Arteriell hypotensjon

Hva er det - arteriell hypotensjon? Hypotensjon på gresk betyr bokstavelig talt en redusert tone, både muskuløs og i blodkar, noe som fører til lavt blodtrykk.

beskrivelse

Hvis vi snakker om hypotensjon i muskulaturen i blodårene, så kalles denne tilstanden vanligvis arteriell hypotensjon. Samtidig er det en vanlig reduksjon i blodtrykket med 20% og mer fra den normale verdien av 110/70 mm Hg. Art.

De viktigste tegn på hypotensjon: mørkere i øynene, generell svakhet i kroppen.

Den største fare for arteriell hypotensjon er oksygen sult av vev, organer og hjernen, fordi blodet sirkulerer veldig sakte, og ikke har tid til å levere næringsstoffer i tide.

Hypotensjon er mer en kvinnes sykdom. Det er også positive sider, folk som lider av denne sykdommen, lever i gjennomsnitt 15 år lenger enn en vanlig person. Fordi kronisk eller medfødt form ikke tillater utvikling av arteriosklerose av karene.

La oss se nærmere på hva det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling vil bli presentert nedenfor.

 • Akutt hypotensjon.
 • Arteriell hypotensjon (kronisk).
 • Primær kronisk hypotensjon.
 • Kronisk hypotensjon (sekundær).

Akutt hypotensjon er svært farlig, da det er forbundet med en kraftig trykkfall, og dermed reduserer oksygenforsyningen til hjernen, noe som kan forårsake et slag. Et sterkt trykkfall krever medisiner.

Årsakene til akutt arteriell hypotensjon: forgiftning, stort blodtap, infeksjon, sepsis, dehydrering.

Kronisk arteriell hypotensjon - hva er det?

Den kroniske formen for hypotensjon kalles fysiologisk, siden den følger med en person gjennom hele sitt liv. Vanligvis møtes det av innbyggerne i høylandet, tropene, idrettsutøvere. Det er tilpasningen av kroppen til en bestemt livsstil. I slike tilfeller anses arteriell hypotensjon ikke som en sykdom.

Den største faren ligger i hypotensjon i alderen, da risikoen for iskemisk berøring øker.

Hypotensjon (ICD10 I95) i den kroniske formen fungerer ofte ikke den beste måten for unge mennesker, altså. A. Med hensyn til permanent tap av styrke kan ikke være produktiv, og derfor vanskelig å oppnå fremgang på karrierestigen.

Essensiell hypotensjon (primær) er referert til som en sykdom. Som det oppstår, er det ikke kjent for tiden, men de fleste leger er tilbøyelige til at denne sykdommen utvikler seg på grunn av langvarig overbelastning eller stress.

Sekundær hypotensjon er en bivirkning av andre sykdommer, inkludert cervikal osteokondrose, arytmi, sirkulasjonsforstyrrelser, diabetes, GI sykdommer.

I medisinske referanse bøker, er ortostatisk hypotensjon også skilt. I dette tilfellet er vanligvis hypotensjon midlertidig og vises med en skarp stigning etter å ha sittet på hans hakk eller ligge på sengen. Slike arteriell hypotensjon hos barn er mer sannsynlig. Dette syndromet følger med mange nevrologiske og somatiske sykdommer. Når en horisontal posisjon tas fra den vertikale posisjonen, begynner blodet å samle seg i lemene på lemmer og organene som befinner seg i den nedre delen av kroppen under tyngdekraften. Som et resultat blir volumet av blod som vender tilbake til hjertet mindre, dette fører til en blodtrykksfall.

Årsaker til lavt blodtrykk

De patologiske årsakene til vedvarende senking av blodtrykket kan være forskjellige faktorer, noe som kan være svært vanskelig å etablere. Dermed utvikles primær hypotensjon.

Tilstedeværelsen av dette skjemaet forklarer:

 • arvelig predisposition;
 • egenskaper av grunnloven (asteni);
 • ugunstig løpet av graviditet og fødsel;
 • puberteten;
 • pasientens karakter (hypokondrier, depresjon, negativ holdning til livet);
 • sosiale faktorer (stress, forstyrrelse av den daglige rutinen, tretthet, nedsatt fysisk aktivitet).

La oss prøve å finne ut hva som kan provosere arteriell hypotensjon hos voksne.

 1. Sykdommer i sirkulasjonssystemet: hjertearytmi.
 2. Gastrointestinale sykdommer: forgiftning, magesår.
 3. Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 4. Avitaminose, mangel på vitaminer C, E.
 5. Neurology. Depresjon, mental tretthet, kronisk tretthet.
 6. Noen andre sykdommer: ryggraden i ryggmargen eller hjernen, sepsis, allergiske reaksjoner, hepatitt, osteokondrose i livmoderhalsen.
 7. Tilpasning av organismen til nye klimatiske forhold: kulde, fuktighet, høylandet.
 8. Tilpasning til belastninger. Hos idrettsutøvere er hypotensjon en beskyttende reaksjon mot overbelastning for å redusere rytmen til hjerterytmen.
 9. Graviditet. Den senkende tonen i fartøyene i denne perioden fører også til hypertensjon.
 10. Arvelighet.

Årsakene til arteriell hypotensjon er viktig å avgjøre i tide.

Symptomer på arteriell hypotensjon

Hva er det og hvordan å definere det?

Hovedtegnet er at blodtrykket er under 90/60 mm Hg. Art.

Andre attributter inkluderer:

 • tretthet, svakhet;
 • døsighet, morgennedbrytning;
 • blek hud, mørke sirkler under øynene;
 • hyppig svimmelhet;
 • besvimelse;
 • hodepine;
 • ringer i ørene, støy;
 • irritabilitet på grunn av umuligheten av å oppleve innkommende informasjon;
 • hjertesmerter;
 • dårlig toleranse for eventuelle endringer: varme, kulde, fuktighet, økt fysisk anstrengelse;
 • fravær, manglende evne til å behandle en stor mengde informasjon;
 • ubegrenset menstruasjonssyklus;
 • brudd på potens;
 • kjøling av lemmer (føtter, hender);
 • kald svette på håndflatene og føttene;
 • bevegelsessykdom;
 • hyppig kvalme, sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • gjenspeiler på grunn av mangel på oksygen i organer og vev.

Det er hva arteriell hypotensjon er. Symptomene er ganske ubehagelige og kan manifesteres på alle forskjellige måter.

Komplikasjoner av hypotensjon

I noen form for hypotensjon, bør spesiell oppmerksomhet til ens tilstand betales til gravide, fordi mangel på oksygen i blodet kan føre til dårlig føtal vekst eller feil dannelse av organer og lemmer.

Sjelden med feil eller selvmediert hypotensjon, kan denne sykdommen gå til hypertensjon (hypertensjon), og allerede tilbake for å returnere den primære tilstanden vil være ekstremt vanskelig.

Ved akutt arteriell hypotensjon kan en persons puls svekkes, noe som fører til besvimelse. Hvis du vet at en person har hypotensjon, føler han seg dårlig og har ikke noe press, så før ambulansen kommer, må du sette pasienten i horisontal stilling, åpne vinduene.

Den mest alvorlige komplikasjonen av hypotensjon er et slag eller et hjerteinfarkt, noe som fører til et dødelig utfall.

Arteriell hypertensjon og hypotensjon kan forandre hverandre.

diagnostikk

Det finnes følgende metoder for å diagnostisere arteriell hypotensjon:

 • primær undersøkelse, pasientintervju, identifisering av årsaken til sykdommen;
 • definisjon, arvelig hypotensjon eller ervervet;
 • daglig analyse av blodtrykk;
 • pasientens retning på EKG;
 • Doppler ekkokardiografi.

behandling

Behandling av hypotensjon - dette er et komplekst kompleks, inkludert blant annet korreksjon av livsstil med minimal bruk av medisiner for å opprettholde tonen i blodårene. Hvis imidlertid hypotensjon er en konsekvens av en eller annen sykdom, forsøker de å eliminere årsaken, dvs. den primære sykdommen.

Livsstilsendringer inkluderer:

 • fast arbeidsdag med en stabil hviletid
 • lagt ned for å gjenopprette søvn;
 • riktig ernæring;
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • treningsbehandling;
 • å være ute i parken;
 • herding eller kontrastdusj.

Trinn 1: Arbeid / fritid. Å gi en klar rytme av forholdet mellom arbeidsdag og hvile er grunnlaget for behandling av hypotensjon. Hvis kroppen er i konstant stress, er tretthet en belastning på hjertet, blodet og nervesystemet. Hvis du ikke gjenoppretter styrken din under søvn eller hvile, vil organismen sakte ut, og følgelig reduseres motstanden mot ulike sykdommer.

Trinn 2: Fullfør søvn. Problemet med hypotensive stoffer er at de ikke har nok 6-8 timer å gjenopprette, for dem er normen 10-11 timer, spesielt hvis lavsesongen eller lavt atmosfærisk trykk. Etter å ha våknet, bør du ikke hoppe ut av sengen, du må ligge ned i noen minutter, strekke seg og sitte i noen minutter på kanten av sengen. I denne rekkefølgen er det ingen skarpe trykkfall, så det er mulig å unngå svimmelhet, mørke i øynene.

Trinn 3: Tidlig å spise. Bør være 3-5 ganger minimum porsjon. Før du går i seng, er det uønsket å spise. Det er nødvendig å spise mat som er rik på vitamin C, E og gruppe B, kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Personer med arteriell hypotensjon anbefales til og med å bruke krydret, krydret, salt mat. Spesielt anbefalt salt, gjær, kaffe, sterk te, hund rose, dogwood, sitrus.

Dette gjelder også for ortostatisk arteriell hypotensjon.

Trinn 4: Unngå dårlige vaner. Nikotinavhengighet og alkohol forverrer ytterligere situasjonen, svekker veggene i blodårene.

Trinn 5: Fysioterapi øvelser med moderat belastning. Forbedrer kroppens metabolisme, noe som letter rask fjerning av alle slaggene. I tillegg tilføres oksygen til organene i store mengder, forbedrer arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet.

Anbefalt morgenøvelse, jogging, helst om kvelden, svømming uten belastning, turgåing, idrettsspill, sykkel i skogsparken.

Trinn 6 og 7: Langsom gange og herding av kroppen er de beste tiltakene for å bekjempe arteriell hypotensjon. De styrker blodkarens vegger og beskytter kroppen mot miljøets effekter og ulike bakterier og virus.

Du må fortsatt være i stand til å ordentlig temperere. Til å begynne med - en kontrastdusj som slutter med varmt vann. Deretter kan du legge til morgendousinger med isvann sammen med hodet, dette inkluderer en badstue og en badstue. Temperaturforskjellen skal ikke overstige 20 grader, ellers kan det forekomme slag.

medisinering

Leger foreskrevet for hypotensjon (ICD10 I95) «Kofetamin", "Tsitramon" dersom nedgangen er ledsaget av hodepine og tinnitus "Saparal", "Askafen".

Den optimale dosen koffein er 0,2 g / dag. I tilfelle av overdose kan reverseringsprosessen oppstå - dårlig søvn, angst, hjertebanken, hyppig vannlating.

Nootropiske legemidler brukes i tilfelle nedsatt hukommelse, reduksjon av mental kapasitet. De reduserer behovet for celler og vev i oksygen, og gjenoppretter alle vitale prosesser for normal funksjon av hjernen og kroppen som en helhet. Disse stoffene inkluderer "Tanakan", "Caviton", "Nicoroglin", "Nootropil".

Med mangel på oksygen blir hjernen konsumert med "Glycine", "Citrullin". Med en mangel på aminosyrer og proteiner, er "Cerebrosyl" foreskrevet.

Behandling av arteriell hypotensjon hjemme

 • Kaffe med honning og sitron. Jeg må si med en gang at dette ikke er en drink. Det vil være nødvendig å ta 50 gram gristed stekt kaffe, 500 gram honning, klemme saften av en sitron for hånd. Bland godt sammen. Spis 1 ts 2 timer etter å ha spist. Oppbevares i kjøleskapet.
 • Kinesisk schisandra Tinktur, til forberedelse som du trenger et glass Schizandra frukt. Det må knuses og helles med vodka i et forhold på 1:10. Insister i lukkede beholdere på et mørkt, kjølig sted i to uker. Det tas 30 minutter før måltider fra 25-40 dråper med en spiseskje kaldt vann.
 • Roten til ingefær. Til salgs er det både et pulver av ingefær og røtter. Selvfølgelig er pulveret mye mer praktisk, men det er forberedt ved hjelp av kjemiske reagenser, så det er bedre å gni roten til ingefæren selv. Det vil ta en teskje for 1 glass sterk søt te. Det tas 3 ganger om dagen i en uke.
 • Gullrot (rhodiola rosea). Det er et gratis salg i et apotek. Det tar et ekstrakt på 5-10 dråper oppløst i kaldt vann 15 minutter før måltider. Kurset er 10-20 dager avhengig av helsetilstanden.

Det er det det er - arteriell hypotensjon. Symptomer og behandling er ofte sammenhengende.

konklusjon

Patologi kan være både medfødt og oppkjøpt. Når medfødt behov for å kontinuerlig overvåke deres tilstand, for å ha med seg nødvendige medisiner, t. Til. For hypotensjon hjernen, trenger organer og vev ikke får nok oksygen, så hvis tiden ikke lindre symptomene, kan det være en hjerne slag. Med den oppnådde hypotensjonen må du først identifisere årsakene til denne sykdommen og eliminere dem, kanskje fullstendig endre livsstilen din. Også, hypotensjon kan være et sekundært symptom på en sykdom. Du bør konsultere legen din for å finne ut årsakene og foreskrive riktig behandling, fordi selvmedisinering kan føre til hypertensjon, som da ikke kan helbredes. Vi undersøkte hva det er - arteriell hypotensjon.

Arteriell hypotensjon

Arteriell hypotensjon Er et karakteristisk symptom som gjenspeiler de spesielle grader av å senke blodtrykket. Hos mennesker frem til tretti år er bestemmelsen av arteriell hypotensjon bestemt av blodtrykksindeksene i mm Hg. under 100/60, etter tretti - under 105/65, og i eldre aldersgruppe av barn - systolisk trykk kan være under åtti. Som regel kan alle disse betingede grensene bli observert hos folk som er praktisk sunne, idrettsutøvere, så vel som de som er engasjert i fysisk arbeidskraft. Derfor faller denne kategorien mennesker inn i gruppen av arteriell hypotensjon, som utvikler seg som følge av fysiologiske etiologiske faktorer, og alle de andre refererer til patologiske hemodynamiske lidelser som forårsaker en reduksjon i trykk i arteriellsystemet.

I medisinsk praksis er det to typer arteriell hypotensjon. For det første kan det manifestere seg i akutt form eller ha et kronisk patologisk kurs.

For akutt hypotensjon er karakterisert ved sammenbruddet av utvikling (hurtig trykkfall) i en tilstand av den kritiske natur på bakgrunn av en akutt blod eller plasma tap, hjertesvikt, alvorlige forekommende infeksjoner, forgiftninger toksiner, sjokk, varmesjokk, uriktig mottagning av visse stoffer som er involvert i reduksjonen av trykk.

Men den kroniske formen kan manifestere primær arteriell hypotensjon, så vel som sekundær (symptomatisk). I det første tilfellet observeres funksjonelle lidelser i hemodynamikken til CNR. Noen eksperter anser denne form for arteriell hypotensjon en uavhengig patologisk tilstand, som for eksempel hypotonisk sykdom. I praktiserende medisin er imidlertid diagnosen primær arteriell hypotensjon praktisk talt ikke brukt og behandles hovedsakelig som en neurokirkulatorisk dystoni av hypotensiv type. Sekundær kronisk form er preget av utviklingen som følge av organiske patologier av SS, endokrine og / eller nervesystem, forgiftninger av smittsom, ikke-smittsom og medisinsk opprinnelse, og også som følge av bestråling. Denne undergruppen inkluderer arteriell hypotensjon, som utvikler seg som en konsekvens av nevroser i dysfunksjonen av det vegetative-vaskulære systemet.

Arteriell hypotensjon forårsaker

Denne tilstanden er multifaktoriell i naturen, karakterisert ved en samtidig reduksjon i systol og diastolisk blodtrykk lavere enn normalt. Som regel er arteriell hypotensjon klassifisert i henhold til NS. Molchanov på den fysiologiske og patologiske, og sistnevnte er delt inn i primær (essensiell), sekundær (symptomatisk) og ortostatisk.

Med fysiologisk arteriell hypotensjon, reduseres blodtrykket i slike varianter som organismenes individualitet, økt trening av idrettsutøvere, tilpasning av organismen i livets prosess høyt i fjellet, tropene og subtropene.

Primær patologisk arteriell hypotensjon er en funksjonell sykdom av S. S. forstyrrelser resulterende primære vaskulær tone regulering av det nevroendokrine system, og er karakterisert ved en minskning av blodtrykket under den norm, som uttrykkes asteniske syndrom karakter hjerte opprinnelse og subjektive symptomer på kongestiv hjertesvikt.

De viktigste predisponerende og etiologiske faktorene i den primære utviklingsartariske hypotensjon inkluderer den arvelige og konstitusjonelle inferioriteten til de høyere nivåer av vasomotoriske sentre; en slags asthenisk vaskulær grunnlov som er arvet; ulike spenninger av psyko-psykisk og psykososial opprinnelse; langvarig mental overstyring; traumer av hjernen og kraniet.

I tillegg har infeksjon i nasopharynx, som ofte er forsterket av et barn, en konstant påvirkning av den toksiske natur av hjernen og bidrar til å redusere trykket. Også arteriell hypotensjon kan være forårsaket av alvorlige infeksjonssykdommer, underernæring, faktorer som intens støy, vibrasjon, sterk varme, ioniserende stråling, så vel som fysisk belastning og overbelastning i sporten. Således er 80% av det primære arteriell hypotensjon som skyldes neurocirculatory dystoni, så vel som depresjon, tretthet, mangel på søvn, og kontinuerlig.

Utviklingen av sekundær arteriell hypotensjon påvirkes av ulike eksisterende sykdommer. Blant disse patologier kan noteres anemi, magesår, hypotyroidisme, arytmi, hjertesvikt, smittsomme sykdommer, diabetisk nevropati, myokarditt, tumorer, ryggsmerter, og andre.

Den resulterende akutte patologiske tilstanden avslører en massiv ett-trinns blodtap, alvorlige hjertesvikt, anafylaktisk sjokk, traumer, dehydrering. Samtidig reduseres trykket på kortest mulig tid og er en konsekvens av uttalt brudd på blodtilførsel til somatiske organer.

Kronisk form for arteriell hypotensjon er preget av et forlenget kurs, hvor kroppen tilpasser seg lave doser, så de merkede symptomene på nedsatt blodsirkulasjon er praktisk talt fraværende.

Trykket kan reduseres som følge av mangel på vitaminer i gruppe B, E, C i kroppen; overholdelse av en streng diett; overdose med medisiner.

Arterielle hypotensjon symptomer

En slik patologisk tilstand som arteriell hypotensjon utvikler seg hovedsakelig hos barn og ung alder opptil 25 år. I dette tilfellet gjør pasientene mange klager. Som regel har de en svakhet, redusert mental og fysisk ytelse, betydelig redusert toleranse for stress prediktiv i naturen, det vil si, disse menneskene er i stand til å konsentrere sin oppmerksomhet, rask fokus, er de vanskelige å lære nye læremidler, og dermed forverret minne.

Med primær arteriell hypotensjon blir en person raskt sliten, blir irritabel, følelsesmessig labil med tegn på depresjon. I tillegg sover slike pasienter dårlig om natten og blir vekket våken om morgenen, og i løpet av dagen føler de seg helt ødelagte og døsige. Nærmere på dagen på dagen, oppfører seg noe aktiv, men ved 16-17 timer igjen, er følelsesmessig og fysisk aktivitet avtagende, og i dette øyeblikket er pasientene trette, trøtt og trengte en presserende hvile.

Et karakteristisk tegn på arteriell hypotensjon er hodepine, som forekommer hos 95% av pasientene med forskjellig lokalisering, intensitet og varighet. I utgangspunktet har den en konstant, intens, presserende eller pulserende karakter med lokalisering i nakken, ofte på pannen og templene.

De fleste pasienter føler tyngdenes konstante natur i hodet. I noen tilfeller oppstår smerte om morgenen, da bygger det sakte opp, ved middagstid en liten svekkelse med en forsterkning om ettermiddagen, mot kveld. Årsaken til slik smerte er en forstyrret utstrømning av venøst ​​blod fra hjernen som et resultat av lav tone i hjerneårene. Noen ganger er smertene migrene-lignende i naturen med utseende av kvalme og oppkast.

I tillegg klager 30% av pasientene på hodeproblemer med karakteristisk smerte. Svimmelhet observeres hovedsakelig om morgenen etter en kraftig stigning fra sengen eller en kraftig stigning i hodet. Men i løpet av dagen hodet kan begynne å spinne som et resultat av en langvarig, utføre fysiske aktiviteter, reiser i offentlig transport, mens defla T-banen, på bakgrunn av rask pust, i et tett rom, badstue og langsiktig ingen måltider. Samtidig er det støy i ørene, det kan mørke i øynene, det begynner å puke og det kan rive.

En annen av de karakteristiske symptomene på primær arteriell hypotensjon er smerten i hjertet. Det er notert hos nesten halvparten av pasientene som følge av en reduksjon i trykk i koronarbeinene, og kan også være av nevrotisk natur. Vanligvis er disse smertene vondt, søm og mindre komprimerende i naturen, mens de forstyrrer pasientene mesteparten av dagen med lokalisering i hjertepunktet. Noen ganger utmerker smerten til venstre arm og skulderblad.

De fleste pasienter med arteriell hypotensjon er preget av hjerteslag, og noen forstyrrelser i dette området føltes mot bakgrunnen av følelsesmessige og fysiske stress. Også slike pasienter har ikke nok luft for øyeblikket, spesielt under visse fysiske anstrengelser eller mens de bor innendørs, noe som er dårlig ventilert; deres hender og føtter blir kalde for berøring og følelser; ofte begynner muskler og ledd å smerte. I tillegg kan det oppstå en forstyrrelse av avføringen, og menn har ereksjonsforstyrrelse, og utløsning er notert på forhånd.

Arteriell hypotensjon manifesterer seg også som synkope. Under behandlingen av slike pasienter har hyperhidrose, hender og føtter våte og kalde å ta på, kan være til stede mindre akrozianoz vises karakteristiske røde flekker på brystet og halsen, som er uttrykt autographism.

I studien av S. S. avsløre labil puls med karakteristisk bradykardi, respiratorisk arytmi, og noen ganger med ekstrasystolisk arytmi. Normalt er hjertegrenser definert, og toner er klare, selv om det er noen ganger lyttet på lavstøy av systolen på hjertepunktet eller i hjertet. Ofte høres arytmi, og 7% har paroksysmal takykardi. Blodtrykket er kraftig redusert.

Meget sjelden kan føre til feilfunksjon i mage-tarmkanalen og galleblæren i form av smerte i epigastrisk smerte, flatulens, smerter ved palpering av den høyre ribben, galleblære og tykktarm. Dette skyldes dyskinesi i mage-tarmkanalen og galleblæren. Men hepatomegali og splenomegali er ikke kjent.

Ofte, med primær arteriell hypotensjon, vises nephroptose i første og andre grad til høyre, spesielt i asthenisk type bygge. Og etter undersøkelsen av nervesystemet avsløres tendonrefleksjoner, et svakhetssyndrom av irritabel karakter uttrykkes, angst på grunn av uhelbredelsen av denne sykdommen.

I tillegg utvikler nesten 20% av pasientene med arteriell hypotensjon komplikasjoner i form av synkope og hypotensive kriser. Under besvimelse pasienten kraftig svinger blek, perler av svette vises på pannen, mørke øyne, kan lage støy i ørene, dramatisk svekket beinmuskulaturen, noe som kan resultere i tap av bevissthet med en ytterligere reduksjon i blodtrykket. Svimmel tilstanden kan vare fra tjue sekunder til flere minutter med dyp svakhet.

For hypotensiv krise karakterisert ved sliping av sykdomsprosessen, som er koblet til den negative psyko-følelsesmessig påvirkning, intense belastninger, smerte skarpe egenskaper nedosypaniem et al. Dette uttrykket hypotensjon kjennetegnet ved akutt forekomst av svakhet, svetting, hodepine, uttrykt hvirvlende hode oppkomst mørke øyne, smerte i hjertet, dyspeptiske lidelser, senke blodtrykket. Videre kan det bli sluppet ut i blodet mye insulin og symptomatisk manifestert svetting, en følelse av sult er ofte forbigående rykninger i enkelte muskler, nummenhet i tunge og lepper.

Det symptomatiske mønsteret av arteriell hypotensjon hos barn er preget av variable og mangfoldige symptomer. Samtidig klager barna ofte på karakteristiske symptomer som reflekterer endringer i sentralnervesystemet, S.S.S. og mage-tarmkanalen. I noen tilfeller kan barn ikke tolerere reise i transport, det er mulig å øke temperaturen til subfebrile figurer, utvikle bouts av mangel på luft, myalgi og artralgi. De vanligste klager på barn i 90% er cephalalgia, 70% er svakhet og tretthet, og følelsesmessig labilitet er 72%.

Arteriell hypotensjonbehandling

Ved behandling av arteriell hypotensjon, bruk slike behandlingsmetoder som ikke-medisinske og ved bruk av medisiner. I første omgang er behandlingen basert på normalisering av daglig behandling, fysioterapi, kosthold, massasje, vanndrivende urter, dynamisk sport og bruk av psykologiske behandlingsmetoder.

Som regel bør søvn av en person, særlig lider av arteriell hypotensjon, vare minst ni timer, og for dannelse av pressoraminer er det nødvendig å gi et forhøyet hodegjerde. Det bør være daglig i frisk luft i opptil to timer. Det er viktig å ikke ta varme bad, unngå hyperventilering og holde seg ut av solen i lang tid. Pass på å gjøre morgenøvelser med en etterfølgende kontrast og vifte dusj om morgenen. Også, slike pasienter anbefales å skate, ski og sykkel. Du kan løpe sakte, spille tennis, svømme, danse, praktisere rytmisk gymnastikk, og gå fort.

I tillegg har hele kroppen eller noen områder, for eksempel krageområdet, hender, kalvemuskler, føtter ved hjelp av hårbørster, en positiv effekt. Selvfølgelig, i kostholdet bør inkluderes tonic drinker i form av kaffe eller te, urte vanndrivende virkning (bjørk knopper, bjørnebær, tranebær blad). Gode ​​resultater vises ved hjelp av fysioterapi, prosedyrer med stimulerende virkning, elektroforese med natriumbromid, koffein, brom-koffein, fenylefrin; electrosleep, akupunktur, bad med salt, furu nåler, salvie, radon, samt Charcot douche.

De psykologiske metodene for behandling av arteriell hypotensjon inkluderer obligatorisk identifisering av årsakene til psykologisk og emosjonelt stress med muligheten til å indikere måter å eliminere konfliktsituasjoner i skole og familie.

Den viktigste patogenetiske faktoren for utviklingen av S. S. regnes som en kronisk belastning, både psyke og følelser. Bruk av psykoterapi bidrar til å eliminere eller redusere alvorlighetsgraden av dette stresset, noe som som et resultat forbedrer tilstanden til vegetative og humorale systemer.

I tilfelle det ikke er mulig å oppnå positiv dynamikk med ikke-medisinske behandlingsmetoder, vises grunnleggende terapi, avhengig av karakteristiske symptomatiske manifestasjoner.

Narkotika for arteriell hypotensjon

En rekke medisiner brukes til å behandle denne patologiske tilstanden. For det første er planteavledede adaptogener foreskrevet som mildt stimulerer sentralnervesystemet. Blant dem kan man skille mellom en tinktur av kinesisk magnolia vintre, Ginseng, Zamanikhu, Eleutherococcus spiny. Alle av dem oppmuntrer sentralnervesystemet, stimulerer SS, hjelper til med å eliminere mental og fysisk overarbeid, økt søvnighet, og dermed øke blodtrykket. Dosering av disse legemidlene beregnes i beregningen: En dråpe av stoffet i et livsår om morgenen og kvelden før du spiser.

Indikasjoner for de formål nootropika og GABAergiske stoffer i arteriell hypotensjon kan være tilgjengelig cerebral insuffisiens, umodenhet av hjernestrukturer basert på EEG-resultater og tap av hukommelse. Nootropiske legemidler aktiverer hjernens mekanismer direkte, bidrar til å være motstandsdyktig mot ulike aggressive påvirkninger, forbedre forbindelsen til cortico-subkortikalien.

I dette tilfellet betegne Pyracetam, som er veldig lik i kjemisk struktur til gamma-aminosmørsyre. Han har en positiv effekt på metabolske prosesser og hjerneblodforsyning, mens oppmuntrende oksidasjons- og reduksjonsprosesser, øker glukoseutnyttelse ved å forbedre blodstrømmen i den ischemiske hjerneregioner. Energipotensialet i kroppen øker som et resultat av akselerert omsetning av ATP, økt aktivitet av adenylatsyklase. Piracetam bidrar til å forbedre hjernens integrerende arbeid, bidrar til å styrke hukommelsen, og forenkler læringsprosessen.

Gamma-aminosmørsyre er indikert for aktiveringsenergien prosesser, forbedre den respiratoriske aktivitet i hjernen, forbedre tenkning, hukommelse, svekkelse vestibulare sykdommer, og på samme mild stimulerende virkning på psyken. En positiv effekt oppnås i nærvær av endogene depressioner, hvor asthenoipokondrielle hendelser dominerer.

Bruken av aminofenylsmørsyre bidrar til å lindre spenning, angst, frykt og effekten av en beroligende middel, og stoffet forbedrer søvnprosessene. Som regel brukes den angitte medisinen ved den uttrykte arterielle hypotensjon mot bakgrunnen av nevrotiske manifestasjoner.

Pyritinol anvendes for terapi redusert trykk, aktiverer metabolske prosesser i sentralnervesystemet, og i tilfelle av overdreven produksjon av melkesyre senker den og bidrar også til hjernen for å være motstandsdyktig mot hypoksi. I utgangspunktet er dette legemidlet brukt til å behandle grunne depressioner, astheniske tilstander, migrene, neurose-lignende lidelser. Imidlertid spenner det psyke og motoriske ferdigheter til en person, forstyrrer søvn, provoserer utseendet av irritabilitet og er kontraindisert i kramper.

For å forbedre de metabolske prosesser foreskrevet Cerebrolysin som har nevrobeskyttende virkning til å hindre ødeleggelse av nerveceller i løpet av hypoksi har en positiv effekt på endringer i kognitiv funksjon, bedre oppmerksomhet, memorere, reproduksjon av informasjonen, humør, mental arbeid.

Til medisiner for behandling av arteriell hypotensjon er også anticholinergika og biogene stimulanter. Den første varianten er Bellataminal, noe som reduserer CNS excitasjon i periferien, samt Bellaspon med lignende farmakologiske tiltak. Biogene stimulanter inkluderer aloe i kombinasjon med tiamin.

For å behandle ortostatiske lidelser og synkope, foreskrives alfa-adrenomimetika. Blant dem, mye brukt Midodrin, som har en direkte sympatomimetisk effekt. Dette stoffet øker tonen i blodårene, blodtrykket og forhindrer stillestående blodprosesser i blodårene mot bakgrunnen for ortostatiske sykdommer. Dette er det som holder bcc og blodtrykk på samme nivå, øker oksygenavgiften til vev og organer, og eliminerer dermed morgendagssvikt, konstant døsighet og hovudspinn. Midodrin påvirker ikke hjertet som helhet, men det kan reflektert redusere hjertefrekvensen. I tillegg puster det ikke nervesystemet.

Indikasjoner for utnevnelse av beroligende midler i arteriell hypotensjon uttrykkes symptomatisk av nevrotisk opprinnelse, intensitet av følelsesmessig karakter, hypokondri, frykt, angst. Den største preferansen er gitt til Tofizopama og Triosazin. I det første tilfellet har stoffet en anxiolytisk effekt uten uttalt beroligende myorelaksering og antikonvulsiv virkning. Tofizopam regulerer det psykovegetative systemet og stimulerer det moderat. Trioksazin er foreskrevet i nærvær av nevrotiske lidelser, hvor hypostheniske manifestasjoner dominerer.

Også for behandling av arteriell hypotensjon foreskrives legemidler som forbedrer hemodynamikken i hjernen og dens mikrosirkulasjon. Det er Winkamine, som forbedrer sirkulasjonen i hjernens kar, øker blodstrømmen og bruker oksygen i hjernen, reduserer og stabiliserer vaskulær motstand, samtidig som effektiviteten forbedres og hukommelsen blir bedre.

Dermed vil prognosen for arteriell hypotensjon avhenge av formålet med kompleks terapi og dagens behandling. I tillegg kan dette patologiske symptomet gjennom livet bli observert som en grense mellom normen og sykdommen.

Hypotensjon: årsaker til patologi og mekanismen for dens utvikling

Det normale systoliske blodtrykket til en person er lik indeksen på 120, og den diastoliske - til 80. Trykk, som har lavere indikatorer - er lavt. Så det er generelt akseptert over hele verden. Men russiske leger supplerer at behandlingen krever press hos menn, hvis nivå er mindre enn 100/60, og hos kvinner - mindre enn 95/60.

Forårsake fysiologiske hypotensjon er ganske ofte den mentale eller fysisk tretthet, emosjonelt stress, en ubalansert diett, en alvorlig mangel på vitaminer (spesielt A, B og E) og sporelementer. Sterkt trykkfall kan føre til forgiftning organisme giftige stoffer på grunn av allergiske reaksjoner.

Ofte blir hypotensjon observert hos pasienter som holder seg til en streng fasting eller diett, bruker medisinsk rensing av kroppen, reduserer vekten dramatisk. Lavt blodtrykk er en hyppig følgesvenn for gravide kvinner. Utviklingen av hypotensjon kan være forbundet med forandring av vær eller reise til land med kaldere eller varmere klima.

Hypotensjon oppstår hos mennesker asthenicheskogo kroppsbygning, men i dette tilfellet er det svært lite og derfor nesten ikke bringer pasientens ubehag.

Separat er det nødvendig å si om sekundær (symptomatisk) hypotensjon. Med henne er det vedvarende trykkfall, hvor helsetilstanden ikke normaliserer seg selv. I dette tilfellet er årsaken til hypotensjon alltid noen sykdom eller patologisk tilstand. Til de mest utbredte grunnene til utvikling av sekundær hypotensjon er det mulig å bære syndrom VSD (en vegetasjonsvaskulær dystoni).

I dette tilfellet pasienten på grunn av den nedpressede tilstand eller konstant tretthetsbrudd i nervesystemet som styrer driften av hjerte, blodkar og blodkarene. Ofte er denne tilstanden er et symptom på medfødt eller ervervet abnormaliteter i det kardiovaskulære system (for eksempel aterosklerose, hjertesvikt). Årsaken hypotensjon er akutte sykdommer i tynntarmen (særlig magesår), endokrine lidelser (hypotyroidisme, diabetes), kronisk leversykdom (hepatitt, cirrhose), revmatisk feber, anemi.

Svært ofte er blodtrykket lavt med osteokondrose, dislokasjon, subluxation, noe traume i ryggraden eller hodeskallen. Personer som tar medisiner eller ikke-medisinske legemidler som reduserer blodtrykk (hypertensjon, arytmi) kan klage på en alvorlig reduksjon i trykk.

I noen tilfeller kan hypotensjon indikere tilstedeværelse av en kronisk infeksiøs og inflammatorisk prosess i kroppen.

Det sies at uavhengig av årsaken til trykkfallet, er mekanismen av denne prosess alltid forbundet med hvilken som helst av fire faktorer: reduksjon av slag og minutt utstøting av hjertet og reduserer blodvolum, redusert motstand på perifere kar ved å senke deres tone og elastisitet (ortostatisk hypotensjon), en reduksjon i flyten av venøst ​​blod til hjertet.

Det er viktig å merke seg at selv om en hvilken som helst variasjon av hypotensjon hos en pasient kan observeres brudd på vaskulær regulering av høyere mekanismer - hypotalamus og hypofysen, så vel som feil i reguleringen av blodtrykket på renin-angiotensin-aldosteronsystemet og redusere kroppens følsomhet for adrenal hormoner (primært adrenalin og noradrenalin). Noen ganger hypotensjon utviklingsmekanismen skal fungere som normalt afferent og / eller efferente delen av refleks buer.

Arteriell hypotensjon: hva er det, varianter, symptomer

Mange pasienter ble diagnostisert med hypotensjon minst en gang i livet.

Hva er det, og hva er dets varianter - dette er det første spørsmålet som interesserer pasienter i dette tilfellet.

Siden hypotensjon kan forekomme i helt friske mennesker, er det et tegn på noen patologiske prosesser i kroppen eller være uavhengig nosologisk form, det er en klassifisering av arteriell hypotensjon.

Tradisjonelt er det delt inn i fysiologisk, symptomatisk (sekundær) eller patologisk (primær).

K fysiologisk hypotensjon Først av alt bør man inkludere en som er den fysiologiske normen for en bestemt person (for eksempel på grunn av en kropps kropp som er preget av undervekt). Adaptiv hypotensjon kan også tilskrives denne arten, som observeres hos mennesker som bor i et varmt klima eller høyt i fjellene. Fysiologisk er hypotonien av økt kondisjon, som oppstår hos idrettsutøvere under intensiv trening eller hos personer med tung fysisk arbeidskraft.

Patologisk hypotensjon regnes vanligvis som en uavhengig sykdom. Dette inkluderer ortostatisk hypotensjon av ukjent opprinnelse, samt nevropirkulatorisk hypotensjon. I begge disse tilfellene kan den patologiske prosessen være så svakt uttrykt og etter noen tid passere uavhengig, og har lyse symptomer karakterisert ved en langvarig, kronisk kurs.

Sekundær (symptomatisk) hypotensjon kan også ha akutt eller kronisk kurs. Akutt sekundær hypotensjon observeres under så alvorlige forhold som sjokk eller sammenbrudd. Sekundær hypotensjon er en hyppig følgesvenn av kroniske patologier av indre organer, VSD-syndrom og smittsomme prosesser, betennelse i galleblæren.

I den internasjonale klassifikasjonen av sykdommen (ICD-kode), refererer hypotensjon til "sirkulasjonssykdommer" og har koden I95. Ifølge denne hypotensjon ortostatisk er inndelt i (assosiert med en skarp endring i kroppsstilling) forårsaket av narkotika, og kronisk idiopatisk.

Nå er det klart hva slags hypotensjon eksisterer og hva det er. Og hva er symptomene for henne?

Tilstedeværelsen av hypotensjon kan bestemmes selv uten en prosedyre for måling av blodtrykk, fordi i dette tilfellet pleier pasienter å føle seg et komplekst av ubehagelige symptomer, blant annet:

 • nedgang i arbeidskapasitet, et konstant ønske om å sove, sløvhet, svakhet, apati;
 • funksjonsfeil i termoregulering (kald ekstremiteter i varmt vær eller svette, forekommer ved lav lufttemperatur, en liten økning i kroppstemperatur uten grunner);
 • økt følsomhet for endringer i værforhold
 • hyppig forekomst av stump smerte i templer eller panne;
 • svimmelhet (oppstår vanligvis med skarp forandring i kroppsstilling, med tilbøyeligheter);
 • akselerasjon av hjerteslag og funksjonsfeil i hjerterytmen;
 • hyppige humørsvingninger, tårer, utbrudd av aggresjon (vanligvis på grunn av høye lyder eller lyse lys);
 • søvnforstyrrelser;
 • en følelse av mangel på oksygen.

De fleste hypotoniske pasienter har slim og tørrhet i slimhinner, lepper og ansikter. De får sprøtt hår og negler, og musklene mister sin tone. Noen ganger kan hypotensjon føre til redusert kroppsvekt, en reduksjon i seksuell lyst hos menn og et brudd på menstruasjonssyklusen hos kvinner.

Ganske ofte samtidig som det er et brudd i fordøyelsessystemet, som er manifestert i form av kvalme, raping, flatulens, avføringsforstyrrelser, kolikk.

Separat er det nødvendig å si om manifestasjonene av akutt hypotensjon, hva er det og hva er symptomene sine? Dette forverring av kronisk arteriell hypotensjon, der pasienten i tillegg til standarden på dårlig helse alltid det er et tap av bevissthet eller svimmelhet oppstår. I dette tilfellet er det en plutselig forstyrrelse av vaskulær tone, det er en lidelse i hjerte- og respiratorisk aktivitet.

Dette skjer som regel i tunge eller varme rom. Hos kvinner kan eksacerbasjon av symptomer på hypotensjon oppstå under menstruasjon. På dette punktet blir pasientens ansikt svakt. Han hører en lyd i ørene hans, mørkner for øynene hans, pusten hans blir overfladisk, og musklene hans mister styrke. Pasienten legger seg gradvis på bakken og mister bevisstheten.

Etter førstehjelp kommer slike pasienter til en mer eller mindre normal tilstand, men svakhet og hodepine etter at det kan forstyrre dem i lang tid.

Arteriell hypotensjon: symptomer og årsaker hos barn, så vel som gravide kvinner

Det nyfødte har et trykknivå på 80/50, men når det vokser, øker det hele tiden. Ifølge statistikken lider ca 20% av barn på planeten av arteriell hypotensjon. Og hos barn i alderen 1-5 år er dette fenomenet ekstremt sjeldent. Skolebarn lider ofte av hypotensjon. Det er verdt å merke seg at hos jenter blir hypotensjon observert mye oftere enn hos gutter.

Hos barn, arteriell hypotensjon, symptomene og former som er de samme som hos voksne, kan ha flere andre årsaker.

Hypotensjon oppstår typisk i barn på grunn av genetisk predisposisjon, tung belastning, kostholdet ubalansert, noen av funksjonene av psyken (frykt for svikt i noe økt sårbarhet), hormonforstyr- nærvær i kroppen av kronisk områder med infeksjon.

Hypotensjon i babyen kan være et resultat av en alvorlig graviditet hos moren (fosterhypoksi, trussel om abort, levering før forfallsdato).

Ofte forekommer hypotensjon hos barn som har et ugunstig mikroklima i familien. De har vanligvis strenge foreldre som forhindrer barnet i å utvikle seg i den retningen han ønsker, og samtidig lærer han å være ansvarlig og pedantisk. Ofte blir hypotensjon observert hos barn hvis foreldre har økt angst, fordi det under alle omstendigheter blir overført.

Barn som lider av arteriell hypotensjon er voldelige, gråter, gjør dårlig i mentalt og fysisk arbeid. De er fraværende, dårlig husker informasjon, klager ofte på døsighet, svimmelhet, kvalme og i noen tilfeller - synkende syn. Disse barna har en vedvarende apati, som et resultat av at de begynner å miste venner og bli utsatte.

Det er verdt å si at hypotensjon hos barn ikke er et konstant strømningsmønster. Forverringene observeres 1-2 ganger i måneden. På denne tiden øker risikoen for besvimelse eller presyncope betydelig. De klager over blinkende fluer foran øynene, forverres søvn og appetitt. Jenter kan ha smerte i hjertet.

Å eliminere symptomene på hypotensjon hos barn er alltid en vanskelig oppgave, som må behandles på en omfattende måte. En viktig rolle i dette bør gis til familiepsykoterapi.

Det er også verdt å nevne om fysiologisk hypotensjon i svangerskapet, fordi dette er et svært vanlig fenomen. I dette tilfellet er årsaken til utviklingen av patologi et sterkt hopp i hormoner. De slapper av på musklene i hele kroppen og blodkarene, som et resultat av hvilket trykket avtar. Denne mekanismen reduserer uterusens tone, noe som er nødvendig for å unngå tidlig fødsel.

Som regel skjer det i begynnelsen eller midten av svangerskapet. Hvis i fremtiden graviditeten vil fortsette normalt, da vi nærmer oss leveransen, vil disse symptomene forsvinne gradvis. En annen grunn som det kan være en reduksjon i trykk - fremveksten av et andre sirkulasjonssystem - placenta.

Ganske hard hypotensjon oppstår hos kvinner, i hvem hun var tilstede og før graviditet, samt de pasientene som har funksjonsfeil i binyrene.

For å forbedre tilstanden bør en kvinne nekte å ta varme bad, unngå stressssituasjoner, samt fysiske og intellektuelle overbelastninger. I løpet av denne perioden er det viktig å ha mye hvile og være ute for å observere et terapeutisk diett.

Les Mer Om Fartøyene