Hvordan behandle øyeblødning

En dag, i speilet, ser du et motløsende bilde - i øyet dannet et blåmerke. Å løpe til sykehuset eller for eksempel å håndtere dråpene hjemme? Det er bedre å konsultere en lege-oftalmolog, da blødning i øyet kan ha mange forklaringer - fra en skarp fysisk anstrengelse til symptomene på svært alvorlige sykdommer.

Hvorfor er det blødning i øyet

Det er bare to årsaker til intraokulære blødninger:

 • Trauma (hjernerystelse - mekanisk skade på øyet eller bein av skallen, brystet, medfører intraokulære blødninger);
 • Vaskulær svakhet på grunn av intern eller onkologisk sykdom.

I hvert tilfelle er det nødvendig med medisinsk konsultasjon, muligens - behandling.

Traumatisk blødning

Alvorlighetsgraden av hjernerystelse påvirker siktsynet i øyet: i noen tilfeller er det ikke forstyrret på noen måte, i andre forverres det midlertidig eller forsvinner helt.

Det er tre grader av forvirring:

 • Den første er når blødningen i øyet er ubetydelig, øyeeballet er ikke skadet, og visjonen er ikke ødelagt. Etter en stund forsvinner blæren helt og utvinningen kommer.
 • Den andre er når øyets vev er litt skadet, og pasienten føler seg kun lett, men noterer seg en forringelse i evnen til å tydelig se objekter. Behandling gir en mulighet til å gjenopprette syn.
 • Den tredje er når øyebollet dør. Det er umulig å gjenopprette syn på tredje grad av hjernerystelse, siden uopprettelige endringer i strukturen av øyevevet utvikler seg.

For noen skade må øyet tas veldig alvorlig: noen ganger kan en lett skade ha tragiske konsekvenser, siden graden av hjernerystelse ikke alltid korrelerer med alvorlighetsgraden av skaden.

Ikke-traumatisk blødning i øyet

Øyet er et organ som forsynes med blod, og har derfor en forgrenet vaskulatur. Enkelte sykdommer kan påvirke elastisiteten og permeabiliteten av vaskulære vegger, så øye blødning eller direkte inn i begge øyne - og uunngåelige symptom hyppig for alvorlige patologiske tilstander:

 • Hematologiske sykdommer (anemi av forskjellig opprinnelse, akutt leukemi);
 • Diabetes mellitus - med utvikling av diabetisk retinopati;
 • aterosklerose;
 • Koagulopatier (blødningsforstyrrelser);
 • Hypertonisk sykdom;
 • nærsynthet;
 • Kollagenoser (systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, vaskulitt);
 • Anomalier av øyets fartøy - uveitt, iritis;
 • Retinal sykdommer i øyet;
 • Intraokulære svulster som klemmer blodårene.

Gjentatte blødninger i øyet, selv med en generell normal tilstand av helse, er en utvetydig anledning til en bred undersøkelse, hvor de sanne årsakene til fartøyets skjøthet kan identifiseres.

Ufarlig og relativt ufarlig blåmerker

Praktiske og vakre linser, som ofte erstattes av de vanlige brillene, kan også føre til blødning i øyet hvis de er feil valgt. Mekanisk irritasjon av slimhinnen forårsaker ikke bare irritasjon og følelse av sand, men skader også små fartøy. Resultatet er en liten blåmerke, som raskt forsvinner, om en stund å avstå fra å bruke linser og deretter velge riktig størrelse.

Den kvinnelige kroppen under fødselen er en stor byrde, så bruddene på små fartøy i øynene - et hyppig fenomen. De går gradvis av seg selv uten behandling.

Fysisk stress forbundet, for eksempel med sport eller hardt arbeid, kan også føre til blødning i øyet. Det er nok å redusere intensiteten deres - og blåmerker vil forsvinne.

Langsiktig flytur, der trykket hele tiden endres, kan forårsake skade på små fartøyer og som følge av utseendet av blødning i øyet. Om noen dager vil det gå uten behandling av seg selv.

En anstrengt hoste av allergisk eller smittsom opprinnelse er en annen grunn for utseendet på små røde prikker i øynene. Ved behandling av den underliggende sykdommen forsvinner de også.

Når øynene bare blir røde

Det er situasjoner hvor de hvite i øynene mister sin naturlige hvite farge og får en rødaktig nyanse av varierende intensitet: små fartøy på dem blir synlige for det blotte øye. Of course, til en reell blødning i øyet det er vanskelig å ringe, men også til å behandle dette problemet lett er ikke: grunnen til at det kan være ikke bare i banale tretthet eller mangel på søvn, men i en mye mer alvorlige ting - for eksempel i den smittsomme prosessutvikling.

Viral eller bakteriell konjunktivitt er den hyppigste årsaken til alvorlig rødhet av øynene. Rødheten alene er imidlertid ikke begrenset til situasjonen: en person klager over brenning, sårhet, lachrymation. I slike tilfeller må du raskt gå til klinikken og begynne behandling, da konjunktivitt er ekstremt smittsom.

Noen mennesker har en sterk rødme i øynene neste morgen etter å ha tatt alkohol. Dette er en individuell reaksjon. Du trenger bare å avstå fra å drikke - og øyefargene normaliserer raskt.

Hvordan bli behandlet?

Etter å ha oppdaget blæren på øyet, kan man ikke bekymre seg for mye bare i ett tilfelle: hvis øyet ikke gjør vondt og visjonen ikke er ødelagt. Ellers må du se en lege for å finne ut hvorfor det var blødning i øyet: behandlingen kan være ganske lang og alvorlig.

Hvis øyet er veldig rødt eller har et blåmerke, men det er ingen smerter og opplevelser av fremmedlegemet, brukes stoffdråper eller hjemmemedisiner vanligvis for raskt å fjerne rødheten.

Farmasøytiske produkter

Vizin, octylus, naphthyzin for øynene, okumil - vasokonstriktive dråper, som forhindrer utgang av blod gjennom veggene til karene. De brukes vanligvis til å fjerne selv en ganske intens rødhet.

Hjem rettsmidler

Behandling av blødninger i øyet varer lengre, krever nøye observasjon og nøyaktighet. De viktigste behandlingsmetodene er bruk av kaldt (is, produkter fra fryseren), samt komprimerer fra urtedekk, teblad, juice av husplanter.

Her er noen oppskrifter, som du kan kvitte seg med blåmerker i øynene:

Komprimere med sterk te

Svart te brygge sterkere, la avkjøles (få kaldere sveising, jo bedre), suge en bomullsdott (pakke det inn i en bandasje til villi ikke faller inn i øyet) og feste til pasientens øye. Ligge ned i 15-20 minutter.

Komprimere fra kamille

Brew sterk te fra kamille (to spiseskjeer av tørkede blomster i et glass kokende vann), la det brygge og kjøle seg. Fyll infusjonen og fukt den med en bomullsboll innpakket i bandasje. Fest pasienten til øyet og legg deg for en stund.

En masse vann med eddik eller aske

I en spiseskje kokt vann, tilsett en eller to dråper vanlig eddik, rør og fukt bomullspinnen, som må påføres det syke øynene.

Det samme kan gjøres med asken, hvis det er, må du koke litt aske i vann, sil suppen og legg en bomullsdott dynket i væske til pasientens øye.

Lotion av hytteost

Hvis det er fersk kjøttpålegg i kjøleskapet, kan du ta en teskje av produktet og feste det i øyet, pakke ostemassen i en bandasje eller et stykke rent naturlig vev. En god effekt vil gi og komprimere melkvalle.

Lotion av kål- eller kåljuice

Et friskt kålblad skal knuses i en puree og påfør den resulterende vasselen til det syke øye og pakke det inn i et stykke rent vev. Den samme effekten vil gi ferskpresset kåljuice.

Alle kompresser og lotioner bør påføres flere ganger om dagen til øynene blir bedre.

Bruising i øynene er et sikkert tegn på fartøyets skrøbelighet. Dette tyder på at kroppen opplever en mangel på vitamin C og P. fylle knapphet og hindre blødning i øyet kan bli ytterligere ordinært inntak vanlig askorbinki, askorutin eller kompleks vitaminer, som er sammensatt av vitamin C og P.

Om sommeren, i kostholdet til personer som har problemer med vaskulær permeabilitet, bør det være sesongens frukt, bær og grønnsaker, og om vinteren - surkål, sitrusfrukter.

Det må huskes at blåmerker i øynene ikke bare er en kosmetisk defekt, men også en grunn til bekymring - spesielt hvis de vises jevnlig og uten tilsynelatende grunn. Skynd deg til legen - kanskje du har alvorlige helseproblemer: det handler om dem som dine øyne sier.

Det vil være nyttig for deg å vite hva du skal gjøre hvis fartøyet brister i øyet.

Hva er dråpene som brukes til øyeblødning?

De fleste øyeblødninger er et resultat av traumatisk skade, typisk for unge i alderen 10-20 år, og i den mannlige halvdelen forekommer slike traumer tre ganger oftere. Og selvfølgelig søker de å uavhengig påvirke øyets tilstand ved å bruke øyedråper. Men slik bruk av medisiner er ikke alltid trygg, og noen ganger helt ubrukelig, siden dråper ikke er et paradis for behandling av øyeblødninger. I denne artikkelen vil vi finne ut hva du skal gjøre hvis blodkarene i øynene brister og blødningen begynner.

Anvendelsesområde

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å fastslå den sanne årsaken til utseendet av et ubehagelig symptom. Konservativ behandling (dråper) er bare utsatt for milde former av sykdommen, med mindre skade på blodårene og i det tidligste stadium. Men selv i dette tilfellet er konsultasjon av en oftalmolog strengt krevd.

Siden blødning i øyet ikke alltid er et resultat av traumer, er det først og fremst nødvendig å utføre omfattende diagnostikk og fastslå lesjonens omfang og natur. Noen ganger blir de en konsekvens av øyepatologier eller til og med systemiske sykdommer. De vanligste årsakene til økt blødning er:

 • Skader på øyet. Det er åpen og lukket (stump) skade. I de fleste tilfeller er det et stumt traumer (hjernerystelse), der blødning i øyet kan vises selv med et normalt slag mot hodet. Det er 3 grader av kontusjon: 1 (lys) - øyets struktur er ikke ødelagt, øyets funksjonalitet påvirker ikke skaden; 2 (medium) - mindre skade på øyekonstruksjonene, det er en reduksjon i syn til lys; 3 (alvorlig) - lesjoner er irreversible, komplett synskort. Bruken av øyedråper er mest effektiv ved 1 grad av skade;
 • Vanlige sykdommer i kroppen, som resulterer i brudd av elastisitet og styrke av blodkar: aterosklerose, hypertensjon, diabetes, blodsykdommer eller bindevev, nedsatt blodkoagulering;
 • Utvikling av svulster. Med veksten av intraokulære svulster blir blodkarene presset og skadet;
 • Progresjon av okulære patologier: uveitt, iritis, nærsynthet. Alle disse sykdommene, i den endelige analysen, bidrar til brudd på integrasjonen av vaskulasjonen i øynene;
 • Økt fysisk aktivitet. Skader på blodkar ofte utløst av tilstander hvor øyet er forbedret fordelt fysisk belastning: i obstetriske pasienter med sterke forsøk i pasienter med alvorlig hoste (tuberkulose, astma, lungebetennelse), den plutselige høye rop.

Noen ganger blir den riktige diagnosen og rettidig behandling av interne patologier den eneste riktige løsningen når du fjerner blødning i øyet.

Egenskaper av preparater

Valg av nødvendige midler, spesielt dråper, skjer først etter omfattende undersøkelse og lokalisering av patologi. Begrepet "blødning i øyet" kan ha flere veldefinerte betydninger, og i hvert enkelt tilfelle vil behandlingen bli foreskrevet:

 • Hyphema. Blødninger i øyets fremre kammer, når klumper begynner å samle seg mellom iris og hornhinnen. Det er 4 grader hyphema, avhengig av graden av å fylle fremre kammeret med blod. Og hvis de første trinnene (så vel som mikrohypemet) gir konservativ behandling, kan mer alvorlig blødning kun elimineres kirurgisk. I denne typen patologi anbefales behandling på sykehus, siden gjentatte blødninger ofte forekommer 3-5 dager;
 • Hemophthalmus. Utseendet umiddelbart etter linsen med en homogen formasjon, som har en brun farge. Sykdommen har alvorlige konsekvenser for å fullføre tap av syn. De viktigste symptomene er et brudd på synsstyrken, utseendet på lyset blinker og mørke bevegelige flekker i synsfeltet. Behandling utføres med både lokale preparater (øyedråper) og systemisk eksponering. Intensiteten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen, utenfor sykehusets behandling av de letteste skader er mulig;
Typer av hemophthalmia avhengig av lokalisering
 • Blødning i øyets nese. Blodkar kan også bli skadet i netthinnen. I dette tilfellet er stedet på det hvite i øyet. Ytterligere symptomer er utseendet på fluer, redusert synsstyrke, som begrenser øyeboblens mobilitet. Hvis lesjonene er moderate, utføres behandlingen med øyedråper og generell resept. Med stor skade er den eneste behandlingsmetoden kirurgisk;
 • Blødning i banehullet. Hullet i bane (bane) er direkte forbundet med øyebollet, inkludert blodkarene. Derfor er skader i bane alltid reflektert i visjonens kvalitet. Samtidige manifestasjoner er blødning i bindehinden og huden på øyelokkene. Det er forverring av syn, dobbeltsyn, begrenset mobilitet i øyet. Konservativ behandling kombinerer bruk av lokale rusmidler og systemiske effekter.

Konservativ behandling, jo mer ambulatorisk, med blødning i øyet, er bare mulig i de mildeste tilfeller av skade på blodårene. Men selv med en slik grad av nederlag er konsultasjon av en oftalmolog obligatorisk, siden det vil være nødvendig å behandle ikke bare øyeskade, men også den systemiske sykdommen som forårsaket blødningen.

Liste over

Dessverre, til dags dato finnes det ingen effektive stoffer som kan kjempe med øyeblødning. Med en mild grad av skade kan legen anbefale fullstendig hvile og bruk av visse øyedråper som har en helseforbedrende og helseforbedrende effekt. Disse stoffene stimulerer stoffskiftet i skadede vev og regenerering, og bidrar dermed til utvinning og fornyelse.

Slike midler inkluderer:

 • Øyedråper Kaliumjodid 3%. Hovedaktivstoffet er kaliumjodid, som har anti-arterosklerotisk og antimikrobiell effekt. En av de viktigste stoffene som brukes i behandlingen av skadede øyeskader. I tillegg til antiseptisk effekt fremmer resorbsjon av blødninger og har antifungal aktivitet. Stoffet er ikke foreskrevet for pasienter med nedsatt i skjoldbruskkjertelen, diagnostisert med "nefritt eller nefrose", med noen hudlesjoner, under graviditet og amming, nyfødte barn;
 • Emoprox 1%. Hovedvirkestoffet - metiletilpiridinola hydroklorid, som har en rekke terapeutiske egenskaper: angioprotective (vasodilator), antiblodplatevirkning (hindring av dannelse av blodpropp), antihypoksisk (øke motstanden mot hypoksi), antioksydant (overveldende oksidasjon). Kontraindikasjoner inkluderer individuell intoleranse, samt perioder med graviditet og amming;
 • Emoksipin 1%. En analog av Emoprox, med samme aktive substans. Stimulerer resorbsjon av blødninger, fremmer styrking av vaskulære vegger, forbedrer reologiske parametere av blod. Listen over kontraindikasjoner er den samme som for analogen;
 • Diklofenak 0,1%. Den viktigste aktive ingrediensen er natriumdiklofenak, som har en smertestillende og antiinflammatorisk effekt. Brukes i komplisert terapi med penetrerende eller stumt traume i øyet. Med økt følsomhet overfor stoffene i legemidlet og andre NSAIDs, blir ikke diklofenak behandlet, så vel som dets analoger: Diclof, Naklof;
 • Taufon 4%. Det aktive stoffet er taurin, en svovelholdig aminosyre, dannet i kroppen under omdannelsen av cystein. Det er en stimulator for regenerative og reparative prosesser i traumer, gjenoppretting og normalisering av metabolisme. Den eneste kontraindikasjonen er individuell intoleranse, under graviditet og amming, og også til barn under 18 år, bruk med forsiktighet anbefales;
 • Defislez. Hovedvirkestoffet - hydroksypropylmetylcellulose, som gir høy viskositet terapeutisk middel, hvorved medikamentet omfatter øyeeplet overflatesmøreevne og mykning av hornhinnen film. Konsekvensen av bruk av dråper er fullstendig restaurering av øyevevet i 2-3 uker. Betydelig forbedring oppnås allerede i 3-5 dager;
 • Vizin 0,05%. Legemidlet tilhører gruppen av alfa-adrenomimetika og er utformet for å eliminere øyeirritasjoner av forskjellig art: fysisk, kjemisk, allergenisk. Kontraindikasjoner for bruk av legemidlet er økt følsomhet overfor dets komponenter, hornhindedystrofi, vinkellukkende glaukom, barn under 2 år.

Å bestemme omfanget av lesjoner, samt å lage et diett for blødning i øyet, er en øyelege alene. Selv om lesjonene er små, har forebyggende undersøkelser ikke gjort noen skade for noen, og fordelene av det kan være uvurderlig.

Anbefalinger for bruk

Hvis du har mindre skader og blødning tar opp et lite område, er det mulig at legen vil anbefale ambulant behandling.

Øyedråper med antibiotika er beskrevet i denne artikkelen.

I dette tilfellet må du grave i øyedråpene selv. Men for effektiviteten av behandlingen bør du være oppmerksom på noen av nyansene, obligatorisk for selvledende prosedyrer:

 • Bruk bare legemidler med bevist holdbarhetstid. Ellers kan du få en ekstra synshemming;
 • Når du bruker en pipette eller en innebygd dropper, ikke glem å koka den i minst 30 minutter. Den samme behandlingen utføres før hver prosedyre (for en innebygd dropper vil det være nok av en lukket hette);
 • Hvis flasken er utstyrt med en dråpe, må du kontrollere spissen for skarpe kanter eller burr - for å unngå utilsiktede skader
 • Før prosedyren vaskes hendene med såpe;
 • Ta en behagelig pose og trekk lett med den ene hånden nedre øyelokk, og den andre, uten å berøre dråperen til øyet, drypper av hetteglasset i den formede "lommen";
 • Begraver maksimalt 1 dråpe om gangen. Hvis du trenger å innstille en større mengde, ta en pause i minst 3 minutter. ;
 • Hvis nødvendig, bruk en rekke øyehjelpemidler for å ta en pause mellom bruken i minst 30 minutter., og i den siste svingen lå salver;
 • Følg nøye doseringen og administrasjonsmåten for medisiner. Både reduksjonen og økningen i dette problemet er ganske farlig;
 • Sjekk alltid kjøp av resept og kjøpt produkt når du kjøper, fordi det er dråper med samme navn og forskjellige formål (øre, fra kulden).

Hvis selv med den første bruken av en dråpe forårsake en sterk følelse av ubehag, ikke frist skjebnen - kanskje er du intolerant. Skyll øynene grundig og prøv å komme til øyenlægen så snart som mulig.

video

funn

Blødning i øyet kan være av varierende alvorlighetsgrad og omfang av det berørte området. Bruken av øyedråper for denne patologien kan kun brukes utelukkende i de enkleste situasjonene.

Ofte er det ikke uten sykehusinnleggelse, og på sykehuset observerer legen suksessen til de anvendte behandlingsmetodene. Men selv i milde tilfeller er samråd med en oftalmolog obligatorisk, da blødning i øyet med feilaktig oppførsel eller manglende overholdelse av behandlingsrekommendasjoner kan komme seg igjen. Noen ganger blødninger forekommer i spormengder, og mistenker at det kan være bare tilknyttede symptomer: generell helse uorden, kvalme, redusert synsskarphet, uskarpe bilder oppfattet. I dette tilfellet, også den eneste riktige avgjørelsen - et øyeblikkelig besøk til øyeleggen.

Dråper med blødning i øyet

Emoticon Optics

Emoksi optiker - er et effektivt medikament som har en utpreget antihypoksiske, antioksidant, antiblodplate og angioprotective egenskaper. Den brukes i oftalmologi for brannskader, betennelse av hornhinnen eller for å beskytte den på et konstant slitasje kontaktlinser, med blødninger i sklera eller fremre kammer av øyet, såvel som komplikasjoner av nærsynthet, postoperative og posttraumatiske perioder for å fremme forbrenningen i vev i øyet og forbedre deres regenerering.

emoksipin

Emoksipin er et pulveraktig stoff som har en krystallinsk struktur og en høy grad av oppløselighet i vann. Det internasjonale navnet på det aktive stoffet er metyletylpyridinol.

Dersom fartøyet eller blodkar i øyet sprekke som følge av eventuelle skader, bør du være spesielt forsiktig. Spesialisert omsorg bør gis så snart som mulig, ellers kan man miste synet.

Det er narkotika som løser opp intraokulære blødninger. I utgangspunktet inneholder de emoksipin eller echinokrom. Disse stoffene er relatert til metabolske midler. Øyedråper fra ødelagte blodkar kan også inneholde fibrinolytiske komponenter som bidrar til rask omdanning av plasminogen til plasmin, og oppløsning av fibrinklumper.

I tillegg til terapeutisk, er det forebyggende stoffer for å styrke øynene. De eliminerer skjørhet av kapillærene og er oftest urte medisiner.

Øyedråper for øyekarrene presenteres ganske mye i det farmasøytiske markedet. Derfor, for ikke å bli forvirret i hav av navn, er det nødvendig å konsultere en spesialist.

Hvorfor er det blødning i øyet. Hva å gjøre, til hvem du skal adressere og hvordan å behandle?

Blødning er ofte referert til som akkumulert blod som forlater karene og fyller hulrommet i øyebollet og dets vev. Blod i øyet, hva skal jeg gjøre? En nøyaktig diagnose er opprettet av spesialister - leger som arbeider i mikrokirurgi og øyeleger. Blødning i øyet, årsakene og behandlingen som skal utføres i tide, er delt inn i flere typer.

De inkluderer:

 • hemophthalmus;
 • Gifemu;
 • Preretinal, subretinal og subkonjunktivitetspåvirkning, kalt hypofagmus.

De primære tegn på fenomenet inkluderer klyngens hodepine og utseendet av en karakteristisk flekk, ødem under øyet, noe som forringer synet.

Denne patologien påvirker ikke visjonen, men vil redusere dens alvorlighetsgrad. Utseendet på komplikasjoner er mulig, hvis øynene regelmessig er dekket med blod.

Årsaker til blåmerker

Mange er interessert i det som forårsaker blødninger i øyet. Ofte briller erstattes med linser, som, hvis feil valgt, kan forårsake blåmerker. På en slik tid oppstår mekanisk irritasjon av slimhinnen, de tilsvarende symptomene opptrer.

En person har en følelse av sand i øyet, men små fartøy er skadet. Blødningen vil forsvinne uten behandling, hvis du ikke bruker linsen en stund, og velg deretter det riktige alternativet slik at fenomenet ikke vises igjen.

I svangerskapet er en kvinnes kropp utsatt for store belastninger, noe som kan føre til brudd på små fartøy i øynene. Over tid forsvinner de uten inngrep av spesialister. Hvorfor er det flom, trykk eller andre faktorer? Å gjøre sport og hardt fysisk arbeid kan forårsake ubehagelig fenomen. For å lekke forsvinne, er det nødvendig å redusere belastningsintensiteten på kroppen.

Med langvarig og hyppig lufttransport endres øyetrykk, noe som påvirker fartøyene negativt. De er skadet og forårsaker blødning, som tar flere dager uten behandling.

En annen grunn til at øynene bløder er anstrengt hoste forårsaket av infeksjon eller allergi. En liten rød prikk i øyet vil forsvinne med behandling av den underliggende sykdommen.

Blødende øyne kan skremme en person, men du bør roe ned og forstå årsaken til fenomenet. I de fleste tilfeller observeres problemet med et hodeskader, etter et slag mot hodet og torsoområdet.

Hematom øyeeple er dannet på grunn av brudd av små kapillærer som ikke er uvanlig når skarpe temperatursvingninger, ugunstige værforhold, kronisk mangel på søvn, overspenning syn, dårlige vaner, et fremmedlegeme blir ukontrollert og mottakende innretning påvirkning av blodkoagulasjon.

Med en av disse faktorene kan du se blodpropp i øyet.

Denne listen over grunner tilskrives uskyldige manifestasjoner, noe som indikerer at det er nødvendig å endre livsstilen. Regelmessig blodpåfylling av øyet fører til utvikling av trombi i retinaområdet. Hvis problemet går bort i lang tid, kan noen ta det for lyst uttrykte fartøy i øynene. Denne dommen er feilaktig.

Oppmerksomhet vær så snill! Skade er ikke den eneste årsaken til blødning i øyet hos en voksen. Sykdommer og patologier av organer kan føre til dannelse av blåmerker.

Hovedårsaken til blødning er en forstyrrelse av blodsirkulasjonen og et lavt nivå av koagulering av blod. Over tid mister fartøyene sin elastisitet og blir sprø, så blodet vil falle inn i øyets sclera. Behandling av dette fenomenet er mye høyere enn i vanlig blåmerker. Når øyet har begynt å bløe, er det ikke uvanlig i komplisert diabetes mellitus, hypertensjon, endarteritt og aterosklerose.

Slike problemer kan skyldes inflammatoriske prosesser i øyet.

Med betennelse i hovedkoroidoid, iris, iritt og uveitt, blir blodforsyningen forstyrret, og blod ser ut i øyet. En person med nærsynthet på øyets fartøy har sprekker, noe som fører til at øyet er dekket med blod. Dette skjer etter fødselen av barnet, på grunn av hoste og fysisk arbeid.

Til sjeldne patologier bærer svulster av en annen etiologi. De fører til at blodtrykket, som fremkaller brudd på blodårene, stiger. Redusere antall blodplater og forekomsten av anemi har blitt en av de sjeldne årsakene til at øyet svulmet med blod.

Utseendet til et slikt problem i øyebollet bør ikke gå ubemerket. Det anbefales å kontakte en spesialist umiddelbart, hvem vil velge en effektiv behandlingsmetode. I dette tilfellet tar doktoren hensyn til alle faktorene, spesielt størrelsen på lesjonen. Ved tyngdekraft er fenomenet delt inn i små, mellomstore og sterke.

Oppmerksomhet vær så snill! En liten og middelsblødning kan herdes, og med alvorlig blåmerking oppstår det synskort, som i mange tilfeller ikke kan gjenvinnes.

symptomer

Lokalisering av blodklynger er forskjellig, hovedområder av skade:

 • Sakramentet. Hule øyelokk er fylt med blod på grunn av forvirring av øyets bane, som har oppstått av vaskulitt eller blodsykdommer. Problemet er ledsaget av delvis tap av syn, øyenvippe, forflytning av øyebollen fremover, begrenset mobilitet av orgelet. Øyne, blodproblemer, indikerer brudd på bunnen av skallen, hvis blæren ligner glassets form.
 • Øverste kammer i øyet. Med hyphema utvikles en rød farge med jevne kanter. Blod strekker seg til hele kaviteten i øyekammeret, eller dekker bunnen. Tap av syn blir ikke observert, og blodige lekkasjer vil forsvinne med tiden.
 • Øyets nese. Blodakkumulering fører til blurriness av konturene av gjenstander, noe som gjør det vanskelig å gjenkjenne gjenstander. Fenomenet som påvirker netthinnen, ledsages av hodepine i det berørte øyets tempel. Samtidig vises et blodig slør foran øynene mine.
 • Vitreous body. Hemophthalm er en brun formasjon, som ligger bak linsen. Dette skyldes skader på fartøyene, uten å påvirke linsen. Med fullstendig hemophthalmia, er visjonen tapt. Delvis tap av syn er ofte forårsaket av retinal detachment eller atrofi av øyeeballet.

Blødning observeres med tynne og skjøre vegger av øyekarene, mens elastisiteten i vevet går tapt. Bruising på proteinet indikerer deres skade.

Blødninger i øyet: typer og deres forskjell, årsaker, behandling, når og hva som er farlig

Eye blødning - kollektive betingelser, kjennetegnes ved et treff av blod fra det vaskulære vev, og omgivelsene av øyet, hvor den normale blod ikke skal være. Denne tilstanden har et bredt utvalg av årsaker, ofte dette er årsaken til øyeskader, men ofte som en utløser virker som en sykdom eller en bestemt tilstand av legemet, hender det også at årsaken til blødning i øyet forblir ukjent.

Den største betydning i behandlingen og mulige konsekvenser av blødning i øyet skyldes ikke det, men plasseringen av blodutløpet, som danner grunnlaget for klassifiseringen:

 • Blødning under bindehinden (hypofagmus).
 • Blødning i øyets fremre kammer (hyphema).
 • Blødning i det glattende legemet (hemophthalmus).
 • Blødning i netthinnen.

Hvert av de ovennevnte tilstandene krever separate tilnærminger i diagnose, behandling og kan forekomme både individuelt og kollektivt i forskjellige kombinasjoner.

Blødning i sclera under konjunktiv (hypofagma)

Giposfagma, eller blødning i sklera eller subkonjunktival blødning - en tilstand når blodet samler seg mellom den tynneste ytre øyet (konjunktiva) og skallet tunica albuginea. Folket er også ofte si "fartøy burst" og det er sant: årsaken er skader på små blodkarene i konjunktiva, og som blodet helles ut. Men årsakene til denne tilstanden er ekstremt varierte:

 1. Direkte traumatisk effekt på øyebollet: sjokk, friksjon, plutselig endring i barometertrykk, fremmedlegeme, kjemiske effekter;
 2. Økning av arterielle og venøse trykket: hypertensiv krise, nysing, hoste, fysisk overbelastning, bakker, choking, forsøk på levering, spenning forstoppelse, oppkast, og selv intens gråt av barnet;
 3. Redusert blodlevring medfødt og ervervet hemofili, bruk av medisiner antikoagulerende og antiblodplatemidler (aspirin, heparin, tiklid, dipyridamol, Plavix, etc.);
 4. Sykdommer forårsaket av infeksjon (hemorragisk konjunktivitt, leptospirose);
 5. Økt skjørhet av blodkar: diabetes, aterosklerose, mangel på vitamin K og C, systemisk bindevevssykdom (autoimmun vaskulitt, systemisk lupus erythematosus)
 6. Tilstanden etter operasjon på synlighetens organer.

Symptomer på blødning i sclera reduseres til en visuell defekt i form av en blodrød flekk på en hvit bakgrunn. Det særegne ved denne blødning er det faktum at det er en napodobii blåmerker (blåmerker) endrer ikke farge over tid, og i sin utvikling bare blir lysere, til den forsvinner helt. Sjelden kan det være ubehag i øyet i form av en fremmedlegem sensasjon, en liten kløe, som er ganske av psykologisk opprinnelse.

Behandling av subkonjunktivblødning gir vanligvis ingen komplikasjoner. I de fleste tilfeller oppstår omvendt utvikling uten bruk av medisiner.

Men for å øke resorpsjonen og begrense spredningen av blødning kan det hjelpe:

 • Hvis man klarer å fange øyeblikket for dannelse av blødning under konjunktiva, og det øker "foran" meget effektive vasokonstriktor øyedråper (Visine, naftizin, oktyl, etc.) de skal stoppe strøm av blod fra det vaskulære seng som vil stoppe spredningen av blødning;
 • For å øke resorpsjonen av den allerede dannede blødningen, er øyedråper av kaliumjodid effektive.

Når dukket blødning i sclera, dannet selv uten noen åpenbar grunn, og fortsetter uten betennelse, redusert syn, "flyr" og andre symptomer, ikke krever undersøkelse og behandling til legen. I tilfellet av hyppig gjentakelse av kompliserte eller giposfagma kan signalisere alvorlige sykdommer, både øyet og kroppen som helhet, noe som krever umiddelbar behandling til en medisinsk innretning for diagnose av sykdom forårsaket den, og som foreskriver behandling.

Video: årsakene til sprengning av blodårer i øyet

Blødning i øyets fremre kammer (hyphema)

Fremre kammer kalles området mellom hornhinnen (det gjennomsiktige konvekse "linser" i øyet) og blenderen (disken med eleven i sentrum, noe som gir blikket en unik farge) med linsen (krystallinsk linse bak pupillen). Normalt er dette område fullstendig fylt med en gjennomsiktig væske - det fremre kammer av fuktighet, utseende av blod i hvilken den anropte hyphema eller blødning inn i det fremre kammer av øyet.

Årsakene til hyphemaet, selv om det tilsynelatende er helt urelatert, bærer i sin essens ett og samme element - skibets ruptur. De er betinget oppdelt i tre grupper:

 1. Traumer - er den vanligste årsaken til hyphema.
 1. traumer trer inn - skader på øyet er ledsaget av en melding om det indre innholdet i øyebollet og det omgivende miljøet, slikt traume oppstår ofte fra skarpe gjenstanders virkning, sjeldnere fra virkningen av stumme gjenstander;
 2. skaden trer ikke inn - med øyets ytre integritet blir dets indre strukturer ødelagt, noe som fører til uttømning av blod i øyets fremre kammer, slik at traumer nesten alltid er en konsekvens av virkningen av stumme gjenstander;
 3. Også til gruppen skader kan tilskrives og alle typer operasjoner på synlighetens organer, som kan ledsages av et hyphema.
 1. Øyesykdommer, forbundet med dannelsen av nye, dårligere karer i øyet (neovaskularisering). De nyopprettede fartøyene har strukturelle mangler som forårsaker økt skjøthet, og derfor er utstrømningen av blod inn i det fremre kammer i øyet forbundet med liten eller ingen effekter. Slike sykdommer inkluderer:
 1. diabetisk angiopati (konsekvens av diabetes mellitus);
 2. okklusjon av retinal årer;
 3. frigjøring av retina;
 4. intraokulære svulster;
 5. inflammatoriske sykdommer i øyets indre strukturer.
 1. Sykdommer i kroppen som helhet:
 1. kronisk alkohol og rusmiddelforgiftning;
 2. nedsatt blodpropp;
 3. onkologiske sykdommer;
 4. systemiske bindevevssykdommer.

Hypheme, basert på blodnivået i pasientens vertikale stilling, er delt inn i fire nivåer:

 • Det første visuelt fremre kammer i øyet er opptatt av blod ikke mer enn en tredjedel;
 • Det andre blodet fyller øyets fremre kammer ikke mer enn halvparten;
 • Det tredje kammeret er fylt med blod mer enn ½, men ikke helt;
 • Fjerde total fylling av fremre kammer i øyet med "svart øye".

Til tross for den åpenbare konvensjonaliteten til denne divisjonen, er det av praktisk betydning for valget av terapeutisk taktikk og prognosen for utfallet av blødning. Graden av hyphemia bestemmer også dens symptomer og deres alvorlighetsgrad:

 1. Visuelt bestemt tilstedeværelse av blod i øyets fremre kammer;
 2. Fallet i synsskala, spesielt i den bakre posisjonen, opp til det punktet at bare en følelse av lys er beholdt og ikke mer (i klasse 3-4);
 3. "Sløret syn" på det berørte øyet;
 4. Frykt for sterkt lys (fotofobi);
 5. Noen ganger er det en følelse av smerte.

Diagnosen for blødning i øyets fremre kammer ved en legeutnevnelse fører vanligvis ikke til noen betydelige vanskeligheter og er basert på teknisk enkle manipulasjoner:

 • Visuell inspeksjon;
 • Tonometri - måling av intraokulært trykk;
 • Visometri - etablering av synsstyrke;
 • Biomikroskopi er en instrumentell metode ved bruk av et spesielt oftalmisk mikroskop.

manifestasjoner av blødning i øyets fremre kammer

hyphema behandling er alltid forbundet med eliminering av den patologi forårsaket det - opphevelse av blodfortynnende medisiner, anti-inflammatoriske sykdommer i øyet, unngå skadelige vaner, opprettholde elastisitet av den vaskulære vegg, og så videre. Nesten alltid, den lille mengden av blod i hulrommet bak hornhinnen løse uavhengig av hverandre ved hjelp av en 3% løsning av kaliumjodid og medikamenter som reduserer intraokulært trykk.

 1. Det er ingen effekt fra bruk av medisiner (blodet løses ikke) innen 10 dager;
 2. Blodet mistet fluiditeten - dannet en blodpropp;
 3. Hornhinnen begynte å plette med blod;
 4. Intraokulært trykk reduseres ikke på bakgrunn av behandlingen.

I tilfelle uttak fra kirurgi, kan slike formidable komplikasjoner som glaukom, uveitt, samt en signifikant reduksjon i synsstyrke utvikles på grunn av en reduksjon i gjennomsiktigheten i blodfarget hornhinne.

Video: Hvilken blødning ser ut i det fremre kammeret i øyet

Blødning i glasset (hemophthalmus)

Hule av et sunt øye er laget av krystallklar gel, som kalles den glansede kroppen. Denne utdanningen utfører en rekke viktige funksjoner, inkludert lys fra linsen til netthinnen. Således er en av de viktigste egenskapene i det glitrende humøret sin absolutte gjennomsiktighet, som går tapt når fremmede stoffer kommer inn i det, som også inkluderer blod. Innføringen av blod i glasslegemet kalles hemophthalmia.

Hovedmekanismen for utvikling av indre blødning i øyet er utstrømningen av blod fra karet i glasset.

Å tjene som årsaken til slike blødninger kan være mange patologier:

 • Diabetes mellitus med retinal og vaskulære lesjoner i øyet;
 • Lukking (trombose) av karene i retina;
 • En vanlig aterosklerose som involverer retinalfartøy;
 • Hypertensjon uten riktig behandling;
 • Medfødte misdannelser av retinalfartøy (mikroaneurysmer);
 • Penetrerende skade på øyebollet (når det er diskontinuiteter i øyets membraner);
 • Øyeforstyrrelser (eksternt, øyets integritet bevares);
 • Høyt intrakranielt trykk (for eksempel med intracerebrale blødninger, hjernesvulster, kraniocerebralt traume);
 • Den tvungne veksten av intratorakaltrykk (overdreven fysisk aktivitet, hoste, nysing, forsøk på fødsel, oppkast);
 • Sykdommer i blodet (anemi, hemofili, bruk av medisiner som reduserer blodkoagulasjon, hevelse i blodet);
 • Neoplasmer av øyets indre strukturer;
 • Autoimmune sykdommer;
 • Retinal detachment fører ofte til hemophthalmia;
 • Medfødte sykdommer (seglcelleanemi, Chriswick-Skepens sykdom og andre).

Det bør også tas i betraktning at uttalt nærsynthet (nærsynthet) i stor grad bidrar til utviklingen av hemophthalmia.

Symptomer og typer hemophthalmia

Det indre miljøet i øyet inneholder ikke nerveender, slik at øyet i en slik situasjon ikke kan føle smerte, raspiranie, kløe eller føle noe når det utvikles intern blødning i øyet. Det eneste symptomet er synens fall, noen ganger for å fullføre blindhet i alvorlige tilfeller. Graden av syn i fallet og egenskapene til symptomatologien er direkte avhengig av mengden blødning, som i sin massivitet er delt inn i:

manifestasjon av vitreblødning

Den totale (komplette) hemophthalmus - den glasslegemede kroppen er fylt med blod mer enn 3/4, nesten alltid, med sjeldne unntak, observeres et lignende fenomen på grunn av traumer. Symptomer kjennetegnes av nesten fullstendig blindhet, bare en følelse av lys er bevart, en person er ikke i stand til å skille gjenstander foran seg eller orientere seg i rommet;

 • Subtotal hemophthalmus - det indre rommet i øyet er fylt med blod fra 1/3 til 3/4. Oftest forekommer med diabetisk retinal vaskulær patologi, mens det berørte øyet bare kan skille konturer av objekter og silhuetter av mennesker;
 • Delvis hemophthalmia er området for den vitreous humor mindre enn en tredjedel. Den vanligste formen for hemophthalmia er observert som et resultat av arteriell hypertensjon, skade og retinal detachment og diabetes mellitus. Det er vist med svarte "fluer", en rød stripe eller bare en tåke foran øynene.
 • Det er verdt å merke seg at blødning i glassplaten svært sjelden påvirker begge øynene samtidig, denne patologien er preget av ensidighet.

  Diagnosen av blødning i glasslegemet er eksponert på basis av Anamnese, Biomicroscopy og ultralydundersøkelser, noe som bidrar til å bestemme de årsaker som førte til hemophthalmus å anslå dens volum og for å velge ytterligere behandling policy.

  Til tross for at utgangspunktet taktikk av behandling av denne patologi forventnings og delvis hemophthalmus ofte regress uten behandling, umiddelbart etter utbruddet av symptomene er det viktig og søke profesjonell medisinsk hjelp så snart som mulig, fordi rettidig identifisering av årsakene til blødning kan spare ikke bare synet, men også menneskelig liv.

  Behandling og forebygging

  Til nå er det ingen konservative metoder for behandling av hemophthalmia med påvist effekt, men det er klare anbefalinger for forebygging av gjentatte blødninger og tidlig resorpsjon av allerede eksisterende:

  • Unngå fysisk aktivitet;
  • Vær oppmerksom på sengen hvile, hodet skal være litt over kroppen;
  • Påfør vitamin (C, PP, K, B) og legemidler som styrker vaskulærmuren;
  • Dråper kaliumjodid anbefales i form av instillasjon og elektroforese.

  Langt fra alltid konservativ behandling fører til ønsket effekt, så blir det nødvendig å utføre operasjonen - vitrektomi - fullstendig eller delvis fjerning av glassplaten. Indikasjoner for denne operasjonen er:

  1. hemophthalmia i kombinasjon med retinal detachment, eller når det ikke er mulig å undersøke retina, og årsaken til blødning er ikke etablert;
  2. Hemophthalmus er ikke assosiert med traumer og samtidig regresjon ikke observert etter 2-3 måneder;
  3. Fravær av positiv dynamikk etter 2-3 uker etter traumer;
  4. hemophthalmos assosiert med et penetrerende sår i øyet.

  På det nåværende stadium i utviklingen av medisin vitrektomi utføres på en poliklinisk og krever ingen bedøvelse søvn, utført av mikro snitt til 0,5 mm i størrelse og uten suturer, som gir en rask og relativt smertefri retur av opp til et tilfredsstillende nivå.

  Blødning i øyet

  Blødning i øyet (blødning, ekstravasat) er en overbelastning i nærliggende blodvev som har helles ut av de skadede veggene i blodårene. Ofte forekommer dette fenomenet i patologiske tilstander (sykdommer eller skader i kroppen).

  Blødninger kan observeres i øyets forreste kammer, i øyeblokkens vitreøse kropp, så vel som i netthinnen på den bakre veggen og direkte inn i bane.

  Årsaker til blødninger i øyet

  Øyekontakt. Det viktigste og vanligste årsaken for blødning i øyet (e) blir trauma av øyeeplet, som oppstår direkte fra tiltak rettet mekanisk kraft eller gjennom omgivende vev er skadet bein i skallen, bryst etc. I medisinsk praksis skille hjernerystelse..:

  • Jeg grad (mild), når synlig skade på øyets vev ikke oppdages, og visjonen kan fullstendig restaureres;
  • 2. grader (gjennomsnitt), hvor det er liten skade på øyets vev og strukturer, og synspunktets skarphet reduseres til lys;
  • ІІІ grad (alvorlig), når irreversible endringer forekommer i øyets strukturer, noe som fører til øyehalsenes kosmetiske død, samt et komplett synskort.

  Selv små blåmerker kan føre til alvorlige forandringer i øyets vev, slik at hjernerystelsen i det visuelle organet ofte ikke samsvarer med den virkelige alvorlighetsgraden av skaden.

  Vanlige sykdommer. Blødninger i øyet kan oppstå som følge av forstyrrelser:

  i sirkulasjonssystemet - dersom den er skadet vaskulær vegg av aterosklerotiske plakk, samt mikroaneurysmer (utstikkende skip), innsnevring av de vaskulære vegger, etc.;.

  Mulige sykdommer omfatter: hypertensjon, aterosklerose, diabetisk retinopati (diabetes), blodsykdommer (anemi, leukemi), forstyrrelse av blodpropp (koagulopati), så vel som angiopati retina, nærsynthet, utviklingsmessige forandringer av det vaskulære system i øyet (uveitt, iritt ).

  i bindevevssykdommer - spesielt ved oppstart av patologisk patologi eller som følge av økt permeabilitet (systemisk lupus erythematosus, vaskulitt, sklerodermi, etc.);

  Intraokulære svulster. Som følge av neoplasmer presses øyets fartøy, noe som fører til at blodet strømmer inn i øyevevvet gjennom det skadede karet.

  Intensiv fysisk aktivitet. Blødninger i øyet oppstår ofte med økt kardiovaskulær aktivitet, så vel som ved starten av forsøk (i fødsel), skarp skriking eller hosting.

  Finn ut hvilke sykdommer oftalmferon øyedråper anbefales til.

  Instruksjoner for bruk av øyedråper Dexamethason, du kan lese i denne artikkelen.

  Typer av blødninger i øyet

  Hvis du husker øyets struktur (øyeboll), kan du lett forestille deg hvilke typer blødninger som kan observeres i medisinsk praksis.

  1) Blødning i hulrommet i fremre kammer i øyet - hyphema.

  Det ser ut som en homogen formasjon av rød farge med glatte konturer. I dette tilfellet sprer blodet gjennom hulrommet i øyeklapets fremre kammer (hovedsakelig i kroppens horisontale stilling) eller kan slå seg ned på "bunnen" (med den vertikale posisjonen til menneskekroppen).

  Som regel, med denne type blødning i øyet, synker ikke visningen, med mindre hyphemaet helt dekker elevens felt. Resorpsjonen av blodpropper skjer raskt, innen noen få dager etter hyphema.

  2) Blødning i glasslegemet - hemophthalmus.

  Vanligvis oppstår fullstendig og delvis hemophthalmus når skaden på øyets vaskemembraner oppstår og befinner seg i form av en ensartet brun formasjon like bak linsen. Det er hemophthalmus:

  • fullfør (totalt), noe som fører til et fullstendig synstap
  • delvis (gjenværende), noe som forårsaker en betydelig reduksjon i synsstyrken, på grunn av alvorlige prosesser - komplikasjoner (retinal detachment, øyelokatosjon).

  Hovedsymptomet er tilstedeværelsen av lysflammene foran øynene, tilstedeværelsen av mørke bevegelige flekker som forstyrrer pasienten.

  3) Blødning i øyets retina.

  Eksternt, manifesterer blødning seg dårlig, uavhengig av omfanget av retinal øyevevet engasjement. Som regel pasienten klager som er relatert til mangelen på skarphet av objekter foran øynene (effekten av "sløring" på skjermen), utseendet av flytende "flyr" eller maske foran øynene, og deretter når den forskyvningsbevegelse av øyeeplet. Hyppig omfattende blødning i øyet kan føre til et komplett synskort.

  4) Blødning i banehullet.

  Hovedårsaken er bloduttredelse øye bane, men blødning i øyehulen kan observeres som vaskulitt, og blodsykdommer. Den manifesterer en markert exophthalmos (Popeye) med en skarp forskyvning av øyeeplet fremover, noe som i betydelig grad begrenser motorisk funksjon av øyet og blødning under huden på øyelokkene og conjunctiva, nedsatt syn.

  Behandling av blødning i øyet

  Hyphema. Spesifikk behandling med hyphema er ikke nødvendig. En oftalmolog kan foreskrive dråper kaliumjodid 3% eksternt 3 r. per dag, som må tas innen 1 uke.

  Bevaring av hyphema i mer enn 10 dager (hos eldre) er en indikasjon på kirurgisk fjerning av blodpropper i oftalmologiavdelingen, siden dette fenomenet indikerer utviklingen av fremtidige alvorlige komplikasjoner:

  • glaukom - med økt intraokulært trykk;
  • uveitt - med betennelse i øyets koroidoid;
  • grå stær.

  Dersom det hyphema anbefales for å unngå ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter NSAIDs i hvilken som helst form, antikoagulanter (heparin), t. K. Disse preparatene kan forstyrre blodlevringsevnen.

  hemophthalmus. Det er en alvorlig øyeskade, derfor krever øyeblikkelig legehjelp i en sykehusinnstilling. Lagre den visuelle funksjonen er bare mulig med rettidig behandling i spesialiserte oftalmologiske sentre.

  Blødning i netthinnen. Med begrenset enkelt blødning i øyet, anbefales pasienten fullstendig hvile og avslapning for synlighetens organer. Oftalmologen utpeker hemostatiske og vasoforsterkende medisiner. Krevende sykehusinnleggelse i oftalmologi-avdelingen kan være nødvendig for pasienter med omfattende blødning i netthinnen.

  Blødning i banehullet. Krever sykehusinnleggelse av pasienten, fordi blødning under øyelokkets hud i form av "briller" indikerer brudd på hodeskallens base.

  Som et forebyggende tiltak for å forhindre blødning i øynene, anbefales det å ta vitamin C, som fremmer mykning av arterieveggene. Det anbefales å hvile, du bør unngå skarpe hodestilling fremover og sidelengs.

  Alt om øyedråper Albucid, du kan lære av denne publikasjonen.

  En lignende artikkel fra samme kategori - øyedråper Katharom finner du her.

  Diagnose av øye sykdommer - en artikkel om moderne diagnostiske metoder som brukes i dag i oftalmologi.

  Oppskrifter av tradisjonell medisin

  For å øke hastigheten på prosessen med resorpsjon av blodpropper dannet i lyse øye skader er mulig hvis noen oppskrifter av naturen blir satt i bruk.

  For å forberede en avkok av cikorie, 3 ss. l. knuste rhizomplanter helles 1,5 liter vann og kokes. Infuse i 15 minutter og belastning. Drikk 1/2 kopp 3 r. per dag. Det anbefales å bruke som eksternt middel for kremer på øyet.

  Behandling av rå kjøtt kan redusere blødning og redusere volumet av akkumulert blod. Ødem i tilstøtende vev vil bidra til å fjerne vanlig is, som må påføres umiddelbart etter at traumer er oppstått.

  Bruising i øyet fjernes av kremsaft, potetplante av aloe, og også ferskt tilberedt bandasje fra pilens blader.

  Sophora brukes i folkemedisin for å forhindre intern blødning, inkludert anbefalt for behandling av øyeblødning og sykdommer som følger med reduksjon av permeabiliteten til fartøyets vegger.

  For å forberede tinkturer er det nødvendig å dyppe japanske Sophora-frukter til alkohol, med en hastighet på 1: 1 (i vekt). Infiseres på et mørkt tørt sted i minst 21 dager, deretter belastning og gjelder for destinasjonen (i form av lotioner eller innsiden).

  For å få tinktur av fjell arnica er det nødvendig å ta knuste blomster og helle 70% alkohol med alkohol (1:10). Påfør 30-40 dråper inne med vann eller melk.

  Oppmerksomhet vær så snill! Tradisjonell medisin er maktløs ved alvorlig blødning i øyet. Hyppige blødninger med omfattende skade på øyeblokkens vev, spesielt hvis det er forbundet med hodetrauma, er en alvorlig grunn til å kontakte terapeuten og øyeleggen.

  Les Mer Om Fartøyene