luft;
 • en ubevisst tilstand.

Sykdommer hos barn og gravide

Legene tror at predisponering til sykdommen er dannet i fosteret med visse brudd under graviditeten. Vanligvis blir tegn på hypotensjon observert hos barn i tenårene på grunn av:

 • konstant overarbeid i skolen;
 • overførte infeksjoner;
 • hormonelle endringer;
 • mangel på ernæring, spiseforstyrrelser;
 • lav fysisk aktivitet.

Barn med hypotensjon kan klage på hodepine, kvalme, svimmelhet. Å lette staten vil hjelpe:

 • ekstra søvn;
 • gå i frisk luft;
 • bryte i lasten.

Barn er mer sannsynlig å ha ortostatisk hypotensjon. Svimmelhet observeres etter en kraftig økning. Senking av trykket bidrar til visse endringer i barnets natur. Han blir distrahert, tårefull, fornærmet, mistenksom, skolens prestasjoner kan avta. I videregående skoleelever er det stakkende smerter i hjertet, økt tretthet i fysisk utdanning.

Spesiell oppmerksomhet bør gis mot hypotensjon hos gravide kvinner. Hvis patologien utvikles før graviditet, refereres den til primærformen. Når hypotensjon oppsto under graviditet, er den klassifisert som en sekundær type.

I tillegg til hovedmekanismen for utvikling av patologi legges til:

 • utslipp av moderkreft hormoner, senke spasmer av blodkar;
 • økt hjertebelastning;
 • et ekstra placentasirkulasjonssystem.

Kvinner klager over tretthet, tårefølelse, svakhet, forstoppelse, kvalme, nedsatt appetitt, irritabilitet, kan bli plaget av hodepine, stikkende smerter i hjertet.

diagnostikk

For å etablere en nøyaktig diagnose, for å fastslå årsaken til lavt blodtrykk, må legen utføre en rekke diagnostiske tiltak.

Den primære diagnosen, utført av en kardiolog, er rettet mot:

 • studien av pasientens medisinske historie, hans slektninger. Dette er nødvendig for å bekrefte / utelukke påvirkning av genetisk predisponering på utvikling av hypotensjon;
 • spørre pasienten. Han hjelper legen til å lage et symptomatisk bilde av pasienten, for å bestemme alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, for å etablere den patologiske grunnårsaken til hypotensjonen;
 • fysisk undersøkelse (tre-timers måling av blodtonen hvor intervallet opprettholdes i 5 minutter, daglig overvåking av blodtrykk, lytting til pasienten gjennom et phonendoskop).

En spesiell rolle i studien er gitt til instrumental diagnostikk:

 • Dopplerografi av fartøy;
 • Ultralyd av hjertet, bukhulen;
 • ekkokardiografi;
 • cardiointervalography;
 • elektroencefalografi;
 • EKG (i ro, med trening).

Fra laboratoriemetoder for forskning bruk:

 • blod biokjemi;
 • generell klinisk analyse av blod;
 • generell analyse av urin;
 • ortostatisk test.

Hvis alle anvendte diagnostiske metoder forhindret kardiologen til å bestemme predisponeringsfaktoren nøyaktig, vil pasienten bli undersøkt av smal spesialiserte leger:

 • øyelege;
 • barnelege;
 • fødselslege-gynekolog;
 • nevrolog;
 • gastroenterolog;
 • endokrinolog.

Behandling av arteriell hypertensjon

Viktig: Hvis et barn, en voksen, en gravid kvinne har symptomene som er angitt ovenfor, bør du snarest søke profesjonell hjelp. Hvis pasienten mister bevissthet, trenger han førstehjelp.

Nødhjelp for tap av hypotonisk bevissthet består i følgende:

 1. Ring et ambulansehjem.
 2. Gi pasienten frisk luft.
 3. Forsvagningen av tette klær.
 4. Korrekt stilling for pasienten (bein skal være over overkroppen);
 5. Forhold med å drikke (kaldt vann er gitt når en person kommer til seg selv).

Behandlingen av legene begynner etter å ha bestemt den eksakte årsaken til det reduserte trykket. Hvis sekundær hypotensjon er etablert, starter spesialister terapi med sikte på å eliminere sykdomsprovokatøren.

Med en fysiologisk type arteriell hypotensjon trenger ingen spesifikk behandling, fordi denne tilstanden ikke regnes som en patologi. Når en primær, ortostatisk form av sykdommen oppdages, foreskriver legen behandling med medisinske, ikke-medisinske metoder.

Ikke-medisinering

For å eliminere hypotensjon, kan legene foreskrive slike metoder for ikke-rusmiddelbehandling:

 • aromaterapi massasje;
 • psykoterapi;
 • terapeutisk gymnastikk;
 • akupunktur;
 • hydromassasje, ulike former for hydroterapi;
 • aromaterapi;
 • kontrastdusj;
 • terapeutisk massasje i nakken og krageområdet;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer (elektroforese, elektroslep).

Medisineringsterapi

Behandling av hypotensjon utføres ofte ved bruk av medisiner. Vanligvis utnevner leger:

 • antidepressiva, beroligende midler;
 • antikolinergika;
 • cerebroprotectors;
 • hypertensive stoffer;
 • plante adaptogens;
 • nootropiske stoffer;
 • antioksidanter;
 • vitaminer.

Hvis pasienten har en akutt form for hypotensjon, foreskrives han intravenøs administrering av følgende:

 • vasokonstriktorer;
 • glukokortikoider;
 • salt, kolloidale løsninger;
 • kardio.

Tradisjonell medisin

I tillegg til medisinsk, ikke-medisinsk terapi av hypotensjon, kan tradisjonell medisin også brukes. Men alternativene til alternativ terapi kan bare brukes etter samråd med behandlende lege. Veldig effektive folkemetoder for behandling er:

 • sving + sitronbalsam;
 • lakris + valerianrot;
 • pustulær + hagtorn;
 • granateple juice + sjokolade;
 • oregano + panacea;
 • rosmarin + melkdistel;
 • yarrow + humleskyer;
 • malurt + blomster av immortelle;
 • blader av jordbær + hvit maretong.

Mulige komplikasjoner

Hvis pasienten i lang tid ignorerer symptomene på hypotensjon, ikke gjennomgår diagnostikk og ikke starter en egnet terapi, kan komplikasjoner utvikles.

De vanligste komplikasjonene av arteriell hypotensjon er:

 • hjerteinfarkt;
 • oksygen sult av fosteret;
 • sepsis;
 • anemi,
 • koma;
 • slag;
 • anafylaktisk sjokk;
 • kardiogent sjokk.

forebygging

For ikke å lide av ubehagelige symptomer på lavt blodtrykk, er det bedre å hindre utviklingen av sykdommen. For dette er det tilstrekkelig å følge slike anbefalinger fra spesialister:

 1. Komplett hvile.
 2. Korrekt, balansert ernæring.
 3. Bruk bare de medisinene som er foreskrevet av den behandlende legen.
 4. Passasje av full forebyggende undersøkelse av leger flere ganger i året.
 5. Eliminering av følelsesmessig, fysisk overbelastning.
 6. Sunn livsstil.

Med hensyn til primær, ortostatisk, fysiologisk hypotensjon, resulterer disse patologiene i fullstendig gjenoppretting av pasienten. Men etter utvinning er det nødvendig å gjennomgå regelmessige kontroller fra en kardiolog.

Hvis pasienten har en sekundær hypotonisk sykdom, vil prognosen avhenge av tidspunktet for diagnosen, adekvat behandling, alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene